SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa."

Transkriptio

1 Haastattelussa Jani Tanhuanpää Tanhuanpää on 19 vuotias Kauhajoen Nummijärvellä asuva ATV motocrossin hallitseva Suomen Mestari. Tanhuanpää sijoittui myös EM sarjassa kuudenneksi, vaikka jättikin yhden EM-sarjan osakilpailun ajamatta sen ollessa yhtä aikaa viimeisen SM osakilpailun kanssa. SeriousRiding kyseli miten tämä ammattilaisurasta haaveileva huippulahjakas nuori mies aikoo saavuttaa tavoitteensa. 1. Kerro vähän itsestäsi Olen 19 vuotias ja nyt kesällä valmistuin metsäkoneen kuljettajaksi. Haen nyt ammattikorkeakouluun metsätalousinsinöörin opintoihin. Ensi kauden tavoitteena on kiertää EM sarjaa ja päästä mitaleille ja tulevaisuudessa olisi hienoa päästä ajamaan Amerikkaan kilpaa vaikka ammatikseen. 2. Miten olet aloittanut kilpailemisen ATV motocrossissa? Sain 4 vuotiaana ensimmäisen Suzuki PV:n ja vähän vanhempana noppelin pikkumönkijän, millä sitten ajettiin metsäradalla. Noin 11 vuotiaana sanoin Isälle, että tekis mieli ajaa kilpaa. Kysyttiin sitten kylillä pojilta, miten kilpailuhommaan pääsisi mukaan. Olisi tarttenut olla yli 15 vuotias, että olisi päässyt ajamaan mönkijällä kisaa, joten ostettiin puhallinluokan moottorikelkka minulle ja ajoin sprinttiä ja enduroa moottorikelkalla vuoteen 2013 asti. Treenasin kesäisin motocrossia talvea varten ja vuonna 2012 ajattelin, että koitetaan nyt ajaa mönkijälläkin radalla. Huomattiin, että vauhti piisaa, kun treenasin Koskelan Ollin kanssa ja seuraavana kesänä ajoin koko ATV motocrossin SM-sarjan. Olin sarjan 5. ekalla kaudella ja menestys tuntui mukavalta. Kun alkoi pärjäämään ja ajoi kärjen kanssa samaa vauhtia, niin mönkijäkisat nousivat ykköslajiksi. Olisi vähän turhan kallista, jos ajaisi ympäri vuoden kilpaa, talvet kelkalla ja kesät mönkijällä.

2 3. Miltä tuntui voittaa Suomen Mestaruus viime kesänä? Olihan se hieno tunne, mutta ei niin erikoinen kuitenkaan. Laite ja mies toimi, niin se mestaruuskin tuli. 4. Miten EM sarjan ajaminen eroaa SM-sarjasta? Suurin ero on puolet pidemmät erät, EM sarjassa ajetaan 30min + 2 kierrosta ja SM sarjassa 15min + 2 kierrosta. Pitää olla hyvä kunto! EM sarjassa on kovemmat kuskit, mutta ei nekään yli-ihmisiä ole, siellä pärjää, kun vaan yrittää. 5. Tavoitteesi? Tottakai olisi hienoa olla EM mitalisti tai ajaa Amerikassa. Amerikan kärkikuskit voivat ajaa ammatikseen ja siellä on kova taso. Olisi hienoa päästä sinne ajamaan. Jos voittaisi Euroopan Mestaruuden, niin saattaisi päästä suoraan johonkin Pro luokan kisaan Amerikassa, ei ehkä tarvitsi hakea nousupisteitä alemmista luokista. 6. Millainen on EM sarjaan vaadittava budjetti? Ilman mönkijää kauden kulut on noin euroa. Se sisältää kevään treenit Euroopassa ennen kauden alkua ja kisakauden matka- ja huoltokulut. Uuteen mönkijään joutuu lisäksi laittamaan noin 5000 eurolla osia ennen kuin se on kisakunnossa, mutta onneksi näitä osia voi käyttää monena vuotena eikä tarvitse ostaa joka vuosi uusia. 7. Mikä EM-sarjan kiertämisessä on haastavinta? Tänä vuonna oli helppoa, kun Koskelan Olli oli mukana. Koskeloilla oli rekka, jolla kiersimme kisat ja siinä voitiin myös yöpyä. Ensi kaudella, jos joudun kiertämään kisat yksin, niin pitää miettiä pitääkö jostain vuokrata rekka vai voidaanko kiertää ja yöpyä sprintterissä. Asuntovaunun kanssa laivalippujen hinnat nousee aika paljon.

3 Myös huoltomies on vaikea löytää. En voi maksaa täyttä päiväpalkkaa ja yksi kisareissu Eurooppaan kestää vähintään viikon. Isäkään ei voi olla poissa montaa viikkoa, kun on yrittäjä. 8. Mitä Euroopan Mestaruuteen vaaditaan? Todennäköisesti sitä, että voi ajaa myös talvella eikä tule 5 kuukauden taukoa. Jos pääsisi talvella ajamaan Eurooppaan, niin voisi kokoajan kehittää itseään, ympäri vuoden. 9. Omat vahvuutesi Hyvä kunto. Vauhti ei hiivu ajan mittaan. En kaadu kovinkaan usein. Olen varma ja tasapaksu paketti, osaan kaikkea kohtalaisen hyvin, mutta en ole erityisen hyvä missään. 10.Kuinka paljon Koskelan Olli on viitoittanut tietä muillekin suomalaisille EM sarjaan? Kyllähän se olisi ollut paljon kovempi kynnys lähteä. Itse tiesi nyt, että oma vauhti on samaa ja ettei ole pujottelukeppinä siellä. Koskelat oli kyllä suuri apu. Tutun ihmisen kanssa sai mennä eikä tarvinnut miettiä sen enempää. Aina pystyi kysymään apua Ollilta ja hänen mekaanikoltaan Markolta. Nyt minäkin voin auttaa, jos uusia tulee mukaan. Olisi suuri apu mennä yhdessä jonkun kanssa, jos pääsisi vaikka yhdellä autolla, niin kulutkin olisi paljon pienemmät. 11.Kielitaitosi? miten maailmalla pärjää? Puhun huonosti englantia. Suurin piirtein saan selvää mitä muut puhuu. En puhu edes hyvää rallienglantia... Koskelan Ollin mekaanikko Vainionpään Marko puhuu hyvää englantia, mutta pakko nyt itsekin opetella. Olen vähän pitänyt yhteyttä ulkomaan kuskeihin ja luen englanninkielisiä urheilu-uutisia, jotta oppisin. Pakko yrittää opetella. Jos vaikka katsastuksessa tulee ongelmia, niin täytyisi ymmärtää mitä sanotaan ja voisi vielä korjata vian. Ja on se kivempi, kun voisi jutella muiden kisakuskien kanssa.

4 12.Miten Suomessa voi treenata verrattuna Eurooppaan? Keski-Euroopassa on helppo mennä treenaamaan, ratoja on 10 kilometrin säteellä monta. Suomessa saa ajaa aina vähintään 50km yhdelle radalle. Maaliskuussa olisi hyvä päästä Belgiaan ja Hollantiin aloittamaan kausi niiden kansallisissa sarjoissa. 13. Miten näet SM sarjan tulevaisuuden? Nyt sarja on kehittynyt hyvin, kaikissa kisoissa on ollut kuskia. Vuonna 2009 kisoissa oli huonoimmillaan seitsemän osallistujaa. QRF:n (Quad Racing Finland) tapahtumissa on yli 50 kuskia, ja jos niistä osa saataisiin vielä viivalle mukaan. Järjestäjiä on vaikea löytää mönkijätapahtumiin, puuhamiehiä ei tahdo löytyä. 14.Miten kisoja voitaisiin kehittää Suomessa ja maailmalla? Kuskien kannalta ajateltuna, rahapalkinnot. Olisi mukava EM sarjassa, että saataisiin vaikka matkarahaa. Nyt esimerkiksi Italian kuskit ei lähde Viron kisaan, koska se on niin kaukana. 15.Mikä tekee sinusta Suomen Mestarin? Kova treenimotivaatio. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että treenaan fysiikkaa kovempaa kuin muut Suomen kuskit. Viitsin aina mennä radalle ja tehdä sen työn mitä vaaditaan menestykseen. Alkoholia en ole juonut tippaakaan koko vuoden aikana ja syön ja treenaan säännöllisesti. 16.Suurimmat haasteet omalla urallasi? Miten kilpailu-ura vaikuttaa muuhun elämään. Jos olen pitkään pois työelämästä, niin mihin sitä vanhempana pääsee? Treeni ja ajo kyllä kulkee, mutta miten saa siviilielämän kulkemaan siinä rinnalla? Ja raha. Haasteita riittää, mutta itseppä olen lajini valinnut.

5 17.Minkälainen tiimi sinulla on taustalla? Ei oikeastaan ole. Pitkälti omillaan. Isän kanssa yritetty haalia sponsoreita. 18.Ikimuistoisimpia kisamuistoja? Tietenkin kun voitin junnujen mestaruuden sprintissä ja endurossa. Ja ensimmäinen neste Pro luokan erävoitto, kun kaikki kovimmat kuskit oli vastassa. Siitä sai semmoisen fiiliksen, että tästä saattaa jotain tullakin. Ja ensimmäinen ATV EM kisa, jossa olin viides. Oli aivan hieno tunne tietää, että ei ole mahdotonta voittaa. 19.Kuvaile itseäsi radalla ja radan ulkopuolella? Rauhallinen. Tulen kaikkien kanssa toimeen. Olen aika samanlainen kypärä päässä, en käy hirveän kuumana. En ole radalla kovin röyhkeä, mikä on toisaalta huonokin asia, mutta siinä mielessä hyvä, ettei tule myöskään turhia keskeytyksiä. 20.Millaisista radoista pidät? Tykkään aika pehmoisista radoista; hyvät spoorit ja patikkoa. Osaan ajaa paremmin pehmeällä radalla, se on myös fyysisempi. Kovalla radalla mennään lujaa ja tulee pitkiä hyppyjä. Kovalla radalla on kuitenkin kiva treenata. SM sarjan kisoissa puolet radoista oli pehmeitä ja puolet kovia. EM sarjassa pehmeitä ratoja oli kolme neljästä. Sijoituin melkein aina paremmin pehmeän radan kisoissa. Kovalla radalla minun pitää ottaa vähän riskiä, pehmeällä radalla oma suoritus riittää. 21.Mitä teet talvella? Tähän asti olen ollut koulussa ja ajanut kelkalla. Ensi talvena toivottavasti olen opiskelemassa ja teen jotain pikkuhommia, että saan rahaa. Treenaan ja Viron crossihallissa olisi kiva päästä ajamaan.

6 22.Onko lajin parista löytynyt uusia ystäviä? Ollaanko kisoissa yhteisöllisiä? Kyllä, kaikki on tosi avoimia! Kaikki on aina yhdessä varikolla ja hyvin tullaan juttuun. Porukka on mukavaa ja puheliasta. Testataan esimerkiksi toistemme mönkijöitä ja säätöjä. Suurin osa kavereistani on tullut tätä kautta. 23.Mitä uran jälkeen? Ei oikeastaan ole mitään ajatuksia. Sais jonkun vakituisen työpaikan, ei olisi epävarmaa ja tietäisi koska menee töihin ja pääsee pois. Ei sen suurempia haaveita. 24.Suurin haave? Jos nyt harrastuksista puhutaan, niin ammattilaisuus. Asuisi ja treenaisi Keski- Euroopassa tai Amerikassa. Voisi miettiä ympäri vuoden miten kehittää itseään. 25.Mitä muuttaisit menneessä, jos voisit? Ei oikeastaan mitään. Ainoastaan kauden 2013 lopun, oli kauden viimeinen SM kisa ja solisluu meni poikki. Toisaalta sekin saattoi olla hyvä juttu, vähän rauhoituin 26.Suurimmat ennakkosuosikit ensi kaudelle? SM kisoissa Ruotsalaisen Lasse ja Pellonpään Lauri. Tietysti myös Koskelan Olli jos ja toivottavasti hän ajaa. Tulevaisuudessa junioreista Valtteri Vainionpää, Niko Laakso ja Aleksi Palomäki tulevat menemään lujaa, jos vaan treenaavat. Nyt ajavat jo lujaa. EM sarjassa ennakkosuosikkeja ovat Edgars Mengelis ja Mike Van Grinsven.

7 27.Terveiset lukijoille Kelkkamiehille terveisiä; talvi lähestyy ja nyt kannattaa kaivaa kelkka esille ja virittää se kovaan iskuun eikä vasta sitten, kun lumi on maassa. Turvallisia kilometrejä ja ajokertoja. Aina, kun ajatte ja treenaatte, niin pitäkää hauskaa, ei se niin totista ole! Janin menossa mukana IKH, Biofire Oy, Suupohjan Varaosa ja huolto, Loukko.com, Liikennekoulu Vinkkari, Juupaluoman Sora, Killin Kone, Tmi Olavi Kalliomäki

Tutustuimme Mattiin vähän paremmin ja selvitimme mikä hän on miehiään.

Tutustuimme Mattiin vähän paremmin ja selvitimme mikä hän on miehiään. Matti Määttä Matti Määttä aloitti motocrossin harrastamisen jo 6 vuotiaana ja kilpailemisen 11 vuotiaana. Kisamatkat taitettiin Isän, Äidin ja Isosiskon kanssa. Matkakilometrejä kertyi Oululaiselle perheelle

Lisätiedot

TUALAINEN Turun Urheiluautoilijat ry:n jäsenlehti 1 2011

TUALAINEN Turun Urheiluautoilijat ry:n jäsenlehti 1 2011 TUALAINEN Turun Urheiluautoilijat ry:n jäsenlehti 1 2011 Kiinnostaako RC-autoilu? Petri aloittaa Jokkiksessa Autourheilua pienestä pitäen Kalle palasi voittajaksi Tero vaihtoi etuvetoon 1 Jäärataa Kartingilla

Lisätiedot

Ensimmäisen kelkkani ostin vuonna 1980 ja siitä lähtien olen ollut aktiivinen kelkkailija.

Ensimmäisen kelkkani ostin vuonna 1980 ja siitä lähtien olen ollut aktiivinen kelkkailija. SMK ry:n puheenjohtaja Hannu Yli-Huumo Hannu Yli-Huumo on Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja. Hannu on 52 vuotias Seinäjoella asuva innokas ja positiivinen kelkkamies, kiireinen

Lisätiedot

Haastattelussa Rikumatti Jurmu

Haastattelussa Rikumatti Jurmu Haastattelussa Rikumatti Jurmu Rikumatti Jurmu eli Riksa on Suomen parhaita FSX hyppääjiä. 27 vuotias Riksa asuu Rovaniemellä, opiskelee Lapin Yliopistossa teollista muotoilua ja haaveilee kelkkailuun

Lisätiedot

- ILKKA VÄNSKÄ. Kunniakierros on juuri alkanut. Sateesta huolimatta matkaan säntää noin 30 kuntoilijaa.

- ILKKA VÄNSKÄ. Kunniakierros on juuri alkanut. Sateesta huolimatta matkaan säntää noin 30 kuntoilijaa. Lieksan I 2 Yhteisvoimin hyvä tulos Kunniakierrokselta Lieksan Urheilijoiden keväinen Kunniakierros tuotti jälleen hyvän potin seuran nuorisotyöhön. 20 kerääjän voimin tehty 8541 euron tulos ylitti virallisen

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

KILPAVENEILY 1/12. Mukana menossa mm: F1 Nations Cup, Hurjamarine, Roslagsloppet, Team Nyholm, Team Manninen

KILPAVENEILY 1/12. Mukana menossa mm: F1 Nations Cup, Hurjamarine, Roslagsloppet, Team Nyholm, Team Manninen KILPAVENEILY 1/12 Mukana menossa mm: F1 Nations Cup, Hurjamarine, Roslagsloppet, Team Nyholm, Team Manninen Kilpailut 2012 Suomen kesään on vielä monta kuukautta, mutta kesä tulee varsin nopeasti. Eri

Lisätiedot

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012 39. vuosikerta Nr 2 heinäkuu 2012 Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Uutisia Uutisia Uutisia Uutisia Bembölen Kartingrata sai yhdeksän (9) vuoden jatkoajan

Lisätiedot

E-jolla Bulletiini 2015

E-jolla Bulletiini 2015 E-jolla Bulletiini 2015 1 Jäsenmaksu 35 Eräpäivä 31.3.2015 Vuoden 2015 jäsenmaksun maksaminen Tili: FI47 2400 1800 0122 21 1Ilmoita seuraavat asiat maksulomakkeen viestikenttään 1. Nimi 2. Osoite 3. Syntymäaika

Lisätiedot

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN Lasten ja edunvalvojien kokemuksia edunvalvojasta lastensuojelussa ja rikosprosessissa Toimittaneet Milja Laakso, Paula Marjomaa ja Kaisi Peltoniemi EDUNVALVOJA SE ON MINUA

Lisätiedot

OPAS LUKIVAIKEUDESTA LAPSILLE

OPAS LUKIVAIKEUDESTA LAPSILLE OPAS LUKIVAIKEUDESTA LAPSILLE Elina Järviluoma - Mika Paananen - Suvi Kaila Marketta Mäntylä, Sira Määttä & Tuija Aro SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE... 3 MIKÄ LUKIVAIKEUS ON?... 4 MITEN LUKIVAIKEUS NÄKYY?...

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

KOVASSA PRÄSSISSÄ DORTMUNDISSA

KOVASSA PRÄSSISSÄ DORTMUNDISSA SUOMEN PALLOLIITON JÄSENLEHTI 2/2014 VOITTOJA JOKA PÄIVÄ KOVASSA PRÄSSISSÄ DORTMUNDISSA HELMARIT JULIETTE KEMPPI HUUHKAJAT KARI ARKIVUO PIKKUHUUHKAJAT TOMMI KAUTONEN YKSI MEISTÄ TONI KALLIO Kotimaiset

Lisätiedot

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie

Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie 1 Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kajaanin ammattikorkeakoulu 2015 Kajaanin ammattikorkeakoulu Kimmo Nikkanen, Aki Savolainen Kainuun kasvupolku Yrittäjän haastava tie Kajaanin ammattikorkeakoulu PL 52,

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Olen niin onnekas, että mulla on sut. Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta

Olen niin onnekas, että mulla on sut. Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta Olen niin onnekas, että mulla on sut Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta 1 Aluksi Pelastakaa Lapset -järjestön lastensuojelutyö perustuu haluun turvata lapsen oikeus perheeseen

Lisätiedot

auki Vihtiläispojat päättivät peruskoulun. Monelta suomalaispojalta jää koulutus kesken ja työttömyys uhkaa. Kuinka nuoret miehet pärjäävät?

auki Vihtiläispojat päättivät peruskoulun. Monelta suomalaispojalta jää koulutus kesken ja työttömyys uhkaa. Kuinka nuoret miehet pärjäävät? Teksti Pauliina Penttilä Kuvat Kaisa Rautaheimo Kaikki auki Vihtiläispojat päättivät peruskoulun. Monelta suomalaispojalta jää koulutus kesken ja työttömyys uhkaa. Kuinka nuoret miehet pärjäävät? E Viimeinen

Lisätiedot

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Onni löytyy arjesta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry:llä käynnistyi vuonna 2012 kolmivuotinen Lapsi ja ero -kehittämishanke,

Lisätiedot

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom

tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom tytti solantaus kuvitus: antonia ringbom sisällysluettelo aluksi mitä mielenterveyden ongelmat ovat? tunteiden häiriöt toiminnan häiriintyminen ajattelun häiriintyminen mistä mielenterveyden häiriöt johtuvat?

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Vehkalahden Veikot myös Facebookissa!

Vehkalahden Veikot myös Facebookissa! JOULU 2013 VEIKKONEN SUUNNISTUS YLEISURHEILU HIIHTO AMPUMAHIIHTO TRIATHLON Vuosikokous 15.12. klo 17.30 Vehkalinnassa Vehkalahden Veikot myös Facebookissa! 2 JOULUVEIKKONEN 2013 Se oku Kulunut kilpailu-a

Lisätiedot

Toimitus Projektivastaava Ari Jokinen

Toimitus Projektivastaava Ari Jokinen Toimitus Projektivastaava Ari Jokinen Toimitussihteerit Johannes Eret Teemu Toivanen Tommi Lauslehto Toimittajat Anna Granqvist Marikki Mattila Telma Tähkiö Ulkoasu Teemu Toivanen Kannet Johannes Eret

Lisätiedot

Sisulehti. Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut

Sisulehti. Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut Ilmoitusliite Talvi 2014 / 2015 Sisulehti Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut 2 Sisältö Pääkirjoitus S. 2 PÄÄKIRJOITUS JA SISÄLTÖ Sisulla

Lisätiedot

Toivottavasti koskella nähdään, Rauli, Kohina - koskimelonta ry:n puheenjohtaja

Toivottavasti koskella nähdään, Rauli, Kohina - koskimelonta ry:n puheenjohtaja 2009 2009 sisältö s. PJ:n terveiset 2 Koskimelonta sopii junioreille 6-9 Koskimelontaretkelle Nepaliin 12-14 Kuohuja kokemattomalle 23-25 KOHINA kouluttaa 28-31 Kannessa: Jussi Valkoisella Niilillä Terve,

Lisätiedot

TEK. Kevään 2010 valmistuneet kilta-aktiivit. Alaston kokki - OSA 1. MM-Kyykkä 2010 Mitä tapahtui vuoden mahtavimmassa urheilutapahtumassa?

TEK. Kevään 2010 valmistuneet kilta-aktiivit. Alaston kokki - OSA 1. MM-Kyykkä 2010 Mitä tapahtui vuoden mahtavimmassa urheilutapahtumassa? Kevät 2010 - Lehti 1 Alaston kokki - OSA 1 Ketkä säätävät killan hallituksessa - ota selvää! MM-Kyykkä 2010 Mitä tapahtui vuoden mahtavimmassa urheilutapahtumassa? Kevään 2010 valmistuneet kilta-aktiivit

Lisätiedot

KUUKAUDEN YRITTÄJÄN TARINA. Teksti: Kristiina Harjula

KUUKAUDEN YRITTÄJÄN TARINA. Teksti: Kristiina Harjula Teksti: Kristiina Harjula Kun jämsäläinen maatalon tyttö, Anja Seppälä lähti Tampereen yliopistoon opiskelemaan tiedotusoppia, suunnitelmat olivat selvät: Hän ryhtyy toimittajaksi eikä mene naimisiin ennen

Lisätiedot

KUVAT: Lahja Kallinen. nuoret lastensuojelun kehittäjät

KUVAT: Lahja Kallinen. nuoret lastensuojelun kehittäjät N TEKSTI: Johanna Barkman, Pesäpuu ry Riina Pekkala, Perhehoitoliitto ry ja Sinut ry Anna Rainio, Helsingin yliopisto Suvi ja Milla-Kristiina, foorumilaiset KUVAT: Lahja Kallinen 1 nuoret lastensuojelun

Lisätiedot

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja ARTSI ALKUSANAT Yöllä sitä ehtii ajattelemaan kaikenlaista, silloin kun uni ei meinaa tulla silmään. Ennen kaikkea tätä omaa elämää ja kuinka nopeasti se aika onkaan täällä mennyt. Nuorin lapsistamme,

Lisätiedot

VOIKKARI. Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014. s. 6. s. 16-17. s. 8. Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella

VOIKKARI. Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014. s. 6. s. 16-17. s. 8. Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella VOIKKARI Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014 Tervetuloa mukaan voimistelukouluihin tai esivalmennusryhmiin! s. 6 Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella s. 16-17 Voimistelu vaatii ahkeraa

Lisätiedot