Ensimmäisen kelkkani ostin vuonna 1980 ja siitä lähtien olen ollut aktiivinen kelkkailija.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ensimmäisen kelkkani ostin vuonna 1980 ja siitä lähtien olen ollut aktiivinen kelkkailija."

Transkriptio

1 SMK ry:n puheenjohtaja Hannu Yli-Huumo Hannu Yli-Huumo on Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja. Hannu on 52 vuotias Seinäjoella asuva innokas ja positiivinen kelkkamies, kiireinen yrittäjä ja perheen Isä, silti aikaa riittää omalle intohimolle, kelkkailun kehittämiselle Suomessa. Lue Hannusta ja hänen mietteitään kelkkailun nykytilanteesta. 1. Miten olet ajautunut kelkkailun pariin? Ensimmäisen kelkkani ostin vuonna 1980 ja siitä lähtien olen ollut aktiivinen kelkkailija. 2. Mikä oli ensimmäinen kelkkasi? Se oli vanha Lynx, millä pystyi ajamaan pellolla. Muutaman ringin jälkeen pellolla marssin paikalliseen kelkkakauppaan ja vaihdoin uuden 370 kuutioisen Skii-Doo Scoutin, olihan makee peli. 3. Olet ajanut myös kilpaa, mitä lajeja ja millaisella menestyksellä? Kun sprintti -kisoja alkoi tulemaan, ajoin niitä. Vuodesta 1999 olen osallistunut lähes kaikkiin endurokisoihin! Legenda luokan voitin viime vuonna, se on varmaan paras saavutukseni, olen ollut enskassa 40v. miehissä kaikilla sijoituksilla nelosesta kymppiin. 4. Ajatko vieläkin tosissaan kilpaa? Aina kun laitan kypärän päähän ja lähden kilpailuun, olen tosissani.

2 5. Mikä on saanut sinut jatkamaan aktiivisesti kelkkailun parissa? Minulla oli heti ensimmäisestä kelkasta lähtien kauhea innostus kelkkailuun. Se tuntui kivalta ja vapaalta, oli mukava liikkua luonnossa kavereiden kanssa, se on vaan niin kivaa. Kelkkailu on todella hyvää vastapainoa työlle. 6. Oletko mukana myös paikallisen kelkkakerhon toiminnassa? Etelä-Pohjanmaan moottorikelkkailijat perustettiin vuonna -1988/89 ja olin mukana perustamassa kerhoa. Olen ollut kerhon hallituksessa siitä lähtien ja toiminut myös kerhon puheenjohtajana. Olemme järjestäneet paljon kisoja, meillä on kerhossa paljon aktiivisia kilpailijoita ja toimintaa on paljon. Kerhossa on noin 140 jäsentä. 7. Miten Suomen Moottorikelkkailijat sai alkunsa? Se lähti kentällä olevasta keskusteluista, haluttiin jotain uutta kelkkailuun ja muutoksia. Yhtäkkiä napsahti idea ja sitä haluttiin lähteä kokeilemaan. Meitä kokoontui puskaradion avulla 30 aktiivista kelkkailijaa Jyväskylässä ja totesimme, että yhdistykselle on tarve, kelkkailijat tarvitsevat etujärjestöä. Perustimme hallituksen samalla kerralla ja aloimme heti toimimaan ja viemään asioita eteenpäin. Aloimme tekemään kelkkailun eteen töitä. Suurin pelko meillä oli, että kelkkailu ukkoontuu, vanhat kilpailupaikat häviävät ja kisat häviää kokonaan. Kelkkailun piti uudistua, ja siksi perustimme Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n. 8. Puhutaan, että kelkkailu on jakaantunut kahtia, kun on moottoriliiton ja SMK:n kilpailuja, mitä mieltä olet asiasta? En koe sitä missään tapauksessa hajaantumisena, vaan pelkästään positiivisena asiana meille kelkkailun ystäville. Jos täällä Pohjanmaalla joku alkaa tehdä mattoja seuraa siitä se, että joku toinenkin alkaa niitä tehdä ja silloinhan mattojen laatu kilpailun myötä paranee ja hinnat halpenee. Yleensä terve kilpailu vie asioita eteenpäin ja vaikkakaan emme kilpaile Moottoriliiton kanssa, niin minusta on tosi hyvä, että kaksi järjestöä tekee moottorikelkkailun eteen töitä tosissaan.

3 9. Mitä haasteita aiheuttaa kahden liiton enduron ja sprintin sarjat? Riittääkö kaikkiin kisoihin kilpailijoita. Onko kilpailijoilla resursseja lähteä kaikkiin kilpailuihin. Muutenhan tämä on hyvä asia, molemmat sarjat tulevat panostamaan laatuun. Me SMK:ssa emme ajattele toista sarjaa, keskitymme omaan tekemiseen, menemme omilla ehdoillamme ja haluamme tehdä asiat entistä paremmin. Teemme töitä sen eteen, että oma sarjamme houkuttelee kilpailijoita. 10. Voiko Moottoriliitto ja SMK vielä joskus yhdistyä? Emme ole vielä löytäneet yhteistä säveltä asiaan. Olemme hyviä tuttuja Moottoriliiton väen kanssa ja enduron lajiryhmässä on tuttaviamme, eivät nämä asiat vaikuta ihmissuhteisiin ja tulemme hyvin toimeen kaikkien toimijoiden kanssa emmekä riitele asioista. Me kuitenkin haluamme toimia kelkkailijoiden etua ajaen ja tehdä vaadittaessa nopeita päätöksiä, meidän organisaatiossa se on mahdollista. 11. Minkälainen taival SMK:lla on ollut tähän mennessä? Meillä pyörähti kolmas vuosi käyntiin ja nyt perustus on rakennettu. Rakenteet on kunnossa ja nyt voimme lähteä kehittämään itse toimintaa. Kun lähtee ihan nollasta, niin se ei ole helppoa ja vaatii paljon työtä. On ollut hämmästyttävää miten innostunutta porukka on ollut ja miten nopeasti olemme nousseet. Meillä on kilpailijamäärät nousseet ja tapahtumissa on paljon väkeä. On ollut kyllä uskomaton juttu; kaikki ovat aktivoituneet, olemme saaneet uusia innokkaita henkilöitä, uusia kisapaikkoja ja kerhoja toimintaan mukaan. 12. Onko teillä ollut mitään isompia haasteita/ongelmia matkan varrella? Ei suurempia ongelmia, mutta töitä on tehty paljon. Totta kai aina roiskuu kun rapataan, mutta virheistä otetaan opiksi. Olemme saaneet kentältä todella paljon hyviä ideoita toimintamme parantamiseksi ja toivomme myös jatkossa kentän aktiivista yhteydenottoa meihin päin.

4 13. Onko SMK:n hallitus vaihtunut ja saatteko palkkaa toiminnastanne? Kuinka paljon toimenkuva työllistää teitä? Meillä oli kaksi ekaa vuotta sama hallitus, koska organisaation rakentaminen vaati melkoista sitoutumista. Viime kaudella uudistimme hallitusta ja saimme hallitukseen Hapon Jarkon, jonka vastuulle tuli yhteydenpito kelkkakerhoihin. Pyrimme maltillisesti uudistamaan hallituksen väkeä. On tärkeää, että hallituksessakin säilyy innostus ja se uudistuu, emmekä ukkoonnu. Vanhat jäsenet toimivat edelleen taustapiruina ja neuvonantajina. Teemme tätä hyväntekeväisyytenä, kukaan ei saa palkkaa tekemästään työstä. Teemme tätä rakkaudesta lajiin. Työt olemme jakaneet hyvin, kaikki ei sekaannu kaikkeen ja kellään ei ole liikaa töitä. Pidämme palavereita viikoittain ja teemme lähes päivittäin töitä kelkkailun eteen. Viemme myös kesällä asioita eteenpäin, kilpailukalenteri julkistettiin ajoissa ja uudistamme nettisivuja ja Duellin kanssa yhteistyö tulevalla kaudella on mahtava homma! 14. Mitkä ovat SMK:n tärkeimmät toimintaperiaatteet? Saada kelkkailulle näkyvyyttä ja yleistä arvostusta. Pitää kelkkailijan, kilpailijan ja kerhon kustannukset kurissa ja järjestää tapahtumia yhdessä kaikkien kelkkailijoiden kanssa. Haluamme saada nuoria mukaan harrastukseen ja pitää kelkkailu vahvana toimijana, jotta laji ei häviä kokonaan. Toimimme yhdessä maahantuojien ja jälleenmyyjien kanssa ja pyrimme lisäämään kelkkakauppaa. Järjestämme yhteistä tekemistä iloisessa ja positiivisessa hengessä. 15. Mitkä ovat olleet hienoimpia asioita SMK:n toiminnassa? Kilpailijamäärät! Se on ollut hienoa. Talkooporukan osallistuminen on ylivoimaisesti korkeimmalla jalustalla. Olemme tosi ylpeitä osallistujamääristä ja kaikkien innostuneisuudesta.

5 16. Mikä saa sinut jatkamaan rankan työn tekemistä, ilman palkkaa? Haluan, että kelkkaharrastuksella on vahva ja näkyvä asema. Olen saanut vuosien varrella todella paljon hyviä kavereita kelkkailun ansiosta ja on ollut todella mukava huomata miten paljon työtämme arvostetaan. Aina kun saan puhelun, jossa halutaan neuvoja harrastuksen tai kilpailutoiminnan aloittamiseen, niin tulee hyvä mieli. 17. Tekisitkö kaiken uudestaan? Olen hämmästynyt kuinka mahtavaa ja yhtenäistä kelkkaporukka on. Ehdottomasti lähtisin mukaan, en miettisi pätkääkään! Silloin mietimme, että onko porukka takana, mutta kun huomasimme, että on, niin on ollut kertakaikkisen hienoa. Hallitus on ollut sitoutunut hommaan ja meillä on ollut kunnon Pohjalaista kökkähenkeä. 18. Mitä televaisuuden tavoitteita ja suunnitelmia SMK:lla on? Haluamme nyt panostaa tavallisen kelkkailijan toimintaan. Haluamme saada safarit takaisin ja tavalliset kelkkailijat tapahtumiimme mukaan. Avaamme foorumin, järjestämme yhteisajeluita ja jaamme tietoa ja tiedotamme enemmän. Haluamme lisää kivaa toimintaa ja yhdessäoloa. SMK ei ole vain kilpailijoille vaan myös tavallisille kelkkailijoille ja myös kaikki tapahtumamme, kuten gaalat ja kauden avaukset on tarkoitettu kaikille kelkkailijoille. Olemme myös näkyvillä eri tapahtumissa, kuten messuilla, kisoissa ja päätösgaalassamme. Iso tavoitteemme on saada näkyvyyttä, ja se on iso haaste eikä siihen pääse nopeasti. Teemme sen eteen kokoajan töitä, hyvällä taustatyöllä näemme tulokset tulevaisuudessa. 19. Miten neuvotte kilpailijoita ja kerhoja näkyvyyden parantamiseksi? Neuvomme kilpailijoita ja kilpailunjärjestäjiä ottamaan yhteyttä lehtiin ja kelkkailun medioihin, pyydämme tekemään juttuja itsestään. Jokainen kelkka-alalla toimiva voi tarttua peiliin ja viedä asiaa eteenpäin. Juttuja ja näkyvyyttä saa, jos tekee asian eteen jotain. Kerhoilta haluamme omaa aktiivisuutta tiedotteissa ja tuloksissa.

6 20. Onko ensi kaudelle tulossa kilpailulajeihin muutoksia? Ensi kaudella ratkaistaan ensimmäinen CrossCountryn Suomen Mestaruus Kiteellä. Uudet säännöt CrossCountryyn julkaistaan pian ja lajiin satsataan paljon. Kiteellä järjestettiin viime vuonna CC kisa ensimmäistä kertaa ja puitteet siellä ovat upeat. Ensi kaudelle uusi formaatti, on myös kerhojoukkueiden SM -endurossa. Joukkueessa on 3 saman kerhon jäsentä, jokainen eri sarjasta ja joukkueen kauden kokonaispisteet lasketaan joka kisasta yhteen. Enduro ja Sprint toimivat hyvin ja ne tulevat pysymään ennallaan. 21. Mitä unelmia sinulla ja SMK:lla on tulevaisuuden suhteen? Haluamme olla todellinen kelkkailijoiden kanava. Haluamme olla arvostettu kelkkailun päätoimija. Haluamme myös tukea kelkkamyyntiä. 22. Miten näet SMK:n tulevaisuuden? Tosi valoisana! Kerhot ovat innostuneita, meillä on hyvä organisaatio eikä kelkkamaailmassa ole näkyvillä minkäänlaista lamaantumista. Me olemme jatkossakin kelkkamaailman toimija ja olemme tulleet jäädäksemme! 23. Terveiset lukijoillemme Osallistukaa aktiivisesti tapahtumiin ja tulkaa moikkaamaan. Pidetään hauskaa! Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja nostetaan kelkkailun lippu korkealle!

Tutustuimme Mattiin vähän paremmin ja selvitimme mikä hän on miehiään.

Tutustuimme Mattiin vähän paremmin ja selvitimme mikä hän on miehiään. Matti Määttä Matti Määttä aloitti motocrossin harrastamisen jo 6 vuotiaana ja kilpailemisen 11 vuotiaana. Kisamatkat taitettiin Isän, Äidin ja Isosiskon kanssa. Matkakilometrejä kertyi Oululaiselle perheelle

Lisätiedot

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Onni löytyy arjesta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry:llä käynnistyi vuonna 2012 kolmivuotinen Lapsi ja ero -kehittämishanke,

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu. Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta

Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu. Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta Lasten ja nuorten Vantaa II -toimintaohjelman valmistelu Yhteenveto valmistelussa käytetystä aineistosta Kannen kuva: Lasten asiantuntijaryhmän 27.2.2013 työpajassa työstämä vaikuttamisen kehärata 1 Sisällys

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

YHDESSÄ SE SYNTYY. Jaksaminen vapaaehtoisessa järjestötoiminnassa

YHDESSÄ SE SYNTYY. Jaksaminen vapaaehtoisessa järjestötoiminnassa 2010 YHDESSÄ SE SYNTYY Jaksaminen vapaaehtoisessa järjestötoiminnassa Tämä opas on opinnäytetyön produkti Humanistiseen ammattikorkeakouluun. Opas on valmistunut keväällä 2010. Teksti: Sanna Kujala Kuvat:

Lisätiedot

Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä

Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä Raija Leskinen - Olli Oja Starttirahaselvitys luovien alojen yrittäjistä Starttiraha yksinyrittäjän arjessa toiminnan ja toimeentulon tukena 1 "Starttiraha oli ehdottoman tärkeä meille, et muodosti aika

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

Mitä se oikeesti on? Raportti. - Ajatuksia nuorista, työelämästä ja nuorisotakuun edistämisestä Porvoon seudulla

Mitä se oikeesti on? Raportti. - Ajatuksia nuorista, työelämästä ja nuorisotakuun edistämisestä Porvoon seudulla Raportti Mitä se oikeesti on? - Ajatuksia nuorista, työelämästä ja nuorisotakuun edistämisestä Porvoon seudulla Anu Sipilä Bestis Nuorisotakaajat Porvoossa Sisällys Mistä aloittaa?... 1 Peruskoulu... 2

Lisätiedot

ry:n jäsenlehti 2/2014 Juniorityttöjen määrä kasvoi 63%! s.10

ry:n jäsenlehti 2/2014 Juniorityttöjen määrä kasvoi 63%! s.10 ry:n jäsenlehti 2/2014 Juniorityttöjen määrä kasvoi 63%! s.10 Puheenjohtajan palsta Tämän otsikon lanseerasin syksyllä 2012, kun olimme saaneet strategiatyön valmiiksi vuosille 2012-2017. Olemme toimineet

Lisätiedot

Duo. www.rtkpalvelu.fi

Duo. www.rtkpalvelu.fi Duo 2 www.rtkpalvelu.fi 2009 RTK-PALVELU OY ja TECHNOPOLIS OYJ: Laatu tulee työn tuloksena s. 4 RTK-PALVELU MAAJOUKKUEEN yhteistyökumppaniksi s. 20 SADAN MILJOONAN metsästys s. 22 1 RTK-PALVELU 2 2009

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen.

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä

Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä Sitran selvityksiä 88 Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä Systeemi avaruudesta? Maaliskuu 2015 Sitra 2015 Sitran selvityksiä 88 ISBN 978-951-563-907-3 (nid.) ISBN 978-951-563-908-0 (PDF) www.sitra.fi

Lisätiedot

MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA?

MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA? MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA? [ TYÖNANTAJUUDELLE ] VÄITEKIRJA-SARJA mitä tapahtuu huomenna? [ TYÖNANTAJUUDELLE ] KIRJOITTAJAT Maria Vesanen & Emma Varis KUVITUS JA TAITTO Lea-Maija Laitinen KUSTANTAJA Strateginen

Lisätiedot

KASVUN MEKANISMEJA OSA 1

KASVUN MEKANISMEJA OSA 1 KASVUN MEKANISMEJA OSA 1 4 ENSTO Timo Luukkainen 6 3 STEP IT Jarkko Veijalainen 8 AVANT Risto Käkelä 10 BASWARE Hannu Vaajoensuu 14 KEMPPI Anssi Rantasalo 18 NORMET Aaro Cantell 22 ORAS GROUP Jari Paasikivi

Lisätiedot

-liike on ihmisen muotoinen

-liike on ihmisen muotoinen -liike on ihmisen muotoinen 4 2012 Yö-yhtyeen Olli Lindolm on sama mutta eri mies Kansalaisraati kokosi kemijärveläiset Muslimiäidin joulunodotus Nuoret viihtyvät Saunalahden tukiasuntoyhteisössä 4 12

Lisätiedot

Nuorten vaikuttamisopas

Nuorten vaikuttamisopas Nuorten vaikuttamisopas Me voimme vaikuttaa! Nuorten vaikuttamisopas Julkaissut Suomen Verkkodemokratiaseura ry Julkaistu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Jaa samoin 1.0 Suomi -lisenssillä (CC BY-NC-SA

Lisätiedot

Meillä on suunnaton onni

Meillä on suunnaton onni 2 2010 Tyttöjen leirillä oli tyttöjen juttuja Puuhaa ja peuhaa vauvan kanssa Meillä on suunnaton onni Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 3 4 7 16 21 22 25 26 27 Pääkirjoitus Kannustavia

Lisätiedot

Kaikki palvelut saman katon alta!

Kaikki palvelut saman katon alta! 1 JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2012 Kaikki palvelut saman katon alta!.fi OP-bonusasiakas on sellainen Osuuspankin omistajajäsen, jonka oma tai perheen yhteinen pankki- ja/tai vakuutusasiointi on vähintään

Lisätiedot

Yhteistyössä on voimaa.

Yhteistyössä on voimaa. Eloa Porvarintielle Yhteisten asioiden puolesta Teuvan Kokoomus lähtee tulevaan kunnallisvaaliin vain ja ainoastaan voitto mielessä. Vaalityöryhmä aloitti työnsä helmikuussa suunnittelukokouksella. Takataskussa

Lisätiedot

OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO. Kuva: Sami Ilvonen. ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3

OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO. Kuva: Sami Ilvonen. ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3 OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO Kuva: Sami Ilvonen L AADUKKAAMPAA HARRAsTETOIMINTAA s.2 ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3 VALMENTAJIEN T YÖHYVINVOINTI s.4 UUDET

Lisätiedot

LAIHDUTTAJAN PELOT. Elämästä katoaa nautinto

LAIHDUTTAJAN PELOT. Elämästä katoaa nautinto LAIHDUTTAJAN PELOT Laihduttamiseen liittyy monia erilaisia pelkoja ja uskomuksia, jotka saattavat vaikeuttaa laihtumista tai jopa estää sen. Tyypillisin huoli lienee ajatus siitä, että pudotetut kilot

Lisätiedot

tietoalani JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 IT EVVK Työpari auttaa jaksamaan s.8 Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia Alanko ja Turo:

tietoalani JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 IT EVVK Työpari auttaa jaksamaan s.8 Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia Alanko ja Turo: tietoalani Tietoalan toimihenkilöt ry:n jäsenlehti 2/2009 Alanko ja Turo: Työpari auttaa jaksamaan s.8 IT EVVK Miksi IT-ala ei kiinnosta naisia s. 11 JO 35 VUOTTA edunvalvontaas. 3 Tes-neuvottelut katkolla

Lisätiedot

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta Sisältö Lukijalle... 5 1 Ennen kuin vapaaehtoinen saapuu... 7 1.1. Koko yhteisö toimintaa

Lisätiedot

Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6

Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6 aivoitus asiaa aivovammasta Teemana jäsenhankinta 1/2015 Aaro Harju kertoo, että yhdistystoiminta alkoi Suomessa jo 1800-luvulla, s. 6 Ammattilainen, omainen ja vammautunut ihminen kertovat, mikä heitä

Lisätiedot

Hyvä ensitieto kantaa

Hyvä ensitieto kantaa Kehitysvammaisten Tukiliiton julkaisusarja 1/2014 Hyvä ensitieto kantaa Mari Vehmanen, Laura Vesa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Työryhmä kiittää kaikkia oppaan tekemiseen osallistuneita. Kehitysvammaisten

Lisätiedot

KUVAT: Lahja Kallinen. nuoret lastensuojelun kehittäjät

KUVAT: Lahja Kallinen. nuoret lastensuojelun kehittäjät N TEKSTI: Johanna Barkman, Pesäpuu ry Riina Pekkala, Perhehoitoliitto ry ja Sinut ry Anna Rainio, Helsingin yliopisto Suvi ja Milla-Kristiina, foorumilaiset KUVAT: Lahja Kallinen 1 nuoret lastensuojelun

Lisätiedot

Oma laji, paras laji mutta ei pidä väheksyä muitakaan liikuntamuotoja

Oma laji, paras laji mutta ei pidä väheksyä muitakaan liikuntamuotoja Liikunnan erilaisia merkityksiä maistelemassa liikuntalajeista, vapaaehtoistoiminnasta ja liikuntaprofiileista tukea liikunnan ohjaukseen ja neuvontaan. Miksi liikun blogikirjoitukset 21-29.11.2011. Näissä

Lisätiedot