SÄHKÖVERKON TYÖKALUT ANALYSOINTI VIANHAKU - TESTAUS PAIKANNUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄHKÖVERKON TYÖKALUT ANALYSOINTI VIANHAKU - TESTAUS PAIKANNUS"

Transkriptio

1 SÄHKÖVERKON TYÖKALUT ANALYSOINTI VIANHAKU - TESTAUS PAIKANNUS

2 VIVAX-METROTECH vloc-9800 vloc-9800 on kehitetty tarkkaan kaapelin ja metalliputken hakuun. Laite on varustettu 50Hz passiivihaulla. vloc korvaa pitkään markkinoilla olleen Metrotech:n FM9800-sarjan laitteet. Lähetintä on saatavana mallista riippuen 1W, 5W tai 10W lähettimellä ominaisuuksia voidaan laajentaa vaippavianhakuun lisävarusteena saatavalla vianhakuhaarukalla. Lisäksi laitteeseen voidaan kytkeä kaapelin tunnistin ja putkihiiri. VM 810/850 VM 810 on kehitetty erityisesti kaapeleiden metallisten vesi- ja kaasuputkien hakuun. 83 khz taajuinen signaali kuuluu useiden putkiliitosten ja eristävien tiivisteiden yli. Putkienhaun lisäksi 810 soveltuu hyvin myös kaapelien paikantamiseen. Laitteen käyttäminen on helppoa. Opastavan nuolinäytön sekä äänisignaalin avulla kaapelin/putken sijainti löytyy nopeasti ja kaapelin/putken syvyys mitataan yhdellä napin painalluksella. Laitteesta on saatavissa myös vanhempi FM 810 versio, jossa on analoginen viisarinäyttö.

3 vlocpro vlocpro on valmistajan monipuolisin kaapelinhakulaite. Se on kestävä ja kevyt hakulaite. 10W lähettimellä sen toimintasäde on erinomainen. Laiteeseen voidaan valita lähetin 1W, 5W tai 10W. Vastaanotin pystyy havaitsemaan laajan taajuusalueen aina 50Hz ja 83kHz väliltä. Vastaanottimen näyttönä on kirkas LCD näyttö, joten laite on helppo käyttää huonommissakin olosuhteissa. vlocpro laitteella löydät kaapelit ja putket aina 7 metrin syvyyteen asti. vlocpro pystyy myös vaippavian hakuun lisävarusteena saatavan vastaanottimen kanssa. Lisävarusteina on myös laajavalikoima putkihiiriä. vlocpro on mahdollista saada myös yhdistelmälaitteena jolla löytyy myös merkkipallot (Antennipallot). vloc-hakulaitteeseen voidaan lisätä Bluetooth tiedonsiirto jolloin laiteeseen voidaan liittää GPS-pakannus. GPS koordinaatit voidaan tallentaa laitteen muistiin ja tulostaa karttaohjelmiin. Bluetoothin kautta vloc-vastaanotin voidaan myös yhdistää Android puhelimiin jolloin puhelin tallentaa kohteen tiedot kartalle käyttäen puhelimen omaan GPSvastaanotinta.

4 VM-550/560 VM-500-sarjan hakulaitteet ovat helppokäyttöisiä laitteita jotka on suunnattu satunnaiseen ja paikalliseen kaapeleiden ja putkien hakemiseen. Laitteessa on 50hz haku sekä kaksi lähetystaajuutta. Lähetysteho riittää hyvin lyhyille etäisyyksille kuten kiinteistöjen syöttökaapeleiden paikantamiseen. VM-880 Metallinpaljastin VM-880 on Metrotechin uusin ferromagneettinen paikannuslaite ja sen toimintaperiaate on sama kuin edeltäjällään (880B); tämä metallinpaljastin paikantaa magneettiset kohteet reilusta kahdesta metristä ja tunnistaa myös kappaleiden muodot. Sen tehokas ja nopea prosessori antaa tarkat ja luotettavat tulokset nopeasti. Paranneltu ergonomia ja kevyempi rakenne tuo käyttömukavuutta pitkäaikaiseen käyttöön, herkkyydestä ja tehosta kuitenkaan tinkimättä. LCD- näytön taustavalo helpottaa näytön lukemista hämärässä ja sen audio-visuaalinen käyttöliittymä on suunniteltu erittäin helppokäyttöiseksi. Merkkipallojen haku Greenlee EML-100 löytää maahan kaivetut merkkipallot. Merkkipalloissa on stardarditaajuudet joten hakulaitteella löytyy kaikkien valmistajien merkkipallot ja antennit.

5 Kaapelinhakulaitteiden lisävarusteet Hakulaitteisiin löytyy laaja valikoima lisävarusteita. Merkkipallot ja antennit Merkkipalloissa ja antenneissa on standardoidut taajuudet jolloin samoja merkkipalloja käytetään aina samaan kohteeseen; sähkö, vesi, tele, viemäri jne. Putkisondit Putkisondeja on erikokoisia ja eri taajuudella toimivia. Koko valitaan kohteiden mukaan. Pienin sondi on vain 18mm paksu kun taas isoimmat noin 4cm paksuudeltaan. Sondin taajuus valitaan sen mukaan mikä on hakuliatteen taajuus. Sondeja löytyy myös lasikuituvahvisteisella kaapelilla varustettuna jolloin sondi on valmiiksi kiinni putkeen työnnettävässä kaapelissa. Tällöin löydetään sondi ja koko reitti missä työnnetty kaapeli menee. Vianhakuhaarukka Useaam hakulaite malliin on liitettävissä vianhakuhaarukka. Haarukalla voidaan paikantaa kaapeliden maavuotoja ja vaippavikoja. GPS-paikannus GPS-paikannuksella voidaan tallentaa kaapelin reitti heti paikannusvaiheessa laitteen muistiin. Muistiin tallentuu GPS-koordinaatit ja mm. kaapelin syvyys. Tallennetun paikan tarkkuus riippuu käytetystä GPS-vastaanottimesta. Lähetinpihdit Lähetin pihtejä löytyy eri kokoja. Kiinteitä pihtejä on 50mm, 100mm ja 125mm halkaisijilla. Lisäksi löytyy myös joustava lähetinlenkki, joka on helppo viedä esim. ahtaisiin kaappeihin.

6 Vaiheen tunnistin Hakulaitteen vastaanottimeen voidaan liittää myös kaapelin tunnistin. Tunnistimella voidaan tunnistaa mm. kaapelinipusta oikea kaapeli. Pistorasia liitin Lähettimen kytkemisen helpottamiseksi on hakulaittisiin olemassa pistorasialiitin. Lähetin voidaan tällä kytkeä suoraan suko-pistokkeeseen ja paikannetaan esimerkiksi kiinteistön syöttökaapeli. 12V adapteri Hakulaitetta voidaan ladata auton tupakan sytyttimestä 12V adaperilla. Bluetooth vloc-sarjan laitteisiin voidaan lisästä Bluetooth tiedonsiirto. Bluetooth yhteydellä hakulaitteen tiedot voidaan mm. siirtää Android puhelimeen, joilloin kaapelin tiedot ja paikka tallentuu puhelimeen ja on helposti lähettävissä vaikka sähköpostilla suoraan puhelimesta.

7 TDR Kaapelivikatutka TX2003 TDR on ammattilaistasoinen kaapelitutka ja äänitaajuusgeneraattori, joka on suunniteltu voimakaapeleiden ja kuparisten tietoliikenneyhteys-kaapeleiden vianpaikannukseen aina 6 km etäisyydelle asti. Graafiset tulokset ja vikojen etäisyydet näytetään taustavalaistulla 64x128 pikselin LCD-näytöllä. Kaapelitutka ja äänitaajuusgeneraattori on suojattu kestävällä, vesi- ja pölytiiviillä ABS-muovista valmistetulla koteloinnilla. Mukana toimitetaan mittausjohdot ja vyökotelo. Toiminta-alue: 7 m 6 km. Tarkkuus: ±1 % valitusta toiminta-alueesta. Kaapelivikatutka TeleScout TS90 on kaksimittausporttinen kaapelitutka kaapelivikojen paikantamiseen aina 15km asti. Kehittyneet signaalinkäsittelytekniikat mahdollistavat katkojen, oikosulkujen, jatkosten ja muiden impedanssimuutosten lähteiden havaitsemisen. Valittavissa olevat kaapelin sovitusimpedanssi ja signaalin kulkunopeus mahdollistavat käytön eri kaapelityypeissä kuten kierretyssä parikaapelissa ja koaksiaalikaapelissa.

8 US Radar Maatutkat (Ground Penetrating Radar (GPR) Maatutkalla löydät etsimäsi kohteet maan alta. Maatutka lähettää tutkaussignaalia joka palaa mittalaitteeseen. Maan alla olevat kohteet peilaavat signaalin takaisin ja kuva muodostuu tutkan ruudulle. Putket, kaapelit, kuidut, muoviputket, säiliöt jne löytyvät maatutkalla helposti. B2HV DC/VLF-testaus ja osittaispurkaukset Kaapelien käyttöönoton ja korjauksen yhteydessä tulee kaapelin toiminta varmistaa testaamalla. Mittauksissa kaapeliin syötetään korkea jännite ja valvotaan vuotovirtaa. Testijännitteenä käytetään kohteesta riippuen DC- tai VLFjännitettä (Very Low Frequency). VLF-jännite on hitaasti muuttuvaa vaihtosähköä jolla testi on turvallisempi tehdä kuin DC-jännitteellä. B2HV generaattoreilla mittaukset tehdään helposti ja turvallisesti. Jännitegeneraattorit voidaan varustaa myös osittaispurkaukset ja TAN DELTA:n havaitsevalla lisäosalla.

9 Kaapelivianhakulaitteet Syöksyaaltogeneraattorit - InterEng InterCable on helposti liikuteltava vianhaku- ja kaapelin testausjärjestelmä. Laiteella voidaan hakea vikakohdat niin pienjännite- kuin keskijännitekaapeleissakin. Järjestelmää saa eri syöksyjännitteillä kV. Järjestelmiin sisältyy sekä korkeajänniteosa että kaapelitutka. ARM (Arc Reflection Method) -menetelmällä löydetään kätevästi suuriohmiset viat ja pieniohmiset viat löytyvät suoraan kaapelitutkalla. Generaattori lähettää kaapeliin impulssin, joka on riittävän suuri energia vian tarkkaan maastopaikantamiseen myös äänen perusteella. Tähän on olemassa myös apulaite maamikrofoni, jolla vikapaikka löytyy maastosta.

10 Syöksyaaltogeneraattorit Pienjännite Haefely Hipotonics:n X-Wave on pieni, akkukäyttöinen, vesitiivis ja helppokäyttöinen vianhakulaite pienjänniteverkkoon. Ulostulojännite on aina 10kV asti. Laitteella voidaan tehdä jännitekoe, esipaikannus ja vianpaikannus maamikrofonin kanssa. Syöksyaaltogeneraattorit Keskijännite Haefely Hipotronics:n 5250 vianhakulaite on akkukäyttöinen 30kV syöksyaaltogeneraattori. Keskijännitekaapeloinnin vikaantumiset vaativat syöksyaaltogeneraattorilta 30kV jännitettä tekee korkeajännitetestin, esipaikannuksen mukanatulevan vikatutkan kanssa ja maastopaikannuksen syöksyaallon ja maamikrofonin yhteistyöllä. Osittaispurkaukset OWTS-mittalaitteet DAC-tekniikka (Damped AC) mahdollistaa osittaispurkausten paikantamisen kaapeliverkossa. OWTS (Oscillating Wave Test System) on osittaispurkauslaitteisto, jolla mitataan ja paikannetaan kaapelieristyksiä heikentävät paikalliset sähköpurkaukset keskijänniteverkon kaapeleissa. Laitteisto koostuu kannettavasta WLANilla varustetusta tietokoneesta, joka mittaa ja analysoi tiedon, sekä pyörillä varustetusta korkeajänniteyksiköstä. Maksimijännite on 30 kv. Laitteisto paikantaa purkauksen paikan kaapelin pituuden mukaan muutaman metrin tarkkuudella. Alkuperäiset OWTS-laitteistot rakentaa Sveitsiläinen Seitz Instruments.

11 Muuntajien testaus Muuntajat vaativat testaamista niin käyttöönoton kuin huoltojen aikana. Haefelyn valikoimassa on kaikki muuntajien testilaitteet: Öljytesteri Käämin vastus mittaus (Winding resistance) Micro-ohmimittari Eristysvastusmittari Kierrossuhdemittaus (Turns Ratio) Taajuusvastemittaus (FRA) Corona ja osittaispurkauskamerat Ilmajohtojen, muuntajien tai päätteiden osoittaispurkaukset voidaan paikantaa helposti Corona-kameran avulla. Ofil:n valikoimasta löytyy kamerat kaikkiin sovelluksiin; kiinteästi asennettavat tai kannettavat kamerat. Verkkoanalysaattorit Mavowatt (Dranetz) Mavowatt on on sarja sähkönlaadun analysaattoreita. Mavowatt 30 tekee standardin EN50160 mittaukset ja toimii myös erinomaisena mittalaitteena tehonmittauksissa. Mavowatt 40 ja 70 vievät sähkön laadun mittaamisen uudelle tasolle tarjoten mittaajalle mahdollisuuden analysoida verkossa näkyvien virheiden alkuperää. Mavowatt 70 pystyy mittaamaan myös jännitteen transientit, jolloin kaikki verkkojännitteen epäpuhtaudet pystytään toteamaan yhdellä kertaa.

12 Asennustesterit Profitest Profitest on tunnettu merkki sähköasennuksissa. Profitestilla teet helposti kaikki sähköasennusten mittaukset. Malleina peruslaite Profitest M Base, asentajan työkalu Profitest M Tech ja monipuolisin malli Profitest M Xtra. Eristysvastusmittarit Metriso Eristysvastuksen mittaaminen on yksi tavallisimmista mittauksista sähköasennuksissa, sähkökoneissa ja laitteissa. Gossen Metrawattin eristysvastusmittarit löytyvät tuotenimikkeellä Metriso. Metriso-sarjan tuotteet tekevät eritysvastusmittaukset 50V-5000V välillä mittarista ja kohteesta riippuen. Tästä tuotesarjasta löydät sopivan mittarin, testasitpa kaapeleiden jännitekestoa tai vaikka moottorin eristyksiä. Yleismittarit Metrahit Metrahit-sarjaan kuuluu noin 20 yleismittaria, jotka ovat kaikki vähintään CATIII -luokan mittareita. Suosituin tuotesarja on Metrahit Base, -Pro, -Tech ja -Xtra. Laadun takeena toimitetaan kaikkien Metrahit -yleismittareiden mukana jäljitettävä kalibrointitodistus.

13 Vivax-Metrotech, US Radar, InterEng Haefely, B2HV, Metrawatt Seitz Instruments, Ofil Edustajana Suomessa toimii: Tuupakantie 32a VANTAA Keskus (09) Fax (09)

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

Dynatel M sarjan paikannus- ja merkintäjärjestelmä UUSI TEKNOLOGIA VAHINKOJEN TORJUNTA ERITTÄIN TARKKA TURVALLISUUS Uusi 3M Dynatel M sarjan paikannus- ja merkintäjärjestelmä HELPPOA KUIN PUHELIMEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot.

SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. SeekTech SR-20 Paikannin Kevyt mutta silti lujarakenteinen vastaanotin, joka antaa kaikki nopean ja tarkan paikannuksen tarvitsemat tiedot. Helppokäyttöinen Kohdejohto ja suuntanuolet tunnistavat nopeasti

Lisätiedot

Sähköiset koestimet 22

Sähköiset koestimet 22 22 Sähköiset koestimet SÄHKÖISET KOESTIMET TALO- JA SÄHKÖTEKNIIKKA Oikea sähköinen koestin joka käyttöön Johdanto tarjoaa yleiskuvan sähköisistä koestintyypeistä ja niiden käyttöalueista. Käyttöalueet

Lisätiedot

KAAPELITESTERI / PAIKANNIN TRIFITEK TR-383 PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0

KAAPELITESTERI / PAIKANNIN TRIFITEK TR-383 PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0 KAAPELITESTERI / PAIKANNIN TRIFITEK TR-383 PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0 Trifitek Finland Oy 2011 1. YLEISTÄ TR-838 on monikäyttöinen LCD kaapelitesteri / hakulaite. Tuote koostuu lähettimestä, vastaanottimesta

Lisätiedot

EMC MITTAUKSET. Ari Honkala SGS Fimko Oy

EMC MITTAUKSET. Ari Honkala SGS Fimko Oy EMC MITTAUKSET Ari Honkala SGS Fimko Oy 5.3.2009 SGS Fimko Oy SGS Fimko kuuluu maailman johtavaan testaus-, sertifiointi-, verifiointi- ja tarkastusyritys SGS:ään, jossa työskentelee maailmanlaajuisesti

Lisätiedot

11 mallia 1000 V CAT IV -luokituksella Kaiken tyyppisiin mittauksiin!

11 mallia 1000 V CAT IV -luokituksella Kaiken tyyppisiin mittauksiin! 11 mallia 1000 V CAT IV -luokituksella Kaiken tyyppisiin mittauksiin! F200 Sarja F400 Sarja F600 Sarja Monitoimiset AC, DC sekä AC+DC TRMS -pihdit F200 Sarja F400 Sarja 2000 A AC / 3000 A DC AC/DC differentiaalimittaukset

Lisätiedot

Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen.

Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen. Oikeanlaisten virtapihtien valinta Aloita vastaamalla seuraaviin kysymyksiin löytääksesi oikeantyyppiset virtapihdit haluamaasi käyttökohteeseen. 1. Tuletko mittaamaan AC tai DC -virtaa? (DC -pihdit luokitellaan

Lisätiedot

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 O P T I N E N A N T U R I M I N I M A A L I S E L L A H U O LTOTA R P E E L L A Oxix-happilähetin on ainutlaatuinen liuenneen

Lisätiedot

Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera

Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera HOCHAUFLÖSENDER TOUCHSCREEN UUTTA KOSKETUS- NÄYTTÖ Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera teräväpiirtoa tarkastuksiin Technik nach Maß Made in Germany Wöhler VIS 700 HD tarkastuskamera HD-kosketusnäyttö ja

Lisätiedot

11 mallia 1000 V CAT IV -luokituksella Kaiken tyyppisiin mittauksiin!

11 mallia 1000 V CAT IV -luokituksella Kaiken tyyppisiin mittauksiin! 11 mallia 1000 V CAT IV -luokituksella Kaiken tyyppisiin mittauksiin! F200 Sarja F400 Sarja F600 Sarja Monitoimiset AC, DC sekä AC+DC TRMS -pihdit F200 Sarja F400 Sarja Virta: Min, Max, Huippuarvo 2000

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. 1 Yleistä. 2 Toimintopainikkeet. 3 Valikot. 4 Toimintojen kuvaus. 4.1 Jack ID -valikko. 4.2 Cable Test -valikko

SISÄLLYSLUETTELO. 1 Yleistä. 2 Toimintopainikkeet. 3 Valikot. 4 Toimintojen kuvaus. 4.1 Jack ID -valikko. 4.2 Cable Test -valikko SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 2 Toimintopainikkeet 3 Valikot 4 Toimintojen kuvaus 4.1 Jack ID -valikko 4.2 Cable Test -valikko 4.2.1 Cable PASS, Hyväksytty mittaustulos 4.2.2 Open, avoin kytkentä 4.2.3 Short,

Lisätiedot

Fluke 170 -sarjan digitaaliset True-RMS-yleismittarit

Fluke 170 -sarjan digitaaliset True-RMS-yleismittarit TEKNISET TIEDOT Fluke 170 -sarjan digitaaliset True-RMS-yleismittarit Digitaaliset Fluke 170 -sarjan yleismittarit ovat alan ammattilaisten luottolaitteet sähkö- ja elektroniikkajärjestelmien vianhakuun

Lisätiedot

TILAUSTIEDOT: F V F200 -sarjalle. 1.5 V F400 / F600 -sarjoille

TILAUSTIEDOT: F V F200 -sarjalle. 1.5 V F400 / F600 -sarjoille J F200 Sarja F400 Sarja F600 Sarja Malli F201 F203 F205 F401 F403 F405 F407 F601 F603 F605 F607 Leukojen maksimiaukeama 34 mm 48 mm 60 mm Näyttö LCD Taustavalaistu LCD Taustavalaistu LCD Taustavalaistu

Lisätiedot

Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC Pinces AC-virtapihdit ampèremetriques pour courant AC MINI-SARJA Pienikokoinen, kompakti sekä erittäin kestävä minipihtisarja on suunniteltu mittaamaan virtoja muutamasta milliampeerista jopa 150 A AC

Lisätiedot

Meillä on RATKAISU KTS 560 / KTS 590. Ohjainlaitediagnoosi ESI[tronic] 2.0:n avulla

Meillä on RATKAISU KTS 560 / KTS 590. Ohjainlaitediagnoosi ESI[tronic] 2.0:n avulla Meillä on RATKAISU KTS 560 / KTS 590 Ohjainlaitediagnoosi ESI[tronic] 2.0:n avulla Moderneinta ohjainlaitediagnoosia äärimmäiseen tehokkuuteen Uusien, kestävien kommunikaatiomoduulien KTS 560:n ja KTS

Lisätiedot

Osakäämikoneiden mittausohje

Osakäämikoneiden mittausohje Sisällysluettelo: 2/7 Yleistä...3 Käämien vastuksen mittaus...4 Eristysresistanssimittaus...5 Mittauksen suorittaminen...5 Ohjauspiirin testaaminen...6 Osakäämikäynnistyksen releiden testaus....6 Vaihejännitteiden

Lisätiedot

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kompakti huippuominaisuudet omaava digitaalinen mittalaite soveltuu erinomaisesti sähköverkon energiatehokkuuden analysoimiseen AR6:n ominaisuuksia: Se ottaa jänniteaallosta

Lisätiedot

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi

Jäähdytysturva Oy Koivukummuntie 4 01510 Vantaa puh. +358 (0)20 754 5235 info@jaahdytysturva.fi www.jaahdytysturva.fi Testo 106-T1:ssä on erittäin nopea ja tarkka NTC-anturi yhdistettynä ohueen mittauskärkeen joka ei jätä jälkiä. Testo 106-T1 soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden lämpötilojen mittaukseen esimerkiksi

Lisätiedot

Arto Luukkainen 24.3.2014

Arto Luukkainen 24.3.2014 Arto Luukkainen 24.3.2014 2 Agenda Kaukomarkkinat ja Panasonic Toughbook Trendit mobiilipäätteissä ammattikäytössä Tablet trouble tutkimus Panasonic Toughpad tietokoneet Lisävarusteet 3 Kaukomarkkinat

Lisätiedot

Ongelmia mittauksissa Ulkoiset häiriöt

Ongelmia mittauksissa Ulkoiset häiriöt Ongelmia mittauksissa Ulkoiset häiriöt Häiriöt peittävät mitattavia signaaleja Häriölähteitä: Sähköverkko 240 V, 50 Hz Moottorit Kytkimet Releet, muuntajat Virtalähteet Loisteputkivalaisimet Kännykät Radiolähettimet,

Lisätiedot

Supply jännite: Ei kuormaa Tuuletin Vastus Molemmat DC AC Taajuus/taajuudet

Supply jännite: Ei kuormaa Tuuletin Vastus Molemmat DC AC Taajuus/taajuudet S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset 1/5 Ryhmän nro: Nimet/op.nro: Tarvittavat mittalaitteet: - Oskilloskooppi - Yleismittari, 2 kpl - Ohjaus- ja etäyksiköt Huom. Arvot mitataan pääasiassa lämmityksen

Lisätiedot

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95

Verenpainemittarit. Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Verenpainemittarit Ranne- verenpainemittari, harmaa. 22,95 Tarkka verenpaineen mittaus ranteesta. Näytön kohteet: systolinen, diastolinen, pulssi, päivämäärä, aika Rytmihäiriöilmoitus Muistipaikkoja 60/henkilö,

Lisätiedot

Satelliittipaikannus

Satelliittipaikannus Kolme maailmalaajuista järjestelmää 1. GPS (USAn puolustusministeriö) Täydessä laajuudessaan toiminnassa v. 1994. http://www.navcen.uscg.gov/gps/default.htm 2. GLONASS (Venäjän hallitus) Ilmeisesti 11

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoulu Tarkk` ampujankuja 1 PL 181, 50101 MIKKELI KÄYTTÖOHJEET: FLUKE Networks IntelliTone 200 Toner ja Probe

Mikkelin ammattikorkeakoulu Tarkk` ampujankuja 1 PL 181, 50101 MIKKELI KÄYTTÖOHJEET: FLUKE Networks IntelliTone 200 Toner ja Probe KÄYTTÖOHJEET: FLUKE Networks IntelliTone 200 Toner ja Probe Pateristonkatu 2, 50100 MIKKELI Puh. (015) 355 6428 Fax (015) 355 6333 fikret.jakupovic@mamk.fi Sivu 1/11 Pariston tila 9 voltin pariston virtamäärän

Lisätiedot

RG-58U 4,5 db/30m. Spektrianalysaattori. 0,5m. 60m

RG-58U 4,5 db/30m. Spektrianalysaattori. 0,5m. 60m 1. Johtuvia häiiöitä mitataan LISN:n avulla EN55022-standadin mukaisessa johtuvan häiiön mittauksessa. a. 20 MHz taajuudella laite tuottaa 1.5 mv suuuista häiiösignaalia. Läpäiseekö laite standadin B-luokan

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Maan alle asennettava signaalinauha... jotta löydät kaiken minkä olet maahan laittanut!

Maan alle asennettava signaalinauha... jotta löydät kaiken minkä olet maahan laittanut! Maan alle asennettava signaalinauha... jotta löydät kaiken minkä olet maahan laittanut! Signaalinauhan tarkoitus Miksi signaalinauhaa tulisi käyttää? putki- ja kaapelirikkojen ennaltaehkäisemiseen vakavien

Lisätiedot

FLUKE. Visuaalinen. Erikoistarjouksia kaikista Fluken asennustestereistä. Fluke VT04 -infrapunalämpömittari. The Most Trusted Tools in the World.

FLUKE. Visuaalinen. Erikoistarjouksia kaikista Fluken asennustestereistä. Fluke VT04 -infrapunalämpömittari. The Most Trusted Tools in the World. Kevät 2014 FLUKE Specials Visuaalinen Fluke VT04 infrapunalämpömittari Erikoistarjouksia kaikista Fluken asennustestereistä The Most Trusted Tools in the World. Lämpötilaratkaisut: sopivat työhösi, taskuusi

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

SDR-Ohjelmistoradio. Esitelmä ohjelmistoradiosta (SDR-Tikku) Esitetty 3.5.2015 OH7AA kerhoillassa Tehnyt OH7NW

SDR-Ohjelmistoradio. Esitelmä ohjelmistoradiosta (SDR-Tikku) Esitetty 3.5.2015 OH7AA kerhoillassa Tehnyt OH7NW SDR-Ohjelmistoradio Esitelmä ohjelmistoradiosta (SDR-Tikku) Esitetty 3.5.2015 OH7AA kerhoillassa Tehnyt OH7NW SDR-vastaanotin Ohjelmistoradiolla tarkoitetaan yleensä ohjelmistolla määritettyä radiota,

Lisätiedot

Mallit: P4000-sarja s.2 P s.3 P s.4 P795 s.5 Anturit s.6

Mallit: P4000-sarja s.2 P s.3 P s.4 P795 s.5 Anturit s.6 Mallit: P4000-sarja s.2 P700-705 s.3 P750-755 s.4 P795 s.5 Anturit s.6 P4000W P4000W on perusmittari moniin käyttötarkoituksiin. Se sopii erinomaisesti laadunvalvonnan mittauksiin tai prosessien tarkkailuun.

Lisätiedot

VDV II PRO käyttöohje

VDV II PRO käyttöohje VDV II PRO käyttöohje VAROITUS! Älä liitä laitetta yli 60VAC kaapeliin. VDV I I PRO testeri voi vahingoittua ja aiheuttaa vaaran käyttäjälle. HUOM! Huonosti päätetty tai vahingoittunut liitin voi vahingoittaa

Lisätiedot

- Koirapaikannuslaitteet -

- Koirapaikannuslaitteet - - Koirapaikannuslaitteet - 2 OHJELMISTOT Ultrapoint PRO Karttaohjelmisto metsästäjälle Ultrapoint-ohjelmisto on täydellinen valinta metsästäjälle joka arvostaa toimintavarmuutta, helppokäyttöisyyttä sekä

Lisätiedot

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional

FlyMarker PRO merkintälaite. Mark like a Professional FlyMarker PRO merkintälaite Mark like a Professional Mark like a Professional FlyMarker PRO Mobile Kannettavan FlyMarker PRO merkintälaitteen avulla suurten, raskaiden ja vaikeasti liikuteltavien kappaleiden

Lisätiedot

Ilmanvirtauksen mittarit

Ilmanvirtauksen mittarit Swema 3000 yleismittari/monitoimimittari sisäilmastomittauksiin Ilmastoinnin yleismittari, Vahva metallirunkoinen Swema 3000 on suunniteltu ilmastoinnin, sisäilmaston ja olosuhdemittausten tarpeisiin erityisesti

Lisätiedot

Projektityö: Mobiiliajopäiväkirja. Mikko Suomalainen

Projektityö: Mobiiliajopäiväkirja. Mikko Suomalainen Projektityö: Mobiiliajopäiväkirja Mikko Suomalainen 1. Määritelmä Mobiiliajopäiväkirja on kännyköille suunnattu ajopäiväkirja-sovellus. Sovelluksen pääperiaate on toimia automaattisena ajopäiväkirjana.

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset. Laboratoriotyö, kevät 2010

S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset. Laboratoriotyö, kevät 2010 1/7 S-108.3020 Elektroniikan häiriökysymykset Laboratoriotyö, kevät 2010 Häiriöiden kytkeytyminen yhteisen impedanssin kautta lämpötilasäätimessä Viimeksi päivitetty 25.2.2010 / MO 2/7 Johdanto Sähköisiä

Lisätiedot

Fluke 370 FC -sarjan langattomat True-RMS AC/DC -pihtimittarit

Fluke 370 FC -sarjan langattomat True-RMS AC/DC -pihtimittarit TEKNISET TIEDOT Fluke 370 FC -sarjan langattomat True-RMS AC/DC -pihtimittarit Fluken uusi 370 FC -sarja (376 FC, 375 FC ja 374 FC) tekee vianhausta entistä tehokkaampaa. iflex -lenkkivirtapihti helpottaa

Lisätiedot

Joustava ratkaisu sähkön laatuongelmiin. Enston jännitekorottaja Get boosted!

Joustava ratkaisu sähkön laatuongelmiin. Enston jännitekorottaja Get boosted! Joustava ratkaisu sähkön laatuongelmiin Enston jännitekorottaja Get boosted! Sähkön laatua Enstolta Miten jännitekorottaja voi auttaa sinua? Ensto sähkönjakeluverkkoratkaisujen toimittaja, on ottanut ison

Lisätiedot

3M TM. Dynatel TM Advanced Pipe/Cable Locator 2220M. Kaapelinhakulaite. Käyttöohje

3M TM. Dynatel TM Advanced Pipe/Cable Locator 2220M. Kaapelinhakulaite. Käyttöohje 3M TM Dynatel TM Advanced Pipe/Cable Locator 2220M Kaapelinhakulaite Käyttöohje Dynatel 2220M 2(14) Sisällys Johdanto... 2 3M Dynatel 2220M-hakulaitteen vakiopakkaukset... 3 3M Dynatel lisävarusteet...

Lisätiedot

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE

AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE AVL - PAKOKAASUANALYSAATTORIT 4000 - SARJA PAKOKAASUANALYSAATTORIT BENSIINI - JA DIESELMOOTTOREILLE Finntest Oy Olarinluoma 16 02200 ESPOO Puh. 09-439 1400 Fax. 09-4391 4020 finntest@finntest.fi www.finntest.fi

Lisätiedot

Valuhartsieristeiset jakelumuuntajat

Valuhartsieristeiset jakelumuuntajat Valuhartsieristeiset jakelumuuntajat Valmistaja: TMC Transformers Standardimuuntajien tekniset tiedot Teho Ensiöpuolen eristystaso Väliottokytkin Toisiojännite Taajuus Kytkentäryhmä Jäähdytys Lämpötilaluokka

Lisätiedot

Uudet tuotteet 2010 Hager-keskusjärjestelmät

Uudet tuotteet 2010 Hager-keskusjärjestelmät Uudet tuotteet 2010 Hager-keskusjärjestelmät Energiamittarit 4 Energiamittarit KNX 7 Vikavirtareleet ja summavirtamuuntajat 8 Vikavirtasuojat automaattisella 10 jälleenkytkennällä Vikavirtasuojat 125A

Lisätiedot

Dynatel Kaapelin- ja vaippavianhakulaitteet 2250/2273M/E Sarja

Dynatel Kaapelin- ja vaippavianhakulaitteet 2250/2273M/E Sarja 3 Dynatel Kaapelin- ja vaippavianhakulaitteet 2250/2273M/E Sarja Käyttöohje malleille: 2250M/E 2250M-iD/E 2273M/E 2273M-iD/E 1420 E CE 0678 Huom! 3M Dynatel M-sarjan id -vastaanottimilla voidaan yhdistää

Lisätiedot

Sähkömagneettisia päästöjä ja häiriönsietoa koskeva valmistajan ilmoitus. Sivulla S8 / S8 Sarja II / VPAP Sarja III 1 3 S9 Sarja 4 6

Sähkömagneettisia päästöjä ja häiriönsietoa koskeva valmistajan ilmoitus. Sivulla S8 / S8 Sarja II / VPAP Sarja III 1 3 S9 Sarja 4 6 Sähkömagneettisia päästöjä ja häiriönsietoa koskeva valmistajan ilmoitus Sivulla S8 / S8 Sarja II / VPAP Sarja III 1 3 S9 Sarja 4 6 Sähkömagneettisia päästöjä ja häiriönsietoa koskeva valmistajan ilmoitus

Lisätiedot

Tasasähkövoimansiirto

Tasasähkövoimansiirto TAMK Tasasähkövoimansiirto 1 () Sähkölaboratorio Jani Salmi 13.04.014 Tasasähkövoimansiirto Tavoite Työn tavoitteena on muodostaa tasasähkövoimansiirtoyhteys kahden eri sähköverkon välille. Tasasähkölinkillä

Lisätiedot

HDV600 -sarjan videoskoopit

HDV600 -sarjan videoskoopit HDV600 -sarjan videoskoopit Huolto & kunnossapito Tuotanto Ajoneuvoteollisuus Ilmailuala LVI Turvallisuus TARKAT VideosKOOPIT Tutki tarkemmin. Näe pa Uusi HDV600 -videoskooppisarja Extech-mittalaitetarjonta

Lisätiedot

LABORATORIOTYÖ 2 (8 h) LIITE 2/1 WLAN-ANTENNIEN TUTKIMINEN JA AALTOJOHTOMITTAUKSET

LABORATORIOTYÖ 2 (8 h) LIITE 2/1 WLAN-ANTENNIEN TUTKIMINEN JA AALTOJOHTOMITTAUKSET LABORATORIOTYÖ 2 (8 h) LIITE 2/1 WLAN-ANTENNIEN TUTKIMINEN JA AALTOJOHTOMITTAUKSET LABORATORIOTYÖ 2 (8 h) LIITE 2/2 1 TYÖN KUVAUS Työssä tutustutaan antennien ominaisuuksiin rakentamalla ja mittaamalla

Lisätiedot

Geotrim TAMPEREEN SEUTUKUNNAN MITTAUSPÄIVÄT 29.3.2006

Geotrim TAMPEREEN SEUTUKUNNAN MITTAUSPÄIVÄT 29.3.2006 Geotrim TAMPEREEN SEUTUKUNNAN MITTAUSPÄIVÄT 29.3.2006 Satelliittimittauksen tulevaisuus GPS:n modernisointi, L2C, L5 GALILEO GLONASS GNSS GPS:n modernisointi L2C uusi siviilikoodi L5 uusi taajuus Block

Lisätiedot

1) Maan muodon selvittäminen. 2) Leveys- ja pituuspiirit. 3) Mittaaminen

1) Maan muodon selvittäminen. 2) Leveys- ja pituuspiirit. 3) Mittaaminen 1) Maan muodon selvittäminen Nykyään on helppo sanoa, että maa on pallon muotoinen olet todennäköisesti itsekin nähnyt kuvia maasta avaruudesta kuvattuna. Mutta onko maapallomme täydellinen pallo? Tutki

Lisätiedot

em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö Keskus Pienoislogiikat

em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö Keskus Pienoislogiikat Keskus Pienoislogiikat em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö www.oem.fi, asiakaspalvelu@oem.fi, PUH, 0207 499 499, FAX 0207 499 456 1 / 6 Toiminta Crouzet logiikkaperhe

Lisätiedot

RAIDETESTERIN KÄYTTÖOHJE

RAIDETESTERIN KÄYTTÖOHJE RAIDETESTERIN KÄYTTÖOHJE Yleiskuvaus Mittalaite tutkiin virtapiirin johtavuutta ja ilmaisee virtapiirissä olevan puhtaasti resistiivisen vastuksen. Mittalaitteen toiminnallisuus on parhaimmillaan, kun

Lisätiedot

VALMISTA RAIKAS JUOMAVETESI PAIKALLISESTI OMASTA RANNASTA. Ekologinen valinta. Toimii pelkällä aurinkoenergialla, jos sähköä ei ole.

VALMISTA RAIKAS JUOMAVETESI PAIKALLISESTI OMASTA RANNASTA. Ekologinen valinta. Toimii pelkällä aurinkoenergialla, jos sähköä ei ole. VALMISTA RAIKAS JUOMAVETESI PAIKALLISESTI OMASTA RANNASTA Ekologinen valinta. Toimii pelkällä aurinkoenergialla, jos sähköä ei ole. SolarRO MINI 50 Helppokäyttöinen ja energiatehokas. Puhtaan juomaveden

Lisätiedot

Puhdas juoma- ja talousvesi helposti suoraan merestä tai järvestä.

Puhdas juoma- ja talousvesi helposti suoraan merestä tai järvestä. Puhdas juoma- ja talousvesi helposti suoraan merestä tai järvestä. 1 Uutta puhdasta vettä joka päivä Puhdasta juomavettä helposti ja ekologisesti. Ei säätämistä, automaattinen toiminta. SolarRO MINI 300

Lisätiedot

TESTI & MITTALAITTEET

TESTI & MITTALAITTEET TESTI & MITTALAITTEET micro DM-100 Digitaalinen yleismittari Iskun ja veden kestävä micro CM-100 Digitaalinen pihtimittari, monipuolinen, 10 toimintoa micro HM-100 Ilman lämpötila ja kosteusmittari KOKO

Lisätiedot

Kulkuaaltomomittausjärjestelmä

Kulkuaaltomomittausjärjestelmä 21.2.2019 Verkkotoimikunta Kimmo Muttonen Kulkuaaltomomittausjärjestelmä Vianpaikannuskeinot Kyseessä vianpaikannusjärjestelmä, jota käytetään FG:llä ilmajohtoverkon vikojen paikantamiseen. Muita käytössä

Lisätiedot

Keskijännitekaapeleiden kunnon arviointi

Keskijännitekaapeleiden kunnon arviointi Keskijännitekaapeleiden kunnon arviointi Pertti Pakonen Tampereen teknillinen yliopisto pertti.pakonen@tut.fi Energiateollisuuden tutkimusseminaari 30.1.2018 Marina Congress Center, Helsinki Tutkimuksen

Lisätiedot

83950 Tietoliikennetekniikan työkurssi Monitorointivastaanottimen perusmittaukset

83950 Tietoliikennetekniikan työkurssi Monitorointivastaanottimen perusmittaukset TAMPEREEN TEKNILLINEN KORKEAKOULU 83950 Tietoliikennetekniikan työkurssi Monitorointivastaanottimen perusmittaukset email: ari.asp@tut.fi Huone: TG 212 puh 3115 3811 1. ESISELOSTUS Vastaanottimen yleisiä

Lisätiedot

Juhlatarjoukset HT-mittalaitteista

Juhlatarjoukset HT-mittalaitteista Juhlatarjoukset HT-mittalaitteista 695,00 ALV 0% Nyt asennustesteri herkuilla huippuhintaan! Hinnat ovat voimassa 7.2. - 31.5.2018 tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Kaikki hinnat ovat ALV 0 %. THE FUTURE

Lisätiedot

Fortuna Clip-On Bluetooth GPS

Fortuna Clip-On Bluetooth GPS Fortuna Clip-On Bluetooth GPS Fortuna Clip-On käyttää viimeistä SiRF IIe/LP piirisarjaa ja tukee sekä SiRF binääri- että NMEAdataa. Laite ottaa vastaan myös WAAS-signaalia (Wide Area Augmentation System).

Lisätiedot

VERSA. monipuolinen hälytinkeskus. Versa

VERSA. monipuolinen hälytinkeskus. Versa VERSA monipuolinen hälytinkeskus VERSA on nykyaikainen hälytinkeskus. Edullinen VERSA soveltuu suurenkin kohteen järjestelmäksi. Keskukseen sopii laaja valikoiman langattomia ilmaisimia. Hälytyksensiirto

Lisätiedot

Sähkö- ja telekaapeleiden pistokoemittaukset 2015

Sähkö- ja telekaapeleiden pistokoemittaukset 2015 Sähkö- ja telekaapeleiden pistokoemittaukset 2015 Kaapeleiden pistokoemittaukset 2015 Pistokoemittausten tarkoitus: selvittää ja verrata 0,5-1,5 vuotta vanhojen tele- tai sähkökaapeleiden sijaintia suhteessa

Lisätiedot

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö KU-1 PLL & UHF UE DVEY langaton mikrofonijärjestelmä Käyttöohje ä ä ä ö ä ö Vastaanottimen ominaisuudet a. Etupaneeli 1. Lähettimen audiotason indikointi 2. Vastaanottavan antennin indikointi. äyttää kummaltako

Lisätiedot

Tämän sybolin esiintyessä, käyttäjän tulee lukea käyttöohje, josta lisätietoa. Tämä symboli normaalikäytössä indikoi vaarallisesta mittausjännitteestä

Tämän sybolin esiintyessä, käyttäjän tulee lukea käyttöohje, josta lisätietoa. Tämä symboli normaalikäytössä indikoi vaarallisesta mittausjännitteestä Esittely VT30 mittaa AC-jännitteitä 690 V ja DC-jännitteitä 690 V asti, LCD-näyttö, portaittainen jännitenäyttö, positiivisen ja negatiivisen napaisuuden näyttö, sekä kiertosuunnan osoitus. Lisäksi jatkuvuuden

Lisätiedot

Pinces AC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC

Pinces AC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC Pinces AC-virtapihti ampèremetriques pour courant AC MN-sarja Serie MN-SARJA Nämä ergonomiset mini-pihdit ovat sunniteltu matalien ja keskisuurien virtojen mittaamiseen välillä 0,01 A ja 240 A AC. Leukojen

Lisätiedot

subsurface instruments, inc. AML+ & AML Pro Maanalaisten rakenteiden paikannus putkitutkalla. www.putkitutka.fi www.ssilocators.

subsurface instruments, inc. AML+ & AML Pro Maanalaisten rakenteiden paikannus putkitutkalla. www.putkitutka.fi www.ssilocators. subsurface instruments, inc. AML+ & AML Pro Maanalaisten rakenteiden paikannus putkitutkalla. www.putkitutka.fi www.ssilocators.com Edelläkävijän teknologista ylivoimaa AML+ ja AML PRO UltrakorkEAT radioaallot.

Lisätiedot

Paikantaminen Nokia N76-1

Paikantaminen Nokia N76-1 Paikantaminen Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Sääasema Probyte JUNIOR

Sääasema Probyte JUNIOR Sääasema Probyte JUNIOR JUNIOR sääanturi COM1 12VDC RS-232 signaali PC W9x Excel-tiedosto PROBYTE JUNIOR sääanturin toimintaperiaate Yleistä Probyte SÄÄASEMA JUNIOR1 on sään mittaukseen tarkoitettu ulkoanturi,

Lisätiedot

Enston jännitekorottaja

Enston jännitekorottaja Enston jännitekorottaja Joustava ratkaisu sähkön laatuongelmiin ensto.fi Sähkön laatua Enstolta Miten jännitekorottaja voi auttaa sinua? Ensto sähkönjakeluverkkoratkaisujen toimittaja, on ottanut ison

Lisätiedot

Monipuolinen ja helppokäyttöinen PhaseArray ja TOFD tarkastuslaite

Monipuolinen ja helppokäyttöinen PhaseArray ja TOFD tarkastuslaite Monipuolinen ja helppokäyttöinen PhaseArray ja TOFD tarkastuslaite SyncScan on uusi, vuonna 2015 julkaistu SIUI:n valmistama ultraäänitarkastuslaite. SyncScan laitteessa yhdistyvät suorituskykyinen Vaiheistettu

Lisätiedot

MAAKAAPELIEN VIAT JA NIIDEN TUNNIS- TAMINEN

MAAKAAPELIEN VIAT JA NIIDEN TUNNIS- TAMINEN MAAKAAPELIEN VIAT JA NIIDEN TUNNIS- TAMINEN Ossi Rahkonen Opinnäytetyö Tammikuu 2018 Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus Sähkövoimatekniikka TIIVISTELMÄ Tampereen ammattikorkeakoulu Sähkö- ja automaatiotekniikan

Lisätiedot

Sähkötekniikan peruskäsitteet Osa 1 Jännite

Sähkötekniikan peruskäsitteet Osa 1 Jännite Sähkötekninen standardointi Sähkötekniikan peruskäsitteet Osa 1 Jännite www.sesko.fi ja www.sfsedu.fi 1 Suure ja yksikkö Jännite on kansainvälisen suurejärjestelmän (ISQ) johdannaissuure ja sen tunnus

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Mallit: ST650M mikromanometri s.2 TT550S mikromanometri s.4 TT550SV mikromanometri s.6 TT570SV mikromanometri s.8 Lisävarusteet s.

Mallit: ST650M mikromanometri s.2 TT550S mikromanometri s.4 TT550SV mikromanometri s.6 TT570SV mikromanometri s.8 Lisävarusteet s. Mallit: ST650M mikromanometri s.2 TT550S mikromanometri s.4 TT550SV mikromanometri s.6 TT570SV mikromanometri s.8 Lisävarusteet s.10 ST650M Mikromanometri Ilmavirtojen ja paine-erojen mittaamiseen ST650M

Lisätiedot

LABORATORIOTYÖ 3 VAIHELUKITTU VAHVISTIN

LABORATORIOTYÖ 3 VAIHELUKITTU VAHVISTIN LABORATORIOTYÖ 3 VAIHELUKITTU VAHVISTIN Päivitetty: 23/01/2009 TP 3-1 3. VAIHELUKITTU VAHVISTIN Työn tavoitteet Työn tavoitteena on oppia vaihelukitun vahvistimen toimintaperiaate ja käyttömahdollisuudet

Lisätiedot

MATERIAALI. Leveys (W)

MATERIAALI. Leveys (W) Johdinsiteet RFID-sirulla T50RFID - ow Frequency (F) ja High Frequency (HF) Johdinsiteet RFID-sirulla tarjoavat innovatiivisen ratkaisun mm. tuotteiden, työkalujen, mittalaitteiden ja varastojen turvalliseen

Lisätiedot

Kuvan ottaminen ja siirtäminen

Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvien ottaminen Kuvien ottaminen tapahtuu oppilaiden omien kännykkäkameroiden tai koulun tablettien kameran avulla o Työ tehdään pareittain, joten ainakin toisella työparin

Lisätiedot

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN ALCOVISOR Alkometri Käyttöohjeet FIN BAC 200 Alcovisor BAC 200 on luotettava ja huipputarkka todistuskelpoisen mittaustuloksen antava alkometri ammatti ja viranomaiskäyttöön. BAC 200 on täysin automaattinen.

Lisätiedot

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Yksivaihe energiamittari Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Sähkömekaaninen näyttö Energialukema näytössä: 6+1 numeroa Mittaukset

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA HALO R400 LASER ETÄISYYS MITTARILLE

KÄYTTÖOHJEKIRJA HALO R400 LASER ETÄISYYS MITTARILLE KÄYTTÖOHJEKIRJA HALO R400 LASER ETÄISYYS MITTARILLE MYYNTIPAKETIN SISÄLTÖ ALKUTOIMENPITEET 1) Liuta/ työnnä auki patterikotelon kansi laitteen takaosasta ja aseta patteri paikkoilleen. Patterin tyyppi

Lisätiedot

Maanmittauspäivät 2014 Seinäjoki

Maanmittauspäivät 2014 Seinäjoki Maanmittauspäivät 2014 Seinäjoki Parempaa tarkkuutta satelliittimittauksille EUREF/N2000 - järjestelmissä Ympäristösi parhaat tekijät 2 EUREF koordinaattijärjestelmän käyttöön otto on Suomessa sujunut

Lisätiedot

Sisäverkon peittotuotteet

Sisäverkon peittotuotteet Sisäverkon peittotuotteet Laatuantennin sisäverkon peittotuotteilla voitte helposti parantaa kuuluvuutta tai nostaa mobiililaajakaistan nopeutta. Ulkoantennin avulla hitaasti toimivan laajakaistaliittymän

Lisätiedot

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät 1½" - 8" (40-200 mm) putket 200' (61 m) asti 2" - 12" (50-300 mm) putket 325' (99 m) asti Kuulaohjain Mutterinavain RIDGIDin SeeSnake-videotarkastusjärjestelmät

Lisätiedot

SÄHKÖINEN KOETIN AJOLANKOJEN TESTAAMISEEN

SÄHKÖINEN KOETIN AJOLANKOJEN TESTAAMISEEN SÄHKÖINEN KOETIN AJOLANKOJEN TESTAAMISEEN VISUAALINEN JA AKUSTINEN DC-jännitteenkoetin, jossa on indusoituneen vaihtojännitteen ilmaisu 82 www.sofamel.com SÄHKÖISET KOETTIMET AJOLANKOJEN TESTAAMISEEN DC-jännitteenkoetin,

Lisätiedot

Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon

Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon Melody - ovikellotuotteet Langattomaan merkinantoon Ovikelloratkaisut langattomasti Melody Pitkä radiokantama tuo lisäetuja Hagerin langattomat ovikellotuotteet soveltuvat merkinantoon suurimpaan osaan

Lisätiedot

Eristysvastuksen mittaus

Eristysvastuksen mittaus Eristysvastuksen mittaus Miksi eristyvastusmittauksia tehdään? Eristysvastuksen kunnon tarkastamista suositellaan vahvasti sähköiskujen ennaltaehkäisemiseksi. Mittausten suorittaminen lisää käyttöturvallisuutta

Lisätiedot

Mittalaitepöydät. Tuoteluettelo

Mittalaitepöydät. Tuoteluettelo 1 Mittalaitepöydät Tuoteluettelo 2 SÄHKÖTYÖPÖYDÄT... 3 MITTALAITEPÖYDÄT... 4 KORKEA MITTALAITEPÖYTÄ TM-MLP/K1,8... 4 MITTALAITEPÖYTÄ TM-MLP/M1,8... 5 MOOTTOROITU MITTALAITEPÖYTÄ TM-MLP/MO... 6 KALLISTUVA

Lisätiedot

FTR960 RADIODATATOISTIN

FTR960 RADIODATATOISTIN Käyttöohje 26.9.2007 V 1.1 RADIODATATOISTIN Nokeval YLEISKUVAUS on toistin Nokevalin MTR- FTR- ja KMR-sarjan radiolähettimille. Se lähettää edelleen vastaanottamansa paketit, joten käyttämällä toistimia

Lisätiedot

RD7000+TLM Kaapelinhakulaite

RD7000+TLM Kaapelinhakulaite RD7000+TLM Kaapelinhakulaite Pitkään odotettu uutuus Radiodetection yhtymältä EMS( Marker ) - merkintäpallojen paikannusjärjestelmällä. 2014 Maahantuonti, myynti ja huolto: Helsingin Laatulaite Oy Päivöläntie

Lisätiedot

Kannettavat Monitoimimittarit

Kannettavat Monitoimimittarit Kannettavat Monitoimimittarit Malli ph/cond 340i ph/oxi 340i Multi 340i Multi 350i ProfiLine 197i ph/mv-, ORP- ja johtokykymittauksiin ph/mv-, ORP- ja liuenneen hapen (DO) mittari ph/mv-, liuenneen hapen-(do)

Lisätiedot

Automaattisella taustavalaistuksella varustettua suurta LCD-näyttöä on helppo lukea kirkkaassa auringonpaisteessakin

Automaattisella taustavalaistuksella varustettua suurta LCD-näyttöä on helppo lukea kirkkaassa auringonpaisteessakin UAT-600-EUR-sarja Maanalaisten laitteiden paikannussarja Paikanna maanalaiset laitteet tarkasti ja turvallisesti ennen kaivutöitä Sähköjohtoon osuminen kaivu-urakan aikana voi johtaa kalliisiin korjauksiin

Lisätiedot

FLUKE NÄE SE. TALLENNA SE. JAA SE. Fluke 117 digitaalinen yleismittari. Erikoistarjouksia kaikista Fluken asennustestereistä.

FLUKE NÄE SE. TALLENNA SE. JAA SE. Fluke 117 digitaalinen yleismittari. Erikoistarjouksia kaikista Fluken asennustestereistä. FLUKE Specials Kevät 2015 NÄE SE. TALLENNA SE. JAA SE. 117 digitaalinen yleismittari Erikoistarjouksia kaikista n asennustestereistä NYT KAUPAN PÄÄLLE MITTARIN RIPUSTUSPAKETTI JA C25KANTO LAUKKU!. Keeping

Lisätiedot

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin.

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. 2 LC4-laajakulmakattokaiutin Pieni koko, laatu ja ainutlaatuinen peittoalue ff Alan laajin avauskulma vähentää tarvittavien kaiuttimien

Lisätiedot

UUDET TUOTTEET Laser Scan -mikrometri, kiinteä USB-näyttö LSM 5200

UUDET TUOTTEET Laser Scan -mikrometri, kiinteä USB-näyttö LSM 5200 UUDET TUOTTEET Laser Scan -mikrometri, kiinteä USB-näyttö LSM 5200 Tarkat tiedot sivulla 336. Sivu 333 335 Sivu 335 336 Anturijärjestelmät Laser Scan -mikrometrit Mittausyksiköt Laser Scan -mikrometrit

Lisätiedot

Sähköpaja. Kimmo Silvonen (X)

Sähköpaja. Kimmo Silvonen (X) Sähköpaja Kimmo Silvonen (X) Loppusyksyn 2016 ohjelma Ma 28.11. Viimeinen luento Pyydä tarvittaessa pääsyä Pajalle normiaikojen ulkopuolella! Ma 5.12. Paja on auki ainakin klo 12-18 Ti 6.12. Koulu on kiinni

Lisätiedot

2/3D ELEKTRONINEN MITTAUS. Auton elektroninen. 2/3D-mittalaite. Technology from FINLAND MEASURING SYSTEMS

2/3D ELEKTRONINEN MITTAUS. Auton elektroninen. 2/3D-mittalaite. Technology from FINLAND MEASURING SYSTEMS 2/3D ELEKTRONINEN MITTAUS Auton elektroninen 2/3D-mittalaite Technology from FINLAND MEASURING SYSTEMS 2/3D ELEKTRONINEN MITTAUS Auton elektroninen 2/3D-mittalaite Autorobot Finland Oy on kehittänyt auton

Lisätiedot

Toshiba EasyGuard käytännössä: Portégé M300

Toshiba EasyGuard käytännössä: Portégé M300 Erinomainen ja vankkatekoinen all-in-one-ultrakannettava. Toshiba EasyGuard sisältää monia ominaisuuksia, joiden avulla yritysasiakkaat voivat parantaa tietoturvaansa, tehostaa järjestelmän suojausta ja

Lisätiedot