Kirkonkylän väistöpäiväkoti MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkonkylän väistöpäiväkoti MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA"

Transkriptio

1 Kirkonkylän väistöpäiväkoti MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

2 1 YHTEENVETO Hankkeen perustiedot Hankkeen tarpeellisuus Laajuus ja aikataulu... 3 huoneistoala 1114 htm² Rakennuskustannukset Vuokrakustannukset ja rahoitus TOIMINNALLISET LÄHTÖKOHDAT... 4 Hankkeen tarpeellisuus ja kiireellisyys TOIMINNAN KUVAUS TYÖN LAAJUUS Tilat nykyisin Muutostyön laajuus RAKENNUSPAIKKA Kohteen sijainti Asemakaava Rakennuslupa-asiat Liikenne ja pysäköinti Kunnallistekniikka LAATUTASO Toiminnallinen laatutaso Arkkitehtoninen laatutaso Tekninen laatutaso Rakennussuunnitteluratkaisut Rakennetekniset ratkaisut LVI-tekniset ratkaisut Sähkötekniset ratkaisut Pihasuunnittelu Rakennustyön järjestelyt Vaiheistus Työmaajärjestelyt TYÖSUOJELU- ja TURVALAUSUNNOT TURVALLISUUSASIAKIRJA AIKATAULU KUSTANNUKSET Rakennustyön kustannukset RAHOITUSSUUNNITELMA KÄYTTÖTALOUS Vuokra TOTEUTUS- JA YLLÄPITOVASTUUT VÄISTÖTILAT JA TOIMINTAOLOSUHTEET KORJAUS- JA MUUTOSTYÖN AIKANA TYÖRYHMÄ, JANA-AIKATAULU JA PIIRUSTUKSET

3 3 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot Nimi Paikkatieto Kaup. osa 38 Kortteli 38207, tontti 1 Osoite Kirkonkyläntie 25, Helsinki Käyttötarkoitus Koulurakennus (nykyisin ala-aste) 1.2 Hankkeen tarpeellisuus Kolmikerroksinen kivirakennus on valmistunut Malmin jatkokouluksi vuonna 1937 ja on ollut koulukäytössä yhtäjaksoisesti vuoteen 2008 saakka. Kuluneen vuoden se on toiminut Staffansby lågstadie - koulun väistötilana. Rakennus pihoineen muutetaan kuusiryhmäiseksi päiväkodiksi, joka tulee vuoteen 2017 saakka toimimaan väistötilana usealle alueen peruskorjattavalle päiväkodille. Asemakaava edellyttää julkisivulta suojausta liikennemelulta ja tämä toteutetaan. Rakennuksesta tehdään esteetön rakentamalla hissi. Piha muutetaan päiväkotipihaksi, jossa perusvarustus. 1.3 Laajuus ja aikataulu huoneistoala 1114 htm² bruttoala 1417 brm² tilavuus 5470 m³ 1.4 Rakennuskustannukset 1.5 Vuokrakustannukset ja rahoitus Hankesuunnittelu on aloitettu 3/2012, rakentaminen alkaa 1/2013 ja kohde valmistuu ja otetaan käyttöön 9/2013. Kustannusarvio - hinta alv euroa arvonlisäverottomana, eli euroa / brm² arvonlisäverottomana euroa / htm² arvonlisäverottomana euroa tilapaikkaa kohti (tilapaikkoja 116) - heinäkuun 2012 kustannustaso, RI 106,1, THI 156,2 Vuokra tulee olemaan 21,46 euroa/htm2/kk. Investoinnin poistoaika on 30 vuotta ja korko 3%. Uusi vuokra koostuu sekä pääomavuokrasta 17,88 euroa / htm²/kk sekä ylläpitovuokrasta 3.58 euroa / htm²/kk. Hanke rahoitetaan tilakeskukselle osoitetulla investointimäärärahalla.

4 4 2 TOIMINNALLISET LÄHTÖKOHDAT Hankkeen tarpeellisuus ja kiireellisyys Koillisen suurpiirin alueella on useaan päiväkotiin suunniteltu peruskorjausta tuleville vuosille. Peruskorjaustarve aiheuttaa noin 1600m2 tila- ja 170 tilapaikan vajeen alueella. Alueen 1-6 -vuotiaiden lasten määrä kasvaa vuoteen 2021 noin 580 lapsella ja kasvuun on varauduttu uusilla päiväkotihankkeilla. Peruskorjaukset voivat alkaa, kun väistötilat on saatu järjestettyä. Päivähoidon vastuualueen tavoitteena on tuottaa perheiden elämäntilanteeseen sopivat päivähoitopalvelut ja taata lapsille hyvä ja turvallinen kasvuympäristö. Palvelut tarjotaan pääsääntöisesti lähipalveluperiaatteen mukaisesti asiakkaiden omalla päivähoitoalueella. Tämä hankesuunnitelma sisältää tarveselvityksen. Käyttäjän tarvekartoituksen mukaan hankkeessa varaudutaan peruskorjaamaan Kirkonkyläntie 25 oleva koulu pysyväksi väistötilaksi. Henkilökunnan ja lasten määrä vaihtelee väistötilassa olevan päiväkodin mukaan. Enintään päiväkodissa on lapsia 120 ja henkilökuntaa TOIMINNAN KUVAUS Kirkonkyläntie 25 suunniteltuun pysyvään väistötilapäiväkotiin on suunniteltu tilat enintään vuotiaalle lapselle. Varhaiskasvatus toteutuu päivähoidossa hoidon, kasvatuksen ja opetuksen kokonaisuutena painottuen eri tavoin eri-ikäisillä lapsilla ja eri tilanteissa. Toiminta on tietoista ja tavoitteellista kasvatusta ja opetusta, jolloin päivähoidon henkilöstön tehtävänä on suunnitella toimintaa ja rakentaa ympäristöä, joka tukee lasten hyvinvointia ja jossa näkyy lapsille ominainen tapa toimia. varhaiskasvatusympäristö päiväkodissa muodostuu fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten tekijöiden kokonaisuudesta, johon kuuluvat sekä rakennetut tilat, lähiympäristö että toiminnallisesti eri tilanteisiin liittyvät psyykkiset ja sosiaaliset ympäristöt. Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaisesti hyvin rakennettu kasvu- ja oppimisympäristö on viihtyisä sekä kannustaa lasta leikkimään, tutkimaan, liikkumaan, toimimaan ja ilmaisemaan itseään eri tavoin. Tärkeää on myös lasten oma mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua tilojen ja välineiden suunnitteluun ja käyttöön osana sisältöjen ja teemojen toteuttamista. Päiväkodiksi suunniteltu tila toimii tällä hetkellä Staffansby lågstadien väistötilana vuoden 2012 loppuun. Päiväkotitoimintaa varten rakennukseen remontoidaan ryhmä- ja wc-tiloja, märkäeteinen ja hissi, jotka parantavat toiminnallisuutta. Nykyiset keittiötilat remontoidaan vastaamaan päiväkodin jakelukeittiön tarpeita.

5 5 Nykyinen väistötilasuunnitelma perustuu Tilakeskuksen talonrakennushankkeiden rakentamisohjaan vuosiksi , jonka mukaan ensimmäisenä väistötilaa käyttää päiväkoti Tilhi. Tilhen jälkeen väistötilaan siirtyy seuraavana peruskorjaukseen menevä koillisen alueen päivähoidon päiväkoti. 4 TYÖN LAAJUUS 4.1 Tilat nykyisin Koulurakennuksessa on kolme kerrosta. Rakennuksessa ei ole hissiä eikä esteetöntä sisäänkäyntiä. Myöskään inva-wc:tä ei ole. Tällä hetkellä pohjakerroksessa sijaitsevat teknisen työn tilat, ulkoa käytettävät oppilaiden wc-tilat, henkilökunnan sosiaalitilat sekä yksi opetustila ja lämmönjakohuone. Keskimmäisessä kerroksessa on koulun jakelukeittiö ja ruokala, kaksi opetustilaa sekä opettajainhuone. Ylimmässä kerroksessa on opetustiloja sekä toimistotila. Tilat ovat Staffansby lågstadie-koulun väistötiloina v loppuun. 4.2 Muutostyön laajuus Koulurakennus muutetaan kuuden lapsiryhmän pysyväksi väistöpäiväkodiksi. Rakennukseen tehdään hissi ja inva-wc. Rakennuksen ulkovaippa: ulkoseinät ja vesikatto, säilyvät muuttumattomina. Kirkonkyläntien ja Laidunkujan puolella nykyiset kaksilasiset ikkunat muutetaan kolmilasisiksi lisäämällä sisäpuitteeseen umpiolasi. Muutoksen syynä on asemakaavamääräys ikkunoiden ääneneristävyydestä. Pohjakerroksesta puretaan teknisen työn tilat ja ulkoa käytettävät oppilaiden wc-tilat. Kaikille kuudelle lapsiryhmälle rakennetaan omat wc-pesuhuoneet, opetustiloja jaetaan väliseinin leikki- ja lepohuoneiksi sekä ryhmätiloiksi. Pohjakerrokseen rakennetaan henkilökunnan sosiaalitilat ja vaatehuoltotilat. Keittiötä täydennetään, jotta se pystyy tuottamaan kuuden päiväkotiryhmän tarvitsemat ruokapalvelut. Piha kunnostetaan päiväkodin tarpeita vastaavaksi. Piha aidataan ja varustetaan leikkivälinein ja istutuksin. Pihalle rakennetaan katos lastenvaunujen säilytystä varten.

6 6 5 RAKENNUSPAIKKA Malmin Ala-asteen koulu sijaitsee kävelymatkan päässä Malmin rautatieasemalta Ylä-Malmilla. x 5.1 Kohteen sijainti Päiväkodiksi muutettava kiinteistö on liikenteellisesti hyvin saavutettavissa. Kirkonkyläntietä pitkin kulkevat useat bussilinjat, joiden pysäkki on lähes kiinteistön kohdalla. Malmin asemalta on kymmenen minuutin kävelymatka. 5.2 Asemakaava Korttelin tontilla 1 on voimassa oleva asemakaava vuodelta 1987: Tontti on osoitettu opetus- ja sosiaalista toimintaa palvelevaksi korttelialueeksi. Nykyinen koulurakennus on asemakaavassa varustettu merkinnällä sr-2: Suojeltava rakennus, jonka purkamiselle tarvitaan rakennuslautakunnan lupa. Rakennuksen kolmella sivulla on merkintä, jossa ulkoseinien, ikkunoiden ja muiden rakenteiden ääneneristävyys liikennemelua vastaan on oltava 35 db A. Tontin nykyinen sekä tuleva käyttö ovat asemakaavan mukaisia. Asemakaavaan ei ole suunnitteilla muutoksia.

7 7 5.3 Rakennuslupa-asiat Hankkeen toteuttaminen vaatii rakennusluvan. Rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu ja rakennustyön yhteydessä tehdään muutoksia kantaviin rakenteisiin (oviaukkoja, hissikuilu) sekä rakennetaan useita uusia märkätiloja. Rakennusvalvontaviranomaisen kanssa käydyssä neuvottelussa todettiin, että asemakaavan suojelumääräys täyttyy, koska rakennuksen julkisivuun tai vesikattoon ei tehdä muutoksia ja ikkunoiden ääneneristyksen lisäys tehdään rakennuksen sisäpuolelta.

8 8 5.4 Liikenne ja pysäköinti Neuvottelussa esitettiin näkökanta, että edellisissä muutoksissa säilynyt koulun porrashuone- käytäväkokonaisuus säilytettäisiin mahdollisimman muuttumattomana. Saattoliikenne tapahtuu Laidunkujan kautta. Tontilla on pysäköintipaikkoja: 1 inva-autopaikka ja 8 autopaikkaa. Ajo kiinteistöön tapahtuu Tukkisillantien kautta. Pihalle sijoittuvat henkilökunnan käyttöön tulevat autopaikat. 5.5 Kunnallistekniikka Kiinteistö on liitetty kaukolämpöverkkoon, kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon ja sähköverkkoon. Hankkeen yhteydessä liitetään sadevesikaivoja uutena liittymänä sadevesiviemäriverkostoon. 6 LAATUTASO 6.1 Toiminnallinen laatutaso Kyseessä on väistöpäiväkoti, jossa tulee olemaan useita peräkkäisiä käyttäjiä. Tilaratkaisut ja varustelu toteutetaan mahdollisimman yleispätevänä. Rakennus tehdään hissi, joka mahdollistaa liikuntaesteisten pääsyn rakennuksen kaikkiin kerroksiin sekä keittiön huoltokuljetukset. 6.2 Arkkitehtoninen laatutaso Rakennus on valmistumisajankohdalleen tyypillinen koulurakennus. Rakennuksen ulkoasuun ei tehdä muutoksia, sisätiloissa muutokset ovat toiminnan vaatimia. Suunnitteluratkaisuissa on säilytetty mahdollisimman paljon alkuperäisen koulun tiloja ja tyyppipiirteitä. Uusi rakentaminen on pidetty alisteisena alkuperäiselle arkkitehtuurille. 6.3 Tekninen laatutaso Rakennussuunnitteluratkaisut Rakennuksen sisätiloissa tehdyt muutokset johtuvat toiminnan muutoksista sekä rakentamiselle esitetyistä uusista vaatimuksista. Pohjakerrokseen pihan tasolle on suunniteltu kaikkien ryhmien yhteinen märkäeteinen. Keittiön huoltokäynti toteutetaan märkäeteisen viereen. Huoltokäynnin sisääntulo varustetaan luiskalla, jolloin se toimii koko rakennuksen esteettömänä sisäänkäyntinä. Rakennus varustetaan hissillä. Hissi sijoitetaan pohjakerroksessa keittiön huoltokäynnin ja märkäeteisen välille, jolloin se palvelee sekä esteetöntä liikkumista että keskikerroksessa sijaitsevan keittiön tavaraliikennettä.

9 6.3.2 Rakennetekniset ratkaisut LVI-tekniset ratkaisut Pohjakerrokseen sijoittuvat myös henkilökunnan sosiaalitilat sekä päiväkodin sali. Pienimpien lasten ryhmätilat sijoittuvat pohjakerroksen tasolle, isommat lapset nousevat koulun pääportaikon kautta ylempiin kerroksiin. 1 kerroksessa sijaitsee koulun jakelukeittiö, jota täydennetään täyttämään päiväkodin keittiön vaatimukset. Keittiön vieressä sijaitsevaa ruokasalia käytetään edelleen ruokailuun. Pienimmille lapsille pohjakerroksen ryhmätiloihin viedään ruoka hissin kautta. Tekniset yksityiskohdat kirjoitetaan rakennusselostukseen Lämmitys Rakennus on liitetty Helsingin Energia kaukolämpöverkkoon Rakennuksessa on vuonna 2004 tehty peruskorjaus, jossa koko talon lämmityslaitteet pattereita lukuun ottamatta on uusittu. Rakennuksen lämmönjakokeskus uusitaan Märkäeteisen ja keittiön huollon sisäänkäynnit varustetaan kiertoilmalämmittimin. Märkäeteiseen asennetaan vesikiertoinen lattialämmitys. Verkostojen vesivirrat säädetään Vesijohdot ja viemärit Rakennus on liitetty Helsingin Veden vesijohto-, jätevesi- ja sadevesiverkostoon. Rakennuksessa on vuonna 2004 tehty peruskorjaus, jossa koko talon vesi- ja viemärilaitteet pohja- ja pihaviemäreitä lukuun ottamatta on uusittu. Peruskorjauksessa suurimmat muutokset ovat uusien sosiaalitilojen vesi- ja viemäriasennukset. Vesijohdot tehdään kupari- tai komposiittiputkista, viemärit rakennuksen ulkopuolella muovia, sisällä valurautaa Vesi- ja viemärikalusteet ovat yleisesti käytössä olevaa vakiolaatua. Sosiaalitilojen vesikalusteet ovat elektronisia sekoittimia sähköverkkoon kytkettävää mallia. Osa tonttiviemäreistä uusitaan Ilmanvaihto Rakennuksessa on vuonna 2004 tehty peruskorjaus, jossa koko talon ilmanvaihtolaitteet on uusittu Ilmanvaihtojärjestelmällä pyritään saavuttamaan sisäilmastoluokan S2- S3 seuraavasti: ilmanlaatu S2, huonelämpötila S3, äänitaso S2 ja puhtausluokituksen tavoitearvot P1. Ilmanvaihdon tehoa ohjataan huonetilojen läsnäolo-, hiilidioksidi- ja lämpötilamittauksin. Uusia sosiaalitiloja varten asennetaan uusi huippuimuri. Rakennuksen ilmamäärät ovat rakennusmääräyskokoelman mukaisia

10 10 Tuloilman pääteiaitteina käytetään hajottajia sekä säleikköjä ja poistoilmassa käytetään yhteiskanavaventtiileitä. Päätelaitteiden väri on valkoinen Rakennusautomaatio Rakennusautomaatiojärjestelmä uusitaan kokonaisuudessaan Sähkötekniset ratkaisut Rakennuksen nykyisiä asennuksia ja laitteita (mm. liittymisjohdot, sähköasennukset, johtotiet, valaisimet sekä tele- ja turvajärjestelmät) hyödynnetään uudisasennuksissa huomioiden tila- ja käyttötarkoitusmuutokset. Täsmälliset tekniset tiedot ovat sähköselostuksessa, joka on liiteasiakirja Pihasuunnittelu Koulun pihana toiminut piha joudutaan muuttamaan päiväkotipihaksi. Päiväkodin piha rajataan aidalla helposti valvottavaksi toiminnalliseksi alueeksi. Pihan sisälle rajataan vielä erillinen alue pienille lapsille. Päiväkodin ruokahuolto ja paikoitus järjestetään turvallisuussyistä aidatun piha-alueen ulkopuolelta. Väistöpäiväkodin pihan tulee toteuttaa esteettömyyden perustason vaatimukset. 6.4 Rakennustyön järjestelyt Välineet ovat päiväkotipihan perusvälineitä, joilla toteutetaan minimitaso. Nykyisestä puustosta säilytetään elinvoimaisimmat yksilöt, ja kasvillisuutta täydennetään uusilla istutuksilla Vaiheistus Rakentamisen vaiheistamiseen ei ole tarvetta, sillä rakennus on tyhjillään eikä tontilla ole rakennustyön aikana muuta toimintaa. Rakentaminen tapahtuu yhtäjaksoisena Työmaajärjestelyt Työmaan varastointi sekä muut työmaatoiminnot voidaan hoitaa tontilla. Rakennuksessa on runsaasti purettavia ja uudelleen asennettavia kalusteita sekä valaisimia. Näiden varastointia varten on varattava kuiva ja lämmitettävä tila tai varastokontti. 7 TYÖSUOJELU- ja TURVALAUSUNNOT Lausunnot ja muistiot ovat osa teknistä hankesuunnitelmaa. 8 TURVALLISUUSASIAKIRJA Hankkeessa on otettu huomioon VNa 205/2009 mukaiset määräykset ja turvallisuusasiakirjan laatiminen etenee hankkeen vaiheiden mukaisesti.

11 11 9 AIKATAULU Alustavan aikataulun mukaan: - hankesuunnittelu on aloitettu 3/ hankesuunnitelma on käsiteltävänä joulukuussa toteutussuunnittelu on aloitettu elokuussa rakentaminen aloitetaan tammikuussa rakennus otetaan käyttöön syyskuussa KUSTANNUKSET 10.1 Rakennustyön kustannukset Kustannusarvio Hankehinta euroa arvonlisäverottomana heinäkuun 2012 kustannustaso,( RI 106,1, THI 156,2) eli 11 RAHOITUSSUUNNITELMA euroa / brm² arvonlisäverottomana euroa / htm² arvonlisäverottomana euroa tilapaikkaa kohti (tilapaikkoja 116) Hanke rahoitetaan kiinteistöviraston tilakeskukselle osoitetulla investointimäärärahalla. Hanke sisältyy vuoden investointitalouden määrärahoihin, jossa sille on varattu määrärahaa vuosiksi euroa. Hankkeen rahoitustarve ja sen ajoitus otetaan huomioon rakentamisohjelmaa tarkistettaessa. 12 KÄYTTÖTALOUS 12.1 Vuokra Vuokra tulee olemaan 21,46 euroa/htm2/kk. Uusi vuokra koostuu sekä pääomavuokrasta 17,88 euroa / htm²/kk sekä ylläpitovuokrasta 3.58 euroa / htm²/kk. 13 TOTEUTUS- JA YLLÄPITOVASTUUT Investoinnin poistoaika on 30 vuotta ja korko 3%. Toteutus- ja ylläpitovastuu on kiinteistöviraston tilakeskuksella. 14 VÄISTÖTILAT JA TOIMINTAOLOSUHTEET KORJAUS- JA MUUTOSTYÖN AIKANA Väistötiloja ei tarvita. 15 TYÖRYHMÄ, JANA-AIKATAULU JA PIIRUSTUKSET

12 Kirkonkylän väistöpäiväkoti, muutostyö Työryhmä TILAKESKUS Projektinjohtaja Sirkka-Liisa Sundvall Sähkörakennuttaja Juha Andsten LVIA-rakennuttaja Arto Uimonen RAKENNUTTAJA / RAKENNUTTAJAKONSULTTI ISS Proko Oy Eija Heinola KÄYTTÄJÄT Sosiaalivirasto Riikka Kurki Ulla Peitsaari Juha Sinkko SUUNNITTELIJAT Pää- ja arkkitehtisuunnittelu Arkkitehti- ja insinööriosuuskunta Kaari Tytti Tolvanen Rakennesuunnittelu Finnmap Consulting Oy Markus Heinonen LVIA-suunnittelu Insinööritoimisto Linera oy Tapani Linnanmäki Sähkösuunnittelu Insinööritoimisto Lausamo Oy Mauri Holopainen Pihasuunnittelu Ramboll Finland Oy Aino-Kaisa Nuotio

13 ISS Palvelut Oy KIRKONKYLÄNTIE 25 MUUTOS VÄISTÖPÄIVÄKODIKSI Päällikkö: Suunnittelija: eiheinol Hierarkia Selite Kesto Alkaa Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy 1 SUUNNITTELU 169 pv Hankesuunnittelu 114 pv Hankesuunnitelma kiint.ltk 20 pv Toteutussuunnittelu 70 pv Urakka-asiakirjat 20 pv KUSTANNUSLASKENTA 78 pv Hankesuunnitteluvaihe 10 pv Toteutuskuvat 10 pv KÄSITTELYT 78 pv Nykyhetki: Rakennuslupahakemuksen valm 38 pv Rakennuslupa 40 pv Hankesuunnitelma kiint.ltk 20 pv URAKKAVAIHE 156 pv Urakkalaskenta / Stara 19 pv Rakentaminen 123 pv Pihan rakentaminen 53 pv KÄYTTÖÖNOTTO Kalustus 24 pv Lapset 2 pv Sivu: 1/1 PlaNet 6.4 ISS Palvelut Oy

14

15

16

17

18

19

20

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA 4.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, Nilsiänkatu 3, Taucher-talo,

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Taucher-Talo Nilsiänkatu 3 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010146 27.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus

Lisätiedot

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS LPK Perttu ja RPPK Arttu Pertunpellontie 10 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081470 11.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6 HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus 28.05.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3 1.3

Lisätiedot

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Pakilan yläaste Pakilantie 67. Rakennetekniset korjaukset Hanke HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Pakilan yläaste Pakilantie 67 Rakennetekniset korjaukset Hanke 8081401 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus ja aikataulu

Lisätiedot

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS

MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS MÄKELÄNRINTEEN LUKIO Mäkelänkatu 47 PUUIKKUNOIDEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 30.11.2015 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3

Lisätiedot

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN

MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN MEILAHDEN ALA-ASTE Jalavatie 6, 00270 Helsinki PERUSPARANNUS LISÄLEHTI 12.8.2010 PÄIVÄTTYYN HANKESUUNNITELMAAN 17.11.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3

Lisätiedot

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus

AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20. HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus AURORAN SAIRAALA, RAKENNUS 22 NORDENSKIÖLDINKATU 20 HANKESUUNNITELMA Vesikaton kunnostus 23.3.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus...

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11. TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013

HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11. TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Naulakallion hoitokoti KASTELLI Naulakalliontie 11 TEKNINEN PERUSKORJAUS Hanke 8085203 16.4.2013 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS

METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU EERIKINKATU 36 00180 HELSINKI HANKESUUNNITELMA RÄYSTÄS- JA VESIKATTOKORJAUS TEKNINEN PERUSKORJAUS 21.6.2012 HANKENUMERO: 8086563 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS HKR-RAKENNUTTAJA

Lisätiedot

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS

LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS LAUTTASAAREN ALA-ASTE MYLLYKALLIONTIE 3 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 5.9.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Lauttasaaren ala-aste, vesikatteen uusiminen, hankesuunnitelma, 5.9.2013 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

MEILAHDEN YLÄASTE KUUSITIE 12 TEKNINEN PERUSKORJAUS

MEILAHDEN YLÄASTE KUUSITIE 12 TEKNINEN PERUSKORJAUS MEILAHDEN YLÄASTE KUUSITIE 12 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 16.4.2014 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 TIIVISTELMÄ Hankkeen perustiedot Meilahden yläaste, Kuusitie 12 Kaupunginosa 19, kortteli

Lisätiedot

HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU

HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU 23.4.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Heltech Vallila, Tekninen peruskorjaus, hankesuunnitelma, 23.4.2012,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

Tehtaankadun ala-aste

Tehtaankadun ala-aste Sisäilmakorjaukset Opetusvirasto Hankenumero 8010429 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8010429 Osoite 1420 Sijainti 91-7-126-1 4372 Rakennustunnus (RATU) Kohdenumero Käyttäjä/toiminta Peruskoulu

Lisätiedot

LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012

LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012 LPK KANERVA - LISÄTILA Näyttelijäntie 2 TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 20.1.2012 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTO TILAKESKUS LPK KANERVAN LISÄTILA Näyttelijäntie 2 SISÄLLYSLUETTELO 0 YHTEENVETO / HANKKEEN

Lisätiedot

Vartiokylän ala-aste. Kiviportintie 10, Helsinki. Tilakeskus. Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero Hankesuunnitelma 11.9.

Vartiokylän ala-aste. Kiviportintie 10, Helsinki. Tilakeskus. Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero Hankesuunnitelma 11.9. Tilakeskus, 00950 Helsinki Katto- ja julkisivukorjaus Hankenumero 80010128 Tilakeskus Varhaiskasvatusvirasto Opetusvirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero katto- ja julkisivukorjaus 8010128

Lisätiedot

Kustaankartanon palvelukeskus

Kustaankartanon palvelukeskus , Sprinkler-varavoimakoneiston rakentaminen Sosiaali- ja terveysvirasto Hankenumero 808616 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi, springler- varavoimakoneiston rakentaminen Hankenumero 808616 Osoite, Rakennustunnus

Lisätiedot

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash

Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Helsinki Kaupunkiympäristön tomiala Porolahden peruskoulu, kirjasto, hammash Tutkimuksessa tod.vaurioiden korjaus Hankenro2821P20495 Kaupunkiympäristö Sijainti N- c,v on^ ^ 9 «OS." % IVIaJTcj f* -^ Hamma-

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (6) 554 Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2016-002292 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 10.2.2016 päivätyn Lasten päiväkoti Yliskylän

Lisätiedot

Pasilan peruskoulu. Savonkatu 4, Helsinki. Tilakeskus. Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset. Hankesuunnitelma. Hankenumero

Pasilan peruskoulu. Savonkatu 4, Helsinki. Tilakeskus. Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset. Hankesuunnitelma. Hankenumero Tilakeskus Hankesuunnitelma 25.4.2016 Pasilan peruskoulu Savonkatu 4, 00520 Helsinki Kouluverkkopäätöksistä johtuvat muutokset Tilakeskus Opetusvirasto Hankenumero 8010406 Hankesuunnitelma 25.4.2016 Tilakeskus

Lisätiedot

SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT. HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011

SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT. HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011 SARVIKUONO KORTTELI K 31 SOFIANKATU 4 JA UNIONINKATU 25, VESIKATTOJEN KORJAUSTYÖT HANKESUUNNITELMA Hanke 86893 19.8.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS TARKASTUSVIRASTO KAUPUNGINMUSEO 2 1 YHTEENVETO 1.1

Lisätiedot

DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS

DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS DIGIPAINON JA POSTIKESKUKSEN TILAT HANKESUUNNITELMA 4.2.2014 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS Sivu 2 / 7 YHTEENVETO Hankkeen perustiedot nimi Digipainon ja postikeskuksen tilat osoite Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 15/2015 Tilakeskus Asiakkuudet Toimitilapäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 15/2015 Tilakeskus Asiakkuudet Toimitilapäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 35 Varhaiskasvatusvirasto, päiväkoti Tilhen vuokraus osoitteesta Tilhipolku 6 HEL 2015-001331 T 10 01 02 Päätös Päätöksen perustelut Tilakeskuksen toimitilapäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/2 21.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (7) 128 Virastotalo K31:n uuden panimoravintolan hankehinnan korotuksen hyväksyminen HEL 2012-012430 T 10 06 00 Päätös päätti myöntää Panimoravintolan toteuttamisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 586 Karviaismäen toimintakeskuksen peruskorjaus, tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2015-006654 T 10 06 00 Kiinteistökartta 117/681500 Päätös

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulu

Kannelmäen peruskoulu Tilakeskus 22.04.2016 Kosteusvauriokorjaus ja perusparannus Hankenumero 8010430 Tilakeskus Opetusvirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Kosteusvauriokorjaus ja perusparannus 8010430 Osoite

Lisätiedot

LIITTEET: - LVIA-hankesuunnitelma ja kustannusarvio - SÄHKÖ-hankesuunnitelmaselostus - Sähkökustannusarvioyhteenveto - LVISA-hanke muut kustannukset

LIITTEET: - LVIA-hankesuunnitelma ja kustannusarvio - SÄHKÖ-hankesuunnitelmaselostus - Sähkökustannusarvioyhteenveto - LVISA-hanke muut kustannukset Tilayksikkö 3.5.2017 1/6 NIEMENMÄEN KALLIOSUOJA LVISA-PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA Lapinmäentie 1, Niemenmäentie 8 00350 Helsinki SISÄLLYSLUETTELO 1. YHTEENVETO HANKKEESTA 2. PERUSKORJAUKSEN TARPEELLISUUS

Lisätiedot

HEKA OY:N TOIMISTON SANEERAUS VIIPURINKATU 2 HANKESUUNNITELMA

HEKA OY:N TOIMISTON SANEERAUS VIIPURINKATU 2 HANKESUUNNITELMA HEKA OY:N TOIMISTON SANEERAUS VIIPURINKATU 2 HANKESUUNNITELMA 7.10.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3 1.3 Laajuus ja aikataulu...

Lisätiedot

LUKIOIDEN VÄISTÖTILAT Mäkipellontie 19 OSITTAINEN PERUSKORJAUS. Hanke

LUKIOIDEN VÄISTÖTILAT Mäkipellontie 19 OSITTAINEN PERUSKORJAUS. Hanke LUKIOIDEN VÄISTÖTILAT 2014-2019 Mäkipellontie 19 OSITTAINEN PERUSKORJAUS Hanke 80 85044 14.01.2014 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Mäkipellontie 19, Osittainen peruskorjaus, hankesuunnitelma 2 0 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (6) 250 Oulunkylän ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 10.2.2014 päivätyn Oulunkylän ala-asteen

Lisätiedot

Hakaniemen Kauppahalli

Hakaniemen Kauppahalli Tilakeskus Hakaniemen Kauppahalli Peruskorjaus Hankenumero 8086089 Tilakeskus Helsingin kaupungin tukkutori Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 8086089 Osoite, 00530 Helsinki Sijainti Kaupunginosa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 213 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Ressun lukion perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-004435 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 3 Lasten päiväkoti Kaivopuiston perusparannuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2017-002423 T 10 06 00 Kiinteistökartta 51/671 496, Puistokatu

Lisätiedot

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8.

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8. , Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero 8037239 Liikuntavirasto Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero, kattosadevesijärjestelmän uusiminen 8037239 Osoite Rakennustunnus (RATU), 27899

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 12 Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelma HEL 2015-013974 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupungintalo, galleria

Helsingin kaupungintalo, galleria Hankesuunnitelma Pohjoisesplanadi 11-13 Muutos Hankenumero 2085412 Helsingin Leijona Oy Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero 2085412 Osoite Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki Sijainti 1.

Lisätiedot

ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2 00510 HELSINKI

ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2 00510 HELSINKI ALPPILAN YLÄASTE JA LUKIO TAMMISAARENKATU 2 00510 HELSINKI TEKNINEN HANKESUUNNITELMA ALAPOHJAN KOSTEUSVAURIOKORJAUS 17.10.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, hankesuunnitelma 17.10.2011

Lisätiedot

Heka Oy:n toimisto, 3. kerros Viipurinkatu 2

Heka Oy:n toimisto, 3. kerros Viipurinkatu 2 Peruskorjaus Tilakeskus H 8037365 SIJAINTI 2 Tilakeskus 1 YHTEENVETO... 4 1.1 Hankkeen perustiedot... 4 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 4 1.3 Aikataulu... 4 1.4 Rakennuskustannukset... 5 1.5 Vuokrakustannukset...

Lisätiedot

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium

Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Tilakeskus Röykän sairaala / Nummela Sanatorium Käytöstä poistetun sairaalarakennuksen kunnostaminen vastaanottokeskukseksi Hankenumero 8037276 Tilakeskus Sijainti Tilakeskus Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

TAPANILAN ALA-ASTE VELJESTENPIHA 2 TEKNINEN PERUSKORJAUS

TAPANILAN ALA-ASTE VELJESTENPIHA 2 TEKNINEN PERUSKORJAUS TAPANILAN ALA-ASTE VELJESTENPIHA 2 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 29.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 TIIVISTELMÄ Hankkeen perustiedot Tapanilan ala-aste A-osa, Veljestenpiha 2 Kaupunginosa

Lisätiedot

Taivallahden peruskoulu Hankesuunnitelma

Taivallahden peruskoulu Hankesuunnitelma Taivallahden peruskoulu Hankesuunnitelma 14.8.2008 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO / TILAKESKUS OPETUSVIRASTO RAKENNUSVIRASTO / HKR- Rakennuttaja Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO...3 1.1 Tiivistelmä...3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (7) 224 Viikinmäen korttelitalon uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 11.10.2011 päivätyn Viikinmäen

Lisätiedot

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS

KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS KANNELMÄEN PERUSKOULU, PERUSKORJAUS RUNONLAULAJANTIE 40 00420 HELSINKI Bruttoala 5410 Valmistunut 2009 KOULUN PÄÄSISÄÄNKÄYNTI KOHDE Koulu on rakennettu vuonna 1966 Etelä-Kaarelan Yhteiskouluksi. Rakennuksen

Lisätiedot

Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen

Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen Niemikotisäätiön Haagan työkeskus Vanha viertotie 22 C, 00330 Helsinki Vesikaton uusiminen, julkisivumuutokset ja pihan kunnostaminen Kuva: Haagan työkeskuksen julkisivu Tekninen hankesuunnitelma 25.11.2013

Lisätiedot

PAVILJONKIPÄIVÄKOTI UUTELA / 2. RAKENNUSVAIHE TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 28.1.2013 HELSINGIN KAUPUNKI VARHAISKASVATUSVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO

PAVILJONKIPÄIVÄKOTI UUTELA / 2. RAKENNUSVAIHE TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 28.1.2013 HELSINGIN KAUPUNKI VARHAISKASVATUSVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO PAVILJONKIPÄIVÄKOTI UUTELA / 2. RAKENNUSVAIHE TARVESELVITYS / HANKESUUNNITELMA 28.1.2013 HELSINGIN KAUPUNKI VARHAISKASVATUSVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO Kiinteistövirasto Kohde paviljonkipäiväkoti Uutela,

Lisätiedot

Helsinki-tiedotuksen uudet tilat HANKESUUNNITELMA

Helsinki-tiedotuksen uudet tilat HANKESUUNNITELMA Helsinki-tiedotuksen uudet tilat HANKESUUNNITELMA 2.5.2008 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS 2.5.2008 TIEDOT HANKKEESTA, TIIVISTELMÄ Hankkeen nimi Osoite Helsinki-tiedotuksen uudet tilat

Lisätiedot

Ilvestarhan rakennustyöt

Ilvestarhan rakennustyöt HKR-RAKENNUTTAJA Ilvestarhan rakennustyöt, Mustikkamaanpolku 12 Perusparannus Hankenumero R-04238 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Ilvestarhan rakennustyö R-04238 Osoite Rakennustunnus (RATU)

Lisätiedot

Sturenkatu 2, väistötilat

Sturenkatu 2, väistötilat n toimiala Muutostyö Hankenro 2821P20701 Kaupunkiympäristö Kasvatus ja koulutus Sisällysluettelo 1 Hankkeen perustiedot... 1 2 Tehdyt päätökset... 1 3 Hyväksytty hankesuunnitelma... 1 4 Kustannusten nousu...

Lisätiedot

Lasten päiväkoti Linnunlaulu

Lasten päiväkoti Linnunlaulu Tilakeskus 20.4.2014 Lasten päiväkoti Linnunlaulu Vesikaton ja julkisivujen peruskorjaus Hankenumero 8024154 Tilakeskus Varhaiskasvatusvirasto Kaupunginmueso Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (7) 225 Vesalan yläasteen koulun peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 2.5.2011 päivätyn Vesalan yläasteen

Lisätiedot

LASTEN PÄIVÄKOTI TUULIMYLLY HANKESUUNNITELMA 8.2.2008 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS

LASTEN PÄIVÄKOTI TUULIMYLLY HANKESUUNNITELMA 8.2.2008 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS LASTEN PÄIVÄKOTI TUULIMYLLY HANKESUUNNITELMA 8.2.2008 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS 2 LASTEN PÄIVÄKOTI TUULIMYLLYN HANKESUUNNITELMA Sisällysluettelo Tiedot hankkeesta,

Lisätiedot

Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan esirakentaminen ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen

Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan esirakentaminen ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen Staran ja liikuntaviraston Vuosaaren tukikohdan ja alueella sijaitsevien rakennusten purkaminen Itäreimarintie 5 ja Pallokuja 5, Esirakentaminen Hankenumero 2080109 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Staran

Lisätiedot

Vihdin kirkonkylän Campus. Vihdin yhteiskoulun vanhan säilytettävän osan muutokset. dok no 2 G LVIAJ- rakennustapaselostus.

Vihdin kirkonkylän Campus. Vihdin yhteiskoulun vanhan säilytettävän osan muutokset. dok no 2 G LVIAJ- rakennustapaselostus. LVIAJ- rakennustapaselostus 28.4.2017 1(7) Vihdin kirkonkylän Campus Vihdin yhteiskoulun vanhan säilytettävän osan muutokset Vihti LVIAJ- rakennustapaselostus dok no 2 G0 002 28.4.2017 LVIAJ- rakennustapaselostus

Lisätiedot

Uusix-verstaiden Teollisuuskadun toimipisteen väistötila

Uusix-verstaiden Teollisuuskadun toimipisteen väistötila Tilakeskus 31.3.2015 Uusix-verstaiden Teollisuuskadun toimipisteen väistötila Parrukatu 4 Väistötilojen rakentaminen Hankenumero 8033126 Tilakeskus Sosiaali- ja terveysvirasto Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen

Lisätiedot

TUOMARINKYLÄN KARTANO KAUKOLÄMPÖVERKOSTON RAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA 7.4.2014 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

TUOMARINKYLÄN KARTANO KAUKOLÄMPÖVERKOSTON RAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA 7.4.2014 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS TUOMARINKYLÄN KARTANO KAUKOLÄMPÖVERKOSTON RAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA 7.4.2014 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS. 7.4.2014 2 / 10 1. YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot Hankkeen nimi: Osoite:, kaukolämpöverkoston

Lisätiedot

DAGHEMMET AXEL. Merimiehenkatu HELSINKI. TARVESELVITYS Täydennetty HELSINGIN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO

DAGHEMMET AXEL. Merimiehenkatu HELSINKI. TARVESELVITYS Täydennetty HELSINGIN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO DAGHEMMET AXEL Merimiehenkatu 12 00710 HELSINKI TARVESELVITYS 1.11.2011 Täydennetty 29.2.2012 HELSINGIN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO Daghemmet Axel / Tarveselvitys / 1.11.2011 2 Sisältö 0. Yhteenveto... 3 0.1.

Lisätiedot

IdeaStructura

IdeaStructura , Malminkatu 3, 00100 HELSINKI Oy Kutomotie 16 00380 Helsinki Jaakonkatu 41 68600 Pietarsaari etunimi.sukunimi@ideastructura.com Y-tunnus 2424612-8 Palvelukeskuksen keittiön peruskorjaus SIJAINTI Oy Kutomotie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2017 1 (7) 764 Päiväkoti Borgströminmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2017-002250 T 10 06 00 Esitys päätti hyväksyä päiväkoti Borgströminmäen 22.2.2017 päivätyn

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) Kiinteistölautakunta Tila/8 09.01.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) Kiinteistölautakunta Tila/8 09.01.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 1/2014 1 (5) 8 Lasten päiväkoti Tilhen peruskorjauksen rakennus- ja talotekniikkaurakoiden työt sekä urakoitsijoiden valinta HEL 2013-016405 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (5) 49 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle päiväkoti Albatrossi - daghemmet Albatrossen hankesuunnitelman hyväksymisestä HEL 2016-000918 T 10 06 00

Lisätiedot

HEKA LÄNSI-HERTTONIEMI SUSITIE 2-6 PERUSKORJAUS / hnro /

HEKA LÄNSI-HERTTONIEMI SUSITIE 2-6 PERUSKORJAUS / hnro / 2 SIJAINTIKARTTA C-TALON PIHAJULKISIVU 3 SUUNNITTELUKOHDE: KAUPUNGINOSA 42 / KORTTELI 101 / TONTTI 5 HELSINGIN ASUNTOTUOTANTOKOMITEAN HANKE V. 1950-1951 OHJELMASSA RAKENNUKSET OVAT VALMISTUNEET 1950-52

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (6) Kiinteistölautakunta Tila/2 03.05.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (6) Kiinteistölautakunta Tila/2 03.05.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2012 1 (6) 253 Lasten päiväkoti Nallen perusparannus; kokonaisurakan työt, urakoitsijan valinta HEL 2011-003877 T 10 06 00 Kiinteistökartta J3 S2, Reiherintie 3 Päätös Lautakunta

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus

HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 1(6) HANKESUUNNITELMA Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy Julkisivujen ja vesikaton peruskorjaus 2(6) Sisällysluettelo 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Tiivistelmä... 3 1.2 Yhteenveto... 3 1.3 Hankesuunnittelutyöryhmä...

Lisätiedot

Haaga III liikekeskus Oy/ Haagan nuorisotilat

Haaga III liikekeskus Oy/ Haagan nuorisotilat Kaupunkiympäristön toimiala Haagan nuorisotilat Muutostyö Kaupunkiympäristö Hankenro 2821P10076 Sijainti Yhteenve Hankkeen nimi Hankenumero 2821P41097 Osoite Rakennustunnus (RATU) 8497 Sijainti Kohdenumero

Lisätiedot

TERVALAMMEN KARTANO, Lehmuskuja 20, Tervalampi. Tilakeskus. Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero

TERVALAMMEN KARTANO, Lehmuskuja 20, Tervalampi. Tilakeskus. Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero Tilakeskus TERVALAMMEN KARTANO, Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen Hankenumero 8085928 Tilakeskus Sosiaalivirasto Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Keskuslämmitysjärjestelmän uusiminen 8085928

Lisätiedot

Laakson sairaala, rakennus 1.

Laakson sairaala, rakennus 1. . Lääkärinkatu 8, 0050 Helsinki Hankenumero 8033083 Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Laakson sairaala rak. 1, pohjaviemärikorjaukset Hankenumero 8033083 Osoite Lääkärinkatu 8, 0050 Helsinki Rakennustunnus

Lisätiedot

HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1

HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1 HELTECH KÄPYLÄ perusparannus LISÄVÄISTÖTILAT KONTULANTIE 1 TARVESELVITYS 17.02.2012 HELSINGIN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO Sisällysluettelo 0. YHTEENVETO... 3 1. HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT... 4 1.1. Hankkeesta tehdyt

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus

Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Arabian peruskoulun vanhan osan julkisivusaneeraus Tiivistyskorjaukset 2015-2016 Koulusiiven julkisivukorjaukset 2017 Kysymykset ja vastaukset Tiivistystyöt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (9) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (9) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2015 1 (9) 623 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Fallpakan uudisrakennushankkeen hankesuunnitelman enimmäishinnan korottamiseksi HEL

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 4 Päiväkoti Särjen peruskorjausta korvaavan hankkeen tarveselvityksen hyväksyminen HEL 2017-000185 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä tarveselvityksen

Lisätiedot

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli

RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 UUDISRAKENNUS. HANKESUUNNITELMA päivitetty Nykyinen liikuntahalli Nykyinen liikuntahalli RANTAKYLÄN LIIKUNNAN MONITOIMIHALLI, PATALUODONKATU 2 HANKESUUNNITELMA päivitetty 14.06.2016 JOENSUUN TILAKESKUS Länsikatu 15, rakennus 2 80100 Joensuu puh. (013) 267 7111 faksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-012295 T 10 06

Lisätiedot

Lasten päiväkoti Luotsi, ryhmä Seilorit

Lasten päiväkoti Luotsi, ryhmä Seilorit Tilakeskus 5.11.2014 Lasten päiväkoti Luotsi, ryhmä Seilorit Merikasarminkatu 3, 00160 helsinki Julkisivun ja vesikatteen uusiminen Hankenumero 8024067 Tilakeskus Varhaiskasvatusvirasto Sijainti 2 Yhteenveto

Lisätiedot

LASTEN PÄIVÄKOTI PAJALAHTI HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO

LASTEN PÄIVÄKOTI PAJALAHTI HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO LASTEN PÄIVÄKOTI PAJALAHTI HANKESUUNNITELMA 24.11.2006 HELSINGIN KAUPUNKI SOSIAALIVIRASTOVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO 2 LASTEN PÄIVÄKOTI PAJALAHDEN HANKESUUNNITELMA Sisällysluettelo Tiedot hankkeesta, tiivistelmä

Lisätiedot

Heikinniementie 2a:n tarjouspyyntö

Heikinniementie 2a:n tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) Heikinniementie 2a:n tarjouspyyntö Rakennukset Asemakaava Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta myy Meilahdessa, osoitteessa Heikinniementie 2a sijaitsevat kaksi rakennusta ja vuokraa

Lisätiedot

HYKS PSYKIATRIA KIVELÄN OSASTO KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA

HYKS PSYKIATRIA KIVELÄN OSASTO KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA Hallitus 23.1.2012, OHEISMATERIAALI 3 HYKS PSYKIATRIA KIVELÄN OSASTO KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA 19.12.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS HYKS Psykiatria Kivelän osasto 2 1 YHTEENVETO... 3 1.1

Lisätiedot

KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS

KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS 2.2.2015 Sivu 1/4 JA Tilaaja: PL 11 20101 Turku Hanke: Katedralskolan, peruskorjaus Osoite: Itäinen Rantakatu 2 / Vanha Suurtori 1, 20100 Turku KATEDRALSKOLAN, PERUSKORJAUS Suurtorin rakennuksiin kuuluvan

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat:

Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 Kv. 9.2.2015 / 10. Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Ruokolahden kunta Kh. 5.2.2015 / 38 1 KIRKONKYLÄN KOULUN TILAVAIHTOEHDOT KUNNANHALLITUS 5.2.2015 Vaihtoehto VE 1 Olemassa olevista kunnan omistamista tiloista käytetään seuraavat tilat: Rasilan päiväkoti

Lisätiedot

Tennispalatsi. Fredrikinkatu 65, Helsinki. ϒ Tilakeskus. Pääsisäänkäyntialueen parannus Hankenumero Hankesuunnitelma 21.4.

Tennispalatsi. Fredrikinkatu 65, Helsinki. ϒ Tilakeskus. Pääsisäänkäyntialueen parannus Hankenumero Hankesuunnitelma 21.4. ϒ Hankesuunnitelma Tennispalatsi Fredrikinkatu 65, 00100 Helsinki Pääsisäänkäyntialueen parannus Hankenumero 8037349 HAM Sijainti Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero Tennispalatsi, Eteläisen rautatiekadun

Lisätiedot

ITÄ-HELSINGIN MUSIIKKIOPISTO KREIJARINKUJA HELSINKI SISÄILMATEKNINEN KORJAUS

ITÄ-HELSINGIN MUSIIKKIOPISTO KREIJARINKUJA HELSINKI SISÄILMATEKNINEN KORJAUS ITÄ-HELSINGIN MUSIIKKIOPISTO KREIJARINKUJA 4 00820 HELSINKI SISÄILMATEKNINEN KORJAUS TEKNINEN HANKESUUNNITELMA HANKENUMERO 8085738 4.6.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Itä-Helsingin musiikkiopisto, tekninen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1(6) 128 Botby grundskola -koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Botby grundskola

Lisätiedot

Kallion kirjasto Viides linja 11

Kallion kirjasto Viides linja 11 Kallion kirjasto Viides linja 11 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA HANKENUMERO 8037108 1.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS KAUPUNGINKIRJASTO 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YHTEENVETO... 3 2 HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT... 4

Lisätiedot

KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA

KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 1 KANNUKSEN KOULUKESKUS JUHANI VUORISEN KOULU, KANNUKSEN LUKIO PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 1.6.2016 Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 SELOSTUS HANKKEESTA 1.1 Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (5) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Kalasataman korttelitalon 2. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2017-004219 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Juankosken päiväkoti, kustannusarvio

Juankosken päiväkoti, kustannusarvio Juankosken päiväkoti, kustannusarvio 25.02.2016 Uudisvaihtoehto Olemme arvioineet Juankosken päiväkodin uudisrakennushinnan. Kustannukset on laskettu arvioituun Juankosken hintatasoon 03/2016. Laskelma

Lisätiedot

HELSINGIN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPPILAITOS LEHTIKUUSENTIE 4. HANKESUUNNITELMA Vesikaton (vaihe 2), ikkunoiden ja julkisivun peruskorjaus

HELSINGIN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPPILAITOS LEHTIKUUSENTIE 4. HANKESUUNNITELMA Vesikaton (vaihe 2), ikkunoiden ja julkisivun peruskorjaus HELSINGIN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPPILAITOS LEHTIKUUSENTIE 4 HANKESUUNNITELMA Vesikaton (vaihe 2), ikkunoiden ja julkisivun peruskorjaus 24.4.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO... 3 1.1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (6) 460 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Sofianlehdon A-talon toiminnallisen muutoksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL

Lisätiedot

Aktiivisen kuntoutuksen malli, yhteistyö muiden toimijoitten kanssa

Aktiivisen kuntoutuksen malli, yhteistyö muiden toimijoitten kanssa MALMIN SAIRAALAN PERUSKORJAUS JA LAAJENNUS Kuva Arkkitehtitoimisto Olli-Pekka Jokela Oy Taustaa Keskitetty terveyskeskuspäivystys iltaisin ja viikonloppuina Perustason sisätautien päivystys Sairaansijoja

Lisätiedot

IDEN PERUSKORJAUKSET

IDEN PERUSKORJAUKSET TALOYHTIÖIDEN IDEN PERUSKORJAUKSET säästöjen etsiminen lisä- ja muutostöiden minimointi voiko urakoitsija olla mukana jo suunnitteluvaiheessa? aikataulutus lisärakentaminen yhtenä rahoituskeinona Säästöjen

Lisätiedot

HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU

HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU HANKESELVITYS PÄIVÄKOTI LISÄTARKASTELU Harri Apell Tekninen johtaja Ruovedentie 30 34600 Ruovesi. Sivu 2/9 RUOVEDEN KUNNAN PÄIVÄKOTITILAN HANKESELVITYKSEN SISÄLLYSLUETTELO 1. TOIMEKSIANTO...3 2. toteutusvaihtoehto

Lisätiedot

Heka Vartioharju, Rekitie 4

Heka Vartioharju, Rekitie 4 2 HANKESELOSTUS 1 / 10 Heka Vartioharju, Rekitie 4 hnro 7303001 18.11.2013 Heka Vartioharju, Rekitie 4 Luonnokset 21.10.2013 Sijainti Kohde Rekitie 4, 00950 Helsinki Vartiokylä, kortteli 45330, tontti

Lisätiedot