HYKS PSYKIATRIA KIVELÄN OSASTO KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HYKS PSYKIATRIA KIVELÄN OSASTO KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA"

Transkriptio

1 Hallitus , OHEISMATERIAALI 3 HYKS PSYKIATRIA KIVELÄN OSASTO KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

2 HYKS Psykiatria Kivelän osasto 2 1 YHTEENVETO Hankkeen perustiedot Hankkeen tarpeellisuus Rakennuskustannukset Laajuus ja aikataulu Rahoitus TOIMINNALLISET LÄHTÖKOHDAT Hankkeen tarpeellisuus ja kiireellisyys TOIMINNAN KUVAUS JA HENKILÖSTÖ Toiminnan kuvaus Käyttäjät Toiminta nykyisin Toiminta hankkeen toteutumisen jälkeen TYÖN LAAJUUS Yleistä TEKNINEN LAATUTASO Tekninen laatutaso Rakennussuunnitteluratkaisut Rakennetekniset ratkaisut LVI-tekniset ratkaisut Sähkötekniset ratkaisut Turvajärjestelyt Turvavalaistusjärjestelmä Turva- ja valvontajärjestelmät Rakennustyön järjestelyt AIKATAULU KUSTANNUKSET RAHOITUSSUUNNITELMA KÄYTTÖTALOUS Vuokra TOTEUTUS- JA YLLÄPITOVASTUUT VÄISTÖTILAT JA TOIMINTAOLOSUHTEET KORJAUS- JA MUUTOSTYÖN AIKANA... 8 LIITTEET 1 Hankesuunnitteluryhmä 2 Tilaohjelma taulukkona 3 Pohjapiirustus 4 Kustannusarvio

3 HYKS Psykiatria Kivelän osasto 3 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot Nimi: HYKS Psykiatria, Kivelän sairaalan rakennuksen 9 3. kerroksen vuodeosaston muutos- ja korjaustyöt vanhuspsykiatrian poliklinikka- ja vuodeosastotiloiksi Paikkatieto: 14. kaupunginosa, kortteli , tontti 3 Osoite: Sibeliuksenkatu 14, Helsinki Käyttötarkoitus: sairaala Käyttäjähallintokunta: HYKS Psykiatria Bruttoala: 1042 brm 2 (3. kerros) 1.2 Hankkeen tarpeellisuus HYKS / Helsingin klinikkaryhmän vanhuspsykiatrian osasto PV1 toimii tällä hetkellä väistötiloissa ns. Punatiilitalossa, 2. kerroksessa, Kivelä- Psykiatriakeskuksen kampus alueella. Tilat eivät sovellu vanhuspsykiatrian nykyaikaisiin tarpeisiin. Kivelän sairaalan vuodeosasto muutetaan psykogeriatrian poliklinikan ja osaston PV1 tiloiksi. Muutos- ja korjaustyö on tarpeellinen sekä teknisistä että toiminnallisista syistä. 1.3 Rakennuskustannukset Kustannusarvio - hinta , alv 0% ja , alv 23% / brm², alv 0% ja 965 / brm², alv. 23 % / htm² alv 0% ja 1150 / htm² alv. 23 % 1.4 Laajuus ja aikataulu 1.5 Rahoitus Kivelän sairaalan rakennuksen 9 kolmannessa kerroksessa käyttöön tulevien tilojen kokonaisala on 1042 brm² ja huoneistoala 856 htm². Toteutussuunnittelu ja rakennusvalvontaviraston edellyttämien asiakirjojen laadinta aloitetaan välittömästi hankesuunnitelman valmistuttua. Rakennustyöt alkavat tammikuussa vuonna 2012 ja valmistuvat kesäkuussa vuonna Hanke sisällytetään tilakeskuksen talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaan vuonna 2012 toteutettavana hankkeena.

4 HYKS Psykiatria Kivelän osasto 4 2 TOIMINNALLISET LÄHTÖKOHDAT 2.1 Hankkeen tarpeellisuus ja kiireellisyys Hanke on tarpeen, koska osasto PV1 toimii tällä hetkellä väistötiloissa, joihin on suunniteltu nuorisopsykiatrian suljettu vuodeosasto. HYKS/ Nuorisopsykiatria tarvitsee tilat kesällä Hanke on kiireellinen, koska on tarkoitus, että Vanhuspsykiatrian osasto PV1 muuttaa uusin tiloihin Kivelään, kolmanteen kerrokseen, juhannuksena Vastaavasti HYKS Nuorisopsykiatria pääsee tekemään suunnittellut muutokset ja korjaukset osasto PV1:n nykyisiin väistötiloihin. 3 TOIMINNAN KUVAUS JA HENKILÖSTÖ 3.1 Toiminnan kuvaus Käyttäjät Toiminta nykyisin HYKS/ Vanhuspsykiatria tutkii, arvioi ja hoitaa yli 65- vuotiaita helsinkiläisiä ( ja Espoolaisia) vanhuksia, jotka tarvitsevat psykiatriasta asiantuntemusta. Hoito- ja muu henkilöstö koostuu noin 20 sairaanhoitajaa, noin kolme lääkäreitä, osastonhoitaja, sosiaalityöntekijöitä, psykologi, neurologi ja erityistyöntekijöitä, jotka tuottavat palveluja koko HYKS / Helsingin klinikkaryhmän potilaille. Toiminta tapahtuu nykyisin HYKS Psykiatriakeskuksen Punatiilitalossa, II krs, jossa toimii 12-paikkainen vanhuspsykiatrian suljettu tutkimus- ja hoito-osasto. Henkilökuntaa on noin 18. Tähän sisältyy sairaanhoitajia, mielenterveyshoitajia, lääkäri, osastonhoitaja sekä erityistyöntekijöitä kuten mm. fysioterapeutti, musiikkiterapeutti, psykologi Toiminta hankkeen toteutumisen jälkeen Hankkeen toteutumisen jälkeen Vanhuspsykiatrian tutkimus- ja hoitoosasto PV1, Vanhuspsykiatrian poliklinikka sekä Mobiilitiimi ( joka palvelee etupäässä Espoon vanhuspsykiatrian potilaita) siirtyvät samaan kolmanteen kerrokseen Kivelän sairaalaan. Tämä tuo synergiahyötyjä Helsingin alueen vanhuspsykiatriaan. 4 TYÖN LAAJUUS 4.1 Yleistä Rakennuksessa on osittain maanpäällinen kellarikerros ja viisi maanpäällistä kerrosta ja ullakkokerros, jossa on ilmanvaihto- ja hissikonehuoneet. Kerrokset 1-5 ovat olleet Kivelän sairaalan vuodeosastoja. Kellarikerroksessa on huolto- ja keskusvarastotiloja. Rakennuksessa on tehty vuosien varrella eriasteisia muutos- ja korjaustöitä.

5 HYKS Psykiatria Kivelän osasto 5 Kohteessa ei pureta väliseiniä. Tiloja jaetaan poliklinikka- ja vuodeosastotoiminnan tarpeita vastaavasti. Pintamateriaaleja uusitaan. Teknisiä järjestelmiä korjataan toiminnan tarpeita ja tilajärjestelyjä vastaaviksi. 5 TEKNINEN LAATUTASO 5.1 Tekninen laatutaso Rakennussuunnitteluratkaisut Vanhuspsykiatrian poliklinikka ja Mobiilitiimi tulevat toimimaan kerroksen hissiaulan puoleisessa päädyssä. Muu osa kerrosta tulee toimimaan vanhuspsykiatrian vuodeosastona. Pohjapiirustus on liitteenä Rakennetekniset ratkaisut Kantaviin rakenteisiin ei tule muutoksia. Rakenteiden, materiaalien, kalusteiden ja varusteiden tulee olla kestäviä ja käyttökustannuksiltaan edullisia ja jotka täyttävät paloviranomaisten vaatimukset ja määräykset (Rakennusmääräyskokoelma E1) sekä päästöluokitukset. Materiaalien tulee täyttää myös kestävälle kehitykselle asetetut vaatimukset valmistuksen, keston ja kierrätyksen osalta. Märkätilojen (=lattiakaivolliset tilat) vedenpoisto ja rakenteet on suunniteltava ja rakennettava siten, ettei vettä pääse tunkeutumaan ympäröiviin huonetiloihin ja rakenteisiin LVI-tekniset ratkaisut Lämmitysjärjestelmät: ei muutoksia. Vesijohdot ja viemärit: vesijohtokalusteita puretaan arkkitehdin tilaohjelman sekä huonekorttien mukaisesti. Huoltohuoneen uusi pyykinpesukone liitetään vesi- ja viemäriverkostoihin. Ilmanvaihto: kerroksen kaikki ilmanvaihtokanavat nuohotaan, ilmamäärät mitataan ja säädetään. Ilmanvaihtokanavien äänenvaimennusta parannetaan sekä asennetaan tilamuutoksista johtuen uusia päätelaitteita. Rakennusautomaatio: ei muutoksia Sairaalakaasut: purettavien potilaskourujen kaasujohdot poistetaan ja putket tulpataan.

6 HYKS Psykiatria Kivelän osasto Sähkötekniset ratkaisut Vastaanotto / työhuoneissa joudutaan sähkötekniikka uusimaan melko kokonaisvaltaisesti. Tiloihin asennetaan toimistovarustus valaisimineen ja johtokanavat rasioineen. Tiloihin lisätään sisäänpyyntö- ja varattuvalo-laitteet. Huoltotiloihin tehdään tarpeelliset muutokset niiltä osin, kuin laitteet niitä vaativat. WC-valaistustasot tarkistetaan ja se saattaa johtaa valaisimien ja kalustusten vaihtoon. Potilashuoneissa olevat potilaskourut säilytetään. Valaistusta ja rasiointia lisätään tarpeen mukaan. Kaikki potilashuoneet ja huone, jossa käytetään EKG-laitteistoa luokitellaan G1-luokan lääkintätiloiksi. Yleisissä tiloissa tehdään tarvittavat valaisin- ja rasiointimuutokset. Neuvottelu- ja kokoustilat varustetaan tarvittavin sähkölaittein ja lisäksi yhteen neuvottelutilaan asennetaan videoneuvottelukalustus. Käytävän valaistus vaihdetaan. Sähkökeskukset pyritään säilyttämään. Sähkökeskuksien ryhmälähtöjen vikavirtasuojaukset toteutetaan ensisijaisesti erillisiin vikavirtasuojaboxeihin, jotka asennetaan teknisiin tiloihin. Jos jostain ei löydy boxeille tilaa asennetaan vikavirtasuojia tapauskohtaisesti huoneisiin asennettaviin pienempiin yksiköihin. ATK ja puhelinverkon ristikytkentä teline asennetaan tilaan 331. Uudet pisteet kaapeloidaan tälle telineelle. Kaapelointi toteutetaan cat 6- kaapelein ja ristikytkentätelineiden väliset kaapeloinnti valokuiduin (OM3). 5.2 Turvajärjestelyt Turvavalaistusjärjestelmä Turva- ja valvontajärjestelmät Poistumistie ja turvavalaistus tarkistetaan vastaamaan uusia tiloja. Tiloihin asennetaan päällekarkaushälytysjärjestelmä SPIDER. Kulunvalvontaa lisätään tarvittaviin paikkoihin kuten lääkehuone ja muut vastaavat tilat. Dementiavalvonnan tarpeellisuus on selvitettävä käyttäjän kanssa. Nykyisen hoitajakutsujärjestelmän toiminta ja sen soveltuvuus nykyiseen käyttöön on selvitettävä käyttäjän kanssa.

7 HYKS Psykiatria Kivelän osasto Rakennustyön järjestelyt Korjattavat tilat ovat tyhjillään, joten se ei tuo erityisvaatimuksia rakennustyön ajaksi. Toiminta rakennuksen muissa kerroksissa sekä sairaala-alueella aiheuttaa lisävaatimuksia urakoitsijoille ja ne tullaan huomioimaan jatkosuunnitelmissa. 6 AIKATAULU Alustavan aikataulun mukaan: - hankesuunnitelma on käsiteltävänä HYKS:in johtajistossa joulukuussa Hankesuunnitelma päätetään kiinteistölautakunnassa tammikuussa toteutussuunnittelu aloitetaan välittömästi hankesuunnitelman valmistumisen jälkeen - rakennustyöt alkavat helmikuussa tilat otetaan käyttöön kesäkuussa KUSTANNUKSET Rakennustyön kustannukset Kustannusarvio on , alv 0% ( alv. 23 %). Kausi 10/2011, RI = 132,3 ja THI = 156,4 Neliökustannukset (alv. 0 %) ovat: 784 euroa / huoneisto-m euroa / brutto-m 2. Neliökustannukset (sis. alv. 23 %) ovat: 965 euroa / huoneisto-m 2. ja 1150 euroa / brutto-m 2. Kustannusarvio on liitteenä, liite 4. 8 RAHOITUSSUUNNITELMA Hanke sisällytetään tilakeskuksen talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaan vuonna 2012 toteutettavana hankkeena. 9 KÄYTTÖTALOUS 9.1 Vuokra Huoneistoala on 856 htm 2. Toiminnalliset muutostyökustannukset ovat euroa eli 935 euroa/m 2. Perusvuokra on 15,50 euroa/m 2 /kk. Muutostyöt aiheuttavat vuokraan lisäystä 9 euroa/m 2 /kk.

8 HYKS Psykiatria Kivelän osasto 8 Vuokra on yhteensä 24,50 / kk sisältäen ylläpitovuokran. Vuokraan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. 10 TOTEUTUS- JA YLLÄPITOVASTUUT Toteutus- ja ylläpitovastuu on Kiinteistöviraston tilakeskuksella. 11 VÄISTÖTILAT JA TOIMINTAOLOSUHTEET KORJAUS- JA MUUTOSTYÖN AIKANA Kivelän sairaalan vuodeosasto on tyhjillään. HYKS/ Helsingin klinikkaryhmän vanhuspsykiatrian osasto PV1 toimii HYKS Psykiatriakeskuksen kampuksella sijaitsevassa Punatiilitalossa kunnes muutto Kivelän sairaalan kolmanteen kerrokseen tapahtuu suunnitelman mukaisesti juhannukseksi 2012.

9 Hanke E.Heinola Kivelän Sairaala, rak.9 3.krs Psykogeriatrian poliklinikka ja osasto Yhdyshenkilöt LIITE 1 1(3) A Rakennuttajat Kiinteistövirasto Tilakeskus Sörnäistenkatu 1, Helsinki 58 PL 2213, Helsingin kaupunki Projektin johto Kalevi Hinkkanen p Projektinjohtaja Rakennuttajakonsultti ISS Proko Oy Eija Heinola p PL 500 projekti-insinööri ISS (Takomotie 8 A, HKI) Rakennustyön valvoja LVI-tekniset työt valvonta Olavi Kovanen p LVI-asiantuntija Sähkötekniset työt valvonta Jari Kiuru p sähköinsinööri Kivelän Sairaala Kalevi Pyysalo p käyttöpäällikkö

10 Hanke E.Heinola Suunnittelijat B Rakennussuunnittelu/pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto Rauhalammi Paula Soljama p Neitsytpolku 7 arkkitehti Helsinki 2(3) Rakennesuunnittelu Jorma Eskola p Konstru Oy Rakennesuunnittelija Ahventie 4 B Espoo LVI-suunnittelu Ramboll Oy Kimmo Lahti p Sentnerikuja Helsinki Sähkösuunnittelu Yhtyneet Insinöörit Oy Juha Kiviniemi p Kutojantie Espoo C Käyttäjän edustajat HUS tilakeskus Hannu Lähteenmäki p. Stenbäckinkatu 9, kiinteistöpäällikkö PL HUS sijainen: Karl-Johan Wennerström p. työpäällikkö HYKS Psykiatria Camilla Ekegren p. PL HUS Välskärinkatu 12, Helsinki Pekka Koskimäki p. Taina Ala-Nikkola Anja Hottinen

11 Hanke E.Heinola (3) Kokouspöytäkirjojen jakelu lisäksi: D Urakoitsijat Pääurakoitsija Stara, Talonrakennus Vihdintie 19, PL Helsingin kaupunki

12 HUONETILAOHJELMA HYKS PSYKIATRIA PSYKOGERIATRIAN PKL JA VUODEOSASTO LIITE tilatunnus käyttötarkoitus hyötyala / huone hym2 käytävät ja tekn. tilat m2 huoneistoala htm2 bruttoala brm2 Psykogeriatrian poliklinikka (VO= vastaanottohuone) 301 TAUKOTILA 17, WC/HK 1,9 304 VO/TYÖHUONE 12,5 305 VO/TYÖH/TOIMENPIDEH 17,7 306 WC 4,1 307 RK/SÄHKÖ 1, VO/TYÖHUONE 13, VO/TYÖHUONE 10,5 309 NEUVOTTELUH SIIVOUSH. 3,5 325 WC/HK 2,8 326 TOIMISTO / OS.SIHT. 22,8 327 WC/SH 4,9 328 ET. 5, VO/TYÖHUONE 19, VO/TYÖHUONE 16,9 329 WC/SH 4,8 330 ET. 5, VO/TYÖHUONE 19, VO/TYÖHUONE 16,9 331 WC/SH 5,4 332 ET. 5, VO/TYÖHUONE 16, VO/TYÖHUONE 19, KÄYTÄVÄ 67,1 Psykogeriatrian vuodeosasto 310 OS.KEITTIÖ 11,8 312 KIRJAUS 9,3 313 HUOLTOH 11,1 314 VARASTO 11,5 315 ET. 3, H HUONE 11,5 317 WC/HK 4,1 318 WC/SH 4,0 319 WC/HK 3,6 320 WC/SH 3,6 321 RK/SÄHKÖ 1, H HUONE 17, VO/TYÖHUONE 10, VO/TYÖHUONE 10,5 333 RK/SÄHKÖ 1,0 334 RK/SÄHKÖ 1, RUOKAILU 23, PÄIVÄHUONE 23,0 336 KANSLIA/KOKOUSH 25, LÄÄKKEENJAKOH. 5, TAUKOH. 16,5 337 ET. 5, WC/SH 5, H HUONE 16, H HUONE 19,5 337 ET. 5, WC/SH 9, H HUONE 19, H HUONE 16, H HUONE 24, KÄYTÄVÄ 95,1 Yhteensä 548,1 192,5 856,0 1042,0 Arkkitehtitoimisto Rauhalammi Oy

13 LIITE 3

14 LIITE 4

MALMIN TERVEYSASEMA KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA

MALMIN TERVEYSASEMA KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA MALMIN TERVEYSASEMA KORJAUS- JA MUUTOSTYÖ HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS 21.8.2006 1 TIEDOT HANKKEESTA, TIIVISTELMÄ... 3 Hankkeen nimi... 3 Osoite... 3 Sijainti... 3 Toiminta...

Lisätiedot

HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU

HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU HELTECH VALLILA STURENKATU 18-20 TEKNINEN HANKESUUNNITELMA B-TALON IV-KANAVIEN ASBESTIPURKU 23.4.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Heltech Vallila, Tekninen peruskorjaus, hankesuunnitelma, 23.4.2012,

Lisätiedot

KIINTEISTÖ VÄINÖLÄNKATU 5 KÄPYLÄN KIRJASTO JA LPK ALKU

KIINTEISTÖ VÄINÖLÄNKATU 5 KÄPYLÄN KIRJASTO JA LPK ALKU KIINTEISTÖ VÄINÖLÄNKATU 5 KÄPYLÄN KIRJASTO JA LPK ALKU K O R J A U S - J A M U U T O S T Y Ö HANKESUUNNITELMA 1.2.2008 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO KIINTEISTÖVIRASTO SISÄLLYSLUETTELO 0 TIEDOT HANKKEESTA...

Lisätiedot

TAPANILAN ALA-ASTE VELJESTENPIHA 2 TEKNINEN PERUSKORJAUS

TAPANILAN ALA-ASTE VELJESTENPIHA 2 TEKNINEN PERUSKORJAUS TAPANILAN ALA-ASTE VELJESTENPIHA 2 TEKNINEN PERUSKORJAUS HANKESUUNNITELMA 29.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 TIIVISTELMÄ Hankkeen perustiedot Tapanilan ala-aste A-osa, Veljestenpiha 2 Kaupunginosa

Lisätiedot

KANNELMÄEN PERUSKOULU RUNONLAULAJANTIE 40 HANKESUUNNITELMA 31.1.2007

KANNELMÄEN PERUSKOULU RUNONLAULAJANTIE 40 HANKESUUNNITELMA 31.1.2007 KANNELMÄEN PERUSKOULU RUNONLAULAJANTIE 40 PERUSPARANNUS JA MUUTOS HANKESUUNNITELMA 31.1.2007 HELSINGIN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO TILAKESKUS HKR-Rakennuttaja Kannelmäen peruskoulu, Runonlaulajantie, perusparannus,

Lisätiedot

SVENSKA NORMALLYCEUM Perusparannus Hankesuunnitelma 1.kerros-ullakko sekä piha

SVENSKA NORMALLYCEUM Perusparannus Hankesuunnitelma 1.kerros-ullakko sekä piha SVENSKA NORMALLYCEUM Perusparannus Hankesuunnitelma 1.kerros-ullakko sekä piha 1.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO / TILAKESKUS OPETUSVIRASTO RAKENNUSVIRASTO / HKR- Rakennuttaja Sisällysluettelo

Lisätiedot

HELPA ROIHUVUOREN KOULUTUSYKSIKKÖ Prinsessantie 2, 00820 Helsinki PERUSPARANNUS

HELPA ROIHUVUOREN KOULUTUSYKSIKKÖ Prinsessantie 2, 00820 Helsinki PERUSPARANNUS HELPA ROIHUVUOREN KOULUTUSYKSIKKÖ Prinsessantie 2, 00820 Helsinki PERUSPARANNUS TARVESELVITYS JA HANKESUUNNITELMA 12.8.2011 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS OPETUSVIRASTO HKR-RAKENNUTTAJA 0. YHTEENVETO...

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMA 2011

HANKESUUNNITELMA 2011 HANKESUUNNITELMA 2011 Nikkilän sosiaali- ja terveysasema; lisärakentaminen ja perusparantaminen Jussaksentie 14 04130 SIPOO sivu 1/10 NIKKILÄN SOSIAALI- JA TERVEYSASEMA HANKESUUNNITELMA 2011 HS 3010 001

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS tilakeskus 24.11.2008 JORVIN SAIRAALA PÄIVYSTYKSEN TILAMUUTOSTYÖT HANKESUUNNITELMA

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS tilakeskus 24.11.2008 JORVIN SAIRAALA PÄIVYSTYKSEN TILAMUUTOSTYÖT HANKESUUNNITELMA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI HYKS tilakeskus 24.11.2008 JORVIN SAIRAALA PÄIVYSTYKSEN TILAMUUTOSTYÖT HANKESUUNNITELMA Tiivistelmä Jorvin sairaalan päivystyspoliklinikka, joka on HUS:n toiseksi

Lisätiedot

MR TILAN RAKENTAMINEN JA FYSIOTERAPIAN TILAT

MR TILAN RAKENTAMINEN JA FYSIOTERAPIAN TILAT Porvoon sairaanhoitoalueen lautakunta 21.11.213 LIITE 3 HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI 16.1.213 HUS Tilakeskus PORVOON SAIRAALA MR TILAN RAKENTAMINEN JA FYSIOTERAPIAN TILAT HANKESUUNNITELMA Hankkeen

Lisätiedot

Myllypuron sairaala Ilmanvaihtokonehuoneiden peruskorjaus TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Myllypuron sairaala Ilmanvaihtokonehuoneiden peruskorjaus TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Myllypuron sairaala Ilmanvaihtokonehuoneiden peruskorjaus TEKNINEN HANKESUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KIINTEISTÖVIRASTO TILAKESKUS 10.5.2007 TIEDOT HANKKEESTA, TIIVISTELMÄ...3 Hankkeen nimi...3 Osoite...3

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI 31.8.2011 HUS Tilakeskus Hyvinkään sh-alueen johtaja hyväksynyt 12.09.2011, 125

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI 31.8.2011 HUS Tilakeskus Hyvinkään sh-alueen johtaja hyväksynyt 12.09.2011, 125 Hallitus 26.3.2012, OHEISMATERIAALI 3 HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI 31.8.2011 HUS Tilakeskus Hyvinkään sh-alueen johtaja hyväksynyt 12.09.2011, 125 HYVINKÄÄN SAIRAALA ENDOSKOPIAYKSIKÖN MUUTOSTYÖT

Lisätiedot

KORJAUSRAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA. 12.5.2014 Sivu 1/21. Tilaaja: Turun kaupunki, Turun Kiinteistöliikelaitos PL 11 20101 Turku

KORJAUSRAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA. 12.5.2014 Sivu 1/21. Tilaaja: Turun kaupunki, Turun Kiinteistöliikelaitos PL 11 20101 Turku HANKESUUNNITELMA 12.5.2014 Sivu 1/21 Tilaaja: Turun kaupunki, Turun Kiinteistöliikelaitos PL 11 20101 Turku Hanke: Linnankatu 23 hankesuunnitelma KORJAUSRAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA Sivu 2/21 LINNANKATU

Lisätiedot

Tarveselvitys. Hankekortti. Talotekniikkaselvitykset. Tilaohjelma. Tavoitehinta-arvio. Luonnokset. LIITE 1: Investointisopimus

Tarveselvitys. Hankekortti. Talotekniikkaselvitykset. Tilaohjelma. Tavoitehinta-arvio. Luonnokset. LIITE 1: Investointisopimus TAMPEREEN TILAKESKUS LIIKELAITOS KIINTEISTÖKEHITYS HANKESUUNNITELMA 1.9.2011 Liisa Parviainen HANKE TAMPEREEN TEKNILLINEN LUKIO, TAO HERVANTA LAAJENNUS Hepolamminkatu 10, 33720 Tampere ASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

HANKE TAMPERE-TALON TOIMINNALLINEN UUDISTUSHANKE, LAAJENNUS JA MUUTOSTYÖ Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

HANKE TAMPERE-TALON TOIMINNALLINEN UUDISTUSHANKE, LAAJENNUS JA MUUTOSTYÖ Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere TAMPEREEN TILAKESKUS LIIKELAITOS KIINTEISTÖKEHITYS HANKESUUNNITELMA 11.11.2014 Jarmo Viljakka HANKE TAMPERE-TALON TOIMINNALLINEN UUDISTUSHANKE, LAAJENNUS JA MUUTOSTYÖ Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere ASIAKIRJA

Lisätiedot

Liitteet LIITE 1: Muistio 29.3.2005 LIITE 2: Investointisopimus, sisältää vuokralaskelman

Liitteet LIITE 1: Muistio 29.3.2005 LIITE 2: Investointisopimus, sisältää vuokralaskelman TAMPEREEN KAUPUNKI TILAKESKUS KIINTEISTÖKEHITYS HANKESUUNNITELMA 4.12.2006 Kirsti Hankela HANKE KOUKKUNIEMEN RAVINTOKESKUS Rauhaniementie 19, 33180 Tampere ASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO Tarveselvitys Koukkuniemen

Lisätiedot

HELSINGIN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA HELSINGIN YLIOPISTON TOIMITALO VIIKKIIN HANKESUUNNITELMA 30.4.2008

HELSINGIN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA HELSINGIN YLIOPISTON TOIMITALO VIIKKIIN HANKESUUNNITELMA 30.4.2008 HELSINGIN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA HELSINGIN YLIOPISTON TOIMITALO VIIKKIIN HELSINKI HANKESUUNNITELMA 30.4.2008 HELSINGIN KAUPUNKI HKR-Rakennuttaja Helsingin ympäristökeskuksen ja Helsingin yliopiston toimitalo

Lisätiedot

Tarveselvitys. Hankekortti. Talotekniikkaselvitykset. Tilaohjelma. Hankeaikataulu. Tavoitehinta-arviot. Luonnokset TAMPEREEN TILAKESKUS LIIKELAITOS

Tarveselvitys. Hankekortti. Talotekniikkaselvitykset. Tilaohjelma. Hankeaikataulu. Tavoitehinta-arviot. Luonnokset TAMPEREEN TILAKESKUS LIIKELAITOS TAMPEREEN TILAKESKUS LIIKELAITOS KIINTEISTÖKEHITYS HANKESUUNNITELMA 27.1.2012 Liisa Parviainen HANKE AMURIN KOULUN PERUSPARANNUS JA LAAJENNUS Satakunnankatu 60, 33230 Tampere ASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LÄNSI-UUDENMAAN SAIRAALA E- JA F-SIIVEN PERUSKORJAUS

LÄNSI-UUDENMAAN SAIRAALA E- JA F-SIIVEN PERUSKORJAUS Hallitus 15.12.2011, OHEISMATERIAALI 2 HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI 28.4.2011 HUS Tilakeskus Länsi-Uudenmaan sh-alueen johtaja hyväksynyt 02.05.2011, 25 LÄNSI-UUDENMAAN SAIRAALA E- JA F-SIIVEN

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA KIVIJÄRVEN KOULUKESKUS KESKUSTIE 32 43800 KIVIJÄRVI

KIVIJÄRVEN KUNTA KIVIJÄRVEN KOULUKESKUS KESKUSTIE 32 43800 KIVIJÄRVI KIVIJÄRVEN KUNTA KIVIJÄRVEN KOULUKESKUS KESKUSTIE 3 43800 KIVIJÄRVI HANKESUUNNITELMA VERSIO.5 7.0.04 HANKESUUNNITELMA 7.0.04 Versio.5 Sivu (0) Sisällys. HANKESUUNNITTELUTYÖRYHMÄ... 4... YHDYSHENKILÖIDEN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN ASUNNOT OY HEKA ALPPIHARJU ALEKSIS KIVEN KATU 40 PERUSKORJAUSHANKE / TIIVISTELMÄ ALEKSIS KIVEN KATU 40 00510 HELSINKI

HELSINGIN KAUPUNGIN ASUNNOT OY HEKA ALPPIHARJU ALEKSIS KIVEN KATU 40 PERUSKORJAUSHANKE / TIIVISTELMÄ ALEKSIS KIVEN KATU 40 00510 HELSINKI HELSINGIN KAUPUNGIN ASUNNOT OY HEKA ALPPIHARJU ALEKSIS KIVEN KATU 40 ALEKSIS KIVEN KATU 40 00510 HELSINKI HANKENUMERO 7303133 PERUSKORJAUSHANKE / HELSINGIN KAUPUNGIN ASUNNOT OY / HEKA VALLILA OY HELSINGIN

Lisätiedot

KAUPUNGINTALO SANEERAUS HANKE 823201 HANKESUUNNITELMA

KAUPUNGINTALO SANEERAUS HANKE 823201 HANKESUUNNITELMA KAUPUNGINTALO SANEERAUS HANKE 823201 HANKESUUNNITELMA YLK 21.4.2015 46 KH 6.5.2015 XX KV HANKESUUNNITELMA 1 YHTEENVETO HANKKEESTA 1 1.1 HANKKEEN OHJAUSRYHMÄ 2 1.2 HANKKEEN PERUSTIEDOT 2 1.3 HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT

Lisätiedot

RAK. Nro 2001 P U O L A R M E T S Ä N S A I R A A L A N K O R J A U S

RAK. Nro 2001 P U O L A R M E T S Ä N S A I R A A L A N K O R J A U S RAK. Nro 2001 P U O L A R M E T S Ä N S A I R A A L A N K O R J A U S HANKESUUNNITELMA 13.6.2013 1 S I S Ä L LY S L U E T T E L O 0. H A N K K E E N K U V A U S 1. Y H T E E N V E T O H A N K K E E S T

Lisätiedot

HANKE TESOMAN YHTENÄISKOULU JA PÄIVÄKOTI, PERUSPARANNUS JA LAAJENNUS

HANKE TESOMAN YHTENÄISKOULU JA PÄIVÄKOTI, PERUSPARANNUS JA LAAJENNUS TAMPEREEN TILAKESKUS LIIKELAITOS KIINTEISTÖKEHITYS HANKESUUNNITELMA 28.2.2014 Kirsti Hankela HANKE TESOMAN YHTENÄISKOULU JA PÄIVÄKOTI, PERUSPARANNUS JA LAAJENNUS Kohmankaari 11, 33310 Tampere ASIAKIRJA

Lisätiedot

PERUSKORJAUS, C-SIIPI (TEKNISEN TYÖN TILAT (3 KPL) TEKSTIILITYÖ, MUSIIKKI, KUVATAIDE JA PERUSLUOKKIA

PERUSKORJAUS, C-SIIPI (TEKNISEN TYÖN TILAT (3 KPL) TEKSTIILITYÖ, MUSIIKKI, KUVATAIDE JA PERUSLUOKKIA HANKE- /TARVESELVITYS 1.9.2014 Sivu 1/3 AMA Tilaaja: Turun Kiinteistöliikelaitos PL 11 20101 Turku Hanke: Puropellon koulu, C-osan korjaustyöt Osoite: Sepänkatu 11, 20700 Turku PERUSKORJAUS, C-SIIPI (TEKNISEN

Lisätiedot

Dnro TRE: 1592 /10.03.07/2014 ote pöytäkirjasta osela 11.3.2014/ 36

Dnro TRE: 1592 /10.03.07/2014 ote pöytäkirjasta osela 11.3.2014/ 36 TAMPEREEN TILAKESKUS LIIKELAITOS KIINTEISTÖKEHITYS HANKESUUNNITELMA 25.4.2014 Liisa Parviainen HANKE TREDU Lempäälä Valkeakoskentie 19, 37500 Lempäälä ASIAKIRJA SISÄLLYSLUETTELO Tarveselvitys Tampereen

Lisätiedot

Etelä Sipoon alueen keskuskeittiö Uudisrakennus

Etelä Sipoon alueen keskuskeittiö Uudisrakennus Hankesuunnitelma 1 Etelä Sipoon alueen keskuskeittiö Uudisrakennus Hankesuunnitelma 2 Hankkeen yhteenveto Hankkeen tavoitteena on parantaa ruokapalveluja Etelä Sipoon alueella. Hankesuunnitteluryhmä esittää,

Lisätiedot

Riilahden toimintakeskus, peruskorjaus ja laajennus Hankesuunnitelma 21.5.2014 Täsmennyksiä 4.9.2014 (kappaleet: 12., 15. ja 16.)

Riilahden toimintakeskus, peruskorjaus ja laajennus Hankesuunnitelma 21.5.2014 Täsmennyksiä 4.9.2014 (kappaleet: 12., 15. ja 16.) 1 (15) Riilahden toimintakeskus, peruskorjaus ja laajennus Hankesuunnitelma 21.5.2014 Täsmennyksiä 4.9.2014 (kappaleet: 12., 15. ja 16.) Ilmakuva Riilahden toimintakeskuksesta kiinteistörajoineen 2 (15)

Lisätiedot

1 (19) Kirkkojärven päiväkoti ja nuorisotila, korvaava uudisrakennus Hankesuunnitelma 1.11.2013

1 (19) Kirkkojärven päiväkoti ja nuorisotila, korvaava uudisrakennus Hankesuunnitelma 1.11.2013 1 (19) Kirkkojärven päiväkoti ja nuorisotila, korvaava uudisrakennus Hankesuunnitelma 1.11.2013 2 (19) Sisällysluettelo 1. Yhteenveto hankkeesta... 3 2. Hankesuunnitelman laadinta... 4 3. Hankkeesta aiemmin

Lisätiedot

SIPOON TERVEYSKESKUS NIKKILÄN TERVEYSASEMA

SIPOON TERVEYSKESKUS NIKKILÄN TERVEYSASEMA SIPOON TERVEYSKESKUS NIKKILÄN TERVEYSASEMA LAAJENNUS- JA KORJAUSTYÖ HANKESUUNNITELMA 10.9. NIKKILÄN TERVEYSASEMA / LAAJENNUS- JA KORJAUSTYÖN HANKESUUNNITELMA 2 SISÄLLYS 0 TIEDOT HANKKEESTA 1 YHTEENVETO

Lisätiedot