YSTÄVÄKIRJE 3/77 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohoreyon Higashishataku Kitajima-cho, Itano-gun Tokushima-ken Japan

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YSTÄVÄKIRJE 3/77 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohoreyon Higashishataku Kitajima-cho, Itano-gun Tokushima-ken Japan"

Transkriptio

1 YSTÄVÄKIRJE 3/77 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohoreyon Higashishataku Kitajima-cho, Itano-gun Tokushima-ken Japan Rakkaat ystävät! "Jeesus sanoi hänelle: "Ei kukaan joka laskee kätensä auraan ja katsoo taakseen, ole sovelias Jumalan valtakuntaan." Luuk. 9:62 "Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät." Matt. 7:13-14 Kaita tie elämään Viime viikkoina olemme joutuneet voimakkaasti näkemään ja kokemaan, kuinka totta yllä olevat Jeesuksen sanat ovat. Kysyin eräältä uskonelämässään kriisiin joutuneelta, jo yli 5 vuotta kristityn kaitaa tietä vaeltaneelta nuorelta mieheltä, mitä kuluneet vuodet olivat hänelle merkinneet. Vastaus tuli taakoitetulta sydämeltä: "Ahdistusta ja vaikeuksia enemmän kuin ennen uskoon tuloani. Paljon sydämen huutoa ja rukousta Jeesuksen puoleen." Kun tämän hetken ahdistuksissa lisäksi näyttää siltä, että Jumalan vastaus viipyy liian kauan, niin väsymys ja uupumus alkaa vallata mielen. Onko tämä sittenkään oikea tie minulle? Kun asiaa on sitten mietitty, vastaus on: En voi elää ilman Jeesusta, vaikka tie on kaita ja ahdas ja vaikka Jeesus asettaa seuraajalleen ehdottoman ja jyrkän ehdon: "Joko minä olen ensimmäinen elämässäsi tai et kelpaa seuraani", sittenkin vain tämä tie on elämän tie. Jeesus sanoo: "Minä olen tie, totuus ja elämä." Jeesus itse on tie, joka vie perille Isän luo kirkkauteen. Jeesus itse on vieressämme, Pyhän Hengen kautta sydämissämme johtamassa meitä kaikessa. Tien kaituus ja ahtaus on siinä, että Jeesus on myös totuus, usein kipeä totuus meidän läpikotaisesta turmeluksestamme, usein kipeä totuus siitä, että vaelluksemme on elämään vievää kulkua vain silloin, kun se on yksin Jeesuksen armon varassa elettyä elämää, siis täydessä riippuvaisuudessa Jeesuksesta elettyä elämää. Se on nöyryyttävän täyttä riippuvuutta yksin Jeesuksesta. Se ei ole riippuvuutta omista kokemuksista, ei edistymisestä työssä Herran hyväksi, ei mistään muusta kuin itse Jeesuksesta. Totuus paljastaa, totuus vie riippuvaisuuteen, mutta vain totuudessa kuljettu tie vie elämään. Elämä ei ole vain tuleva tavoite, kulkeminen tiellä on jo nyt osallisuutta Jeesukseen ja siis osallisuutta yltäkylläiseen elämään. Elämän koko täyteyden saamme kokea Isän luona.

2 Seulontaa seurakunnassa Olemme pahoillamme, että tämä kiertokirje on kovin paljon aikataulusta myöhässä. Varsinainen syy saamattomuuteemme on ollut paljossa juuri yllä mainittu tien kaituus. Kuluneet kaksi kolme kuukautta ovat olleet Kitajiman seurakunnan kohdalla vaikeata aikaa. Ei ole ollut mitään voittoja kerrottavana. Useat jo vuosia kristittyinä ja Herran tietä vaeltaneet ovat merkillisen samanaikaisesti joutuneet kriiseihin uskonelämässään. Sen ensimmäisenä ja selvimpänä merkkinä on aina se, että jäädään pois seurakunnan jumalanpalveluksista. Japanilaisessa kirkossakäyntitavassa on meille paljon opetettavaa: Normaalisti jumalanpalveluksesta jäädään pois vain, jos on jokin pakottava syy siihen ja siinäkin tapauksessa asia ilmoitetaan pastorille tai työntekijälle etukäteen puhelimitse tai muuten. Ilman ilmoitusta kirkosta pois jäävä on lähes poikkeuksetta joutunut vaikeuksiin uskonelämässään. Kitajiman seurakunta on siis ollut mitä ilmeisimmin perkeleen erikoisen hyökkäyksen kohteena kuluneena keväänä. Ellet todella aseta Jeesusta ensimmäiseksi elämässäsi, esiin nousee jos jonkinlaista vaikeutta ja ongelmaa. Joidenkin kohdalla kriiseissä on päästy nyt onnellisesti tasaisemmalle maalle, mutta joidenkin kohdalla taistelu riehuu yhä kuumana. Tappioita Tappiolistalta voisi mainita myös Yoshiko O:n sairaus. Hän on nyt joutunut viettämään muutaman viikon sairaalassa. Asia on ollut erityisen raskas hänen veljelleen Kenjisanille ja tietysti hänen vanhemmilleen, joita Herra on tällä tavallakin nyt vetämässä puoleensa. Muistakaa heitä rukouksissanne. Vaikeuksissa helposti masennus valtaa mielen ja siinä on vihollisen erinomainen tilaisuus. - Tappiolistalle kuuluu myös muutamien uskollisten englannin ryhmissä käyneiden miesten poisjääminen. Kuukausien viikoittainen evankeliumin kylvö ei ole vielä päässyt itämään heidän sydämissään. Uusia kontakteja Kulunut kevät - ilmojensa puolesta mitä suurenmoisin: mitä parhain suvi on jatkunut täällä jo parisen kuukautta lähes ilman sadepäivää - ei ole ollut kuitenkaan aivan pelkkien tappioiden kevät, vaikka tappiot olleet päällimmäisinä mielessä ja ovat ajoittain panneet mielialamme matalaksi. Työ on ainakin ulkonaisesti katsoen mennyt eteenpäin. Uusia kontakteja on syntynyt, vaikka evankelioimispäivät maaliskuun lopussa olivatkin varsin vaisut. Osallistujia lienee ollut kaikkiaan noin 50 joukossa joitakin ensikertalaisia. Päivien aikana saimme hyvän kontaktin erääseen lastentarhaopettajaan, joka asuu noin 200 m päässä meiltä ja hän on sen jälkeen tullut verrattain usein kirkkoon ja lähettänyt lapsensa pyhäkouluun. Muistakaa tätä H-sania esirukouksissanne. Muistakaa myös edelleen T-san -nimistä rouvaa, josta kirjoitin viime kirjeessä. Kontaktimme häneen on syventynyt. Hän elää selvästi etsikon aikaa elämässään miehensä kuoleman jälkeen.

3 Erikoispuhuttelussa Vuoden päivät etsivällä paikalla ollut I-san on joutunut Herran erikoispuhutteluun: hänen isänsä jo vuosia kestänyt sairaus on kääntynyt kriittiseksi ja taistelu uskon ja epäuskon välillä on I-sanin sydämessä ankara. Muistakaa aivan erityisesti häntä rukouksissanne. Hän todella kaipaa Pyhän Hengen ihmettä sydämeensä. Tasan vuosi sitten kirkossamme uskoon tullut K-san (lukion 2. luokalla) kastettiin pääsiäisenä Naruton kirkossa, jossa hän on uskollisesti käynyt. Kiittäkää Herraa Hänen työstään K-sanin elämassä ja muistakaa häntä edelleen. Itanon lukiolaistyö Varsinkin Itanossa tehtävä lukiolaistyö on ollut myönteistä kuluneena keväänä. Englannin ryhmiin ja lukiolaiskokouksiin on kerääntynyt noin 10 hengen uskollisten ryhmä - kaikki tyttöjä. Osa heistä on osoittanut avointa mielenkiintoa evankeliumia kohtaan. Naistenpiiriin eloa Kitajiman naistenpiiriin on myös saatu uusia rouvia mukaan - kiitos paljossa Valkamien perheen, joka on kielikouluopiskelunsa ohessa saanut yllättävän paljon japanilaisia ystäviä kerrostalossa, jossa he asuvat. Rouvat ovat olleet innostuneita lähtemään kirkolle naisten piiriin. Sen sijaan jumalanpalveluksiin osallistumiseen siitä on vielä usein kovin korkea kynnys. Englanninkielinen työ Englanninkielisen työn puolella oli maaliskuun lopulla jälleen vuotuinen Tokushiman yliopiston ylioppilaskunnan järjestämä englanninkielen seminaari. Siihen osallistui noin opiskelijaa ja ehkä noin 20 ulkomaalaista vierasta, jotka lähes 100%:sti olivat kristittyjä. Meillä oli jälleen kerran erinomainen tilaisuus todistaa Jeesuksesta näille avoimille ylioppilaille. Kaksi viikkoa pääsiäisen jälkeen järjestimme vuotuisen isomman englanninkielisen evankelioimiskokouksen Tokushiman Kristillisessä Keskuksessa yhteistyössä amerikkalaisten lähettien Chase ja Creer kanssa. Kokouksen yhteydessä järjestimme myös lentolehtiskampanjan Tokushiman tärkeimpien lukioiden luona. Yhteyden vaalimista Seurakunnan kasvun kannalta on ainakin kaksi asiaa, jotka ovat välttämättömiä: Toisaalta tarvitaan selkeää raamatullista julistusta Jeesuksesta, julistusta synnistä ja armosta. Toisaalta taas tarvitaan uskovien yhteyden vaalimista ja syventämistä. Jälkimmäinen on tietyssä mielessä vaikeaa tällä Japanissa johtuen japanilaisesta ajattelutavasta: Usein yhteys perustuu siihen, että kaikilla on sama sensei eli opettaja, pastori, heidän yläpuolellaan. Välitön uskovien keskinäinen yhteys on usein liian ohutta ja muodollista. Tässä kohden meillä on täällä Kitajimassakin paljon korjattava ja eräänä menetelmänä yhteytemme syventämiseksi olemme valinneet seurakuntaretken. Vierailemme seurakuntana jossakin toisessa kirkossa osallistuen sen

4 jumalanpalvelukseen ja vietämme sitten koko päivän keskinäisen yhteytemme vaalimisessa. Ensimmäinen tällainen retki tapahtuu ensi sunnuntaina Kohteena on Wajiki - niminen pieni paikkakunta vuoristossa noin 40 km täältä etelään. - Kevääseen kuuluu myös ilman muuta pyhäkoululaisten retki, joka pidettiin ja kohteena oli Naruton kaupungin keskustan tuntumassa oleva vuori. Lapsia oli mukana 25, aikuisia 7 ja retki onnistui erinomaisesti. Kirkon peruskiven muuraus Kitajiman seurakunnan historiassa vietettiin toukokuun 6. päivänä mieleenpainuvaa juhlaa. Kitajiman kirkon perustukseen muurattiin Matteuksen evankeliumin 16:13-18 kohdan sisältävä rasia kirkon rakennustyön alkamisen merkiksi. Juhlassa pääpuheen piti Itoo-sensei. Hän palautti mieleemme evankelioinnin historiaa Kitajimassa ja ilmaisi ilonsa ja kiitollisuutensa Herraa kohtaan siitä, että kirkon rakennustöihin oli päästy jo 2½ vuotaa meidän Kitajimaan tulomme jälkeen. Itsellemmekin se on tietysti suuri ilon aihe, sillä vielä 1½ vuotta sitten emme olisi osanneet edes uneksia, että kirkon rakentamiseen päästäisiin näin pian. Kaksikerroksisen rakennuksen kokonaispinta-alaksi tulee noin 200 neliötä (yläkertaan tulee siis kirkkosali, alakertaan työntekijän asunto). Rakennustyöt ovat käynnistyneet nopeasti. Teräsrunko on jo pystyssä ja noin 6 metrin korkeuteen nouseva risti on jo kertomassa ympäristölle omalla hiljaisella tavallaan todistusta ristin Herrasta. Ensimmäinen rakennusvaihe, joka käsittää siis ulkokuoren rakentamisen ja sisätöistä noin 70% alakerran osalta, valmistunee jo heinäkuun loppuun mennessä. Loppuosan alakerrasta toivomme saavamme valmiiksi jos mahdollista ensivuoden tammihelmikuuhun mennessä. Kirkkosalin valmistumiseen sen sijaan saattaa kulua vielä vuosi tai puolitoistakin, koska uhraava Kitajiman seurakunta on pieni ja pankkilainan takaisin maksu vie pääosan uhrivaroista. Kuitenkin alakerran tilat tulevat kaksinkertaistamaan kokoustilamme nykyisistä, joten kirkon toiminnan kannalta kirkkosalin valmistumisen viivästyminen ei ole este. Filmikokous näytämme jälleen evankelioivan filmin Shikokun Naisyliopistolla. (Varsinaisten evankelioimiskokousten pitämiseen yliopistolla emme ole saaneet lupaa, mutta 1½ tunnin Billy Graham-järjestön tuottamassa filmissä itsessään on kirkas evankeliumi.) Tänä keväänä yliopistolla on alkanut toimia noin 10 hengen raamattupiiri Kondo - nimisen kristityn professorin johdolla. Muistakaamme rukouksissamme myös tätä ryhmää, jolla on kirkas näky yliopiston opiskelijoiden evankelioimisesta. Jorma

5 Lähettien Raamattu- ja rukouspiiri Jorma ei tunnetusti kuulu lyhytsanaisiin, mutta sitä en taida olla minäkään. Me suomalaiset lähetit, Vänskät, Valkamat ja me kokoonnumme joka toinen tiistai yhteen: Joka toinen kerta neuvottelemme erilaisista työhön liittyvistä asioista ja joka toinen kerta kokoonnumme yhteiseen Raamattu- ja rukouspiiriin oli kokoontuminen meillä. Tutkimme 1 Tess. 2. lukua: Paavali kärsi evankeliumin tähden jopa pahoinpitelyä. Hän julisti totuutta eikä etsinyt ihmiskunniaa. Paavali oli rohkea Jumalassa. Hänen puhumansa evankeliumi oli Jumalan Sanaa ja se myös vaikutti. Lähetystyön vaikeudesta Mietiskelimme jälleen niitä syitä, jotka tekevät Japanin lähetystyön niin raskaaksi ja vaikeaksi. Periaatteessa ja käytännössä meillä on, kuten Paavalillakin oli, Jumalan vaikuttava ja voimallinen Sana. Mutta mistä johtuu Japanissa vallitseva kylmä ja kuollut hengellinen tila? Voimme tuoda esiin erilaisia syitä ja syy-yhteyksiä esimerkiksi kulttuuri taustan ja siinä taustalla vaikuttavat vanhat uskonnot, buddhalaisuuden ja shintolaisuuden sekä niiden myötä syvän taikauskon, joka tuntuu vaikuttavan japanilaisen jokapäiväisissä ratkaisuissa ja tehtävissä. Esimerkiksi eräs nuori musiikinopettaja rouva kertoi minulle odottaessaan toista lastaan, että hän käytti tukivyötä, joka oli siunattu eräässä tarkoin määrätyssä temppelissä. Kun vyö oli saanut siunauksen (josta tietysti maksettiin temppeliin korvaus), niin uskottiin sen myös vaikuttavan tervehdyttävää kehitystä tulevalle pienokaiselle. Nuoren rouvan äiti näki suuren vaivan viedessään k.o. vyön temppeliin ja tuodessaan sen laivalla tänne Shikokun saarelle asti. (Mitäpä ihminen ei tekisi, jos jotakin uskotaan olevan tehtävissä, jotta lapsi syntyisi terveenä.) Myös kuluneena lastenpäivänä 5.5. on olemassa monenlaisia uskomuksia ja taikoja. Esim. lasta kylvettäessäsi pane kylpyveteen erästä heinälajia ja sido lapsesi pään ympärille samaa ja saat uskoa lapsesi pysyvän terveenä seuraavaan lastenpäivään asti. Järkyttävää pelkoa voi taikausko myös aiheuttaa. Eräs mies kävi vuosia sitten horoskooppiennustajan luona, jonka tuomio oli: Kuolet heti täytettyäsi 60. Nyt mies on juuri täyttämässä 60 ja odottaa kauhulla kuolemaansa lähi päivinä. Pimeyden ruhtinaalla on järkyttävä valta ihmisiin, jos annamme hänen vaikuttaa elämässämme. Kiitos Herralle, että pimeyden kahleet katkeavat siellä, missä Jumalan valo ja voima saa vaikuttaa. Rukoilkaa, että ihme tapahtuisi tuon miehen kohdalla ja Jeesus saisi olla hänen Vapahtajansa. Herätyksen kaipuuta Puhuin syistä, jotka ovat mahdollisesti vaikeuttamassa työtä Japanissa. Syitä on tietysti paljon muitakin, sellaisiakin, joita emme itse vielä edes osaa nähdä. Joka tapauksessa Jumalan aika, herätyksen aika on vielä viipynyt tämän maan kohdalla. Kiinan 30-luvun herätyksistä kirjoittaa Marie Monsen kirjasessaan "Kuinka herätys alkoi". Ennen herätystä lähetit olivat penseässä tilassa. Joukossa oli myös uudestisyntymättömiä. Hätä lähettien hengellisesta tilasta vei eräät lähetit rukoustaisteluun. Osa läheteistä sai uudistua uskossaan tai suorastaan tulla uskoon.

6 Myös kansalliset kristityt tekivät parannusta elämässään. Sen jälkeen herätys sai levitä myös ei-kristittyihin. Kun rukoilette herätystä Japaniin, rukoilkaa läheteille uudistuksen armoa ja rukousherätystä. Kaikki on Jumalan varassa ja käsissä. Emme voi ottaa, ellei meille anneta. Mutta totisesti Herra tahtoo vuodattaa armonsa ja täyteytensä seurakunnan ylle, että monet saisivat pelastua. Herätys on Jumalan tahto. Siksihän Herra tuli kirkkaudesta alas ihmiseksi otti orjan muodon, kantoi meidän taakkamme, kärsi ristin kuoleman meidän syntiemme tähden pelastaakseen meidät iankaikkisesta kadotuksesta, nousi kuolleista ja nousi kaikkein pyhimpään avaten meille tien perille asti. Hänhän antoi meille ja teille tehtävän julistaa evankeliumia kaikille luoduille. Herra haluaa herätystä, siksi rukoilkaa sitä tännekin! Herra kuulee lasten rukoukset Lastemme hengellisestä kehityksestä ei voi vielä paljon puhua, mutta jotain meidän opetuksistamme on saanut painua heidän pikku sydämiinsä. Illalla yhteisessä perheemme rukoushetkessä, jossa tosin isä vain harvoin pääsee olemaan mukana kokousten tähden, lapset saavat vuoron perään rukoilla. He muistavat usein sellaisia henkilöitä rukouksessaan, joiden puolesta minä olen unohtanut rukoilla jo kauan aikaa sitten. Näin heidän rukouksensa tulevat Isän eteen uudelleen ja uudelleen. He ovat vahvistamassa minun rukouksiani. Kolmen vanhimman lapsen rukoukset kohoavat näin yhdessä meidän rukoustemme kanssa Herran eteen. Pian varmaan pienet kaksosetkin oppivat omat rukouksensa sopertamaan. Kevät ja alkukesän terveisin Lea, Hanna, Helena, Sinikka, Tomio ja Asako

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo.

Evankeliumitekstissä Jeesus kertoo, että Isä herättää kuolleet, ja että myös hänellä, Pojalla on valtaa antaa elämä kenelle tahtoo. 1 Jeesus sanoi juutalaisille:»totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika. Isä rakastaa Poikaa ja näyttää

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

SAARNA Evankeliumi. Matt. 7: Jeesus sanoo:

SAARNA Evankeliumi. Matt. 7: Jeesus sanoo: SAARNA 6.8.2017 Evankeliumi Matt. 7: 13-14 Jeesus sanoo: Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 4/76 Kitajima 18.7.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan

YSTÄVÄKIRJE 4/76 Kitajima 18.7.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan YSTÄVÄKIRJE 4/76 Kitajima 18.7.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan Rakkaat ystävät! "Sun armoalttarillasi, Sun Jeesus, eessä jalkaisi Rukoilen lohdutusta.

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 2/82 Aizumi 12.5.1982 Jorma ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji. Shozui, Aizumi-cho, Itano-gun, Tokushima-ken, 771-12 Japan

YSTÄVÄKIRJE 2/82 Aizumi 12.5.1982 Jorma ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji. Shozui, Aizumi-cho, Itano-gun, Tokushima-ken, 771-12 Japan YSTÄVÄKIRJE 2/82 Aizumi 12.5.1982 Jorma ja Lea Pihkala 313-1 Nishikatsuji. Shozui, Aizumi-cho, Itano-gun, Tokushima-ken, 771-12 Japan Rakkaat ystävät! "Tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE

JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ILMESTYY OPETUSLAPSILLE 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Opetuslapset ovat yhä Jerusalemissa lukittujen ovien takana,

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Vainoajan tie saarnaajaksi

Nettiraamattu lapsille. Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso

Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin. Rukouskoulu jakso Hengen miekka: Jumalan Sana rukouksin Rukouskoulu 2014 2. jakso Mitä rukous on Ylösnousemuksen voima On Kristus ylösnoussut Hän elää minussa Kristus meissä, kirkkauden toivo Herätetyt yhdessä Hänen kanssaan,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 1/78 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohorayon Higashishataku, Kitajima-cho, Itano-gun, Tokushima-ken, Japan

YSTÄVÄKIRJE 1/78 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohorayon Higashishataku, Kitajima-cho, Itano-gun, Tokushima-ken, Japan YSTÄVÄKIRJE 1/78 Kitajima 27.1.1978 Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohorayon Higashishataku, Kitajima-cho, Itano-gun, Tokushima-ken, 771-02 Japan Rakkaat ystävät! "Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun

Lisätiedot

Apologia-forum 25.-27.4.2014

Apologia-forum 25.-27.4.2014 Mikä on kristinuskolle luovuttamatonta? Kuvat: sxc.hu Apologia-forum 25.-27.4.2014 Ryttylän Kansanlähetysopisto Pääpuhujana prof. John Lennox (oxfordin yliopisto) Tiede usko luominen evoluutio www.kansanlahetysopisto.fi/apologiaforum

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 2/77 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohoreyon Higashishataku, Kitajima-cho, Itano-gun Tokushima-ken Japan

YSTÄVÄKIRJE 2/77 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohoreyon Higashishataku, Kitajima-cho, Itano-gun Tokushima-ken Japan YSTÄVÄKIRJE 2/77 Kitajima 8.3.1977 Jorma ja Lea Pihkala 15 Tohoreyon Higashishataku, Kitajima-cho, Itano-gun Tokushima-ken 771-02 Japan Rakkaat ystävät! "Henki on se, joka eläväksi tekee, ei liha, mitään

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Lisää 1. Joh 3:sta? http://www.sley.fi/luennot/raamattu/ UT/Johanneksen_kirjeet/1Joh03EK.h tm Hyvä Sisärengaslainen, 1. Johanneksen kirjeen kolmas luku puhuu Jumalan lahjasta, mutta myös hänen pyhästä

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 5/76 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken Japan

YSTÄVÄKIRJE 5/76 Kitajima Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken Japan YSTÄVÄKIRJE 5/76 Kitajima 8.9.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan Rakkaat ystävät! "Minä kiitän Jumalaani aina teidän tähtenne siitä Jumalan armosta, joka

Lisätiedot

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi.

Vas. Tina ja keskellä Thaimaalaisia joita kävimme tapaamassa ja lahjoittamassa thaimaalaista ruokaa, jota oli tuotu Kirkolle jaettavaksi. Kaija Grundell Kaohsiung, Taiwan 29.04.2016 Terveiset kesäisen kuumasta Kaohsiungista! Päivälämpötila jo yli +30! Kielenopiskeluni päättyi helmikuun lopussa. Alla kuvassa opettajiani ja takarivissä opiskelutovereita,

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Radion ortodoksinen aamuhartaus

Radion ortodoksinen aamuhartaus 1 / 5 Rovasti Veikko Purmonen Radion ortodoksinen aamuhartaus 21.9. 2002 Luuk. 5: 1-11 Kirkon luovuttamaton tehtävä ja kaikkien kristittyjen yhteinen kutsumus on lähetystyön tekeminen, todistaminen Jumalan

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies

Nettiraamattu lapsille. Rikas mies, köyhä mies Nettiraamattu lapsille Rikas mies, köyhä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Vaikeudet opettavat valvomaan ja rukoilemaan

Vaikeudet opettavat valvomaan ja rukoilemaan Vaikeudet opettavat valvomaan ja rukoilemaan Kun elämään jostain syystä Herra sallii vaikeuksia, niin ne vetävät normaalisti meidät polvillemme Herramme eteen. Ja jos me pyydämme kuten opetuslapset aikoinaan,

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

VERTAUS LAUPIAASTA SAMARIALAISESTA

VERTAUS LAUPIAASTA SAMARIALAISESTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VERTAUS LAUPIAASTA SAMARIALAISESTA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt Lainoppinut = kirjanoppinut, kuului hengellisiin johtohenkilöihin.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME

SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME SAARNA JÄRVENPÄÄN KIRKOSSA 7.9.2014 JEESUS PARANTAJAMME Evankeliumi Matteuksen mukaan (Matt.12:33-37) Jeesus sanoi: Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty

Nettiraamattu lapsille. Seurakunnan synty Nettiraamattu lapsille Seurakunnan synty Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Sitten kuulimme, kuinka Jumala on valinnut Jeesukseen uskovat omikseen jo oikeastaan ennen maailman luomista.

Sitten kuulimme, kuinka Jumala on valinnut Jeesukseen uskovat omikseen jo oikeastaan ennen maailman luomista. 1 Efesolaiskirjeen selitys 4 Ef. 1:10-14 Pyhän Hengen sinetti Tämä on neljäs luento Paavalin Efesolaiskirjettä käsittelevässä luentosarjassa. Tähän mennessä olemme kuulleet siitä, kuinka meidät kristityt

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

PASTORI, TEOLOGIAN TOHTORI MARTTI VAAHTORANNAN VIRKAAN ASETTAMINEN Helsingissä

PASTORI, TEOLOGIAN TOHTORI MARTTI VAAHTORANNAN VIRKAAN ASETTAMINEN Helsingissä 1/6 Ryttylä 6.8.2008 Matti Väisänen PASTORI, TEOLOGIAN TOHTORI MARTTI VAAHTORANNAN VIRKAAN ASETTAMINEN Helsingissä 10.08.2008 Kristuksessa rakas veljemme Martti Vaahtoranta ja läsnä oleva seurakunta, tervehdin

Lisätiedot

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa

E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa E. Kaste seurakunnan jumalanpalveluksessa Kasteesta ja siihen valmistautumisesta ks. Lapsen kasteen kaava (1. A). Kun kaste toimitetaan seurakunnan jumalanpalveluksessa (messu, sanajumalanpalvelus, viikkomessu,

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Rakkaat ystävät! Matka Koreaan Rukouksen salaisuus

Rakkaat ystävät! Matka Koreaan Rukouksen salaisuus YSTÄVÄKIRJE 6/76 Kitajima 17.11.1976 Jorma ja Lea Pihkala 15 Toho Reon Higashishataku 8 Kawanokami, Takabo Kitajima-cho, Tokushima-ken 771-02 Japan Puh. 088698-3087 Rakkaat ystävät! "Mutta jos me tutkisimme

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

LÄHETYSKÄSKY. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Galileassa, vuorilla. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5)

LÄHETYSKÄSKY. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Galileassa, vuorilla. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) LÄHETYSKÄSKY Siirrymme nyt puoleksi vuodeksi lukemaan Uutta Testamenttia. On hyvä palauttaa mieliin edellä tapahtuneita asioita. Jeesus oli tuomittu syyttömänä,

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti.

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti. Viimeinen ateria Jeesus sanoi oppilailleen: - On tullut minun aikani mennä pois. Jeesus tarkoitti, että hän kuolee pian. Oppilailleen Jeesus lupasi: - Minä olen aina teidän kanssanne. Älkää olko surullisia.

Lisätiedot

Seurakunta vaikeuksissa

Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan

Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan Luuk.14:26-35. Kutsu Jumalan valtakuntaan Tämän sunnuntain teema on " kutsu Jumalan valtakuntaan ". Päivän tekstissä Jeesus itse asiassa esittää kutsun Jumalan valtakuntaan, vaikka tuo kutsu kuulostaakin

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 3/76 Kitajima 17.5.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan

YSTÄVÄKIRJE 3/76 Kitajima 17.5.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan YSTÄVÄKIRJE 3/76 Kitajima 17.5.1976 Jorma ja Lea Pihkala Kowake 5-2, Ejiri Kitajima-cho Tokushima-ken 771-02 Japan Rakkaat ystävät! "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaa ja uskokaa

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Tule sellaisena kuin olet. 5. Toivoa epätoivoon 26.10.2014

Tule sellaisena kuin olet. 5. Toivoa epätoivoon 26.10.2014 Tule sellaisena kuin olet 5. Toivoa epätoivoon 26.10.2014 2 Toivon kultuurin luominen Useimmat ihmiset elävät hiljaisen epätoivon vallassa. - Henry Thoreau 3 Toivo (sivistyssanakirja) harras odotus, että

Lisätiedot

Mitä merkitsee olla Esirukoilija. Rukouskoulu jakso

Mitä merkitsee olla Esirukoilija. Rukouskoulu jakso Mitä merkitsee olla Esirukoilija Rukouskoulu 2014 4. jakso 1. Kertausta ja johdanto esirukoukseen A. Rukouksen yleinen, hallitseva ja kaiken läpäisevä olemus: Rukous on yhteyttä Jumalaan ja kaiken muun

Lisätiedot

YSTÄVÄKIRJE 5/73 Ashiya 14.5.1973 Jorma ja Lea Pihkala 84 Sanjo-cho Ashiya-shi 659 Japan

YSTÄVÄKIRJE 5/73 Ashiya 14.5.1973 Jorma ja Lea Pihkala 84 Sanjo-cho Ashiya-shi 659 Japan YSTÄVÄKIRJE 5/73 Ashiya 14.5.1973 Jorma ja Lea Pihkala 84 Sanjo-cho Ashiya-shi 659 Japan Rakkaat ystävät! Herra itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä", niin että me turvallisin mielin

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta Kristus-keskeinen elämä Osa 4: Majakka-ilta 17.10.2009 Antti.Ronkainen@majakka.net Room. 8:29 (KR92) Ne, jotka hän edeltäkäsin on valinnut, hän on myös edeltä määrännyt oman Poikansa kaltaisiksi, niin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Tämä Jyväskylän helluntaiseurakunnan julkaisema esite on tarkoitettu niille, jotka haluavat aloittaa matkan kohti eheämpää elämää.

Tämä Jyväskylän helluntaiseurakunnan julkaisema esite on tarkoitettu niille, jotka haluavat aloittaa matkan kohti eheämpää elämää. Tämä Jyväskylän helluntaiseurakunnan julkaisema esite on tarkoitettu niille, jotka haluavat aloittaa matkan kohti eheämpää elämää. Matkan perustana on aito ja alkuperäinen kristinusko. Kuva: futureimagebank.com

Lisätiedot

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Ensin Pietari selostaa Jerusalemissa oleville veljille, että armo

Lisätiedot

JANNE SAKARI KOSKELAN VIRKAAN ASETTAMINEN Oulussa (Su )

JANNE SAKARI KOSKELAN VIRKAAN ASETTAMINEN Oulussa (Su ) Ryttylä 14. 01.2006 Matti Väisänen 1/6 JANNE SAKARI KOSKELAN VIRKAAN ASETTAMINEN Oulussa (Su 15.01.2006) Kristuksessa rakas veljemme, Janne Koskela ja läsnä oleva seurakunta, tervehdin teitä tämän sunnuntain

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

Gideonin pieni armeija

Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä

Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kaste jumalanpalveluksen yhteydessä Kun kaste toimitetaan seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa, siihen liitetään tässä esitetyt kohdat. Saarnan jälkeen vanhemmat ja kummit siirtyvät kastettavan

Lisätiedot

Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden

Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden Lundin hiippakunnan visio Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden Oppimaan innostaen ja toivon ympärille kokoontuen... kaste perustana kohtaamaan elämän ja maailman haasteet Armoon pohjaten, maailmassa

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Leirikirjan omistajan muotokuva:

Leirikirjan omistajan muotokuva: Leirikirjan omistajan muotokuva: MUISTIINPANOJA, OSOITTEITA JNE. Nimi: Leiri: Leiriaika: Harrastukseni: Parhaat kaverini: LEIRIOHJELMA TERVETULOA KESÄLEIRILLE 2003!! Rohkeutta on monenlaista: Oletko sinä

Lisätiedot

Daniel leijonien luolassa

Daniel leijonien luolassa Nettiraamattu lapsille Daniel leijonien luolassa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F

Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F Tartu Raamattuun anna Raamatun tarttua! Kyösti F KUINKA RAAMATTU VOISI: 1. Tarttua meihin 2. Pysyä meissä 3. Tuottaa siunausta elämässämme Elämmekö sanasta? Elämän koulu Ei ihminen elä ainoastaan leivästä,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo

Nettiraamattu lapsille. Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel leijonien luolassa

Nettiraamattu lapsille. Daniel leijonien luolassa Nettiraamattu lapsille Daniel leijonien luolassa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot