Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva."

Transkriptio

1 Eräs veneenhakumatka Hollannista- Raisioon. Martti Tähtinen (RVS) oli ostanut huhtikuussa 2011 Hollannista 36 jalkaisen Jeanneau Sun Odyssey purjeveneen. Hän oli käynyt sitä paikan päällä katsomassa ja kaupat oli tehty. Veneen hakemiseksi Suomeen hän sai miehistöksi Seppo Kivistön (RVS) ja Kalervo Aallon. (Turku) kokoontui kolmen miehen ryhmä Turun lentokentälle ja kone lähti aamu seitsemältä Kööpenhaminaan jossa vaihdettiin ilman viivytyksiä Amsterdamin koneeseen. Amsterdamissa otettiin taxi ja ajettiin Rotterdamin kaupungin läpi noin 40 km. päässä olevaan Bruinessen pikkukaupungissa sijaitsevaan satamaan, jossa vene oli valmiina odottamassa. Olimme perillä noin kello 12 paikallista aikaa. Bruinesin satamaa. Laiturit olivat erinomaiset, jonkinlainen muovipinta oli siisti ja tukeva. Kävimme ostamassa ruokatavaroita matkaa varten. Asennettiin veneeseen plotteri ja tutustuttiin siihen. Kävimme myös syömässä venesataman rantaravintolassa. Tutkittiin paikallisia merikarttojen merkintöjä. Esimerkiksi syvyydet oli merkitty jaloissa. Siellä on myös merkintöjä vuoroveden korkeuden vaihtelusta ja suunnasta. Vaikka vuorovesi taulukoiden käyttö oli joskus aiemmin tullut tentittyä niin käytännön kokemus puuttui. Nyt se oli edessä. Säätiedoissa tuulen nopeus ilmoitetaan solmuina tai boforeina. Seuraavana aamupäivänä tankattiin vene ja lähdettiin matkaan. Matkalla ihmettelimme Hollannin sisävesien suuruutta ja sisävesien rahtiliikenteen määrää, kanavia, sulkuja sekä pitkiä maantiesiltoja. Vuorovesi vaikutti myös Room Bots Marinassa 2-3 m vaikka se on sisämeren puolella. Säätelevät ilmeisesti vedenkorkeutta ja veden vaihtuvuutta patoluukkujen avulla. Room Bots Marina oli meidän ensimmäinen pysähdyspaikka. Aamulla oli vain 10 minuutin matka sululle jonka takana oli jo Pohjanmeri. Ensimmäisenä päivänä matkaa kertyi 18,5 mpk.

2 Olimme ajoittaneet lähdön niin että ylävesi oli juuri kääntynyt laskuvedeksi ja se työnsi meidät ulkomerelle 8,1 kn (solmua) vauhtia, virran vaikutus noin 3 kn. Pohjanmeri oli hyvin rauhallinen, 3 m/s perän puolelta. Ajoimme ulos rannikosta ja olimme koko reissumme kaukaisimmassa pisteessä, josta suuntasimme rannikon suuntaisesti pohjoiseen. Kale ja Masa tarkistavat sijaintia matkamme kaukaisimmassa reittipisteessä, N 51,39 E 3,33. Öljynporaus lauttoja ja rahtilaivoja näkyvissä mutta maa oli jo kadonnut horisonttiin. Ajoimme Rotterdamin satamaan johtavien laivaväylien poikki ja pian sen jälkeen näimme Haagin kaupungin rakennuksia tosin kaukaa mereltä. Haagissa on mm. YK.n kansainvälinen tuomioistuin. Menimme Idmuiden satamaan yöksi. Taas aamulla, yläveden huipun jälkeen, lähdimme merelle. Pohjanmeri oli edelleen rauhallinen ja päivän mittaan jopa tyyni joten ajettiin koneella. Päätimme että näissä olosuhteissa jatketaan seuraavan päivän iltaan asti. Satamat on Pohjanmerellä harvassa joten valinnat on tehtävä harkitusti. Rantautuminen muualle kuin satamiin on mahdotonta. Hollannin ja Saksan kohdalla Pohjanmeressä on km päässä rannasta matalien hiekka särkkien muodostama saari rivistö joiden rannat ovat hyvin matalia kauas merelle. Ajoimme, laivaväylän ja saarien välistä, noin km saarista joten niitä ei juuri näkynyt, osin usvankin takia. Päivällä aurinko paistoi ja aamuyöllä nousi täysikuu valaisema matkaa. Tuuli virisi sen verran että päästiin pelkillä purjeillakin osan matkaa. Pimeimpänä aikana Hollannin vesillä oli jokin levä joka loisti kirkkaana fosforin värisenä veden vaahdotessa veneen aallosta tai laivan jättämässä vaahdossa. Tultiin Saksan puolelle ja ajettiin koko pitkä päivä kunnes illansuussa saavuttiin Elbe joen suulla oleva Cuxhaven satamaan 36 tunnin ja 244,8 mailin yhtämittaisen purjehtimisen päätteeksi. Pohjanmeri oli nyt käytännössä ylitetty ja miehistö onnellinen siitä että ei jouduttu kovaan keliin sillä matalalla Pohjanmerellä nousee korkea aallokko ja kuten edellä kerroin suojaan hakeutuminen on vaikeaa. Ennen matkaa katselin netistä tuuli tietoja ja aallon korkeuksia Pohjanmerellä ja jopa kohtuullisellakin 8 m/s tuulella aalto nousee siellä yli kolme metriseksi, joten tyytyväisyyteen oli aihetta.

3 Meidän rantautumisen aikana eräästä saksalaisesta veneestä vilkuteltiin iloisesti ja veneessä ollut suomalaisnainen tuli meitä laiturilla tervehtimään. Hän asuu Saksassa ja tulivat miehensä kanssa kotisatamaansa. Hän kertoi että Kielin kanavan suulle on nousuveden aikana kahden tunnin matka ja laskuveden aikaan ei ehkä neljäkään tuntia riitä. Kielin kanavan läntinen sulku. Aamulla viideltä lähdimme nousuveden myötä ylös Elbe jokea Kielin kanavan suulle jonne tultiin noin 7 aikaan. Jonkun aikaa odoteltuamme ajoimme sulun kautta kanavaan. Laskimme alaspäin noin metrin verran. Mehän tulimme kanavaan yläveden aikaan. Kielin kanava on 98 km pitkä ja leveys vaihtelee kapeimmillaan noin 80m. Veden korkeusero on vähäinen mutta sen kummassakin päässä on sulkuportit. Pohjanmeren päässä vaikuttaa kuitenkin vuorovesi. Kanava valmistui 1895 ja sen vihki keisari Vilhelm II. Suuretkin tankkilaivat sopivat siellä vaivatta kohtaamaan toisensa. Aurinko paistoi, huulet paloivat auringosta mutta sitten tuli oikea kunnon ukkoskuuro. Ihmeteltiin kanavan suuruutta ja työmäärää sen tekemisessä. Nyt siellä on kauniit rannat myös järviä sen läheisyydessä. Lähellä myös suuria peltoaukeita ehkä 10 m kanavan veden pintaa alempana. Itäpäässä kanavaa on enemmän asutusta ja kaupunkeja aivan rannassa. Siltojen korkeus 42 m. Erään rautatiesillan alla oli vaijereiden varassa liikkuva lossi joka kuljettaa ihmisiä ja henkilöautoja kanavan yli. Kielin kaupunki sijaitsee kanavan itäpäässä ja siellä olevasta sulusta siirryttiin Itämeren puolelle. Iltapäivällä viiden jälkeen ajoimme Kielin kanavan suulla olevaan Holtenaun satamaan. Nyt oltiin jo Itämerellä eikä enää huolta vuorovesistä. Rantauduttuamme kipparimme totesi, että nyt on Pohjanmeri ylitetty, kanavasta selvitty ja olemme jo miltei kotivesillä,niin on aihetta julistaa tätä pullolla samppanjaa ja niin me teimme. Koska oli sunnuntai-ilta ja kaikki kaupat kiinni päätimme lähteä aamulla ostamaan ruokatarvikkeita kaupungilta. Kale ja Seppo lähtivät katsomaan missä kaupat ovat. Löytyivät kolmen kilometrin päästä. Tulomatkalla poikkesimme viihtyisään hotellin ja nautittiin maittava voileipä oluen kera. Polttoainekin oli vähissä eikä tässä satamassa ollut tankkauspaikkaa joten päätettiin ottaa huominen päivä vähän löysemmin, käydä kaupassa ja siirtyä vai lähellä olevaan toiseen satamaan jossa voidaan tankata.

4 Aamulla satamakonttorissa käydessä tilasimme taxin kaupassa käyntiä varten. Sillä kävimme Lidllissä ja toimme ruokatavarat veneelle. Sitten siirryttiin Kielin majakan ohi noin 3 mailin päässä olevaan Ladoen kaupungissa olevaan Baltic Bay satamaan. Se olikin suuri ja hieno satama,,erinomaiset laiturit sekä hyvät suihku ja wc tilat. Venepaikkoja yhteensä Saksan sukellusvene laivaston museo ja muistomerkki. Itämeren vesi oli myös yllättävän kirkasta. Pohja näkyi usean metrin syvyyteen. Kävimme tekemässä pienen tutustumiskierroksen kaupungilla. Illalla suunnittelimme miten matkamme jatkuu. Kipparin päätöksellä lähdemme kuudelta aamulla Rostokkiin. Ei kuitenkaan lähdetty koska satoi ja tuuli reippaasti 15 m/s ja puuskissa reilusti enemmän. Päivä kului sadetta pidellessä. Pieni kaupunkikierros ja kaupassa käynti. Seuraavana päivänä kova tuuli jatkui, eikä mitään mahdollisuutta jatkaa matkaa. Käytiin porukalla tutustumassa kaupunkiin, kävelimme rantakatua Saksan sukellusvene muistomerkin ja museon luokse. Kävimme myös kaupassa Aamulla 4:50 lähdettiin liikkeelle. Lähteissä vielä kaikki hyvin, tuuli ihan siedettävä sivu vastainen. Kahdeksan mailia ajettuamme tuuli kääntyi niin vastaiseksi ja aallokko nousi niin suureksi että olisimme joutuneet jo aallokon takia luovimaan. Kymmenen tunnin pituiseksi ajateltu matka olisi näissä olosuhteissa kestänyt vähintään 20 tuntia, joten päätettiin kääntyä takaisin Laboen. Päivällä tuuli vielä voimistui. Vähän harmitti kun matka ei edistynyt mutta, muuten kaikki hyvin, olimme tuvallisesti samassa hyvässä satama paikassa josta lähdimme. Iltapäivällä tuuli vähän heikkeni ja alettiin jo valmistua uuteen lähtöön. Taivaalle ilmestyi kuitenkin jalaspilviä joten lähtö päätettiin peruuttaa. 16:50 iski jo ukkosmyrsky. Satama-altaassakin oli vaahtopäitä ja vesi loiskui laiturille, vaikka olimme korkean aallonmurtajan suojassa. Seuraavanakin aamuna satoi ja tuuli jatkui 15 m/s. Odottelua ja pasianssin peluuta. Kävelylenkillä tapasimme satamassa suomalaisia jotka olivat samalla asialla kuin mekin. Olivat tuomassa Hollannista ostamaansa moottorivenettä suomeen. Illalla tuuli alkoi tyyntyä. Tehtiin uusia reitti suunnitelmia. Käytiin myös ostamassa yksi uusi Tanskan karttalehti.

5 Oli lauantai 28.5 tuuli 6 m/s lounaasta, ilma +10 astetta. Tankattiin dieseliä ja 7:45 päästiin lähtemään merelle. Tuuli oli sivumyötäinen ja fokka veti mukavasti koneen avustamana 7 solmun vauhtia. Suunnitelmia oli muutettu ja seuraava etappi oli nyt Tanskan eteläisin kärki Gedser. Sieltä lähtee myös autolauttoja Saksaan. Venesatama on niemen länsipuolella noin 5 mailia väylältä. Tulimme illalla kahdeksan aikoihin satamaan ja sinne oli tullut muutamia saksalaisia veneitä viikonloppua viettämään. Merellä emme juuri nähneet muita huviveneitä. Gedser on pieni melko vaatimaton satama. Ilmeisesti saksalaisten suosima ensimmäinen pysähdyspaikka. Tanskan vierailu jäi meiltä lyhyeksi ja rajoittui satama alueeseen. Aamulla katselimme mistä ja kuinka kovasti tuulee. Edelleen lounaassa ja 5-6 m/s. Lähdimme matkaan. Ensin 5 mailia ulos ja sitten keula kohti Ruotsia. Menimme laivaväylän pohjoispuolelta, poissa laivojen tieltä. Puolilta päivin näkyi Mon saaren kalkkikivi jyrkänne paarpuurin puolella kaukana horisontissa. Jatkoimme suoraan avomerta ja näimme vain laivoja myös Itämeren kaasuputkia laskevan aluksen kaukaa ja putkia kuljettavan aluksen aivan läheltä. Pyöriäiset kävivät tervehtimässä meitä kaksi kertaa. Seurasivat venettä usean yksilön laumana. Pyörähtivät hetken pinnassa myötä aallon rinteessä ja aina eri paikasta johon olin kameran suunnannut. Videointi onnistui jo paremmin. Kaasuputkia menossa Venäjän- Saksan välisen uuden kaasuputken rakennustyömaalle. Puolen yön maissa olimme Sandhammaren majakan lähellä. Olimme siis Bornholmin ja Ruotsin välisessä salmessa. Taivas oli pilvessä yö pimeä ja kylmä. Veden ja ilman lämpötila oli 10 astetta. Tuuli pysyi samassa suunnassa ja noin 8 m/s koko yön. Laivaliikennekin oli täällä jo vähäisenpää. Viimein päivällä saatiin Utlängan majakka näkyviin. Sitten tulimme Kalmarin salmeen. Aurinko oli jo alhaalla kun saavuttiin Kalmarin satamaan aivan kaupungin keskustaan. Hyvä laituripaikka löytyi hotellin edestä ja päästiin kylkikiinitykseen. Kalen kanssa menimme kiireesti ottamaan muutama valokuva muistoksi Kalmarin linnasta. Sataman palvelut olivat jo kiinni. Satamakonttori oli Turitbyrån tiloissa ja avoinna vain Hotelli oli sentään auki joten joimme ennätys kalliit oluet. 36 tunnin ja 213 mailin purjehdusmatkan jälkeen taas uni maittoi. Varsinkin kun sähkölämmitys oli taas käytössä.

6 Kalmarin silta Keulapurjeen rullautumisessa oli ollut ongelmia jo aiemmin joten yritimme heti aamulla saada se korjatuksi. Nostimen köysi kuitenkin katkesi. Vaihdoimme spinnun nostimen sen tilalle ja saatiin taas purje ylös ja toimimaa. Tankkauspaikka oli aivan vieressä ja aseman hoitaja tuli antamaan meille dieseliä jo ennen virallista aukioloaikaa. Alitimme valmistuneen ja 6,072 km pitkän Öölannin sillan, joka yhdistää Kalmarin kunnan ja Öölannin saaren. Tuuli edelleen sopivasti etelästä. Salmi on varsin leveä. Keskeltä mentäessä rannat näkyvät vain kapeana nauhana horisontissa. Päivän mittaan ei mitään erityisiä tapahtumia. Oskashamnin atomivoimalan kohdalla ajoimme saariston sisäpuolella olevalle väylälle. Pian sen jälkeen saavuimme Västervikin kaakkoispuolella olevalle Idön saarelle. Rannassa oli suuri betonilaituri laivoille ja pari matalampaa ponttooni laituria. Yksi pikkuvene laiturissa ja mönkijä seisoi erään talon edustalla, eikä yhtään ihmistä missään. Rannassa oli muutama rakennus ja kallion päällä iso muutaman sadan hengen ravintola ja vieressä uudempi pressuteltta ravintola. Vessan ja suihkun ovet olivat auki. Sähköt toimivat ja lämmintä vettäkin tuli. Tämähän riitti meille. Kävimme suihkussa ja vessassa. Alue on ollut ilmeisesti aiemmin sotilas käytössä. Kaikki paikat olivat siistit ja kunnossa. Jonkinlaista laivaliikennettä sinne varmaan järjestetään koska ravintolatilat olivat niin valtavat ja käyttökunnossa, vain henkilökunta puuttui.

7 Idöstä lähdimme 6:35 kaunista saaristoväylää pitkin kohti pohjoista. Norrköpingin kohdalta oikaisimme avomerta pitkin Öjan majakan Landordin ohi Nynäshamniin. Oli kerrassaan tunnelmallinen hetki kun, aurinko oli juuri laskenut ja valoja syttyivät rannalle veneen lipuessa hiljalleen kapeasta salmesta Nynäshamnin satamaan. Laituripaikka löytyi kalastusalusten kanssa samasta laiturista. Satama on monelle myös kotisatama. Kaupunki oli aivan vieressä. Rautatieasema oli laiturin päässä ja laivasatama aivan vieressä. Kauppoihin oli matkaa puoli kilometriä. Aamulla alkoi rannassa kuhina kun kalamiehet tekivät lähtövalmisteluja kalakilpailua varten.

8 Tankkauspaikka oli samassa satamassa joten otettiin taas dieseliä tankkiin ja käveltiin paikalliseen osuuskauppaan ruoka ostoksille. Nyt oli Helatorstai kesäkuun toinen päivä. Ei tainnut ruotsalaisilla ollakaan pyhäpäivä kun kerran kaupatkin oli auki normaalisti. Olimme jo Tukholman saaristossa ja ensimmäisen kerran matkamme aikana oli muitakin veneitä liikkeellä. Näimme kauniita maisemia, rantaan rakennettuja idyllisiä kyliä, kesäasuntoja, Dalarön linnan ja tietenkin merimetsojen hävittämät saaret. Ajoimme ulommaista saaristoväylää Kapellskärin kohdalle. Reitti oli jo jonkin aikaa ollut tuttua ennestään ja viimeistään nyt tuntui että ollaan jo kotivesillä. Ahvenanmeri ylitettiin tyynessä säässä auringon laskiessa mereen jo ennen Nyhamnin majakkaa. Saavuimme Rödhamnin satamaan yöllä puoli yksi Suomen aikaa. Satamassa oli meidän lisäksi kolme ruotsalaisvenettä. Aamupuuron jälkeen taas lähdettiin täysin tyynessä säässä jatkamaan matkaa. Ajoimme ohi Degerbyn jossa näkyi olevan kaksi venettä. Ylitimme rasvatyynen Deilin. Kiersimme Kumlingen ja kun saavuimme Lappoon kohdalle niin merivartioston alus pysäytti meidät. Halusivat nähdä sammuttimen ja puhalluttivat kipparin. Totesin että mittari oli kunnossa kun se näytti nollaa. Masa on seilannut merta jo 60 vuotta ja nyt ensi kertaa joutui tarkastukseen. Merivartiat olivat Kökaren merivartioasemalta. Pienen juttuhetken päätteeksi pyysivät Masaa joskus tulemaan vartioasemalle saunomaan Kökäressä käydessään. Matka jatkui Salmisten saaren eteläpuolitse Rimpsin salmen kautta Päiväsalmeen ja Raisioon. Satamaan saavuttiin 3, klo 20:30. Vastaanottajat odottivat rannassa tuloamme ja näin oli matka saatu päätökseen. Miehistö selvisi 18 päivää kestäneestä matkasta terveenä. Miehistön ikä huomioon ottaen 73 v,73 v ja 63 v. Kaikki meni muutenkin hyvin eikä minkäänlaisia haavereita sattunut. Veneen purjeissa oli toivomisen varaa, vaikka ne olivat koko ajan käytössä, mutta moottori ja autopilotti toimivat erinomaisesti. Vene matkaa kertyi kaikkiaan 1002 mpk. eli 1855 km. Seppo Kivistö Tukholman saaristoa.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus.

Kulkueen jälkeen 21:00 alkoi kalasatamassa suuri ja näyttävä ilotulitus. Tammikuu 2008 1.1. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2008 Vuoden ensimmäinen päivä on mennyt rauhallisesti. Ilotulitteita ovat vielä paukutelleet pitkin päivää jossain päin Puertoa. Päivä oli aamulla pelkkää paistetta,

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Teksti: Päivi Strandén Kuvat ja kuvatekstit: Jorma Soini

Matkapäiväkirja. Teksti: Päivi Strandén Kuvat ja kuvatekstit: Jorma Soini Matkapäiväkirja Teksti: Päivi Strandén Kuvat ja kuvatekstit: Jorma Soini Venäjän ja Ukrainan rajan tuntumassa Bulgarian sekä Romanian läpi Mustalle merelle, Istanbulista Turkin vuorten yli Alanyaan Välimerelle,

Lisätiedot

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry www.euranmmp.fi KAUSIJULKAISU 2013 Koko Alasatakunnan Moottoripyöräkerho KERHON ASUSTEET PRODEERATTUNA GLIQUE VEDENPITÄVÄ TAKKI 90 GLIQUE VETOKETJULLINEN GOLLEGE TAKKI

Lisätiedot

TAPAHTUMAKALENTERI. Tässä numerossa mm. Moottorivene vaihtui puejeveneeksi - Tietotekniikkaa veneeseen

TAPAHTUMAKALENTERI. Tässä numerossa mm. Moottorivene vaihtui puejeveneeksi - Tietotekniikkaa veneeseen TAPAHTUMAKALENTERI KESÄLLÄ VOIT OSTAA LEHTESI ALLAMAINITTUJEN PAIKKAKUNTIEN IRTONUMEROMYYNTIPISTEISTÄ: Brändö Dragsfjärd Hiittinen Houtskär Högsåra Iniö Kasnäs Korppoo Korpoström Kustavi Lokalahti Maarianhamina

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Matkapäiväkirja Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Teksti, kuvat ja kuvatekstit: jorma.soini@in105.fi Päiväkirjan tekstit on poimittu lähes sellaisenaan

Lisätiedot

Toivomme matkallemme kohtalaista tuulta (yli 5m/s). Lisää tekstiä tulossa mahdollisuuksien mukaan. T. Ismo

Toivomme matkallemme kohtalaista tuulta (yli 5m/s). Lisää tekstiä tulossa mahdollisuuksien mukaan. T. Ismo Miehemme maailman merillä. Mika (Piiroinen), veneen kipparina, Ismo (Glans) ja Hannu (Heinonen) mukana miehistönä purjehtimassa Kesäpurje Oy:n venettä (s/y Sissi) Karibialta Välimerelle. Matka alkaa Martinique

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

Siirryimme Aquamansan maisemiin ja siellä kiersimme lyhyehkön Ruta del Aqua reitin. Reitti pituudeltaan 2 km, ja korkeuseroa n. 200 metriä.

Siirryimme Aquamansan maisemiin ja siellä kiersimme lyhyehkön Ruta del Aqua reitin. Reitti pituudeltaan 2 km, ja korkeuseroa n. 200 metriä. Tammikuu 2011 1.1.2011 Vuosi vaihtui myös Puertossa. Oma päiväni oli kiireinen mutta illalla kerkesimme katselemaan kaupungin järjestämää vuoden vaihteen ilotulitusta. Se oli tänä vuonna hieman lyhempi

Lisätiedot

E-jolla Bulletiini 2015

E-jolla Bulletiini 2015 E-jolla Bulletiini 2015 1 Jäsenmaksu 35 Eräpäivä 31.3.2015 Vuoden 2015 jäsenmaksun maksaminen Tili: FI47 2400 1800 0122 21 1Ilmoita seuraavat asiat maksulomakkeen viestikenttään 1. Nimi 2. Osoite 3. Syntymäaika

Lisätiedot

JUHAN JA ANTERON HOLLANNIN YMPÄRIAJO 26.4-6.5.2005

JUHAN JA ANTERON HOLLANNIN YMPÄRIAJO 26.4-6.5.2005 JUHAN JA ANTERON HOLLANNIN YMPÄRIAJO 26.4-6.5.2005 Viimevuotisen Espanjan pyöräretken rohkaisemina olin jälleen Stockmannin Hulluilla Päivillä kyttäämässä edullisia lentoja. Valinnan varaa olikin; Amsterdam,

Lisätiedot

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti Prologue Matkaraportin kirjoittaja kävi vaimonsa kanssa tammikuussa 2015 vuotuisilla matkamessuilla Helsingissä vakiintuneen tavan mukaan ja tapasin siellä myös Suomi Uusi-Seelanti ystävyysseuran puheenjohtajan

Lisätiedot

4.1.2014 Sain palautetta, että Roque Chico kätkön blogbook on täynnä, joten kävimme tänään viemässä sinne uuden vihkon.

4.1.2014 Sain palautetta, että Roque Chico kätkön blogbook on täynnä, joten kävimme tänään viemässä sinne uuden vihkon. Tammikuu 2014 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 1.1.2014 Livekameran toimimattomuus on teettänyt työtä. Taas on joutunut virittelee noita routterin asetuksia, joista ei ymmärrä juuri mitään. Ensin umpeutui No-IP ohjelman

Lisätiedot

2/2004. Kestävä kehitys Euro- Ekskursio Stratoksen matka. Newsletter 2/2004 1

2/2004. Kestävä kehitys Euro- Ekskursio Stratoksen matka. Newsletter 2/2004 1 Newsletter 2/2004 Kestävä kehitys Euro- Ekskursio Stratoksen matka Newsletter 2/2004 1 Sisällysluettelo Puhispulinat 3 Kestävä kehitys - kaksi näkökulmaa 4 Kesäinen piknik Suomenlinnassa 5 EuroXQ04: Kustannustehokkaasti

Lisätiedot

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki

1/2015. RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Club Renault de Finlande r.y. 1/2015 RetroMobile Vuosikokous Ranuan Jääratapäivät TalviHeikki Puheenjohtajalta Turun Kuntotesti Ja Korjaus Oy Erikoistunut RENAULT-autojen huoltoihin ja korjauksiin. AutoCom-vikatesteri

Lisätiedot

JYSÄHTÄÄ! Syvältä iso seiti. Lofooteilla takilaan tarvitaan tuplasti vaijeria! Huonoa tietä ja korttiongelma. Kalaan 1400 km päähän...

JYSÄHTÄÄ! Syvältä iso seiti. Lofooteilla takilaan tarvitaan tuplasti vaijeria! Huonoa tietä ja korttiongelma. Kalaan 1400 km päähän... 29 Syvältä iso seiti Matti ja takilasta 120 jalan syvyydestä napannut isompi seiti. JYSÄHTÄÄ! Kuulat uivat enintään kolme minuuttia, kun takila laukeaa oikein rämähtämällä. Döörin räikkä laulaa ja siimaa

Lisätiedot

HooVEEKoo Humallahden venekerhon tiedotuslehti 1 2011

HooVEEKoo Humallahden venekerhon tiedotuslehti 1 2011 HooVEEKoo Humallahden venekerhon tiedotuslehti 1 2011 Julkaisija: HUMALLAHDEN VENEKERHO - HUMMELVIKENS BÅTKLUBB HVK ry Käyntiosoite: Rajasaarenpenger 6 00250 Helsinki Puhelin: (09) 409 550 Tiedotuslehti:

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 33. vuosikerta JULKAISIJA Partiolippukunta Kalevan Karhut http://www.lpk.partio.fi/hp/kaka Kalevan Karhut toimisto Väinölänkatu

Lisätiedot

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä

Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Selostus Prahan 10 km:n juoksusta 2013 ja juoksijoiden Prahan matkasta yleensä Juoksijakerhomme oli päättänyt osallistua (http://www.runczech.com/en/) Prahan 10 km:n iltajuoksuun ( O2 Prague Grand Prix

Lisätiedot

Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. II/93

Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. II/93 SOTAPÄIVÄKIRJA Tarinoita ajoilta jolloin armeija oli vielä armeija. PsVK / ParP / PsPr II/93 Kari Huhtama 1993-2007 TJ 329 Armeijan harmaisiin 10.6.1993 torstai Kesäinen aamupäivä, torstai, kesäkuussa

Lisätiedot

LOK PIKKU HUOPALAHDEN VENEKERHON LEHTI SYKSY 2012. 20 vuotta veneilyä Pikku Huopalahdessa

LOK PIKKU HUOPALAHDEN VENEKERHON LEHTI SYKSY 2012. 20 vuotta veneilyä Pikku Huopalahdessa LOK PIKKU HUOPALAHDEN VENEKERHON LEHTI SYKSY 2012 20 vuotta veneilyä Pikku Huopalahdessa PÄÄKIRJOITUS Venekerho varttui aikuiseksi Pikku Huopalahden venekerho perustettiin elokuun 18. päivänä vuonna 1992.

Lisätiedot

Metsästyspäiväkirja. Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015

Metsästyspäiväkirja. Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015 Metsästyspäiväkirja Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015 Lauantai 07.03. Tapsa (TT) ja Tiina tulivat hakemaan Päiviä ja minua, joten matka kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa alkoi. Matkalaukut ja ase oli pakattu

Lisätiedot

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010 Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15 Numero 81 4/2010 Tervehdys Kiehiset Taas on yksi Kiehisvuosi lopuillaan. Mikä alkoi Äkäslompolosta Eskon luota kaamoshiihdoilla ja kelit suosivat. Alkuvuonna

Lisätiedot

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen 4.4.-5.4. Lentokone laskeutui Shanghain kentälle. Sumu ympäröi lentokoneen. Katselin sivuille, ei näkynyt 30 metriä pidemmälle. Terminaaliin astuttuani en ollut

Lisätiedot

KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja (JR) Ville Lahtinen (VL) Joeri van Wensen (JW) Elina Heinonen. Eeva Eriksson.

KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja (JR) Ville Lahtinen (VL) Joeri van Wensen (JW) Elina Heinonen. Eeva Eriksson. 4/10 VASTAAVATOIMITTAJA Jouko Raudasoja TAITTO Jouko Raudasoja Meripartiolippukunta Kivenlahden Piilevät ry:n äänenkannattaja Vuoden kaksituhattakymmenen kolmas numero KUVAT Elina Heinonen (EH) Jouko Raudasoja

Lisätiedot

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Tarinoita maailmalta: San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Nyt ei ole kyseessä mikään Team Ahma, vaan tämä tarina kertoo muuan Lajunen Historic Racing Teamin matkasta Italiaan,

Lisätiedot