Kohteen tutkiminen näytteiden avulla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kohteen tutkiminen näytteiden avulla"

Transkriptio

1 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS Kohteen tutkiminen näytteiden avulla Liminka Linnukan päiväkoti Karintie Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku Liminka

2 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) Sisällysluettelo Tilaaja... 2 Tilaus... 2 Yhteyshenkilö Oulun ammattikorkeakoulu Oy:ssa:... 2 Tehtävä Kohde Tausta Tutkimuksessa käytössä olleet asiapaperit Tutkimuksen sisältö Tarkastus ja tehtyjä havaintoja Pintapölynäytteen mikrobianalyysitulokset Sisäilman VOC-analyysitulokset Teollisten mineraalikuitujen analyysitulokset Kosteuden arviointia Yhteenveto... 9 Liite 1. Pintanäytteiden mikrobianalyysitulokset. Liite 2. VOC-analyysitulokset. Liite 3. Pintanäytteiden teollisten mineraalikuitujen analyysitulokset. Liite 4. Pohjakuvat ja yhteenveto tuloksista

3 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) Tilaaja Tilaus Limingan kunta Iivarinpolku Liminka Tilaus, Simo Pöllänen ja Antti Sangi. Yhteyshenkilö Oulun ammattikorkeakoulu Oy:ssa: Lehtori, erikoistutkija Hannu Kääriäinen Kotkantie 1, 250 Oulu Puh Telekopio Hannu.Kaariainen@oamk.fi Tehtävä 1. Kohde 2. Tausta Kohteen tutkiminen näytteiden avulla Limingan Linnukan päiväkoti, Karintie 1, 910 Liminka Päiväkoti on noin viisivuotta vanha. Toisen kerroksen päädyn osastot on sisustettu noin pari vuotta sitten. Rakennuksessa on betonirunko. Seinät ovat betonirakenteiset, joiden päältä on tuettu välipohjan ontelolaatat. Vesikatto on puurakenteinen koolattuna yläpohjan ontelolaatan päältä. Rakennus on perustettu paalujen ja paaluanturoiden varaan. Ensimmäisen kerroksen lattialaatta on suunnitelmien mukaan suoraan valettu paaluanturoiden varaan. Välipohjat ovat massiiviset, ontelolaatan päällä on pintalaatta. Poikkeuksen välipohjasta muodostaa väestön suojan kattorakenne, jossa väestönsuojan betonivalun päällä on lämmöneristys ja pintalaatta. Ulkoseinissä on ulkokuoren takana tuuletusväli. Tutkimuksen alussa päätettiin ottaa näytteitä sisäilman laadusta pitoisuusnäytteillä. Tulosten perusteella päätetään jatkotutkimuksista.

4 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) 4. Tutkimuksessa käytössä olleet asiapaperit Tilaaja toimitti seuraavat asiapaperit tutkimusta varten. Arkkitehtipiirustukset. Rakennepiirustukset LVI piirustukset 5. Tutkimuksen sisältö Kohteeseen päätettiin tehdä seuraavat tarkastukset ja näytteiden ottamiset. Tutkimukseen otettiin neljä tilaa rakennuksen molemmista päädyistä ja molemmista kerroksista. Pintanäytteiden mikrobipitoisuudet Sisäilman VOC-pitoisuudet Pintanäytteiden teollisten mineraalikuitujen pitoisuudet 6. Tarkastus ja tehtyjä havaintoja Ensimmäinen tarkastus tehtiin Käynnin yhteydessä saatiin tietoa henkilökunnan epäilystä sisäilman laadusta. Rakennuksen päädyssä oleva lasten lepohuone oli poistettu käytöstä. Varsinaiset havainnot tehtiin ja näytteiden ottamisen yhteydessä. Valokuva 1. Huoneen tuloilmakanavan kotelointia ja likaista pintaa.

5 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) Valokuva 2. Huone tuloilmakanavan kotelo ja likaista pintaa. Valokuva 3. Geeliteippinäytteeseen tarttunutta pölyä.

6 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) 7. Pintapölynäytteen mikrobianalyysitulokset Valokuva 4. Ilmanvaihdon tuloilmakanava näyttää varsinaisen kanavan osalla olevan kirkkaampi kuin tuloilmakanava huoneistohaara. Kaikissa neljässä huoneessa oli tuloilmakanavan kotelo erittäin likainen. Geeliteppinäytteen ottaminen ei onnistunut kuin vain kanavan pintapölyn osalta. Teippi ei tarrautunut kiinni kotelon sisäpintaan. Laskeumanäytteiden ottamista varten asennettiin alustat ja näytteet otettiin Näistä alustoista otettiin mikrobinäytteet ja teolliset mineraalikuitunäytteet. Lisäksi kuitunäytteitä otettiin myös ilmanvaihdon tuloilman kotelosta ja putken päästä Pintapölynäytteillä pyritään arvioimaan sisäilman mikrobipitoisuutta. Tavanomainen sisäilmanäyte on näytteen oton kannalta lyhytaikainen ja siten pitempiaikainen laskeumapölynäyte mahdollistaa arvioimaan sisäilmassa esiintyvää mikrobipitoisuutta. Tavanomainen pintapölynäyte otetaan kahden viikon aikana kerääntyvästä pölystä. Tuloksia voidaan arvioida ohjeiston mukaisesti. Pintapölynäytteet analysoitiin Työterveyslaitoksen Kuopion laboratoriossa, tulokset liitteessä 1. Yhteenveto tuloksista on taulukossa 1. Näytteet otti Hannu Kääriäinen. Näytteet otettiin osittain sulan maanaikana, näytetuloksissa saattaa esiintyä riski ulkoa tulevista mikrobeista. Kuitenkaan näytteen ottoaikana ei tehty kadun puhdistustöitä.

7 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) Taulukko 1. Pintapölynäytteiden mikrobitulosten yhteenveto. Näytteet on otettu Tarkastuskohta / huonetila Homepitoisuus Sädesienipitoisuus Suullinen arvio 1. 1.kerros, lepohuone, pöydän yläpinta kerros, tupa, kaapin yläpinta kerros, tupa, kaapin yläpinta kerros, tupa, kaapin yläpinta Niukasti homeita, ei sädesieniä Niukasti homeita, ei sädesieniä Niukasti homeita, ei sädesieniä Niukasti homeita, ei sädesieniä 8. Sisäilman VOC-analyysitulokset Tuloksissa on niukasti homeita ja sädesieniä ei ole ollenkaan. Kaikissa käytössä olevissa huoneissa bakteeripitoisuus oli erittäin runsas. Näytteessä 1, huone 1.040, bakteeripitoisuus oli niukka. Tämä huone oli poissa käytöstä. Yhtenä merkittävänä tekijänä suureen bakteeripitoisuuteen on vähentynyt ilmanvaihto tai liian suuri käyttäjämäärä. Asia tulee tarkastaa ilmanvaihdon säädön yhteydessä ilmamäärän mittauksilla ja alipainemittauksilla. Tarkastuskäynnin yhteydessä otettiin neljä sisäilman näytettä VOCanalyysiä varten. Näytteet otettiin samoista tiloista kuin mikrobinäytteet, rakennuksen molemmista päädyistä ja molemmista kerroksista. Mittaukset tehtiin noin 1,1 metrin korkeudelta ja likimääräin huoneen keskikohdalta. VOC näytteet analysoitiin Työterveyslaitoksen Helsingin laboratoriossa. VOC näytteiden yhteenveto on esitetty taulukossa 2 ja analyysitulokset tarkemmin liitteessä 2. Näytteet otti Hannu Kääriäinen.

8 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) Taulukko 2. Sisäilman VOC-analyysin tulokset. Näytteet on otettu Näytteen sijainti 2-Etyyli-1- heksanoli (µg/m 3 g) Asetoni (µg/m 3 g) TXIB (µg/m 3 g) TVOC (µg/m 3 g) 1. 1.kerros, lepohuone < kerros, tupa kerros, tupa 0,6 4 - < kerros, tupa 1 5 0,4 10 Kaikki TVOC-pitoisuudet ovat erittäin pienet. Uuden Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen (Annettu Helsingissä 23 päivänä huhtikuuta 2015) mukaan tolueenivasteella laskettu pitoisuus 2- etyyli-1-heksanolin ja TXIB pitoisuuden osalla pidetään 10 µg/m 3. Saman asetuksen mukaan haihtuvien orgaanisten yhdisteiden tolueenivasteella lasketun kokonaispitoisuuden toimenpideraja huoneilmassa on 400 µg/m 3. Yksittäisen haihtuvan orgaanisen yhdisteen tolueenivasteella lasketun pitoisuuden toimenpideraja huoneilmassa on 50 µg/m 3. Näytteissä esiintyi yksittäisinä yhdisteinä Kapronihappo, Etikkahappo muita yhdisteitä suurempana määränä. Kapronihappoa esiintyi enimmillään 5 µg/m 3 ja etikkahappoa esiintyi enimmillään 9 µg/m 3. Sisäilmanäytteissä Kaproonihapon esiintyminen on 60 % todennäköisyys. Keskiarvopitoisuus on 5,5 ja prosentin pitoisuuksista on 9,0 µg/m 3. Sisäilmanäytteissä Etikkahapon esiintyminen on 27 % todennäköisyys. Keskiarvopitoisuus on 7 µg/m 3 ja prosenttia pitoisuuksista on alle 18 µg/m 3. 2-Etyyli-1-heksanoli pitoisuus johtuu muovimatoista, liimoista, tulostimista ja kopiokoneista. TXIB pitoisuus johtuu muovimatoista, lattialiimoista, pehmitin aineista, tapeteista, maaleista, keinonahkatuotteista. Kapronihappo johtuu linoleumista, liotinohenteista, hartseista, puun uuteaineista ja lastulevyistä. Etikkahappo liittyy usein tiivistemassoihin kittausaineisiin, linoleumiin ja liimoihin.

9 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) 9. Teollisten mineraalikuitujen analyysitulokset Teolliset mineraalikuitunäytteet otettiin samoilta pinnoilta kuin mikrobinäytteet Lisäksi kolme näytettä otettiin tuloilmakanavan kotelon alapinnasta tai putken päästä. Mineraalikuitupitoisuusnäytteiden analyysit tehtiin Työterveyslaitoksen Oulun toimipisteessä. Analyysitulosten yhteenveto on esitetyt taulukossa 3, tarkemmat tulokset ovat liitteessä 3. Taulukko 4. Ilmanvaihtokanavan sisäpinnoilta määritettyjen mineraalikuitupitoisuusanalyysien yhteenveto. Näytteet on otettu Tarkastettu tila 1.kerros, lepohuone, pöydän yläpinta 1. kerros, lepohuone, IVtuloilma kotelo sisäpinta 1. kerros, tupa, hyllyn yläpinta 1. kerros, tupa, IVtuloilma kotelo sisäpinta 2. kerros, uusi laajennusosa, kaapin yläpinta 2. kerros, uusi laajennusosa, IV-tuloilma kotelo sisäpinta 2. kerros, tupa, kaapin yläpinta Näytenumero Tarkastuskohta Pöydän yläpinta Kanavakotelonn sisäpinta Hyllyn yläpinta Kanavakotelon sisäpinta Kaapin yläpinta Kanavakotelon sisäpinta Kaapin yläpinta Mineraalikuidut (< 20 µm) (kpl/cm 2 ) < 0,1 5,0 < 0,1 1,6 < 0,1 1,1 < 0,1 Uusissa ilmanvaihtojärjestelmissä teollisten mineraalikuitujen määrän toivotaan olevan enintään 0,2 kuitua/cm 2. Vanhemmissa puhtaissakin kanavissa voidaan olettaa kuitupitoisuuden olevan 1-2 kpl/cm 2. Tasopinnoilta otetut kuitunäytteet olivat kahden viikon laskeumassa puhtaat. Tuloilmanvaihdon kotelosta ja tuloilman putken päästä otetuissa näytteissä oli hieman koholla olevaa kuitupitoisuutta. Kun kanavat ovat hieman öljyiset, kuidut ovat kiinnittyneet kanavan pintaan, eikä kaikki kanavassa oleva kuitumäärä irtoa sisäilmaan. Näissä tuloksissa näkyy se, että kuidut eivät ole kerääntyneet tasopinnoille ilmavirtauksen mukana.

10 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) 10. Kosteuden arviointia Näytteiden ottokäynnin yhteydessä arvioitiin lattian kosteuksia pintakosteusosoittimella Gann Hydromette HT 600 ja anturina oli B60. Ensimmäisen kerroksen huoneen lattiassa saatiin mittarin lukemaarvosi Toisessa ensimmäisen kerroksen huoneessa lukema-arvo vaihtelivat väliseinän vierustalla 62-65, ulkoseinän vierustoilla Hieman keskemmällä pistemäisiä lukema-arvoja oli 70-. Toisen kerroksen huoneessa lukema-arvot olivat välillä. Toisen kerroksen toisessa päädyssä huoneessa lattian lukema-arvot olivat välillä. Kosteusosoittimen lukema-arvot 70- välillä tarkoittavat lattiarakenteessa niin sanottua puolikuivaa rakennetta. Tulosten perusteella lattiat ovat normaalikuivia. Tarkemmat kosteuden määritykset tulee tehdä tarkemmilla mittausmenetelmillä rakenteesta. 11. Yhteenveto Linnukan päiväkoti on noin 5 vuotta vanha, toisen kerroksen pääty vain noin kaksi vuotta vanha. Rakennus on betonirunkoinen rakennus, ulkoseinissä on ulkokuoren taustalla ilmaväli. Rakennus on paalujen varassa. Linnukan päiväkodissa henkilökunnalla oli epäilyjä heikosta sisäilman laadusta. Kohteen alustavat tutkimukset päätettiin tehdä tavanomisilla mittausmenetelmillä neljään eri tilaan, kaksi molemmista päädyistä ja molemmista kerroksista. Mittauksissa otettiin mikrobimääritykset sisäilmasta, vaikka elettiin loppukevättä ja mikrobimäärät lisääntyvät ulkoilmassa. Mikrobipitoisuudet olivat pieniä. Ainoastaan sisäilman bakteeri pitoisuudet olivat erittäin runsaat. Samoista neljästä huoneesta otettiin myös VOC näytteet sisäilman kemiallisien yhdisteiden määrittämistä varten. Analyysitulosten mukaan VOC yhdisteet olivat pieniä. Neljästä edellä mainitusta huoneesta määritettiin tasopinnoilta laskeutuneet teolliset mineraalikuitupitoisuudet. Tasopinnoilla ei ollut kuitupitoisuutta. Mutta kolme näytettä otettiin tuloilman kotelon sisäpinnasta ja osittain tuloilman putken päästä. Niissä kaikissa oli hieman kuitupitoisuus koholla. Lisäksi tuloilmakotelot olivat hyvin likaiset.

11 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (10) Näiden näytteiden perusteella ilmanvaihtokanavat tulee tarkastaa ja tarvittavilta osin puhdistaa. Sen jälkeen säätää ilmamäärät ja painesuhteet. Aistin varaisesti arvioituna ensimmäisen kerroksen nurkka huoneessa oli hieman seisova muovin peräinen haju. Kuitenkaan näytteessä ei tullut esille VOC pitoisuutta. Toimenpiteenä suositellaan IV-kanavien puhdistus. Sen jälkeen tulee tehdä tilanteen havainnointia ja puhdistustoimenpiteiden vaikutuksen arviointia. Oulu iplomi-insinööri, erikoistutkija Rakennusterveysasiantuntija (VTT-C ) a-vaativuusluokan kosteustekninen kuntotutkija (ISE-pätevyys) a-vaativuusluokan kosteustekninen korjaussuunnittelija (ISE- pätevyys) Certifioitu passiivitalon suunnittelijan pätevyys (Passivhaus Institut) Rakenteiden kosteuden mittaaja (VTT-C ) Rakennusterveysasiantuntijoiden kouluttaja LIITTEET Liite 1. Pintanäytteiden mikrobianalyysitulokset. Liite 2. VOC-analyysitulokset. Liite 3. Pintanäytteiden teollisten mineraalikuitujen analyysitulokset. Liite 4. Pohjakuvat ja yhteenveto tuloksista. (3 sivua) (7 sivua) (3 sivua) (3 sivua) JAKELU Tilaajan edustajat OAMK Oy (Sähköinen kopio) (Sähköinen kopio) 1 kpl (Alkuperäinen)

12 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 1. 1 (3) Tilaaja: Oulun ammattikorkeakoulu Oy Kotkantie Oulu Kohde: Linnukan päiväkoti Karintie Liminka Pintanäyteluettelo mikrobianalyysiä varten. Näyte nro 1 1.kerros, lepohuone, pöydän yläpinta 2 1. kerros, tupa, kaapin yläpinta 3 2. kerros, tupa, kaapin yläpinta 4 2. kerros, tupa, kaapin yläpinta

13 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 1. 2 (3)

14 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 1. 3 (3)

15 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 2. 1 (7) Tilaaja: Oulun ammattikorkeakoulu Oy Kotkantie Oulu Kohde: Linnukan päiväkoti Karintie Liminka Näyteluettelo VOC-analyysiä varten. Näyte nro 1 1.kerros, lepohuone, pöydän yläpinta 2 1. kerros, tupa, kaapin yläpinta 3 2. kerros, tupa, kaapin yläpinta 4 2. kerros, tupa, kaapin yläpinta

16 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 2. 2 (7)

17 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 2. 3 (7)

18 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 2. 4 (7)

19 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 2. 5 (7)

20 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 2. 6 (7)

21 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 2. 7 (7)

22 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 3. 1 (3) Tilaaja: Oulun ammattikorkeakoulu Oy Kotkantie Oulu Kohde: Linnukan päiväkoti Karintie Liminka Näyteluettelo kuituanalyysiä varten. Näyte nro 1 1.kerros, lepohuone, pöydän yläpinta 2 1. kerros, lepohuone, IV-tuloilma kotelo sisäpinta 3 1. kerros, tupa, hyllyn yläpinta 4 1. kerros, tupa, IV-tuloilma kotelo sisäpinta 5 2. kerros, uusi laajennusosa, kaapin yläpinta 6 2. kerros, uusi laajennusosa, IV-tuloilma kotelo sisäpinta 7 2. kerros, tupa, kaapin yläpinta

23 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 3. 2 (3)

24 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS LIITE 3. 3 (3)

25 i1.018/ PUOLAPUUT VH01 8, i1.019 KAUKOLÄMMÖN o1.020/1 i1.026/2 MITTAUSKESKUS ar+1400, yr TP PK03 HK07 jakotukkikaappi 24 U o o1.020/ o1.021 o o i1.026/ jakotukkikaappi o i1.015/1 o1.033 ar+10, yr+40 o i1.034/1 i1.034/2 22 o PK04 o1.034 o1.027/1 o o1.027/2 PPK PK01 75 KK VH KK04 o1.028 o i1.015/2 ar+500, yr+1700 HK04 HK01 KK o i1.037/ jakotukkikaappi kuivausk. 4 kpl kenkähylly i1.046/1 ar+1200, yr o VH01 10 lokeroa VK02 pesupiste 2700 KK05 o lokeroa VK02 o1.046/1 o1.039/2 db 38 i1.037/3 448 i1.037/2 o1.039/1 o1.046/ i1.046/2 ar+300, yr+1600 o1.041 o1.044 o1.046/3 i1.039/ i1.039/ i1.044/1 i1.044/ kenkähyllyt + penkki lokeroa 0 i1.047/3 ar+700, yr i1.047/1 ar+300, yr+1600 jakotukkikaappi HK o1.040/2 db 38 HK01 jakotukkikaappi o1.047 i1.040/ HK01 i1.039/ HK01 10 lokeroa i1.040/3 o1.040/1 i1.047/2 ar+2100, yr+2800 o1.045 i1.045/3 i1.045/4 db HK01 HK01 HK01 U i1.045/2 i1.040/4 o1.040/3 272 i1.040/2 i1.045/1 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (3) LIITE 4. KEITTIÖN HUOLTO Kuidut < 0,1 kpl/cm 2 TVOC: < 10 µg/m 3 Kuidut, tuloilman kotelo 1,6 kpl/cm 2 a Kuidut < 0,1 kpl/cm SALI 152,0 i1.018/ o KOTIALUE III + IV VAUNUT SAEKATOS yht. 75m2 VSS SUOJALUOKKA K-06 PEILI o1.017 LIO VH TUOLIT SPK SALIVARASTO 5,5 9,0 MATOT PIANO i1.007/1 i1.007/2 o1.012 o1.014/ TUPA 7831 VARASTO o ,0 4,0 VAR HISSI TK 2,0 2,5 4,5 VH KURAETEINEN o1.014/1 17,0 db o1.009/2 i1.009/2 i1.009/ o1.009/1 db ETEINEN LEPOHUONE 21,0 35, o1.006 i1.003/1 i1.003/2 o PESU- JA WC-TILA 10,0 kuivausk. 2 kpl pesupiste KK05 HK06 HK PIENRYHMÄTILA ,0 PESU- JA WC-TILA 10,0 o1.008/2 i1.008/2 KS KS KS db o1.005 LEPOHUONE ,0 ETEINEN LIO 22,5 b b db i1.001/3 o1.001 i1.001/4 HK01 HK01 HK01 KK01.1 db TUPA n=152,4 e=300 39,0 PORTTI i1.009/ KS KS KS KS KS KS 3619 US1 KOTIALUE IV i1.008/1 21 lasta 4-6 v. i1.002/2 KS VS2 VS HK05 HK05 HK KS KS KS 36 db38 KS o1.008/1 VS5 KS KS HK03 HK01 KS KS KK01.1 i1.002/ o o i1.002/ i1.002/3 db38 o1.002/1 o1.002/2 KS KS KS KS VS3 VS1 db30 14 lokeroa TYÖHUONE 3, WC/K 2,0 01 VAUNUT 7 KPL AULA 58,5 528 o1.022 ESIKÄS KEITTIÖ 40,5 7 lokeroa 01 jakotukkikaappi jakotukkikaappi 2000 VS4 01 US LAATIKOT LAATIKOT ETEINEN 7,5 RK 12 lokeroa LÄMMIN PESU vaatetanko l lokeroa o1.011/ o1.011/ B A TK 4,5 KOTIALUE III 21 lasta 1-6 v. kuivausk. 2 kpl i1.004/3 o1.004 ar+700, yr lokeroa VK01 KH ± kenkähyllyt + penkki i1.001/ SK 1, VARASTO 2,0 ar+0, yr VS7 PK JK JK i1.011/1 o1.011/ B i1.014/1 ar+700, yr+2400 C ar+300, yr+1600 HS SOS.TILA / N 16, KPL SIIVOUSKESKUS 8, WC / INVA 5, WC 2, KÄYTÄVÄ 12,5 YV-1s YV-1s PÄÄSISÄÄNKÄYNTI i1.004/1 PK01 PK01 PK01 PK02 A 700 US2 ar+2100, yr i1.004/ ar+400, yr+1700 o1.026 o1.035 o1.032 i1.001/ PORTTI SO-1 US VERSTAS 23, SOS.TILA / M 4, VS6 n=152,4 e= SUIHKU/WC 2,5 A 4 KPL 1:12, VSS VAR. 6, VAR. 10, VAATEHUOLTO 9,0 sortumasuojaus kpl TV kpl TV-1 YV-1sYV-1s TUPA 34,5 5 lokeroa 01 KK01.1 HK01 HK VARASTO 3, ETEINEN 23, KURAETEINEN 20,0 1:12,5 TANGOT B db KOTIALUE I + II LEPOHUONE 35,0 KOTIALUE II db 38 PIENTEN LASTEN SÄNGYT KÄYTTÄJÄN HANKINTA 16 lasta 1-3 v HOITO PESU- JA WC-TILA 10, ETEINEN 21,5 Pintapöly Homeita: niukasti Sädesieniä: ei esiinny TVOC: 20 µg/m 3 C HK06 HK PIENRYHMÄTILA 15, VAUNUT VS HOITO PESU- JA WC-TILA 10, US2 o LEPOHUONE 34, E PIENTEN LASTEN SÄNGYT KÄYTTÄJÄN HANKINTA db 38 db TUPA 38,5 KK01.1 HK01 VS3 n=152,4 e=300 US1 KOTIALUE I 16 lasta 1-3 v. PORTTI US3 0 a Pintapöly Homeita: niukasti Sädesieniä: ei esiinny Kuidut, tuloilman kotelo 5,0 kpl/cm 2

26 i1.018/5 ar+3400, yr o i2.018/ o2.018/1 o VK03 i1.015/1 o2.023/2 o2.023/1 ar+2400, yr+40 i2.019/1 i2.016 i2.024/ i2.023/ HK05 HK05 HK05 HK05 KK lokeroa seinä h=1800, yläosa auki ar+3700, yr+5800 (1.krs lattiasta) 1400 o2.024/ lokeroa 1860 HK01 HK01 KS KS db38 KS KS 520 db30 o o2.024/2 i2.025/2 o U i2.027 i2.025/ ar+1200, yr lokeroa 358 o2.028/ jakotukkikaappi kenkähyllyt + penkki o2.028/ kuivausk. 2 kpl vaatetanko l TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (3) LIITE HAALAUSAUKKO- VARAUS RUNKOON ar+2200, yr+5000 i1.018/ SPL IV-KONEHUONE / LJH 67, TOIMISTO TYÖHUONE LEPOHUONE 12,0 11,5 34, VK03 db40 o2.018/2 KS KS KS TUPA 35,0 LIITUTAULU TIETOKONE KOTIALUE VII 21 lasta 4-6 v. ar+3400, yr KOPIO- KONEVAR. HK05 HK05 A 2798 KIINNITYSPINTAA KIINNITYSPINTAA A db40 db40 KS KS 1400 KK01.1 a i1.018/ SALI KORKEAA TILAA i2.013/ AULA / PIENRYHMÄTILA 38,5 NÄYTTELYSEINÄ WC 2, SIIVOUS 4,0 o2.020 jakotukkikaappi o KÄYTÄVÄ 12, B 1762 NARIKKA KS KS KOTIKEITTIÖ / HK:N TAUKOTILA 24,0 apk L jk jk MINIKEITTIÖ ETEINEN 22,0 db HK WC- JA PESUTILA 10, KURAETEINEN 11,5 B EI30 OVIVARAUS JA KÄYNTI ULLAKOLLE ULLAKKO/LAAJENNUSVARA a Kuidut < 0,1 kpl/cm LIITUTAULU i2.009/2 i2.012/1 ar+600, yr+2100 ar+600, yr TIETOKONE TUPA TERAPIA- JA TAPAAMISTILA 37,5 13,0 i1.007/1 i1.007/2 o HISSI 2, o2.013 KURAETEINEN VK03 HK05 HK05 17, VH01 VARASTO 2, o2.009/2 i2.008/2 o2.009/1 db30 db ETEINEN LEPOHUONE 21,0 35, o2.006 i1.003/1 i1.003/2 o WC- JA PESUTILA 20,0 kuivausk. 4 kpl PORTTI HK06 HK PIENRYHMÄTILA ,0 n=152,4 e=300 PESU- JA WC-TILA 10,0 LEPOHUONEET YHISTETTÄVISSÄ i2.002/2 o2.008/ db38 LEPOHUONE o , ETEINEN 22,5 b b i2.001/3 o2.001 i2.001/4 db30 HK01 HK01 HK01 U KK TUPA 39,0 PORTTI TIETOKONE LIITUTAULU 100 i2.009/ KS KS KS KS KS KS KS i2.008/1 KOTIALUE VI lasta 4-6 v. KS KS KS 3444 i2.002/1 18 KS KS KS KS KK01.2 E HK o2.012/2 db40 LIO o2.010 db38 KIINN.P. o2.008/1 db38 i2.002/3 db38 o2.002/1 o2.002/2 KS KS KS KS KS KS KS 374 db40 i2.012/2 KS o2.012/1 14 lokeroa 01 i2.002/ lokeroa 01 jakotukkikaappi jakotukkikaappi lokeroa kenkähyllyt + penkki B 10 lokeroa o2.011/3 vaatetanko l o2.011/2 KOTIALUE V 21 lasta 4-6 v. i2.001/ A VK01 i2.004/3 o2.004 ar+700, yr lokeroa pesupiste KK05 B o2.011/1 ar+, yr+2400 KAIE h=1000 i2.011/ ar+600, yr+2100 A i2.004/1 ar+1700, yr+2600 KAIE h= VK02 kenkähyllyt LIO KAIE h=1000 KOTIALUE V + VI Porras PO02 ks. ARK 581 i2.004/2 i2.001/ PORRAS 12,0 n=152,4 e=300 Porras PO03 ks. ARK 582 SAEKATOS yht. 75m2 o2.016 PORTTI KK05 pesupiste VK01 B PORTTI n=152,4 e=300 Porras PO01 ks. ARK KAIE h=1000 KOTIALUE VII Pintapöly Homeita: niukasti Sädesieniä: ei esiinny TVOC: 10 µg/m PORTTI

27 TUTKIMUSSESTUS OAMK- BS (3) LIITE 4. Kuidut < 0,1 kpl/cm 2 Pintapöly Homeita: niukasti Sädesieniä: ei esiinny TVOC: < 10 µg/m 3 Kuidut, tuloilman kotelo 1,1 kpl/cm 2

Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet

Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet 25.11.2016 Liikuntahalli Lippitie 2 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka 1 (5) Sisällysluettelo Tilaaja... 2 Tilaus...

Lisätiedot

Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet

Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet Sisäilman VOC-pitoisuuden määrittäminen Uusintanäytteet 23.6.2016 Liikuntahalli Lippitie 2 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka 1 (5) Sisällysluettelo Tilaaja... 2 Tilaus...

Lisätiedot

Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden. Lisätutkimukset

Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden. Lisätutkimukset Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden avulla Lisätutkimukset Liminka Linnukan päiväkoti Karintie 1 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka 1 (9) Sisällysluettelo Tiivistelmä...

Lisätiedot

Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden. Lisätutkimukset

Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden. Lisätutkimukset Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden avulla Lisätutkimukset 14.-15.9.2018 Liminka Linnukan päiväkoti Karintie 1 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka 1 (9) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden

Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden avulla Liminka Linnukan päiväkoti Karintie 1 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka 1 (19) Sisällysluettelo Tiivistelmä... 2 1. Yleistiedot...

Lisätiedot

Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden avulla

Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden avulla Kohteen sisäilman tutkiminen näytteiden avulla Liminka Vesikarin päiväkoti ja ala-aste Sortavalantie 1 91910 Tupos Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka 1 (20) Sisällysluettelo Tiivistelmä...

Lisätiedot

Sisä- ja ulkoilman olosuhteet mittausten aikana olivat seuraavat:

Sisä- ja ulkoilman olosuhteet mittausten aikana olivat seuraavat: 1 Sisäilman mikrobit Näytteet otettiin kuusivaihekeräimellä elatusalustoille, jotka olivat 2 % mallasuuteagar homesienille ja tryptoni-hiivauute-glukoosiagar bakteereille ja sädesienille eli aktinomykeeteille.

Lisätiedot

Sisäilman mikrobit. MITTAUSTULOKSET Mikkolan koulu Liite Bakteerit, Sieni-itiöt, pitoisuus, Näytteenottopisteen kuvaus

Sisäilman mikrobit. MITTAUSTULOKSET Mikkolan koulu Liite Bakteerit, Sieni-itiöt, pitoisuus, Näytteenottopisteen kuvaus 1 Sisäilman mikrobit Näytteet otettiin kuusivaihekeräimellä elatusalustoille, jotka olivat 2 % mallasuuteagar homesienille ja tryptoni-hiivauute-glukoosiagar bakteereille ja sädesienille eli aktinomykeeteille.

Lisätiedot

Kohteen tutkiminen sisäilmaepäilyn johdosta

Kohteen tutkiminen sisäilmaepäilyn johdosta TUTKIMUSSELOSTUS OAMK- BS- 021-16 Kohteen tutkiminen sisäilmaepäilyn johdosta Liminka, Lintupuiston päiväkoti Kuormatie 11 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka TUTKIMUSSELOSTUS

Lisätiedot

SISÄILMASTON KUNTOTUTKIMUKSET

SISÄILMASTON KUNTOTUTKIMUKSET SISÄILMASTON KUNTOTUTKIMUKSET Ruonalan Koulu Karhuvuorentie 1 48300 Kotka 2.5.2017 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0306 705 500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 Kuntotutkimusraportti 2 Kenttätutkimus

Lisätiedot

VOC sisäilmanäytteet Pohjakerroksen käytävä ja V-osa 3-krs portaikko

VOC sisäilmanäytteet Pohjakerroksen käytävä ja V-osa 3-krs portaikko 1(5) VOC sisäilmanäytteet Pohjakerroksen käytävä ja V-osa 3-krs portaikko Sepänkadun koulu 21.12.2018 2(5) 1. LÄHTÖTIEDOT Toimeksiantaja: Turun kaupunki, Tilapalvelukeskus Janne Virtanen Linnankatu 90

Lisätiedot

Kohteen tutkiminen sisäilmaepäilyn johdosta

Kohteen tutkiminen sisäilmaepäilyn johdosta TUTKIMUSSELOSTUS OAMK- BS- 013-16 Kohteen tutkiminen sisäilmaepäilyn johdosta Liminka kedonperän päiväkoti Kedonperäntie 13 91900 Liminka Tilaaja: Limingan kunta Iivarinpolku 6 91900 Liminka TUTKIMUSSELOSTUS

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, AMBIOTICA-RAKENNUS RAKENNUSTEKNINEN JA SISÄILMA- OLOSUHTEIDEN TUTKIMUS TIEDOTUSTILAISUUS 19.8.2014 RAKENNUKSEN PERUSTIEDOT pinta-ala noin 11 784 br-m 2, kerrosala noin 12 103 ke rakennus

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI

TUTKIMUSRAPORTTI TUTKIMUSRAPORTTI 17.8.2017 Hämeenlinnan kaupunki Linnan Tilapalvelut -liikelaitos Mika Metsäalho PL 84, 13101 Hämeenlinna Sähköposti: mika.metsaalho@hameenlinna.fi Kohde Ojoisten lastentalo, Mäyräntie

Lisätiedot

SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET

SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET SISÄILMAN VOC- JA FLEC-MITTAUKSET Ruonalan Koulu Karhuvuorentie 1 48300 Kotka 12.2.2018 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0306 705 500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 Kuntotutkimusraportti 2 Kenttätutkimus

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS 23.3.2015 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN

SISÄILMATUTKIMUS 23.3.2015 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN 1 (8) Tilaaja: Limingan kunta Simo Pöllänen Kauppakatu 4 91900 Liminka LIMINGAN PALOASEMAN SISÄILMATUTKIMUS 2 (8) TIIVISTELMÄ Limingan paloasema sijaitsee Limingassa, osoitteessa Kramsuntie 3, 91900 Liminka.

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS

SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS Sivu 1 / 6 SISÄILMATUTKIMUSRAPORTTI SEURANTAMITTAUS MATTILAN PÄIVÄKOTI Hirsitie 2, 04340 Tuusula 1.4.2012 TILAAJA: Pertti Elg, Rakennusmestari, Tuusulan kunta TUTKIJA: Jari Järveläinen, Jakitec Ky Sivu

Lisätiedot

MITTAUSTULOKSET Koskenkylän koulu, Koskenkyläntie 424, Pernaja Liite

MITTAUSTULOKSET Koskenkylän koulu, Koskenkyläntie 424, Pernaja Liite 77.0709 Sisäilman mikrobit Näytteet otettiin kuusivaihekeräimellä elatusalustoille, jotka olivat 2 % mallasuuteagar homesienille ja tryptoni-hiivauute-glukoosiagar bakteereille ja sädesienille eli aktinomykeeteille.

Lisätiedot

Sisäilmatutkimusraportti, Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen

Sisäilmatutkimusraportti, Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen Delete Tutkimus Oy 16.7.2012 p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Kaunialan Sairaala Oy Markku Kiuru Talous- ja hallintopäällikkö Kylpyläntie 19 02700 Kauniainen puh: 09-505 922 29 mp: 0500 711

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Ilolan koulu, Vantaa

Tutkimusraportti, Ilolan koulu, Vantaa Delete Tutkimus Oy 17.09.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan kaupunki Tilakeskus Rakennuttaminen Ulla Lignell Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti,

Lisätiedot

Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen. Katajan koulu. Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska

Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen. Katajan koulu. Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska TUTKIMUSSELOSTUS OAMK- BS- 076-14 27.12.2014 Sisäilman kuntoon vaikuttavien asioiden tarkastaminen Katajan koulu Tilaaja: Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 Ylivieska TUTKIMUSSELOSTUS OAMK- BS- 076-14

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/8 Vastaanottaja: Kärkölän kunta Jukka Koponen Virkatie 1 16600 Järvelä Arkistokuva Raportti Työnumero: 051621700091 Kohde: Toimeksianto: Opintien koulu Opintie 16600 Järvelä VOC-ilma ja materiaalinäytteiden

Lisätiedot

Kanniston koulun kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset kesällä 2014

Kanniston koulun kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset kesällä 2014 Kanniston koulun kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset kesällä 2014 Sisäilmailta Kanniston koululla 2.9.2014 Tutkimuksen lähtökohta Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Kanniston koulussa toisen kerroksen

Lisätiedot

Arkistokuva Raportti Työnumero: VOC-ilma ja materiaalinäytteiden ottaminen

Arkistokuva Raportti Työnumero: VOC-ilma ja materiaalinäytteiden ottaminen Sivuja:1/9 Vastaanottaja: Kärkölän kunta Jukka Koponen Virkatie 1 16600 Järvelä Arkistokuva Raportti Työnumero: 051621700090 Kohde: Toimeksianto: Vuokkoharjun koulu Koulutie 18 16600 Järvelä VOC-ilma ja

Lisätiedot

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI

JATKOTUTKIMUSRAPORTTI JATKOTUTKIMUSRAPORTTI Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1 89400 Hyrynsalmi 27.10.2016 RI Joonas Koponen JATKOTUTKIMUSRAPORTTI 2 YHTEYSTIEDOT: Työkohde: Hyrynsalmen yhtenäiskoulu Kaarnatie 1, 89400 Hyrynsalmi

Lisätiedot

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset

Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Ojoisten lastentalo Sisäilma- ja kosteustekniset selvitykset Sanna Pohjola Hanna Kuitunen 1 Lähtökohta ja selvitysten tavoite Ojoisten lastentalon vanha osa valmistunut 1970-luvulla (liikuntasali, keittiö,

Lisätiedot

SISÄILMAMITTAUKSET. Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa

SISÄILMAMITTAUKSET. Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa SISÄILMAMITTAUKSET Koivukoti 1I Kuriiritie 24 01510 Vantaa Raportin päiväys 31.10.2012 Vetotie 3 A FI-01610 Vantaa p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi Y-tunnus: 0905045-0 SISÄILMAMITTAUKSET 2 KURIIRITIE

Lisätiedot

Sisäilman mikrobit. MITTAUSTULOKSET Kartanonkosken koulu Liite Bakteerit, pitoisuus, Sieni-itiöt, pitoisuus, cfu/m 3

Sisäilman mikrobit. MITTAUSTULOKSET Kartanonkosken koulu Liite Bakteerit, pitoisuus, Sieni-itiöt, pitoisuus, cfu/m 3 Sisäilman mikrobit 1 Näytteet otettiin kuusivaihekeräimellä elatusalustoille, jotka olivat 2 % mallasuuteagar homesienille ja tryptoni-hiivauute-glukoosiagar bakteereille ja sädesienille eli aktinomykeeteille.

Lisätiedot

Arkistokuva Raportti Työnumero:

Arkistokuva Raportti Työnumero: Sivuja:1/12 Vastaanottaja: Kärkölän kunta Jukka Koponen Virkatie 1 16600 Järvelä Arkistokuva Raportti Työnumero: 051621700090 Kohde: Toimeksianto: Vuokkoharjun koulu Koulutie 18 16600 Järvelä -VOC-ilma

Lisätiedot

Muut yhteyshenkilöt: Päiväkodin johtaja Eija Järveläinen 09-8393 0871 Kouluisäntä Jukka Huippu 040-5138594

Muut yhteyshenkilöt: Päiväkodin johtaja Eija Järveläinen 09-8393 0871 Kouluisäntä Jukka Huippu 040-5138594 VANTAAN KAUPUNKI Sisäilmatutkimukset 1 (5) 1 TOIMEKSIANTO Tutkimuskohde: Itä-Hakkilan päiväkoti Keskustie 1 01260 Vantaa Tutkimusajankohta: 13.12.2011 27.12.2012 Tilaaja: Vastuuhenkilö Rakennesuunnittelijainsinööri

Lisätiedot

Arkistokuva. VOC-näytteiden ottaminen. Seppo Rantanen, Tuukka Korhonen

Arkistokuva. VOC-näytteiden ottaminen. Seppo Rantanen, Tuukka Korhonen Vastaanottaja: Sivuja:1/12 Padasjoen kunta Seppo Rantanen Arkistokuva Tutkimusraportti Kohde: Toimeksianto: Pappilanmäen koulu Puistotie 8 17500 Padasjoki VOC-näytteiden ottaminen Tilaaja: Seppo Rantanen

Lisätiedot

ulkoseinä, ikkunan tilkerako uretaanivaahto ulkoseinä, ikkunoiden karmiväli uretaanivaahto, puu

ulkoseinä, ikkunan tilkerako uretaanivaahto ulkoseinä, ikkunoiden karmiväli uretaanivaahto, puu Anttilan koulu, Kirkkokatu 6, 08100 Lohja 41 (43) MMS36: 1.18 MMS37: 2.03 MMS38: 2.03 MMS39: 2.50 uuden ja vanhan osan liitoskohta MMS40: 1.77, ulkopuoli MMS41: 1.77, ulkopuoli MMS42: 1.79, ulkopuoli MMS43:

Lisätiedot

Liite Patu VEIKKOLAN PÄIVÄKOTI PROJEKT KUUBIS

Liite Patu VEIKKOLAN PÄIVÄKOTI PROJEKT KUUBIS Liite Patu 1.3.2018 VEIKKOLAN PÄIVÄKOTI 08.01.2018 KUUBIS. ASEMApiirustus 1:500 kerros 1 1:200 JÄTE Tilaluettelo Kerros 1 Level Name Number Area 125 RH- Lepo 36.0 m² 126 RH-Lepo 35.9 m² hoitotaso 128 Pesuh/WC-pienet

Lisätiedot

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu

Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu 1/6 Materiaalinäytteenotto sisäpihan ulkoseinästä 20.11.2015 Hangon kaupunki, Hagapuiston koulu Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) veli-jukka.rousu@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/6 Sisällys

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän päiväkoti, Vantaa

Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän päiväkoti, Vantaa Delete Tutkimus Oy 14.09.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan Tilakeskus Jouni Räsänen Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti, Pähkinänsärkijän

Lisätiedot

Karamzin koulu. Sisäilman mikrobit. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, E s p o o Työnro Ins.

Karamzin koulu. Sisäilman mikrobit. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, E s p o o Työnro Ins. K u l l o o n m ä e n t i e 2 0, 0 2 9 4 0 E s p o o Sisäilman mikrobit 5.4.2017 Työnro 319099.16 Ins. Terttu Rönkä 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 1.1 Tilaaja...3 1.2 Työn sisältö...3 1.3 Kohde ja

Lisätiedot

Raportti Työnumero: 051421400493

Raportti Työnumero: 051421400493 Vastaanottaja: RISTO VILKKI MIKKELIN KAUPUNKI Sivuja:1/24 Raportti Kohde: Toimeksianto: LAUNIALAN KOULU SAIMAANNORPANKATU 1 50190 MIKKELI SISÄILMANLAATUUN VAIKUTTAVIEN TEKIJÖIDEN SELVITYS Tutkimus pvm:

Lisätiedot

SISÄILMASTO- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS

SISÄILMASTO- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS 11.4.2013 Isännöitsijätoimisto Maikoski Oy Jari Vainio Vernissakatu 6 01300 Vantaa jari.vainio@maikoski.fi Tutkimuskohde Uudenmaan TE-toimiston tilat, Vernissakatu 6, Vantaa SISÄILMASTO- JA KOSTEUSTEKNINEN

Lisätiedot

Kaupungintalon sisäilmakorjauksiin liittyvää alustavaa tarkastelua

Kaupungintalon sisäilmakorjauksiin liittyvää alustavaa tarkastelua 5.3.2015 Kaupungintalon sisäilmakorjauksiin liittyvää alustavaa tarkastelua Ylivieskan kaupungintalo Kyöstintie 4 84100 YLIVIESKA Tilaaja: Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 YLIVIESKA 1 (8) Sisällysluettelo

Lisätiedot

KIRKKOKADUN KOULU Sisäilman seurantanäytteet 15.3.2013. Rakennusterveysasiantuntija Minna Laurinen 29.4.2013

KIRKKOKADUN KOULU Sisäilman seurantanäytteet 15.3.2013. Rakennusterveysasiantuntija Minna Laurinen 29.4.2013 KIRKKOKADUN KOULU Sisäilman seurantanäytteet 15.3.2013 Rakennusterveysasiantuntija Minna Laurinen 29.4.2013 Sisäilmatalo Kärki Oy www.sisailmatalo.fi Sisäilmanäytteet maaliskuu 2013 Nurmeksen kaupungin

Lisätiedot

SISÄILMASTONÄYTTEENOTTO Koy Mukulatori Mukulamäentie Vanha-Ulvila

SISÄILMASTONÄYTTEENOTTO Koy Mukulatori Mukulamäentie Vanha-Ulvila SISÄILMASTONÄYTTEENOTTO Koy Mukulatori Mukulamäentie 1 28450 Vanha-Ulvila 1 Sisällys 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Näytteidenoton ja mittauksen suorittajat... 3 1.4 Näytteenotto-

Lisätiedot

Ilmakuva 2016 Google, karttatiedot 2016 Google. Tuomikuja 4, Kuopio. Projektin nro N2000. Piirustuksen sisältö ILMAKUVA ETELÄSTÄ NYKYTILANNE

Ilmakuva 2016 Google, karttatiedot 2016 Google. Tuomikuja 4, Kuopio. Projektin nro N2000. Piirustuksen sisältö ILMAKUVA ETELÄSTÄ NYKYTILANNE Ilmakuva 206 Google, karttatiedot 206 Google 80 ILMAKUVA ETELÄSTÄ NYKYTILANNE.9.206 MARINOINTIKUVAT Tulostustiedoston nimi ja pvm:.9.206 ARK ESITTELY 80 Tuomikujan päiväkoti Kuopio A8.pln Taustan ilmakuva

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS 3.5.08 5006-08 Mika Metsäalho Kaupunkirakenne / Tilapalvelut PL 84 (Kasarmikatu 3, 3. krs) 30 Hämeenlinna mika.metsaalho@hameenlinna.fi Kohde: Ilmarila, SISÄILMAN LAADUN LISÄSELVITYKSET,

Lisätiedot

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri)

Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011. Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) Kiratek Oy Jyrki Pulkki, puh. 0207 401 011 28.3.2011 SISÄILMATUTKIMUS Kaivokselan koulu Tilat 213b (kuraattori) ja 216 (koulusihteeri) 2 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 2. TUTKIMUKSET... 3

Lisätiedot

Tontti/nro. Viranomaisten merkintöjä. Piirustuslaji Liite Piirustuksen sisältö. Huonetilaohjelma. Sivumäärä: Nimiö + 11.

Tontti/nro. Viranomaisten merkintöjä. Piirustuslaji Liite Piirustuksen sisältö. Huonetilaohjelma. Sivumäärä: Nimiö + 11. ALUSTAVA..0 Kaupunginosa/kylä Lauttaranta 9 Rakennustoimenpide Uudisrakennus Rakennuskohteen nimi ja osoite Syvälahden koulu ja päiväkoti Vanha Kakskerrantie 8 0900 Turku Kortteli/tila Tontti/nro Viranomaisten

Lisätiedot

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS

SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS SISÄILMA- JA KOSTEUSTEKNINEN TUTKIMUS Hangon kaupunki - Halmstadintalo - keittiön ja päiväkotitilojen mikrobinäytteenotot 22.11.2017 1 / 11 Sisällysluettelo Yleistiedot... 3 Kohde... 3 Tilaaja... 3 Tutkimuksen

Lisätiedot

KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS

KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS S i v u - 1 - RAPORTTI KOSTEUS-, KUITU- JA IV-KARTOITUS KOy Korson toimistokeskus Naalipolku 6 01450 Vantaa 12.7.-10.8.2011 RAPORTIN NUMERO: 21140 TILAAJA: Jari Porthén, Realco Oy VASTAAVA TUTKIJA: Mikko

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset

TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset TUTKIMUSRAPORTTI Kosteusmittaukset ja VOC-tutkimukset Meripirtin päiväkoti Haukkavuorenkatu 5 48100 KOTKA Työ nro T15026 Kotka 9.11.2015 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25,

Lisätiedot

Jyväskylän Kaupungintalo - 027 Kellariravintola valaistus esitys

Jyväskylän Kaupungintalo - 027 Kellariravintola valaistus esitys Jyväskylän Kaupungintalo - 027 Kellariravintola valaistus esitys Jyväskylän Kaupungintalo - 002 Pohjakerroksen käytävä 211 JUHLASALIN VANHA VALURAUAKRUUNU 102 KALUSUS JA VANHA VALAISIME 217 KALUSUS JA

Lisätiedot

Hangon kaupunki Hagapuiston koulu

Hangon kaupunki Hagapuiston koulu 26.02.2015 Hangon kaupunki Hagapuiston koulu Sisäilman VOC-mittaukset 23.1.2015 Jakelu: bengt.lindholm@hanko.fi (PDF) Sisäilmari Oy, arkisto (PDF) 2/5 1. Yleistiedot Kohde Hangon kaupunki Hagapuiston koulu

Lisätiedot

Sisäilmatutkimusraportti, Havukosken koulu, Vantaa

Sisäilmatutkimusraportti, Havukosken koulu, Vantaa Delete Tutkimus Oy 26.6.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan kaupunki Tilakeskus Jouni Räsänen Sisäilmatutkimusraportti, Havukosken koulu, Vantaa Johdanto

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208

TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208 TUTKIMUSRAPORTTI Luokat 202, 207 ja 208 Kotkan lyseo, Arcus-talo Kirkkokatu 15 48100 KOTKA Työ nro T8007-5 Kotka 5.4.2016 Oy Insinööri Studio OY INSINÖÖRI STUDIO, TORNATORINTIE 3, PL 25, 48101 KOTKA, PUH.

Lisätiedot

TXIB-YHDISTEEN ESIINTYMINEN SISÄILMASSA LUVULLA JA ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN MERKITYS PITOISUUDEN HALLINNASSA

TXIB-YHDISTEEN ESIINTYMINEN SISÄILMASSA LUVULLA JA ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN MERKITYS PITOISUUDEN HALLINNASSA TXIB-YHDISTEEN ESIINTYMINEN SISÄILMASSA 2010- LUVULLA JA ILMANVAIHTOJÄRJESTELMÄN MERKITYS PITOISUUDEN HALLINNASSA P a l v eluja h u o misen menestykseen! SISÄILMASTOSEMINAARI 2019 HELENA JÄRNSTRÖM RISTO

Lisätiedot

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen

Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu. RTA2-loppuseminaari Asko Karvonen Sisäilmaongelmaisen rakennuksen kuntotutkimus Saarijärven keskuskoulu RTA2-loppuseminaari 8.6.2017 Saarijärven Keskuskoulu Lähtötiedot Kohde on valmistunut vuonna 1966. Kerrosala 4 334 m2. Laajamittainen

Lisätiedot

TARKASTUSMUISTIO Länsikatu JOENSUU Poikolan koulu, alakoulu Poikolantie 6 C Juuka

TARKASTUSMUISTIO Länsikatu JOENSUU Poikolan koulu, alakoulu Poikolantie 6 C Juuka Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy TARKASTUSMUISTIO: Poikolan alakoulu, talvi 2012 1/3 Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy TARKASTUSMUISTIO Länsikatu 15 80110 JOENSUU 7.5.2012 Juuan kunta, tekniset palvelut

Lisätiedot

IV-SELVITYS KORSON PÄIVÄKOTI MERIKOTKANTIE 8, 01450 VANTAA

IV-SELVITYS KORSON PÄIVÄKOTI MERIKOTKANTIE 8, 01450 VANTAA 14.9.2012 IV-SELVITYS KORSON PÄIVÄKOTI MERIKOTKANTIE 8, 01450 VANTAA DELETE TUTKIMUS OY, HELSINKI Mikko Mäkinen p. 040 584 46 88 mikko.makinen@delete.fi SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TILAAJA... 3 1.2 KOHDETIEDOT...

Lisätiedot

Muovimatot VOC:t, mikrobit ja toksisuus. Loppuseminaari Ulla Lignell RTA 3

Muovimatot VOC:t, mikrobit ja toksisuus. Loppuseminaari Ulla Lignell RTA 3 Muovimatot VOC:t, mikrobit ja toksisuus Loppuseminaari Ulla Lignell RTA 3 Tutkimusasetelma ja tutkimukset A. Kirjallisuusosio B. Kenttätutkimukset tutkimuskohteessa=t, vertailukohteessa=v 1. Kosteusmittaukset

Lisätiedot

Hyvinvointikeskus Kunila

Hyvinvointikeskus Kunila Hyvinvointikeskus Kunila Jari Harju RTA 2 27.4.2017 Johdanto Tutkimuskohde on 1953 rakennettu tiilirunkoinen rakennus Laajennettu 1993 Korjattu vuosina 1993, 1998, 2003 ja 2008 Kuntoarvio 2011 Laaja peruskorjaus

Lisätiedot

Tuomarilan koulu, Tiivistyskorjausten jälkeinen tarkistusmittaus

Tuomarilan koulu, Tiivistyskorjausten jälkeinen tarkistusmittaus Tuomarilan koulu, Tiivistyskorjausten jälkeinen tarkistusmittaus Tutkimusraportti 19.4.2018 Projekti 308712 TIIVISTELMÄ Tutkimuksessa selvitettiin Tuomarilan koulun tiivistyskorjausten jälkeistä tilannetta

Lisätiedot

IV-SELVITYS PÄHKINÄNSÄRKIJÄN PÄIVÄKOTI PÄHKINÄTIE 2, 01710 VANTAA

IV-SELVITYS PÄHKINÄNSÄRKIJÄN PÄIVÄKOTI PÄHKINÄTIE 2, 01710 VANTAA 10.7.2012 IV-SELVITYS PÄHKINÄNSÄRKIJÄN PÄIVÄKOTI PÄHKINÄTIE 2, 01710 VANTAA DELETE TUTKIMUS OY, HELSINKI Mikko Mäkinen p. 040 584 46 88 mikko.makinen@delete.fi SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 TILAAJA... 3 1.2

Lisätiedot

Tutkimusraportti, Korson päiväkoti, Vantaa

Tutkimusraportti, Korson päiväkoti, Vantaa Delete Tutkimus Oy 22.10.2012 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Vantaan Tilakeskus Jouni Räsänen Kielotie 13 01300 Vantaa Tutkimusraportti, Korson päiväkoti,

Lisätiedot

Kaupungintalon käyttöön liittyvä lausunto

Kaupungintalon käyttöön liittyvä lausunto LIITTYVÄ LAUSUNTO 9.4.2015 Kaupungintalon käyttöön liittyvä lausunto Ylivieskan kaupungintalo Kyöstintie 4 84100 YLIVIESKA Tilaaja: Ylivieskan kaupunki Kyöstintie 4 84100 YLIVIESKA LIITTYVÄ LAUSUNTO 1

Lisätiedot

LUKIO HAKALAHDENKATU 8 YLIVIESKA

LUKIO HAKALAHDENKATU 8 YLIVIESKA LUKIO HAKALAHDENKATU 8 YLIVIESKA Sivu 1/7 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde: Kohteen pinta-ala: - Lukio Kohteen tilavuus: - Hakalahdenkatu 8 Kerrosluku: 2 Ylivieska Rakennusvuosi: Käyttötarkoitus: Koulu

Lisätiedot

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS

16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS 16.3.2015 SISÄILMAN MIKROBITUTKIMUS PERTUN PARAKKIKOULU 05400 JOKELA 05400 JOKELA 2/6 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Toimeksiannon laatija... 3 1.3 Toimeksiannon

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus

HOMEKOIRATUTKIMUS. Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus Osoite Sairaalantie 7 Asiakkaan nimi Heinäveden kunta. Raportin toimitus jenni.ylikotila@heinavesi.fi 1 / 8 Sisällysluettelo 1. KOHTEEN TIEDOT... 3 1.1 YLEISKUVAUS KOHTEESTA... 3 1.2 OLEELLISIMMAT HAVAINNOT...

Lisätiedot

Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus. Ruukinkankaan koulu. Ruukinkatu 5, Suomussalmi

Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus. Ruukinkankaan koulu. Ruukinkatu 5, Suomussalmi Teollisten mineraalivillakuitujen tutkimus Ruukinkankaan koulu Ruukinkatu 5, Suomussalmi Tutkija Sotkamon Erikoispuhdistus Oy Sivu 1 / 4 MMMF-tutkimus Ruukinkankaan koulu, Suomussalmi Sisällysluettelo

Lisätiedot

SISÄILMAMITTAUKSET KNUUTTILAN PÄIVÄKODISSA

SISÄILMAMITTAUKSET KNUUTTILAN PÄIVÄKODISSA Seinäjoen kaupunki Tekniikkakeskus / Jouni Tiisijärvi PL 215 60100 Seinäjoki SISÄILMAMITTAUKSET KNUUTTILAN PÄIVÄKODISSA 2.1.2013 1 YLEISTÄ Mittauskohteena olivat Knuuttilan päiväkodin tilat, osoitteessa

Lisätiedot

RAKENNUKSEN JA TILOJEN

RAKENNUKSEN JA TILOJEN RAKENNUKSEN JA TILOJEN TUTKIMINEN SISÄILMAONGELMAN SYIDEN SELVITTÄMISEKSI - Mitä ja miten pitää tutkia? - Minkälaista osaamista ja pätevyyttä tutkijalta edellytetään? - Ketkä näitä tutkimuksia tekevät?,

Lisätiedot

Insinööritoimisto TähtiRanta Oy Talman koulun korjausten jälkeinen sisäilmaston laadunvarmistus

Insinööritoimisto TähtiRanta Oy Talman koulun korjausten jälkeinen sisäilmaston laadunvarmistus Insinööritoimisto TähtiRanta Oy Talman koulun korjausten jälkeinen sisäilmaston laadunvarmistus TUTKIMUKSEN TAVOITTEET Sipoon Talman koulussa suoritettiin laaja sisäilmaston tekninen kuntotutkimus marraskuu

Lisätiedot

VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013

VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013 VILLA RUBENIN SISÄILMAN MIKROBIMITTAUS 3.4.2013 Sisäilmainsinöörit Oy Puh. +358 20 7698 440 e-mail: info@sisailmainsinoorit.fi Luoteisrinne 4 C Fax. +358 20 7698 449 internet: www.sisailmainsinoorit.fi

Lisätiedot

NÄYTTEET: Ilmanäytteet on ottanut Merja Järvelä, Thermopolis Oy, ja ne on vastaanotettu laboratorioon

NÄYTTEET: Ilmanäytteet on ottanut Merja Järvelä, Thermopolis Oy, ja ne on vastaanotettu laboratorioon RAPORTTI ILA2013-1 Thermopolis Oy Merja Järvelä Valtuustontie 2 62100 Lapua TULOSRAPORTTI KOHDE: Knuuttilan päiväkoti, Seinäjoki NÄYTTEET: Ilmanäytteet on ottanut Merja Järvelä, Thermopolis Oy, 2.1.2013

Lisätiedot

Asumisterveys - olosuhteet kuntoon

Asumisterveys - olosuhteet kuntoon Asumisterveys - olosuhteet kuntoon LVI-päivät Tampere 1 27.10.2017 Etunimi Sukunimi Terveydensuojelulain tarkoitus Tämän lain tarkoituksena on väestön ja yksilön terveyden ylläpitäminen ja edistäminen

Lisätiedot

HOMEKOIRATUTKIMUS Linnukan koulu ja limingan lukio 17.1.2016

HOMEKOIRATUTKIMUS Linnukan koulu ja limingan lukio 17.1.2016 HOMEKOIRATUTKIMUS Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 1 (13) 1. YLEISTÄ 1.1 Yleistiedot Kohde Linnukkatie 5 7, 91900

Lisätiedot

Sisä- ja ulkoilman olosuhteet mittausten aikana olivat seuraavat:

Sisä- ja ulkoilman olosuhteet mittausten aikana olivat seuraavat: Sisäilman mikrobit 1 Näytteet otettiin kuusivaihekeräimellä elatusalustoille, jotka olivat 2 % mallasuuteagar homesienille ja tryptoni-hiivauute-glukoosiagar bakteereille ja sädesienille eli aktinomykeeteille.

Lisätiedot

13.3.2015 SISÄILMATUTKIMUS RAPORTTI

13.3.2015 SISÄILMATUTKIMUS RAPORTTI RAPORTTI JOKELAN PÄIVÄKOTI 05400 JOKELA JOKELA 2/19 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOHTEEN YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohdetiedot ja tilaaja... 3 1.2 Tutkimusselosteen laatija... 3 1.3 Toimeksiannon yleistiedot... 3 1.4

Lisätiedot

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa

Merkkiainetutkimus. Hakunilan koulu Hiirakkotie Vantaa Merkkiainetutkimus Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2 Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastus merkkiainekaasun avulla 1. Kohdetiedot Jouni Räsänen, Vantaan kaupunki, Vantaa Hiirakkotie 9 01200 Vantaa 2. Tutkijat

Lisätiedot

Kirkkokadun koulu Nurmeksen kaupunki Sisäilmatutkimukset 2011-2012

Kirkkokadun koulu Nurmeksen kaupunki Sisäilmatutkimukset 2011-2012 Kirkkokadun koulu Nurmeksen kaupunki Sisäilmatutkimukset 2011-2012 Minna Laurinen, Rakennusterveysasiantuntija Marika Raatikainen, Sisäilma-asiantuntija Kirkkokadun koulu Nurmeksen kaupunki Sisäilmatutkimukset

Lisätiedot

RAPORTTI. Itäkeskuksen lukio Kajaaninlinnantie HELSINKI

RAPORTTI. Itäkeskuksen lukio Kajaaninlinnantie HELSINKI S i v u - 1 - RAPORTTI VOC-MITTAUKSET SISÄILMASTA JA LATTIAPINNOITTEISTA Itäkeskuksen lukio Kajaaninlinnantie 10 00900 HELSINKI 30.12.2010 RAPORTIN NUMERO: 21039 TILAAJA: Petri Sorola, PJS IV- ja sisäilmatutkimus

Lisätiedot

Kauhavan kaupunki, Pernaan koulu

Kauhavan kaupunki, Pernaan koulu Kauhavan kaupunki, Pernaan koulu Vanha- Lapuantie 22, 62220 Kauhava Sisäilmanäytteet 31.5.2017 Työnro 31 4384.34 RI (AMK) Irmeli Nutikka Rkm Timo Ekola 2 (6) Kauhavan kaupunki, Pernaan koulu Vanha-Lapuantie

Lisätiedot

IV-kuntotutkimus. Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo 01.02.2012. Keskustie 1 01260 Vantaa

IV-kuntotutkimus. Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo 01.02.2012. Keskustie 1 01260 Vantaa 01.02.2012 IV-kuntotutkimus Itä-Hakkilan päiväkoti, keskitalo Keskustie 1 01260 Vantaa HELSINKI: posti@asb.fi keskus: 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 0207 311 140, faksi: 0207 311 145 www.asb.fi TAMPERE:

Lisätiedot

SISÄILMAN SEURANTAMITTAUKSET. Lausunto 07.04.2014 SIIKAISTEN KOULUKESKUS LAUTTIJÄRVENTIE 8 SIIKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A

SISÄILMAN SEURANTAMITTAUKSET. Lausunto 07.04.2014 SIIKAISTEN KOULUKESKUS LAUTTIJÄRVENTIE 8 SIIKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A SIIKAISTEN KOULUKESKUS LAUTTIJÄRVENTIE 8 SIIKAINEN SISÄILMAN SEURANTAMITTAUKSET Lausunto 07.04.2014 Tilaaja Siikaisten kunta Tekninen johtaja Anne Järvenranta Toimeksianto Sisäilman seurantamittaukset.

Lisätiedot

SISÄILMAN VOC- MÄÄRITYKSET JA LATTIAMATERIAALIEN EMISSIOT. Kivistön koulu Vanha Nurmijärventie VANTAA

SISÄILMAN VOC- MÄÄRITYKSET JA LATTIAMATERIAALIEN EMISSIOT. Kivistön koulu Vanha Nurmijärventie VANTAA Vanha Nurmijärventie 132 01700 VANTAA SISÄILMAN VOC- MÄÄRITYKSET JA LATTIAMATERIAALIEN EMISSIOT 27.9.2011 Työn:o 31 6404 Ins. Sami Mustajoki DI Antti Souto 1 (9) Vanha Nurmijärventie 132 01700 VANTAA Työn:o

Lisätiedot

Kartanonkosken koulun ja päiväkodin sisäilmatilanne

Kartanonkosken koulun ja päiväkodin sisäilmatilanne Kartanonkosken koulun ja päiväkodin sisäilmatilanne Yhteenveto 28.6.2017 Pekka Wallenius Viimeisimmät tutkimukset Sisäilmasto- ja kosteustekninen kuntotutkimus, Sweco Oy, 2.2.2017 Kosteusmittaus ja mikrobitutkimus,

Lisätiedot

HB Sisäilmatutkimus Oy 6.3.2012 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti

HB Sisäilmatutkimus Oy 6.3.2012 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti HB Sisäilmatutkimus Oy 6.3.2012 1 Hämeentie 105 A 00550 Helsinki p. 09-394 852 f. 09-3948 5721 Tutkimusraportti Mikrobi-ilmanäytteet Elinympäristössämme esiintyy mikrobeja, joiden määrä vaihtelee kosteus-

Lisätiedot

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus)

Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) 1968 Keskuskoulu, tiivistelmä vaurioituneista rakenteista Rakennusosa 1968 (Päärakennus) KELLARI 1. KERROS 52 51 50 53 14 80-90 80-90 VOC 3 BP7 80-90 ja RH 75,1% VOC 4 80-100 ja RH 79,5% BP7 22 49 100-110

Lisätiedot

Unajan koulu Laivolantie Unaja

Unajan koulu Laivolantie Unaja NÄYTTEENOTTO JA PAINE-EROSEURANTAMITTAUS Unajan koulu Laivolantie 10 26910 Unaja 1 Sisällys 1. YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kohde... 3 1.2 Tilaaja... 3 1.3 Näytteidenoton ja mittauksen suorittaja... 3 1.4 Näytteenotto-

Lisätiedot

Mittausepävarmuus asumisterveystutkimuksissa, asumisterveysasetuksen soveltamisohje Pertti Metiäinen

Mittausepävarmuus asumisterveystutkimuksissa, asumisterveysasetuksen soveltamisohje Pertti Metiäinen Mittausepävarmuus asumisterveystutkimuksissa, asumisterveysasetuksen soveltamisohje Pertti Metiäinen 30.9.2016 Pertti Metiäinen 1 Valviran soveltamisohje Soveltamisohje on julkaistu viidessä osassa ja

Lisätiedot

Uusi Asumisterveysasetusluonnos Pertti Metiäinen

Uusi Asumisterveysasetusluonnos Pertti Metiäinen Uusi Asumisterveysasetusluonnos Pertti Metiäinen 29.4.2014 Pertti Metiäinen 1 Asumisterveysohje asetukseksi Soveltamisalue asunnon ja muun oleskelutilan terveydellisten olosuhteiden valvontaan Asetus on

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS

TUTKIMUSSELOSTUS TUTKIMUSSELOSTUS 3.5.208 2250062-028 Mika Metsäalho Kaupunkirakenne / Tilapalvelut PL 84 (Kasarmikatu 23, 3. krs) 30 Hämeenlinna mika.metsaalho@hameenlinna.fi Kohde: Metsola, Korkeakoulunkatu 6, Hämeenlinna

Lisätiedot

M I K P I N T A S I V E L Y N Ä Y T T E E T. Jokivarren koulu Sorvatie 16 Vantaa Hanke 5271

M I K P I N T A S I V E L Y N Ä Y T T E E T. Jokivarren koulu Sorvatie 16 Vantaa Hanke 5271 Kiratek Oy Irmeli Heikkinen, puh. 0207 401 008 07.03.2011 M I K 2 4 2 6 MIKROBITUTKIMUS P I N T A S I V E L Y N Ä Y T T E E T Jokivarren koulu Sorvatie 16 Vantaa Hanke 5271 2 (5) Kiratek Oy Jyrki Pulkki

Lisätiedot

YHTEENVETO PAINE-EROMITTAUKSESTA Hinthaaran koulu (sivistyskeskus) Porvoon kaupunki

YHTEENVETO PAINE-EROMITTAUKSESTA Hinthaaran koulu (sivistyskeskus) Porvoon kaupunki YHTEENVETO PAINE-EROMITTAUKSESTA Hinthaaran koulu (sivistyskeskus) Porvoon kaupunki FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Päivämäärä Projektinumero P32576 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Tutkimusraportti 1 (10)

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ. Yrttitien päiväkoti, sisäilmatutkimus Tutkimusselostus 22.12.2010

TIIVISTELMÄ. Yrttitien päiväkoti, sisäilmatutkimus Tutkimusselostus 22.12.2010 TIIVISTELMÄ Yrttitien päiväkodin laajennuksen sisäilmatutkimus. Tutkimuksen tilaajana oli rakennesuunnitteluinsinööri Jouni Räsänen Vantaan kaupungin tilakeskuksesta. Sisäilmatutkimukset suoritettiin lokakuussa

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI, PATOTIEN PÄIVÄKOTI, VANTAA

TUTKIMUSRAPORTTI, PATOTIEN PÄIVÄKOTI, VANTAA sivu 1 Vantaan kaupunki, Tilakeskus, rakennuttaminen Ulla Lignell Kielotie 13, 01300 Vantaa puh. 050 304 1141 e-mail. ulla.lignell@vantaa.fi Johdanto TUTKIMUSRAPORTTI, PATOTIEN PÄIVÄKOTI, VANTAA Tutkimuksen

Lisätiedot

LYCEIPARKENS SKOLAN PIISPANKATU 3-7 06100 PORVOO

LYCEIPARKENS SKOLAN PIISPANKATU 3-7 06100 PORVOO Sivunumero: 1/11 LYCEIPARKENS SKOLAN PIISPANKATU 3-7 06100 PORVOO SISÄILMANLAADUN MITTAUS Tutkimusselostus 15.11.2013 Kai Kylliäinen 0405623222 Sivunumero: 2/11 Kohde: Toimeksianto: LYCEIPARKENS SKOLAN

Lisätiedot

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki

Merenojan koulu, Kalajoen kaupunki Väliraportti, (alustavia käsityksiä rakennuksen kunnosta) 19.4.2017 Työnro 3512584 Ins. Petri Sippola Ins. Henrik Turtinen 2 (34) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...5 1.1 Tilaaja...5 1.2 Tutkimuksen tekijät...5

Lisätiedot

Ilmanäytteet (mikrobi) Laihian keskuskoulu

Ilmanäytteet (mikrobi) Laihian keskuskoulu Ilmanäytteet (mikrobi) Laihian keskuskoulu Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: 1970 Koulurakennus Rakennusala: - Käyttötarkoitus: koulu Länsitie 64 Kerrosluku: 2 66400 Laihia Näytteenoton tilaaja: Laihian

Lisätiedot

KARTOITUSRAPORTTI. Asematie Vantaa 1710/

KARTOITUSRAPORTTI. Asematie Vantaa 1710/ Asematie 7 01300 Vantaa 1710/6416 26.3.2018 2 KOHDETIEDOT... 3 LÄHTÖTIEDOT... 4 RAKENTEET... 4 SUORITETUT TYÖT SEKÄ HAVAINNOT... 4 KÄYTETTY MITTAKALUSTO... 4 MITTAUSPÖYTÄKIRJA... 5 YHTEENVETO... 7 3 KOHDETIEDOT

Lisätiedot

Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut

Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut Ilmanäytteet (mikrobi) Tuiskulan koulut 4.4.2018 Kohde: Pinta-ala: - Rakennusvuosi: 1903-1937 Tuiskulan koulut Rakennusala:- Käyttötarkoitus: koulu Tuiskulansuora 126 Tilavuus: - 61300 Kurikka Kerrosluku:

Lisätiedot

Sisäilmatutkimus Limingan toimintakeskus

Sisäilmatutkimus Limingan toimintakeskus Kuormatie 9 91900 Liminka Hanke nro: 8964 / 23.2.2015 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fa. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 2 (6) Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA

Tutkimusraportti. Rakenteiden kosteusmittaus. Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Rakenteiden kosteusmittaus Tarkastuskohde: Koivukoti 2 Kuriiritie 24 01510 VANTAA Tilaaja: Elina Väänänen Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy PL 5202 70701 Kuopio Tarkastaja: Mika Holm 040-760 2737

Lisätiedot