1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina."

Transkriptio

1 LAHDEN PURJEHDUSSEURA RY:N VARSINAINEN KEVÄTKOKOUS Aika klo Paikka Kesäravintola Myllysaari, Lahti Esityslista 1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. 2. Todetaan läsnä olevat seuran jäsenet. 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4. Hyväksytään työjärjestys. 5. Esitetään kokoukselle v toimintakertomus, tuloslaskelma ja tase sekä tilin- ja toiminnantarkastajien lausunnot. 6. Päätetään tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallituksen jäsenille ja muille tilivelvollisille. 7. Päätetään asioista, jotka hallitus kokoukselle esittää. 8. Käsitellään muut kokouskutsussa esitetyt asiat. 9. Käsitellään muut kokoukselle esitettävät asiat.

2 LAHDEN PURJEHDUSSEURA RY:N VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2014 Toimihenkilöt ja kokoukset Seuran kommodorina toimi Pekka Jaakkola ja varakommodorina Sami Kallio. Hallituksen muut jäsenet olivat: Pasi Heikkilä, Soili Hirvonen, Matti Laaksonen, Juha Lehtinen, Teppo Lipsanen ja Sakari Oinonen. Hallituksen kokouksiin osallistui myös kunniakommodori Heikki Vilppunen. Toimintasihteerin tehtäviä hoiti Helena Ikonen. Kirjanpitäjänä toimi Markku Lahtinen (Yrityslaskenta Markku Lahtinen Ky). Myllysaaren kunnostus- ja huoltotöistä vastasivat huhti-syyskuun aikana Kari Kaartti ja Yury Chikalov. Vuoden aikana pidettiin sääntömääräinen kevätkokous Myllysaaressa ja syyskokous Upseerikerholla. Hallitus kokoontui 10 kertaa. Tapahtumat Seuran Talvigaalaa vietettiin Lahden Upseerikerholla Mukana juhlassa oli lähes 80 seuran jäsentä. Lipunnosto ja vappulounas järjestettiin Myllysaaressa 1.5. Ykskoivun 79. Lohisoppaa nautittiin 5.7. reilun 150 jäsenen voimin. Hökän Muikku -tapahtuma oli ja lipunlasku Myllysaaressa Päijännepurjehdus 42. Päijännepurjehdus järjestettiin LPS:n ja JVS:n yhteistyönä kuten aikaisempinakin vuosina. Päijännepurjehdustoimikuntaa johti Jari Vekkeli (JVS) ja kilpailupäällikkönä toimi Joonas Sovinen (LPS). Matti Jaro (LPS) hoiti talous- ja hankintaasioita. LPS:n vastuulla oli kilpailutoimisto lähtösatamassa Säynätsalossa ja maalissa Padasjoella, vastuuhenkilönä Pike Heikkilä. LPS:n vastuulla oli myös maalialus ja Ykskoivun väliaika-asema. Matti Laaksonen vastasi Padasjoen satamatoiminnoista. Jäsenistö LPS:n jäsenmäärä oli vuoden lopussa 774 (edellisenä vuonna 795), naisia/tyttöjä 204 (202) ja miehiä/poikia 570 (596). Vuoden aikana hyväksyttiin seuran uusiksi jäseniksi 30 (32) henkilöä, lisäksi Jollakouluista ja Naumin leiriltä seuran jäseniksi kirjattiin 21 (21) junioria. Seurasta erosi 67 (53) henkilöä. Kuolemantapauksia oli vuoden aikana 3. Veneet Vuonna 2014 peruskatsastettiin LPS:n jäsenten veneitä 51 kpl (edellisenä vuonna 48). Yhteensä LPS:n veneitä katsastettiin 186 kpl (185 kpl), joista purjeveneitä 107 (108) ja moottoriveneitä 79 (77).

3 TOIMIKUNNAT JUNIORI- JA NUORISOTOIMIKUNTA Toimikunta Toimikunnan jäseninä toimivat: Puheenjohtaja Teppo Lipsanen, Iiris Andersson, Juha Andersson, Minerva Juhola, Kimi Virtanen, Juho Poikolainen, Markus Poikolainen, Axel Orjala, Vilma Valolahti, Petri Korteniemi ja Tanja Korteniemi. Liikunnallinen Myötätuuli 2015 Seura palkkasi maaliskuussa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän seuratuen avulla juniorivastaavaksi liikunnanohjaaja Helena Kämäräisen. Hankkeen tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten harrastustoimintaa ammattimaisemmin johdettuun suuntaan. Tavoitteena on luoda vahva pohja junioritoiminnalle, jotta se voi kasvaa. Hankkeen avulla panostetaan ympärivuotiseen toimintaan, jossa lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan toiminnan sisältöön. Toiminta Talvella juniorimme ovat kokoontuneet kerran viikossa pelaamaan eri lajeja Mukkulan yläkoululle. Koululta saimme välineet käyttöön, mikä on mahdollistanut eri lajikokeilut. Osallistujia on ollut vaihtelevasti 2-17 välillä. Junnujen lisäksi myös ohjaajat ja vanhemmat ovat osallistuneet peleihin. Talvitreenien suosio on hiipunut ja seuraavana vuonna tuleekin järjestää toimintaa kysynnän ja tarpeen mukaisesti. Nelipäiväinen Sail Lahti tapahtuma järjestettiin toisen kerran ja buukattiin täyteen alle viikossa. Kohderyhmänä olivat 3-6-luokkalaiset. Koululaistapahtumaan osallistui yli 700 lasta, 50 opettajaa ja 25 seuran vapaaehtoista. Mukana olivat Suomen Purjehdus ja Veneily liitto, Järvipelastajat ja Lahden Vesisamoilijat. Tapahtuma huipentui Sail Lahti Jatkoihin, joka oli kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Jatkoille osallistui noin 200 innokasta lasta ja nuorta. Kevään markkinointitempauksena ohjaajat osallistuivat Lahden kylämarkkinoille satamassa. Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua lajiin purjehduskokeilulla. LPS osallistui Mennään metsään hankkeen kesäleirille yhden päivän ajan, tarjoten lapsille mahdollisuutta kokeilla purjehdusta. Vesikausi aloitettiin heti kun jäät lähtivät. Vihreät eli alkeisryhmä harjoitteli kerran viikossa ja ryhmän koko kasvoi koko kesän ajan. Harjoituksissa kävi kauden aikana keskimäärin 7-9 lasta ja nuorta. Sinisten ryhmä harjoitteli tavoitteellisemmin kaksi kertaa viikossa. Harjoittelijoiden määrä vaihteli koko kesän ajan. Viikkoharjoituksista informoitiin kotiväkeä facebookin LPS junnut ryhmässä.

4 Ohjaajamme osallistuivat Etelä-Päijänteen Jollakeskuksen harjoituksien ohjaamiseen sunnuntaisin. Jollakoulu Jollakoulun vastuuohjaajana toimi juniorivastaava Helena Kämäräinen, purjehdusohjaajana Kaarlo Forsman ja jatkokurssilla Minerva Juhola. Jollakouluihin osallistui yhteensä 30 lasta, joista kuusi oli jatkokurssilaisia. Kyselimme vanhemmilta mitä kautta lapset ovat innostuneet tulemaan jollakouluun. Useiden lasten vanhemmat olivat harrastaneet veneilyä tai purjehdusta ja osa oli kiinnostunut lajista Sail Lahti tapahtumassa. Naumi Naumin leirivastaavana toimi Petri Korteniemi. Leirille osallistui lapsia ja nuoria 63, ohjaajia 12 sekä vanhempia 8. Leirillä ilmestyi Naumi news päivittäin. Perinteisinä ohjelmanumeroina ohjaajat olivat suunnitelleet aarrekilpailun, retkipäivänä purjehdittiin Ykskoivuun ja leirin lopuksi kilpailtiin Naumin regatassa. Kalusto Talven aikana kalustoa huolti Yuri Chikalov. Koulutus Suomen Purjehdus ja Veneily liiton ohjaajakurssin kävi seitsemän ohjaajaa Espoossa. Muu toiminta Purjehdusseura oli mukana Lahden Unicef-kaupunki vuodessa. Unicef-kaupunki vuosi näkyi mm. Sail Lahti tapahtumassa, seuran kaikissa julkaisuissa ja seura osallistui lasten kesäkarnevaalien järjestämiseen Niemen satamassa. Lahdessa Helena Kämäräinen, juniorivastaava KATSASTUSTOIMIKUNTA Kokoonpano: Pj. Osmo Lammi, Sami Kallio, Miikka Kivistö, Pertti Kukkonen, Pertti Pulkkinen, Jukka Sorvali, Jarmo Talikka ja Hannu Tommola. Katsastusmiehiä oli 8. Uusina miehinä aloitti kaksi katsastajaa Jukka Sorvali ja Hannu Tommola, he kävivät katsastajakurssin talvella. Roope Juhonen lopetti katsastukset. Kiitokset Roopelle tehdystä työstä. Katsastimme 186 venettä, joista purjeveneitä 107 ja moottoriveneitä 79. Peruskatsastuksia oli 51. Seuran katsastettujen veneiden määrä oli suurinpiirtein sama kuin viimevuonna.

5 Katsastustilaisuuksien osalta toimimme edellisten vuosien tapaan. Teimme joukkokatsastuksia kolme kertaa Myllysaaressa, kaksi kertaa Ykskoivussa ja Padasjoella. Kuhmoisissa toimittiin tilausperiaatteella. Katsastettujen veneiden rekisteri julkaistiin seuran www-sivuilla. Toimikunta kokoontui kaksi kertaa, keväällä kauden suunnitteluun ja syksyllä yhteenveto. Osmo Lammi Katsastustoimikunnan puheenjohtaja KIINTEISTÖTOIMIKUNTA Toimintakertomus 2014 Kiinteistötoimikunta kokoontui vuoden aikana 2 kertaa. Seuran hallituksen tehtäväannon mukaisesti toimikunta käsitteli Myllysaaren kiinteistöön sekä seuran tukikohtiin liittyviä asioita. Laitureiden korjaamista jatkettiin Myllysaaressa. Rakennettiin uusi kiinteä laituri mastonosturia varten. Vanhat lahonneet laiturit purettiin pois ja tukit kuljetettiin hävitettäväksi. Saaren pohjoisosa siivottiin ja jollakenttää laajennettiin. Paviljongin huolto ja kunnostustehtävät hoidettiin toimintasuunnitelman mukaisesti. Myllysaaren kehittämiseksi toimikunta jatkoi uuden kerhosaunan suunnittelua ja rakennuslupa saatiin vihdoin Lahden kaupungilta. Ykskoivun saaritukikohdan kunnostusta jatkettiin. Hökan saaressa purettiin vanha wc-puusuoja. Toimikunta on pyrkinyt vastaamaan seuran arvokkaiden kiinteistöjen käyttökunnon säilymisestä ja jäsenten virkistyskäyttömahdollisuudesta. Sakari Oinonen Kiinteistötoimikunta

6 KILPAPURJEHDUSTOIMIKUNTA Toimintakauden aikana kilpapurjehdustoimikunnan tehtäviin kuului kokeneempien purjehtijoiden valmennustoiminta ja kilpailujärjestelyt. Juniori- ja nuorisotoimikunnan kanssa jatkettiin tiivistä yhteistyötä junioritoiminnan, purjehdusvalmennuksen ja kilpailujen järjestelyjen osalta. Kilpapurjehdustoimikuntaan oli nimetty seuraavat henkilöt: Juha Lehtinen (pj), Ville Hirvonen, Pekka Honkavaara, Teemu Kallio, Juha-Petri Kervinen, Anssi Lydén, Juho Poikolainen, Panu Päivärinne, Panu Salo, Joonas Sovinen, Esa Sore, Panu Viljanen, Pasi Viljanen, Ida Voutilainen ja Jukka Voutilainen. Kilpapurjehdustoimikunta kokoontui kaudella 2014 neljä kertaa. Lisäksi kilpailujärjestelyjen osalta pidettiin useita erilliskokouksia. Kilpailut Casselirace Toukokuussa järjestetty Casselirace keräsi viidessä eri veneluokassa n.45 venekuntaa, joissa purjehti yhteensä n. 120 kilpailijaa. Luokkina oli jo edellisvuosista tutut Lightning, Vikla, 505, H- vene ja uutena tulokkaana Melges24. Edellisvuonna mukana olleet optimistijollat pitivät karsintakilpailunsa muualla. Kilpailupäällikkönä toimi Joonas Sovinen. EPR Kelventeen kierto Nyt jo viidettä kertaa järjestetty Etelä-Päijänteen rankingin osakilpailu Kelventeen kierto keräsi 11 venekuntaa. Kilpailupäällikkönä toimi Teemu Kallio. PrePäitsiJunior ja Päijännepurjehdus Juniorien PrePäitsi järjestettiin Säynätsalossa Juurikkasaaren edustalla. Osallistujia oli Optimisti- ja Zoom8-luokissa. Kilpailupäällikkönä toimi Petri Ojala. Päijännepurjehdus purjehdittiin Säynätsalosta Padasjoelle. Kilpailun kulkua väritti paikka paikoin olematon tuuli, jonka vuoksi useat veneet jäivät saapumatta maaliin. Kilpailupäällikkönä toimi Joonas Sovinen. Puuveneregatta Kilpapurjehdustoimikunta järjesti X- Lahden Puuveneregatan kilpailuosuuden. Itse kilpailuun osallistui 8 toinen toistaan upeampaa puuvenekaunotarta. Kilpailupäällikkönä toimi Juha Lehtinen. LPS mestaruuskilpailu Kilpailulla oli selvästi sosiaalinen tilaus aktivoimaan Myllysaaren toimintaa ja elvyttämään seuran perinteitä. Kilpailut purjehdittiin Optimisti- ja Zoom8 luokissa.

7 LPS Junnu-GP Vanha keskiviikkokisaperinne elvytettiin henkiin hienolla tapahtumasarjalla, jossa yhteensä 12:sta eri keskiviikkona purjehdittiin kilpaa. Sarjan pisteytys oli rakennettu siten, että normaalisti hiljaisemman kauden kilpailuilla oli painokerroin. Lisäksi pisteytys palkitsi ahkerasta osallistumisesta. Kilpailusarja lunasti paikkansa ja sitä tullaan jatkamaan tulevina vuosian samanlaisena. Sarjan järjestelyt toimivat hienosti aktiivisien vanhempien vastuulla. LPS Köliveneranking Kölivenetoiminnan elävöittämiseksi ideoitiin LYS-tasoituskertoimilla toimiva sarja, jonka osakilpailut purjehdittiin Padasjoella. Kaiken kaikkiaan viisi kilpailua oli suunniteltu kaudelle. Aktiivisia osallistujia oli useasta alueemme seurasta ja purjehtijat toivoivat kilpailusarjan jatkamista tuleville vuosille. Asia otetaan esille Keitele-Päijänne vesistöalueen talvipäivillä. LPS yksin ei tule jatkamaan järjestelyvastuussa, vaan jokaisen osallistujaseuran tulee vastata osasta kilpailusarjaa. Koulutus Edellisvuonna aluetuomarikoulutukseen osallistuneiden henkilöiden koulutusta jatkettiin velvoittamalla osallistumaan tuomarityöskentelyyn aluetuomaripätevyyden saamiseksi. Lisäksi koulutettiin neljä kilpailunjärjestäjää. Kursi oli SPV:n kurssi ja kilpapurjehdustoimikunta vastasi kurssin järjestelyistä. Kauden aikana yksi henkilö aloitti valmentajakoulutuksen perustasolla. Purjehdusvalmennus Toimikunta vastasi purjehdusharjoitusten järjestämisestä Myllysaaressa kilparyhmän osalta. Ryhmäjako uusittiin tätä kautta varten; alkeisryhmänä toimi Vihreät, jatkoryhmänä Siniset ja kilparyhmänä Mustat. Mustien treenit järjestettiin 1-2 kertaa viikossa. Ryhmässä oli kahdeksan aktiivista purjehtijaa, joten ryhmän koko kasvoi edelliskaudesta kahdella purjehtijalla. Toiminta oli aktiivista kesätaukoa lukuun ottamatta. Toimikunta osallistui Naumin jollaleirin järjestelyihin. Seura kärsii päävalmentajan puutteesta. Nyt tilannetta on yritetty paikata tilapäisjärjestelyllä, joka ei ole tuottanut pysyvää ratkaisua. Valmennustoiminnan vastuuta on muutettu vuodelle Junioritoimikunta vastaa jatkossa kaikkien ryhmien valmentamisesta. Kilpailuavustukset Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä 6 kpl, joka vastaa edellisvuosien tasoa. Toimikunta esitti hallitukselle jaettavaksi yhteensä 3000 euroa, jonka hallitus hyväksyi esityksen mukaisesti. Huomattavaa on, että kilpailuavustuksilla jaettavaa rahamäärää on pudotettu 5000 :sta 3000 :n. Juha Lehtinen Kilpapurjehdustoimikunnan puheenjohtaja

8 NAISTOIMIKUNTA Kokoonpano ja vastuualueet Pike Heikkilä, Päijännepurjehdus Tuija Hynninen ja Leena Puukko, teatteriretket Leena Päivärinta ja Soili Viitaniemi (pj), kauneus- ja virkistyspäivät Tuuli Lehtovaara ja Raija Tommola, arpajaiset ja juhlajärjestelyt Anu Arjala-Salo ja Saara Oinonen, talkootoiminta Eeva Jaakkola, Naisten toimintapäivä Vuoden 2014 toiminta on ollut samanlaista kuin edellisenä vuotena. Naistoimikunnan toiminnan tavoitteena on ollut koota yhteen veneilystä ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneita LPS:n naisia. Tavoitteena on myös ollut tukea seuran toimintaa osallistumalla ja järjestämällä erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Toiminta on ollut vakiintunutta ja aktiivista. Tapahtumat 1. Naistoimikunnan jäsenet ovat osallistuneet Talvigaalan ja Ykskoivun Lohisopan järjestelyihin. Arpajaistulot on käytetty seuran toiminnan ja junioritoiminnan hyväksi. 2. Keväällä ja syksyllä on järjestetty Naisten kauneus/virkistyspäivä. 3. Kesällä on osallistuttu Päijännepurjehduksen järjestelyihin. 4. Naisten toimintapäivä on järjestetty lokakuussa Optiminäkö Synsamin tuella. 5. Marraskuussa järjestettiin teatteriretki Helsinkiin. Sekä pidettiin pikkujoulut Lahden satamassa. Naistoimikunnan jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti toimintaan, kiitos jäsenille! Soili Viitaniemi Naistoimikunnan puheenjohtaja PUUVENETOIMIKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 2014 Puuvenetoimikunta järjestää ja ylläpitää Lahden Purjehdusseuran puuvenetoimintaa. Toiminnallaan toimikunta edistää puuveneilyä, monipuolistaa Lahden Purjehdusseuran toimintaa sekä tukee seuran tavoitteita. Toimikunnan pyrkimyksenä on kehittää Vesijärven ja Päijänteen muodostaman vesistön alueelle sijoittuvien pursi- ja purjehdusseurojen ja veneilijöiden välistä yhteistyötä. Toimikunnan näkyvin toimi on suunnitella ja toteuttaa vuotuinen Lahden puuveneregatta.

9 Toimikunnan kokoonpano ja kokoukset Toimikunnan puheenjohtajana toimi Marko Aalto ja varapuheenjohtajana Jarno Talvitie. Uutena jäsenenä toimikunnan toimintaan osallistui Tuomo Rahikainen. Toimikunta kokoontui kaksi (2) kertaa vuoden 2014 aikana. Kevään kokouksessa valmisteltiin toimintakauden puuveneregattaa. Loppukesästä järjestetyssä kokouksessa keskusteltiin Myllysaaren suuliin nostettavien veneiden nosto-olosuhteista. Toimintaan liittyvä suunnittelu ja valmistelu toteutettiin pääosin sähköpostitse ja puhelimitse. Tiedottaminen Ulkoinen tiedottaminen Puuvenetoimikunta ilmoitti toiminnastaan Lahden puuveneregatan mainosjulisteissa. Alueen puuveneilijöille sekä pursi- ja purjehdusseuroihin lähetettiin regattaan liittyen sähköistä materiaalia. Ulkoinen tiedottaminen palveli myös uusien puuveneilijöiden rekrytointia seuraan. Sisäinen tiedottaminen Puuvenetoimikunta ilmoitti ja raportoi tapahtumistaan Lahden Purjehdusseuran kotisivuilla, purjehdusohjelmassa sekä Pilssissä. Muu toiminta Myllysaaren venesuoja Venesuojassa talvehti kahdeksan (8) puuvenettä. Näistä kuusi laskettiin vesille. Toimintasuunnitelman kautta toimikunta esitti seuran hallitukselle oman näkemyksensä Myllysaaren, siellä olevan venesuojan sekä veneiden nostoon ja laskuun liittyvien olosuhteiden kehittämisestä. Toimikunta toimi aktiivisesti seuran ja seuran puuveneilijöiden suuntaan, haettaessa parhaita mahdollisia ratkaisuja ja toimintatapoja veneilijöiden ja suulissa toteutetun kesäteatterin välille. Lahden puuveneregatta Lahden puuveneregatta järjestettiin kymmenettä (10) kertaa. Juhlavuoden regatta alkoi Ykskoivussa torstaina ja päättyi Myllysaaressa sunnuntaina Regattaan osallistui yhteensä noin kymmenkunta venekuntaa, joista noin puolet oli mukana koko regatan ajan. Regatta sisälsi kokoontumisen Ykskoivuun, eskaaderipurjehduksen Ykskoivusta Myllysaareen sekä ratapurjehdusosuuden Myllysaaren edustalla. Toiminnan talous Toimikunnalla ei ole omaa taloutta. Toimikunta rahoitti toimintansa puuveneregan julisteen painatuskustannuksia lukuun ottamatta puuveneregatasta saaduilla osallistumismaksuilla. Marko Aalto puheenjohtaja Jarno Talvitie varapuheenjohtaja

10 TALOUSTOIMIKUNTA Toimikuntaan kuuluivat Pasi Heikkilä (pj), Pekka Jaakkola, Markku Lahtinen ja Timo Puukko. Toimikunta piti yhden varsinaisen kokouksen ja muita kokouksia lähinnä sähköpostin välityksellä. Seuran talous on tyydyttävä. Seuran tulojen tukijalat ovat jäseniltä kerättävät maksut, ilmoitustuotot Vuosiohjelmasta sekä Vesi ja Veneily - lehdestä ja kolmantena Myllysaaren ravintolan tuotot. Pasi Heikkilä Taloustoimikunnan puheenjohtaja TIEDOTUSTOIMIKUNTA KOKOONPANO JA KOKOONTUMINEN Lahden Purjehdusseura ry:n tiedotustoimikunta kokoontui vuonna 2014 puheenjohtajanaan Soili Hirvonen sekä jäseninään Eeva Ristkari, Anja Kallio, Matti Jaro, Petri Korteniemi ja Helena Ikonen. TOIMINTA Toimikunta hoiti kokonaisuudessaan LPS:n lehti Vesi&Veneilyn tuotannon seuran sisällä. Ulkopuolelta ostettiin taitto. Toimitustyön lisäksi tmk:n jäsenet hoitivat ilmoitusmyynnin sekä painoon ja jakeluun liittyvät toimet aiempien vuosien mukaisesti. Tiedotustoimikunta antoi tukensa Veneilyohjelman työstössä toimintasihteerille. LPS:n jäsenlehti Pilssi ilmestyi vuoden 2014 aikana kolme kertaa ja Pilssike kahdesti. Lehden taiton hoiti Anja Kallio. Tiedotustoimikunta hoiti vuoden aikana seuran tiedotustyötä. Tiedotteita kirjoitettiin ja lähetettiin paikallismedioille vuoden aikana muutamia, pääasiassa seuran jäsenten menestyksestä. Toimikunta osallistui CasseliRacen ja Päijännepurjehduksen tiedotustoimintaan tukien organisaatioita. Tiedotustoimikunnan työhön kuului tukea seuran eri toimikuntia viestintä- ja markkinointiasioissa. Markkinointimateriaalien työstössä avustettiin erityisesti junioritoimikuntaa. VARAINHANKINTA Tiedotustoimikunnan toimesta hankittiin seuralle tuottoja Vesi&Veneily -lehden, Pilssin ja nettisivujen ilmoitusmyynnillä Soili Hirvonen Tiedotustoimikunnan puheenjohtaja, hallituksen jäsen

11 VENEILYTOIMIKUNTA Jäsenet: Matti Laaksonen (pj), Matti Jaro, Marja-Liisa Lammi, Martti K. Lehto, Pertti Pulkkinen, Sakari Oinonen ja Kalle Mäkelä. Kauden ensimmäinen kokous pidettiin Moottoripyörämuseolla Niemen satamassa. Suunnittelimme Yhteistyössä Järvipelastuseuran ja Navigaatioseuran kanssa Myllysaaressa tapahtuvaa hätärakettien ampumis- ja koulutustilaisuutta. Suunnittelimme myös veneilyillan järjestämistä Moottoripyörämuseolla klo 18.00, jossa venepinnoitteita valmistavan Finnester Coatingin edustaja esitteli tuotteitaan. Katsastustoimikunnan puheenjohtaja Osmo Lammi puhui veneen sähköistyksestä ja mahdollisista ongelmista Möysän "esso". Kokoonnuimme suunnittelemaan Päijänneviikkoa. Miten sen suosiota saisi nousemaan ja enemmän osallistujia, tälle perinteiselle Heikki Vilppusen aikana luomalle kesäiselle purjehdusviikolle ABC Kivimaa. Laadittiin ohjeita / sääntöjä Ykskoivussa asioiville. Käytiin läpi Ykskoivun tulevaisuutta ja miten sitä voisi kehittää. Keskusteltiin Myllysaaren syystalkoista ja MOI:n talvikunnostuksesta. Neuvoteltiin myös minkälaista toimintaa halutaan talveksi. Mietittiin tarvetta hankkia DEFIBRILLAATTORIT tukikohtiin ja mikä olisi kustannus. Päätettiin kutsua Heikki Hiiri veneilytoimikuntaan. Matti Laaksonen, Veneilytoimikunnan puheenjohtaja

12 Lahden Purjehdusseura ry Vesijärvenkatu 74 B Lahti Y-tunnus TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA Sisällysluettelo sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot 3 Allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä 4

13 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot , ,39 Kulut Henkilöstökulut , ,09 Poistot , ,01 Muut kulut , ,79 Kulut yhteensä , ,89 Tuotto-/kulujäämä , ,50 Varainhankinta Tuotot yhteensä , ,15 Kulut yhteensä , ,11 Tuotto-/kulujäämä , ,46 Sijoitus- ja rahoitustoiminta Tuotot , ,08 Kulut , ,06 Tuotto-/kulujäämä , ,44 Yleisavustukset , ,00 TILIKAUDEN YLI-/ALIJÄÄMÄ 5 080, ,44

14 TASE V a s t a a v a a PYSYVÄT VASTAAVAT Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet , ,47 Rakennukset ja rakennelmat , ,82 Koneet ja kalusto 5 996, ,69 Aineelliset hyödykkeet yhteensä , ,98 Sijoitukset Muut osakkeet ja osuudet 840,94 840,94 Sijoitukset yhteensä 840,94 840,94 Pysyvät vastaavat yhteensä , ,92 VAIHTUVAT VASTAAVAT Lyhytaikaiset Myyntisaamiset 2 951,00 0,00 Siirtosaamiset 0,17 975,21 Lyhytaikaiset saamiset yhteensä 2 951,17 975,21 Rahat ja pankkisaamiset Rahat ja pankkisaamiset yhteensä , ,73 Vaihtuvat vastaavat yhteensä , ,94 V a s t a a v a a y h t e e n s ä , ,86 V a s t a t t a v a a OMA PÄÄOMA Sidotut rahastot Muut sidotut rahastot , ,00 Sidotut rahastot yhteensä , ,00 Edellisten tilikausien voitto/tappio , ,75 Tilikauden voitto/tappio 5 080, ,76 Oma pääoma yhteensä , ,99 VIERAS PÄÄOMA Lyhytaikainen Ostovelat 346,16 0,00 Muut velat 2 447, ,00 Siirtovelat 6 097, ,87 Lyhytaikaiset velat yhteensä 8 890, ,87

15 Vieras pääoma yhteensä 8 890, ,87 V a s t a t t a v a a y h t e e n s ä , ,86 Lahden Purjehdusseura ry TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT Pysyvien vastaavien arvostus ja jaksotusperiaatteet Pysyvien vastaavien hankintamenoon on aktivoitu välittömät menot. Hankintameno poistetaan suunnitelman mukaisesti seuraavasti: Omien tukikohtien rakennukset menojäännöspoisto 7,0 % Vuokratun tukikohdan rakennukset menojäännöspoisto 20,0 % Rakennelmat menojäännöspoisto 20,0 % Maakannas menojäännöspoisto 2,5 % Sillat ja laiturit menojäännöspoisto 10,0 % Veneet ja muu kalusto menojäännöspoisto 25,0 % Suunnitelman mukaiset poistot Rakennukset ja rakennelmat 8.227, ,11 Koneet ja kalusto 1.998, ,90 Yhteensä , ,01 Luettelo kirjanpitokirjoista Kassakirja Tasekirja Tase-erittelykirja Päiväkirja Pääkirja atk-tulosteina sidottu sidottu atk-tulosteina atk-tulosteina Arkistointi Kirjanpitoaineiston säilytyksessä noudatetaan KPL 2:10 :n säännöksiä. Kaikki tositteet ovat samaa sarjaa alkaen numerosta 1.

16

17 Lahden Purjehdusseura ry Vesijärvenkatu 74 B Lahti TILINPÄÄTÖSERITTELYT TILIKAUDELTA Sisällysluettelo sivu Tilikohtainen tuloslaskelma 1-2 Tilikohtainen tase 3-4 Tase-erittelyt 5-6

18 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA 3000 Kilpailutoiminnan tuotot 5 837, , Sponsorituotot 2 000, , Junioreiden tuotot , , Katsastustuotot 4 785, ,00 Tuotot , ,39 Kulut 3010 Palkat , , Sotu-maksut -988,36-565, Työterveys -27,96-245, Henkilövakuutukset , ,44 Henkilöstökulut , , Rakennuksista 7-20 % , , Maakannaksesta 2,5 % -204,69-209, Puusilloista 10 % -61,84-68, Laitureista 10 % , , Kalustosta 25 % , ,90 Poistot , , Vuokrat , , Palkintokulut , , Koulutuskulut , , Kilpailukulut , , Kilpailija-avustukset , , Katsastuskulut -398,60-776, Jäsenmaksut , , Vakuutukset , , Posti- ja puhelinkulut , , Tsto- ja hallintokulut , , Kokous- ja juhlakulut , , Tiedotus- ja jäsenlehtikulut , , Pienhankinnat ,81 0, Junioreiden kulut , , Kaluston huolto- ja korj , ,58 Muut kulut , ,79 Kulut yhteensä , ,89 Tuotto-/kulujäämä , ,50 Varainhankinta 3400 Jäsenmaksut , , Liittymismaksut 3 480, ,00

19 3412 Ilmoitustuotot 8 210, , Lehtitulot alv , , Muut varainhank. tuotot , ,15 Tuotot yhteensä , , Painatuskulut 0, , Lehtikulut alv , , Kulut huvitilaisuuksista -802, , Muut varainhank:n kulut , ,87 Kulut yhteensä , ,11 Tuotto-/kulujäämä , ,46 Sijoitus- ja rahoitustoiminta 3300 Korkotuotot 0,21 0, Osinkotuotot 100,00 100, Vajamaksut 3 770, , Laituripaikkamaksut 3 725, , Tukikohtamaksut , , M-saaren muut v-tulot 1 865, , Ravintolan vuokrat alv , , Laituripaikkamaksut alv 1 362, ,00 Tuotot , , Kiinteistövakuutukset , , Hoitokulut Myllysaari , , Hoitokulut Ykskoivu , , Hoitokulut Hökkä , ,20 Kulut , ,06 Tuotto-/kulujäämä , , Avustus junioritoiminta 3 000, , Seura-apurahat ,00 0,00 Yleisavustukset , ,00 TILIKAUDEN YLI-/ALIJÄÄMÄ 5 080, ,44

20 TASE V a s t a a v a a PYSYVÄT VASTAAVAT Aineelliset hyödykkeet 1111 Myllysaari 3 206, , Hökän saaret , ,76 Maa- ja vesialueet , , Myllysaaren rakennukset , , Myllysaaren uusi sauna ,06 0, Venevajan sosiaalitila , , Hökän sauna , , Hökkä, päärakennus 5 291, , Myllysaaren maakannas 7 982, , Maakannaksen puusillat 556,57 618, Myllysaaren laiturit , , Ykskoivun laiturit 347,26 385, Hökän laiturit 958, ,63 Rakennukset ja rakennelmat , , Koneet ja kalusto 709,37 945, Veneet 5 286, ,86 Koneet ja kalusto 5 996, ,69 Aineelliset hyödykkeet yhteensä , ,98 Sijoitukset 1410 Puhelinosakkeet 840,94 840,94 Muut osakkeet ja osuudet 840,94 840,94 Sijoitukset yhteensä 840,94 840,94 Pysyvät vastaavat yhteensä , ,92 VAIHTUVAT VASTAAVAT Lyhytaikaiset 1710 Tilisaamiset 2 951,00 0,00 Myyntisaamiset 2 951,00 0, Verotili 0,17 0, Alv-saatava 0,00 975,21 Siirtosaamiset 0,17 975,21 Lyhytaikaiset saamiset yhteensä 2 951,17 975,21 Rahat ja pankkisaamiset 1900 Kassa 237,60 156, Nordea , , Nordea (P- Purjehdus) 8 820, ,22 Rahat ja pankkisaamiset yhteensä , ,73

21 Vaihtuvat vastaavat yhteensä , ,94 V a s t a a v a a y h t e e n s ä , ,86 V a s t a t t a v a a OMA PÄÄOMA Sidotut rahastot 2020 Rakennusrahasto , ,00 Muut sidotut rahastot , ,00 Sidotut rahastot yhteensä , , Edell.tilikaus. yli- /alijäämä , ,75 Edellisten tilikausien voitto/tappio , ,75 Tilikauden voitto/tappio 5 080, ,76 Oma pääoma yhteensä , ,99 VIERAS PÄÄOMA Lyhytaikainen 2760 Tilivelat 346,16 0,00 Ostovelat 346,16 0, Avainpantit 2 447, ,00 Muut velat 2 447, , Alv-velka 124,65 0, Ennakonpidätykset 1 493,97 249, Sotu-maksut 121,30 37, Muut siirtovelat 4 357, ,39 Siirtovelat 6 097, ,87 Lyhytaikaiset velat yhteensä 8 890, ,87 Vieras pääoma yhteensä 8 890, ,87 V a s t a t t a v a a y h t e e n s ä , ,86

22 Lahden Purjehdusseura ry TILINPÄÄTÖKSEN TASE-ERITTELYT Maa-alueet Tili 1111 Myllysaari, G5 H5, Lahti 2.645,43 Rullarannanvesi RN:o 2:233 (vesialue 138 m2) 561, ,71 Tili 1112 Hökän saaret, Suvela, Kuhmoinen , ,47 Rakennukset ja rakennelmat Tili 1120 Myllysaari ,27 Tilikauden poisto 7% , ,31 Tili 1121 Myllysaaren uusi sauna Suunnittelu-,tutkimus- ja viranomaiskustannukset ,06 Tili 1125 Venevajan sosiaalitila ,45 Tilikauden poisto 7% , ,61 Tili 1185 Hökän sauna ,58 Tilikauden poisto 7% , ,45 Tili 1190 Hökkä, päärakennus 5.689,39 Tilikauden poisto 7% - 398, ,13 Tili 1192 Myllysaaren maakannas 8.187,60 Tilikauden poisto 2,5% - 204, ,91 Tili 1193 Maakannaksen puusillat 618,41 Tilikauden poisto 10% - 61,84 556,57 Tili 1194 Myllysaaren laiturit ,64 Tilikauden poisto 10% , ,78 Tili 1195 Ykskoivun laiturit 385,85 Tilikauden poisto 10% - 38,59 347,26 Tili 1196 Hökän laiturit 1.064,63 Tilikauden poisto 10% - 106,46 958, ,25 Koneet ja kalusto Tili 1210 Koneet ja kalusto 945,83 Tilikauden poisto 25% - 236,46 709,37 Tili 1230 Veneet 7.048,86 Tilikauden poisto 25% , , ,01 Osakkeet ja osuudet Tili 1410 Puhelinosakkeet, PHP- Holding Oyj, 4 kpl 840,94 Myyntisaamiset Tili 1710 Tilisaamiset Jäsenmaksu- ja muut laskusaatavat erillisen luettelon mukaan 2.951,00 Siirtosaamiset Tili 1848 Verotili 0,17

Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 2/2014

Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 2/2014 PILSSI Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 2/2014 Tässä numerossa: Toimisto kesäksi Myllysaareen Kevätkokous Kilpailukausi alkaa Junioreiden toimintamuutoksia Muista katsastukset Kommodorin sana Myllysaaresta

Lisätiedot

Pilssi. Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 1/2012. LPS:n uusi laskutusjärjestelmä Peruskatsastettavat veneet Uuden kommodorin tervehdys

Pilssi. Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 1/2012. LPS:n uusi laskutusjärjestelmä Peruskatsastettavat veneet Uuden kommodorin tervehdys Pilssi Tässä numerossa: LPS:n uusi laskutusjärjestelmä Peruskatsastettavat veneet Uuden kommodorin tervehdys Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 1/2012 Kannen kuva: Matti Jaro Toimisto ja hallitus Toimiston

Lisätiedot

Espoon Merenkävijät ry 1 (7) 12.04.15

Espoon Merenkävijät ry 1 (7) 12.04.15 Espoon Merenkävijät ry 1 (7) TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ EMK:n toimintaa kehitettiin usean toimikunnan alueella vuoden 2014 aikana. Hallintotoimikunnassa laskutus siirrettiin kirjanpidossammekin

Lisätiedot

Merenkulkija 1/2015. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään. sunnuntaina 8.2. klo 14.

Merenkulkija 1/2015. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään. sunnuntaina 8.2. klo 14. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 1/2015 Sisältö: Kommodorin palsta Venepaikkahakemukset vuodelle 2015 Vuosikirjamateriaalia Vartioinnista/vartioinnin sääntömuutos 2015 Sähköpostiosoitteiden

Lisätiedot

HooVEEKoo. Humallahden venekerhon tiedotuslehti 2 2014

HooVEEKoo. Humallahden venekerhon tiedotuslehti 2 2014 HooVEEKoo Humallahden venekerhon tiedotuslehti 2 2014 Julkaisija HUMALLAHDEN VENEKERHO- HUMMELVIKENS BÅTKLUBB HVK ry www.humallahdenvenekerho.fi Osoite Rajasaarenpenger 6, 00250 Helsinki Tiedotuslehti

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010

LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010 LOUNAIS-SUOMEN KIIPEILYKERHO KRUXI RY VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2010 Aika: 31.3.2010 Klo:18:00 Paikka: Turku, yhdistyksen boulder-sali Paikalla: Juha Jonsson, Kaisa Rajala, Janne Ahola, Sini Välimaa, 011i-

Lisätiedot

Metsästäjäliiton vuosi 2009

Metsästäjäliiton vuosi 2009 Metsästäjäliiton vuosi 2009 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Suomen Metsästäjäliiton vuosikirja 2009 Julkaisija: Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Toimitus: Anna Grenfors

Lisätiedot

KUOPION PURSISEURA ry

KUOPION PURSISEURA ry KUOPION PURSISEURA ry Toimintasuunnitelma 2015 SISÄLTÖ: JOHDANTO 3 ORGANISAATIO 4 TOIMINTA 5 KIINTEISTÖT 9 KALLAVESJ -MESSUT 10 TALOUS 10 TIEDOTUS 11 2 1. JOHDANTO 1.1 Toimintaympäristö Kuopion Pursiseura

Lisätiedot

201 5 1 VIMPPELI 2015

201 5 1 VIMPPELI 2015 2 01 5 1 Eduskuntavaalit pidetty ja uutta hallitusta rakennellaan maahamme, valitettavasti yhtään Imatralaista edustajaa ei saatu Arkadianmäelle. Jäät lähtivät tänä keväänä aikaisin ja purret ja purjehtijat

Lisätiedot

HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ

HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ RYHMÄRISTISIDE HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ TIEDOTUS- LEHTI 1 2012 HAUKIPUTAAN RIISTANHOITO- YHDISTYS SIVUT 2 3 HAUKIPUTAAN METSÄSTYS- YHDISTYS RY SIVUT 4 8 JOKIVARREN METSÄSTYS- SEURA RY SIVUT 8 11 KELLON

Lisätiedot

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f.

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. SEGELFÖRENINGEN I BJÖRNEBORG - BSF r.f. 2006 1 Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. grundad/perustettu 26.1.1856 Medlemsantal 1.1.2006 568 medlemmar Registrerade segelbåtar 57 motorbåtar 47 Jäsenmäärä

Lisätiedot

Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen

Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen Torstai 20.3.2014 klo 17.00 alkaen Kulttuurikeskus Poleeni, Savontie 13, Pieksämäki Kiinteistöillan aiheena

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖSMALLI. Yhdistyksen tilinpäätös. Tässä tilinpäätösmallissa:

TILINPÄÄTÖSMALLI. Yhdistyksen tilinpäätös. Tässä tilinpäätösmallissa: TILINPÄÄTÖSMALLI Yhdistyksen tilinpäätös Tässä tilinpäätösmallissa: on esitetty yhdistyksen tasekirja ja tilinpäätöserittelyt on huomioitu mm. KILA:n yleisohje toimintakertomuksen laatimisesta (12.9.2006)

Lisätiedot

VANTAAN MOOTTORIKERHO RY TOIMINTAKERTOMUS

VANTAAN MOOTTORIKERHO RY TOIMINTAKERTOMUS VANTAAN MOOTTORIKERHO RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 Vantaan Moottorikerho ry TOIMINTAKERTOMUS 2009 Sisällys 1. HALLINTO... 1 2. JÄSENISTÖ... 2 2.1 JÄSENISTÖN MÄÄRÄ JA KEHITYS... 2 2.2 JÄSEN- JA LIITTYMISMAKSUT...

Lisätiedot

Hämeen liitto Maakuntahallitus pöytäkirja 2/2013 11.03.2013

Hämeen liitto Maakuntahallitus pöytäkirja 2/2013 11.03.2013 Hämeen liitto Maakuntahallitus pöytäkirja 2/213 11.3.213 Kokoustiedot... 1 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 24 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 3 25 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen...

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012 www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliiton visio 2014 Asiantunteva ja toimiva vammais- ja kansanterveysjärjestö Aivovammaliiton asiantuntevuus tarkoittaa monipuolista,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 13.03.2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Valtakunnallisesti vuosi 2013 oli palokuntatoiminnan 175v -juhlavuosi. Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi maamme ensimmäisen palokunnan,

Lisätiedot

SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY. Toimintakertomus 2012

SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY. Toimintakertomus 2012 SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY Toimintakertomus 2012 2 1 ESIPUHE... 5 2 VUODEN 2012 KOHOKOHTIA HIGHLIGHTS OF YEAR 2012... 6 3 JÄRJESTÖHALLINTO... 9 3.1 Yleistä... 9 3.2 Talous... 9 3.3 Hallitus... 10 3.3.1

Lisätiedot

Kutsu VUOSIKOKOUKSEEN

Kutsu VUOSIKOKOUKSEEN Kutsu Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n VUOSIKOKOUKSEEN keskiviikkona 24.4.2013 klo 17.00 Mikkelin yliopistokeskuksen auditorioon, Lönnrotinkatu 5 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n mukaiset asiat.

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Pasilan puistotie 7 00240 Helsinki

Lisätiedot

Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja. KU-58:lla tarjontaa kaikille

Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja. KU-58:lla tarjontaa kaikille Lapsia, nuoria Suomen huippuyleisurheilijoita ja kuntoilijoita, veteraaneja KU-58:lla tarjontaa kaikille Kenttäurheilijat-58 Toimintakertomus 2014 Sisällysluettelo KU-58 toimintakertomus 2014 2 / 21 Puheenjohtajan

Lisätiedot

Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry. Vuosikertomus 2013

Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry. Vuosikertomus 2013 Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry Vuosikertomus 2013 Vesa-Pekka Jurvelin, Redi ja Remu, MM-kilpailut Alaska, kuvaaja Nathalie Fortier Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry Radiokatu 20, 00240 Helsinki

Lisätiedot

Suomen Hippos -konsernin vuosikertomus. Suomen Hippos ry Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy

Suomen Hippos -konsernin vuosikertomus. Suomen Hippos ry Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy Suomen Hippos -konsernin vuosikertomus Suomen Hippos ry Fintoto Oy Suomen Hevosurheilulehti Oy avaintunnuslukuja 2011 ja 2010 Kilpailutoiminta 2011 2010 Muutos Totopäivät 607 625-2,9 % Totoravilähdöt 5

Lisätiedot

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille

KUTSU. Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille KUTSU Pohjois-Karjalan Kiinteistöyhdistys ry:n jäsenille VUOSIKOKOUS ja KURSSI-ILTA nro 5 Torstaina 18.4.2013 klo 17.00 Carelicum, Torikatu 21 C-porras, Joensuu Kokouksessa käsitellään sääntöjen 11. :n

Lisätiedot

Vuosikirja 2009. vuosikertomus 2008 jäsenet yrityshakemisto

Vuosikirja 2009. vuosikertomus 2008 jäsenet yrityshakemisto Vuosikirja 2009 vuosikertomus 2008 jäsenet yrityshakemisto 1 KYMENLAAKSON KAUPPAKAMARIN TOIMITUSJOHTAJAT JA PUHEENJOHTAJAT Toimitusjohtajat 1929-1936 majuri Uljas Rauanheimo 1937-1967 fil.kand., hovioik.ausk.

Lisätiedot

HALLITUS 11.4.2013 JA VALTUUSTO 28.4.2013

HALLITUS 11.4.2013 JA VALTUUSTO 28.4.2013 VUOSIKERTOMUS 2012 HALLITUS 11.4.2013 JA VALTUUSTO 28.4.2013 VUOSIKERTOMUS 2012 1 YLEISTÄ...3 SISÄLTÖ ALUEELLINEN TOIMINTA... 26 LIITON NIMEÄMÄT HENKILÖT... 50 HALLINTO...5 Valtuusto...6 Liittohallitus...6

Lisätiedot

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry Döbelninkatu 2 00260 HELSINKI Kotipaikka Y-tunnus 0224028-6 Tilinpäätös ja toimintakertomus tilikaudelta 01.01.2014-31.12.2014 Sivu No Toimintakertomus

Lisätiedot

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry.

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. SUOMEN METSÄSTYSMUSEO Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. TOIMINTAKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo 1 Suomen Metsästysmuseon toiminta-ajatus ja strategia 2 Suomen Metsästysmuseo 2010 Museonjohtajan

Lisätiedot

Menestyksen kausi 2010

Menestyksen kausi 2010 VUOSIKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo Toimitusjohtajan puheenvuoro Moottoriliitto LAJIRYHMÄKATSAUS SML TALOUS LIITTEET LIITTEET Toimitusjohtajan puheenvuoro 3 Valmennus 4 Kerho- ja nuorisotoiminta 6 Suomen

Lisätiedot