VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA"

Transkriptio

1 Lahden ammattikorkeakoulu / Muotoilu- ja taideinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2010 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 6 10 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai jossa olet ollut mukana. (ei audiovisuaalisen alan työ). Yksi A3, ei tekstejä, lyijykynä. Arviointi: Selkeys, johdonmukaisuus ja havainnollisuus. 2. Kohtaus elokuvasta Piirrä 6 10 kuvan kuvasarja, joka on kohtaus elokuvasta, jonka päähenkilö olet sinä. Kohtauksessa päähenkilö joutuu uhraamaan jotakin tärkeää päästäkseen tavoitteeseensa. Yksi A3, vesivärit tai värikynät, ei tekstejä. Arviointi: Draamallinen tilanne. 3. Kuvasarja Kerro 8-12 kuvalla tarina jonkin henkilön näkökulmasta. Tarinan nimi on Totuus voittaa. Yksi A3, vapaa tekniikka, ei tekstejä. Arviointi: Elokuvallinen kerronta, mielikuvitus. 4. Valokuva Kerro satu Punahilkasta ja sudesta 9:llä valokuvalla. Dialogia, ajatusääntä tai puhekuplia ei saa käyttää. Tee A5-kokoisista papereista vihko, johon liimaat valokuvat oikeassa järjestyksessä 1 kuva/sivu. Älä tee 2-puolisia sivuja. Kirjoita jokaisen kuvan alle kyseisen kuvan äänimaisema. Kuvat on itse kuvattava tätä tehtävää varten. Arviointi: Kuvallinen kerronta, visuaalisuus. GRAAFINEN SUUNNITTELU 1. Minä esiinnyn Kuvaa itsesi osana esitystä tai tapahtumaa. Yhdelle A3-kokoiselle paperille. Mustaa jälkeä jättävät työvälineet, esimerkiksi tussi ja tussiterät ja/tai peiteväri ja sivellin. Ei harmaasävyjä eikä laveerattuja pintoja. Arviointi: Kuvallinen esitystapa, graafinen ilmaisu, omaperäisyys, sommittelu. 2. Kotipaikkani-lautapeli Suunnittele aiheesta lautapeli. Värillinen, A3-kokoiselle paperille, toiselle arkille pelilauta ja toiselle muut pelin elementit. Vapaa toteutus. Arviointi: Aiheen käsittely, rakenne, visuaalinen esitystaito, värien käyttö, erottuvuus, omaperäisyys 3. Kotilo mukana kuljetettava ekologinen asunto Ideoi, suunnittele ja toteuta Kotilosta esite jaettavaksi Habitare-messuilla. Värillinen A3-paperista A4-kokoon taitettu 4-sivuinen esite, muuten vapaa toteutus. Arviointi: Mielikuvitus, idea ja esitystapa, graafinen ilmaisu, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus), omaperäisyys.

2 4. Kavaluus Tee 4 8 kuvan sarja otsikon aiheeseen liittyvästä tapahtumasta, ilmiöstä tai tilanteesta. Otsikoi kertomuksesi. Toeteutus: Värillinen, yhdelle A3-kokoiselle paperille käsin tekemällä, ei tietokoneprinttejä, muuten vapaa toteutus. Voit halutessasi käyttää myös tekstejä. Arviointi: Tulkinta, sisällölliset ideat, kyky kertoa kuvin, omaperäisyys, värien käyttö, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus). MULTIMEDIATUOTANTO 1 Valokuvaustehtävä Kuvaa jostakin itsellesi tärkeästä henkilöstä viiden kuvan sarja, joka kertoo lähtemisestä. Valokuvaten, värillisinä kymppikuvina (10 x 15 cm) ja kukin kuva liimattuna omalle A4-kokoiselle kartongilleen. Kirjoita jokaisen kartongin kääntöpuolelle oma nimesi, kuvalle antamasi nimi ja kuvan järjestysnumero. Voit halutessasi käsitellä kuvia kuvankäsittelyohjelmalla. Arviointi: Kuvallinen ilmaisu, havainnointi, kerrontakyky, kiinnostavuus. 2 Kirjoitustehtävä Kirjoita essee otsikolla "Ilmestyykö Suomessa paperisia sanomalehtiä vuonna 2020?" Tekstissä sinun tulee kommentoida luotettavista lähteistä löytämiäsi väitteitä. Enintään 3000 merkkiä. A4-tulosteina, kirjasinkoko 12, riviväli 1,5. Merkitse käyttämäsi lähteet tekstin loppuun. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu, lähdemateriaalin käyttö, kiinnostavuus, analyyttisyys. 3 Piirrostehtävä Tee triptyykki aiheesta työ. Yhdelle vaakasuuntaiselle A4-arkille käsin tehty. Välineinä vesivärit, puuvärit, tussit tai lyijykynät. Arviointi: Kuvallinen ilmaisu, kuvien yhteisvaikutus, aiheen mielenkiintoinen käsittely. 4 Visuaalinen suunnittelu Suunnittele elokuvan dvd-valikko. Elokuvan nimi on Harmaja ja se kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Harmajan majakan rakentamisesta vuonna Suunnitelman tulee sisältää kaksi kuvaa, joista toisessa näkyy levyn päävalikko ja toisessa lisämateriaalien (ns. extrat) valikko. Päävalikosta tulee löytyä vähintään elokuvan käynnistyspainike sekä kielivalinta suomi ruotsi englanti. Lisämateriaaleina levyllä on valokuvaesitys, ohjaajan haastattelu sekä 3D-animaatio majakan rakenteesta ja toiminnasta. Värilliset, kahdelle A4-arkille piirretyt tai tulostetut kuvat siitä, miltä valmis tuote näyttäisi. Suunnitelmien tulee noudattaa kuvasuhdetta 16:9. Piirrä valikon ympärille noin 3 mm:n musta ääriviiva merkitsemään kuvaruudun reunaa. Arviointi: Visuaalisuus, viestinnällisyys, sommittelu, käytettävyys.

3 VALOKUVAUS 1 Kotikatuni ihmisiä Ota neljä henkilökuvaa, jotka kertovat kotipaikastasi ja ihmisistä, jotka asuvat siellä. Valokuvaten neljä väri- tai mustavalkokuvaa. Arviointi: Kertovuus, tunnelma ja kuvien kiinnostavuus. 2 Kannanotto Tee kolmen kuvan sarja, jolla otat kantaa johonkin omassa elinympäristössäsi kokemaasi yhteiskunnalliseen epäkohtaan/ongelmaan. Valokuvaten kolme väri- tai mustavalkokuvaa. Arviointi: Kerronnallisuus, kuvasarjan yhtenäisyys ja oman ajatuksen välittyminen. 3 Muutos Kuvaa kolmen kuvan sarja maisemasta, jota ihminen on muokannut. Valokuvaten kolme väri- tai mustavalkokuvaa. Arviointi: Idean välittyminen, kertovuus ja visuaalisuus. 4 Parhaat työni Esittele kymmenen kuvaa, joista vähintään puolet on valokuvia. Liimaa kukin kuva omalle A4-kokoiselle paperiarkilleen. Kuvien tulee olla tarkasteltavissa ilman apuvälineitä (esim. diat, videonauhat, levykkeet, jne. eivät käy). Arviointi: Kuvallisen kokonaisuuden eheys ja omaperäisyys. MUOTOILUN KOULUTUSOHJELMA KORUMUOTOILU 1. Konstruktio Valmista kotitaloudessa käytettävästä metallipurkista kolmen veitsen teline. Purkista saa poistaa materiaalia, mutta siihen ei saa lisätä muuta materiaalia. Metallipurkki, muut välineet vapaasti valittavissa. Arviointi: Idean toimivuus, tekninen taito ja tuotteen käytännöllisyys. 2. Eettinen koru Pohdi mitä eettisyys on ja miten se voi konkretisoitua korussa. Valitse eettinen näkökulma ja sitä tukevat keinot toteuttaa koru. Kuvita eettinen näkökulmasi A3-kokoiseksi kuvakollaasiksi. Toteuta kollaasin ja näkökulmasi pohjalta eettinen koru. A3-paperi, muut välineet vapaasti valittavissa. Arviointi: Koru, kollaasi, korun sanoma, näkemys eettisyydestä korun kontekstissa, toteutustapa ja tekninen taito. 3 Piirustus Aseta vaalealle alustalle kirkas lasipurkki, joka on noin puolillaan vettä. Laita purkkiin kaksi noin 20 cm pitkää keppiä, esimerkiksi lyijykyniä. Piirrä asetelmasi lyijykynällä A3- kokoiselle paperille. Pyri materiaalin tuntuun, tarkastele valoja ja varjoja. Huomioi myös alustalle tulevat heittovarjot. A3-kokoinen piirustuspaperi, lyijykynät. Arviointi: Havaintokyky, sommittelu- ja piirustustaito.

4 4 Portfolio Kokoa aikaisemmin tekemistäsi töistä esittelykansio. Työt voivat olla mm. kuvia harrastuksissa tehdyistä töistä, käsitöistäsi, piirustuksistasi tai vastaavista. Kuvia yllä olevista ennakkotehtävistä ei saa liittää portfolioon. Älä lähetä alkuperäisiä töitä, koska ennakkotehtäviä ei palauteta! MUOTI- JA VAATETUSSUUNNITTELU 1 Origami Taittele A4-kokoisesta, valkoisesta paperista origami. A4- paperiarkki. Arviointi: Kolmiulotteisuuden käsittely ja hallinta. 2 Origami ja vaate Suunnittele itsellesi vaate, jonka muotoilussa käytät tekemäsi origamin muotokieltä. A3-paperiarkki, puuvärikynät ja vesivärit. Arviointi: Origamin hyväksikäyttö muotoilun lähtökohtana, värien käyttö. 3 Juhla-asu Olet lähdössä itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Suunnittele itsellesi vaate tähän tilaisuuteen. Piirrä vaate pikkutarkasti itsesi päällä. Voit liittää mukaan myös tilkun materiaalista, josta asu on suunniteltu. A3-paperiarkki. Toteutustapa vapaa. Arviointi: Vaatteen idea, ilmaisutaito ja värien käyttö. 4 Painokuosi ja vaate Ideoi ja kehittele ensin kukka-aiheinen painokuosi, jota sitten käytät vaatteessa. Tee painokuosi omalle A3-kokoiselle paperille ja painokuosista suunnittelemasi vaate omalle A3-kokoiselle paperille. A3-paperiarkit, vesivärit ja puuvärikynät. Arviointi: Aiheen käsittely, omaperäisyys ja vaatteen idea. 5 Ulkovaate Piirrä ystäväsi fotorealistisella tyylillä ulkovaate päällä. Kuvassa tulee näkyä myös kengät. A3-paperiarkki, lyijykynä. Arviointi: Vaatteen ja materiaalin ymmärtäminen sekä ilmaisutaito. PAKKAUSMUOTOILU- JA GRAFIIKKA 1 Nokipoika: kolme tulkintaa Olet mukana monitoimialayrityksen tuotekehitystiimissä. Tiimi on rekisteröinyt Nokipoika sanan mahdollista brändikäyttöä varten. Tee kolme erilaista visuaalista tulkintaa Nokipoika-sanasta. Millainen olisi Nokipoika- sanan visuaalinen ilme (sanan kirjoitusasu ja symboli), jos markkinoitava tuote olisi: a) makeinen? b) talouspaperi? c) hiilijalanjälkimittari? Värillinen, yhdelle A3-paperille käsin tekemällä (ei tietokoneprinttejä). Arviointi: Esitystapa, graafinen ilmaisu ja sommittelu.

5 2 Valinta Kehitystiimisi valitsee yhden Nokipoika ehdotuksen jatkokehittelyyn. Mikä se on? Suunnittele ja toteuta tälle Nokipoika-tuotteelle esite, josta ilmenee tuotteen brändi-ilme pakkauksineen. Värillinen, A3-paperista A4-kokoon taitettu 4-sivuinen esite, muuten toteutus vapaa. Arviointi: Idea ja esitystapa, graafinen ilmaisu ja sommittelu. 3 Startti Ensin perehdyt lettutaikinan valmistukseen perinteisin menetelmin. Dokumentoi valmistusvaihe valokuvaamalla. Esittele 3 5 valokuvan avulla perinteinen lettutaikinan valmistus keittiön pöydän ääressä. Pöydällä tulee näkyä sekä tarvikkeet että työvälineet. Liimaa kuvat (koko vapaa) A3-paperille. Arviointi: Aiheen käsittely, esittäminen ja kuvallinen kerronta. 4 Retkilettu Tunnettu suomalainen mylly tuo markkinoille uutuustuotteen LETTUMIX jauhoseoksen. Lettutaikina on pakkauksessa vettä vaille paistovalmiina. Suunnittele LETTU MIX tuotteen pakkaus ulkoasuineen ja esitä kuvasarjan avulla, miten taikina valmistuu retkiolosuhteissa ilman perinteisiä tarvikkeita ja työvälineitä. Värillinen esityskuva yhdelle A3-paperille käsin tekemällä (ei tietokoneprinttejä), muuten vapaa toteutus. Voit käyttää myös tekstejä. Arviointi: Pakkausidea, toiminnallisuus, havainnollisuus ja kolmiulotteinen esittäminen. SISUSTUSARKKITEHTUURI JA KALUSTEMUOTOILU 1 Kuusi tilannetta Esitä perspektiivipiirroksin kuuden kuvan sarja aamutoimistasi heräämisestä kotoa lähtemiseen. Jaa vaakasuuntainen A3-arkki kuuteen samankokoiseen ruutuun. Tee lyijykynäpiirrokset toimistasi tiloissa kuuden kuvan sarjaksi. Arviointi: Näkymien havainnollisuus ja monipuolisuus. Tilavaikutelmat. Esitystapa ja käden jälki. 2 Haavekuvaus Kirjoita yhdellä lauseella ominaisuudet kalustetusta tilasta, jossa sinä itse viihdyt. Piirrä värillinen, perspektiivinen näkymä tilastasi. Pystysuuntainen kuva A3-akvarelli- tai piirustuspaperiarkille, jonka alareunaan tekstimuotoinen kuvaus. Arviointi: Piirroksen ja tekstisisällön vastaavuus. Kalustamisen ja tilan ominaisuudet. Esitystapa. 3 Lukupiste Suunnittele levymateriaalista visuaalisesti vaikuttava kaluste, jossa yhdistyvät lukupenkki ja kirjahylly. Esitä kalusteesi kahtena perspektiivisenä, värillisenä piirroksena. Toisessa kuvassa levyosina lattialla ja toisessa kuvassa valmis kaluste tilaympäristössä. Vaakasuuntainen A3-arkki, jossa kaksi piirrosta rinnakkain Arviointi: Kahden ominaisuuden yhdistäminen samaan kalusteeseen. Levymateriaalin käyttö. Ulkomuoto ja väritys.

6 TEOLLINEN MUOTOILU 1 Tulevaisuuden auto Microsoftin perustaja Bill Gates ja Ford-yhtymän toimitusjohtaja Bill Ford Jr ovat esitelleet yhteisen tulevaisuusvisionsa, jossa älyautot korjaavat itse itsensä ja välttävät onnettomuudet. Omatoimisesti, ilman kuljettajaa kulkeva auto siintää lähitulevaisuudessa, jolloin myös autojen sisätilajärjestelyt voivat nykyisiin verrattuna olla huomattavan erilaiset. Esitä puuvärein piirtämällä yhdelle A3-kokoiselle paperille kaksi perspektiivikuvaa nelihenkisen perheen matkustustapahtumasta liikuttaessa itse itseään ohjaavalla autolla. Toisessa kuvassa ilmenee auton ulkomuoto ja toisessa kuvassa sisänäkymä autosta. Puuvärit ja A3-piirustuspaperi. Arvionti: Tilavaikutelman, liikkeen- ja perspektiivin hallinta. Piirustustaito, muodonannon ja tunnelman välittyminen. 2 Paperilennokki Suunnittele A4-kopiopaperiarkista taittelemalla valmistettava lennokki. Me kokoamme ja koelennätämme lennokkisi antamasi kuvallisten ohjeiden mukaan. Lennokki pitää valmistaa taittelemalla hyödyntäen koko paperia. Paperiarkkiin ei voi kiinnittää lisäosia eikä arkista saa leikata mitään pois. Merkitse paperiarkille taitoskohdat katkoviivalla. Piirrä lisäksi lennokista mustalla kuitukärkitussilla kokoamisohje kuuden kuvan sarjakuvana toiselle A4- kopiopaperille. Kokoamisohjeessa voit käyttää vain kuvitusta, ei sanallista lisäselvitystä. Valkoinen A4-kopiopaperi (80-100g). Musta kuitukärkitussi, kärkikoko max. 0,5 mm. Arviointi: Lentokyky, rakenteen toimivuus, ulkonäkö, kokoamisohjeen selkeys ja ymmärrettävyys. 3 Vetokahva Ideoi ja suunnittele halkaisijaltaan 5 mm:n naruun kiinnitettävä lasten ahkion vetokahva. Piirrä yhdelle A3-paperille ideoimastasi kahvasta 1:1 projektiokuvat päältä sekä kahdelta sivulta. Piirrä toiselle A3-paperille havaintokuva kahvan käyttötilanteesta. Valmista lisäksi vetokahvasta luonnollista kokoa oleva malli sopivaksi katsomastasi materiaalista. A3-piirustuspaperi, piirto- ja väritystekniikka sekä vapaavalintaiset.mallimateriaalit. Arviointi: Vetokahvan soveltuvuus lasten ahkion vetämiseen, narun kiinnitys kahvaan, mallin ja kuvallisen esityksen taso. 4 Työnäytekansio Kokoa visuaalinen näytekansio, jossa esittelet osaamistasi ja valmistamiasi visuaalisia töitä. Kansion koko A4. Älä lähetä alkuperäisiä töitä, koska ennakkotehtäviä ei palauteta. Vapaat. Arviointi: Soveltuvuus alalle, visuaalinen ilmaisukyky, sisällön jäsennys sekä näytekansion kokonaissommittelu. Kaikki piirrokset on tehtävä käsin piirtämällä. Piirustusvälineet tehtäväkohtaiset. Tietokoneen käyttö ei ole sallittua.

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA Lahden ammattikorkeakoulu / Muotoilu- ja taideinstituutti ESIVALINTATEHTÄVÄT 0 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA GRAAFINEN SUUNNITTELU Minä ja ystäväni Kuvaa itsesi ja ystäväsi (yksi tai useampi) tilaan, jossa

Lisätiedot

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU. 1.

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU. 1. Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai

Lisätiedot

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai

Lisätiedot

4. Kuvasarja Piirrä 6 12 kuvan sarja, joka kuvaa tehtävässä 3 kirjoittamasi kertomuksen keskeistä kohtaa.

4. Kuvasarja Piirrä 6 12 kuvan sarja, joka kuvaa tehtävässä 3 kirjoittamasi kertomuksen keskeistä kohtaa. Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2007 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai

Lisätiedot

4. Runo Kirjoita 20 50 sanaa pitkä runo, jonka kuvauksen kohteena olet sinä itse. Toteutus: Koko A4, kirjallinen. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu.

4. Runo Kirjoita 20 50 sanaa pitkä runo, jonka kuvauksen kohteena olet sinä itse. Toteutus: Koko A4, kirjallinen. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu. Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2006 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jossa olet ollut mukana.

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Teollinen muotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Teollinen muotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

Visuaalisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehto. Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1. Tehtävä: Pakopiste

Visuaalisen suunnittelun suuntautumisvaihtoehto. Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1. Tehtävä: Pakopiste Visuaalisen suunnittelun valintakoe 2018, Vaihe 1 TEHTÄVÄ 1 Tehtävä: Pakopiste Tehtävänäsi on piirtää pakopiste. Paperin koko A3, toteutusvälineenä lyijykynä. Kirjoita paperin kääntöpuolelle: Maksimissaan

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi

Lisätiedot

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00 PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00 1 Leija Maalaa vesiväreillä valtava iloa ja onnea kuvastava leija, joka lentää upeasti

Lisätiedot

TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ. Kuvittele itsesi teoksen sisään noin 5 cm:n pituisena ja piirrä eteesi aukeava näkymä. Pystysuuntaiselle A3-arkille piirtämällä.

TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ. Kuvittele itsesi teoksen sisään noin 5 cm:n pituisena ja piirrä eteesi aukeava näkymä. Pystysuuntaiselle A3-arkille piirtämällä. PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 7.6.2010 KLO 10.00-12.00 1 TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ Oheinen kuva esittää Richard Longin veistosta A Line in Scotland

Lisätiedot

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu

Vaatetusmuotoilu. Teollinen muotoilu. Koru- ja jalometallimuotoilu Vaatetusmuotoilu Teollinen muotoilu Koru- ja jalometallimuotoilu Aika Maanantai 29.5. klo 11.00-12.45 Tehtävä 1 TILASTA TASOKSI Käytä lähtökohtana/ mallina ennakkotehtäväksi suunnittelemaasi kolmiulotteista

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus 1 ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television koulutusohjelman hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. Kuvaus ja leikkaus

Lisätiedot

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b.

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2: tiistai 13 17 Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2 a OMENA ESINEENÄ Omenan voi syödä, mutta miten muuten sitä voisi

Lisätiedot

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2016

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2016 Tehtävä 1 Aika maanantai 13.6.2016 klo 9 13.00 Maalaustehtävä Valitse itsellesi mielenkiintoinen ja haastava näkymä yliopiston sisätiloista. Kiinnitä huomio tilan tuntuun ja perspektiiviin. Yhdistä työssäsi

Lisätiedot

Esitystapa: Piirrä suunnitelma lyijykynällä, kuulakärkikynällä ja/tai puuväreillä yhdelle vaakasuuntaiselle A3-paperille.

Esitystapa: Piirrä suunnitelma lyijykynällä, kuulakärkikynällä ja/tai puuväreillä yhdelle vaakasuuntaiselle A3-paperille. tehtävä 1. ideointi Suomen kesä tarjoaa useita festivaalitapahtumia moneen makuun. Tällä kertaa vaihtoehtoinasi ovat metallimusiikkiin keskittyvä Tuska, musiikki- ja kaupunkikulttuurifestivaali Flow tai

Lisätiedot

Toteutus Vaakasuuntaiselle A3-piirustuspaperille kuulakärkikynällä tai huopakynällä.

Toteutus Vaakasuuntaiselle A3-piirustuspaperille kuulakärkikynällä tai huopakynällä. Toistuva kuvio 1 Ideoi yksinkertainen (n. 2x2cm) kuvio. Piirrä piirustuspaperi reunojaan myöten täyteen toistamalla kuviota. Synnytä piirrokseesi kolmiulotteista syvyyttä vaihtelemalla kuvion kokoa. Kuviot

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT 2009 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin osoitteessa http://www.metropolia.fi/hakeminen HUOM! Nämä

Lisätiedot

Arviointiperusteet: Otsikointi, kuvauksen selkeys, argumentoinnin ja perustelujen havainnollisuus ja johdonmukaisuus, oikeakielisyys.

Arviointiperusteet: Otsikointi, kuvauksen selkeys, argumentoinnin ja perustelujen havainnollisuus ja johdonmukaisuus, oikeakielisyys. ENNAKKOTEHTÄVÄT AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2010 Tehtävä 1. Tehtävän määrittely: MINUN SUHTEENI SOSIAALISEEN MEDIAAN. Määrittele ja perustele henkilökohtainen suhteesi

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006.

TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006. AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2007 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006. Digitaalisen kulttuurin

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television koulutusohjelman hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. Kuva ja leikkaus

Lisätiedot

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta TEHTÄVÄ 1 Aika: maanantai klo

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta TEHTÄVÄ 1 Aika: maanantai klo TEHTÄVÄ 1 Aika: maanantai 12.6.2017 klo 9.00-13.00 Maalaustehtävä Liikunta on terveellistä. Myös esteettinen ulottuvuus on olennainen seikka kaikessa liikkumisessa. Ympäristöt, tilat, liikkeet ja maisemat

Lisätiedot

Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma

Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2016 Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Tehtävän materiaalit Lyhytelokuva

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat

TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat II OSA Tiistai 6.6.2006 klo 9 12 TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat Janne Seppänen toteaa: "Visuaalinen ei ole satunnaista näköaistimusten virtaa. Siihen

Lisätiedot

PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013

PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013 PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013 1 TULEVAISUUDEN TONNIN SETELI Suunni ele neliön muotoinen 1000 euron seteli. Kuva-aiheena voit käy ää

Lisätiedot

Tehtävä 1. Valintakoe 2014 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma, Lapin yliopisto, TTK Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00

Tehtävä 1. Valintakoe 2014 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma, Lapin yliopisto, TTK Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00 Tehtävä 1. Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00 Kirjallinen tehtävä Ennakkoon luettava materiaali: Typografia Kieltä vai visuaalisuutta (sivut 81 156). Kirjoita essee, jossa pohdit kysymystä siitä, millaisia

Lisätiedot

TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE

TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE TAMPEREEN YLIOPISTO TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE 12.6.2006 Tiedotusopin valintakoe koostuu neljästä tehtäväkokonaisuudesta. Valintakokeesta voi saada yhteensä 60 pistettä. Kokeen eri osat tuottavat pisteitä

Lisätiedot

Tehtävä 1 Maanantai

Tehtävä 1 Maanantai Tehtävä 1 Maanantai 9.30 12.30 Typografia tekee kirjoitetusta tekstistä näkyvää ja muotoilee sen ulkoasun. Millä tavalla typografia vaikuttaa kulttuurissamme ja elämässämme? Poimi esimerkkejä omien kokemustesi

Lisätiedot

KUVATAIDE VL LUOKKA. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet

KUVATAIDE VL LUOKKA. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet KUVATAIDE VL.7-9 7.LUOKKA Opetuksen tavoitteet Visuaalinen havaitseminen ja ajattelu T1 kannustaa oppilasta havainnoimaan, taidetta, ympäristöä ja muuta visuaalista kulttuuria moniaistisesti ja käyttämään

Lisätiedot

Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun animaation hakukohteeseen kuuluu neljä ennakkotehtävää. Animaation hakukohteeseen hakevan tulee palauttaa

Lisätiedot

Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä!

Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Sivu 1 / 13 Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Äänisuunnittelu Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television

Lisätiedot

KATUTAIDE KERAMIIKKA

KATUTAIDE KERAMIIKKA TYÖPAJAT 2012-2013 Sinulla on edessäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE Työpajassa

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016

ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016 1 / 5 Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2016 ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016 Äänisuunnittelu Päivätoteutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin.

Lisätiedot

Tehtävä 1 Maanantai klo

Tehtävä 1 Maanantai klo Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2013 Tehtävä 1 Maanantai 10.6.2013 klo 9.00-13.00 perushakijat Valitse yksi karttaan merkityistä kaupungin julkisista taideteoksista (ks. liitteenä

Lisätiedot

LAPPUTEHTÄVÄT. Annan oppilaiden ottaa sattumanvaraisesti kummastakin pinkasta yhdet laput.

LAPPUTEHTÄVÄT. Annan oppilaiden ottaa sattumanvaraisesti kummastakin pinkasta yhdet laput. LAPPUTEHTÄVÄT LAPPUHAHMO Tee lappuja kahdelle eriväriselle paperille, niin että kirjoitat toisen väriseen lappunippuun vain adjektiiveja ja toisen värisiin lappuihin objekteja. Annan oppilaiden ottaa sattumanvaraisesti

Lisätiedot

TV-sarja jäi vain muutaman jakson mittaiseksi katsojapulan vuoksi. Nykyisin keskustelu Mikkosten maailmankatsomuksesta jatkuu netissä.

TV-sarja jäi vain muutaman jakson mittaiseksi katsojapulan vuoksi. Nykyisin keskustelu Mikkosten maailmankatsomuksesta jatkuu netissä. Tehtävä 1 Aika: Maanantai 8.6.2009 klo 9.00-13.00 MIKKOSTEN MAAILMASTA PUOLESTA JA VASTAAN Mikkosten Maailma oli Nelosella suurella kohulla pyörinyt TV-sarja, jossa pitkän linjan toimittaja Timo T.A. Mikkonen

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2015-2016 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2014-2015 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita.

Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita. Ihminen ja puu 1 Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita. toteutetaan vaakasuuntaiselle A3-arkille. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota esitys- ja sommittelutaitoon. Viestilappu-parkour*

Lisätiedot

ARKKITEHTIHAKUKOHTEIDEN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2015

ARKKITEHTIHAKUKOHTEIDEN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2015 Tehtävä 1: Lumirakennelma Arkkitehtiylioppilaat toteuttivat hiihtokilpailua varten tasaiselle peltoaukealle kolmeen lumesta rakennettuun tilaan perustuvan kilparadan. Apunaan heillä oli noin 1,4m x 1,4m

Lisätiedot

1) Käytä valmiita kommunikointikuvastojen sanastoja ja tulosta ne kaksin kappalein. Laminoi ja leikkaa esimerkiksi muistipelikorteiksi

1) Käytä valmiita kommunikointikuvastojen sanastoja ja tulosta ne kaksin kappalein. Laminoi ja leikkaa esimerkiksi muistipelikorteiksi Ideoita kuvallisten kommunikointisanastojen harjoitteluun Muistipeli Maistiaiset Kuka - tekee - mitä? Vastakohtaisuudet ja yhteen liittyvät asiat Kuvasuunnistus Toimintaohjeet Tarrakuvakansio Tähän on

Lisätiedot

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Kullervo ja Korppi Kuvataide: 2x45 minuuttia Kuvat osoitteesta: http://www.ateneum.fi/kalevalataidettakouluille/index.html Tarvikkeet: Kalevala

Lisätiedot

Aleksanterinkadun Appro. Tunnusohjeisto 25.2.2015

Aleksanterinkadun Appro. Tunnusohjeisto 25.2.2015 Tunnusohjeisto 25.2.2015 sisällys tunnus 3 1 tunnus tekstillä 4 2 tekstitön tunnus 5 tunnuksen väriversiot 6 tunnus kuvan päällä 7 tunnus 1 n tunnus eli visuaalinen tunniste viittaa muotokieleltään Lahden

Lisätiedot

Tarvikkeet: A5-kokoisia papereita, valmiiksi piirrettyjä yksinkertaisia kuvioita, kyniä

Tarvikkeet: A5-kokoisia papereita, valmiiksi piirrettyjä yksinkertaisia kuvioita, kyniä LUMATE-tiedekerhokerta, suunnitelma AIHE: OHJELMOINTI 1. Alkupohdinta: Mitä ohjelmointi on? Keskustellaan siitä, mitä ohjelmointi on (käskyjen antamista tietokoneelle). Miten käskyjen antaminen tietokoneelle

Lisätiedot

Tehtävä Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon.

Tehtävä Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon. Öinen Los Angeles 1 Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon. Värillinen piirustus ja/tai maalaus pystysuuntaiselle

Lisätiedot

Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi?

Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi? Osallistu kilpailuun Kesän 2017 parhaalle tapahtumalle nimi? Kesäkuussa 2017 Lappeenrannassa nähdään ja koetaan sirkusta, kansantanssia ja teatteria lasten ja nuorten esittämänä, kun Nurtsi-nuorisosirkusfestivaali,

Lisätiedot

Valokuvaus ja kuvankäsittely kurssin portfolio

Valokuvaus ja kuvankäsittely kurssin portfolio Valokuvaus ja kuvankäsittely kurssin portfolio Juha Karjalainen Kurssin ensimmäinen tehtävä Ensimmäisenä tehtävänämme oli ottaa kuvia järjestelmäkameralla eri asetuksilla kuten valotusaika, polttoväli

Lisätiedot

Trendinä sisustus kasvaa edelleen. Yhä useampi meistä edellyttää kauniiden värien ja pintojen lisäksi kestävyyttä, toimivuutta ja helppoa arkea.

Trendinä sisustus kasvaa edelleen. Yhä useampi meistä edellyttää kauniiden värien ja pintojen lisäksi kestävyyttä, toimivuutta ja helppoa arkea. Intro IN 25 maitolasi, kehysovi valkoinen (589 ), IN 22 maitolasi, kehysovi valkoinen (429 ) sekä IN 27 maitolasi, kehysovi valkoinen (289 ), vetimet ja jalat alumiini Trendinä sisustus kasvaa edelleen.

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ TEHTÄVÄ TOTEUTUS ARVOSTELUPERUSTEET

TEHTÄVÄ 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ TEHTÄVÄ TOTEUTUS ARVOSTELUPERUSTEET PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 6.6.2011 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ Tutkijat ovat löytäneet arsenikkijärvestä uudenlaista elämää. Yksi löydetyistä

Lisätiedot

Yrittäjyys kukkasidonnassa

Yrittäjyys kukkasidonnassa Yrittäjyys kukkasidonnassa 31.1.2012 Hereillä! Ydintuote- ja ydinpalvelu; kestävä kehitys, helppous Hinta; kannattavuus, oman työn arvostus Saatavuus; jakelukanavat Markkinointiviestintä; viestintä ja

Lisätiedot

Arviointiperusteet: Kyky löytää kiinnostava elokuvallinen idea ja näkökulma sekä välittää se kuvan ja tekstin keinoin.

Arviointiperusteet: Kyky löytää kiinnostava elokuvallinen idea ja näkökulma sekä välittää se kuvan ja tekstin keinoin. Ennakkotehtävät 2015 Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos Dokumentaarinen elokuva Tehtävä 1. Perustelu Kirjoita tietokoneella vapaamuotoinen korkeintaan yhden (1) sivun teksti, jossa kerrot itsestäsi,

Lisätiedot

LIITE 1/ ESIMERKKITUOTTEET

LIITE 1/ ESIMERKKITUOTTEET LIITE 1/ ESIMERKKITUOTTEET (Sisältää tarjousten hintavertailussa käytettävät kohteet 1-114) Tarjoushinnat kohteille 1-114 ilmoitetaan tarjoukseen liitettävällä liitteellä 3/ liite tarjoukseen Kohteen numero

Lisätiedot

1. Helppo ja hauska pöytäteatteri

1. Helppo ja hauska pöytäteatteri 1. Helppo ja hauska pöytäteatteri Nukketeatteri inspiroi ja rikastuttaa niin lasten kuin aikuisten mielikuvitusta. Pöytäteatteri on yksi nukketeatterin muoto. Pöytäteatteria esitetään sananmukaisesti pöydän

Lisätiedot

Hakukohde ennakkotehtävät haastatteluun* valintakokeeseen. Valitaan

Hakukohde ennakkotehtävät haastatteluun* valintakokeeseen. Valitaan Aalto-yliopisto, taideteollinen ala Hakijamäärät 2018 Saapuneet ennakkotehtävät haastatteluun* valintakokeeseen Valitaan Dokumentaarinen elokuva 46 12 7 2 Elokuva- ja tv-käsikirjoitus 113 16 12 2 Elokuva-

Lisätiedot

Aasian kieliä ja kulttuureita tutkimassa. Paja

Aasian kieliä ja kulttuureita tutkimassa. Paja Esittäytyminen Helpottaa tulevan päivän kulkua. Oppilaat saavat lyhyesti tietoa päivästä. Ohjaajat ja oppilaat näkevät jatkossa toistensa nimet nimilapuista, ja voivat kutsua toisiaan nimillä. Maalarinteippi,

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7.

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7. GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS JOHDANTO 1. TUNNUS - SANOMA 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 2.1 Suoja-alue 2.2 Eri osien käyttö 2.3 Minimikoot 5. KUVAT 6. VERKKOSIVUT 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET 7.1 Tuotekortit 7.2 Esitteet

Lisätiedot

YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE

YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE 1 2 PAINO/PRINTING: WG PRINT OY, VAASA KANSI/COVER: GALERIE ART SILK 250G SISÄSIVUT/INSIDE: GALERIE ART SILK 130G KANSIKUVA/COVER PHOTO, VAASA SCIENCE PARK: TIMO LEHTONEN

Lisätiedot

Liite 1/ Tuoterekisteri

Liite 1/ Tuoterekisteri 1 Liite 1/ Tuoterekisteri Tuotteen VIHKOT numero 1 Kouluvihko A4/20 lehteä, ruudun koko 7x7 mm 2 Kouluvihko A4/40 lehteä, ruudun 7x7 mm 3 Kouluvihko A5/20 lehteä, ruudun 7x7 mm 4 Kouluvihko A5/40 lehteä,

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2009 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2009 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T II OSA Maanantai 8.6.2009 klo 9-12 TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Tämä kirjallisesti suoritettava tehtävä perustuu liitteenä jaettavaan artikkeliin *). Määrittely: Kirjoita

Lisätiedot

HINNASTO Kopiointi & tulostus

HINNASTO Kopiointi & tulostus HINNASTO Kopiointi & tulostus www.oasismedia.fi HINNASTO 2(8) N HINNASTO Hinnat sisältävät arvonlisäveron 22 % ja ilmoitettu euroissa. Hinnasto on voimassa alkaen toistaiseksi. A4/A3 KOPIOINTI / TULOSTUS

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 NENÄPÄIVÄ

GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT LOGO Nenäpäivä-tunnuksen kanssa saa leikkiä ja käyttää mielikuvitusta. Tunnukselle saa löytää uusia mitä merkityksellisempiä

Lisätiedot

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT 2009 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin osoitteessa http://www.metropolia.fi/hakeminen/ammattikorkeakoulututkinto/kevaet_2009/kulttuuriala/

Lisätiedot

portfolion ohjeet ja arviointi

portfolion ohjeet ja arviointi 2015 portfolion ohjeet ja arviointi EIJA ARVOLA (5.10.2015) 2 Sisällysluettelo 1. TYÖPORTFOLIO (ei palauteta opettajalle)... 3 2. NÄYTEPORTFOLIO (palautetaan opettajalle)... 3 3. NÄYTEPORTFOLION SISÄLLÖN

Lisätiedot

oma nimi: luetun kirjan nimi: hyväksytty: pvm. opettajan allekirjoitus:

oma nimi: luetun kirjan nimi: hyväksytty: pvm. opettajan allekirjoitus: 1. Valitse lukemastasi kuvakirjasta/kirjasta yksi kuva. Näytä kuva luokkatovereillesi esim. dokumenttikameran avulla. Kerro kuka/keitä kuvassa on ja mitä siinä tapahtuu. Kerro myös miksi valitsit juuri

Lisätiedot

Kipinä-uraohjausmalli. Minna Kattelus Opinto-ohjaaja

Kipinä-uraohjausmalli. Minna Kattelus Opinto-ohjaaja Kipinä-uraohjausmalli Minna Kattelus Opinto-ohjaaja Ohjausideologia Kipinä-uraohjausmallin taustalla Kipinä-uraohjausmallin pohjana on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen sekä sosiodynaaminen lähestymistapa

Lisätiedot

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle Metropolia ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma VBP07S Sami Hirvonen Ulkoasut Media Works sivustolle Loppuraportti 14.10.2010 Visuaalinen suunnittelu 2 Sisällys 1 Johdanto 3 2 Oppimisteknologiat

Lisätiedot

9.-luokkalaisen kulttuurikansio

9.-luokkalaisen kulttuurikansio 9.-luokkalaisen kulttuurikansio Kokoa kulttuurikansioon puolen vuoden ajan kulttuurielämyksiäsi. Kulttuurikansio palautetaan opettajalle 31.3. 2009. Liimaa pääsyliput kansioon! Pakolliset sivut Huom! -

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2012 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2012 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2012 II OSA Maanantai 11.6.2012 klo 9.30 13.30 TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Lue ensin

Lisätiedot

Säännöt. useamman tunnin kokonaisuus 5.-6.-luokkalaisille

Säännöt. useamman tunnin kokonaisuus 5.-6.-luokkalaisille ET, monialaiset, opetusideoita Säännöt useamman tunnin kokonaisuus 5.-6.-luokkalaisille Johdattelua sääntöihin - lautapeli: oppilaille annetaan pelilauta ja heidän tulee kehittää peliin omat säännöt koonta:

Lisätiedot

Kirjanen. TAKE-hanke. Kirsi Träskelin

Kirjanen. TAKE-hanke. Kirsi Träskelin Kirjanen TAKE-hanke Tarvikkeet: kierrätyspahvia, paperia, ohutta aaltopahvia, kierrätyskangasta tai tapettia yms. suttupaperia suojaukseen liimaa ja liimapensseli Sakset, mattoveitsi sekä leikkausalusta

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

KATUTAIDE KERAMIIKKA

KATUTAIDE KERAMIIKKA TYÖPAJAT 2018-2019 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE Työpajassa

Lisätiedot

KATUTAIDE KERAMIIKKA

KATUTAIDE KERAMIIKKA TYÖPAJAT 2019-2020 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE Työpajassa

Lisätiedot

KUVATAIDETTA. Kuvataiteen lopputyö (osa) 2018, sekatekniikka. Aleksis Kiven peruskoulussa 7.-9.luokat

KUVATAIDETTA. Kuvataiteen lopputyö (osa) 2018, sekatekniikka. Aleksis Kiven peruskoulussa 7.-9.luokat KUVATAIDETTA Kuvataiteen lopputyö (osa) 2018, sekatekniikka Aleksis Kiven peruskoulussa 7.-9.luokat OPISKELU JA OPETUSSUNNITELMA Kuvataideluokalla opiskelu antaa kuvataiteesta innostuneelle ja lahjakkaalle

Lisätiedot

Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu

Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu kirjan sivuja hiekkapaperia kehykset perunaliisteriä lankaa naulat/ruuvit TARVIKKEET (edellisellä sivulla oleellisimmat) - Taulun kehykset

Lisätiedot

Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun elokuvan hakukohteeseen kuuluu viisi ennakkotehtävää: Ensimmäinen tehtävä on kaikille hakijoille pakollinen.

Lisätiedot

lehtipajaan! Opettajan aineisto

lehtipajaan! Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3.-6.-luokkalaisille l ill Voit käyttää aineistoa myös 1.-2.-luokkalaisille,

Lisätiedot

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea ARKKI Arkki on asennusvalmis sisustusvaneri, jolla toteutat vaativatkin ideasi. Vanereista on helppo rakentaa suuria pintoja peittäviä kokonaisuuksia tai taulumaisia sisustuselementtejä. Tyyliltään Arkki

Lisätiedot

7.3.7. KUVATAIDE VALINNAISAINE

7.3.7. KUVATAIDE VALINNAISAINE 7.3.7. KUVATAIDE VALINNAISAINE 301 LUOKKA 8 2 h / viikko n. 76 h / vuosi LUOKKA 9 2 h / viikko n. 76 h / vuosi Opetuksessa painotetaan kuvan merkitystä ilmaisun ja viestinnän välineenä, kuvallisen ilmaisun

Lisätiedot

Viestinnän tutkinto ohjelma, 3D animointi ja visualisointi OPETUSSUUNNITELMA KXD19S13D

Viestinnän tutkinto ohjelma, 3D animointi ja visualisointi OPETUSSUUNNITELMA KXD19S13D Viestinnän tutkinto ohjelma, 3D animointi ja visualisointi OPETUSSUUNNITELMA KXD19S13D ja 3D animoinnin ja visualisoinnin VISUAALISEN VIESTINNÄN PERUSOPINNOT, 3D 25 Graaf suunnittelun, 5 op 5 5 Valokuvauksen,

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. 2.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko KAUKOPUTKI LÖYTÄÄ UUTISET Tehtäväpaketti 1. -luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään katsomme ja kuuntelemme sanomalehteä. 1. Paljonko sanomalehti

Lisätiedot

KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT

KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT TYÖPAJAT 2016-2017 KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT Työpajaopinnot ovat opetussuunnitelman mukaisia syventäviä opintoja. Työpajaopinnot on tarkoitettu ensisijaisesti perusopinnot

Lisätiedot

Teknisen työn didaktiikka/aihepiirisuunnittelu Tiina Pyhälahti Syksy 1996 Ohjaaja: Ossi Autio

Teknisen työn didaktiikka/aihepiirisuunnittelu Tiina Pyhälahti Syksy 1996 Ohjaaja: Ossi Autio Teknisen työn didaktiikka/aihepiirisuunnittelu Tiina Pyhälahti Syksy 1996 Ohjaaja: Ossi Autio 1.JOHDANTO Aihepiirin tavoitteena on valmistaa esine, joka liittyy ilmaan ja entämiseen ja jossa on jokin pienen

Lisätiedot

Valinnaisten aineiden tarjotin - Olkahisen koulutalo lv

Valinnaisten aineiden tarjotin - Olkahisen koulutalo lv VALINNAISET AINEET OLKAHISEN KOULUTALOLLA 2018-2019 2 Sisällys Valinnaisten aineiden tarjotin - lv. 2018-2019... 3 Laaja-alainen osaaminen... 4 Esiinnyn... 5 Kuvanveisto... 6 Kädentaidot... 7 Lautapelit...

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävävihko Tämän vihkon omistaa: Luokka: Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi opettajan kanssa minkä tehtävän

Lisätiedot

PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT

PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT PORIN TAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT Syventävissä opinnoissa oppilaat valitsevat itseään kiinnostavan työpajan vähintään vuodeksi kerrallaan. Työpajoissa työskennellään pitkäjänteisesti syventyen yhden taidemuodon

Lisätiedot

Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Sisällys Dokumentaarinen elokuva... 2 Elokuva- ja tv-käsikirjoitus... 2 Elokuvaleikkaus... 3 Elokuvaus... 4 Elokuvaohjaus...

Lisätiedot

RAKENNUSPIIRTÄMISEN TEHTÄVÄ 30.1.2003 ASUINHUONEISTOJEN POHJAPIIRROKSET, AUTOCAD 2002 + ARK 9 Aika: 4h

RAKENNUSPIIRTÄMISEN TEHTÄVÄ 30.1.2003 ASUINHUONEISTOJEN POHJAPIIRROKSET, AUTOCAD 2002 + ARK 9 Aika: 4h RAKENNUSPIIRTÄMISEN TEHTÄVÄ 30.1.2003 ASUINHUONEISTOJEN POHJAPIIRROKSET, AUTOCAD 2002 + ARK 9 Aika: 4h Piirrä oheinen asuinhuoneisto B34 sekä sen peilikuvahuoneisto B35 ARK 9:llä hyödyntäen ohjelman sisältämiä

Lisätiedot

Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita

Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita Tapiolan lukiossa Opiskelija valitsee 1-2 pakollista kuvataiteen kurssia. Ensimmäisen pakollisen kurssin jälkeen (KU1 Minä, kuva ja kulttuuri) voi valita muita kursseja mielenkiintonsa mukaan vapaassa

Lisätiedot

Sanomalehtiviikko. UUTINEN KERTOO TARINAN Tehtäväpaketti 5. 6.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella

Sanomalehtiviikko. UUTINEN KERTOO TARINAN Tehtäväpaketti 5. 6.-luokkalaisille. Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella Sanomalehtiviikko UUTINEN KERTOO TARINAN Tehtäväpaketti 5. 6.-luokkalaisille Lähde uutisseikkailuun toimittaja Simo Siiven opastuksella MA Tänään etsimme sanomalehdestä tarinoita. 1. Etsi lehdestäsi mielenkiintoinen

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävät Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi aikuisen kanssa minkä tehtävän teet mistäkin lukemastasi kirjasta.

Lisätiedot

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin @amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi Lisää visuaalisuutta viestijän työkalupakkiin Miksi kertoa visuaalisesti? Lisää ymmärrystä Auttaa muistamaan On helpompi jakaa oma idea muille

Lisätiedot

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS SISÄLLYS Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11 Uusimaa 2019 -hanke Graafinen ohjeistus TUNNUS Uusimaa 2019 -hankkeen tunnus on kaksikielinen.

Lisätiedot

IKONIT, IHMISET JA SOTA

IKONIT, IHMISET JA SOTA OPETUSMATERIAALIA SUOMEN KANSALLISMUSEO IKONIT, IHMISET JA SOTA KUVATAITEEN OPETUKSEN TEHTÄVÄPAKETTI Tehtäväpaketin avulla käydään läpi ikoneihin liittyviä perustietoja ja tutustutaan ikonimaalarin käyttämään

Lisätiedot

Näin käytät GROW-kortteja

Näin käytät GROW-kortteja Mikä on GROW? GROW-korttipeli perustuu Graham Alexanderin, Alan Finen ja John Whitmoren kehittämään GROWmalliin, jossa erilaisia pulmatilanteita ja haasteita käsitellään valmentajan kysymysten avulla ratkaisukeskeisesti.

Lisätiedot

roombox HUOM. LUE OHJEET KERTAALLEEN LÄPI ENNEN KUIN ALOITAT KASAAMISEN.

roombox HUOM. LUE OHJEET KERTAALLEEN LÄPI ENNEN KUIN ALOITAT KASAAMISEN. roombox HUOM. LUE OHJEET KERTAALLEEN LÄPI ENNEN KUIN ALOITAT KASAAMISEN. LEIKKAA KPL:EET IRTI PRINTEISTÄ REUNOJA MYÖDEN. MUISTA VIILLELLÄ ERIKSEEN OHJEISTETUT LINJAT, JOTTA TAITOKSESTA TULEE SIISTI JA

Lisätiedot

Torkkelin. hakuopas 2016

Torkkelin. hakuopas 2016 Torkkelin hakuopas 2016 Torkkelin Yhteystiedot Helsingin kuvataidelukio toimii väistötiloissa joulukuuhun 2016 saakka osoitteessa Mäkipellontie 19, 00320 Helsinki, ja tammikuusta 2017 lähtien osoitteessa

Lisätiedot