Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU"

Transkriptio

1 Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai jossa olet ollut mukana. (ei audiovisuaalisen alan työ). Toteutus: Yksi A3, ei tekstejä, lyijykynä. Arviointi: Kyky esittää asioita kuvallisesti, selkeys, johdonmukaisuus ja havainnollisuus. 2. Kohtaus elokuvasta Piirrä 5 8 kuvan kuvasarja, joka on kohtaus elokuvasta, jonka päähenkilö olet sinä. Kohtauksessa päähenkilö joutuu toimimaan vasten tahtoaan päästäkseen tavoitteeseensa. Toteutus: Yksi A3, vesivärit tai värikynät, ei tekstejä. Arviointi: Draamallisen tilanteen hahmottaminen ja elokuvallisuus. 3. Paikka Kerro kolmella kuvalla paikasta, jossa ihmisellä on hyvä olla. Kuvista tulee näkyä koko tila. Toteutus: Kolme A4, vesivärit tai värikynät, ei tekstejä. Arviointi: Välittää tilan funktio ja tunnelmia visuaalisesti. 4. Kuvasarja Tee neljän valokuvan sarja aiheesta, joka on sinulle tärkeä. Toteutus: A3, johon valokuvat (kymppikuvat, 10 x 15 cm) on liimattu, ei tekstejä. Valokuvat kuvattava itse tätä tehtävää varten. Arviointi: Kyky kertoa kuvin, visuaalisuus. 5. Tarina Kirjoita tarina, jossa äänellä on suuri merkitys, otsikolla Tilanne, jonka muistan aina. Tee tarinasta myös yksi kuva. Toteutus: Kirjallinen: A4, ½ liuskaa 1,5 rivinvälillä. Kuva: yksi A3 vapaavalintaisella tekniikalla, ei tekstejä. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu, äänellinen ilmaisu ja visuaalinen ilmaisu. GRAAFINEN SUUNNITTELU 1. Juhla-ateria Kuvaa itsesi laittamassa ateriakokonaisuutta valitsemallesi henkilölle tai ryhmälle. Toteutus: Yhdelle A3-kokoiselle paperille. Mustaa jälkeä jättävät työvälineet, esimerkiksi tussi ja tussiterät ja/tai peiteväri ja sivellin. Ei harmaasävyjä eikä laveerattuja pintoja. Arviointi: Kuvallinen esitystapa, graafinen ilmaisu, omaperäisyys, sommittelu. 2. Finnish music 2008 Suomalainen musiikki lähtee maailmankiertueelle. Määrittele musiikin genre ja suunnittele kiertuepaidan painatus.

2 Toteutus: Värillinen, A3-paperille. Arviointi: Sisällölliset ideat, visuaalinen esitystapa ja -taito, viestivyys, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus), omaperäisyys. 3. Paavola aikuisten huvipuisto Ideoi, suunnittele ja toteuta Paavolasta esite kansainvälisille matkailumessuille. Toteutus: Värillinen, A3-paperista A4-kokoon taitettu 4-sivuinen esite, muuten vapaa toteutus. Arviointi: Mielikuvitus, idea ja esitystapa, graafinen ilmaisu, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus), omaperäisyys. 4. Urheus Tee 4 8 kuvan sarja otsikon aiheeseen liittyvästä tapahtumasta, ilmiöstä tai tilanteesta. Otsikoi kertomuksesi. Toeteutus: Värillinen, yhdelle A3-kokoiselle paperille käsin tekemällä, ei tietokoneprinttejä, muuten vapaa toteutus. Voit halutessasi käyttää myös tekstejä. Arviointi: Tulkinta, sisällölliset ideat, kyky kertoa kuvin, omaperäisyys, värien käyttö, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus). MULTIMEDIATUOTANTO 1. Valokuvaustehtävä Kuvaa jostakin itsellesi tärkeästä henkilöstä viiden kuvan sarja, josta ilmenee, miksi hän on sinulle tärkeä. Toteutus: Valokuvaten, värillisinä kymppikuvina (10 x 15 cm) ja kukin kuva liimattuna omalle A4-kokoiselle kartongille. Arviointi: Kuvallinen ilmaisu, havainnointi ja kiinnostavuus. 2. Kirjoitustehtävä: Elämä on ihmisen parasta aikaa! Kirjoita enintään kahden A4-sivun mittainen kolumni, jossa pohdit julkisuuden henkilöiden asemaa ja merkitystä mediassa. Käytä lähdeaineistoa ja merkitse ne kolumnin loppuun lähdeluettelona. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu, kyky etsiä ja soveltaa tietolähteitä. 3. Piirrostehtävä Piirrä pilapiirros, koko 15 x 15 cm, jonka aihe on otettu sanomalehtiuutisesta. Liitä mukaan kyseinen uutinen lehtileikkeenä. Liitä lehtileike paperin kääntöpuolelle. Toteutus: Värillinen tai mustavalkoinen, yhdelle vaakasuuntaiselle A4-arkille käsin tehty. Pilapiirros voi halutessasi sisältää tekstiä. Arviointi: Visuaalisuus, sommittelu, viestinnällinen iskevyys. 4. Visuaalinen suunnittelu Valitse kaksi verkkosivustoa: huono ja hyvä. Kirjoita kummastakin sivustosta enintään yhden A4- sivun mittainen analyysi, josta käy ilmi miksi sivusto on huono tai hyvä. Kiinnitä analyysissä huomiota ainakin seuraaviin asioihin: soveltuvuus kohderyhmälle, sisällön ja ulkoasun suhde sekä käytettävyys. Mainitse sivustojen verkko-osoitteet. Arviointi: Medialukutaito, analyyttisyys, kirjallinen ilmaisu.

3 VALOKUVAUS 1. Ihmisiä tilassa Ohjaa ja rakenna ryhmäkuva käyttäen hyväksi tilaa ja sen rakenteita. Toteutus: Valokuvaten yksi väri- tai mustavalkokuva liimattuna A4-kokoiselle paperiarkille. Arviointi: Henkilöohjaus, sommittelu, tilan käyttö, tunnelma. 2. Paikan henki Ota kolme kuvaa sinulle tärkeästä tilasta niin, että tunnelma kuvissa vaihtuu. Toteutus: Valokuvaten kolme väri- tai mustavalkokuvaa liimattuna yhdelle A4-kokoiselle paperiarkille. Arviointi: Valon käyttö, tunnelman luominen, sommittelu. 3. Paratiisi Toteutus: Valokuvaten yksi värikuva liimattuna A4-kokoiselle paperiarkille. Arviointi: Omaperäisyys, visuaalisuus, mielikuvituksellisuus ja värin käyttö. 4. Omat työt Esittele omaa kuvatuotantoasi kymmenellä kuvalla, joista vähintään puolet valokuvia. Toteutus: Liimaa kukin kuva omalle A4-kokoiselle paperiarkilleen. Kuvien tulee olla tarkasteltavissa ilman apuvälineitä (esim. diat, videonauhat, levykkeet jne. eivät käy). Arviointi: Kuvallisen kokonaisuuden eheys ja omaperäisyys.

4 Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2008 MUOTOILUN KOULUTUSOHJELMA KORU- JA ESINEMUOTOILU 1. Pelikenkä Suunnittele pelikenkä. Valmista suunnittelemastasi pelikengästä kolmiulotteinen mallikappale. Kirjoita muutamalla lauseella, mistä pelikengästä on kyse. Toteutus: Materiaali pahvi ja puu. Arviointi: Ideointi, materiaalin käyttö, muodonanto, pelihenkisyys. 2. Keinu Suunnittele esine, jonka avulla ihminen voi toteuttaa keinuvaa liikettä. Valmista suunnittelemastasi esineestä 1:5 tai 1:10 kokoinen pienoismalli. Toteutus: Materiaali vapaa. Arviointi: Innovatiivisuus, muodonanto, toiminnallisuus ja tekninen osaaminen. 3. Heijastava koru Suunnittele ja valmista heijastava koru. Valmista koru luonnolliseen kokoon. Huomioi postituslaatikon koko! Toteutus: Materiaali vapaa. Arviointi: Korumaisuus, heijastuksen toimivuus, toteutuksen laatu ja materiaalin käyttö. Ideointikyky. 4. Työnäytekansio Kokoa visuaalinen työnäytekansio, jossa esittelet osaamistasi sekä valmistamiasi töitä. Älä lähetä alkuperäisiä töitä! Työnäytekansiossa tulee olla lisäksi mukana lyijykynäpiirustus valkeasta kananmunasta ja sen luomasta varjosta. Ennen kuin aloitat piirtämisen, aseta kananmuna valkoiselle alustalle ja valaise se mielesi mukaan, jotta saat esille haluamasi varjot. Toteutus: A4. Arviointi: Persoonallisuus, kiinnostavuus ja soveltuvuus alalle, sommittelu. KALUSTEMUOTOILU 1. Kalustesuunnittelutehtävä Tee vapaasti valitsemistasi materiaaleista pienoismalli (mittakaava 1:5) teemasta matkajakkara. Matkajakkaran tulee olla joko kokoon taittuva tai osiin purettava. Suunnitelman mitoitus tulee toteuttaa siten, että se sopii suunnilleen keskimittaiselle ihmiselle ( cm). Voit liittää suunnitelmaasi kuvitetun (1 kpl A3) käyttöönotto- tai kokoonpano-ohjeen, mistä selviää, miten jakkaraa käytetään. Arviointi: Rakenne, idea, toimivuus, visuaalisuus, materiaalin käyttö.

5 2. Muodonantotehtävä Suunnittele vapaasti valitsemistasi materiaaleista mukana kannettava heijastin, jonka voi kiinnittää osaksi ulkovaatetta. Piirrä tai maalaa kuva (A4) suunnittelemastasi heijastimesta, joka on kiinnitettynä ulkovaatteeseen. Arviointi: Idea, muodonanto, toimivuus, esitystekniikka. 3. Rakennetehtävä Suunnittele ja valmista vapaasti valitsemistasi materiaaleista toimiva leija. Leijan tulee mahtua joko kokonaisena, osiin purettuna, tai kokoon taitettuna ennalta määrättyyn pakkauslaatikkoon (laatikon koko 384 x 288 x 96 mm). Mikäli suunnitelmasi on osiin purettava tai kokoon taittuva tulee mukaan liittää kuvitetussa muodossa kokoamis- tai käyttöönotto-ohjeet (1 kpl A3). Arviointi: Rakenteellinen selkeys, idea, materiaalin käyttö, toimivuus, visuaalisuus. 4. Tilatehtävä Piirrä ja maalaa näkymä unelmiesi olohuoneesta. Toteutus: Lyijykynä, vesi-/peitevärit, piirtämiseen ja maalaamiseen soveltuva A3-kokoinen paperi. Arviointi: Tilan tuntu, perspektiivin hallinta, piirustus- ja maalaustaito. 5. Graafisen suunnittelun tehtävä Kuvitellaan, että tulevaisuudessa olet ammatiltasi kalustemuotoilija. Suunnittelemasi oma mallistosi alkaa saada jalansijaa markkinoilla ja sille on kansainvälistä kysyntää. Suunnittele, piirrä ja maalaa tulevalle kuvitteelliselle yrityksellesi tuotemerkki (logo). Toteutus: A4- tai A3-paperi, lyijykynä, vesi-/peitevärit. Arviointi: Viesti-imago, visuaalisuus, esitystekniikka. MUOTI- JA VAATETUSSUUNNITTELU 1. Asukokonaisuus Valitse mieleisesi kangas. Suunnittele siitä vapaavalintainen asukokonaisuus. Esittele asusi ihmisen päälle piirrettynä. Kiinnitä huomiota valitsemasi kankaan luonteen ja asun yksityiskohtien sekä ihmisen mittasuhteiden kuvaamiseen. Liitä 10 x 10 cm:n pala kankaasta työhösi. Toteutus: Vesivärit. Paperin koko A3. Arviointi: Vaatteen ymmärtäminen, ideointikyky, ihmisen suhteiden hallinta ja värin käyttö. 2. T-paita Suunnittele viisi mallivariaatiota raidallisesta t-paidasta. Keksi tälle t-paitamallistollesi nimi. Suunnittele lisäksi mallistollesi logo. Toteutus: Vesivärit ja/tai värikynät. T-paidat A3-kokoiselle paperille (jokainen t-paita omalle paperille) ja logo A4-kokoiselle paperille. Tuotteita ei tarvitse piirtää ihmisen päälle. Arviointi: Ideointikyky ja värin käyttö. 3. Etninen huivi Maalaa vesiväreillä 3 4 A4-kokoista, eriväristä pintaa. Rakenna niistä repimällä ja leikkaamalla

6 A3-kokoiselle paperille etniskuviollinen huivi. Käytä paperin valkoista pohjaväriä hyväksesi. Arviointi: Etnisyyden toteutuminen, sommittelu, värin käyttö. 4. Koru Tee koru kengännauhoista. Esitä koru myös käyttäjällä. Piirrä ja väritä kuvasi puuväreillä A3- kokoiselle paperille. Toteutus: Piirros A3-kokoiselle paperille. Arviointi: Kolmiulotteisen tuotteen ideointi sekä sen muodon siirtäminen piirrokseen. 5. Kesämekko Valitse kukka ja tutki sen rakennetta. Suunnittele kukkaan perustuva kesämekko. Tee A3-kokoiselle paperille piirtämällä ja maalaamalla kuva kukasta ja mekosta. Toteutus: Värikynät ja vesivärit. Arviointi: Vaatteen ymmärtäminen, ideointikyky ja värin käyttö. PAKKAUSMUOTOILU- JA GRAFIIKKA 1. Purukumi 2020 Vuonna 2020 kaikissa EU-maissa on sakon uhalla kielletty heittämästä käytettyjä purukumeja kaduille tai julkisiin tiloihin. Olet mukana purukumivalmistajan tuotekehitysryhmässä. Esitä ratkaisuehdotus siitä, miten pakkauksen avulla voidaan vastata tähän haasteeseen. Toteutus: Värillinen esityskuva yhdelle A3-paperille käsin tekemällä (ei tietokoneprinttejä), muuten vapaa. Voit käyttää myös tekstejä. Arviointi: Innovatiivisuus, toimivuus ja esityksen laatu. 2. Ratkaisu toimii Täydennä edellistä tehtävää siten, että visualisoit kolmen kuvan avulla miten kehittämäsi uutuusratkaisu toimii käytännössä. Toteutus: Värillinen esityskuva yhdelle A3-paperille käsin tekemällä (ei tietokoneprinttejä), muuten vapaa. Voit käyttää myös tekstejä. Arviointi: Havainnollisuus, kuvallinen kerronta, värien käyttö ja sommittelu. 3. Bubble Tee omakuva, jossa esittäydyt purkkapallon kanssa. Toteutus: Piirrä tai maalaa värillisenä A3-paperille. Arviointi: Tulkinta, visuaalinen esitystapa ja -taito. 4. Uusi ilme Tuunaus on päivän sana. Tee siitä ensin sovellus näillä ohjeilla: Otetaan yksi polkupyörä oma tai lainattu. Tuunataan polkupyörän satulalle uusi ilme. Ota sitten 3 5 valokuvan sarja, jonka avulla esittelet teostasi eri tilanteissa ja paikoissa. Toteutus: Liimaa kuvat (koko vapaa) A3-paperille.

7 Arviointi: Aiheen käsittely, ideat, kaksi- ja kolmiulotteinen esittäminen, kerronta, viimeistelyn taso. SISUSTUSARKKITEHTUURI 1. Näkymät Valitse asuintilastasi kaunis tilanäkymä ja esitä se mallista piirtämällä värillisenä piirroksena A3- arkilla. Täydennä piirros erillisellä detaljipiirroksella (lähikuva) tilassa olevasta kiinnostavasta yksityiskohdasta A3-koossa. Toteutus: Vapaavalintaisella tekniikalla toteutetut kaksi A3-piirrosta. Arviointi: Esitystapa ja rajaus. 2. Konstruktio Suunnittele ja esittele piirroksin kaksi vapaasti seisovaa vaatenaulakkoa. Toisen materiaali on kokopuu ja toisen teräspelti. Sijoita suunnitelmat kahdelle erilliselle A3-arkille. Toteutus: Värillisin piirroksin toteutetut kaksi A3-arkkia. Arviointi: Materiaalin luonteva käyttö. Toimivuus ja ulkonäkö. 3. Tilan henki Ideoi ja esitä perspektiivisenä piirroksena innostava arkkitehtoninen mietiskelytila yhdelle hengelle. Sijoita itsesi piirrokseen. Toteutus: Värillinen, A3-vaakasuuntainen piirros tilasta suunnittelijan mietiskelykäyttöön. Arviointi: Tilan käyttökelpoisuus ja innostavuus ko. käyttöön. Esitystapa. 4. Tilan toiminta Kuvittele kenkälaatikon muotoinen rakennus. Määritä sille käyttötarkoitus. Muokkaa rakennuksen ulkomuotoa kauniiksi tekemällä siihen aukkoja (ovet, ikkunat) ja muuta sellaista niin, että rakennuksen käyttötarkoitus selviää ilman tekstejä. Esitä rakennuksesi perspektiivisenä näkymänä kävelykorkeudelta nähtynä. Esitä myös, miltä rakennuksesi näyttää sisältä. Piirrä käyttäjiä mukaan suunnitelmiisi. Toteutus: Kaksi värillistä A3-piirrosta (toinen ulkoa, toinen sisältä). Arviointi: Tilamahdollisuuksien käytännöllinen hallinta. Arkkitehtoninen vaikutelma. Värien käyttö. TEOLLINEN MUOTOILU 1. Alvar Aallon auto Alvar Aaltoa pidetään yhtenä 1900-luvun merkittävimmistä arkkitehdeista. Aalto kehitti modernin funktionalistisen tyylin, jossa yhdistyivät yksinkertainen käytännöllisyys, miellyttävät materiaalit sekä ihmisläheinen mittakaava. Aallon tuotanto kattoi niin yksittäisiä esineitä kuin kokonaistaideteokseksi suunniteltuja julkisia rakennuksia. Tutustu ensin perusteellisesti Aallon tuotantoon ja suunnittele hänen hengessään kuvitteellinen Alvar Aallon auto.

8 Toteutus: Tee värillinen perspektiivikuva kuvitteellisesta Aallon suunnittelemasta funktionalistisesta autosta (A3-kokoiselle paperille). Piirustus-/maalausvälineet vapaat. Arvionti: Piirustustaito, muodonanto, kuvan kertovuus ja Aallon hengen välittyminen. 2. Putoaminen Olet pilvenpiirtäjän kattoterassilla. Kurkotat vilkaistaksesi alas, jolloin paitasi etutaskussa ollut lompakko, matkapuhelin ja passi putoavat. Piirrä lyijykynällä tilanteesta kuva, jossa sinulta putoaa lompakko, matkapuhelin ja passi. Kiinnitä huomiota tilantunnun hallintaan, perspektiiviin ja tunnelmaan. Toteutus: Lyijykynä, A3-kokoinen paperi. Arviointi: Perspektiivin ja tilantunnun hallinta, tilannetaju, tunnelma ja piirustustaito. 3. Ilme Kuvitteellinen muotoilutoimeksianto edellyttää, että perehdyt kohderyhmään, jolle tuotesuunnittelu tullaan toteuttamaan. Kohderyhmät ovat: A vuotiaat lapset B. Yli 75-vuotiaat kotona asuvat vanhukset. C. Keski-ikäiset perheelliset toimistotyöntekijät. Toteutus: Tutustu kaikkien kolmen kohderyhmän visuaaliseen viitekehykseen ja toteuta niistä (leikkaa liimaa-tekniikalla) kollaasit A3-kokoisille papereille siten, että jokaisesta kohderyhmästä esitellään kolme A3 -kokoista kollaasia, joiden teemat ovat: 1. Pukeutuminen ja muoti 2. Koti, tuotteet ja muotoilu 3. Materiaalit ja värit Voit käyttää kollaasien materiaalina esim. aikakauslehdistä leikattuja kuvia tuotteista, väreistä, muodista jne., jotka mielestäsi heijastelevat valitsemasi kohderyhmän visuaalisia mieltymyksiä. Numeroi eri teemojen kollaasit ja nido kunkin kohderyhmän kolme kollaasia sekä kohderyhmän nimellä varustettu kansilehti lyhyeltä sivulta yhteen. Arviointi: Visuaalinen viitekehys ja kohderyhmän vastaavuus ja sommittelu. 4. Kenkä Suunnittele aaltopahvista valmistettu kenkä. Suunnittele kenkä jollekin tietylle kohderyhmälle ja tiettyyn käyttöön sopivaksi. Toteutus: Tee luonnollista kokoa oleva malli kengästä. Kengän valmistuksessa saat käyttää pahvin lisäksi myös liimaa. Tee A3-paperille kuvaus kohderyhmästä ja käyttötilanteesta. Kuvauksessa voit käyttää sekä tekstiä että kuvia. Arviointi: Rakenteen valmistettavuus ja kestävyys, muodonanto, toteutuksen huolellisuus, puettavuus sekä soveltuvuus käyttötarkoitukseen

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU. 1.

Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU. 1. Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2009 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai

Lisätiedot

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA Lahden ammattikorkeakoulu / Muotoilu- ja taideinstituutti ESIVALINTATEHTÄVÄT 0 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA GRAAFINEN SUUNNITTELU Minä ja ystäväni Kuvaa itsesi ja ystäväsi (yksi tai useampi) tilaan, jossa

Lisätiedot

4. Kuvasarja Piirrä 6 12 kuvan sarja, joka kuvaa tehtävässä 3 kirjoittamasi kertomuksen keskeistä kohtaa.

4. Kuvasarja Piirrä 6 12 kuvan sarja, joka kuvaa tehtävässä 3 kirjoittamasi kertomuksen keskeistä kohtaa. Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2007 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet tehnyt tai

Lisätiedot

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA Lahden ammattikorkeakoulu / Muotoilu- ja taideinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2010 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 6 10 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jonka olet

Lisätiedot

4. Runo Kirjoita 20 50 sanaa pitkä runo, jonka kuvauksen kohteena olet sinä itse. Toteutus: Koko A4, kirjallinen. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu.

4. Runo Kirjoita 20 50 sanaa pitkä runo, jonka kuvauksen kohteena olet sinä itse. Toteutus: Koko A4, kirjallinen. Arviointi: Kirjallinen ilmaisu. Lahden ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti ENNAKKOTEHTÄVÄT 2006 VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMA ELOKUVA- JA TV-ILMAISU 1. Työsuoritus Tee 5 9 kuvan sarja työstä tai työsuorituksesta, jossa olet ollut mukana.

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus 1 ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2010 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television koulutusohjelman hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. Kuvaus ja leikkaus

Lisätiedot

TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ. Kuvittele itsesi teoksen sisään noin 5 cm:n pituisena ja piirrä eteesi aukeava näkymä. Pystysuuntaiselle A3-arkille piirtämällä.

TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ. Kuvittele itsesi teoksen sisään noin 5 cm:n pituisena ja piirrä eteesi aukeava näkymä. Pystysuuntaiselle A3-arkille piirtämällä. PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 7.6.2010 KLO 10.00-12.00 1 TAIDETEOKSEN SISÄLLÄ Oheinen kuva esittää Richard Longin veistosta A Line in Scotland

Lisätiedot

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00 PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 1.6.2009 KLO 10.00-12.00 1 Leija Maalaa vesiväreillä valtava iloa ja onnea kuvastava leija, joka lentää upeasti

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT 2009 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin osoitteessa http://www.metropolia.fi/hakeminen HUOM! Nämä

Lisätiedot

Arviointiperusteet: Otsikointi, kuvauksen selkeys, argumentoinnin ja perustelujen havainnollisuus ja johdonmukaisuus, oikeakielisyys.

Arviointiperusteet: Otsikointi, kuvauksen selkeys, argumentoinnin ja perustelujen havainnollisuus ja johdonmukaisuus, oikeakielisyys. ENNAKKOTEHTÄVÄT AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2010 Tehtävä 1. Tehtävän määrittely: MINUN SUHTEENI SOSIAALISEEN MEDIAAN. Määrittele ja perustele henkilökohtainen suhteesi

Lisätiedot

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b.

tiistai Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2: tiistai 13 17 Kaksiosainen: Suoritetaan ensin kohta a, aikaa 15 min. Sen jälkeen paperit kootaan ja aloitetaan kohta b. tehtävä 2 a OMENA ESINEENÄ Omenan voi syödä, mutta miten muuten sitä voisi

Lisätiedot

Esitystapa: Piirrä suunnitelma lyijykynällä, kuulakärkikynällä ja/tai puuväreillä yhdelle vaakasuuntaiselle A3-paperille.

Esitystapa: Piirrä suunnitelma lyijykynällä, kuulakärkikynällä ja/tai puuväreillä yhdelle vaakasuuntaiselle A3-paperille. tehtävä 1. ideointi Suomen kesä tarjoaa useita festivaalitapahtumia moneen makuun. Tällä kertaa vaihtoehtoinasi ovat metallimusiikkiin keskittyvä Tuska, musiikki- ja kaupunkikulttuurifestivaali Flow tai

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2012 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television koulutusohjelman hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin. Kuva ja leikkaus

Lisätiedot

Toteutus Vaakasuuntaiselle A3-piirustuspaperille kuulakärkikynällä tai huopakynällä.

Toteutus Vaakasuuntaiselle A3-piirustuspaperille kuulakärkikynällä tai huopakynällä. Toistuva kuvio 1 Ideoi yksinkertainen (n. 2x2cm) kuvio. Piirrä piirustuspaperi reunojaan myöten täyteen toistamalla kuviota. Synnytä piirrokseesi kolmiulotteista syvyyttä vaihtelemalla kuvion kokoa. Kuviot

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ TEHTÄVÄ TOTEUTUS ARVOSTELUPERUSTEET

TEHTÄVÄ 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ TEHTÄVÄ TOTEUTUS ARVOSTELUPERUSTEET PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 6.6.2011 1 ELÄMÄÄ ARSENIKKIJÄRVESSÄ Tutkijat ovat löytäneet arsenikkijärvestä uudenlaista elämää. Yksi löydetyistä

Lisätiedot

ARKKITEHTIHAKUKOHTEIDEN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2015

ARKKITEHTIHAKUKOHTEIDEN ENNAKKOTEHTÄVÄT 2015 Tehtävä 1: Lumirakennelma Arkkitehtiylioppilaat toteuttivat hiihtokilpailua varten tasaiselle peltoaukealle kolmeen lumesta rakennettuun tilaan perustuvan kilparadan. Apunaan heillä oli noin 1,4m x 1,4m

Lisätiedot

Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma

Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2016 Maanantai 13.6.2016 klo 9.00 13.00 (F2066 ja F2063) Tehtävä 1 - Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Tehtävän materiaalit Lyhytelokuva

Lisätiedot

PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013

PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013 PIIRUSTUS JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 3.6.2013 1 TULEVAISUUDEN TONNIN SETELI Suunni ele neliön muotoinen 1000 euron seteli. Kuva-aiheena voit käy ää

Lisätiedot

Tehtävä 1 Maanantai klo

Tehtävä 1 Maanantai klo Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2013 Tehtävä 1 Maanantai 10.6.2013 klo 9.00-13.00 perushakijat Valitse yksi karttaan merkityistä kaupungin julkisista taideteoksista (ks. liitteenä

Lisätiedot

Tehtävä Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon.

Tehtävä Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon. Öinen Los Angeles 1 Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon. Värillinen piirustus ja/tai maalaus pystysuuntaiselle

Lisätiedot

oma nimi: luetun kirjan nimi: hyväksytty: pvm. opettajan allekirjoitus:

oma nimi: luetun kirjan nimi: hyväksytty: pvm. opettajan allekirjoitus: 1. Valitse lukemastasi kuvakirjasta/kirjasta yksi kuva. Näytä kuva luokkatovereillesi esim. dokumenttikameran avulla. Kerro kuka/keitä kuvassa on ja mitä siinä tapahtuu. Kerro myös miksi valitsit juuri

Lisätiedot

TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE

TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE TAMPEREEN YLIOPISTO TIEDOTUSOPIN VALINTAKOE 12.6.2006 Tiedotusopin valintakoe koostuu neljästä tehtäväkokonaisuudesta. Valintakokeesta voi saada yhteensä 60 pistettä. Kokeen eri osat tuottavat pisteitä

Lisätiedot

Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), animaatio, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun animaation hakukohteeseen kuuluu neljä ennakkotehtävää. Animaation hakukohteeseen hakevan tulee palauttaa

Lisätiedot

Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita.

Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita. Ihminen ja puu 1 Piirrä ja/tai maalaa vapaalla tekniikalla ihminen/ihmisiä ja puu/puita. toteutetaan vaakasuuntaiselle A3-arkille. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota esitys- ja sommittelutaitoon. Viestilappu-parkour*

Lisätiedot

Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä!

Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Sivu 1 / 13 Elokuva ja televisio, Medianomi (AMK) -tutkinto Ennakkotehtävät 2014 / nuorten koulutus HUOM! Nämä ovat vanhoja ennakkotehtäviä! Äänisuunnittelu Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat

TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat II OSA Tiistai 6.6.2006 klo 9 12 TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin ja graafisen suunnittelun koulutusohjelmat Janne Seppänen toteaa: "Visuaalinen ei ole satunnaista näköaistimusten virtaa. Siihen

Lisätiedot

Tehtävä 1. Valintakoe 2014 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma, Lapin yliopisto, TTK Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00

Tehtävä 1. Valintakoe 2014 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma, Lapin yliopisto, TTK Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00 Tehtävä 1. Maanantai 9.6.2014, klo 9.00-12.00 Kirjallinen tehtävä Ennakkoon luettava materiaali: Typografia Kieltä vai visuaalisuutta (sivut 81 156). Kirjoita essee, jossa pohdit kysymystä siitä, millaisia

Lisätiedot

KATUTAIDE KERAMIIKKA

KATUTAIDE KERAMIIKKA TYÖPAJAT 2012-2013 Sinulla on edessäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE Työpajassa

Lisätiedot

1. Helppo ja hauska pöytäteatteri

1. Helppo ja hauska pöytäteatteri 1. Helppo ja hauska pöytäteatteri Nukketeatteri inspiroi ja rikastuttaa niin lasten kuin aikuisten mielikuvitusta. Pöytäteatteri on yksi nukketeatterin muoto. Pöytäteatteria esitetään sananmukaisesti pöydän

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2014-2015 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

Arviointiperusteet: Kyky löytää kiinnostava elokuvallinen idea ja näkökulma sekä välittää se kuvan ja tekstin keinoin.

Arviointiperusteet: Kyky löytää kiinnostava elokuvallinen idea ja näkökulma sekä välittää se kuvan ja tekstin keinoin. Ennakkotehtävät 2015 Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos Dokumentaarinen elokuva Tehtävä 1. Perustelu Kirjoita tietokoneella vapaamuotoinen korkeintaan yhden (1) sivun teksti, jossa kerrot itsestäsi,

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006.

TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006. AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2007 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T TEHTÄVÄ 1 Ennakolta luettava pääsykoekirja: Charlie Gere: Digitaalinen kulttuuri, 2006. Digitaalisen kulttuurin

Lisätiedot

ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016

ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016 1 / 5 Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2016 ELOKUVAN JA TELEVISION ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄÄLLÄ 2016 Äänisuunnittelu Päivätoteutus Tutustu huolellisesti Elokuvan ja television hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin.

Lisätiedot

TV-sarja jäi vain muutaman jakson mittaiseksi katsojapulan vuoksi. Nykyisin keskustelu Mikkosten maailmankatsomuksesta jatkuu netissä.

TV-sarja jäi vain muutaman jakson mittaiseksi katsojapulan vuoksi. Nykyisin keskustelu Mikkosten maailmankatsomuksesta jatkuu netissä. Tehtävä 1 Aika: Maanantai 8.6.2009 klo 9.00-13.00 MIKKOSTEN MAAILMASTA PUOLESTA JA VASTAAN Mikkosten Maailma oli Nelosella suurella kohulla pyörinyt TV-sarja, jossa pitkän linjan toimittaja Timo T.A. Mikkonen

Lisätiedot

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä

Työpajassa tutustutaan rouheaan ja hienostuneempaan katutaiteesseen, erilaisiin tekemisen tekniikoihin ja jalostetaan kokeilumielellä TYÖPAJAT 2015-2016 Sinulla on käsissäsi lyhyt selostus niistä kaikista työpajoista, joita voit valita ensi lukuvuodeksi. Kokeile eri mahdollisuuksia ja valitse rohkeasti uusia työpajoja. KATUTAIDE KERAMIIKKA

Lisätiedot

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2016

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman opiskelijavalinta 2016 Tehtävä 1 Aika maanantai 13.6.2016 klo 9 13.00 Maalaustehtävä Valitse itsellesi mielenkiintoinen ja haastava näkymä yliopiston sisätiloista. Kiinnitä huomio tilan tuntuun ja perspektiiviin. Yhdistä työssäsi

Lisätiedot

Tehtävä 1 Maanantai

Tehtävä 1 Maanantai Tehtävä 1 Maanantai 9.30 12.30 Typografia tekee kirjoitetusta tekstistä näkyvää ja muotoilee sen ulkoasun. Millä tavalla typografia vaikuttaa kulttuurissamme ja elämässämme? Poimi esimerkkejä omien kokemustesi

Lisätiedot

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelman valintakoetehtävät 2010

Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelman valintakoetehtävät 2010 Lapin yliopisto Taiteiden tiedekunta Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelman valintakoetehtävät 2010 Tehtävä 1a / Tekstiili Maanantai 14.6.2010 klo 9.30 12.00 Design-hotelli: Sisustus Design-hotellin

Lisätiedot

1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua.

1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua. 1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua. 2. Kenestä kirjan henkilöstä et pitänyt tai pidit vähiten. Miksi? 3. Kirjoita kirjan päähenkilön TOP10-lista. 4. Tee kuvin ja

Lisätiedot

YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE

YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE YRITYSESITE / COMPANY BROCHURE 1 2 PAINO/PRINTING: WG PRINT OY, VAASA KANSI/COVER: GALERIE ART SILK 250G SISÄSIVUT/INSIDE: GALERIE ART SILK 130G KANSIKUVA/COVER PHOTO, VAASA SCIENCE PARK: TIMO LEHTONEN

Lisätiedot

Sisällys. Hei!...5. Ihanat albumit...6

Sisällys. Hei!...5. Ihanat albumit...6 Sisällys Hei!...5 Ihanat albumit....6 Albumien kokoaminen...9 Tärkeimpiä työvälineitä....10 Aloita tästä!...13 Valokuvat...14 Vinkkejä valokuvien käyttöön...18 Tarina... 24 Sommittelu...31 Värejä ja tunteita...

Lisätiedot

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille.

Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan musiikkia (PWR1) Valitaan värejä, kuvia tai symboleja erilaisille äänille. Musiikkipäiväkirjani: Maalataan, kirjoitetaan ja luetaan (PWR1) Valitaan

Lisätiedot

Trendinä sisustus kasvaa edelleen. Yhä useampi meistä edellyttää kauniiden värien ja pintojen lisäksi kestävyyttä, toimivuutta ja helppoa arkea.

Trendinä sisustus kasvaa edelleen. Yhä useampi meistä edellyttää kauniiden värien ja pintojen lisäksi kestävyyttä, toimivuutta ja helppoa arkea. Intro IN 25 maitolasi, kehysovi valkoinen (589 ), IN 22 maitolasi, kehysovi valkoinen (429 ) sekä IN 27 maitolasi, kehysovi valkoinen (289 ), vetimet ja jalat alumiini Trendinä sisustus kasvaa edelleen.

Lisätiedot

OPISKELIJAN MUISTILISTA

OPISKELIJAN MUISTILISTA OPISKELIJAN MUISTILISTA Käsityön lukiodiplomi muodostuu käsityötuotteesta tai -teoksesta ja sen syntyä esittävästä portfoliosta. Käsityön lukiodiplomi on yhden lukiokurssin laajuinen kokonaisuus. Ennen

Lisätiedot

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali

Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Sulkakansa-kokonaisuus 2012 6. luokat Opettajan oheismateriaali Kullervo ja Korppi Kuvataide: 2x45 minuuttia Kuvat osoitteesta: http://www.ateneum.fi/kalevalataidettakouluille/index.html Tarvikkeet: Kalevala

Lisätiedot

SUOMALAINEN ON SELLAINEN. Kuvataiteen Suomikuva Ateneumin kokoelmanäyttelyn pohjalta

SUOMALAINEN ON SELLAINEN. Kuvataiteen Suomikuva Ateneumin kokoelmanäyttelyn pohjalta SUOMALAINEN ON SELLAINEN Kuvataiteen Suomikuva Ateneumin kokoelmanäyttelyn pohjalta JORMA ETTO: SUOMALAINEN ON SELLAINEN (1974) Suomalainen on sellainen, joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata,

Lisätiedot

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 1.1.2016 1 Sisällys 1. Tunnus... 4 2. Värit... 5 3. Suoja-alue... 6 4. Typografia... 6 5. Käyntikortti... 7 6. Lomakkeisto... 8 7. Kirjekuoret... 9 8. PowerPoint... 10 9. Ilmoittelu...

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2012 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2012 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2012 II OSA Maanantai 11.6.2012 klo 9.30 13.30 TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Lue ensin

Lisätiedot

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT Ideoita opettajille Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. Kirjoita henkilöstä luonnekuvaus. 2. Tee ja kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle.

Lisätiedot

Prosessin analysointi ja töiden viimeistely

Prosessin analysointi ja töiden viimeistely ilumuoto a st kasvatu luun ou perusk Tuntikehyksen osa-alue: D1 Logon ja mainonnan suunnittelu Kesto: 1 kaksoistunti, 45 min + 45 min Aihe: Pohitaan koko Mutku-opintojaksoa prosessina ja tehään töitä jotka

Lisätiedot

KUVATAIDE VL LUOKKA. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet

KUVATAIDE VL LUOKKA. Laaja-alainen osaaminen. Tavoitteisiin liittyvät sisältöalueet. Opetuksen tavoitteet KUVATAIDE VL.7-9 7.LUOKKA Opetuksen tavoitteet Visuaalinen havaitseminen ja ajattelu T1 kannustaa oppilasta havainnoimaan, taidetta, ympäristöä ja muuta visuaalista kulttuuria moniaistisesti ja käyttämään

Lisätiedot

Tee taulu Ryhdy taiteilijaksi ja tee taulu vanhoista lehdistä ja kuviopapereista. Casco-liimapuikko. Helppo levittää Helppo pestä pois Kiinnittää heti

Tee taulu Ryhdy taiteilijaksi ja tee taulu vanhoista lehdistä ja kuviopapereista. Casco-liimapuikko. Helppo levittää Helppo pestä pois Kiinnittää heti Tee taulu Ryhdy taiteilijaksi ja tee taulu vanhoista lehdistä ja kuviopapereista. Casco-liimapuikko Helppo levittää Helppo pestä pois Kiinnittää heti Tee taulu Nämä tarvitset Aikakauslehtiä tai kuviopaperia,

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7.

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7. GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS JOHDANTO 1. TUNNUS - SANOMA 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 2.1 Suoja-alue 2.2 Eri osien käyttö 2.3 Minimikoot 5. KUVAT 6. VERKKOSIVUT 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET 7.1 Tuotekortit 7.2 Esitteet

Lisätiedot

Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto

Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto Eläinsuojeluliitto Animalian graafinen ohjeisto Sisällys Logo 3 Logon käyttö 4 Värit 6 Typografia 7 Graafiset elementit 8 Esitteet 9 2 Logo Animalian logo muodostuu suorakulmiosta jossa on animalia -tekstin

Lisätiedot

Esitystekniikoita ja visualisoinnin workflow

Esitystekniikoita ja visualisoinnin workflow 1 / 43 Digitaalisen arkkitehtuurin yksikkö Aalto-yliopisto Esitystekniikoita ja visualisoinnin workflow Miksi? 2 / 43 piirustuksilla arkkitehti kommunikoi muille suunnitelmasta (esim. skabat) eläydyttävä

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1

GRAAFINEN OHJEISTO 1 GRAAFINEN OHJEISTO 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO Johdanto... 3 Logon eri versiot... 4 Kuinka logoa ei tule käyttää.... 5 Logon suoja-alue... 6 Slogan.... 7 Typografia... 8 Tämän manuaalin tarkoitus on ohjeistaa

Lisätiedot

PIENI RETKI KUVAAN. Ohjeita kuvataiteen katsomiseen ja edelleen työstämiseen

PIENI RETKI KUVAAN. Ohjeita kuvataiteen katsomiseen ja edelleen työstämiseen PIENI RETKI KUVAAN Ohjeita kuvataiteen katsomiseen ja edelleen työstämiseen Sovella kohderyhmän ja iän mukaan. Perusasioita voidaan käsitellä jo ennen näyttelykäyntiä esim. teosluettelon kanssa. PERUSASIAT

Lisätiedot

Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan

Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan Ovi WIŚNIOWSKI Tervetuloa WIŚNIOWSKI -ovimaailmaan Meidän takanamme on 25 vuoden tuotantohistoriaa. WIŚNIOWSKI -nimi on peräisin yrityksen perustajalta ja omistajalta Andrzej Wiśniowskilta. Hänen haaveensa

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2009 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T

LAPIN YLIOPISTON TAITEIDEN TIEDEKUNNAN AUDIOVISUAALISEN MEDIAKULTTUURIN KOULUTUSOHJELMA 2009 V A L I N T A K O E T E H T Ä V Ä T II OSA Maanantai 8.6.2009 klo 9-12 TEHTÄVÄ 1 audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma Tämä kirjallisesti suoritettava tehtävä perustuu liitteenä jaettavaan artikkeliin *). Määrittely: Kirjoita

Lisätiedot

IKONIT, IHMISET JA SOTA

IKONIT, IHMISET JA SOTA OPETUSMATERIAALIA SUOMEN KANSALLISMUSEO IKONIT, IHMISET JA SOTA KUVATAITEEN OPETUKSEN TEHTÄVÄPAKETTI Tehtäväpaketin avulla käydään läpi ikoneihin liittyviä perustietoja ja tutustutaan ikonimaalarin käyttämään

Lisätiedot

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle Metropolia ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma VBP07S Sami Hirvonen Ulkoasut Media Works sivustolle Loppuraportti 14.10.2010 Visuaalinen suunnittelu 2 Sisällys 1 Johdanto 3 2 Oppimisteknologiat

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto 1 Sisältö Tunnuksista yleisesti... 3 Tunnuksen versiot ja rakenne.... 4 Merkin värit.... 5 Tunnuksen värivaihtoehtoja... 7 Tunnuksen suoja-alue.... 8 Tunnuksen sijoittelu.... 9 Pienen

Lisätiedot

Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), elokuva, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun elokuvan hakukohteeseen kuuluu viisi ennakkotehtävää: Ensimmäinen tehtävä on kaikille hakijoille pakollinen.

Lisätiedot

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT

VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT VIESTINNÄN KOULUTUSOHJELMAN ENNAKKOTEHTÄVÄT KEVÄT 2009 Nuorten koulutus Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin ja valintaperusteisiin osoitteessa http://www.metropolia.fi/hakeminen/ammattikorkeakoulututkinto/kevaet_2009/kulttuuriala/

Lisätiedot

AURINKOUUNI. Tarvittavat taidot: Senttimetrien mittaus, askartelutaidot ja taulukoiden käyttö.

AURINKOUUNI. Tarvittavat taidot: Senttimetrien mittaus, askartelutaidot ja taulukoiden käyttö. AURINKOUUNI Tavoite: Tutustutaan aurinkoon uusiutuvana energianlähteenä askartelemalla yksinkertainen aurinkouuni. Havainnollistetaan oppilaille kasvihuoneilmiötä. Tehtävä: Oppilaat jaetaan useaan ryhmään

Lisätiedot

Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu

Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu kirjan sivuja hiekkapaperia kehykset perunaliisteriä lankaa naulat/ruuvit TARVIKKEET (edellisellä sivulla oleellisimmat) - Taulun kehykset

Lisätiedot

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017

Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Medianomi (AMK), mainonnan suunnittelu, Turun ammattikorkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Turun ammattikorkeakoulun mainonnan suunnittelun hakukohteeseen kuuluu neljä ennakkotehtävää (Tehtävä 1, Tehtävä 2,

Lisätiedot

Arviointiperusteet Kyky hahmottaa ympäröivää todellisuutta luonnostelemalla; kuvittelukyvyn ja havainnon vuoropuhelu teoksen toteuttamisessa.

Arviointiperusteet Kyky hahmottaa ympäröivää todellisuutta luonnostelemalla; kuvittelukyvyn ja havainnon vuoropuhelu teoksen toteuttamisessa. Tehtävä 1 Aika: Maanantai 8.6.2015 klo 9 12.00 Johdanto Metamorfoosi on sanana peräisin kreikan kielestä. Se tarkoittaa yleisesti ottaen muodonmuutosta. Sillä on myös seuraavia erityisiä merkityksiä: Täydellinen

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävävihko Tämän vihkon omistaa: Luokka: Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi opettajan kanssa minkä tehtävän

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2015:10

TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2015:10 TEKIJÄNOIKEUSNEUVOSTO LAUSUNTO 2015:10 Asia Hakijat lasilintujen tekijänoikeussuoja T, F Ab Annettu 19.8.2015 Tiivistelmä Taideteollisesti valmistetut lasilinnut ilmensivät tekijänsä luovia valintoja muun

Lisätiedot

OPAS TYÖSSÄOPPIMISEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN TOTEUTTAMISEEN

OPAS TYÖSSÄOPPIMISEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN TOTEUTTAMISEEN OPAS TYÖSSÄOPPIMISEN JA AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN TOTEUTTAMISEEN SISÄLTÖ LUKIJALLE 1. MITÄ ON TYÖSSÄOPPIMINEN? 2. MIKÄ ON AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ? 2.1. Oppilaitosnäyttö ja työpaikkanäyttö 3. TYÖSSÄOPPIMISPROSESSI

Lisätiedot

1) Käytä valmiita kommunikointikuvastojen sanastoja ja tulosta ne kaksin kappalein. Laminoi ja leikkaa esimerkiksi muistipelikorteiksi

1) Käytä valmiita kommunikointikuvastojen sanastoja ja tulosta ne kaksin kappalein. Laminoi ja leikkaa esimerkiksi muistipelikorteiksi Ideoita kuvallisten kommunikointisanastojen harjoitteluun Muistipeli Maistiaiset Kuka - tekee - mitä? Vastakohtaisuudet ja yhteen liittyvät asiat Kuvasuunnistus Toimintaohjeet Tarrakuvakansio Tähän on

Lisätiedot

Kuvat ovat tärkeä osa Espoon kaupungin viestintää, ja siksi ne on suunnitellaan ja valitaan huolellisesti.

Kuvat ovat tärkeä osa Espoon kaupungin viestintää, ja siksi ne on suunnitellaan ja valitaan huolellisesti. -verkkosivuston KUVAMAAILMAn ohjeistus JOHDANTO Kuvat ovat tärkeä osa Espoon kaupungin viestintää, ja siksi ne on suunnitellaan ja valitaan huolellisesti. Espoo.fi-sivuston kuvat tukevat kaupungin visuaalista

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

AALTO-passi. Oma nimi:

AALTO-passi. Oma nimi: AALTO-passi Oma nimi: Kiertele Aalto-keskuksessa ulkona ja niissä sisätiloissa, jotka ovat avoinna. Etsi kuvista näkyvät kohdat. Kun löydät kohteen ja keksit vastauksen kysymyksiin, piirrä rasti kuvan

Lisätiedot

Porin taidekoulun työpajaopinnot

Porin taidekoulun työpajaopinnot Porin taidekoulun työpajaopinnot Syventävissä opinnoissa oppilaat valitsevat itseään kiinnostavan työpajan vähintään vuodeksi kerrallaan. Työpajoissa työskennellään pitkäjänteisesti syventyen yhden taidemuodon

Lisätiedot

Kipinä-uraohjausmalli. Minna Kattelus Opinto-ohjaaja

Kipinä-uraohjausmalli. Minna Kattelus Opinto-ohjaaja Kipinä-uraohjausmalli Minna Kattelus Opinto-ohjaaja Ohjausideologia Kipinä-uraohjausmallin taustalla Kipinä-uraohjausmallin pohjana on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen sekä sosiodynaaminen lähestymistapa

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO TEKSTIILI JA VAATETUSALAN KOULUTUSOHJELMA VALINTAKOETEHTÄVÄT 2009

LAPIN YLIOPISTO TEKSTIILI JA VAATETUSALAN KOULUTUSOHJELMA VALINTAKOETEHTÄVÄT 2009 Tehtävä 1 / Tekstiiliala Maanantai 8.6.2009 klo 9.30 16.30 Olet tätä tehtävää lukiessasi taiteiden tiedekunnan tekstiili ja vaatetusalan koulutusohjelman eräässä luokkatilassa. Tehtävänäsi on suunnitella

Lisätiedot

9.-luokkalaisen kulttuurikansio

9.-luokkalaisen kulttuurikansio 9.-luokkalaisen kulttuurikansio Kokoa kulttuurikansioon puolen vuoden ajan kulttuurielämyksiäsi. Kulttuurikansio palautetaan opettajalle 31.3. 2009. Liimaa pääsyliput kansioon! Pakolliset sivut Huom! -

Lisätiedot

LAPPUTEHTÄVÄT. Annan oppilaiden ottaa sattumanvaraisesti kummastakin pinkasta yhdet laput.

LAPPUTEHTÄVÄT. Annan oppilaiden ottaa sattumanvaraisesti kummastakin pinkasta yhdet laput. LAPPUTEHTÄVÄT LAPPUHAHMO Tee lappuja kahdelle eriväriselle paperille, niin että kirjoitat toisen väriseen lappunippuun vain adjektiiveja ja toisen värisiin lappuihin objekteja. Annan oppilaiden ottaa sattumanvaraisesti

Lisätiedot

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea

ARKKI. Sävyt. beige. Kokoa Arkki -sisustusvanereja. kirkas lakka. ruskea ARKKI Arkki on asennusvalmis sisustusvaneri, jolla toteutat vaativatkin ideasi. Vanereista on helppo rakentaa suuria pintoja peittäviä kokonaisuuksia tai taulumaisia sisustuselementtejä. Tyyliltään Arkki

Lisätiedot

Graafinen. ohjeistus

Graafinen. ohjeistus Graafinen ohjeistus 1/2015 A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liiton tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Ennakkotehtävät 2017 Sisällys Dokumentaarinen elokuva... 2 Elokuva- ja tv-käsikirjoitus... 2 Elokuvaleikkaus... 3 Elokuvaus... 4 Elokuvaohjaus...

Lisätiedot

Käsityön taiteen perusopetus UUDET RYHMÄT ALKAVAT SYKSYLLÄ 2017 PERUSOPINNOT, E172512

Käsityön taiteen perusopetus UUDET RYHMÄT ALKAVAT SYKSYLLÄ 2017 PERUSOPINNOT, E172512 Haku Käsityön taiteen perusopintoihin Sivu 1 / 8 Käsityön taiteen perusopetus UUDET RYHMÄT ALKAVAT SYKSYLLÄ 2017 PERUSOPINNOT, E172512 Opetus perustuu Opetushallituksen visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän

Lisätiedot

Valokuvaus ja kuvankäsittely kurssin portfolio

Valokuvaus ja kuvankäsittely kurssin portfolio Valokuvaus ja kuvankäsittely kurssin portfolio Juha Karjalainen Kurssin ensimmäinen tehtävä Ensimmäisenä tehtävänämme oli ottaa kuvia järjestelmäkameralla eri asetuksilla kuten valotusaika, polttoväli

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 2.6.2014

PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 2.6.2014 PIIRUSTUS- JA SUUNNITTELUKOE ARKKITEHTUURIN JA MAISEMA-ARKKITEHTUURIN HAKUKOHTEET MAANANTAI 2.6.2014 1 TAULUN SISÄLLÄ PAINTINGDB.COM Oheinen kuva esittää venäläis-ranskalaisen taidemaalari Wassily Kandinskyn

Lisätiedot

lehtipajaan! Opettajan aineisto

lehtipajaan! Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3.-6.-luokkalaisille l ill Voit käyttää aineistoa myös 1.-2.-luokkalaisille,

Lisätiedot

Suoritustapa: Piirrä ja/tai maalaa vesi- ja/tai peitevärein A3-kokoiselle piirustuspaperille.

Suoritustapa: Piirrä ja/tai maalaa vesi- ja/tai peitevärein A3-kokoiselle piirustuspaperille. LAPIN YLIOPISTO TEKSTIILI- JA VAATETUSALAN KOULUTUSOHJELMA VALINTAKOETEHTÄVÄT 2011 Sisustus- ja tekstiilimuotoilu Tehtävä 1a / Sisustus- ja tekstiilimuotoilu 13.6.2011 klo 9.30 12.00 Sisustusvalaisin Valaisimet

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto* KESKENERÄINEN PIRAATTIPUOLUE. Visuaalisen suunnittelun ja viestinnän ohjeita Piraattipuolueen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään

Graafinen ohjeisto* KESKENERÄINEN PIRAATTIPUOLUE. Visuaalisen suunnittelun ja viestinnän ohjeita Piraattipuolueen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään versio 0.8 2010 Graafinen ohjeisto* PIRAATTIPUOLUE * Visuaalisen suunnittelun ja viestinnän ohjeita Piraattipuolueen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään Alkusanat G raafiset ohjeistot ovat viestinnän alan

Lisätiedot

Taideteos kierrätystölkeistä, yksityiskohta lavasteesta 2016 Aleksis Kiven peruskoulussa 7. 9. luokat

Taideteos kierrätystölkeistä, yksityiskohta lavasteesta 2016 Aleksis Kiven peruskoulussa 7. 9. luokat KUVATAIDETTA Taideteos kierrätystölkeistä, yksityiskohta lavasteesta 2016 Aleksis Kiven peruskoulussa 7. 9. luokat 1. KUVATAIDELUOKAT 7-9 LK. lyijykynä, tussi, muste ja hiilipiirustusta akvarelli, pastelli

Lisätiedot

Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi

Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi Johdanto Tehtävänä on analysoida Saariston ekologia-kurssilla käytettävän tietokoneohjelman käyttöliittymän visuaalisia ominaisuuksia. Vastaa ensiksi VisaWi -lomakkeeseen

Lisätiedot

Kopseptisuunnittelu Verkkomultimedia ICT1tn004

Kopseptisuunnittelu Verkkomultimedia ICT1tn004 Kopseptisuunnittelu Verkkomultimedia ICT1tn004 Sivustokartta Käsikirjoitus Graafinen suunnitelma Elina Ulpovaara Konseptisuunnittelu ICT1TN004 toiminnallisuus toimintatarinat -> käyttötarinat kuvatarinat

Lisätiedot

Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU?

Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU? Kuva: Questmarketing.ltd.uk GRAAFINEN SUUNNITTELU? Graafinen suunnittelu pähkinänkuoressa: Graafinen suunnittelu on universaalia. Se on kaikkialla ympärillämme, sisällä ja ulkona. Se selittää, koristelee,

Lisätiedot

- harjaantuu tavoitteelliseen prosessinomaiseen työskentelyyn ja itsearviointiin

- harjaantuu tavoitteelliseen prosessinomaiseen työskentelyyn ja itsearviointiin 1 7.17. Kuvataide Lukion kuvataideopetuksessa opiskelija oppii tulkitsemaan, arvostamaan ja arvottamaan omaa ja muiden kuvallista kulttuuria. Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä

Lisätiedot

Taiteoven uudet avaukset. Tutustu koko mallistoomme! diana TURVALLISUUTTA.

Taiteoven uudet avaukset. Tutustu koko mallistoomme! diana TURVALLISUUTTA. Taiteoven uudet avaukset Tutustu koko mallistoomme! Diplomat on nyt uusi Diana!! Uusi upea Kartano. T I L A A. T Y Y L I Ä. TURVALLISUUTTA. diana Uusia ideoita tilanjakamiseen ja sisustukseen Ohessa FP-Tuotteet

Lisätiedot

TEHTÄVÄEHDOTUKSIA. Lukudiplomitehtävät 1.- ja 2. luokkalaisille

TEHTÄVÄEHDOTUKSIA. Lukudiplomitehtävät 1.- ja 2. luokkalaisille TEHTÄVÄEHDOTUKSIA Lukudiplomitehtävät 1.- ja 2. luokkalaisille 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. 2. Kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle. 3. Tee kartta kirjan tapahtumapaikoista. 4. Piirrä

Lisätiedot