Yhteyshenkilö: Seppo Taattola, puhelin , sähköposti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteyshenkilö: Seppo Taattola, puhelin , sähköposti"

Transkriptio

1 sivu 1 1 Hakemus 1.1 Luvan hakija Kuljetus Taattola Oy, Y-tunnus Vuotjärventie Nilsiä Ymp.suoj.ltk liite 3 Yhteyshenkilö: Seppo Taattola, puhelin , sähköposti kuljetustaattola@dnainternet.net 1.2 Laitoksen sijaintipaikka ja sen ympäristö (koordinaatit , ) Kuljetus Taattola Oy omistaa Hamulassa, Kuivasteenmäellä kiinteistön Tarkinkallio Kiinteistö on noin 22 hehtaaria. Kiinteistölle on tieyhteys Luvelahdentieltä lähtevän metsäautotien kautta. Tie kulkee kiinteistön itärajalla ja pohjoisosassa ja päätyy Tarkinkallion pohjoispuolelle rajoittuvan kiinteistön peltoalueelle. Kiinteistöltä on suunniteltu ottaa kalliokiviainesta 5 hehtaarin alueelta enimmillään 10 metrin syvyydeltä. Maanpinta suunnitellulla ottamisalueella on tasolla Louhinta ulotetaan tasoon +101, ,20 siten, että pohja on kalteva luoteeseen. Hakemuksen mukaisella ottamisalueella maaperä on suurimmaksi osaksi moreenia. Turvemaata on pienillä alueilla itä-, länsi- ja pohjoisosissa. Kivi on pääosin graniittia. Alueella on kalliopaljastumia. Alue on maa- ja metsätalousaluetta. Metsä on eri kehitysvaiheissa, taimikkoalueella on paikoin soistunutta tuoretta kangasta. Nuoren kasvatusmetsän puusto on noin 35-vuotiasta, pääpuulajina ovat kuusi ja koivu, paikoin on mäntyä. Kasvatusmetsässä on tuoreen ja kostean lehdon laikkuja. Lehtolaikut eivät täytä metsälain avainbiotoopin vaatimuksia. Alueella on myös karua kalliota, missä kasvaa noin 80-vuotiaita mäntyjä. Kiinteistölle , noin 15 hehtaarin alueella syyskuussa 2010 tehdyn maastokäynnin mukaan suunniteltu ottamisalue on pääosin lehtomaista kangasta. Alueella ei ollut havaittu luonnonsuojelulain mukaisia luontotyyppejä, metsälain erityisen tärkeitä elinympäristöjä eikä uhanalaisia tai rauhoitettuja lajeja. Ottamisalueen kaakkoispuolella sijaitsevalla kiinteistöllä , noin 340 metrin päässä on Kuivasteenmäen lehto, joka on luonnonsuojelualue. Luonnonsuojelualue on korkeammalla kuin suunniteltu ottamisalue. Lähin asuinrakennus on ottamisalueesta koilliseen, noin 530 metrin päässä kiinteistöllä Kallio Ottamisalueen pohjoispuolella sijaitsevalla kiinteistöllä Lammintaus oleva asuinrakennus on noin 780 metrin päässä. Ottamisalueesta noin 900 metrin päässä lounaassa on Kuivasteenlampi, pohjoisessa Riuttalammit. Alue ei ole I- tai II-luokan pohjavesialuetta. Lähistöllä ei ole kaivoja eikä muita vedenottamoita.

2 sivu Laitoksen toiminta Yleiskuvaus toiminnasta Kallion louhinta aloitetaan alueen länsiosasta, mistä se etenee vaiheittain itäkaakkoon. Aluksi alueen länsiosaa tasataan murskaamolle ja murskaustuotteiden varastokasoille. Louhinnan edetessä murskaamo ja varastokasat siirtyvät louhintarintauksen mukana. Kalliota louhitaan ja louhetta murskataan keskimäärin 1 3 kertaa vuodessa. Louhintajakso kestää kerrallaan 1 10 viikkoa maanantaista perjantaihin siten, että - kallion poraus on klo räjäytyksiä on 1 3 kertaa viikossa klo tarvittaessa louheen rikotusta on klo louhetta murskataan klo murskeita lastataan ja kuljetetaan klo Kuljetukset ovat pääsääntöisesti louhinnan ja murskauksen aikana, yksittäisiä kuljetuksia voi olla myös muina aikoina. Ympäristölupaa haetaan 15 vuodeksi Tuotteet sekä poltto- ja voiteluaineet Alueelta otetaan maa- ja kallioaineksia yhteensä noin tonnia ( m 3 ktr). Murskeita tuotetaan keskimäärin tonnia, enintään tonnia vuodessa. Alueelle ei tuoda muualta kiviaineksia. Toiminnassa käytetään räjähdysaineita sekä polttonesteitä ja voiteluaineita seuraavasti: Raaka-aineet Räjähdysaineet Kevyt polttoöljy Voiteluaineet Käyttömäärä vuodessa (tonnia) keskimäärin 11, enintään 14 keskimäärin 40, enintään 60 Varastointi 10 m 3 kaksoisvaippasäiliö tai 10 m 3 säiliö valuma-altaassa Erillinen lukittava suoja-altaallinen kontti Prosessit Kalliokiven louhinnan vaiheita ovat poraus, kiviaineksen irrottaminen räjäyttämällä ja räjäytetyn louheen pienentäminen (rikotus). Murskaamo on Tielaitoksen luokituksen mukaan ns. B -luokan laitos. Murskaamo on joko kiinteä tai telaketjualustainen. Kiinteän murskaamon käyttöenergia tuotetaan aggregaatilla, koska vuosittainen murskaamon käyttö on lyhytkestoista ja siten verkkovirran käyttö ei ole teknis-taloudellista.

3 sivu Ympäristökuormitus, sen rajoittaminen ja vaikutukset ympäristöön Melu ja tärinä Melua aiheuttavat kallion poraus, räjäytykset, louheen rikotus ja murskaus, murskeen seulonta ja lastaus sekä raskas liikenne. Porausmelu on korkeataajuista, mikä lisää sen häiritsevyyttä. Toisaalta korkeataajuinen melu vaimenee nopeasti. Räjäytysten aiheuttama melu ja tärinä ovat lyhytkestoista ja kertaluonteista. Räjäytysten aiheuttamaa tärinää ja sen ympäristöhaittoja voidaan lieventää optimaalisella ominaispanostuksella sekä valitsemalla mahdollisuuksien mukaan louhinnan etenemissuunta ympäristö huomioon ottaen. Murskaamon oleellisimmat melulähteet ovat rikotuslaitteet, murskaimet, seulasto ja kuljettimet. Työsuojelulainsäädännön määräämien työkoneiden ja kuljetuskaluston peruutushälyttimien ääni saattaa kantautua lähimpiin häiriintyviin kohteisiin. Murskauksessa syntyvät kiviainekset varastoidaan mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman lähelle murskaamoa. Varastokasojen sijoittamisella estetään melupäästöjen leviämistä ympäristöön. Myös louhinnan etenemissuunnan valinnalla ja laitteistojen koteloinneilla vähennetään meluvaikutuksia. Aggregaatti sijoitetaan äänieristettyyn konttiin. Liikennettä on murskaamon toiminta-aikoina klo , yleisimmin klo keskimäärin noin 0 10 raskaan liikenteen käyntiä vuorokaudessa. Muina aikoina on yksittäisiä kuljetuksia kysynnän mukaan Päästöt ilmaan Pölyä syntyy kallion porauksessa, murskauksessa ja kiviaineksen käsittelyssä. Murskaamon pääasiallisia pölyäviä kohteita ovat kiviaineksen syöttö, kuljettimien päät ja seulastot. Murskatun kiviaineksen pölyämistä voidaan estää säätämällä kiviaineksen putoamiskorkeutta. Käytettävässä, ns. B-luokan murskaamossa pölyn haitallista leviämistä ympäristöön estetään kesällä kastelemalla, talvella suojaamalla seulastot ja muut huomattavat pölylähteet peitteillä tai koteloinneilla. Ns. B-luokkaan kuuluvan louhemurskaamon aiheuttama pölyn leijumapitoisuus on alle 0,4 mg/m metrin päässä kahden tunnin aikana. Myös kiviaineksen käsittelyssä syntyviä pölyhaittoja voidaan vähentää kastelemalla. Murskauksessa syntyvät kiviainekset varastoidaan mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman lähelle murskaamoa. Varastokasojen sijoittamisella estetään pölypäästöjen leviäminen ympäristöön. Varastokasoja kastellaan tuulisella ja lämpimällä säällä alueen ulkopuolelle aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi. Pölypäästöjä aiheuttaa myös työmaaliikenne. Murskepintaisten työmaateiden pölyämistä torjutaan kastelemalla ja säännöllisellä kunnossapidolla. Tarkinkallion louhinnan ja murskauksen aiheuttamat ilmapäästöt ovat:

4 sivu 4 Ilmapäästö Suurin tuntipäästö (kg) Suurin vuorokausipäästö (kg) Keskimääräinen vuosipäästö (t) Suurin vuosipäästö (t) Hiukkaset 0,01 0,18 0,02 0,03 Rikkidioksidi 0,07 1,1 0,14 0,2 Typen oksidit 0,44 7,1 0,88 1,33 Hiilidioksidi Päästöt maaperään ja pohjaveteen Ottamistason ja pohjaveden pinnan väliin jätetään vähintään kahden metrin suojaetäisyys. Koneet tankataan erillisellä poltto- ja voiteluainesäiliöiden alueella. Tankkauslaitteistossa on sulkuventtiili. Tankkauslaitteisto lukitaan luvattoman käytön estämiseksi. Poltto- ja voiteluaineiden käsittelyssä ja varastoinnissa noudatetaan erityistä huolellisuutta. Alueella ei varastoida muita ympäristölle haitallisia aineita. Alueella ei pestä eikä huolleta työkoneita. Kunnossa olevat työkoneet säilytetään varikkoalueella. Louhinnan ja murskauksen normaalista toiminnasta ei aiheudu haittaa pohjavedelle Jätevedet ja päästöt vesiin ja viemäriin Kallion pohja louhitaan siten, että se viettää noin 1 prosentin kaltevuudella länsiluoteeseen. Näin estetään vesien lammikoituminen alueelle. Alueen hulevedet johdetaan alueen länsiosassa olevaan ojaan, jonka jälkeen on luontainen laskeutusallas, jota tarvittaessa parannetaan. Hulevedet päätyvät alueen länsipuolella olevalle suolle. Valmistusprosessissa ei käytetä vettä. Toiminnasta ei aiheudu päästöjä veteen. Pölynsidonnassa käytettävä vesi otetaan alueelle rakennettavista selkeytysaltaista tai tuodaan säiliöautolla. Sosiaalitiloissa peseytymiseen käyttävä vesi tuodaan säiliöautolla. Sosiaalijätevedet, noin 12 m 3 vuodessa kootaan umpisäiliöön, jonka paikallinen jätehuoltoyhtiö tyhjentää säännöllisesti Jätteet ja niiden käsittely ja hyödyntäminen Kaivannaisjätteiden jätehuoltosuunnitelman mukaan pintamaat, noin m 3 varastoidaan reuna-alueilla mahdollisimman vähän aikaa. Kantoja ja hakkuutähteitä syntyy noin 350 m 3. Läjitetyistä pintamaista ei ole vaaraa pinta- tai pohjavesille. Toiminnassa muodostuvat jätteet, niiden määrä sekä käsittely ovat seuraavat:

5 sivu 5 Jätelaji Jätemäärä Käsittely- ja toimituspaikka Hydrauliikka- ja voiteluöljyjäte kerätään Jäteöljy Kiinteä öljyjäte noin 0,3 tonnia vuodessa noin 0,1 tonnia vuodessa erikseen, öljynsuodattimet, tras- selit yms. kiinteät öljyjätteet erikseen lukittavaan, suoja-altaalliseen konttiin. Romuakut toimitetaan paikkaan, mistä Romuakut hankitaan uusi akku. Muut ongel- majätteet toimitetaan valtuutettuun ongelmajätteiden käsittelypaikkaan. Metallijäte noin 1,3 tonnia vuodessa Toimitetaan paikalliseen romuliikkeeseen tai palautetaan varaosatoimittajalle Yhdyskuntajäte noin 1,3 tonnia vuodessa Noin 500 litran keräysastia, mistä toimitetaan Kuopion jätekeskukseen Syntyneistä ongelmajätteistä ja niiden toimituspaikoista pidetään kirjaa (kuormakirja/vastaanottotodistus). 1.5 Laitoksen toiminnan ja sen vaikutusten tarkkailu Louhinnan ja murskauksen toimintaa tarkkaillaan jatkuvasti. Toiminnasta pidetään käyttöpäiväkirjaa, jonne kirjataan muun muassa tuotantomäärät, -ajat, - lajikkeet, tiedot käytetyistä raaka-aineista, ongelmajätetiedot sekä toimintahäiriöt ja niiden syyt. Toiminnan melu- ja pölypäästöjä seurataan aistinvaraisesti ja mikäli aihetta on, ryhdytään toimenpiteisiin päästöjen rajoittamiseksi. Ottamisen aikana tarkkaillaan koko ajan mahdollista pohjavettä. 1.6 Toiminnan vaikutukset ympäristöön Toiminnasta aiheutuvat merkittävimmät vaikutukset ovat ajoittainen melu, pöly, räjäytyksistä aiheutuva tärinä sekä liikenne. Lähimmät häiriintyvät kohteet ovat vähintään 530 metrin etäisyydellä. Lähimpiin häiriintyviin kohteisiin ei aiheudu oleellista pöly- ja meluhaittaa. Alueella ei ole luonnonsuojeluarvoja, joihin kohdistuisi merkittäviä vaikutuksia. 1.7 Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) ja energiatehokkuus Toimialalla ei ole tulkintaa tai referenssejä parhaasta käyttökelpoisesta tekniikasta. Louhinnassa ja murskauksessa käytetään parasta ja mahdollisimman taloudellista tekniikkaa. 1.8 Poikkeukselliset tilanteet ja niihin varautuminen Laitosalueella työskentelevät hakijan ja urakoitsijoiden työntekijät ovat tietoisia ympäristölupaehdoista siinä laajuudessa kuin se heidän työtään koskee. Alueella työskenneltäessä kiinnitetään erityistä huomiota laitteiden ja koneiden kuntoon sekä öljyjen ja polttoaineiden huolelliseen käsittelyyn. Maaperän ja pohjaveden likaantumisriskin aiheuttavat alueella varastoitavat ja käsiteltävät poltto- ja voiteluaineet onnettomuus- ja häiriötilanteessa. Valvomoihin ja työkoneisiin varataan litraa turvetta tai muuta öljynimeytysainetta. Käytetylle turpeelle tai muu öljynimeytysaineelle on suojattu paikka,

6 sivu 6 mistä se viedään asianmukaisesti käsiteltäväksi. Vahingosta ilmoitetaan omalle esimiehelle ja ympäristöviranomaisille. Paikallinen ympäristöviranomainen tiedottaa tarvittaessa tilanteesta alueelliselle ympäristöviranomaiselle. Poliisin, pelastuslaitoksen ja Siilinjärven kunnan ympäristöviranomaisen puhelinnumerot pidetään toimistojen ja valvomoiden ilmoitustauluilla näkyvillä paikoilla. 1.9 Hakemusasiakirjat Kuljetus Taattola Oy:n päivätty ympäristölupahakemus on tehty lomakkeelle 6025/ Hakemuksen liitteenä on - Inno-Cad Oy:n päivätyt yleiskartta (mittakaava 1: ) ja kohteen sijaintikartta (mittakaava 1:20 000), - Inno-Cad Oy:n päivätty asemapiirros (mittakaava 1:2 000), - murskauslaitoksen periaatekuva, - laskelmat energiankulutuksesta ja ilmapäästöistä, - kiinteistön naapurikiinteistöt, niiden omistajat ja omistusperusteet (tulostettu maanmittauslaitoksen karttapaikasta ) sekä - Luonto- ja metsäpalvelut Merja Hyttisen päivätty luonto- ja maisemaselvitys. Samaan aikaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle jätetyn ympäristölupahakemuksen kanssa Kuljetus Taattola Oy on jättänyt kunnan rakennuslautakunnalle maa-aineslain mukaisen, kallion ottamista koskevan hakemuksen. Hakemuksen liitteenä on kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma. Tätä hakemusta on täydennetty maa-aineslupahakemuksessa esitetyllä. Tässä hakemus-osassa (kohta 1) esitettyyn sisältyy ympäristölupahakemuksessa ja edellä mainitussa maa-aineslupalupahakemuksessa esitetty. 2 Lupahakemuksen käsittely 2.1 Asian vireille tulo Hakemus saapui (asianumero 294). 2.2 Lupahakemuksesta tiedottaminen Hakemusasiakirjat pidettiin nähtävillä Siilinjärven kunnantalolla kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen toimitilassa. Kuulutus asiakirjojen nähtävillä pidosta oli Siilinjärven kunnan ilmoitustaululla Ilmoitus kuulutuksen julkaisemisesta oli Uutis-Jousessa Erikseen tieto annettiin 13 kiinteistön omistajalle tai haltijalle. 2.3 Muistutukset ja mielipiteet Ympäristönsuojelulautakunnalle ei jätetty muistutuksia eikä mielipiteitä Kuljetus Taattola Oy:n Tarkinkallion louhintaa ja louheen murskausta koskevasta ympäristölupahakemuksesta.

7 sivu Lausunnot Ympäristönsuojelulautakunta pyysi Kuljetus Taattola Oy:n Tarkinkallion ympäristölupahakemuksesta lausunnon Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta (ELY-keskus). Sähköisesti lähetyssä lausuntopyynnössä pyydettiin erityisesti arvioimaan, aiheuttaako hakemuksen mukainen toiminta ympäristönsuojelulain 42.1,4 :n tarkoittamaa erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista tai muuta luonnonsuojelulain vastaista haittaa. ELY-keskuksen päivätyssä lausunnossa viitataan maa-aines- ja ympäristölupahakemusten liitteenä olevaan luonto- ja maisemaselvitykseen ja todetaan, että vaikutuksia on arvioitu asianmukaisesti eikä haettu lupa aiheuta merkittäviä vaikutuksia suojelualueelle. Lisäksi lausunnossa todetaan seuraavaa: Laitteistosta ja kalustoista aiheutuvat vuodot maaperään ja pohjaveteen on estettävä jo ennalta asianmukaisilla suojauksilla ja muilla varotoimenpiteillä. Nestemäisten polttoaineiden, voiteluaineiden ja muiden pohjavedelle vaaraa aiheuttavien aineiden varastointialueet sekä kuljetus- ja maansiirtokaluston paikoitus, aggregaatti ja polttonesteiden jakelupaikka tulisi sijoittaa varikkoalueelle, jonka maaperä on tiivistetty. Toiminta-alueelle on varattava imeytysmattoja tai vastaavia alustoja, joilla voidaan estää vuotojen pääsy maaperään ja pohjaveteen. Toimintajaksojen ulkopuolella ei alueella saa säilyttää tarpeettomia polttoainesäiliöitä tai muuta toimintaan liittyvää kalustoa, joista voi aiheutua vaaraa maaperälle ja pohjavedelle. Toiminta-alueet ja varastokasat on sijoitettava siten, että ne eivät estä maaainesluvan mukaista alueen jälkihoitoa. Mahdolliseen lupaan on liitettävä ehto alueen kunnostuksesta toiminnan päättyessä. Rakennetut suojaukset tulee purkaa, tiivistyneet tienpohjat, varastokasojen pohjat ja murskausaseman pohja tulee möyhiä ja pehmentää toiminnan loputtua, sillä tiivis maaperä läpäisee vettä huonosti ja vähentää siten muodostuvan pohjaveden määrää. Maanmuokkaus helpottaa myös kasvillisuuden juurtumista alueelle. Toiminta-alueelta pois kulkeutuva vesi tulee johtaa alueelta saostusaltaan kautta, jolloin toiminnan mahdolliset vaikutukset pohja- ja pintavesiin pienenevät. Ympäristöluvan voimassaolon tulisi päättyä viimeistään samanaikaisesti maa-ainesluvan kanssa, jotta maa-ainesluvan mukainen jälkihoito ei alueella vaikeudu Hakijan kuuleminen ja vastine Ympäristönsuojelulautakunta varasi lähetetyllä sähköpostilla Kuljetus Taattola Oy:lle hallintolain 34 :än perustuen mahdollisuuden antaa vastine (selitys) ELY-keskuksen antamasta lausunnosta. Yhtiö ei ole antanut vastinetta.

8 sivu Tarkastukset, neuvottelut ja katselmukset Kuljetus Taattola Oy:n ympäristölupahakemuksen käsittelyyn liittyen ei ole tehty tarkastuksia eikä pidetty neuvotteluja tai katselmuksia. 2.7 Luvan hakemisen peruste Ympäristönsuojelulain 28.1 :n mukaan ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavaan toimintaan on oltava ympäristölupa. Luvanvaraisuus on määritelty edellä mainitussa lainkohdassa ja ympäristönsuojeluasetuksen 1 :ssä. Ympäristölupa on oltava - kivenlouhimolla tai sellaisella, muuhun kuin maanrakennustoimintaan liittyvällä kivenlouhinnalla, jossa kiviainesta käsitellään vähintään 50 päivää (ympäristönsuojeluasetus 1.1,7c ) ja - kiinteällä tai sellaiselle tietylle alueelle sijoitettavalla siirrettävällä murskaamolla, jonka toiminta-aika on yhteensä vähintään 50 päivää (ympäristönsuojeluasetus 1.1,7e ). 2.8 Lupaviranomaisen toimivalta Lupaviranomaisten toimivallasta säädetään ympäristönsuojelulain 5 luvussa ja -asetuksen 2 luvussa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ratkaisee asetuksen 7.1,7a :n mukaan lupa-asian, joka koskee kivenlouhimoa sekä muuta kuin maanrakennustoimintaan liittyvää kivenlouhintaa, jossa kiviainesta käsitellään vähintään 50 päivää. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ratkaisee myös asetuksen 7.1,7b :n mukaan kiinteätä murskaamoa tai sellaista tietylle alueelle sijoitettavaa siirrettävää murskaamoa, jonka toiminta-aika on yhteensä vähintään 50 päivää, koskevan lupa-asian. Siilinjärven kunnan ympäristönsuojeluviranomainen oli saakka ympäristölautakunta. Kunnanvaltuuston hyväksymän hallintosäännön ja toimivaltasäännön mukaan alkaen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävät hoitaa ympäristönsuojelulautakunta. 3 Selvityksiä 3.1 Ympäristön tila ja laatu Tarkinkallio-niminen kiinteistö on Kuivasteenmäellä, joka on Siilinjärven kirkonkylästä länsi-luoteeseen, linnuntietä noin 6 kilometrin päässä, kantatien 77 pohjoispuolella. Kuivasteenmäen korkeimmat kohdat ovat tason +155 yläpuolella. Tarkinkallion kiinteistön alueella maanpinta on korkeimmillaan tasolla Kuivasteenmäki ei kuulu luonnon- ja maisemansuojelun kannalta valtakunnallisesti tai paikallisesti arvokkaisiin kallioalueisiin (Luonnon- ja maisemansuojelun kannalta arvokkaat kallioalueet Pohjois-Savossa, SYKE/Alueelliset ympäristöjulkaisut 214, 2001). Edellä mainitussa julkaisussa on Kuopion luonnontieteellisen museon aineistoon perustuva luettelo kasvistollisesti arvokkaista kallioista. Kuivasteenmäki on luettelon kohdenumero 88. Suomen ympäristö - julkaisusarjassa ilmestyneen Pohjois-Savon kallioperää koskevan julkaisun

9 sivu 9 mukaan Kuivasteenmäellä ei ole tieteellistä tai opetuksellista merkitystä (Kallioperän suojelu- ja opetuskohteita Pohjois-Savossa, Suomen ympäristö 796, 2005). Hakemusta koskevan kiinteistön kaakkoispuolella olevalla kiinteistöllä on luonnonsuojelulain 10.2,1 :n ja :n nojalla ja edellä mainitun lain 24 :n mukaisesti perustettu luonnonsuojelualue, Kuivasteenmäen lehto (Pohjois-Savon ympäristökeskuksen tekemä päätös 0695L ). Suojeltu lehtoalue on noin 4 hehtaaria. Puusto on järeää päätehakkuuikäistä kuusikkoa. Alueen halki kulkee kaksi saniaislehtopainannetta, joissa aliskasvustona on tuomea ja leppää. Painanteiden välit ovat etupäässä OMT-kangasta. Lehdon vaateliaita kasveja ovat muun muassa myyränporras, soikkokaksikko, lehto-orvokki, mustakonnanmarja, lehtomatara, velholehti, lehtokuusama, koiranheisi ja metsävirna. Rauhoittamisen tarkoituksena on säilyttää lehto luonnontilaisena ja turvata vaateliaan kasvilajiston elinmahdollisuudet. Suunnitellun ottamisalueen lounaispuolella sijaitsee, Maaninkajärven - Ylä- Ruokoveden valuma-alueeseen (04.282) kuuluva Kuivasteenlampi ja pohjoispuolella ovat Riuttalammet. Kuivasteenlammen vesiala on noin 3,2 ha, suuremman Riuttalammen noin 2,9 ha. Kuivasteenlammen suurin syvyys on noin viisi metriä, suuremman Riuttalammen noin kaksi metriä. Lampien vedenlaadusta on vähän tietoa. Helmikuussa 1986 otetun vesinäytteen mukaan Kuivasteenlammen happitilanne oli hyvä ja ravinnepitoisuudet olivat alhaiset (kokonaistyppi 510 µg/l, kokonaisfosfori 6 8 µg/l). Samaan aikaan Riuttalammista otettujen vesinäytteiden tulosten mukaan Riuttalampien vedenlaatu on Kuivasteenlampea huonompi. ( Ympäristötiedon hallintajärjestelmä Hertta) 3.2 Alueet ja kohteet, joihin toiminnalla on vaikutuksia Tarkinkallion ottamisaluetta lähimmät asumiseen tai loma-asumiseen käytettävät rakennukset ovat yli 500 metrin päässä. Lähin melulle tai pölylle altis kohde on Hamulan koulu, jonne etäisyyttä on lähes neljä kilometriä. 3.3 Melu, liikenne ja muu kuormitus alueella Kuivasteenmäki on kantatien 77 pohjoispuolella, noin kilometri tiestä. Tieyhteys ottamisalueelle kantatieltä 77 on Luvelahdentien ja olemassa olevan, Tosonniitylle johtavan metsätien kautta. 3.4 Toimintaa koskevat luvat ja alueen kaavoitustilanne Kuljetus Taattola Oy on jättänyt Siilinjärven rakennuslautakunnalle hakemuksen ottaa maa- ja kallioaineksia Tarkinkallion kiinteistöltä yhteensä noin m 3 ktr. Maa-aineslupaa haetaan 10 vuodeksi. Alueella ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa tai asemakaavaa. Ympäristöministeriön vahvistamassa Kuopion seudun maakuntakaavassa alueelle ei ole osoitettu varauksia lukuun ottamatta Kuivasteenmäen lehtoa (SL ). Kyseessä olevalle alueelle ei ole osoitettu varauksia myöskään Poh-

10 sivu 10 jois-savon maakuntavaltuuston hyväksymässä, ympäristöministeriössä vahvistettavana olevassa Pohjois-Savon maakuntakaavassa, jolla tehdään muutoksia myös Kuopion seudun maakuntakaavaan. 4 Asian ratkaisu 4.1 Ratkaisu Siilinjärven ympäristönsuojelulautakunta myöntää Kuljetus Taattola Oy:lle ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisen ympäristöluvan kallion louhintaan ja louheen murskaukseen Tarkinkalliolla ( ). 4.2 Vastaus yksilöityihin vaatimuksiin Ympäristönsuojelulautakunta toteaa, että Pohjois-Savon ELY-keskuksen Kuljetus Taattola Oy:n ympäristölupahakemusta koskevassa lausunnossa esitetyt yksilöidyt vaatimukset ovat otettu huomioon lupamääräyksiä annettaessa. 4.3 Lupamääräykset pilaantumisen ehkäisemiseksi Luvan saajan on toiminnassaan noudatettava hakemuksessa esitetyn lisäksi seuraavia määräyksiä pilaantumisen ehkäisemiseksi: Melu- ja tärinähaittojen ehkäiseminen 1. Kallion louhinta ja louheen murskaus on Tarkinkalliolla sallittu hakemuksen mukaisesti 1 3 kertaa vuodessa 1 10 viikkoa kerrallaan arkipäivisin maanantaista perjantaihin siten, että a. kallion poraus on sallittua klo välisenä aikana, b. räjäytykset ovat sallittuja klo välisenä aikana, c. louheen rikotusta on sallittua klo välisenä aikana ja d. louheen murskaus on sallittua klo välisenä aikana. Murskeiden lastaus ja kuljetus ovat sallittuja maanantaista perjantaihin klo ja erityisistä syistä lauantaisin kello välisenä aikana. 2. Melulähteet kuten murskaamo ovat teknisten mahdollisuuksien mukaan sijoitettava toiminta-alueen alimmalle kohdalle. Raaka-aine-, pintamaa- ja tuotevarastokasat on pidettävä riittävän korkeina ja sijoitettava ne siten, että ne estävät melun leviämistä melulle alttiiden kohteiden suuntaan. Siirtokuljetusmatkat alueella on suunniteltava mahdollisimman lyhyiksi. Koneiden ja laitteiden kunnossapidosta on huolehdittava. Meluntorjunnassa on käytettävä parasta käyttökelpoista tekniikkaa. 3. Tarkinkalliolla tapahtuvasta toiminnasta mukaan lukien työmaakoneet ja kuljetukset tuntikohtainen (integrointiaika 1 tunti) aiheutuva keskiäänitaso (L eq ) saa asuinkiinteistöjen pihalla klo olla enintään 55 dba ja loma-asuntojen pihalla klo enintään 45 dba. Tuntikohtainen keskiäänitaso saa ylittyä 10 % ajasta ilman, että raja-arvojen katsotaan ylittyneen. Yli 10 dba:n ylityksiä ei sallita lainkaan.

11 sivu Räjäytystyöt on suunniteltava ja toteutettava niin, että heilahdusnopeus asuinkiinteistöillä ei ylitä arvoa 7 mm/s. Pölyhaittojen ehkäiseminen 5. Pölyntorjunnassa on käytettävä parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Kiven porauksessa syntyvän pölyn leviämistä on estettävä sijoittamalla porausvaunuihin pölynkeräyslaitteet tai käyttämällä muuta pölyn leviämisen estämisen kannalta parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Pölylähteet kuten murskaamo on sijoitettava teknisten mahdollisuuksien mukaan toimintaalueen alimmalle kohdalle. 6. Murskaamon kuljettimelta varastokasaan putoavan kiviaineksen pölyämistä on estettävä säätämällä putoamiskorkeus mahdollisimman pieneksi, kiinnittämällä murskaamon kuljettimien päähän estävät suojat tai käyttämällä muuta pölyn leviämisen kannalta parasta käyttökelpoista tekniikkaa. Maaperän sekä pohja- ja pintaveden pilaantumisen ehkäiseminen 7. Toiminta mukaan lukien liikennöinti alueelle on järjestettävä siten, että siitä ei aiheudu pintavesien, pohjavesien, talousvesikaivojen eikä maaperän pilaantumista tai terveyshaittaa. 8. Polttonesteitä, öljyjä ja muita ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavia aineita saa varastoida ja käsitellä ainoastaan tukitoiminta-alueella, jonka maarakenne on tiivistetty nesteitä läpäisemättömäksi ja reunoiltaan korotettuna siten, että edellä mainittujen aineiden pääsy maaperään ja pohjaveteen on estetty. Kuljetus- ja maansiirtokalusto on pysäköitävä edellä mainitulla tukitoiminta-alueella. Murskaamon ja työkoneiden huolto tulee tehdä tukitoiminta-alueella. Erityisen painavista syistä kuten ympäristövahinkojen ehkäisemiseksi edellä mainitusta huoltoa koskevasta kiellosta voidaan poiketa. Tällöin on käytettävä imeytysmattoja tai vastaavia alustoja, jotka estävät edellä mainittujen maaperän ja pohjaveden pilaantumisen vaaraa aiheuttavien aineiden pääsyn maaperään ja pohjaveteen. 9. Polttoainesäiliöiden on oltava kaksoisvaippasäiliöitä tai kiinteästi valumaaltaallisia säiliöitä ja niiden on kestettävä mekaanista ja kemiallista rasitusta. Säiliöt on varustettava ylitäytön estimillä ja tankkauslaitteistot lukittavilla sulkuventtiileillä. Säiliöiden täyttöputket ja jakelulaitteet on oltava lukittuna. 10. Polttoainesäiliöitä ja kalustoa tankattaessa on huolehdittava siitä, että polttoaineita tai muita pilaantumisen vaaraa aiheuttavia aineita ei pääse maaperään tai pohjaveteen. Toimintajaksojen ulkopuolella tukitoiminta-alueella ei saa säilyttää polttoainesäiliöitä tai muuta toimintaan liittyvää kalustoa, joista voi aiheutua vaaraa maaperän tai pohjaveden laadulle. 11. Pölynsidonta- ja liukkaudentorjunta-aineita sekä räjähteitä ei saa käyttää siten, että niistä voi aiheutua maaperän tai pohjaveden pilaantumisen vaaraa.

12 sivu Murskaamo, tukitoiminta-alue ja varastokasat on sijoitettava siten, että ne eivät estä maa-ainesten ottamisalueen jälkihoitoa. Toiminnan päätyttyä rakennetut suojaukset on purettava, tiivistyneet tienpohjat, varastokasojen pohjat ja murskausaseman pohjat möyhittävä ja pehmennettävä. 13. Toiminta-alueen maastoon johdettavat hulevedet eivät saa aiheuttaa samentumahaittaa. Tarvittaessa hulevedet on johdettava maastoon lasketusaltaan kautta. Jätteet ja niiden käsittely sekä hyödyntäminen 14. Toiminnan jätehuolto on järjestettävä siten, että toiminnasta ei aiheudu ympäristön roskaantumista, maaperän pilaantumista eikä haittaa terveydelle tai ympäristölle. 15. Toiminnassa syntyvät jätteet on lajiteltava, kerättävä ja varastoitava asianmukaisesti. Jätteet on ensisijaisesti hyödynnettävä. Jätteet tulee käsitellä tai hyödyntää sellaisessa paikassa tai toiminnassa, jolla on toiminnan edellyttämät luvat tai jätelain vaatimukset täyttävä hyväksyntä. 16. Kaivannaisjätteenä syntyvä pintamaa on läjitettävä toiminta-alueelle ja käytettävä alueen jälkihoitoon ja maisemointiin. Kaivannaisjätteiden käsittelyssä on noudatettava laadittua kaivannaisjätteiden jätehuoltosuunnitelmaa. 17. Ongelmajätteet on ominaisuuksien mukaan pidettävä toisistaan erillään ja ne on pakattava tiiviisiin ja kestäviin pakkauksiin, jotka on merkittävä. Ongelmajätteet on varastoitava varikkoalueella lukitussa, katetussa sekä vettä läpäisemättömällä pinnoitteella maaperästä eristetyssä ja reunakorokkeilla varustetussa tilassa niin, etteivät ne pääse sekoittumaan keskenään tai muihin jätteisiin ja niin, että mahdollisissa vuototapauksissa ne saadaan talteen. Pakkaukseen on merkittävä jätteen ja jätteen haltijan nimi sekä turvallisuuden kannalta tarpeelliset tiedot ja varoitukset. Ongelmajätteiksi luokiteltujen jätteiden kuljetusta varten on laadittava siirtoasiakirja, joka on oltava mukana jätteen siirron aikana. 18. Yhdyskuntajätteet on toimitettava kaatopaikalle ja ongelmajätteet käsiteltäväksi laitokseen, jonka ympäristöluvassa tällaisen jätteen vastaanotto on sallittu, jokaisen toimintajakson jälkeen. Käymäläjätteet tulee kerätä tiiviiseen säiliöön ja toimittaa jätevedenpuhdistamolle jokaisen toimintajakson jälkeen. Onnettomuuksien ehkäisy 19. Ulkopuolisten pääsy toiminta-alueelle on estettävä. 20. Onnettomuuksien ja niistä aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi toiminnassa käytettävät rakenteet ja laitteistot on huollettava ja kunnossapidettävä siten, että ne eivät käytön aikana vioitu tai muutu siten, että toiminnasta aiheutuvien ympäristö- tai terveysvahinkojen riski lisääntyy. Poltto- ja voite-

13 sivu 13 luaineet sekä muut kemikaalit on säilytettävä turvallisesti, alueen liikenne huomioon ottaen. 21. Alueella olevat tiet on suunniteltava ja rakennettava pelastusajoneuvoille soveltuviksi. 22. Toiminnalle on nimettävä vastuuhenkilö, jonka yhteystiedot on ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista. Yhteystiedot on tarvittaessa päivitettävä. 23. Räjäytyssuunnitelmassa ennalta määritellyistä räjäytysajankohdista voidaan poiketa vain erityisestä syystä, josta on välittömästi ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ja tarvittaessa rajanaapureille sekä muille mahdollisille haitankärsijöille. 24. Pienenkin öljy- tai muun vastaavan vahingon sattuessa on ryhdyttävä viipymättä onnettomuuden tai häiriötilanteen edellyttämiin torjunta- tai korjaustoimiin ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi ja haitallisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Aiheutuneiden ympäristövaikutusten selvittäminen on aloitettava tilanteen edellyttämässä laajuudessa kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen kanssa sovittavalla tavalla. Lisäksi on tehtävä korjaavat toimenpiteet vastaavan tapauksen toistumisen estämiseksi. Poikkeuksellisesta tilanteesta kuten tulipalosta, jonka seurauksena voi olla päästöjä ympäristöön tai terveyshaittoja, on ilmoitettava välittömästi Siilinjärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, Pohjois-Savon pelastuslaitokselle ja Pohjois-Savon ELY-keskukselle. 25. Onnettomuus- ja häiriötilanteita varten toiminta-alueella on oltava riittävä alkusammutus- ja vuotojen torjuntakalusto. Laitteiden läheisyydessä on oltava hätäkytkimet sekä ohjeet menettelystä vuoto- ja tulipalotapauksissa. Tukitoiminta-alueella on oltava riittävän tiivispohjainen paikka, johon pilaantunut maa voidaan väliaikaisesti kerätä. Valvonnan kannalta tarpeelliset määräykset 26. Louheen murskausta koskevan toimintajakson aloittamisesta on ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle vähintään yhtä viikkoa ennen toimintajakson aloittamista murskaamon järjestelyjen tarkastamista varten (ns. aloitustarkastus). Vastaavasti kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle on ilmoitettava murskausjakson päättymisestä (ns. lopetustarkastus). 27. Kallion louhinnasta ja louheen murskauksesta on pidettävä käyttöpäiväkirjaa, johon kirjataan muun muassa a. päivittäiset toiminta-ajat ja tuotantomäärät, b. pölynpoistojärjestelyt ja pölynpoistojärjestelmien kunnon tarkastukset,

14 sivu 14 c. poikkeuksellisia päästöjä aiheuttaneet tilanteet, niiden kesto ja syy sekä d. tiedot muodostuneista ja pois kuljetetuista jätteistä. 28. Toiminnanharjoittajan vaihtumisesta on viipymättä ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. 29. Toiminnan valvonnan ja päästöjen lisääntymisen kannalta olennaisista muutoksista kuten muuttuneista tuotantomääristä tulee tehdä ilmoitus hyvissä ajoin ennen toimenpiteeseen ryhtymistä kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Luvan saajan on viipymättä ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle toiminnan pysyvästä tai pitkäaikaisesta lopettamisesta. Asetuksen noudattaminen 30. Tässä ympäristöluvassa annettujen määräysten lisäksi on noudatettava valtioneuvoston kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta antamaa asetusta 800/2010. Jos ympäristönsuojelulain ja jätelain nojalla annetulla muulla asetuksella annetaan myönnetyssä luvassa annettuja määräyksiä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta tämän luvan estämättä noudatettava. 5 Ratkaisun perustelut Ympäristönsuojelulain 41 :n mukaan ympäristölupa myönnetään, jos toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset. Ympäristönsuojelulain 42.1 :n mukaan luvan myöntäminen edellyttää, ettei toiminnasta, asetettavat lupamääräykset ja toiminnan sijoituspaikka huomioon ottaen, aiheudu yksinään tai yhdessä muiden toimintojen kanssa: - terveyshaittaa, - merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, - maaperän tai pohjaveden pilaantumista, - erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista taikka vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella, - eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17.1 ssä tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Ympäristönsuojelulain 42.2 :n mukaan toimintaa ei saa sijoittaa asemakaavan vastaisesti. Ympäristönsuojelulain 6 :n mukaan ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttava toiminta on mahdollisuuksien mukaan sijoitettava siten, ettei toiminnasta aiheudu pilaantumista tai sen vaaraa ja että pilaantumista voidaan ehkäistä. Toiminnan sijoituspaikan soveltuvuutta arvioitaessa on otettava huomioon:

15 sivu toiminnan luonne ja pilaantumisen todennäköisyys sekä onnettomuusriski, 2. alueen ja sen ympäristön nykyinen ja tuleva, oikeusvaikutteisessa kaavassa osoitettu käyttötarkoitus ja aluetta koskevat kaavamääräykset, 3. muut mahdolliset sijoituspaikat alueella. 5.1 Luvan myöntämisen edellytykset Valtioneuvosto on antanut asetuksen 800/2010 kivenlouhimon, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamon ympäristönsuojelun vähimmäisvaatimuksista. Asetuksessa annetut ympäristönsuojeluvaatimukset ovat vähimmäisvaatimuksia. Asetuksen mukaan toimintaa ei saa sijoittaa alle 400 metrin päähän melulle tai pölylle erityisen alttiista kohteista, kuten sairaalasta, päiväkodista, hoito- tai oppilaitoksesta. Lisäksi kivenlouhinta ja kivenmurskaamo on sijoitettava siten, että melua tai pölyä aiheuttavan toiminnon etäisyys asumiseen tai loma-asumiseen käytettävään rakennukseen tai sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan oleskeluun tarkoitettuun piha-alueeseen tai muuhun häiriölle alttiiseen kohteeseen on vähintään 300 metriä. Kuljetus Taattola Oy:n ympäristölupahakemuksen mukainen toiminta täyttää asetuksessa määrätyt suojaetäisyydet. Alueella ei ole luonnonsuojelulain mukaisia suojelukohteita. Ottamisalueen kaakkoispuolella, noin 340 metrin päässä on luonnonsuojelulain nojalla suojeltu Kuivasteenmäen lehto. Pohjois-Savon ELY-keskuksen päivätyn lausunnon mukaan haettu lupa ei aiheuta merkittäviä vaikutuksia suojelualueelle. Kuivasteenmäen alueella ei ole asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa. Kuljetus Taattola Oy:n hakemuksen mukainen toiminta ei ole Kuopion seudun maakuntakaavan vastaista. Kun otetaan huomioon toiminnalle asetetut päästöjä ehkäisevät ja rajoittavat määräykset, Kuljetus Taattola Oy:n toiminta hakemuksen mukaisella alueella ei aiheuta luvan myöntämisen esteenä olevaa terveyshaittaa, merkittävää ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityisten luonnonolosuhteiden huononemista, vedenhankinnan vaarantumista, yleiseltä kannalta tärkeän virkistys- tai muun käyttömahdollisuuden vaarantumista ympäristössä tai eräistä naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Toiminta täyttää myös jätelaissa jätehuollon järjestämiselle asetetut vaatimukset. Edellä esitettyyn perustuen Kuljetus Taattola Oy:lle voidaan myöntää ympäristölupa kallion louhintaan ja louheen murskaukseen Kuivasteenmäen Tarkinkalliolla. 5.2 Lupamääräysten perustelut Määräyksillä 1 4 ehkäistään Kuljetus Taattola Oy:n Tarkinkallion louhinnasta ja louheen murskauksesta aiheutuvan melun aiheuttamaa terveys- ja viihtyisyyshaittaa lähialueen asukkaille. Melun raja-arvot perustuvat valtioneuvoston päätöksessä 993/1992 asumiseen käytettävillä alueilla annettuihin melutason ohjearvoihin.

16 sivu 16 Määräyksillä 5 ja 6 vähennetään toimintojen aiheuttamaa pölyhaittaa erityisesti luonnonympäristölle mukaan lukien Kuivasteenmäen luonnonsuojelualue. Toimintaan liittyvien vaarallisten kemikaalien varastoinnissa ja käytössä tulee ottaa huomioon kunkin valmisteen käyttöturvallisuusohjeissa annetut määräykset. Ympäristönsuojelulain 7 :n mukaan maahan ei saa jättää tai päästää jätettä eikä muutakaan ainetta siten, että seurauksena on sellainen maaperän laadun huononeminen, josta voi aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle, viihtyisyyden melkoista vähentymistä tai muu niihin verrattava yleisen tai yksityisen edun loukkaus. (määräykset 7 13) Jätteiden ja ongelmajätteiden asianmukainen keräily, jätteiden asianmukainen käsittely sekä ongelmajätteiden toimittaminen asianmukaiseen käsittelyyn vähentää niiden aiheuttamia terveyteen sekä ympäristöön kohdistuvia riskejä. Jätteiden hyötykäyttö on ensisijainen käsittelyvaihtoehto. (määräykset 14 18) Toiminnanharjoittajan on oltava riittävästi selvillä toimintansa riskeistä, niiden ympäristövaikutuksista ja haitallisten vaikutusten vähentämismahdollisuuksista. Ilmoitus poikkeuksellisesta tilanteesta on tehtävä aiheutuneiden ympäristövaikutusten ja korjaavien toimenpiteiden riittävyyden arvioimiseksi. (määräykset 19 25) Toimintajaksojen aloittamista ja lopettamista koskeva ilmoitusvelvoite sekä kirjanpito- ja raportointivelvoite ovat annettu viranomaisen tiedonsaannin turvaamiseksi ja valvonnan järjestämiseksi. Toiminnasta saamiensa tietojen perusteella viranomainen voi seurata toiminnan lainmukaisuutta ja luvassa annettujen määräysten noudattamista. Toiminnan päästöjä tai niiden vaikutuksia lisäävä tai muu toiminnan olennainen muuttaminen edellyttää uuden luvan hakemista. Toiminnan lopettaminen alueella edellyttää muun muassa sitä, että toimintaan liittyneet ympäristöriskit ja varastoidut jätteet on poistettu. (määräykset 26 29). Ympäristönsuojelulain 56 :n mukaan, jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava (määräys 30). 6 Luvan voimassaolo ja lupamääräysten tarkistaminen Lupa on voimassa maa-ainesluvan voimassa oloajan. 7 Päätöksen täytäntöönpano Kuljetus Taattola Oy voi aloittaa tämän luvan mukaisen toiminnan, kun ympäristölupa on lainvoimainen.

17 sivu 17 8 Käsittelymaksu ja sen määräytyminen Lupahakemuksen käsittelystä peritään euroa sekä kuulemisesta ja tiedottamisesta aiheutuvat kulut erillisen laskun mukaisesti Siilinjärven kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen taksaan perustuen. 9 Lupapäätöksestä tiedottaminen 9.1 Päätöksen antaminen Lupapäätös on annettu Päätöksen lähettäminen Päätös on lähetetty postitse hakijalle, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle, Siilinjärven kunnanhallitukselle, rakennuslautakunnalle ja ympäristöterveyslautakunnalle sekä Pohjois-Savon pelastuslaitoksen Siilinjärven toimipisteelle Päätöksestä tiedottaminen Päätöksen antamisesta on ilmoitettu lähettämällä päätöksen julkipanoa koskeva kuulutus niille, joille erikseen lähetettiin tieto hakemuksen vireilläolosta. 9.4 Ilmoittaminen kunnan ilmoitustaululla ja lehdessä Ympäristönsuojelulautakunta tiedottaa tästä päätöksestä ympäristönsuojelulain 54 :n mukaisesti kuuluttamalla kunnan ilmoitustaululla ja julkaisemalla ilmoituksen paikallislehti Uutis-Jousessa Muutoksenhaku Tähän päätökseen saa hakea muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Valitusaika päättyy Valitus on toimitettava Siilinjärven ympäristönsuojelulautakunnalle. Valitusosoitus on liitteenä. 11 Sovelletut säännökset Ympäristönsuojelulaki 3 8, 28, 31, 37, 38, 41 43, 45, 45 a, 46, 52 56, 62, 76, 81, 96, 100, 103a, 105 Ympäristönsuojeluasetus 1.1,7c, 1.1,7e, 7.1,7a, 7.1,7b, 16 19, 30 Jätelaki 3, 4, 6, 15, 19, 51, 52 Jäteasetus 3, 3a, 5, 6 Laki eräistä naapuruussuhteista 17, 18 Luonnonsuojelulaki 49.1 Valtioneuvoston asetus kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta 800/2010 Valtioneuvoston asetus kaivannaisjätteistä 379/2008 Valtioneuvoston päätös ongelmajätteistä annettavista tiedoista sekä ongelmajätteiden pakkaamisesta ja merkitsemisestä 659/1996 Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista 993/1992

18 sivu 18 Ympäristöministeriön asetus yleisimpien jätteiden sekä ongelmajätteiden luettelosta 1129/2001 Siilinjärven kunnanvaltuuston hyväksymä kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen taksa SIILINJÄRVEN YMPÄRISTÖNSUOJELULAUTAKUNTA Merk. Arja Saarelainen ympäristönsuojelupäällikkö Liite Valitusosoitus

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

1.ASIA Ympäristölupa kivenmurskaamolle, Kuljetus Taattola Oy

1.ASIA Ympäristölupa kivenmurskaamolle, Kuljetus Taattola Oy Ympäristölautakunta/valvontajaosto 51 16.10.2012 Ympäristölupa, Kuljetus Taattola Oy, Mäntylä 18:52 168/11.01.00/2012 Ympvalv 51 1.ASIA Ympäristölupa kivenmurskaamolle, Kuljetus Taattola Oy 2. HAKIJA Kuljetus

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVAA TOIMINTAA KOSKEVAN ILMOITUKSEN JOHDOSTA, MURSKAUS SEITAKURUN SORA-ALUEELLA

PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA TÄRINÄÄ AIHEUTTAVAA TOIMINTAA KOSKEVAN ILMOITUKSEN JOHDOSTA, MURSKAUS SEITAKURUN SORA-ALUEELLA Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä PÄÄTÖS Ympäristöterveyslautakunta Kauppakuja 2 A 1 19.3.2019 98800 Savukoski Dnro: Y/14/2019 PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISEN MELUA JA

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus asfalttiasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista Annettu Helsingissä 27 päivänä toukokuuta 2010 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty ympäristöministeriön esittelystä,

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 11 Lujatalo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutustyö osoitteessa Risupadontie 1-5 HEL 2017-000392 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 80 Lemminkäinen Talo Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava paalutus osoitteessa Capellanaukio 1, Kalasatama HEL 2016-004638 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta

ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta PÄÄTÖS UUDELY/3302/2019 25.4.2019 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (527/2014) 118 :n mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta ILMOITUKSEN TEKIJÄN NIMI JA OSOITE

Lisätiedot

Yhteyshenkilö Arto Hirvonen, puhelin

Yhteyshenkilö Arto Hirvonen, puhelin sivu 1 1 Hakemus 1.1 Luvan hakija Arto Hirvonen, Y-tunnus 2315591-0 Hoikintie 220 71820 Pöljä Ymp.suoj.ltk 19.12.2012 69 liite 4 Yhteyshenkilö Arto Hirvonen, puhelin 044 544 6368 1.2 Laitoksen sijaintipaikka

Lisätiedot

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY YMPA 6.10.2010, 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY Sellueriste Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee sellueristeen valmistusta keräyspaperista Porin

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2015 1 (5) 193 TeliaSonera Finland Oyj:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintatyö, Höyläämötie 4-8 sekä Valimotie 3 ja 5 HEL 2015-009643 T 11 01 00 02 Päätös

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Viranhaltijapäätös 1/6 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2018 Dnro 2356/11.01.00/2018 Asia Ilmoituksen tekijä Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Destia Oy Vanhatie

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12 Tekninen lautakunta 6 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Kuljetuspolar Oy:lle Teknltk 6 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija Kuljetuspolar

Lisätiedot

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU

Hakija Turun Moottorikerho ry, Itäinen Pitkäkatu 21, 20700 TURKU VAASAN HALLINTO-OIKEUS Valitus ympäristöluvasta/ Turun Moottorikerho ry:n enduromoottoripyörien maastoharjoittelurata/liedon Rakennus- ja ympäristölautakunta 101/25.6.2008 (Ympäristönsuojelulain 35 :n

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 115 Skanska Talonrakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhinta- ja paalutustyö, Alakiventie 9 HEL 2016-006450 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 25 Helsingin kaupungin Staran erityisen häiritsevää melua aiheuttava iskuvasaran käyttö Ritokalliontien ja Munkkiniemen puistotien välillä HEL 2016-001522 T 11 01 00

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 5.11.2007 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 204 115 No YS 1444 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 62 :n mukaisen poikkeuksellista tilannetta koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm

Ympäristölautakunta Hallintokatu Äänekoski Dnro 193/ /2018 Pvm ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 193/11.01.00.00/2018 Pvm 21.2.2018 Annettu julkipanon jälkeen 28.2.2018 ASIA HAKIJA Haapasora Oy:n louhinta- ja murskaustoiminnan

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 197 NHP-Yhtymä Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava louhintaja murskaustyö, Kuninkaantammenkierto 10-12 HEL 2016-009702 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 54 Skanska Talonrakennus Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava porapaalutustyö osoitteissa Rionkatu 14 ja Hampurinkuja 1 Länsisatamassa HEL 2016-003679 T 11 01

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 398/11.01.00.00/2017 28 Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristösihteeri Katja Holttinen 12.4.2017:

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Ymp.ltk liite nro 1 5

Ymp.ltk liite nro 1 5 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Dnro 885/11.01.00.00/2017 Pvm 17.1.2018 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2018 ASIA HAKIJA Eläinsuojan ympäristöluvan määrääminen

Lisätiedot

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro /15 Ympäristösihteeri

HAMINAN KAUPUNKI VIRANHALTIJANPÄÄTÖS Ympäristötoimi Päivämäärä Dnro /15 Ympäristösihteeri Asia, jota päätös koskee Asianosaiset PÄÄTÖS YMPÄRISTÖNSUOJELULAIN 118 :N MUKAISESTA MELUA AIHEUTTAVASTA TILAPÄISTÄ TOIMINTAA KOSKEVASTA ILMOITUKSESTA KFS Finland Oy Kellokukantie 4 01300 Vantaa Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/ (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 50/2014 1 (5) 172 Rakennusliike Lehto Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava purkutyö osoitteessa Vattuniemenranta 4 HEL 2014-010952 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2010 ASIA HAKIJA Loljunaavan turvetuotannon lopettamiseen liittyvien jälkihoitotoimien vahvistaminen, Keminmaa Vapo Oy PL

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Osuuskauppa Keskimaa

Lisätiedot

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON

ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON Uudenkaupungin kaupunki Ympäristö-Ja lupalautakunta Vs. ympäristönsuojelupäällikkö ILMOITUS Julkipano 31. 5. 2017 ALLA OLEVAA MELUILMOITUSTA KOSKEVAN PÄÄTÖKSEN ANTOPÄIVÄ ON 1.6. 2017 Päätös Vs. ympäristönsuojelupäällikkö

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 7 Pohjola Rakennus Oy Uusimaan erityisen häiritsevää melua aiheuttava Kannelmäen ostoskeskuksen purkutyö osoitteessa Vanhaistentie 1-3 HEL 2016-013086 T 11 01 00 02

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi Liite 1 Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä Alueelle haetaan ympäristölupaa kallion louhintaan ja louheen murskaukseen, sekä pintamaiden vastaanottoon toistaiseksi alkaen vuodesta

Lisätiedot

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki.

M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2011/2 Dnro ESAVI/119/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA M. Uussaari Oy:n jätteen hyödyntämistoiminnan laajentamista ja muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 3/2014/1 Dnro PSAVI/106/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2014 ASIA Jätemateriaalien käsittelytoimintojen ympäristölupa Kemintullin teollisuusalueella, Kemi LUVAN HAKIJA Tieysi Oy

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö Paperharjuntien ja Kukkolinnankadun tierakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 47/2008 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 47/2008 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 47/2008 vp Hallituksen esitys laeiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta, maa-aineslain muuttamisesta ja pelastuslain 9 :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 64/04/2 Dnro Psy-2004-y-108 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 64/04/2 Dnro Psy-2004-y-108 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJA PÄÄTÖS Nro 64/04/2 Dnro Psy-2004-y-108 Annettu julkipanon jälkeen 27.10.2004 1 ASIA HAKIJA Huhannevan, Huhtinevan, Karjonevan, Kurunnevan, Savalonevan, Tahkonevan ja Vesiläisennevan ympäristölupien polttoaineiden

Lisätiedot

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Helsinki 12.8.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2007-Y-639-111 No YS 949 ASIA Ympäristösuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012

Päätös. Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Päätös Etelä-Suomi Nro 125/2012/1 Dnro ESAVI/148/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 14.8.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksen

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto

Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet. Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Eläinsuojien ilmoitusmenettely - soveltamisen haasteet Lakimies Marko Nurmikolu, Kuntaliitto Ilmoituksenvaraisen toiminnan luvanvaraisuus YSL LIITE 4 YSL 89 :n muutos UUSI HANKE Olennainen muutos TOIMINTAKOKONAISUUS

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot