Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanhallitus"

Transkriptio

1 Kunnanhallitus Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien kunnallisvalitusta Pihtiputaan kunnanvaltuuston pidetyn kokouksen :ssä 33 tehdystä päätöksestä 295/214/2017 Kunnanhallitus Pihtiputaan kunnan hallintosäännön 24 kohdan 10 mukaisesti kunnanhallitus vastaa selityksen antamisesta valtuuston päätöksistä tehtyihin kunnallisvalituksiin. Lausuntopyyntö Hämeenlinnan hallinto-oikeus on toimittanut Pihtiputaan kuntaan lausuntopyynnön, jossa kuntaa kehotetaan antamaan lausunto hallinto-oikeudelle tehtyyn kunnallisvalitukseen. Kunnallisvalitus on tehty Pihtiputaan kunnanvaltuuston pidetyn kokouksen pykälästä 33, joka koski osallistumista Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin. Hallinto-oikeus edellyttää, että lausunnossa otetaan kantaa esitettyihin valintaperusteisiin ja siihen, miksi osakeanti on päätetty järjestää ja mitä suunnitelmia Keski-Suomen Verkkoholding Oy:llä on osakeannilla saatavan rahoituksen käyttämisen suhteen. Lisäksi Hämeenlinnan hallinto-oikeus pyytää liittämään jäljennökset valituksenalaisen päätöksen perusteena olevista asiakirjoista sekä kunnanvaltuuston päätöksen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n toimintaan osallistumisesta. Lisäksi edellytetään, että hallinto-oikeudelle liitetään kaikki mahdolliset muut kunnan päätökset, jotka koskevat mainitun yhtiön tai sen tytäryhtiön rahoitukseen liittyviä järjestelyjä. Lausunnossa tulee ilmoittaa milloin maakunnan liitto on julistanut laajakaistatuen uudelleen haettavaksi. Lisäksi edellytetään ilmoitusta siitä, miten valtuuston valituksenalainen päätös on annettu kunnan jäsenille tiedoksi kuntalain 140 :ssä tarkoitetulla tavalla. Liitteet ja asiakirjat on palautettava viimeistään Hämeenlinnan hallinto-oikeuden välipäätös Hämeenlinnan hallinto-oikeus kieltää kunnanvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon, kunnes valitus on hallinto-oikeudessa ratkaistu tai hallinto-oikeus sitä ennen toisin määrää. Hallinto-oikeus ratkaisee valitusasian myöhemmin erikseen.

2 Kunnallisvalitus Kunnallisvalitus on saapunut Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle Kunnallisvalituksessa vaaditaan Pihtiputaan kunnanvaltuuston päätetyn pykälän 33 kumoamista. "Keski-Suomen Verkkoholding Oy on on kuntien 100% omistama yhtiö, joka rahoittaa talousvaikeuksissa olevaa Keski-Suomen Valokuituverkko Oy:tä. Päätös osallistua Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin on kuntalain 129 :n vastainen. Maksulliseen osakeantiin osallistumisesta ei ole tehty ennakkoilmoitusta EU-komissiolle. Sijoitukselle ei ole odotettavissa minkäänlaista tuottoa eikä vastaavaa sijoitusta olisi tapahtunut yksityisen sijoittajan toimesta. Maksullinen osakeanti ei siis ole markkinaehtoinen. Osakkeiden osto edellä mainituista seikoista johtuen on myös kunnan etujen vastaista. Viestintävirasto on tehnyt Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n omistajakuntiin kuuluvan Multian osalta teknillisen ja taloudellisen tarkastuksen. "Viestintävirasto toteaa, ettei saatujen selvitysten perusteella olisi todennäköistä, että yksityinen sijoittaja tekisi vastaavan sijoituksen yhtiöön." Viestintävirasto otti lausunnossaan kantaa aiemmin tehtyyn svop-sijoitukseen. Viestintäviraston selvityksessä todettiin myös, että Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoittaman Keski-Suomen Valokuituverkkojen esittämät kassavirtalaskelmat ovat epärealistisia. Edellä mainitut asiat koskevat myös Pihtipudasta. Liitteenä KSVV Tilannekatsaus (ei julkinen) sekä Viestintäviraston Multian maksupäätös. Vaadin Pihtiputaan kunnanvaltuuston pykälä 33 kumoamista. Pihtiputaalla Marko Tiainen" Pihtiputaan kunnan lausunto Pihtiputaan kunnan lausuntopyyntö liitteineen esityslistan liitejakelussa sekä päätösehdotuksessa.

3 Liitteet ja oheismateriaali: 1. Pihtiputaan kunnan lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien kunnallisvalitusta Pihtiputaan kunnanvaltuuston pykälässä 33 tehdystä päätöksestä Liite 1: - KSVV tilannekatsaus ( ei julkinen: laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999, 24 1 mom. kohdat 17 ja 20). Liite 2: Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n arvonmääritys huhtikuu 2017 / Inspira ( ei julkinen: laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999, 24 1 mom. kohdat 17 ja 20). Liite 3:Ote pöytäkirjasta / Keski-Suomen liitto Liite 4: Pihtiputaan kunnanvaltuuston päätös Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n toimintaan osallistumisesta; OSA LIITTEISTÄ SALASSA PIDETTÄVIÄ Liite 5: Muut kunnan päätökset, jotka koskevat mainitun yhtiön tai sen tytäryhtiön rahoitukseen liittyviä järjestelyjä: LIITE A: Vuosi 2013/ kh 203, kv 89 Vuosi 2014/ kh 12, kv 4, kh 18, kh 28, kv 9 + kh 258, kv 87 + kh 149 Vuosi 2016/ kh 62, kv 27 + kh 225, kh 245, kv 90 LIITE B: Vuosi 2014/ kh 77, kh 87, kv 32, kh 145 (liitteissä salassa pidettävää materiaalia, laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999) 6 luvun 24 :n kohdat 17 ja 20.). LIITE C: Vuosi 2016/ kh 246 Vuosi 2017/ kh 19, 85, 40, 159. LIITE D: Vuosi 2017/ kh 106, kv 33 (liitteissä salassa pidettävää materiaalia, laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999) 6 luvun 24 :n kohdat 17 ja 20.). 2. Kunnallisvalitus Liite: Viestintäviraston Multian maksupäätös Liite: KSVV tilannekatsaus ( ei julkinen: laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999, 24 1 mom. kohdat 17 ja 20).

4 3. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden lausuntopyyntö ja välipäätös Ehdotus Kunnanjohtaja: Pihtiputaan kunnanhallitus antaa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle seuraavan lausunnon: Hämeenlinnan hallinto-oikeus on päivätyssä lähetteessään varannut Pihtiputaan kunnanhallitukselle tilaisuuden antaa lausunto Marko Tiaisen valituksen johdosta asiassa dnro 01410/17/2299. Hallinto-oikeuden lausuntopyynnön johdosta Pihtiputaan kunnanhallitus toteaa lausuntonaan seuraavaa. Valitusperusteista koskien osakemerkinnän markkinaehtoisuutta ym. kunnanvaltuuston päätöksen valtiontukisääntelyn ja kuntalain mukaisuutta Valittaja vetoaa valituksensa perusteena kuntalain (410/2015) 129 :ssä säädettyyn kunnan velvollisuuteen ottaa huomioon, mitä Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 107 ja 108 artiklassa säädetään. Toisin kuin valittaja virheellisesti väittää, kunnan edellä mainituista säännöksistä johtuvat velvollisuudet valtiontukiviranomaisena on valituksenalaisesta päätöksestä ja sen perusteluista ilmenevällä tavalla otettu huomioon Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakeantiin osallistumista koskevaa asiaa valmisteltaessa ja siitä päätettäessä. Transaktion markkinaehtoisuuden määrittäminen voi komission valtion tuen käsitettä koskevassa tiedonannossa (2016/C262/01, ) tarkoitetun markkinataloustoimijatestin mukaan tapahtua kahdella tapaa riippuen siitä, onko kysymys tilanteesta, jossa julkisyhteisö ja yksityinen toimija toteuttavat transaktion tasavertaisesti, samanaikaisesti ja ehtoisesti, vai onko kysymyksessä julkisyhteisön yksin toteuttama transaktio, jolloin edellä tarkoitetun tasavertaisen vertailukohdan puuttumisen vuoksi on käytettävä muita arviointimenetelmiä. Kuten kunnanhallituksen päätösesityksen perusteluissa todetaan, Inspira on laatinut Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n 100 %:sesti omistaman Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n tulevaisuuden tuotto-odotuksiin perustuvan kassavirtaperusteisen arvonmäärityksen kattavan selvityksen. Päätöksen valmistelussa käytettävissä olleen edellä tarkoitetun arvonmääritysraportin lisäksi Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n toimitusjohtaja Janne Paunonen on esitellyt asiaa kunnanvaltuuston iltakoulussa, missä yhteydessä valtuusto on saanut tietoa yhtiön arvonmääritykseen vaikuttavista seikoista myös kunnanhallituksen ja

5 valtuuston käyttöön toimitettujen liiketoiminnan haasteet huomioivien liiketoimintasuunnitelman ja laskelmien pohjalta (salassa pidettävä liite). Osakkeen käypä arvo on siten kunnan käytössä ollein menetelmin ja tiedoin ennen päätöksentekoa selvitetty asianmukaisesti. Edelleen, ottaen huomioon, että yhtiön ja osakkeen arvonmääritys on edellä jo todetulla tavalla perustunut Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n odotettuun tuottoon, valittajan perusteenaan esittämä väite siitä, ettei sijoitukselle ole odotettavissa minkäänlaista tuottoa, on perusteeton ja virheellinen. Edellä mainituin tavoin Pihtiputaan kunta on ennen päätöksentekoaan valtiontukisääntelyn edellyttämällä tavalla arvioinut valtiontukisäännösten ja määräysten soveltuvuutta kysymyksessä olevaan osakeantiin osallistumiseen (osakemerkintään) katsoen komission valtion tuen käsitettä koskeva tiedonanto (2016/C262/01, ) huomioiden, että kysymyksessä olevassa käypään arvoon ja siten markkinaehdoin tehtävässä vastikkeellisessa oman pääoman ehtoisessa sijoituksessa ei ole kysymys SEUT 107 artiklan 1 kohdassa tarkoitetusta tuesta. Toteutettaessa osakemerkintä edellä esitetyllä tavalla markkinaehtoisesti, järjestely ei ole edellyttänyt SEUT 108 artiklan 3 kohdassa tarkoitettua ennakkoilmoitusta komissiolle. Valittajan perusteluissaan viittaaman Viestintäviraston Keski-Suomen Verkko-holding Oy:n aiemmin tekemän SVOP-sijoituksen markkinaehtoisuudesta lausuman osalta Pihtiputaan kunta kiinnittää huomiota siihen, ettei valituksenalaisessa päätöksessä ole kysymys edellä mainitusta eikä muustakaan SVOP-sijoituksesta. Lisäksi, mitä tulee edelleen valittajan viittaamaan Viestintäviraston päätökseen ja siinä esitettyyn näkemykseen Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n kassavirtalaskelmien realistisuudesta, on huomattava, etteivät kysymyksessä ole samat laskelmat eikä muiltakaan osin sama aineisto kuin edellä kunnan päätöksenteossa käytettävissä olleesta aineistosta on mainittu. Kunnan etujen vastaisuutta koskevan valitusperusteen osalta Pihtiputaan kunta toteaa, ettei valittaja ei ole tarkemmin perustellut väitettään, jonka mukaan osakemerkintä olisi valittajan väittämästä markkinaehtoisuuden tai muusta valtiontukisääntelyn vastaisuudesta johtuen Pihtiputaan kunnan etujen vastainen. Tältä osin on huomattava kuten kunnanhallituksen päätösesityksen perusteluista ilmenee että osakeanti Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n vanhojen osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin on päätetty järjestää yhtiön rahoitustilanteen turvaamiseksi. Merkittäviksi tarjottavien osakkeiden kokonaismäärä on määräytynyt osakeannilla edellä mainitusta syystä tavoiteltavan rahoituksen määrän ja osakkeen käyvän arvon mukaisen hinnan mukaisesti. Edelleen perusteluissa todetaan, että

6 mikäli jokainen omistajakunta merkitsee osakkeita sille tarjotussa enimmäismäärässä, ei osakeannilla ole vaikutusta osakkaiden suhteellisiin omistusosuuksiin. Osakeantiin osallistuminen on siten ollut perusteltua kunnan omistuksen liudentumisen välttämiseksi. Edellä todetut seikat huomioiden Pihtiputaan kunnanvaltuuston valitukse-alainen päätös osallistua Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin ei ole markkinaehtoisuutta edellyttävän markkinataloustoimijaperiaatteen tai muun valtiontukisääntelyn noudattamatta jättämisen eikä muidenkaan valittajan valitusperusteikseen esittämien seikkojen perusteella syntynyt virheellisessä järjestyksessä, eikä päätös muutoinkaan ole lainvastainen. Edellä mainituin perustein Pihtiputaan kunnanhallitus vaatii, että Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkää Marko Tiaisen valituksen perusteettomana. Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakeannista Pihtiputaan kunnan käsityksen mukaan Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajat ovat yksimielisesti päättäneet vanhojen osakkeenomistajien merkintäetuoikeuksin toteutettavasta osakeannista kunnanvaltuuston päätöksen esittelystä ilmenevällä tavalla yhtiön rahoitustilanteen turvaamiseksi. Pihtiputaan kunnan käsityksen mukaan osakeannilla saatava rahoitus käytetään edellä tarkoitetulla tavalla yhtiön rahoitustilanteen turvaamisen edellyttämiin toimiin, kuten lainojen ja korkojen maksuun. Pihtiputaan kunta ei voi edellä mainittua tarkemmin yhtenä yhtiön kymmenestä osakkeenomistajasta ottaa yhtiön puolesta kantaa hallinto-oikeuden yhtiön toimielinten toimivaltaan kuuluvaan kysymykseen siitä, mitä suunnitelmia yhtiöllä on osakeannilla saatavan rahoituksen käyttämisen suhteen. Laajakaistahankkeen tuen haettavaksi julistamisesta Laajakaistahankkeen tuen hakemista koskevan kysymyksen osalta Pihtiputaan kunta toteaa, että Keski-Suomen liitto kilpailutti laajakaistatukilain säätämällä tavalla Keski-Suomen haja-asutusalueen supernopeiden tietoliikenneyhteyksien toteuttamisen kuntakohtaisina hankkeina vuosina Liitteenä olevasta Keski-Suomen Liiton pöytäkirjaotteesta ilmenevällä tavalla laajakaistahankkeen tuki tuolloin muiden ohella Pihtiputaan kunnan laajakaistahankkeen osalta julistettiin haettavaksi Hankkeen toteuttajaksi ja tuen saajaksi valikoitui Verkko-osuuskunta Kuuskaista, jonka verkkoliiketoiminta siirtyi Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle vuosina tehdyillä liiketoimintakaupoilla. Keski-Suomen liitto on hyväksynyt em. kilpailutuksessa valituksi tulleen hanketuen saajan vaihtumisen.

7 Pihtiputaan kunta pyytää Hämeenlinnan hallinto-oikeutta huomioimaan, että liitteenä olevan Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n tilannekatsauksen lisäksi tähän lausuntoon liitettäviksi pyydetyt Inspira Oy:n tekemä arvonmääritys; sekä kunnanvaltuuston päätöksen liitteet (Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n ja Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n yhtiöjärjestykset käsittäviä liitteitä lukuun ottamatta) sisältävät tietoja liikesalaisuuksista ja ovat siten viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 6 luvun 24 :n 17 ja 20 kohtien perusteella salassa pidettävä. Päätöksen tiedoksianto kunnan jäsenelle Pihtiputaan kunnanvaltuuston järjestetyn kokouksen pöytäkirja ja siinä oleva 33 on annettu kunnan jäsenille tiedoksi asettamalla pöytäkirja nähtäville Pihtiputaan kunnan yleiseen tietoverkkoon (kotisivuille) pöytäkirjan tarkastamisen jälkeen Kunnan jäsenten katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Lausunnon liitteet lueteltu alla. Liitteet 1. SALASSA PIDETTÄVÄ: Tilannekatsaus omistajakuntien valtuustoille /Keski-Suomen Valokuituverkot Oy 2. SALASSA PIDETTÄVÄ: Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n arvonmääritys, huhtikuu 2017/Inspira 3. Ote pöytäkirjasta /Keski-Suomen Liitto 4. Pihtiputaan kunnanvaltuuston päätös Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n toimintaan osallistumisesta; osa liitteistä salassa pidettäviä. 5. Muut kunnan päätökset, jotka koskevat mainitun yhtiön tai sen tytäryhtiön rahoitukseen liittyviä järjestelyjä: LIITE A: Vuosi 2013/ kh 203, kv 89 Vuosi 2014/ kh 12, kv 4, kh 18, kh 28, kv 9 + kh 258, kv 87 + kh 149 Vuosi 2016/ kh 62, kv 27 + kh 225, kh 245, kv 90. LIITE B: Vuosi 2014/ kh 77, kh 87, kv 32, kh 145 ((liitteissä salassa pidettävää materiaalia, laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999) 6 luvun 24 :n kohdat 17 ja 20.). LIITE C: Vuosi 2016/ kh 246 Vuosi 2017/ kh 19, 85, 40, 159. LIITE D: Vuosi 2017/ kh 106, kv 33 (liitteissä salassa pidettävää materiaalia, laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999) 6 luvun 24 :n kohdat 17 ja 20.). Käsittely:

8 Marko Tiainen (hallintolain 28 :n 1 kohdan mukainen osallisuusjäävi, on asianosainen) ja Jani Ylälehto (hallintolain 28 :n 5. kohdan mukainen yhteisöjäävi, on yhtiön hallituksen jäsen) poistuivat esteellisenä pykälän käsittelyn ajaksi. Päätös Muutoksenhaku Toimenpiteet Hyväksyttiin. Muutoksenhakukielto /valmistelua Ote: Valittaja, Hämeenlinnan hallintaoikeus ja Keski-Suomen Verkkoholding Oy

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Sivu 119 (123) Kunnanhallitus Keskiviikko kello Lapunmäen koulu, luokka B230

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Sivu 119 (123) Kunnanhallitus Keskiviikko kello Lapunmäen koulu, luokka B230 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2017 Sivu 119 (123) Kunnanhallitus Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.45-19.50 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Osallistuminen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin

Osallistuminen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin Kunnanhallitus 106 15.05.2017 Kunnanvaltuusto 33 29.05.2017 Osallistuminen Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin Kunnanhallitus 15.05.2017 106 Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 Sivu 22 (31) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 30.5.2017 kello 18.00-19.10 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 10 / 2017 Aika Maanantai 30.06.2017 klo 17.00-18.40 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 30.06.2017 klo 17.00-18.40 Kokoushuone 1 (khall) Nro 10 / 2017

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2017 Sivu 108 () Kunnanhallitus Keskiviikko kello 18.00

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2017 Sivu 108 () Kunnanhallitus Keskiviikko kello 18.00 KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2017 Sivu 108 () Kunnanhallitus Keskiviikko 3.5.2017 kello 18.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4217/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4217/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 25 Asianro 4217/10.03.01.02/2016 Kuopion kaupungin kävelykeskustan keskitetyn puhtaanapidon jatkaminen / Kuopion Yrittäjät ry:n valitus / kaupunginhallituksen lausunto

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA Kunnanhallitus 169 31.05.2017 Kunnanvaltuusto 43 14.06.2017 KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA KHALL 169 Valmistelija: : hallintojohtaja Esityslistan

Lisätiedot

KSVV Oy Taloudellinen tilanne Laajakaistahankkeiden tilanne

KSVV Oy Taloudellinen tilanne Laajakaistahankkeiden tilanne KSVV Oy Taloudellinen tilanne Laajakaistahankkeiden tilanne 31.1.2019 Sisällys Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (KSVV Oy) KSVV Oy kannattavuus Valtiontuki tarvitaan heti! Saamatta olevat rahavarat Kuntien

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus

KINNULAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus Kunnanhallitus 24.10.2013 498 336 LAUSUNNON ANTAMINEN RAUNO KINNUSEN TEKEMÄÄN, 17.7.2013 PÄI- VÄTTYYN KUNNALLISVALITUKSEEN Kunnanhallitus 24.10.2013 336 Liite 1, Lausuntopyyntö 13.9.2013 ja Rauno Kinnusen

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely Puumala Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 24, 15.02.2016 Valtuusto, 12, 29.02.2016 12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n johdannaisyleissopimuksen takaus

Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n johdannaisyleissopimuksen takaus Kunnanhallitus 225 07.12.2016 Kunnanhallitus 245 12.12.2016 Kunnanvaltuusto 90 19.12.2016 Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n johdannaisyleissopimuksen takaus Kunnanhallitus 07.12.2016 225 Omavelkainen takaus

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 09:00-11:20. Toivakkatalo, neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 09:00-11:20. Toivakkatalo, neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 8/2017 1 / 9 Keskusvaalilautakunta 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-11:20 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy:lle myönnetyn pääomalainan lainan muuttaminen sekä yhtiön kunnalle maksamat muut korvaukset

Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy:lle myönnetyn pääomalainan lainan muuttaminen sekä yhtiön kunnalle maksamat muut korvaukset Kunnanhallitus 110 06.06.2016 Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy:lle myönnetyn pääomalainan lainan muuttaminen sekä yhtiön kunnalle maksamat muut korvaukset 406/220/2016 (367/220/2015) Kunnanhallitus 15.06.2015

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA. Valmistelija: vt. kunnanjohtaja Jouni Martikainen

KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA. Valmistelija: vt. kunnanjohtaja Jouni Martikainen Kunnanhallitus 119 11.05.2016 Kunnanhallitus 162 10.08.2016 Kunnanhallitus 172 22.08.2016 Kunnanhallitus 177 31.08.2016 KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 12. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30-17:55. Toivakan kirjasto.

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 12. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30-17:55. Toivakan kirjasto. Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2017 1 / 12 Sivistyslautakunta 07.11.2017 Aika 07.11.2017 klo 16:30-17:55 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 37 Esityslistan

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 30 Ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen 5 31 Muut asiat 6

Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 30 Ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen 5 31 Muut asiat 6 Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2017 1 / 8 Keskusvaalilautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 16:00-16:20 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Irene Toppinen on tehnyt valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä

Irene Toppinen on tehnyt valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä Kunnanhallitus 251 24.09.2013 Selitys korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen koskien Irene Toppisen valitusta Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä 00733/13/2299, 00734/13/2204, 00735/13/2204 ja 00736/13/2204

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 19. Kunnanhallitus Aika klo 18:00. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 10/ / 19. Kunnanhallitus Aika klo 18:00. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 10/2017 1 / 19 Kunnanhallitus 15.05.2017 Aika 15.05.2017 klo 18:00 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 118 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 119 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Kokousaika Kokouspaikka 4/2018 klo 17:00 Hämeenlinnan kaupungintalo 6.krs kokoustila Käsiteltävät asiat 47 Sako- ja umpikaivolietteen sekä tapahtumakäymäläjätteen vastaanottomaksut 2019, HS-Vesi...

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Sivu 1 () Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Sivu 1 () Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Sivu 1 () Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 23.4.2018 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 12/ LEIKKILÄNTIEN VESIOSUUSKUNNAN ANOMUS/VESIHUOLTOAVUSTUS

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 12/ LEIKKILÄNTIEN VESIOSUUSKUNNAN ANOMUS/VESIHUOLTOAVUSTUS ASIALISTA 12/2008 KUNNANHALLITUS **************************************************************************************************************** Kokousaika ja paikka 10.11.2008 KLO 17:00 JOHTOKESKUS Kokouksen

Lisätiedot

Valitusosoitus. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)).

Valitusosoitus. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)). Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)). Pykälät: 63 & 66 Valitusviranomainen

Lisätiedot

Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/ (6) Kaupunginvaltuusto

Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Järvenpää Ote pöytäkirjasta 6/2017 1 (6) 83 Lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle hallituksen esitysluonnoksesta laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta. JARDno-2017-1802 Valmistelija / lisätiedot: Kristiina

Lisätiedot

277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 12/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 277, 23.10.2017 Kaupunginhallitus, 552, 25.09.2017 277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-18:03. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 9/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-18:03. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2017 1 / 12 Tarkastuslautakunta 24.05.2017 Aika 24.05.2017 klo 15:00-18:03 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 60

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Sivu 1 (18) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Sivu 1 (18) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Sivu 1 (18) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 23.4.2018 kello 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2017 Sivu 108 (118) Kunnanhallitus Keskiviikko kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2017 Sivu 108 (118) Kunnanhallitus Keskiviikko kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2017 Sivu 108 (118) Kunnanhallitus Keskiviikko 3.5.2017 kello 18.00 19.45 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen laajakaistahankkeen rahoittamiseksi

Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen laajakaistahankkeen rahoittamiseksi Kunnanhallitus 184 01.07.2013 Kunnanvaltuusto 80 01.07.2013 Kunnanhallitus 192 08.08.2013 Kunnanvaltuusto 86 15.08.2013 Omavelkaisen takauksen myöntäminen perustettavan Toivakan Verkkoyhtiö Oy:lle Keski-Suomen

Lisätiedot

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n asiantuntijalausunto. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan kokous

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n asiantuntijalausunto. Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan kokous Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n asiantuntijalausunto Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan kokous 7.3.2017 Luottamuksellinen 1 Sisällys Lausuntopyyntö Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (KSVV Oy)

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21,

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21, Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 42, 30.03.2015 Kunnanvaltuusto, 21, 15.06.2015 21 Kangasniemen kunnan tilinpäätös vuodelta 2014 KNGDno-2015-79 Kunnanhallitus, 30.03.2015, 42

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.11.2016 Taltionumero 4668 Diaarinumero 2984/3/15 1 (6) Asia Valittaja Kunnallisasiaa koskeva valitus Hämeenkyrön kunnanhallitus Päätös,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 02.06.2016 klo 18:00-20:50 Paikka Kunnantalo Ervastintie 2, kokoustila Herman 4. krs. Läsnäolijat Seppälä Ulla puheenjohtaja Salonen Antti

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 8/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 182, 19.06.2017 Kaupunginhallitus, 317, 29.05.2017 182 Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokunnan vaali TRE:3252/00.00.03/2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n hallituksen esitys

Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n hallituksen esitys Mikkeli Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (5) Kaupunginhallitus, 179, 18.05.2015 Kaupunginvaltuusto, 55, 25.05.2015 55 Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n lainatakaus MliDno-2015-852 Kaupunginhallitus, 18.05.2015,

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi / Ympäristöterveysvalvonnan maksutaksa 2018

Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi / Ympäristöterveysvalvonnan maksutaksa 2018 Ympäristötoimi / Ympäristöterveysvalvonnan maksutaksa 2018 588/210/2016 Ympäristölautakunta 12.12.2017 95 Ympäristötoimen ympäristöterveysvalvonnan valvontaviranomaisen hoitamista tehtävistä peritään maksu

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanvaltuusto 28.09.2015

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanvaltuusto 28.09.2015 Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanhallitus, 135, 14.09.2015 Kunnanhallitus, 150, 28.09.2015 Kunnanvaltuusto, 37, 28.09.2015 37 Muut mahdolliset asiat / Korholan koulun myyminen KNGDno-2015-647

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Kunnanhallitus 17 03.02.2014 Kunnanhallitus 23 19.02.2014

Kunnanhallitus 17 03.02.2014 Kunnanhallitus 23 19.02.2014 Kunnanhallitus 17 03.02.2014 Kunnanhallitus 23 19.02.2014 Kyyjärven kunnan pääomasijoitus Keski-Suomen Verkkoholding Oy:ssä sekä takaus ja välillinen osallistuminen määräysvaltaan Keski-Suomen Valokuituverkot

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 59 4.08.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi (Kv) 30/0.0.05/03

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 13/ / 11. Kunnanhallitus Aika klo 16:30-18:56. Käsitellyt asiat

Toivakan kunta Pöytäkirja 13/ / 11. Kunnanhallitus Aika klo 16:30-18:56. Käsitellyt asiat Toivakan kunta Pöytäkirja 13/2018 1 / 11 Kunnanhallitus 20.08.2018 Aika 20.08.2018 klo 16:30-18:56 Paikka Toivakkatalo Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 150 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 151

Lisätiedot

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

528 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle kaupunginhallituksen vaalia koskevan valituksen johdosta. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 48/2017 1 (7) Kaupunginhallitus, 528, 11.09.2017 Kaupunginhallitus, 279, 15.05.2017 Kaupunginhallitus, 358, 29.05.2017 Kaupunginvaltuusto, 152, 12.06.2017 528 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

kukin edellä mainituista erikseen Osakas ja kaikki yhdessä Osakkaat, sekä kukin edellä mainituista erikseen Osapuoli ja kaikki yhdessä Osapuolet.

kukin edellä mainituista erikseen Osakas ja kaikki yhdessä Osakkaat, sekä kukin edellä mainituista erikseen Osapuoli ja kaikki yhdessä Osapuolet. 1 / 5 OSAKASSOPIMUS Tämä osakassopimus ( Sopimus ) koskien [LOPULLINEN NIMI? (Nurmijärvi-Tuusulan Työterveys)] Oy:n (ytunnus 2791263-2, Yhtiö ) toimintaa, hallintoa ja rahoitusta on XX.XX.2017 allekirjoitettu

Lisätiedot

Kemijärven kaupunginhallituksen kokouksessa :ssä 48 käsiteltiin asiaa:

Kemijärven kaupunginhallituksen kokouksessa :ssä 48 käsiteltiin asiaa: _ Kemijärven kaupunki Tilintarkastus 2017 Tarkastuslautakunnan toimeksianto: Tarkl 17.10.2017 51 Pyydetään tilintarkastajaa selvittämään kaupunginhallituksen päätöksen 8.2.2016 : 48 lainmukaisuus. Lisäksi

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ Käsiteltävät asiat. 1 Päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajien valinta 3. 2 Esityslistan vahvistaminen 4

PÖYTÄKIRJA 1/ Käsiteltävät asiat. 1 Päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajien valinta 3. 2 Esityslistan vahvistaminen 4 Suomenkielinen opetuslautakunta PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Aika 20.06.2017 kl. 18.00 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 1 Päätösvaltaisuuden toteaminen ja pöytäkirjan tarkastajien valinta 3 2 Esityslistan

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien valitusta Peningin koulukiinteistön myynnistä. Asian kuvaus: Peningin koulukiinteistön myynti

Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien valitusta Peningin koulukiinteistön myynnistä. Asian kuvaus: Peningin koulukiinteistön myynti Kunnanhallitus 93 02.05.2016 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien valitusta Peningin koulukiinteistön myynnistä 218/520/2016 Kunnanhallitus 02.05.2016 93 Asia: Kunnallisvalitus Asian kuvaus:

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

MARKKINA-ANALYYSI ITÄ-UUSIMAA LAPINJÄRVI (6) -HANKEALUEEN TUKI- KELPOISUUDESTA

MARKKINA-ANALYYSI ITÄ-UUSIMAA LAPINJÄRVI (6) -HANKEALUEEN TUKI- KELPOISUUDESTA Analyysi Korjattu markkina-analyysi, joka korvaa 26.11.2010 päivätyn markkina-analyysin. Dnro: 27.2.2015 1293/9520/2010 MARKKINA-ANALYYSI ITÄ-UUSIMAA LAPINJÄRVI (6) -HANKEALUEEN TUKI- KELPOISUUDESTA 1

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2415/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2415/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 98 Asianro 2415/11.01.05/2014 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle /Valitus ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätöksestä 12.6.2014 65 /Uhkasakolla tehostetun

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 32 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kunnanhallitus 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen

Lisätiedot

SAVON KUITUVERKKO OY:N VALOKUITUVERKON OMISTAJUUDEN SIIRTO

SAVON KUITUVERKKO OY:N VALOKUITUVERKON OMISTAJUUDEN SIIRTO 1 ESITYS KUNTA/KUNNANHALLITUS SAVON KUITUVERKKO OY:N VALOKUITUVERKON OMISTAJUUDEN SIIRTO Savon Kuituverkko Oy on esittänyt Tuusniemen kunnan koolle kutsumassa osakaskokouksessa 23.9.2015 omistajakunnilleen

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 7/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 163, 12.06.2017 Kaupunginhallitus, 287, 15.05.2017 163 Tarkastuslautakunnan vaali TRE:3268/00.03.01/2017 Kaupunginvaltuusto, 12.06.2017, 163 Valmistelija

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

Hallitus PÖYTÄKIRJA N:o Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Hallitus PÖYTÄKIRJA N:o Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Hallitus PÖYTÄKIRJA N:o 2 25.1.2019 Asialuettelo: 28 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2 29 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 3 30 OIKAISUVAATIMUS YKSILÖASIAT/VAMMAISPALVELUT 4 Liite nro 1 (salainen) 31 OIKAISUVAATIMUS

Lisätiedot

Hallituksen esitys omistajakunnille. Savon Kuituverkko Oy, kuntakokous

Hallituksen esitys omistajakunnille. Savon Kuituverkko Oy, kuntakokous Hallituksen esitys omistajakunnille Savon Kuituverkko Oy, kuntakokous 17.1.217 Esitys omistajakunnille 1. Osakkaiden SVOP-sijoituksen tekeminen yhtiöön -------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE. Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11. PL 85, 34801 Virrat

Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE. Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11. PL 85, 34801 Virrat VIRTAIN KAUPUNKI LAUSUNTO Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11 Lausunnon antaja: Virtain kaupunki PL 85, 34801 Virrat p. (03) 485 111 f. (03)

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 6, 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto, 100, 19.12.2016 Kaupunginhallitus, 12, 09.01.2017 6 Yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston varajäsenen vaali

Lisätiedot

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen;

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; Kunnanhallitus 176 28.06.2017 Kunnanhallitus 328 13.12.2017 Kunnanhallitus 6 10.01.2018 Kunnanhallitus 26 31.01.2018 Kunnanhallitus 96 28.03.2018 Kunnanhallitus 159 06.06.2018 KUNTASTRATEGIAN LAATIMINEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 1 / 2018 Aika Maanantaina klo

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 1 / 2018 Aika Maanantaina klo Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2018 Aika Maanantaina 23.04.2018 klo 19.00 20.30 Paikka Valtuustosali KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 23.04.2018 klo 19.00-20.30 Valtuustosali Nro 1 / 2018 ASIA LIITE 1

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 8/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 179, 19.06.2017 Kaupunginhallitus, 314, 29.05.2017 179 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunnan vaali TRE:3249/00.00.03/2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 40 Apollo-Rakenne Oy:n asiakirjapyyntö rakennusvirastolle HEL 2016-010823 T 07 01 02 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että Apollo-Rakenne Oy:n pyytämää HKR- Rakennuttajan

Lisätiedot

Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki OSAKKEIDEN MERKINTÄSITOUMUS

Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki OSAKKEIDEN MERKINTÄSITOUMUS Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki OSAKKEIDEN MERKINTÄSITOUMUS Allekirjoittanut merkitsijä merkitsee Kuntien Tiera Oy:n uusia osakkeita tämän merkintäsitoumuksen mukaisesti. Merkintä perustuu

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen.

Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Toivakan kunta Pöytäkirja 9/2014 1 / 12 Kunnanhallitus 14.04.2014 Aika 14.04.2014 klo 19:55-20:36 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Kokous alkaa valtuuston kokouksen jälkeen. Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Markkina-analyysi Lappi Sodankylä (85) -hankealueen tukikelpoisuudesta

Markkina-analyysi Lappi Sodankylä (85) -hankealueen tukikelpoisuudesta Analyysi Korjattu markkina-analyysi, joka korvaa 18.1.2013 päivätyn markkina-analyysin. Dnro: 27.2.2015 1736/9520/2012 Markkina-analyysi Lappi Sodankylä (85) -hankealueen tukikelpoisuudesta 1 Hankealueen

Lisätiedot