Paikka Lääkäriliitto, Mäkelänkatu 2 A, Helsinki, 8. krs., kokoushuone 2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Paikka Lääkäriliitto, Mäkelänkatu 2 A, Helsinki, 8. krs., kokoushuone 2"

Transkriptio

1 Lääkeinformaatioverkoston koulutustyöryhmän kokous 3/2017 Aika To kokous klo 9:30-11:30 Paikka Lääkäriliitto, Mäkelänkatu 2 A, Helsinki, 8. krs., kokoushuone 2 Asialista Skype for Business -yhteys 1. Kokouksen avaaminen Kokous avattu klo Läsnäolijoiden toteaminen & esittelykierros Läsnä: puheenjohtaja Virpi Sulosaari, Sami Sneck, Sari Havia, Annika Kiiski, Teija Korhonen, Elina Ottela, Merja-Leena Silander, Eija Vihantavaara, Marikki Peltoniemi, Janne Hukkanen, Sanna Passi, Nina Sevón-Vilkman ja Ulla Anttila. Skypen välityksellä läsnä Eriikka Siirala. Sihteerinä tässä kokouksessa Sari Havia Ulla Anttilan avustaessa. 3. Koulutustyöryhmän kokoonpanon muutokset ja vastuutehtävät Varapuheenjohta Nina Sevón-Vilkman on siirtymässä uusiin haasteisiin. Janne Hukkanen toimii varapuheenjohtajana kuluvan kauden loppuun. Loppukaudelle tarvitaan myös uusi sihteeri Krista Laineen jäädessä äitiyslomalle. Kirsti Laitinen tulee Kristan tilalle jäsenistöön. Sihteerinä toimii loppukaudella Eija Vihantavaara. Muita muutoksia: Farmasian täydennyskoulutus: Nina Sevón-Vilkmanin tilalle on tulossa varsinaiseksi jäseneksi Heli Haaponiemi Sami Heistaro siirtymässä Lääkäriliiton varsinaiseksi jäseneksi, Ulla Anttila siirtyy varajäseneksi. Hammaslääkäriliiton halukkuutta varajäsenyyteen selvitetään Ammatti- ja aikuisopistot: Johanna Ollila on luopumassa varajäsenyydestä Terveydenhuollon palvelujärjestelmän varsinaiseksi jäseneksi siirtyy Sami Sneck Opiskelijajäsenten jatkamisesta ensi kaudella ei ole tietoa. Muita ammattijärjestöjen edustajia vielä selvitellään. Tarkistetaan vielä Päivi Kivirannalta jäsenten nimityskäytäntöä. Tällä tiedolla kukin taho hoitaa itse mahdollisten uusien jäsenten nimeämisen. Ilmoittautumisia vastuutehtäviin toivotaan loppusyksyksi. Puheenjohtaja huolehtii online-kokouksesta sekä osallistuu koordinaatioryhmän ja puheenjohtajien tapaamisiin. Seuraavan kauden vastuutehtävät sovitaan ja vastuuhenkilöt nimetään kauden ensimmäisessä kokouksessa.

2 4. Koulutustyöryhmän työryhmien tilannekatsaus Suositus lääkeinformaatioon ja lääkeneuvontaan liittyvän sisällön opetuksesta perus- ja täydennyskoulutuksessa eri ammattiryhmille o Tilanne: Aiepaperi hyväksytty toukokuussa. Rahoituslähteeksi kaavailtu työsuojelurahastoa (TSR). Turun amk:lta saatu resurssia valmistella hanke-esitystä (Virpi Sulosaari ja Riikka Teuri suunnittelevat). Tarkoituksena tuottaa oppimissivusto lääkeinformaatioon liittyen. Aikataulutavoitteena saada valmista seuraavan kolmen vuoden aikana. Lääkeinformaatiotyökalujen ja tiedonlähteiden osaamisen varmistaminen terveydenhuollon ammattilaisilla o Nina Mononen toiminut työryhmän puheenjohtana. Puheenjohtajan väistyttyä resurssointi ollut haasteellista. Korkeakouluharjoittelijaa (farmasia tai ylempi amk) pohdittu työryhmän tueksi, esimerkiksi koordinoinnin toteuttaminen opinnäytetyönä. Etsitään opinnäytetyön/ gradun tekijää näiltä tahoilta. Idea mahdollista esitellä Turun amk:n projektitarjotin esittelyssä ja kysellä kiinnostuneita. 5. Lääkeinformaatioverkoston ajankohtaiset asiat Lääkeinformaatiofoorumi : Lääkeinformaation merkitys potilaan hoidossa. Toivotaan runsasta osallistumista, mahdollisuus myös etäyhteyden kautta. Lisätietoa: ilmoittautuminen-on-avattu-tule-mukaan- Lääkeinformaatioverkoston yhteistapaaminen Koulutustyöryhmästä runsas osallistuminen (10 kpl) STM 31.8 RATI ohjausryhmä ja lääkeinformaatioverkoston yhteistapaaminen Ministeriössä tapaamisessa käydään läpi molempien työlistoja, ja esillä potilaan ja ammattilaisten roolit. Lääkeinformaatioverkostoa on pyydetty lääkehoitoprosessikaavion loppuun saattamiseen ammattilaisen osuutta työstämällä Lääkeinformaatioverkoston koulutustyöryhmän näkemys lähihoitajakoulutuksen osaamisalakohtaisia lääkehoidon osaamisia koskevaan lausuntopyyntöön ( Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perusteiden ammatillisten tutkintojen osien luonnos ) lähetetty Opetushallitukselle Lausunto luettavissa Innokylässä. Todettu lausunnon tärkeys ja keskusteltu aiheesta. 6. Lausuntopyynnöt: Lääkeinformaatiota ammattilaisille ryhmästä: Apteekki lääketiedon lähteenä (lausunto liitteenä) Kehitteillä dokumentti, jossa Super ja apteekkariliitto olisivat materiaalin jakajia. Jotta lääkeinformaatioverkoston logoa voisi käyttää, tulisi materiaalin olla verkoston kommentoimaa ja vapaasti käytettävissä ja saatavissa. Tarkoituksena, että farmaseutit voisivat kouluttaa lähihoitajia diojen avulla. Koulutustyöryhmältä voidaan odottaa kommentointia sisältöön Keskusteltu kiireellisyysluokituksesta ( liikennevalomalli ). Mikä olisi hyvä toimintamalli?

3 Idea hyvä, mutta teoreettinen lähtökohta ja käyttötarkoitus kaipaavat lisää avaamista erityisesti tiedonlähteiden osalta. Olisiko tarpeen ohjata tiedonhakumalleihin enemmän? Sairaanhoitaja ei aina ole käytettävissä vaan lähihoitaja on yhä enenevässä määrin vastuussa lääkehoidon toteutuksesta kotihoidossa Keskusteltu kotihoidon ja apteekin välisestä yhteydenpidosta ja keinoista, joilla voitaisiin kehittää matalan kynnyksen yhteydenottoa lääkitykseen liittyvissä kysymyksissä sekä lähihoitajan tarpeesta saada tietoa lääkkeen oikeasta antamisesta Yhteistyötä apteekin ja hoitotyötä tekevien ammattiryhmien välillä tulisi lisätä Kaivattiin lisätietoa siitä, miten dokumentin mallit ovat valikoituneet, mikä on maantieteellinen edustavuus sekä kustannusnäkökulma 7. Viimeisen kauden ja toimintasuunnitelman valmistelu Valmistelu ensi kauden osalta on käynnistetty tutustumalla edellisen kauden toteutumiin. Osa aiemmin asetetuista tavoitteista nykyiselle kaudelle saavutettu, osa tehtävistä siirtyy seuraavalle kaudelle. Rationaalisen lääkehoidon alatyöryhmässä potilaiden osallisuudesta tullut esille myös organisaatioiden osallisuus. Asiasta on keskusteltu myös tutkimustyöryhmän kanssa, pohditaan, onko agendassa viimeisellä kaudella. Keskusteltu mahdollisuudesta järjestää avoin seminaari terveysteknologian kehittymisen haasteisiin liittyen ensi kaudella. Tulevalle kaudelle lisätään opetussuositus lääkeinformaation osalta. Täydennyskoulutustarpeiden kartoittaminen mahdollista saada farmasiaopiskelijoiden graduaiheeksi. 8. Muut mahdolliset asiat Ei muita asioita 9. Kevään kokouksista sopiminen Sovitaan aloituskokousaika tiistaille , klo 9.30, paikkana Tehyn tilat Pasilassa 10. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Seuraava kokous Skype-palaverina Virpi Sulosaari puheenjohtaja Sari Havia sihteeri

4 Lääkeinformaatioverkosto Koulutustyöryhmä Lausunto Toimivia paikallisia yhteistyömalleja lääkeinformaatiotoiminnassa lääkehoitojen tavoitteiden saavuttamiseksi apteekkien ja muun terveydenhuollon välillä Keskustelimme koulutustyöryhmän kokouksessa lausunnolle lähetetystä Lääketietoa ammattilaisille työryhmän työpaperista. Päähuomiot kokouksessa käydystä keskustelussa on tässä koottuna. - Perusajatusta hyvien käytänteiden ja mallien kokoamisesta pidettiin hyvänä tarpeellisena ja soveltuu lääkeinformaatioverkoston julkaisuksi. - Taustapaperista ei käy esille miten taulukkoon on koottu yhteistyömallit (miten kerätty tieto niistä ja millä kriteerein valittu). Osa mukaan otetuista on joiltakin osin enemmänkin projekti kuin malli? Taustassa kuvataan myös kootuksi malleja, joiden vaikuttavuutta on testaamalla osoitettu. Kuitenkin taulukon perusteella, vain osaa on itse asiassa testattu, osa on vasta alkamassa ja osa jotain muuta toimintaa kuin yhteistyömallin kehittämistä. - Maantieteellinen edustavuus, eikö Pohjois-Suomessa ole kehitetty paikallisia yhteistyömalleja? - Taustapaperista ja taulukosta ei käy ilmi miten yhteistyömallit on ja on tarkoitus tulevaisuudessa rahoittaa. Tämä tärkeä tieto, jotta malleja voitaisiin hyödyntää eri puolilla Suomea. - Taulukko on viimeistelemätön vielä, sarakkeiden otsikointi ja sisältö eivät kohtaa. Vain tavoite sarakkeessa oleva sisältö on kaikissa otsikkoa vastaava. Kannattaakin käydä vielä läpi ja yhtenäistää taulukko (kaikista oltava samat tiedot) Lausunto Koulutusdiat Lääkehoidon epätyypillisillä alueilla työskentelevien lähi- ja perushoitajien lääkeinformaatiotarpeet ja lähteet Keskustelimme koulutustyöryhmän kokouksessa lausunnolle lähetetystä Lääketietoa ammattilaisille työryhmän työpaperista. Päähuomiot kokouksessa käydystä keskustelussa on tässä koottuna. - Ideaa pidetään hyvänä ja koulutusmateriaalia tarpeellisena. Itse diasarja tehty pääosin selkeästi, diasarjasta ei kuitenkaan käy esille miten sitä käytetään eli osa asioista toistuu dioissa ja osassa puutteita esim. Terveysportti on laaja tietokanta mitä sieltä neuvotaan jos sellaisen käyttöoikeus hoitajalla olisi (ilmeisesti eri dioja käytetään eri tilanteissa?) - Lähihoitajien itse kokemat tiedontarpeet liittyvät yhteisvaikutuksiin ja haittavaikutuksiin taustakyselyn perusteella. On yllättävää, etteivät he koe tarvitsevansa tietoa lääkehoidon toteuttamisesta esimerkiksi kun kotihoidossa ei voida toteuttaa asiakkaan lääkehoitoa optimaalisesti esim. lääkkeiden ajoittamisen osalta. - Jäimme myös pohtimaan mikä on sairaanhoitajan ja lääkärin rooli. Toki on yksiköitä, joissa on vain terveydenhuollon koulutuksen saaneita lähihoitajia, mutta esim. kotihoidossa voi olla sairaanhoitaja, jota voisi myös konsultoida. - Pohdimme myös onko apteekkien henkilöstö käytettävissä millä edellytyksin kouluttajana (myytävää koulutusta) ja onko apteekkien henkilökunnalla resursseja vastata puhelinsoittoihin (ja neuvoa), jos aktiivisemmin alettaisiin ottaa yhteyttä?

5 - Koulutusmateriaalissa käytetyt lähteet eivät tule esille, ja esimerkiksi kiireellisyysluokitus (jota sinänsä pidettiin hyvänä ajatuksena) vaatii kuitenkin teoreettisen taustan avaamista (ainakin lääkeinformaatioverkostolle) - Kiireellisyysluokka 2 mainitaan lääkityslistan ajantasaisuuden tarkistaminen. Onko palveluliiketoimintaa? Voiko lähihoitaja pyytää silloin sen? Vai tarvitaanko organisaation ohjeistus maksullisten palveluiden käyttämisestä? - Taustapaperissa tuodaan esille, että materiaali on jatkossa käytettävissä Apteekkariliiton ja Superin jäsenille. Diasarjalle haetaan kuitenkin lääkeinformaatioverkoston logon käyttöoikeutta. Lääkeinformaatioverkoston tuottaman materiaalin tulee kuitenkin olla kaikkien saatavilla ja julkista eli INNOKYLÄn kautta kaikkien saatavilla. Koulutustyöryhmä on valmis antamaan yksityiskohtaisemmat kommentit sisällöistä, kun tämä asia selkiytynyt.

Lääkeinformaatioverkoston koulutustyöryhmän kokousmuistio 2/ klo 9:30 11:00 Sähköpostikokous

Lääkeinformaatioverkoston koulutustyöryhmän kokousmuistio 2/ klo 9:30 11:00 Sähköpostikokous Lääkeinformaatioverkoston koulutustyöryhmän kokousmuistio 2/2016 Aika 7.4.2016 14.4.2016 klo 9:30 11:00 Sähköpostikokous 1. Kokouksen avaaminen Teknisten ongelmien takia ONLINE-kokous keskeytettiin ja

Lisätiedot

Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteerien tapaaminen 2/ 2017

Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteerien tapaaminen 2/ 2017 Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteerien tapaaminen 2/ 2017 Keskiviikkona 14.6.2017 klo 13:00 15:00 (Helsinki, Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4 krs. ja Kuopio, Microkatu

Lisätiedot

Liite 1. Lääkeinformaatioverkoston lääkeinformaatiota ammattilaisille työryhmän toimintasuunnitelma kaudelle

Liite 1. Lääkeinformaatioverkoston lääkeinformaatiota ammattilaisille työryhmän toimintasuunnitelma kaudelle Liite 1. Lääkeinformaatioverkoston lääkeinformaatiota ammattilaisille työryhmän toimintasuunnitelma kaudelle Tehtävät: - Lääkeinformaatiotoiminnan ja moniammatillisen yhteistyön sekä lääkeinformaation

Lisätiedot

PITKÄAIKAISSAIRAIDEN NÄKEMYKSIÄ OMASTA JA TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAISTEN OSALLISTUMISESTA LÄÄKEHOITONSA TOTEUTUKSEEN

PITKÄAIKAISSAIRAIDEN NÄKEMYKSIÄ OMASTA JA TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAISTEN OSALLISTUMISESTA LÄÄKEHOITONSA TOTEUTUKSEEN PITKÄAIKAISSAIRAIDEN NÄKEMYKSIÄ OMASTA JA TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAISTEN OSALLISTUMISESTA LÄÄKEHOITONSA TOTEUTUKSEEN Lääkeinformaatiofoorumi 30.10. 2018 Veronica Eriksson Veronica Eriksson 30/10/2018

Lisätiedot

LÄÄKEINFORMAATIOVERKOSTON TYÖRYHMIEN PUHEENJOHTAJIEN JA SIHTEERIEN TAPAAMINEN 1/ 2019

LÄÄKEINFORMAATIOVERKOSTON TYÖRYHMIEN PUHEENJOHTAJIEN JA SIHTEERIEN TAPAAMINEN 1/ 2019 LÄÄKEINFORMAATIOVERKOSTON TYÖRYHMIEN PUHEENJOHTAJIEN JA SIHTEERIEN TAPAAMINEN 1/ 2019 Aika: Torstaina 28.2.2019 klo 13:05 14:59 Paikka: Amorosa 1&2, Helsinki ja Aino, Kuopio, myös Skype yhteys Osallistujat:

Lisätiedot

Sovittiin, että kukin työryhmä lähettää diansa koordinaatioryhmän sihteerille, joka kokoaa ne yhteen diasarjaan.

Sovittiin, että kukin työryhmä lähettää diansa koordinaatioryhmän sihteerille, joka kokoaa ne yhteen diasarjaan. Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteereiden yhteispalaveri 2.9.2015 klo: 13.30 15.30 Fimea: Helsinki Mannerheimintie 103, Amorosa1&2, 4. krs. Kuopio Microkatu 1, Technopolis, Maikki,

Lisätiedot

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ klo: (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.)

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ klo: (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.) 1/3 Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/2017 23.3.2017 klo: 13.00 15.00 (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.) MUISTIO Läsnä: Erkki Palva, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteerien tapaaminen 3/2017

Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteerien tapaaminen 3/2017 Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteerien tapaaminen 3/2017 Tiistaina 5.12.2017 klo 9:30 11:30 (Helsinki, Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4 krs.) MUISTIO PAIKALLA Koordinaatioryhmä:

Lisätiedot

1. Työryhmien kuulumiset ja yhteistyön lisääminen työryhmien välillä

1. Työryhmien kuulumiset ja yhteistyön lisääminen työryhmien välillä Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteereiden yhteispalaveri 16.2.2016 klo: 13.30 15.30 Fimea: Helsinki Mannerheimintie 103, Amorosa1&2, 4. krs. Kuopio Microkatu 1, Technopolis,

Lisätiedot

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ klo: (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.)

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ klo: (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.) Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/2016 8.3.2016 klo: 13.00 15.00 (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.) MUISTIO LÄSNÄ Erkki Palva (puheenjohtaja), Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

Työryhmien toiminnan lyhyt esittely, aloitetut kehittämisprojektit Käytiin läpi kunkin työryhmän kehittämisprojektit (kooste liitteessä 1).

Työryhmien toiminnan lyhyt esittely, aloitetut kehittämisprojektit Käytiin läpi kunkin työryhmän kehittämisprojektit (kooste liitteessä 1). Lääkeinformaatioverkoston työryhmien puheenjohtajien ja sihteereiden yhteispalaveri 28.1.2014 klo: 12 14 Helsinki: Fimea, Aelita (4 krs., Mannerheimintie 103) Kuopio: Fimea, Aino (5 krs., Microkatu 1)

Lisätiedot

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ 2019

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ 2019 Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ 2019 Aika: 3.4.2019 klo: 9.35 11.25 Paikka: Fimea, Helsinki, Mannerheimintie 103b, Majakka, 7. krs. ja Kuopio, Microkatu 1, Aino, 5. krs., Skype-yhteys Osallistujat:

Lisätiedot

2. Läsnäolijoiden esittely Kokouksen puheenjohtajana toimi Tuija Kumpulainen. Paikalla olijat esittäytyivät lyhyesti.

2. Läsnäolijoiden esittely Kokouksen puheenjohtajana toimi Tuija Kumpulainen. Paikalla olijat esittäytyivät lyhyesti. SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN LÄÄKEVIRKAMIESTEN KOKOUS Aika: 5.11.2018 klo 12:05-13:45 Paikka: Kokoushuone Jukola (Meritullinkatu 1, Helsinki, 4 krs.) Osallistujat: Osallistujaluettelo on liitteenä 1.

Lisätiedot

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ klo: (Mannerheimintie 103, Aelita, 4. krs.) MUISTIO

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/ klo: (Mannerheimintie 103, Aelita, 4. krs.) MUISTIO Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 2/2015 25.3.2015 klo: 13.00 15.00 (Mannerheimintie 103, Aelita, 4. krs.) MUISTIO Läsnä: Erkki Palva (puheenjohtaja), Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus

Lisätiedot

KYSELY LÄÄKEINFORMAATIOSTRATEGIAN PÄIVITYSTARPEISTA JA LÄÄKEINFORMAATIOVERKOSTON TOIMINNAN JATKOSTA

KYSELY LÄÄKEINFORMAATIOSTRATEGIAN PÄIVITYSTARPEISTA JA LÄÄKEINFORMAATIOVERKOSTON TOIMINNAN JATKOSTA KYSELY LÄÄKEINFORMAATIOSTRATEGIAN PÄIVITYSTARPEISTA JA LÄÄKEINFORMAATIOVERKOSTON TOIMINNAN JATKOSTA Kyselyn tulosten yhteenvedon esittely Päivi Kiviranta, FT Kehittämissuunnittelija, LHAP, Fimea 1 Lääkeinformaatiostrategia

Lisätiedot

Aihe: Marraskuun 6. päivä 2012 ensimmäisen kerran valtakunnallinen Lääkehoidon päivä. Tiedoksi kaikille,

Aihe: Marraskuun 6. päivä 2012 ensimmäisen kerran valtakunnallinen Lääkehoidon päivä. Tiedoksi kaikille, Aihe: Marraskuun 6. päivä 2012 ensimmäisen kerran valtakunnallinen Lääkehoidon päivä Tiedoksi kaikille, Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko teki alkuvuodesta aloitteen, jonka mukaisesti 6.11.2012

Lisätiedot

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 6 MUISTIO klo: (Helsinki: Mannerheimintie 103b, Ursa Minor Kuopio: Microkatu 1, Aino)

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 6 MUISTIO klo: (Helsinki: Mannerheimintie 103b, Ursa Minor Kuopio: Microkatu 1, Aino) Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 6 MUISTIO 6 16.9.2013 klo: 12 15 (Helsinki: Mannerheimintie 103b, Ursa Minor Kuopio: Microkatu 1, Aino) Paikalla: Helsingissä: Erkki Palva (puheenjohtaja), Lääkealan

Lisätiedot

LÄÄKEHOIDON EPÄTYYPILLISILLÄ ALUEILLA TYÖSKENTELEVIEN LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN LÄÄKEINFORMAATIOTARPEET JA -LÄHTEET. Elina Ottela Asiantuntija

LÄÄKEHOIDON EPÄTYYPILLISILLÄ ALUEILLA TYÖSKENTELEVIEN LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN LÄÄKEINFORMAATIOTARPEET JA -LÄHTEET. Elina Ottela Asiantuntija LÄÄKEHOIDON EPÄTYYPILLISILLÄ ALUEILLA TYÖSKENTELEVIEN LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN LÄÄKEINFORMAATIOTARPEET JA -LÄHTEET Elina Ottela Asiantuntija Tutkimuksen taustaa Gradun tekijä Leena Pakarainen Helsingin

Lisätiedot

Kuka tietää lääkityksesi?

Kuka tietää lääkityksesi? Kuka tietää lääkityksesi? Tunne lääkkeesi valtakunnallinen Lääkehoidon päivä 16.3.2017 Diasarjassa kuvataan Mikä on lääkityslista Miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä Miten ajantasaista lääkitystietoa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Kansainvälisesti ainutlaatuinen lääkeinformaatioverkosto järkevän lääkehoidon tukena

Kansainvälisesti ainutlaatuinen lääkeinformaatioverkosto järkevän lääkehoidon tukena Kansainvälisesti ainutlaatuinen lääkeinformaatioverkosto järkevän lääkehoidon tukena Katri Hämeen Anttila, FaT, dosentti tutkimus ja kehittämispäällikkö Lääkealan turvallisuus ja kehittämiskeskus Fimea

Lisätiedot

HOITAJIEN KESKEISIÄ LÄÄKETIEDON LÄHTEITÄ JA TYÖKALUJA LÄÄKETIEDON LÄHTEITÄ JA

HOITAJIEN KESKEISIÄ LÄÄKETIEDON LÄHTEITÄ JA TYÖKALUJA LÄÄKETIEDON LÄHTEITÄ JA 1 HOITAJIEN KESKEISIÄ LÄÄKETIEDON LÄHTEITÄ JA TYÖKALUJA LÄÄKEINFORMAATIOVERKOSTO 2 HOITAJIEN KESKEISIÄ LÄÄKETIEDON LÄHTEITÄ JA TYÖKALUJA Suosituksella pyritään luomaan tasa-arvoa ammattiryhmien ja työpaikkojen

Lisätiedot

Ikääntyvät työryhmän / I&O kokous 2. Aika klo Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio

Ikääntyvät työryhmän / I&O kokous 2. Aika klo Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio Ikääntyvät työryhmän / I&O kokous 2. Aika 12.12.2016 klo 9-11 Paikka Pihlaja, Sepänkatu 1, Kuopio Asiat 1. Avaus Puheenjohtaja Anne Mikkonen avasi kokouksen.todettiin kokouksen läsnäolijat: Anne Mikkonen,

Lisätiedot

Mitä viestimme? Puhutaan lääkkeistä!

Mitä viestimme? Puhutaan lääkkeistä! Mitä viestimme? Puhutaan lääkkeistä! Rationaalisen lääkehoidon toimeenpanoohjelman päätösseminaari 20.3.2018 Krista Kukkanen, STM, Katja Lindgren-Äimänen, Fimea #sopivalaake 1 Mistä kaikki lähti? Suunnittelua

Lisätiedot

Kansallisen lääkeinformaatioverkoston terveiset. lähihoitajien lääkehoidon osaamisen kehittämishaasteet Suomessa

Kansallisen lääkeinformaatioverkoston terveiset. lähihoitajien lääkehoidon osaamisen kehittämishaasteet Suomessa Kansallisen lääkeinformaatioverkoston terveiset lähihoitajien lääkehoidon osaamisen kehittämishaasteet Suomessa TtM, lehtori Virpi Sulosaari Turun AMK FIMEAn koordinoiman Lääkeinformaatioverkoston koulutustyöryhmän

Lisätiedot

Kansallinen selvitys ja suositukset: Lääkkeiden järkevän käytön edistäminen moniammatillisesti

Kansallinen selvitys ja suositukset: Lääkkeiden järkevän käytön edistäminen moniammatillisesti Kansallinen selvitys ja suositukset: Lääkkeiden järkevän käytön edistäminen moniammatillisesti Timo Järvensivu Anne Kumpusalo-Vauhkonen Antti Mäntylä Keskeiset verkoston työtä ohjaavat kysymykset: Mitkä

Lisätiedot

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 4/ klo: (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.)

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 4/ klo: (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.) Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 4/2016 8.9.2016 klo: 13.00 15.00 (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.) MUISTIO Läsnä: Minna Palhamo (puheenjohtaja), Lääketietokeskus Katri Hämeen-Anttila

Lisätiedot

Esitys ja malli päivähoidon / varhaiskasvatuksen lääkehoitosuunnitelman tuottamiseksi

Esitys ja malli päivähoidon / varhaiskasvatuksen lääkehoitosuunnitelman tuottamiseksi 15.12.2009 1 (5) Esitys ja malli päivähoidon / varhaiskasvatuksen lääkehoitosuunnitelman tuottamiseksi Sosiaali- ja terveysministeriön opas Turvallinen lääkehoito Valtakunnallinen opas lääkehoidon toteuttamisesta

Lisätiedot

OPS-työryhmä. enorssin kevätseminaari Savonlinna. enorssi/ops-ryhmä

OPS-työryhmä. enorssin kevätseminaari Savonlinna. enorssi/ops-ryhmä OPS-työryhmä enorssin kevätseminaari 18. 20.4.2018 Savonlinna Osallistujat Rantala Seppo - Joensuun normaalikoulu Kukkonen Merja - Joensuun normaalikoulu Rintala, Arja - Joensuun normaalikoulu Savolainen

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Pöytäkirja 3/2019 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 16.4.2019 klo 9.00 10.15 Paikka: Pyhäjärvi, kaupungintalo valtuustosali Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, varapj.pyhäjärveltä Esa

Lisätiedot

LÄÄKEHOIDON PÄIVÄ 19.3.2015 Toimiiko lääkehoitosi? - taustatietoa toteuttajille

LÄÄKEHOIDON PÄIVÄ 19.3.2015 Toimiiko lääkehoitosi? - taustatietoa toteuttajille LÄÄKEHOIDON PÄIVÄ 19.3.2015 Toimiiko lääkehoitosi? - taustatietoa toteuttajille Tähän tiedostoon on kerätty Lääkehoidon päivän toteuttajia varten erilaisia työkaluja ja ideoita, miten lääkehoidon seuranta

Lisätiedot

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 5/ klo: (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.)

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 5/ klo: (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.) Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 5/2015 24.11.2015 klo: 13.00 15.00 (Mannerheimintie 103, Fimea, Amorosa 1&2, 4. krs.) MUISTIO Läsnä Erkki Palva (puheenjohtaja)o, Lääkealan turvallisuus- ja

Lisätiedot

Lääkeinformaatiofoorumi

Lääkeinformaatiofoorumi Lääkeinformaatiofoorumi 10.10.2013 Erkki Palva Johtaja, Fimea Koordinaatioryhmän puheenjohtaja 14.10.2013 1 TIEDOLLA JÄRKEVÄÄN LÄÄKKEIDEN KÄYTTÖÖN Lääkeinformaatiotoiminnan nykytila ja strategia vuoteen

Lisätiedot

IÄKKÄIDEN LÄÄKEHOIDON MONIAMMATILLINEN ARVIOINTI. Yleislääkäripäivät LL Kati Auvinen

IÄKKÄIDEN LÄÄKEHOIDON MONIAMMATILLINEN ARVIOINTI. Yleislääkäripäivät LL Kati Auvinen IÄKKÄIDEN LÄÄKEHOIDON MONIAMMATILLINEN ARVIOINTI Yleislääkäripäivät 29.11.2018 LL Kati Auvinen MIKSI LÄÄKITYKSIÄ TÄYTYY ARVIOIDA? sosteri.fi 2 TAUSTAA Väestön ikääntyminen ja palvelujen tarpeen kasvu on

Lisätiedot

I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke ) IÄKKÄIDEN

I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke ) IÄKKÄIDEN I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke 2016-2018) IÄKKÄIDEN LÄÄKEHOIDON MONIAMMATILLINEN ARVIOINTI = ILMA OMAIS- JA PERHEHOITOON

Lisätiedot

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010

vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 Auran PÖYTÄKIRJA vanhempainyhdistys ry Hallituksen järjestäytymiskokous 07.11.2010 AIKA: Sunnuntai 07.11.2010 klo 18.00-20.20 PAIKKA: Auran yhtenäiskoulun neuvotteluhuone LÄSNÄ: Tero Sahla Satu Rautias-Barnett

Lisätiedot

TOT-hankkeen 28.1.2014 pidetyn AC-kokouksen muistio

TOT-hankkeen 28.1.2014 pidetyn AC-kokouksen muistio Muistio 1 (5) TOT-hankkeen pidetyn AC-kokouksen muistio Läsnä: Oulun seudun ammattiopisto: Sari Veijola (Oulun seudun ammattiopisto, Kontinkankaan yksikkö), puheenjohtaja Seija Rannikko (Oulun seudun ammattiopisto,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2

Veli-Pekka Laukkanen Leena Koski. sivu 1. Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Kokouksen työjärjestys 2 Asialista 1 / 2013 1 (5) LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän kokous Aika 16.5.2013 klo 13:00 Paikka Lync Ohjausryhmän jäsenet Hankkeen koordinaattori Teeman 5 koordinaattori Pertti Heikkilä Hankkeen koordinaattori

Lisätiedot

Farmaseuttinen johtaja, FaT Charlotta Sandler, Suomen Apteekkariliitto TURVALLISEN LÄÄKEHOIDON TUKI

Farmaseuttinen johtaja, FaT Charlotta Sandler, Suomen Apteekkariliitto TURVALLISEN LÄÄKEHOIDON TUKI 25.4.2019 Farmaseuttinen johtaja, FaT Charlotta Sandler, Suomen Apteekkariliitto TURVALLISEN LÄÄKEHOIDON TUKI MISTÄ PALVELUSSA ON KYSE? - Palvelu tarjoaa hoitoyksikölle järjestelmällisen toimintatavan

Lisätiedot

Lääkeinformaatiostrategian toimenpideehdotusten

Lääkeinformaatiostrategian toimenpideehdotusten Lääkeinformaatiostrategian toimenpideehdotusten priorisointi Sidosryhmäkyselyn tulosten esittely Lääkeinformaatiofoorumi käyttäjät ja tuottajat 11.5.2012 Annikka Kalliokoski Ylilääkäri Lääketurvallisuus-

Lisätiedot

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 6 MUISTIO klo: (Helsinki: Mannerheimintie 103b, Ursa Minor Kuopio: Microkatu 1, Maikki)

Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 6 MUISTIO klo: (Helsinki: Mannerheimintie 103b, Ursa Minor Kuopio: Microkatu 1, Maikki) Lääkeinformaation koordinaatioryhmän kokous 6 MUISTIO 7 20.11.2013 klo: 12 15 (Helsinki: Mannerheimintie 103b, Ursa Minor Kuopio: Microkatu 1, Maikki) Paikalla: Helsingissä: Erkki Palva (puheenjohtaja),

Lisätiedot

valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II

valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II ti 22.3.2005 klo 14.00-16.00 ke 23.3.2005 klo 14.15-16.15 Työseminaarin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelmassa kuvataan työryhmän ensimmäisen kaksivuotisen kauden tavoitteet. Toiminnan perustana on kansallinen lääkeinformaatiostrategia.

Toimintasuunnitelmassa kuvataan työryhmän ensimmäisen kaksivuotisen kauden tavoitteet. Toiminnan perustana on kansallinen lääkeinformaatiostrategia. 4.11.2013 LÄÄKEINFORMAATIOTA LÄÄKKEIDEN KÄYTTÄJILLE -TYÖRYHMÄN TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2013 2014 1. TAUSTA Toimintasuunnitelmassa kuvataan työryhmän ensimmäisen kaksivuotisen kauden tavoitteet. Toiminnan

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA 1/2012 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 5.4.2012 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) PÖYTÄKIRJA 7/2018 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 11.12.2018 klo 9.00 11.05 Paikka: Nivala, kaupunginhallituksen kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, Pyhäjärveltä Esa Jussila,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 4 TUTUSTUMISMATKA SYKSYLLÄ 2013 4 Vesilahden nuorisovaltuusto 1 Nuorisovaltuusto 25.09.2013 AIKA 25.09.2013 klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä. Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä. Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä 5. kokous Aika 26.1.2017 klo 13:00-15:50 Paikka Kys / Kaarisairaala 4. krs. kokoushuone 4067 A Läsnä Janne Niemeläinen (pj) Tarja Miettinen (vpj) Terttu Ruotsalainen

Lisätiedot

Lapsiystävällinen kunta, koordinaatioryhmän kokous, toimintasuunnitelman seurantakokous

Lapsiystävällinen kunta, koordinaatioryhmän kokous, toimintasuunnitelman seurantakokous Muistio 1 (6) Lapsiystävällinen kunta, koordinaatioryhmän kokous, toimintasuunnitelman 2018 2020 1. seurantakokous Aika Keskiviikkona 13.3.2019, klo 16.30 18.10 Paikka Kunnantalo, 4. krs, kokoushuone Mathilda

Lisätiedot

VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11

VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11 2/2015 24.3.2015 Asiat VAMN 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 11 VAMN 11 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 11 VAMN 12 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2014 12 VAMN 13 VAMMAISNEUVOSTON TOIMINTASUUNNITELMA

Lisätiedot

Lähi- ja perushoitajien ammattiliitto SuPer

Lähi- ja perushoitajien ammattiliitto SuPer Lähi- ja perushoitajien ammattiliitto SuPer SuPer on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan toisen asteen tutkinnon suorittaneiden ja aloille opiskelevien ammattiliitto. Me teemme lähihoitajille

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä PÖYTÄKIRJA 8/2017 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.11.2017 klo 9.00 10.30 Paikka: Reisjärvi, valtuuston kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila, pj.

Lisätiedot

LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA!

LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA! LAMPPU2015-hanke Ohjauryhmän 1. kokous 16.5.2013 klo 13:00 Lync verkkokokous TERVETULOA! 1. Kokouksen avaus Tervetuloa LAMPPU2015-hankkeen ohjausryhmän 1. kokoukseen! 2. Läsnäolijoiden toteaminen Ohjausryhmän

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

VSSHP Terveydenhuollon opiskelijaohjauksen alueellinen koulutuspäivä Riikka Teuri, Turun AMK

VSSHP Terveydenhuollon opiskelijaohjauksen alueellinen koulutuspäivä Riikka Teuri, Turun AMK VSSHP Terveydenhuollon opiskelijaohjauksen alueellinen koulutuspäivä 19.4.2018 Riikka Teuri, Turun AMK Taustaa Terveydenhuollossa tapahtuvista haittatapahtumista noin puolet liittyy lääkehoitoon (lääkityspoikkeamat).

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA Perjantai 9.12.2016 klo 9:00 10.27 PAIKKA Kainuun liitto, 2. krs. neuvotteluhuone Kanerva, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokoonpanon toteaminen ja

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys SPTY

Suomen Potilasturvallisuusyhdistys SPTY Suomen Potilasturvallisuusyhdistys SPTY Suomen Potilasturvallisuusyhdistys on vuonna 2010 perustettu potilaiden, ammattilaisten ja asiantuntijoiden yhteinen foorumi Yhdistyksen päämäärä on omalla toiminnallaan

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Suurten tutkimusprojektien johtoryhmätyöskentely Mika Lautanala 21.4.2005

Suurten tutkimusprojektien johtoryhmätyöskentely Mika Lautanala 21.4.2005 Suurten tutkimusprojektien johtoryhmätyöskentely Mika Lautanala 21.4.2005 Suuren tutkimusprojektin hallinto Johtoryhmä Projektin strateginen ja hallinnollinen ohjaus 5-8 henkilöä yrityksistä Vastaa yrityksen

Lisätiedot

Edistetään yhdessä järkevää lääkehoitoa

Edistetään yhdessä järkevää lääkehoitoa Edistetään yhdessä järkevää lääkehoitoa Leena Reinikainen Kehittämissuunnittelija Lääkehoitojen arviointi -prosessi Fimea Sidonnaisuudet Päätoimi Kehittämissuunnittelija, Fimea Työnantajan edustaja lääkealan

Lisätiedot

Edistetään yhdessä järkevää lääkehoitoa

Edistetään yhdessä järkevää lääkehoitoa Edistetään yhdessä järkevää lääkehoitoa Leena Reinikainen Kehittämissuunnittelija Lääkehoitojen arviointi -prosessi Fimea Sidonnaisuudet Päätoimi Kehittämissuunnittelija, Fimea Työnantajan edustaja lääkealan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Ma klo 12.00 12.38 Kokouspaikka Watt & Edison, Frami B, 2.krs, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 26 33 Asia Sivu 26 Kokouksen avaus... 3 27 Kokousmuistio

Lisätiedot

1 (5) 27.03.2014. Henkilöstötyöryhmän I kokous 27.3. klo 12.00 14.00 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9. Muistio. Paikalla olivat.

1 (5) 27.03.2014. Henkilöstötyöryhmän I kokous 27.3. klo 12.00 14.00 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9. Muistio. Paikalla olivat. 1 (5) 27.03.2014 Henkilöstötyöryhmän I kokous 27.3. klo 12.00 14.00 Paikka: Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9. Muistio Paikalla olivat Espoo Kälviä Markku tai Lehtonen Erja (JUKO) Anna-Maija Kukkonen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Hanke/EAKR/Seinäjoen seudun ilmastostrategia/projektiryhmän pöytäkirja 10.1.2012

Hanke/EAKR/Seinäjoen seudun ilmastostrategia/projektiryhmän pöytäkirja 10.1.2012 LAPUAN KAUPUNKI Ympäristöosasto Poutuntie 8 62100 Lapua Pöytäkirja Mirva Korpi/Niina Huovari 11.1.2012 Hanke/EAKR/Seinäjoen seudun ilmastostrategia/projektiryhmän pöytäkirja 10.1.2012 Aika: 10.1.2012,

Lisätiedot

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri

puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen sihteeri Pöytäkirja sivu 1(5) nro 2/2017 Elin: Vähemmistökielinen lautakunta Aika: 21.11.2017, klo 13.00 14.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, X-talon 6. kerroksen kokoushuone Päätöksentekijät Läsnäolijat: Holm

Lisätiedot

SUOMEN LÄHI- JA PERUSHOITAJALIITTO SUPER. Työtä lähellä ihmistä

SUOMEN LÄHI- JA PERUSHOITAJALIITTO SUPER. Työtä lähellä ihmistä SUOMEN LÄHI- JA PERUSHOITAJALIITTO SUPER Työtä lähellä ihmistä SuPer Lähi- ja perushoitajan oma liitto Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on Suomen suurin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan toisen

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasianneuvottelukunnaksi Keväällä 2018 tehdään esitys Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön rakenteeksi Huhtikuussa kootaan pohjaesitykseen

Lisätiedot

Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio

Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 4.12.2017 klo 9.00 11.00 PAIKKA Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa Neuvotteleva virkamies Ulla Närhi Sosiaali- ja terveysministeriö

sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa Neuvotteleva virkamies Ulla Närhi Sosiaali- ja terveysministeriö Moniammatillisuus sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa Neuvotteleva virkamies Ulla Närhi Sosiaali- ja terveysministeriö Rakenteiden uudistaminen: Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle

Lisätiedot

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt

Kohderyhmä Rooli Viestinnän tavoite Viestinnän väline/vastuuhenkilöt LIITE 6. VIRTA OULUN VIESTINTÄSUUNNITELMA Virta Oulu alahankkeessa noudatetaan Oulun kaupungin viestintäohjetta: http://www.ouka.fi/viestinta/pdf/viestintaohje.pdf Taulukko 1. Sisäinen viestintä. Kohderyhmä

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2011 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ MUISTIO 2/2011 PÄIVÄHOIDON TYÖRYHMÄ MUISTIO 2/2011 Aika 14.3.2011, klo 12.00 13.35 Paikka Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän toimisto Satakunnankatu 18 A, 2. krs Osallistujat Leena Viitasaari Tampere puheenjohtaja (x) Kirsi Vattulainen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 101 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 7.3.2016 Klo 16.30 PAIKKA Narvan monari KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 103 2 KOKOUKSEN AVAUS... 103 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2016

ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2016 ALUEELLISTEN KOULUTUSTEN KOONTA KEVÄT 2016 Valmiina olevat koulutusohjelmat ilmoittautumisohjeineen löytyvät www.satshp.fi Ammattilaisille/Täydennyskoulutus/Koulutuskalenteri Koulutuksiin ilmoittautuminen:

Lisätiedot

56 Kannanotto koskien vammaisten henkilöiden kuljetuspalveluiden kilpailutusta Uudellamaalla

56 Kannanotto koskien vammaisten henkilöiden kuljetuspalveluiden kilpailutusta Uudellamaalla Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/2017 1 (13) Aika 11.10.2017, klo 16:01-17:18 Paikka Kokoustila Aleksis, terveyskeskus 2 krs. Käsitellyt asiat 52 Kokouksen avaaminen 53 Kokouksen läsnäolijat 54 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

29 Koulusosionomipalveluiden jatkuminen koulusosionomi hankkeen päättymisen jälkeen. 30 Lausuntopyyntö Linjapuisto II, asemakaavan muutosehdotus

29 Koulusosionomipalveluiden jatkuminen koulusosionomi hankkeen päättymisen jälkeen. 30 Lausuntopyyntö Linjapuisto II, asemakaavan muutosehdotus Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Aika 25.10.2017, klo 18:00-20:00 Paikka Tuusulan pääterveysasema, neuvola Käsitellyt asiat 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 26 Pöytäkirjan tarkastus 27

Lisätiedot