Vastine Jänisjoen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuun palautteeseen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vastine Jänisjoen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuun palautteeseen"

Transkriptio

1 Vastine 1 (7) Leskinen Timo Tohmajärven kunta Tekninen toimisto Järnefeltintie Tohmajärvi Vastine Jänisjoen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuun palautteeseen Museovirasto Suunnittelualueiden tuntumassa on arvokkaita maisema-alueita: Saarion valtakunnallisesti arvokas ja Värtsilän Jänisjokilaakson maakunnallisesti arvokas maisema-alue. Kaavassa tulee arvioida vaikutukset myös näihin ja sovittaa rakentaminen niin, ettei se aiheuta haittaa maisema-arvoille. Arkeologinen kulttuuriperintö on inventoitu suunnitelluilta rakennuspaikoilta ja se on otettu kaavaratkaisussa huomioon Vastine: Saarion valtakunnallisesti arvokas maisema-alue sijoittuu lähes 900 m päähän lähimmistä osoitetuista rakennuspaikoista. Osoitetulla rakentamisella ei ole vaikutuksia maisema-alueeseen. Värtsilän Jänisjokilaakson maisema-alue sijoittuu noin 1,5 km päähän kaava-alueesta. Petsolan Selkäkylän alue sijoittuu osin kaava-alueelle. Täydennetään kaavan vaikutuksia Saarion valtakunnallisesti arvokkaaseen ja Petsolan Selkäkylän maakunnallisesti arvokkaaseen maisema-alueisiin. Pohjois-Savon ELY-keskus Ei huomautettavaa. Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta esittää lausuntonaan, että esitetty määrä rakennuspaikkoja voidaan sijoittaa esitetyille kaava-alueille. Ranta-alueille jää riittävästi rakentamatonta rantaviivaa mahdollistaen mm. jokamiehen oikeuteen perustuvan uintimahdollisuuden. Jänispolun ulkoilureitti on huomioitu kaavassa. Kaavaluonnoksen mahdollistama 250 k-m2 kokonaisrakennusoikeus on hyväksyttävä ottaen huomioon nykyisen tarpeen rakentaa korkeatasoinen loma-asunto, rantasauna ja mahdollisia muita rakennuksia varasto- ja autotällikäyttöön. FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Microkatu 1, PL 1199, Kuopio Puh , Y-tunnus Kotipaikka Helsinki

2 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 2 (7) Jätevesien käsittelyssä tulee noudattaa kunnan ympäristönsuojelumääräysten mukaisia rantarakentamista koskevia jätevesien käsittelymääräyksiä. Ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on laadittu siinä laajuudessa, että se antaa tarpeellisen tiedon kaavatyön osallistumis - ja vuorovaikutusmenettelystä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista. Lautakunnalla ei ole muutoin huomauttamista kaavaluonnoksesta ja siihen liittyvistä asiakirjoista. Vastine: Lautakunnalla ei huomautettavaa. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Ranta-asemakaavan tarkoituksena on kaavoittaa UPM-Kymmene Oyj:n omistamia Jänisjoen ranta-alueita loma-asutusta varten. Emätilatarkastelu Ranta-alueiden kaavoituksessa ja sitä koskevassa oikeuskäytännössä on maanomistajien tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi vakiintunut ns. emätilatarkastelu, jonka pohjalta mitoituksen mukaiset rakennuspaikat voidaan osoittaa kaavaan. Emätila määräytyy joko rakennuslain voimaantulon (1959) tai sen rantakaavasäännösten voimaantulon (1969) ajankohdan kiinteistöjaotuksen mukaan, riippuen siitä milloin rantaan tukeutuvia pääasiassa loma-asumiseen tarkoitettuja rakennuspaikkoja on alettu myydä tai ositella. Kaavaluonnoksessa ei ole esitetty emätilatarkastelua, minkä vuoksi maanomistajien tasapuolisen kohtelun toteutumista ei ole mahdollista arvioida. Ranta-asemakaavaan on aina laadittava emätilatarkastelu. Vastine: Lisätään kaavaselostukseen emätila tarkastelu: Tila on muodostunut 1904, eli se on emätila. Tila on rekisteröity vuonna 1958, eli se on emätila. Tila on muodostunut yhdistämällä vuonna 1953 rekisteröidyt tilat 4-16 ja 6-20 sekä vuonna 60 rekisteröity tila Tila 32-0 on emätila, josta ei ole erotettu yhtään rakennuspaikkaa. Tilasta on erottu: - tila , jolla ei ole rantaa, - tilasta on lohkottu Jänisjoen rantaa lisämaaksi tilaa Mäkiaho (rantaa 260 m), - rantatontti Tervonen lammen rannalta (Emätilalla rantaa Tervonen rannalla 600 m, joten lohkomisella ei ole vaikuta vähentävästi jokirannan rakennusoikeuteen.) - lisämaata tilaa (kapea ranta-aluetta yhteensä 800 m),minkä jälkeen yhdistetty tila 48-0 on jaettu 4 lohkotilaa 48-1,1, 3 ja 4.

3 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 3 (7) - Tila rakennuspaikka, jolla rantaa 570 m, - tila , joka on lohkottu edelleen tiloiksi (rakennuspaikka) ja (lakanneella tilalla 47-6 rantaa yhteensä 840 m) ja - Tila lisämaana tilaa rakennuspaikka (200 m). - Tila , jolla ei rantaa Kokonaisuudessaan voidaan todeta, että emätilalla 47-0, joka on muodostettu yhdistämällä 24 emätilaa vuonna 1978, on Jänisjoen rantaviivaa yhteensä 5300 m. Kaava-alueella tilan rantaviiva on yhteensä 2840 m. Muodostetut tilat 47-9, 7-24 ja 47-1 eivät vähennä rantaasemakaavan rakennusoikeutta, koska tilat eivät ole ranta-alueella ja tila 47-9 sijoittuu Tervonlammen rannalle, jossa tilalla on rantaviivaa noin 800 m, mikä riittää yhden rakennuspaikan rakennusoikeuteen. Myöskään noin 60 ha maatilaan liitetty 200 m ranta-alue lisämaa ei voi vähentää kaava-alueen rakennusoikeutta. Kapeahkon 800 m pitkän ranta-alueen liittäminen Kattilakosken alapuolella tilaan 36:0 ei myöskään saa vaikuttaa ranta-asemakaavan rakennusoikeuteen, koska tilan lohkomisen aikaan tilalla 36-0 oli yksi rakennuspaikka (tilan talouskeskus). Yhtiö ei ole mitenkään voinut vaikuttaa sen jälkeen tilasta erotettujen kahden uuden rakennuspaikan syntyy. Erotettu noin 800 m pitkä rantaviiva kattaa kahden rakennuspaikan laskennallisen rakennusoikeuden. Yhden muodostetun tilan rakennukset ovat yksityistien takana. Tilan rantaviiva riittää reilusti yhden rakennuspaikan laskennalliseen rakennusoikeuteen. Tiloilla ja on rantaviivaa yhteensä 840 m, joka riittää kahden rakennuspaikan laskennalliseen rakennusoikeuteen. Mitoitus Kaavaluonnokseen on osoitettu 21 lomarakennuspaikkaa. Kaavaselostuksessa puhutaan kapeasta, normaalista ja leveästä rantaalueesta, mutta näitä määritelmiä ei ole täsmennetty. Myöskään ei ole selitetty, mitä mitoituksessa mainittu jokikilometri tarkoittaa. Jos kaava-alueella on todellista rantaviivaa 14,5 km ja käytetään Etelä-Savon mallin mukaista muunnetun rantaviivan laskentaperiaatetta, kerroin 0,25 alle 100 m leveällä vesiuomalla, muunnetun rantaviivan pituudeksi tulee 3,6 km ja kaava-alueen mitoitukseksi siten 5,8 rp/mrvkm. Tällainen mitoitus on erämaiselle jokialueelle liian korkea. Vastine: Etelä-Savon muuntomalli on tarkoitettu järvialueiden rantaviivan muuntamiseen. Muuntaminen on ollut osa Etelä-Savon seutukaavan RM-alueiden rakennusoikeuden määrän arvioimista. Mallilla pyritään huomioimaan järvin rantaviivan monimuotoisuus.

4 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 4 (7) YM:n Rantojen maankäytön suunnitteluoppaan mukaan vain yli 100 m leveillä jokialueilla voidaan käyttää järvialueilla noudatettavia muuntomenetelmiä. Samaisen oppaan mukaan yleensä jokirantaviivasta huomioidaan vain puolet. Jos käytetään oppaan mukaista mitoitusta, kaava-alueen rakennusoikeudeksi saadaan 14,5 km x 0,5 x 4 rp/km = 29 rakennuspaikkaa. Mitoituskertoimella 3 rakennusoikeudeksi tulisi 21,75 rakennuspaikkaa. Kaavan mitoitus on hyvin kohtuullinen, kun huomioidaan, että alueeseen ei kohdistu luontoarvoja ja esimerkiksi vapaata rantaviivaa jää yli 85 %. Jänisjoki rantaan ulottuu lukuisia peltoalueita ja alueella on noin 50 rakennuspaikkaa noin 30 km matkalla pohjoisimman ja eteläisimmän kaava-alueen välillä. Eli jo tapahtunut rakentamisen mitoitus on noin 1,7 rakennuspaikkaa/jokikilometri. Etelä-Savon muuntomallilla laskettaessa mitoitukseksi tulee 3,3 rakennuspaikka/mitoitusrantaviivakilometri. Eli suunnittelu-alue ei täytä miltään osin erämaisen alueen kriteereitä. Kortteliin 3 on niemimäiselle alueelle osoitettu 3 uutta rakennuspaikkaa. Joen vastakkaisella puolella on näiden rakennuspaikkojen läheisyydessä 3 jo rakennettua rakennuspaikkaa. ELY-keskuksen mielestä kyseinen ratkaisu ei turvaa joen kummankaan puolen rakennuspaikkojen viihtyvyyttä. Vastine: Korttelin 3 eteläpuolella olevat rakennuspaikat avautuvat etelään jo siitäkin syystä, että rakennusten pohjoispuolella on tie, ja jokipenkka on joen ulkokaarteen puolella hyvin jyrkkä ja syöpynyt. Pohjoispuolella oleva rakennuspaikka sijoittuu myös tien taakse ja tien ja joen väli on niin kapea, että sille ei voi rakentaa. Kaavaratkaisu turvaa rakennuspaikkojen viihtyvyyden. Jänisjoki on paikoin sortumaherkkä vesistö ja sen rannat ovat yleisesti jyrkkiä. Rakennuspaikkojen, rakennusten etäisyyden rantaviivasta ja rakennusten sijainnin rakennuspaikalla tulee olla sellaisia, että jokirantamaiseman luonnonmukaisuus säilyy. Rannan osalta rakennuspaikan pengerrys tulee kokonaan kieltää kaavamääräyksillä. Kaavamääräyksissä on esitetty kaksi erilaista määritelmää alimmasta rakentamiskorkeudesta. ELY-keskus esittää, että rakentamisen tulee sijoittua vähintään 1 m ylävesirajaa ylemmäksi. Vastine: Yleismääräykseen lisätään määräys siitä, että rantaa ei saa pengertää. Kaikki rakentaminen tapahtuu vähintään 15 m päässä rannasta, joten aivan rantaviivaan se ei tapahdu. Poistetaan toinen tarpeeton määräys rakentamiskorkeudesta. Kaavakartan mukaan voimajohdon johtoalue ulottuu osin kortteleiden 1 ja 2 alueille. Voimajohdon osalta on varmistettava riittävä rakennusrajoitusalue. Korttelin 8 rakennuspaikat tulee siirtää pois muinaismuistoalueelta.

5 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 5 (7) Vastine: Korttelien 1 ja 2 itäpuolelta kulkee 20 kv sähköjohdot. Kaavassa on varattu riittävät alueet johtoja varten. Museovirastolla ei olut mitään huomautettavaa SM-kohteen osalta, joten rakennuspaikkoja ei tarvitse poistaa. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto UPM Kymmene Oyj:n omistamille maa-alueille Tohmajärven Jänisjoen ja Tervosen ranta-alueille ollaan laatimassa ranta-asemakaavaa. Ranta-asemakaavalla ositetaan tilojen ranta-alueille omarantaisia lomarakennuspaikkoja. Kaavaselostuksessa rantaviivan pituudeksi ilmoitetaan noin 13,5 km (sivu1) ja 14,5 (sivu 26), jota on käytetty mitoituksen perusteena, näin ranta-asemakaavan mitoitukseksi on laskettu 1,45 rakennuspaikkaa / todellinen rantakilometri ja 2,9 / jokikilometri. Kaavan laskennalliseksi kokonaismitoitukseksi on saatu 21,7 rakennuspaikkaa ja kaavassa on osoitettu 21 rakennuspaikkaa. Maakuntaliitto pitää kaavassa esitettyä laskentatapaa virheellisenä, ja täten esitettyä kokonaismitoitusta liian korkeana. Koska alueelle ei ole laadittu rantaosayleiskaavaa, niin mitoituksen osalta tarkastelua tulisi tehdä ranta asemakaavaa laadittaessa kaava-aluetta laajemmalla alueella ja erityisesti vesistön kapeudesta johtuen mitoituksessa tulisi huomioida jokivarressa myös vastarannalla olemassa olevat rantarakennuspaikat. Maakuntaliitto esittää, että alueelle rakentamisen mitoituksessa käytetään emätilaperiaatetta, jolla turvataan kaikkien maanomistajien tasapuolinen kohtelu. Lisaksi mitoitusperusteena tulisi käyttää muunnettua rantaviivaa, jossa ns. Etelä-Savon mallin mukaisesti alle 100 m levyisillä vesitöillä käytetään mitoituksessa kerrointa 0,25. Maakuntaliitto esittää lisäksi, että maakuntakaavassa olevan ohjeellisen virkistysreitin kohdalla (karttalehti 2/4) esitetty M-1 alue esitettäisiin MU-alueena, jolla turvattaisiin Jänispolun ulkoilureitin olemassaolo ja jatkokehittäminen. Maakuntaliiton mielestä tälle alueelle tai muualle kaava-alueelle tulisi osoittaa myös rantautumispaikka/paikkoja palvelemaan myös Jänisjoen vesiretkeilyreittiä. Muutoin Maakuntaliitolla ei ole huomauttamista kaavaluonnokseen. Maakuntaliitto toteaa, että ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointi suunnitelma on laadittu siinä laajuudessa ja tarkkuustasolle, että se antaa maakunnallisen suunnittelun näkökulmasta laadittavan kaavan tarkoitukseen ja merkitykseen nähden tarpeellisen tiedon kaavatyön osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelystä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista. Vastine: Korjataan sivun 1 virhe rantaviivatiedossa. Alueen mitoitus on laskettu emätilaperiaatteen mukaisesti. Etelä- Savon muuntomalli ei ole tarkoitettu käytettäväksi jokirannoilla, jotka ovat luonteeltaan aivan toisenlaisia kuin järvialtaat, jota varten

6 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 6 (7) malli on kehitetty. Etelä-Savon mallia ei ole käytetty jokirantojen mitoittamisessa. Laadituissa jokirantoja koskevissa yleiskaavoissa on yleisesti käytetty jokikilometriä mitoituksen perustana. YM:n Rantojen maankäytön suunnitteluoppaan mukaan vain yli 100 m leveillä jokialueilla voidaan käyttää järvialueilla noudatettavia muuntomenetelmiä. Samaisen oppaan mukaan yleensä jokirantaviivasta huomioidaan vain puolet. Rakennuspaikat on sijoitettu siten, että vastarannan tilojen rakennuspakat on sijoitettavissa siten, että ne eivät häiritse toisiaan. Korttelin yksi vastapäisen tilan (rantaa noin 250 m) rakennusoikeus voidaan osoittaa tilan etelärajalle. Korttelin kolme vastarannalla oleva tila on niin kapea korttelialueen kohdalta, että sille ei voi osoittaa rakennuspaikka ja tilalla on jo yksi rakennuspaikka. Korttelien neljä ja viisi vastaranta on tilan aluetta. Tilalla on noin 4 km jokirantaa. Tilan rakennusoikeus voidaan osoittaa helposti niin, että ne eivät satu em. korttelien vastarannalle. Korttelin kuusi vastarannan tilalla on rantaviivaa noin 350 m korttelialueen pohjoispuolella. Rakennuspaikat eivät estä tilan rakennusoikeuden osoittamista. Korttelinen 7 vastarannan tilan rakennusoikeus on mahdollista osoittaa siten, että se avautuu länteen. Kortteli 8 on osoitettu kohtaa, missä vastaranta on liian jyrkkää rakentamiselle ja vastarannan tilalla on rantaa korttelialueen pohjois- ja eteläpuolella. Koska mitoitus on hyvin maltillinen, vapaata rantaviivaa jää yli 85 %, rakennuspaikkojen siirrot alueelta toiselle ovat hyvin vähäiset ja em. selvitys osoittaa, että kaava ei loukkaa muiden oikeutta rakentaa alueelle, laajempaa mitoitustarkasteluun ei ole mitään tarvetta. Jänispolku on osoitettu kaavassa tarpeellisella merkinnällä, jos sen varteen jonnekin tarvitaan rakentaa palvelupisteitä, ei niiden toteuttamiseksi ole tarkoituksenmukaista osoittaa laajoja aluevarauksia. Yhtiö on valmis neuvottelemaan tällaisista alueita, kun toteuttaja ja kunnossapitäjä ovat tiedossa ja yhtiölle maksetaan asianmukaiset korvaukset. Melontareitin osalta ei ole esitetty konkreettisia kehittämisehdotuksia ja yhtiö on niidenkin osalta valmis neuvotteluihin. Lausunnosta ei selviä, millä perusteella kaavaluonnos olisi maakuntakaavan aluevarausten tai muiden suunnitteluperiaatteiden tai kaavamääräysten vastainen. Ranta-asemakaavaluonnos on maakuntakaavan tavoitteiden mukainen eikä miltään osin ristiriidassa maakuntakaavan merkintöjen kanssa. Lausunnossa esille otetuilla seikoilla ei siten ole maakuntakaavaan pohjautuvia juridisia perusteita.

7 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Vastine 7 (7) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Timo Leskinen DI, aluepäällikkö

Itäosan rantaosayleiskaava

Itäosan rantaosayleiskaava Vastine 1 (6) Leskinen Timo 25.9.2018 Kunnanhallitus Itäosan rantaosayleiskaava Ehdotukseen tehtyjen muutosten johdosta tulleet maanomistajien esitykset. Esko Iivarinen on esittänyt uuden rakennuspaikan

Lisätiedot

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 7 ) TOHMAJÄRVI Jänisjoen ranta-asemakaava, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3

Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3 Rantasalmen kunnanhallitus 6.2.2017 Poikkitie 2 58900 RANTASALMI Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3 Marja-Leena Neuvo kumppaneineen on

Lisätiedot

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava

JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) JOENSUU Rauanjärven ja ympäristön pienten vesistöjen rantaasemakaava ja ranta-asemakaavan muutos, UPM-Kymmene Oyj Osallistumis-

Lisätiedot

emätilasta muodostetut rakennuspaikat tai

emätilasta muodostetut rakennuspaikat tai Emätilaperiaate Täydennyskoulutus Kai Kokko 2008 Sisältö Tarkoitus Yhdenvertainen lähtökohta Rakennusoikeuden perusteena oleva rantaviivan määrittäminen Mitoituksen laskeminen 1 Tarkoitus Ilman emätilaperiaatetta

Lisätiedot

RANTA-ALUEEN JA KUIVANMAAN MITOITUS- JA EMÄTILATARKASTELU

RANTA-ALUEEN JA KUIVANMAAN MITOITUS- JA EMÄTILATARKASTELU FCG Planeko Oy YLÖJÄRVEN KAUPUNKI ANTAVERKKA-MUTALAN OYK RANTA-ALUEEN JA KUIVANMAAN MITOITUS- JA EMÄTILATARKASTELU 724-D2280 2.3.2009 FCG Planeko Oy Ylöjärven kaupunki 2 (5) 1 ANTAVERKKA-MUTALAN OYK -

Lisätiedot

Viranomaisneuvottelun muistio

Viranomaisneuvottelun muistio 1 (5) Pasi Ronkainen UPM-Kymmene Oyj Jänisjoen ranta-asemakaava, Tohmajärvi UPM-Kymmene Oyj, Kyyrönlammen ja Mäntylammen ympäristöjen ranta-asemakaava, Joensuu Tornator Oyj, Palojärven, Tekojärven ja Ala-Koitajoen

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Varesniemen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.11. 7.12.2016. Kaavaluonnoksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana mielipiteitä.

Lisätiedot

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO Kaavaselostuksen erillisliite OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO MITOITUSPERUSTEET Kirman seudun osayleiskaava-alueella on kaksi isoa järveä Nerkoonjärvi ja Kilpijärvi. Kirmanjärvi

Lisätiedot

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Kunnanhallitus 1.9.2015 Itä-Suomen hallinto-oikeus Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Rantasalmen kunnanhallitus

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 5 ) Mäntyharjun kunta Kallaveden Riinin ja Korpijärven ranta-asemakaavojen muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe

Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3626/2016 Varsinais-Suomi 13.1.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 2.11.2016 Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe KAAVAHANKE

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Kaavaselostus Luonnosvaihe 19.2.2018 Rantakaavan osittainen kumoaminen Savonlinnan kaupungissa koskee osittain tilaa Taivallahti 740-544-20-14.

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen

Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen Vastine 1 (5) Leskinen Timo 27.11.2013 Leppävirran kunta Tekninen lautakunta Iso-Valkeisen ranta-asemakaava Vastine Iso-Valkeisen ranta-asemakaavasta saatuun palautteeseen Pohjois-Savon liitolla ei ollut

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (5) KAAVIN KUNTA KAAVINJÄRVI RIKKAVESI YMPÄRISTÖN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SAVONLINNAN KAUPUNKI JOKINIEMI - KURKINIEMI RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotusvaihe 18.5.2018 Rantakaavan osittainen kumoaminen Savonlinnan kaupungissa koskee osittain tilaa Kurkiniemi

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA ( )

KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA ( ) 1(6) Pertunmaan kunta Pertuntie 14 19430 PERTUNMAA KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN KOSKIEN RANTAYLEISKAAVA JA KYLÄKAAVAEHDOTUKSIA (31.3.2005) Sisältö KAAVOITTAJAN VASTINEET SAATUIHIN LAUSUNTOIHIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA Mitoitusraportti 13.2.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Mitoitusraportti I P15872 13.2.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) JUUAN KUNTA, KALLIOJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA UPM-KYMMENE OYJ 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 24.1. MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, luonnos Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto: FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Lausunto Petsamon ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe

Lausunto Petsamon ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/2925/2017 Varsinais-Suomi 28.11.2017 Uudenkaupungin kaupunki Kaupunkisuunnittelu kirjaamo@uusikaupunki.fi annakaarina.lamminpaa@uusikaupunki.fi Viite: lausuntopyyntö 6.10.2017

Lisätiedot

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta.

Etelä-Savon seutukaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä 18.12.2001, koskee koko suunnittelualuetta. SULKAVAN KUNTA PARTALANSAAREN RANTAOSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelualue Oikeusvaikutteinen osayleiskaava on tarkoitus laatia Sulkavan kunnan Partalansaaren ranta-alueille.

Lisätiedot

Rytkyn rantaosayleiskaava

Rytkyn rantaosayleiskaava FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Kaavaehdotuksen vastineet 1 (7 ) Harjukatu 2 74701 Kiuruvesi Rytkyn rantaosayleiskaava VASTINE KAAVAEHDOTUKSESTA ANNETTUIHIN KANNANOTTOIHIN Lausunnot Pohjois-Savon ELY-keskus

Lisätiedot

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos

Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T E K N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA Kotasaari, Niiniveden rantaosayleiskaavan muutos Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20667 Kaavaselostus Lilian Savolainen Sisällysluettelo

Lisätiedot

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO

OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO Kaavaselostuksen erillisliite OYK 25 Kirmanseutu MITOITUSPERUSTEET JA MITOITUSTAULUKKO MITOITUSPERUSTEET 1.1 Rantavyöhykkeen mitoitusperusteet Kirman seudun osayleiskaava-alueella on kaksi isoa järveä

Lisätiedot

SULKAVAN KUNTA HASULAN JA KOSKUTJÄRVEN KYLÄT KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SULKAVAN KUNTA HASULAN JA KOSKUTJÄRVEN KYLÄT KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sulkavan kunta 1(5) SULKAVAN KUNTA HASULAN JA KOSKUTJÄRVEN KYLÄT KÄRKIHARJUNMÄEN JA LÄHIALUEIDEN RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-

Lisätiedot

PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS LIITE 3 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KITEEN KAUPUNKI PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS VASTINEET KAAVAEHDOTUKSESTA ANNETTUIHIN MUISTUTUKSIIN JA LAUSUNTOIHIN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) 8.5.2013 Haukiveden Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos RANTASALMEN KUNTA HAUKIVEDEN HAAPASELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS. OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 8.5.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti

FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA. Mitoitusraportti FCG Finnish Consulting Group Oy LAUKONSELÄN JA KARTANOALUEEN RANTA- ASEMAKAAVA Mitoitusraportti 13.2.2012, tarkastettu 14.5.2013 FCG Finnish Consulting Group Oy Mitoitusraportti I P15872 13.2.2012 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67

NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67 FCG Finnish Consulting Group Oy RAUTALAMMIN KUNTA NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 7:38, 7:53, 7:54, 7:56, 7:57 JA 7:67 Kaavaselostus, luonnos 25.10.2011 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, valmisteluvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA- ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (10) Paananen Susanna Sisällysluettelo 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

Timo Leskinen, Pasi Ronkainen

Timo Leskinen, Pasi Ronkainen Muistio 1 (3) Timo Leskinen, Pasi Ronkainen 5.5.2015 Itäosan rantaosayleiskaava Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu Aika 27.4.2015, klo 13.00-14.45 Paikka Läsnä Pohjois-Savon ELY-keskus, Kuopio Sylvi Hassinen,

Lisätiedot

HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS

HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS HANKASALMEN KUNTA ARMISVEDEN JA YMPÄRISTÖN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUEEN MÄÄRITYS... 3 2. SUUNNITTELUTILANNE... 3 2.1 MAAKUNTAKAAVA... 3 2.2 YLEISKAAVA... 3 2.3 ASEMA-

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN ANTAMAT LÄHTÖKOHDAT MRL 62, 63 ja 64 SEKÄ MRA 30 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) LIPERIN KUNTA PYHÄSELÄN TELMONSELÄN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) Äyskosken ranta-asemakaavan muutos TERVON KUNTA ÄYSKOSKEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1.8.2019 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN Kaakkois-Suomen Ely-keskus Haettu kaavamuutos on ristiriidassa rantojen säästämistä koskevan tavoitteen

Lisätiedot

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Osayleiskaavan muutos Mäntyharjun kunnan (507) Niinimäen kylän (419) tilan Antinmäki 1:66 osa-alueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti jarmo.makela@karttaako.fi

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 16.4.2019 Kuutinrannan asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa SAARIJÄRVEN KAUPUNKI Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, eteläosa mielipiteiden vastineet 613-P29372 Ouni Maria Sisällysluettelo 1 mielipide... 1 2 mielipide... 2 3 mielipide... 3 4 mielipide... 4 5 mielipide...

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe

Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 20.3.2018 Diaarinumero VARELY/371/2018 Liite 1 kpl Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

Tuusniemen kunta. Kaavaselostus TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS P S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A

Tuusniemen kunta. Kaavaselostus TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS P S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUUSJÄRVI-HIIDENLAHTI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus P26335 15.1.2018 Kaavaselostus (11) P25625 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...

Lisätiedot

Meltauksen osayleiskaava

Meltauksen osayleiskaava ROVANIEMEN KAUPUNKI Meltauksen osayleiskaava Kaavaluonnoksesta annettujen mielipiteiden vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 0150-P21947 Kaavaluonnoksesta annettujen mielipiteiden vastineet 1 (21)

Lisätiedot

VIKAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA

VIKAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA LIITE Rovaniemen kaupunki VIKAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA Mitoituslaskelma rakennusoikeuden jakamisesta kaava-alueella Kaavoitus VIKAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA Mitoitus laskelma Vikajärven osayleiskaavan rakennusoikeuden

Lisätiedot

Uudenkaupungin Iso-Pirkholman ranta-asemakaavan muutos 3, ehdotus

Uudenkaupungin Iso-Pirkholman ranta-asemakaavan muutos 3, ehdotus Varsinais-Suomi LAUSUNTO 30.1.2018 Diaarinumero VARELY/906/07.01/2013 Liite 1 kpl kirjaamo@uusikaupunki.fi Viite: Lausuntopyyntönne 18.12.2017 Uudenkaupungin Iso-Pirkholman ranta-asemakaavan muutos 3,

Lisätiedot

Kaavan laatijana olen tehnyt lausuntoihin vastineet. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Mitoituksen lähtökohdat ja soveltaminen

Kaavan laatijana olen tehnyt lausuntoihin vastineet. Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Mitoituksen lähtökohdat ja soveltaminen 1 / 4 VASTINE UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ISO-PIRKHOLMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 3 Iso-Pirkholman ranta-asemakaavan muutos 3 on ollut kaavaehdotuksena nähtävillä 4.1. 5.2.2018 Uudenkaupungin kaupungissa (kaavaehdotus

Lisätiedot

Vieremän kunta. Kaavaselostus. Ehdotus ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

Vieremän kunta. Kaavaselostus. Ehdotus ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus Ehdotus 699-P21549 28.11.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava

Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava Valtuuston tekemät päätökset ohjaavat toimintaa Kaavoitus sisältyy kaupunkistrategiaan Kaavoitus on rakennusjärjestyksen mukainen toimenpide Kaavoitukseen on varattu

Lisätiedot

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus

IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA Rakentamisen mitoitus MRL 72 mukaan rannoille ei saa rakentaa ilman asemakaavaa tai rakentamisen ohjaamiseen tarkoitettua yleiskaavaa. Silloin kun kaavaa ei ole, rakentamiseen

Lisätiedot

Vastine Lemmetynniemen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuihin palautteisiin.

Vastine Lemmetynniemen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuihin palautteisiin. Vastine 1 (6) Leskinen Timo 21.11.2014 Leppävirran kunta PL 4 79101 LEPPÄVIRTA Lausuntopyyntö Vastine Lemmetynniemen ranta-asemakaavaluonnoksesta saatuihin palautteisiin. Lausunnot Pohjois-Savon ELY-keskus

Lisätiedot

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, itäosa

Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, itäosa SAARIJÄRVEN KAUPUNKI Pienvesistöjen rantaosayleiskaava, itäosa mielipiteiden vastineet 613-P29372 Ouni Maria Sisällysluettelo 1 mielipide... 1 2 mielipide... 2 3 mielipide... 3 4 mielipide... 4 5 mielipide...

Lisätiedot

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa.

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. - Taustalla 1.4.2016 voimaan tulleenmaankäyttö- ja rakennuslain muutos, jossa poikkeamistoimivalta on siirtynyt kunnille.

Lisätiedot

LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) LOPPI, OJAJÄRVI, ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

OPAS RANTA-ASEMAKAAVAN LAADINTAAN.

OPAS RANTA-ASEMAKAAVAN LAADINTAAN. www.ranta-asemakaava.fi Nosto Consulting Oy 2 Sisällys 1 RANTOJEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU...3 2 RANTA-ASEMAKAAVAN HYÖDYT...4 3 RAKENTAMISEN MÄÄRÄ RANTA-ALUEELLA...6 Mitoitus ja rakennusjärjestys... 6 Emätilaperiaate...

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan Varsinais-Suomi LAUSUNTO 30.1.2019 Diaarinumero VARELY/1497/2018 Liite 1 kpl kirjaamo@uusikaupunki.fi Viite: Kaavoittajan sähköposti 3.1.2019 Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE

LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Mäntyharjun kunta LÄNSIOSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS PITKÄJÄRVEN ALUE Kaavaselostus, ehdotus Kaavan vireille tulo: Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus: Kunnanvaltuusto:

Lisätiedot

Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus

Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus Varsinais-Suomi LAUSUNTO 13.3.2019 Diaarinumero VARELY/785/2017 Liite 1 kpl kaupunkisuunnittelu@salo.fi Viite: Lausuntopyyntönne 20.2.2019 Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus Salon kaupunkisuunnittelu

Lisätiedot

82122815-31 25.6.2012. Rääkkylän kunta. Oriveden rantaosayleiskaava. Mitoitusperiaatteet

82122815-31 25.6.2012. Rääkkylän kunta. Oriveden rantaosayleiskaava. Mitoitusperiaatteet 82122815-31 25.6.2012 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Mitoitusperiaatteet 82122815-31 Rääkkylän kunta Oriveden rantaosayleiskaava Mitoitusperiaatteet 25.6.2012 Viite 82122815 Kirjoittanut Markus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus

RAUTALAMMIN KUNTA, 1 NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILA 18:16 Kaavaselostus RAUTALAMMIN KUNTA, 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 Kaavaprosessin vaiheet...2 1.2 Rantaosayleiskaavan muutos...2 1.3 Rantaosayleiskaavan toteuttaminen...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT Ruovedellä myynnissä olevat kunnan omistamat lomarakennuspaikat sijaitsevat pienempien järvien rannoilla, joita ovat mm. Luomajärvi ja Kankijärvi Helvetinjärven kansallispuiston

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden rantaosayleiskaavan 1. osan muutos Seinäjärvi, 10-404-13-31 ja 10-404-13-66 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikkelin kaupunki 1/5 MIKKELIN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 60 (RISTIINA), KORTTELI 2 (OSA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS Asemakaavan muutos koskee kaupunginosan 60(Ristiina),

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI ERKKILÄ. Kylän Hirvijärvi tiloja: Erkkilä ja Elisabet

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI ERKKILÄ. Kylän Hirvijärvi tiloja: Erkkilä ja Elisabet SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI ERKKILÄ Kylän Hirvijärvi tiloja: Erkkilä 747-402-6-98 ja Elisabet 747-402-7-60 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12017 19.8.2017 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINIVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS

PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIPERIN KUNTA PYHÄSELKÄ TELMONSELÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS EHDOTUS 1.3.2016 Kaavan valmisteluaineisto nähtävillä: 17.12.2015 15.1.2016 Kaavaehdotus nähtävillä:

Lisätiedot

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS Ote rantayleiskaavakartasta SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2 Alueen yleiskuvaus 1.3 Luonnonympäristö 1.4

Lisätiedot

RANTARAKENTAMINEN, mitoituksen periaatteita

RANTARAKENTAMINEN, mitoituksen periaatteita KYMIJOEN POHJOISOSAN OSAYLEISKAAVA Y21 RANTARAKENTAMINEN, mitoituksen periaatteita Pöyry oy, 29.5.2007 1 NIEMET JA KANNAKSET Todellista rantaviivaa on suoristettu, jolloin siitä on poistunut alle 50m kapeat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS 1 (5) NILSIÄN KAUPUNKI Tahkovuori ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 124 ja 125 (osa) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 5.5.2011 MIKÄ ON OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Selvitykset ja vaikutusten arvioinnit

Selvitykset ja vaikutusten arvioinnit Selvitykset ja vaikutusten arvioinnit Kaavoittajien ja rakennustarkastajien neuvottelupäivät 20.- 21.11.2013 Pieksämäki Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ympäristölakimies Paula Vesterinen

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila Köörtilän kylässä

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila Köörtilän kylässä MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila 484-407-3-110 Köörtilän kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484YKAM22017 26.11.2017 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot

Lisätiedot

Tekniikka- ja ympäristöpalvelut Kaupunkisuunnittelu Yleiskaavoitus Pvm Tela.. MITOITUSPERIAATTEET. Kymijoen rantaosayleiskaava, pohjoisosa

Tekniikka- ja ympäristöpalvelut Kaupunkisuunnittelu Yleiskaavoitus Pvm Tela.. MITOITUSPERIAATTEET. Kymijoen rantaosayleiskaava, pohjoisosa Kouvolan kaupunki Liite nro: Tekniikka- ja ympäristöpalvelut Kaupunkisuunnittelu Yleiskaavoitus Pvm. 13.2.2019 Tela.. MITOITUSPERIAATTEET Kymijoen rantaosayleiskaava, pohjoisosa 1 Rantayleiskaavan lähtökohdat

Lisätiedot

Kaavaehdotus III oli nähtävillä Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet.

Kaavaehdotus III oli nähtävillä Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Kiteen kaupunki Oriveden rantaosayleiskaava Kaavaehdotus III oli nähtävillä 12.3. 14.4.2015. Kaavaehdotuksesta saatiin 9 lausuntoa. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan vastineet. Sisällysluettelo

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040-833 9275, 0400-234 349, email:havanka@kolumbus.fi www.havanka.fi JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN

Lisätiedot

RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI. Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa

RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI. Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS LIESIJÄRVI, NIVUSJÄRVI, ISO-MADESJÄRVI, JÄNISJÄRVI Kaupunki : PARKANO Tila : Valtionmetsämaa 581-893-1-1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.10.2009

Lisätiedot