Puikkohitsausinvertteri

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Puikkohitsausinvertteri"

Transkriptio

1 Käyttöohje Puikkohitsausinvertteri X160A 160A 160A Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä 1. Käytä hitsausmaskia! 2. Käytä suojakäsineitä! 3. Käytä suojavaatteita!

2 Turvallisuusohjeet Koska hitsauksen tai leikkauksen yhteydessä on tapaturmavaara, ota turvallisuus huomioon käytön aikana. Sähköisku voi johtaa kuolemaan!! Liitä maadoitusliitin voimassa olevan standardin mukaan. Sähköosiin ja elektrodiin ei saa koskea paljain käsin käytettäessä märkiä käsineitä tai vaatteita. Varmista, että olet eristetty työpaikan lattiasta. Varmista, että olet turvallisessa asennossa. Kaasu voi olla terveydelle haitallista! Pidä pääsi poissa kaasusta tai kaasuhöyryistä. Kaarihitsauksen aikana tulee käyttää ilmanpoistajaa kaasujen hengittämisen välttämiseksi. Kaaren säteily voi vahingoittaa silmiä ja aiheuttaa ihon palovammoja. Käytä sopivaa kypärää ja valosuodatinta, käytä suojavarusteita silmien ja kehon suojaamiseksi. Käytä sopivaa kypärää tai verhoa sivullisten suojaamiseksi. Tulipalo Hitsauskipinät voivat aiheuttaa tulipalon, varmista, että hitsausalueella ei ole syttyviä materiaaleja. Melu melu voi vahingoittaa kuuloasi. Käytä kuulosuojaimia. Varoita sivullisia melun aiheuttamista vaaroista. Toimintahäiriö Ota yhteyttä asiantuntijaan ongelmien yhteydessä Jos ongelmia esiintyy asennuksen ja käytön aikana, tarkasta ne käyttöohjeen avulla. MUISTA Elektrolyytin esiinryömimisen suojakytkin tulee lisätä koneen käytön aikana!!!

3 Konetta koskevat tiedot MMA-sarjan hitsauskone on muuntaja, jossa on käytetty kehittynyttä invertteriteknologiaa. Invertteri-suojakaasuhitsauslaitteiden kehitys hyötyy invertterin virransyöttöteoriasta ja komponenteista. Invertteri-suojakaasuhitsausvirransyöttö käyttää suurtehoista IGBT komponenttia 50/60 Hz taajuuden, enintään 50 KHz taajuuden siirtämiseen ja rajoittaa jännitteen, muuntaa ja syöttää suurtehojännitteen PWM-tekniikan kautta. Päämuuntajan painon ja koon rajoittamisen ansiosta tehokkuutta on parannettu 30 %. Invertterihitsauslaitteen julkistamista pidetään hitsausteollisuuden vallankumouksena. MMA-sarjan hitsausvirtalähde tarjoaa vahvemman, keskitetymmän ja vakaamman kaaren. Kun puikko ja työkappale lyhenevät, vaste on nopeampi. Tämä tarkoittaa, että hitsauskoneeseen on helpompaa suunnitella eri dynaamisia ominaisuuksia, ja tämä voidaan myös säätää kaaren pehmeämmän tai kovemman tuloksen saavuttamiseksi. MMA-hitsauskoneessa on seuraavat ominaisuudet: tehokas, virtaa säästävä, kompakti, vakaa kaari, hyvä hitsaussauma, korkea kuormittamaton jännite, hyvä kyky voiman kompensointiin ja monikäyttöön. Sillä voidaan hitsata ruostumatonta terästä, niukkahiilistä terästä, kuparia ja muita värimetalleja. Siinä voidaan käyttää elektrodeja eri ominaisuuksilla ja materiaaleilla, mukaan lukien happoisuus, alkaalisuus ja kuidut. Sitä voidaan käyttää korkeissa olosuhteissa, avoimessa ilmassa ja sisä- ja ulkotiloissa. Verrattuna vastaaviin kotimaisiin ja ulkomaisiin tuotteisiin, se on kompakti, kevyt, helppo asentaa ja käyttää. Kiitos tuotteen ostamisesta. Olemme sitoutuneet parhaan tuotteen ja palvelun toimittamiseen. MUISTA Kone on tarkoitettu pääasiassa teollisuuskäyttöön. Kone tuottaa radioaaltoja, joten käyttäjän on suojauduttava tämän mukaisesti.

4 Parametrit Parametrit Malli Virranjännite V MMA-85 MMA-105 MMA-120 MMA-140 MMA vaiheinen AC 1-vaiheinen AC 1-vaiheinen AC 1-vaiheinen AC 1-vaiheinen AC 220 V±15 % 220 V±15 % 220 V±15 % 220 V±15 % 220 V±15 % Taajuus (Hz) Nimellissyöttövirta A Kuormittamaton jännite V Lähtövirta (A) Nimellissyöttöjännite V Tehoalue A Käyttöjakso % Hävikki kuormittamattomana W Teho Tehokerroin Eristysluokka Kotelon suojausluokka Paino kg Mitat (mm)!

5 Parametrit MMA-180 MMA -200 MMA -250 MMA -315 MMA vaiheinen AC 1-vaiheinen AC 3-vaiheinen AC 3-vaiheinen AC 3-vaiheinen AC 220 V±15 % 220 V±15 % 220 V±15 % 220 V±15 % 220 V±15 % malli parametrit Virranjännite V Taajuus (Hz) Nimellissyöttövirta A Kuormittamaton jännite V Lähtövirta A Nimellissyöttöjännite (V) Tehoalue A Käyttöjakso % Hävikki kuormittamattomana W Teho Tehokerroin Eristysluokka Kotelon suojausluokka Paino kg Mitat (mm)!

6 Asennus MMA-sarjan induktioteho on laite tehojännitteen kompensointilaitteella. Kun virranjännite liikkuu ±15 % nimellisjännitteestä, laite toimii kuitenkin normaalisti. Jos pitkää kaapelia käytetään ja jännitealenelmilta halutaan välttyä, suosittelemme suuremman kaapelin käyttämistä. Jos kaapeli on liian pitkä, se voi vaikuttaa virtajärjestelmän toimintaan. Joten suosittelemme määritetyn pituuden käyttämistä. 1."Varmista, että koneen ilma-aukot eivät ole tukossa, koska tämä voi heikentää jäähdytysjärjestelmän toimintaa. 2."Käytä syöttökaapelia, jonka läpimitta on vähintään 6 mm kotelon liittämiseksi maattoon. Liitä se maadoitusruuviliitännästä laitteen takaosassa maadoituslaitteeseen. 3."Liitä poltin tai pidike piirroksen mukaan. Varmista, että kaapeli, pidike ja pistoke on liitetty maattoon. Asenna pistoke - napaliittimeen ja kiristä se myötäpäivään. 4."Asenna kaapelin pistoke + napaan etupaneelissa, kiristä se myötäpäivään ja kiinnitä maadoituskiinnike työkappaleeseen.! 5."Huomioi liitäntöjen napaisuus, DChitsauskoneessa on kaksi liitäntätapaa: positiivinen ja negatiivinen liitäntä. Positiivinen liitäntä: pidike liitetään - napaan ja työkappale + napaan. Negatiivinen liitäntä: työkappale - napaan, pidike + napaan. Valitse työtehtävälle sopiva tapa. Jos väärä valitaan, muodostaa se epävakaan kaaren, lisää roiskeita ja puikon tarttumista. Jos näitä ongelmia esiintyy, vaihda liitäntöjen napaisuutta. 6."Liitä virtajohto sopivaan pistorasiaan syöttöjännitteen mukaan. Tarkasta liitäntä ja että jännite-ero on sallittujen rajojen puitteissa. Kun nämä toimenpiteet on suoritettu, hitsaus voidaan aloittaa.

7 Jos koneen ja työkappaleen etäisyys on liian pitkä ( m), ja kaapelit (polttimen ha maadoituskaapeli) ovat liian pitkät, valitse kaapeli suuremmalla halkaisijalla jännitehävikin rajoittamiseksi. Käyttö 1." Kytke virtakytkin päälle, näytöllä näkyy asetettu virta ja tuuletin alkaa pyörimään. 2." Kierrä hitsausvirran ja kaaren sytytyksen nuppia ja säädä ne vaatimusten mukaisiksi. 3." Yleensä hitsausvirta on riittävä hitsauselektrodille seuraavilla asetuksilla: Tekniset tiedot 2,5 3,2 4,0 5,0 Virta A A A A 4." Valokaaren sytytyksen nuppia käytetään hitsaustoiminnon säätämiseen, etenkin alhaisella virta-tasolla. Sitä säädetään hitsausvirran säätönupilla, jolloin kaaren sytytysvirta voi olla hitsausvirran säädön ulkopuolella koneen tehokkaan energian ja halutun tehokkuuden saavuttamiseksi 5." Jos hitsauskoneessa on kaukosäädin: 1)" Tarkasta kaukosäätimen kytkimen asento ennen käyttöä. Jos kytkin on asennossa OFF, kaukosäädin ei ole käytössä. Kytkin on asennossa ON, kaukosäädin on päällä. 2)" Kytke kaukosäätimen pistoke sen liitäntään ja varmista, että se on liitetty kunnolla. 3)" Jos kaukosäädintä ei käytetä, aseta kytkin OFF asentoon, koska muussa tapauksessa hitsausvirtaa ei voida säätää ohjauspaneelista. Varoitus! Varmista, että virta on kytketty pois päältä ennen liitäntöjen suorittamista. Oikea järjestys on liittää hitsauskaapeli ja maadoituskaapeli koneeseen ensin, ja tämän jälkeen virtapistoke voidaan liittää virtalähteeseen.

8 Paneelin ohjeet MMA-85 paneelin ohjeet: MMA-105/125 paneelin ohjeet: MMA-140 paneelin ohjeet: MMA-160/180/200 paneelin ohjeet:!

9 Paneelin ohjeet MMA-250 paneelin ohjeet: MMA-315 paneelin ohjeet: MMA-400 paneelin ohjeet:!

10 Huomautukset tai ennaltaehkäisevät toimenpiteet 1 Ympäristö 1)" Konetta voidaan käyttää kuivissa ympäristöolosuhteissa, joissa kosteustaso on enintään 90 %. 2)" Ympäristölämpötila välillä astetta. 3)" Vältä hitsaamista auringonpaisteessa tai sateella. 4)" Älä käytä konetta erittäin pölyisissä olosuhteissa tai joissa esiintyy syövyttävää kaasua. 5)" Vältä kaasuhitsausta erittäin tuulisissa paikoissa. 2 Turvallisuusnormit MMA-sarjan hitsauskoneissa on ylijännitteen, virran ja lämmön suojapiiri. Kun koneen jännite, lähtövirta ja lämpötila kohoaa nimellisarvojen yli, kone pysähtyy automaattisesti. Käyttäjän on huomioitava seuraavat asiat koneen vaurioitumisen välttämiseksi. 1) Työalueella on riittävän hyvä ilmanvaihto MMA-sarjan hitsauskone on tehokas kone, joka muodostaa käytön aikana korkeita virtoja eikä luonnollinen tuuli riitä sen jäähdyttämiseen. Joten koneessa on sisäänrakennettu tuuletin. Varmista, että ilma-aukkoa ei ole tukittu tai peitetty, ja että kone on 0,3 metrin etäisyydellä kaikista esineistä. Käyttäjän on varmistettava työalueen riittävä ilmanvaihto. Tämä on tärkeää koneen käyttöiän pidentämiseksi. 2 Älä ylikuormita! Käyttäjän tulee valvoa maksimikäyttöjaksoa (valitun käyttöjakson mukaan). Hitsausvirta ei saa ylittää käyttöjakson maksimivirtaa. Ylikuormitusvirta vaurioittaa konetta. 3 Ei ylijännitettä! Käyttöjännite löytyy kaaviosta teknisissä tiedoissa. Automaattinen jännitepiirin kompensointi varmistaa, että hitsausvirta pysyy sallittujen rajojen puitteissa. Jos käyttöjännite nousee sallittujen rajojen ulkopuolelle, se johtaa koneen komponenttien vaurioitumiseen. Käyttäjän tulee huomioida tämä ja suorittaa tarvittavat varotoimenpiteet. 4 Koneen takaosassa on maadoitusmerkinnällä varustettu maadoitusruuvi. Liitin on maadoitettava luotettavasti vähintään halkaisijaltaan 6 m kaapelilla staattisen sähkön ja vuotojen välttämiseksi. 5 Jos hitsausaika ylittää käyttöjakson rajoitukset, hitsauskone pysähtyy. Jos kone ylikuumenee, lämpötilan ohjauskytkin on ON asennossa ja merkkivalo punainen. Älä irrota virtajohtoa tässä tilanteessa antaaksesi tuulettimen jäähdyttää konetta. Kun merkkivalo sammuu ja lämpötila laskee sallitulle tasolle, voidaan hitsausta jatkaa.

11 Hitsauksen aikana esiintyvät ongelmat Liitännät, hitsausmateriaalit, ympäristötekijät, syöttövirrat voivat vaikuttaa hitsaukseen. Käyttäjän on yritettävä parantaa hitsausympäristöä. A Kaaren sytytys on vaikeaa ja se sammuu nopeasti 1." Varmista, että volframielektrodin laatu on hyvä. 2." Jos elektrodi ei ole kuiva, aiheuttaa se epävakaan kaaren, hitsausviat lisääntyvät ja laatu heikkenee. 3." Jos erittäin pitkää kaapelia käytetään, laskee lähtöjännite, joten lyhennä kaapelia. B Lähtövirta ei nimellisvirran mukainen: Jos jännite poikkeaa nimellisarvosta, ei lähtövirta enää vastaa nimellisarvoa; Kun jännite on nimellisarvoa alempi, voi maksimiteho olla nimellisarvon alapuolella. C Virta ei tasaannu koneen käytön aikana: Siihen voi vaikuttaa seuraavat : 1."Virtajohdon nettojännite on muuttunut. 2."Virtajohdon ja muiden laitteiden välillä on häiriöitä. D RUNSAASTI ROISKEITA MMA-HITSAUKSEN AIKANA 1.! Virtataso liian korkea ja puikon halkaisija liian pieni 2.! Virtaliittimen napaisuus väärä, vaihda napaisuutta, ts. puikko tulee liittää virtalähteen negatiiviseen napaan ja työkappale positiiviseen napaan. Joten vaihda napaisuutta. HUOLTO 1 "Poista pöly kuivalla ja puhtaalla paineilmalla säännöllisesti, jos konetta käytetään savuisessa ja pölyisessä tilassa, on se puhdistettava päivittäin. 2 "Paineilman paine ei saa olla liian korkea, koneen sisäisten pienten komponenttien vaurioitumisen välttämiseksi. 3 "Tarkasta hitsauskoneen sisäiset piirit säännöllisesti ja varmista, että kaapeli on liitetty oikein ja liittimet tiukalla (etenkin virtaliittimet ja komponentit). Jos ne ovat syöpyneet tai löysällä, puhdista ja kiinnitä ne tiukkaan.

12 4 "Vältä veden tai höyryn pääsy koneen sisään. Jos niitä pääsee koneen sisään, kuivaa koneen sisäosat ja tarkasta sen eristys. 5 "Jos hitsauskonetta ei käytetä pitkään aikaan, on se asetettava pakkaukseen ja varastoitava kuivaan tilaan. Vikojen tarkastus Huomautukset: Jos käyttäjä haluaa käyttää konetta, on hänellä oltava tuntemus sähkövirtaa ja turvallisuutta koskeva tietämys ja olennaiset koulutus- ja käyttöluvat. Suosittelemme yhteydenottamista valtuutettuun huoltoon ennen huoltoa. 1 MMA-250 MMA-315 MMA-400 viat ja toimenpiteet Vika Virtavalo ei syty, tuuletin ei toimi ja hitsausvirtaa ei ole. Toimenpide 1 "Varmista, että virtakytkin on suljettu. 2 "Varmista, että virransyöttö (joka on liitetty syöttökaapeliin) toimii. 3 "Ylikuumenemissuoja (4 kpl) on viallinen (24 V rele viallinen) 4 "Virtalähteen levy pohjalevyssä ongelmia, DC537V lähtöjännitettä): (1)" Silikonisiltapiiri viallinen, kaapeli löysällä. (2)" Levyn osa palanut. (3)" Tarkasta johto ilmakytkimen ja virtalähteen levyn, virtalevyn välillä MOS-levyssä. 5 "Ohjauslevyn virtalähteessä on ongelma. (Ota yhteyttä jälleenmyyjään tai valmistajaan.)

13 Tuuletin toimii ja vian merkkivalo palaa, mutta hitsausvirtaa ei ole. 1 "Tarkasta komponenttien liitännät. 2 "Tarkasta, onko lähtöliitin viallinen tai heikosti liitetty. 3 "Vika ehkä invertterin piirissä; irrota MOS-levyssä sijaitseva päämuuntajan virtapistoke (VH-07 tuulettimen lähellä) ja kytke kone päälle uudestaan. (1)" Jos vikailmaisin palaa, MOS-levyn osa on viallinen, tarkasta ja vaihda se. (2)" Jos vikailmaisin ei pala: a." Keskilevyn muuntaja on ehkä viallinen, mittaa ensiöinduktanssi ja päämuuntajan Q-taso induktanssisillalla. Ensiötaso on rinnakkaispiiri, L=1,2-2,0 Mh, Q>40 Jos induktanssi- ja Q-taso on matala, vaihda se. a." Jokin muuntajan toissijaisista tasasuuntausputki on viallinen, tarkasta ja vaihda tarvittaessa. 4 "Syöttöpiiri ehkä viallinen. Vikojen tarkastus 2 MMA-85 MMA-105 MMA-125 MMA-140 MMA-160 MMA-180 MMA-200 viat ja niiden ratkaisu Vika Virtavalo ei syty, tuuletin ei toimi ja hitsausvirtaa ei ole. Virtavalo palaa, tuuletin ei toimi ja hitsausvirtaa ei ole. Toimenpide 1."Varmista, että virtakytkin on suljettu. 2."Varmista, että virransyöttö (joka on liitetty syöttökaapeliin) toimii. 1."Kone liitetty 330 V virtalähteeseen ja kone on varustettu 220 V- suojapiirillä, liitä 220 V virtaan ja käytä laitetta uudestaan. 2."220 V virta ei vakiinnu (syöttökaapeli liian ohut) tai syöttökaapeli on liitetty verkkoon, joka laukaisee koneen suojapiirin. Käytä paksumpaa kaapelia ja liitä syöttöliitin kunnolla. Sammuta kone 2-3 minuutiksi ja käynnistä se uudestaan. 3."Virtakytkimen sammutus ja avaaminen nopeasti laukaisee suojapiirin. Sammuta kone ja käynnistä se 2-3 minuutin kuluttua. 4."Kaapelit löysällä virtakytkimen ja virtalähteen levyn välillä, kiristä ne uudestaan.

14 Tuuletin toimii, hitsausvirta ei ole vakaa tai käyttöalueen ulkopuolella, virta on joskus matala ja joskus korkea. Virtavalo palaa, tuuletin ei toimi ja hitsausvirtaa ei ole. Tuuletin toimii ja vian merkkivalo palaa, mutta hitsausvirtaa ei ole. 1."1K potentiaalin laatu heikko, vaihda se. 2."Lähtöliitin viallinen tai heikosti liitetty. 1."Tarkasta komponenttien liitännät. 2."Tarkasta, onko lähtöliitin viallinen tai heikosti liitetty. 3."Tarkasta, että jännite virtalähteen levyn ja MOS-levyn (VH-07) välillä on n. 308 VDC. 4."Vihreä merkkivalo ei syty MOS-levyn apuvirrassa, pyydä jälleenmyyjää tai valmistajaan vaihtamaan se. 5."Jos ohjauspiirissä on ongelmia, pyydä jälleenmyyjää tai valmistajaan vaihtamaan se. 1." Ylivirtasuoja ehkä lauennut, sammuta kone ja odota. Kun vikailmaisin sammuu, käynnistä kone. 2." Ylikuumenemissuoja lauennut, odota 2-3 minuuttia. 3." Invertterin piiri ehkä viallinen: irrota MOS-levyssä sijaitseva päämuuntajan virtapistoke irti (VH-07 tuulettimen lähellä) ja kytke kone päälle uudestaan. (1)! Jos vikailmaisin palaa, MOS-levyn osa on viallinen, tarkasta ja vaihda se. (2)! Jos vikailmaisin ei pala: c.! Keskilevyn muuntaja on ehkä viallinen, mittaa ensiöinduktanssi ja päämuuntajan Q-taso induktanssisillalla. Ensiötaso on rinnakkaispiiri, L=1,2-2,0 Mh, Q>40 Jos induktanssi- ja Q-taso on matala, vaihda se. d.! Jokin muuntajan toissijaisista tasasuuntausputki on viallinen, tarkasta ja vaihda tarvittaessa. 4." Syöttöpiiri ehkä viallinen.

Plasmaleikkuri CUT40 / CUT60 / CUT100

Plasmaleikkuri CUT40 / CUT60 / CUT100 Käyttöohje Plasmaleikkuri CUT40 / CUT60 / CUT100 CUT Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä 1. Käytä suojalaseja! 2. Käytä suojakäsineitä! 3. Käytä suojavaatteita! Turvallisuusohjeet Koska hitsauksen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MALLI: CUT 30/40/60 INVERTTERI-PLASMALEIKKURI

KÄYTTÖOHJE MALLI: CUT 30/40/60 INVERTTERI-PLASMALEIKKURI . KÄYTTÖOHJE MALLI: CUT 30/40/60 INVERTTERI-PLASMALEIKKURI TUOTTEIDEN KUVAUS Onnittelut ostoksestasi. CUT30, CUT40 ja CUT60 on valmistettu edistyneimmällä inverttitekniikalla. 50Hz/60Hz:n taajuus muunnetaan

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power i_tig 201 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISTÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan pitkä ja ongelmaton toiminta edellytämme

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST SUPER CUT 50 ESITTELY SUPER CUT-50 plasmaleikkureiden valmistuksessa käytetään nykyaikaisinta MOSFET invertteri tekniikka. Verkkojännitteen 50Hz taajuus muunnetaan korkeaksi taajuudeksi

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Plasma 50 Power Plasma 60 Power Plasma 80 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISYÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

MIG-Hitsauskone MIG-130S. Käyttöohje. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä

MIG-Hitsauskone MIG-130S. Käyttöohje. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä Käyttöohje MIG-Hitsauskone MIG-130S Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä 1. Käytä aina hitsausmaskia 2. Käytä aina suojakäsineitä 3. Käytä aina suojavaatteita Turvallisuusohjeet Koska hitsauksen

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Päivitetty : 25/07/2006 Versio : S86 N nomenclature : 73502

Päivitetty : 25/07/2006 Versio : S86 N nomenclature : 73502 Onnittelut tämän hyvin suunnitellun tuotteen valinnasta ; Ennen asennusta ja laitteen käyttöä lue huolellisesti seuraavat suositukset turvallisuudesta, jotta voit välttää onnettomuudet käyttäjälle ja vahingot

Lisätiedot

HQ-PURE300/12 (F) HQ-PURE300/24 (F) 300 WATIN DC-AC SINIAALTOINVERTTERI

HQ-PURE300/12 (F) HQ-PURE300/24 (F) 300 WATIN DC-AC SINIAALTOINVERTTERI SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-PURE300/12 (F) HQ-PURE300/24 (F) 300 WATIN DC-AC SINIAALTOINVERTTERI LUE OHJEET ENNEN KÄYTTÖÄ! Hyödylliset sovellukset Kannettavat, radiot, pienet televisiot, VCR-nauhurit, DVD-soittimet,

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin Käyttöohje Kiitos että valitsit tämän tuotteen. Ole hyvä ja lue ohjeet huolella ennen käyttöönottoa ja säästä ne tulevaa tarvetta varten, jotta laitetta voitaisiin aina käyttää

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Pro 205 Power Pro 256 ESITTELY Power Pro sarjan hitsauskoneiden valmistuksessa käytetään nykyaikaista invertteri tekniikka. Koneet ovat monitoimi laitteita joilla voidaan hitsata

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖLIESI OCE 40 OCE Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 UHDISTUS JA HOITO... 2

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

PAC 1600. Asennus- ja käyttöohje. Edistykselliset akkulaturit

PAC 1600. Asennus- ja käyttöohje. Edistykselliset akkulaturit PAC 1600 Asennus- ja käyttöohje Edistykselliset akkulaturit Sisällys POWERFINN PAC 1600...2 Yleistä...2 Asennus...3 Käyttö...4 Turvaohjeita...5 Vianmääritys ja korjaus...6 Takuu...6 Liite A...6 Liite B...7

Lisätiedot

TURVALLISUUSOHJEET Noudata näitä ohjeita tarkasti. Väärinkäyttö voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden tai kuoleman.

TURVALLISUUSOHJEET Noudata näitä ohjeita tarkasti. Väärinkäyttö voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden tai kuoleman. OHJEKIRJA AC/DC TIG-INVERTTERI (3-VAIHE 400V) TURVALLISUUSOHJEET Noudata näitä ohjeita tarkasti. Väärinkäyttö voi aiheuttaa vakavan onnettomuuden tai kuoleman. TARKISTA TYYPPIKILVESTÄ SOVELTUVA VIRTALÄHDE!

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-150 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä

Lisätiedot

Käyttöohje FIN. Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A

Käyttöohje FIN. Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A Käyttöohje FIN Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A 1. Turvallisuusohjeet Varoitus! Lue käyttöohjeen huolellisesti ennen tämän laitteen asentamista

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 Mitat P x L x K 480x289x100 DC / AC INVERTTERI 12V 2500W 230V AC 50Hz 1702-8571 Matkailuautot Husbilar

Lisätiedot

Kuva 1: Kojeen rakenne

Kuva 1: Kojeen rakenne Tilausnro. : 2874 Käyttö- ja asennusohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Tutustu huolellisesti ohjeisiin ja huomioi ne. Ohjeiden huomiotta jättäminen saattaa

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen jossa käsitellään sähkö-ja

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Tilausnro.: 2688.. Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset vahingot ovat mahdollisia. Tutustu huolellisesti

Lisätiedot

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF YLEISTÄ Digitaalinen näyttötaulu on elektroninen alusta, joka korvaa paperille merkityt tiedot kerrostalojen auloissa. Kolme : - Kaksi mallia asennettavaksi sisälle:

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

PAC 600 PAC 800 PAC 800 comfort

PAC 600 PAC 800 PAC 800 comfort PAC 600 PAC 800 PAC 800 comfort Asennus- ja käyttöohje Edistykselliset akkulaturit Sisällys POWERFINN PAC 600/800...2 Yleistä...2 Asennus...3 Käyttö...4 Turvaohjeita...5 Vianmääritys ja korjaus...6 Takuu...6

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN. Käännös alkuperäisestä ohjeesta

KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN. Käännös alkuperäisestä ohjeesta KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN Käännös alkuperäisestä ohjeesta 1. Johdanto Tämä laturi on suunniteltu autojen, moottoripyörien, veneiden

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 DA HU FI CS NO SV IT PT NL SL LT EL BG RU E F B D C A 3 DANSK 05-08 SUOMI 09-12 NORSK 13-16 SVENSKA 17-20 ITALIANO 21-24 PORTUGUÊS 25-28 NEDERLANDS 29-32 MAGYAR 33-36 ČESKY

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. vahvistin pistorasiaan vahvistin pistorasiaan Tuotenro. : FMR100SGWW Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset

Lisätiedot

TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE

TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE 03.10.-94 VR TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE Kun keskus on asennettu paikalleen ja verkkojännite 230V 50Hz kytketty liittimiin L,N ja PE, voidaan akut kytkeä niille varattuihin

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön 1. TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE Otsonaattori ammattikäyttöön OZO MINI Ozo Mini on otsonaattori, joka soveltuu hajujen poistamiseen esimerkiksi navettakeittiöistä tai muista tiloista, joissa vaaditaan jatkuvaa

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

1. Yleisiä turvallisuusohjeita 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3

1. Yleisiä turvallisuusohjeita 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3 307416 FI Uppoasennettava yleiskäyttöinen himmennin DIMAX 541 plus E 5410130 DIMAX 542 plus S 5420130 1. Yleisiä turvallisuusohjeita 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3 Hävittäminen 4 3. Asennus ja liitäntä

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2

Verkkoliitäntäjohdot. Huomautuksia virtalähteestä FIN-2 Järjestelmän suunnittelu Kunnollinen järjestelmän suunnittelu on paras tapa maksimoida vahvistimen suorituskykyä. Suunnittelemalla asennuksen huolellisesti voit välttää tilanteita, joissa järjestelmäsi

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC1500 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895348

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC1500 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3895348 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX RC1500. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX RC1500 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS

PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PANEELILÄMMITIN KÄYTTÄJÄN OPAS PH35-600 220-240V~ 50-60Hz 500-600W IP24 Soveltuu käytettäväksi vain tiloissa joissa on hyvä ilmanvaihto. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja pidä ne tallessa.

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 FI F E G D B C A 3 SUOMI 08-10 4 HIUSTENKUIVAAJA HD 3700 Turvallisuus Ota huomioon seuraavat ohjeet laitetta käytettäessä. 7 Laite on suunniteltu vain kotitalouskäyttöön. 7 Älä

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

PAC 3200. Asennus- ja käyttöohje. Edistykselliset akkulaturit

PAC 3200. Asennus- ja käyttöohje. Edistykselliset akkulaturit PAC 3200 Asennus- ja käyttöohje Edistykselliset akkulaturit Sisällys POWERFINN PAC 3200... 2 Yleistä... 2 Asennus... 3 Käyttö... 4 Turvaohjeita... 6 Vianmääritys ja korjaus... 7 Takuu... 7 Liite A... 10

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 610 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 5 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

AA/AAA/C/D/PP3 AKKUPARISTOLATURIN TUOTEOHJE

AA/AAA/C/D/PP3 AKKUPARISTOLATURIN TUOTEOHJE AA/AAA/C/D/PP3 AKKUPARISTOLATURIN TUOTEOHJE Mallinumero: VTE-10000 Universaali älykäs LCD NiMH & NiCd laturi kansainvälliseen käyttöön Ulkoinen AC-adapteri (Käyttöjännite 100-240V AC) kansainväliseen käyttöön

Lisätiedot

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje Nokeval FD100-sarja Käyttöohje Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD100A4 and FD100A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 7 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 Mitat P x L x K 415x283x100 PUHDAS SINIAALTO DC TO AC INVERTTERI 24V 1500W 230V AC 50Hz 1702-8567

Lisätiedot

Caddy 150 & Caddy Tig 150 LHQ 150, LTV 150 SVENSKA.......................................................3 DANSK.........................................................10 NORSK.........................................................17

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC2000EGP

Käyttöoppaasi. AEG-ELECTROLUX RC2000EGP Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle AEG-ELECTROLUX RC2000EGP. Löydät kysymyksiisi vastaukset AEG-ELECTROLUX RC2000EGP käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja MOOTTORIVENTTIILI Käsikirja Tutustu käsikirjaan huolella ennen järjestelmän käyttöönottoa. Ainoastaan valtuutettu huoltohenkilökunta on oikeutettu suorittamaan säätöja korjaustoimenpiteitä. Korjauksessa

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin

DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R. Järjestelmävalaisin DEU EN FRA Käyttöohje TANEO SAR(K)L 12/24/36 (A)R Järjestelmävalaisin Turvallisuus fin EN 1 Turvallisuus Valaisin on suunniteltu viimeisintä tekniikkaa hyväksi käyttäen Valmistettu ja testattu erittäin

Lisätiedot

TDS 100. FI Käyttöohje Elektroninen kuumailmapuhallin

TDS 100. FI Käyttöohje Elektroninen kuumailmapuhallin TDS 100 FI Käyttöohje Elektroninen kuumailmapuhallin TRT-BA-TDS 100 -TC-001-FI TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Lisätiedot

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS Sisältö 1. TEKNISET TIEDOT... 2 2. KUVAUS... 3 3. KÄYTTÖ... 4 4. LIITÄNTÄ... 5 5. VIAN ETSINTÄ... 6 6. VALMISTAJA... 6 VIM-M2 FI.docx 2006-03-01 / BL 1(6) 1. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA Sisällysluettelo Versio A 1. Johdanto... 1 Huomautus... 1 Turvallisuusohjeet... 1 2. Tekniset tiedot... 2 Ominaisuudet... 2 Tekniset tiedot... 3 Kapasiteetti ja tarkkuus...

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000

KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 KÄYTTÖOHJEKIRJA I 3000 JOHDANTO Hyvä asiakas Kiitos siitä, että valitsit toimittajaksi Pullman-Ermatorin. Toivomme, että uusi teollisuusimurinne I 3000 toimii tyydyttävästi ja täyttää kaikki siihen asetetut

Lisätiedot

*Nollasiirtymäkytkennän moitteeton toiminta edellyttää oikeaa liitäntää

*Nollasiirtymäkytkennän moitteeton toiminta edellyttää oikeaa liitäntää 2 2 310 321 01 LUNA LUNA 109 109 0 100, 109 0 200 110 0 100, 110 0 200 Asennus- ja käyttöohje Hämäräkytkin Test 2 2000 LUNA 109 I:2-35 II : 35-200 III : 200-1000 min max IV:1-5klx V: 5-50klx min DK S N

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS!

Turvallisuusohjeet. Vaarat. Turvatoimenpiteet kaikkien ajoneuvojen kanssa työskentelyyn. Erikoistoimenpiteet ilmajousitetuissa ajoneuvoissa VAROITUS! Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Työskentely nostetun ajoneuvon ja päällirakenteen kanssa Mekaaniset ja hydrauliset nostolaitteet voivat kaatua tai laskeutua vahingossa virheellisen

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Aurinkotuuletin AirPlus 100 & 120

Aurinkotuuletin AirPlus 100 & 120 Aurinkotuuletin AirPlus 100 & 120 Tuotenumerot 105071 & 105076 Sunwind Gylling Oy Niemeläntie 4 20780 Kaarina Hyvä asiakas, Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen asentamista ja ensimmäistä

Lisätiedot

Register your product and get support at. HP8117. Käyttöopas

Register your product and get support at.   HP8117. Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Käyttöopas a b Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin tuki ja rekisteröi

Lisätiedot

Straightener HP8331. Register your product and get support at Käyttöopas

Straightener HP8331. Register your product and get support at   Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8331 FI Käyttöopas Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi Philipsin tuki ja

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

MONITOIMITEROITIN KÄYTTÖOHJE

MONITOIMITEROITIN KÄYTTÖOHJE MONITOIMITEROITIN 1 KÄYTTÖOHJE 1 2 TEKNISET TIEDOT Moottori Vapaat kierrokset Laikan halkaisija Poran maks. halkaisija Poran min. halkaisija 65 W 6700 RPM 51 MM 13 MM 3 MM Säilytä nämä käyttöohjeet Käyttöohjeesta

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE DC 500 E Puruimuri KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo 1. Tekniset tiedot 2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Pakkauksen purkaminen 4. Toimitussisältö 5. Rakenne 5.1. Imurin kokoaminen 5.2. Sähköliitäntä 6. Varaosalista

Lisätiedot

Hairdryer HP4997/00. Register your product and get support at Käyttöopas

Hairdryer HP4997/00. Register your product and get support at  Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4997/00 FI Käyttöopas h i a b g c f d e Suomi Olet tehnyt erinomaisen valinnan ostaessasi Philipsin laitteen! Käytä hyväksesi

Lisätiedot

Ohjekirja Sähkölämmitin K ,K

Ohjekirja Sähkölämmitin K ,K GILS Ohjekirja Sähkölämmitin K9000004,K9000005 Ohjeet on luettava ennen käyttöä TÄRKEÄÄ TIETOA TURVALLISUUDESTA Sähkölaitteita käytettäessä on aina noudatettava muun muassa seuraavia yleisiä turvallisuusohjeita:

Lisätiedot