Hallitus sivu 1 (18)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hallitus sivu 1 (18)"

Transkriptio

1 Hallitus sivu 1 (18) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 5/2017 Aika klo 9.00 Paikka Solju, Sajos, Inari / skype L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja poissa Heikki Paltto I varapuh. joht. Tuomas Aslak Juuso II Petra Magga-Vars jäsen Pentti Pieski Magreta Sara Nilla Tapiola Pia Ruotsala hallintopäällikkö, pöytäkirjanpitäjä Sarita Kämäräinen ma. esittelijä 5 Kalle Varis vs lakimiessihteeri 6 Ulla Aikio-Puoskari koulutussihteeri 7 Leena Heinämäki asiantuntija 9 (skype) Hannu Kangasniemi oppimateriaalisihteeri 10

2 Hallitus sivu 2 (18) Sh KOKOUKSEN AVAUS Sh KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Esitys: Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Ilmoitus kokouksesta on lähetetty Kokouskutsu-esityslista liitteineen on lähetetty jäsenille Sh PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Esitys: Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina.

3 Hallitus sivu 3 (18) Sh ASIOIDEN KÄSITTELYJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Hallintopäällikön esitys (PR): Hyväksytään seuraava asioiden käsittelyjärjestys: 5 Lausunto hallituksen esityksestä laeiksi rajat ylittävästä terveydenhuollosta annetun lain ja sairausvakuutuslain muuttamisesta 6 Lausunto maakuntien rahoitusta koskevan lakiluonnoksen täydentämiseksi 7 Lausunto Ylen alueellisten uutisten verkkopalvelujen ja personoinnin ennakkoarvioinnista 8 Saamelaiskäräjien talousarvioesitys vuodelle Saamelaisten oikeuksien toteutuminen: kansainvälinen oikeusvertaileva tutkimus 10 Selvitys saamenkielisen oppimateriaalin tuottamiseen osoitetun valtionavustuksen käytöstä vuonna Puheenjohtajien katsaus tehtäviinsä liittyvistä toimista 12 Muut esille tulevat asiat 13 Ilmoitusasiat 14 Kokouksen päättäminen

4 Hallitus sivu 4 (18) Sh 5 LAUSUNTO HALLITUKSEN ESITYKSESTÄ LAEIKSI RAJAT YLITTÄVÄSTÄ TERVEYDENHUOLLOSTA ANNETUN LAIN JA SAIRAUSVAKUUTUSLAIN MUUTTAMISESTA Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää jakelussa mainittuja antamaan lausuntonsa luonnoksesta hallituksen esitykseksi rajat ylittävästä terveydenhuollosta annetun lain (1201/2013) ja sairausvakuutuslain (1224/2004) muuttamiseksi klo mennessä (liite 1). Esityksessä ehdotetaan EU- ja ETA-valtiossa ja Sveitsissä terveyspalveluja käyttäneelle henkilölle maksettavien korvauksien maksamista samoin perustein, kuten jos henkilö olisi käyttänyt Suomessa maakunnan järjestämiä terveyspalveluja. Muissa valtioissa henkilölle aiheutuneita kustannuksia ei korvattaisi. Esityksessä ehdotetaan myös, että maakunnat vastaisivat asukkailleen näissä valtioissa terveyspalvelujen käytöstä aiheutuneista kustannuksista. Lisäksi ehdotetaan valtion korvauksen laajentamista koskemaan lastensuojelulain, mielenterveyslain ja tartuntatautilain soveltamisesta johtuvia tilanteita, joissa maakunta on järjestänyt sairaanhoitoa kotikuntaa vailla olevalle henkilölle. Hallituksen esitys on valmisteltu osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta (soteuudistus) ja siihen liittyvää maakuntahallinnon perustamista. Sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä on valmisteltu lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädäntöä, uudistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon monikanavaista rahoitusta sekä siirretään valtion aluehallinnon sekä kuntien ja kuntayhtymien muiden kuin sosiaali- ja terveydenhuollon tehtäviä maakunnille. Sosiaali- ja terveyslautakunnan ma. esittelijä Sarita Kämäräinen on valmistellut asiasta lausuntoluonnoksen. Ma. esittelijän esitys (SK): Päätös Hallitus hyväksyy lausuntoluonnoksen sosiaali- ja terveysministeriölle toimitettavaksi (liite 2).

5 Hallitus sivu 5 (18) Sh 6 LAUSUNTO MAAKUNTIEN RAHOITUSTA KOSKEVAN LAKILUONNOKSEN TÄYDENTÄMISEKSI Valtiovarainministeriö on pyytänyt lausuntoja mennessä luonnoksesta hallituksen esityksen (15/2017vp) täydentämiseksi maakuntien perustamista ja sosiaali-ja terveydenhuollon järjestämisen uudistusta koskevaksi lainsäädännöksi sekä Euroopan paikallisen itsehallinnon peruskirjan 12 ja 13 artiklan mukaisen ilmoituksen antamiseksi (liite 3). Esitysluonnoksessa ehdotetaan täydennettäväksi maakuntien rahoituksesta annettua lakiehdotusta siten, että maakuntien rahoitusjärjestelmää voitaisiin käsitellä kokonaisuutena kaikkien maakunnan vastuulle siirtyvien tehtävien rahoituksen osalta. Eduskuntakäsittelyssä oleva maakuntien rahoitusta koskeva lakiehdotus sisältää tässä vaiheessa vain sosiaali-ja terveydenhuollon, ympäristöterveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävien rahoitusta koskevan sääntelyn. Annettuun hallituksen esitykseen sisältyy ehdotus maakuntalaiksi, jossa on ehdotettu säädettäväksi myös muiden kuin sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon tehtävien siirtymisestä maakunnalle. Tällaisia tehtäviä ovat aluekehittämisen ja rakennerahastotoiminnan, elinkeinojen edistämisen, alueiden käytön ohjauksen ja suunnittelun, maatalous-ja viljelijäntukihallinnon, maatalous- ja turkistarhayrittäjien lomituksen, vesivarojen käytön ja hoidon, vesien-ja merenhoidon, rakentamisen ohjauksen, kulttuuriympäristön hoidon, maakunnallisen identiteetin ja kulttuurin edistämisen, ympäristötiedon tuottamisen ja jakamisen tehtävät sekä maakunnille lain perusteella erikseen säädettävät tehtävät. Näiden tehtävien rahoitusta koskevat ehdotukset sisältyvät nyt käsiteltävänä olevaan esitysluonnokseen. Lisäksi esitysluonnoksessa ehdotetaan täydennettäväksi maakuntalain, sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain ja pelastustoimen järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta annettavaksi ehdotettua lakia sosiaali-ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen toimitiloihin myönnettyjä valtionavustuksia koskevalla pykälällä. Voimaanpanolakiin esitettävällä säännöksellä varmistettaisiin, että uudistuksen toimeenpanon seurauksena kunnilta tai kuntayhtymiltä ei ryhdytä perimään takaisin sosiaali- ja terveydenhuollon tai pelastustoimen toimitiloihin myönnettyjä valtionavustuksia, jos toimitilan käyttötarkoituksen, hallinnan tai omistusoikeuden muutos tai jääminen kokonaan pois käytöstä ei johdu kunnan tai kuntayhtymän vaikutusmahdollisuuksien piirissä olevasta syystä, vaan nimenomaan uudistuksen toimeenpanosta.

6 Hallitus sivu 6 (18) Sh 6 jatkuu Vs. lakimiessihteerin esitys (KV): Hallitus hyväksyy lausuntoluonnoksen toimitettavaksi valtiovarainministeriölle (liite 4).

7 Hallitus sivu 7 (18) Sh 7 YLEN ALUEELLISTEN UUTISTEN VERKKOPALVELUJEN JA PERSONOINNIN ENNAKKOARVIOINTI Yleisradion hallintoneuvoston on Yleisradiolain 6a :n mukaisesti tehtävä ennakkoarviointi sellaisista Yleisradion uusista palveluista ja toiminnoista, joilla on vähäistä suurempaa vaikutusta tarjolla olevien sisältöpalveluiden kokonaisuuteen ja jotka ovat merkittävyydeltään, ajalliselta kestoltaan ja kustannuksiltaan olennaisia. Viestinnän Keskusliitto (nyk. Medialiitto ry) on pyytänyt Yleisradio Oy:n hallintoneuvostoa ennakkoarvioimaan Yleisradio Oy:n julkistaman verkkosivujen uudistuksen ja erityisesti sen alue- ja paikallisuutispalvelun vaikutukset sanomalehtien uutistarjontaan verkossa. Ennakkoarviointipyynnössä on myös toivottu, että hallintoneuvosto arvioisi uutispalvelun personointia julkiseen mediapalveluun liittyvänä periaatetason kysymyksenä. Hallintoneuvosto on päättänyt kokouksessaan aloittaa ennakkoarvioinnin siten laajennettuna, että Yleisradion palveluiden personointia arvioitaisiin yleisenä, ei vain uutisalueen palvelukonseptina. Ennakkoarvioinnin avulla selvitetään muun muassa palvelun mahdolliset positiiviset ja negatiiviset vaikutukset markkinoihin ja kilpailuun sekä palveluiden merkitys julkisen palvelun kannalta. Hallintoneuvosto on avannut kaikille avoimen lausuntokierroksen ennakkoarvioinnin toteuttamiseksi. Verkkosivulla on julkaistu arvioinnin kohteina olevat palvelukuvaukset. Saatetekstin mukaisesti arvioinnin kohteena olevista asioista lausunnot pyydetään lähettämään mennessä (liite 5). Lausunnoissa toivotaan vastauksia julkista palvelua koskeviin kysymyksiin (liite 6). Yleisradion hallintoneuvosto käsittelee asiaa kokouksessaan Koulutussihteerin esitys (UAP): Hallitus hyväksyy lausuntoluonnoksen Yleisradion alueellisten uutisten verkkopalveluista ja personoinnista (liite 7).

8 Hallitus sivu 8 (18) Sh 8 SAAMELAISKÄRÄJIEN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE Oikeusministeriön demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikkö on pyytänyt sähköpostitse Saamelaiskäräjiä toimittamaan talousarvioesityksensä vuodelle mennessä. Talousarvioehdotus koskee oikeusministeriön hallinnonalalla olevaa Saamelaiskäräjien varsinaisen toiminnan valtionavustusta (momentti ). Saamelaiskäräjien työjärjestyksen 4 :n 6 kohdan mukaan saamelaiskäräjien kokous hyväksyy ehdotuksen valtion talousarvioon vuosittain otettavasta käräjien valtionavustuksesta. Työjärjestyksen 6 :n 8 kohdan mukaan hallitus voi ratkaista käräjien kokoukselle kuuluvan asian, jos asian kiireellisyys sitä vaatii ja hallitus yksimielisesti toteaa asian niin kiireelliseksi, ettei sitä voida siirtää käräjien seuraavaan kokoukseen. Tällainen ratkaisu on tuotava lähimpään käräjien kokoukseen ilmoitusasiana. Ratkaisuvallan siirtäminen ei ole kuitenkaan sallittua edellä 4 :n 21 ja 22 kohdassa tarkoitetuissa asioissa. Trondheimin matkan kustannusten vuoksi Saamelaiskäräjien täyskokous kokoontuu vuonna 2017 kolme kertaa. Saamelaiskäräjien työjärjestyksen 23 :n 6 kohdan mukaan hallintopäällikön tehtävänä on laatia ko. ehdotus. Saamelaiskäräjät on toimittanut oikeusministeriölle oikeusministeriön hallinnon alalle kuuluvien laitosten ja virastojen tavoin kehyksiä koskevan määrärahaehdotuksensa vuosille (liite 8). Oikeusministeriön ja Saamelaiskäräjien budjettineuvottelut on sovittu pidettäväksi vuosittain syyslokakuussa. Hallintopäällikön esitys (PR): Hallitus 1) toteaa, että asian kiireellisyyden vuoksi hallitus hyväksyy käräjien kokouksen puolesta ehdotuksen valtion talousarvioon vuosittain otettavasta käräjien valtionavustuksesta, 2) vie asian ilmoitusasiana käräjien seuraavaan kokoukseen , 3) hyväksyy talousarvioehdotuksen vuodelle 2018 oikeusministeriölle toimitettavaksi (liite 9).

9 Hallitus sivu 9 (18) Sh 9 SAAMELAISTEN OIKEUKSIEN TOTEUTUMINEN: KANSAINVÄLINEN OIKEUSVERTAILEVA TUTKIMUS Valtioneuvoston tilaama Saamelaisten oikeuksien toteutuminen -tutkimus (liite 10) liittyy valtioneuvoston päätöksentekoa tukevaan selvitys- ja tutkimustoimintaan. Tavoitteena on ollut saada lisäselvitystä valtion haasteisiin viedä eteenpäin saamelaisten oikeuksia, mm. saamelaiskäräjälain uudistusta sekä ILO sopimus 169:n ratifiointia. Tutkimus pyrkii myös vastaamaan valtioneuvoston määrittelemään tietotarpeeseen, joka liittyy erityisesti saamelaisten maa- ja osallistumisoikeuksiin sekä saamelaismääritelmään. Tutkimuksessa tarkastellaan saamelaisten maa- ja osallistumisoikeuksia perustuslain ja kansainvälisen oikeuden valossa sekä alkuperäiskansojen oikeuksien kannalta keskeisten valtioiden oikeusjärjestelmissä. Oikeusvertailussa Pohjoismaiden lisäksi mukana ovat Uusi-Seelanti, Kanada ja Latinalaisen Amerikan maita, joiden kohdalla maa- ja osallistumisoikeuksien lisäksi on selvitetty sitä, miten alkuperäiskansat määritellään kyseisissä valtioissa. Hallintopäällikön esitys (PR): Hallitus 1) kuulee päätutkijana toiminutta OTT Leena Heinämäkeä, 2) keskustelee tutkimuksen keskeisimmistä johtopäätöksistä ja suosituksista.

10 Hallitus sivu 10 (18) Sh 10 SELVITYS SAAMENKIELISEN OPPIMATERIAALIN TUOTTAMISEEN OSOITETUN VALTIONAVUSTUKSEN KÄYTÖSTÄ VUONNA 2016 Saamelaiskäräjät sai valtion vuoden 2016 talousarvion momentilta euroa valtionavustustasaamenkielisen oppimateriaalin valmistamista varten. Saamelaiskäräjien työjärjestyksen mukaan koulutus- ja oppimateriaalilautakunnan tulee toimittaa Saamelaiskäräjien hallitukselle selvitys saamelaisen oppimateriaalimäärärahan käytöstä (11 kohta 12). Koulutus- ja oppimateriaalitoimisto on toimittanut raportin avustuksen käytöstä Opetushallitukselle Oppimateriaalisihteerin esitys (HK): Hallitus hyväksyy selvityksen saamenkielisen oppimateriaalin valmistamiseen osoitetun valtionavustuksen käytöstä vuonna 2016 (liite 11).

11 Hallitus sivu 11 (18) Sh PUHEENJOHTAJIEN KATSAUS TEHTÄVIINSÄ LIITTYVISTÄ TOIMISTA Saamelaiskäräjien työjärjestyksen 7 :n 2 momentin mukaan puheenjohtaja antaa tarpeen mukaan käräjien ja hallituksen kokousten yhteydessä selvityksen tehtäviinsä kuuluvista toimistaan. Hallintopäällikön esitys (PR): Hallitus kuulee puheenjohtajien katsaukset saamelaiskäräjien toiminnasta hallituksen 3/2017 kokouksen jälkeen ja merkitsee katsaukset tiedoksi.

12 Hallitus sivu 12 (18) Sh MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

13 Hallitus sivu 13 (18) Sh ILMOITUSASIAT Hallintopäällikön esitys (PR): 1. Puheenjohtajan päätökset - Lausunto Eduskunnan perustuslakivaliokunnalle Hallituksen esityksestä 15/2017vp maakuntien perustamiseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevaksi lainsäädännöksi (Liite 1T), - Lausunto Sosiaali- ja terveysministeriölle luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi (Liite 2T), - Lausunto Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnalle hallituksen esityksestä laiksi Yleisradio Oy:stä annetun lain muuttamisesta (Liite 3 T), - Lausunto Oikeusministeriölle hallituksen esityksestä saamen kielilain muuttamiseksi (Liite 4T), - Vastaus sidosryhmäkyselyyn metsätaloudesta Suomessa (Liite 5T), - Lausunto Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle kullanhuuhdontalupahakemuksesta HL2012:0080 sekä muista vireillä olevista kullanhuuhdontaluvista Palsinojan alueella (Liite 6T), - Lausunto Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle kullanhuuhdontalupahakemuksesta HL2015:0021 sekä muista vireillä olevista kullanhuuhdontaluvista Palsinojan alueella (Liite 7T), 2. I varapuheenjohtajan päätökset 3. II varapuheenjohtajan päätökset 4. Hallintopäällikön päätökset - palkannut Esko Aikion 50 %:n työajalla määräaikaiseksi lakimiessihteeriksi ajalle , - myöntänyt hoitovapaan Kaisa Tapiola-Länsmannille ajalle , - palkannut nuorisosihteerin viransijaiseksi Kati Eriksenin ajalle , 5. Muistiot - Muistio Alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista annettavaan hallituksen esitykseen liittyvästä Saamelaiskäräjälain 9 :n mukaisesta neuvottelusta (Liite 8T), - Kokousmuistio Perinnetietoverkoston tapaamisesta (Liite 9 T), 6. Saapuneet kirjeet - Maa- ja metsätalousministeriön kirje Suomen delegaation nimeämisestä YK:n metsäfoorumin kahdettatoista istuntoa (UNFF12) varten (liite 10 T),

14 Hallitus sivu 14 (18) Sh 13 jatkuu - Apulaisoikeuskanslerin päätös koskien Saamelaiskäräjien tekemää kantelua Tenojoen kalastussopimuksen valmistelusta (liite 11 T). 7. Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökset 8. Koulutus- ja oppimateriaalilautakunnan päätökset Koulutus- ja oppimateriaalilautakunta on kokouksessaan (1/2017) päättänyt: - jatkaa taidetapahtumatyöntekijän työsuhdetta saakka; - hyväksyä saamelaiskäräjien hallitukselle osoitettavan selvityksen saamenkielisen oppimateriaalin tuottamiseen osoitetun valtionavustuksen käyttämisestä vuonna 2016; - myöntää saamenkielisen päivähoidon turvaamiseksi vuonna 2017 osoitetun valtionavustuksen Inarin, Enontekiön ja Utsjoen kunnille niiden kanssa solmittujen sopimusten mukaisesti; - hyväksyä Enontekiön kunnan antaman tiliselvityksen saamenkielisen päivähoidon turvaamiseksi vuonna 2016 osoitetun valtionavustuksen käytöstä ja maksaa kunnalle avustuksen 3. erän; - hyväksyä Utsjoen kunnan antaman tiliselvityksen saamenkielisen päivähoidon turvaamiseksi vuonna 2016 osoitetun valtionavustuksen käytöstä ja maksaa kunnalle avustuksen 3. erän; - hyväksyä Inarin kunnan antaman tiliselvityksen saamenkielisen päivähoidon turvaamiseksi vuonna 2016 osoitetun valtionavustuksen käytöstä ja hyväksyä maksettavaksi Inarin kunnalle 3. erän avustuksesta kokouspöytäkirjan liitteessä 39 eritellyn mukaisesti. Avustuksen viimeisestä erästä vähennetään toteutuneen paikkaluvun pienenemisestä johtuen yhteensä 8 979,60, jolloin maksettavaksi jää 5 986,39 ; - siirtää päätöksen tekemisen saamenkielisen päivähoidon turvaamiseksi vuonna 2016 osoitetun valtionavustuksen käyttämättä jäävän 8 979,60 :n jakamisesta kunnille mennessä järjestettävään kokoukseen; - oppimateriaalin kesätyöntekijöistä 2017 seuraavasti: 1) Palkataan Henna Lehtola inarinsaamen oppimateriaalityöhön ja Arla Magga ja Solja Magga pohjoissaamen oppimateriaalityöhön. 2) Valitaan Sunna Länsman harjoittelijaksi edellyttäen, että saadaan harjoittelutuki Giellagas-instituutilta. 3) Valitaan Henna Aikio tekemään Hitruu 3-työkirjaa freelancertyönä. - Oula Guttormin esityksestä saamenkielisen musiikin oppikirjan valmistamiseksi seuraavaa: Jatketaan asian valmistelua ja selvitetään hankkeen suhdetta suunnitelmiin saamenkielisistä laulu- ja joikukirjoista. Selvitetään hankkeen mahdollista aikataulua sekä kaikkien kolmen saamen kielen huomioimista hankkeessa; - pyytää tarkempia tietoja arkistoprojektihankkeen budjetista ja kustannusten jakautumisesta;

15 Hallitus sivu 15 (18) Sh 13 jatkuu - luovuttaa inarinsaamen sanaston vapaasti käytettäväksi (CC BY-lisenssi) Giellateknon verkkopalvelussa ja ilmoittaa kielineuvostolle, että koulutus- ja oppimateriaalilautakunta yhtyy kielineuvoston päätökseen koltansaamen sanaston luovuttamisesta vapaaseen jakamiseen CC BY-oikeuksin ( - maksaa Jouni Moshnikoffin perikunnalle koltansaamen sanakirjojen oikeuksien ostamisen rahoituksesta puuttuvan 2000 oppimateriaalimäärärahoista; - julkaista Áhkubiebmu-kirjat myös koltan- ja pohjoissaamen kielillä luettuina -palvelussa, varata noin 2000 studio- ja äänitystöitä varten sekä selvittää mahdollisuuksia julkaista satukirjastossa myös muita edullisia opetuksen oheismateriaaleja/ lastenkirjoja. Jatkossa oikeuksia ostettaessa otetaan alun perin huomioon myös digitaaliset julkaisuoikeudet; - ottaa kirjailija Niilo Aikion Nigá 2-novellikokoelman saamen kielillä julkaisemisen vuoden 2017 tuotantosuunnitelmaan; - käynnistää inarinsaamen yläkoulun vieraan kielen materiaalin valmistamisen vuonna 2018; - ottaa Tove Janssonin Muumi-sarjan Taikatalvi -kirjan julkaisemisen koltansaamen kielellä tuotantosuunnitelmaan, kääntää kirjan myös inarinsaamen kielelle vuonna 2018 ja painattaa kirjat yhteispainatuksena; - ottaa vuoden 2018 tuotantosuunnitelmaan Satu Moshnikoffin koltansaamen kielellä kirjoittaman ja Katja Gauriloffin kuvittaman Hopeakettu -tarinan julkaisemisen; digitaalisen oppimateriaalityön käynnistämiseen liittyen: jatketaan neuvottelua Ubiikin Cloubi-alustan hinnasta, kääntää pedanet-palvelu saamen kielille sekä pyytää Lapin aluehallintovirastoa järjestämään opettajille koulutusta Pedanetin ja ovttas.no -oppimateriaalityökalujen käyttämisestä; - ottaa lukion pohjoissaamen äidinkielen 5. kurssimateriaalin valmistaminen vuoden 2018 tuotantosuunnitelmaan; - käynnistää Gea 2-kirjan digimateriaalin käsikirjoitustyö ja digimateriaalin teksteihin liittyvä äänitystyö kesällä 2017, tekninen toteutus vuodelle 2018; - julkaista Pii, yläkoulun matematiikan 8. ja 9. luokan materiaalit pohjoissaamen kielellä vuoden 2017 aikana, ja aloittaa inarinsaamenkielisten materiaalien 7. luokan käännös mahdollisuuksien mukaan vuoden 2017 aikana; - ilmoittaa Jyväskylän yliopiston Soveltavan kielentutkimuksen keskukselle, että Saamelaiskäräjien koulutus- ja oppimateriaalilautakunta voi toimia hankkeen ReClas-rahoitushankeen yhteistyötahona saamenkielisen Ekapelin kehitystyössä; - Forum 5-6, historian ja yhteiskuntatiedon materiaalista: käännetään vuoden 2017 aikana pohjoissaamenkieliset oppilaankirjat, työkirjojen julkaiseminen siirretään vuodelle Inarinsaamenkieliset käännökset aloitetaan vuoden 2017 aikana mikäli kääntäjä löytyy; - saamelaisten historiaa ja yhteiskuntaa koskevan oppimateriaalin valmistamista esitetään yhteispohjoismaiseksi hankkeeksi; - Hitruu 4, inarinsaamen vieraan kielen oppimateriaali otetaan vuoden 2017 tuotantosuunnitelmaan; - siirtää Kielâkyeimi 2 - inarinsaamea vieraana kielenä -oppimateriaalin valmistamisesta päättämisen vuoden 2018 budjetin käsittelyn yhteyteen;

16 Hallitus sivu 16 (18) Sh 13 jatkuu - ottaa mahdollisuuksien mukaan pienen digipainoksen Marja-Liisa Olthuisin inarinsaamen sanakirjasta; - biologian ja maantiedon oppimateriaalien (Elo- ja Maa-sarjat) julkaisemisesta inarinsaamen kielellä vuoden 2017 aikana, työkirjat vuoden 2018 puolella, aloittaa pohjoissaamenkielisten kirjojen käännöstyön loppuvuodesta 2017; - siirtää Tieto-, taito- ja temppu -lautapelin painatuksen vuodelle 2018; - valmistaa Muu vuossmuš sää mǩe rjj -koltansaamen oppikirjasta uudistetun painoksen, uudistaa myös kuvitus ja julkaista myös digitaalisena; - valmistaa Jiõnnǩiõll 2 ja 3 -koltansaamen äidinkielen oppikirjoista uudistetut painokset, uudistaa myös kuvitus ja julkaista myös digitaalisena; - pyrkiä toteuttamaan vanhojen perinnekäsitöistä kertovien VHS-filmien digitalisoinnin ennen syyslukukauden 2017 alkamista; - siirtää digitaalisen sukupelin valmistamisen vuodelle 2018; - jatkaa saamenkielisten kirjain-kuvakorttien valmistamista koltan- ja pohjoissaamenkieliin, inarinsaamenkieliset kuvat ovat valmiit; - siirtää osan oheislukemistoiksi tarkoitettujen satukirjojen kääntämisestä vuodelle 2018; - perinteisiä töitä käsittelevien lyhytfilmien valmistamiseen liittyen: valtuuttaa oppimateriaalisihteeri etsimään lyhytfilmin käsikirjoittaja, esiintyjät ja kuvaaja. Toteutetaan työ aikataulujen ja taloudellisten resurssien puitteissa kuluvan vuoden tai vuoden 2018 aikana; - Paikka-Oppi-digitaaliseen kartta-alustaan liittyen: Pyydetään opettajilta arvio materiaalista. Käännetään materiaali saamen kielille kun materiaalin uudistustyö valmistuu mikäli opettajat näkevät materiaalin käyttökelpoiseksi; - selvittää eri julkaisijoiden digitaalisia karttamateriaaleja ja niiden kustannuksia. Asiaan palataan vuoden 2018 tuotantosuunnitelman yhteydessä; - ottaa ortodoksisen uskonnon oppikirjan (Sofian elämää 1-2) tuotantosuunnitelmaan ja julkaista kirjan vuonna 2018; - käynnistää opetusta palvelevan kuva-arkiston suunnittelu. Koulutus- ja oppimateriaalilautakunta on kokouksessaan (2/2017) päättänyt: - siirtää Pedar Jalvi -pelidemon valmistamista koskevan asian seuraavaan kokoukseen; - tarkistaa edellisen kokouksen laskelmaa saamenkielisen päivähoidon turvaamiseksi vuonna 2016 osoitettavaa valtionavustusta koskien ja hyväksyä maksettavaksi Inarin kunnalle 2. ja 3. erän avustuksesta kokouspöytäkirjan liitteessä 6 eritellyn mukaisesti; - hyväksyä maksettavaksi kokouspöytäkirjan liitteessä 7 eritellyt saamenkielisen päivähoidon turvaamiseksi vuonna 2016 tarkoitetut valtionavustukset. Käyttämättä jääneen valtionavustuksen (8 979,60 ) jakokriteerinä käytetään toteutunutta lapsilukua yksiköittäin. 9. Kulttuurilautakunnan päätökset

17 Hallitus sivu 17 (18) Sh 13 jatkuu 10. Nuorisoneuvoston päätökset 11. Elinkeino- ja oikeuslautakunnan päätökset 12. Kielineuvoston päätökset 13. Muut - Edustaja-aloite Evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokoukselle Utsjoen seurakunnan itsenäisen aseman turvaamiseksi (liite 12 T). 14. Henkilöstöasiat - Luettelo saamelaiskäräjien palveluksessa olevista henkilöistä (liite 13 T). T-liitteisiin voi tutustua kokouspaikalla.

18 Hallitus sivu 18 (18) Sh KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 2/2016 SAAMELAISKÄRÄJÄT 5.4.2016. Saamelaiskäräjien kokous 15.4.2016 sivu 1 (18) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 2/2016

SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 2/2016 SAAMELAISKÄRÄJÄT 5.4.2016. Saamelaiskäräjien kokous 15.4.2016 sivu 1 (18) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 2/2016 5.4.2016 Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (18) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 2/2016 Aika 15. päivänä huhtikuuta 2016 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari. Läsnä/ poissa Sanila-Aikio Tiina puheenjohtaja Paltto Heikki

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 (6)

Hallitus sivu 1 (6) 8.5.2018 Hallitus 8.5.2018 sivu 1 (6) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 6/2018 Aika 08. pnä toukokuuta 2018 klo 20.00-23.00 Paikka Skype L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja X poissa Heikki Paltto

Lisätiedot

9.45. lakimiessihteeri

9.45. lakimiessihteeri tark. Sun Jomppanen saamen kieliturvasihteeri/ x Aika ke 26. pnä kesäkuuta 2013 klo 9.00 pci Tiina Sanila-Aikio 1 varapuh. joht. x k Paikka puhelinkokous 9.45 Hallitus sivu 1 (8) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 () pöytäkirjanpitäjä

Hallitus sivu 1 () pöytäkirjanpitäjä Hallitus sivu 1 () SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 7/2013 Aika ma 3. pnä kesäkuuta 2013 alkaen klo 8.30 Paikka Sajos, kokoustila Sisti (3. kerros), Inari L P Läsnä/ Klemetti Näkkäläjärvi puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallitus 13.11.2015 sivu 1 (11) pöytäkirjanpitäjä

Hallitus 13.11.2015 sivu 1 (11) pöytäkirjanpitäjä 6.11.2015 Hallitus sivu 1 (11) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 15/2015 Aika pe 13.pnä marraskuuta 2015 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja poissa Heikki Paltto

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (40)

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (40) 9.6.2017 Saamelaiskäräjien kokous 19.6.2017 sivu 1 (40) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 2/2017 Aika 19. päivänä kesäkuuta 2017 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari. Läsnä/ poissa Sanila-Aikio Tiina puheenjohtaja

Lisätiedot

sivu 1 (7. puheenjohtaja 1 varapuh. joht. II jäsen. pöytäkirj anpitäj ä hallintopäällikkö asiantuntija 5 :ssä

sivu 1 (7. puheenjohtaja 1 varapuh. joht. II jäsen. pöytäkirj anpitäj ä hallintopäällikkö asiantuntija 5 :ssä SÄMEDIGGI SAAMELAISKÄPJÄT Hallitus PÖYTÄKIRJA 2/2013 sivu 1 (7 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 2/2013 Aika Paikka to 7. päivänä helmikuuta 2013 klo 14.00 16.00 puhelinkokous L P Läsnäl Klemetti Näkkäläj

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 (19)

Hallitus sivu 1 (19) 22.8.2017 Hallitus sivu 1 (19) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 10/2017 Aika 29.pnä elokuuta 2017 klo 10 Paikka Sisti (3.krs), Sajos, Inari / skype L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja poissa

Lisätiedot

ma hallintopäällikkö

ma hallintopäällikkö Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (16) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 4/2014 Aika ma 22. päivänä joulukuuta klo 9 Paikka Solju, Sajos, Inari Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa Sanila-Aikio Tiina

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (17)

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (17) Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (17) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 1/2014 Aika Paikka ke 19. päivänä helmikuuta 2014 klo 10 (Suomen aika). Nolia, Umeå, Ruotsi Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (16)

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (16) 27.1.2017 Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (16) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 1/2017 Aika 8. päivänä helmikuuta 2017 klo 10 Paikka Rådhuset, Trondheim Läsnä/ poissa Sanila-Aikio Tiina puheenjohtaja Paltto Heikki

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 15/2016 Kokousaika ti klo 9.30-11.57 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan ruokapalvelukeskuksen kabinetti 1, rak. 1 N/0 Käsiteltävät

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (20)

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (20) Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (20) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 1/2015 Aika ti 24. päivänä helmikuuta 2015 klo 10. Paikka Sajos, Inari. Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa Sanila-Aikio Tiina

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1

Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1 Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1 Aika klo 10:00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 3

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 238 10.10.2016 Kunnanhallitus 269 07.11.2016 Kunnanvaltuusto 46 14.11.2016 Rautavaaran kunnan Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

HE 15/2017 ja HE47/2017 Kielelliset oikeudet

HE 15/2017 ja HE47/2017 Kielelliset oikeudet HE 15/2017 ja HE47/2017 Kielelliset oikeudet Perustuslakivaliokunta 31.5.2017 Valtiovarainministeriö Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen 1 Maakuntalaki ja kielelliset oikeudet (HE

Lisätiedot

ÄŠŠILISTO 4/2014 Sämitige čuákkim SÄMITIGE ČUÁKKIM 4/2014 Äigi Saje

ÄŠŠILISTO 4/2014 Sämitige čuákkim SÄMITIGE ČUÁKKIM 4/2014 Äigi Saje Sämitige čuákkim sijđo 1 (16) SÄMITIGE ČUÁKKIM 4/2014 Äigi vu 22. peeivi juovlâmáánu tme 9 Saje Solju, Sajos, Aanaar Mieldi/ Näkkäläjärvi Klemetti saavâjođetteijee meddâl Sanila-Aikio Tiina I värisaavâjođetteijee

Lisätiedot

SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 5/2008 SAAMELAISKÄRÄJÄT. Hallitus (15) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 5/2008. Aika ke klo 14.

SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 5/2008 SAAMELAISKÄRÄJÄT. Hallitus (15) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 5/2008. Aika ke klo 14. Hallitus 16.04.2008 1 (15) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 5/2008 Aika ke 16.04.2008 klo 14.00- Paikka Saamelaiskäräjien sihteeristö, Inari Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa Seurujärvi-Kari

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 2/2017 16 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 28.02.2017 klo 15:00-17:22 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kokousaika pe klo 8.00-8.55 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 32 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kunnanhallitus 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. 7 Espoon kaupunginhallituksen esitys valtioneuvostolle pelastustoimen ja ensihoidon järjestämisestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. 7 Espoon kaupunginhallituksen esitys valtioneuvostolle pelastustoimen ja ensihoidon järjestämisestä 09.03.2017 Sivu 1 / 1 660/2017 00.01.00.03 7 Espoon kaupunginhallituksen esitys valtioneuvostolle pelastustoimen ja ensihoidon järjestämisestä Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen, puh. 040 527

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 (17) pöytäkirjanpitäjä

Hallitus sivu 1 (17) pöytäkirjanpitäjä 28.8.2015 Hallitus sivu 1 (17) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 11/2015 Aika pe 4.pnä syyskuuta 2015 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja poissa Heikki Paltto

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 196/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Saamelaiskäräjälakitoimikunnan esitys saamelaiskäräjälain muuttamiseksi

Saamelaiskäräjälakitoimikunnan esitys saamelaiskäräjälain muuttamiseksi Lausuntopyyntö 19.06.2018 VN 675/2018 Saamelaiskäräjälakitoimikunnan esitys saamelaiskäräjälain muuttamiseksi Johdanto Lausunnolle lähetetty luonnosehdotus on saamelaiskäräjälain uudistamista valmistelleen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 7/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 27.10.2017 klo 10:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 93 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

33 Pelastuslautakunnan lausunto lakiluonnoksesta pelastustoimen järjestämiseksi

33 Pelastuslautakunnan lausunto lakiluonnoksesta pelastustoimen järjestämiseksi Mikkeli Pöytäkirja 24/2016 1 (8) Aika 03.11.2016, klo 17:00-18:00 Paikka TUMA Sammonkatu 12 Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus 33 Pelastuslautakunnan

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (40)

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (40) 8.6.2018 Saamelaiskäräjien kokous 19.6.2018 sivu 1 (40) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 2/2018 Aika 19. päivänä kesäkuuta 2018 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari. Läsnä/ poissa Sanila-Aikio Tiina puheenjohtaja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1

Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Aika klo 10:00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 8 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 9

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 1/ Asia Otsikko Sivu 1 Katsaus saamenkielisen varhaiskasvatuksen ja

Utsjoen kunta Esityslista 1/ Asia Otsikko Sivu 1 Katsaus saamenkielisen varhaiskasvatuksen ja Utsjoen kunta Esityslista 1/2017 1 Aika klo 12:00 Paikka Sivistystoimisto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Katsaus saamenkielisen varhaiskasvatuksen ja 3 opetuksen tilanteeseen 2 Nuorgamin kielipesän

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2016 Kokousaika Perjantai 21.10.2016 klo 8.30 13.00 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 68 3 Kokouksen avaus 69

Lisätiedot

Sisällysluettelo KEL, :00, Esityslista 1

Sisällysluettelo KEL, :00, Esityslista 1 Sisällysluettelo KEL, 18:00, Esityslista 1-3 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1-1 Esityslistan hyväksyminen... 2 11 Vuonna 2019 järjestettävien vaalien yleiset ennakkoäänestyspaikat Kaarinassa...

Lisätiedot

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/ / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kokousaika torstai 29.11.2018 klo 18.00 19.58 Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Varalla Airi Olsby talouspäällikkö kirkkoherra Veli-Matti Hietikko

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 (25)

Hallitus sivu 1 (25) Hallitus 6.3.2013 sivu 1 (25) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 3/2013 Aika ke 6. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 9.00 Paikka Sajos, kokoustila Silbanásti, Inari Läsnä/ Klemetti Näkkäläjärvi puheenjohtaja

Lisätiedot

Nivasalo Meeri jäsen

Nivasalo Meeri jäsen Inarin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.01.2016 klo 16:00-16:53 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Pietikäinen

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat VM/Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki Lainsäädäntöneuvos Jaska Siikavirta

Lisätiedot

Aika Tiistai klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone, Lappeenranta. Käsiteltävät asiat:

Aika Tiistai klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone, Lappeenranta. Käsiteltävät asiat: LAPPEENRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika Tiistai 10.2.2015 klo 17.00 18.38 Paikka Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone, Lappeenranta Käsiteltävät asiat: 16 KOKOUKSEN AVAUS 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet maanantai 27.3.2017 klo 17.00 Kunnanhallituksen kokoushuone Törmä Tapani Alkkiomäki Jari Annala Tarmo

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HE 146/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta

HE 146/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan valtion televisio- ja

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, Lappeenranta

Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, Lappeenranta AIKA 17.10.2018 15:00 PAIKKA Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Sivistyslautakunta Aika 05.12.2017 klo 09:00 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja

Timo Kiviluoma, kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki, va. hallintojohtaja Eeva Seppänen, sosiaalijohtaja Mika Karvonen, tekninen johtaja Kokouskutsu / Esityslista Nro 1/2018 1 (9) KOKOUSAIKA Klo 9.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Hallitus 4.12.2015 sivu 1 (21) pöytäkirjanpitäjä

Hallitus 4.12.2015 sivu 1 (21) pöytäkirjanpitäjä 27.11.2015 Hallitus sivu 1 (21) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 16/2015 Aika pe 4.pnä joulukuuta 2015 klo 9.30 Paikka Solju, Sajos, Inari L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja poissa Heikki

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Julkis ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry Lausunto 04.05.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 13.9.2018 klo 19-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen, poissa

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä

Kokouspäivämäärä Sivu 1 SATSHP/215/03.00.00/2017 31 LAUSUNTO HALLITUKSEN ESITYKSESTÄ LAEIKSI RAJAT YLITTÄVÄSTÄ TERVEYDENHUOLLOSTA ANNETUN LAIN JA SAIRAUSVAKUUTUSLAIN MUUTTAMISESTA STM:n lausuntopyyntö 6.3.2017: Sosiaali-

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

sihteeri, ilmoitustaulunhoitaja

sihteeri, ilmoitustaulunhoitaja Aika: Keskiviikko 7.11.2018 klo 18. Paikka: Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja Lea Honkanen Anita Kamppi Tellervo Kuusiranta, varapuheenjohtaja Petri Reponen Anneli Ruisniemi

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa

Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 20.6.2016 klo 12.00-12,35 Paikka Savukosken kunnanvirasto 108 109 110 Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Käsiteltävä tässä kokouksessa 363

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Käsiteltävä tässä kokouksessa 363 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (7) Käsiteltävä tässä kokouksessa 363 Lausunto hallituksen esityksestä laeiksi rajat ylittävästä terveydenhuollosta annetun lain ja sairausvakuutuslain muuttamisesta

Lisätiedot

SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 1/2016 SAAMELAISKÄRÄJÄT 11.2.2016. Saamelaiskäräjien kokous 23.2.2016 sivu 1 (30) SAAMELAISKÄRÄJIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS 1/2016

SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 1/2016 SAAMELAISKÄRÄJÄT 11.2.2016. Saamelaiskäräjien kokous 23.2.2016 sivu 1 (30) SAAMELAISKÄRÄJIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS 1/2016 11.2.2016 Saamelaiskäräjien kokous 23.2.2016 sivu 1 (30) SAAMELAISKÄRÄJIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS 1/2016 Aika ti 23. päivänä helmikuuta 2016 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari. Läsnä/ poissa Kyrö Kari kokouksen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

HE 69/2009 vp. säätää neuvontatehtävien hoidosta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta maakunnalle.

HE 69/2009 vp. säätää neuvontatehtävien hoidosta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta maakunnalle. HE 69/2009 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 ja :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamista

Lisätiedot

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 Jäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo Erkkilä Pentti Harinen Ari poissa Hickey Hanna-Leena Kaurila

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 7/2017 106 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 03.10.2017 klo 16:00-18:49 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Pekkala Aslak I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuvaajat valinnanvapauslain lausunnoista

Kuvaajat valinnanvapauslain lausunnoista Kuvaajat valinnanvapauslain lausunnoista Sosiaali- ja terveysministeriö 3.4.2017 Päivitetty - Valinnanvapauslain lausunnot Hallituksen esitysluonnos valinnanvapauslaiksi oli lausunnoilla 31.1.2017-28.3.2017

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kokous 25.6.2015 sivu 1 (26)

Saamelaiskäräjien kokous 25.6.2015 sivu 1 (26) Saamelaiskäräjien kokous 25.6.2015 sivu 1 (26) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 3/2015 Aika to 25. päivänä kesäkuuta 2015 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari. Läsnä/ poissa Sanila-Aikio Tiina puheenjohtaja Paltto

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 15 06.03.2017 Lausuntopyyntö luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Begäran om utlåtande om utkast till valfrihetslagstiftning

Lisätiedot

HE 135/2018 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 :n muuttamisesta

HE 135/2018 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolain (1144/1991) muuttamista siten,

Lisätiedot

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Tilastokeskus Lausunto 13.06.2017 TK0170517 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Pöytäkirja -1 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1 10 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 11 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 12 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus HE 15/2017 vp

Sote- ja maakuntauudistus HE 15/2017 vp Sote ja maakuntauudistus HE 15/2017 vp Sote järjestäminen sekä HE:n säätämisjärjestys ja suhde perustuslakiin Perustuslakivaliokunta 15.3.2017 Hallitusneuvos Päivi Salo, STM 1 15.3.2017 Sotejärjestämislain

Lisätiedot

Kuvaajat valinnanvapauslain lausunnoista

Kuvaajat valinnanvapauslain lausunnoista Kuvaajat valinnanvapauslain lausunnoista Sosiaali- ja terveysministeriö..0..0 Valinnanvapauslain lausunnot Hallituksen esitysluonnos valinnanvapauslaiksi oli lausunnoilla..0 -..0 Lausunnot pyydettiin kunnilta,

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 16.1.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka 1 Ammatillisen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1

Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Perusturvalautakunta Aika 01.11.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 60 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 61 Pöytäkirjan

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Nuorisovaltuusto 06.02.2018 AIKA 06.02.2018 klo 16:00-17:01 PAIKKA Korvatunturin koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

LAUSUNTO LUONNOKSESTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI EDUSKUNNALLE LUKIOLAIKSI JA LAIKSI YLIOPPILASTUTKINNON JÄRJESTÄMISESTÄ ANNETUN LAIN MUUTTAMISESTA

LAUSUNTO LUONNOKSESTA HALLITUKSEN ESITYKSEKSI EDUSKUNNALLE LUKIOLAIKSI JA LAIKSI YLIOPPILASTUTKINNON JÄRJESTÄMISESTÄ ANNETUN LAIN MUUTTAMISESTA LAUSUNTO sivu 1 (5) 09.03.2018 Dnro 147/D.a.2/2018 Opetus- ja kulttuuriministeriö kirjaamo@minedu.fi lukiouudistus@minedu.fi Viite: Lausuntopyyntönne 24.01.2018/ OKM/41/010/2017 Viitteet aiempiin asiaa

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstaina 19.1.2017 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Taisto Kokko Kyösti Kuisma Hannele Perttunen Anja Pinoniemi Pasi Pistemaa Tuovi Sipola Poissa olleet

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kokousaika Tiistai 12.6.2018 klo 13.00 17.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, Neuvotteluhuone 1, HUOM. paikka Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 41 3

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (5) AIKA 14.05.2014 klo 17.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Arviomuistio julkisista kuulutuksista annetun lain (34/1925) uudistamistarpeista

Arviomuistio julkisista kuulutuksista annetun lain (34/1925) uudistamistarpeista Lausuntopyyntö 15.05.2017 OM 8/41/2017 Arviomuistio julkisista kuulutuksista annetun lain (34/1925) uudistamistarpeista Johdanto Arviomuistiossa selvitetään julkisiin kuulutuksiin liittyvä nykyinen sääntelytilanne

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 2/2019 1

Utsjoen kunta Esityslista 2/2019 1 Utsjoen kunta Esityslista 2/2019 1 Perusturvalautakunta Aika 13.05.2019 klo 13:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 14 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Yleiskatteisen rahoituksen määräytyminen ja sisältö Maakuntatalouden simuloinnin aloitustilaisuus Paasitorni

Yleiskatteisen rahoituksen määräytyminen ja sisältö Maakuntatalouden simuloinnin aloitustilaisuus Paasitorni Yleiskatteisen rahoituksen määräytyminen ja sisältö Maakuntatalouden simuloinnin aloitustilaisuus 7.9.2017 Paasitorni Budjettineuvos Valtiovarainministeriö/budjettiosasto 1 8.9.2017 - Maakuntien rahoitus

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 22.1.2015 1. Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka Yhtymähallitus 22.1.2015 1 AIKA Torstai 22.1.2015 klo 17.00-18.10 PAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (7) Seurakuntaneuvosto /2018. Maanantai klo Teljän kirkko, Koivulasali

PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (7) Seurakuntaneuvosto /2018. Maanantai klo Teljän kirkko, Koivulasali PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (7) Aika ja paikka: Maanantai 12.11.2018 klo 18.00 19.03 Teljän kirkko, Koivulasali KÄSITELLYT ASIAT: 96 KOKOUKSEN AVAUS... 3 97 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...

Lisätiedot

Marjo-Reetta Kaul. Julianna Merikoski. Noorasofia Palmio. Pinja Peltovako Anni Salmesvuori. nuoriso-ohjaaja (ei äänivaltaa)

Marjo-Reetta Kaul. Julianna Merikoski. Noorasofia Palmio. Pinja Peltovako Anni Salmesvuori. nuoriso-ohjaaja (ei äänivaltaa) Tampereen Nuorisofoorumin hallituksen kokouksen kokouskutsu Aika 5.3.2013 klo 16.30 Paikka Monitoimitalo 13 Läsnäolijat Heini Nurminen puheenjohtaja Jesse Kosonen 1.varapuheenjohtaja Sofia Julin 2.varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 1/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 1/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2019 Pöytäkirja 1/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (5) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2019 klo 9.00 10.30 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 1-8

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 31.5.2017 1 3 25 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 187 KOKOUSAIKA klo 10.00-11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Henkilökohtaiset varajäsenet

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019 Johtokunnan kokous 4.6.2019 Pöytäkirja 7/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.07 12.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot