SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 5/2008 SAAMELAISKÄRÄJÄT. Hallitus (15) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 5/2008. Aika ke klo 14.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 5/2008 SAAMELAISKÄRÄJÄT. Hallitus (15) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 5/2008. Aika ke klo 14."

Transkriptio

1 Hallitus (15) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 5/2008 Aika ke klo Paikka Saamelaiskäräjien sihteeristö, Inari Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa Seurujärvi-Kari Irja I varapuh. joht. Lumisalmi Erkki II Länsman Asko jäsen Magga Petra Pietikäinen Anu Tapiola Nilla L P Guttorm Juha Eriksen Kati Guttorm Aimo Aikio-Puoskari Ulla hallintojohtaja esittelijä, pöytäkirjanpitäjä va. lakimiessihteeri koulutuspäällikkö Fofonoff, Katri tulkki Mattus, Ilmari Pieski, Pentti

2 Hallitus (15) Sh 1 KOKOUKSEN AVAUS Sh 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouskutsu-esityslista on lähetetty jäsenille Sh 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Esitys: Valitaan kaksi pöytäkirjantarkistajaa

3 Hallitus (15) Sh 4 ASIOIDEN KÄSITTELYJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Esittelijän (KE) esitys: Sh 5 Sh 6 Sh 7 Edustajan nimeäminen metsähallituslain 4 :n sisältöä ja soveltamista täsmentävään työryhmään Saamelaisten sosiaali- ja terveysalan kehittämisohjelma Lausunto vesikulkuneuvorekisterilaista Sh 8 Saamelaiskäräjien talousarvio vuodeksi 2008 Sh 9 Sh 10 Sh 11 Sh 12 Sh 13 Sh 14 Puheenjohtajan sihteeri/erityisavustaja Varapuheenjohtajan palkkaus Aloite hallitukselle kielenelvytystoimien edistämiseksi Muut esille tulevat asiat Ilmoitusasiat Kokouksen päättäminen

4 Hallitus (15) Sh 5 EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN METSÄHALLITUSLAIN 4 :N SISÄLTÖÄ JA SOVELTAMISTA TÄSMENTÄVÄÄN TYÖRYHMÄÄN Metsähallituksen kehitysjohtaja Tapio Pouta on kirjeellään esittänyt seuraavaa: Viitaten saamelaiskäräjien edustajien vierailuun Metsähallituksessa ja siinä yhteydessä käytyihin keskusteluihin pyytäisin saamelaiskäräjiä nimeämään edustajat työryhmän, jonka tehtävänä on sovitusti täsmentää Metsähallituslain 4 :n sisältöä ja soveltamista (..Metsähallituksen hallinnassa olevien luonnonvarojen hoito, käyttö ja suojelu on sovitettava yhteen saamelaisten kotiseutualueella siten, että saamelaisten kulttuurin harjoittamisen edellytykset turvataan..). Pyytäisin myös alustavasti esitystä työryhmän ensimmäisen kokouksen mahdollisiksi ajankohdiksi. Metsähallituksen puolelta työryhmään kuuluvat lisäkseni aluepäällikkö Pirjo Seurujärvi ja Ylä-Lapin metsätalouspäällikkö Pertti Heikkuri. Esittelijän (KE) esitys: Hallitus 1. päättää, montako Saamelaiskäräjien edustajaa työryhmään valitaan, sekä; 2. valitsee niin monta edustajaa työryhmään kuin kohdassa 1 on päätetty.

5 Hallitus (15) Sh 6 SAAMELAISTEN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN KEHITTÄMISOHJELMA Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kehittämisohjelman (KASTE ) päätavoitteina on lisätä kuntalaisten osallisuutta ja vähentää syrjäytymistä, lisätä väestön hyvinvointia ja terveyttä, ja kaventaa samalla terveyseroja. Valtioneuvosto vahvisti KASTE-ohjelman torstaina 31. tammikuuta (liite 1). Saamelaiskäräjät esitti ministeriölle ( , ) saamelaisen alkuperäiskansan aseman huomioimista sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisessa kehittämisohjelmassa. KASTE ohjelmaan on erikseen kirjattu saamenkielisten palvelujen kehittäminen. Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut viisi alueellista johtoryhmää, joiden tehtävänä on omalla alueellaan tukea ja edistää ohjelman toteutumista. Johtoryhmien tärkein tehtävä on tehdä koko ohjelmakautta koskeva kehittämistoiminnan suunnitelma, jonka pohjalta sosiaali- ja terveydenhuollon neuvottelukunta neuvottelee alueelle suunnattavasta kehittämisrahoituksesta. Neuvottelut kehittämishankerahoituksesta käydään vuosittain. Pohjois-Suomen johtoryhmässä on sovittu, että Pohjois-Suomessa työ organisoidaan maakunnittain. Suunnitelmassa huomioidaan erikseen myös saamenkielisten palvelujen kehittäminen. Pohjois-Suomen alueellisessa johtoryhmässä Saamelaiskäräjiä edustaa Sari Guttorm (varalla Ristenrauna Magga, SamiSoster ry). Pohjois-Suomen alueellinen johtoryhmä käsittelee alueellisen kehittämistoiminnan suunnitelman alustavaa sisältöä kokouksessaan Alueellinen suunnitelma valmistellaan huhtitoukokuun aikana. Lappiin ollaan ohjelmakauden aikana valmistelemassa Pohjois- Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämis- ja tutkimuskeskusta (pysyvä kehittämisrakenne), jonka hallinnoijana toimisi Kolpeneen palvelukeskuksen ky. Muina osallistujina olisivat mm. nykyisen Poske:n taustayhteisöt: Lapin yliopisto, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Oulun seudun ammattikorkeakoulu ja Saamelaiskäräjät (liite 2). Pohjois-Suomen aluejohtoryhmän määrittelemät kehittämisen painopistealueet ovat: 1) Hyvinvoinnin edistäminen, sosiaali- ja terveyserojen kaventuminen 2) Osaamisen ja rakenteiden vahvistaminen 3) Mielenterveyden edistäminen, päihdeongelmien ja syrjäytymisen ehkäisy../..

6 Hallitus (15) Sh 6 jatkuu Saamelaisten palveluiden kehittämisen painopisteiksi ohjelmaan on esitetty Saamelaiskäräjien sosiaali- ja terveyslautakunnan ( ) linjaamat kehittämisalueet: vanhusten palvelut, vanhusten dementiahoito, varhaiskasvatus, neuvolatoiminta sekä psykososiaaliset palvelut. Lapin liitto päivittää parhaillaan myös maakunnallista hyvinvointiohjelmaa. Uuden ohjelma-asiakirjan tarkoituksena on tukea osaltaan sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kehittämisohjelman toteuttamista Lapissa. Lapin hyvinvoinnin seurantaryhmässä saamelaisia edustavat Pia Ruotsala ja Ristenrauna Magga. Seurantaryhmän lisäksi alueella toimii Lapin KASTE- työryhmä, joka valmistelee asioita hyvinvoinnin seurantaryhmälle ja tukee Pohjois-Suomen aluejohtoryhmässä toimivien Lapin edustajien työtä. Lapin Kaste-työryhmän tehtävänä on valmistella Lapin esitykset Pohjois-Suomen johtoryhmälle. Ryhmä toimii myös Lapin hyvinvointiohjelman valmistelevana työryhmänä. Lapin hyvinvoinnin seurantaryhmä evästää Lapin kastetyöryhmää. Lapin Kaste-työryhmässä Saamelaiskäräjiä edustaa Sari Guttorm ja SamiSoster ry:tä Ristenrauna Magga. Saamelaiskäräjät palkkasi Anne Näkkäläjärven osa-aikaiseksi projektisuunnittelijaksi luonnostelemaan Saamelaisten sosiaali- ja terveydenhoidon kehittämisohjelmaa määräajalle yhteistyössä sosiaali- ja terveyssihteerin ja suunnittelijan kanssa. Kehittämisohjelmaluonnoksen valmisteli lopulliseen muotoonsa sosiaali- ja terveyssihteeri. Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli Saamelaisten sosiaali- ja terveysalan ohjelmaluonnosta kokouksessaan /..

7 Hallitus (15) Sh 6 jatkuu Asiaan liittyvät asiakirjat nähtävänä kokouspaikalla: - Saamelaiskäräjien esitys (Dnro:256/D.a.2/07) sosiaali- ja terveysministeriölle saamelaisten aseman huomioimisesta sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisessa kehittämisohjelmassa. - Saamelaiskäräjien muistio (Dnro:410/D.a.2/07) sosiaali- ja terveysministeriölle saamelaisten aseman huomioimisesta sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisessa kehittämisohjelmassa. - Lapin seurantaryhmän pöytäkirja Saamelaiskäräjien sosiaali- ja terveyslautakunnan pöytäkirja Pohjois-Suomen aluejohtoryhmän muistio Sosiaali- ja terveyssihteerin esitys: Hallitus hyväksyy sosiaali- ja terveyslautakunnan valmisteleman Saamelaisten sosiaali- ja terveysalan ohjelman vuosille (liite 3).

8 Hallitus (15) Sh LAUSUNTO VESIKULKUNEUVOREKSITERILAISTA Lokakuun alussa 2007 tuli voimaan laki vesikulkuneuvorekisteristä ( /976), johon tulisi tehdä jäljempänä esitettävä lisäys. Lain mukaan (4 ) moottorilla varustettu vesikulkuneuvo, jonka moottoriteho on vähintään 15 kilowattia, sekä moottorilla tai purjeella varustettu vesikulkuneuvo, jonka rungon pituus on vähintään 5,5 metriä, on rekisteröitävä siten kuin mainitussa laissa ja sen nojalla annetuissa säännöksissä määrätään. Kalastus Tenojoella on osa perustuslaissa ja kansainvälisessä oikeudessa turvattua saamelaisten kulttuurinharjoittamisen muotoa. Tenojoella kalastuksessa käytettävät veneet ovat myös osa saamelaisten elinkeinotoiminnassa käytettäviä työvälineitä. Uuden lain mukainen menettely aiheuttaa runsaasti lisätyötä ja kuluja, veneiden kylkiin sijoitetut lukuisat rekisterikilvet ovat lisäksi haittana kalastuksen harjoittamisessa. Elinkeino- ja oikeuslautakunta on valmistellut esityksen lausunnoksi (liite 4). Va. lakimiessihteerin esitys: Hallitus käsittelee ja hyväksyy elinkeino- ja oikeuslautakunnan esityksen saamelaiskäräjien lausunnoksi vesikulkuneuvorekisteri laista.

9 Hallitus (15) Sh 8 SAAMELAISKÄRÄJIEN TALOUSARVIO VUODEKSI 2008 Valtion vuoden 2008 talousarviossa momentilla on varattu euroa avustuksiin saamelaisten kulttuuri-itsehallinnon ylläpitämiseksi. Avustus on euroa suurempi kuin vuonna Oikeusministeriö on päätöksellään varannut mainitusta avustuksesta yhteensä euroa saamelaiskäräjälain 2 :ssä tarkoitettuja tehtäviä ja saamen kielen huoltoa koskevaa pohjoismaista yhteistyötä varten. Tästä avustuksesta ministeriö on osoittanut enintään euroa saamen kielen huoltoa koskevaa pohjoismaista yhteistyötä varten. Varsinaista toimintaa varten osoitetun valtionavun lisäksi Saamelaiskäräjät saa myös eräitä muita avustuksia, jotka on otettu talousarvioon. Saamelaiskäräjien työjärjestyksen 23 :n 7 kohdan mukaan hallintopäällikön tehtävänä on laatia ehdotus käräjien talousarvioksi, jonka hyväksyy käräjien kokous (4 :n 7 kohta). Hallintopäällikön esitys: Hallitus hyväksyy laatimani ehdotuksen käräjien talousarvioksi vuodeksi 2008, esitettäväksi käräjien kokoukselle (liite 5).

10 Hallitus (15) 20.4 PUHEENJOHTAJAN SIHTEERI/ERITYISAVUSTAJA Asia otettiin käsiteltäväksi esityslistan ulkopuolelta pj Klemetti Näkkäläjärven esityksestä. Näkkäläjärvi totesi, että hän tarvitsee avukseen vähintään teknisen sihteerin, mutta mieluummin erityisavustajan. Hallitus antoi hallintopäällikön tehtäväksi valmistella asiaa käsiteltäväksi käräjien vuoden 2008 talousarvion hyväksymisen yhteydessä Sh 9 Hallintopäällikön esitys: Hallitus tutustuu laatimaani asiaa koskevaan muistioon (liite 6) ja päättää sitten mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

11 Hallitus (15) 20.5 VARAPUHEENJOHTAJAN PALKKAUS Asia otettiin käsiteltäväksi esityslistan ulkopuolelta pj Klemetti Näkkäläjärven esityksestä. Näkkäläjärvi esitti, että ainakin käräjien I varapuheenjohtajalle tulisi maksaa korvaus tekemästään työstä. Hallitus antoi hallintopäällikön tehtäväksi valmistella asiaa käsiteltäväksi käräjien vuoden 2008 talousarvion hyväksymisen yhteydessä Sh 10 Hallintopäällikön esitys: Hallitus tutustuu laatimaani asiaa koskevaan muistioon (liite 7) ja päättää sitten mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

12 Hallitus (15) Sh 12 ALOITE HALLITUKSELLE KIELENELVYTYSTOIMIEN EDISTÄMISEKSI Saamelaiskäräjien sosiaali- ja terveyslautakunta on tehnyt kirjallisen aloitteen hallitukselle kielenelvytystoimien edistämiseksi (liite 8). Saamelaiskäräjien työjärjestyksen 17 mukaan: Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtävänä on hallituksen alaisena 2) valmistella saamelaiskäräjien esitykset, aloitteet, lausunnot ja muut kannanotot, jotka koskevat saamelaisten sosiaali- ja terveysasioita Esittelijän (KE) esitys: Hallitus 1. kuulee sosiaali- ja terveyssihteeriä aloitteesta, 2. keskustelee aloitteesta, sekä, 3. päättää jatkotoimista.

13 Hallitus (15) Sh 13 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

14 Hallitus (15) Sh 14 ILMOITUSASIAT Merkitään tiedoksi seuraavat asiat: 1. Saapuneet kirjeet - Lapin lääninhallituksen kirje Lapin sairaanhoitopiirin alueen kuntoutuksen asiakasyhteistyötoimikunnan kokoonpanosta (liite 1 T), - Suomen ensimmäinen raportti YK:n ihmisoikeusneuvoston yleismaailmallista määräaikaistarkastelua varten (liite 2 T) 2. Henkilöstöasiat - Luettelo Saamelaiskäräjien palveluksessa tällä hetkellä olevista henkilöistä (liite 3 T) 3. Saamelaiskäräjien projektit Saamelaiskulttuurikeskuksen toteuttamisprojekti (liite 4 T) Lastenkulttuurikeskus Saamelaisen elokuvaosaamisen kehittäminen (liite 6 T) Liitteet 3-5 T seuraavat ohessa. Muihin T liitteisiin voi tutustua kokouspaikalla.

15 Hallitus (15) Sh 15 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

16 Hallitus (15) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 5/2008 Aika ke klo Paikka Saamelaiskäräjien sihteeristö, Inari Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa Seurujärvi-Kari Irja I varapuh. joht. Lumisalmi Erkki II Länsman Asko jäsen Magga Petra Pietikäinen Anu Tapiola Nilla L P Guttorm Juha Eriksen Kati Guttorm Aimo Aikio-Puoskari Ulla hallintojohtaja esittelijä, pöytäkirjanpitäjä va. lakimiessihteeri koulutuspäällikkö Fofonoff, Katri tulkki Mattus, Ilmari Pieski, Pentti

17 Hallitus (15) Sh 1 KOKOUKSEN AVAUS Sh 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Esitys: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouskutsu-esityslista on lähetetty jäsenille Sh 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Esitys: Valitaan kaksi pöytäkirjantarkistajaa

18 Hallitus (15) Sh 4 ASIOIDEN KÄSITTELYJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Esittelijän (KE) esitys: Sh 5 Sh 6 Sh 7 Edustajan nimeäminen metsähallituslain 4 :n sisältöä ja soveltamista täsmentävään työryhmään Saamelaisten sosiaali- ja terveysalan kehittämisohjelma Lausunto vesikulkuneuvorekisterilaista Sh 8 Saamelaiskäräjien talousarvio vuodeksi 2008 Sh 9 Sh 10 Sh 11 Sh 12 Sh 13 Sh 14 Puheenjohtajan sihteeri/erityisavustaja Varapuheenjohtajan palkkaus Aloite hallitukselle kielenelvytystoimien edistämiseksi Muut esille tulevat asiat Ilmoitusasiat Kokouksen päättäminen

19 Hallitus (15) Sh 5 EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN METSÄHALLITUSLAIN 4 :N SISÄLTÖÄ JA SOVELTAMISTA TÄSMENTÄVÄÄN TYÖRYHMÄÄN Metsähallituksen kehitysjohtaja Tapio Pouta on kirjeellään esittänyt seuraavaa: Viitaten saamelaiskäräjien edustajien vierailuun Metsähallituksessa ja siinä yhteydessä käytyihin keskusteluihin pyytäisin saamelaiskäräjiä nimeämään edustajat työryhmän, jonka tehtävänä on sovitusti täsmentää Metsähallituslain 4 :n sisältöä ja soveltamista (..Metsähallituksen hallinnassa olevien luonnonvarojen hoito, käyttö ja suojelu on sovitettava yhteen saamelaisten kotiseutualueella siten, että saamelaisten kulttuurin harjoittamisen edellytykset turvataan..). Pyytäisin myös alustavasti esitystä työryhmän ensimmäisen kokouksen mahdollisiksi ajankohdiksi. Metsähallituksen puolelta työryhmään kuuluvat lisäkseni aluepäällikkö Pirjo Seurujärvi ja Ylä-Lapin metsätalouspäällikkö Pertti Heikkuri. Esittelijän (KE) esitys: Hallitus 1. päättää, montako Saamelaiskäräjien edustajaa työryhmään valitaan, sekä; 2. valitsee niin monta edustajaa työryhmään kuin kohdassa 1 on päätetty.

20 Hallitus (15) Sh 6 SAAMELAISTEN SOSIAALI- JA TERVEYSALAN KEHITTÄMISOHJELMA Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kehittämisohjelman (KASTE ) päätavoitteina on lisätä kuntalaisten osallisuutta ja vähentää syrjäytymistä, lisätä väestön hyvinvointia ja terveyttä, ja kaventaa samalla terveyseroja. Valtioneuvosto vahvisti KASTE-ohjelman torstaina 31. tammikuuta (liite 1). Saamelaiskäräjät esitti ministeriölle ( , ) saamelaisen alkuperäiskansan aseman huomioimista sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisessa kehittämisohjelmassa. KASTE ohjelmaan on erikseen kirjattu saamenkielisten palvelujen kehittäminen. Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut viisi alueellista johtoryhmää, joiden tehtävänä on omalla alueellaan tukea ja edistää ohjelman toteutumista. Johtoryhmien tärkein tehtävä on tehdä koko ohjelmakautta koskeva kehittämistoiminnan suunnitelma, jonka pohjalta sosiaali- ja terveydenhuollon neuvottelukunta neuvottelee alueelle suunnattavasta kehittämisrahoituksesta. Neuvottelut kehittämishankerahoituksesta käydään vuosittain. Pohjois-Suomen johtoryhmässä on sovittu, että Pohjois-Suomessa työ organisoidaan maakunnittain. Suunnitelmassa huomioidaan erikseen myös saamenkielisten palvelujen kehittäminen. Pohjois-Suomen alueellisessa johtoryhmässä Saamelaiskäräjiä edustaa Sari Guttorm (varalla Ristenrauna Magga, SamiSoster ry). Pohjois-Suomen alueellinen johtoryhmä käsittelee alueellisen kehittämistoiminnan suunnitelman alustavaa sisältöä kokouksessaan Alueellinen suunnitelma valmistellaan huhtitoukokuun aikana. Lappiin ollaan ohjelmakauden aikana valmistelemassa Pohjois- Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämis- ja tutkimuskeskusta (pysyvä kehittämisrakenne), jonka hallinnoijana toimisi Kolpeneen palvelukeskuksen ky. Muina osallistujina olisivat mm. nykyisen Poske:n taustayhteisöt: Lapin yliopisto, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Oulun seudun ammattikorkeakoulu ja Saamelaiskäräjät (liite 2). Pohjois-Suomen aluejohtoryhmän määrittelemät kehittämisen painopistealueet ovat: 1) Hyvinvoinnin edistäminen, sosiaali- ja terveyserojen kaventuminen 2) Osaamisen ja rakenteiden vahvistaminen 3) Mielenterveyden edistäminen, päihdeongelmien ja syrjäytymisen ehkäisy../..

21 Hallitus (15) Sh 6 jatkuu Saamelaisten palveluiden kehittämisen painopisteiksi ohjelmaan on esitetty Saamelaiskäräjien sosiaali- ja terveyslautakunnan ( ) linjaamat kehittämisalueet: vanhusten palvelut, vanhusten dementiahoito, varhaiskasvatus, neuvolatoiminta sekä psykososiaaliset palvelut. Lapin liitto päivittää parhaillaan myös maakunnallista hyvinvointiohjelmaa. Uuden ohjelma-asiakirjan tarkoituksena on tukea osaltaan sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kehittämisohjelman toteuttamista Lapissa. Lapin hyvinvoinnin seurantaryhmässä saamelaisia edustavat Pia Ruotsala ja Ristenrauna Magga. Seurantaryhmän lisäksi alueella toimii Lapin KASTE- työryhmä, joka valmistelee asioita hyvinvoinnin seurantaryhmälle ja tukee Pohjois-Suomen aluejohtoryhmässä toimivien Lapin edustajien työtä. Lapin Kaste-työryhmän tehtävänä on valmistella Lapin esitykset Pohjois-Suomen johtoryhmälle. Ryhmä toimii myös Lapin hyvinvointiohjelman valmistelevana työryhmänä. Lapin hyvinvoinnin seurantaryhmä evästää Lapin kastetyöryhmää. Lapin Kaste-työryhmässä Saamelaiskäräjiä edustaa Sari Guttorm ja SamiSoster ry:tä Ristenrauna Magga. Saamelaiskäräjät palkkasi Anne Näkkäläjärven osa-aikaiseksi projektisuunnittelijaksi luonnostelemaan Saamelaisten sosiaali- ja terveydenhoidon kehittämisohjelmaa määräajalle yhteistyössä sosiaali- ja terveyssihteerin ja suunnittelijan kanssa. Kehittämisohjelmaluonnoksen valmisteli lopulliseen muotoonsa sosiaali- ja terveyssihteeri. Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli Saamelaisten sosiaali- ja terveysalan ohjelmaluonnosta kokouksessaan /..

22 Hallitus (15) Sh 6 jatkuu Asiaan liittyvät asiakirjat nähtävänä kokouspaikalla: - Saamelaiskäräjien esitys (Dnro:256/D.a.2/07) sosiaali- ja terveysministeriölle saamelaisten aseman huomioimisesta sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisessa kehittämisohjelmassa. - Saamelaiskäräjien muistio (Dnro:410/D.a.2/07) sosiaali- ja terveysministeriölle saamelaisten aseman huomioimisesta sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisessa kehittämisohjelmassa. - Lapin seurantaryhmän pöytäkirja Saamelaiskäräjien sosiaali- ja terveyslautakunnan pöytäkirja Pohjois-Suomen aluejohtoryhmän muistio Sosiaali- ja terveyssihteerin esitys: Hallitus hyväksyy sosiaali- ja terveyslautakunnan valmisteleman Saamelaisten sosiaali- ja terveysalan ohjelman vuosille (liite 3).

23 Hallitus (15) Sh LAUSUNTO VESIKULKUNEUVOREKSITERILAISTA Lokakuun alussa 2007 tuli voimaan laki vesikulkuneuvorekisteristä ( /976), johon tulisi tehdä jäljempänä esitettävä lisäys. Lain mukaan (4 ) moottorilla varustettu vesikulkuneuvo, jonka moottoriteho on vähintään 15 kilowattia, sekä moottorilla tai purjeella varustettu vesikulkuneuvo, jonka rungon pituus on vähintään 5,5 metriä, on rekisteröitävä siten kuin mainitussa laissa ja sen nojalla annetuissa säännöksissä määrätään. Kalastus Tenojoella on osa perustuslaissa ja kansainvälisessä oikeudessa turvattua saamelaisten kulttuurinharjoittamisen muotoa. Tenojoella kalastuksessa käytettävät veneet ovat myös osa saamelaisten elinkeinotoiminnassa käytettäviä työvälineitä. Uuden lain mukainen menettely aiheuttaa runsaasti lisätyötä ja kuluja, veneiden kylkiin sijoitetut lukuisat rekisterikilvet ovat lisäksi haittana kalastuksen harjoittamisessa. Elinkeino- ja oikeuslautakunta on valmistellut esityksen lausunnoksi (liite 4). Va. lakimiessihteerin esitys: Hallitus käsittelee ja hyväksyy elinkeino- ja oikeuslautakunnan esityksen saamelaiskäräjien lausunnoksi vesikulkuneuvorekisteri laista.

24 Hallitus (15) Sh 8 SAAMELAISKÄRÄJIEN TALOUSARVIO VUODEKSI 2008 Valtion vuoden 2008 talousarviossa momentilla on varattu euroa avustuksiin saamelaisten kulttuuri-itsehallinnon ylläpitämiseksi. Avustus on euroa suurempi kuin vuonna Oikeusministeriö on päätöksellään varannut mainitusta avustuksesta yhteensä euroa saamelaiskäräjälain 2 :ssä tarkoitettuja tehtäviä ja saamen kielen huoltoa koskevaa pohjoismaista yhteistyötä varten. Tästä avustuksesta ministeriö on osoittanut enintään euroa saamen kielen huoltoa koskevaa pohjoismaista yhteistyötä varten. Varsinaista toimintaa varten osoitetun valtionavun lisäksi Saamelaiskäräjät saa myös eräitä muita avustuksia, jotka on otettu talousarvioon. Saamelaiskäräjien työjärjestyksen 23 :n 7 kohdan mukaan hallintopäällikön tehtävänä on laatia ehdotus käräjien talousarvioksi, jonka hyväksyy käräjien kokous (4 :n 7 kohta). Hallintopäällikön esitys: Hallitus hyväksyy laatimani ehdotuksen käräjien talousarvioksi vuodeksi 2008, esitettäväksi käräjien kokoukselle (liite 5).

25 Hallitus (15) 20.4 PUHEENJOHTAJAN SIHTEERI/ERITYISAVUSTAJA Asia otettiin käsiteltäväksi esityslistan ulkopuolelta pj Klemetti Näkkäläjärven esityksestä. Näkkäläjärvi totesi, että hän tarvitsee avukseen vähintään teknisen sihteerin, mutta mieluummin erityisavustajan. Hallitus antoi hallintopäällikön tehtäväksi valmistella asiaa käsiteltäväksi käräjien vuoden 2008 talousarvion hyväksymisen yhteydessä Sh 9 Hallintopäällikön esitys: Hallitus tutustuu laatimaani asiaa koskevaan muistioon (liite 6) ja päättää sitten mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

26 Hallitus (15) 20.5 VARAPUHEENJOHTAJAN PALKKAUS Asia otettiin käsiteltäväksi esityslistan ulkopuolelta pj Klemetti Näkkäläjärven esityksestä. Näkkäläjärvi esitti, että ainakin käräjien I varapuheenjohtajalle tulisi maksaa korvaus tekemästään työstä. Hallitus antoi hallintopäällikön tehtäväksi valmistella asiaa käsiteltäväksi käräjien vuoden 2008 talousarvion hyväksymisen yhteydessä Sh 10 Hallintopäällikön esitys: Hallitus tutustuu laatimaani asiaa koskevaan muistioon (liite 7) ja päättää sitten mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

27 Hallitus (15) Sh 11 ALOITE HALLITUKSELLE KIELENELVYTYSTOIMIEN EDISTÄMISEKSI Saamelaiskäräjien sosiaali- ja terveyslautakunta on tehnyt kirjallisen aloitteen hallitukselle kielenelvytystoimien edistämiseksi (liite 8). Saamelaiskäräjien työjärjestyksen 17 mukaan: Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtävänä on hallituksen alaisena 2) valmistella saamelaiskäräjien esitykset, aloitteet, lausunnot ja muut kannanotot, jotka koskevat saamelaisten sosiaali- ja terveysasioita Esittelijän (KE) esitys: Hallitus 1. kuulee sosiaali- ja terveyssihteeriä aloitteesta, 2. keskustelee aloitteesta, sekä, 3. päättää jatkotoimista.

28 Hallitus (15) Sh 12 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

29 Hallitus (15) Sh 13 ILMOITUSASIAT Merkitään tiedoksi seuraavat asiat: 1. Saapuneet kirjeet - Lapin lääninhallituksen kirje Lapin sairaanhoitopiirin alueen kuntoutuksen asiakasyhteistyötoimikunnan kokoonpanosta (liite 1 T), - Suomen ensimmäinen raportti YK:n ihmisoikeusneuvoston yleismaailmallista määräaikaistarkastelua varten (liite 2 T) 2. Henkilöstöasiat - Luettelo Saamelaiskäräjien palveluksessa tällä hetkellä olevista henkilöistä (liite 3 T) 3. Saamelaiskäräjien projektit Saamelaiskulttuurikeskuksen toteuttamisprojekti (liite 4 T) Lastenkulttuurikeskus Saamelaisen elokuvaosaamisen kehittäminen (liite 6 T) Liitteet 3-5 T seuraavat ohessa. Muihin T liitteisiin voi tutustua kokouspaikalla.

30 Hallitus (15) Sh 14 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN

9.45. lakimiessihteeri

9.45. lakimiessihteeri tark. Sun Jomppanen saamen kieliturvasihteeri/ x Aika ke 26. pnä kesäkuuta 2013 klo 9.00 pci Tiina Sanila-Aikio 1 varapuh. joht. x k Paikka puhelinkokous 9.45 Hallitus sivu 1 (8) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 (6)

Hallitus sivu 1 (6) 8.5.2018 Hallitus 8.5.2018 sivu 1 (6) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 6/2018 Aika 08. pnä toukokuuta 2018 klo 20.00-23.00 Paikka Skype L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja X poissa Heikki Paltto

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

sivu 1 (7. puheenjohtaja 1 varapuh. joht. II jäsen. pöytäkirj anpitäj ä hallintopäällikkö asiantuntija 5 :ssä

sivu 1 (7. puheenjohtaja 1 varapuh. joht. II jäsen. pöytäkirj anpitäj ä hallintopäällikkö asiantuntija 5 :ssä SÄMEDIGGI SAAMELAISKÄPJÄT Hallitus PÖYTÄKIRJA 2/2013 sivu 1 (7 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 2/2013 Aika Paikka to 7. päivänä helmikuuta 2013 klo 14.00 16.00 puhelinkokous L P Läsnäl Klemetti Näkkäläj

Lisätiedot

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 19.2.2009 POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika torstai 19.2.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Poske, Pohjois-Pohjanmaan toimintayksikkö, Oulun seudun ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

SAAMELAISKÄRÄJIEN TALOUSARVIO VUODEKSI 2005

SAAMELAISKÄRÄJIEN TALOUSARVIO VUODEKSI 2005 SAAMELAISKÄRÄJIEN TALOUSARVIO VUODEKSI 2005 Hyväksytty saamelaiskäräjien kokouksessa 22.-23.2.2005 2 1. Saamelaiskäräjien toiminnan yleiset perusteet Saamelaiskäräjät on saamelaisvaltuuskunnan sijaan lailla

Lisätiedot

Hallitus sivu 1 () pöytäkirjanpitäjä

Hallitus sivu 1 () pöytäkirjanpitäjä Hallitus sivu 1 () SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 7/2013 Aika ma 3. pnä kesäkuuta 2013 alkaen klo 8.30 Paikka Sajos, kokoustila Sisti (3. kerros), Inari L P Läsnä/ Klemetti Näkkäläjärvi puheenjohtaja

Lisätiedot

Kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon (KASTE 2008-11) ohjelmakauden aikana valmistellaan vaiheittain pysyvä Pohjois- Suomen sosiaali- ja

Kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon (KASTE 2008-11) ohjelmakauden aikana valmistellaan vaiheittain pysyvä Pohjois- Suomen sosiaali- ja Kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon (KASTE 2008-11) ohjelmakauden aikana valmistellaan vaiheittain pysyvä Pohjois- Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämis- ja tutkimusrakenne, joka toimii

Lisätiedot

Hallitus 13.11.2015 sivu 1 (11) pöytäkirjanpitäjä

Hallitus 13.11.2015 sivu 1 (11) pöytäkirjanpitäjä 6.11.2015 Hallitus sivu 1 (11) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 15/2015 Aika pe 13.pnä marraskuuta 2015 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari L P Läsnä/ Tiina Sanila-Aikio puheenjohtaja poissa Heikki Paltto

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA 1/2012 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 5.4.2012 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1

Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1 Utsjoen kunta Esityslista 1/2018 1 Aika klo 10:00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 3

Lisätiedot

SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS ESITYSLISTA 3/2008 1(64) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 3/2008. Aika ma klo 15-20, ke

SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS ESITYSLISTA 3/2008 1(64) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 3/2008. Aika ma klo 15-20, ke SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS ESITYSLISTA 3/2008 1(64) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 3/2008 Aika ma 27.10.2008 klo 15-20, ke 29.10.2008 klo 8-12 Paikka Hotelli Scandic, Rovaniemi Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja

Lisätiedot

Saamelaiset Pohjois-Suomen kasteohjelmassa Sakaste päätösseminaari

Saamelaiset Pohjois-Suomen kasteohjelmassa Sakaste päätösseminaari Saamelaiset Pohjois-Suomen kasteohjelmassa Sakaste päätösseminaari Inari 20.9.2013 Leena Meriläinen, Kaste-ohjelma Ohjelmapäällikkö Yhdessä olemme yhteisö rakennamme jotain uutta kohtaamisista syntyy yhteinen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 4.6.2010 PaKaste - Lapin -osahankkeen ohjausryhmän kokous

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (17)

Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (17) Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (17) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 1/2014 Aika Paikka ke 19. päivänä helmikuuta 2014 klo 10 (Suomen aika). Nolia, Umeå, Ruotsi Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 2/2017 16 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 28.02.2017 klo 15:00-17:22 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1

Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Aika klo 10:00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 8 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 9

Lisätiedot

Ruotsala Pia sosiaali- ja terveyssihteeri, :ssä Korpijaakko-Labba Kaisa puheenjohtajan avustaja, :ssä 18, 21-22

Ruotsala Pia sosiaali- ja terveyssihteeri, :ssä Korpijaakko-Labba Kaisa puheenjohtajan avustaja, :ssä 18, 21-22 Hallitus 16.5.2008 1 (40) SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 6/2008 Aika pe 16.5.2008 klo 10- Paikka Saamelaiskäräjien sihteeristö, Inari Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa Seurujärvi-Kari

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa

Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 20.6.2016 klo 12.00-12,35 Paikka Savukosken kunnanvirasto 108 109 110 Yhteistyömallien selvittäminen Pelkosenniemen kunnan kanssa

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Nivasalo Meeri jäsen

Nivasalo Meeri jäsen Inarin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.01.2016 klo 16:00-16:53 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Pietikäinen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 7/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 27.10.2017 klo 10:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 93 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HYVÄ ALUEFOORUM 29.10.2009

HYVÄ ALUEFOORUM 29.10.2009 HYVÄ ALUEFOORUM 29.10.2009 KASTE-OHJELMA Margit Päätalo Kaste-suunnittelija, Pohjois-Suomi puh. 044-703 4093 margit.paatalo@ouka.fi Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma (Kaste) 2008-2011

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.30-18.07. Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI

1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI PARKANON KAUPUNKI ESITYSLISTA 7/2015 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 2013-2016 29.09.2015 AIKA 05.10.2015 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 4 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kokousaika pe klo 8.00-8.55 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Sivistyslautakunta Aika 05.12.2017 klo 09:00 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 AIKA To 27.4.2017 klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Seurakuntatalo, Kirkonmäentie 1 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3/26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä VIITASAAREN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 4.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 13.1.2019 Kokousaika Sunnuntaina 13.1.2019 klo 16.15 17.15 Kokouspaikka Seurakuntatalo, pikkusali Jäsenet/varajäsenet 18/19

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 16.5.2016 klo 17.30 18.00 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista

Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista Oulun yliopiston hallituksen sähköpostikokous 13.12.2018 Kokous: 11/2018 Oulun yliopiston hallitus Kokouskutsu/esityslista Aika: Keskiviikko 13.12.2018 Paikka: Oulun yliopiston päärakennus, HR144 Pentti

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 09.09.2010 klo 17.30 19.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA

SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA SÄÄNTÖMÄÄRÄISEN LIITTOKOKOUKSEN ESITYSLISTA Aika: 2.-3.12.2017, alkaen lauantaina 2.12. klo 14:00 Paikka: Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS Esitys: Eurooppanuorten

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA

HELSINGIN KAUPUNKI JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA KASVATUS JA KOULUTUS PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 PERUSOPETUSPALVELUT PÖYTÄKIRJA 5-2017 Kokousaika klo 17.30 Kokouspaikka Konalan ala-aste, opettajahuone KASVATUS JA KOULUTUS PÖYTÄKIRJA 5/2017 2 JOHTOKUNNAN PUHEENJOHTAJA

Lisätiedot

SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 2/2016 SAAMELAISKÄRÄJÄT 5.4.2016. Saamelaiskäräjien kokous 15.4.2016 sivu 1 (18) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 2/2016

SÁMEDIGGI ESITYSLISTA 2/2016 SAAMELAISKÄRÄJÄT 5.4.2016. Saamelaiskäräjien kokous 15.4.2016 sivu 1 (18) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 2/2016 5.4.2016 Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (18) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 2/2016 Aika 15. päivänä huhtikuuta 2016 klo 10 Paikka Solju, Sajos, Inari. Läsnä/ poissa Sanila-Aikio Tiina puheenjohtaja Paltto Heikki

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1

Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Perusturvalautakunta Aika 01.11.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 60 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 61 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ma hallintopäällikkö

ma hallintopäällikkö Saamelaiskäräjien kokous sivu 1 (16) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 4/2014 Aika ma 22. päivänä joulukuuta klo 9 Paikka Solju, Sajos, Inari Läsnä/ Näkkäläjärvi Klemetti puheenjohtaja poissa Sanila-Aikio Tiina

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 3/2018 1 Tekninen lautakunta Aika 15.06.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 32 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2014 1. Yhteistyötoimikunta 17.03.2014. AIKA 17.03.2014 Klo 12:00-14:02

KAINUUN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2014 1. Yhteistyötoimikunta 17.03.2014. AIKA 17.03.2014 Klo 12:00-14:02 PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Yhteistyötoimikunta 17.03.2014 AIKA 17.03.2014 Klo 12:00-14:02 PAIKKA Urho Kekkosen katu 2-4, 2.krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 10 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (5) AIKA keskiviikko klo 17.00-18.30 PAIKKA Aseman Pysäkki, kokoontumistila, Hannikaisenkatu 29 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

5 Vuoden 2008 tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen hyväksyminen

5 Vuoden 2008 tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen hyväksyminen SÁMEDIGGI KOKOUSKUTSU 2/2009 SÄMITIGGE 12.6.2009 SÄÄ MTE ĞĞ SAAMELAISKÄRÄJÄT Toimielin: Saamelaiskäräjien kokous Dnro:372 /D.k.1/09 Aika ke 24. pnä kesäkuuta 2009 alkaen klo 10.00 Paikka Erähotelli Nellim,

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 5

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 5 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 24.8.2016 klo 18 18.55 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 14.9.2017 klo 16.30-18.52. PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

4 48 Lausunto luottamushenkilöorganisaatiota tarkastelevan työryhmän loppuraportista (liite)

4 48 Lausunto luottamushenkilöorganisaatiota tarkastelevan työryhmän loppuraportista (liite) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2018 1 AIKA 11.10.2018 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Neulaskodilla, Pihkatie 4, Keljonkangas Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Koulutus- ja kehittämistilaisuus saamelaiset / saamenkieliset sosiaalija terveyspalvelut

Koulutus- ja kehittämistilaisuus saamelaiset / saamenkieliset sosiaalija terveyspalvelut Saamelaisten / saamenkielisten sosiaalipalvelujen kehittämisyksikköhanke Sämmilij/ sämikielâlâš sosiaalpalvâlusâi ovdedemhaahâ Sámiid / sámegielagiid sosiálabalvalusaid ovddidanossodat Säämi / sää mǩiõlsa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Siun sote neuvottelukunta Aika 24.10.2017 klo 15:00-16:12 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 6-10 Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja

Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 3 Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 1/2014 1 Veteraaniasiain neuvottelukunta Aika 21.01.2014 klo 09:30-11:30 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI PÖYTÄKIRJA 26.5.2010 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN SAAMELAISYKSIKÖN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN SAAMELAISYKSIKÖN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN SAAMELAISYKSIKÖN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Yhteyshenkilö Sari Guttorm Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Saamelaisyksikkö, Saamelaiskäräjät 040 7432 393

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 1/ ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO

SYSMÄN SEURAKUNTA 1/ ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2012 1 ( 7 ) KIRKKOVALTUUSTO 9.1.2013 Aika Keskiviikko 9.1.2012 klo 19.00 19.24 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Jarmo Heinonen Ritva

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (5) AIKA torstai klo 17.00 PAIKKA Palokan kirkko, opintosali, Rovastintie 8 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta Pöytäkirja 2/2017 1/9. Kirkkoneuvosto

Kangasalan seurakunta Pöytäkirja 2/2017 1/9. Kirkkoneuvosto Kangasalan seurakunta Pöytäkirja 2/2017 1/9 Kirkkoneuvosto 26.01.2017 Aika 26.01.2017 klo 19:00-19:15 Paikka Suoraman seurakuntakeskus Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (10) Sote-Satakunnan johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän yhteiskokous nro 6/2016 Aika 3.5.2016 kello 18:00 Paikka n kaupunginvaltuuston istuntosali, Hallituskatu 12 Läsnäolijat

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 13.3.2017 klo 17.30 18.07 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2013 1 (12 ) Nuorisoasiain neuvottelukunta 24.10.2013 AIKA 24.10.2013 klo 18:00-19:11 PAIKKA Kaupungintalo, 2. kerroksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 Kokouksen

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE 1. PALOKUNTANAISTYÖ Palokuntanaistyö on palokunnissa tehtävää harrastustoimintaa. Palokuntanaisosasto on palokunnan jäsenistä muodostettu alajaosto

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 7/2017 106 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 03.10.2017 klo 16:00-18:49 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Pekkala Aslak I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Erkki Huuskonen 146 153 Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 11.12.2017 klo 17.30 18.15 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1. Vanhusneuvosto. AIKA 29.04.2014 kello 10:30-11:20. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone 115

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1. Vanhusneuvosto. AIKA 29.04.2014 kello 10:30-11:20. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone 115 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 Vanhusneuvosto AIKA 29.04.2014 kello 10:30-11:20 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 22 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 18.01.2017 klo 16:00-17:56 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2

Lisätiedot

Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 10.12.2018 klo 17.30 18.25 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

Lisätiedot

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (11) Sote-Satakunnan johtoryhmän kokous nro 7/2016 Aika 17.5.2016 kello 18:00 Paikka Porin kaupunginvaltuuston istuntosali Läsnäolijat Vasama Juha Lehtonen Harri Heino Oili Jokinen-Anttila

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 Oulunkylän seurakunta Seurakuntaneuvosto

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 Oulunkylän seurakunta Seurakuntaneuvosto Oulunkylän seurakunnan seurakuntaneuvoston kokous Aika maanantai 11.3.2013 klo 18.00 19.00 Paikka Maunulan kirkko, Metsäpurontie 15 Osanottajat: jäsenet Kaisa Heininen, puheenjohtaja Raimo Anttila Irja

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/ /

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/ / JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2018 1 / 5 AIKA ke klo 17 (joulupuuro klo 16.45) PAIKKA Sivu / Korpilahden seurakuntatalo Alkuhartaus ja kokouksen avaus 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS

KESKI-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS 1 (5) KESKISUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN KANNATUSYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 9.03 10.45 Paikka Koske, Matarankatu 4, 1. krs, pieni kokoustila 118 Osallistujat Hauvala,

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Aika 19.02.2018, klo 18:00-18:17 Paikka Valtuustosali, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Laatimispäivämäärä ( 4 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Laatimispäivämäärä ( 4 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Hallitus Laatimispäivämäärä 27.5.2016 1 ( 4 ) KOKOUSAIKA Torstai 2.6.2016 klo10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava / kokoustila Kuukkeli, Luontotie 1,

Lisätiedot

Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous 1/2008

Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous 1/2008 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 1/2008 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 21.5.2018 klo 17.30 18.21 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa. Tapio Kainu, poistui 14:37

Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa. Tapio Kainu, poistui 14:37 KOKOUSAIKA 29.5.2013, klo. 14:00-16:30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kuntalan saunan kokoustila, Laukaantie 14, Laukaa Varsinaiset jäsenet Jan Hänninen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (6) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LAPIN LIITTO ESITYSLISTA 1/2017 1

LAPIN LIITTO ESITYSLISTA 1/2017 1 LAPIN LIITTO ESITYSLISTA 1/2017 1 KOKOUSKUTSU 13.9.2017 Työvaliokunnan jäsenille Lapin liiton työvaliokunnan kokous Lapin liiton työvaliokunnan kokous 1/2017 pidetään maanantaina 18.9.2017 klo 08:00 Lapin

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen.

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen. JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2017 1 / 6 AIKA to klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Sivu / Korpilahden seurakuntatalo Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2012 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2012 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2012 1 Valtuusto Aika 02.04.2012 klo 10:00-12:50 Paikka Kunnanvirasto, valtuuston istuntosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 2 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 03.09.2015 PÖYTÄKIRJA 2/2015 12 Kokouksen avaus 13 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 14 Pöytäkirjan tarkastaminen 15 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 8/2016 Aika 10.10.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Rauman kaupungintalo, Kanalinranta 3, valtuuston kokoushuone, sisäänkäynti kanaalin

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

4 48 Lausunto luottamushenkilöorganisaatiota tarkastelevan työryhmän loppuraportista (liite)

4 48 Lausunto luottamushenkilöorganisaatiota tarkastelevan työryhmän loppuraportista (liite) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2018 1 AIKA 11.10.2018 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Neulaskodilla, Pihkatie 4, Keljonkangas Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

HE 87/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 87/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 87/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi raittiustyölain 3 ja 10 :n ja toimenpiteistä tupakoinnin vähentämiseksi annetun lain 27 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

AIKA To klo PAIKKA Kabinetti, Vesala, Vesalantie 136, Vesanka. Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus

AIKA To klo PAIKKA Kabinetti, Vesala, Vesalantie 136, Vesanka. Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 / 2017 1 AIKA To 15.6.2017 klo 17.00. PAIKKA Kabinetti, Vesala, Vesalantie 136, 41940 Vesanka Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 / 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Saamelaiskäräjien kokous (29)

Saamelaiskäräjien kokous (29) Esityslistan kokosi/laati: Rauna Rahko esittelijä Saamelaiskäräjien kokous 11.03.2010 1 (29) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS 1/2010 Aika to 11. pnä maaliskuuta 2010 alkaen klo 10.00 Paikka Hotelli Hetan Majatalo,

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

torstaina 10. päivänä tammikuuta 2013 klo alkaen

torstaina 10. päivänä tammikuuta 2013 klo alkaen 10.1.2013 3 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 10. päivänä tammikuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen

Lisätiedot

sosiaali- ja terveyssihteeri

sosiaali- ja terveyssihteeri Esityslistan kokosi/laati: Minna Vaarala, esittelijä Saamelaiskäräjien kokous 1(15) SAAMELAISKÄRÄJIEN KOKOUS (3/2012) Aika ke 20. pnä kesäkuuta klo 9.00 alkaen Paikka Solju, Sajos, Inari Läsnä/ Näkkäläjärvi

Lisätiedot