LUX-PALKINTO Vuoden 2014 ohjelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUX-PALKINTO Vuoden 2014 ohjelma"

Transkriptio

1 Viestinnän pääosasto LUX-PALKINTO Vuoden 2014 ohjelma 1) Johdanto LUX-palkinto ilmentää Euroopan parlamentin sitoutumista kulttuurin tukemiseen ja edistää kulttuurista monimuotoisuutta tiiviissä yhteydessä muihin EU:n politiikkoihin. Lissabonin sopimuksessa parlamentille suodun laajemman lainsäädäntövallan ansiosta se pystyy myös hyväksymään symbolisesti tärkeitä aloitteita. Yksi tällaisista aloitteista on Euroopan parlamentin elokuvapalkinto, joka myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, jolloin vietettiin Rooman sopimuksen 50-vuotisjuhlaa. LUX-palkinto nostaa vuosittain parrasvaloihin elokuvia, jotka lähestyvät aihepiiriltään eurooppalaisen julkisen keskustelun ydintä. Kulttuurialan joukkotiedotusvälineenä elokuva voi tarjota ihanteellisen foorumin keskustelulle Euroopasta ja sen tulevaisuudesta. Kertomiensa tarinoiden ohella LUX-palkintoehdokkaiksi valitut tai LUX-palkinnosta kilpailevat elokuvat tarkastelevat ja kyseenalaistavat yhteiseurooppalaisia arvoja ja käsittelevät rajat ylittäviä huolenaiheita, kuten talous- ja sosiaalikriisi, maahanmuutto, oikeudenmukaisuus, solidaarisuus, kansalaisvapaudet ja perusoikeudet. Ehdokkaiksi valittavissa elokuvissa luodaan katsaus eurooppalaiseen elämänmuotoon ja kuvaillaan eurooppalaisten vakaumuksia ja epäilyksiä sekä heidän identiteetin etsintäänsä. Elokuvat auttavat tuomaan esille erilaisia näkemyksiä eräistä keskeisistä ajankohtaisista sosiaalisista ja poliittisista ongelmista ja pohjustavat siten osaltaan laajempaa keskustelua eurooppalaisesta identiteetistä ja sen monimuotoisuudesta. Eurooppalaisen elokuvan tukeminen LUX-palkinnon avulla tarjoaa parlamentille mahdollisuuden etsiä uusia tapoja kommunikoida unionin kansalaisten kanssa. Näin eurooppalaisesta elokuvakerronnasta tulee yksi tärkeimmistä keinoista peilata keskustelua moniarvoisen Euroopan tuhansien kasvojen välillä. Meneillään oleva talous-, sosiaali- ja poliittinen kriisi uhkaa myös taide-, kulttuuri- ja elokuva-alaa. LUX-palkinnon tarkoituksena on tukea eurooppalaista luovaa toimintaa ja sen monimuotoisuutta. Eurooppalaista elokuvaa tukemalla poistetaan Eurooppaa jakavia, jatkuvasti kasvavia sekä konkreettisia että henkisiä rajoja. Elokuva on yksi rikkaimmista ja voimakkaimmista kulttuuri-ilmaisun muodoista. Sen avulla on mahdollista ylittää elämäämme ympäröivät pelon ja turvattomuuden muurit. Elokuva on peili, josta me voimme nähdä, miten paljon meillä on yhteistä tai miten ihmeellisiä ja mielenkiintoisia meidän eroavuutemme ovat.

2 2) Perusperiaatteet Euroopan parlamentti puolustaa Euroopan kulttuurista monimuotoisuutta Kulttuuri ja sen elokuvallinen ilmenemismuoto ovat edelleen aloja, joilla parlamentti voi ja joilla sen täytyy jatkaa unionin kansalaisten kanssa käymäänsä viestintää tehdäkseen itsensä entistä paremmin tunnetuksi ja ymmärretyksi kansalaisten keskuudessa. LUX-palkinto on parlamentin oma, konkreettinen aloite, jonka avulla nämä tavoitteet voidaan saavuttaa. Euroopan parlamentti haluaa tukea kulttuuria Euroopan unionin toimivalta tällä alalla rajoittuu tukemiseen ja koordinointiin, mutta parlamentti on perinteisesti tuonut kulttuurialan unionin lainsäädännön keskiöön. Tätä kuvastaa myös kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan aloitteesta 27. lokakuuta 2010 pidetty julkinen kuulemistilaisuus aiheesta elokuva ja eurooppalaiset identiteetit sekä kyseisen valiokunnan jäsenten osallistuminen LUX-elokuvapäiville ja kulttuurialaa koskevasta poikkeuksesta käytyihin keskusteluihin tärkeimmillä kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuva on keskeinen osa eurooppalaista kulttuurimallia Elokuvan keinoin voidaan kiteyttää tulkintoja kulttuurisesta monimuotoisuudesta. Sillä on näin kulttuurista ja teollista merkitystä yhteiskunnallisena välineenä, jota voidaan käyttää vaikutusvallan lisäämiseen oman maan sisällä ja sen ulkopuolella. Elokuva kuuluu kulttuurimuotoihin, jotka todennäköisimmin pystyvät luomaan yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tässä tapauksessa eurooppahenkisyyttä. Kulttuuri on inhimillinen ja poliittinen rakennelma ja elokuva on sen keskiössä. LUX-palkinto on osa Euroopan parlamentin viestintästrategiaa LUX-palkinto kuuluu Euroopan parlamentin viestintästrategian välineisiin. Parlamentti on uskonut virallisten LUX-palkintoehdokkaiden ja lopullisten kilpailuehdokkaiden valinnan asiantuntijalautakunnan tehtäväksi. Tämä antaa LUXpalkinnolle taiteellista ja elokuvallista legitiimiyttä. 3) Tavoitteet Euroopan unionista ja sen toimintalinjoista käytävän julkisen keskustelun elävöittäminen Eurooppalaisten (yhteistuotanto)elokuvien levittämisen edistäminen unionissa Eurooppalainen kulttuurimaisema on hyvin sirpaleinen. Vain muutamat taiteilijat ja teokset pystyvät ylittämään rajat ja löytämään yleisöä kotimaansa ulkopuolelta. Tämä koskee myös elokuva-alaa, jolla elokuvan alkuperäiskieli on este sen levittämiselle monikielisille markkinoille.

3 4) Valintamenettely Elokuvien valinta: valintalautakunta Valintalautakunta on elokuvamaailmaa edustava 16-henkinen raati, joka valitsee virallisiksi LUX-palkintoehdokkaiksi nimettävät elokuvat. Valintalautakuntaan kuuluu tuottajia, jakelijoita, elokuvateattereiden edustajia, elokuvajuhlien johtajia ja elokuvakriitikkoja. Euroopan komissio (Luova Eurooppa -ohjelma) ja Euroopan neuvoston Eurimages-rahasto ovat valintalautakunnassa tarkkailijajäseninä. Euroopan parlamentin kulttuuri- ja koulutusvaliokunta hyväksyy valintalautakunnan jäsenet. Se vaihtaa vuosittain kolmanneksen valintalautakunnan jäsenistä. Valintalautakuntaan valitaan aina automaattisesti edellisvuotisen LUX-palkinnon voittaneen elokuvan edustaja. Valintalautakunta ehdottaa elokuvia virallisiksi LUX-palkintoehdokkaiksi/kilpailuehdokkaiksi. Myös Euroopan parlamentin jäsenet voivat ehdottaa elokuvia LUX-palkinnon saajiksi. Lisäksi elokuva-alan ammattilaiset voivat esittää spontaaneja hakemuksia. Katsottuaan elokuvat valintalautakunnan jäsenet valitsevat kymmenen elokuvaa, jotka nimetään virallisiksi LUX-palkintoehdokkaiksi, ja myöhemmin lopulliset kolme kilpailuehdokasta. Valintalautakunta tekee päätöksensä äänten enemmistöllä tai sen puuttuessa suhteellisella enemmistöllä. Jäsenet voivat ehdottaa korkeintaan viittä elokuvaa ja korkeintaan kahta kunkin jäsenen kotimaata edustavaa elokuvaa. Valintalautakunnan jäseniä, jotka ovat osallistuneet jonkin LUX-palkinnosta kilpailevan elokuvan tuottamiseen tai kaupalliseen hyödyntämiseen tai jotka ovat ehdottaneet kyseistä elokuvaa ehdokkaaksi, pyydetään pidättäytymään äänestämisestä lopullisessa äänestyksessä eturistiriidan vuoksi. Jäsenten on pidettävä kilpailumenettelyyn liittyvät asiat salassa LUX-palkintoehdokkaiden julkistamiseen ja lopullisten kilpailuehdokkaiden julkistamiseen asti. 5) Äänestys ja LUX-palkinnon myöntämistilaisuus Strasbourgissa Euroopan parlamentin jäsenet tekevät päätöksen LUX-palkinnon voittajasta marras- tai joulukuussa.

4 Kuukauden kestävässä äänestysmenettelyssä kukin Euroopan parlamentin jäsen voi äänestää vain yhtä elokuvaa. Parlamentin jäsenillä on seuraavat neljä mahdollisuutta katsoa elokuvat: Euroopan parlamentin tiloihin (vuoteen 2013 asti) kahdeksi viik oksi sijoitettavassa LUX-teatterissa (päivittäin kaksi elokuvaesitystä); elokuvaesityksiä varten etsitään parhaillaan uusia tiloja omassa jäsenvaltiossaan Euroopan parlamentin tiedotustoimistojen järjestämien LUXelokuvatapahtumien puitteissa tilausvideopalvelussa (kaikkien jäsenten saatavilla, edellyttää salasanan hankkimista) dvd:ltä (hyvin rajallinen määrä, tarkoitettu lähinnä kulttuuri - ja koulutusvaliokunnan jäsenille ja varapuhemiehille). Äänestys päättyy palkinnonjakotilaisuutta edeltävänä päivänä klo Äänestystulos saadaan näin ollen selville vasta palkinnonjakotilaisuudessa. LUX-palkinnon jakotilaisuutta edeltää toimittajille järjestettävä tiedotustilaisuus, jossa Euroopan parlamentin jäsenet, asiantuntijat ja elokuvaohjaajat keskustelevat elokuva-alasta ja Euroopasta. Palkinnonjakotilaisuus järjestetään Strasbourgin istuntojakson yhteydessä. Vuoteen 2012 asti se järjestettiin marraskuun istuntojaksolla, nykyään joulukuussa, ja se ajoittuu tavallisesti keskustelujen päättymisen ja äänestysten alkamisen väliin. Kolmen lopullisen kilpailuehdokkaan tekijät kutsutaan palkinnonjakotilaisuuteen parlamentin istuntosaliin. Euroopan parlamentin puhemies ilmoittaa LUX-palkinnon voittajan. Puhemies ei tiedä voittajaelokuvan nimeä ennen kuin hän avaa sinetöidyn kirjekuoren. Voittajaelokuvan edustajaa pyydetään pitämään lyhyt puhe istuntosalissa. Toimittajille tarkoitettu tiedotustilaisuus on järjestetty vuodesta 2011 lähtien, kuten edellä mainittiin, palkinnonjakopäivän aamuna, ja siihen osallistuu vähintään kaksi toimittajaa kustakin jäsenvaltiosta. Vuonna 2012 lanseerattujen LUX-elokuvapäivien myötä on otettu käyttöön myös erityinen yleisön kunniamaininta, josta ilmoitetaan tulevilla Karlovy Varyn kansainvälisillä elokuvajuhlilla vuoden 2014 LUX-palkintoehdokkaiden julkistamisen yhteydessä. 6) Elokuvien valintaperusteet LUX-elokuvapalkintoehdokkaiksi hyväksytään elokuvat, jotka täyttävät seuraavat kriteerit: 1. Elokuva on fiktiivinen tai luova dokumenttielokuva (se voi olla myös animaatioelokuva). 2. Elokuvan kesto on vähintään 60 minuuttia.

5 3. Elokuvan tuotanto tai yhteistuotanto täyttää Luova Eurooppa -ohjelman (MEDIA-ohjelma) kriteerit, ja se on tuotettu jossakin Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Islannissa, Liechtensteinissa tai Norjassa. 4. Elokuva havainnollistaa eurooppalaisten arvojen universaaliutta, monimuotoisia eurooppalaisia perinteitä ja Euroopan yhdentymisprosessia ja siinä luodaan katsaus Euroopan rakentamiseen. 5. Elokuvan ensi-ilta (joko joillakin elokuvajuhlilla tai muual la) on ollut 1. kesäkuuta 31. toukokuuta välisenä aikana. 6. Kilpailuun eivät voi osallistua elokuvat, joille on myönnetty ensimmäinen palkinto merkittävillä elokuvajuhlilla (Venetsia, San Sebastián, Berliini, Cannes, Karlovy Vary ja Locarno). 7) LUX-palkinnon ja siihen liittyvän toiminnan lähtökohta Parlamentti käynnisti heinäkuussa 2010 pohdinnan LUX-palkinnon tulevista perusteista. Laajamittaisten keskustelujen tavoitteena oli tehostaa LUX-palkinnon näkyvyyttä Euroopan kulttuurifoorumeilla ja edistää sen täysimääräistä hyödyntämistä yhtenä parlamentin viestintävälineistä, kuten todetaan parlamentin 5. heinäkuuta 2010 hyväksymässä viestintästrategiassa. Tarkoituksena olisi edistää poliittisia keskusteluja, joille LUXpalkinnosta kilpailevien elokuvien aiheet antavat sysäyksen. LUX-palkinnon myöntämismenettelyä on muutettava kahdella seuraavalla tavalla, jos sen näkyvyyttä eurooppalaisilla kulttuurifoorumeilla halutaan lisätä: LUX-palkinto avataan yleisölle säilyttäen samalla Euroopan parlamentin jäsenten osallistuminen kolmen kilpailuehdokaselokuvan esittäminen laajennetaan 28 jäsenvaltioon julkisen tapahtuman muodossa (LUX-elokuvapäivät). Näin olisi mahdollista luoda eurooppalainen keskusteluareena, jolla unionin kansalaiset voisivat vaihtaa mielipiteitään samasta aiheesta (kilpailuun osallistuvista elokuvista) samassa paikassa (yhdessä kaupungissa kussakin jäsenvaltiossa) samaan aikaan asiaan liittyvien poliittisten keskustelujen puitteissa sekä kasvotusten että internetissä ja sosiaalisessa mediassa. Tärkeimmillä elokuvajuhlilla avautuvia mahdollisuuksia yhteyksien luomiseen sekä kansalaisiin että alan ammattilaisiin olisi niin ikään hyödynnettävä, kuten puhemiehistön 17. kesäkuuta tehdyssä ja 5. heinäkuuta 2010 vahvistetussa päätöksessä todetaan. LUX-palkintoon liittyvä toiminta (LUX -elokuvapäivät) tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia suoraan kommunikointiin jäsenvaltioiden kansalaisten kanssa. Näin ollen LUX-palkinnon edistämiseksi hyväksyttiin seuraavat periaatteet, jotka perustuvat kulttuurista monimuotoisuutta koskevaan parlamentin sitoumukseen ja etenkin sen viestintästrategiaan:

6 LUX-palkintoon liittyvät toimet kohdistetaan uudelleen siten, että kohderyhmäksi otetaan suuri yleisö; elokuvaesityksiä ja keskusteluja järjestetään hajautetusti, jotta kansalaiset kaikkialla unionissa voisivat ottaa niihin osaa; edistetään erityisesti kulttuurialan pysyvien verkostojen luomista. 8) Mitä LUX-palkinto tarjoaa? LUX-elokuvapäivien puitteissa kolme kilpailuehdokaselokuvaa tekstitetään Euroopan unionin virallisille kielille ja ne tuotetaan DCP-muodossa kaikille EU:n jäsenvaltioille. Lisäksi LUX-palkinnon yhteydessä elokuvien alkuperäisversiot mukautetaan näkö- ja kuulovammaisten tarpeisiin myös muita kuin lähtömaata varten ja näiden versioiden levitystä jäsenvaltioissa tuetaan. LUX-palkinnosta on kehittymässä keskeinen tukipylväs eurooppalaiselle elokuvatuotannolle. Sen avulla elokuvat, joilla ei ehkä muuten olisi ollut siihen mahdollisuutta, ovat löytäneet paikkansa markkinoilla ja tavoittaneet laajemman yleisön. 9) Vuoden 2014 LUX-palkinnon myöntämisen aikataulu LUX-palkintoon liittyvien tapahtumien aikataulu vuosina : Kesäkuu 5. kesäkuuta: Valintalautakunnan päätös kymmenestä virallisiksi vuoden 2014 LUX-palkintoehdokkaiksi hyväksyttävästä elokuvasta, joiden nimet pidetään salassa niiden viralliseen julkistamiseen asti. 6. heinäkuuta LUX-palkintoehdokkaiden virallinen julkistaminen sekä yleisön kunniamaininnasta ilmoittaminen Karlovy Varyn (Tšekin tasavalta) kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Noin 20. heinäkuuta (Rooma): Lehdistökonferenssi, jossa julkistetaan vuoden 2014 LUXpalkinnon kolme finalistia. Elokuu syyskuu 28. elokuuta 6. syyskuuta: Giornate degli Autori Venice Days - elokuvajuhlat (Venetsian kansainvälisten elokuvajuhlien yhteydessä), joilla esitetään vuoden 2014 LUX-palkinnon kolme kilpailuehdokaselokuvaa ja järjestetään viides "28 Times Cinema" tapahtuma. 1 1 Yhdessä Venice Days -elokuvajuhlien ja Europa Cinemas -verkoston kanssa luotu "28 Times Cinema" - tapahtuma (alun perin "27 Times Cinema") on ollut osa Venetsian kansainvälisiä elokuvajuhlia vuodesta 2010 asti. Tapahtumaan kutsutaan 28 nuorta elokuvaharrastajaa, joista kukin edustaa yhtä EU:n 28 jäsenvaltiosta. Venetsiaan kutsuttavat vuotiasta elokuvankatsojaa katsovat kilpailuehdokaselokuvat ja osallistuvat keskusteluihin elokuvien tarinoiden aiheista ja eurooppalaiseen elokuvaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

7 Syyskuun alku Euroopan parlamentin tiedotustoimistot julkaisevat luettelon elokuvien esityspaikoista. Lokakuu 27. lokakuuta 19. joulukuuta: "LUX-elokuvapäivät" avataan 28 jäsenvaltiossa yhteistyössä Europa Cinemas -verkoston, elokuvajuhlien ja elokuva-instituuttien kanssa. 27. lokakuuta 31. toukokuuta 2015: Yleisön kunniamainintaa koskeva äänestys. Marraskuu 3. marraskuuta: Euroopan parlamentin jäsenet saavat vuoden 2014 LUXpalkinnon kolme kilpailuehdokaselokuvaa käyttöönsä joko dvd:nä (saatavilla rajallinen määrä pyynnöstä) tai tilausvideopalvelussa (kaikkien käytettävissä) EU:n kaikilla 24 virallisella kielellä. 16. joulukuuta päättyvä sisäinen äänestysmenettely käynnistyy marraskuuta (vahvistetaan myöhemmin) LUX-elokuvapäivät: vuoden 2014 LUX-palkinnon kolmen kilpailuehdokaselokuvan esitykset käynnistyvät yhteistyössä Brysselin kulttuurikeskuksen kanssa Euroopan parlamentin jäsenen läsnä ollessa (jäsenen nimi vahvistetaan myöhemmin). Joulukuu joulukuuta: Paikka vahvistetaan myöhemmin - LUX-teatteri: Euroopan parlamentin tiloissa/euroopan parlamentin tilojen ulkopuolella vuoden 2014 LUX-palkinnon kolmen kilpailuehdokaselokuvan esitykset joulukuuta: Les Arcsin eurooppalaiset elokuvajuhlat (vahvistetaan myöhemmin) joulukuuta: Euroopan parlamentin jäsenten äänestysmenettely päättyy 17. joulukuuta: Strasbourgissa järjestettävä palkinnonjakotilaisuus, jota ennen järjestetään tiedotustilaisuus toimittajille sekä työryhmiä. 19. joulukuuta: vuoden 2014 LUX-elokuvapäivät päättyvät 2015: Tammikuu Helmikuu Rotterdamin elokuvajuhlat (vahvistetaan myöhemmin) Berliinin kansainväliset elokuvajuhlat Euroopan parlamentin kulttuuri- ja koulutusvaliokunta vahvistaa valintalautakunnan kokoonpanon. Tapaamisissa on mukana ohjaajia, käsikirjoittajia, elokuva-alan ammattilaisia ja Euroopan parlamentin jäseniä. Kolmessa aikaisemmassa "28 Times Cinema" -tapahtumassa on päivittäin julkaistu blogi ja esitetty tapaamiset nauhoitettuina.

8 Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Bryssel, valintalautakunnan ensimmäinen kokoontuminen. 8. maaliskuuta synergiatapahtuma tasa-arvoasioihin liittyvien tapahtumien kanssa. Bryssel, valintalautakunnan toinen kokoontuminen. Cannes Directors' Fortnight (Cannesin kansainvälisten elokuvajuhlien yhteydessä): LUX-palkinnosta/LUX-elokuvapäivistä tiedottaminen, tapaamisia ammattilaisten kanssa sekä valintalautakunnan epävirallinen kokoontuminen. Eurooppa-päivä (avoimien ovien päivä Euroopan parlamentissa) Brysselissä, Strasbourgissa ja Luxemburgissa Brysselin elokuvajuhlat Bryssel, valintalautakunnan viimeinen kokoontuminen. Brysselin eurooppalaiset elokuvajuhlat Kesäkuu/heinäkuu Vuoden 2015 virallisten LUX-palkintoehdokkaiden julkistaminen Karlovy Varyn kansainvälisillä elokuvajuhlilla sekä vuoden 2014 LUXpalkinnon yleisön kunniamaininnasta ilmoittaminen. 10) Vuoden 2014 LUX-palkinnon valintalautakunnan kokoonpano Peter BOGNAR, elokuvajakelija, elokuvajuhlien ohjelmien suunnittelija Francesca FEDER, tuottaja Giorgio GOSETTI, Venice Days -elokuvajuhlien taiteellinen johtaja Dirk IMPENS, "The Broken Circle Breakdown" -elokuvan tuottaja, vuoden 2013 LUX-palkinto Ivana IVISIC, audiovisuaalialan konsultti Jose Luis CIENFUEGOS, Sevillan eurooppalaisten elokuvajuhlien johtaja Stéphane DE POTTER, elokuvajakelija, Cinéart-Cinélibre Unkari Ranska Italia vuoden 2013 LUXpalkinto Kroatia Espanja Belgia

9 Fatima DJOUMER, kansainvälisten suhteiden ja tapahtumajärjestelyjen vastuuhenkilö, Europa Cinéma Marion DÖRING, Euroopan elokuva-akatemian johtaja Jakub DUSZYNSKI, elokuvajakelija, GUTEK Film, Europa Distributionin yhteispuheenjohtaja Per ERICSSON, Ruotsin elokuva-instituutin elokuvakasvatuksen laitoksen johtaja Paul Peter HUTH, ZDF:n toimittaja ja elokuvakriitikko Christophe LEPARC, Directors' Fortnightin pääsihteeri, Cannesin elokuvajuhlat Karel OCH, elokuvakriitikko ja Karlovy Varyn elokuvajuhlien taiteellinen johtaja Jonathan ROMNEY, The Guardian -, City Limits -, Sight and Sound - ja The Independent on Sunday -julkaisujen elokuvakriitikko Mira STALEVA, Sofian kansainvälisten elokuvajuhlien apulaisjohtaja EU EU Puola Ruotsi Saksa Ranska Tšekin tasavalta Yhdistynyt kuningaskunta Bulgaria Perustajajäsenet: Michel DEMOPOULOS elokuvakriitikko, ERT-televisioyhtiön erityisneuvonantaja, Kreikka Georgette RANUCCI Operaattori ja elokuvajakelija, Lucky Red, Italia Tarkkailijat: Roberto OLLA Euroopan neuvosto, Eurimages-rahaston johtaja Matteo ZACCHETTI Euroopan komissio, apulaisyksikönpäällikkö, Luova Eurooppa -ohjelma (MEDIA-ohjelma), koulutuksen ja kulttuurin pääosasto

LUX-PALKINTO Vuoden 2015 ohjelma

LUX-PALKINTO Vuoden 2015 ohjelma Viestinnän pääosasto LUX-PALKINTO Vuoden 2015 ohjelma 1) Johdanto LUX-palkinto ilmentää Euroopan parlamentin sitoutumista kulttuurin tukemiseen ja edistää kulttuurista monimuotoisuutta tiiviissä yhteydessä

Lisätiedot

LUX-PALKINTO Vuoden 2016 ohjelma

LUX-PALKINTO Vuoden 2016 ohjelma Viestinnän pääosasto LUX-PALKINTO Vuoden 2016 ohjelma 1) Johdanto LUX-palkinto, joka täyttää tänä vuonna 10 vuotta, ilmentää Euroopan parlamentin sitoutumista kulttuurin tukemiseen ja edistää kulttuurista

Lisätiedot

LUX-ELOKUVAPALKINTO Vuoden 2017 ohjelma

LUX-ELOKUVAPALKINTO Vuoden 2017 ohjelma Viestinnän pääosasto LUX-ELOKUVAPALKINTO Vuoden 2017 ohjelma 1) Johdanto LUX-elokuvapalkinto ilmentää Euroopan parlamentin sitoutumista kulttuurin tukemiseen ja edistää kulttuurista monimuotoisuutta tiiviissä

Lisätiedot

LUX-ELOKUVAPALKINTO Vuoden 2019 ohjelma

LUX-ELOKUVAPALKINTO Vuoden 2019 ohjelma Viestinnän pääosasto LUX-ELOKUVAPALKINTO Vuoden 2019 ohjelma 1) Johdanto LUX-elokuvapalkinto on osoitus siitä, että Euroopan parlamentti on sitoutunut kulttuurin tukemiseen. Palkinto liittyy läheisesti

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.1.2012 K(2012) 430 lopullinen KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu 25.1.2012, kansalaisaloitteesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 211/2011

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) 9438/17 ADD 1 MAP 12 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 17. toukokuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia: Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

LIITE. Euroopan parlamentin vaaleja koskevien komission suositusten täytäntöönpanoon liittyvät jäsenvaltioiden vastaukset.

LIITE. Euroopan parlamentin vaaleja koskevien komission suositusten täytäntöönpanoon liittyvät jäsenvaltioiden vastaukset. EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 27.3.2014 COM(2014) 196 ANNEX 1 LIITE parlamentin vaaleja koskevien komission suositusten täytäntöönpanoon liittyvät jäsenvaltioiden vastaukset asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 Istuntoasiakirja 2004 C6-0161/2004 2003/0274(COD) FI 28/10/2004 YHTEINEN KANTA Neuvoston 21. lokakuuta 2004 vahvistama yhteinen kanta Euroopan parlamentin ja neuvoston päätöksen

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO EU:N KESKEINEN PÄÄTÖKSENTEKIJÄ Euroopan unionin neuvosto epävirallisesti myös EU:n neuvosto tai pelkkä neuvosto on EU:n keskeinen päätöksentekijä. Tässä toimielimessä kokoontuvat

Lisätiedot

Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa

Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa Euroopan alueiden komitea (AK): Paikallis- ja aluehallintoa edustava neuvoa-antava elin Euroopan unionissa Miksi alueiden komitea? Annetaan alue- ja paikallishallinnolle mahdollisuus vaikuttaa EU:n lainsäädännön

Lisätiedot

Ehdotus neuvoston päätökseksi alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta

Ehdotus neuvoston päätökseksi alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. lokakuuta 2014 (OR. en) 14333/14 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Puheenjohtajavaltio Neuvosto Ed. asiak. nro: 13884/14 Asia: CDR 109 INST 511 AG 17 Ehdotus neuvoston

Lisätiedot

EUROOPPA-NEUVOSTO Bryssel, 31. toukokuuta 2013 (OR. en)

EUROOPPA-NEUVOSTO Bryssel, 31. toukokuuta 2013 (OR. en) EUROOPPA-NEUVOSTO Bryssel, 31. toukokuuta 2013 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0900 (NLE) EUCO 110/13 INST 234 POLGEN 69 OC 295 SÄÄDÖKSET Asia: LUONNOS EUROOPPA-NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI Euroopan

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0061 (NLE) 8112/16 JUSTCIV 69 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS luvan antamisesta tiiviimpään

Lisätiedot

Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen

Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen P7_TA(2013)0082 Euroopan parlamentin kokoonpano vuoden 2014 vaalien jälkeen Euroopan parlamentin päätöslauselma 13. maaliskuuta 2013 Euroopan parlamentin kokoonpanosta vuoden 2014 vaalien jälkeen (2012/2309(INL))

Lisätiedot

TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI ENSIMMÄINEN EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI?

TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI ENSIMMÄINEN EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI ENSIMMÄINEN EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? TIEDOTE 1. TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI ENSIMMÄINEN EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? Euroopan komissio on

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.6.2014 COM(2014) 227 final 2014/0129 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS talous- ja sosiaalikomitean kokoonpanon vahvistamisesta FI FI PERUSTELUT 1. EHDOTUKSEN TAUSTA Euroopan unionin

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 17.10.2014 C(2014) 7461 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu 17.10.2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1305/2013 liitteen I sekä Euroopan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS alueiden komitean kokoonpanon vahvistamisesta FI FI PERUSTELUT 1. EHDOTUKSEN TAUSTA Euroopan unionin toiminnasta

Lisätiedot

Bryssel COM(2016) 85 final ANNEX 4 LIITE. asiakirjaan

Bryssel COM(2016) 85 final ANNEX 4 LIITE. asiakirjaan EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.2. COM() 85 final ANNEX 4 LIITE asiakirjaan Komission tiedonanto Euroopan parlamentille ja neuvostolle Tilannekatsaus Euroopan muuttoliikeagendaan sisältyvien ensisijaisten

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011

SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMAN SOPIMUSSARJA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2011 (Suomen säädöskokoelman n:o 1198/2011) Tasavallan presidentin asetus Euroopan unionista tehtyyn sopimukseen, Euroopan

Lisätiedot

Eurooppalainen ohjausjakso: yhdennetyt maakohtaiset suositukset Hyväksyminen ja toimittaminen Eurooppa-neuvostolle

Eurooppalainen ohjausjakso: yhdennetyt maakohtaiset suositukset Hyväksyminen ja toimittaminen Eurooppa-neuvostolle Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. kesäkuuta 2017 (OR. en) 10200/17 CO EUR-PREP 29 POLGEN 92 AG 21 ECON 528 UEM 198 SOC 477 COMPET 492 ENV 604 EDUC 293 RECH 231 ENER 284 JAI 596 EMPL 366 ILMOITUS Lähettäjä:

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en) 6936/17 ADD 4 JAI 189 ASIM 22 CO EUR-PREP 14 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 2. maaliskuuta 2017 Vastaanottaja: Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI SEURAAVA EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI?

TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI SEURAAVA EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI SEURAAVA EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? TIEDOTE 1. TULEEKO SINUN KOTIKAUPUNGISTASI SEURAAVA EUROOPAN ÄLYKKÄÄN MATKAILUN PÄÄKAUPUNKI? Euroopan komissio on käynnistämässä

Lisätiedot

22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19

22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19 22.7.2010 Euroopan unionin virallinen lehti L 189/19 KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 19 päivänä heinäkuuta 2010, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2004/49/EY 7 artiklassa tarkoitetuista yhteisistä

Lisätiedot

L 90/106 Euroopan unionin virallinen lehti

L 90/106 Euroopan unionin virallinen lehti L 90/106 Euroopan unionin virallinen lehti 28.3.2013 KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 26 päivänä maaliskuuta 2013, jäsenvaltioiden vuosittaisten päästökiintiöiden määrittämisestä kaudeksi 2013 2020 Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. kesäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. kesäkuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0132 (NLE) 10257/15 ACP 96 N 455 PTOM 13 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Neuvoston päätös Euroopan kehitysrahaston

Lisätiedot

10329/17 JG/cc 1 DRI

10329/17 JG/cc 1 DRI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. kesäkuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0186 (COD) 10329/17 CODEC 1059 CULT 88 AELE 54 EEE 31 PE 46 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston

Lisätiedot

LIITTEET LIITE II PÄÄTÖSASIAKIRJA. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITTEET LIITE II PÄÄTÖSASIAKIRJA. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 17.2.2014 COM(2014) 91 final ANNEX 2 LIITTEET LIITE II PÄÄTÖSASIAKIRJA asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Kroatian tasavallan osallistumista Euroopan talousalueeseen koskevan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.1.2014 COM(2013) 848 final 2013/0414 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS siviilikäyttöön tarkoitettua maailmanlaajuista satelliittinavigointijärjestelmää (GNSS) koskevan yhteistyösopimuksen

Lisätiedot

BELGIAN KUNINGASKUNTA, BULGARIAN TASAVALTA, TŠEKIN TASAVALTA, TANSKAN KUNINGASKUNTA, SAKSAN LIITTOTASAVALTA, VIRON TASAVALTA, IRLANTI,

BELGIAN KUNINGASKUNTA, BULGARIAN TASAVALTA, TŠEKIN TASAVALTA, TANSKAN KUNINGASKUNTA, SAKSAN LIITTOTASAVALTA, VIRON TASAVALTA, IRLANTI, PÖYTÄKIRJA EUROOPAN UNIONISTA TEHTYYN SOPIMUKSEEN, EUROOPAN UNIONIN TOIMINNASTA TEHTYYN SOPIMUKSEEN JA EUROOPAN ATOMIENERGIAYHTEISÖN PERUSTAMISSOPIMUKSEEN LIITETYN, SIIRTYMÄMÄÄRÄYKSISTÄ TEHDYN PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Gerolf Annemans ENF-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Gerolf Annemans ENF-ryhmän puolesta 7.12.2016 A8-0344/298 298 Luku 2 15 artikla 2 kohta 2. Puhemiehen, varapuhemiesten ja kvestorien vaaleissa on otettava yleisesti huomioon jäsenvaltioiden ja poliittisten kantojen tasapuolinen edustus.

Lisätiedot

Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Perussopimusten tarkistaminen Euroopan parlamentin kokoonpanoa koskevat siirtymätoimenpiteet

Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Perussopimusten tarkistaminen Euroopan parlamentin kokoonpanoa koskevat siirtymätoimenpiteet EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 4. joulukuuta 2009 (07.12) (OR. fr,es) 17196/09 POLGEN 232 SAATE Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto Perussopimusten

Lisätiedot

13060/17 ADD 1 1 DPG

13060/17 ADD 1 1 DPG Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 20. lokakuuta 2017 (OR. en) 13060/17 ADD 1 PV/CONS 52 ECON 806 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI Asia: Euroopan unionin neuvoston 3563. istunto (talous- ja rahoitusasiat), Luxemburg,

Lisätiedot

LEHDISTÖTIEDOTE Kesäkuu 2018 EU:n 13 keskeistä elinkeinoalaa menettävät vuosittain 60 miljardia euroa väärennösten vuoksi.

LEHDISTÖTIEDOTE Kesäkuu 2018 EU:n 13 keskeistä elinkeinoalaa menettävät vuosittain 60 miljardia euroa väärennösten vuoksi. EU:n 13 keskeistä elinkeinoalaa menettävät vuosittain 60 miljardia euroa väärennösten vuoksi. Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) uusi tutkimus osoittaa, että EU:n 13 keskeistä elinkeinoalaa

Lisätiedot

Lux-palkinnolla näkyvyyttä eurooppalaiselle elokuvalle

Lux-palkinnolla näkyvyyttä eurooppalaiselle elokuvalle Lux-palkinnolla näkyvyyttä eurooppalaiselle elokuvalle Eurooppalaisten elokuvien ja kulttuurin edistäminen ja keskustelun edistäminen eurooppalaisista arvoista - nämä ovat Euroopan parlamentin elokuvapalkinnon

Lisätiedot

EUROOPPA-NEUVOSTO JA NEUVOSTO LYHYESTI

EUROOPPA-NEUVOSTO JA NEUVOSTO LYHYESTI EUROOPPA-NEUVOSTO JA NEUVOSTO LYHYESTI EUROOPPA-NEUVOSTO EU:N STRATEGIAELIN Eurooppa-neuvosto on Euroopan unionin liikkeellepaneva voima. Se määrittelee EU:n toiminnan suuntaviivat ja poliittiset painopisteet.

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2014 (OR. en) OIKEUDELLISEN YKSIKÖN LAUSUNTO 1 Määräenemmistöpäätöksiä koskevat uudet säännöt

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2014 (OR. en) OIKEUDELLISEN YKSIKÖN LAUSUNTO 1 Määräenemmistöpäätöksiä koskevat uudet säännöt Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 15. heinäkuuta 2014 (OR. en) PUBLIC 11747/14 LIMITE JUR 413 POLGEN 113 OIKEUDELLISEN YKSIKÖN LAUSUNTO 1 Asia: Määräenemmistöpäätöksiä koskevat uudet säännöt

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 9. huhtikuuta 207 (OR. en) 206/025 (COD) PE-CONS 3/7 VISA 8 COEST 55 COMIX 62 CODEC 295 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON

Lisätiedot

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ. EACEA 30/2018: Eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten edistäminen verkossa

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ. EACEA 30/2018: Eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten edistäminen verkossa LUOVA EUROOPPA (0-00) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ EACEA 0/08: Eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten edistäminen verkossa. TAVOITTEET JA KUVAUS Tämä ehdotuspyyntöilmoitus perustuu kulttuurialan ja

Lisätiedot

L 172 virallinen lehti

L 172 virallinen lehti Euroopan unionin L 172 virallinen lehti Suomenkielinen laitos Lainsäädäntö 61. vuosikerta 9. heinäkuuta 2018 Sisältö II Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset ASETUKSET Komission

Lisätiedot

Komissio toimitti 13. toukokuuta 2015 eurooppalaisen ohjausjakson puitteissa neuvostolle

Komissio toimitti 13. toukokuuta 2015 eurooppalaisen ohjausjakson puitteissa neuvostolle Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 26. toukokuuta 2015 (OR. en) 9224/15 ECON 376 UEM 171 SOC 339 EMPL 213 COMPET 250 ENV 332 EDUC 158 RECH 149 ENER 190 JAI 354 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia:

Lisätiedot

Ehdotus päätökseksi (COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD))

Ehdotus päätökseksi (COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD)) 8.6.2017 A8-0061/ 001-018 TARKISTUKSET 001-018 esittäjä(t): Kulttuuri- ja koulutusvaliokunta Mietintö Santiago Fisas Ayxelà Euroopan kulttuuripääkaupungit vuosina 2020 2033 A8-0061/2017 (COM(2016)0400

Lisätiedot

Syksyn 2018 Eurobarometrin mukaan EU:sta vallitsee myönteinen mielikuva ennen Euroopan parlamentin vaaleja

Syksyn 2018 Eurobarometrin mukaan EU:sta vallitsee myönteinen mielikuva ennen Euroopan parlamentin vaaleja Euroopan komissio - Lehdistötiedote Syksyn 2018 Eurobarometrin mukaan EU:sta vallitsee myönteinen mielikuva ennen Euroopan parlamentin vaaleja Bryssel 21. joulukuuta 2018 Tänään julkaistun uuden Eurobarometri-kyselyn

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto EUROOPPA-NEUVOSTO. EU:n strategiaelin

Euroopan unionin neuvosto EUROOPPA-NEUVOSTO. EU:n strategiaelin Euroopan unionin neuvosto EUROOPPA-NEUVOSTO EU:n strategiaelin EUROOPPA-NEUVOSTO STRATEGIAELIN Eurooppa-neuvosto on Euroopan unionin liikkeellepaneva voima. Se määrittelee EU:n suunnan ja poliittiset prioriteetit.

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto EUROOPPA-NEUVOSTO

Euroopan unionin neuvosto EUROOPPA-NEUVOSTO Euroopan unionin neuvosto EUROOPPA-NEUVOSTO EU:N STRATEGIAELIN Eurooppa-neuvosto on se EU:n toimielin, joka määrittelee Euroopan unionin yleisen suunnan ja prioriteetit. Sen jäseninä ovat EU:n jäsenmaiden

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 28.11.2018 C(2018) 7778 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 28.11.2018, delegoidun asetuksen (EU) N:o 1062/2014 muuttamisesta tiettyjen tehoaineen ja valmisteryhmän

Lisätiedot

Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2)

Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2) Viestinnän pääosasto YLEISEN MIELIPITEEN SEURANTAYKSIKKÖ Bryssel 14. helmikuuta 2013 Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2) AMMATTIRYHMIEN TARKASTELU Tämä ammattiryhmien välisten erojen

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. helmikuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. helmikuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. helmikuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0049 (NLE) 6795/17 UD 55 CORDROGUE 31 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 28. helmikuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n

Lisätiedot

ANNEX LIITE. asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

ANNEX LIITE. asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.9.2018 COM(2018) 651 final ANNEX LIITE asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE potilaan oikeuksien soveltamisesta rajatylittävässä terveydenhuollossa

Lisätiedot

PUBLIC LIMITE FI EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 18. heinäkuuta 2011 (05.08) (OR. en) 10548/11 LIMITE PV/CONS 31 EDUC 102 JEUN 32 CULT 34 SPORT 20

PUBLIC LIMITE FI EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 18. heinäkuuta 2011 (05.08) (OR. en) 10548/11 LIMITE PV/CONS 31 EDUC 102 JEUN 32 CULT 34 SPORT 20 Conseil UE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 18. heinäkuuta 2011 (05.08) (OR. en) 10548/11 PUBLIC LIMITE PV/CONS 31 EDUC 102 JEUN 32 CULT 34 SPORT 20 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 07 Änderungsprotokoll in finnischer Sprache-FI (Normativer Teil) 1 von 8

995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 07 Änderungsprotokoll in finnischer Sprache-FI (Normativer Teil) 1 von 8 995 der Beilagen XXIV. GP - Staatsvertrag - 07 Änderungsprotokoll in finnischer Sprache-FI (Normativer Teil) 1 von 8 PÖYTÄKIRJA EUROOPAN UNIONISTA TEHTYYN SOPIMUKSEEN, EUROOPAN UNIONIN TOIMINNASTA TEHTYYN

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 29.11.2016 COM(2016) 745 final 2016/0368 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS neuvoston asetuksen (ETY) N:o 1101/89 sekä asetusten (EY) N:o 2888/2000 ja (EY)

Lisätiedot

15466/14 team/hkd/akv 1 DGG 2B

15466/14 team/hkd/akv 1 DGG 2B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. marraskuuta 2014 (OR. en) 15466/14 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Puheenjohtajavaltio Neuvosto Ed. asiak. nro: 14799/14 FSTR 66 FC 46 REGIO 126 SOC 777 AGRISTR

Lisätiedot

KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE

KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.10.2015 COM(2015) 523 final KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE Euroopan kehitysrahasto (EKR): maksusitoumuksia, maksuja ja jäsenvaltioiden rahoitusosuuksia koskevat ennusteet

Lisätiedot

(Ilmoitukset) HALLINNOLLISET MENETTELYT KOMISSIO

(Ilmoitukset) HALLINNOLLISET MENETTELYT KOMISSIO 7.6.2008 C 141/27 V (Ilmoitukset) HALLINNOLLISET MENETTELYT KOMISSIO Ehdotuspyyntö 2008 Kulttuuriohjelma (2007 2013) Ohjelmatoimien toteutus: monivuotiset yhteistyöhankkeet, yhteistyötoimet, erityistoimet

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. lokakuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0013 (COD) 11197/16 TRANS 296 CODEC 1056 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Neuvoston ensimmäisessä käsittelyssä

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.2.2014 COM(2014) 81 final 2014/0041 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin kannasta Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Korean tasavallan väliseen vapaakauppasopimukseen

Lisätiedot

Muutettu ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Muutettu ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.4.2015 COM(2015) 168 final 2013/0273 (NLE) Muutettu ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja sen jäsenvaltioiden sekä San Marinon tasavallan yhteistyöstä ja tulliliitosta

Lisätiedot

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ. EACEA 26/2016: Eurooppalaisten teosten edistäminen verkossa

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ. EACEA 26/2016: Eurooppalaisten teosten edistäminen verkossa LUOVA EUROOPPA (-) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ EACEA 6/6: Eurooppalaisten teosten edistäminen verkossa. TAVOITTEET JA KUVAUS Tämä ehdotuspyyntöilmoitus perustuu kulttuurialan ja luovien alojen tukiohjelman

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 12. huhtikuuta 2010 (OR. en) 7853/10 Toimielinten välinen asia: 2009/0148 (CNS)

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 12. huhtikuuta 2010 (OR. en) 7853/10 Toimielinten välinen asia: 2009/0148 (CNS) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 2. huhtikuuta 200 (OR. en) 7853/0 Toimielinten välinen asia: 2009/048 (CNS) ISL 8 N 8 CH 9 FL 7 FRONT 38 SCHENGEN 30 N 07 ASIM 42 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON

Lisätiedot

12398/17 HG/isk DGD 1. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 24. lokakuuta 2017 (OR. en) 12398/17. Toimielinten välinen asia: 2017/0173 (NLE)

12398/17 HG/isk DGD 1. Euroopan unionin neuvosto. Bryssel, 24. lokakuuta 2017 (OR. en) 12398/17. Toimielinten välinen asia: 2017/0173 (NLE) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. lokakuuta 2017 (OR. en) 12398/17 Toimielinten välinen asia: 2017/0173 (NLE) VISA 363 COAFR 254 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: Euroopan unionin ja Seychellien tasavallan

Lisätiedot

EUROOPAN KOMISSIO. Bryssel SEC(2011) 1507 lopullinen. Luonnos

EUROOPAN KOMISSIO. Bryssel SEC(2011) 1507 lopullinen. Luonnos EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.12.2011 SEC(2011) 1507 lopullinen Luonnos EUROOPAN PARLAMENTIN, NEUVOSTON, KOMISSION, EUROOPAN UNIONIN TUOMIOISTUIMEN, TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIMEN, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEAN

Lisätiedot

SUOMEKSI TILASTOTIETOJA

SUOMEKSI TILASTOTIETOJA SUOMEKSI TILASTOTIETOJA Virolle 14,1 miljardin kruunun matkailutulot! Matkailu on merkittävä tulonlähde Virolle. Vuonna 2004 Viroon tuli matkailukruunuja 14,1 miljardin kruunun edestä, 15 prosenttia enemmän

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. kesäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 5. kesäkuuta 2015 (OR. en) 9431/15 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 4. kesäkuuta 2015 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: AGRI 295 AGRISTR 40 AGRIFIN 51 DELACT 57 Euroopan komission

Lisätiedot

Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2)

Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2) Viestinnän pääosasto YLEISEN MIELIPITEEN SEURANTAYKSIKKÖ Bryssel 14. helmikuuta 2013 Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2) IKÄRYHMIEN LÄHEMPI TARKASTELU Ikäryhmien lähempi tarkastelu

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.6.2016 COM(2016) 385 final ANNEX 2 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE Euroopan

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 12.12.2018 C(2018) 8841 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 12.12.2018, Ruotsin ja Suomen yhteistyöohjelman Interreg V-A Ruotsi-Suomi-Norja (Pohjoinen), johon Norja

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. maaliskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0041 (NLE) 6962/16 COEST 62 ELARG 18 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 18. helmikuuta 2016 Vastaanottaja: Kom:n

Lisätiedot

(tiedoksiannettu numerolla C(2014) 4062)

(tiedoksiannettu numerolla C(2014) 4062) 26.6.2014 FI L 186/103 KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 24 päivänä kesäkuuta 2014, kuparia sisältävien biosidivalmisteiden markkinoille saattamisesta välttämättömiin käyttötarkoituksiin (tiedoksiannettu numerolla

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. joulukuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. joulukuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. joulukuuta 2016 (OR. en) 13529/16 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: JAI 858 DAPIX 184 CRIMORG 135 ENFOPOL 361 ENFOCUSTOM 170 NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS ajoneuvorekisteritietoja

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0135/30. Tarkistus. Esteban González Pons PPE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0135/30. Tarkistus. Esteban González Pons PPE-ryhmän puolesta 20.4.2016 A8-0135/30 30 Esteban González Pons PPE-ryhmän puolesta 69 kohta 69. arvostelee sitä, että LUX-palkinnon kustannukset olivat vuonna 2014 ennätyksellisen korkeat, 585 311 euroa (448 000 euroa

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.7.2017 COM(2017) 384 final 2017/0162 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Armenian tasavallan välisen viisumien myöntämisen helpottamista koskevan sopimuksen

Lisätiedot

A8-0260/1. Tarkistus 1 Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta

A8-0260/1. Tarkistus 1 Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta 25..207 A8-0260/ Tarkistus Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta Mietintö A8-0260/206 Mariya Gabriel Kolmannet maat, joiden kansalaisilla on oltava viisumi

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa sovellettavat avoimuusperiaatteet

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa sovellettavat avoimuusperiaatteet Euroopan neuvosto Bryssel, 22. toukokuuta 2017 (OR. en) XT 21023/17 BXT 31 INF 100 API 73 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat SEU 50 artiklan mukaisissa neuvotteluissa

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI 26.8.2003 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 201 A/1 III (Tiedotteita) EUROOPAN PARLAMENTTI PALVELUKSEEN OTTAMISTA KOSKEVA ILMOITUS NRO PE/77/S SISÄISISTÄ TOIMISTA VASTAAVIEN VALIOKUNTIEN PÄÄOSASTON

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat Ed. asiak. nro: 10830/2/15 REV 2 ASIM

Lisätiedot

LEHDISTÖ EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO C/06/ /06 (Presse 323) (OR. en) LEHDISTÖTIEDOTE

LEHDISTÖ EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO C/06/ /06 (Presse 323) (OR. en) LEHDISTÖTIEDOTE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO C/06/323 15215/06 (Presse 323) (OR. en) LEHDISTÖTIEDOTE Neuvoston 2764. istunto Talous- ja rahoitusasiat Budjetti Bryssel, 21. marraskuuta 2006 Puheenjohtaja Ulla-Maj WIDEROOS

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 7 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Pakolaiskriisin hallinta: Euroopan muuttoliikeagendaan

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 14. syyskuuta 2011 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0111/171. Tarkistus. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas EFDD-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0111/171. Tarkistus. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas EFDD-ryhmän puolesta 25.3.2019 A8-0111/171 171 Johdanto-osan 2 kappale (2) Komissio esitti 14 päivänä marraskuuta 2017 antamassaan tiedonannossa Eurooppalaisen identiteetin vahvistaminen koulutuksen ja kulttuurin avulla visionsa

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.2.2016 COM(2016) 69 final 2016/0041 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden jäsenvaltioiden sekä Turkmenistanin väliseen kumppanuus- ja yhteistyösopimukseen

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 403 final LIITE 1.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 403 final LIITE 1. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. elokuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0180 (NLE) 11599/17 ADD 1 VISA 297 COLAC 65 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 27. heinäkuuta 2017 Vastaanottaja:

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) 12313/15 ADD 7 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 23. syyskuuta 2015 Vastaanottaja: JAI 685 ASIM 93 FRONT 196 RELEX 741 CADREFIN 58 ENFOPOL 261 PROCIV

Lisätiedot

KULTTUURI-, NUORISO-, KOULUTUS-, TIEDONVÄLITYS- JA URHEILUVALIOKUNTA. TALOUSARVIOMENETTELY 2002 (Valmistelija: Ulpu Iivari) AIKATAULULUONNOS

KULTTUURI-, NUORISO-, KOULUTUS-, TIEDONVÄLITYS- JA URHEILUVALIOKUNTA. TALOUSARVIOMENETTELY 2002 (Valmistelija: Ulpu Iivari) AIKATAULULUONNOS KULTTUURI-, NUORISO-, KOULUTUS-, TIEDONVÄLITYS- JA URHEILUVALIOKUNTA TALOUSARVIOMENETTELY 2002 (Valmistelija: Ulpu Iivari) AIKATAULULUONNOS 8. toukokuuta: Komissio hyväksyy alustavan talousarvioesityksen

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0135/46. Tarkistus. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki S&D-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0135/46. Tarkistus. Inés Ayala Sender, Bogusław Liberadzki S&D-ryhmän puolesta 20.4.2016 A8-0135/46 46 54 a kohta (uusi) 54 a. katsoo, että parlamentin resurssien rajallisuuden vuoksi ja päällekkäisen työn välttämiseksi parlamentin uuden tutkimuspalvelujen pääosaston (DG EPRS) olisi

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.9.2015 COM(2015) 488 final 2015/0237 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun ohjelman toimeenpanevan komitean 66. istunnossa

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Kansalaisvapauksien ja -oikeuksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 21. toukokuuta 2002 VÄLIAIKAINEN 2002/2031(COS) LAUSUNTOLUONNOS kansalaisvapauksien ja -oikeuksien

Lisätiedot

Kulttuurialan eurooppalaista yhteistyötä

Kulttuurialan eurooppalaista yhteistyötä Kulttuurialan eurooppalaista yhteistyötä LUOVA EUROOPPA KULTTUURIN ALAOHJELMA 2014 2020 Luova Eurooppa Kulttuurin alaohjelma EU:n Luova Eurooppa -ohjelma tukee luovien alojen eurooppalaista toimintaa ja

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 30. heinäkuuta 2012 (30.07) (OR. en) 12991/12 ENV 654 ENT 191 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 25. heinäkuuta 2012 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

OIKAISUKIRJELMÄ LISÄTALOUSARVIOESITYKSEEN NRO 6/2014 YLEINEN TULOTAULUKKO

OIKAISUKIRJELMÄ LISÄTALOUSARVIOESITYKSEEN NRO 6/2014 YLEINEN TULOTAULUKKO EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 3.12.2014 COM(2014) 730 final OIKAISUKIRJELMÄ LISÄTALOUSARVIOESITYKSEEN NRO 6/2014 YLEINEN TULOTAULUKKO MENOTAULUKKO PÄÄLUOKITTAIN Pääluokka III Komissio Pääluokka VIII Euroopan

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 26.1.2017 COM(2017) 45 final Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin solidaarisuusrahaston varojen käyttöönotosta tuen antamiseksi Yhdistyneelle kuningaskunnalle,

Lisätiedot

10292/17 pmm/msu/vb 1 DRI

10292/17 pmm/msu/vb 1 DRI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. kesäkuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0384 (COD) 10292/17 CODEC 1051 FSTR 47 FC 55 REGIO 71 SOC 481 EMPL 369 BUDGET 20 AGRISTR 48 PECHE 249 CADREFIN

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 5.7.2016 COM(2016) 440 final 2016/0202 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS pöytäkirjan (2015) tekemisestä Euroopan unionin puolesta siviili-ilma-alusten kauppaa koskevan sopimuksen

Lisätiedot

8795/2/16 REV 2 ADD 1 team/rir/ts 1 DRI

8795/2/16 REV 2 ADD 1 team/rir/ts 1 DRI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. heinäkuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2013/0141 (COD) 8795/2/16 REV 2 ADD 1 NEUVOSTON PERUSTELUT Asia: AGRI 253 PHYTOSAN 10 AGRILEG 65 CODEC 634 PARLNAT

Lisätiedot

EU:n Luova Eurooppa -ohjelma (2014 2020) Kulttuurin alaohjelma. Pirkanmaan kulttuurifoorumi 4.12.2013. Riikka Koivula CIMOn Kulttuurin yhteyspiste

EU:n Luova Eurooppa -ohjelma (2014 2020) Kulttuurin alaohjelma. Pirkanmaan kulttuurifoorumi 4.12.2013. Riikka Koivula CIMOn Kulttuurin yhteyspiste EU:n Luova Eurooppa -ohjelma (2014 2020) Kulttuurin alaohjelma Pirkanmaan kulttuurifoorumi 4.12.2013 Riikka Koivula CIMOn Kulttuurin yhteyspiste Luova Eurooppa Yhdistää 3 nykyistä ohjelmaa: Kulttuuri,

Lisätiedot

Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2)

Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2) Viestinnän pääosasto YLEISEN MIELIPITEEN SEURANTAYKSIKKÖ Bryssel 14. helmikuuta 2013 Parlametri Euroopan parlamentin Eurobarometri (EB/PE 78.2) EUROALUE JA MUU KUIN EUROALUE Tässä eriteltävät eroavuudet

Lisätiedot

SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT

SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT A. VAPAAEHTOISTOIMINTA, HARJOITTELU JA TYÖ 1. Matkatuki Seuraavat korvausmäärät koskevat vapaaehtoistoimintaa, harjoittelua ja työtä: Taulukko 1 - matkatuki Matkaetäisyys Korvaus

Lisätiedot

SÄÄNNÖT LAAJENNETTUJEN TYÖRYHMIEN PERUSTAMISESTA

SÄÄNNÖT LAAJENNETTUJEN TYÖRYHMIEN PERUSTAMISESTA 3.4 SÄÄNNÖT LAAJENNETTUJEN TYÖRYHMIEN PERUSTAMISESTA PUHEENJOHTAJAKOKOUKSEN PÄÄTÖS 16. JOULUKUUTA 1999 1 1 artikla Laajennetut työryhmät eivät ole parlamentin elimiä, eivätkä ne näin ollen voi esittää

Lisätiedot