Toimintakertomus vuodelta 2010

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakertomus vuodelta 2010"

Transkriptio

1 Vakkasuomalaista sotaveteraanitietoa TOIMINTA- 1/5 Toimintakertomus vuodelta 2010 Yhdistys perustettiin eli kyseessä on ensimmäinen toimintavuosi. Perustava kokous oli Uudenkaupungin Sanomien neuvotteluhuoneessa. Mukana oli 14 henkilöä. Kokouksessa seuraavat henkilöt allekirjoittivat perustamiskirjan: Aapo Angervo, Leif Hautala, Matti Jalava, Matti Jussila, Eero Katina, Raimo Kuusinen, Teuvo Manner, Jarmo Martinsuo, Erkko Teerimaa, Birgitta Tommila-Kaivola, Tapio Tuusa ja Asko Virtanen. Yhdistys merkittiin yhdistysrekisteriin numerolla Y-tunnus annettiin Ennakkoperintärekisteriin yhdistys merkittiin ja verohallinnon perustietojen rekisteriin HALLITUS Hallitus valittiin perustavassa kokouksessa ja hallituksen järjestäydyttyä kokoonpano oli seuraava: Jäsen / keräysalue Aapo Angervo, Taivassalo Matti Jalava, Uusikaupunki Matti Jussila, Uusikaupunki Eero Katina, Uusikaupunki Raimo Kuusinen, Pyhämaa Teuvo Manner, Vehmaa Ilkka Salminen, U:gin maalaiskunta Esko Sjöblom, Uusikaupunki Erkko Teerimaa, Lokalahti Varajäsen / keräysalue Jarmo Martinsuo, Taivassalo Urpo Laiho, Vehmaa Birgitta Tommila-Kaivola, Taivassalo Leif Hautala, Uusikaupunki Arvo Viinikkala, Pyhämaa Asko Virtanen, Vehmaa Pentti Niemi, U:gin maalaiskunta Soili Suominen, Uusikaupunki. Reijo Virtamo, Lokalahti. Puheenjohtaja Erkko Teerimaa varapuheenjohtaja Matti Jussila ja sihteeri Matti Jalava. Yhdistyksen kirjanpitopalvelut ostetaan Tilitoimisto Päivi Nurmiselta. Varsinaiset tilintarkastajat ovat Timo Reivonen ja Juha-Pekka Nieminen Uudestakaupungista ja varatilintarkastajat Tapio Tuusa Taivassalosta ja Merja Fröberg Raisiosta (Vehmaa). Hallitus piti vuoden aikana kuusi (6) kokousta. Kokouksiin kutsuttiin hankkeen luonne huomioon ottaen aina myös varajäsenet. Mukaan kutsuttiin myös hallituksen ulkopuolisia henkilöitä. Kokouksiin osallistuttiin seuraavasti: Erkko Teerimaa 6 Reijo Virtamo 4 Aapo Angervo 6 Jarmo Martinsuo 5 Matti Jalava 6 Urpo Laiho 2 Matti Jussila 6 Birgitta Tommila-Kaivola 6 Eero Katina 6 Leif Hautala 4 Raimo Kuusinen 6 Arvo Viinikkala 1 Teuvo Manner 2 Asko Virtanen 2 Ilkka Salminen 4 Pentti Niemi 4 Esko Sjöblom 4 Soili Suominen 0 Hallituksen ulkopuolelta: Iivo Junkola 5 Jukka Alhoranta 3 Immo Jalava 2 Viljo Saari 1. Hallituksen tärkeimpiä päätöksiä Kaikissa hallituksen kokouksissa on käyty läpi alueittain tilannekatsaus. Myös rahatilanteesta on esitetty selvitys.

2 Vakkasuomalaista sotaveteraanitietoa TOIMINTA- 2/ Varapuheenjohtajaksi Matti Jussila ja sihteeriksi Matti Jalava. Käyttötili avataan Kalannin Säästöpankissa. Laskut hyväksyy puheenjohtaja. Nimettiin alueittain keräyspäälliköt. Avustusta haetaan Ravakka ry:ltä. Sihteeri valmistelee. Kutsuntaluettelotietojen hankinta vv syntyneistä käynnistetään Vakuutukset otetaan Lähivakuutuksesta. Kirjanpitopalvelut hankitaan Tilitoimisto Päivi Nurmiselta. Pyhäranta lähtee myös mukaan hankkeeseen. Edustajat kokouksessa mukana. Tarjouskierroksen jälkeen päätetty hankkia kuvien digitointi ja sivuntaitto Vakkamedia Oy:ltä. Hankehakemus Ravakka ry:lle hyväksyttiin. Kustannusarvio noin , jossa talkootyön osuus Julkista rahoitusta haetaan , omarahoitus Tiedotettiin, että Vehmaata edustava jäsen ei enää osallistu hankkeen kehittelyyn. Päätettiin selvittää keinoja hankkeen viemiseksi eteenpäin Vehmaan osalta. Todettiin kutsuntaluettelotietojen valmistuneen Niissä 4612 nimeä. Todettiin hankehakemus jätetyn Ravakalle , josta lähtien hyväksyttäviä kuluja voi syntyä ja talkootöitä tehdä. Hyväksyttiin ohjeellinen talkootuntien jako alueittain; tunteja yhteensä Kunniamerkeistä otetaan matrikkeliin vapaudenmitalit ja ristit, muttei erilaisia joukko-osastojen muistomitaleita tai muistoristejä. Uudenkaupungin, Pyhärannan, Taivassalon ja Vehmaan kunnanjohtajat ovat luvanneet, että yhdistyksen kopiointia ja monistusta voidaan kohtuullisessa määrin hoitaa maksutta kuntien monistamoissa. Koska Taivassalo ei kuulu Ravakan, vaan Samassa Veneessä ry:n alueeseen, vaaditaan sopimus jonkin taivassalolaisen yhdistyksen kanssa. Taivassalon-Kustavin Sotaveteraanit ry oli lupautunut tällaiseksi yhteistyökumppaniksi. Sopimus tehdään Hallituksen vehmaalainen varajäsen oli tähän kokoukseen kutsunut tilalleen Immo Jalavan, joka lupasi jatkossa olla mukana. Vehmaalla myöhemmin järjestettävää tiedotuspalaveria valmistellaan. Todettiin, että yhdistys oli merkitty rekisteriin Ao. tarkastaja oli edellyttänyt eräitä muodollisia muutoksia sääntöihin. Hallitus hyväksyi muutokset. Hallitus päätti, että matrikkeliin otetaan ennen 1960-lukua paikkakunnalle muuttaneet veteraanit. Tähän ryhmään kuuluvat mm. siirtokarjalaiset. Päätettiin neuvotella sota-arkiston kanssa, että kantakorttitilaukset voitaisiin tehdä alueittain eikä koko hankkeen osalta yhtä aikaa niin kuin arkisto oli alustavasti edellyttänyt Toiminnan käynnistämiseksi Vehmaalla järjestetään tiedotustilaisuus hankkeesta Satakunnan ELY-keskus oli antanut tukipäätöksensä Se oli hankehakemuksen mukainen. Hankerahoitus on siten seuraava:

3 Vakkasuomalaista sotaveteraanitietoa TOIMINTA- 3/5 EU-osuus 18867,21 27,0 % Valtion osuus 14674,5 21,0 % Kunnat 8385,43 12,0 % Julkinen rahoitus yht ,14 60,0 % Yksityinen, rahallinen osuus 6987,86 10,0 % Yksityinen, talkootyö 20963,57 30,0 % Yksityinen yhteensä 27951,43 40,0 % Hyväksytty rahoitus yhteensä 69878,57 100,0 % Matrikkeliin otettavista sotilasarvoista päätettiin, että tietoihin otetaan sodanaikainen sotilasarvo. YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ Kokoukset Vuoden aikana pidettiin yhdistyksen kokouksia vain perustava kokous Yhdistyksen jäsenet Vuoden lopussa yhdistyksessä oli 51 jäsenmaksunsa maksanutta varsinaista jäsentä ja yksi kannattajajäsen (Vakka-Suomen Sotaveteraanit ry). Lisäksi v on jäseniksi hyväksytty neljä henkilöä, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksua. TALOUS Yhdistyksen talous on kunnossa ja maksuvalmius hyvä yhdistyksen saamien avustusten ansiosta. Avustuksia, jotka on pääasiassa hankkinut yhdistyksen puheenjohtaja, saatiin tilivuonna seuraavasti: Vihannes-Laitila Oy 1 000, Lions Club Lokalahti ry 1 000, Lokalahden Osuuspankki 1 000, Vakka-Suomen Osuuspankki 1 000, Lions Club Uusikaupunki-Männäinen 500, Lions Club Taivassalo 500, Kalannin Säästöpankki 1 000, Seger Oy 300, Pyhärannan Kuntoutus Ky 50, Länsi-Suomen Osuuspankki (Pyhäranta) 500, Lions Club Pyhäranta 1 000, Vakka-Suomen Lähivakuutusyhdistys 500, Lions Club Uusikaupunki 1 000, Länsi-Rannikon Kala 500, Turun seudun Osuuspankki (Vehmaa) 500, ,00 Jäsenmaksutulot olivat 570. Ravakan tukimaksun maksatusta haetaan v puolella. Tilikauden ylijäämä on 3.286,60. Tilitiedot ilmenevät lähemmin tilinpäätösasiakirjoista. TOIMINTA Sääntöjensä mukaan yhdistyksen tarkoituksena on vaalia sotien sotaveteraanien ja lottien historiaa seuraavien sodanaikaisten kuntien osalta: Uusikaupunki, Uudenkaupungin maalaiskunta, Pyhämaa, Lokalahti, Pyhäranta, Vehmaa ja Taivassalo. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys kerää lähinnä talkoovoimin haastattelu- ym. tietoja ja valokuvia veteraaneista, hankkii arkistoista ja erilaisista julkaisuista tietoja veteraaneista, julkaisee aineiston sähköisessä muodossa ja teettää aineistosta kirjan tai kirjoja.

4 Vakkasuomalaista sotaveteraanitietoa TOIMINTA- 4/5 Veteraanitietojen keräys käynnistyi alueittain talkoovoimin. Vuoden vaihteessa ( ) sihteerille oli toimitettu veteraaneista tietoja tai valokuva seuraavasti. Sarakkeessa Nimiä on kutsuntaluetteloon pohjautuvassa tiedostossa oleva nimien kokonaismäärä mahdollisine lisäyksineen: Nimiä Tietoja % Pyhämaa ,4 Lokalahti ,1 Taivassalo ,3 Pyhäranta ,0 U:gin mlk ,1 Uusikaupunki ,7 Vehmaa ,3 Talkootunneista pidetään kirjaa, koska niiden määrä on edellytyksenä Ravakan tuen saamiseen. Sihteerille oli vuoden vaihteeseen mennessä ilmoitettu talkootunteja alueittain seuraavasti: Uusikaupunki 157 U:gin mlk 98 Pyhämaa 171 Lokalahti 394 Pyhäranta 95 Vehmaa 0 Taivassalo 117,5 Yhteensä 1032,5 Tietoja on talkoolaisilta varmasti vielä saamatta, mutta luvut osoittavat, että tukien saannin edellytyksenä oleva 2100 talkootunnin määrä tulee varmasti ylittymään. Luvut eivät ole täysin vertailukelpoiset alueittain, sillä esim. Taivassalon osalta on Taivassalon museon avustuksella saatu huomattava määrä valokuvia, mutta muut tiedot ko. henkilöistä puuttuvat. Lisäksi tätä kertomusta laadittaessa tiedetään, että esim. Pyhärannasta on tammikuun aikana saatu noin 100 veteraanista tiedot. Matrikkeliin tulevien henkilökuvien ohella on kerätty myös muita ns. sotakuvia useita satoja. Lokalahden osalta tietojen hankinnassa ollaan ehkä pisimmällä, sillä vuoden 2011 alussa on toimitettu sotaarkistolle tilaus kantakorteista, joita yhdistyksen edustaja menee käymään läpi arkistossa. Koulutukset Sihteeri ja kirjanpitoa hoitavan tulitoimiston edustaja ovat osallistuneet Ravakan järjestämään, rahoitustukia koskevaan koulutukseen Julkaisutoiminta Julkaistavaksi tulevia veteraanitietoja on tallennettu alueittain tietokoneelle aakkosjärjestyksessä sitä mukaa kuin niitä on saatu. Myös puutteellisia tietoja on tallennettu myöhempää täydentämistä odottamaan. Valokuvat on myös sitä mukaa digitoitu. Varmuuskopioinnista on huolehdittu. TIEDOTTAMINEN Ulkoinen tiedottaminen

5 Vakkasuomalaista sotaveteraanitietoa TOIMINTA- 5/5 Yhdistyksen hanketta on käsitelty lukuisissa lehtikirjoituksissa. Yhdistyksen perustamisen jälkeen asiaa käsiteltiin paikallislehtien lisäksi myös Turun Sanomissa. Uudenkaupungin Sanomien pääkirjoituksissa tai päätoimittajan kolumnissa asiaa on sivuttu vuoden aikana kolme kertaa. Vehmaalla järjestetystä tiedotustilaisuudesta Vakka-Suomen Sanomat kirjoitti näyttävästi. Yhdistyksen edustajat ovat olleet tiedotustilaisuuksissa kertomassa hankkeesta. Niitä on järjestetty mm. Pyhämaassa ( ja toinen myöhemmin), Pyhärannassa (5.5.10), Taivassalossa ( ), Uudessakaupungissa ( ) ja Vehmaalla ( ).. Sisäinen tiedottaminen Sisäinen tiedottaminen on hoidettu suullisesti alueittain tapahtuneissa säännöllisissä kokoontumisissa sekä sähköpostein. Hallituksen kokouksissa, joihin on kutsuttu myös varajäsenet ja myös ulkopuolisia,. on tiedotettu hankkeesta. Yhdistyksen internet-sivuja (www.uusikaupunki.fi/veteraanitietoa) on pidetty ajan tasalla. Jäsenistölle ei toistaiseksi ole lähetetty tiedotteita. Niille jäsenille ja talkoolaisille, joilla on sähköpostiosoite, on tiedotettu joistakin asioista. Uudessakaupungissa 15 helmikuuta 2011 Hallitus

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ.

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. LIONS CLUBS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. i Opitaan antamaan enemmän MATRIKKELI Copyright

Lisätiedot

Hanketoimijan käsikirja

Hanketoimijan käsikirja 2010 M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k ä s i k i r j a Hanketoimijan käsikirja M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k

Lisätiedot

3 Seuralla voi olla irtainta ja kiinteää omaisuutta ja seura voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja.

3 Seuralla voi olla irtainta ja kiinteää omaisuutta ja seura voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. 1 Yhdistyksen nimi on Kasvinsuojeluseura ry. Sen toiminta-alueena on koko maa ja kotipaikkana Helsingin kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. 2 Seuran tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT HUOLTOUPSEERIYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI 1 Yhdistyksen nimi on Huoltoupseeriyhdistys ry. KOTIPAIKKA 2 Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toimintaalueeseen kuuluu Suomen

Lisätiedot

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13 YHDISTYKSEN ABC Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa. Kari Loimu Into Kustannus Oy Hämeentie 48 00500 Helsinki www.intokustannus.fi ISBN: 978-952-264-263-9 Paino: InPrint,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010

TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010 TOIMINTAKERTOMUS JA VUOSIRAPORTTI 2010 Euroopan maaseudun kehittämisen rahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin 1. YLEISTÄ Oulujärvi LEADER ry on yhdistys, joka aktivoi ja tukee maaseudun asukkaita

Lisätiedot

Palstalle voi lähettää uutisia, lehtileikkeitä, onnitteluja ja tervehdyksiä. Palstalla kerrotaan myös sukuseuran kuulumisia ja tiedotuksia.

Palstalle voi lähettää uutisia, lehtileikkeitä, onnitteluja ja tervehdyksiä. Palstalla kerrotaan myös sukuseuran kuulumisia ja tiedotuksia. Vartiaisten Viesti 4 2010 YHTEYS SUKUUMME Toimitussihteerin palsta Palstalle voi lähettää uutisia, lehtileikkeitä, onnitteluja ja tervehdyksiä. Palstalla kerrotaan myös sukuseuran kuulumisia ja tiedotuksia.

Lisätiedot

Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu

Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu Kaikki tämän oppaan tiedot sekä mm. päivitetyt esityslistamallit löytyvät: www.kd.fi/osastosivu Opas tehty syyskuussa 2013 Sisällysluettelo Osastojen ja piirien toimintakalenteri. 3 Osaston tapahtumatoiminta..

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Myyrmäen Eläkkeensaajat ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys ja jonka kotipaikka on Vantaan kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Myyrmäen Eläkkeensaajat ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys ja jonka kotipaikka on Vantaan kaupunki. 1(6) Yhdistyksen säännöt Myyrmäen Eläkkeensaajat ry, Vantaa 1 Yhdistyksen nimi on Myyrmäen Eläkkeensaajat ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys ja jonka kotipaikka on Vantaan kaupunki.

Lisätiedot

YHTÄLÖ. Yhdistyksen talous ja verotus. Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009

YHTÄLÖ. Yhdistyksen talous ja verotus. Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009 YHTÄLÖ Yhdistyksen talous ja verotus Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? HUOM! Opas on päivitetty 21.1.2014. Päivitykset on merkitty punaisella. Paula Pylkkänen 2009 MAASEUTUPOLITIIKAN YHTEISTYÖRYHMÄN

Lisätiedot

SUOMEN AIKUISNEUROLOGINEN FYSIOTERAPIAYHDISTYS RY. - FINLANDS FYSIOTERAPIFORENING FOR VUXENNEUROLOGI RF. SAANNOT NIMI JA KOTIPAIKKA 1

SUOMEN AIKUISNEUROLOGINEN FYSIOTERAPIAYHDISTYS RY. - FINLANDS FYSIOTERAPIFORENING FOR VUXENNEUROLOGI RF. SAANNOT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 SUOMEN AIKUISNEUROLOGINEN FYSIOTERAPIAYHDISTYS RY. - FINLANDS FYSIOTERAPIFORENING FOR VUXENNEUROLOGI RF. SAANNOT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Aikuisneurologinen Fysioterapiayhdistys

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa

Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä Pöytäkirja 3/2015 1 Yhtymähallitus 17.03.2015 Aika 17.03.2015 17:00-19:25 Paikka Loimaan ammatti- ja aikuisopisto, Myllykyläntie 8, Loimaa Käsitellyt asiat Otsikko Sivu

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS VUODELTA 2010 JA ALKUVUODESTA 2011

TOIMINTAKATSAUS VUODELTA 2010 JA ALKUVUODESTA 2011 Pro Puruvesi ry Kerimäki 9.4.2011 TOIMINTAKATSAUS VUODELTA 2010 JA ALKUVUODESTA 2011 1. Yhdistyksen perustaminen Yhdistyksen perustamiseen vaikutti huoli Puruveden tulevaisuudesta. Puhtaudestaan ja vetensä

Lisätiedot

N:o 1/2006. Päijät-Hämeen Mobilistit Ry:n jäsenlehti. RENAULT LA FREGATE 4D SEDAN R- 1103/2800 Vm. 1957.

N:o 1/2006. Päijät-Hämeen Mobilistit Ry:n jäsenlehti. RENAULT LA FREGATE 4D SEDAN R- 1103/2800 Vm. 1957. N:o 1/2006 V e l l a m o - b i i l i Päijät-Hämeen Mobilistit Ry:n jäsenlehti RENAULT LA FREGATE 4D SEDAN R- 1103/2800 Vm. 1957. Moikka! Pävät ne vaan pitenee, mutta on se pakkasiakin pidellyt, no sehän

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Raahen seutukunnan kehittämiskeskus TOIMINTAKERTOMUS 2013 Seutulautakunta 8.5.2014 1 Taitto: Irmeli Marttila Kannen kuvat: Leena Harju 2 SISÄLTÖ 1. JOHDANTO... 5 2. PÄÄTÖKSENTEKO

Lisätiedot

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 8.6.2015 versio 1.3. Taloudenhoito-ohje. Seura ja ikäluokat

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 8.6.2015 versio 1.3. Taloudenhoito-ohje. Seura ja ikäluokat Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 8.6.2015 versio 1.3 Taloudenhoito-ohje Seura ja ikäluokat 2 Taloudenhoito-ohje SISÄLLYSLUETTELO 1 SEURAN TALOUDENHOITO 3 1.1 Taloudenhoidon säädökset 3 1.2 Seuran

Lisätiedot

Osuuskauppa on Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (jäljempänä SOK) ja Suomen Osuuskauppojen Keskusliitto SOKL r.y:n (jäljempänä SOKL) jäsen.

Osuuskauppa on Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (jäljempänä SOK) ja Suomen Osuuskauppojen Keskusliitto SOKL r.y:n (jäljempänä SOKL) jäsen. 1(16) OSUUSKAUPPA KPO:N SÄÄNNÖT Yleisiä säännöksiä 1 Toiminimi ja kotipaikka Osuuskunnan toiminimi on Osuuskauppa KPO, rinnakkaistoiminimi Handelslaget KPO ja sen kotipaikka Kokkola. Jäljempänä näissä

Lisätiedot

Suomen fotoniikan seura ry:n säännöt

Suomen fotoniikan seura ry:n säännöt Suomen fotoniikan seura ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen fotoniikan seura ry, englanniksi Photonics Finland, jota näissä säännöissä kutsutaan Yhdistykseksi. Kansainvälisissä,

Lisätiedot

YHTÄLÖ. Yhdistyksen talous ja verotus. Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009. Kansalaisjärjestöteemaryhmä

YHTÄLÖ. Yhdistyksen talous ja verotus. Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009. Kansalaisjärjestöteemaryhmä YHTÄLÖ Yhdistyksen talous ja verotus Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009 Kansalaisjärjestöteemaryhmä MAASEUTUPOLITIIKAN YHTEISTYÖRYHMÄN JULKAISUJA 1/2009 Sivu 1 SISÄLLYS 1 LUKIJALLE...

Lisätiedot

Hyvä hallintotapa järjestössä

Hyvä hallintotapa järjestössä Hyvä hallintotapa järjestössä JULKAISIJA Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY ry Iso Roobertinkatu 1 A 16 00120 Helsinki KIRJOITTAJAT Anneli Pahta Olli Hakkarainen GRAAFINEN SUUNNITTELU

Lisätiedot

Julkisen sanan neuvosto 2011. vuosikertomus

Julkisen sanan neuvosto 2011. vuosikertomus Julkisen sanan neuvosto 2011 vuosikertomus Puheenjohtajan katsaus Luottamus palautunut, uudet ongelmat siintävät JULKISEN SANAN NEUVOSTO ajautui kriisiin joulukuussa 2009 pääministeri Matti Vanhasta koskeneen

Lisätiedot

ESITYSLISTA. 2.3. Kokouksen pöytäkirjantarkastajat ja ääntenlaskijat

ESITYSLISTA. 2.3. Kokouksen pöytäkirjantarkastajat ja ääntenlaskijat Puoluehallitus 19.5.2011 1(1) ESITYSLISTA Piraattipuolue r.p. Yhdistyksen kevätkokous Aika: 18. kesäkuuta 2011 kello 12.00 Paikka: Kylmäkosken työväentalo, Kylmäkoskentie 22, Akaa 1. Kokouksen avaus 2.

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Fundi ry. Jäljempänä näissä säännöissä siitä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen kotipaikka on Espoo.

Yhdistyksen nimi on Fundi ry. Jäljempänä näissä säännöissä siitä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen kotipaikka on Espoo. Fundi ry:n säännöt (rekisteröitymispäivänä 12.9.2006) 1. luku Nimi, kotipaikka, tarkoitus ja kielet 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Fundi ry. Jäljempänä näissä säännöissä siitä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014

Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry TASEKIRJA 31.12.2014 Reserviläisliitto ry Döbelninkatu 2 00260 HELSINKI Kotipaikka Y-tunnus 0224028-6 Tilinpäätös ja toimintakertomus tilikaudelta 01.01.2014-31.12.2014 Sivu No Toimintakertomus

Lisätiedot