TimeEdit henkilökunnan ohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TimeEdit henkilökunnan ohje"

Transkriptio

1 TimeEdit henkilökunnan ohje TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Roolit ja niiden mukaiset oikeudet/velvollisuudet TimeEdit Web Kirjautuminen Navigointi Työjärjestysten haku ja näkymät Varaus Eston ilmoittaminen Infovaraus Omat varaukset TimeEdit-kalenterin tilaaminen muihin kalenterisovelluksiin TimeEdit-kalenterin näkyminen puhelimessa Kalenterin poistaminen ja nimeäminen uudelleen Muut kalenterit -listassa... 16

2 Pääkäyttäjä Henkilökunta Työjärjestyssuunnit- telija Kk-päällikkö Opettaja TImeEdit Sivu 2 / 16 1 Roolit ja niiden mukaiset oikeudet/velvollisuudet Työjärjestysten suunnitteluun liittyen SoleOPSissa ja TimeEditissä on käyttäjien mukaiset oikeudet seuraavasti: Rooli Oikeus/Velvollisuus Selata henkilöiden, ryhmien, tilojen, opintojaksojen, ja kuljetus- yms. välineiden työjärjestyksiä. Varata ryhmiä, henkilöitä, tiloja, välineitä ja kuljetusvälineitä. Ilmoittaa omat estot ja tehdä infovarauksia. Siirtää TimeEdit-kalenteri mujihin kalenterijärjestelmiin Ylläpitää omia varauksia. Käyttää Omat opintojaksot -selausta. Ylläpitää opintojaksojen omien toteutusten viikkokohtaisia tuntimääriä. Vastuuopettaja saa ylläpitää toteutuksen kaikkien opettajien viikkokohtaisia tuntimääriä. Ylläpitää opintojaksojen omien toteutusten työjärjestystietoja. Ylläpitää Omia tietoja ja Ohjetta työjärjestyssuunnittelijalle. Selata Työjärjestystietojen yhteenvetoraporttia. Ylläpitää työjärjestysryhmiä oman koulutusohjelmansa saapumisryhmille. Ylläpitää estoviikkoja oman koulutusohjelmansa saapumisryhmille. Ylläpitää työjärjestystietoja oman koulutusohjelmansa saapumisryhmien toteutuksille. Selata työjärjestystietojen yhteenvetoraporttia. TimeEditin osalta kuten opettaja Siirtää perustiedot TimeEditiin. Siirtää työjärjestystiedot TimeEditiin. Selata TimeEdit-siirtolokia. SoleOPS Suorittaa kaikkia kk-päällikön ja työjärjestyssuunnittelijan toimintoja. Ylläpitää koulutusohjelmien tietoja, esim. lukuvuosi- ja työjärjestyssuunnittelun tasoja. Ylläpitää asiakaskohtaisia koodistoja, esim. Tehtava-koodistoa. Ylläpitää tilojen tietoja. Ylläpitää pienryhmien tietoja. Ylläpitää periodien päivämäärätietoja ja viikkojen lukumäärää. 2 TimeEdit Web Avaa järjestelmän joko Tietojärjestelmät-listassa olevasta TimeEdit Web - linkistä (intrassa) tai osoitteesta Kielen valinnan teet tarvittaessa oikealta ylhäältä. 3 Kirjautuminen Ei vaadi kirjautumista. -kirjautuminen on työjärjestyssuunnittelijoiden vaihtoehto. Kirjaudu -linkistä omia Karelia-amk:n verkon tunnuksia käyttäen. Opiskelijat kirjautuvat. Huom. tätä käyttävät vain tutkinto-opiskelijat.

3 Sivu 3 / 16 Kirjautumisen jälkeen näyttöön avautuu henkilökuntaosion TimeEdit-toiminnot, joiden avulla voit tarkastella työjärjestyksiä ja tehdä varauksia sekä ilmoittaa estot ja muun infon työjärjestyssuunnittelijalle. Henkilökunnan työjärjestykset (myös julkisella puolella) Ryhmien työjärjestykset (myös julkisella puolella) Tilojen työjärjestykset (myös julkisella puolella) Opintojaksojen työjärjestykset (myös julkisella puolella) Välineet Kuljetusvälineet Ruokatuntikooste (myös julkisella puolella) Varaa ryhmä, henkilö tai tila - Varaus tilalle, ihmiselle, ryhmälle Varaa väline - Yksittäisen välineen varaaminen (esim. kamera) Varaa kuljetusväline - Autojen ja muiden kuljetusvälineiden varaaminen Ilmoita esto Opetushenkilöstön estojen ja poissaolojen ilmoittaminen (myös ryhmille) Tee infovaraus Esim. peruutus. Omat varaukset - Omalla tunnuksella TEHDYT varaukset. Eivät siis itselle tehtyjä varauksia (jos joku toinen on tehnyt varauksen). Täällä pääset myös poistamaan tekemiäsi varauksia. 4 Navigointi Oikean yläkulma Tili-valinnat Navigoidut kirjautumisen valintanäytölle Palaa takaisin aloitussivulle -vaihtoehdolla. Kirjaudu ulos -vaihtoehdolla poistut TimeEditistä. Navigoidut TimeEdit-toimintojen näkymään kun painat leivänmuropolun TimeEdit tai Kareliaammattikorkeakoulu -linkkiä ( ).

4 Sivu 4 / 16 5 Työjärjestysten haku ja näkymät Voit hakea työjärjestyksiä (henkilökunta, ryhmät, tilat, opintojaksot, välineet ja kuljetusvälineet) suoraan nimellä tai lyhenteellä. Voit vaihtaa ajanjaksoa päivämäärä-linkistä ja viikon vaihdat vk-kohdasta. Sovita-valinnoilla (Näkymät, Väri, Tyyli jne.) vaikutat siihen mitä ja miten halun tulokset näkyvät sinulle. Näytä-painikkeella näet valitsemasi kohteen kalenterin. Huom. mikäli näyttöön ei tule kalenteria niin tarkista ajankohta, jolta olet kalenteria katsomassa. Älä käytä Tulosta-linkkiä. Tulostetut työjärjestykset eivät ole reaaliajassa. Voit tilata työjärjestyksen kaavion itselleen toiseen kalenteriohjelmaan Tämän kaavion tilaus -linkillä. Vaihdat näkymää ko. linkistä tai. Voit tarkastella työjärjestystä tekstikaaviona tai graafisena kaaviona.

5 Sivu 5 / 16 6 Varaus Ryhmien, henkilöiden ja tilojen, välineiden sekä kuljetusvälineiden varaus tapahtuu samalla tavalla. Tässä esimerkissä käydään läpi tilan varaaminen. Valitse -linkki. Valitse haluttu päivämäärä ja aika. Paina OK. Täsmennä varausta. Vaadittavia tietoja on ryhmä tai henkilö tai tila sekä Tapahtuman aihe on pakollinen. Voit etsiä sopivaa tilaa useiden eri hakuehtojen avulla. Viedessäsi hiiren hakutuloslistalla olevien tilojen päälle saat lisätietoja tiloista. Tilojen työjärjestyksiä voit lisäksi hakea keskus- tai tyyppikohtaisesti. Valittuasi yhden tilan voit lisätä samaan varauksen toisen tilan klikkaamalla Tilalinkkiä uudelleen tai varatun tilan perässä olevaa plusmerkkiä ( ). Vastaavasti tilan poistat miinusmerkillä. Etene Jatka-painikkeella. Jatka-painikkeesta avautuu näyttöön lomake. Täytä tiedot (Info, Lisätiedot, Linkki) tarvittaessa ja paina Varaa-painiketta. Näyttöön tulee ilmoitus varauksen vastaanottamisesta ( ). Huom. saat näyttöön ilmoituksen mikäli varausta ei voida tehdä. Esim. Varausta ei voitu tehdä. Vaaditaan vähintään yksi fyysinen objekti tai kaksi abstraktia objektia. There must be at least one physical object or two abstract objects.

6 Sivu 6 / 16 7 Eston ilmoittaminen Estovarausta käytät silloin, kun haluat ilmaista olevasi poissa syystä tai toisesta. Tämä on hyvä keino saada esim. ryhmän työjärjestykseen tieto opettajan sairastapauksesta tai työmatkasta. Valitse -linkki. Valitse aika (alkamis- ja loppupäivämäärä) ja paina OK. Valitse eston aihe (sairastapaus, työmatka, vapaajakso, vuosiloma tai muu syy). Aihe on pakollinen tieto. Valitse henkilöksi itsesi, jotta estoilmoitus näkyy kalenterissasi. Henkilö on pakollinen tieto. Jatka-painikkeesta pääset antamaan estolle lisätietoja. Perut lisätietoikkunan -painikkeesta. Vahvista varaus Varaa-painikkeella. Näyttöön tulee ilmoitus eston vastaanottamisesta ( ). Poistut ilmoitusikkunasta Sulje-painikkeella.

7 Sivu 7 / 16 Omat varaukset -listauksesta pääset lähettämään sähköpostivahvistuksen henkilöille, jotka ovat kiinni varauksessa sekä muuttamaan/poistamaan ko. varauksen. Sähköpostivahvistuksesta saat tiedon niiden osoitteiden perusteella, jotka kirjoitit sähköpostiosoite-kenttään. Osoitteiden erotinmerkki on puolipiste (;). Vahvistus lähetetty osoitteeseen etunimi.sukunimi@... Huom. omat varaukset eivät näy Ei julkisissa kalentereissa ( ). 8 Infovaraus Infovarausta käytät silloin, kun haluat esim. tiedottaa jostain asiasta tai täsmentää varausta. Tämä on hyvä keino saada esim. ryhmän työjärjestykseen tieto peruuttamisesta. Valitse -linkki. Valitse aika ja paina OK. Tee valinnat. Pakollisia tietoja ovat Henkilö ja Selite. Kirjoita lisätiedot ja paina Varaa. Näyttöön tulee ilmoitus infon vastaanottamisesta ( ). Poistut ilmoitusikkunasta Sulje-painikkeella Huom. mikäli varausta ei voida tehdä saat siitä ilmoituksen. Esim. Varausta ei voit tehdä. Aika on varattu, koska varauksella on identtiset kohteet.

8 Sivu 8 / 16 9 Omat varaukset Omissa varauksissa näet kaikki itse tekemäsi varaukset, olet niissä sitten mukana tai et. Valitse -linkki. Voit tarkastella varauksiasi tekstikaaviona tai graafisena kaaviona. Vaihdat näkymää ko. linkistä. Huom. punaisilla pallukoilla ( ) merkittyjä varauksia on muutettu viimeisten kolmen vuorokauden aikana. Tämä merkintätapa pätee kaikkiin TimeEditin näkymiin. Yliviivattu varaus on peruttu/poistettu. Pääset tekemään sähköpostivarmistuksen tai muuttamaan/poistamaan varauksen kuten edellisellä sivulla on kerrottu. 10 TimeEdit-kalenterin tilaaminen muihin kalenterisovelluksiin TimeEdit Web -käyttöliittymässä muodostettu kalenteri voidaan viedä/tilata, joko staattisessa muodossa tai tilauslinkillä toiseen kalaenterisovellukseen. Molempia vaihtoehtoja tukevat ainakin Applen ical, Microsoftin Outlook sekä Google-kalenteri. 1) Staattisessa muodossa luot TimeEditin kalenterista tiedoston, joka tilataan kohdekalenteriohjelmaan. Näin saat vietyä täsmälleen ne varaukset, jotka TimeEditissä oli voimassa hetkellä, jolloin muodostit kalenterinäkymän. 2) Tilauslinkkimuotoiseen vientiin luot myös ensin näkymän TimeEditissä sen hetkisestä tilanteesta, mutta lisäksi tämän toiminnon avulla voit päivittää TimeEditin sen hetkisen näkymän mukaisia varauksia joko automaattisesti tai käyttäjän pyynnöstä.

9 Sivu 9 / 16 3) Huom 1. Google-kalenteri ei tue tunnistautumiseen perustuvia tilauslinkkejä. Google-kalenteriin ei siis voi viedä sellaisia tilauslinkkejä, jotka on muodostettu käyttäjätunnukset vaatimalta alueelta (esim. henkilökunta). Outlook ja ical tukevat myös tunnistautumista. Huom 2. kalenterit saattavat pyytää tunnistautumista myös linkin lisäyksen jälkeen esim. aina kalenteriohjelmaa käynnistettäessä. Vältyt tunnistautumiselta, kun tilaat kalenterit aina julkiselta puolelta. Huom. kalenterien päivittyminen toisiin järjestelmiin tapahtuu jopa usean tunnin viiveellä. Tilattavat tiedot Voit määritellä työjärjestystyyppikohtaisesti mitä tietoja muihin kalenterisovelluksiin tilaat, kun kirjaudut TimeEditiin omilla tunnuksillasi Henkilökunta Staff -linkistä. Valitse Sovita ja tee eri välilehdillä ( ) haluamasi asetukset. Huom. julkisissa työjärjestyksissä tätä määrittelyä ei siis voi tehdä. Tilauksen valmistelu TimeEditissä Muodosta tilattava kalenteri TimeEditissä ja valitse Sovita Vie ical. Valinta ical muodostaa ics-päätteisen kalenteri tiedoston, joka sisältää kalenterin tiedot ical-muodossa. Tämä tiedosto sijoitetaan kohdekalenteriohjelmaan kyseisen ohjelman välineillä. Käyttöjärjestelmästä ja sen asetuksista riippuen siirtoa kalenteriohjelmaan saatetaan myös ehdottaa automaattisesti. Valinta muodostaa linkin. Kopioi linkki ja sijoita/lisää se kalenteriohjelmaan käyttämäsi ohjelman omilla välineillä ja mahdollisuuksilla. Sijoitus-/lisäystapa voi vaihdella versioista. Seuraavana on esitetty yleisimmät tavat Outlook, Google ja ical-kalenterien osalta.

10 Sivu 10 / 16 Microsoft Outlook kalenteri Vaihtoehto A - Kalenteritiedostona Tallenteena Huom. tallenne on tehty vanhan version aikaan. Toimintatapa voi hyvinkin poiketa nykyisestä käytössä olevasta versiosta. Käytä tallenteen mallia luovasti ;-) Kirjallisena: Tuo/Lisää haluamasi kalenteritiedosto (.ics) valitsemalla TimeEditissä Sovita Vie ical. Valitse halaumasi vaihtoehto mahdollisesti sinulle esitettävästä kysymyksestä Avaa-valinnalla kalenteri avautuu/sijoittuu automaattisesti Outlookissa Muut kalenterit -alueelle. Tallenna-valinnalla tiedosto tallentuu (yleisimmin) Ladatut tiedostot -kansioon. Valitse Outlookissa Tiedosto-välilehti Avaa Tuo. Valitse avautuvasta dialogi-ikkunasta oikea tyyppi ja suorita valitsemasi kalenteritiedoston siirto Seuraava-painikkeella.

11 Sivu 11 / 16 Valitse kalenteritiedosto tallennuspaikasta (useimmiten Ladatut tiedostot -kansio) ja paina OK. Avaa kalenteri uutena tai tuo se nykyiseen kalenteriisi. Avaa uutena -valinnalla kalenteri avautuu/sijoittuu automaattisesti Outlookissa Muut kalenterit -alueelle. Tuo-vaihtoehdolla tuotu TimeEdit-kalenterin sisältö sijoittuu nykyiseen (omaan) kalenteriin staattisena. Huom. näin tuotuun kalenterii ei päivity TimeEditissä tehdyt muutokset. Kalenteri täytyy tuoda aika ajoin uudestaan omaan kalenteriin, mikäli muutoksia tapahtuu TimeEditin puolella. Poistat TimeEditin kalenterimerkinnät Outlookista samalla tavalla kuin poistat Outlookissa tehdyt merkinnät. Huom. voit myös raahata kalenteritiedoston suoraan tiedostojenhallinnasta (tallennuspaikasta) kalenterinäkymään. Näin tuotu kalenteri näkyy Outlookissa muissa kalentereissa.

12 Sivu 12 / 16 Vaihtoehto B Tilauslinkkinä Tallenteen Huom. tallenne on tehty vanhan version aikaan. Toimintatapa voi hyvinkin poiketa nykyisestä käytössä olevasta versiosta. Käytä tallenteen mallia luovasti ;-) Kirjallisena: Valinta Tilauslinkki (Subscription ical) tai muodostaa työjärjestysslinkin. Kopioi linkki leikepöydälle. Käytä näppäinkomentoa Ctrl + C tai hiiren kakkospainiketta (Kopioi). Valitse Outlookissa -välilehti. Valitse Avaa kalenteri. Valitse vaihtoehto Internetistä Liitä leikepöydälle kopioimasi kalenterin osoite tekstikenttään. Käytä näppäinkomentoa CTRL+V tai hiiren kakkospainiketta (Liitä). Paina OK. Määritä tarvittaessa/halutessasi Lisäasetukset Vahvista tilaus Kyllä-painikkeella. Tilauslinkillä tuotu kalenteri näkyy Outlookissa Muissa kalentereissa. Huom. mikäli luot kalenterin käyttäjätunnukset vaatimalta alueelta (esim. henkilökunta), kysytään sinulta käyttäjätunnuksia myös Outlookissa. Vältyt tältä, kun tilaat kalenterit aina julkiselta puolelta ( ).

13 Sivu 13 / 16 Google-kalenteri Muodosta TimeEditissä haluamasi kalenteri (esim. henkilö tai ryhmä). Muodosta tilauslinkki valinnalla. Kopioi linkki. Käytä näppäinkomentoa Ctrl + C tai hiiren kakkospainiketta (Kopioi). Siirry Google-kalenteriohjelmaan. Liitä TimeEdit kalenterilinkki Muut kalenterit -kohdan Lisää URL-osoitteena -vaihtoehdolla. Paina Lisää kalenteri -painiketta ja TimeEdit-kalenteri näkyy Muut kalenterit -listassa.

14 Sivu 14 / 16 ical Muodosta TimeEditissä haluamasi kalenteri (esim. henkilö tai ryhmä). Muodosta tilauslinkki valinnalla. Kopioi linkki. Käytä näppäinkomentoa Ctrl + C tai hiiren kakkospainiketta (Kopioi). Siirry ical-kalenteriohjelmaan. Valitse Calendar-valikosta Subscribe. Tämän kaavion tilaus -linkin lisäyksen yhteydessä avautuvasta dialogista voit säätää muun muassa TimeEditistä haettavien päivitysten välin. Yksinkertaisimmillaan voit viedä kalenteritiedoston ical-ohjelmaan raahamalla ja tiputtamalla tiedoston siihen.

15 Sivu 15 / TimeEdit-kalenterin näkyminen puhelimessa Saat TimeEdit kalenteri näkyviin puhelimessa, kun teet tilauksen Outlookin selainversiolla (Outlook Web App -sovelluksella. Tätä kautta lisätty kalenteri näkyy automaattisesti ainakin niissä Nokian puhelimissa, joissa on käytössä Karelian sähköposti ja kalenteri. Huom. tietojen näyvyys voi estyä, jos puhelimen kalenterin asetuksissa ei ole sallittu TimeEdit-kalenterin näkyvyys. Mobiililaitteen päivittyminen tapahtuu jopa usean tunnin vieveellä. Muodosta TimeEditissä haluamasi kalenteri. Muodosta tilauslinkki valinnalla. Kopioi linkki. Käytä näppäinkomentoa Ctrl + C tai hiiren kakkospainiketta (Kopioi). Siirry Outlook Web App -kalenteriohjelmaan. Valitse. Valitse. Valitse Kalenteri Internetistä ja liitä kalenterin osoite URL-kenttään. Käytä näppäinkomentoa Ctrl + V tai hiiren kakkospainiketta (Liitä). OK-painikkeen painamisen jälkeen liitetty kalenteri näkyy muissa kalentereissa.

16 Sivu 16 / 16 Näin haettu kalenteri näkyy Muut kalenterit -listassa Etsi uusi kalenterisi vasemmalta kalenterien listalta (nimi on usein pitkä kirjain- ja numerosarja) ja anna sille haluamasi uusi nimi (klikkaa kalenterin kohdalla hiiren oikealla painikkeella ja valitse Nimeä uudelleen). 12 Kalenterin poistaminen ja nimeäminen uudelleen Muut kalenterit -listassa Poistat kalenterin hiiren kakkospainikkeesta avautuvasta listasta esim. valinnalla Poista kalenteri (Outlook) tai Poista (Outlook Web App). Teksti riippuu siitä mitä kalenteriohjelmaa käytät. Muutat kalenterin nimen hiiren kakkospainikkeesta avautuvasta listasta esim. valinnalla Nimeä kalenteri uudestaan tai Nimeä uudelleen (Outlook Web App). Teksti riippuu siitä mitä kalenteriohjelmaa käytät. Huom. saatat joutua joissakin tapauksissa myös poistamaan koko ryhmän (Muut kalenterit) ennen kuin kalenterit poistuvat käytöstä.

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

TimeEdit-kalenterin siirtäminen muihin kalenterisovelluksiin

TimeEdit-kalenterin siirtäminen muihin kalenterisovelluksiin TimeEdit-kalenterin siirtäminen muihin kalenterisovelluksiin www.solenovo.fi (GroupWise: Jarkko Ansamäki) 1 1 Yleistä TimeEditistä voidaan viedä aikatauluja toiseen kalenterisovellukseen ical-muodossa.

Lisätiedot

Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin

Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin Seuraavassa on esitetty, miten TimeEditissä olevat tiedot saadaan siirrettyä uuteen Outlook -kalenteriin. Vaihe 1 Ensimmäisenä käsitellään

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella...

Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella... LUKKARIKONE Table of Contents Lukujärjestysten haku... 3 Yleistä... 4 Lukujärjestyksen haku opiskelijaryhmän perusteella... 5 Lukujärjestyksen haku toteutuksen perusteella... 6 Lukujärjestysten tarkastelu...

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

Outlook-synkronointi 08Q4

Outlook-synkronointi 08Q4 Outlook-synkronointi 08Q4 (MelbaFresh_Outlook_08Q4.odt) melbamail@melbagroup.fi Sisällysluettelo MelbaFresh ja Outlook -synkronointi...1 Kuvaus...1 MelbaFresh Outlook:...1 Outlook MelbaFresh :...2 Ohjeet

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Pajun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi Outlook-sähköpostissa ja kuinka sähköpostiviestit voidaan tallettaa omalle tietokoneelle.

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

RSS -syötteen tilaaminen

RSS -syötteen tilaaminen OHJE 1 (6) RSS -syötteen tilaaminen Valitse lehtilistasta lehti jonka haluat tilata, http://extra.pkssk.fi/html/tieteellinen_kirjasto/lehdet.html Klikkaa RSS -kuvaketta [eri sivustoilla kuvakkeet sijaitsevat

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta

HRTM58. Windows 10 Resurssienhallinta Windows 10 Resurssienhallinta 1 Sisällysluettelo Resurssienhallinta...3 Resurssienhallintaa käytetään tiedostojen ja kansioiden hallintaan...3 Vasen sarake...5 Tietojen muuttaminen...8 Tapa 1: Hiiren 2.

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia.

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia. Tenavakallion pilvipalvelut palvelut vanhemmille Tervetuloa Tenavakallion Pilvipalveluiden käyttäjäksi! Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä

Lisätiedot

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos

Kielivalinta Kojelauta - Luo lasku Asetukset - Käyttäjät - Kirjaudu ulos TOIMITTAJAPORTAALI Kalajoen kaupunki tarjoaa käyttöönne CGI:n ylläpitämän web-pohjaisen käyttöliittymän, jonka avulla toimittaja pystyy luomaan ja lähettämään sähköisen laskun vastaanottajalle. Toimittajaportaalin

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot

Doodle-kalenteriohjelma

Doodle-kalenteriohjelma Doodle-kalenteriohjelma 1. Kyselyyn vastaaminen Avaa linkki www.doodle.com Osallistuaksesi kyselyyn tarvitset linkin kyselyn sivulle, joka voi olla henkilökohtainen tai yleinen riippuen siitä kumman asetuksen

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Hakemuksen teko:... 5 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee hakemaan seuraavasti:

Lisätiedot

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma Wilman käyttöopas huoltajille 1 Sisällysluettelo Wilmaan kirjautuminen... 3 Oma etusivu... 4 Pikaviestit... 5 Työjärjestys... 6 Kokeet... 6 Suoritukset... 6 Tuntimerkinnät... 7 Selvitä tuntimerkintöjä...7

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Tieto Edu. Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android- ja IOs-laitteissa ja web-version käyttöön suosittelemme joko Crome- tai Firefox-selainta.

Tieto Edu. Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android- ja IOs-laitteissa ja web-version käyttöön suosittelemme joko Crome- tai Firefox-selainta. Tieto Edu Hoitoaikavaraukset ja äkillisten poissaolojen ilmoittaminen 14.10. alkaen. 14.10. hoitoaikavaraukset ilmoitettava 7.10. klo 24 mennessä. Sovelluksen voi ladata heti. DaisyNet poistuu käytöstä.

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

Huoltajien Daisy. Päivitetty

Huoltajien Daisy. Päivitetty Huoltajien Daisy Päivitetty 30.10.2017 Sisältö Asetukset Vaihda salasana 4. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 5. Hoitoajat Tee hoitoaikavaraus 6. Hoitoajat Muokkaaminen, lisääminen, poistaminen ja laskurin

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

Mikä on RSS-syöte? RSS -syötteen tilaaminen sähköpostiin

Mikä on RSS-syöte? RSS -syötteen tilaaminen sähköpostiin OHJE 1 (7) Mikä on RSS-syöte? RSS syötteen avulla voit saada sivuston uusimman sisällön valitsemaasi ohjelmaan automaattisesti, kun uutta sisältöä julkaistaan. Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka voit saada

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali UPM Urakoitsijaportaali Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali https://upm.aventra.fi/upmcp 1. Urakoitsijaportaali 2. Työntekijän ilmoittaminen tehtaalle Työtilaukset, resursointi ja aikataulutus 3.

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Asetukset... 4 Hakemuksen teko:... 4 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot