Sivu 1 (16) Kortteleiden , 728 ja 729 asemakaavan muutos Vastineet lausuntoihin ja mielipiteisiin asemakaavaluonnoksesta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivu 1 (16) Kortteleiden , 728 ja 729 asemakaavan muutos Vastineet lausuntoihin ja mielipiteisiin asemakaavaluonnoksesta"

Transkriptio

1 Sivu 1 (16) Lausunnot Palautteen antaja ja pvm Länsi-Uudenmaan maakuntamuseo Yhteenveto sisältää mennessä jätetyt lausunnot ja mielipiteet. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Lausunto Vastine 1. Rakennusinventointia pidetään tarkoitukseen nähden hyvänä ja riittävänä. 2. Suojelumerkinnällä tulee osoittaa luonnoksessa sr merkinnöillä suojeltavaksi esitettyjen rakennusten lisäksi myös 26 rakennusta. 1) Ei toimenpiteitä. 2) Luonnoksessa sr-8 merkinnällä oli esitetty suojeltavaksi 49 rakennusta suunnittelualueen 143 rakennuksesta. Suojelumerkinnän pois jättämisen perusteeksi ei riitä se, että rakennuksen tiedot ovat vaillinaiset, rakennus ei sijaitse kaupunkikuvallisesti näkyvällä paikalla tai, että korttelissa on jo muita saman aikakauden rakennuksia, jotka on osoitettu suojelumerkinnällä. Em. lisäksi ilman suojelumerkintää on jätetty joitakin rakennuksia, jotka ovat selkeästi oman aikansa edustajia, mutta joiden ulkoasua tai pihasivua on muutettu. Myös näillä rakennuksilla on suojelullista arvoa, joka tulisi osoittaa kaavassa. Rakennusten arvo perustuu rakennusten alkuperäiseen osaan, joka pääosin on yhä selkeästi hahmotettavissa, niiden ulkoasu palautettavissa ja katujulkisivujen osalta usein jopa säilynyt ennallaan. Suojeluarvo ei ole hävinnyt kokonaan muutoksissa. Rakennukset on arvotettu inventoinnin laatijan toimesta kolmeen luokkaan sekä lisäksi maakuntamuseo on antanut ennen luonnosta oman arvionsa suojeltavista rakennuksista. Maankäyttöosasto on arvioinut, että kaikkien suojeltavaksi esitettyjen rakennusten suojeleminen sr merkinnällä ei ole tarkoituksenmukaista huomioiden Hangon pientaloalueiden rakennuskulttuuri, johon kuuluu ajallisen kerroksellisuuden lisäksi myös se, että rakennuksia on laajennettu ja muutettu asukkaiden tarpeiden mukaan. Suojeltavaksi sr -merkinnällä on valittu inventoinnin perusteella alueen oman aikakautensa edustavimmat rakennukset. Asukkailta saadun palautteen perusteella osa rakennuksista ei vastaa nykypäivän asumisvaatimuksiin ja asukkailla on tarpeita laajentaa/muuttaa niitä. suojelumerkintä poistetaan 12 rakennuksen osalta

2 Sivu 2 (16) Uudenmaan ELY-keskus /s merkintää koskeva määräysteksti on hyvä ja asianmukainen. Olevan rakennuskannan korjaus- ja muutostöitä koskevaan määräykseen voidaan halutessa lisätä maininta, että palauttavat muutokset ovat mahdollisia. 1. Karl Nilsson on laatinut alueelle 1900 luvun alkuvuosina lukuisia suunnitelmia, sama koskee Gustaf Welanderia. Karl Nilssonin suojelematta jätettyjen päärakennusten osalta kiinteistöillä ja suojelua on syytä täsmentää. rakennuksen omistajan toiveesta. Maakuntamuseon ja ELY-keskuksen lausunnon perusteella ehdotukseen esitetään suojeltavaksi rakennuksia tonteilla ja ) Ei toimenpiteitä. 1) Maakuntamuseon ja ELY -keskuksen lausunnon perusteella ehdotukseen esitetään suojeltavaksi rakennuksia tonteilla ja Uudisrakentaminen tulee tiivistämään kortteleita, jolloin menetetään osa niiden kulttuurihistoriallisesta arvosta hyötypuutarhojen ja pihojen luonteen osalta. Rakentaminen on kuitenkin verraten väljää ja kytkeytyy alueen kerroksellisen rakentamisen perinteeseen. 2) Ei toimenpiteitä. 3. Kaavamerkintöihin lienee tarpeettomasti jäänyt AP merkintä kuvauksineen. 3) Korttelissa 715 tontilla 1 on AP merkintä, johtuen tontilla jo sijaitsevasta rakennuksesta.

3 Sivu 3 (16) Eteläkärjen ympäristöterveys Tekninen lautakunta Kappelisatamantien liikenteestä aiheutuvat pakokaasupäästöt, katupöly ja liikenteen melu tulee huomioida rakennettaessa uusia asuinrakennuksia Kappelisatamantien varteen. Pienhiukkaset ja melu voivat aiheuttaa terveysriskejä. 2. Tilasto liikenteen määristä on vuodelta Kappelisatamantien osalta tulisi saada tuoreempi tilasto. 1. Niittykadulle rakennetaan hulevesiviemäröinti mahdollisesti jo lähivuosien aikana. 2. Mikäli tontille rakennetaan toinen asuinrakennus, on molemmilla asuinrakennuksilla syytä olla erilliset viemäri- ja vesiliittymät mahdollisten vahinko- ja kiistatilanteiden välttämiseksi. 3. Linjakadun katualueen on oltava mahdollisimman leveä; kadulta pitää saada menemään 7 * 7 * 40 metrin kokoinen erikoiskuljetuskappale. 4. Kaavamääräyksiin voisi laittaa suosituksen lämpökaivojen minimietäisyyksistä toisiinsa nähden. 5. Ainakin kaava-alueen eteläosan maaperä on hienoainespitoista maata, jossa hulevesien imeytyminen on heikkoa. Kaavaselostuksessa voisi mainita, että hulevesien imeyttäminen edellyttää menetelmän toimivuuden selvittämistä. 1) Suuremmissa kaupungeissa rakentamista tehdään katujen varsille, joissa liikenne on huomattavasti Kappelisatamantietä vilkkaampaa. 2) Uusia asuinrakennuksia Kappelisatamantien puoleisille tonteille olisi mahdollista rakentaa viisi kappaletta, joten huomioiden kaavan vähäinen lisärakentamismahdollisuus ja vaikutus liikenteeseen, ei uutta liikennemäärien mittausta tätä kaavatyötä varten lähdetä tekemään. 1) Ei toimenpiteitä. 2) Ei toimenpiteitä. 3) Kaavaluonnoksessa Linjakadun katutilavaraus on 12 metriä. Lausunto ei aiheuta toimenpiteitä. 4) Maankäyttö- ja rakennuslain 126 a mukaan lämpökaivon rakentaminen vaatii toimenpideluvan. Toimenpidelupaa myönnettäessä huomioidaan mm. kaivojen etäisyydet toisiinsa nähden. Lausunto ei aiheuta toimenpiteitä. 5) Kaavaselostusta tarkennetaan hulevesien osalta.

4 Sivu 4 (16) Rakennusvalvonta toimisto Uudenmaan liitto Kaavamerkintä ki tulisi selventää tai muuten poistaa tarpeettomana. 1. Uudenmaan liitto ei anna lausuntoa. 2. Kaavaselostusta olisi kuitenkin hyvä täydentää seuraavanlaisesti: s. 8 Rakennetun kulttuuriympäristö-kappaleessa, mistä maakunnallisesti arvokas kulttuuriympäristön luokittelu tulee. (Missä maat on mainiommat-uudenmaan kulttuuriympäristöselvitys, 2012 Uudenmaan liitto) s. 10 Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaava on vireillä ja ehdotusvaiheessa. Siinä suunnittelualue on osoitettu maakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö ominaisuusmerkinnällä. 1) Kaavamerkintä kellareiden osalta tarkistetaan. 1) Ei toimenpiteitä. 2) Kaavaselostusta täydennetään esitetyllä tavalla.

5 Sivu 5 (16) Mielipiteet kaavaluonnoksesta Palautteen antajan nimi ja pvm L.L Mielipide 1) Tonttien ja omistaja pitää huonona menettelynä, että kaupunki suunnittelee hänen omistamilleen tonteille rakentamista keskustelematta ensin hänen kanssaan. 2) Kortteli on puutarhamainen alue, jonka luonnollista avaruutta ei tule pilata tiiviillä turhalla suunnittelulla, joka sinällään on valitettavan auttamattoman hölmö, kun huomioi kaupungin todellisen nykyisen kehityssuunnan. 3) Tontilla sijaitsee iäkäs mansardikattoinen puurakenteinen talo, joka on erinomaisen hyvin rakentunut tontilleen. Omistaja ei ole aikeissa rakentaa uutta tai laajentaa rakennusta elintasosiivellä, vaan hänen tavoitteenaan on säilyttää vanha talo sellaisenaan. Luonnoksessa esitetty lisärakentamisen määrä herättää kysymyksen, että puhutaanko edes samasta tontista? Vastine 1) Asemakaavoituksen vuorovaikutusmenettelyä ja mahdollisuutta osallistua kaavan laadintaan säätelee maankäyttö- ja rakennuslaki. Suunnittelualueella on 82 tonttia, joista noin puolet on yksityisessä omistuksessa. Suuren tonttimäärän vuoksi vuorovaikutusmenettelyksi on valittu asukasillat ja kaavaluonnoksen laatiminen. Tonttien omistajille on tiedotettu kaavatyön alkamisesta lähettämällä osallistumis- ja arviointisuunnitelma kirjeitse kotiin. Alueen asukkailla on ollut mahdollisuus kommentoida luonnoksen ratkaisuja ja vaikuttaa suunnitteluun. 2) Muutettava (nykyinen) asemakaava sallii enemmän rakentamista kuin nähtävillä ollut luonnos. 3) Asemakaava mahdollistaa lisärakentamisen tontille, ei velvoita siihen. Maanomistajien tasapuolisen kohtelun turvaamiseksi tonttien rakennusoikeudet on tarkistettu siten, että ne ovat mahdollisimman samanarvoiset. Rakennusoikeuksien määrissä on huomioitu alueen puutarhamainen luonne. Tontin rakennusta ei ole pakko laajentaa eikä tontille tarvitse rakentaa lisää mikäli niin ei halua. Luonnoksessa esitetty rakennusoikeus on n. puolet vähemmän kuin muutettavassa kaavassa. Kaavakartan esitystapa on 1950 luvulla ollut erilainen,

6 Sivu 6 (16) jonka vuoksi saattaa vaikuttaa siltä, että rakentamismahdollisuuksia lisätään nykyisestä. 4) Myös tontti esitetään jätettäväksi rauhaan suunnitelmissa. 4) Tontille on rakennettu erittäin vähän. Kaavalla mahdollistetaan lisärakentaminen, kuitenkin säilyttäen tontin puutarhamainen luonne. E.S. ja H.S ) Tonttien omistaja ymmärtää, että kaava on suunnitelma kaupunkikuvan järjestämiseksi ehkä 50 vuoden päähän. Hän ehdottaa, että kaavoitusta tarkistetaan vielä perusteellisesti. 1) Tontin vuokraajat eivät halua minkäänlaisia rakennuksia tontilleen ja, jos niin ne olisivat heidän omiaan. 5) Ympäristölautakunnan kanssa on käyty lähetekeskustelu kaavan esitystavasta ja tavoitteista luonnoksen nähtävillä olon jälkeen, jossa todettiin luonnoksessa esitettyjen ratkaisuiden olevan pääpiirteiltään hyvät. 1) Rakentaminen kaava-alueella toteutuu maanomistajan/- vuokraajan toimesta. J.W ) Havainnekuvassa esitetyt läpikulkutiet eivät ole mahdollisia sillä puistoalueella sijaitsee puhelin/datalinjakeskus sekä sähkönsyöttöjakamot. 1) Tontilla on esitetty suojeltavaksi kadun varrella sijaitseva päärakennus 1950-luvun alkupuolelta. Omistajat pyytävät suojelumerkinnän poistamista kaavasta. 2) Havainnekuva on eräs esimerkki mahdollisesta toteutuksesta. Kunnallistekniikkaa on mahdollista siirtää tarvittaessa. Kaavaehdotuksen havainnekuvaa tarkistetaan tämän tontin osalta. 1) Rakennuksen omistajien esittämien syiden vuoksi suojelumerkintä poistetaan. Talo on viimeisen 8 vuoden aikana ollut vain kesäaikana käytössä. Rakennuksen sokkeli on vaurioitunut, kellaritiloissa on mittavia kosteusvaurioita ja epäilyksiä vaurioista on myös muualla rakennuksessa.

7 Sivu 7 (16) Y.N. ja M-L.L C. S K.L J.L. ja K.L Rakennuksen kunnostaminen ympärivuotiseen käyttöön tarkoittaisi investointeja. Mittavien kunnostustöiden vuoksi omistajien varat eivät tule riittämään kunnostamiseen. 1) Tontin päärakennus on merkitty suojeltavaksi. Rakennuksen omistajat eivät halua suojelumerkintää rakennukselle. Inventoinneissa rakennus oli luokiteltu roskaluokkaan eli ei arvokas rakennus. Miksi rakennus on nyt suojeltu? Nykyinen rakennus on epäkäytännöllinen ja alakertaan tulee kovalla saatella kaupungin likavedet. 1) Tontin päärakennus on esitetty suojeltavaksi sr-8 merkinnällä. Rakennus on yli sata vuotta vanha ja vaatii jatkuvaa kunnostamista. Mikäli suojelumerkinnän vuoksi joudutaan pyytämään jatkuvasti lausuntoja museoviranomaisilta tavanomaisiin kunnostustöihin, haluaa omistaja merkinnän poistettavaksi. 1) Tontin omistaja huomauttaa, että (havainnekuvassa) tontin sisäänkäynti on piirretty väärältä puolelta rakennusta. Sisäänkäynti asuinrakennukseen ja autotalliin on asuinrakennuksen eteläpuolelta. 1) Tontin omistajat pyytävät rakennuksen suojelumerkinnän poistamista kaavasta. 1) Maakuntamuseo oli arvioinut rakennuksen edustavaksi 1950 luvun rakennukseksi ja ehdottanut sen suojelua. Rakennuksen omistajien esittämien syiden vuoksi suojelumerkintä poistetaan. 1) Lausuntoja joudutaan pyytämään rakennusluvan yhteydessä. Tavanomaisia kunnostustöitä varten lausuntoa ei tarvita. 1) Kaavaehdotuksen havainnekuvaa tarkistetaan tämän tontin osalta. 1) Rakennuksen omistajien esittämien syiden vuoksi suojelumerkintä poistetaan. Rakennus ei ole tyypillinen hankolainen rakennus. Rakennukseen on tehty useita muutoksia ja ne kaikki on tehty eri aikakausilla erilaisilla rakennustavoilla ja materiaaleilla. Kattomateriaaleja on kolmea eri laatua ja yksikään seinä ei ole samalla tavalla verhoiltu. Talossa ei ole mitään yhtenäistä tyyliä, jota voisi noudattaa.

8 Sivu 8 (16) K.M S.H T.P G.L K.G Omistajalla on suunnitelmissa tehdä katto-, sokkeli- ja julkisivuremonttia lähivuosina, eikä hän halua, että suojelumerkintä vaikeuttaa niiden toteuttamista. 1) Tontin vuokraaja haluaa, että (havainnekuvaan) piirretty tie, joka on vedetty talon oikealta, puolelta poistetaan. Jos tontille joskus rakennetaan lisää, yksi kulkuväylä riittää. 1) Kaavamääräyksissä terassin koko saa olla enintään 25 m 2 riippumatta rakennuksen koosta. Määräystä toivotaan tarkistettavaksi siten, että terassin rakennusoikeus suhteutetaan rakennuksen ja tontin kokoon. 1) Tontin omistaja ei halua talousrakennusta suojeltavaksi. Rakennus on toiminut alun perin navettana/liiterinä ja sen ulkoverhouslaudoitus ja ikkunat on täysin uusittu. Katto ja sen tukirakenteet joudutaan uusimaan lähiaikoina huonon kunnon vuoksi. Rakennusta ei ole tarkoitus laajentaa tai purkaa. Rakennus sijaitsee pihapiirin takaosassa, joten se ei vaikuta kaupunkikuvaan. 1) Tontin päärakennus on merkitty suojeltavaksi. Rakennuksen omistajat eivät halua suojelumerkintää rakennukselle. Rakennuksen julkisivut ovat mineriittiä ja ikkunat ovat huonokuntoiset. 1) Kaavassa pitäisi lukea selkeästi, että (havainnekuvassa) esitetyt uudet rakennukset ovat vain ideoita eivätkä ne sido tontin omistajaa, vuokralaista tai virkamiestä toteuttamaan tonttia esitetyllä tavalla. 1) Kaavaehdotuksen havainnekuvaa tarkistetaan tämän tontin osalta. 1) Määräystä terassien koosta muutetaan seuraavanlaiseksi: Ulko- ja pihaterassien koko saa olla enintään 30 % rakennuksen pohjapinta-alasta. 1) Rakennuksen omistajien esittämien syiden vuoksi suojelumerkintä poistetaan. 1) Rakennuksen omistajien esittämien syiden vuoksi suojelumerkintä poistetaan. 1) Havainnekuvalla havainnollistetaan mm. se, että asemakaavassa esitetyn rakennusoikeuden määrä on mahdollista toteuttaa. 2) Olisi parempi, jos kaavan havainnekuvassa ei olisi esitetty lainkaan uusia rakennuksia siltä varalta, että kymmenenvuoden kuluttua kuvaa pidetään kiveen hakattuna. 2) Havainnekuva ei ole sitova dokumentti, vaan yksi esimerkki kaavan mahdollisesta toteutuksesta.

9 Sivu 9 (16) K.S K.P. ja S. K ) Tontin havainnekuvassa esitetty pistotien kulku Kappelisatamantieltä tontin perälle ei ole mahdollinen, koska se ylittää puuliiterin/polttoainevaraston. Havainnekuvassa varastoa ei ole esitetty. 2) Omistaja pyytää, että varasto merkitään havainnekuvaan ja pohjakarttaan, jonka jälkeen kulku tontin perälle tulee uudelleen arvioida ja esittää ennen kuin kaava saa lainvoiman. 1) Tontin vuokraajat ostivat talon alueelta, sillä ympäristö on rauhallinen ja tontti tilava. He ovat hoitaneet tonttia ja tehneet sinne runsaasti istutuksia. He eivät hyväksy kaavaluonnoksessa esitettyjä muutoksia. 1) Puuliiteri/polttoainevarasto on pohjakarttatietoa. Pohjakartta päivitetään kaavatyön aikana. 2) Havainnekuva on esimerkki mahdollisesta toteutuksesta. Joidenkin rakennusten purkaminen/siirtäminen kaavan toteuttamiseksi voi olla osalla tonteista tarpeen. Kaavaehdotuksen havainnekuvaa tarkistetaan tämän tontin osalta. 1) Muutettava (nykyinen) asemakaava sallii enemmän rakentamista kuin nähtävillä ollut luonnos. Luonnoksessa esitetty rakennusoikeus on n. puolet vähemmän kuin muutettavassa kaavassa. Kaavakartan esitystapa on 1950 luvulla ollut toisenlainen. Asemakaava mahdollistaa lisärakentamisen tontille, ei velvoita siihen. K.H. ja E.H ) Tontille on vuonna 2007 rakennettu talousrakennus tontin takaosaan. Luonnoksessa talousrakennuksen tilalle on esitetty asuinrakennusta. Esitetty rakentaminen ei ole mahdollista, sillä sisäänajoa tontin takaosaan ei ole mahdollista järjestää muuten kuin purkamalla nykyiset rakennukset. (Havainnekuvassa) Esitetty sisäänajo kulkee aivan liian läheltä nykyistä päärakennusta. Talousrakennukset ovat osa kotia, sillä asuinrakennukset ovat pieniä eikä niissä ole riittävästi säilytystiloja. 1) Talousrakennuksen paikka on kyseisellä tontilla ainoa mahdollinen, jonne uuden asuinrakennuksen voisi rakentaa huomioiden korttelin muun rakentaminen ja kaupunkikuva. Nykyinen talousrakennus voi kaavamääräysten puitteissa sijaita nykyisellä paikallaan. Velvoitetta sen purkamiseen ei ole. Uusi rakentaminen muuttaa aina ympäristöä. Joidenkin rakennusten purkaminen/siirtäminen kaavan toteuttamiseksi voi olla osalla tonteista tarpeen.

10 Sivu 10 (16) 2) Esitetynlainen lisärakentaminen kortteleiden keskiosiin muuttaa koko alueen luonnetta ja hävittää sen kulttuurihistorialliset arvot, jotka perustuvat puutarhoihin. Esitetynlainen tiivistäminen kuuluu suuriin kaupunkeihin, joissa on pulaa tonttimaasta tai pienempien kaupunkien ydinkeskustaan, joka Hangossa tarkoittaa radan eteläpuolta. 2) ELY keskus on lausunnossaan todennut, että uudisrakentaminen tulee tiivistämään kortteleita, jolloin menetetään osa niiden kulttuurihistoriallisesta arvosta hyötypuutarhojen ja pihojen luonteen osalta. Rakentaminen on kuitenkin verraten väljää ja kytkeytyy alueen kerroksellisen rakentamisen perinteeseen. Maanomistajien tasapuolisen kohtelun turvaamiseksi tonttien rakennusoikeudet on tarkistettu siten, että ne ovat mahdollisimman samanarvoiset. Rakennusoikeuksien määrissä on huomioitu alueen puutarhamainen luonne. 3) Rakennusten tarkkaa sijaintia ei tarvitse asemakaavalla osoittaa, vaan rakentamisen määrän esittäminen riittää. Asuinrakennukset voivat olla myös kaksikerroksisia. 4) Kantakaupungin yleiskaavan tavoitteisiin on kirjattu, että ihmiset haluavat asua väljästi, liikenne ohjataan pois asuinalueilta sekä huomioida olemassa olevat rakennukset. Tässä kaavaluonnoksessa kaupunginvaltuuston tahto ei toteudu. 3) Asuinrakennusten sijainti ja kerrosluku määritetään kaavassa sillä niiden sijainti ja koko vaikuttaa eniten alueen kaupunkikuvaan. Rakentamisen määrä on suhteessa tontin pinta-alaan. Esitetyt talousrakennusten rakennusalat ovat pääasiallisesti suuria. Se mahdollistaa talousrakennusten varsin vapaan sijoittamisen tontilla huomioiden kuitenkin myös etäisyydet muihin rakennuksiin ja naapuritontteihin. 4) Kantakaupungin yleiskaavassa on myös asetettu tavoitteeksi asukasmäärän kasvu, asumismuotojen monipuolinen tarjonta, mahdollisuus tonttien jakamiseen, rakenteen tiivistäminen ja täydentäminen. Asemakaavaluonnos ei ole yleiskaavan vastainen.

11 Sivu 11 (16) P.F ) Tontin päärakennus on merkitty suojeltavaksi. Rakennuksen omistajat eivät halua suojelumerkintää rakennukselle. 1) Rakennuksen omistajien toiveesta suojelumerkintä poistetaan. 2) Talousrakennusten osalta toivotaan yhteensä 160 k-m2 rakennusoikeutta ja mahdollisuutta niiden vapaampaan sijoittamiseen tontilla. 2) Rakentamisen määrä on suhteessa tontin pinta-alaan. Tämän tontin osalta rakentamisen määrä on 100 k-m 2 talousrakennuksille ja 200 k-m 2 päärakennukselle. Esitetyt talousrakennusten rakennusalat ovat pääasiallisesti suuria. Se mahdollistaa talousrakennusten varsin vapaan sijoittamisen tontilla huomioiden kuitenkin myös etäisyydet naapuritontteihin ja muihin rakennuksiin. M-L.S. ja S.S ) Puistoalueen liittämistä tonttiin ei kannateta. 1) Tontin omistajat pitävät kadunvarteen esitettyä uutta asuinrakennuksen paikkaa huonona. Asuinrakennus sopisi paremmin keskemmälle tonttia suurin piirtein esitetyn talousrakennuksen tilalle. Rakennusalan ei pitäisi olla rajassa kiinni. 3) Kortteleita reunustavat puistoalueet on luonnoksessa esitetty liitettäväksi osaksi tontteja. Joillakin alueilla puistoalueille on sijoitettu kunnallistekniikkaa kuten katuvaloja. Puistoalueen maankäyttöä arvioidaan ehdotukseen uudelleen. 1) Asuinrakennuksen rakennusalaa muutetaan annetun mielipiteen mukaiseksi. 2) Pihan perällä sijaitsevaa pientä asuinrakennusta on esitetty suojeltavaksi. Omistajat toivovat suojelumerkinnän poistamista, sillä rakennuksessa ei ole kunnollisia saniteettitiloja ja pieni laajennus esim. suihkutiloille saattaa olla tulevaisuudessa tarpeen. 2) Rakennuksen omistajien esittämien syiden vuoksi suojelumerkintä poistetaan.

12 Sivu 12 (16) T.P. ja J.P ) Talousrakennusten rakennusaloja ei välttämättä tarvitsisi merkitä kaavaan. 1) Tontin vuokraajat vastustavat tontin jakamista. 2) Luonnoksessa esitettyä ratkaisua sijoittaa uusi asuinrakennus tontin takaosaan pidetään huonona. Tontti on kapea ja (havainnekuvassa) esitetty ajoyhteys pihan perälle vaikuttaisi negatiivisesti nykyiseen kadun varressa sijaitsevaan rakennukseen. 3) Rakentamisen määrä on suhteessa tontin pinta-alaan. Esitetyt talousrakennusten rakennusalat ovat pääasiallisesti suuria. Se mahdollistaa talousrakennusten varsin vapaan sijoittamisen tontilla huomioiden kuitenkin myös etäisyydet muihin rakennuksiin ja naapuritontteihin. 1) Tontteja ei jaeta kaavalla. 2) Havainnekuva on yksi esimerkki siitä, kuinka tontti voidaan toteuttaa. Huomioiden tontin kapea muoto on uudisrakennuksen luonteva paikka tontin perällä. 3) Nykyistä asuinrakennusta halutaan laajentaa lähivuosina, jotta rakennukseen saataisiin nykyaikaisella tekniikalla rakennetut saniteettitilat. Nyt suihku- ja saunatilat on sijoitettu rakennuksen yläkerrokseen, joka ei ole hyvä ratkaisu kosteuden vuoksi. Suojelumerkintää toivotaan poistettavaksi, jotta rakennuksen laajentaminen olisi mahdollista. 4) Toinen mahdollisuus on rakentaa erillinen piharakennus saniteettitiloille. Tämän rakennuksen rakentaminen ahtauttaisi tonttia entisestään, jos tontti jaettaisiin. 3) Rakennuksen omistajien esittämien syiden vuoksi suojelumerkintä poistetaan. 4) Rakentamisen määrä on suhteessa tontin pinta-alaan. Esitetty rakentamisen määrä on yleinen pientaloalueilla ja huomattavasti vähemmän kuin mitä muutettava asemakaava sallii. Kaikkea annettua rakennusoikeutta ei ole pakko käyttää. 5) Tontin perällä on käytössä oleva talousrakennus. Tämä rakennus jäisi tontin jakamisen jälkeen toiselle tontille ja edellyttäisi uuden talousrakennuksen rakentamista. Lisäksi tontilla on iso, komea vanha mänty, joka pitäisi kaataa uudisrakentamisen tieltä. 5) Uusi rakentaminen muuttaa aina ympäristöä. Joidenkin rakennusten purkaminen/siirtäminen kaavan toteuttamiseksi voi olla osalla tonteista tarpeen.

13 Sivu 13 (16) C.S. suullinen mielipide 1) Tontin päärakennus on merkitty suojeltavaksi. Rakennuksen omistaja ei halua suojelumerkintää rakennukselle. 1) Rakennuksen omistajan toiveesta suojelumerkintä poistetaan.

14 Sivu 14 (16) Saadut mielipiteet ennen kaavaluonnoksen nähtävillä oloa Palautteen antajan nimi ja pvm M.E Mielipide 1) Tontin omistaja haluaisi, että kaava mahdollistaisi hänen poikkeusluvalla hakemansa autotallin rakentamisen. Vastine 1) Rakentamisen määrä on suhteessa tontin pinta-alaan. Poikkeusluvalla haettu autotalli on mahdollista toteuttaa. L.L J.J L.M ) Mikäli Linjakadulle suunnitellaan pyörätie, tulisi se rakentaa kadun itäpuolelle, jossa on enemmän tilaa kadun ja tonttien välissä. Linjakadulla ajetaan kovaa, joten hidasteita tms ratkaisuja toivotaan ajonopeuksien laskemiseksi. 1) Linjakadulle sijoitettu kevyen liikenteen väylä haittaisi erikoiskuljetusten kääntymistä Kappelisatamantielle/-tieltä. Lisäksi mikäli väylä sijoitettaisiin kadun länsireunalle, tulisi taloista näyteikkunoita. Osa ikkunoista on lähes katutasolla. 1) Tontin vuokraajan mukaan asuinrakennus on vuodelta 1902 ja huonokuntoinen. Rakennukseen on tehty epäonnistunut remontti 1990 luvulla. Siitä johtuen rakennuksen korvaaminen uudella tai nykyaikaisemman rakennuksen rakentaminen kiinnostaa. 1) Tontin omistaja ei halua mitään uutta tontille eikä varsinkaan jakaa sitä. 2) Asemakaavassa Linjakadun aluevaraus on 12 metriä leveä. Kevyen liikenteen väylä voidaan toteuttaa tämän varauksen sisällä. Katusuunnitelmista ja niiden toteuttamisesta vastaa tekninen lautakunta ja kuntatekniikka. 1) Asemakaavassa Linjakadun aluevaraus on 12 metriä leveä. Kevyen liikenteen väylä voidaan toteuttaa tämän varauksen sisällä. Katusuunnitelmista ja niiden toteuttamisesta vastaa tekninen lautakunta ja kuntatekniikka. 1) Rakennus- ja kulttuurihistoriallisessa inventoinnissa rakennus on arvotettu korkeimpaan suojeluluokkaan. Samoin maakuntamuseo suositteli rakennuksen suojelemista. Kaavaluonnoksessa rakennuksella oli suojelumerkintä, mutta rakennuksen omistajien esittämien syiden vuoksi suojelumerkintä poistetaan kaavaehdotuksesta. 1) Asemakaavan muutos vähentää tontin rakennusoikeutta nykyisestä. Tontteja ei jaeta kaavalla.

15 Sivu 15 (16) R.P ) Tontin omistaja ei halua jakaa tonttiaan. 2) Talousrakennus on tärkeä ja mahdollisuus sen laajentamiseen olisi hyvä olla. Päärakennuksen julkisivu on tarkoitus palauttaa alkuperäiseen tyyliin. 1) Tontteja ei jaeta kaavalla. 2) Kaavaehdotusta varten arvioidaan onko mahdollista antaa talousrakennuksia koskeva yleismääräys tarkkojen rakennusalakohtaisten merkintöjen sijaista. Aloite ) Alueen puistomaisen vaikutelman säilyttäminen on tärkeää. Katualueita reunustamaan voisi istuttaa puita. Ne tulisi kuitenkin pitää siisteinä eivätkä ne saisi aiheuttaa haittaa rakennuksille ja katoille. 1) Aloite asemakaavan keskeyttämiseksi. Tontteja on mahdollista jakaa jo nyt ilman asemakaavan tiivistämisvelvoitettakin. Hangossa tiivistettäväksi alueeksi ajatellaan vanhaa pientaloasuinaluetta, kun muissa kaupungeissa sellaiseksi ajatellaan ydinkeskustan alueita. Aloitteen on allekirjoittanut 7 henkilöä. 3) Puistomaista vaikutelmaa ei kaavalla heikennetä. Puistoalueiden suunnittelusta, istutuksista ja hoidosta vastaa puisto-osasto. 1) Asemakaavalla ei jaeta tontteja. Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa kortteleiden täydennysrakentaminen huomioiden toteutunut rakentaminen sekä alueen merkitys maakunnallisesti arvokkaana rakennettuna kulttuuriympäristönä ja turvata radan pohjoispuoleisen pientaloalueen kehittäminen. Kaavatyö on kaupunginhallituksen hyväksymän kaavoitusohjelman mukainen ja noudattaa kantakaupungin oikeusvaikutteista yleiskaavaa.

16 Sivu 16 (16) P.F K.S ) Tontin omistaja ei ole kiinnostunut rakentamaan lisää tontilleen. Kuitenkin mahdollista myyntiä varten lisärakentamismahdollisuus on aina hyväksi. 1) Nopeudet ja liikennemäärät Kappelisatamantiellä ovat kasvaneet niin suuriksi, että Hangon kaupungin on syytä tehdä asialle jotakin. Vuonna 2013 kaupungille on jätetty aloite Kappelisatamantien nopeuksien hidastamiseksi ja liikennemäärien vähentämiseksi. Aloitteen on allekirjoittanut 147 henkilöä. Kaavaan pitää sisällyttää suojatiehidastuskorotukset risteyksissä Juvikinkatu, Ankkurikatu ja Linjakatu. 1) Asemakaava mahdollistaa lisärakentamisen tontille, ei velvoita siihen. Maanomistajien tasapuolisen kohtelun turvaamiseksi tonttien rakennusoikeudet on tarkistettu siten, että ne ovat mahdollisimman samanarvoiset. Rakennusoikeuksien määrissä on huomioitu alueen puutarhamainen luonne. 1) Ei ole olemassa kaavamerkintää, jolla osoittaa yksittäisten hidasteiden paikka. Aloite sekä liikenneturvallisuusnäkökohdat on huomioitu kaavaselostuksessa. Katusuunnittelusta ja toteuttamisesta vastaa kuntatekniikka / tekninen lautakunta.

Lausunto. Yhteenveto sisältää mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Palautteen antaja ja pvm

Lausunto. Yhteenveto sisältää mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Palautteen antaja ja pvm Sivu 1 (6) Lausunnot Palautteen antaja ja pvm Uudenmaan ELY-keskus 30.1.2017 Yhteenveto sisältää 24.2.2017 mennessä jätetyt lausunnot ja muistutukset. Maankäyttöosasto on laatinut vastineet. Lausunto Vastine

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1404-00/19 1 (5) Hankenro 0740_58 HEL 2018-012908 7.2.2019 MUNKKINIEMI, TIILIMÄKI 22 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos

NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1. Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos NURMIJÄRVEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Kirkonkylän korttelin 2021 tontin 10, vanhan poliisitalon, asemakaavan muutos 745/10.02.03/2016 ASRA 58 Nurmijärven kunta on tehnyt aloitteen Kirkonkylän keskustan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan vastine Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta. Pohjaveden suojelua koskeva määräys on asianmukainen.

Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan vastine Pyhäjärviseudun ympäristölautakunta. Pohjaveden suojelua koskeva määräys on asianmukainen. Kaavan nimi: Kauttuan keskuksen asemakaavan muutos Luonnos nähtävillä 13.4.-14.5.2015 Kooste saaduista lausunnoista ja mielipiteistä Kaavatoimikunta Lausunnon antaja Lausunnon sisältö Kaavatoimikunnan

Lisätiedot

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla 2.10.2013 Pispalan asemakaavojen uudistaminen, I-vaihe, kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

Lisätiedot

Palojoen varsi. Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus /Tanner

Palojoen varsi. Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus /Tanner Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Kaavoitus 5.4.2018/Tanner Metsäkalteva Palojoen varren alue on osa Metsäkaltevan kaupunginosaa, tulevaa yli 6 000 asukkaan asuinaluetta Rakentamista ohjaavat:

Lisätiedot

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Tontti-info 20.4.2017 Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varren alue on osa laajempaa Metsäkaltevan yli 6000 asukkaan tulevaa asuntoaluetta

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 1(6) 22.10.2015 THUREVIKIN PAPPILA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Asemakaavan muutos koskee Tornion kaupungin 12. Palosaaren

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 14.1.2019 RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavanlaatijan vastineet 10.9.2018 9.10.2018 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen 1 1 LAUSUNNOT

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

18 NOLJAKKA. VL-sy2 PL-1 18-9903-13 18-9903-14. Mujusenpiha 18:189 17:131 17:132 18:190 148:0 112:0 WALLENKATU. sv-8 NOLJAKANKAARI. ajo. s-9.

18 NOLJAKKA. VL-sy2 PL-1 18-9903-13 18-9903-14. Mujusenpiha 18:189 17:131 17:132 18:190 148:0 112:0 WALLENKATU. sv-8 NOLJAKANKAARI. ajo. s-9. : : :0 : :9 :0-9- -9- Mujuseniha 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 0 9 0 o 9 0 9 0 9 9 0 0 0 9 0 9 0 0 0 9 9 00 0 0 0 0 0 0 e=0. LAITILANPUISTO NOLJAKANKAARI WALLENKATU sv- sr- sr- sr- 0 00 900

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS VATIALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LENKKITIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.10.2013 ASEMAKAAVAN NUMERO 727 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI KYLÄ VATIALA KORTTELIT 1350

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 )

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ( MRL 63 ) In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040 833 9275, 0400-234 349, 03-4482 702 email:havanka@kolumbus.fi http://www.kolumbus.fi/havanka

Lisätiedot

GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE

GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE GERBY V RAKENTAMISTAPAOHJE Janina Lepistö Kaavoitus Vaasan kaupunki 2012 RAKENTAMISTAPAOHJE VAASAN GERBY V ALUEELLE LAATIJA Kaavoitusarkkitehti Janina Lepistö MAANKÄYTTÖJA RAKENNUSLAIN MUKAAN RAKENNUSHANKKEESEEN

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS RUUTANAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HONKATIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 8.1.2016 ASEMAKAAVAN NUMERO 768 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE RUUTANA KORTTELIT OSA KORTTELIA 7024

Lisätiedot

LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Littoisten laajennus ja muutokset Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 LIETO / LITTOINEN / LITTOISTEN LAAJENNUS JA MUUTOKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.5.2018

Lisätiedot

SILIKALLIO 11.10.2006 RAKENTAMISTAPAOHJEET

SILIKALLIO 11.10.2006 RAKENTAMISTAPAOHJEET 1 / 12 Ohjeet koskevat tontteja: 1562-1 1562-2 1562-3 1562-5 1562-6 1563-1 1563-2 1563-3 1564-1 1564-2 Näille tonteille saa rakentaa 1-1½ -kerroksisia rakennuksia, joissa on puiset, tiiliset tai rapatut

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II L ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II L ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA-ALUEEN RAJAUS JA VOIMASSA OLEV KAAV 1 J07 UUSIKYLÄ II G E78 UUSIKYLÄ II A 2 Kohde Asemakaavan muutos: Uusikylä II L: korttelit 41 osa 42, 43, 44 ja 53 sekä katu- ja puistoalueita. Hakija/ Aloite

Lisätiedot

PISPALA. Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu. Riikka Rahkonen, Sari Pietilä

PISPALA. Kaupunkiympäristön kehittäminen Maankäytön suunnittelu. Riikka Rahkonen, Sari Pietilä Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 8257 Kaavaehdotusten tarkistaminen ja asettaminen uudelleen nähtäville 21.05. 26.6.2015 väliseksi ajaksi Riikka Rahkonen, Sari Pietilä

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, EEROLANTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 21.11.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 798 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI/2 KORTTELI 1007 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, LOUKKAANTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 13.9.2016 ASEMAKAAVAN NUMERO 782 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI/2 KORTTELI 1112 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.10.2016 Näkymä kiinteistön Hiukanmäki peltoalueelle. OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS NATTARIN ASEMAKAAVAN MUUTOS, EEROLANTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 19.9.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 798 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE NATTARI/2 KORTTELI 1007 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AKR AP AO AO-33 YL VL VL-7 ET W 0020500 Asuinkerros- ja rivitalojen korttelialue. 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0050033

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 11.03.2019 Diaarinumero VARELY/5129/2018 Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 15.02.2019 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA SASTAMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA ALUEEN SIJAINTI Uusi asemakaava koskee Sastamalan kaupungin Suodenniemen

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan

Tekninen lautakunta hyväksynyt asemakaavan Kaava on tullut voimaan ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 11.11.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Ylikiimingin kaupunginosan korttelin 24 tontteja nro 2, 3 ja 5 koskevaan asemakaavaan (Harjutie, Rantatie) Tekninen lautakunta hyväksynyt

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

NURMES, LÄNTISEN 111 KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (ENTINEN KÄSITYÖKESKUS)

NURMES, LÄNTISEN 111 KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (ENTINEN KÄSITYÖKESKUS) Tekninen lautakunta 4 04.02.2015 NURMES, LÄNTISEN 111 KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA SITOVA TONTTIJAKO (ENTINEN KÄSITYÖKESKUS) 59/63.632/2015 TEKLA 4 Kaavamuutos on tullut vireille, koska asemapuistosta

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5189 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelin 543 tontteja 1 ja 2, korttelin

Lisätiedot

MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI / 6 VASTINE

MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI / 6 VASTINE 1 / 6 VASTINE MYNÄMÄEN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 180 Keskustan asemakaavan muutos, kortteli 180 on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 8.4. 7.5.2013 Mynämäen kunnassa. Luonnoksesta on

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne

LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Kaava-alueen sijainti ja luonne LAMMINPÄÄ-2024-8, MURRONKORVENTIE 15. PIENTALOTONTIN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN. KARTTA NRO 8336. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18. päivänä elokuuta 2011 päivättyä ja 5.1.2012

Lisätiedot

Maankäyttösopimusten soveltamisohjeet

Maankäyttösopimusten soveltamisohjeet Maankäyttösopimusten soveltamisohjeet 1 Maankäyttösopimuksen tarpeellisuus Mikäli ensimmäinen asemakaava tai kaavamuutos laaditaan alueelle, jolla sijaitsee yksityisen omistamaa maata, tulee aina selvittää

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS 6. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 82 TONTIN 15 ASEMAKAAVAN MUUTOS, Pitkäkatu 25 2 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut/kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.4.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma III kaupunginosan korttelia 12 tontteja nro 3 ja 85 koskeva asemakaavanmuutos (Sepänkatu 9) AM2051 Asemakaavan muutosalue Alue, jolle hankkeella

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

Hakija vastaa asemakaavoituksen esittämiin perusteluihin ja selvittää punaisen tukkitien sijaintia sekä leveyttä korttelissa 1088.

Hakija vastaa asemakaavoituksen esittämiin perusteluihin ja selvittää punaisen tukkitien sijaintia sekä leveyttä korttelissa 1088. YHDEN ASUNNON TALON JA TALOUSRAKENNUKSEN RAKENTAMINEN PULKKASAARENKATU 14, ALA-PISPALA 837-218-1088-0014 POIKKEAMISPÄÄTÖSHAKEMUKSEN PERUSTELUT ASUINRAKENNUKSEN JA TALOUSRAKENNUKSEN SIJOITTELUUN TONTILLA

Lisätiedot

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS

SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS SIUNTIO BOTÅKER ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS 12.6.2014 Vireille tulosta ilmoitettu: Tekninen lautakunta 26.2.2014. Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI. Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus. Ak 5151 Ak 5151 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ihanamäenkadun varren (Jaakkola) asemakaavan muutoksen selostus 4. kaupunginosa (Tapala) korttelin 314 tontti 5 ja puistoalue YMPÄRISTÖKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 27.3.2007

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta IX KAUPUNGINOSAN KORTTELIN NO 144 TONTIN NO 66 ASEMAKAAVAN MUU TOSEHDOTUS. KARTTA NO 7264, JOTA EI TARVITSE ALISTAA YMPÄRISTÖMI NISTERIÖN VAHVISTETTAVAKSI. (SILTAKATU 17) Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT

KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT 17.1.2018 KALEVAN UUDET PIENTALOTONTIT O S A L L I S T U M I S - J A A R V I O I N T I S U U N N I T E L M A A s e m a k a a v a n m u u t o s ( 2 3 4 7 ) Asemakaavan muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO 17.1.2013 16.2.2013. Kaavaluonnoksesta saatu palaute vastineineen 28.2.2013 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO P KL VL VL-5 VK VV LT ET EV /sy-2 W 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0090000 Palvelurakennusten korttelialue. 0230000

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS ASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HALIMAJÄRVENTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 21.11.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 797 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE ASEMA KORTTELIT 5500 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS HUUTIJÄRVEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MYLLYTIE 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 14.2.2017 ASEMAKAAVAN NUMERO 790 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE HUUTIJÄRVI/33 KORTTELI 3127 OSA KAAVA-ALUEEN

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/ /2019 Kaavan nro: 2566

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/ /2019 Kaavan nro: 2566 KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/10.02.03.01/2019 Kaavan nro: 2566 1(4) ASEMANTAUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hätilän (kaupunginosa 15.) korttelit 3, 6-9,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10

Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 Tekninen lautakunta 100 01.04.2015 Kaupunginhallitus 154 07.04.2015 Kaupunginhallitus 284 06.07.2015 Asemakaavan ja tonttijaon muutos 56 Myllymäki, kortteli 19, tontti 8-10 588/10.02.03.00/2014 TEKLA 100

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

Vanhan paloaseman ja sen lähiympäristön asemakaavan muutos; Kaavaluonnoksen asettaminen julkisesti nähtäville

Vanhan paloaseman ja sen lähiympäristön asemakaavan muutos; Kaavaluonnoksen asettaminen julkisesti nähtäville Ympäristölautakunta 135 09.10.2013 Ympäristölautakunta 159 11.11.2015 Kaupunginhallitus 314 30.11.2015 Ympäristölautakunta 48 13.04.2016 Ympäristölautakunta 32 08.03.2017 Ympäristölautakunta 197 24.10.2017

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Varesniemen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.11. 7.12.2016. Kaavaluonnoksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana mielipiteitä.

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 31.10.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot