Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen soveltamismenettely

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen soveltamismenettely"

Transkriptio

1 Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen soveltamismenettely Julkaisupäivä: Hakemisto Liite 1: Mallipohjan mukainen julkistaminen Liite 2: Tietosuoja Johdanto Baxter Oy ("Baxter") oli Euroopan lääketeollisuusliittojen kattojärjestön EFPIA:n (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) kansallisen järjestön Lääketeollisuus ry:n ("Lääketeollisuus ry") jäsen vuoden 2015 loppuun saakka. Jäsenyrityksenä Baxter on velvollinen noudattamaan Eettisiä ohjeita sekä niihin sisältyviä lääkeyritysten terveydenhuollon ammattilaisille tai organisaatioille osoittamien taloudellisten etuuksien julkistamissääntöjä ("Taloudellisten suhteiden julkistamista koskevat säännöt"). Baxter noudattaa lakisääteisten velvoitteiden lisäksi myös yksityiskohtaista omavalvontaa ja on yhtä mieltä EFPIA:n ja sen kansallisten jäsenjärjestöjen kanssa siitä, että lääketeollisuuden ja terveydenhuollon toimijoiden välisen yhteistyön läpinäkyvyys on paitsi potilaiden ja muiden asianosaisten myös lääketeollisuuden etujen mukaista. Baxter julkistaa terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille maksamansa taloudelliset etuudet Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen pohjamallin mukaisesti. Suhteissaan terveydenhuollon ammattilaisiin ja organisaatioihin Baxter noudattaa Baxterin maailmanlaajuisesti sovellettavia terveydenhuolto- ja viranomaisyhteistyötä koskevia sääntöjä ("Baxterin säännöt"). Baxterin säännöt edellyttävät, että Baxter toimii terveydenhuolto- ja viranomaisyhteistyössä aina eettisesti ja paikallisia lakeja ja säädöksiä sekä alalla vallitsevia ohjeistuksia ja käytäntöjä noudattaen. Kukaan Baxterilta ei saa tarjota tai antaa mitään etuutta terveydenhuollon toimijalle tai viranomaiselle suoraan tai muiden välityksellä tarkoituksenaan lainvastaisesti vaikuttaa päätökseen tai palkita päätöksestä määrätä, ostaa, suositella tai käyttää Baxterin tuotetta, hoitoa tai palvelua. Tässä asiakirjassa on esitetty Baxterin julkistamiskäytännöt, jotka vastaavat Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen mallipohjaa. Liiketoimintansa suojaamiseksi Baxter ei kuitenkaan julkista liikesalaisuuksia. Yleistä Terveydenhuollon ammattilaisen määritelmä taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen mukaan Terveydenhuollon ammattilaisella tarkoitetaan lääkäriä, hammaslääkäriä, proviisoria, farmaseuttia, sairaanhoitajaa ja muuta luonnollista henkilöä, joka on työssään oikeutettu määräämään, ostamaan, toimittamaan, suosittelemaan tai antamaan lääkkeitä ja jonka pääasiallinen vastaanotto,

2 pääasiallisen työpaikan osoite tai yrityksen kotipaikka on Euroopassa. Terveydenhuollon ammattilaisia ovat siis (i) lääkkeiden määräämiseen, ostamiseen, toimittamiseen tai antamiseen oikeutetun viraston tai muun organisaation (julkisella tai yksityisellä sektorilla) viranomaiset ja työntekijät ja (ii) jäsenyritysten työntekijät, jotka ovat pääasialliselta toimenkuvaltaan terveydenhuollon ammattilaisia, pois lukien (x) kaikki muut jäsenyritysten työntekijät ja (y) lääkkeiden tukkumyyjät ja jakelijat. Baxter julkistaa terveydenhuollon ammattilaisen koko nimen, pääasiallisen työpaikan osoitteen ja maan, jossa henkilö pääasiallisesti harjoittaa ammattia. Terveydenhuollon organisaation määritelmä taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen mukaan Terveydenhuollon organisaatio on oikeushenkilö, joka on (i) terveydenhuollon, lääketieteen tai tieteellisen alan järjestö, organisaatio, yritys tai muu yhteisö (rekisteröidystä muodosta riippumatta), esimerkiksi sairaala, poliklinikka, säätiö, yliopisto tai muu oppilaitos tai jonkin tieteellisen alan yhdistys, jonka osoite, kotipaikka tai päätoimipaikka on Euroopassa, tai (ii) jonka kautta yksi tai useampi terveydenhuollon ammattilainen tarjoaa palveluita. Baxter julkistaa terveydenhuollon organisaation koko nimen, kotipaikan, osoitteen ja maan, jossa organisaatio toimii. Lääkkeet Lääketeollisuus ry:n laatimat julkistamista koskevat säännöt liittyvät vain lääkkeisiin, eivät terveydenhuollon laitteisiin. Baxter on monipuolinen lääkealan yritys, jonka toiminnassa usein yhdistyvät Lääketeollisuus ry:n julkaisemissa terveydenhuollon ammattilaisia koskevissa toimintaperiaatteissa tarkoitetut lääkkeet ja terveydenhuollon laitteet, esimerkiksi konsultointisopimuksen mukainen hoito saattaa sisältää sekä lääkkeet että laitteet. Koska lääkkeiden ja terveydenhuollon laitteiden eritteleminen on usein liian monimutkaista, Baxter on päättänyt julkistaa tiedot yhteistyöstä laajemmin kuin Lääketeollisuus ry:n säännöt edellyttävät ja sisällyttää raportteihinsa lääkkeisiin liittyvän yhteistyön lisäksi myös terveydenhuollon laitteisiin liittyvän yhteistyön. Tietojen julkistaminen joko yksilötasolla tai yhteenvetona Tiedot julkistetaan yksilötasolla, mikäli terveydenhuollon ammattilainen tai organisaatio on antanut suostumuksensa tietojen julkistamiseen suomeksi tai mikäli suostumusta ei tarvita. Mikäli tiedot saa julkistaa vain vastaanottajan suostumuksella eikä suostumusta ole saatu tai suostumus on peruutettu, Baxter julkistaa tiedot yhteenvetomuotoisesti koontisummina.

3 Taloudellisen etuuden antaminen välillisesti Jos taloudellinen etuus annetaan terveydenhuollon ammattilaiselle välillisesti terveydenhuollon organisaation kautta, esimerkiksi osallistumalla tapahtumakustannuksiin, Baxter julkistaa tiedon etuudesta terveydenhuollon organisaatioille osoitetuissa summissa. Baxter pyrkii varmistamaan, että myönnetyt taloudelliset etuudet julkistetaan vain kerran erityisesti silloin, kun vastaanottajana on terveydenhuollon organisaatio ja etuus käytetään terveydenhuollon ammattilaisen hyväksi. Baxter ei julkista taloudellisen etuuden antamista välillisesti, esimerkiksi konferenssin järjestäjän kautta, kun Baxter ei tiedä tai pysty vaikuttamaan keille terveydenhuollon ammattilaisille tai mille terveydenhuollon organisaatioille etuus viime kädessä menee. Lahjoitukset ja apurahat Lahjoitukset ja apurahat terveydenhuoltoa tukeville terveydenhuollon organisaatioille, kuten lahjoitukset ja apurahat (käteisenä tai muina etuuksina), jotka on osoitettu laitoksille, järjestöille tai yhdistyksille, jotka koostuvat terveydenhuollon ammattilaisista ja/tai tarjoavat terveydenhoitoa reseptilääkkeiden edistämistä koskevien toimintaohjeiden mukaisesti ja yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa (terveydenhuollon ammattilaisia koskevat toimintaperiaatteet). Sairaanhoidon ja potilastyön kehittämiseen liittyvät hankkeet Tutkimuksen tukeminen Baxter julkistaa kaikki terveydenhuollon organisaatioille niiden mission, vision, tavoitteiden ja hankkeiden tukemiseksi osoitetut taloudelliset etuudet. Tapahtumat Tapahtumakustannuksiin osallistuminen. a) Terveydenhuollon organisaatiot: Terveydenhuollon organisaatioiden tai kolmansien osapuolten kautta tapahtuva tapahtumakustannuksiin osallistuminen, mukaan lukien terveydenhuollon ammattilaisten osallistumisen tukeminen, kuten i. rekisteröintimaksut ii. sopimukset tuesta tapahtuman järjestämiseen terveydenhuollon organisaatioiden tai niiden nimeämien kolmansien tahojen kanssa iii. matka- ja majoituskustannukset. b) Terveydenhuollon ammattilaiset: Tapahtumakustannuksiin osallistuminen, kuten i. rekisteröintimaksut ii. matka- ja majoituskustannukset.

4 Tapahtumiksi ("Tapahtuma") luetaan kaikki esittelytilaisuudet, tieteelliset ja ammatilliset tapaamiset, kokoukset, kongressit, seminaarit, konferenssit, symposiumit ja muut vastaavat tilaisuudet (esimerkiksi neuvottelukuntien kokoukset, tutustuminen tutkimuslaitoksiin ja tehtaisiin sekä kliinisten kokeiden ja muiden kuin interventionaalisten tutkimusten suunnittelu-, koulutus- ja tutkijakokoukset), jotka ovat yrityksen järjestämiä tai tukemia tai muun tahon yrityksen puolesta järjestämiä tai tukemia. Terveydenhuollon organisaatioiden tapahtumien tukeminen (Sponsorointisopimukset) Esimerkkejä terveydenhuollon organisaatioiden tapahtumien tukemisesta: näyttelytilan varaaminen mainostilan ostaminen (paperijulkaisu, sähköinen julkaisu, tms.) konferenssin satelliittitapahtumat osallistuminen puhujien/järjestäjien palkkioihin järjestäjien tapahtumassa tarjoamat ruuat ja juomat (mainittu sponsorointisopimuksessa) terveydenhuollon organisaation järjestämät kurssit (kun Baxter ei valitse kurssille osallistuvia terveydenhuollon ammattilaisia). Kun Baxter tukee ammattimaisen konferenssijärjestäjän järjestämää tapahtumaa ja tuki kohdistuu useammalle kuin yhdelle terveydenhuollon organisaatiolle, Baxter julkistaa tiedot taloudellisista etuuksista seuraavasti: Jos Baxter tietää, mitä etuuksia terveydenhuollon organisaatiot ovat vastaanottaneet, se julkistaa tiedot taloudellisista etuuksista yksilötasolla jokaiselle terveydenhuollon organisaatiolle erikseen. Jos Baxter ei tiedä, mitä etuuksia terveydenhuollon organisaatiot ovat vastaanottaneet, se jakaa myönnetyn kokonaisetuuden määrän tuettujen terveydenhuollon organisaatioiden lukumäärällä ja raportoi jokaiselle terveydenhuollon organisaatiolle yhtä suuren osuuden. Esimerkkejä terveydenhuollon ammattilaisten tapahtumakustannusten tukemisesta: Jos tuki ohjataan terveydenhuollon ammattilaisille välillisesti terveydenhuollon organisaatioiden kautta, Baxter julkistaa tiedot etuuksista terveydenhuollon organisaatioiden kanssa tehdyn sponsorointisopimuksen mukaan. Rekisteröintimaksut Baxter julkistaa tiedot maksetuista rekisteröintimaksuista.

5 Palvelu- ja konsulttipalkkiot Palvelu- ja konsulttipalkkiot terveydenhuollon organisaatioille: Jäsenyritysten ja laitosten, organisaatioiden tai terveydenhuollon ammattilaisten yhdistysten välisistä sopimuksista johtuvat tai niihin liittyvät taloudelliset etuudet, joiden nojalla nämä laitokset, organisaatiot tai yhdistykset tuottavat mitä tahansa palveluita jäsenyritykselle tai mikä tahansa muu rahoitus, joka ei kuulu edellä mainittuihin luokkiin. Palkkiot ja toimintoa koskevassa kirjallisessa sopimuksessa määritettyihin kustannuksiin liittyvät taloudelliset etuudet julkistetaan erikseen. Palvelu- ja konsulttipalkkiot terveydenhuollon ammattilaisille: Jäsenyritysten ja terveydenhuollon ammattilaisten välisistä sopimuksista johtuvat tai niihin liittyvät taloudelliset etuudet, joiden nojalla nämä terveydenhuollon ammattilaiset tuottavat mitä tahansa palveluita jäsenyritykselle tai mikä tahansa muu rahoitus, joka ei kuulu edellä mainittuihin luokkiin. Palkkiot ja toimintoa koskevassa kirjallisessa sopimuksessa määritettyihin kustannuksiin liittyvät taloudelliset etuudet julkistetaan erikseen. Palvelu- ja konsulttipalkkioita ovat esimerkiksi palkkiot puhujille lääketieteen alaan liittyvä kirjoittaminen (mikäli kirjoitus on olennainen osa tutkijan käynnistämää koetta, tuki julkistetaan tutkimukseen liittyvänä tukena) tietojen analysoiminen koulutusmateriaalien laatiminen yleinen ohjeistus/neuvonanto sokkouttamaton markkinatutkimus retrospektiiviset, muut kuin interventionaaliset tutkimukset. Seuraavat palvelu- ja konsulttipalkkioihin liittyvät taloudelliset etuudet julkistetaan vain yhteenvetomuotoisina koontisummina: Markkinatutkimus, jonka osallistujista Baxter ei ole tietoinen. Markkinatutkimuksen suorittavalle yritykselle osoitetut taloudelliset etuudet julkistetaan yhteenvetomuotoisena koontisummana. Vastaavissa tilanteissa Baxter velvoittaa sopimusteitse markkinatutkimusyrityksen julkistamaan tiedot maissa, joissa paikallinen lainsäädäntö edellyttää tietojen julkistamista. Muut kulut: Matkakustannukset: matkustaminen junalla tai muulla paikallisella kulkuvälineellä ensimmäisessä tai toisessa luokassa, matkustaminen lentokoneen toisessa luokassa, mahdollisuus matkustaa Business-luokassa, jos mannertenvälinen lento kestää yhtäjaksoisesti yli kuusi tuntia. Majoituskustannukset: Standard-tasoinen yhden hengen huone keskitasoisessa, liikematkustajille tarkoitetussa hotellissa. Jos palvelupalkkio maksetaan terveydenhuollon ammattilaisen yksin omistamalle oikeushenkilölle, Baxter julkistaa tiedot taloudellisista etuuksista oikeushenkilön nimellä (oikeushenkilö tulkitaan terveydenhuollon organisaatioksi).

6 Tutkimus ja tuotekehitys Tutkimukseen ja tuotekehitykseen liittyvät taloudelliset etuudet. Jokainen jäsenyritys julkistaa kunkin raportointikauden tutkimukseen ja tuotekehitykseen liittyvät taloudelliset etuudet yhteenvetomuotoisesti kokonaissummina. Kustannukset, jotka liittyvät tässä osiossa kuvattuihin toimintoihin selkeästi liittyviin tapahtumiin, voidaan lisätä tutkimukseen ja tuotekehitykseen liittyvien taloudellisten etuuksien yhteenvetoon. Terveydenhuollon ammattilaisille tai organisaatioille, suunnitteluun tai toteuttamiseen osoitetut taloudelliset etuudet, jotka liittyvät (i) muihin kuin kliinisiin tutkimuksiin (OECD:n hyvää laboratoriokäytäntöä koskevien periaatteiden mukaan), (ii) kliinisiin tutkimuksiin (Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2001/20/EY mukaan) tai (iii) muihin kuin interventionaalisiin tutkimuksiin, jotka ovat luonteeltaan prospektiivisia ja joihin liittyy potilastietojen kokoaminen yksittäisiltä terveydenhuollon ammattilaisilta tai tietyiltä terveydenhuollon ammattilaisten ryhmiltä tai heidän puolestaan kyseistä tutkimusta varten. Baxter julkistaa terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille osoitetut tutkimukseen ja tuotekehitykseen liittyvät taloudelliset etuudet taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen mukaisesti. Poikkeukset Baxter voi antaa terveydenhuollon ammattilaisille tai organisaatioille taloudellisia etuuksia, mikäli sitä edellytetään (tietyn maan) tarjousmenettelyssä. Tällaiset taloudelliset etuudet julkaistaan tarjousmenettelyn yhteydessä ja siksi Baxter ei julkista näitä maksuja Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen mukaisesti. Maksutiedot Maksun määrä Julkistettu taloudellinen etuus on Baxterin maksama summa muutettuna paikalliseen rahayksikköön. Summa sisältää kaikki terveydenhuollon ammattilaisten tai organisaatioiden puolesta maksetut verot ja arvonlisäveron, jota Baxter ei ole voinut periä. Julkistettu summa ei sisällä Baxterin perimää arvonlisäveroa.

7 Valuutta Jos Baxter on maksanut summan muussa kuin paikallisessa valuutassa, valuutanvaihdossa käytetään Baxterin kuukausittain päivittämiä todellisia valuuttakursseja. Valuuttakurssit lasketaan aina kuukauden alussa todellisen markkinatilanteen mukaan. Aikataulu Taloudelliset etuudet julkistetaan samana päivänä kuin maksu lähtee Baxterin pankkitililtä. Tietosuoja Baxter on monikansallinen yritys ja sitoutunut noudattamaan alueellisia ja paikallisia tietosuojasäännöksiä. Lisätietoja tietosuojasta on liitteessä 2. Soveltamismenettelyn hallinnointi Baxter vastaa siitä, että tätä soveltamismenettelyä päivitetään ja että menettely vastaa Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevia sääntöjä. Baxter tarkistaa soveltamismenettelyn säännöllisin väliajoin. Mahdolliset muutokset päivitetään ja julkaistaan soveltamismenettelyä koskevassa asiakirjassa. Onko sinulla kysyttävää? Mikäli sinulla on soveltamismenettelyyn liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä Baxterin eettistä toimintaa ja toimintaperiaatteita koskevaan tukeen osoitteessa

8 Liite 1 Taloudellisten etuuksien julkistaminen 2016

9 T & K Terveydenhuollon organisaatiot Terveydenhuollon ammattilaiset JULKISTAMINEN - BAXTER OY Julkistamisajankohta: Pääasiallinen Pääasiallinen toimipaikka (Sukunimi etunimi) toimipaikka ja/tai ja/tai rekisteröintipaikka: Koko nimi rekisteröintipaikka: Kaupunki Maa Pääasiallinen toimipaikka ja/tai Kansallinen yksilöintitunnus rekisteröintipaikka: Osoite Tapahtumakustannuksiin osallistuminen (Art b & a) Palvelu -ja konsulttipalkkiot (Art c & c) Muut (Art. 1.01) (Art. 3) (Schedule 1) (Art. 3) (Art. 3) Lahjoitukset ja apurahat terveydenhuollon organisaatioille (Art a) Terveydenhuoltoalan organisaatioiden tai kolmansien osapuolten kautta Rekisteröintikulut Matka- ja majoituskulut Palkkiot Palvelu- ja konsulttisopimuksiin liittyvät muut kulut, mukaan lukien matka- ja majoituskulut Luokittelematon Joint Working (UK Only) YHTEENSÄ VALINNAINEN YKSILÖTASOINEN JULKISTAMINEN - yksi rivi/terveydenhuollon ammattilainen (t.s. kaikki taloudelliset etuudet yhden vuoden aikana yhdelle vastaanottajataholle summataan; yksilöidyt euromääräiset summat voidaan pyynnöstä esittää vastaanottajalle ja/tai viranomaiselle) Dr A Ei sovellu Ei sovellu Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Dr B Ei sovellu Ei sovellu Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä etc. Ei sovellu Ei sovellu Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä YHTEENVETOMUOTOINEN JULKISTAMINEN - (kun tietoja ei juridisista syistä voida julkistaa yksilötasolla) Vastaanottajien taloudellisten etuuksien kokonaissumma - Art Vastaanottajien lukumäärä - Art valinnainen Montako prosenttia kaikista vastaanottajista ei antanut suostumustaan julkistamiselle? Art Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu 29 % Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu YKSILÖTASOINEN JULKISTAMINEN - yksi rivi/terveydenhuollon organisaatio (t.s. kaikki taloudelliset etuudet yhden vuoden aikana yhdelle vastaanottajataholle summataan; yksilöidyt euromääräiset summat voidaan pyynnöstä esittää vastaanottajalle ja/tai viranomaiselle) HCO 1 Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä valinnainen HCO 2 Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä valinnainen etc. Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä Vuosimäärä valinnainen YHTEENVETOMUOTOINEN JULKISTAMINEN - (kun tietoja ei juridisista syistä voida julkistaa yksilötasolla) Vastaanottajien taloudellisten etuuksien kokonaissumma - Art Vastaanottajien lukumäärä - Art valinnainen Montako prosenttia kaikista vastaanottajista ei antanut suostumustaan julkistamiselle? Art Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu Ei sovellu YHTEENVETOMUOTOINEN JULKISTAMINEN Tutkimukseen ja tuotekehitykseen liittyvät taloudelliset etuudet tulee julkistaa yhteenvetomuotoisesti kokonaissummina - Article 3.04 and Schedule valinnainen

10 Terveydenh uollon organisaatio (Sukunimi etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Maa Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Osoite JULKISTAMINEN - BAXTER OY Kansallinen yksilöinti-tunnus (Art. 1.01) (Art. 3) (Schedule 1) (Art. 3) (Art. 3) Lahjoitukset ja apurahat terveydenhuollon organisaatioille (Art a) Tapahtumakustannuksiin osallistuminen (Art b & a) Terveydenhuoltoalan organisaatioiden tai kolmansien osapuolten kautta Rekisteröintikulut Matka- ja majoituskulut Palvelu -ja konsulttipalkkiot (Art c & c) Palkkiot Palvelu- ja konsulttisopimuksiin liittyvät muut kulut, mukaan lukien matka- ja majoituskulut YKSILÖTASOINEN JULKISTAMINEN - yksi rivi/terveydenhuollon organisaatio (t.s. kaikki taloudelliset etuudet yhden vuoden aikana yhdelle vastaanottajataholle summataan; yksilöidyt euromääräiset summat voidaan pyynnöstä esittää vastaanottajalle ja/tai viranomaiselle) Luokittelematon Muut Joint Working (UK Only) Julkistamisajankohta: YHTEENSÄ VALINNAINEN Helsingin ja Uudenmaan shp HUS Helsinki Finland Stenbäckinkatu 9 (blank) Munuais- ja maksaliitto Helsinki Finland Kumpulantie 1 A (blank) Oy Pasion Ltd Suinula Finland Kivihuhdantie 18 (blank) Pirkanmaan shp Tampere Finland Teiskontie 35 (blank) Suomen Anestesiasairaanhoitajat Ry Sash Jääli Finland Piennartie (blank) Suomen Anestesiologiyhdistys Ry (The Finnish Society Of Anaesthesiologists) Helsinki Finland Pl 340 (blank) Suomen Kirurgiyhdistys Ry (Sky) The Finnish Society Of Surgery Helsinki Finland Pl49 (blank) Suomen Lastenlääkäriyhdistys - Barnläkarföreningen I Finland R.Y. Helsinki Finland P.O. Box 207 (blank) Suomen Lastenortopedinen Yhdistys Ry Turku Finland P.O. Box 52 (blank) Suomen Leikkausosaston Sairaanhoitajat Ry (Forna) Helsinki Finland Mannerheimintie (blank) Suomen Munuaistautialan Sairaanhoitohenkilöstö Ry Helsinki Finland Kasarmikatu (blank) Suomen Nefrologiyhdistys - Finlands Nefrologförening R.Y. Jyväskylä Finland Center Sairaalantie (blank) Suomen Tehohoitoyhdistys - Föreningen För Intensivvård I Finland Ry Turku Finland Tikankatu (blank) Tampere Univerity Hospital Tays Tampere Finland (blank) Varsinais-Suomen shp Turku Finland Kiinamyllynkatu 4-8 (blank) Grand Total 0 Finland

11 Terveydenh uollon ammattilais JULKISTAMINEN - BAXTER OY Julkistamisajankohta: (Sukunimi etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Maa Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Osoite Kansallinen yksilöinti-tunnus (Art. 1.01) (Art. 3) (Schedule 1) (Art. 3) (Art. 3) Lahjoitukset ja apurahat terveydenhuollon organisaatioille (Art a) Tapahtumakustannuksiin osallistuminen (Art b & a) Terveydenhuoltoalan organisaatioiden tai Rekisteröintikulut kolmansien osapuolten kautta Matka- ja majoituskulut Palvelu -ja konsulttipalkkiot (Art c & c) Palkkiot Palvelu- ja konsulttisopimuksiin liittyvät muut kulut, mukaan lukien matka- ja majoituskulut YKSILÖTASOINEN JULKISTAMINEN - yksi rivi/terveydenhuollon ammattilainen (t.s. kaikki taloudelliset etuudet yhden vuoden aikana yhdelle vastaanottajataholle summataan; yksilöidyt euromääräiset summat voidaan pyynnöstä esittää vastaanottajalle ja/tai viranomaiselle) Anne Pohju Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Antti Huuskonen Petäjävesi Finland Teollisuustie 1 (blank) Jaakko Lommi Kotka Finland Kotkantie 41 (blank) Kirsi Ylä-Tuuhonen Tampere Finland Teiskontie 35 (blank) Maarit Honkakoski Hus Finland (blank) Maija Heiro Turku Finland Kiinamyllynkatu 4-8 (blank) Marina Martin Vaasa Finland Hietalahdenkatu (blank) Marjut Salonvaara Mikkeli Finland Porrassalmenkatu (blank) Minna Helin-Tanninen Kuopio Finland Puijonlaaksontie 2 (blank) Minna Tiihonen Pori Finland Sairaalantie (blank) Mirka Lumia Helsinki Finland Stenbäckinkatu 11 (blank) Mr. Antti Huuskonen Petäjävesi Finland Teollisuustie 1 (blank) Mr. Heikki Saha Tampere Finland Teiskontie 35 (blank) Mr. Mika Huttunen Jyväskylä Finland Keskussairaalantie 19 (blank) Mr. Patrik Finne Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Mrs. Anja Hautamaa Seinäjoki Finland Hanneksenrinne 7 (blank) Mrs. Anna-Kristiina Ahola Hämeenlinna Finland Ahvenistontie 20 (blank) Mrs. Anne Kaskela Kotka Finland Kotkantie 41 (blank) Mrs. Iiris Dahl Kokkola Finland Mariankatu (blank) Mrs. Jaana Hanhela Oulu Finland Kajaanintie 50 (blank) Mrs. Maija Heiro Turku Finland Kiinamyllynkatu 4-8 (blank) Mrs. Maritta Nikkonen Joensuu Finland Tikkamäentie 16 (blank) Mrs. Marja Miilunpalo Tampere Finland Teiskontie 35 (blank) Mrs. Marjut Salonvaara Mikkeli Finland Porrassalmenkatu (blank) Mrs. Minna Laiho Pori Finland Sairaalantie 3 (blank) Mrs. Mirka Lumia Helsinki Finland Stenbäckinkatu 11 (blank) Mrs. Niina Reinikka Tampere Finland Teiskontie 35 (blank) Mrs. Pia Nikander Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Mrs. Pirgit Silvast-Äikäs Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Mrs. Pirjo Laaksoharju Seinäjoki Finland Hanneksenrinne 7 (blank) Mrs. Raija Heikkilä Vaasa Finland Hietalahdenkatu 2-4 (blank) Muut YHTEENSÄ VALINNAINEN Mrs. Raija Rauhalinna-Lemetyinen Hämeenlinna Finland Ahvenistontie 20 (blank) Mrs. Raija Rimpiläinen Kajaani Finland Sotkamontie 13 (blank) Mrs. Riitta Muroma-Karttunen Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Mrs. Sanna Savola Hämeenlinna Finland Ahvenistontie 20 (blank) Mrs. Satu Mäkelä Tampere Finland Teiskontie 35 (blank) Mrs. Sirpa Kilpiö Jyväskylä Finland Keskussairaalantie 19 (blank) Mrs. Sirpa Kosola Lahti Finland Keskussairaalankatu 7 (blank) Mrs. Sirpa Parviainen Kuopio Finland Puijonlaaksontie 2 (blank) Mrs. Sirpa Saarimäki Kuopio Finland Puijonlaaksontie 2 (blank) Mrs. Tanja Lönnberg Tampere Finland Teiskontie 35 (blank) Mrs. Tanja Pesari Lappeenranta Finland Valto Käkelän katu 1 (blank) Mrs. Tarja Järvinen Tampere Finland Teiskontie 35 (blank) Mrs. Tiina Uusisalmi Saarenkylä Finland Pulkamontie 4 (blank) Mrs. Tuula Sorjamaa Joensuu Finland Tikkamäentie 16 (blank) Mrs. Ulla Tuppurainen Kajaani Finland Sotkamontie 13 (blank) Mrs. Virpi Rauta Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Olli Tasso Tampere Finland (blank) Patrik Finne Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Pia Nikander Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Raija Julin Turku Finland (blank) Riku Aantaa Turku Finland Kiinamyllynkatu 4-8 (blank) Samuli Rautava Turku Finland Kiinamyllynkatu 4-8 (blank) Seppo Alahuhta Oulu Finland Kajaanintie 50 (blank) Tiina Mansikkamäki Lappeenranta Finland Valto Käkelän Katu (blank) Virpi Rauta Helsinki Finland Haartmaninkatu 4 (blank) Grand Total 0 Finland

12 Liite 2 Tietosuoja Baxter pyrkii mahdollisuuksien mukaan noudattamaan Suomen tietosuojalakia. Baxterin tietosuojamenettely Henkilötiedolla tarkoitetaan tietoja, jotka liittyvät tunnistettavasti tiettyyn henkilöön tai yhteisöön. Laissa on määritetty organisaatioille, kuten Baxterille, henkilötietojen käsittelyä koskevat vaatimukset, joiden mukaan henkilötietoja on käsiteltävä laillisesti, noudattaen huolellisuutta ja hyvää tietojenkäsittelytapaa henkilötietoja saa kerätä vain selkeästi määritettyyn, lailliseen tarkoitukseen eikä kerättyjä tietoja saa myöhemmin käsitellä muussa tarkoituksessa henkilötietoja saa kerätä ja käsitellä vain siinä määrin kuin on tarkoituksenmukaista kerättyjen henkilötietojen täytyy olla virheettömiä ja niitä on tarvittaessa päivitettävä henkilötietoja saa käsitellä Euroopan talousalueen (EEA) ulkopuolella vain, jos kyseisessä maassa taataan riittävä tietosuojan taso, lukuun ottamatta eräitä poikkeustapauksia henkilötietojen suojaamiseksi on toteutettava tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet. Baxter kerää seuraavassa lueteltujen tietojen raportointiin tarvittavia tietoja: yhteistyöpyynnöt terveydenhuollon organisaatiot, terveydenhuollon ammattilaiset, konsulttien tiedot, historia ja maksut vieraanvaraisuuden, tapaamisen ja työsuhteen tyyppiin (esimerkiksi esittelytilaisuus, tutkimus tms.) liittyvät yksityiskohtaiset tiedot (esimerkiksi esityslista, matkat, ateriat, asuminen jne.) ja kustannukset konsultointi tutkimus ja tuotekehitys markkinatutkimus lahjoitukset työsuhde / sairaalan tiedot sopimus, palvelusopimus potilasjärjestöt.

13 Tietojen käsitteleminen ja säilyttäminen Suostumus tietojen julkistamiseen Terveydenhuollon ammattilaisilla on oikeus evätä tietojensa julkistaminen sekä vaatia virheiden korjaamista ja tietojensa poistamista. Useimmissa maissa maksutietojen julkistamista koskevan suostumuksen voi peruuttaa tai yhteistyöstä yhtiön kanssa voi kieltäytyä. Näiden osalta Baxter noudattaa paikallista lainsäädäntöä. Tietojen julkistamisesta vetäytyminen on määritetty terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tehdyssä sopimuksessa. Baxter kerää ja tallettaa suostumukset Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen vaatimusten mukaisesti. Mikäli suostumus vaaditaan työnantajalta, Baxter kerää ja tallettaa myös työnantajan suostumuksen. Suostumusten hallinnointi Baxter pyrkii parhaansa mukaan saamaan tarvittavat suostumukset, jotta se voi julkistaa tiedot taloudellisista etuuksista yksilötasolla. Yhteenvetomuotoista julkistamista käytetään vain poikkeustapauksissa. Eräissä maissa edellytetään, että Baxter tarjoaa mahdollisuuden myöntää, pidättää ja/tai peruuttaa suostumus. Joidenkin maiden kansallinen lainsäädäntö tai muut säädökset edellyttävät, että Baxter saa vastaanottajalta suostumuksen tietojen yksilötasoiseen julkistamiseen ennen yhteistyön käynnistämistä. Joissakin maissa yhteistyötä ei saa käynnistää, mikäli vastaanottaja kieltäytyy antamasta suostumusta. Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen mukaisesti Baxter julkistaa tiedot yhteenvetomuotoisesti, mikäli suostumusta ei saada. Maissa, joiden lainsäädäntö velvoittaa julkistamaan taloudellisia etuuksia koskevat tiedot (esimerkiksi Ranska, Tanska, Portugali ja Slovakia), Baxter julkistaa taloudellisia etuuksia koskevat tiedot yksilötasolla vastaanottajan suostumuksesta riippumatta, koska paikallinen lainsäädäntö edellyttää tietojen julkistamista. Mikäli paikallinen lainsäädäntö niin edellyttää, Baxter huolehtii siitä, että julkistamista koskevat ehdot on mainittu terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tehdyissä sopimuksissa. Baxter pyrkii neuvottelemaan ja uusimaan terveydenhuollon ammattilaisten kanssa voimassa olevat sopimukset siten, että kaikissa sopimuksissa on suostumusta koskevat ehdot. Jos terveydenhuollon ammattilainen epää Baxterilta oikeuden julkistaa tiedot taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen mukaisesti, Baxter julkistaa tulevat tiedot yhteenvetomuotoisesti, mutta ei retrospektiivisesti. Suostumuksen pidättämisen mahdolliset seuraukset on määritettävä kyseisessä sopimuksessa.

14 Tietojen säilyttäminen Baxter säilyttää näiden sääntöjen mukaan tehtyjen julkistusten tiedot vähintään 10 vuotta kyseisen raportointikauden päättymisen jälkeen, ellei soveltuvissa paikallisissa henkilötietojen suojaamista tai vastaavaa koskevissa laeissa tai muissa säädöksissä ole määritetty lyhyempää aikaa. Baxter tunnustaa oikeuden tietojen poistamiseen. Tarvittaessa Baxter huolehtii ja varmistaa, että kaikki asiaan liittyvät tiedot poistetaan sen järjestelmistä. Tietojen oikeellisuuden varmentaminen ja erimielisyyksien ratkaiseminen Tärkeä osa tietojen julkistamista koskevia sääntöjä sekä EMEA-alueella voimassa olevia tietosuojalakeja on varmistaa, että kaikki terveydenhuollon ammattilaiset, organisaatiot ja konsultit on tunnistettu oikein ja tiedot on varmennettu. Baxter pyrkii varmistamaan, että terveydenhuollon ammattilaisia koskevat tiedot kohdistetaan aina oikeisiin terveydenhuollon ammattilaisten tunnisteisiin. Tietojen keräämisessä voi kuitenkin tapahtua virheitä, ja joskus järjestelmään talletetut tiedot saattavat olla virheellisiä tai epätäydellisiä. Niissä harvinaisissa tapauksissa, kun tiedot ovat virheellisiä tai epätäydellisiä, Baxter pyrkii mahdollisuuksien mukaan varmistamaan, että kyseinen tieto korjataan ja/tai poistetaan järjestelmästä. Terveydenhuollon ammattilaisen, organisaation tai konsultin kanssa tehdyissä sopimuksissa on määritetty, miten terveydenhuollon ammattilaiset, organisaatiot ja konsultit voivat tarkistaa heitä koskevat, julkistettavat tiedot. Baxter luo menettelytavat tietojen julkistusta koskevien kysymysten käsittelemiseksi ja sen varmistamiseksi, että terveydenhuollon ammattilaiset, organisaatiot ja konsultit ovat tietoisia sopimuksissa mainituista julkistamisehdoista.

Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen soveltamismenettely

Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen soveltamismenettely Lääketeollisuus ry:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen soveltamismenettely Julkaisupäivä: 20.6.2016 Hakemisto Liite 1: Mallipohjan mukainen julkistaminen Liite 2: Tietosuoja Johdanto

Lisätiedot

Lääkeyritysten ja terveydenhuollon ammattilaisten/organisaatioiden välisten taloudellisten suhteiden julkistaminen. Eettiset ohjeet 2014 LT ry

Lääkeyritysten ja terveydenhuollon ammattilaisten/organisaatioiden välisten taloudellisten suhteiden julkistaminen. Eettiset ohjeet 2014 LT ry Avoimuus ja sidonnaisuudet seminaari Helsingissä Duodecim ja Lääkärin sosiaalinen vastuu ry Lääkeyritysten ja terveydenhuollon ammattilaisten/organisaatioiden välisten taloudellisten suhteiden julkistaminen

Lisätiedot

Rahoitus tulee julkiseksi lisää avoimuutta vai lisää kysymyksiä?

Rahoitus tulee julkiseksi lisää avoimuutta vai lisää kysymyksiä? Avoimuus ja sidonnaisuudet lääketieteen täydennyskoulutuksessa seminaari 6.4.2016 Lääkärin sosiaalinen vastuu ry, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim, Suomen Lääkäriliitto Rahoitus tulee julkiseksi lisää

Lisätiedot

EFPIA:n ja Lääketeollisuus ry:n sääntöjen mukainen taloudellisten etuuksien julkistaminen. vuosi 2018

EFPIA:n ja Lääketeollisuus ry:n sääntöjen mukainen taloudellisten etuuksien julkistaminen. vuosi 2018 EFPIA:n ja Lääketeollisuus ry:n sääntöjen mukainen taloudellisten etuuksien julkistaminen vuosi 2018 Muistio käytetyistä menetelmistä Bristol-Myers Squibb Julkaisupäivä 13. kesäkuuta 2019 Sisällys Johdanto...

Lisätiedot

Julkistamisajankohta:

Julkistamisajankohta: Terveydenhuollon ammattilaiset Terveydenhuollon organisaatiot (Sukunimi, Unique identifier: Lahjoitukset ja Tapahtumakustannuksiin osallistuminen Palvelu -ja konsulttipalkkiot YHTEENSÄ etunimi) Pääasiallinen

Lisätiedot

Servier Finland Oy. Taloudellisten etuuksien julkistamista koskeva muistio

Servier Finland Oy. Taloudellisten etuuksien julkistamista koskeva muistio 1 / 5 Servier Finland Oy Taloudellisten etuuksien julkistamista koskeva muistio Yhteistyön merkitys Servier haluaa olla mukana rakentamassa avointa ja luotettavaa terveydenhuoltoa.tästä syystä teemme jatkuvaa

Lisätiedot

EFPIA:n ja Lääketeollisuus ry:n sääntöjen mukainen taloudellisten etuuksien julkistaminen. vuosi 2015

EFPIA:n ja Lääketeollisuus ry:n sääntöjen mukainen taloudellisten etuuksien julkistaminen. vuosi 2015 EFPIA:n ja Lääketeollisuus ry:n sääntöjen mukainen taloudellisten etuuksien julkistaminen vuosi 2015 Muistio käytetyistä menetelmistä Bristol-Myers Squibb Julkaisupäivä 31. toukokuuta 2016 Sisällys Johdanto...

Lisätiedot

Taloudellisten etuuksien tunnistamisessa käytetyt menetelmät 2016 Algol Pharma Oy

Taloudellisten etuuksien tunnistamisessa käytetyt menetelmät 2016 Algol Pharma Oy Taloudellisten etuuksien tunnistamisessa käytetyt menetelmät 2016 Algol Pharma Oy 1 SISÄLTÖ 1 Tavoite...2 2 Määritelmät...2 3 Julkistamisen periaatteet...4 4 Raportoinnin kategoriat... 4 4.1. Lahjoitukset

Lisätiedot

Muistio taloudellisten etuuksien tunnistamisessa käytetyistä menetelmistä

Muistio taloudellisten etuuksien tunnistamisessa käytetyistä menetelmistä Muistio taloudellisten etuuksien tunnistamisessa käytetyistä menetelmistä Content Muistio taloudellisten etuuksien tunnistamisessa käytetyistä menetelmistä... 1 1. Johdanto... 2 2. Määritelmät... 3 2.1.

Lisätiedot

Julkistamisajankohta:

Julkistamisajankohta: Julkistamisajankohta: 2018-05-23 (Sukunimi, Unique identifier: Lahjoitukset ja Tapahtumakustannuksiin osallistuminen Palvelu -ja konsulttipalkkiot YHTEENSÄ etunimi) Pääasiallinen Pääasiallinen Pääasiallinen

Lisätiedot

LEO PHARMA OY TALOUDELLINEN YHTEISTYÖ TERVEYDENHUOLLON ASIANTUNTIJOIDEN KANSSA 2016

LEO PHARMA OY TALOUDELLINEN YHTEISTYÖ TERVEYDENHUOLLON ASIANTUNTIJOIDEN KANSSA 2016 LEO PHARMA OY TALOUDELLINEN YHTEISTYÖ TERVEYDENHUOLLON ASIANTUNTIJOIDEN KANSSA 2016 Sivu 1/5 Julkistamisajankohta: 31/05/2017 (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka:

Lisätiedot

Servier Finland Oy. Taloudellisten etuuksien julkistamista koskeva muistio

Servier Finland Oy. Taloudellisten etuuksien julkistamista koskeva muistio 1 / 5 Servier Finland Oy Taloudellisten etuuksien julkistamista koskeva muistio Yhteistyön merkitys Servier haluaa olla mukana rakentamassa avointa ja luotettavaa terveydenhuoltoa.tästä syystä teemme jatkuvaa

Lisätiedot

Lääketeollisuuden Eettiset ohjeet KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2/2 JULKISTAMINEN ( )

Lääketeollisuuden Eettiset ohjeet KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2/2 JULKISTAMINEN ( ) Lääketeollisuuden Eettiset ohjeet KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2/2 JULKISTAMINEN (124 130 ) Lääketeollisuus ry. 2014 Lääketeollisuuden Eettiset ohjeet: KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2/2 JULKISTAMINEN (124 130 )

Lisätiedot

Novartis menetelmiä koskeva muistio

Novartis menetelmiä koskeva muistio Novartis menetelmiä terveydenhuollon ammattilaisille ja terveydenhuollon organisaatioille suoritettujen maksujen ja muiden taloudellisten etuuksien julkistamisessa noudatettavista menetelmistä Lääketeollisuus

Lisätiedot

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 2018 LEO Pharma Oy

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 2018 LEO Pharma Oy JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 2018 LEO Pharma Oy Julkistamisajankohta: 13/06/2019 (Sukunimi, etunimi) Koko nimi rekisteröintipaikka: Kaupunki rekisteröinti-paikka: Maa rekisteröintipaikka: Osoite (124 ) (124

Lisätiedot

MUISTIO TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN JULKISTAMISESTA

MUISTIO TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN JULKISTAMISESTA FERRING LÄÄKKEET OY VUOSI 2016 MUISTIO TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN JULKISTAMISESTA Mitä muistio sisältää? Muistio sisältää kuvauksen Ferring Lääkkeet Oy:n (jatkossa Ferring) käyttämistä menetelmistä, tietojen

Lisätiedot

Taloudellisten etuuksien julkistaminen Julkistamisessa käytetyt menetelmät

Taloudellisten etuuksien julkistaminen Julkistamisessa käytetyt menetelmät Taloudellisten etuuksien julkistaminen 2015 Julkistamisessa käytetyt menetelmät JOHDANTO EFPIAn (Euroopan lääketeollisuuden kattojärjestö) taloudellisten etuuksien julkistamista koskevan päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2014 (2/2)

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2014 (2/2) KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2014 (2/2) 26.2.2014 - JULKISTAMINEN (124-130 ) YLEISIÄ OHJEITA: Julkistamisohjeiden päätavoitteena on julkistaa yritysten ja terveydenhuollon ammattilaisten taloudelliset suhteet

Lisätiedot

Menettelytapamuistio Terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille maksettujen taloudellisten etuuksien julkistamisen oheisdokumentti

Menettelytapamuistio Terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille maksettujen taloudellisten etuuksien julkistamisen oheisdokumentti Menettelytapamuistio 2015 Terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille maksettujen taloudellisten etuuksien julkistamisen oheisdokumentti Takeda Oy Julkaisupäivä: 31/5/2016 Menettelytapamuistio

Lisätiedot

EETTISET OHJEET KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2/2

EETTISET OHJEET KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2/2 EETTISET OHJEET KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2/2 Lääketeollisuus ry 2016 Lääketeollisuuden Eettiset ohjeet: KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 2/2 - JULKISTAMINEN Tämä dokumentti on apuväline Lääketeollisuuden Eettisten

Lisätiedot

Muistio. - Merck Oy Finland -

Muistio. - Merck Oy Finland - 1. Johdanto Muistio - Merck Oy Finland - Tässä muistiossa esitetään lyhyesti ne menetelmät, joita käytetään Merck Oy:n julkistamisen valmistelemiseen EFPIA:n (The European Federation of Pharmaceutical

Lisätiedot

Pfizer 2016 Taloudellisten etuuksien julkistamisessa käytetyt menetelmät

Pfizer 2016 Taloudellisten etuuksien julkistamisessa käytetyt menetelmät Pfizer 2016 Taloudellisten etuuksien julkistamisessa käytetyt menetelmät muistio Pfizer Suomi 1. JOHDANTO... 3 2. PFIZERIN TOIMET EFPIA-LUOKITUKSEN MUKAAN... 4 3. TIEDONLÄHTEET... 7 4. TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN

Lisätiedot

EFPIA Disclosure Report - Finland

EFPIA Disclosure Report - Finland EFPIA Disclosure Report - T a e m r m JULKISTAMISEN MALLIPOHJA Julkistamisajankohta: 30/06/2016 Tapahtumakustannuksiin osallistuminen Palvelu -ja konsulttipalkkiot Lahjoitukset ja (125 /1.b) (125 /1.c)

Lisätiedot

Pfizer 2015 Taloudellisten etuuksien julkistamisessa käytetyt menetelmät

Pfizer 2015 Taloudellisten etuuksien julkistamisessa käytetyt menetelmät Pfizer 2015 Taloudellisten etuuksien julkistamisessa käytetyt menetelmät muistio Pfizer Suomi 1. JOHDANTO... 3 2. PFIZERIN TOIMET EFPIA-LUOKITUKSEN MUKAAN... 4 3. TIEDONLÄHTEET... 7 4. TALOUDELLISTEN ETUUKSIEN

Lisätiedot

MENETELMIÄ KOSKEVA HUOMAUTUS

MENETELMIÄ KOSKEVA HUOMAUTUS MENETELMIÄ KOSKEVA HUOMAUTUS EFPIAn julkistamista terveydenhuollon ammattilaisille ja järjestöille tehdyistä arvonsiirroista 2017 Maa: Suomi Viimeisin päivitys: 31.5.2018 Versio: 02. Tämä asiakirja korvaa

Lisätiedot

Taloudellisten suhteiden julkistaminen EFPIA:n ohjeita noudattaen. Muistio - Biogen Finland Oy

Taloudellisten suhteiden julkistaminen EFPIA:n ohjeita noudattaen. Muistio - Biogen Finland Oy Taloudellisten suhteiden julkistaminen EFPIA:n ohjeita noudattaen Muistio - Biogen Finland Oy Sisältö 1. 2. 3. 4. 5. Yleiskatsaus EFPIA:n julkistamisohjeisiin... 3 Noudatettavat periaatteet... 4 Julkistamisvaatimukset...

Lisätiedot

Julkaisukausi: Kalenterivuosi 2016

Julkaisukausi: Kalenterivuosi 2016 Menetelmä kuväus EFPIA:n täloudellisten suhteiden julkistämistä koskevien sä ä nto jen toteuttämisestä kä ytä nno ssä muokättunä Lä ä keteollisuus ry:n Eettisten ohjeiden mukään. Julkaisukausi: Kalenterivuosi

Lisätiedot

Menettelytapamuistio. EFPIA:n & paikallisten lääketeollisuusyhdistysten ohjeet taloudellisten etuuksien julkistamisesta.

Menettelytapamuistio. EFPIA:n & paikallisten lääketeollisuusyhdistysten ohjeet taloudellisten etuuksien julkistamisesta. Menettelytapamuistio EFPIA:n & paikallisten lääketeollisuusyhdistysten ohjeet taloudellisten etuuksien julkistamisesta Amgen Sivu 1 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 1.0 JOHDANTO... 4 2.0 SOVELTAMISALA...

Lisätiedot

Menetelmiä kuvaava muistio MSD Finland Oy 1. Menetelmiä kuvaava muistio - MSD Finland Oy Vuoden 2015 Taloudellisten suhteiden julkistaminen

Menetelmiä kuvaava muistio MSD Finland Oy 1. Menetelmiä kuvaava muistio - MSD Finland Oy Vuoden 2015 Taloudellisten suhteiden julkistaminen Menetelmiä kuvaava muistio MSD Finland Oy 1 Menetelmiä kuvaava muistio - MSD Finland Oy Vuoden 2015 Taloudellisten suhteiden julkistaminen Menetelmiä kuvaava muistio MSD Finland Oy 2 1 SISÄLTÖ 1 Johdanto...

Lisätiedot

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 2017 Boehringer Ingelheim Finland Ky Julkistamisajankohta: 13/06/2018

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 2017 Boehringer Ingelheim Finland Ky Julkistamisajankohta: 13/06/2018 JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 201 Boehringer Ingelheim Finland Ky Julkistamisajankohta: 13/06/2018 (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Pääasiallinen

Lisätiedot

RAPORTOINTIVUODELLE 2016

RAPORTOINTIVUODELLE 2016 OTSUKA PHARMA SCANDINAVIA AB ( O TSUKA SCANDINAVIA ) EFPIA-JULKISTAMISRAPORTTI: SUOMI MENETTELYTAPATIEDOTE K OSKIEN TALOUDELLISTE N SUHTEIDEN JULKISTAMISTA RAPORTOINTIVUODELLE 2016 ESIPUHE Tämä menettelytapatiedote

Lisätiedot

Julkistettavat tiedot Oy Eli Lilly Finland Ab

Julkistettavat tiedot Oy Eli Lilly Finland Ab Matka- Palvelu- matka- YKSILÖTASOINEN JULKISTAMINEN - yksi rivi/ ammattilainen (t.s. kaikki taloudelliset etuudet yhden vuoden aikana yhdelle vastaanottataholle summataan; yksilöidyt euromääräiset summat

Lisätiedot

RAPORTOINTIVUODELLE 2015

RAPORTOINTIVUODELLE 2015 OTSUKA PHARMA SCANDINAVIA AB ( OTSUKA SCANDINAVIA ) EFPIA-JULKISTAMISRAPORTTI: SUOMI MENETTELYTAPATIEDOTE KOSKIEN TALOUDELLISTEN SUHTEIDEN JULKISTAMISTA RAPORTOINTIVUODELLE 2015 ESIPUHE Tämä menettelytapatiedote

Lisätiedot

Julkaisukausi: Kalenterivuosi 2015

Julkaisukausi: Kalenterivuosi 2015 Menetelmäkuvaus EFPIA:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sääntöjen toteuttamisesta käytännössä, jotka on muokattu lääketeollisuuden Eettisten ohjeiden mukaan. Julkaisukausi: Kalenterivuosi

Lisätiedot

Menetelma kuvaus EFPIA:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sa a nto jen toteuttamisesta

Menetelma kuvaus EFPIA:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sa a nto jen toteuttamisesta Menetelma kuvaus EFPIA:n taloudellisten suhteiden julkistamista koskevien sa a nto jen toteuttamisesta ka yta nno ssa, jotka on muokattu la a keteollisuuden Eettisten ohjeiden mukaan. Julkaisukausi: Kalenterivuosi

Lisätiedot

Vuoden 2017 tietojen julkistaminen EFPIA:n ohjeiden mukaan. Shire Pharmaceuticals (myös Baxalta US Inc.)

Vuoden 2017 tietojen julkistaminen EFPIA:n ohjeiden mukaan. Shire Pharmaceuticals (myös Baxalta US Inc.) Vuoden 2017 tietojen julkistaminen EFPIA:n ohjeiden mukaan Shire Pharmaceuticals (myös Baxalta US Inc.) 1 Kohta 1: Vuoden 2017 tietojen ilmoitusmenettely: Shire osti Baxalta-yhtiön 3.6.2016. EFPIA:n terveydenhuoltohenkilöstöä

Lisätiedot

Euroopan lääketeollisuusliittojen kattojärjestön (EFPIA) terveydenhuollon ammattilaisia/organisaatioita koskevien julkistusten avoimuusvaatimukset

Euroopan lääketeollisuusliittojen kattojärjestön (EFPIA) terveydenhuollon ammattilaisia/organisaatioita koskevien julkistusten avoimuusvaatimukset Euroopan lääketeollisuusliittojen kattojärjestön (EFPIA) terveydenhuollon ammattilaisia/organisaatioita koskevien julkistusten avoimuusvaatimukset Shiren menettelyä Sisältö 1. EFPIA:n vaatimuksia koskeva

Lisätiedot

EFPIA:n julkistamissäännöstö Vuoden 2016 ilmoitukset Shire Pharmaceuticals (mukaan lukien Baxalta US Inc.)

EFPIA:n julkistamissäännöstö Vuoden 2016 ilmoitukset Shire Pharmaceuticals (mukaan lukien Baxalta US Inc.) EFPIA:n julkistamissäännöstö Vuoden 2016 ilmoitukset Shire Pharmaceuticals (mukaan lukien Baxalta US Inc.) 1 Kappale 1: Ilmoituskäytäntö vuoden 2016 tiedoille Shire osti Baxaltan 3. kesäkuuta 2016. Näiden

Lisätiedot

Menettelytapamuistio. EFPIA:n & paikallisten lääketeollisuusyhdistysten ohjeet taloudellisten etuuksien julkistamisesta.

Menettelytapamuistio. EFPIA:n & paikallisten lääketeollisuusyhdistysten ohjeet taloudellisten etuuksien julkistamisesta. Menettelytapamuistio EFPIA:n & paikallisten lääketeollisuusyhdistysten ohjeet taloudellisten etuuksien julkistamisesta Amgen Sivu 1 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo 1.0 JOHDANTO... 4 2.0 SOVELTAMISALA...

Lisätiedot

AstraZeneca Oy Y-tunnus Itsehallintokuja 6, Espoo Suomi

AstraZeneca Oy Y-tunnus Itsehallintokuja 6, Espoo Suomi Raportointi taloudellisten etuuksien julkistamisesta terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille Menetelmäkuvaus vuoden 2015 tietojen raportoinnista vuonna 2016 AstraZeneca Oy Y-tunnus 0196941-1

Lisätiedot

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA Terveydenhuollon ammattilaiset JULKISTAMISEN MALLIPOHJA Julkistamisajankohta: Kesäkuu 2017 Date of publication: June 2017 (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka

Lisätiedot

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu

Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta. Fintech Breakfast , Technopolis, Oulu Maksupalveludirektiivi (PSD2) tietosuojan näkökulmasta Fintech Breakfast 17.3.2017, Technopolis, Oulu Agenda I II Maksupalveludirektiivi (PSD2) mitä uutta? Yleinen tietosuoja-asetus PSD2 3 Maksupalveludirektiivi

Lisätiedot

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely 1 WestStar Oy 24.5.2018 2223699-7 Aleksanterinkatu 17 B 15110 Lahti Liite Henkilötietojen käsittely 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet 2. Tausta ja tarkoitus 3. Määritelmät 4. Käsittelyn kohde ja tarkoitus

Lisätiedot

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 1 (5) PÄIVITETTY 29.10.2018 TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA SUOMEN TILINTARKASTAJAT RY:N SUOSITUKSIA 1/2018 Suomen Tilintarkastajat ry (Finnish Association of Authorised

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE GO ON -YRITYSTEN TYÖNHAKIJOILLE. Viimeksi päivitetty

TIETOSUOJASELOSTE GO ON -YRITYSTEN TYÖNHAKIJOILLE. Viimeksi päivitetty TIETOSUOJASELOSTE GO ON -YRITYSTEN TYÖNHAKIJOILLE Viimeksi päivitetty 23.5.2018 Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kertoa, miksi ja miten Go On Finland -yritykset käsittelevät henkilötietojasi

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä ssä 1. Rekisterinpitäjä Vähittäiskaupan Tutkimussäätiö - Detaljhandelns Forskningsstiftelse on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA 1 (5) TILINTARKASTAJA JA EU:N TIETOSUOJA-ASETUS KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA SUOMEN TILINTARKASTAJAT RY:N SUOSITUKSIA 1/2018 Suomen Tilintarkastajat ry (Finnish Association of Authorised Public Accountants)

Lisätiedot

Ajankohtaista työelämän tietosuojasta Johanna Ylitepsa

Ajankohtaista työelämän tietosuojasta Johanna Ylitepsa Ajankohtaista työelämän tietosuojasta 20.5.2019 Johanna Ylitepsa Tietosuoja-asetus 88 artikla Käsittely työsuhteen yhteydessä Jäsenvaltiot voivat antaa lakisääteisesti tai työehtosopimuksilla yksityiskohtaisempia

Lisätiedot

Julkistamisraportti 2018 / Takeda Oy

Julkistamisraportti 2018 / Takeda Oy Julkistamisraportti 2018 / Takeda Oy Julkistamisajankohta: 13.06.2019 Pääasiallinen Pääasiallinen Pääasiallinen (Sukunimi, etunimi) Koko nimi toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: toimipaikka ja/tai

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni:

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni: Sivu 1 / 5 Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla Urho Tuominen -konserni: 1. Rekisterinpitäjä Urho Tuominen Oy (0143919-7) (1707453-2)

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton sidosryhmärekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton sidosryhmärekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton sidosryhmärekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä. Sidosryhmärekisterin

Lisätiedot

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS ON TOIMITETTAVA PUHEMIEHELLE ENNEN EUROOPAN PARLAMENTIN VAALEJA SEURAAVAN ENSIMMÄISEN ISTUNTOJAKSON PÄÄTTYMISTÄ TAI VAALIKAUDEN AIKANA 30 PÄIVÄN

Lisätiedot

Lahjoitukset ja apurahat terveydenhuollon organisaatioille. Terveydenhuoltoalan. organisaatioiden tai kolmansien osapuolten kautta

Lahjoitukset ja apurahat terveydenhuollon organisaatioille. Terveydenhuoltoalan. organisaatioiden tai kolmansien osapuolten kautta (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintip aikka: Maa Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka:

Lisätiedot

JULKISTAMISRAPORTTI 2017 / TAKEDA OY

JULKISTAMISRAPORTTI 2017 / TAKEDA OY JULKISTAMISRAPORTTI 2017 / TAKEDA OY Julkistamisajankohta: 14/09/2018 (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka:

Lisätiedot

Julkistamisraportti 2017 / Takeda Oy

Julkistamisraportti 2017 / Takeda Oy Julkistamisraportti 2017 / Takeda Oy Julkistamisajankohta: 13.06.2018 (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka:

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä. Rekisterin osalta

Lisätiedot

Valuutta Summat julkistetaan euroissa. Jos etuudet on maksettu muussa valuutassa, niin ne on muunnettu euroiksi maksuajankohdan kurssin mukaan.

Valuutta Summat julkistetaan euroissa. Jos etuudet on maksettu muussa valuutassa, niin ne on muunnettu euroiksi maksuajankohdan kurssin mukaan. MUISTIO vuoden 2015 etuuksien julkistamisesta Tämä muistio kattaa ohjeet, kuinka lukea Roche Oy:n julkaisemaa taulukkoa. Muistiossa on myös selvennetty käytetyt lyhenteet sekä Roche Oy:n linjauksia eri

Lisätiedot

Savuton sairaala auditointi 2017

Savuton sairaala auditointi 2017 Savuton sairaala auditointi 2017 1. Standardi 1: Hallinnon sitoutuminen 1.1 Terveydenhuollon organisaation ohjelmaasiakirjoista ilmenee sitoutuminen ENSH:n 2 0 8 7 17 2,23 globaaleihin standardeihin 1.2.1

Lisätiedot

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA JULKISTAMISEN MALLIPOHJA Julkistamisajankohta: 26/05/2017 YKSILÖTASOINEN JULKISTAMINEN - yksi rivi/ ammattilainen (t.s. kaikki taloudelliset etuudet yhden vuoden aikana yhdelle vastaanottajataholle summataan;

Lisätiedot

SMC:n tytäryhtiöt Euroopassa kunnioittavat yksityisyyttäsi ja sitoutuvat pitämään henkilötietosi suojattuina.

SMC:n tytäryhtiöt Euroopassa kunnioittavat yksityisyyttäsi ja sitoutuvat pitämään henkilötietosi suojattuina. TIETOSUOJASELOSTE 1. Johdanto Tervetuloa SMC:n tietosuojaselosteeseen SMC:n tytäryhtiöt Euroopassa kunnioittavat yksityisyyttäsi ja sitoutuvat pitämään henkilötietosi suojattuina. Tämän tietosuojaselosteen

Lisätiedot

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry Tietosuojaseloste. c/o Heidi Ihanamäki Petäjässuonkatu 4 B 28 33580 Tampere www.nozomi.fi Y-tunnus 1456802-7 Tietosuojaseloste Sisällysluettelo 1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö... 1 2. Rekisteröidyt...

Lisätiedot

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 2018 Boehringer Ingelheim Finland Ky Julkistamisajankohta: 11/06/2019

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 2018 Boehringer Ingelheim Finland Ky Julkistamisajankohta: 11/06/2019 JULKISTAMISEN MALLIPOHJA 2018 Boehringer Ingelheim Finland Ky Julkistamisajankohta: 11/06/20 (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Pääasiallinen toimipaikka

Lisätiedot

Jäsenrekisteri tietosuoja-asetus ja henkilötietolaki

Jäsenrekisteri tietosuoja-asetus ja henkilötietolaki Jäsenrekisteri tietosuoja-asetus ja henkilötietolaki Miten hoidamme yhdistyksen henkilötietoasiat lain mukaiselle tasolle? Merja Kaija, kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry Tietosuoja-asiat kuntoon ja jäsenrekisterit

Lisätiedot

Vajaaliikkeisten Kunto- Bot för Rörelsehindrade ry VLK. www.vlkunto.fi

Vajaaliikkeisten Kunto- Bot för Rörelsehindrade ry VLK. www.vlkunto.fi Vajaaliikkeisten Kunto- Bot för Rörelsehindrade ry VLK www.vlkunto.fi Eeva Seppälä projektipäällikkö 29.10.2008 VLK ry Perustettu vuonna 1953 Arkkiatri Arvo Ylppö ja hänen vaimonsa Lea Ylppö olivat mukana

Lisätiedot

JULKISTAMISRAPORTTI 2017 / TAKEDA OY

JULKISTAMISRAPORTTI 2017 / TAKEDA OY JULKISTAMISRAPORTTI 2017 / TAKEDA OY Julkistamisajankohta: 18/04/20 (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka:

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry Merimiehenkatu 29, Helsinki, MaRan uutiskirjerekisteri

1. Rekisterinpitäjä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry Merimiehenkatu 29, Helsinki, MaRan uutiskirjerekisteri 1/6 MARAN UUTISKIRJEREKISTERI = EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen informointiasiakirja MaRan uutiskirjerekisterissä tapahtuvasta tietojen käsittelystä 1. Rekisterinpitäjä Matkailu- ja Ravintolapalvelut

Lisätiedot

Pfizer Lahjoitukset ja apurahat. Terveydenhuoltoalan organisaatioiden tai kolmansien osapuolten kautta

Pfizer Lahjoitukset ja apurahat. Terveydenhuoltoalan organisaatioiden tai kolmansien osapuolten kautta Osoite YKSILÖTASOINEN JULKISTAMINEN - yksi rivi/ ammattilainen (t.s. kaikki taloudelliset etuudet yhden vuoden aikana yhdelle vastaanottajataholle summataan; yksilöidyt euromääräiset summat voidaan pyynnöstä

Lisätiedot

TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA

TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA TILASTOTIETOJA KESÄYLIOPISTOJEN VUODEN 2011 TOIMINNASTA Suomen kesäyliopistot r.y. Finlands sommaruniversitet r.f. The Association of Summer Universities in Finland Sisällysluettelo: Sivu 3 Kesäyliopiston

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisteri- ja tietosuojaseloste 25.5.2018 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Jyväs-Ateriat Ay Y-tunnus: 1996612-0 Kaakkovuorentie 10, 40320 JYVÄSKYLÄ Tietosuoja-asioista

Lisätiedot

EHDOTA HERO-LUKUNALLELLE NIMEÄ voit voittaa jättinallen omaksi ja osallistut samalla leffalippujen arvontaan

EHDOTA HERO-LUKUNALLELLE NIMEÄ voit voittaa jättinallen omaksi ja osallistut samalla leffalippujen arvontaan HEROn Lukunalle -arvonnan säännöt ja ehdot EHDOTA HERO-LUKUNALLELLE NIMEÄ voit voittaa jättinallen omaksi ja osallistut samalla leffalippujen arvontaan HEROn Lukunalle tarvitsee nimen keksitkö sinä sopivan?

Lisätiedot

Taloudellisten etuuksien raportti 2018 Astellas Pharma

Taloudellisten etuuksien raportti 2018 Astellas Pharma Taloudellisten etuuksien raportti 2018 Astellas Pharma (Sukunimi, etunimi) Koko nimi Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka: Kaupunki Pääasiallinen toimipaikka ja/tai rekisteröintipaikka:

Lisätiedot

2. Miksi keräämme käyttäjien tietoja? Fernando kerää ja käsittelee tiettyjä sivustonsa käyttäjien henkilötietoja, jotta:

2. Miksi keräämme käyttäjien tietoja? Fernando kerää ja käsittelee tiettyjä sivustonsa käyttäjien henkilötietoja, jotta: TIETOSUOJASELOSTE 1. Johdanto Avare Oy ("Avare") sitoutuu suojaamaan Fernando sivuston (sisältäen, mutta ei rajoittuen, seuraavan internetsivuston (http://fernando.fi) sekä kaikki siihen liittyvät keskustelufoorumit,

Lisätiedot

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA Julkistamisajankohta: 07/06/2019 Transparency Report 2018 AbbVie

JULKISTAMISEN MALLIPOHJA Julkistamisajankohta: 07/06/2019 Transparency Report 2018 AbbVie ja/tai YKSILÖTASOINEN JULKISTAMINEN - yksi rivi/ ammattilainen (t.s. kaikki taloudelliset etuudet yhden vuoden aikana yhdelle vastaanottajataholle summataan; yksilöidyt euromääräiset summat voidaan pyynnöstä

Lisätiedot

Opiskelijan parempaa terveyttä

Opiskelijan parempaa terveyttä Opiskelijan parempaa terveyttä FAKTA YTHS toimii aktiivisesti opiskelijoiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. YTHS on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS)

Lisätiedot

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ

OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ FAKTA YTHS toimii aktiivisesti opiskelijoiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. YTHS ON OPISKELUTERVEYDENHUOLLON ASIANTUNTIJA Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS)

Lisätiedot

siniset tarkoittavat linkkejä

siniset tarkoittavat linkkejä Fudoshin ry:n tietosuojaseloste Fudoshin on sitoutunut suojaamaan palvelujensa käyttäjien yksityisyyttä. Käsittelemme Fudoshinissä henkilötietoja* asianmukaisesti ja vain siinä laajuudessa, kuin se on

Lisätiedot

Euroopan unionin virallinen lehti. (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

Euroopan unionin virallinen lehti. (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 4.1.2017 L 1/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2017/1, annettu 3 päivänä tammikuuta 2017, menettelyistä vesikulkuneuvojen

Lisätiedot

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS ON TOIMITETTAVA PUHEMIEHELLE ENNEN EUROOPAN PARLAMENTIN VAALEJA SEURAAVAN ENSIMMÄISEN ISTUNTOJAKSON PÄÄTTYMISTÄ TAI VAALIKAUDEN AIKANA 30 PÄIVÄN

Lisätiedot

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS ON TOIMITETTAVA PUHEMIEHELLE ENNEN EUROOPAN PARLAMENTIN VAALEJA SEURAAVAN ENSIMMÄISEN ISTUNTOJAKSON PÄÄTTYMISTÄ TAI VAALIKAUDEN AIKANA 30 PÄIVÄN

Lisätiedot

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE Relipe Oy Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan Tässä selosteessa on kerrottu tietosuojalainsäädännön edellyttämät tiedot tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistasta, joka on tilitoimiston

Lisätiedot

1. Terveydenhuollon toimintayksikkö. HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö

1. Terveydenhuollon toimintayksikkö. HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö Tietosuojaseloste 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö HammasOskari Oy, Liesikuja 4A, 01600 HammasOskari Oy:n potilasrekisteri on sen toimintayksikössä käytössä niiden terveyshuollon ammattihenkilöiden

Lisätiedot

Osatyökykyisille tie työelämään OTE -kärkihanke: Hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro Projektipäällikkö Raija Tiainen

Osatyökykyisille tie työelämään OTE -kärkihanke: Hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro Projektipäällikkö Raija Tiainen Osatyökykyisille tie työelämään OTE -kärkihanke: Hankepäällikkö Projektipäällikkö Raija Tiainen OTE - kärkihanke Työkyvyn alenema ei johda kokonaan työelämän ulkopuolelle ja työhön paluu on mahdollista.

Lisätiedot

Asiakastietojärjestelmän tietosuojaseloste (Salok Osk jäsenliikkeet)

Asiakastietojärjestelmän tietosuojaseloste (Salok Osk jäsenliikkeet) Asiakastietojärjestelmän tietosuojaseloste (Salok Osk jäsenliikkeet) Sisällys 1 Rekisterinpitäjä... 3 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa... 3 3 Tietosuojavastaava... 3 4 Rekisterin nimi...

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 14/2013

Määräykset ja ohjeet 14/2013 Määräykset ja ohjeet 14/2013 Kolmansien maiden kaupankäyntiosapuolet Dnro FIVA 15/01.00/2013 Antopäivä 10.6.2013 Voimaantulopäivä 1.7.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 09 183 51 faksi 09 183 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE 1/5. Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely

TIETOSUOJASELOSTE 1/5. Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely 1/5 TIETOSUOJASELOSTE Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely TIETOJENKÄSITTELY PÄHKINÄNKUORESSA Yhdistys käsittelee jäsenistön henkilötietoja yhdistystoiminnan ylläpitämiseksi,

Lisätiedot

Tietosuojailmoitus: yhdistetty rekisteröidyn informointiasiakirja (Tietosuoja-asetuksen (2016/679) artikla 13 ja 14).

Tietosuojailmoitus: yhdistetty rekisteröidyn informointiasiakirja (Tietosuoja-asetuksen (2016/679) artikla 13 ja 14). TIETOSUOJAILMOITUS 1 (5) Tietosuojailmoitus: yhdistetty rekisteröidyn informointiasiakirja (Tietosuoja-asetuksen (2016/679) artikla 13 ja 14). 1. Tietosuojailmoituksen nimi 2. Rekisterinpitäjä Nimi Hämeen

Lisätiedot

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita.

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Samppalinnan Kesäteatterin tietosuojaseloste Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Selosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa

Lisätiedot

Entiset päätoimet Tehtävänimike

Entiset päätoimet Tehtävänimike SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERlÖ Sivu 1 /6 Nimi Ilmoituspäivä Mitä tehtävää varten ilmoitus annetaan? Mika Scheinin 22.9.2016 Luennoitsija STM:n seminaarissa 25.- 26.8.2016 N ly k.ymen. paa.. tei 01011.

Lisätiedot

REKISTERINPITÄJÄ Fysioterapiapalvelut Kirsi Pätsi Rovaniemen toimipiste, Valtakatu 30 A 10, Rovaniemi

REKISTERINPITÄJÄ Fysioterapiapalvelut Kirsi Pätsi Rovaniemen toimipiste, Valtakatu 30 A 10, Rovaniemi Tietosuojaseloste REKISTERINPITÄJÄ Fysioterapiapalvelut Kirsi Pätsi 2515689-6 Rovaniemen toimipiste, Valtakatu 30 A 10, 96200 Rovaniemi Ranuan toimipiste, Keskustie 28, 97700 Ranua YHTEYSHENKILÖ REKISTEREITÄ

Lisätiedot

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA EUROOPAN PARLAMENTIN TYÖJÄRJESTYKSEN LIITTEESSÄ I OLEVAT EUROOPAN PARLAMENTIN JÄSENTEN MENETTELYSÄÄNNÖT TALOUDELLISTEN SIDONNAISUUKSIEN JA ETURISTIRIITOJEN

Lisätiedot

Gileadin läpinäkyvyysraportoinnin menetelmäseloste

Gileadin läpinäkyvyysraportoinnin menetelmäseloste Gileadin läpinäkyvyysraportoinnin menetelmäseloste Sisältö 1 Johdanto... 2 2 Taloudellisten etuuksien määritelmä... 2 3 Rajat ylittävien tukien määritelmä ja hallinnointi... 3 4 Mitkä Taloudellisten etuuksien

Lisätiedot

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA

ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS JÄSENTEN TALOUDELLISISTA SIDONNAISUUKSISTA ILMOITUS ON TOIMITETTAVA PUHEMIEHELLE ENNEN EUROOPAN PARLAMENTIN VAALEJA SEURAAVAN ENSIMMÄISEN ISTUNTOJAKSON PÄÄTTYMISTÄ TAI VAALIKAUDEN AIKANA 30 PÄIVÄN

Lisätiedot

WORKSPACE OY REKISTERISELOSTEET

WORKSPACE OY REKISTERISELOSTEET WORKSPACE OY REKISTERISELOSTEET 1 /7 sivu MARKKINOINTI- JA TAPAHTUMAREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE... 2 REKRYTOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE... 4 TUTKIMUSREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE... 6 MARKKINOINTI-

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Lähitaksi Työnhakijoiden henkilötietorekisteri. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot. Nuijamiestentie 7, Helsinki

Tietosuojaseloste. Lähitaksi Työnhakijoiden henkilötietorekisteri. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot. Nuijamiestentie 7, Helsinki Yleistä Selosteen nimi Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot Tässä selosteessa on esitetty tietosuoja-asetuksen edellyttämät rekisteröidylle toimitettavat tiedot tiiviissä ja ymmärrettävässä muodossa. Huomaathan,

Lisätiedot

Tiedote yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisista tiedonsiirroista sopimuksettoman brexitin tapauksessa

Tiedote yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisista tiedonsiirroista sopimuksettoman brexitin tapauksessa Tiedote yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisista tiedonsiirroista sopimuksettoman brexitin tapauksessa Annettu 12. helmikuuta 2019 Johdanto Jos ETA ja Yhdistynyt kuningaskunta eivät pääse sopimukseen (sopimukseton

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Nimi (y-tunnus) Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK ry) (y-tunnus: )

1. Rekisterinpitäjä Nimi (y-tunnus) Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK ry) (y-tunnus: ) REKISTERISELOSTE Tekijänoikeuskasvatus ja -neuvonta EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 13 ja 14 artikla Laatimispvm: 25.5.2018 1. Rekisterinpitäjä Nimi (y-tunnus) Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus

Lisätiedot

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö

Hämeenkyrön terveyskeskus. Yhteystiedot: Hämeenkyrön terveyskeskus Härkikuja 10 39100 Hämeenkyrö HÄMEENKYRÖN KUNTA REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Perusturva Terveyspalvelut 15.4.2014 1. Terveydenhuollon toimintayksikkö (rekisterinpitäjä) 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisteriasioiden

Lisätiedot

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille

EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille EU Tietosuoja-asetus (GDPR) pähkinänkuoressa palokunnille Antti Ali-Raatikainen Kerosiinitie 26, 20360 Turku Satakunnankatu 3, 28100 Pori puh. (02) 511 7711 e-mail: toimisto@lspel.fi www.lspel.fi EU:n

Lisätiedot