RADA Sekoitusventtiilit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RADA Sekoitusventtiilit"

Transkriptio

1 1 RADA Sekoitusventtiilit 320 sarja Käyttöohjeet Huom! Asentaja: Tämä käyttöohje on asiakkaan omaisuutta ja se on säilytettävä tuotteen yhteydessä huoltoa ja käyttöä varten.

2 2 Sisällysluettelo Sivu Johdanto 3 Esittely 3 Turvallisuus: Varoitukset 4 Erittelyt: Tärkeitä asioita 5 Normaalit käyttö-olosuhteet 5 Käyttöparametrit 5 - paineet/virtausnopeudet 5 - lämpötilat 6 Mitat 8 Paketin sisältö 12 Asennus Yleistä 15 Ulostuloputken asento/ 16 käännetyt tuloputket Käyttöönotto maksimi lämpötila 18 maksimi lämpötilan asetus 18 - valittavalle lämpötilalle 18 - lukitulle lämpötilalle 19 Asennuksen tarkistus 20 Käyttö 20 Vikojen diagnosointi 21 Huolto Yleistä 23 Suunnitelmalliset huolto-ohjelmat 23 (varo- ja ennaltaehkäisevät huollot) Huoltotoimenpiteet 24 - voiteluaineet 24 - termostaatin kokoaminen 24 - takaiskuventtiilit 26 - tulopuolen sihdit 28 Varaosat 30

3 3 Johdanto Radan termoskooppiset sekoitusventtiilit täyttävät nykyaikaiset turvallisuudelle, käyttömukavuudelle ja taloudellisuudelle asetetut vaatimukset. Kaikki Rada tuotteet on suunniteltu, valmistettu ja tuettu niille myönnetyn BS EN ISO 9001: 1994 Laatuvaatimukset, mukaisesti. Tämä käyttöohje kattaa kaikki kesäkuusta 1998 lähtien valmistetut Rada 320 tuotteet. Kuvaus ¾ termostaattisia sekoitusventtiilejä, jotka käyvät monenlaisiin sovelluksiin sekä asennusmuotoihin. Tuotevalikoima Sekoittimissa on Radatherm-termostaattiosa, ainutlaatuinen iäksi suljetun yksikkö, jossa on käytetty korkean teknologian omaavia kestäviä materiaaleja, jotka takaavat sekoittimien luotettavuuden sekä pidennetyt huoltovälit. Tässä termostaattiosasssa on toisen sukupolven termoskooppinen lämpötila-anturi, joka takaa joko suihkuun tai tuotantoon turvallisen ja tarkan veden lämpötilan. Rada 320 cx Yhdistetään pintaputkiin, sisältää taivutetut säätöventtiilin kaaret, joissa on kiinteät eristävät palloventtiilit. Kiillotettu krominen säätönuppi ja runko. Erillinen ZConversion Kit tarvikepakkaus on saatavana 320 cx varten. Pakkaus sisältää sisäänpano holkin, liitosmutterin ja tiivisteet. Kun se asennetaan 320 cx kaareen, niin se mahdollistaa yhdistämisen sivulla oleviin liittimiin. Rada 320 oem Rada 320 cf Soveltuu käytettäväksi sisäänrakennetuissa koteloissa ja putkisto asennukissa. 320 oem ssä on ¾ - 1 BSP ulkokierre. Säätönuppi ja runko kiillotettua kromia. Soveltuu käytettäväksi putkistoasennuksissa, 320 cf ssä on ¾ BSP sisäkierteet. Säätönuppi ja runko kiillotettua kromia.

4 4 TURVALLISUUS: Varoitukset Varoitus! Tämän tuotteen jatkuva käyttö tässä osassa annettujen käyttörajoitusten vastaisesti voi vakavasti vahingoittaa sen toimintaa ja lyhentää sen käyttöikää sekä aiheuttaa mahdollisen vaaran käyttäjälleen. Rada tuotteet ovat tarkkuustyötä, jotka toimivat vakaasti ja turvallisesti edellyttäen, että: 1. Ne asennetaan, huolletaan ja otetaan käyttöön tässä käyttöohjeessa annettujen ohjeiden mukaisesti. 2. Tarpeen vaatiessa, aika ajoin, suoritettu huolto pitää tuotteen kunnossa. Suositellut ohjeet annetaan Huolto-osassa. Termostaattisen sekoitusventtiilin tarkoitus on tuottaa vettä, minkä lämpötila käyttäjälleen turvallinen jatkuvasti. Kuten mikä tahansa mekaaninen laite, sitä ei voida pitää rikkoutumattomana, joten se vaatii tarvittaessa huoltoa ja tarkistusta. Kun asennus, käyttöönotto ja huolto tehdään näiden suositusten mukaisesti, niin riski käyttöhäiriöistä, jollei kokonaan häviä, niin pienene mahdollisimman vähiin.

5 5 Erittelyt Tärkeitä asioita: 1. Laitteen asennuksen, käyttöön oton ja huollon saa suorittaa vain koulutettu, asiantunteva ja pätevä henkilö tämän käyttöohjeen ohjeiden mukaisesti. 2. Asennustyöt on suoritettava paikallisten vesiviranomaisten lakien/määräysten mukaisesti. 3. Rada tuotteet ovat tarkkuustyötä, jotka toimivat vakaasti ja turvallisesti edellyttäen, että: - Ne asennetaan, huolletaan ja käyttöön otetaan tässä käyttöohjeessa annettujen ohjeiden mukaisesti. - Tarpeen vaatiessa, aika ajoin, suoritettu huolto pitää tuotteen kunnossa. Suositellut ohjeet annetaan Huolto-osassa. 4. Varoitus! Tämän tuotteen jatkuva käyttö tässä osassa annettujen käyttörajoitusten vastaisesti voi vakavasti vahingoittaa sen toimintaa ja lyhentää sen käyttöikää sekä aiheuttaa mahdollisen vaaran käyttäjälleen 5. Desinfiointiaineet: Sovelluksissa, joissa käytetään kemiallisia desinfiointiaineita, kloriinia voidaan käyttää (kloriinipitoisuus 50 mg/l (ppm) maximi vedessä, liotusaika yksi tunti, huoltojen yhteydessä tietyin väliajoin). Tällaiset toimenpiteet on suoritettava ehdottomasti desinfioivan aineen mukana toimitettujen ohjeiden/yleisesti hyväksyttyjen toimenpiteiden mukaisesti. Jos käytettävän aineen sopivuudesta on mitään epäilyksiä, ottakaa yhteyttä Caradon Mira Ltd:öön tai paikalliseen edustajaan.

6 6 Käyttöparametrit Paineet/Virtausnopeudet Optimaalisen toiminnon saavuttamiseksi, dynaamisten tulopaineiden olisi oltava nimellisesti samoja. Suositeltu minimi virtaus: Suositeltu maksimi virtaus: Suositeltu maksimi painehäviö*: Maksimi staattinen paine 6 l/min keskisekoituksella samanlaisilla dynaamisilla tulopaineilla. 120 l/min ei pitäisi ylittää 10:1 kummankaan tuloputken puolella,virtauksen aikana. 10 bar Minimi painehäviö: 0,1 bar *Painehäviö määritellään vähentämällä ulostuloputkesta ja siinä olevista liittimistä aiheutuva vastus kuuman ja kylmän veden dynaamisista paineista, jotka mitataan sekoittajassa olevista ulostuloista kummastakin. Tämä on äärimmillään kun sekoittajaa käytetään pienimmällä virtauksella tai kun kylmän ja kuuman veden tuonnissa on suurimmat erilaiset paineet. Virtausnopeus/Painehäviö Virtausnopeus litraa/minuutissa Lämpötilat Painehäviö bar eissa Termostaatin optimi lämpötilan säätö alue ºC. Kylmän veden minimi lämpötila 1 ºC Lämpimän veden maksimi lämpötila 85 ºC

7 7 Liitokset 320 cx - sisääntulo ¾ BSP sisäkierre ulosmeno ¾ BSP sisäkierre Huom! Z-Conversion Kit illä asennetut sisäänmenot: 1 BSP sisäkierteinen liitos 320 oem - sisääntulo 1 BSP ulkokierre - ulosmeno 1 BSP ulkokierre 320 cf - sisääntulo ¾ BSP sisäkierre - ulosmeno ¾ BSP ulkokierre Standardi sisääntulo kokoonpano: kuuma - vasen (merkattu punaisella) kylmä - oikea (merkattu sinisellä) Virtauksen säätely Rada 320 sarjassa ei ole sisäänrakennettua virtauksen säätelyä; tarvittavat säädöt on tehtävä putkiston ulostulossa. Tämä voi olla sulkuhanan, mekaanisesti ajoitetun virtauksen säätimen, solenoidin tai altaan/kylpyammeen hanan muodossa. Valitun laitteen on oltava käytössä tärähtelemätön.

8 Mitat 8

9 9

10 10

11 11

12 12 Paketin sisältö Rastita neliöt kunkin osan kohdalla tutustuaksesi niihin ja varmistuaksesi, että kaikki osat ovat mukana.

13 13 Rastita neliöt kunkin osan kohdalla tutustuaksesi niihin ja varmistuaksesi, että kaikki osat ovat mukana. 320 oem

14 14 Rastita neliöt kunkin osan kohdalla tutustuaksesi niihin ja varmistuaksesi, että kaikki osat ovat mukana. 320 cf

15 15 Asennus Yleistä Asennustyön saa suorittaa vain alan ammattilainen ja se on tehtävä näiden ohjeiden mukaisesti. 1. Ennen aloitusta varmistu, että olosuhteet ovat Erittelyt osassa annetun mukaiset. 2. Asennus on suoritettava huolellisesti, ettei tapahdu loukkaantumisia tai etteivät laitteet mene rikki. 3. Sekoitin on sijoitettava niin, että sen käyttö ja huolto on helppoa. Kaikki rutiinihuollot on voitava tehdä niin, että sekoitusventtiilin runko on paikoillaan. Jätä kaikissa malleissa vähintään 100 mm tilaa lämpötilan säätimen eteen, jotta säädin voidaan irrottaa huoltoa varten. 4. Huoltoa varten veden tulo on oltava katkaistavissa helposti (paitsi cx versiossa, jossa on sulkulevy) Roskasihtien käyttö vähentää sekoittimen puhdistustarvetta. Sihdin suositeltu silmäkoko on 0,5 mm. 6. Putkiston oltava kunnolla kiinnitetty. 7. Ylipitkät putkivedot voivat vaikuttaa suihkun tehoon. 8. Tuloputkiston pitäisi olla suunniteltu niin, ettei toisen vesipisteen samanaikainen käyttö vaikuttaisi sekoittajan dynaamiseen tulopaineeseen. 9. Sisääntulo- ja ulosmenoputket pitää eristää joko PTFE teipillä tai nestemäisellä tiivisteaineella. Älä käytä öljypohjaisia, kovettumattomia liitosaineita. 10. Jottei putkistoon jää asennuksen yhteydessä roskia, on putket huuhdeltava huolellisesti ennen sekoittajaan yhdistämistä. 11. Tulopuolen sulut on oltava TÄYSIN AUKI tilassa. 12. Älä asenna Rada 320 sekoitinta paikkaan, jossa se voisi jäätyä. Ulostulojen asento/käänteiset tulopuolet Kaikki 320 sarjan sekoittajat on ovat tehtaalla asetettu seuraavasti: kuuma vasen, kylmä oikea ja yläosassa yksi ulostulo. Jos asennuspaikan kuuma- ja kylmävesijohtojen paikka tekevät tämän tehdasasetuksen mahdottomaksi, niin irrota termostaattiosa ja käännä sitä 180º (katso Huoltokirjan kohta termostaattiosan poisto ja uudelleen kasaaminen). Jos asennus vaatii, että ylemmän ulostulon onkin oltava alaspäin, niin poista sekoittimen pohjassa oleva levy ja kiinnitä siihen yläpuolella oleva yhdistäjä. Kiinnitä levy sen jälkeen yläpuolen tyhjään reikään.

16 16 Asennus: Rada 320 cx 1. Irrota takalevyn kuusioruuvit käyttämällä kuusiokoloavainta (mukana pakkauksessa) ja irrota takalevy. 2 Sovita takalevy tukevasti seinäpinnalle ja kiinnitä se mukana olevilla ruuvitulpilla. 3. Tärkeää!. Valuta kylmä- ja kuumaputkesta vettä huuhtoaksesi lian pois ennen yhdistät ne sekoittajaan. 4. Kiinnitä sekoitin takalevyyn ja kiristä kuusiokantaruuvit. 5. Yhdistä kuuma- ja kylmävesiputket sekoittajaan. 6. Tarkista, että kaikki liitokset ovat vesitiiviitä. 7. Maksimi lämpötila on nyt asetettava uudelleen (katso osa Käyttöönottaminen) Asennus: Rada 320 cx lisätarvikkeena saatavan Z Accessory Kit in avulla 1. Tarkista, että kuuma- ja kylmävesituloputket on yhdistetty oikeisiin sisääntuloihin. Sisääntulojen on päätyttävä ¾ BSP sisähylsyihin 3 mm varsinaisen seinäpinnan ylätai alapuolelle. Huom! On tärkeätä, että nämä sisääntulohylsyt ovat samassa linjassa toisiinsa nähden ja seinäpintaan nähden. 2. Yhdistä sopivat sivuttaisliittimet (ei toimiteta pakkauksen mukana) ja ruuvaa ne hylsyihin, niin että liitoskappaleiden yläpinta on 42 mm seinästä. Lyhennä sisähylsyä tarvittaessa. 3. Kierrä sopivat peitelevyt (ei toimiteta pakkauksen mukana) paikoilleen. 4. Tärkeää! Huuhtele kylmä- ja kuumavesiputket ennen kiinnitystä irtoliasta. 5. Kiinnitä sekoitin paikoilleen liitosmuttereilla. Tarkista vesitiiveys. 6. Yhdistä kuuma- ja kylmävesiputket sekoittajaan. 7. Tarkista kaikkien liitosten vesitiiveys. 8. Maksimi lämpötila on nyt asetettava uudelleen (katso osa Käyttöönottaminen).

17 17 lyhennä tarvittaessa Sivuttaisliittimien suositeltu asennustapa Asennus: Rada 320 oem ja 320 cf 1. Irrota takalevyn kuusioruuvit käyttämällä kuusiokoloavainta (mukana pakkauksessa) ja irrota takalevy. 2. Jos asennustapa vaatii takalevyn käyttöä, kiinnitä se tukevasti seinään käyttämällä mukana olevia ruuveja ja tulppia. 3. Rosaksihdit olisi hyvä kiinnittää putkistoon. Huom! cf versioon tarvitaan takaiskuventtiilit 4. Tärkeää!. Valuta kylmä- ja kuumaputkesta vettä huuhtoaksesi lian pois ennen yhdistät ne sekoittajaan. 5. Tarvittaessa kiinnitä sekoitin takalevyyn ja kiristä liitosmutterit. 6. Yhdistä kuuma- ja kylmäpuolen tuloihin käyttämällä sopivia liittimiä ( ei mukana) ja tarkista vesitiiveys. 7. Yhdistä sekoittimen ulostuloihin. 8. Tarkista, että kaikki liitokset ovat vesitiiviitä. 9. Maksimi lämpötila on nyt asetettava uudelleen (katso osa Käyttöönottaminen).

18 18 Käyttöönotto Käyttöönotto on tehtävä näiden ohjeiden mukaisesti ja alan ammattilaisen toimesta. Maksimi lämpötila Vahinkojen estämiseksi käyttöveden lämpötilan valinta olisi hyvä rajoittaa. Kaikki Radar termostaattiset sekoittimet on testattu tehtaalla ja niiden maksimi lämpötila on rajoitettu n. 43 C:een. Paikalliset olosuhteet ja käyttäjän mieltymykset voivat aiheuttaa sen, että maksimi lämpötila on asetettava uudelleen seuraavien ohjeiden mukaisesti. Maksimi lämpötilan asetus Tarkista, että kuumavesiputken puolella on saatavana tarpeeksi kuumaa vettä. Kuuman veden minimi lämpötilan on oltava ainakin 12 C korkeampi kuin halutun sekoitetun lämpötilan. Lämpötilaa uudelleen asetettaessa on kuitenkin huomioitava, että veden lämpötilan olisi oltava lähellä sitä mikä normaalistikin tulee lämminvesivaraajasta. Tarkista, että molemmat tulohanat ovat varmasti auki. Lämpötilojen mittaus tulisi aina suorittaa tarkaksi todetulla lämpömittarilla. Säädettävät lämpötilat 1. Poista termostaatin nuppi käyttämällä 3 mm kuusiokoloavainta. 2. Irrota keskiö 3. Käännä karaa kunnes haluttu sekoituslämpötila on saavutettu (myötäpäivään = alempi lämpötila, vastapäivään = korkeampi lämpötila) Kun käännettäessä tuntuu vastustusta, älä käännä pidemmälle, jotteivät sekoittajan sisäosat vaurioidu. 4. Kun haluttu lämpötila on saavutettu, aseta keskiö takaisin paikoilleen karaa kääntämättä: aseta keskiö siten, että sen lukitustappi tulee säätönupin lukitinta vasten (kts. Kuva 2), jolloin vastapäivään kierto estyy. Tarkista, ettei sekoitetun veden lämpötila ole muuttunut. 5. Aseta lämpötilan valitsin nuppi uudelleen paikoilleen. Varmistu, että osoitin näyttää klo 9:ää.

19 19 Lukitus Lämpötila alenee termostaatin nuppi Lämpötila nousee Kara Ruuvi Rajoitin keskellä Rajoittimen keskiasento Lämpötilan osoitin 3mm kuusiokoloavain Keskiön rajoittimet Ulkopuoli Käyttöönotto Kuva 2 Keskiön rajoittimet Sisäpuoli Valmiiksi säädetty lämpötila 1. Irrota termostaatin nuppi. 2. Irrota keskiö 3. Käännä karaa kunnes haluttu sekoituslämpötila on saavutettu (myötäpäivään = lämpötila alenee, vastapäivään = lämpötila nousee) Kun käännettäessä tuntuu vastustusta, älä käännä pidemmälle, jotteivät sisäosat vaurioidu. 4. Kun haluttu lämpötila on saavutettu, aseta keskiö takaisin paikoilleen karaa kääntämättä: aseta keskiö siten, että sen lukitustappi tulee säätönupin lukitinta vasten (kts. Kuva 2), jolloin vastapäivään kierto estyy. Tarkista, ettei sekoitetun veden lämpötila ole muuttunut. 5. Aseta termostaatin nuppi takaisin paikoilleen. Varmistu että lämpötilan osoitin näyttää klo 6:tta.

20 20 Käyttöönoton yhteydessä suoritettavat tarkistukset Tarkista tulopuolen putkiston lämpötila ja takaiskuventtiilien toimivuus. Valuta vettä ja tarkista: 1. Virtaus on tarpeeksi suuri käyttötarkoitukseensa. 2. Käytettävissä olevat lämpötilat ovat sopivia. 3. Kaikki liitokset ovat vesitiiviitä. Tarkistuksen tulokset on hyvä kirjata ylös myöhempää käyttöä varten osana suunnitelmallista huoltoa. Käyttötarkitus tulisi tehdä mahdollisimman paljon normaaleja sekä vaikeita käyttöolosuhteita jäljitellen, kuten esim. mahdollisten paineen vaihtelujen sattuessa. Jos lähellä on toinen kylmävesipiste, voidaan tämä avata ja katsoa vaikuttaako se sekoittimen tulopaineeseen ja mahdollisesti sekoitetun veden lämpötilaan (hetkellinen lämpötilan muutos ei saisi olla 2 astetta enempää). HUOM! Tulevan kylmän veden kokonaan sulkeminen aiheuttaa ns. lämpösulun sekoittimeen, eikä näin ollen todista mitään sekottimen todellisesta suorituskyvystä. Tätä tapaa ei suositella toimivuuden testaamiseksi, koska usein toistettuna se voi myös lyhentää sekoittimen elinikää. KÄYTTÖ Malleissa, joissa termostaatin nuppi toimii lämpötilojen valitsijana, lämpötilan säätö esisäädetystä kuumimmasta asennosta kylmään tehdään kääntämällä nuppia myötäpäivään. Malleissa, joissa on käyttölämpötila on asetettu valmiiksi, ei termostaatin nuppia voida kääntää. Virtauksen tarkistaminen tehdään ulostulojen kautta, kts. Virtauksen tarkistus

21 21 VIAN ETSINTÄ Vika 1.Sekottajasta tulee ainoastaan kylmää tai kuumaa vettä. 2. Vaihteleva tai pienentynyt virtaus 3. Sekottajan hanasta ei tule vettä. Syy/Korjaus a. Syöttöpuolen putket vaihtaneet paikkaa (esim. kuuma tulee kylmään). Tarkista. a. Kuumaa vettä ei tule sekottajaan asti. Tarkista. b. Tarkista ettei putkissa tai sihdeissä ole tukkeumia. c. Kts. kohta 5. alempana. d. Asennus tehty käyttöparametrien vastaisesti. Kts.kohta Erittelyt sekä 2e alla. Sekottimen normaali toiminta, kun käyttöolosuhteet ovat huonot. a. Tarkista sihdit sekä tulo- ja menopuolen liitokset. Katso, että tulopuolen hanat ovat täysin auki. b. Varmistu, että tulopuolen minimivirtaus on riittävä käyttöä varten. c. Varmista, että tulopuolen dynaamiset paineet ovat tasapainossa. d. Varmista, että tulopuolet lämpötilaerot ovat tarpeeksi isot. e. (tarpeen, jos syöttöpuolella tehty muutoksia) Tarkista termostaatin toiminta: tee säädöt uudestaan jos tarpeen. Tarkista, että tulohanat ovat täysin auki. a. Tarkista siivilät sekä putket ettei niissä ole tukkeumia. b. Kuuman tai kylmän veden tulo estynyt kokonaan; termostaatti toimii oikein ja katkaisee veden tulo: korjaa tilanne ja katso kohta 2e ylhäällä. 4. Lämpötila vaihtelee. Tarkista, että tulohanat ovat kokonaan auki. a. Tarkista sihdit sekä putket ettei niisä ole tukkeumia. b. Kuuman tuloveden lämpötila vaihtelee (korjaa ja katso Käyttöönotto). c. Tuloveden paine vaihtelee (kts. Asennus; Yleistä) 5. Kuumaa vettä kylmästä tai päinvaston 6. Asetettu maksimi lämpötila on joko liian kuuma tai liian kylmä Osoittaa, että takaiskut tarvitsevat huoltoa: katso Huolto. Huom! Mallissa 320 cf ei ole takaiskuventtiileitä. Tämän vuoksi putkistossa olevat takaiskut voivat tarvita huoltoa. a. Osoittaa väärintehtyä lämpötilan säätöä: katso käyttöönotto. b. Katso oire 4 ylhäällä. c. Katso oire 5 ylhäällä 7. Sekottajasta vuotaa vettä. Tiivisteet joko kuluneita tai rikkoutuneita. a. Hanki uudet tiivisteet ja vaihda ne vanhojen tilalle. b. Jos vuoto selvästi termostaatin nupin ympäriltä, avaa ja kasaa se uudelleen. Tarkista tiivisteet.

22 22 HUOLTO Yleistä Rada sekottimet toimivat turvallisesti ja moitteettomasti, edellyttäen että 1. Ne on asennettu, otettu käyttöön ja huollettu suositustemme mukaisesti. 2. Säännöllisin väliajoin suoritettu huolto on tarpeen, jotta tuote toimii kunnolla. Alla ohjeet kunka usein huollot tulisi tehdä. Kaikissa tämän sarjan sekoittimissa toimivat osat (paitsi termostaatti tai lukitus nuppi) ovat huoltovapaan termostaattiosan sisällä, joten huoltotoimenpiteet rajoittuvat lämpötilan ja toimintojen tarkistuksiin. Tarvittaessa termostaattiosa on irrotettava. Niissä tapauksissa, että paikalle on asennettu useampia sekottimia, olisi hyvä pitää termostaattiosia varastossa, jottei minkään sekottimen tarvitse olla pois käytöstä osan vaihtoa kauempaa. Samoin, termostaattiosien vaihto on hyvä tehdä määrätyin välein huoltojen yhteydessä Termostattiosan käyttöikä on viisi vuotta normaaleissa käyttöolosuhteissa. Sihtien käyttö tulopuolen putkissa (suositeltu maksimi verkon silmäkoko 0.5 mm) vähentää lian poiston tarvetta sekoittimesta. Suunitelmallinen huolto-ohjelma Huoltovälien pituus riippuu hyvin paljon käyttöpaikasta ja olosuhteista. Seuraava ohje on ns. keskimääräisten olosuhteiden mukaan tehty: Puolivuosittain Sekoituslämpötila Toimivuus Kunto tarkista, että sekoituslämpötila, maksimi ja minimi lämpötilat ovat oikeita. Säädä uudelleen tarvittaessa. vertaa sekoittimen toimintaa esim. käyttöönoton yhteydessä tehtyihin muistiinpanoihin. Tarkista että toiminta on stabiilia. Uusi Radatherm termostaattiosa tarvittaessa. tarkista, että tulopuolen takaiskut toimivat oikein ja uusi tai huolla ne tarvittaessa. Tarkista ja puhdista sihdit, uusi tarvittaessa. Voitele tarvittaessa näkyvissä olevat tiivisteet silikonipohjaisella voiteella.

23 23 Huoltotoimenpiteet Huoltotoimenpiteet on tehtävä näiden ohjeiden mukaisesti. Sekoitusventtiilit tarvitsevat normaaleissa käyttöolosuhteissa erittäin vähän huoltoa. Ulkoiset osat voidaan pyyhkiä pehmeällä kankaalla ja tarvittaessa puhdistukseen voidaan käyttää mietoa pesuainetta. Varoitus! Monet kotitalouksissa ja teollisuudessa käytettävät puhdistusaineet sisältävät miedosti hankaavia tai sellaisia kemiallisia yhdisteitä ettei niitä pidä käyttää kiillotetuille, kromatuille tai muovisille pinnoille. Jos venttiiliin tulee sellainen vika, että se vaatii termostaattiosan poistoa, ei sen sisäosaa saa purkaa osiin, koska se ei sisällä mitään sellaisia osia, joita saisi varaosina huoltoa varten. Käsittele kaikkia sekoittimen osia varovaisesti. Varaosia tilattaessa anna tuotteen tyyppi, esim. Rada 320 cx, sekä osan numero että nimi (katso osalistasta). Varaosina on myös saatavana tiivistepakkaus, joka sisältää kaikki mahdollisesti tarvittavat tiivisteet. Voiteluaineet Tärkeää! Kaikki tiivisteet on voideltu jo tehtaalla. Jos niitä tarvitsee voidella, käytä vain pieni määrä ainoastaan silikonia sisältävää voiteluainetta. Älä käytä öljypohjaisia tai muun tyyppisiä voiteluaineita, koska ne voivat aiheuttaa tiivisteiden nopean rapistumisen. Termostaattiosan rakenne Irrottaminen 1. Sulje tulovesi kääntämällä sulkuventtiilejä 90 C (kts. kuva 4, Rada 320 cx). Käännä sekoitin auki paineen tasaamiseksi ja että loppuvesikin tulee ulos. 2. Irrota termostaatin nuppi kuusiokolo-avaimella. Irrota myös lämpötilojen osoitinrengas sekä keskiörengas. 3. Irrota termostaattiosan kiinnitysruuvit (6 kpl), jotka kiinnittävät sen runkoon. 4. Käytä sopivaa työkalua, joka sopii osassa oleviin syvennyksiin ja vedä osaa ulos rungosta (kts. kuva 3). 5. Irrota termostaattiosa rungosta.

24 24 runko ohjaimet lämpötilan säätönupin kara lämpötilojen osoitinrengas termostaattiosan sisäosat termostaatin nuppi ruuvi ruuvi H ja C merkinnät. Varmista, että H on liitetty kuuman veden tulopuolelle ja vastaavasti C kylmälle puolelle. keskiörengas Syvennykset helpottavat ulosvetoa Kuva 3. Termostaattiosan irrottaminen 3 mm kuusiokoloavain Puhdistus ja osien uusiminen 6. Sekoittimen sisäpintojen on oltava puhtaat ennen termostaattiosan uudelleen asennusta. Huuhtele se huolellisesti puhtaalla vedellä, jotta kaikki lika irtoaa. Älä käytä mitään hiovia aineita. 7. Puhdistuksen saa tehdä ainoastaan puhtaan, juoksevan veden alla. Älä käytä kalkin tai kattilakiven poistoon tarkoitettuja aineita mihinkään 320 sekoittimen osiin. Termostaattiosan sisäosia ei voi huoltaa erikseen eikä purkaa osiin. Sisäosia ei voi testata erikseen, huollon tarve tulisi arvioida osana yleistä käyttötarkistusta; katso Käyttöönotto tarkistukset. 8. Tarkista kaikki näkyvät tiivisteet ja uusi tarpeen vaatiessa. Varo vahingoittamasta tiivisteiden uria.

25 25 Uudelleen kasaus 9. Paikanna sekoittimen kuuman veden tulo ja aseta termostaattiosa paikoilleen Huom! Aseta merkki H kuuman veden tulon mukaisesti samoin C kylmälle vedelle. (kts. kuva 3). Aseta termostaattiosan ohjaimet syvennyksiin ja työnnä varovasti takaisin. Varmista, että sisääntuloaukkojen tiivisteet pysyvät paikoillaan. 10. Kierrä 6 ruuvia paikoilleen ja kiristä. 11. Aseta lämpötilan osoitinrengas paikoilleen. 12. Käännä sulkuruuvia ja sulkulevyjä 90 C (vain Rada 320cx) tuloveden aukaisemiseksi ja tarkista samalla etteivät tiivisteet vuoda. 13. Ennen termostaatin nupin asettamista, lämpötila on asetettava uudelleen: (kts. Käyttöönotto). 14. Aseta termostaatin nuppi paikoilleen ja kiristä ruuvilla. Takaiskuventtiilien huolto Huom! Tämä koskee vain Rada 320 cx ja 320 oem malleja. Rada 320 cf mallin huolto on erilainen. Jos kuumaa vettä pääsee kylmän hanan puolelle tai päinvastoin, on se merkki siitä että takaiskut on välittömästi tarkistettava ja tarvittaessa vaihdettava uusiin. Rada 320 cx 1. Sulje veden tulo kääntämällä sulkuruuvista (kts. kuva 4). Avaa sekoittimen hana loppuveden poistumiseksi ja paineen tasaamiseksi. 2. Irrota lukkoruuvit ja takaiskut pidikkeistään. Huom! Tarpeen vaatiessa irrota myös ruuvit, jotka kiinnittävät sekoittimen seinälevyyn. Näin saat lisätilaa takaiskujen irrottamiseksi. 3. Irrota takaiskujen pidikkeiden lukkoruuvit ja irrota pidikkeet. 4. Kierrä takaiskujen pesät irti. 5. Työnnä takaiskut irti.

26 26 Takaiskuventtiiliä ei voi huoltaa. Jos siinä on kulumia tai vikoja on se uusittava. Sulkuruuvi auki kiinni Seinälevy lukkoruuvi Runko sulkuruuvi sulkulevyt avain lukkoruuvit lukitusruuvi V-urassa takaiskuventtiil venttiilipesä pidike Takaiskuventtiilit Kuva Kasaa venttiili käänteisessä järjestyksessä. 7. Käännä sulkuruuveja 90 C (kts. kuva 4) veden aukaisemiseksi. Tarkista liitokset, ettei niissä ole vuotoja.

27 27 Rada 320 oem 1. Sulje veden tulo sekoittimeen. Avaa sekoittimen hana ja anna lopun veden valua ulos. 2. Irrota tuloputket takaiskujen pesistä. 3. Poista lukitusrenkaat pesistä. 4. Vedä takaiskut ulos. Takaiskuja ei voi huoltaa, joten kuluneet tai rikkoutuneet on vaihdettava uusiin. 5. Kokoa takaisin käännetyssä järjestyksessä. 6. Yhdistä tuloputkiin ja tarkista liitokset vuotojen varalta. runko takaiskuventtiili sisääntulo venttiilipesä lukitusrenga Takaiskuventtiilit Kuva 5.

28 28 Huolto - sihdit Ainoastaan Rada 320 cx Huom! Rada 320 oem ja 320 cf mallien sihtien huolto on erilainen. Sihtien tukkeutuminen voi aiheuttaa virtauksen vähenemisen sekä huonontaa lämpötilojen säätöä. Siksi on tärkeätä puhdistaa ja tarvittaessa vaihtaa sihdit puolen vuoden välein. Tarvikepakkaus, jossa on kaksi sihtiä ja kaikki tarvittavat tiivisteet on saatavana varaosana. 1. Sulje vedentulo sekoittimeen kääntämällä sulkuruuvia 90 (kts. kuva 4). Avaa sekoittajan hana, jotta paine tasaantuu ja loppuvesi valuu ulos. 2. Löysää ja irrota sihdin kansi. 3. Irrota sihtiosa vetämällä. 4. Puhdista ne juoksevan veden alla, tai uusi tarvittaessa. 5. Asenna takaisin paikoilleen käännetyssä järjestyksessä. 6. Avaa sulut ja tarkista vuotojen varalta. sulku levyt pidike sihti sulkuruuvi sihdin kansi Sihtien puhdistus Kuva 6.

29 29 VARAOSAT 320 cx malli Runko Termostaattiosa Termostaatin sisäosa Keskiörengas Adapteri, naaras Tiivistepakkaus osat merkattu A:lla Ruuvipakkaus osat merkattu B:llä Seinälevy pakkaus, osat merkattu C:llä Sihtipakkaus Tulopuolen yhdisteet kokoelma Takaiskupakkaus osat merkattu D:llä Pidikepakkaus osat merkattu E:llä Sulut Termostaatin nuppi Sihdin kansi mm kuusiokoloavain

30 oem Varaosalista Runko Lämpötilan osoitinrengas Termostaattiosa Keskiörengas Sisääntulo adapteri uros Ulostulo, adapteri uros Tiivistepakkaus osat merkattu A:lla Ruuvipakkaus osat merkattu B:llä Seinälevy pakkaus, osat merkattu C:llä Takaiskupakkaus osat merkattu D:llä Termostaatin nuppi kansi kuusiokoloavain

31 cf Varaosalista Runko Lämpötilan osoitinrengas Termostaattiosa Keskiörengas Adapteri, naaras Tiivistepakkaus osat merkattu A:lla Ruuvipakkaus osat merkattu B:llä Seinälevy pakkaus, osat merkattu C:llä Termostaatin nuppi Kansi mm kuusiokoloavain

32 32 Lisätarvikkeet X Conversion Kit (muunnospakkaus) on saatavana käytettäväksi 320 cx:ään.

ORAMIX. deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands suomi svenska dansk norsk eesti... 20

ORAMIX. deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands suomi svenska dansk norsk eesti... 20 ORAMIX deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands... 10 suomi... 12 svenska... 14 dansk... 16 norsk... 18 eesti... 20 ðóññêèé 22 polski... 24 150±23 mm 1. 150±3 mm 40 G 3/4 2. 44 G 3/4 160mm 3.

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

3590050/2 IM-P359-01 CH Issue 2 DN15 - DN100 QL43D, QL43M, QL73D ja QL73M kolmitieventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuustiedote 2. Toiminta 3. Asennus ja käyttöönotto 4. Huolto 5. Varaosat

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan.

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan. Laadukas pallosulkuventtiili LENO MSV-S Kuvaus LENO TM MSV-S on pallosulkuventtiili kaikille LENOtuoteryhmän kertasääteisille linjasäätöventtiileille. LENO TM MSV-S-venttiiliä voidaan käyttää myös laadukkaana

Lisätiedot

Lattialämmityksen jakotukki

Lattialämmityksen jakotukki INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE POLYMER Asennusohje Lattialämmityksen jakotukki Polymer 1 Tietoja lattialämmityksen jakotukista Polymer Floorén lattialämmityksen jakotukki Polymer on valmistettu

Lisätiedot

Fig 1, Fig 12, Fig 13, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje

Fig 1, Fig 12, Fig 13, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje 160055/1 IM-S60-17 ST Issue 1 Fig 1, Fig 12, Fig 1, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan.

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan. Laadukas pallosulkuventtiili LENO MSV-S Kuvaus LENO TM MSV-S on pallosulkuventtiili kaikille LENOtuoteryhmän kertasääteisille linjasäätöventtiileille. LENO TM MSV-S-venttiiliä voidaan käyttää myös laadukkaana

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B Kuva 1 Tyyppi 44-6B Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI Painos huhtikuu 2003 SISÄLLYS SISÄLLYS Sivu 1 Rakenne ja toiminta.......................... 4 2 Asennus................................

Lisätiedot

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen jossa käsitellään sähkö-ja

Lisätiedot

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje Vähentää epäpuhtauksia Luotettava ja turvallinen Useita eri kokoja MYYJÄ AQVA Finland Oy Haukilahdenkatu 4 Helsinki - 00550 Puh: 010 321 5080

Lisätiedot

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje Vähentää epäpuhtauksia Luotettava ja turvallinen MYYJÄ AQVA Finland Oy Haukilahdenkatu 4 Helsinki - 00550 Puh: 010 321 5080 Sähköposti: myynti@aqva.fi

Lisätiedot

AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 0107050/1 IM-P010-08 ST Issue 1 AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje

HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0601050/1 IM-P060-04 ST Issue 1 HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Käyttö 6. Huolto 7. Varaosat IM-P060-04 ST Issue

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SE - 140 SE - 200 SE - 250 SE - 300 SE - 400 Käyttövesivaraaja Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on tarkastettava

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Venttiilin säätö perustuu vahvaan termostaattiin ja sen vastavoimana olevan jousen toimintaan. Näillä ohjataan messingistä säätölautasta.

Venttiilin säätö perustuu vahvaan termostaattiin ja sen vastavoimana olevan jousen toimintaan. Näillä ohjataan messingistä säätölautasta. 5 5 5 TERMOSTAATTISET PATTERIVENTTIILIT Oras Stabila Yleistä Oras Stabila on esisäädettävä termostaattinen patteriventtiili, joka on tarkoitettu käytettäväksi pumppukiertoisessa kaksiputkijärjestelmässä.

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet JLI Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus, Verholevyjen

Lisätiedot

Yleistä. Tekniset tiedot. Lämpimän käyttöveden omavoimainen säätöventtiili 2001.01

Yleistä. Tekniset tiedot. Lämpimän käyttöveden omavoimainen säätöventtiili 2001.01 TOUR & ANDERSSON AB QUALITY AND ENVIRONMENT SYSTEM Certification of Registration Number 2125 and 2125 M Certified by SP TA-Therm 6-15-5 FI Lämpimän käyttöveden omavoimainen säätöventtiili 2001.01 Yleistä

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

Omavoimaiset säätimet on suunniteltu integroitaviksi suoraan lämmönsiirtimeen. Niiden avulla lämmönsiirrin säätää käyttöveden lämmitystä.

Omavoimaiset säätimet on suunniteltu integroitaviksi suoraan lämmönsiirtimeen. Niiden avulla lämmönsiirrin säätää käyttöveden lämmitystä. Tekninen esite Lämmönsiirtimen omavoimaiset säätimet (PN16) PM2+P Suhteellinen virtaussäädin, jossa sisäänrakennettu p -säädin (NS) PTC2+P Virtauksen mukaan toimiva lämpötilansäädin, jossa sisäänrakennettu

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

Aurinkovedenlämmitin Warmtech

Aurinkovedenlämmitin Warmtech Aurinkovedenlämmitin Warmtech Käyttöohje / ver.1.1 Nettimyynti.fi / Säästötalo X.3.2018 Sivu 1 Yleinen kuvaus Aurinkovedenlämmitin on tarkoitettu käyttöveden lämmittämiseen aurinkokeräimien avulla esim.

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

Rp [ ] Sv min. [ ] C215QPT-B 15 1/ C215QPT-D 15 1/ C220QPT-F 20 3/ C225QPT-G [ ]

Rp [ ] Sv min. [ ] C215QPT-B 15 1/ C215QPT-D 15 1/ C220QPT-F 20 3/ C225QPT-G [ ] Tekninen tuote-esite Paineriippumaton vyöhykeventtiili, 2-tie, Sisäkierre Suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Ilmanvaihtokoneiden ja lämmitysjärjestelmien vesivirtojen säätöön. Toimilaitteen

Lisätiedot

Lattialämmitysjakotukki 1

Lattialämmitysjakotukki 1 INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE ROSTFRI Asennusohjeet Lattialämmitysjakotukki 1 Ruostumaton teräs 1 Tietoa ruostumattomasta 1 jakotukista Ruostumaton 1 jakotukki Flooré on valmistettu ruostumattomasta

Lisätiedot

Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen

Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen FED säädin Sarjasäätö jäähdytykseen ja lämmitykseen Products FED-IF:anturilla FED-FF:irtoanturilla FED säädintä käytetään järjestelmissä joissa jäähdytys- ja lämmityspiiriä halutaan säätää yhdellä säätimellä.

Lisätiedot

Asennusohje. Lämmityksen säätöryhmä LSR Si

Asennusohje. Lämmityksen säätöryhmä LSR Si Asennusohje Lämmityksen säätöryhmä LSR Si Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Toimitussisältö... 3 3. Lämpötila-anturi... 3 4. Liitännät / mitat... 4 5. Periaatekaaviot... 5 6. Sähkökaaviot... 6 7. Pumppu-

Lisätiedot

Asennusohje. Lämmityksen säätöryhmä LSRSi 1-6

Asennusohje. Lämmityksen säätöryhmä LSRSi 1-6 Asennusohje Lämmityksen säätöryhmä LSRSi 1-6 2 www.gebwell.fi v1.1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 4 2. Toimitussisältö... 4 3. Lämpötila-anturi... 4 4. Liitännät / mitat... 5 5. Periaatekaaviot... 6 6.

Lisätiedot

Fig 3, 7, 33, 34, 36, 3616, 37, 3716 ja Fig 1738 roskasihdit laippaliitännöin Asennus- ja huolto-ohje

Fig 3, 7, 33, 34, 36, 3616, 37, 3716 ja Fig 1738 roskasihdit laippaliitännöin Asennus- ja huolto-ohje 16352/3 IM-S6-18 ST Issue 3 Fig 3, 7, 33, 34, 36, 3616, 37, 3716 ja Fig 1738 roskasihdit laippaliitännöin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472 LEIVÄNPAAHDIN METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A 4560470, 4560472 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 04.04.2012 04.04.2012 Leivänpaahdin METOS Tempo SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

Tyyppilistaus. Tekniset tiedot

Tyyppilistaus. Tekniset tiedot Tekninen tuote-esite R2..xx-S.. Säätöpalloventtiilit, 2-tie, sisäkierteellä voimiin ja suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Ilmanvaihtokoneiden ja lämmitysjärjestelmien vesivirtojen säätöön

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SB - 200 SB - 250 SB - 300 SB - 400 Käyttövesivaraaja kahdella kierukalla Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on

Lisätiedot

TA-COMPACT-P. Maksimirajoitus- ja säätöventtiilit pienille päätelaitteille Painevakioitu virtauksen maksimirajoitus- ja 2-tie säätöventtiili (PIBCV)

TA-COMPACT-P. Maksimirajoitus- ja säätöventtiilit pienille päätelaitteille Painevakioitu virtauksen maksimirajoitus- ja 2-tie säätöventtiili (PIBCV) Maksimirajoitus- ja säätöventtiilit pienille päätelaitteille Painevakioitu virtauksen maksimirajoitus- ja 2-tie säätöventtiili (PIBCV) IMI TA / Säätöventtiilit / Painevakioitu virtauksen maksimirajoitus-

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI

KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI KÄYTTÖOHJEET HYDRAULITUNKKI TEKNISET TIEDOT Malli Nostovoima (Tonnia) Minimi korkeus Nostokorkeus Säätökorkeus Nettopaino (kg) T90204 2 181 116 48 2.9 T90304 3 194 118 60 3.6 T90404 4 194 118 60 3,6 T90504

Lisätiedot

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Suihkukaapit on valmistettu seuraavien direktiivien mukaisesti: Matalajännite 2006/95/EEC Yhdenmukaisuus kyseisen direktiivin kanssa taataan seuraavilla harmonisointinormeilla:

Lisätiedot

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen

Lisätiedot

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon.

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon. Tetratec In 300 plus / In 400 plus / In 600 plus / In 800 plus / In 1000 plus Hyvä asiakas, onnittelemme teitä uuden ja tehokkaan Tetratec akvaariosuodattimen valinnasta. Tetratect IN plus sisäsuodatin

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W03 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet

Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet Sisältö: Kuulokoje sivu 2 Kuulokojeella kuuntelu sivu 3 Äänenvoimakkuuden säätö sivu 4 Pariston vaihto sivu 4 Kuulokojeen hoito sivu 6 Käyttöohje Dynamic, yksilölliset

Lisätiedot

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN.

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. PAKKAUKSEN MUKANA TULEVA SUODATIN ON ASENNETTAVA KYLMÄVESILIITÄNTÄÄN. KATSO SIVU 4, KUVA 1 (SUODATIN NRO 12) MAKSIMI PAINE ILMAN

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE HÖGFORS 31300CS SARJA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE HÖGFORS 31300CS SARJA HÖGFORS 06/06/2014 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä... 2 Kuljetus ja varastointi... 3 Nostaminen... 4 Venttiilin paikka putkistossa... 5 Suositeltava asennustapa... 10 Hitsaus... 11 Huuhtelu... 12 Käyttöönotto...

Lisätiedot

FT14 uimurilauhteenpoistimet ½" (DN15) - 1" (DN25) Asennus- ja huolto-ohje

FT14 uimurilauhteenpoistimet ½ (DN15) - 1 (DN25) Asennus- ja huolto-ohje 1440013/9 IM-S02-13 ST Issue 9 FT14 uimurilauhteenpoistimet ½" (DN15) - 1" (DN25) Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto

Lisätiedot

DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT

DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT DRV LINJASÄÄTÖVENTTIILIT DRV VODRV Lämmitysverkostoissa on usein ongelmia, kun edellytetään tietty virtaama kuhunkin yksittäiseen liittymään. Tämä johtuu virtausvastusten eroista

Lisätiedot

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi.

Asennus Huomio: joitain osia on saatettu asentaa valmiiksi. Osan puuttuessa tarkasta ensin onko se asennettu valmiiksi. Asennus Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen asennuksen aikana. Suluissa oleva luku on osan avainnumero. Sulkuja seuraa asennuksessa vaadittavien osien lukumäärä. Huomio: joitain osia on

Lisätiedot

VD215-VD232 2-tieventtiili/PN25

VD215-VD232 2-tieventtiili/PN25 VD215VD232 2tieventtiili/PN25 TUOTETIEDOT KÄYTTÖTARKOITUS VDventtiilit on suunniteltu käytettäviksi erityisesti kaukolämmönvaihtimissa (korkeat lämpötilat ja paineet) lämmityksen ja lämpimän käyttöveden

Lisätiedot

Käytettäväksi 430TB pistokepään kanssa, 434TB pistokepäätteen kanssa tai 300PBM rinnankytkentäpäätteen kanssa Sisältö (1, 2 tai 3 kpl) :

Käytettäväksi 430TB pistokepään kanssa, 434TB pistokepäätteen kanssa tai 300PBM rinnankytkentäpäätteen kanssa Sisältö (1, 2 tai 3 kpl) : IS90832-ENG - 300SA-TB/Eq 15 Tammikuu 2014 - Revisio 5 - korvaa version 14 Helmikuu 2012 Sivu 1 / 5 HUOMIO: Lue ohjeet kokonaan ja huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Ylijännitesuojan asennusohje

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet Tekninen tuote-esite D6..W Läppäventtiili kierteettömillä korvakekiinnikkeillä Avoimiin ja suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Lämmitys- ja jäähdytyskojeiden auki-kiinni -sovelluksiin Yleiskuvaus

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SW - 100 SW - 120 SW - 140 SW - 200 SW - 250 SW - 300 SW - 400 Käyttövesivaraaja yhdellä kierukalla Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan.

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 0256350/1 IM-P025-02 ST Issue 1 SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista

Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lue asennusohje huolellisesti aina ennen asentamisen aloittamista Lamellikisko on koottu valmiiksi, ja pakattu pahviin. Lamellikankaat ja osat on pakattu erilliseen laatikkoon. Kankaissa on valmiina ripustushengarit.

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

S1, S2, S3, S5, S6, S7, S8, S12 ja S13 vedeneroittimet Asennus- ja huolto-ohje

S1, S2, S3, S5, S6, S7, S8, S12 ja S13 vedeneroittimet Asennus- ja huolto-ohje 0231150/2 IM-P023-55 ST Issue 2 S1, S2, S3, S5, S6, S7, S8, S12 ja S13 vedeneroittimet Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6.

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT

Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT 1. Yleistä Patteripiirin toisiopuolella olevan kiertopumpun avulla varmistetaan jäätymisvahtitoiminto, kun käytetään pattereita, joissa ei ole jäätymishalkeamissuojaa.

Lisätiedot

Toimintatiedot Virtausaine Kylmä ja lämmin vesi, glykolia enintään. 50% Paineluokka ps 1600 Sulkupaine ps 1400 Paine-ero pmax

Toimintatiedot Virtausaine Kylmä ja lämmin vesi, glykolia enintään. 50% Paineluokka ps 1600 Sulkupaine ps 1400 Paine-ero pmax Tekninen tuote-esite R3..xx-S.. Suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Ilmanvaihtokoneiden ja lämmitysjärjestelmien vesivirtojen säätöön Ilmakuplatiivis ( - ) Yleiskuvaus Tyyppi kvs [ m3/h]

Lisätiedot

MK 36/51 Käyttöohje

MK 36/51 Käyttöohje MK 36/51 Käyttöohje 810840-00 Lauhteenpoistimet MK 36/51 Määräystenmukainen käyttö Lauhteenpoistimia MK 36/51 saa käyttää ainoastaan lauhteen poistoon vesihöyrystä. Turvaohjeet Laitteen saa asentaa vain

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W02 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

VB14 ja VB21 alipainesuojat Asennus- ja huolto-ohje

VB14 ja VB21 alipainesuojat Asennus- ja huolto-ohje 0190150/1 IM-P019-05 ST Issue 1 VB14 ja VB21 alipainesuojat Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus VB14 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto VB21 7. Varaosat

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

TD45 termodynaaminen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

TD45 termodynaaminen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 0685255/1 IM-P068-47 ST Issue 1 TD45 termodynaaminen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

TA-MATIC. Sekoitusventtiilit Omavoimainen termostaattinen lämpimän käyttöveden sekoitusventtiili

TA-MATIC. Sekoitusventtiilit Omavoimainen termostaattinen lämpimän käyttöveden sekoitusventtiili TA-MATIC Sekoitusventtiilit Omavoimainen termostaattinen lämpimän käyttöveden sekoitusventtiili IMI TA / Käyttövesiventtiilit / TA-MATIC TA-MATIC Kerrostalojen ja vastaavien käyttövesijärjestelmien lämpimän

Lisätiedot

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069

Sähkösavustin 230V-50Hz 1250W. Malli:35069 Sähkösavustin 230V-50Hz 250W Malli:35069 322 luettelo: A Runko E Vastusyksikön kelkka B Jalat 4 F Vastusyksikkö C Kansi G Purualusta H Alustalevy I Savustinritilä 2 K 4.5mm mutteri L Ritilän ulosvetokah

Lisätiedot

0222050/1 IM-S32-04 ST Issue 1 Yksi- ja kaksilasiset näkölasit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio yksilasinen näkölasi SG13 näkölasi kaksilasinen näkölasi SG253 näkölasi

Lisätiedot

Omavoimainen lämpötilansäädin. Paluuveden lämpötilanrajoitin Tyyppi 3 D Tyyppi 4 E. Asennus- ja käyttöohje EB 2080 FI

Omavoimainen lämpötilansäädin. Paluuveden lämpötilanrajoitin Tyyppi 3 D Tyyppi 4 E. Asennus- ja käyttöohje EB 2080 FI Omavoimainen lämpötilansäädin Paluuveden lämpötilanrajoitin Tyyppi 3 D Tyyppi 4 D/4 E Tyyppi 3 D Tyyppi 4 E Asennus- ja käyttöohje EB 2080 FI Painos Joulukuu 2011 Sisällysluettelo Sisältö 1 Rakenne ja

Lisätiedot

BPT13 termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

BPT13 termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1229250/ 4 IM-P122-02 ST Issue 4 BPT13 termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje BPT13A ja BPT13AX BPT13UA BPT13S ja BPT13SX BPT13US 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus

Lisätiedot

Uusi FWB500 ilmakiväärisi on toimitettu tehdaspakkauksessa, jota voit käyttää jatkossa säilytys- ja kantolaukkuna.

Uusi FWB500 ilmakiväärisi on toimitettu tehdaspakkauksessa, jota voit käyttää jatkossa säilytys- ja kantolaukkuna. KÄYTTÖOHJE FEINWERKBAU 500 ILMAKIVÄÄRI Ennen aseen käyttöä Lue tämä käyttöohje huolellisesti ja säilytä se myöhempää käyttöä varten. Aseesi toimii moitteettomasti vain jos käsittelet sitä oikein ja huollat

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino.

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino. 1(4) Tarkastus Sammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten sään vaihteluille, kosteudelle tai tärinälle,

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

AKH-keräin Kokoamisohje (Versio 1.0)

AKH-keräin Kokoamisohje (Versio 1.0) AKH-keräin Kokoamisohje (Versio 1.0) Sisällys 1. Turvallisuus 2. Kuljettaminen 3. Tuoteseloste 4. Pakkaus ja sisältö 5. Kokoaminen ja asentaminen 6. Järjestelmän kytkeminen 1. Turvallisuus Tuotetta käsiteltäessä

Lisätiedot

AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1492050/1 IM-P149-13 ST Issue 1 AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta

Lisätiedot

dametric AGS-anturi HUOLTOKÄSIKIRJA AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8)

dametric AGS-anturi HUOLTOKÄSIKIRJA AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8) dametric AGS-anturi AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8) Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Anturin asennus ja poisto... 3 3 Kotelon ja putken välinen liitos... 4 4 Kärjen ja kotelon välinen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 8685942 1.0 Kattokiskot J8401014 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000161 J8401006 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin

Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin Näiden ohjeiden kaikki kohdat on luettava huolellisesti läpi ja kaikki ohjeet huomioitava. Ennen asennustöiden alkua tulee suodatinlaitteen täydellinen toimitus

Lisätiedot

HM ja HM34 avouimurilauhteenpoistimet Asennus- ja käyttöohje

HM ja HM34 avouimurilauhteenpoistimet Asennus- ja käyttöohje 0670350/1 IM-S03-11 ST Issue 1 HM ja HM34 avouimurilauhteenpoistimet Asennus- ja käyttöohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio HM mallit 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto

Lisätiedot

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet

BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER. Asennus- ja käyttöohjeet BAARIKYLMÄKALUSTE BARCOOLER Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 1 LAITTEEN TOIMITUS... 1 YKSIKÖIDEN MITAT... 2 ASENNUS... 3 Ohjeita asentajalle... 3 Asennus... 3 Ovien avautumissuunnan

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1

ASENNUSOPAS. Digitaalinen painemittari BHGP26A1 ASENNUSOPAS Digitaalinen painemittari BHGP6A BHGP6A Digitaalinen painemittari Asennusopas SISÄLLYS Sivu ASENNUS Varusteet... Asennus... Asennustoimenpiteet... Käyttötarkistus... 3 Vianetsintä... 3 LUE

Lisätiedot

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY 25.2.2019 Kaukora Oy 2019 APUWATTI Käyttöohjekirja 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 TOIMINTAKUVAUS... 4 3 ASENNUS... 4 4 SÄHKÖASENNUS... 5

Lisätiedot