Savukosken kunnanvirasto. Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Savukosken kunnanvirasto. Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen"

Transkriptio

1 Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstaina klo 19:06 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen KÄSITELTÄVÄT ASIAT Ahtinen Arto, esittelijä/pöytäkirjan pitäjä Aarrevaara Mauri, kunnanjohtaja ( :t 50-54) Halonen Jouni, kunnanhallituksen puheenjohtaja ( :t 50-54) Räsänen Vuokko, nuoriso-liikuntasihteeri ( :t 47-54) 47 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 48 Pöytäkirjantarkastajien valinta 49 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 50 Tiedoksi sivistyslautakunnalle 51 Viranhaltijapäätökset ja opetustoimen johtokunnan kokous 52 Vuosikatsaus 1-9 / Sivistystoimen hallinnon talousarvio 2015, TS-2016 ja TS Vapaa-ajan toimen talousarvio 2015, TS-2016 ja TS Vapaan sivistystoimen talousarvio 2015, TS-2016 ja TS Opetustoimen talousarvio 2015, TS-2016 ja TS-2017 Vuorotteluvapaa-anomus, englannin ja venäjän lehtori (ja sijaisen valitseminen) Muut asiat

2 47 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Siv.ltk 47 Rehtori: Puheenjohtaja avaa kokouksen, toteaa sen laillisesti kokoon kutsutuksi (kokousaika sovittu kokouksessa, listat lähetetty 9.10.) ja päätösvaltaiseksi. Sivistyslautakunta: Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 19:06, totesi sen laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (läsnä 3 jäsentä). 48 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Siv.ltk 48 Rehtori: Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Petteri Pulska ja Jorma Pääkkö. Sivistyslautakunta: Valittiin Jorma Pääkkö ja Sari Kuosku 49 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Siv.ltk 49 Rehtori: Sivistyslautakunta käsittelee pykälät Sivistyslautakunta: Todettiin, että pykäliin 53 ja 54 on pöydälle jaettu uutta tekstiä. Hyväksyttiin.

3 50 TIEDOKSI SIVISTYSLAUTAKUNNALLE Siv.ltk 50 Opetus- ja kulttuuriministeriö 1. Ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishakuaikataulu 2015 (OKM 7/452/2014) Opetushallitus 2. Perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteet (lausuntopyyntö) 3. Uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetuksen sekä uskonnollisten tilaisuuksien järjestäminen lukiossa 4. Koulutusesitteitä: - oppimisen arviointi uudessa ops:ssa (tukea tarvitsevat oppilaat) - taito- ja taideaineet perusopetusuudistuksessa - kansalliset peruskoulupäivät 2014 (tulevaisuuden peruskoulu) - oppilas- ja opiskelijahuollosta kohti uutta opiskeluhuoltoa (kansalliset kehittämispäivät XIV) Lapin aluehallintovirasto 5. Tilastokyselyt sivistystoimesta Lasten ja nuorten liikunnan paikallisten kehittämishankkeiden avustukset Savukosken kunta 7. Rehtori on neuvoteltuaan henkilöstön kanssa siirtänyt iltiksen toiminnan sivistyslautakunnan ehdotuksen mukaisesti Koulukeskukseen. Kotiluolaksi osoitetaan esiopetuksen tilat. Muut 8. Poliisi: Koulukiusaus on rikos juliste koulujen seinille 9. Suomen Taiteilijaseura: Neuvoja prosenttiperiaatteen toteuttamiseen 10. Allianssi: Hupparikansan puolella esite (jaettu jäsenille) 11. Opettaja-lehti nro 35 (jaettu jäsenille) Rehtori: Tiedoksi lautakunnalle. Sivistyslautakunta: Rehtori lisäsi tiedoksi keväältä 2014 äidinkielen arviointi tuloksen, jonka mukaan Korvatunturin koulu 9. luokan tulos oli valtakunnan keskitasoa parempi. Jouni Halonen ja Mauri Aarrevaara saapuivat kokoukseen kello 19:10. Keskusteltiin kohdista 6 (ei haettu rahaa) ja kohdasta 7 (rehtori selosti järjestelyt eri toimijoiden osalta). Merkittiin tiedoksi.

4 51 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA OPETUSTOIMEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Siv.ltk 51 Liitteet Lautakunnan päätöksen / 5 mukaan viranhaltijapäätökset tuodaan tiedoksi lautakunnalle aina seuraavassa kokouksessa. Sivistystoimiston päällikkö, rehtori, vararehtorit, nuoriso-liikuntasihteeri ja kulttuurisihteeri ovat myöntäneet virkavapauksia sekä tehneet muita viranhaltijapäätöksiä ajalla oheisten liitteiden mukaan. Rehtoritiimi on edellisen lautakunnan kokouksen jälkeen kokoontunut ja ja käsitellyt - ajankohtaiset asiat kunnassa ja opetustoimessa (joka kerta) - lukuvuoden työn järjestelyyn liittyvät asiat - oppilashuotoryhmän työskentelyn organisointia (koulun arjen tason toiminta on kohdillaan, mutta kunnan moniammatillinen työskentely ontuu sosiaalitoimen edustajan osalta, koska kuraattori puuttuu) - tietotekniikkalaitteiden toimivuus kiusaa turhan paljon opetuspuolta - musiikin opetusta pohdittu joka palaverissa - OPETVT-koulutuskokonaisuuteen osallistuminen - OSAAVA hankkeen hyödyntäminen opetussuunnitelmatyössä - Älypuhelimien räpläily oppituntien aikana (lukiota myöten) häiritsee opetuksen tavoitteiden saavuttamista => mietittiin ohjeistusta asiaan - Samoin oltiin huolestuneita ns. älypuhelimien yöpäivystyksestä ja/tai SoMe24/7 seikkailuista joidenkin oppilaiden kohdalla, mikä näkyy koulussa väsymyksenä oppitunneilla. Kahta viimeksi mainittua asiaa käsiteltiin myös opettajakunnan kokouksessa, ja päätettiin olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan. Rehtori: Tiedoksi lautakunnalle. Sivistyslautakunta: Keskusteltiin älypuhelimista ja kulttuurisihteerin virkavapauden vaikutuksista esim. joulupukin liikkeellelähtötapahtumaan. Rehtorin mukaan työt hoidetaan tilanteen mukaisilla ratkaisuilla tarvittaessa ostopalvelua hyödyntäen. Merkittiin tiedoksi keskustelun jälkeen.

5 52 VUOSIKATSAUS 1-9 / 2014 Siv.ltk 52 LIITE Talousarvion 2014 täytäntöönpano-ohjeessa kunnanhallitus ( 10 / 2014) on edellyttänyt, että lautakunnat raportoivat kunnanhallitukselle talousarvion toteutumisesta neljännesvuosittain. Lisäksi kunnanvaltuusto on päivittänyt ( 10/ ) toimenpideohjelman talouden tasapainottamiseksi. Siinä kirjatut jotkin toimenpiteet koskevat myös sivistyslautakuntaa. Tulojen kertyminen mennessä: - Tulot ovat kertyneet yli odotusten (myös kerhotoiminnan kehittämisraha 6.000,- euroa on tullut tilille) Menot: - Henkilöstömenosäästön toteuttamiseksi on opetustoimessa jatkettu neuvotteluja rehtoritiimin valmistelulla ja opettajakokousten käsittelyillä. o Syyslukukaudeksi on määrätty kaksi VESO-päivää lauantaiksi, joista opettajat hakivat palkatonta virkavapaata (13.9. ja ). o Yksittäiset opettajat ovat hakeneet tilanteen salliessa palkattomia virkavapauksia siten, ettei sijaista tarvitse palkata tai erityisjärjestelyistä sopimalla. o o Lukiossa opetukseen käytettävää kurssiresurssia pienennettiin. Lisäksi supistettiin tuntikehystä valtuuston hyväksymän tuntijaon alarajaan (ensisijaisesti kuljetusjärjestelyiden sallimissa rajoissa luokkakohtaisesti), mm. musiikin opetus alkaa 3. jakson alusta. o Esiopetuksen syyslukukausi päättyy itsenäisyyspäivään (opettaja lomarahavapaalle) - Opettajien täydennyskoulutuksessa ollaan tiiviisti yhteistyössä Lapin yliopistoon (OPH:n rahoitus) sekä suositaan verkko- ja etäkoulutuksia. OPETVT koulutus hankkeen avulla (kolme eri tasoista ryhmää) haetaan uusien opetussuunnitelmien edellyttämää osaamistasoa. - Kanslistin poissaolo jatkuu, sijaisuusjärjestelyt työpäivien mukaan. - Lukion työllistämisraha säästyy omien toimistotyöjärjestelyiden ansiosta. - Kotitalouden lehtori tekee opetustyötään osa-aikaisena lv Kuljetusjärjestelyissä aiheutuu lisäkustannuksia erilaisten omien sovellusten vuoksi (ei käytetä tilattua taksia vaan ajetaan älykortilla bussissa, kavereita kutsutaan kylään). Liitteenä on toteutumaa henkilöstösäästöistä, josta puuttuu mm. VESO-päivän palkkasäästö. Rehtori: Sivistyslautakunta esittää edellä olevan kunnanhallitukselle tiedoksi talousarvion 2014 toteutumasta../..

6 52 VUOSIKATSAUS 1-9 / 2014 Siv.ltk 52./.. Sivistyslautakunta: Rehtori toi tiedoksi tämänhetkisen tilanteen ( tulostetun raportin): Toimintamenot toteutuneet 72,1 % ja tulot 241,5 %, siten nettototeutuma on 67,7, %. Keskusteltiin henkilöstösäästöjen tilanteesta, jota pidettiin positiivisesti toteutuneena asiana. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen.

7 53 SIVISTYSTOIMEN HALLINNON TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 53 Sivistystoimen hallinto käsittää luottamushenkilöhallinnon ja sivistystoimiston Liite määrärahat. Palkankorotuksen vaikutuksen (+0,4 %) lisäksi on otettu huomioon vuosilomauudistuksen rahoitusosuus, joten vuositasolla palkkoja korotetaan vain 0,15 %. Kun lisäksi otetaan huomioon ns. palkkaperintö (0,4 %), on sopimuskorotusten vaikutus 0,6 % TA-2015:ssä. Mahdollisia kokemus-, tai muita lisiä ei ole huomioitu. Tämä on siis arvioitu kaikissa palkkavarauksissa. KuEL- ja VaEL-maksuissa on käytetty arviota 97 % tämän vuoden tasosta. Kuntaliiton yleiskirjeessä (11/80/2014) indeksikorotuksena 2013=>2014 tulisi käyttää +0,9 % ja kuluttajahintojen 2014=>2015 kasvuna 1,5 % (Kuntatalous 3/2014 julkaisu). Lautakunta Tavoitteena on järjestää opetustoimen, kulttuuri-/museotoimen sekä nuoriso- ja liikuntatoimen luottamushenkilöhallinto pyrkien kokonaisvaltaiseen päätöksentekoon. Luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvauksiin ei varata määrärahaa. Savukoskella on edustajat Kemijärven ja Sodankylän sivistyslautakunnissa, mistä aiheutuviin kustannuksiin määrärahavaraus. Arvioidaan 5 sivistyslautakunnan kokousta. Opetustoimen johtokunta Opetustoimen johtokunnalla on arjen operatiivinen päätöksenteko ja koulutyön järjestelyn asiat mm. opetussuunnitelmatyö. Määrärahavaraus koskee kokousten järjestämistä. Arvio 3 kokousta. Sivistystoimisto Kanslistin palkkaosuutta sivistystoimistossa 50 %: Tavoitteena hoitaa sivistyslautakunnan valmistelu- ja täytäntöönpanotehtävät. Opetustoimen palkanlaskutehtävät ovat virkavapauden vuoksi olleet kunnan palkanlaskennassa. Painopisteenä vuonna 2015 hallinnossa on uuden kuntakohtaisen tuntijaon valmistelu perusopetukseen siten, että opetussuunnitelmatyö pääsee käyntiin konkreettiselta pohjalta. Lukiokoulutuksen kaikki järjestämisluvat tulevat uudelleen haettavaksi vuoden 2015 aikana ja ylioppilaskirjoitusten muuttuminen vaiheittain sähköiseen muotoon tuo muutoksia myös lukioopetuksen arkeen ennakoivasti jo nyt../..

8 53 SIVISTYSTOIMEN HALLINNON TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 53./.. Taloussuunnitelmakausien aikana varaudutaan selvittämään päivähoidon siirtyminen sivistystoimen alaisuuteen lakiuudistuksen voimaantulon yhteydessä. Päiväkodin leasing-vuokrat tulee lisättäväksi jo talousarvioon 2015 loppu vuoden osalta, mikäli valtuusto ( ) päättää hyväksyä työryhmän esitykset uuden päiväkodin rakentamisesta. Rehtori: Sivistyslautakunta esittää varattavaksi hallinnon menoihin liitteen mukaisesti ja kirjattavaksi tuloja 100. Sivistyslautakunta: Rehtori selosti yleisellä tasolla talousarvion valmistelun taustoja sekä päätösesitysten periaatteellista lähtökohtaa: Palkkojen korotus 0,6 % talousarvion palkoissa, KuEL/VaEL maksut huomioitu ohjeen mukaisesti (97 % kuluvasta vuodesta), indeksikorotusta (0,9 % + 1,5 %) ei ole huomioitu määrärahoissa lainkaan. Keskusteltiin useista vuoden 2015 haasteista ja niiden vaatimista resursseista, jotta aikatauluista voidaan pitää kiinni. Selostuksen jälkeen hyväksyttiin.

9 54 VAPAA-AJAN TOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 54 Nuorisotoimi Vuoden 2015 talousarvioesityksessä nuorisotoimen käyttötalousmenoissa varataan viranhaltijan palkkamenojen lisäksi määrärahoja Lapset ja nuoret erämaapitäjässä nuorisotyöhankkeen jatkohankkeelle, alkuvuoden elokuvaviikon toteuttamiseen, hiihtolomaviikon lasketteluretkeen, nuorisotilatoimintaan, nuorisotapahtumien ostopalveluihin, aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaan sekä nuorisokulttuurin edistämiseen. Nuorisopalveluiden määrärahoihin on sisällytetty myös hieman kuntaosuutta nuorten työpajatoimintaan. Pelkosenniemen nuorten työpaja tarjoaa myös Savukosken nuorille mahdollisuuden osallistua pajatoimintaan. Uutena toimintamuotona on tarkoitus käynnistää etsivän nuorisotyön toimintamalli Savukoskella. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa palvelut. Etsivän työn ensisijaisena tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivää nuorisotoimintaa on vuonna 2014 järjestetty 289 kunnassa. Savukoski on yksi niistä harvoista kunnista, joissa hankkeelle ei ole haettu valtionavustusta toiminnan käynnistämiseksi. Hankerahoitukset vuodelle 2015 on jätettävä lokakuun 2014 loppuun mennessä. Hankerahoitusta valmistellaan parhaillaan nuorisotoimessa. Lapset ja nuoret erämaapitäjässä nuorisotyöhanke ja Etsivän nuorisotyön toimintamalli on suunniteltu siten, että yksi palkattu henkilö vastaa molemmista toiminnoista. Etsivä nuorisotyö käynnistyisi helmikuun 2015 alussa ja elokuun 2015 alussa jatkuisi varhaisnuorisotyön toimintamalli. Palkkakustannukset on alustavasti suunniteltu siten, että elokuussa työntekijän palkkakustannuksista 60 % tulisi Etsivän nuorisotyön avustuksista. Iltapäivätoiminnan (ensisijaisesti lk) osallistumismaksuja vuonna 2014 peritään 4,00 /lapsi/iltapäivä (alv 0 %)../..

10 54 VAPAA-AJAN TOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 54./.. Menojen, tulojen ja nettomenojen vertailua: TP 2011 TP 2012 TP 2013 TA 2014 TA 2015 Brutto Palkat Muut Tulot Netto Nuoriso-liikuntasihteeri: Sivistyslautakunta esittää nuorisotoimen talousarvioon vuodelle 2015 menoja euroa ja tuloja euroa. Liikuntatoimi Vuoden 2015 talousarvioesityksessä liikuntatoimen käyttötalousmenoissa varataan viranhaltijan palkkamenojen lisäksi määrärahoja kirkonkylän latujen polttoainekustannuksiin, koulukeskuksen peliareenan jäädytykseen (määräraha ollut aikaisemmin varattuna teknisen toimen talousarviossa) erityisryhmien liikuntapalveluihin, liikuntatapahtumien ostopalveluihin järjestöiltä, lasten aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaan, kesäaikaiseen uimakouluun, terveysliikuntaan ja kilpaurheiluun. Sivukylien latujen kunnossapidon kustannukset on karsittu talousarvioesityksessä. Palveluissa ja tarvikkeissa on myös pienemmät määrärahat käytettävissä edelliseen vuoteen verrattuna. Liikuntapalveluiden määrärahoja on supistettu koska vuoden 2015 talousarviossa on pääpaino nuorisotyössä. Henkilöstömenoissa on KuEL-maksuja euroa entisestä viranhaltijasta. Liikuntatoimen tulot ovat 900 euroa pienemmät kuin vuonna 2014, sillä avustuksia lasten ja nuorten liikunnan kehittämiseen ei haeta syksylle Keväällä 2014 myönnetystä avustuksesta (yhteensä 5000 euroa) kirjataan noin 50 % vuoden 2015 talousarvion tuloihin. Menojen, tulojen ja nettomenojen vertailua: TP 2011 TP 2012 TP 2013 TA 2014 TA 2015 Brutto Palkat Muut Tulot Netto /..

11 54 VAPAA-AJAN TOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 54./.. Nuoriso-liikuntasihteeri: Sivistyslautakunta esittää liikuntatoimen talousarvioon vuodelle 2015 menoja euroa ja tuloja euroa. Kulttuuritoimi Kulttuurisihteeri (koottu ista ): Talousarvioon otetaan seuraavien tapahtumien määrärahavarauksen: o Kuivalihamarkkinat o Savukoski-päivät o Korvatunturin Joulupukin liikkeellelähtö o Savottapäivä 500 Eri tapahtumiin arvioitu määräraha sisältää kaikki toimintakulut. Esim. toimisto-, mainos-, matka-/ majoituskulut, lumityöt, kulttuuripalvelut ym. palveluiden oston ym. mahdolliset menot. Hankitaan kulttuuritoimelle kunnon äänentoistolaitteet (arvio 800,-). Salpalinjan P-paikan infotaulut uusitaan (arvio 600,-). Tulot kertyvät pääosin Kuivalihamarkkinoiden pääsymaksu- ja sponsorituloista. Halutaan satsata Kuivalihamarkkinoihin yhtä paljon kuin tulojakin tulee. Palkkamenoihin sisältyy entisten työntekijöiden KuEL-eläkemaksuja. Menojen, tulojen ja nettomenojen vertailua edellä mainitun perusteella: TP 2011 TP 2012 TP 2013 TA 2014 TA 2015 Brutto Palkat Muut Tulot Netto Museotoimi Kotiseututalo Puistola on pienimuotoisten kulttuuritapahtumien ja vaihtuvien näyttelyiden pitopaikka. Kotiseututalossa on pysyvä museonäyttely, mitä hoidetaan Lapin Maakuntamuseon valvonnassa. Museotoimessa palataan normaaliin toimintaan. Heinäkuu avoinna joka päivä, palkataan koululaisia. Savukoski-viikolla Puistolassa myös kulttuuriohjelmaa, samoin esim. joululaulajaiset. Palkataan kulttuurisihteeri siivoamaan Puistola ja samalla pystyttämään Niliaitta-näyttely yläkerran pikkuhuoneeseen../..

12 54 VAPAA-AJAN TOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 54./.. Kulttuurisihteeri: Sivistyslautakunta hyväksyy museotoimen talousarvioon vuodelle 2015 menoja 3.800,- euroa Kulttuurisihteerin esitys kulttuuritoimen talousarvioksi ei vastaa annettua talousarvion laadintaohjetta. Kulttuuritoimeen on perusteltua osoittaa palkkaratkaisun mukaiset määrärahat sekä ohjeistuksen mukaiset KuELeläkemenoperusteiset varaukset. Muilta osin ehdotetaan pitäytymistä talousarvion valmisteluohjeessa. Nuorisosihteerin valmistelu uudesta hankkeesta (Etsivä nuorisotyö) on puutteellista, joten määrärahan tarvetta ja tarpeellisuutta on vaikea arvioida suoraan talousarvion käsittelyssä. Esimerkiksi hankkeen kokonaiskustannukset, omarahoitusosuus ja kohderyhmäkin jäävät tarkemmin selvittämättä. Lisäksi on syytä huomioida, että Savukoski on Pelkosenniemen vastaavassa hankkeessa mukana jo tällä hetkellä partnerina. Hanke on syytä tuoda erillisenä valmisteluna sivistyslautakunnan käsittelyn, minkä jälkeen se toimitetaan kunnanhallitukselle hankeasiana ratkaistavaksi varsinkin kun hakuaikaakin on runsaasti jäljellä. Rehtori: Sivistyslautakunta 1) esittää vapaa-ajan toimessa seuraavat määrärahavaraukset vuodeksi 2015: Tulot Menot Nuorisotoimi Liikuntatoimi Kulttuuritoimi Museotoimi Yhteensä ) antaa kunnanhallitukselle tiedoksi valmisteilla olevan nuorisotoimen hankkeen, josta päätös tehdään myöhemmin. Sivistyslautakunta: Puheenjohtaja paheksui vapaa-ajan toimen osuuden valmistelutapaa ja välinpitämättömyyttä aikatauluista. Nuoriso-liikuntasihteeri Vuokko Räsänen selosti nuoriso- ja liikuntatoimen asiat ja kulttuurisihteerin poissaolon vuoksi esittelijä kulttuuri- ja museotoimen asiat../..

13 54 VAPAA-AJAN TOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 54./.. Keskustelussa yhteenvetona kirjattiin seuraavat asiat: Nuorisotoimi Keskusteltiin Etsivä nuorisotyö hankkeesta, jonka valmistelun ei nähty täyttävän päätöksentekoon vaadittavaa tasoa. Sivistyslautakunta oli kuitenkin yksimielinen, että hankevalmistelua jatketaan ja hakemus jätetään. Nuoriso-liikuntasihteeri muutti omaa ehdotustaan siten, että nuorisotoimeen varataan nyt vain perustoimintojen määrärahat ilman uuden hankkeen edellyttämiä varauksia. (Tämä vastaa päätösesityksen määrärahaehdotuksia.) Käytiin keskustelu iltiksen osallistumismaksun korotuksesta: Päädyttiin palvelu huomioiden 4,00 euron kertamaksuun. Liikuntatoimi Pienpeliareenan jäädytys uutena menoeränä aiheuttaa leikkauksen sivukylien latukunnostuksessa, jonka toimivuudesta on saatu aikaisempina vuosina kritiikkiä. Keskusteltiin kehittämishankkeisiin haettavista määrärahoista, joita tulee hakea, jos kriteerit täyttyvät. Tällöin asiaesittelytekstin kirjaus (ettei avustuksia haeta v. 2015) poistetaan. Määräajoin myös käyttäjien toiveita olisi hyvä selvittää. Kulttuuritoimi Rehtori kertoi poistaneensa omassa esityksessään kaikki lisäykset, jotka kuluvan vuoden talousarvion päälle oli ehdotettu. Keskusteltiin Salpalinjan infotauluista, savotta-/savukoski-päivän yhdistämisesta/ajankohdasta, kunnan kulttuuri-imagosta yleensä, kunnanrajan perkka-aidoista, tapahtumien ilmoituskuluista vs. SoMen hyödyntämisestä markkinoinnissa. Puheenjohtaja esitti hyväksyttäväksi palkkojen lisäksi seuraavat varaukset: Kuivalihamarkkinat ,- Savotta-/Savukoski-päivä 2.000,- Korvatunturin joulupukin lähtöjuhla 1.500,- Äänentoistolaitteistoa varten 800,- Muut yhteensä ,- Museotoimi Keskusteltiin Puistolan siivousjärjestelyistä, Niliaitta-näyttelystä ja vapaaehtoisesta pääsymaksusta. Määräraha esitetään palautettavaksi aikaisemman suuruisena../..

14 54 VAPAA-AJAN TOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 54./.. Puheenjohtaja päätti keskustelun ja totesi päätösesityksestä poiketun vain kulttuuritoimen Muut määrärahat kohdassa, joten hän tiedustelu asiassa lautakunnan kantaa: Sivistyslautakunta hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan esityksen kulttuuritoimen kohdan Muut määrärahat euroa, josta 200,- euroa sisältyi jo aiempiin varauksiin. Esittelijä tarkensi, että nuorisotoimessa meneillään olevan Erämaan lapset ja nuoret hankkeen määrärahasiirrot vuodeksi 2015 tehdään tilinpäätöksen 2014 lukujen suuruisena (arvio menot 3.000,- / tulot 3.000,-). Tammikuun 2015 toiminta on mitoitettava määrärahojen mukaiseksi. Puheenjohtaja totesi päätökseksi tulleen seuraavan: Sivistyslautakunta 1) esittää vapaa-ajan toimessa seuraavat määrärahavaraukset vuodeksi 2015: Tulot Menot Nuorisotoimi Liikuntatoimi Kulttuuritoimi Museotoimi Yhteensä ) antaa kunnanhallitukselle tiedoksi valmisteilla olevan nuorisotoimen hankkeen, josta päätös tehdään myöhemmin. Jouni Halonen ja Mauri Aarrevaara poistuivat kokouksesta kello 20:58.

15 55 VAPAAN SIVISTYSTYÖN TALOUSARVIO 2014, TS-2015 JA TS-2016 Siv.ltk 55 Sompion kirjasto Kirjastojärjestelmä uusitaan yhdessä Lapin kirjasto ryhmän kanssa. Osaaikaisen kirjastotyöntekijän palkkausta jatketaan 100 %:n työajalla, josta Savukoskelle kohdistuu 30 %. Menettelyllä luovutaan erillisistä sijaisten palkkauksista vuosilomien aikana. Savukoskella tavoitellaan 13,5 lainausta / asukas ja maksuosuudeksi vuonna 2015 on laskettu 17 %. Kehittämistavoitteet ovat kokoelmatyössä aineistokokoelmien ajanmukaistaminen, palveluissa vastataan kysyntään, henkilöstötavoitteena jatkuva kehittäminen ja tehokkuudessa tavoitellaan tarkkaa taloudenpitoa ja resurssien oikeaa kohdentamista. Kansalaisopisto Talousosaan vaikuttavat ensi vuoden valtionosuudet on arvioitu varalta n % pienemmäksi kuin Lopullinen määrä selviää vasta loppuvuodesta. Jos leikkauksia tulee, niin siihen reagoidaan käyttösuunnitelmassa. Valtionosuus tulee suhteessa toteutuneisiin opetustunteihin. Opetustuntitavoitteeksi Savukoskella asetetaan 650 tuntia, tavoitellaan yli 30 kurssia ja opiskelijaa. Vuoden 2015 painopisteeksi on valittu hyvinvoinnin ja terveyteen liittyvän kurssitoiminnan tehostaminen yksilön vastuun lisäämiseksi omasta hyvinvoinnistaan. Toisena on lasten, lapsiperheiden ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. Kurssien ja luentojen järjestämisessä pyritään tavoitteeseen myös verkostomaisen toiminnan kautta. Haetaan hankerahoitusta ikäihmisten opastukseen mobiililaitteiden verkkoasioinnissa ja kirjaston sähköisten julkaisujen käytössä (Kemijärven kirjasto hakijana). Kaiken kaikkiaan euron kuntaosuudella tavoitellaan euron palvelukokonaisuutta. Musiikkiopisto Koillis-Lapin musiikkiopiston jättämä talousarvio esitys on laadittu annettujen ohjeiden mukaisesti. Oppilaspaikat säilytetään 16 oppilaassa. Rehtori: Sivistyslautakunta esittää vapaan sivistystyön talousarvioon 2015 seuraavat määrärahat Kirjastotoimi - Sompion kirjasto Muu kirjastotoimi ja tulot Kansalaisopisto Musiikkiopisto Yhteensä ja tuloja Sivistyslautakunta: Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti.

16 56 OPETUSTOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 56 Kerhotoiminta Kerhotoiminnan kehittämiseen haettu valtionapu on myönnetty ( ) koulutuksen järjestäjälle (=kunnanhallitus) eikä yksittäisille oppilaitoksille. Saadun hankerahan tiliöimiseksi on perustettu oma vastuualue. Saatua avustusta (6.000 ) on käyttämättä, minkä lisäksi kunnalta velvoitetaan omarahoitusosuutta kerhotoiminnan kehittämiseen (2.000 euroa). Kerhotoiminnan kehittämisrahan loppuosuus siirretään vuoden vaihteessa vuodelle 2015 ja kohtaan sallitaan menoina sama määräraha (arvio n. 3000,- euroa). Hankkeen 6. vaihe päättyy siis , minkä jälkeen hankerahoitus päättyy, joten suunnitelmavuosille varattu määräraha kuntaosuudeksi voi olla tarpeeton. Kerhotoiminnan hankkeen koordinoinnista vastaa rehtoritiimi, joka kerää aktiivisesti vihjeitä uusien kerhojen tarpeista. Hankejakson aikana uutena kerhona ovat oppilaskuntakerho peruskoulussa ja pienille oppilaille suunnattu lapsikuoro. Esiopetus Esitys sisältää henkilöstökuluissa lastentarhanopettajan palkkamäärärahan osuuden opetustoimessa. Lisäksi tulevat kuljetuskustannukset ja pienet määrärahat palveluiden ostoon ja aineisiin / tarvikkeisiin. Esiopetuksen kuljetukset on kytketty perusopetuksen koululaiskuljetuksiin, mutta määrärahat kohdennetaan erikseen esiopetukselle vain tilastoissa. Kirjanpidossa on siirrytty kohdistamaan menot esiopetuksen vastuualueen alle: esim. esiopetuksen kirjatilaukset, uimahallimatkat, tarvikehankinnat. Esiopetuksen tavoitteeksi voidaan kirjata lain mukainen kunnan velvollisuus järjestää alueellaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna maksutonta esiopetusta. Painopiste 2015 tulee olemaan keväällä opetussuunnitelmien uudistamisessa. Perusopetus Palkkamäärärahat: 1) rasituksena ovat entisten työntekijöiden KuEL-eläkemaksut mm. kyläkouluilta (vanhat asuntolat, vanhat keittolat ja vanhat talonmiehet/siivoojat) 2) tekstiilityön ja musiikin opetuksen hoitavat sivutoimiset tuntiopettajat 3) palkankorotukset on huomioitu 0,4 % suuruisina alkaen 4) sijaisten palkkausmäärärahan tarpeeseen varataan sama euromäärä 5) pätevän avustajan palkka alakoululle (yht. 11 kk, aikaisemmin 10 kk) Resurssien järjestelyä on tehty Ryhmiksen ja opetustoimen kesken yhtenäisen perusopetuksen hengen mukaisesti. Menettelyssä kouluavustajan palkkausmääräraha varataan perusopetukseen. Vuorottelu- ja virkavapauksien palkat ja lomarahat on huomioitu todennäköisimmän vaihtoehdon mukaan (sis. palkattomia jaksoja)../..

17 56 OPETUSTOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 56./.. (Perusopetus) Painopistealueeksi osoitetaan uuden tuntijaon valmistelu päätöksentekoa varten sekä tuntijaon 2016 mukaisen opetussuunnitelman laatimisen aloittaminen heti perusteiden vahvistamisen jälkeen alkaen alkuopetuksen ja esiopetuksen yhteensovittamisesta. Yhteisissä ovat mm. sairaalakoulun palveluiden ostot. Kirjanpito-ohjeen mukaan muissa kunnissa opiskelevat saulaiset tulee kirjata menona kotikunnassa. Sodankylässä käy koulua kaksi alakoululaista ja yksi yläkoululainen sekä muualla vielä yksi yläkoululainen. Erityisen ja tehostetun tuen tarve on parissa vuodessa kasvanut huomattavasti. Tehtyjen sopimusten kustannukset sisältyvät palveluiden ostoihin (mm. ILO-verkko, leasingit, ohjelmistotuet). Oppikirjoihin ja koulutarvikkeisiin varatuissa määrärahoissa pidättäydytään odottamaan uuden ops:n voimaantuloa. Opettaja- ja harjoitusmateriaaleja on siirretty verkkoon maksullisiksi palveluiksi, samalla on tehtäväkirjoista luovuttu. Luokkien kalustuksen uusiminen on hankinta-aikataulusta myöhässä. Tietotekniikan käyttöjärjestelmän muutoksen (WinXP=>Win8.1) ja oheislaitteiden osalta toteutetaan hankintaohjelmaa, josta tehdään kirjaus myös taloussuunnitelmiin 2016 ja Ohjelmistohankintojen tarve on lähinnä päivittämis- ja tukipalveluissa. Erityisopettajien työpanos on käytettävissä esiopetuksesta lukioon siten, että painopiste on äidinkielen, vieraiden kielten ja matematiikan opetuksessa. Arvioidaan valtakunnallisella otannalla 9.-luokkalaisten matematiikan osaamista. Aluehallintovirastolta saadaan perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen alueellisesta saavutettavuudesta raportit. Kuljetuskustannusten vähentämiseksi on aina syksyisin syytä tarkasteluun. Koulukuljetussopimukset ovat voimassa saakka, joten keväällä tarvitaan uutta kilpailutusta. Nousu Kuosku suunnan aamun linjaautokuljetuksen sopimus päättyy , joten seurataan Lapin ely:n päätöksentekoa. Työllisyysohjelmaan esitetään varattavaksi perusopetukseen yhteisen koulunkäyntiavustajan palkkamäärärahat. Täydennyskoulutuksessa haetaan säästöjä (mm. matka-, majoitus- ja luentokuluihin) suosimalla pienryhmien videoneuvottelu-, etä- ja verkkoopetuksen hyödyntämistä. Täydennyskoulutus lähiopetuksena on kustannustason vuoksi mahdollista lähinnä vain hankkeita hyödyntäen (tärkeimpiä OPETVT- ja OSAAVA-hankkeet)../..

18 56 OPETUSTOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 56./.. Lukio Palkkamäärärahat opetukseen on varattu edellyttäen, että 1) palkankorotukset toteutuvat alkaen (+0,4 %) 2) joitakin kursseja järjestetään parille vuosikurssille (jopa koko lukiolle) suuremman ryhmäkoon saavuttamiseksi ja vuorolukuperiaatteella 3) lyhyen ja pitkän matematiikan kursseja opetetaan osittain yhtä aikaa 4) sijaisten palkkausmäärärahan tarve ennakoidaan saman suuruisena Vuoden 2015 kuljetusmäärärahoissa (ja koulumatkatuessa) ennakoidaan pientä supistumista syksyllä. Kuljetussopimukset ovat voimassa saakka, joten keväällä käydään uusi kilpailutus. Nousu Kuosku suunnan aamun linja-autokuljetuksen sopimus päättyy , joten seurataan Lapin ely:n päätöksentekoa. Lukion vetovoimaisuutta parannetaan hankkimalla lukiolaisille käyttöön oppikirjat ja uusille tulokkaille kannettavat tietokoneet budjettimäärärahoilla. Korotettua (+ 90 %) valtionosuutta on haettu vuodeksi Vuodeksi 2013 saatu erityispiirrekorotus oli 75 % ja tänä vuonna 80 %. Mikäli korotusta ei saada, kursseja vähennetään syksyllä itseopiskelua lisäämällä. Lisäksi on sisäisiä eriä mm. ateriapalvelut keskuskeittiölle, vuokrat tekniselle toimelle sekä jaettuja menoja mm. palveluiden tuottamisessa hallintotoimistolle ja tilakustannuksia tekniselle toimelle. Projektien kautta saatavan tulorahoituksen arvioidaan pienentyvän reilusti. Lukion ja perusopetuksen kustannusjakoa on edelleen korjattu talousarvioesityksessä vastaamaan lähemmäksi todellista tilannetta mm. yhteisten opettajanvirkojen, yhteisten kuljetusten ja yhteisten hankintojen (palvelut ja tarvikkeet) kohdalla. Kanslistin palkka jaetaan opetustoimessa lukion ja perusopetuksen kanssa tasan (ja loput 50 % sivistystoimistolle). Arviointi: Aluehallintovirasto arvioi toisen asteen koulutuksen alueellista saavutettavuutta. Lisäksi suoritetaan omaehtoista vertaisarviointia mm. valtakunnallisilla kokeilla. Täydennyskoulutusta hankitaan mm. ylioppilaskirjoitusten sähköistämisen vuoksi ja opetussuunnitelmien uudistamistyöhön. Lukiokoulutuksen järjestämisluvat tulevat uudelleen hakuun vuoden 2015 aikana, jolloin selvitetään yhteistyömahdollisuudet seudullisesti ja alueellisesti. Lähtökohtana on pidettävä oman lukion säilyttämistä perusopetuksen laadun takaamiseksi aineenopetuksen osalta../..

19 56 OPETUSTOIMEN TALOUSARVIO 2015, TS-2016 JA TS-2017 Siv.ltk 56./.. Taiteen perusopetus Uudessa valtionosuusjärjestelmässä yksikköhinnasta on luovuttu, mutta valtionosuutta saamme saman tason eli vajaa euroa. Savukoskella on laadittu seuraavat taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmat (6) - taidekäsityö - musiikki - kuvataide - valokuvaus - videointi - teatteri-ilmaisu - tanssi Kerhotoiminnan kehittämishankkeen rahoituksella selvitettiin taiteen perusopetuksen aloittamiseen innostuneiden määrää: Ei riittävästi kiinnostuneita. Koillis-Lapin musiikkiopiston opetus on musiikin taiteen perusopetusta. Määrärahaa käytetään mm. pianojen viritykseen sekä palveluiden ostoon. Tulot Liikuntasalin käyttömaksut yhdistyksille ja kuntalaisille säilytetään. Lisäksi myös lyhempiaikaisista varauksista peritään käyttömaksua (100,- / kerta). Rehtori: Sivistyslautakunta esittää 1) kerhotoimintaan omarahoitusosuuden lopun lisäksi, että vuodelta 2014 säästyvä hankemääräraha kirjataan tuloarvioon ja menoarvioon samansuuruisena tilinpäätöksen 2014 mukaisesti siten, että omarahoitusosuus ( euroa) jää tilinpäätökseen. 2) esiopetuksen talousarvioon 2015 määrärahat varattavaksi asetettujen tavoitteiden toteuttamiseksi yhteensä euroa ja tuloja 80,- euroa. Taloussuunnitelmissa 2016 ja 2017 arvioidaan vain palkankorotukset. 3) perusopetuksen talousarvioon 2015 menoihin ,- euroa ja tuloihin kirjattavaksi ,- euroa. 4) lukion talousarvioon 2015 menoihin ,- euroa ja tuloja kirjattavaksi 7.200,- euroa. 5) taiteen perusopetukseen varataan 1.470,- euron määräraha. 6) Liikuntasalin käyttömaksu säilytetään viikoittaisesta enintään 1½ tunnin vuorosta 30,- euroa / kausi ja kahden tunnin vuoro 50,- / kausi. Sivistyslautakunta: Rehtorin selostuksen ja keskustelun aikana yksityiskohtia käytiin läpi sekä tarkennettiin määrärahojen käyttötarkoituksia ja perusteluja. Liikuntasalin käyttömaksu hyväksyttiin yksimielisesti. Hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti lisäämällä tulopuolelle liikuntasalin lyhyiden varausten käyttömaksuksi 100,- / kerta.

20 57 VUOROTTELUVAPAA ANOMUS, ENGLANNIN JA VENÄJÄN LEHTORI Siv.ltk 44 Savukosken lukion ja Korvatunturin koulun englannin ja venäjän kielen lehtori Ritva Rytilahti suunnittelee vuorotteluvapaata ajaksi. Vuorotteluvapaa hyödyttää monia osapuolia. Se edistää työntekijän jaksamista. Työtön työnhakija saa mahdollisuuden kerryttää työkokemusta määräaikaisesta työstä. Työnantaja puolestaan voi saada uutta osaamista työyhteisöön. Työnantaja ja työntekijä sopivat yhteisesti työntekijän vuorotteluvapaasta. Vapaalle jäävän työntekijän tilalle täytyy palkata työtön työnhakija, mutta työtehtävien ei välttämättä tarvitse olla samoja. Vuorotteluvapaata koskevat säädökset ovat uudistuneet alkaen. Vuorotteluvapaalle jäävä voi käyttää vapaan haluamallaan tavalla. Vapaa kestää vähintään 100 ja enintään 360 kalenteripäivää. Vuorotteluvapaalle lähtevällä pitää olla työhistoriaa vähintään 16 vuotta. Vuorotteluvapaalle jäävän yläikäraja on 60 vuotta. Vuorotteluvapaa pitää aloittaa viimeistään sen kalenterikuukauden aikana, jolloin vuorottelija täyttää 60 vuotta. Yläikäraja ei koske ennen vuotta 1957 syntyneitä. Vuorotteluvapaan sijaiseksi tulee palkata nuori tai äskettäin ammattiin valmistunut työtön tai pitkäaikaistyötön. Sijaiseksi voidaan palkata henkilö, joka on ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa vähintään 90 päivää sijaisuutta edeltäneiden 14 kuukauden aikana tai alle 30-vuotias äskettäin ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittanut tai vuorotteluvapaasijaisuuden alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias. Ritva Rytilahden kanssa on keskusteluissa todettu, että englanti on osalla abiturienteista ns. pitkä oppimäärä, joita täytyy ylioppilaskirjoituksiin sisältyä ainakin yksi. Tässä mielessä sijaiselta vaaditaan riittävästi taitoa opettaa englantia. Samoin venäjän opetuksen järjestelyyn parille opiskelijalle täytyy kiinnittää huomiota. Mikäli riittävän pätevää sijaista ei saada, vuorotteluvapaan sopimus raukeaa. Rehtori: Sivistyslautakunta myöntää englannin ja venäjän lehtori Ritva Rytilahdelle vuorotteluvapaan ajaksi ehdollisena siten, että aletaan hakea mahdollisimman pätevää ja ehdot täyttävää sijaista vuorotteluvapaan ajaksi. Sivistyslautakunta: Hyväksyttiin keskustelun jälkeen lisäyksellä, että sijaisen hakuaika sovitellaan niin, että asia voidaan ratkaista seuraavassa kokouksessa../..

21 57 VUOROTTELUVAPAA ANOMUS, ENGLANNIN JA VENÄJÄN LEHTORI Siv.ltk 57./.. LIITE Avoin työpaikka julistettiin haettavaksi kunnan virallisella ilmoitustaululla, ilmoitettu mol.fi sivuille ja laitettu yliopistojen järjestelmään (akateemisten rekrytointi) näkösälle. Lisäksi Koti-Lapissa oli kuntailmoituksen yhteydessä kuulutus viransijaisuudesta ja sen ehdoista. Määräaikaan mennessä klo 15:00 saapui 8 hakemusta. Kokouksessa on käytettävissä yhteenveto hakijoista. Esittelijä selostaa hakijoiden ansioita suullisesti kokoukselle ennen päätösesityksen täydentämistä. Päätös vaatii sopimuksen ja sijaisen osalta TE-toimiston hyväksynnän. Rehtori: Sivistyslautakunta 1) päättää ehdollisesti myöntää vuorotteluvapaata Ritva Rytilahdelle hänen hakemuksensa mukaisesti ajaksi ja 2) valitsee vastaavaksi ajaksi vuorottelunvapaan sijaiseksi Johanna Vehkaojan. 3) Vuorotteluvapaasopimus astuu voimaan kun Perämeren TEtoimisto on hyväksynyt sen. Päätös luetaan kokouksessa ja pöytäkirja tämän pykälän osalta hyväksytään tarkastetuksi kokouksen päätöksellä. Sivistyslautakunta: Todettiin, että hakija Saija Juvala on perunut hakemuksen opiskelupaikan saatuaan. Keskustelun aikana selviteltiin hakijoiden kelpoisuutta varsinaisen tehtävän hoitoon sekä vuorotteluvapaan sijaiselle asetettujen ehtojen täyttämiseksi. Todettiin, että vuorotteluvapaasopimus vaatii ennen voimaantuloaan TE-toimiston hyväksynnän. Puheenjohtaja päätti keskustelun ja totesi päätökseksi yksimielisesti tulleen rehtorin esityksen. Pöytäkirjan pykälän kirjaus luettiin ja hyväksyttiin tarkastetuksi kokouksen päätöksellä.

22 58 MUUT ASIAT Siv.ltk 58 1) Seuraava kokous pidetään tarpeen vaatiessa puheenjohtajan kutsusta. 2) Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 22:15.

Savukosken kunnanvirasto. Ahola Elina, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen Kallunki Maija-Liisa, varajäsen (Pulska Petteri)

Savukosken kunnanvirasto. Ahola Elina, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen Kallunki Maija-Liisa, varajäsen (Pulska Petteri) Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 20.4.2017 klo 19:10 19:55 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Ahola Elina, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen Kallunki Maija-Liisa, varajäsen

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto

Savukosken kunnanvirasto Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistaina 12.1.2016 klo 18:05 18:49 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen Hannula olli-pekka, varajäsen,

Lisätiedot

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA

2.5 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2. KASVATUS JA OPETUSLAUTAKUNTA TULOSLASKELMA TP 2 TA 22 TA 23 TA 2 TA 2 TOIMINTATUOTOT MYYNTITUOTOT 72 7 32 7 69 6 MAKSUTUOTOT 3 3 76 9 2 9 TUET JA AVUSTUKSET MUUT TOIMINTATUOTOT SISÄISET TULOT TOIMINTATUOTOT

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto

Savukosken kunnanvirasto Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikkona 14.10.2015 klo 19:07 21:40 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pulska Petteri, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen

Lisätiedot

Miehikkälän vammaisoppilaiden ja ap/ip-toiminnan valtionosuus vähennetään vasta loppulaskussa.

Miehikkälän vammaisoppilaiden ja ap/ip-toiminnan valtionosuus vähennetään vasta loppulaskussa. Osavuosikatsaus 1-8/2017 40 Sivistystoimi / Virolahden kirjanpito Siv.ltk 26.9.2017 69 LIITE 40 Sivistyslautakunta Sivistystoimen toteutumaan 1-8/2017 perustuvaa kustannusten tasausta Virolahden ja Miehikkälän

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

Rautalampi 18.02.2009

Rautalampi 18.02.2009 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1 / 2009 Sivistyslautakunta Sivu 1 (11 ) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Tiistai 18.02.2009 klo 17.00-18.40 Lukio Emma Ilomäki Jarmo Hämäläinen Piia

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia.

Sivistyspalvelut tuottavat laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluita, jotka lisäävät kuntalaisten hyvinvointia. Outokummun kaupunki Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 1 5.6 Tulosalue: Sivistyspalvelut Toimielin: Sivistyslautakunta Vastuuhenkilö: Sivistysjohtaja Toiminta-ajatus: Visio: Toiminta: Strategiset

Lisätiedot

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja.

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja. 1 SIMON KUNTA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Simon kunnanvaltuusto 15.6.2015 36 Voimaantulo 1.8.2015 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on varhaiskasvatuksen, koulutuksen

Lisätiedot

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18

Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 5/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (12) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 17.6.2015 klo 16.00-17.18 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 10.02.2015 klo 18.00 18.55 Kunnanviraston kokoushuone Pystykoski Tero

Lisätiedot

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41?

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? 2. Syventävä - opetustoimen tiedonkeruu 2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? kiinteistöjen ylläpito, sar. 02 2.2 - Minkä rivien tulee

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Koulutuslautakunta 30.9. HALLINTO Toiminta-ajatus Hallinto luo hyvät edellytykset sivistyspalvelujen tuottamiselle,

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 2.3.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 2.3.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 18 Kokousaika 24.2.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kettulan päiväkoti Käsiteltävät asiat 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tiistai klo

Tiistai klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 9/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Tiistai 15.12.2015 klo 16.00 16.40 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 SISÄLLYSLUETTELO 18 ARVIOINNIN KÄYTÄNNÖN SUORITTAMINEN... 28 19 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO JA MENOJEN HYVÄKSYMINEN... 29 20 VIRANHALTIJOIDEN KUULEMINEN... 30 21

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU... 2 SIVISTYSTOIMEN YLEISET TOIMINTAPERUSTEET... 2 1 Toiminta-ajatus... 2 2 LUKU... 2 ORGANISAATIO... 2 2 Lautakunnat... 2 3 Lautakuntien

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58

Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2016 Sivistyslautakunta Sivu 1 (19) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 20.1.2016 klo 16.00-16.58 Rautalammin lukio Anu Hotti Panu Nyyssönen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA Ma 23.2.2015 klo 18.30-21.10 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Keskiviikko klo Matti Lohen koulu

Keskiviikko klo Matti Lohen koulu RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2014 Sivistyslautakunta Sivu 1 (11) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 19.11.2014 klo 17.00-18.30 Matti Lohen koulu Anu Hotti Pirkko

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2014 Sivistyslautakunta 18.03.2014 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 18.03.2014 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

ke klo kunnanviraston kokoushuone

ke klo kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ke 17.4.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÄÄTÖSVALTAISUUS MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 1 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 1/2018 KOKOUSAIKA Ke 14.3.2018 klo 18.00 20.15 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Jukkola Paula, pj. x Jalonen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 Aika 13.6.2013 klo 19.00 19.40 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Matti Lohen koulu, Rautalampi 30.10.2009

Matti Lohen koulu, Rautalampi 30.10.2009 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2009 Sivistyslautakunta Sivu 1 (11) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.10.2009 klo 17.00-19.53 Matti Lohen koulu Emma Ilomäki Seija

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 16.10.2014 klo 18-19.58 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 80 Kokouksen avaaminen 81 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 82 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2015 Sivistyslautakunta. Aika 25.11.2015 klo 18.00- Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2015 Sivistyslautakunta. Aika 25.11.2015 klo 18.00- Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 25.11.2015 klo 18.00- Paikka Kunnanvirasto, teknisen toimiston neuvotteluhuone Asiat 110 Vuorotteluvapaahakemus, ei julkaista Internet-sivuilla 111 Vuorotteluvapaahakemus,

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU...2 TOIMINNAN YLEISET PERUSTEET...2 1 Toiminta-ajatus...2 2 LUKU...2 ORGANISAATIO...2 2 Lautakunnat...2 3 Lautakunnan kokoonpano...3

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2017 Sivistyslautakunta Sivu 1 (13) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 18.1.2017 klo 16.00-17.45 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Nurmi Hanna, puheenjohtaja Ahola Elina, jäsen Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen

Savukosken kunnanvirasto. Nurmi Hanna, puheenjohtaja Ahola Elina, jäsen Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikkona 25.2.2015 klo 18.00 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Nurmi Hanna, puheenjohtaja Ahola Elina, jäsen Kuosku Sari, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 MERIKARVIAN KUNTA Hyväksytty: kv 9.11.2015 57 Voimaantulo: 11.11.2015 SIVISTYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimi vastaa opetukseen, koulutukseen, päivähoitoon ja esiopetukseen, virkistykseen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010. Sivistyslautakunta 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010. Sivistyslautakunta 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Sivistyslautakunta 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 3.08.2010 klo 18.00 19.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Annala Ossi Jokioja

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008. Sivistyslautakunta 11.08.2008 ASIALISTA 5/2008 Sivistyslautakunta 11.08.2008 **************************************************************************************** Kokousaika Ma 11.08.2008 klo 16:30 Kokouspaikka Paloaseman johtokeskus

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 42 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 6/2016 KOKOUSAIKA To klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 42 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 6/2016 KOKOUSAIKA To klo KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 42 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 6/2016 KOKOUSAIKA To 1.12.2016 klo 18.30 19.40 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. x Saukko

Lisätiedot

34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018

34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 0 ASIALISTA Asiat 31 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 32 Oikaisuvaatimus lähihoitajan valinnasta 33 Saukodin pesulatyöntekijä 34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 35 Muut

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tulosyksikkö Prosessi Tavoite Strategianäkökulma A P T H 211 Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen edistäminen

Tulosyksikkö Prosessi Tavoite Strategianäkökulma A P T H 211 Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen edistäminen TOIMIELIN SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSTOIMEN HALLINTO 211Sivistystoimen hallinto Lasten ja nuorten kasvun ja oppimisen Osaamisen, harrastamisen ja kulttuurin Terveyden ja elämänhallinnan Strategianäkökulmat:

Lisätiedot

Emmi Romppainen Emmi Romppainen

Emmi Romppainen Emmi Romppainen Kokouskutsu Nro Koulutuslautakunta 21.3.2019 2 Kokousaika TORSTAI 28.3.2019 KLO 18.00 Kokouspaikka Miinan koulun opettajien huone Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin seuraavasti:

Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin seuraavasti: JOHTOSÄÄNTÖ / SIVISTYSPALVELUT Hyväksytty Kv 28.3.2013 6 Voimaantulo 1.1.2013 1 Luku SIVISTYSPALVELUIDEN PALVELUALUE 1 Organisaatio Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Puheenjohtaja: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Puheenjohtaja: Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 1 Pöytäkirja 5/2012 KULTTUURILAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 3.12.2012 klo 17.00 Paikka: Kosken Tl Kirjasto Läsnä: Almgren Lassi (x) Hämäläinen Risto ( ) Pihlajamäki Anu (x) Kulo Eija-Liisa ( ) Salonen

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kulpakko Eeva, puheenjohtaja Korhonen Jarmo, jäsen Kuosku Sari, jäsen Lakela Juhani, jäsen Luiro Anu, varajäsen (Kelloniemi Marja-Liisa)

Kulpakko Eeva, puheenjohtaja Korhonen Jarmo, jäsen Kuosku Sari, jäsen Lakela Juhani, jäsen Luiro Anu, varajäsen (Kelloniemi Marja-Liisa) Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 15.11.2017 klo 16:00 19:10 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Kulpakko Eeva, puheenjohtaja Korhonen Jarmo, jäsen Kuosku Sari, jäsen Lakela Juhani, jäsen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2016 Sivistyslautakunta. 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma, päivitys

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 9/2016 Sivistyslautakunta. 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma, päivitys Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 30.11.2016 klo 17.00- Paikka Kunnanvirasto, sivistystoimisto Asiat 107 Opetussuunnitelman hyväksyminen, esiopetus 108 Aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma,

Lisätiedot

Rautalampi 18.2.2015

Rautalampi 18.2.2015 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (13) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 18.2.2015 klo 16.00-17.00 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Sivistysosaston monipuolisuus ja sen kehittämismahdollisuudet

Sivistysosaston monipuolisuus ja sen kehittämismahdollisuudet SIVISTYSLAUTAKUNTA HALLINTO Strategiset painopistealueet / kriittiset menestystekijät ovat niitä asiakokonaisuuksia, joissa onnistuminen on välttämätöntä tavoitetilan saavuttamiseksi. Strategiset painopistealueet

Lisätiedot

No 5/2014 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 44. Lautakuntien huone, kunnantalo. Inkeri Hytönen x Reijo Jämsen

No 5/2014 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 44. Lautakuntien huone, kunnantalo. Inkeri Hytönen x Reijo Jämsen KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2014 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 44 KOKOUSAIKA 13.11.2014 klo 18.05 19.27 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien huone,

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

Keskiviikko 20.4.2011 klo 18.00 19.10

Keskiviikko 20.4.2011 klo 18.00 19.10 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2011 Sivistyslautakunta Sivu 1 (13) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 20.4.2011 klo 18.00 19.10 Matti Lohen koulu Emma Ilomäki Pertti

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1

Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Utsjoen kunta Esityslista 8/2017 1 Sivistyslautakunta Aika 05.12.2017 klo 09:00 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Keskiviikko 16.2.2010 klo 17.30 Kerkonjoen koulu, lähtö kunnanvirastolta klo 17.00

Keskiviikko 16.2.2010 klo 17.30 Kerkonjoen koulu, lähtö kunnanvirastolta klo 17.00 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2 / 2010 Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro 15 16 17 18 19 20 21 Keskiviikko 16.2.2010 klo 17.30 Kerkonjoen koulu, lähtö kunnanvirastolta

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

Rautalammin lukio, Rautalampi 28.3.2013

Rautalammin lukio, Rautalampi 28.3.2013 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2013 Sivistyslautakunta Sivu 1 (15) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka 27.3.2013 klo 16.00-16.46 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen Helena

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Aika: 31.8.2010 klo 17.00-18.50 Paikka Läsnä Kunnanhallituksen kokoushuone Pia Komppa, puheenjohtaja Varpu Järvinen Riikka Kiesilä Jaana Kuitunen Jorma Kuhmonen Petri Ollikainen

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 3/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 3/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 14.5.2014 klo 18-19.20 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 33 Kokouksen avaaminen 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019

11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019 11212 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 28.3.2019 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2019 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Torstai 28.3. klo 18.00 Karvian kunnantalo

Lisätiedot

Sivistyspalvelukeskuksen johtosääntö 1(6) KEMIN KAUPUNGIN SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

Sivistyspalvelukeskuksen johtosääntö 1(6) KEMIN KAUPUNGIN SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Sivistyspalvelukeskuksen johtosääntö 1(6) KEMIN KAUPUNGIN SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 ja tulee voimaan 1.1.2013. Muutoksia KV 25.2.2013, 49 6, 7 Muutoksia

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto. Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pulska Petteri, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen

Savukosken kunnanvirasto. Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pulska Petteri, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 5.7.2016 klo 15:38 16:50 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pulska Petteri, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 15.2.2011 klo 18.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 15.2.2011 klo 18.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 2/2011 Aika: Tiistaina 15.2.2011 klo 18.00 Paikka: Turun

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto

Savukosken kunnanvirasto Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistaina 09.09.2014 klo 18.00 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pulska Petteri, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen Hannula

Lisätiedot

TÖÖLÖN SEURAKUNNAN VERKKOPÖYTÄKIRJA 5/2014 [1] SEURAKUNTANEUVOSTO

TÖÖLÖN SEURAKUNNAN VERKKOPÖYTÄKIRJA 5/2014 [1] SEURAKUNTANEUVOSTO TÖÖLÖN SEURAKUNNAN VERKKOPÖYTÄKIRJA 5/2014 [1] Aika 4.6.2014 Paikka Läsnä Seurakuntakoti, Runeberginkatu 39 A Naukkarinen Auvo, puheenjohtaja Akaan-Penttilä Aulikki Hirvonen-Nurmi Katri Kiviluoto Hilkka

Lisätiedot

Keskiviikko 19.8.2015 klo 16.00-18.30

Keskiviikko 19.8.2015 klo 16.00-18.30 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 19.8.2015 klo 16.00-18.30 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta 30.11.2017 Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 10/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Lokakuu

Lisätiedot

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS Juankoski, Kaavi, Rautavaara n kaupunki, Juankosken kaupunki, Kaavin kunta ja Rautavaaran kunta ovat sopineet

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto

Savukosken kunnanvirasto Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstaina 08.05.2014 klo 18.00 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pulska Petteri, jäsen Pääkkö Jorma, jäsen Hannula

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 21.10.2015 klo 16.00-17.37 Rautalammin lukio Anu Hotti Annikki

Lisätiedot

Kunnanviraston kokoushuone

Kunnanviraston kokoushuone ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2012 Sivistyslautakunta 05.06.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 05.06.2012 klo 18.00 18.50 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2009 Sivistyslautakunta 16.06.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 16.06.2009 klo 18.00 18.45 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 Aika: Torstaina 20.3.2014 kello 18.00 18.50 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Matti Tausa

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2013. Sivistyslautakunta 28.05.2013 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2013. Sivistyslautakunta 28.05.2013 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2013 Sivistyslautakunta 28.05.2013 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 28.05.2013 klo 18.00 19.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Koskinen

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018 Aika 15.5.2018 klo 18.55-19.47 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Huhdanmäki Tuire jäsen Koivuniemi Tanja

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen.

VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. VANTAAN KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMALAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 4. päivänä maaliskuuta 2013 hyväksymä. Voimassa 5.3.2013 alkaen. I luku Tehtäväalue 1 Tehtäväalue Sivistystoimen toimialan tehtävänä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011. Sivistyslautakunta 11.10.2011 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011. Sivistyslautakunta 11.10.2011 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011 Sivistyslautakunta 11.10.2011 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 11.10.2011 klo 18.00 19.15 Kunnanviraston kokoushuone Räsänen Jesse Jokioja

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto

Savukosken kunnanvirasto Sivistyslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikkona 27.5.2015 klo 18.04 19.01 Paikka Savukosken kunnanvirasto LÄSNÄ Nurmi Hanna, puheenjohtaja Kuosku Sari, jäsen Pulska Petteri, jäsen Pääkkö Jorma. jäsen

Lisätiedot

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh

Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh Sivistys- ja Sivistys- ja Sivistys- ja 18 01.03.2016 39 26.04.2016 47 18.04.2017 Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 45/12.00.01/2016 Sivistys- ja 01.03.2016 18 Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2017 Siv.ltk LIITE 40 Sivistystoimi / Miehikkälän kirjanpito

Osavuosikatsaus 1-8/2017 Siv.ltk LIITE 40 Sivistystoimi / Miehikkälän kirjanpito Osavuosikatsaus 1-8/2017 Siv.ltk 26.9.2017 69 LIITE 40 Sivistystoimi / Miehikkälän kirjanpito 40 Sivistyslautakunta 400 Hallinto Sivistystoimen toteutumaan 1-8/2017 perustuvaa kustannusten tasausta Virolahden

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut

Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut 1 Vuoden 2006 talousarvion muutokset - perustelut 19100 Vaalit Tasavallan presidentin vaalien järjestämiseen saadaan valtionkorvausta 1,70 äänioikeutettua kohti. Kaksien vaalien osalta korvauksia kertyy

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa 17.05.2017 Sivu 1 / 1 3385/2016 05.10.00 100 Lausunto hallinto-oikeudelle iltapäivätoiminnan erityisavustuksen palauttamista koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh. 050

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika 14.4.2015 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja (-) Piispanen Sanna (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Kokousaika Maanantai klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot