Sopijapuolet: Kauniaisten kaupunki, y-tunnus , (jäljempänä Kauniainen ) PL Kauniainen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sopijapuolet: Kauniaisten kaupunki, y-tunnus , (jäljempänä Kauniainen ) PL Kauniainen"

Transkriptio

1 Sivu 1/9 PUITESOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA Sopijapuolet: Kauniaisten kaupunki, y-tunnus , (jäljempänä Kauniainen ) PL Kauniainen ja Caruna Espoo Oy, y-tunnus , (jäljempänä Caruna ) PL Caruna Kauniainen ja Caruna jäljempänä erikseen "Sopijapuoli" ja yhdessä "Sopijapuolet". Sopimuksen tarkoitus ja kohde Sopijapuolet ovat tällä sopimuksella (jäljempänä Sopimus ) sopineet menettelytavoista, oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka liittyvät Carunan johtojen, laitteiden ja rakennelmien, (jäljempänä Laitteiden ) sijoittamiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon Kunnan omistamilla tai hallitsemilla alueilla sekä Laitteiden siirtämiseen ja siirroista aiheutuvien kustannusten jakamiseen kunnan ja Carunan välillä. Sopimus koskee sähkönjakelussa 0,4 20kV jännitteisiä jakeluverkkoja (ei 110kV johtoja eikä sähköasemia). Sopimuksella sovitaan myös niistä toimintatavoista, joita sovelletaan Kauniaisten tilatessa Laitteiden siirtojen suorittamisen Carunalta. Tämän Sopimuksen määräykset ovat voimassa vain niihin Laitteisiin, jotka on asennettu tämän Sopimuksen tekemisen jälkeen. Mikäli siirtokustannusten jaosta ei ole sovittu ennen tämän Sopimuksen voimaantuloa myönnetyssä sijoitusluvassa, sovelletaan niihin tämän Sopimuksen kohdan 3.2. mukaista kustannusjakoa.

2 Sivu 2/9 Muut sopimusehdot 1 Sijoittaminen 1.1 Sijoittamisoikeus Carunalla on sijoittamisesta sovittaessa oikeus jäljempänä sanotuin ehdoin ja poikkeuksin, sijoittaa Laitteitaan Kunnan omistamille tai hallitsemille alueille. 1.2 Yleissuunnittelu Kunnalle kuuluu osana kadunpitoa katualueen ja sen yläpuolisten ja alapuolisten Laitteiden yhteensovittaminen. Kunta tiedottaa Carunalle vireillä olevista asemakaavamuutoshankkeista sekä muista yleissuunnitelmatasoisista hankkeista suunnitteluun osallistumista varten (OAS-vaiheessa). Caruna on osallisena kaavaprosessissa ja laatii verkostonsa yleissuunnitelman kaava-aluetta varten. Suunnittelussa tulee erityisesti kiinnittää huomiota tilaa vaativien Laitteiden ja johto-osuuksien sijoittamiseen. Kaupunkikuvaan vaikuttavat maanpäälliset rakennelmat tulee suunnitella yhteistyössä Kunnan ja muiden verkonhaltijoiden kanssa. Jos Laitteen tilantarve voi estää muiden johtojen, rakenteiden tai katupuidenpitämisen tai sijoittamisen niin, ettei Kunta voi hyväksyä Laitteen sijoittamista ko. kohtaan Sopijapuolet pyrkivät etsimään yhteistyössäteknistaloudellisesti sopivan korvaavan sijoituspaikan. Suunniteltaessa ja rakennettaessa Laitteita Caruna huolehtii, että maanpäälliset rakenteet täyttävät toimivuuden ja turvallisuuden vaatimukset. Tavanomaisista ratkaisuista poikkeavista rakenteista ja kustannustenjaosta sovitaan tapauskohtaisesti. 1.3 Sijoittamissuunnittelu Caruna toimittaa Kunnalle ennen Laitteiden rakentamiseen ryhtymistä Laitteiden sijoittamista koskevat suunnitelmat. Sijoittamissuunnitelmasta tai sen liitteenä olevista johtokartoista tulee käydä selville kaivualueella jo olevat laitteet sekä maanalaiset rakenteet, ja Carunan on otettava sijoittamissuunnitelmassaan huomioon niiden vaatimat suojaetäisyydet. Caruna laatii mahdollisesti tarvittavat jo olemassa olevien Laitteiden siirto- ja suojaussuunnitelmat sekä hankkii tarvittaessa muiden osapuolten hyväksymisen laatimilleen suunnitelmille. Jos Kunta ei perustellusta syystä voi hyväksyä Carunan laatimaa sijoittamissuunnitelmaa, Sopijapuolet etsivät yhteistyössä hyväksyttävän reitin ja sijoittamispaikan. Kunta käsittelee Carunan sijoittamissuunnitelman ja toimittaa Carunalle vastauksen 21 päivän kuluessa sijoittamissuunnitelman toimittamisesta Kunnalle.

3 Sivu 3/9 1.4 Sijoituslupa Hyväksyessään Carunan sijoittamissuunnitelman Kunta myöntää Laitteille sijoitusluvan. Kunta hyväksyy Laitteiden sijoittamisen pääsääntöisesti pysyvästi. Pysyvästä sijoituksesta sovitaan alueen rakentamisen yhteydessä sijoitettaville Laitteille. Jos rakentamisen tai muun toteuttamisen keskeneräisyys, tiedossa oleva kaavamuutos, rakennustoimenpide tai muu sellainen hanke estää Laitteidensijoittamisen pysyvään sijoituspaikkaan, voidaan poikkeuksellisesti sopia tilapäisestä Laitteiden sijoituksesta ko. alueelle. Kunta ilmoittaa aina perustellun syyn tilapäiselle sijoittamiselle ja arvioidun ajankohdan tuleville siirtotoimenpiteille. Myös tilapäisissä sijoittamisissa tulee pyrkiä aina mahdollisimman pysyviin ratkaisuihin. Kun tilapäisen sijoituksen syy poistuu, sijoitussopimuksen todetaan muuttuneen pysyväksi, kuitenkin viimeistään 5 vuoden kuluttua sijoituksen myöntämispäivästä laskien. 1.5 Korvaukset sijoittamisesta Laitteiden sijoittamisesta Kunnan omistamalle tai hallitsemalle alueelle Kunta ei peri maapohjakorvausta. Samoin itse sijoituslupa on maksuton. Mikäli Laitteet asennetaan Kunnan omistamiin rakenteisiin, esimerkiksi siltaan tai tunneliin, ja tästä aiheutuu Kunnalle ylimääräisiä kustannuksia, Caruna korvaa Kunnalle aiheutuneet erikseen sovittavat kohtuulliset kustannukset. Mikäli Kunta luovuttaa Carunan käyttöön jonkin rakennuksen tai sen osan tai rakenteen, neuvotellaan kustannusten korvauksesta erikseen. Kunnalla on laissa määritellyin edellytyksin oikeus alueen omistajana ja haltijana saada korvaus laissa määriteltyjen sijoittamisen yhteydessä tehtyjen toimenpiteiden aiheuttamasta haitasta ja vahingosta. 1.6 Laitteiden sijaintitiedot ja sijaintitietopalvelu Caruna toimittaa korvauksetta rakentamiensa Laitteiden sijaintitiedot Kunnalle erikseen sovittavilla aikaväleillä ja formaatissa. Caruna järjestää Kunnan alueella Laitteidensa maksuttoman sijaintitietopalvelun. 2 Rakentaminen ja ylläpito

4 Sivu 4/9 2.1 Yleistä Caruna hankkii kaikki tarvittavat luvat rakentamistoimenpiteiden suorittamiseen sekä noudattaa lainsäädäntöä ja viranomaisten asiasta mahdollisesti antamia määräyksiä. 2.2 Ilmoitus ja maksut kadulla ja muulla yleisellä alueella tehtävästä työstä Carunan on tehtävä kadulla ja yleisellä alueella tehtävästä työstä lakisääteinen ilmoitus Kunnalle ja noudatettava Kunnan työstä antamia määräyksiä. Caruna maksaa katujen ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain 14 b :n mukaan määritellyn taksan mukaiset maksut ilmoituksen tarkastamisesta ja työn valvonnasta sekä alueen tilapäisestä käyttämisestä työmaana. Kaduilla ja muilla yleisillä alueilla tehtävissä töissä on noudatettava Kunnan yleisiä kaivutyöohjeita. 2.3 Ympäristöhaittojen vähentäminen Kaduille tai muille yleisille alueille, joiden auki kaivaminen aiheuttaa liikenteen, ympäristön tai teknisen syyn johdosta haittaa, Sopijapuolet pyrkivät alueen rakentamisen yhteydessä sijoittamaan omat johtonsa tai johdoille valmiit putkitukset tulevia tarpeita varten. Mikäli Kunta rakennustöiden yhteydessä tekee Carunan tilauksesta Carunan tarvetta varten putkituksia, Caruna korvaa Kunnalle putkitusten rakentamisesta aiheutuneet sovitut kustannukset. Putkituksesta ja kartoituksesta sovitaan erikseen tilauksen yhteydessä. Sopijapuolet tekevät yhteistyötä, jotta rakennettujen alueiden auki kaivamista voitaisiin välttää ja siten ympäristölle, liikenteelle ja kuntalaisille aiheutuvien haittojen ja vahinkojen määrää minimoida. 2.4 Vastuu rakentamisesta ja ylläpidosta Caruna vastaa Laitteidensa rakentamisesta sekä niiden puhtaana- ja kunnossapidosta omalla kustannuksellaan. Lisäksi Caruna vastaa kustannuksellaan rakennustyön aikana työalueen puhtaana- ja kunnossapidosta kaivuluvan ehtojen mukaisesti.

5 Sivu 5/9 3 Siirtäminen ja siirtokustannukset 3.1 Laitteiden siirtovelvollisuus Caruna on velvollinen siirtämään Laitteet Kunnan hyväksymään paikkaan, jos yleisellä alueella sijaitseva Laite vaikeuttaa asemakaavan toteuttamista tai kadunpitoa taikka on maisemaan tai kaupunkikuvaan soveltumaton. Kunnan tehdessä aloitteen siirrosta sen tulee informoida Carunaa mahdollisimman hyvissä ajoin ja toimittaa suunnitelma josta alueen uusi järjestely käy selville. Caruna kartoittaa käytöstä poistuneet Laitteet projektikohtaisesti tulevien rakennusprojektien yhteydessä ja poistaa ne kustannuksellaan Kunnan erikseen niin vaatiessa. 3.2 Siirtokustannukset Ennen tämän Sopimuksen voimaantuloa sijoitettujen Laitteiden siirroissa noudatetaan kyseisten Laitteiden sijoitusluvan mukaista kustannusjakoa mikäli siitä on sovittu. Ensimmäisen asemakaavan yleisten alueiden toteuttamisen vuoksi tehtävät, olemassa olevien Laitteiden siirrot katsotaan uudisrakentamiseksi tilanteissa, joissa siirtäminen liittyy välittömästi kaava-alueen uuden verkon rakentamiseen. Nämä siirrot Caruna suorittaa omalla kustannuksellaan. Olemassa oleville runkolinjoille pyritään asemakaavassa varaamaan alue. Muutoin kuin edellä mainitussa tilanteessa kustannukset jaetaan siirrettävän verkon iän mukaan. Siirrettävälle verkolle lasketaan ikähyvitys, joka vähennetään uuden rakennettavan verkon kustannuksista. Siirrettävästä verkosta annettava ikähyvitys muodostuu jälleenhankinta-arvosta, joka kerrotaan verkon iän mukaan määräytyvällä ikähyvitys %:lla. 1) jos Laitteiden siirto tapahtuu 0 30 vuoden välillä, ikähyvitys % määräytyy portaittain niin, että ikähyvityksen määrä kasvaa laitteiden iän kasvaessa. 2) jos Laitteiden sijoittamissopimuksen tekemisestä on kulunut 30 vuotta tai enemmän on ikähyvitys 90 %, taikka 3) tilapäisten sijoitusten kyseessä ollessa Caruna maksaa siirtokustannukset 5 vuoden ajan sijoitusluvan myöntöpäivästä lukien, ellei lupa ole muuttunut pysyväksi sitä ennen.

6 Sivu 6/9 Verkon ikä v. Ikähyvitys % 0 0 % % 1 3 % % 2 6 % % 3 9 % % 4 12 % % 5 15 % % 6 18 % % 7 21 % % 8 24 % % 9 27 % % % % % % % % % % % 30 ja yli 90 % Samalta reitiltä siirrettävien eri-ikäisten kaapelien siirtokustannusten jako lasketaan kaapelikohtaisesti. Laitteiden siirtokustannuksiin luetaan kaikki siirrosta aiheutuneet kustannukset, mm. materiaalit, vieraat palvelut, kuljetukset ja työkustannukset kohtuullisine yleiskustannuksineen, joihin sisältyvät hallinto- ja suunnittelukustannukset sekä mahdolliset siirroista aiheutuvat tilapäisjärjestelyt. Kustannukset ja niiden jako sovitaan tapauskohtaisesti. Ellei siirtokustannuksia ole saatu sovittua, noudatetaan Energiaviraston (EV) määrittelemää vuotuista rakentamiskustannusten yksikköhintaluetteloa. Tilapäisen sijoitusluvan lähtökohta on, että tilapäisen luvan voimassa ollessa siirtokustannuksista vastaa Caruna. Tilapäisiä lupia ei voida ketjuttaa, vaan siirron jälkeen tehdään uusi pysyvä sijoituslupa. Tämän jälkeen tapahtuvan mahdollisensiirron kustannusjaossa noudatetaan tässä kohdassa 3.2 sovittuja periaatteita. Mikäli Kunnan omistamalla yleisellä alueella olevia Carunan Laitteita joudutaan siirtämään muun kuin Kunnan aloitteesta, siirtoaloitteen tekijä vastaa Laitteiden siirtokustannuksista. Carunan omasta aloitteesta aiheutuvien siirtojen kustannuksista vastaa Caruna. Laitteiden kapasiteetin lisäyksestä aiheutuvista kustannuksista vastaa Caruna. 4 Kauniaisten tilaamat Laitteiden siirrot

7 Sivu 7/9 Kauniaisten hankinnoissa noudatetaan julkisista hankinnoista annettua lakia ja sen nojalla annettuja säädöksiä. Carunan hankinnoissa noudatetaan lakia vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalvelujen alalla toimivien yksiköiden hankinnoista (erityisalojen hankintalaki) ja sen nojalla annettuja säädöksiä. Kauniainen tilaa Laitteiden siirtämisen ja niihin liittyvän urakoinnin Carunalta, joka toimiluvan haltijana omistaa ja ylläpitää Laitteet ja voi siten ainoana mahdollisena tahona vastata tarvittavista muutoksista ja niihin liittyvistä töistä. Kauniainen pyytää hankekohtaisesti Carunalta erillisen tarjouksen Carunan omistamien Laitteiden siirtojen suorittamisesta silloin, kun Laitteita joudutaan siirtämään Kauniaisten aloitteesta. Siirtotilauksen samoilla ehdoilla voi tehdä myös Kauniaisten valtuuttamana toimiva urakoitsija. Caruna ottaa omassa hinnoittelussaan huomioon, mitä on kustannusvastuusta sovittu, ja antaa siirroista tarjouksen, jossa on eritelty johtojen iän tai sijoitusluvan vaikutus kustannusjakoon. Carunan hinnoittelu sopimuksen allekirjoitushetkellä perustuu pääasiassa eritysalojen hankintalain mukaisesti kilpailutettuihin sopimuksiin. Mikäli Caruna tekee projektikohtaisia kilpailutuksia, niissäkin noudatetaan erityisalojen hankintalain edellyttämiä periaatteita (Energiateollisuus ry:n hankintasuositukset). 5 Vastuunrajoitus Jos Sopijapuolten välillä ei ole muuta sovittu, Sopijapuolten vahingonkorvausvastuu on rajattu sen sopimuksen, jonka toimeenpanoon vahinkotapahtuma liittyy, arvonlisäverottomaan arvoon. Asiakaslähtöisten verkostotöiden osalta korvausvastuunkin osalta noudatetaan Carunan verkostotöiden yleisiä sopimusehtoja. Sopijapuolet eivät ole korvausvelvollisia toisilleen vahingosta, joka on aiheutunut tilanteessa, jossa sopimusrikkomus on johtunut ylivoimaisesta esteestä. Sopijapuolet eivät vastaa toisilleen aiheutuneista välillisistä vahingoista, ellei kysymys ole tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella aiheutetuista vahingoista. Ylivoimaisesta esteestä, joka on estänyt Sopijapuolen tarjoamasta tämän Sopimuksen mukaisia palveluita tai suorituksia, on ilmoitettava kirjallisesti toiselle Sopijapuolelle mahdollisimman pikaisesti sen ilmaannuttua. Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan sellaista Sopijapuolista riippumatonta ja ennalta arvaamatonta seikkaa, joka on Sopijapuolen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella ja jonka vaikutuksia Sopijapuoli ei voi välttää eikä voittaa. 6 Sopimuksen siirtäminen

8 Sivu 8/9 Sopijapuolilla ei ole oikeutta siirtää Sopimusta kolmannelle ilman toisen Sopijapuolen kirjallista suostumusta. Sopijapuolilla on kuitenkin oikeus ilman toisen Sopijapuolen suostumusta siirtää tähän Sopimukseen perustuvat oikeudet ja velvollisuudet kokonaan tai osittain Sopijapuolen kanssa samaan konserniin kuuluvalle oikeushenkilölle tai liiketoiminnan luovutuksen yhteydessä oikeushenkilölle, jolle tämän Sopimuksen tarkoittama liiketoiminta siirtyy. 7 Sopimuksen voimaantulo, muuttaminen ja päättyminen Tämä Sopimus jota on tehty yhtäpitävät kappaleet molemmille Sopijapuolille, astuu voimaan Sopimuksen tultua allekirjoitetuksi ja on voimassa toistaiseksi. Mikäli kuntaliitto ja Energiateollisuus ry (ET) tekevät tätä koskevan suositussopimuksen, voidaan tätä Sopimusta tarvittaessa muuttaa yhdessä sovittavalla tavalla. Sopimus voidaan irtisanoa toiselle Sopijapuolelle todisteellisesti tiedoksi annettavalla kirjallisella ilmoituksella. Sopimus lakkaa olemasta voimassa yhden (1) vuoden kuluttua siitä, kun ilmoitus annettiin tiedoksi. 8 Asiakirjojen julkisuus Caruna on tietoinen siitä, että Kauniainen on velvollinen noudattamaan viranomaisten toiminnan julkisuudesta annettua lakia (julkisuuslaki). Sopijapuolten välillä asiakirjan katsotaan sisältävän julkisuuslain 24 :n 1 momentin 20 kohdassa tarkoitettuja liike- tai ammattisalaisuuksia, jos asiakirja sisältää tietoja Carunan sopimuskumppaneista tai urakoitsijoista, Carunan tai sen sopimuskumppaneiden hinnoittelusta, Carunan toimintojen organisoimisesta tai niihin rinnastuvista seikoista. Muiden tietojen osalta Sopijapuolten tulee yksilöidä aineistoa luovuttaessaan salassapidon piiriin kuuluvat tiedot. 9 Erimielisyyksien ratkaiseminen Kaikki tämän Sopimuksen pätevyyttä, tulkintaa ja soveltamista koskevat riitaisuudet, joista Sopijapuolet eivät pääse sopimukseen ratkaistaan Espoon käräjäoikeudessa. Sopimuksen voimassaolon päättymisellä ei ole vaikutusta sopimusaikana tai sitä ennen sovittuihin sijoittamisiin ja sijoitettuihin Laitteisiin, vaan näillä on sovitun mukainen sijoitusoikeus.

9 Sivu 9/9 10 Allekirjoitukset Kauniaisten kaupunki Caruna Espoo Oy

YHTEISTOIMINTASOPIMUS

YHTEISTOIMINTASOPIMUS YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 Sopijapuolet: 1) Kunta 2) Yritys Sopimuksen tarkoitus ja kohde Sopijapuolet ovat tällä sopimuksella sopineet menettelytavoista, oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka liittyvät

Lisätiedot

Kunnalle kuuluu osana kadunpitoa katualueen ja sen yläpuolisten ja alapuolisten laitteiden yhteen sovittaminen.

Kunnalle kuuluu osana kadunpitoa katualueen ja sen yläpuolisten ja alapuolisten laitteiden yhteen sovittaminen. 1 YHTEISTOIMINTASOPIMUS Sopijapuolet: 1) Kunta 2) Yritys Sopimuksen tarkoitus ja kohde Sopijapuolet ovat tällä sopimuksella sopineet menettelytavoista, oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka liittyvät

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS

YHTEISTOIMINTASOPIMUS YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 Sopijapuolet: 1) Pihtiputaan kunta (Y-tunnus 0243027-4) Keskustie 9 44800 Pihtipudas (jäljempänä Kunta) 2) (Y-tunnus ) (jäljempänä Yritys) Sopimuksen tarkoitus ja kohde Sopijapuolet

Lisätiedot

Osapuolet sitoutuvat noudattamaan tätä sopimusta yksittäisissä sijoitusluvissa ja käyttöoikeussopimuksessa.

Osapuolet sitoutuvat noudattamaan tätä sopimusta yksittäisissä sijoitusluvissa ja käyttöoikeussopimuksessa. YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 luonnos 1 Sopijapuolet: 1) Haapajärven kaupunki (jäljempänä Kunta) Kirkkokatu 2 85800 Haapajärvi Y-tunnus 0209756-3 Sopimuksen tarkoitus ja kohde 2) Elenia Oy (jäljempänä Yritys)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (10) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (10) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (10) 133 Helsingin kaupungin ja teleyritysten välinen yhteistoimintasopimus HEL 2012-002053 T 10 01 01 06 Päätös päätti oikeuttaa rakennusviraston Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tuomisto MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tuomisto 418 425 3 159 omistaja: Kaarina Kyllikki Salonen (xxxxxx xxxx) Lindforsinkatu

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro

Sopimusalueella on voimassa seuraavat asemakaavat: nro nro nro MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Elisa Oyj (0116510 6) PL 1, 00061 ELISA jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja.

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja KH xx.xx.2015 xx MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä Markku Mattila jäljempänä tässä sopimuksessa

Lisätiedot

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina.

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina. Luonnos 23.4.2015 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala jäljempänä kaupunki Vuokralainen: Adven Oy Äyritie 18, 01510 Vantaa jäljempänä

Lisätiedot

SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE

SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE SIJOITTAMISSOPIMUKSEN LUPAOHJEET JA EHDOT KATU JA MUILLE YLEISILLE ALUEILLE SIJOITETTAVILLE PYSYVÄISLUONTEISILLE RAKENTEILLE ( Rovaniemen kaupunki/ Suomen Ilmakuva Oy) SIJOITTAMISSOPIMUS Rovaniemen kaupungin

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Tantere MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Tantere 418 424 3 68 omistajat: Hanna Maria Sillanpää (xxxxxx xxxx) Sunilantie

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tilat Parvis ja Kiila

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tilat Parvis ja Kiila MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilojen Parvis 418 424 9 636 ja Kiila 418 424 9 637 omistaja: THH Palvelut Oy (2128195

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija

jäljempänä tässä sopimuksessa Vuokraoikeudenhaltija MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta SOPIMUSALUE Kiinteistö Oy Pohjolan Perusyhtiö 40 (2175827 5) Suomen Osatontti II Ky

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe MAANVUOKRASOPIMUS Liite 4 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: SF-Caravan Lohenpyrstö Ry Haapatie 24, 92140 Pattijoki Vuokralainen

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 1 Asuntotontin (pientalo, 1 076 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen TA- Asumisoikeus Oy:lle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja varten (Vuosaari, tontti 54288/7) Solvikinkuja 3 Muut sopimusehdot 2-14

Lisätiedot

Naantalin kaupunki (jäljempänä Kunta) Käsityöläiskatu 2 PL NAANTALI y-tunnus

Naantalin kaupunki (jäljempänä Kunta) Käsityöläiskatu 2 PL NAANTALI y-tunnus SOPIMUS 1 (5) Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Naantalin katuverkolle 1 Sopimusosapuolet Naantalin kaupunki (jäljempänä Kunta) Käsityöläiskatu 2 PL 43 21101 NAANTALI y-tunnus 0135457-2 Varsinais-Suomen

Lisätiedot

VESIHUOLTOLINJOJEN SIIRTOJEN KUSTANNUSVASTUUT Vesihuolto 2015 päivät, 21.5.2015 Karin Lepola VESIHUOLTOLAITOSTEN KEHITTÄMISRAHASTON HANKE

VESIHUOLTOLINJOJEN SIIRTOJEN KUSTANNUSVASTUUT Vesihuolto 2015 päivät, 21.5.2015 Karin Lepola VESIHUOLTOLAITOSTEN KEHITTÄMISRAHASTON HANKE VESIHUOLTOLINJOJEN SIIRTOJEN KUSTANNUSVASTUUT Vesihuolto 2015 päivät, 21.5.2015 Karin Lepola VESIHUOLTOLAITOSTEN KEHITTÄMISRAHASTON HANKE Kuopion Veden hanke alkoi 5/2014 Raportti julkaistiin VVY:n sivuilla

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ UUSI SOPIMUSLUONNOSMALLI 1.12.2017 LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(6) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 LIITTYMISPISTEISTÄ

Lisätiedot

Yhdistysrekisterinumero 214.590 (yhdistysrekisteri.prh.fi) Auvo Kuvaja Kotkatlahdentie120 79600 Joroinen 040 8123810

Yhdistysrekisterinumero 214.590 (yhdistysrekisteri.prh.fi) Auvo Kuvaja Kotkatlahdentie120 79600 Joroinen 040 8123810 MAANVUOKRASOPIMUS 1 1. JOHDANTO 1.1. Sopijapuolet Vuokranantaja: Vuokralainen: Joroisten kunta Y-tunnus 0207112-8 Mutalantie 2 79600 JOROINEN puh. (017) 578 440 Joroisten Mäkihyppääjät ry Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Porin kaupunki (jäljempänä Kunta) Yrjönkatu 6 B PL PORI y-tunnus

Porin kaupunki (jäljempänä Kunta) Yrjönkatu 6 B PL PORI y-tunnus SOPIMUS 1 (5) Erikoiskuljetusluvan myöntäminen Porin katuverkolle 1 Sopimusosapuolet Porin kaupunki (jäljempänä Kunta) Yrjönkatu 6 B PL 95 28101 PORI y-tunnus 0137323-9 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Juhani Topias Tuomi (xxxxxx xxxx) Mäkikatu 12 B 11, TAMPERE

Juhani Topias Tuomi (xxxxxx xxxx) Mäkikatu 12 B 11, TAMPERE MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Niittyhaka 418 424 3 94 omistajat: Liisa Kaarina Tuomi (xxxxxx xxxx), osuus 1/4

Lisätiedot

Tilan Vuorenala omistajat: Aili Helena Lehtosen (xxxxxx xxxx, k ) jakamattoman kuolinpesän oikeudenomistajat:

Tilan Vuorenala omistajat: Aili Helena Lehtosen (xxxxxx xxxx, k ) jakamattoman kuolinpesän oikeudenomistajat: MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Vuorenala 418 424 9 1015 omistajat: Aili Helena Lehtosen (xxxxxx xxxx, k. 10.4.2011)

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA JA MAANKÄYTTÖSOPIMUS

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA JA MAANKÄYTTÖSOPIMUS KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA JA MAANKÄYTTÖSOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Raahepolis Oy, Y-tunnus 0830284-7 Rantakatu 8 92100 Raahe 2. KIINTEISTÖN LUOVUTUS Raahepolis

Lisätiedot

5.8.2014, ver 6 Sivu 1 / 6. Mäntsälän kunta y-tunnus: 0129261-5 Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä puhelin: 019-264 5000 kunnanhallitus xx.xx.

5.8.2014, ver 6 Sivu 1 / 6. Mäntsälän kunta y-tunnus: 0129261-5 Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä puhelin: 019-264 5000 kunnanhallitus xx.xx. 5.8.2014, ver 6 Sivu 1 / 6 MAANVUOKRASOPIMUS VUOKRANANTAJA (Levanto/ VPK) Mäntsälän kunta y-tunnus: 0129261-5 osoite: Heikinkuja 4, 04600 Mäntsälä puhelin: 019-264 5000 päätös: kunnanhallitus xx.xx.2014

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS

ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS Sivu 1/2 TALOYHTIÖ Asunto-osakeyhtiön nimi ja osoite Huoneiston numero OSAKAS Huoneiston osakkeenomistajan nimi ja puhelinnumero

Lisätiedot

LUONNOS. Käyttöoikeussopimus. 1 Johdanto. 1.1 Sopijapuolet. Oikeuttaja: Hangon kaupunki, jäljempänä omistaja, Y-tunnus

LUONNOS. Käyttöoikeussopimus. 1 Johdanto. 1.1 Sopijapuolet. Oikeuttaja: Hangon kaupunki, jäljempänä omistaja, Y-tunnus Käyttöoikeussopimus 1 Johdanto 1.1 Sopijapuolet Oikeuttaja: Hangon kaupunki, jäljempänä omistaja, Y-tunnus 0103166-9 Oikeutettu: Forus Capital Oy, jäljempänä oikeutettu, Y-tunnus 2755214-7 1.2 Käyttöoikeusalue

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEIDEN LUOVUTTAMISESTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEIDEN LUOVUTTAMISESTA 6820/10.02.03/2011 Hannuksenpelto II, alue nro 442100 MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEIDEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Espoon kaupunki y-tunnus: 0101263-6 Tonttiyksikkö Virastopiha 2 C/ PL 49

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä Kaupunki Redinor Oy (0919708 1) perustettavan

Lisätiedot

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Koipijärvi

Sopimus koskee seuraavia Lempäälän kunnassa sijaitsevaa kiinteistöä: Tila Koipijärvi MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIJAPUOLET Lempäälän kunta (0150783 1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ jäljempänä tässä sopimuksessa Kunta Tilan Koipijärvi 418 424 3 67 omistajat: Mirja Helena Suikkanen (xxxxxx xxxx) Vanha

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA

SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA SOPIMUS KÄYTTÖOIKEUKSISTA SEKÄ JOHDOISTA, LAITTEISTA JA RAKENNELMISTA Sopijapuolet A. Asunto Oy Kauniaisten Klostret Grankulla Bostads Ab (2553398-9), jäljempänä A PL 52, 02701 Kauniainen B. Kauniaisten

Lisätiedot

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa Solo International OY:N KULKUVÄLINEIDEN VUOKRAUS- PALVELUIDEN EHDOT 1. OSAPUOLET JA SOVELTAMISALA Näitä sopimusehtoja sovelletaan Solo International Oy:n, jäljempänä Solo ja asiakkaan, jäljempänä Vuokralleottaja

Lisätiedot

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana:

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: 1(6) RASITESOPIMUS 1 Osapuolet 1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus 01256-6 ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: a. Ohjeellinen tontti 27930/2, joka muodostuu kiinteistöstä

Lisätiedot

Liite 2. pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen ehdot (2 14) Länsisatama, Jätkäsaari, määräala kiinteistöistä HEL

Liite 2. pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen ehdot (2 14) Länsisatama, Jätkäsaari, määräala kiinteistöistä HEL Liite 2. pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen ehdot (2 14) Länsisatama, Jätkäsaari, määräala kiinteistöistä 91-20-254-1 HEL 2016-010493 Vuokraus A4120-69 Kap Hornin katu 6 2 Vuokra-alueelle on sijoitettava

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT 1. SOPIMUKSEN SISÄLTÖ Määräaikaistalletus on sopimuksessa määriteltyjen ehtojen mukaisesti avattu talletustili. Yhdistys maksaa talletustilille korkoa talletusajan päättyessä,

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

Rakennusliike Lehto Oy / perustettava kiinteistöyhtiö Voimatie 6 B Kempele

Rakennusliike Lehto Oy / perustettava kiinteistöyhtiö Voimatie 6 B Kempele MAANVUOKRASOPIMUS (luonnos) 1. Sopijapuolet Vuokranantaja Kärsämäen kunta y-tunnus 0186511-0 Keskuskatu 14 86710 Kärsämäki Vuokraaja Rakennusliike Lehto Oy / perustettava kiinteistöyhtiö Voimatie 6 B 90440

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Porin kaupunki Y-tunnus: 0137323 9 Vuokralainen: 1.2 Vuokra-alue Noin 849 m²:n suuruinen määräala Porin kaupungin Linnan eli

Lisätiedot

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä.

Vuokrakohde vuokrataan vuokralaiselle antennimaston ja siihen liittyvän laitetilan/tilojen sijoittamiseksi ja käyttämiseksi kiinteistöllä. MAANVUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Suonenjoen kaupunki PL 13 Y-tunnus: 0208061-4 77601 Suonenjoki 2. Vuokralainen Elisa Oyj PL 40 Y-tunnus 0116510-6 00061 ELISA 3. Vuokrakohde Sopimuksen liitteenä (liite

Lisätiedot

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe MAANVUOKRASOPIMUS Liite 1 1. JOHDANTO Tällä vuokrasopimuksella uudistetaan Raahen kaupungin ja Posiber Oy:n välillä tonttia 678-21-2193-23 koskeva vuokrasopimus. Laitostunnus 678-21-2193-18-L1. 1.1 Sopijapuolet

Lisätiedot

Tekijänoikeussopimukset

Tekijänoikeussopimukset Tekijänoikeussopimukset Virtuaaliamk:n yhteyshenkilöpäivät Helsinki 11.2.2004 Ari Koivumaa ari.koivumaa[at]ulapland.fi 1. Opm:n sopimusmallit sopimus työntekijän kanssa tekijän työ- tai virkatehtävänä

Lisätiedot

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON. NAANTALIN KAUPUNKI Vesihuoltolaitos Käsityöläiskatu 2 21100 NAANTALI TEOLLISUUSJÄTEVESISOPIMUS xx.xx.xxxx SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

Lisätiedot

1) Savonlinnan kaupunki, y-tunnus: (jäljempänä Kaupunki),

1) Savonlinnan kaupunki, y-tunnus: (jäljempänä Kaupunki), OSAKASSOPIMUS Sopijapuolet 1) Savonlinnan kaupunki, y-tunnus: (jäljempänä Kaupunki), 2) Savonlinnan Seudun Nuorisotoiminnan Tuki ry, y-tunnus: 1446495-7 (jäljempänä NT) Määritelmät Tässä sopimuksessa tarkoitetaan

Lisätiedot

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p )

(luonnos , Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p ) 1(5) MAANKÄYTTÖSOPIMUS/KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (luonnos 29.9.2017, Asian valmistelija tekninen johtaja Jari Lämsä, p. 0400 646 848) 1. SOPIJAPUOLET Joutsan kunta Y-tunnus: 0174108-9 Osoite: Länsitie

Lisätiedot

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22 Luonnos 20.3.2017 1/4 MAANVUOKRASOPIMUS SOPIJAPUOLET Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki PL 38201 Sastamala Vuokralainen Vapo Oy, 0174817-6 PL 22 40101 Jyväskylä Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 67 08.04.2015. 67 Asianro 722/10.00.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 67 08.04.2015. 67 Asianro 722/10.00.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 67 Asianro 722/10.00.02.00/2015 Oikaisuvaatimus / Tontin 297-34-166-5 (Piikatie 6) myynti Tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen Tonttipalveluyksikkö Tontin 34-166-5

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ 20XX-S-XXX SOPIMUSLUONNOSMALLI 18.5.2015 Huom! Tämä sopimusmalli on kytkinlaitosliityntää varten. Punaiset kohdat päivitetään. LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty erityisalueeksi (E-1).

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty erityisalueeksi (E-1). NAANTALIN KAUPUNKI M A A N V U O K R A S O P I M U S Lisämaa Luonnos 3.7.2018 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet 1.2 Vuokra-alue Vuokranantaja: Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2, Käsityöläiskatu 2, 21100

Lisätiedot

Energiateollisuus ry:n. sähkönkäyttöpaikkojen liittymisen ehdot. (Liittymisehdot, LE 2014)

Energiateollisuus ry:n. sähkönkäyttöpaikkojen liittymisen ehdot. (Liittymisehdot, LE 2014) Energiateollisuus ry:n suosittelemat sähkönkäyttöpaikkojen liittymisen ehdot (Liittymisehdot, LE 2014) 1 Energiateollisuus ry:n suosittelemat Sähkönkäyttöpaikkojen liittymisen EHDOT (Liittymisehdot, LE

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Saarijärven kaupunki, Y-tunnus 0176975-1 Sivulantie 11 43100 SAARIJÄRVI Vuokralainen: AgroLarja, Y-tunnus 1967929-5 Kolkanrinteentie

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Saarijärven kaupunki Sivulantie 11 43100 SAARIJÄRVI (Y-tunnus 0176975-1) Vuokralainen: Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO. 1.1 Sopijapuolet. Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä

MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO. 1.1 Sopijapuolet. Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä 1 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä Vuokralainen: Jämsän Vesi liikelaitos Y-0175622-1-300 Teollisuuskatu 10 42100 Jämsä

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / 2017-2020 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2 (6) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), Y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Luonnos 16.10.2014 MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Sopijapuolet Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala (kaupunki) Sopimuksen kohde Asemakaavan laatiminen

Lisätiedot

Lappeenrannan Yritystila Oy (vuokranantaja) Kauppakatu 40 D, 3.krs 53100 Lappeenranta Y-tunnus: 0368899-8 Puh. 05-6161

Lappeenrannan Yritystila Oy (vuokranantaja) Kauppakatu 40 D, 3.krs 53100 Lappeenranta Y-tunnus: 0368899-8 Puh. 05-6161 1 VUOKRASOPIMUS Lappeenrannan Yritystila Oy (jäljempänä Yritystila) ja Vuokralainen ( jäljempänä Vuokralainen ) tekevät vuokrasopimuksen alla mainitusta kohteesta seuraavien ehtojen mukaisesti: 1. SOPIMUSOSAPUOLET:

Lisätiedot

Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus ) Kauniaistentie 10, Kauniainen. jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki

Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus ) Kauniaistentie 10, Kauniainen. jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki MAANKÄYTTÖSOPIMUS 1 SOPIJAOSAPUOLET Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki ja Kiinteistö Oy Kauniaisten Asematie 13 (Y-tunnus

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu TORNIO Y-tunnus

Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu TORNIO Y-tunnus SOPIMUS 1 (8) Erikoiskuljetuslupien myöntäminen Tornion katuverkolle 1 Sopimuksen toimijat 1.1 Sopijaosapuolet Tornion kaupunki (jäljempänä kunta) Suensaarenkatu 4 95400 TORNIO Y-tunnus 0193524-6 Lapin

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori Palvelusopimus 1 / 6 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Punkalaitumen kunta ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus www.valtori.fi VALTORI Palvelusopimus

Lisätiedot

1 Sopijapuolet. Juuan rengasvesiosuuskunta. 2 Kaupan kohde

1 Sopijapuolet. Juuan rengasvesiosuuskunta. 2 Kaupan kohde KAUPPAKIRJA LUONNOS 1 Sopijapuolet Myyjä: Ostaja: Juuan kunta Juuan rengasvesiosuuskunta 2 Kaupan kohde Kaupan kohteena on liiketoiminta (vesihuoltotoiminnan liikearvo) ja siihen liittyvä liitteen 1 kartassa

Lisätiedot

SOPIMUS SÄÄKSJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMISESTA TILALLE NURMIJÄRVEN VALTIONMAA 543-893-1-1

SOPIMUS SÄÄKSJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMISESTA TILALLE NURMIJÄRVEN VALTIONMAA 543-893-1-1 Kunla 8.9.2015 90 liite nro SOPIMUS SÄÄKSJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMISESTA TILALLE NURMIJÄRVEN VALTIONMAA 543-893-1-1 SOPIJAPUOLET Nurmijärven kunta Y-tunnus 9014643-2 Keskustie 2 B / PL 37 01901 Nurmijärvi

Lisätiedot

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa

MUISTIO 1 (3) 28.2.2007 MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI. 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa MUISTIO 1 (3) MAANTIEN MUUTTAMINEN KADUKSI 1. Asemakaavan laatimisessa huomioitavaa Valta-, kanta- ja seututeitä sekä niitä yhdistäviä ja niiden jatkeena olevia teitä varten, jotka palvelevat pääasiassa

Lisätiedot

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12 Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4 Muut sopimusehdot 2-12 2 Vuokranantajan ja vuokralaisen (As. Oy. Kumianpää 1:) välillä

Lisätiedot

LUONNOS 1. Huittisten kaupunki (Y-tunnus 0203762-4), jäljempänä Myyjä

LUONNOS 1. Huittisten kaupunki (Y-tunnus 0203762-4), jäljempänä Myyjä 1 / 6 LUONNOS 1 KAUPPAKIRJA (19.3.2012/UO) KAUPAN OSAPUOLET MYYJÄ Huittisten kaupunki (Y-tunnus 0203762-4), jäljempänä Myyjä Risto Rytin katu 36 32700 Huittinen OSTAJA (he- / Y-tunnus), jäljempänä Ostaja

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Sopimus 1 (5) 20.1.2016

Sopimus 1 (5) 20.1.2016 Sopimus 1 (5) SOPIJAPUOLET FORTUM POWER AND HEAT OY (jäljempänä "Fortum") PL 100, 00048 FORTUM, ja MUHOKSEN KUNTA, PL 39, 91501 MUHOS UTAJÄRVEN KUNTA, PL 18,91601 UTAJÄRVI VAALAN KUNTA, PL 12, 91701 VAALA,

Lisätiedot

KOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS

KOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta SOPIMUSPOHJA 19.12.2013 / mh 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista ja yksityiskohdista, joiden mukaisesti sopimuksessa

Lisätiedot

Merkitään, että Kolmio on Ruduksen sataprosenttisesti (100 %) omistama tytäryhtiö.

Merkitään, että Kolmio on Ruduksen sataprosenttisesti (100 %) omistama tytäryhtiö. SOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 Sipoon kunta Y-tunnus 0203533-8 Iso Kylätie 18 04130 Sipoo (jäljempänä Kunta ) 1.2 Rudus Oy Y-tunnus 1628390-6 Pronssitie 1 00440 Helsinki (jäljempänä Rudus ) 1.3 Murskauskolmio

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

RASITESOPIMUS KML:N MUKAISISTA RASITTEISTA

RASITESOPIMUS KML:N MUKAISISTA RASITTEISTA 1 / 3 RASITESOPIMUS KML:N MUKAISISTA RASITTEISTA Rasitesopimus perustuu yhdyskuntalautakunnan päätökseen x.x.2015 x. 1 Osapuolet Kauniaisten kaupunki (0203026-2) Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen (1)

Lisätiedot

Sijoituslupa. Katutyöt- koulutus vastaava katumestari Jukka Piispanen

Sijoituslupa. Katutyöt- koulutus vastaava katumestari Jukka Piispanen Sijoituslupa Katutyöt- koulutus 11.3.2019 vastaava katumestari Jukka Piispanen Esityksen sisällys Rakenteet, jotka vaativat sijoitusluvan Milloin tarvitaan sijoitusluvan lisäksi toimenpidelupa tai rakennuslupa?

Lisätiedot

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 0 UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus 3. Osakekirjat 4. Osakkeiden panttauskielto 5. Osakkeiden myynti 6. Päätöksenteko yhtiökokouksissa

Lisätiedot

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus 2027/02.08.00.00.00/2016 Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus Solita Oy Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki Åkerlundinkatu 11, 33100 Tampere Torikatu 18, 90100 Oulu 1060155-5 31.10.2016 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6)

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) KULJETUSPALVELUT OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

Tämä apporttiomaisuuden luovutuskirja ( Luovutuskirja ) on tehty tänään [pvm] alla mainittujen osapuolten välillä:

Tämä apporttiomaisuuden luovutuskirja ( Luovutuskirja ) on tehty tänään [pvm] alla mainittujen osapuolten välillä: APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA Tämä apporttiomaisuuden luovutuskirja ( Luovutuskirja ) on tehty tänään [pvm] alla mainittujen osapuolten välillä: 1 Osapuolet 2 Tausta ja tarkoitus 3 Apporttiomaisuuden

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ (raamisopimus) Kirkon keskusrahasto/kirkkohallitus KL-Kuntahankinnat Oy X:n seurakunta tai muu kirkon organisaatio

SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ (raamisopimus) Kirkon keskusrahasto/kirkkohallitus KL-Kuntahankinnat Oy X:n seurakunta tai muu kirkon organisaatio SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ (raamisopimus) Kirkon keskusrahasto/kirkkohallitus KL-Kuntahankinnat Oy X:n seurakunta tai muu kirkon organisaatio 2 1. Osapuolet 1. KL-Kuntahankinnat Oy (Kuntahankinnat) Y

Lisätiedot

VINCIT GROUP OYJ KANNUSTINJÄRJESTELMÄ 2017

VINCIT GROUP OYJ KANNUSTINJÄRJESTELMÄ 2017 VINCIT GROUP OYJ KANNUSTINJÄRJESTELMÄ 2017 I (I) SISÄLLYSLUETTELO 1 VINCIT GROUP -KONSERNIN KANNUSTINJÄRJESTELMÄ 2017... 1 2 KANNUSTINJÄRJESTELMÄN PERUSTEET JA LAAJUUS... 1 3 OSAKKEIDEN ILMOITTAMINEN KANNUSTINJÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki

Helsingin Uusyrityskeskus ry, y-tunnus , Ensi linja 1, Helsinki / PL 4500, Helsingin kaupunki OSAKASSOPIMUS 1. Osapuolet Tämän osakassopimuksen Osapuolia ovat: 2. 1. Helsingin kaupunki, y-tunnus 0215438-8 Pohjoisesplanadi 11-13, 00170 Helsinki / PL 1, 00099 Helsingin kaupunki (jäljempänä Helsinki)

Lisätiedot

3 Naantalin kaupungin 12. kaupunginosan (Pirttiluoto) 42. korttelin tontti nro 5, osoitteessa Pirttiluodontie X, 21110 Naantali.

3 Naantalin kaupungin 12. kaupunginosan (Pirttiluoto) 42. korttelin tontti nro 5, osoitteessa Pirttiluodontie X, 21110 Naantali. 1 1 Myyjä Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2. 2 Ostaja 3 Kaupan kohde Naantalin kaupungin 12. kaupunginosan (Pirttiluoto) 42. korttelin tontti nro 5, osoitteessa Pirttiluodontie X, 21110 Naantali.

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus

TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 2 SOPIMUS ASIANTUNTIJA- PALVELUSTA 4433/ (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus 1 (7) Sopijaosapuolet X Oy (jäljempänä Toimittaja) PL Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Sopimuksen kohde ja tavoitteet ja Espoon kaupunki (jäljempänä Asiakas) PL 111 02070 ESPOON KAUPUNKI Y 0101263-6

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA

SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA 1 SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA 1 Sopijapuolet Polttoaineen myyjä, Metsänhoitoyhdistys Kalajokilaakso, seuraavassa myyjä ja polttoaineen ostaja, Pyhäjoen kunta, seuraavassa ostaja, ovat sopineet

Lisätiedot

Liite 1 / Vhljk. Loimaan kaupungin vesihuoltoliikelaitos (jäljempänä liikelaitos) ja Ypäjän kunta (jäljempänä kunta)

Liite 1 / Vhljk. Loimaan kaupungin vesihuoltoliikelaitos (jäljempänä liikelaitos) ja Ypäjän kunta (jäljempänä kunta) 18.11.2009 (4) SOPIMUS Liite 1 / Vhljk 1 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen kohde 3. Jätevesien johtaminen Loimaan kaupungin vesihuoltoliikelaitos (jäljempänä liikelaitos) ja Ypäjän kunta (jäljempänä kunta)

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty venesatama/venevalkama-alueeksi (LV).

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty venesatama/venevalkama-alueeksi (LV). 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet 1.2 Vuokra-alue Vuokranantaja: Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2, Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, Vuokralainen: Asunto Oy Merimaskun Särkänranta, y-tunnus 0663726-4,

Lisätiedot

Suositus tietoliikenneyhteyksien sijoittamisesta yksityisteiden varsille

Suositus tietoliikenneyhteyksien sijoittamisesta yksityisteiden varsille Suositus tietoliikenneyhteyksien sijoittamisesta yksityisteiden varsille Suosituksen taustaa Viestintämarkkinalainsäädäntö sekä maankäyttö- ja rakennuslaki oikeuttavat sijoittamaan yhdyskuntateknisiksi

Lisätiedot

2. ESISOPIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT, VOIMASSAOLO JA VUOKRASOPIMUKSEN ALLEKIRJOITTAMINEN

2. ESISOPIMUKSEN LÄHTÖKOHDAT, VOIMASSAOLO JA VUOKRASOPIMUKSEN ALLEKIRJOITTAMINEN tekninen lautakunta 18.10.2016 Vesialueen vuokraamista koskeva ESISOPIMUS 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tuleva vuokranantaja: Savonlinnan kaupunki Y-tunnus 0166906-4 Olavinkatu 27 57130 Savonlinna (jäljempänä KAUPUNKI)

Lisätiedot

Vuokranantaja: Oulaisten kaupunki (0186852-2), PL 22, 86301 Oulainen. Vuokralainen: Sonira Oy (2364672-8), Liponkuja 10, 86300 Oulainen

Vuokranantaja: Oulaisten kaupunki (0186852-2), PL 22, 86301 Oulainen. Vuokralainen: Sonira Oy (2364672-8), Liponkuja 10, 86300 Oulainen Maanvuokrasopimus 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet 1. Vuokra-alue Vuokranantaja: Oulaisten kaupunki (018685-), PL, 8601 Oulainen Vuokralainen: Sonira Oy (667-8), Liponkuja 10, 8600 Oulainen Sopimuksen tarkoittama

Lisätiedot