Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry. Toimintakertomus 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry. Toimintakertomus 2013"

Transkriptio

1 Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry Toimintakertomus 2013 TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Voimistelu- ja urheiluseura Elise - Vantaa ry:n sääntöjen mukaan seuran toiminnan tarkoitus on edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta, terveitä elämäntapoja, kehittää kulttuuri- ja nuorisotyötä sekä edistää tasa-arvoa ja kansainvälistä yhteistoimintaa. MONIPUOLINEN JA JÄSENIÄ PALVELEVA TOIMINTA Vuosi 2013 oli seuran yhdestoista toimintavuosi. Seuran toiminta on tuonut kaivatun lisän voimakkaasti kasvavan Aviapoliksen suuralueen (mm. Pakkala, Tammisto, Ylästö) liikuntapalvelujen tarjontaan ja vakiinnuttanut asemansa laadukkaana liikuntaharrastuksen järjestäjänä. Hallituksen asettamien suuntaviivojen mukaisesti voimistelu on mahdollista aloittaa perheliikuntaryhmissä, lasten jumppakouluissa ja esivalmennusryhmissä, ja myöhemmin valita harrastamisen ja kilpailuun tähtäävien ryhmien välillä. Esivalmennus- ja valmennusryhmien toiminta pohjautuu Suomen Voimisteluliiton Voimistelijan polkuun, joka toimii valmentajien työkaluna eri-ikäisten voimistelijoiden valmennuksessa lapsuusvaiheesta kohti huippuvaihetta. Toiminta keskittyi vuonna 2013 Pakkalaan Veromäen koululle, jossa harrastustoimintaa tarjottiin viikon jokaisena päivänä. Lisäksi toimintaa järjestettiin Helsinge Skolan liikuntasalissa Helsingin pitäjän kirkonkylällä sekä Pointin (Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo) liikuntatiloissa Pakkalassa. TOIMINNAN KEHITYS Seurassa pidettyjen voimistelutuntien määrä kasvoi edellisestä vuodesta, ja etenkin harrasteryhmien voimistelijoiden viikkoharjoitusmäärä kasvoi. Seuran tavoitteiden näkökulmasta kokonaisliikuntamäärän kasvaminen yksittäisillä harrastajilla oli erittäin hieno asia. Seuran liikuntaryhmissä harjoitteli vuoden aikana yli 300 harrastajaa. LAADUKASTA TOIMINTAA JA HAUSKAA HARRASTAMISTA Seurassa on toiminut vuoden 2013 aikana 20 ohjaajaa/valmentajaa. Seuran voimistelun valmennus- ja harrastetoiminnan organisoinnista on vastannut valmennuspäällikkö Terhi Neuvonen yhdessä hallituksen kanssa. Tärkeänä on ollut edelleen, että liikuntaharrastus olisi lapsille hauska ja motivoiva, ja että he harrastuksensa avulla saisivat kipinän elinikäiseen liikunnan harrastamiseen.

2 SEURAN KOULUTUSTOIMINTA Toiminnan laadun varmistamiseksi ja kehittämiseksi seura takaa valmentajille vuosittaisen mahdollisuuden osallistua Suomen Voimisteluliiton ohjaaja- ja tuomarikoulutuksiin. Seuran valmentajat ja ohjaajat ovat vuoden aikana kouluttautuneet sekä Suomen Voimisteluliiton valmentajien/ohjaajien että tuomareiden kursseilla/koulutuksilla. Seuran nuoret ohjaajat osallistuivat lisäksi vuoden aikana osana sisarseuransa Elisen huippuseuraprojektia jumppakouluohjaajakoulutuksiin, jotka olivat myös avoimia täydennyskoulutustilaisuuksia Eliseseurojen kaikille valmentajille. Vuoden 2013 aikana ohjaajat ja valmentajat osallistuivat aktiivisesti seuran toiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Diana Hietapakka aloitti syyskuun alussa kaksivuotisen oppisopimuskoulutuksen liikunnanohjaajaksi Elise - Vantaalla. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Kisakallion urheiluopiston kanssa. HARRASTELIIKUNTA Elise - Vantaa tarjosi vuoden aikana mahdollisuuksia harrastaa monipuolisesti voimistelua: rytmistä- ja/tai joukkuevoimistelua erilaisissa ryhmissä unohtamatta perheliikuntaa. Ryhmissä on ollut mahdollisuus tutustua voimistelutoimintaan, löytää voimistelu omaksi harrastuksekseen ja kehittyä voimistelun perustaidoissa sekä välineellä että ilman. Kevätkaudella 2013 Elise - Vantaan salivuoroilla harjoitteli 16 lasten ja nuorten voimisteluryhmää: v., rytmisen voimistelun harrastekilparyhmä, 2 x viikossa v., rytmisen voimistelun harrasteryhmä 1 2 x viikossa 3 4-v. jumppakoulu / satuvoimistelu (lauantaisin) 3 4-v. tytöt jumppakoulu / satuvoimistelu (tiistaisin) 4 5-v. pojat, jumppakoulu / temppujumppa 5 7-v. jumppakoulu / rytminen voimistelu + joukkuevoimistelu 8 10-v. jumppakoulu / rytminen voimistelu + joukkuevoimistelu 8 11-v. jumppakoulu / joukkuevoimistelu + rytminen voimistelu, 2 x viikossa Ariel, joukkuevoimistelun esivalmennusryhmä v syntyneille tytöille esivalmennuksen jatkoryhmä jv / rv v syntyneille tytöille, 2 3 x viikossa liikuntakerho (projekti) rytmisen voimistelun esivalmennusryhmä v syntyneille tytöille, 2 x viikossa valmennusryhmä Hopeatähdet 3 4 x viikossa valmennusryhmä Kultasiivet 4 5x viikossa valmennusryhmä Syrenia 4 x viikossa perheliikunta: 2 4-vuotias lapsi ja aikuinen perheliikunta: 4 7-vuotias lapsi ja aikuinen

3 Syyskauden alusta ryhmäjakoja tarkennettiin vastaamaan kysyntää. Lasten, nuorten ja perheliikunnan ryhmiä toimi yhteensä 16 myös syyskaudella. Ryhmien harjoitusmäärät vaihtelivat yhdestä kerrasta neljään kertaa viikossa. Lasten esivalmennusryhmien määrää syyskaudella 2013 lisättiin, samoin perustettiin harrastekilparyhmät Rubiinit ja Sinisafiirit osana seuran valmennusjärjestelmän kehittämistä. 3 4-v. tytöt jumppakoulu 5 6-v. pojat, jumppakoulu / temppujumppa 5 7-v. jumppakoulu / rytminen voimistelu + joukkuevoimistelu, 8 10-v. jumppakoulu / rytminen voimistelu + joukkuevoimistelu 9 12-v., rytmisen voimistelun harrastekilparyhmä, Sinisafiirit, 2 3 x viikossa Ariel, joukkuevoimistelun esivalmennusryhmä v syntyneille tytöille joukkuevoimistelun esivalmennusryhmä Nasut v syntyneille tytöille, 1 x viikossa joukkuevoimistelun esivalmennusryhmä Tikrut v syntyneille tytöille, 1 3 x viikossa nuorten harrastekilparyhmä Rubiinit, 2 3 x viikossa rytminen voimistelu harrasteryhmä v. tytöille 1 x viikossa rytmisen voimistelun esivalmennusryhmä v syntyneille tytöille 1 2 x viikossa rytmisen voimistelun valmennusryhmä Hopeatähdet 3 4 x viikossa joukkuevoimistelun valmennusryhmä Syrenia 4 x viikossa perheliikunta: 2 4-v. lapsi ja aikuinen 1 x viikossa perheliikunta: 4 6-v. lapsi ja aikuinen 1 x viikossa VALMENNUS- JA KILPAILUTOIMINTA Rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun esi- ja valmennusryhmiä on vuoden 2013 aikana toiminut yhteensä kuusi. Näissä ryhmissä on lähes 80 tavoitteellisesti harjoittelevaa voimistelijaa. Esivalmennusryhmien voimistelijat ovat harjoitelleet 1 2 kertaa viikossa ja valmennusryhmien voimistelijat 3 5 kertaa viikossa. Valmennusryhmien voimistelijat harjoittelevat viikkoa vuodessa ryhmästä riippuen. Veromäen koulu toimi pääasiallisena valmennusryhmien harjoituspaikkana vuonna Ainoastaan kesäkaudella harjoitukset järjestettiin Pointissa, koska Veromäen koulun salia ei ollut mahdollista käyttää koulun ollessa suljettuna. Veromäen koulun säännölliset neljän päivän mittaiset harjoitusvuorojen peruutukset aiheuttivat paljon haasteita harjoitusten järjestämisessä vuoden aikana. Veromäen koulun liikuntasali on ollut hyvä harjoittelutila tähän saakka, koska siellä on käytössä voimistelumatto. Pulaa tilasta oli kuitenkin kaudella 2013 päivittäin, kun salissa harjoitteli samanaikaisesti usein jopa voimistelijaa.

4 Valmennusryhmien harjoitusohjelmaan on lajiharjoittelun lisäksi kuulunut balettia. Baletinopetukseen Veromäen koulun sali on ollut välttävä, sillä puolapuut ovat hajautuneena ympäri salia eikä salissa ole baletinopetuksessa oleellista tankoa eikä peilejä. Tulevaisuudessa seuran tavoitteena on saada harjoitusvuoroja Pointista, jossa on suuremman salitilan lisäksi myös balettivalmennukseen erinomaiset olosuhteet. PELISÄÄNNÖISTÄ POHJA YHTEISILLE SOPIMUKSILLE Jumppakoulu- ja harrasteryhmissä on käyty Nuoren Suomen mallin mukaisia pelisääntökeskusteluja. Keväällä ja syksyllä on järjestetty valmennusryhmien vanhemmille vanhempainiltoja, joissa on ollut lajiesittelyä, seuran toiminnan ja huippuvoimistelijan urapolun esittelyä sekä kerrottu tarkemmin ryhmien tavoitteista. Syksyllä 2013 aloitettiin myös harrastekilparyhmien vanhempainillat, joita on tarkoitus järjestää tulevaisuudessakin vähintään kaksi kertaa vuoden aikana, syksyisin ja keväisin. TOIMIVA TIEDONKULKU JA VIESTINTÄ Seuran sisäisen ja ulkoisen tiedotuksen pääväylänä toimivat kotisivut osoitteessa Internet-sivujen päivittämisestä ovat vastanneet Minna Mäkinen ja Jari- Pekka Korhonen. Hallituksen yhtenä kehittämiskohteena on ollut viestinnän kehittäminen ja parantaminen. Vuoden 2013 lopussa hallituksen jäsenet Johanna Lehtonen ja Niina Idänheimo saivat opastuista ja koulutusta kotisivujen päivittämiseen, jotta jatkossa viestinnästä ja tiedonkulusta vastaisi useampi henkilö. Seuran kotisivuilta löytyvät ajantasaiset tiedot tarjolla olevista harraste- ja valmennusryhmistä, harjoituspaikoista sekä valmentajien, ohjaajien ja hallituksen jäsenten esittelyt. Seuran toiminan ajankohtaiset asiat on löydettävissä etusivulta. Lisäksi toiminnasta tiedotetaan koteihin toimintakauden alussa kausitiedotteiden muodossa. Näin perheet tietävät toiminnan sisällöstä ja tapahtumista hyvissä ajoin. Valmennusryhmissä jaetaan lisäksi erillisiä tapahtumatiedotteita. Tiedotteissa on kannustettu voimistelijoiden perheitä antamaan palautetta toiminnan kehittämiseksi. Tehokkaana tiedonvälitys- ja markkinointikanavana käytetään myös Elise - Vantaan Facebooksivuja, jonka avulla tavoitetaan erityisesti netissä liikkuvaa nuorisoa. Seuran tarjoamia harrastusmahdollisuuksia on esitelty Kartanonkoskella erilaisissa yleisötilaisuuksissa ja tempauksissa, kuten Pointin kirjaston järjestämässä Tottatarualastenkirjallisuustapahtumassa sekä yleensä Aviapoliksen aluetoimikunnan ja Vantaan kansainvälisen koulun vanhempainyhdistys VAKKA ry:n järjestämässä Koko kylän puurojuhla - tapahtumassa.

5 LEIRITOIMINTA Vuoden aikana järjestettiin leirejä ja tehoharjoituspäiviä valmennusryhmän voimistelijoille. Elise Vantaa järjesti 7 10-vuotiaille lapsille eripituisia liikunnallisia kesäleirejä arkipäivisin Pointissa Leirillä ohjaajina toimivat Taru Kankainen, Minna Karhu, Jenna Korhonen ja Julia Romanyuk. Toimintaa oli tarjolla päivittäin klo Leiri piti sisällään monipuolista ulko- ja sisäliikuntaa: voimistelua, akrobatiaa, pelejä, liikuntaleikkejä ja tanssia sekä retkiä lähiympäristöön. Leirillä nautittiin päivittäin lämmin lounas ja välipala. NÄYTÖSTOIMINTA Seura järjesti toimintavuoden 2013 kevätnäytöksen yhdessä sisarseuransa Elisen kanssa Korson Monitoimikeskus Lumossa lauantaina Vuoden 2013 kevätnäytöksen aiheena oli Satukirjan aarteet. Kevätnäytöksessä voimisteli yli 400 voimistelijaa. Elise - Vantaan voimistelijat esiintyivät Elise-seurojen yhteisessä joulunäytöksessä Viidakkokirja, joka järjestettiin Töölön Kisahallissa Joulunäytöksessä esiintyi ennätysmäärä voimistelijoita, lähes 500 voimistelijaa molemmista seuroista. Seuran toiminnassa jokaisen harrastajan omien taitojen kehittymisen, liikunnan ilon sekä terveydellisten vaikutusten lisäksi tavoitteena ovat esiintymiset seuran upeissa kevät- ja joulunäytöksissä. Esiintyminen on vapaaehtoista. KILPAILUTOIMINTA Rytmisen voimistelun valmennusryhmät osallistuivat kevään ja syksyn aikana luokkakilpailuihin ja asematapahtumiin sekä yksilöinä että joukkueena. Kultasiivet-ryhmän voimistelijoita eteni 5- luokkaan kevätkauden kilpailutulosten perusteella. Hopeatähdet saavuttivat useamman mitalin syksyn rytmisen voimistelun 2-luokan joukkuekilpailuissa. Hopeatähdistä kilpailuihin osallistuneet yksilövoimistelijat edistyivät myös etenemällä luokkajärjestelmässä 2- ja 3-luokkiin. Syrenia osallistui keväällä kilpailuihin vapaaohjelmalla ja syksyllä välineohjelmalla. Elise - Vantaan voimistelijat osallistuivat vuoden aikana mm. seuraaviin kilpailuihin: RV luokkakilpailut, Turku JV Tyttöjen hyvänmielen kilpailut,turku Voimistelun asema, Helsinki Luokkakilpailut, Espoo RV Vaajakosken liikuntahallilla Sun Lahti seuran oma asema la Minirytmiset lastentapahtuma ja Voimistelun Asema

6 RV Lumo, Vantaa ORGANISAATIO Hallituksen jäseninä toimivat vuoden 2013 aikana seuraavat henkilöt vastuualueittain: puheenjohtaja Terhi Neuvonen, varapuheenjohtaja Maarit Lindström, sihteeri Johanna Lehtonen, taloudenhoitaja Niina Idänheimo sekä jäsenet Soile Granholm, Minna Lehtikallio ja Heta-Leena Sierilä. Hallitus kokoontui vuoden aikana yhteensä yhdeksän kertaa, ja sääntömääräiset asiat on käsitelty seuran vuosikokouksessa sekä ylimääräisessä vuosikokouksessa Hallituksen alaisuudessa toimivaa vanhempaintyöryhmää on vetänyt Maarit Lindström. Osaaikaisena toimistotyöntekijänä toimi Minna Mäkinen. SEURAN TALOUS Elise Vantaan taloudellinen tilanne on vakaa. Vuoden 2013 tilinpäätös osoitti voitttoa 7 035,93 euroa. Seuran kirjanpidosta on vastannut yhdessä osa-aikaisen toimistotyöntekijä Minna Mäkisen kanssa kirjanpitotoimisto Oy Noble Services Ltd. Vuoden 2013 kirjanpidon toiminnantarkastuksesta vastasi Jarmo Paikkala. HYVÄT TOIMINTAEDELLYTYKSET LAADUKKAAN TOIMINNAN POHJANA Tilat Seuran toiminta on keskittynyt Veromäen koululle, jossa on käytössä voimistelumatto. Voimistelumatto mahdollistaa harjoittelemisen kilpailuja vastaavissa olosuhteissa ja kilpailualueen muodostamisen lähes kokonaisuudessa koulun saliin. Voimistelumaton avulla mahdollistuu lajeille ominaisten liikkeiden harjoittelu turvallisesti. Ihan kokonaan matto ei saliin mahdu salin pitkänomaisen muodon vuoksi. Valmentajat/ohjaajat Vuonna 2013 seurassa oli yksi päätoiminen valmentaja, Diana Hietapakka, joka on oppisopimustyösuhteessa. Muut valmentajat ja ohjaajat toimivat tuntiohjaajina. Seuran valmennuspäällikkönä jatkoi Terhi Neuvonen. Vuoden 2013 valmentajina/ohjaajina ovat toimineet Terhi Neuvonen/RV, Jonna Clancy/perheliikunta ja jumppakoulu, Soile Granholm/poikien temppujumppa ja Ariel, Diana Hietapakka/oppisopimus, Taru Kankainen/RV, Minna Karhu/RV, Niina Karjalainen/JV, Jenna Korhonen/kesäleirit, Annamari Laitinen/JV, Minna Lehtikallio/perheliikunta, Virve Olsson/baletti,

7 Tuomas Pahkasalo/liikuntakerho, Jonna Rauta/JV, Sanna Rauta/JV, Tiina Reynish/JV ja poikien temppujumppa, Tarja Rissanen/jumppakoulu, Julia Romanyuk/RV, Taina Takanen/RV, Hanna Vilhunen/JV ja Kaisa Villanen/JV.

Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma

Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. Toimintasuunnitelma 1.8.2014 31.7.2015 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Yleinen... 3 2. Hallinto... 4 3. Toiminta... 5 3.1 Lasten harrasteryhmät ja perheliikunta...

Lisätiedot

OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO. Kuva: Sami Ilvonen. ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3

OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO. Kuva: Sami Ilvonen. ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3 OLARIN VOIMISTELIJAT RY OVO 42. JÄSENTIEDOTE JOULUKUU 2014 ESPOO Kuva: Sami Ilvonen L AADUKKAAMPAA HARRAsTETOIMINTAA s.2 ATO M I T TÄ H TÄ ÄVÄT KO R K E A L L E s. 3 VALMENTAJIEN T YÖHYVINVOINTI s.4 UUDET

Lisätiedot

Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot

Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot 1 YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan

Lisätiedot

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri S E U R A: Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet

Lisätiedot

Sisulehti. Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut

Sisulehti. Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut Ilmoitusliite Talvi 2014 / 2015 Sisulehti Kattava paketti tietoa Tampereen Sisun toiminnasta ja harrastajista! Sisältää kevään 2015 aikataulut 2 Sisältö Pääkirjoitus S. 2 PÄÄKIRJOITUS JA SISÄLTÖ Sisulla

Lisätiedot

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä]

SEURAOPAS. [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS [Valitse päivämäärä] SEURAOPAS Urheiluseura Hatsina 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Sisältö Sisältö...2 Urheiluseura Hatsina yleiskuvaus...5 Mikä on seuraopas?...5 1 TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...6

Lisätiedot

VOIKKARI. Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014. s. 6. s. 16-17. s. 8. Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella

VOIKKARI. Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014. s. 6. s. 16-17. s. 8. Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella VOIKKARI Tampereen Voimistelijoiden ilmoitusliite 2014 Tervetuloa mukaan voimistelukouluihin tai esivalmennusryhmiin! s. 6 Rytminen voimistelu jatkaa nousuaan Tampereella s. 16-17 Voimistelu vaatii ahkeraa

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013. Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com

VUOSIKERTOMUS 2013. Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com VUOSIKERTOMUS 2013 Säkylän Naisvoimistelijat ry. sanv.sporttisaitti.com SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 - YLEISTÄ... 3 SÄKYLÄN NAISVOIMISTELIJAT 2013... 4 KOKOUKSET, STIPENDIT JA MUISTAMISET... 5 ORGANISAATIO...

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Liikun. nta ja Urheilu ry

Etelä-Karjalan Liikun. nta ja Urheilu ry Etelä-Karjalan Liikun nta ja Urheilu ry TOIMINTA- JA A TALOUSSUUNNITELM MA 2012 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallinto ja toimisto 3 Liikunnan ja urheilun edunvalvonta 3 Lasten ja nuorten liikunta 4 Kouluyhteistyö

Lisätiedot

Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14

Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14 LePan kausijulkaisu 2011. Jakelu Leppävaaran alueella 25000 kpl Krista Lähteenmäki pitää Lepuskin maastoista Sivu 14 FC Espoo: Tavoitteena säilyttää sarjapaikka Sivu 11 LePan valmennuslinja päiväkodista

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

Ideaopas matalan. kynnyksen liikuntakerhotoimintaan

Ideaopas matalan. kynnyksen liikuntakerhotoimintaan Nuoren Suomen, Suomen Liikunnan ja Urheilun ja Kuntoliikuntaliiton toiminnat siirtyivät 1.1.2013 Valoon. Lisätietoa valo.fi Ideaopas matalan kynnyksen liikuntakerhotoimintaan SISÄLLYS JOHDANTO...3 LASTEN

Lisätiedot

KORIPALLO-KÄSIKIRJA 2009-2010

KORIPALLO-KÄSIKIRJA 2009-2010 KORIPALLO-KÄSIKIRJA 2009-2010 www.onmky.fi/koripallo SKL Kultainen Kori Laatuseura Nuori Suomi Sinettiseura Tervetuloa mukaan Oulun NMKY:n koripallotoimintaan! 2 Koripalloilijoiden käsikirjaan on koottu

Lisätiedot

Heitosta Haukipudas tunnetaan!

Heitosta Haukipudas tunnetaan! Heitosta Haukipudas tunnetaan! Ehkä Suomen paras seuraleh Maaliskuu 2012 Tunnista kahteen päivässä Lasten liikunnan määrissä on parantamisen varaa. LIIKUNTA JA TERVEYS SIVU 3 Kivet vierineet jo kymmenen

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle seuran toimintalinja. Seuran toimintalinja selkiyttää seuran

Lisätiedot

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSOHJELMA

TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSOHJELMA 1 Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSOHJELMA 2 Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSOHJELMA Sisällys...2 Johdanto...3 Sukupuolten välinen tasa-arvo...3

Lisätiedot

Kaarinan Taitoluistelijat ry. Toimintalinjat

Kaarinan Taitoluistelijat ry. Toimintalinjat Kaarinan Taitoluistelijat ry Toimintalinjat Kaarinan Taitoluistelijat ry Toimintalinjat 1 Sisältö Sisältö... 1 1. Seuratoiminnan visio... 2 2. Seuran eettiset linjaukset... 2 3. Seuratoiminnan tavoitteet...

Lisätiedot

Heitosta Haukipudas tunnetaan!

Heitosta Haukipudas tunnetaan! Heitosta Haukipudas tunnetaan! Ehkä Suomen paras seuraleh Lokakuu 2012 Yleisurheilukoulun menoa ja meininkiä Länsituulen koulun salilla keskiviikkoiltana. YLEISURHEILU SIVU 19 Heitolle työllistämispalkinto

Lisätiedot

GOLFvanhempien. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA

GOLFvanhempien. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA GOLFvanhempien opas Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA 1. Golf harrastuksena 1. GOLF HARRASTUKSENA Golf on usein koko perheen yhteinen harrastus, mutta enenevässä määrin lapset ja nuoret innostuvat lajista

Lisätiedot

Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006

Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006 Kati Lehtonen Seurahankkeiden paikallistuki Arviointiraportti toimintakaudelta 2005-2006 Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 199 Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES Lasten ja nuorten

Lisätiedot

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen OK-opintokeskus ja Suomen Parkinson-liitto ry 2012-2013 1 PAUKUISTA PEUKKUIHIN -MALLI Paukuista peukkuihin

Lisätiedot

SUOMEN PYÖRÄILYUNIONI ry - FINLANDS CYKEL UNION rf TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODELLE 2013

SUOMEN PYÖRÄILYUNIONI ry - FINLANDS CYKEL UNION rf TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODELLE 2013 Hallitus 06.10.2012 Vuosikokous 25.11.2012 - FINLANDS CYKEL UNION rf TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUODELLE 2013 YLEISTÄ Suomen Pyöräilyunioni ry on jäsenten yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö. SPU tukee

Lisätiedot

LIIKUNTAJOHTAJAN PÄÄTÖS

LIIKUNTAJOHTAJAN PÄÄTÖS 1 / 10 Tapahtuman tiedot: Tapahtuma n Pvm Tapahtuman tiedot: Paikka Päätös 0,00 Tapahtuman tiedot: Sisältö 1 09 Human Rights Säätiö 09HHR Malmi Carneval III 23.5.2015 Pukinmäen Urheilupuisto Kenttätie

Lisätiedot

Nuorten harrasteliikunnan kehittäminen 1999 2011 VALTION LIIKUNTANEUVOSTON JULKAISUJA 2012:2

Nuorten harrasteliikunnan kehittäminen 1999 2011 VALTION LIIKUNTANEUVOSTON JULKAISUJA 2012:2 Nuorten harrasteliikunnan kehittäminen 1999 2011 Yhteisjulkaisu LIKES-tutkimuskeskuksen kanssa Kati Lehtonen (toim.) NUORTEN HARRASTELIIKUNNAN KEHITTÄMINEN 1999 2011 1 Nuorten harrasteliikunnan kehittäminen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 TOIMINTAKERTOMUS 2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry HYVÄT TUULET RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Lauhatuuli Myöhätuuli Hiekkaharjuntie 13 A Lammaslammentie 17 A 01300 Vantaa 01710 Vantaa 09-8734386

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto

Suomen Cheerleadingliitto Suomen Cheerleadingliitto Vuosikertomus 2012 Suomen Cheerleadingliitto - SCL ry Vuosikertomus 2012 Sisällys Järjestötoiminta Jäsenistö Hallinto ja valiokunnat Järjestötoiminta Strategia ja visio Tiedotus

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ

TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA - SUURELLA SYDÄMELLÄ SISÄLLYS 1 TUUSULAN PALLOSEURAN SEURAKÄSIKIRJA... 4 2 TUUSULAN PALLOSEURA - TuPS... 4 2.1 TuPS seurana... 4 2.2 Seuran arvot, strategia ja visio...

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN. www.kuy.fi 1/2015. Noora Wallenius

KESKI-UUDENMAAN. www.kuy.fi 1/2015. Noora Wallenius KESKI-UUDENMAAN yleisurheilu 1/2015 Noora Wallenius www.kuy.fi Nordea Pankki Suomi Oyj Pistä vilkas rahasi aisoihin. Tuntuuko sinusta, että et ehdi säästää, kun elämä vie ja eurotkin vain vilisee silmissä?

Lisätiedot

Ilman sinun apuasi emme pysty kisoja järjestämään.

Ilman sinun apuasi emme pysty kisoja järjestämään. H T K N E W S S I L M U H T K : L A I S T E N J Ä S E N L E H T I 1 / 2 0 0 9 Kautemme alkoi jo huhtikuussa ja nyt ryhmämme ja joukkueemme ovat jo pitkällä ohjelmien harjoittelussa. Hyvältä näyttää. Luistelukoulumme

Lisätiedot

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012. Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi

Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012. Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi Suomen Miekkailu- ja 5-otteluliitto VUOSIKERTOMUS 2012 Yhdistyneen liiton 1. toimintavuosi Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. KATSAUS VUOTEEN 2012... 5 1.1. Liiton toimintaperiaatteet... 6 1.2.

Lisätiedot