HelMet-kirjaston käyttösäännöt

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HelMet-kirjaston käyttösäännöt"

Transkriptio

1 Sinulle, asiakkaamme HelMet-kirjaston käyttösäännöt HelMet on lyhennys sanoista Helsinki Metropolitan Area Libraries. Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupungin asukkailla on oikeus käyttää kirjastopalveluja missä tahansa edellä mainitussa kaupungissa. Kirjasto on avoin kaikille Olet tervetullut kirjastoon lainaamaan, oleskelemaan, opiskelemaan, käyttämään laitteita, lukemaan lehtiä ja kirjoja tai osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja kirjallisuusiltoihin. Kirjasto tarjoaa maksutta käytettäväksesi monipuoliset kokoelmat, ajanmukaiset laitteet ja tiedonhakumenetelmät, kirjastotilat ja henkilökunnan asiantuntemuksen. Kirjaston palveluiden käyttämiseen tarvitset voimassaolevan kirjastokortin ja tunnusluvun. Käyttösäännöt Tutustu käyttösääntöihin ja pidä ne tallessa. Voimassaolevat käyttösäännöt löytyvät myös -sivuilta. Olet sitoutunut noudattamaan näitä käyttösääntöjä ja niihin tehtäviä muutoksia saadessasi kirjastokortin tai suostuessasi vastuuhenkilöksi. Kirjastoissa käytössä olevista laitteista ja niiden käyttöoikeuksista on erilliset ohjeet ja säännöt, jotka löytyvät kaupunginkirjastojen kotisivuilta. Parannetaan palvelua yhdessä Jos sinulla on kokoelmia, toimintaa tai palvelua koskevia toivomuksia tai huomautuksia, voit esittää ne kunkin kirjaston henkilökunnalle tai HelMet-verkkokirjastossa osoitteessa Kirjastokortti ja tunnusluku Kortin hankkiminen Henkilökohtaisen kirjastokortin, lainausoikeuden ja tunnusluvun saat mistä tahansa HelMet-kirjastosta tai kirjasto-autosta. Kortin saat, kun ilmoitat osoitteesi ja esität kirjaston hyväksymän voimassaolevan henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus. Kirjastokortin myöntämiseen tarvitaan Suomessa oleva osoite. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, kirjastokorttisi on voimassa kuusi kuukautta kerrallaan.

2 Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan tai toisen täysi-ikäisen vastuuhenkilön kirjallisella suostumuksella. Vastuuhenkilö on vastuussa siitä aineistosta, joka on lainattu alle 15-vuotiaan kirjastokortilla. Päiväkoti, koulu, muu laitos tai yhteisö saa kirjastokortin vuodeksi kerrallaan täysi-ikäisen vastuuhenkilön kirjallisella suostumuksella. Vastuuhenkilö on vastuussa aineistosta, joka on lainattu laitoksen tai yhteisön kirjastokortilla. Lainauskiellossa oleva henkilö ei voi toimia vastuuhenkilönä. Kirjastokortti on henkilö kohtainen Olet vastuussa siitä aineistosta, joka kirjastokortillasi lainataan. Kirjastokortin väärinkäytön estämiseksi voit pyytää, että palvelulainauksessa virkailija tarkistaa aina henkilöllisyyden. Lainausautomaatilla lainaus on suojattu tunnusluvulla. Laitoksen tai yhteisön kirjastokortilla saa lainata vastuuhenkilön suostumuksella laitoksen tai yhteisön henkilökuntaan kuuluva. Ilmoita kirjastokortin katoamisesta välittömästi Kirjastokortin katoamisesta on ilmoitettava kirjastoon välittömästi. Nämä vastuut koskevat myös vastuuhenkilöä. Kirjastokortin katoamisesta voi jättää ilmoituksen puhelinvastaajaan kirjastojen ollessa suljettuna soittamalla puhelinnumeroon Et ole vastuussa siitä aineistosta, joka on lainattu kadonneella kortilla sen jälkeen kun ilmoitus kortin katoamisesta on tehty. Kadonneeksi ilmoitettu kirjastokortti poistetaan käytöstä. Uusi kirjastokortti on maksullinen. Tunnusluvun hankkiminen Kirjastokortin lisäksi tarvitset tunnusluvun, kun haluat käyttää lainausautomaattia, haluat katsoa omia lainojasi, uusia niitä tai varata aineistoa HelMetverkkokirjastossa. Tunnusluku tarvitaan myös muita verkkopalveluita varten sekä asiakastietokoneiden käyttöön. Tunnusluvun saat henkilökohtaisesti kirjastosta tai kirjastoautosta. Pidä yhteys tietosi ajan tasalla! Sinun on ilmoitettava osoitteen, sähkö postiosoitteen ja nimen muutoksista viipymättä kirjastoon. Yhteystietosi voit tarkastaa -sivuilta. Asiakasrekisterissä olevien tietojen tarkistaminen Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja sinusta on tallennettu kirjaston asiakasrekisteriin. Tiedot voit tarkistaa, kun olet todistanut henkilöllisyytesi esittämällä kirjaston hyväksymän voimassaolevan henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus. Jos olet vastuuhenkilö, sinulla on oikeus tarkistaa laitoksen tai yhteisön tiedot. Vastuuhenkilönä voit myös saada tietoa alle 15-vuotiaan henkilön myöhässä olevista lainoista ja maksamattomista maksuista. Tiedot voit tarkistaa, kun olet todistanut henkilöllisyytesi esittämällä kirjaston hyväksymän voimassaolevan henkilötodistuksen, jossa on valokuva ja henkilötunnus.

3 Kirjaston ja asiakkaan välinen suhde on luottamuksellinen Kirjasto vastaa asiakasrekisterin oikeellisuudesta. Lainaajan ja vastuuhenkilön henkilötiedot tallennetaan Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen yhteiseen asiakasrekisteriin. Kirjaston vastuulla on, että asiakasrekisteri on henkilötietolain mukainen. Henkilötietolain mukaan kirjastolla on oikeus rekisteröidä asiakkaan henkilötunnus. Rekisteriseloste on nähtävillä kirjastoissa sekä -sivuilla. Lainaus, palautus ja uusiminen Lainamäärä Sinulla voi olla samanaikaisesti korkeintaan 40 lainaa. Niistä voi olla enintään 5 konsolipeliä, 5 BD-levyä ja 5 DVD-levyä. Huomaa, että kuvatallenteiden lainauksessa noudatetaan Valtion elokuvatarkastamon määräämiä ikärajoja ja konsolipelien lainauksessa Valtion elokuvatarkastamon sekä yleiseurooppalaisen ikärajaluokittelujärjestelmän (PEGI) mukaisia suositusikärajoja. Laina-ajat Yleinen laina-aika on 28 vuorokautta. Poikkeukset yleisestä laina-ajasta: - bestseller-aineisto seitsemän (7) vuorokautta - DVD-levyt, BD-levyt ja konsolipelit seitsemän (7) vuorokautta. - kysytyimpien musiikki-cd-levyjen laina-aika voi olla seitsemän (7) vuorokautta. Saat ennakkotiedotteen eräpäivästä 2 vuorokautta ennen eräpäivää, jos sinulla on toimiva sähköpostiosoite kirjaston asiakasrekisterissä ja olet valinnut postitustavaksi sähköpostin. Ilmoituksen voit saada myös tilaamalla maksullisen tekstiviestin. Uusiminen Voit uusia lainasi HelMet-verkkokirjastossa, kirjastossa tai kirjastoautossa kolme (3) kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Bestseller-aineistoa ei voi uusia. Ylivoimaisen esteen kohdatessa kirjasto ei vastaa uusinnan epäonnistumisesta johtuvista seuraamuksista, jos kysymyksessä on tekninen häiriö tai verkon häiriö. Palauttaminen Palauta lainat viimeistään eräpäivänä. Voit palauttaa aineiston mihin tahansa HelMetkirjastoon toimipaikan aukiolo-aikana. Palautuksesta saat halutessasi kuitin. Joissakin kirjastoissa on ns. palautusluukkuja. Jos palautat aineiston palautusluukun kautta kirjaston ollessa suljet tuna, et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Henkilökunta kirjaa palautusluukkuun jätetyn aineiston palautuneeksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Palautusluukkuun jätetystä aineistosta kertyy myöhästymismaksuja palautusten kirjaamiseen saakka. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi.

4 Lainausoikeuden menetät - jos et ole palauttanut lainaamaasi aineistoa ja 28 vuorokautta on kulunut laina-ajan päättymisestä - jos olet kadottanut tai vahingoittanut kirjaston aineistoa - jos sinulle on kertynyt maksuja maksuliitteessä mainittu summa tai enemmän Jos kirjastolla on saatavaa lainaajalta, jolle on aloitettu velkajärjestely, velalli seen ei saa kohdistaa toimenpiteitä maksukiellon piiriin kuuluvan velan perimiseksi tai sen suorittamisen turvaamiseksi. Jo aloitettuja toimenpiteitä ei saa jatkaa. Velalliseen ei tällaisen velan osalta saa kohdistaa maksuviivästyksen seurauksena lainausoikeuden menetystä. Lainausoikeuden saat takaisin - palauttamalla myöhässä olevan aineiston - korvaamalla kadonneen tai vahingoittuneen aineiston - maksamalla kertyneet maksut Jos maksua ei makseta kirjastossa, lainausoikeuden palautus voi kestää noin viikon. Lainausoikeus palautuu vasta sen jälkeen, kun kirjasto on selvittänyt maksut omassa laskentatoimessaan. Jos maksu on annettu perintätoimiston tehtäväksi, lainausoikeus palautuu sen jälkeen kun perintätoimisto on suorittanut maksun kirjaston tilille ja kirjasto on tarkistanut maksusuorituksen. Varaaminen Aineistoa voit varata joko HelMet-verkkokirjaston kautta tai kirjastossa. Voit varata hyllyssä olevaa aineistoa puhelimitse ilman varausmaksua, kun noudat sen itse kyseisestä toimipaikasta. Sinulla voi olla samanaikaisesti voimassa 30 varausta. Varaaminen on maksullista 18 vuotta täyttäneiltä. Lasten- ja nuortenosaston aineistosta ei kuitenkaan peritä varausmaksua. Noudettavista varauksista saat ilmoituksen kirjeellä, sähköpostilla tai tilaamalla maksullisen tekstiviestin. Käsikirjasto- ja Bestseller-aineistoa ei voi varata. Aineistosta, jota ei vielä ole rekisteröity kirjaston kokoelmiin, ei voi tehdä ennakkovarausta. Kaukolainan tilaaminen Voit tilata kaukolainaksi muualta Suomesta tai ulkomailta aineistoa, jota ei ole kaupunginkirjastojen kokoelmissa eikä pääkaupunkiseudun tieteellisten kirjastojen tai erikoiskirjastojen kokoelmissa. Kirjasto välittää kaukolainoja voimassa olevien kaukopalvelusääntöjen ja -maksujen mukaisesti. Maksut ja perintä Myöhästymismaksu peritään aineistosta, jonka palautat tai uusit eräpäivän jälkeen. Myöhästymismaksu kertyy kaikilta eräpäivän jälkeisiltä kalenteripäiviltä enimmäismäärään saakka. Lasten- ja nuortenosaston aineistosta myöhästymismaksua ei peritä. Perintään siirretystä aineistosta peritään lisäksi perintäkuluja, myös lasten- ja nuortenaineistosta. Tärkeimmät kirjastossa perittävät maksut on lueteltu käyttösääntöjen maksuliitteessä. Sinun on korvattava kadonnut tai vahingoittunut aineisto. Ohjeet aineiston korvaamiseksi ovat käyttösääntöjen maksuliitteessä.

5 Muistutukset Myöhässä olevasta aineistosta lähetetään ensimmäinen muistutus 14 vuorokauden kuluttua eräpäivästä, toinen muistutus lähetetään 28 vuorokauden kuluttua eräpäivästä. Ensimmäinen muistutus on mahdollista saada sähköpostitse. HelMet-kirjaston järjestelmästä lähetetään muistutuksia maksamattomista maksuista velan vanhenemisen katkaisemiseksi. Perintä Kirjasto käyttää saataviensa perimiseen perintätoimistoa. HelMet-kirjaston järjestelmästä saatavat siirretään kunkin kaupunginkirjaston käyttämän perintätoimiston perittäväksi n. 60 vuorokauden kuluttua eräpäivästä. Perintä koskee myös alle 18-vuotiaan lainaamaa aineistoa sekä lasten- ja nuortenaineistoa. Vastuuhenkilö on vastuussa alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta. Perintätoimisto määräytyy sen mukaan, minkä kaupunginkirjaston omistamasta aineistosta on kyse. Lisätietoa perinnästä löydät maksuliitteestä. Huomaa, että Kirjasto ei vastaa niistä vahingoista, joita lainaamasi tallenteet ovat mahdollisesti aiheuttaneet laitteillesi, eikä niistä vahingoista, joita kirjaston laitteilla on aiheutettu kolmannelle henkilölle. Käyttöoikeuden menetys Käyttöoikeuden menetyksellä tarkoitetaan määräaikaista kieltoa kirjaston käyttöön niissä tapauksissa, kun asiakas kiellosta huolimatta käyttäytyy häiritsevästi henkilökuntaa tai toista asiakasta kohtaan. Käyttöoikeuden menetys voi olla vuorokaudesta kolmeen kuukautta. Käyttöoikeuskiellon määrää joko kirjaston johtaja tai hänen valtuuttamansa kirjaston henkilökuntaan kuuluva. Ennen käyttökiellon antamista osapuolille varataan tilaisuus tulla kuulluksi. Kielto annetaan suullisesti vähäisissä tapauksissa ja muuten kirjallisesti. Kiellosta tulee merkintä kirjaston asiakasrekisteriin ja merkintä poistetaan, kun käyttöoikeus palautuu määräajan kuluttua. Käyttösääntöjen soveltaminen ja voimassaolo Näitä käyttösääntöjä sovelletaan Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastoissa sen jälkeen, kun asianomaisten kaupunkien kirjastot ovat hyväksyneet säännöt. Sääntöjen muutos edellyttää yhtäpitävät päätökset. Kirjastoautoissa, laitoskirjastoissa ja kirjastojen kotipalvelussa noudatetaan näitä käyttösääntöjä soveltuvin osin. Näillä käyttösäännöillä kumotaan hyväksytyt käyttösäännöt. Nämä käyttösäännöt tulevat voimaan ja ovat voimassa toistaiseksi. Irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta.

6 Tutustu lisäksi: -> ohjeet -> maksut Laitteita ja niiden käyttöoikeuksia koskeviin sääntöihin ja ohjeisiin: ohjeet -> käyttösäännöt -> HelMet-kirjaston asiakastietokoneiden käyttösäännöt Kaukopalvelusääntöihin ja maksuihin: Espoo: -> kaukopalvelu Helsinki: Kauniainen: -> Kirjasto -> kirjastopalvelut -> kaukopalvelu Vantaa: -> kirjastopalvelut -> kaukopalvelu Kirjastojen kotisivut Espoo: Helsinki: Kauniainen: -> Kirjasto Vantaa:

VASKI-kirjastojen käyttösäännöt

VASKI-kirjastojen käyttösäännöt VASKI-kirjastojen käyttösäännöt VASKI-kirjastoihin kuuluvat Turun, Kaarinan, Laitilan, Naantalin, Paimion, Raision ja Uudenkaupungin kaupunginkirjastot sekä Kustavin, Liedon, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten,

Lisätiedot

Vaski-kirjastojen käyttösäännöt. 1.5.2012 alkaen

Vaski-kirjastojen käyttösäännöt. 1.5.2012 alkaen Vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.5.2012 alkaen VASKI-kirjastojen käyttösäännöt VASKI-kirjastoihin kuuluvat Turun, Kaarinan, Laitilan, Naantalin, Paimion, Raision ja Uudenkaupungin kaupunginkirjastot sekä

Lisätiedot

Vaski-kirjastojen käyttösäännöt. 1.1.2013 alkaen

Vaski-kirjastojen käyttösäännöt. 1.1.2013 alkaen Vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.1.2013 alkaen VASKI-kirjastojen käyttösäännöt VASKI-kirjastoihin kuuluvat Turun, Kaarinan, Laitilan, Naantalin, Paimion, Raision ja Uudenkaupungin kaupunginkirjastot sekä

Lisätiedot

VASKI-kirjastojen käyttösäännöt

VASKI-kirjastojen käyttösäännöt VASKI-kirjastojen käyttösäännöt Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Vaski-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.6.2017 alkaen. Kunnalla on oikeus laatia käyttösäännöt kirjastolle. Oikeus perustuu lakiin

Lisätiedot

Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Vaski-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.1.2014 alkaen.

Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Vaski-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.1.2014 alkaen. Dnro 318/12.03.02.01.00/2015 Vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.1.2014 alkaen Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Vaski-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.1.2014 alkaen. Kirjasto on avoin kaikille

Lisätiedot

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN Helle-kirjastojen käyttösäännöt 23.5.2017 ALKAEN Helle-kirjastot Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Helle-kirjastoja. Helle-kirjastoihin kuuluvat seuraavien kaupunkien ja kuntien yleiset kirjastot: Askola

Lisätiedot

vaski-kirjastojen käyttösäännöt alkaen

vaski-kirjastojen käyttösäännöt alkaen vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.6.2017 alkaen 1 Vaski-kirjastojen käyttösäännöt Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Vaski-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.6.2017 alkaen. Kunnalla on oikeus laatia

Lisätiedot

vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.1.2014 alkaen

vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.1.2014 alkaen vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.1.2014 alkaen 1 Vaski-kirjastojen käyttösäännöt Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Vaski-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.1.2014 alkaen. Kirjasto on avoin kaikille

Lisätiedot

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN Helle-kirjastojen käyttösäännöt 23.5.2017 ALKAEN Helle-kirjastot Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Helle-kirjastoja. Hellekirjastoihin kuuluvat seuraavien kaupunkien ja kuntien yleiset kirjastot: Askola

Lisätiedot

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN Helle-kirjastojen käyttösäännöt 23.5.2017 ALKAEN Helle-kirjastot Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Helle-kirjastoja. Hellekirjastoihin kuuluvat seuraavien kaupunkien ja kuntien yleiset kirjastot: Askola

Lisätiedot

VASKI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT alkaen

VASKI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT alkaen VASKI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT 1.1.2017 alkaen 1 Vaski-kirjastojen käyttösäännöt Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Vaski-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.1.2017 alkaen. Kirjasto on avoin kaikille

Lisätiedot

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN Helle-kirjastojen käyttösäännöt 14.9.2018 ALKAEN Helle-kirjastot Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Helle-kirjastoja. Helle-kirjastoihin kuuluvat seuraavien kaupunkien ja kuntien yleiset kirjastot: Askola

Lisätiedot

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN

Helle-kirjastojen käyttösäännöt ALKAEN Helle-kirjastojen käyttösäännöt 14.9.2018 ALKAEN Helle-kirjastot Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Helle-kirjastoja. Helle-kirjastoihin kuuluvat seuraavien kaupunkien ja kuntien yleiset kirjastot: Askola

Lisätiedot

Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Eepos-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa lähtien.

Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Eepos-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa lähtien. Eepos-kirjastojen käyttösäännöt Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Eepos-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.2.2017 lähtien. Kirjasto on avoin kaikille. Eepos-kirjastojen kokoelmia, palveluja ja

Lisätiedot

Anders-kirjastojen käyttösäännöt

Anders-kirjastojen käyttösäännöt Anders-kirjastojen käyttösäännöt Tervetuloa Anders-kirjastojen käyttäjäksi! Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Anders-kirjastoja (myöh. kirjastoja) ja ovat voimassa 1.9.2017 lähtien. Anders-kirjastoihin

Lisätiedot

Kirjastotoimenjohtaja TOENPERÄN KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT ALKAEN

Kirjastotoimenjohtaja TOENPERÄN KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT ALKAEN Asia TOENPERÄN KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT 1.5.2019 ALKAEN Joroisten kunnan hallintosäännön mukaan kirjastotoimen johtaja päättää kirjastojen käyttösäännöistä. Päätös Päätän Toenperän kirjaston käyttösäännöt

Lisätiedot

Oripään kirjaston käyttösäännöt. Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot.

Oripään kirjaston käyttösäännöt. Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot. Oripään kirjaston käyttösäännöt Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot. Käyttöoikeus Kirjasto on kaikille avoin. Kokoelmia, palveluita ja yleisötiloja

Lisätiedot

Kirjaston käyttöoikeus sisältää lainausoikeuden sekä oikeuden käyttää kirjaston muita palveluja ja yleisötiloja.

Kirjaston käyttöoikeus sisältää lainausoikeuden sekä oikeuden käyttää kirjaston muita palveluja ja yleisötiloja. VIHDIN KUNNANKIRJASTO KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA MAKSUT Kirjasto tarjoaa kirjoja ja muita tallenteita lainattavaksi ja kirjastossa käytettäväksi, antaa tietopalvelua sekä opastaa aineiston ja kirjaston käytössä.

Lisätiedot

KÄYTTÖSÄÄNNÖT. Kaakon kaksikon kirjastojen. Virolahden ja Miehikkälän kirjastot alkaen. Sivistyslautakunta xxxxxxxx

KÄYTTÖSÄÄNNÖT. Kaakon kaksikon kirjastojen. Virolahden ja Miehikkälän kirjastot alkaen. Sivistyslautakunta xxxxxxxx Kaakon kaksikon kirjastojen KÄYTTÖSÄÄNNÖT 1.9.2017 alkaen Sivistyslautakunta xxxxxxxx Virolahden ja Miehikkälän kirjastot Virolahden kirjasto Rantatie 9 49900 Virolahti puh. 040 7107 352 kirjasto.virolahti@virolahti.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunginkirjaston käyttösäännöt , voimassa toistaiseksi

Kuopion kaupunginkirjaston käyttösäännöt , voimassa toistaiseksi Maaherrankatu 12, 70100 Kuopio Puh. 017 182111 (kaupungin vaihde) https://kuopio.finna.fi Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 28.2.2017 Kuopion kaupunginkirjaston käyttösäännöt 6.3.2017, voimassa toistaiseksi

Lisätiedot

Oulaisten kaupungin Sivistyslautakunta. Oulaisten kaupunginkirjasto, Sahankatu 2, Oulainen

Oulaisten kaupungin Sivistyslautakunta. Oulaisten kaupunginkirjasto, Sahankatu 2, Oulainen Oulaisten kaupungin Sivistyslautakunta Oulaisten kaupunginkirjasto, Sahankatu 2, 86300 Oulainen Tiekkö-kirjastojen käyttösäännöt 1.6.2017, voimassa toistaiseksi Tervetuloa Tiekkö-kirjastojen käyttäjäksi.

Lisätiedot

KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO

KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO LUUMÄEN KUNNAKIRJASTO KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO Olemme liittyneet Heilikirjastoihin 6.6.2018 Kirjastokortti ja käyttäjän vastuu Kirjaston käyttöoikeus on kaikilla, jotka noudattavat näitä käyttösääntöjä

Lisätiedot

Kirjaston kotisivut: Verkkokirjasto: https://kangasniemi.verkkokirjasto.

Kirjaston kotisivut:  Verkkokirjasto: https://kangasniemi.verkkokirjasto. Kangasniemen kirjasto Kankaistentie 5 51200 Kangasniemi Puh. 040 523 2210, 040 524 1882 kirjasto@kangasniemi.fi Kirjaston kotisivut: http://www.kangasniemi.fi/palveluopas/kirjasto/ Verkkokirjasto: https://kangasniemi.verkkokirjasto.fi/web/arena

Lisätiedot

SEITTI-YHTEISKIRJASTOJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖSÄÄNNÖT ALKAEN 1.10.2014. Käyttöoikeus. Lainausoikeus

SEITTI-YHTEISKIRJASTOJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖSÄÄNNÖT ALKAEN 1.10.2014. Käyttöoikeus. Lainausoikeus SEITTI-YHTEISKIRJASTOJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖSÄÄNNÖT ALKAEN 1.10.2014 Hyväksytty Seinäjoen kaupungin kulttuurilautakunnassa 4.9.2014. Sisällys Käyttöoikeus Tietosuoja Lainausoikeus Lainauskäytännöt Maksut Asiakastietokoneiden

Lisätiedot

3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖT JA REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT

3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖT JA REKISTERIASIOITA HOITAVAT HENKILÖT Rekisteriseloste HelMet-kirjastojen eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen asiakasrekisteri Rekisteriseloste ja rekisteröidyn informointi Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24

Lisätiedot

Käyttösäännöt on hyväksytty jokaisessa Satakirjastoihin kuuluvassa kunnassa ja ne ovat voimassa alkaen.

Käyttösäännöt on hyväksytty jokaisessa Satakirjastoihin kuuluvassa kunnassa ja ne ovat voimassa alkaen. Asiakkaan opas SATAKIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT Käyttösäännöt on hyväksytty jokaisessa Satakirjastoihin kuuluvassa kunnassa ja ne ovat voimassa 1.3.2018 alkaen. Käyttösääntöjen soveltamisohjeet hyväksytty

Lisätiedot

ESPOON, HELSINGIN, KAUNIAISTEN JA VANTAAN KAUPUNGINKIRJASTOT

ESPOON, HELSINGIN, KAUNIAISTEN JA VANTAAN KAUPUNGINKIRJASTOT HELMET- KIRJASTOJEN ELI ESPOON, HELSINGIN, KAUNIAISTEN JA VANTAAN KAUPUNGINKIRJASTOJEN ASIAKASREKISTERI 1.5.2014 1 REKISTERIN NIMI 2 REKISTERINPITÄJÄ 3 REKISTERIN VASTUUHENKILÖ 4 YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! LAINAUS Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, nuotteja, äänitteitä, kielikursseja, DVDlevyjä, konsolipelejä ym. Aineiston laina-aika on 4 viikkoa.

Lisätiedot

Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä

Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä Käyttöoikeus ja kirjastokortti Kuka saa käyttää Hämeenlinnan kaupunginkirjastoa? Jokainen mutta kirjastokortin haltijat

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! KUHMON KIRJASTON LAINA-AJAT JA MAKSUT LAINA-AJAT DVD:t, videot Konsolipelit Lehdet Kysytty uutuusaineisto Kirjat ja muu aineisto 4 viikkoa MAKSUT:

Lisätiedot

OUTI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT

OUTI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT OUTI-KIRJASTOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT OUTI-kirjastoihin kuuluvat Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven Pyhäjoen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vihannin

Lisätiedot

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista Uusi Vaski 2.5.2012 Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa 2.5.2012. Miksi Vaski laajenee?

Lisätiedot

UUSI OPISKELIJA TERVETULOA ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON KIRJASTOON

UUSI OPISKELIJA TERVETULOA ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON KIRJASTOON UUSI OPISKELIJA 1 TERVETULOA ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON KIRJASTOON Kirjasto tukena koko opintopolun ajan OLEMME kaikille avoin tieteellinen kirjasto. o Kampuskirjastojen painetut aineistot, palvelut, tilat

Lisätiedot

Rekisteriin kuuluvat seuraavat henkilötietoja sisältävät rekisterit ja osarekisterit:

Rekisteriin kuuluvat seuraavat henkilötietoja sisältävät rekisterit ja osarekisterit: Karvian kunta Kirjaston tietosuojaseloste Rekisterin nimi Kirjaston rekisteri Rekisteriin kuuluvat seuraavat henkilötietoja sisältävät rekisterit ja osarekisterit: - Satakirjastojen kirjastojärjestelmä

Lisätiedot

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Lokakuu 2015 Huittisten kaupunginkirjastoon kuuluvat Huittisten pääkirjasto ja Vampulan kirjasto. Huittisten kaupunginkirjasto kuuluu Satakirjastoihin. Satakirjastoihin

Lisätiedot

PISKI HANKE - SATEENVARJO:

PISKI HANKE - SATEENVARJO: PISKI HANKE - SATEENVARJO: 1.10.2005 aloitti Pirkanmaan maakuntakirjastoalueen kirjastojen välinen kuljetuspalvelu 10.10.2005 yhtenäistettiin PIKI-kirjastojen varausja kuljetusmaksut: varausmaksu 0,80

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Sisällys

TIETOSUOJASELOSTE Sisällys TIETOSUOJASELOSTE Muokkaamispäivä 30.5.2018 Sisällys 1. Rekisterin nimi 2. Rekisterinpitäjä 3. Rekisterin vastuuhenkilö 4. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa 5. Kunnan tietosuojavastaava 6. Henkilörekisterin

Lisätiedot

1 (5) EU:n yleinen tietosuoja-asetus, artiklat GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS TIETOSUOJASELOSTE GTK/151/00.19/2016

1 (5) EU:n yleinen tietosuoja-asetus, artiklat GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS TIETOSUOJASELOSTE GTK/151/00.19/2016 1 (5) EU:n yleinen tietosuoja-asetus, 12 14 artiklat 21.05.2018 GTK/151/00.19/2016 Kirjaston asiakasrekisteri Rekisterinpitäjä Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Lisätiedot

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Porin tiedekirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Tietoa kirjastosta Porin tiedekirjasto on kaikille avoin tekniikan, kauppa- ja yhteiskuntatieteiden, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen

Lisätiedot

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen

Lisätiedot

Tervetuloa kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa kirjaston käyttäjäksi Hyvinvointilautakunta 13 25.01.2018 Kirjaston käyttösäännöt 35/01.011/2013 HYVL 25.01.2018 13 Satakirjastoilla on ollut yhtenäiset käyttösäännöt yhteisjärjestelmän alusta as ti. Myös Satakirjastot-yhteisjärjestelmään

Lisätiedot

Palveluksessasi 24/7. www.savonia.fi/kirjasto

Palveluksessasi 24/7. www.savonia.fi/kirjasto Palveluksessasi 24/7 www.savonia.fi/kirjasto Tekijä: Anne Mikkanen Iisalmen kampuskirjasto Savonia-amk:n kirjasto- ja tietopalvelut Iisalmessa Iisalmen kampuskirjasto Kuopiossa Microkadun kampuskirjasto

Lisätiedot

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin

Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Someron kaupungin kirjaston käyttäjien henkilötietojen käsittely

Tietosuojaseloste Someron kaupungin kirjaston käyttäjien henkilötietojen käsittely Tietosuojaseloste Someron kaupungin kirjaston käyttäjien henkilötietojen EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 mukainen tietosuojaseloste. Tällä tietosuojaselosteella annamme sinulle, rekisteröidylle

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Käyttösäännöt 01.07.2018, voimassa toistaiseksi Tervetuloa Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käyttäjäksi! Olet sitoutunut noudattamaan käyttösääntöjä asioidessasi kirjastossa,

Lisätiedot

Yleisen kirjaston maksut uuden ja vanhan kirjastolain valossa

Yleisen kirjaston maksut uuden ja vanhan kirjastolain valossa Yleisen kirjaston maksut uuden ja vanhan kirjastolain valossa Yleisten kirjastojen neuvosto 22.11.2018 / Päivi Savinainen Yleisen kirjaston kirjastonkäyttäjän myöhästymismaksut, noutamatta jääneet varaukset

Lisätiedot

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Oppitunteja seurataan nettiselaimilla Youtube-tyylisen video-ohjelman kautta, eikä mitään erillistä ohjelmaa tarvitse asentaa. Palvelua voi käyttää

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto kalvot Miten saan kirjastokortin? Kirjastokorttina toimii siruton

Lisätiedot

Käyttösäännöt ajan tasalle - miten kirjastoa käytetään?

Käyttösäännöt ajan tasalle - miten kirjastoa käytetään? Käyttösäännöt ajan tasalle - miten kirjastoa käytetään? Kuinka kirjastossa käyttäydytään? 21.9.2017 Turku & Pori Johanna Selkee Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto Sisältö Mitä varten käyttösääntö?

Lisätiedot

Palveluksessasi 24/7.

Palveluksessasi 24/7. Palveluksessasi 24/7 www.savonia.fi/kirjasto Tekijä: Anne Mikkanen Microkadun kampuskirjasto Opistotien omatoimikirjasto Savonia-ammattikorkeakoulun kirjasto- ja tietopalvelut Iisalmessa Iisalmen kampuskirjasto

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 3.3.2014 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Teuvan kunnankirjasto Yhteystiedot

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 / 2016 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 / 2016 Aika 3.11.2016 klo 17.08 17.48 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Koivisto

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTON KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT huhtikuu 2011

OULUN YLIOPISTON KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT huhtikuu 2011 OULUN YLIOPISTON KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT huhtikuu 2011 YLEISTÄ Oulun yliopiston kirjasto on tieteellinen kirjasto, jonka tehtävänä on tuottaa tutkimuksen, opetuksen ja opiskelun tarvitsemat kirjasto- ja

Lisätiedot

Heili-verkkokirjaston opas

Heili-verkkokirjaston opas Imatran kaupunginkirjasto Heili-verkkokirjaston opas www.heilikirjastot.fi 22.4.2015 Sisällysluettelo Verkkokirjaston käyttö... 3 Sisäänkirjautuminen... 3 Kirjastokortilla... 3 Verkkokirjaston käyttäjätunnuksella...

Lisätiedot

Henkilötietolain (523/99) 10 ja 24 :n mukainen REKISTERI- ja TIETOSUOJASELOSTE

Henkilötietolain (523/99) 10 ja 24 :n mukainen REKISTERI- ja TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolain (523/99) 10 ja 24 :n mukainen REKISTERI- ja TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä: Mäntsälän kunta 0129261-5, Mäntsälän kunnankirjasto, Urheilutie 4B, 04600 Mäntsälä sekä muut Kirkes-kirjastot:

Lisätiedot

OULUN YLIOPISTON KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT huhtikuu 2016

OULUN YLIOPISTON KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT huhtikuu 2016 OULUN YLIOPISTON KIRJASTON KÄYTTÖSÄÄNNÖT huhtikuu 2016 YLEISTÄ Oulun yliopiston kirjasto on tieteellinen kirjasto, jonka tehtävänä on tuottaa tutkimuksen, opetuksen ja opiskelun tarvitsemat kirjasto- ja

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti 4.9.2012, Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta tietoasiantuntija Heikki Laitinen heikki.laitinen@uef.fi Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjasto osana yliopistoyhteisöä

Lisätiedot

Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut.

Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut. Omat sivut Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut. Syötä kirjastokorttisi numero tai henkilötunnus sekä pin-koodi. Jos sinulla on edelliseen verkkokirjastoon luotu tunnus

Lisätiedot

Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen.

Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen. 1. Yleistä Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen. 2. Lainan myöntämisen yleiset edellytykset Luotonantaja voi myöntää

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto tai ota esite Mitä ovat Tutcat ja Volter? Tutcat sisältää TTY:n,TuKKK:n

Lisätiedot

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan AIPAL aikuiskoulutuksen palautejärjestelmään myönnetään käyttöoikeuksia.

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan AIPAL aikuiskoulutuksen palautejärjestelmään myönnetään käyttöoikeuksia. AIPAL-KÄYTTÖOHJE 7.1.2015 1(6) Näyttötutkinnon järjestäjän AIPAL-koulutustoimijan pääkäyttäjälle TERVETULOA AIPAL - KOULUTUSTOIMIJAN PÄÄKÄYTTÄJÄKSI! Tässä ohjeessa kerrotaan, miten 7.1.2015 alkaen käyttöönotettavaan

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti, hammaslääketiede, lääketiede, ravitsemustiede, ergonomia, kansanterveystiede, liikuntalääketiede 6.9.2012, palvelupäällikkö Tuulevi Ovaska Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Lisätiedot

Salon kaupunginkirjasto

Salon kaupunginkirjasto Salon kaupunginkirjasto Kirjasto palvelee Kirjastopalvelut ovat kasvaneet perinteistä lainaus- ja palautustoimintaa monipuolisemmiksi. Salon kaupunginkirjasto tarjoaa aineistoa tiedonnälkään ja viihtymiseen,

Lisätiedot

Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito

Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito Lappeenrannan Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito Marja Talikka informaatikko 31.8.2017 1 Akateeminen tiedonhankinta tiedonhankinta on olennainen osa akateemista opiskelua ja tutkimusta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) johtaja 26 Helmet-kirjastoyhteistyösopimuksen allekirjoittaminen HEL 2017-011085 T 00 01 06 Päätös Päätöksen perustelut johtaja päätti allekirjoittaa Helsingin kaupungin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä

HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä HELSINGIN KAUPUNKI REKISTERISELOSTE 1 (5) HELSINGIN KAUPUNGIN N VARAUS- JA ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄN REKISTERISELOSTE 1 REKISTERIN NIMI Helsingin kaupungin liikuntaviraston varaus- ja ilmoittautumisjärjestelmä

Lisätiedot

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 4.9.2015.

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 4.9.2015. Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 1 Hankinta 1.01 2 Kierto 2.01 3 Poisto Selitteet Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus. Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus.

Lisätiedot

Sonera ID. huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi

Sonera ID. huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi Sonera ID huippukätevä sähköinen henkilötodistus omassa matkapuhelimessasi 2 Joko sinulla on henkilöllisyystodistus matkapuhelimessasi? Sonera ID -mobiilivarmenne on uudenlainen sähköinen henkilötodistus,

Lisätiedot

Elisa Chat. Leila Virta

Elisa Chat. Leila Virta Elisa Chat Leila Virta 20.2.2018 1 Chatti-palvelut verkkosivustoilla Tarjotaan asiakaspalvelua monesta kanavasta. Chatillä madalletaan asiakkaan yhteydenottokynnystä. Chatissä selvitetty asia on yleensä

Lisätiedot

vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.3.2016 alkaen

vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.3.2016 alkaen vaski-kirjastojen käyttösäännöt 1.3.2016 alkaen 1 Vaski-kirjastojen käyttösäännöt Kirjastossa voit lainata kirjoja ja muuta materiaalia lukea lehtiä ja kirjoja Tietoa myöhästymismaksuista ja muista maksuista

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti 6.9.2012, farmasia, hoitotiede, terveyden biotieteet tietoasiantuntija Heikki Laitinen heikki.laitinen@uef.fi Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjasto osana yliopistoyhteisöä

Lisätiedot

Varatusta aineistosta lähetetään karhuilmoitus heti eräpäivää seuraavana päivänä.

Varatusta aineistosta lähetetään karhuilmoitus heti eräpäivää seuraavana päivänä. Hämeenkyrö: Korttimaksu: 2 euroa Noudettavien säilytys: 7 vrk 1. karhu 7 päivän kuluttua eräpäivästä, korttimaksu 2 euroa 2. karhu 21 päivän kuluttua eräpäivästä, korttimaksu 2 euroa lasku 42 päivän kuluttua

Lisätiedot

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti Eurooppalainen sairaanhoitokortti 07.03.2016 Sisällysluettelo 1 Eurooppalainen sairaanhoitokortti... 1 1.1 Kortin tiedot... 1 1.2 Kortin voimassaoloaika... 1 1.3 Kortin hakeminen... 1 1.4 Kortin tilaaminen...

Lisätiedot

Palautuspyyntö 1,00 /palautuspyyntö Palautuspyyntö (max. 3 kpl) ilmoitustavasta riippumatta (sähköposti, tekstiviesti, kirje).

Palautuspyyntö 1,00 /palautuspyyntö Palautuspyyntö (max. 3 kpl) ilmoitustavasta riippumatta (sähköposti, tekstiviesti, kirje). VESILAHDEN KIRJASTON MAKSUT 1.1.2017 ALKAEN Myöhästymismaksut/ palautuspyynnöt/ perintä Myöhästymismaksu aikuisten osaston aineistosta Myöhästymismaksu lasten- ja nuortenosaston aineistosta 0,20 /laina/vrk

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Erikoiskirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

TIETOSUOJAILMOITUS. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679), artiklat 13 ja 14. Laatimispäivämäärä:

TIETOSUOJAILMOITUS. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679), artiklat 13 ja 14. Laatimispäivämäärä: TIETOSUOJAILMOITUS EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679), artiklat 13 ja 14 Laatimispäivämäärä: 24.5.2018 1. Rekisterinpitäjä Lahden ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus 2630644-6 Osoite Niemenkatu 73, 15140

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN KIRJASTO- JA TIETOPALVELUT JAMK KIRJASTO. Pirjo Pohjolainen 1

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN KIRJASTO- JA TIETOPALVELUT JAMK KIRJASTO. Pirjo Pohjolainen 1 JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN KIRJASTO- JA TIETOPALVELUT JAMK KIRJASTO Pirjo Pohjolainen 1 AMMATILLISTA TIETOA Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto on yksi Keski-Suomen suurimmista kirjastoista: asiakkaina

Lisätiedot

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE

ILOSTU OY REKISTERISELOSTE ILOSTU OY REKISTERISELOSTE 20.8.2017 ILOSTU OY KOKKOKALLIONTIE 9 J 240, 00370 HELSINKI P. 010 524 9940 S. REKISTERISELOSTE Henkilötietolain (523/99) 10 :n mukainen rekisteriseloste. 1. Rekisterinpitäjä,.

Lisätiedot

Mobiilijäsenkortti. Mobiilikortin aktivointi

Mobiilijäsenkortti. Mobiilikortin aktivointi Mobiilijäsenkortti AKK-Motorsport ry:n jäsenkortti on Lompakossa oleva mobiilikortti. Mobiilikortti toimii puhelimeen ladattavana Lompakko-sovelluksena, joka toimitetaan kaikille Jäsenmaksunsa maksaneille

Lisätiedot

Hyvä mobiilikortin käyttäjä!

Hyvä mobiilikortin käyttäjä! Hyvä mobiilikortin käyttäjä! AKK-Motorsport ry:n jäsenkortti on tänä vuonna Lompakossa oleva mobiilikortti. Mobiilikortti toimii puhelimeen ladattavana Lompakko-sovelluksena, joka toimitetaan kaikille

Lisätiedot

Lainaehdot: Pikavipit 50-1000

Lainaehdot: Pikavipit 50-1000 Lainaehdot: Pikavipit 50-1000 1. Yleistä Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50-1000 ) asiakkailleen. 2. myöntämisen yleiset edellytykset

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisterin nimi Rekisterin käyttötarkoitus... 2

1. Rekisterinpitäjä Rekisteriasioista vastaava henkilö Rekisterin nimi Rekisterin käyttötarkoitus... 2 Rekisteriseloste Sisällys 1. Rekisterinpitäjä... 2 2. Rekisteriasioista vastaava henkilö... 2 3. Rekisterin nimi... 2 4. Rekisterin käyttötarkoitus... 2 5. Rekisterin sisältämät tiedot... 2 6. Säännönmukaiset

Lisätiedot

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste

Ravintola Kalatorin tietosuojaseloste n tietosuojaseloste Yksityisyyden suoja ja tietosuoja Me ravintolakalatori.fi -verkkopalvelussa huolehdimme yksityisyydensuojastasi ja hallussamme olevien henkilökohtaisten tietojesi suojaamisesta. Tämä

Lisätiedot

Romlab.com myy tuotteita myös alle 18-vuotiaille asiakkaille sillä ehdolla, että holhooja antaa suostumuksen ostosten tekemiseen.

Romlab.com myy tuotteita myös alle 18-vuotiaille asiakkaille sillä ehdolla, että holhooja antaa suostumuksen ostosten tekemiseen. Seuraavia ehtoja sovelletaan Romlab.com ja sen asiakkaiden välisessä suhteessa Internetin välityksellä tapahtuvassa kaupassa. Romlab.com myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille

Lisätiedot

Elisa Mobiilivarmenne. Turvallisesti aina mukana

Elisa Mobiilivarmenne. Turvallisesti aina mukana Turvallisesti aina mukana 1 78137_EL_varmenne_ohje_A5.indd 1 10.10.2011 16.04 Henkilökohtainen, sähköinen tunnistautumisväline Elisa Mobiilivarmenne mahdollistaa henkilöllisyyden todistamisen verkossa,

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGINKIRJASTO

OULAISTEN KAUPUNGINKIRJASTO OULAISTEN KAUPUNGINKIRJASTO Sahankatu 2 86300 OULAINEN Asiakaspalvelu 044-4793 245 Tieto- ja kaukopalvelu 044-4793 213 Sähköposti kirjasto@oulainen.fi KIRJASTO AVOINNA -31.8. AVOINNA 1.9.2017- * Maanantai

Lisätiedot

Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan satu.ranta@pp3.inet.fi

Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan satu.ranta@pp3.inet.fi Toimitusehdot Voimassa 01.11.2014 Tuotteita myy Sugart koriste- ja juhlapalvelu Ly-2447334-7. Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille ja oppilaitoksille. Emme toimita lähetyksiä

Lisätiedot