10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN"

Transkriptio

1 10 kohdan opas YRITYSBLOGGAAMISEEN

2 JOHDANTO Kuka tahansa teistä voi kirjoittaa yrityksenne blogia. Minäkö? Juuri sinä. Olit myyjä, markkinoija, assistentti tai tj, voit hyvin aloittaa bloggaamisen. Bloggaamiseen vaaditaan vain yksi asia: sinun on tunnettava oma toimialasi kuin taskusi. Sinun on oltava oman alasi asiantuntija. Voit unohtaa lukihäiriösi ja oikeinkirjoitussäännöt - löydät varmasti jonkun, joka oikolukee tekstisi ja siistii virheet pois. Ja toki sinun on nipistettävä jostain hieman aikaa kirjoittamiseen. Bloggaamiseen pätee sääntö: mitä enemmän, sitä parempi ja postauksia pitäisikin mielellään julkaista vähintään yksi viikossa. Tämän vuoksi sinun kannattaa aloittaa yritysblogin perustaminen värväämällä kaikki organisaatiostanne löytyvät asiantuntijat kirjoittamaan blogitekstejä - tällöin sisällön tuottaminen ei ole vain sinun sisällöntuottaja Aaltonen & Yrjölä Sales Communications Sitten kun on aika lähteä kirjoittamaan sitä ensimmäistä postausta, niin ota oppaaksesi nämä seuraavat kymmenen kohtaa. Näiden avulla kaikki loksahtaa kohdalleen ja blogitekstisi tuo sisään liidejä.

3 1 YMMÄRRÄ YLEISÖÄSI Ennen kuin alat kirjoittamaan, pitää sinulla olla selkeä käsitys kohdeyleisöstäsi. Valitse aiheesi yleisön kiinnostuksen mukaan klik! Näin rakennat ostajapersoonan Miksi? Siksi, että bloggaat heitä varten. Käytä ostajapersoonia hyväksesi kun mietit aihetta blogikirjoituksellesi: Mitä he haluavat tietää? Millaisiin ongelmiin he hakevat vastauksia? Miten sinä voit ratkaista heidän ongelmansa? Mieti myös mihin ostomatkan vaiheeseen haluat luoda sisältöä. Osoitatko tekstisi jollekulle, jolle aihe ei ole entuudestaan tuttu? Vai tietääkö lukijasi jo aiheesta jonkin verran, mutta kaipaa lisätietoa.

4 2 AVAINSANAT Semanttinen haku on ohittanut hakusanat On-page SEO Saatat aloittaa blogitekstisi hakukoneoptimoinnin käyttämällä eri avainsanatyökaluja etsien paljon haettuja sanoja, joista ei ole suurta kilpailua. Sitten sijoittelet sanoja mahdollisimman paljon tekstiisi. On-page SEO on toki tärkeä tapa kertoa Googlelle tekstisi sisällöstä. Mutta se yksin ei riitä. Semantic search Googlen Hummingbird-algoritmin vuoksi semanttinen haku on lyönyt laudalta avainsanoihin pohjautuvan haun. Googlen algoritmit muuttuvat jatkuvasti hienostuneemmaksi arvioiden hakukyselyitä enemmän käyttäjän tarkoituksen mukaan ja vähemmän tiettyjen avainsanojen käyttämisen mukaan. Kirjoita siis luonnollista tekstiä ja optimoi tekstisi ensin ihmiselle ja vasta sitten hakukoneille. Keskity vastaamaan kysymyksiin Luo sisältöä, joka pyrkii tarjoamaan kaikki asiaankuuluvat tiedot kirjoittamastasi aiheesta tai teemasta. Näin teksissäsi esiintyy luonnollisesti useita teemaan liittyviä avainsanoja, etkä ylioptimoi kirjoitustasi käyttämällä samoja avainsanoja useita kertoja.

5 3 VANGITSEVA JOHDANTO Kiinnitä lukijan huomio jo ensimmäisessä lauseessa Kirjoita johdanto, jolla nappaat lukijan huomion. Jos kadotat lukijan kiinnostuksen ensimmäisen kappaleen - tai jopa lauseen - aikana, lukija lopettaa siihen paikkaan eikä anna tekstillesi edes mahdollisuutta. Kiinnitä lukijan huomio esimerkiksi seuraavilla tavoilla: Kerro tarina tai vitsi. Ole empaattinen. Kerro mielenkiintoinen fakta tai tilastotieto.

6 4 LUO RAKENNE Kirjoita johdonmukaisesti ja lisää rakennetta Joskus blogitekstissä voi olla ylivoimainen määrä tietoa - niin lukijalle kuin kirjoittajallekin. Järjestele tieto, jotta lukijat eivät pelästy tekstin pituudesta tai sisällön määrästä. Huolehdi, että tekstilläsi on selkeä alku, keskikohta ja loppu. Jäsentele pitkät tekstit otsikoiden ja alaotsikoiden avulla. Lisää tekstiin kappaleita otsikoita luetteloita vinkkejä mitä tahansa, mikä auttaa hahmottamisessa

7 5 KIRJOITA! Huolellisen valmistelun jälkeen kirjoittaminen sujuu kuin tanssi Kun olet hahmotellut blogikirjoituskesi rakenteen, olet valmis luomaan sisältöä otsikoiden alle. Kirjoita se mitä jo tiedät ja tee tarvittaessa tutkimusta saadaksesi lisätietoa, esimerkkejä ja dataa vahvistaaksesi sanomaasi. Ulkopuolisten lähteiden sisällyttäminen lisää uskottavuutta. Käytä retorisia keinoja tai kerro tarina se saa lukijan samaistumaan tekstiisi ja erottaa sinun postauksesi muiden teksteistä. Kirjoita aiheista, joista olet itse kiinnostunut. Anna persoonasi näkyä ja kuulua! Älä ole huolissasi postauksen pituudesta. Kuten opettajilla on tapana sanoa: Tee siitä niin pitkä kuin sen tarvitsee olla. Kunhan pysyt aiheessa, ei tekstin pituudella ole väliä.

8 6 LISÄÄ CTA Ei unohdeta konversioita Jokaisen blogipostauksen lopussa pitäisi olla CTA, joka ilmaisee mitä haluat lukijan tekevän seuraavaksi. Mitä lukijan kannattaa tehdä kun on lukenut blogisi? Ladata e-kirja? Rekisteröityä webinaariin? CTA on toki hyödyllinen meille markkinoijille, mutta ilmainen resurssi on myös arvokas lukijalle, joka on kiinnostunut kirjoituksesi aiheesta. Käytä siis CTA:ta, joka tarjoaa sisältöä samasta aiheesta kuin blogikirjoituksesi. CLICK ME!

9 7 SEO 1/2 Optimoi luonnollisesti Kun teksisi alkaa olla valmis, palaa takaisin alkuun ja optimoi kirjoituksesi. Kuten totesimme kohdassa 2, älä tunge tekstiäsi väkisin täyteen avainsanoja. Google ei lankea ansaan ja rankkaa hakusanojen täyteistä tekstiä ylös. Sen sijaan, käytä avainsanoja siellä missä se on luonnollista ja muista nämä: Meta Description Metakuvaus tulee näkyviin Googlen hakutuloksiin sivun otsikon alle. Pyri tiivistämään kuvaus merkkiin ja aloita verbillä, kuten Opi, Lue tai Lataa. Vaikka metakuvaukset eivät enää suoraan vaikuta Googlen avainsanojen ranking-algoritmiin, ovat ne silti tärkeitä. Kuvaus voi saada etsijän vakuuttumaan siitä, että sinun tekstisi vastaa hänen kysymykseensä. www Page Title ja otsikot Varmista, että postauksesi otsikko on myös itse verkkosivun otsikko. Page Title on Onpage SEO:n tärkein elementti. Blogiteksin otsikossa kannattaa siis olla avainsanoja tai -lauseita, joista kohderyhmäsi on kiinnostunut. Älä kuitenkaan pilaa otsikkoasi tunkemalla siihen väkisin avainsanoja, jos ne eivät sovi siihen luonnollisesti. Yritä pitää otsikko lyhyenä: mieluiten alle 65 merkissä, jotta se ei katkea hakukoneen tuloksissa.

10 7 SEO 2/2 Anchor Text Ankkuriteksti on sana tai lause, joka toimii linkkinä toiselle sivulle - joko sinun oman sivustosi sisällä tai toiselle sivustolle. Valitse huolellisesti linkittämäsi tekstit, sillä hakukoneet ottavat ne huomioon, kun rankkaavat sivusi tiettyjen avainsanojen valossa. Muista myös, että saatat parantaa sen sivun sijoitusta hakutuloksissa, jolle linkität. Kuvanimi & Alt Text Anna kuvalle kuvaileva nimi: vaaleanvihrea-aysc-logo.png on paljon parempi kuin IMG6794.png. Kirjoita kuvalle alt-teksti, joka on lyhyt kuvaus siitä mitä kuva esittää. Alt-teksti auttaa SEO:ssa, mutta myöskään sitä ei kannata tunkea täyteen avainsanoja - käytä siis luonnollista kieltä. Muista myös, että kuviin ei kannata upottaa tärkeitä tekstejä. Google ei pysty lukemaan tekstiä, joka on kirjoitettu osaksi kuvaa kuvankäsittelyvaiheessa. www Mobiilioptimointi Mobiilikäyttäjien määrä on ylittänyt perinteiset pöytäkonesurffaajat. Jokaisen tekstin optimoiminen mobiilille on tärkeää lukukokemuksen kannalta. Sitä paitsi, Google priorisoi sivustoja, jotka on optimoitu mobiililaitteille. URL Hyvin tehty URL on inforikas ja järkevä. Sivun otsikon käyttäminen URLissa on avuliasta sekä ihmisille että hakukoneille.

11 8 LOPPUHIONTA Tsekkaa muotoilu ja anna oikoluettavaksi Kysy kielioppitajuista kaveria siinä vieressä oikolukemaan kirjoituksesi. Tarkista sitten vielä, että olet ottanut nämä asiat huomioon: Featured Image Lisää postaukseen aina vähintään yksi kuva. Valitse kuva, joka on visuaalisesti houkutteleva ja merkityksellinen sanomasi kannalta. Muista kiinnittää huomiota tekijänoikeuksiin. Käytäthän tarpeeksi hyvälaatuisia kuvia, sillä epäselvät ja suttuiset kuvat antavat huonon vaikutelman. Ulkonäkö Blogin ulkonäkö ei ole vain valitsemiesi kuvien varassa. Myös muotoilulla ja rakenteella on väliä. Käytä otsikoita ja alaotsikoita jaksottamaan tekstipätkiä. Pidä huoli, että otsikkojen tyylit ovat johdonmukaiset. Kun lisäät tekstin joukkoon havainnollistavia kuvia kuten kuvakaappauksia tai diagrammeja, muotoile ne aina samalla tavalla. Tyylin on pysyttävä johdonmukaisena myös erillisten postausten välillä. Topics + tags Topicit ja tagit eli kategoriat ovat avainsanoja, jotka kuvaavat postauksen sisältöä. Ne mahdollistavat sisällön selaamisen tietyn kategorian mukaan blogissasi. Ajattele tunnisteita aiheina tai luokkina. Valitse maksimissaan 10 tagia, jotka edustavat niitä tärkeimpiä aiheita, jotka haluat blogitekstisi kattavan.

12 9 ISKEVÄ OTSIKKO Valitse otsikko, joka herättää huomion Postauksen otsikko kannattaa muokata vasta lopuksi, kun olet nähnyt millaiseksi tekstisi on muotoutunut. Pidä otsikko tarkkana ja selkeänä. Tee siitä seksikäs - käytä jotakin kikkaa kuten voimakasta kieltä, rimmaavia sanoja tai muuta retorista keinoa. Optimoi otsikkosi ujuttamalla sinne joitakin avainsanoja. Mutta vain jos se onnistuu luonnollisesti! Lyhennä jos mahdollista - karsi otsikosta pois kaikki ylimääräinen. Jos haluat varmistaa, että otsikko ei katkea Googlen hakutuloksissa, tee siitä n. 60 merkin pituinen. HUOM! Otsikon merkkimäärät eivät ole absoluuttisia totuuksia. Joskus otsikko voi olla vaikka 70 merkkiä pitkä ja silti mahtua kokonaisuudessaan hakutuloksiin. Otsikkosi pituus riippuu siitä millaisia merkkejä käytät: isot kirjaimet ja erikoismerkit vievät usein enemmän tilaa.

13 10 VIE SOMEEN Varmista blogipostauksesi näkyvyys Jee, onnittelut! Blogisi on valmis julkaistavaksi. Julkaisun jälkeen se pitää vielä jakaa kaikkien mielekkäiden sosiaalisen median kanavien välityksellä, jotta tekstisi näkyvyys voidaan maksimoida. Vinkkejä muutamalle alustalle: Twitter Lisää twiittiin kuva, asiaan liittyviä hashtageja ja anna persoonasi näkyä. Ole kärkäs. Merkkejä sinulla on käytössäsi 140. Facebook Lisää päivitykseen kuva ja asiaan liittyviä hashtageja. Yritä pitää julkaisusi merkin pituisina. Lyhyet ja ytimekkäät julkaisut saavat paremman vastaanoton. LinkedIn Lisää päivitykseen kuva. LinkedIn on ammattilaisten kohtaamispaikka, joten vaikka oma persoona kannattaa aina tuoda esille, pidä julkaisusi asiallisena. Jos sinun on mahdollista ajastaa useita postauksia kerralla, tee se. Ihmisten uutisvirta täyttyy nopeasti, joten kaikki seuraajasi eivät ehdi nähdä päivitystäsi ennen kuin se jo hautautuu tuoreempien viestien alle. Saman jutun julkaiseminen useaan kertaan on siis täysin ok ja jopa suotavaa!

14 MEISTÄ Vuonna 2012 perustettu Aaltonen & Yrjölä Sales Communications Oy on Suomen ensimmäisiä InBound-markkinoinnin taloja. Autamme kasvuhaluaisia B2B-yrityksiä ottamaan haltuun digitalisioituneen myynnin ja markkinoinnin ympäristön innovatiivisella asenteella, osaamisella ja maailman parhailla työkaluilla. Haluatko strategian ohjaamaan sisällöntuotantoasi? Klikkaa tästä ja hanki ilmainen strategia sisältömarkkinointiin

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE

HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE Hakukoneoptimointiopas viestijälle kertoo viestinnästä ja markkinoinnista päättävälle henkilölle perusasiat hakukoneoptimoinnista. Opas on koottu sarjasta blogipostauksia

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa

Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa Mikko Manninen 7.11.2013 Kirsi Mikkola 12.11.2013 12.11.2013 Materiaalit www.liiketoiminta.info/yrityskaari Illan teema Pienillä, mutta oikeilla toimenpiteillä

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia HEIKKI MATIAS LUOMA 2 Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Heikki

Lisätiedot

Renne Brandt. Hakukoneoptimointi (SEO)

Renne Brandt. Hakukoneoptimointi (SEO) Renne Brandt Hakukoneoptimointi (SEO) TV09S1 Mediatekniikan seminaari Työelämän ja tutkimuksen kieli ja viestintä Tutkielma 2.5.2012 1 Sisältö 1 Johdanto Error! Bookmark not defined. 2 Hakukoneet 2 3 Hakukoneiden

Lisätiedot

Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää

Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö Puutarhatalouden koulutusohjelma Lepaa, kevät 2015 Oma Allekirjoituksesi Ville Miettinen & Jussi

Lisätiedot

Kuvittele maailma, jossa planeetan jokaisella asukkaalla on vapaa ja ilmainen pääsy kaikkeen inhimilliseen tietoon.

Kuvittele maailma, jossa planeetan jokaisella asukkaalla on vapaa ja ilmainen pääsy kaikkeen inhimilliseen tietoon. Kuvittele maailma, jossa planeetan jokaisella asukkaalla on vapaa ja ilmainen pääsy kaikkeen inhimilliseen tietoon. Jimmy Wales Tervetuloa Wikipediaan Wikipedia on maailman laajin tietosanakirja. Sitä

Lisätiedot

Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä

Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä 1 Mitä käytettävyys on 2 Tavoite, kohderyhmä ja motiivi 3 Ymmärrettävyys 4 Www-sivusto on kokonaisuus 5 Konkreettista www-suunnittelussa 5.1 Ohjeisto

Lisätiedot

Verkkopalvelun ostajan miniopas

Verkkopalvelun ostajan miniopas ! Saatteeksi 4 Verkkopalvelun uudistuksen ABC 5 Kultainen kysymys! 5! Ketterästi vai vesiputousmallilla?! 6! Älä unohda hakukoneita!! 8! Hinnoittelumallit 11 Kiinteä hinta! 11! Sprinttiperusteinen hinta!

Lisätiedot

OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA

OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA OPAS TAPAHTUMAN VIESTINTÄÄN & MARKKINOINTIIN TAMPEREELLA Mitä ja miksi? Markkinointi on yksi tärkeimmistä avaimista onnistuneeseen tapahtumaan. Tämä markkinointiopas on tehty käyttöösi tapahtumajärjestämisen

Lisätiedot

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius Verkkokirjoittaminen Anna Perttilä Tarja Chydenius 1 Suosi lyhyttä tekstiä 2 Kenelle kirjoitat 3 Helpota lukijan työtä; lajittele tekstisi 3.1 Otsikot 3.2 Johdanto 3.3 Väliotsikot 3.4 Pääteksti 4 Linkit:

Lisätiedot

MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY?

MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY? MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY? verkkosivujen ostajan opas Hannu Heljala & Marja Hautala 03 / 2014 Yleinen pulma verkkosivujen ostajalla on, että useampaa tarjousta on vaikea verrata toisiinsa. Kuinka

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19.

Hanke- ja Fimosnumero 2005 018, 111 339. Alajärven kaupunki, Järviseudun seutukunta Alvar Aallon tie 1 62900 ALAJÄRVI 1 / 19. 62900 ALAJÄRVI 1 / 19 1 Johdanto Tietoyhteiskunnan kehittyessä myös perinteinen kaupankäynti on joutunut muutoksen eteen. Perinteisesti yritykset tiesivät tarkasti ketkä olivat sen kilpailijoita. Kilpailijoita

Lisätiedot

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura

Verkkomarkkinointiopas. Verkkomarkkinointiopas. Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille. Toni Haatainen Mika Heikura Verkkomarkkinointiopas Verkkomarkkinointiopas Pohjoiskarjalaisille pienyrityksille Toni Haatainen Mika Heikura Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Liiketalouden koulutusohjelma Joulukuu 2011 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa

Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT. menestyvän verkkokaupan perustamisessa Menestyvän verkkokaupan jäljillä, osa 1 AVAINTEKIJÄT menestyvän verkkokaupan perustamisessa Onko tavoitteenasi perustaa verkkokauppa, jolla saat tehtyä kannattavaa bisnestä? Tiesitkö, että edellytykset

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI ADWORDS-MAINONTAAN

PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI ADWORDS-MAINONTAAN PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI ADWORDS-MAINONTAAN Helsinki Amsterdam Basel Riga Tallinn Yhteenveto Sisältö Näkyvyys Googlessa on monien yritysten Internet-toiminnan elinehto. Hakukonelöydettävyyteen voidaan

Lisätiedot

Blogimarkkinoinnin vaikutus miesten ostopäätöksen syntyyn

Blogimarkkinoinnin vaikutus miesten ostopäätöksen syntyyn Blogimarkkinoinnin vaikutus miesten ostopäätöksen syntyyn Heikkilä, Erika Lehikoinen, Elisa 2014 Leppävaara Laurea-ammattikorkeakoulu Leppävaara Blogimarkkinoinnin vaikutus miesten ostopäätöksen syntyyn

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintäopas

Urheiluseuran viestintäopas Urheiluseuran viestintäopas Urheiluseuran viestintäopas 2011 1 Urheiluseuran viestintäopas Sisältö Osa 1: Opas sisäiseen viestintään Alkuperäinen opas: Sisäisellä viestinnällä vireäksi. (2006). Tekijät:

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516

Käyttöoppaasi. APPLE IWEB http://fi.yourpdfguides.com/dref/3677516 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA MARKKINOINTI

VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA MARKKINOINTI VAASAN YLIOPISTO KAUPPATIETEELLINEN TIEDEKUNTA MARKKINOINTI Olli Kopakkala VERKKOKAUPAN INTERNET-MARKKINOINNIN TOIMEPITEIDEN KUSTANNUSTEHOKAS ALLOKOINTI KÄVIJÄSEURANNAN TUOTTAMIA TIETOJA HYÖDYNTÄEN Markkinoinnin

Lisätiedot

Marko Forsell JOHDANTO TIETEELLISEEN KIRJOITTAMISEEN

Marko Forsell JOHDANTO TIETEELLISEEN KIRJOITTAMISEEN Marko Forsell B JOHDANTO TIETEELLISEEN KIRJOITTAMISEEN B: Ajankohtaista - Aktuellt Marko Forsell JOHDANTO TIETEELLISEEN KIRJOITTAMISEEN Centria ammattikorkeakoulu 2013 1 JULKAISIJA: Centria ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Ohjeistus Facebook-sivuihin Oulun InnoMajakka -hankkeen yhteistyökumppaneille

Ohjeistus Facebook-sivuihin Oulun InnoMajakka -hankkeen yhteistyökumppaneille Ohjeistus Facebook-sivuihin Oulun InnoMajakka -hankkeen yhteistyökumppaneille Sisältö Pakollinen taustatyö ennen toteutusta... 4 Miten FB-sivu yritykselle perustetaan?... 5 Sivun muokkaaminen... 8 Tietojen

Lisätiedot

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

Pekka Belt, Matti Möttönen & Janne Härkönen. Vinkkejä väitöskirjaprosessin nopeuttamiseen

Pekka Belt, Matti Möttönen & Janne Härkönen. Vinkkejä väitöskirjaprosessin nopeuttamiseen Pekka Belt, Matti Möttönen & Janne Härkönen Vinkkejä väitöskirjaprosessin nopeuttamiseen Oulun yliopiston Tuotantotalouden osaston työpapereita 1 / 2010 Oulun yliopiston Tuotantotalouden osaston työpapereita

Lisätiedot

Heidi Ahvensalmi PIENYRITYKSEN KOTISIVUJEN KÄYTTÖÖNOTTO

Heidi Ahvensalmi PIENYRITYKSEN KOTISIVUJEN KÄYTTÖÖNOTTO Heidi Ahvensalmi PIENYRITYKSEN KOTISIVUJEN KÄYTTÖÖNOTTO PIENYRITYKSEN KOTISIVUJEN KÄYTTÖÖNOTTO Heidi Ahvensalmi Opinnäytetyö Syksy 2012 Tietojenkäsittelyn Koulutusohjelma Oulun seudun ammattikorkeakoulu

Lisätiedot