Hakukoneoptimointi. Frida-Maria Pessi 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hakukoneoptimointi. Frida-Maria Pessi 2014"

Transkriptio

1 Hakukoneoptimointi Frida-Maria Pessi 2014

2 Mitä hakukoneoptimointi on? suomennos sanoista search engine optimization (SEO). web-sivujen sijoitusten nostamista hakukoneiden hakutuloksissa hakutulosten houkuttelevuuden lisäämistä, jolloin useampi hakija klikkaa niitä Valittuja sivuja optimoidaan, jotta ne löytyisivät halutuilla hakusanoilla. Optimoitaviksi sanoiksi valitaan sellaisia, joiden uskotaan tuovan oikeita kävijöitä. tekee sivuston hakukoneystävälliseksi

3 Googlea varten? Google on länsimaissa ylivoimaisesti suosituin ja toistaiseksi kehittynein hakukone. Muut hakukoneet arvostavat samoja asioita, joten Google-optimointi on hyödyksi myös muiden hakukoneiden kanssa.

4 Mihin pyritään? Hakutulosten sijat keräävät suurimman osan hakijoiden klikkauksista. Näitä sijoituksia voi kutsua erinomaisiksi. Hakukoneoptimoinnilla pyritään yleensä ainakin hakutulosten top-10:een. Tätä alhaisempia sijoituksia ei kannata tavoitella, sillä vain pieni osa hakijoista jatkaa tulosten selaamista toisella hakutulossivulla (sijat ). Hyvät avainsanat eivät kuitenkaan ainoastaan kasvata kävijämääriä, vaan tuovat myös oikeat lukijat sivuillesi

5 Avainsanat Avainsanatutkimus: millä hakusanoilla halutaan sijoittua? Oikeiden avainsanojen selvittäminen on yleensä hakukoneoptimoinnin ensimmäisiä toimia. Avainsanat ovat tärkeitä ja riittävän suosittuja hakusanoja. Niillä tavoitellaan sellaisia kävijöitä hakukoneista, jotka palvelevat sivuston omistajan päämääriä.

6 Title: Varmista että joka sivulla on yksilöllinen title-teksti. Sijoita titleen 1-3 keskeistä avainsanaa. Ujuta avainsana(t) osaksi luontevaa ilmausta: hyvä title-teksti ei koostu listatuista avainsanoista. Tärkein avainsana alkuun! Pidä teksti ytimekkäänä. Google näyttää tekstistä keskimäärin ensimmäistä merkkiä (välilyönnit mukaan luettuna).

7 Title: Sijoita sivuston/yrityksen nimi tekstin loppuun, pysty- tai ajatusviivalla erotettuna. Jos sivustolla on kuitenkin erityisen vahva brändi, sijoita nimi title-tagin alkuun. Vinkkaa toimintakehotteella. tilaa, kokeile, säästä, lähetä, katso tms. Jotkut julkaisujärjestelmät tuottavat Title-tekstin automaattisesti otsikosta. Sovella näitä ohjeita silloin otsikkoon.

8 Meta-description: sisältö voi näkyä hakutuloksessa linkin alla olevana kuvauksena. Google ratkaisee joka hakulauseelle erikseen, näytetäänkö tuloksissa tämä kuvaus vai otteita sivun tekstistä (tai joku näiden yhdistelmä). Sivukohtainen kuvaus kannattaa usein kirjoittaa, koska sillä: vaikutetaan hakutuloksissa näkyvään tekstiin tärkeimmillä Google-hauilla saadaan hakija klikkaamaan tulosta todennäköisemmin, jos teksti on houkutteleva luodaan positiivista mielikuvaa sivulla myytävästä tuotteesta tai sen sisällön kiinnostavuudesta.

9 Meta-description: Pidä pituus korkeintaan 156 merkissä: silloin description mahtuu kokonaan Googlen hakutulokseen tietokonenäytöillä. Aloita kuvaus sen tärkeimmällä informaatiolla: sitä silmäillään ensiksi, ja mobiililaitteilla hakutuloksissa näytettävä merkkimäärä voi olla lyhyempi. Sisällytä tekstiin tärkeitä avainsanoja, joilla haettaessa kuvauksen halutaan näkyvän. Hakusanat näkyvät näytettävässä kuvauksessa lihavoituna.

10 Otsikot: Käytä teksteissä avainsanoja sisältäviä pää- ja väliotsikoita, jotka myös herättävät ja ylläpitävät lukijan mielenkiintoa. Sijoita sivun pääotsikko h1-elementtiin ja alaotsikot h2-elementteihin. Sijoita tärkeä avainsana otsikon alkuun. Kävijät silmäilevät sivua siten että tekstin vasen laita saa eniten huomiota. Avainsanan sijasta otsikon alussa voi käyttää myös voimasanoja (power words) kuten salainen, järkyttävä, perusteellinen, tieteellinen ja ilmainen. Käytä erittäin harkiten!

11 Leipäteksti: Avainsanoja kannattaa käyttää kohtuudella koko tekstin matkalla alusta loppuun, mutta erityisesti aivan tekstin alussa. Avainsanatiheys kannattaa pitää alle 5 prosentissa (kaikista sanoista), sillä muuten Google voi rangaista sivua ylioptimoinnista. 5 % on ylimalkainen nyrkkisääntö eikä se perustu tutkimukseen. Pitkissä teksteissä on syytä käyttää myös tärkeimpien avainsanojen synonyymejä ja vaihtoehtoisia tapoja ilmaista asiat.

12 Kuvien alt-attribuutit: Alt-attribuuttien tarkoitus on kuvien sisältämän tekstin tai muun informaation sanallinen ilmaisu. Niistä on hyötyä esimerkiksi piste- tai ääniselaimia käyttäville sokeille sekä tilanteissa, joissa kuvat jäävät jostain syystä latautumatta. Jos kuva toimii linkkinä, käytä sitä tekstiä, jota käyttäisit vastaavassa tekstilinkissä. Alt-attribuutin tulee AINA VASTATA kuvan todellista sisältöä. Hakukoneoptimoinnissa alt-attribuutit soveltuvat erityisesti kuvahakua varten optimointiin. Alt-tekstit tulee tehdä kuvaaviksi.

13 Sivuston ominaisuudet: Hakukoneet tunnistavat samassa verkkotunnuksessa olevat ja toisiinsa linkittävät sivut samaksi sivustoksi. Sivuston yhteismääreet ja sen yhteisesti nauttima linkkisuosio vaikuttavat kaikkien yksittäisten sivujen sijoituksiin. Sivuston ikä Google arvostaa vanhoja sivustoja. Arvostus voi tosin nollautua, jos sivustoon tai sen verkkotunnuksen omistajatietoihin kohdistuu merkittäviä muutoksia. Sivuston aihepiiri Sivu sijoittuu paremmin hakusanalla jos koko sivuston aihepiiri liittyy hakusanaan. Sivuston aihepiiristä saa vihjeitä käyttämällä Googlen Verkkovastaavan työkaluja (Webmaster Tools): Optimointi > Sisällön avainsanat.

14 Domain ja URI: Verkkotunnus (eli domain) ja tarkempi verkko-osoite (eli URI) näkyvät käyttäjälle paitsi selaimen osoitepalkissa niin myös hakukoneiden hakutuloksissa. Hakukoneoptimoinnille on merkitystä myös sillä, että näitä osoitteita (ja siten niissä olevia avainsanoja) käytetään joskus linkkiteksteissä sivuihin linkitettäessä.

15 Avainsana domain-nimessä: Jos hakusana sijaitsee sivun emosivuston verkkotunnuksessa, sivun sijoitus hakutuloksissa voi hiukan parantua. Verkkotunnuksen perusosan täysi vastaavuus on tehokkainta. Avainsana URI:ssa: URI (universal resource identifier) eli kansanomaisemmin URL (universal resource locator) tarkoittaa tarkkaa verkko-osoitetta. Avainsana verkko-osoitteessa tekee hakutuloksen olennaisemman näköiseksi, koska osoitteessa oleva hakusana näkyy tuloksissa lihavoituna.

16 Linkit: Sivustoon osoittavat linkit ovat olleet tärkeitä hakukoneoptimoinnissa. Sivulle osoittavien linkkien ankkuriteksti Kun sivulle osoittaa linkki, hakukoneet päättelevät linkissä olevan tekstin eli ns. ankkuritekstin kuvaavan kohdesivua. Jos suurella osalla sivuun osoittavista linkeistä on sama ankkuriteksti, Google saattaa epäillä, että nämä linkit on ostettu tai tehty automaattisesti, ja vähentää siksi niiden painoarvoa. Ankkuritekstiin voi vaikuttaa sivun pääotsikolla: monesti ihmiset käyttävät sitä tai sen jonkinlaista väännöstä ankkuritekstissä kun he linkittävät sivuun.

17 Sisäiset linkit: Sivuston linkkirakenteella voi vaikuttaa merkittävästi siihen, mitkä yksittäiset sivut menestyvät hakutuloksissa niille valituilla avainsanoilla. Mitä enemmän linkkejä muilta sivuston sivuilta, sitä paremmin sivu sijoittuu hakutuloksissa.

18 Sisäiset linkit: Sivuston sisäisten linkkien tehokkuuteen vaikuttaa linkkien sijainti: navigaatiolinkkien lisäksi kannattaa linkittää myös sivujen leipäteksteistä. linkittävän sivun aihe: tärkeälle sivulle kannattaa linkittää samaa aihetta käsitteleviltä sivuilta. linkittävän sivun linkkisuosio: mitä enemmän ulkoisia linkkejä sivuun osoittaa, sitä vaikutusvaltaisempi se on. linkittävän sivun ikä: vanhempi on parempi. linkin ikä: vanhemmat ovat arvokkaampia

19 Huomioita: Älä laita liikaa asiaa yhdelle sivulle. Jokaisella sivulla on hyvä olla oma aihe. Älä käytä samaa otsikkoa, titleä tai URI:a monella eri sivulla.

20 Some: Jaa parhaat sisällöt Somessa. Käytä sivuillasi Facebookin Tykkää/Suosittele-nappulaa ja muiden palveluiden nappuloita, jotka sopivat sivustosi yleisölle.

21 Some ja SMO: SMO, Social media optimization tarkoittaa verkkosivujen optimointia sosiaalisen median avulla, eli tapoja, joilla voidaan houkutella kävijöitä verkkosivustolle sosiaalisen median kautta. Pidä sivuillasi ajankohtaista ja päivittyvää tietoa, se houkuttelee linktystä sosiaaliseen mediaan. RSS-syöte, sivustolla näkyvät statuspäivitykset sekä napit, joilla sisältöä voi jakaa. jaetut kirjanmerkit, videoiden jakaminen tai kuvien jakaminen. Samalla tavalla blogit voivat jakaa sisältöään tarjoamalla RSS-syötteen blogiverkoston ja blogiin erikoistuneiden hakukoneiden käytettäväksi osallistaminen voi käsittää mm. tuotteen / palvelun kehitystyötä, rekrytointia, työntekijöiden sitouttamista, asiakaspalvelua jne.

22 LÄHTEET:

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

ICT1TN004 Hakukoneoptimoin p ti Heikki Hiet Hie ala t

ICT1TN004 Hakukoneoptimoin p ti Heikki Hiet Hie ala t ICT1TN004 Hakukoneoptimointi Heikki Hietala Hakukoneoptimointi Sivuston laatiminen on vain osa työtä Laadittu sivusto on saatava myös hyvin esiin hakukoneissa Tavoitteena on kasvattaa ns. luonnollista

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnin ABC

Hakukoneoptimoinnin ABC Hakukoneoptimoinnin ABC Sisältö Mitä on hakukoneoptimointi? Miten hakukoneoptimointia tehdään? Miten valitset oikeat hakusanat? Miten pääsee Googlen hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle? Mitä on hakukoneoptimointi?

Lisätiedot

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SEO = Hakukoneoptimointi = search engine optimization blogin sijoituksen nostaminen hakukoneiden hakutuloksissa blogipostausten

Lisätiedot

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Kuka, mitä, häh? Kuka? Joonas Jukkara, ikä 30v, digimarkkinointia ja hakukoneoptimointia viimeiset 4+

Lisätiedot

10 helppoa SEO-ohjetta

10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta On-page SEO tarkoittaa sivuston sisällölle tehtäviä muutoksia, joilla on merkittävä vaikutus siihen kuinka korkealla sivusto hakukoneiden tuloksissa näkyy.

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin.

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. 10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. On-page SEO-optimointi tarkoittaa nettisivustolle tehtäviä muutoksia, joilla on osaltaan huikea vaikutus sivuston näkyvyyteen hakukoneissa. Tarkista helposti

Lisätiedot

HAKUKONEOPTIMOINTI (SEO)

HAKUKONEOPTIMOINTI (SEO) HAKUKONEOPTIMOINTI (SEO) Renne Brandt TV09S1M1 Mediatekniikan seminaari SISÄLTÖ 1. Mitä ovat hakukoneet? 2. Mitä hakukoneoptimointi on? 3. Hakukoneiden käyttö 4. Hakukoneystävällisten suunnittelun perusteet

Lisätiedot

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN

TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN TYÖKALUT HAKUKONEOPTIMOINTIIN 1 GOOGLE ANALYTICS Google Analytics on työkalu sivustosi kävijöiden analysoimiseen. Saat sen avulla helposti tietoja kävijöistäsi, joita muuten joutuisit vain arvailemaan.

Lisätiedot

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 #ässäthihasta #tuloslove Verkkokaupan hakukoneoptimointi 1. Löydettävyys 2. Mitä on hakukoneoptimointi? 3. Avainsanatutkimus 4. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille

PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille PDF-tiedostojen optimointi hakukoneille PDF-tiedostojen optimointi herättää ristiriitaisia tunteita. Jotkut väittävät, että PDF:illä ei ole mitään arvoa hakukoneoptimointimielessä, toiset taas puhuvat

Lisätiedot

Kotisivutyöpaja -Kylien Salo-

Kotisivutyöpaja -Kylien Salo- Kotisivutyöpaja -Kylien Salo- 13.2.2017 Eija Eloranta puh. 044 972 6146 eija.eloranta@vskylat.fi Miksi? Kotisivut kuntoon: miksi? Suomessa esim. matkailun hauista jo yli kolmannes mobiililaitteilla Googlen

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Markus Ossi SEO Technician Klikkicom 2011-05-26 2 Henkilökuva Markus Ossi 32 vuotias ekonomi Tehnyt hakukoneoptimointia vuodesta 1998 Hakukoneoptimointiteknikk o Klikkicomissa

Lisätiedot

B U S I N E S S O U L U

B U S I N E S S O U L U S I S Ä L L Ö N T U O T T A M I N E N, T Y Ö K A L U T J A V I N K I T 8. 1 0. 2 0 1 9 V E R K K O J A L A N J Ä L K I B U S I N E S S O U L U K I R S I M I K KO L A & I L K K A K A U P P I N E N 8.10.2019

Lisätiedot

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä

10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä 10 yleistä hakukoneoptimointivirhettä Petteri Erkintalo Kehitysjohtaja Klikkicom Oy 2011-09-27 2 1. Hakukoneiden pääsy sivustolle on estetty Hakukoneiden pääsyn sivustolle voi estää usein eri keinoin Yllättävän

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014 Aineistot Kun laitat Muokkaustilan päälle, näet jokaisessa osiossa Lisää aktiviteetti tai aineisto - linkin. Valitse linkin takaa avautuvasta listasta, millaisen aineiston haluat alueelle tuoda, ja paina

Lisätiedot

Miten tavoitan asiakkaani verkossa?

Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Jere Kuusinen,lehtori Satakunnan AMK Tee ainakin nämä asiat: Paranna www-sivujasi Opettele hakukoneoptimointi Laita itsesi Googlen kartalle Hanki sivuillesi linkkejä

Lisätiedot

Verkkojalanjälki Digitaalinen löydettävyys ja maineenhallinta

Verkkojalanjälki Digitaalinen löydettävyys ja maineenhallinta 19.10.201 8 SIVU 1 Verkkojalanjälki Digitaalinen löydettävyys ja maineenhallinta Kirsi Mikkola 19.10.2018 Kittilä MATERIAALIT: www.liiketoiminta.info/kideve Minä: Kirsi Mikkola 23 vuotta verkkoliiketoiminnan

Lisätiedot

Sivuston tiedotemreemir.com

Sivuston tiedotemreemir.com Sivuston tiedotemreemir.com Luotu Maaliskuu 10 2019 18:41 PM Pisteet66/100 SEO Sisältö Otsikko Emre Emir, Full-Stack Web Developer Pituus : 35 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta.

Lisätiedot

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa.

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa. 5 PARASTA BLOGGAAJAN MUISTILISTAA #BLOGGAAJA #BLOGGAAMINEN #BLOGIAMMATTILAINEN TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman

Lisätiedot

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT

MOBISITE-TYÖKALUN SISÄLTÄMÄT TOIMINNOT MOBISITE-TYÖKALU MobiSite on työkalu matkapuhelimeen soveltuvan mobiilisivuston rakentamiseen. AIMO-järjestelmän jatkuvasti päivittyvä päätelaitetunnistus tunnistaa useimmat puhelinmallit ja mukauttaa

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista hakutulosten kärkeen Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista Hakukoneiden merkitys on viime vuosina kasvanut huimasti. Kasvun myötä myös niiden merkitys ja rooli markkinoinnissa on muuttunut. Niin

Lisätiedot

Future-proof digital products since Ski.fi sisällön hakukoneoptimointi

Future-proof digital products since Ski.fi sisällön hakukoneoptimointi Future-proof digital products since 1997. Ski.fi sisällön hakukoneoptimointi 24.5.2017 Agenda Esittely ja tavoitteet Hakukoneoptimointi käytännössä Parannusehdotukset Mikä ihmeen SEO? Mitä hakukoneoptimointi

Lisätiedot

Johdatus Hakukoneoptimointiin

Johdatus Hakukoneoptimointiin Johdatus Hakukoneoptimointiin kirjoittaja Jukka Helin (jukka.helin@optinet.fi) Optinet Oy www.optinet.fi 010 3090 900 Sisällys JOHDATUS... 1 HAKUKONEOPTIMOINTIIN... 1 SISÄLLYS... 2 1 MITEN HAKUKONEET TOIMIVAT?...

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

Sivuston tiedotmysiteworthcheck.com

Sivuston tiedotmysiteworthcheck.com Sivuston tiedotmysiteworthcheck.com Luotu Huhtikuu 26 2019 09:24 AM Pisteet59/100 SEO Sisältö Otsikko Check you website value Pituus : 23 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta. Kuvaus

Lisätiedot

Sivuston tiedotqbooksupportpho nenumber.com

Sivuston tiedotqbooksupportpho nenumber.com Sivuston tiedotqbooksupportpho nenumber.com Luotu Kesäkuu 07 2019 05:06 AM Pisteet74/100 SEO Sisältö Otsikko QuickBooks Support Phone Number +1-844-233-5335 Telephone Support Pituus : 67 Täydellistä, otsikkosi

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ

TIEDONHAKU INTERNETISTÄ TIEDONHAKU INTERNETISTÄ Internetistä löytyy hyvin paljon tietoa. Tietoa ei ole mitenkään järjestetty, joten tiedonhaku voi olla hankalaa. Tieto myös muuttuu jatkuvasti. Tänään tehty tiedonhaku ei anna

Lisätiedot

HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE

HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE HAKUKONEOPTIMOINTIOPAS VIESTIJÄLLE Hakukoneoptimointiopas viestijälle kertoo viestinnästä ja markkinoinnista päättävälle henkilölle perusasiat hakukoneoptimoinnista. Opas on koottu sarjasta blogipostauksia

Lisätiedot

ARVO - verkkomateriaalien arviointiin

ARVO - verkkomateriaalien arviointiin ARVO - verkkomateriaalien arviointiin Arvioitava kohde: Jenni Rikala: Aloittavan yrityksen suunnittelu, Arvioija: Heli Viinikainen, Arviointipäivämäärä: 12.3.2010 Osa-alue 1/8: Informaation esitystapa

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI HAKUKONEOPTIMOINTIIN

PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI HAKUKONEOPTIMOINTIIN PK-YRITYKSEN TYÖKALUPAKKI HAKUKONEOPTIMOINTIIN Helsinki Amsterdam Basel Riga Tallinn Yhteenveto Sisältö Internetistä ja erityisesti hakukoneista on nopeasti tullut kuluttajille ja päättäjille tärkein kanava

Lisätiedot

Sivuston tiedotgoogle.com

Sivuston tiedotgoogle.com Sivuston tiedotgoogle.com Luotu Tammikuu 14 2019 10:26 AM Pisteet37/100 SEO Sisältö Otsikko Google Pituus : 6 Ihannetapauksessa, sinun otsikkosi pitäisi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta (välilyönnit

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

Sivuston tiedotsiteoptimer.com

Sivuston tiedotsiteoptimer.com Sivuston tiedotsiteoptimer.com Luotu Helmikuu 22 2019 07:16 AM Pisteet65/100 SEO Sisältö Otsikko SEO Optimization tools and web page analyzer - siteoptimer.com Pituus : 62 Täydellistä, otsikkosi sisältää

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Renne Brandt. Hakukoneoptimointi (SEO)

Renne Brandt. Hakukoneoptimointi (SEO) Renne Brandt Hakukoneoptimointi (SEO) TV09S1 Mediatekniikan seminaari Työelämän ja tutkimuksen kieli ja viestintä Tutkielma 2.5.2012 1 Sisältö 1 Johdanto Error! Bookmark not defined. 2 Hakukoneet 2 3 Hakukoneiden

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Aineistot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi tiedostot siirtää

Lisätiedot

Sivuston tiedotqbsupportcustom erservice.com

Sivuston tiedotqbsupportcustom erservice.com Sivuston tiedotqbsupportcustom erservice.com Luotu Kesäkuu 04 2019 09:57 AM Pisteet69/100 SEO Sisältö Otsikko Quickbooks Customer Service 800-329-0391 QB Phone Number Pituus : 58 Täydellistä, otsikkosi

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2013

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2013 Aineistot Kun laitat Muokkaustilan päälle, näet jokaisessa osiossa Lisää aineisto-valikon tai Add an activity or resource valikon (Asetukset lohko Activity chooser on toiminnon ollessa päällä). Valitse

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Purot.net Wiki. Tutkielma. Paavo Räisänen. Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012

Purot.net Wiki. Tutkielma. Paavo Räisänen. Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012 Purot.net Wiki Tutkielma Paavo Räisänen Centria Ammattikorkeakoulu 24.10.2012 Sisällysluettelo 1: Esittely 2: Perustaminen 3: Uuden sivun luonti 4: Kuvien lisääminen 5: Linkin lisääminen 6: Lopuksi 1:

Lisätiedot

MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas

MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas 17.6.2014 SIVU 1 MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, 17.6.2014 Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas TAVOITTEET Koulutuksessa selviää käytännön läheisesti miten teet

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Hinnasto 5.3.2013. Kotisivusorvi Peruspaketti. Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan.

Hinnasto 5.3.2013. Kotisivusorvi Peruspaketti. Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan. Hinnasto 5.3.2013 Kaikki hintamme ovat arvonlisäverollisia. Näet taulukosta suoraan euromääräisen kokonaishinnan. Kotisivusorvi Peruspaketti Hinta voimassa 12 kk:n sopimusjaksolla. Peruspaketti, laskutusjakson

Lisätiedot

Copyright Kirsi Mikkola 1

Copyright Kirsi Mikkola 1 Verkkosivujen ja kaupan löydettävyyden parantaminen - hakukoneoptimointi www.liiketoiminta.info/lumo VERKKOSIVUJEN JA KAUPAN LÖYDETTÄVYYDEN PARANTAMINEN HAKUKONEOPTIMOINTI 2. Päivä / Kirsi Mikkola Koulutuspäivän

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

HAKUKONEOPTIMOINTI. Vaiheet ja työkalut

HAKUKONEOPTIMOINTI. Vaiheet ja työkalut HAKUKONEOPTIMOINTI Vaiheet ja työkalut Juha Tapanila Opinnäytetyö Lokakuu 2012 Viestintä Vuorovaikutteinen media TIIVISTELMÄ Tampereen ammattikorkeakoulu Viestintä Vuorovaikutteinen media Juha Tapanila

Lisätiedot

Google Adwords pikaohje

Google Adwords pikaohje Google Adwords pikaohje Suunnittele loistava verkkokaupan mainoskampanja Perustaomaverkkokauppa.fi Ville Kinanen 1 1. Avainsanojen valinta Verkkomainonnan suunnittelu aloitetaan avainsanojen kartoittamisella,

Lisätiedot

Sivuston tiedotreviewproducts.org

Sivuston tiedotreviewproducts.org Sivuston tiedotreviewproducts.org Luotu Heinäkuu 28 2019 14:31 PM Pisteet50/100 SEO Sisältö Otsikko Review-products.org our product reviews will help you in choosing and placing your order Pituus : 90

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Sivuston tiedotmp3list.pro

Sivuston tiedotmp3list.pro Sivuston tiedotmp3list.pro Luotu Kesäkuu 06 2019 13:16 PM Pisteet52/100 SEO Sisältö Otsikko Download free music - mp3 songs and Pituus : 42 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta. Kuvaus

Lisätiedot

Sivuston tiedotwixaccounting.com

Sivuston tiedotwixaccounting.com Sivuston tiedotwixaccounting.com Luotu Heinäkuu 11 2019 06:23 AM Pisteet61/100 SEO Sisältö Otsikko WIX Accounting +1-888-833-0109 Online QuickBooks Support Number Pituus : 65 Täydellistä, otsikkosi sisältää

Lisätiedot

Tapahtuman lisääminen Lukkariin

Tapahtuman lisääminen Lukkariin Tapahtuman lisääminen Lukkariin 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse tapahtumien hallinta. (Voit myös valita Lukkarin etusivulle ja siirtyä sieltä tapahtumien

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Sivuston tiedotsanrongvang.vn

Sivuston tiedotsanrongvang.vn Sivuston tiedotsanrongvang.vn Luotu Elokuu 15 2018 06:12 AM Pisteet59/100 SEO Sisältö Otsikko Game bắn cá tiên 3D Chơi game bắn cá tiên Jackpot cực HOT 2018 Pituus : 64 Täydellistä, otsikkosi sisältää

Lisätiedot

DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana

DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana DigiReWork - digitaalisuus työelämän uudistajana Googlen työkalut 7.11.2017 Google Nykyään osa 2015 perustettua emoyhtiötä Alphabet:ia Tunnettu sähköpostistaan gmail, selaimestaan Chrome sekä tietenkin

Lisätiedot

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius Verkkokirjoittaminen Anna Perttilä Tarja Chydenius 1 Suosi lyhyttä tekstiä 2 Kenelle kirjoitat 3 Helpota lukijan työtä; lajittele tekstisi 3.1 Otsikot 3.2 Johdanto 3.3 Väliotsikot 3.4 Pääteksti 4 Linkit:

Lisätiedot

TOIMIVA INTERNET -SIVUSTO

TOIMIVA INTERNET -SIVUSTO TOIMIVA INTERNET -SIVUSTO Hyvä markkinointikanava Sisällysluettelo Internetsivujen suunnittelu 3 Ohjautuvuus 3 Toimiva rakenne 3 Löydettävyys 4 hakukoneoptimointi 4 hakusanamarkkinointi 7 title ja meta

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi kauneushoitolan www-sivuille

Hakukoneoptimointi kauneushoitolan www-sivuille Satu Puntti Hakukoneoptimointi kauneushoitolan www-sivuille Case: Lähde-Spring Metropolia Ammattikorkeakoulu Medianomi (AMK) Viestinnän koulutusohjelma Opinnäytetyö 12.5.2015 Tiivistelmä Tekijä Otsikko

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

HAKUKONEOPTIMOINTI. Ulkoinen sekä sisäinen optimointi sekä tärkeimmät toimenpiteet näkyvyyden parantamiseksi. Opinnäytetyö (AMK)

HAKUKONEOPTIMOINTI. Ulkoinen sekä sisäinen optimointi sekä tärkeimmät toimenpiteet näkyvyyden parantamiseksi. Opinnäytetyö (AMK) 1 Opinnäytetyö (AMK) Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Sähköisen liiketoiminnan järjestelmät 2014 Sanna-Mari Tavola HAKUKONEOPTIMOINTI Ulkoinen sekä sisäinen optimointi sekä tärkeimmät toimenpiteet näkyvyyden

Lisätiedot

Sivuston tiedotdigitalagency.hyp ersaiyan.com

Sivuston tiedotdigitalagency.hyp ersaiyan.com Sivuston tiedotdigitalagency.hyp ersaiyan.com Luotu Heinäkuu 10 2017 09:56 AM Pisteet46/100 SEO Sisältö Otsikko Hyper Saiyan : Digital Agency Pituus : 29 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Verkkosyöte on erityinen tiedostomuoto, jonka avulla sivustojen päivityksiä voi jakaa nopeasti ja tehokkaasti.

Verkkosyöte on erityinen tiedostomuoto, jonka avulla sivustojen päivityksiä voi jakaa nopeasti ja tehokkaasti. Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum Kiravo 2013 Mikä on verkkosyöte? Verkkosyöte on erityinen tiedostomuoto, jonka avulla sivustojen päivityksiä

Lisätiedot

Sivuston tiedottools.seo-zona.ru

Sivuston tiedottools.seo-zona.ru Sivuston tiedottools.seo-zona.ru Luotu Huhtikuu 09 2019 17:29 PM Pisteet58/100 SEO Sisältö Otsikko WEB-tools: онлайн-сервисы для вебмастера и оптимизатора Pituus : 55 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Sivuston tiedotskillers.tech

Sivuston tiedotskillers.tech Sivuston tiedotskillers.tech Luotu Maaliskuu 28 2019 16:54 PM Pisteet55/100 SEO Sisältö Otsikko Skillers - Quality IT Recruiting services Pituus : 41 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta.

Lisätiedot

Tiedonhakumenetelmät 8.4.2014. Tiedonhakumenetelmät Helsingin yliopisto/ TKTL, k 2014. H.Laine 1. Webbihaut Hakukone. Webbihaku. Hakukoneiden käyttö

Tiedonhakumenetelmät 8.4.2014. Tiedonhakumenetelmät Helsingin yliopisto/ TKTL, k 2014. H.Laine 1. Webbihaut Hakukone. Webbihaku. Hakukoneiden käyttö Webbihaku Hakurobotti (crawler) Indeksoija Tiedonhakumenetelmät Indeksit Mainosindeksit Webbihaut Hakukone Hae 1 2 Webbihaku Hakukoneiden käyttö Perinteisessä tiedonhaussa haetaan dokumentteja tietotarpeen

Lisätiedot

Digitaalinen saavutettavuus ja löydettävyys - Verkkojalanjäljen parantaminen yritys- ja aluetasolla

Digitaalinen saavutettavuus ja löydettävyys - Verkkojalanjäljen parantaminen yritys- ja aluetasolla 16.1.2018 SIVU 1 Digitaalinen saavutettavuus ja löydettävyys - Verkkojalanjäljen parantaminen yritys- ja aluetasolla KSAK, Matkailun monitaitaja-koulutus Kirsi Mikkola 16.1.2018 Materiaali löytyy päivän

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Verkosta virtaa bisnekseen!

Verkosta virtaa bisnekseen! Verkkomarkkinointikoulutus 10.12.2015 Kerava Verkosta virtaa bisnekseen! Tuotteiden ja palveluiden markkinointi verkossa Asiakaslähtöinen tuotteistaminen verkossa: oma tuotepalettini Keinot asiakkaiden

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Webinaari 31.3.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu

Webinaari 31.3.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Webinaari 31.3.2015 Kuinka rakennat Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu WEBINAARI Webinaari 31.3.2013: Miten rakennat KIVIJALAN RAKENTAMINEN 1. HYVIN TOIMIVAN

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi eli SEO. Procom-koulutus 14.4.2016 Mikko Yli-Erkkilä Tulos Helsinki Oy

Hakukoneoptimointi eli SEO. Procom-koulutus 14.4.2016 Mikko Yli-Erkkilä Tulos Helsinki Oy Hakukoneoptimointi eli SEO Procom-koulutus 14.4.2016 Mikko Yli-Erkkilä Tulos Helsinki Oy Tulos Helsinki? Me optimoimme Digitaalisia asiakaskokemuksia Agenda SEO-osuudelle 14.4.2016 Miten hakukoneet toimivat,

Lisätiedot

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI

Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Tärkeimmät palvelut hakutulosten kärjessä CASE MM-KONEURAKOINTI Toimiala: Rakennuspaikan valmistelutyöt Yritys: MM-Koneurakointi Oy Olen saanut rahoilleni vastinetta ja olen tyytyväinen yhteistyöhön 45

Lisätiedot

Sivuston tiedotwindowsrepublic.com.au

Sivuston tiedotwindowsrepublic.com.au Sivuston tiedotwindowsrepublic.com.au Luotu Maaliskuu 28 2019 14:41 PM Pisteet48/100 SEO Sisältö Otsikko Windows Republic - upvc windows manufacturer and supplier in Melbourne Pituus : 70 Täydellistä,

Lisätiedot

Hiekkis. Some-strategia

Hiekkis. Some-strategia Hiekkis Some-strategia Some-strategian sisällys Valitsimme tähän some-strategiaan neljä tämän hetken suosituinta ja käytetyintä some-kanavaa nuorten keskuudessa. Projekti suunniteltiin ja toteutettiin

Lisätiedot

URL-osoitteiden suunnittelu

URL-osoitteiden suunnittelu Tim Berners-Lee: Jos olisin arvannut kuinka suosittu Webistä tulee, olisin yrittänyt keksiä URL-osoitteiden alkuosalle jonkin toisen muodon. http-alkuosa on hankala erityisesti puhelinkeskusteluissa. URL

Lisätiedot

Webinaari 15.5.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu

Webinaari 15.5.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Webinaari 15.5.2015 Kuinka rakennat Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu WEBINAARI toimivan digitaalisen kivijalan? KIVIJALAN RAKENTAMINEN 1. HYVIN TOIMIVAN VERKKOSIVUSTON

Lisätiedot

TYÖKALUT, JOILLA YRITYS LÖYDETÄÄN VERKOSSA. Robert From, Industry Manager, Google Suomi

TYÖKALUT, JOILLA YRITYS LÖYDETÄÄN VERKOSSA. Robert From, Industry Manager, Google Suomi TYÖKALUT, JOILLA YRITYS LÖYDETÄÄN VERKOSSA Robert From, Industry Manager, Google Suomi 2 3 Case Horze: Mainostaminen Googlessa MEDIAT ERI ROOLEISSA PERINTEINEN DIGITAALINEN Ulkomainos TV, radio Printti

Lisätiedot

Sivuston tiedotaskgeek.io

Sivuston tiedotaskgeek.io Sivuston tiedotaskgeek.io Luotu Toukokuu 16 2019 15:25 PM Pisteet47/100 SEO Sisältö Otsikko AskGeek.io Pituus : 10 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja 70 kirjainta. Kuvaus AskGeek.io - Compare

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Sivuston tiedotmarking.seoonline.xyz

Sivuston tiedotmarking.seoonline.xyz Sivuston tiedotmarking.seoonline.xyz Luotu Huhtikuu 08 2019 21:11 PM Pisteet59/100 SEO Sisältö Otsikko Social Bookmarking to get more Visitors Pituus : 39 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä 10 ja

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Sivuston tiedottools.seo-zona.ru

Sivuston tiedottools.seo-zona.ru Sivuston tiedottools.seo-zona.ru Luotu Huhtikuu 09 2019 17:28 PM Pisteet58/100 SEO Sisältö Otsikko WEB-tools: онлайн-сервисы для вебмастера и оптимизатора Pituus : 55 Täydellistä, otsikkosi sisältää väliltä

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot