Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu"

Transkriptio

1 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Pe klo Kokouspaikka Maakuntasali, Etelä-Pohjanmaan liitto, Frami C, Seinäjoki Käsiteltävät asiat Asia Sivu 41 Kokouksen avaus Kokousmuistion tarkastaminen Ajankohtaista SOTEMAKU SOTE päätyöryhmien raportointi I&O- ja LAPE-tilannekatsaukset SOTE-valinnanvapauspilotit Muut asiat Kokouksen päättäminen... 15

2 2 Kokousaika Pe klo Kokouspaikka Osallistujat Harri Jokiranta Tero Järvinen Seppo Kangas Kirsti Kähärä Tytti Luoto Vesa Maunuksela Anne Niemi Kari Nuuttila Maria-Liisa Nurmi Tuula Peltoniemi Tanja Penninkangas Jaakko Pihlajamäki Antti Perkkalainen Hannu Puolijoki Hannele Ridanpää Maakuntasali, Etelä-Pohjanmaan liitto, Frami C, Seinäjoki projektinjohtaja, E-P sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus toimitusjohtaja (Kuusiolinna Terveys Oy), Kuusiokuntien terveyskuntayhtymä, saapui klo 9.10 johtava hygieenikko, Seinäjoen alueen ympäristöterveydenhuolto terveyspalvelujohtaja, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä sosiaalijohtaja, Ilmajoen kunta Tehy, henkilöstöjärjestöjenedustaja Etelä-Pohjanmaan yrittäjät liikelaitoskuntayhtymän johtaja, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä perusturvajohtaja, Alavuden kaupunki erityisasiantuntija, SOSTE ry peruspalvelujohtaja, Järvi-Pohjanmaan perusturva sairaanhoitopiirin johtaja, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kuntayhtymän johtaja, Kuntayhtymä Kaksineuvoinen johtajaylilääkäri, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kuntayhtymän johtaja, JIK peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Asiantuntijat Päivi Saukko Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija Eija Ala-Toppari-Peltola LAPE-muutosagentti Heli Seppelvirta Muutosjohtaja MAKU Johanna Sorvettula Konsernimuutosjohtaja SOTEMAKU Anneli Saarinen I&O muutosagentti Poissa Piia Aro Harri Lintala Jouni Nummi Raija Ranta Lasse Anttila perusturvajohtaja, Lapuan kaupunki tulosaluejohtaja (sosiaalityö), Seinäjoen kaupunki kuntayhtymän johtaja, Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä kansliapäällikkö-toimialajohtaja, Seinäjoen kaupunki ohjausryhmän puheenjohtaja Sihteeri Miska Kaihlamäki asiantuntija-assistentti Käsitellyt asiat :t Allekirjoitukset Harri Jokiranta puheenjohtaja Miska Kaihlamäki sihteeri

3 3 41 Kokouksen avaus Todetaan läsnäolijat. Hyväksytään asialista. Todettiin läsnäolijat. Hyväksyttiin asialista.

4 4 42 Kokousmuistion tarkastaminen Työvaliokunnan kokousmuistiot on luettavissa osoitteessa Kokousmuistiot tarkastetaan työvaliokunnan pidetyn kokouksen jälkeen seuraavassa kokouksessa. Hyväksytään kokousmuistio Hyväksyttiin kokousmuistio

5 5 43 Ajankohtaista SOTEMAKU VATE: Tavoitteena on, että maakuntahallitus asettaa VATEn kokouksessaan ehdollisesti niin, että VATE voi aloittaa toimintansa virallisesti heti, kun asiaa koskeva lainsäädäntö on tullut voimaan ja uusi maakunta voi juridisesti aloittaa toimintansa. Valmisteluorganisaatio: Uuden Etelä-Pohjanmaan rakentumiseen liittyviin tehtäviin on ollut haku Haussa oli valmistelujohtajan ja 10 vastuuvalmistelijan määräaikaiset työtehtävät. Määräaikaan (pe 5.5. klo 16.00) mennessä uuden maakunnan valmisteluun liittyviin liittyviin työtehtäviin haki 40 henkilöä. Hakemuksia saapui kaikkiaan 52 kappaletta. Haku oli suunnattu uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden liikkeenluovutuksen kohteena oleville henkilöille. Julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenne:

6 6 Valinnanvapauden kokonaisuus: Käydään keskustelu ajankohtaisesta valmistelutilanteesta ja merkitään tilannekatsaus tiedoksi. Käytiin keskustelu ajankohtaisesta valmistelutilanteesta ja merkittiin tilannekatsaus tiedoksi.

7 7 44 SOTE päätyöryhmien raportointi Kuullaan SOTE päätyöryhmien raportit. Merkitään SOTE päätyöryhmien raportit tiedoksi. Sovitaan SOTE-raportin koostaminen. Merkittiin SOTE päätyöryhmien raportit tiedoksi. Sovittiin SOTE-raportin koostamisesta seuraavaa: - DL työryhmien raporttien keskeisille asioille on Kolme keskeistä asiaa raportoinnissa on 1) esiselvityksen keskeinen sisältö ja erityisesti huomioitavat asiat, 2) linjausta vaativat asiat ja 3) esitys jatkotoimenpiteiksi. - Työryhmillä on aikaa kuitenkin asti viimeistellä oma lopullinen raporttinsa.

8 8 45 I&O- ja LAPE-tilannekatsaukset Kuullaan I&O- ja LAPE-tilannekatsaukset. Merkitään I&O- ja LAPE-tilannekatsaukset tiedoksi. Merkittiin I&O- ja LAPE-tilannekatsaukset tiedoksi.

9 9 46 SOTE-valinnanvapauspilotit VM Valinnanvapauslain mukaista valinnanvapautta voidaan pilotoida eri puolilla Suomea syksystä 2017 alkaen. Valinnanvapauden pilottihankkeissa voi pilotoida joko sote-keskusta tai henkilökohtaista budjettia. 1) Suoran valinnan palveluiden pilotti (sote-keskus): tavoitteena on tukea valinnanvapauslain toimeenpanoa sekä korvausten mallinnusten testaamista ja asiakkaan valitseman palveluntuottajan vaihtamisen aikajänteen kokeilemista. 2) Henkilökohtaisen budjetin (HB) pilotti: tavoitteena on prosessina laskemisen mallintaminen sekä seurantajärjestelmän kehittäminen. Valtio osallistuu pilottien kustannuksiin 100 milj. euron määrärahalla (käytetään 5 8 pilottihankkeen rahoittamiseen). Pilottien aloitus ajoittuu aikavälille syksy Maakunnat voivat jatkaa pilotteja vuoden 2022 loppuun saakka. Pilotointien reunaehtona on esitetty se, että maakunnan alueen kunnat/kuntayhtymät, joiden yhteenlaskettu asukasluku on vähintään 80 % maakunnan asukasluvusta. Erityisperustein alueen kattama asukasluku voi olla %. Piloteissa noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä, erikseen määriteltäviä valinnanvapauslain säännöksiä ja hankkeen hakuilmoituksen kriteerejä. Hallinnointi olisi vastuukuntamallilla (tai kuntayhtymänä). Hallinnointi siirtyy maakunnalle Suoran valinnan palvelujen pilotissa tulee alusta lähtien pilotoida vähintään sote-keskuksen suoran valinnan palvelujen rajattua palveluvalikoimaa (mm. terveysneuvonta ja terveystarkastukset, yleislääketieteen alaan kuuluva tutkimus ja hoito, kuntoutusneuvonta ja kuntoutustarpeen arviointi sekä sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta). Henkilökohtaisen budjetoinnin -pilotissa pilotoitavat palvelut määrittyvät yksilökohtaisesti asiakkaan tarpeiden ja asiakassuunnitelman mukaan.

10 10 Valinnanvapauden piiriin tulevaan SOTE-keskuspilottiin tulisi näin ollen hoitajan ja lääkärin palvelut sekä sosiaalipalveluihin liittyvää neuvontaa ja opastusta. Kriteeristö on sidoksissa valinnanvapauslainsäädäntöön ja vielä siinä suhteessa päätöksenteko on kesken. Asiakas voi erikseen valita hammashoitolan. Sosiaali- ja terveyskeskusta voi ylläpitää maakunnan tai yksityisten omistama yhtiö tai järjestö/säätiö. HE (47/2017) laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa annettiin HE osalta em. pilotteihin liittyen olennaista on mm. 15 :ssä esitetyt määrittelyt. HE mukaan pykälässä 15 säädettäisiin suoran valinnan palveluista, joissa asiakas voisi valita palvelun tuottajan ilman maakunnan osoitusta tai erillistä palvelutarpeen arviointia. Suoran valinnan palvelut sisältäisivät kiireettömät palvelut sekä sosiaali- ja terveyskeskuksen tai suunhoidon yksikön aukioloaikojen rajoissa kiireelliset palvelut eli kiirevastaanotot. Pykälässä on myös tarkemmin määrittely palveluista, joiden tulee sisältyä sosiaali- ja terveyskeskuksen vastuulle kuuluviin suoran valinnan palveluihin. Kuntalehden ( ) mukaan tehtyyn kyselyyn vastanneista kolmestatoista alueellisesta sote-muutosjohtajasta vain Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa oltiin varmoja pilotointiin hakemisesta. Useassa maakunnassa on varovaista tai toiveikasta kiinnostusta, joissain pilotointiin lähteminen näyttää suorastaan mahdottomalta. Valinnanvapauspilotoinnin haku ja siihen liittyen tarkemmat tiedot on käytettävissä touko- / kesäkuun 2017 aikana. Tämän hetken tiedon perusteella piloteista voidaan todeta, että henkilökohtaisen budjetin pilotti olisi maakunnan valmistelun näkökulmasta hyvä sisällöllinen kehittämispurske valmistelussa olevaan palvelurakenteeseen. Sosiaali- ja terveyskeskuksen pilotointi tarjoaisi puolestaan toiminnallisen resurssin palvelurakenteen kehittämiseksi osana HE mukaista valinnanvapauslainsäädännön toimeenpanoa. Sote-keskus pilotointiin liittyviä kysymyksiä voidaan lyhyesti koota seuraavasti Toiminnallisia näkökulmia henkilökohtaisen budjetin ja sote-keskus pilotteihin liittyen voidaan arvioida seuraavasti:

11 11 Suoran valinnan palveluiden pilotissa on huomioitava iso muutos erityisesti nykyisten terveyspalveluiden yhdyspinnoissa, kun kyse on tulevan SOTE-keskuksen toiminnasta suhteessa keskussairaalan (erityispalvelut) toimintaan. Muutos on erittäin suuri ja vaatii tarkan kriteeristön, siirtymisen ja yhdessä rakennetut hoito- ja palveluketjut kokonaistoiminnan turvaamiseksi SO- TE-palveluissa erityisesti: - kiire-vastaanotot sote-keskuksessa eli minkälaista aukioloaikaa ja tavoitettavuutta edellytetään päivittäin sote-keskukselta suhteessa keskussairaalan päivystystoimintaan. Jos kiire-vastaanottojen potilasmäärät tai puhelinneuvonta siirtyvät sairaalaan, toiminta uhkaa keskussairaalan nykyistä päivystystoimintaa. - kuka päivystää sairaalassa? - sote-keskuksen alueellinen tavoitettavuus, ovatko kaikki maakunnan sote-keskukset saman valinnanvapauden piirissä - onko sote-keskuksen sijainnilla laatuvaatimuksia suhteessa maakunnan väestön sijoittumiseen - sote-keskusten henkilöstön rekrytointi on haasteellista. Maakunta vastaa tulevaisuudessa kuitenkin esim. alueellisesta lääkäripulasta. Miten palvelut turvataan rekryongelmissa? - Etelä-Pohjanmaa on osittain harvaan asuttua aluetta, syntyykö valtakunnallisten toimijoiden osalta markkinoita? Syntyykö Seinäjoen kaupunkiin markkinoita terveyspalveluketjuille? - nykyisten terveyskeskusten osastojen kokonaissuunnitelma vaatii suunnitelman ja siirtymäajan ja esim. lääkäripalveluiden turvaamisen osalta - sote-keskuksen yhdyspinnat ikäihmisten palveluihin: kotihoidon ja ikäihmisten palveluasumisen asukkaiden konsultaatioiden tuki? Kuinka jatkohoito keskussairaalan jaksoilta turvataan kotihoidossa ja palveluasumisessa, tarvitaan hoitoketjusuunnitelmat - Etelä-Pohjanmaalla esim. verrattuna Pirkanmaahan ei ole sote-keskusten palveluista runsasta yrittäjätoimintaa eli varsinaisten markkinaehtoisten toimintojen syntyminen on hyvin epävarmaa Henkilökohtaisen budjetin laskemisen mallintaminen ja seurantajärjestelmän kehittäminen. Määritelmä: Henkilökohtainen budjetti on rahasumma, jonka puitteissa asiakas voi hankkia asiakassuunnitelmassa määriteltyjä palveluja. Budjetin saaminen edellyttää, että maakunnan liikelaitos arvioi tilanteen ja tekee asiakkaalle asiakassuunnitelman. Näiden palvelujen perusteella määritellään henkilökohtaisen budjetin suuruus (euromäärä). Asiakas voi itse päättää, mistä hankkii asiakassuunnitelman mukaiset palvelut ja hän voi vaikuttaa myös palvelujen sisältöön. Näin asiakas saa yksilölliseen tilanteeseen sopivia palveluja, hän voi vaikkapa hankkia henkilökohtaisen avustajan. Maakunta maksaa suoraan palveluntuottajalle henkilökohtaisen budjetin mukaiset korvaukset. Asiakkaan tilille ei siis siirry rahaa. - mallintaminen on selkeä laadun toimeenpano- ja kehittämishanke - palvelukriteereiden yhdenmukaistaminen tarvitaan joka tapauksessa: palvelukriteerit suhteessa asiakkaan toimintakykyyn esim. kehitysvammaisuus tai neurologinen sairaus - pilotissa voidaan sopia yhteisten toimintakykymittareiden käyttöönotosta - maakunnassa on tehty ansioitunutta tutkimus- ja kehittämistoimintaa suhteessa toimintakyvyn mittaamiseen - mahdollistaa maakunnan koordinoiman palvelukokonaisuuden sovituilla mittareilla - henkilökohtaisen budjetin avulla voi syntyä alueellista yrittäjätoimintaa palveluihin, kun asiakas voi valita henkilökohtaisen budjetin puitteissa erilaisia keinoja, millä saa palveluita ja apua elämäntilanteeseensa

12 12 Stvk Kuntaliiton hallitus (kuntalehti ) pitää sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauskokeilun suunniteltua kestoa liian lyhyenä. Valinnanvapauskokeilun nimellä kulkeva pilotointimalli antaisi kunnille ja kuntayhtymille mahdollisuuden testata sotevalinnanvapautta, tuottajakorvaus- ja sopimusmalleja ennen sote-lainsäädännön voimaan astumista ( ). Kuntaliiton hallitus arvioi, että pilotointikonsepti itsessään voisi olla toimiva joidenkin suurten kaupunkien ja kaupunkiseutujen näkökulmasta, mutta esitetty, noin puolen vuoden mittainen pilotointijakso on liian lyhyt suhteessa työmäärään, jonka yhtiöittäminen käytännössä kunnilta vaatii. Jotta valinnanvapauden pilotointi olisi ylipäätään mielekästä, olisi luontevaa, että kuntaomisteiset yhtiöt voisivat jatkaa tuottajina jälkeen, ei ainoastaan pilotoinnin aikana. Tämä helpottaisi pilotoinnin käynnistämistä ja siirtymävaiheen hoitamista. Pilottien jatkosuunnittelu ja pilottihakemuksen arviointi Etelä-Pohjanmaalla edellyttää pilottien lähtökohtien varmistuttua tarkempaa analyysiä pilottien tarkoituksenmukaisuudesta osana menossa olevaa muutosprosessia, kuntien ja yhteistoiminta-alueiden linjausta riittävän väestöpohjan muodostamisesta, resurssivarausta erityisesti tietohallinnon edellyttämiin ratkaisuihin sekä yhtiöittämismenettelyn selkiyttämistä. Käydään keskustelu valinnanvapauspiloteista ja sovitaan jatkotoimenpiteistä. Käytiin keskustelu valinnanvapauspiloteista Harri Jokirannan ja Johanna Sorvettulan alustuksen pohjalta (liite 3.). Sovittiin, että pilotointivaihtoehdoista, niiden mahdollisesta projektoimisesta ja toteuttamista koskevista reunaehdoista käydään jatkokeskustelut SOTE-työvaliokunnan seuraavassa kokouksessa. Tilannekuva esitellään myös SOTEMAKU-johtoryhmän kokouksessa perjantaina. ******************************************************************************************************** Suoran valinnan toteuttamisen vaihtoehdot on esitetty oheisessa kuvassa.

13 13 Valinnanvapauden toteuttaminen pilotoinnilla (vaihtoehto 1) edellyttää hakukriteereiden julkistamisen jälkeen maakunnan päätöstä pilottiin hakeutumisesta kesäkuussa Valinnanvapauden pilotointiin osallistuminen mahdollistaa 15 mukaisen laajan sote-keskuksen käynnistämisen mennessä. Pilotointiin on kaavailtu yhteensä n. 100 M rahoitus. Vaihtoehdoissa 2 (laaja sote-keskus) ja 3 (rajattu sote-keskus) maakunta tekee päätöksen valinnanvapauden toteuttamisen vaihtoehdosta mennessä. Sote-keskuksen toiminta käynnistyy vaihtoehdossa 2 laajalla sote-keskuksella (valinnanvapauslain 15 mukaiset palvelut) alkaen ja vaihtoehdossa 3 rajatulla palvelukokonaisuudessa (86 1 momentti) palveluilla laajeten täysimääräiseksi sote-keskukseksi (15 ) mennessä. Vaihtoehdot 2 ja 3 toteutuvat (vaihtoehtovalinnasta riippumatta) osana uuden Etelä-Pohjanmaan valmisteluprosessia, johon varattu resurssina vastuuvalmistelija (soteyhtiöt: suoranvalinnan yhtiö ja sote-keskukset, asiakasseteliyhtiö). Käydään keskustelu valinnanvapauspiloteista, valinnanvapauden toteuttamisen vaihtoehdoista sekä sovitaan jatkotoimenpiteistä. Käytiin keskustelu valinnanvapauspiloteista ja valinnanvapauden toteuttamisen vaihtoehdoista. Keskustelun aikana sovittiin jatkotoimenpiteistä seuraavaa: - Vaihtoehdot 2 ja 3 ovat mahdollisia ja tarkoituksenmukaisia sillä lisäyksellä, että aloitus voi olla tai Vaihtoehto 1: Pilotoinnin selvittäminen on tarkoituksenmukaista tehdä, kun tiedetään tarkemmin hakukriteerit ja siihen liittyvät tekijät - Henkilökohtaisen budjetoinnin pilotointiin varaudutaan

14 14 47 Muut asiat Merkitään tiedoksi. Työvaliokunnan seuraava kokous on ke klo 9.00 Hotelli-Ravintola Almassa. Yhteisöjen Yhdistys ry Järjestötalo on hakenut rahoitusta hankkeelle Järjestöt mukana muutoksessa - maakunta ja kunta kuuluu kaikille , (haettu avustusohjelmasta Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristö). Hanke sisältyy STEAn avustusehdotukseen Suomi100-avustuksista, joka on toimitettu sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi. STM tulee tekemään päätökset myönnettävistä avustuksista.

15 15 48 Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

Parvikabinetti, Hotelli-Ravintola Alma (Ruukintie 4, Seinäjoki) Kokouksen jälkeen yhteinen lounas. Asia Sivu

Parvikabinetti, Hotelli-Ravintola Alma (Ruukintie 4, Seinäjoki) Kokouksen jälkeen yhteinen lounas. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Ke klo 9.00 10.55 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 49 55 Parvikabinetti, Hotelli-Ravintola Alma (Ruukintie 4, Seinäjoki) Kokouksen jälkeen yhteinen lounas

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika To klo 12.00 14.37 Kokouspaikka Frami D1, kokoustila Mega, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 34 41 Asia Sivu 34 Kokouksen avaus... 3 35 Kokousmuistio 13.3.2017

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Ma klo 12.00 12.38 Kokouspaikka Watt & Edison, Frami B, 2.krs, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 26 33 Asia Sivu 26 Kokouksen avaus... 3 27 Kokousmuistio

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistiot , ja Työryhmien tilannekatsaus 5

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistiot , ja Työryhmien tilannekatsaus 5 Asialista/ Pöytäkirja Nro 2/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 14.00 15.40 Kokouspaikka Frami D, Siru&Bitti Käsitellyt asiat 1-8 Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistiot 13.1.2016, 5.2.2016 ja

Lisätiedot

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8.

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8. 1 Kokoustiedot Kokousaika Ke klo 9.05 11.25 Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8 Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Järjestäytyminen... 4

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5 Asialista/ Pöytäkirja Nro 6/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 14.00 Kokouspaikka Frami D, Siru&Bitti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 24.5.2016 4 3 Valmistelevien työryhmien

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Pe klo 12.00 Kokouspaikka Frami D, Siru & Bitti, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 1-10 Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Kokousmuistio 9.12.2016 tarkastaminen...

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Ti klo 13.00 Kokouspaikka Frami B, kokoustila Bell & Marconi, Seinäjoki Käsiteltävät asiat Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Kokousmuistio 14.10.2016

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 7/ Frami D 5 krs, Neuvotteluhuone Euro. Pykälä Asia Sivu. 30 Kokouksen avaus Projektisuunnitelma / työryhmien nimeäminen 4

Pöytäkirja Nro 7/ Frami D 5 krs, Neuvotteluhuone Euro. Pykälä Asia Sivu. 30 Kokouksen avaus Projektisuunnitelma / työryhmien nimeäminen 4 Pöytäkirja Nro 7/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.30 15.10 Kokouspaikka Frami D 5 krs, Neuvotteluhuone Euro Käsitellyt asiat Pykälä Asia 30 Kokouksen avaus 3 31 Projektisuunnitelma / työryhmien

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Pe klo 12.00 lounas, klo 12.30 alkaen kokous Kokouspaikka Hotelli-Ravintola Alma, näyttämökabinetti (Ruukintie 4, Seinäjoki)

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu Nro 7/2017 9.6.2017 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen virkamiesryhmän kokous Kokousaika pe 9.6.2017 klo 9.00-11.10 Kokouspaikka Etelä-Pohjanmaan liitto, maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Sivu

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 EPSOTE tilannekatsaus 4. 3 Kuntajohtajafoorum

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 EPSOTE tilannekatsaus 4. 3 Kuntajohtajafoorum Asialista/ Pöytäkirja Nro 2/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 12.00 15.50 Kokouspaikka Frami B, Kokoustila Edison Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 EPSOTE tilannekatsaus 4 3 Kuntajohtajafoorum

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 ICT työryhmän työsuunnitelman hyväksyminen 4. 3 Kokousmuistio 6.4.

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 ICT työryhmän työsuunnitelman hyväksyminen 4. 3 Kokousmuistio 6.4. Asialista/ Pöytäkirja Nro 3/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 14.00 15.45 Kokouspaikka Frami D, Siru&Bitti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 ICT työryhmän työsuunnitelman hyväksyminen

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 18 Projektinjohtajan määräaikaisen toimen täyttäminen Muut asiat 6

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 18 Projektinjohtajan määräaikaisen toimen täyttäminen Muut asiat 6 Asialista/ Pöytäkirja Nro 4/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 10.00 11.10 Kokouspaikka Alvarinkulma, 2. kerros Käsitellyt asiat Pykälä Asia 17 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 3 18 Projektinjohtajan

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 22 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4

Asialista/ Pöytäkirja. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 22 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4 Asialista/ Pöytäkirja Nro 5/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 12.35 13.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Pykälä Asia 21 Kokouksen avaus 3 22 SOTE-valmistelun kansallinen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo

PÖYTÄKIRJA Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017. Aika: to klo PÖYTÄKIRJA 17.8.2017 Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 5/2017 Aika: to 17.8.2017 klo 13 14.30 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros)

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Watt & Edison, Frami B, 2.krs, Seinäjoki. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio

Asialista/ Pöytäkirja. Watt & Edison, Frami B, 2.krs, Seinäjoki. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio Asialista/ Pöytäkirja Nro 8/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.00 15.30 Kokouspaikka Watt & Edison, Frami B, 2.krs, Seinäjoki Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 8.9.2016

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousaikataulujen tarkistus 4. 3 Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousaikataulujen tarkistus 4. 3 Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5 Asialista/ Pöytäkirja Nro 1/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika 8.3.2016 kello 13.30 Kokouspaikka Frami B 2krs., Edustustila Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousaikataulujen tarkistus 4

Lisätiedot

Asialista Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5

Asialista Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5 Asialista Pöytäkirja Nro 6/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 14.05-16.15 Kokouspaikka Frami D, Siru & Bitti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 24.5.2016 4 3 Valmistelevien

Lisätiedot

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4

Kokouskutsu/ Asialista. Kaupunginhallituksen kokoushuone. Pykälä Asia Sivu. 26 SOTE-valmistelun kansallinen tilanne 4 Kokouskutsu/ Asialista Nro 6/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.30 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Asia 25 Kokouksen avaus 3 26 SOTE-valmistelun kansallinen

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5 Asialista/ Pöytäkirja Nro 4/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 14.00 Kokouspaikka Frami D, Siru&Bitti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 20.4.2016 4 3 Valmistelevien työryhmien

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE-työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE-työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE-työvaliokunnan kokous Kokousaika Pe klo 12.05 16.05 Kokouspaikka Frami D1, kokoustila Siru & Bitti, Seinäjoki Käsiteltävät asiat Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Kokousmuistio 23.9.2016...

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Pe klo 9.00 Kokouspaikka Maakuntasali, Etelä-Pohjanmaan liitto, Frami C, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 12 25 Asia Sivu 12 Kokouksen avaus... 3 13 Kokousmuistio

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5.

Asialista/ Pöytäkirja. Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousmuistio 10.5. Asialista/ Pöytäkirja Nro 4/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 08.30 Kokouspaikka Hotelli/Ravintola Alma, Näyttämökabinetti Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio 10.5.2016

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika Pe klo 12.00 Kokouspaikka Frami D, Siru & Bitti, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 1 11 Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Kokousmuistio 15.11.2016 tarkastaminen...

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Valinnanvapauspilotit Anne Kumpula 13.10.2017 1 Valinnanvapauspilottien aikataulusta Valinnanvapauspilotit toteutetaan laajamittaisesti uuden valinnanvapausmallin mukaan ajalla 1.7.2018 31.12.2019. Hakuaika

Lisätiedot

Suoran valinnan toteuttaminen

Suoran valinnan toteuttaminen Suoran valinnan toteuttaminen 19.5.2017 86 1mom Nopeutettu versio vaihtoehdosta 3 Valtion rahoitus (100M /5-7 hanketta, sotekeskus/henkilökohtainen budjetti?) 80 % väestökattavuus Valinnanvapausmarkkinan

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti

Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti Hallitus 108 14.06.2017 Valinnanvapauspilotit, SOTE-keskus ja henkilökohtainen budjetti 2017 2022 749/00.04.00.01/2017 EKSTPHAL 108 Hakuilmoitus Hakuilmoituksen 29.5.2017 mukaan valinnanvapauspilottien

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousaikataulujen tarkistus 4. 3 Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokousaikataulujen tarkistus 4. 3 Valmistelevien työryhmien tilannekatsaus 5 Asialista/ Pöytäkirja Nro 3/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika 8.3.2016 kello 13.30 15.30 Kokouspaikka Frami B 2 krs., Edustustila Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousaikataulujen tarkistus

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali- ja terveysministeriö

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali- ja terveysministeriö Valinnanvapauspilotit Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali ja terveysministeriö 21.11.2017 1 Valinnanvapauspilottien aloitus Valinnanvapauspilotit toteutetaan uuden valinnanvapausmallin mukaisina ajalla

Lisätiedot

Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) ja vastuuvalmistelijoiden valinta. Asko Peltola

Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) ja vastuuvalmistelijoiden valinta. Asko Peltola Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) ja vastuuvalmistelijoiden valinta Asko Peltola Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) Voimaanpanolaissa määritellään neuvottelutahot; suluissa EP:n neuvottelutuloksena

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ke klo 13.35 14.25 Kokouspaikka Kärnä-kabinetti, Lappajärvi Käsiteltävät asiat :t 32 37 Asia Sivu 32 Kokouksen avaus...

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali- ja terveysministeriö

Valinnanvapauspilotit. Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali- ja terveysministeriö Valinnanvapauspilotit Anne Kumpula Hallitusneuvos Sosiaali ja terveysministeriö 5.2.2018 1 Valinnanvapauspilottien aikataulusta Valinnanvapauspilotit toteutetaan laajamittaisesti uuden valinnanvapausmallin

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan valinnanvapauden pilotointi asiakassetelipalveluiden ja henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin. EPAT-verkostotapaaminen 23.4.

Etelä-Pohjanmaan valinnanvapauden pilotointi asiakassetelipalveluiden ja henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin. EPAT-verkostotapaaminen 23.4. Etelä-Pohjanmaan valinnanvapauden pilotointi asiakassetelipalveluiden ja henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin EPAT-verkostotapaaminen 23.4.2018 Vastuuvalmistelija Minna Laitila Autonomiset toimijat 1.1.2020

Lisätiedot

VATE Asko Peltola

VATE Asko Peltola VATE 12.10.2017 Asko Peltola Missä mennään? Valmistelurahoituksesta on saatu lisäohjeita ja hakemus VM:lle on jätetty viime viikolla (jaossa yhteensä 14,5 me) Hallitus pääsi sopuun valinnanvapaudesta (julki

Lisätiedot

Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta

Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta Henkilökohtaisen budjetin pilotointi osana sote-uudistusta Erityisasiantuntija Sosiaali- ja terveysministeriö 1 29.8.2018 Valinnanvapauslain (HE 16/2018) tarkoitus Edistää asiakkaiden mahdollisuuksia valita

Lisätiedot

Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit

Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit Valinnanvapauslaki ja valinnanvapauspilotit Pasi Pohjola, STM 1 Esityksen sisältö Katsaus valinnanvapauslakiin Keskeiset huomiot valinnanvapauspilottien osalta Valinnanvapauspilotit Yleistä piloteista

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ke klo 10.30 12.00 Kokouspaikka Maakuntasali, Etelä-Pohjanmaan liitto, Frami C, Seinäjoki Käsiteltävät asiat :t 16 23

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle

Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle 6.3.2018 Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto Valinnanvapauspilotit Valinnanvapauspilotit

Lisätiedot

SITOUTUMINEN MAAKUNNALLISEEN VALINNANVAPAUSPILOTTIHANKKEESEEN. (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen)

SITOUTUMINEN MAAKUNNALLISEEN VALINNANVAPAUSPILOTTIHANKKEESEEN. (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen) Kunnanhallitus 137 19.06.2017 SITOUTUMINEN MAAKUNNALLISEEN VALINNANVAPAUSPILOTTIHANKKEESEEN 144/00.03/2016 KH 19.06.2017 137 (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen) Pohjois-Savon maakuntaliitto on

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Pe klo 9.06 11.00 Kokouspaikka Frami D, kokoustila Siru&Bitti (Tiedekatu 2, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 38 47 Asia

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola

SOTEMAKU-johtoryhmä Asko Peltola SOTEMAKU-johtoryhmä 26.9.2017 Asko Peltola Missä mennään / syksy 2017 (1/2) Uudistukselle tuli vuosi lisäaikaa, mutta uusia ohjeita tai linjauksia ei juurikaan ole saatu => hämmennys jatkuu Valmistelurahoituksen

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU-ohjausryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU-ohjausryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen ohjausryhmän kokous Kokousaika Pe klo 9.05 10.05 Kokouspaikka Frami auditorio 1, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 7 12 Asia Sivu 7 Kokouksen avaus... 5 8 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Sotemaku johtoryhmä VTM Anneli Saarinen, I&O muutosagentti, Etelä-Pohjanmaa

Sotemaku johtoryhmä VTM Anneli Saarinen, I&O muutosagentti, Etelä-Pohjanmaa Sotemaku johtoryhmä 24..2017 VTM Anneli Saarinen, I&O muutosagentti, Etelä-Pohjanmaa www.ep2019.fi http://stm.fi/hankkeet/koti-ja-omaishoito 75-v täyttäneiden osuus v. 2015 ja v. 2030 Yhteiskunnan on mukauduttava

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU-johtoryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU-johtoryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen johtoryhmän kokous Kokousaika Pe klo 13.00-16.04 Kokouspaikka Etelä-Pohjanmaan liitto (maakuntasali), Kampusranta 9 C, Seinäjoki Käsiteltävät asiat Asia Sivu

Lisätiedot

Yhtymähallitus Maakunnallinen valinnanvapauspilotti 289/ /2017. Yhall

Yhtymähallitus Maakunnallinen valinnanvapauspilotti 289/ /2017. Yhall Yhtymähallitus 113 14.06.2017 Maakunnallinen valinnanvapauspilotti 289/00.04.01/2017 Yhall 14.06.2017 113 Valmistelija: toimitusjohtaja Leila Pekkanen, puh. 040 830 2789, leila.pekkanen(at)ylasavonsote.fi.

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Kuntien vastaukset sote-valinnanvapautta koskevan lakiesityksen lausuntopyyntöön.

Kuntien vastaukset sote-valinnanvapautta koskevan lakiesityksen lausuntopyyntöön. Kuntien vastaukset sote-valinnanvapautta koskevan lakiesityksen lausuntopyyntöön. Vastaukset kuntakokoluokittain. Tiedoteliite 18.12.2017 Kuntien vastauksia hallituksen esitysluonnoksesta laiksi asiakkaan

Lisätiedot

Yrittäjä, menesty uudessa maakunnassa Tilaisuus Hotelli Iso-Valkeinen Leila Pekkanen Sote-muutosjohtaja, Pohjois-Savo

Yrittäjä, menesty uudessa maakunnassa Tilaisuus Hotelli Iso-Valkeinen Leila Pekkanen Sote-muutosjohtaja, Pohjois-Savo PoSoTe ajankohtaiskatsaus Yrittäjä, menesty uudessa maakunnassa Tilaisuus 8.5.2017 Hotelli Iso-Valkeinen Leila Pekkanen Sote-muutosjohtaja, Pohjois-Savo Uuden maakunnan tavoitteita Poimintoja, jotka erityisesti

Lisätiedot

Mitä tarkoittaa, kun vammaispalvelut siirtyvät maakunnan järjestettäviksi? Vammaisilta, Seinäjoki. Muutosjohtaja Harri Jokiranta 5.3.

Mitä tarkoittaa, kun vammaispalvelut siirtyvät maakunnan järjestettäviksi? Vammaisilta, Seinäjoki. Muutosjohtaja Harri Jokiranta 5.3. Mitä tarkoittaa, kun vammaispalvelut siirtyvät maakunnan järjestettäviksi? Vammaisilta, Seinäjoki Muutosjohtaja Harri Jokiranta 5.3.2018 Kokonaisreformi SOTE kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja,

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen virkamiesryhmän kokous Kokousaika Ma klo 8.00-9.40 Kokouspaikka E-P:n ELY-keskus, Alvar Aallon katu 8, Seinäjoki (kokoustila Alvar Aalto) Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Mitä uusi sote tarjoaa palveluntuottajille maakunnassa? Soteuttamo 2.0

Mitä uusi sote tarjoaa palveluntuottajille maakunnassa? Soteuttamo 2.0 Mitä uusi sote tarjoaa palveluntuottajille maakunnassa? Soteuttamo 2.0 Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistus Eduskunta päättää maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä syyskaudella 2018. Tarkoitus

Lisätiedot

I&O hallituksen kärkihanke

I&O hallituksen kärkihanke I&O hallituksen kärkihanke Vate 31.10.2017 www.ep2019.fi http://stm.fi/hankkeet/koti-ja-omaishoito 75-v täyttäneiden osuus v. 2015 ja v. 2030 Yhteiskunnan on mukauduttava laajasti iäkkään väestön tarpeisiin

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 35 Kokouksen avaus 3. 36 Työvaliokunnan täydentäminen / Henkilöstöjärjestöjen edustus 4

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 35 Kokouksen avaus 3. 36 Työvaliokunnan täydentäminen / Henkilöstöjärjestöjen edustus 4 Asialista/ Pöytäkirja Nro 8/2015 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 13.30 15.18 Kokouspaikka Frami D1, Neuvotteluhuone Siru Käsitellyt asiat Pykälä Asia 35 Kokouksen avaus 3 36 Työvaliokunnan täydentäminen

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Pasi Ruuttila Sanna Puumala Eeva Kopposela

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Pasi Ruuttila Sanna Puumala Eeva Kopposela Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 4/2017 Aika: ti 20.6.2017 klo 13 15 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen ja valinnanvapauslinjausten mukaisesti LAPE -päivät 22.11.2017 erityisasiantuntija Virva Juurikkala, STM 1 27.11.2017 - - 3 27.11.2017 - Sote-keskuksen

Lisätiedot

Lakiesitykseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapauslainsäädännöksi sähköisellä kyselyllä annettujen lausuntojen kuvaajat

Lakiesitykseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapauslainsäädännöksi sähköisellä kyselyllä annettujen lausuntojen kuvaajat Lakiesitykseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapauslainsäädännöksi sähköisellä kyselyllä annettujen lausuntojen kuvaajat Kuvaajat sähköisestä kyselystä lausuntoajan päättymisen jälkeen

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU-ohjausryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU-ohjausryhmä. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen ohjausryhmän kokous Kokouksen jälkeen kahvit n. klo 9.15 klo 9.45 alkaen: Sote ja monialainen maakunta! Etelä-Pohjanmaa Muutosjohtajien maakuntakierros 2017

Lisätiedot

Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle Esitys kuntajohtajafoorumille 23.3.

Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle Esitys kuntajohtajafoorumille 23.3. Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle Esitys kuntajohtajafoorumille 23.3.2018 Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto Valinnanvapauspilotit

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ke klo 13.00 14.35 Kokouspaikka Maakuntasali, Etelä-Pohjanmaan liitto, Frami C Käsiteltävät asiat :t 1-8 Asia Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Muistio. Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 3/2017

Muistio. Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 3/2017 Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 3/2017 Aika: ke 17.5.2017 klo 13 14.45 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Valinnanvapaudesta. Harri Jokiranta Muutosjohtaja

Valinnanvapaudesta. Harri Jokiranta Muutosjohtaja Valinnanvapaudesta Harri Jokiranta Muutosjohtaja Esitysluonnos laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta Luku 1: Yleiset säännökset Luku 2: Asiakkaan valinnanvapaus Luku 3: Suoran valinnan palvelut Luku 4: Maakunnan

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen ja valinnanvapauslinjausten mukaisesti 19.10.2017 1 19.10.2017 - 2 19.10.2017 - Sote-keskuksen valinta Sosiaali- ja terveyskeskukset aloittavat toimintansa

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous

SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ke, kokous heti aamun seminaarin jälkeen, klo 11.50 13.00 Kokouspaikka Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, kantasairaalan

Lisätiedot

SOTE ajankohtaista HYTE. Kauhava

SOTE ajankohtaista HYTE. Kauhava SOTE ajankohtaista HYTE Kauhava 31.10.2017 Ajankohtaista Kansallinen valmistelu Valinnanvapauslain luonnos lausunnolle näinä päivinä http://alueuudistus.fi/valinnanvapauslakiluonnos-10-2017 Valinnanvapausehdotuksesta

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Kokouspaikka Frami D1, Kokoustila Mega, Tiedekatu 2. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3

Asialista/ Pöytäkirja. Kokouspaikka Frami D1, Kokoustila Mega, Tiedekatu 2. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3 Asialista/ Pöytäkirja Nro 2/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika 5.4.2016 kello 13.00 Kokouspaikka Frami D1, Kokoustila Mega, Tiedekatu 2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokousmuistio tarkastus

Lisätiedot

Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle?

Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle? Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle? Valinnanvapauslain luonnoksen mukaisesti 21.12.2016 1 21.12.2016 Valinnanvapaus on osa soteuudistusta Soteuudistuksen tavoitteena on varmistaa ihmisille yhdenvertaiset

Lisätiedot

Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle?

Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle? Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle? Valinnanvapauslain luonnoksen mukaisesti 1 Valinnanvapaus lyhyesti Voin vaikuttaa nykyistä enemmän palveluihini. Voin valita vapaammin kenen tarjoamia sosiaali ja

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle. Esitys SOTEMAKU-johtoryhmälle 16.3.

Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle. Esitys SOTEMAKU-johtoryhmälle 16.3. Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle Esitys SOTEMAKU-johtoryhmälle 16.3.2018 Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto Valinnanvapauspilotit

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4835/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4835/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) 4 Asianro 4835/00.01.05/2017 Sitoutuminen maakunnalliseen valinnanvapauspilottihankkeeseen Sitoumuskirje 8.6.2017 Pohjois-Savon liitto Kokeilun tausta Hallituksen

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja

Asialista/ Pöytäkirja Asialista/ Pöytäkirja Nro 5/2016 1 Kokoustiedot Kokouksen aluksi Kehittämispäällikkö Anne Sormunen (BDO Consulting) esittelee kehittämisohjelmaa HYVE 2018 johtaminen tulevaisuuden kunnassa. Kokousaika

Lisätiedot

Palvelusetelikokeilun laajentaminen hankeaihio. Projektipäällikkö Laura Vuorensola laura.vuorensola(a)ylasavonsote.

Palvelusetelikokeilun laajentaminen hankeaihio. Projektipäällikkö Laura Vuorensola laura.vuorensola(a)ylasavonsote. Palvelusetelikokeilun laajentaminen 2018 - hankeaihio Projektipäällikkö Laura Vuorensola laura.vuorensola(a)ylasavonsote.fi 040 632 5142 Käsitteet 1/2 Palvelusetelikokeilu perusterveydenhuollon (pth) valinnanvapauskokeilu,

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola 6.3.2018 1 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla => seminaari ti 27.3. klo

Lisätiedot

Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä

Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä Valinnanvapaudesta 19.10.2017 SOTEMAKU ohjausryhmä 27.10.2017 Valinnanvapausehdotuksesta 1 Sosiaali- ja terveyskeskuksen repertuaari / suoran valinnan palvelut ( 18) Terveysneuvonta, hoitajan ja lääkärin

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistus. näe mahdollisuus. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM. Joulukuu Sosiaali- ja terveysministeriö

Maakunta- ja soteuudistus. näe mahdollisuus. Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM. Joulukuu Sosiaali- ja terveysministeriö Maakunta- ja soteuudistus tulee - näe mahdollisuus Sinikka Salo Sote-muutosjohtaja, STM Joulukuu 2017 Sosiaali- ja terveysministeriö Innostava elinvoimakunta 2 13.12.2017 Kuvitellen Oy Sosiaali- ja terveysministeriö

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU-kuntajohtajafoorum. Muistio

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKU-kuntajohtajafoorum. Muistio 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokouksen jälkeen tilaisuutta jatketaan ELY-keskuksen järjestämällä seminaarilla Työvoiman rekrytointi Etelä-Pohjanmaalla (klo 10.30-12.30,

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Työvaliokunnan pöytäkirjat ,

Asialista/ Pöytäkirja. Pykälä Asia Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Työvaliokunnan pöytäkirjat , Asialista/ Pöytäkirja Nro 1/2016 1 Kokoustiedot Kokousaika kello 12.00 13.40 Kokouspaikka Kuortane, Kuortaneen liikuntahotelli 2. kerroksen luentosali 1. Käsitellyt asiat Pykälä Asia 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen ja valinnanvapauslinjausten mukaisesti 19.10.2017 1 Muutoksia perustuslakivaliokunnan lausunnon perusteella Muun muassa: Maakunnan ei ole pakko yhtiöittää

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Asiakkaan valinnanvapaus

Asiakkaan valinnanvapaus Asiakkaan valinnanvapaus Hallituksen esitysluonnoksen mukaisesti Tehyn kutsuseminaari 24.11 hallitussihteeri, STM 1 2 3 Sote-keskuksen valinta Sosiaali- ja terveyskeskukset aloittavat toimintansa 1.1.2021.

Lisätiedot

SITOUTUMINEN MAAKUNNALLISEEN VALINNANVAPAUSPILOTTIHANKKEESEEN

SITOUTUMINEN MAAKUNNALLISEEN VALINNANVAPAUSPILOTTIHANKKEESEEN Kunnanhallitus 137 19.06.2017 Valtuusto 49 21.08.2017 SITOUTUMINEN MAAKUNNALLISEEN VALINNANVAPAUSPILOTTIHANKKEESEEN 144/00.03/2016 KH 19.06.2017 137 (Valmistelija kunnanjohtaja Joonas Hänninen) Pohjois-Savon

Lisätiedot

Valinnanvapausmallin kokeilut ja pilotit. laura.vuorensola(a)ylasavonsote.fi

Valinnanvapausmallin kokeilut ja pilotit. laura.vuorensola(a)ylasavonsote.fi Valinnanvapausmallin kokeilut ja pilotit laura.vuorensola(a)ylasavonsote.fi Käsitteet haltuun Palvelusetelikokeilu Käynnistetty vuonna 2017 viidellä kokeilualueella Keski-Uusimaa, Hämeenlinna, Tampere,

Lisätiedot

Valinnanvapauslaki. Kuntaliiton verkostotapaaminen Pekka Järvinen, STM. Pekka Järvinen

Valinnanvapauslaki. Kuntaliiton verkostotapaaminen Pekka Järvinen, STM. Pekka Järvinen Valinnanvapauslaki Kuntaliiton verkostotapaaminen 31.10.2017, STM 1 31.10.2017 - Perustuslakivaliokunnan lausunto PeVL 26/2017 Valinnanvapauslain ongelmakohdat Maakunnan oman tuotannon yhtiöittämisvelvollisuus

Lisätiedot

Valtakunnallinen maakunta visio

Valtakunnallinen maakunta visio Valtakunnallinen maakunta 2023 -visio Palvelut sovitetaan asukkaiden tarpeen mukaisiksi kokonaisuuksiksi Asukkaille sujuvia palveluja yhdenvertaisesti järkevin kustannuksin ja vaikuttava julkinen hallinto

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot

Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä Harri Jokiranta Muutosjohtaja

Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä Harri Jokiranta Muutosjohtaja Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä 22.2.2018 Harri Jokiranta Muutosjohtaja Esitysluonnos laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta Luku 1: Yleiset säännökset Luku 2: Asiakkaan valinnanvapaus Luku 3: Suoran

Lisätiedot

Sote ja valinnanvapaus katsaus

Sote ja valinnanvapaus katsaus Sote ja valinnanvapaus katsaus Valinnanvapauslain luonnoksen mukaisesti 31.1.2017 Kirsi Varhila 1 21.3.2017 Julkisten sosiaali ja terveyspalvelujen rakenne Sotekeskustuottajat Maakunta Järjestämisvastuu

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero Lausunnon käsittelypäivämäärä

Lisätiedot