ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Käpälämäen päiväkoti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Käpälämäen päiväkoti"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Käpälämäen päiväkoti Löppönen Markku, puheenjohtaja Ala-Riihimäki Aki Kanto Arja, vpj Metsomäki Päivi Pienimäki Marjo Siltaloppi Hannu Yli-Karjanmaa Erkki Koski Jouko, varajäsen Tuuri Timo, varajäsen Poissa Pasto Petri Tirkkonen Seija Väli-Torala Kai, kunnanhallituksen edustaja Muut saapuvilla olleet Esittelijänä ja pöytäkirjanpitäjänä sosiaalijohtaja Tytti Luoto Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Markku Löppönen puheenjohtaja Tytti Luoto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu sosiaalitoimistossa Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Arja Kanto Marjo Pienimäki , virka-aikana sosiaalitoimistossa Tytti Luoto sosiaalijohtaja

2 ILMAJOEN KUNTA Perusturvalautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika Kokouspaikka , kello Käpälämäen päiväkoti Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu PER 20 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PER 21 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 PER 22 PER 23 ILMAJOEN KUNNAN ESITYS ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN TOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ SUUNNITELMAKAUDELLA KATKAISUHOITOPALVELUIDEN OSTO SEINÄJOEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSELTA SEKÄ PÄIHDERIIPPUVUUTEEN LIITTYVÄ AJOKYVYN SEURANNAN TOTEUTTAMINEN JIK KY:N TERVEYSKESKUKSISSA 7 PER 24 SOSIAALIPÄIVYSTYSLASKUTUS 10 PER 25 TALOUSTILANNE 1-3/ PER 26 LASTENSUOJELUTILASTOT PER 27 PALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN/KEHITYSVAMMAISTEN UUSI ASUMISPALVELUYKSIKKÖ 15 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä kunnantalon sosiaalitoimistossa hallintoasioiden osalta 11. päivänä toukokuuta 2011 virka-aikana. Puheenjohtaja Ilmajoella 29. päivänä huhtikuuta 2011 Markku Löppönen, merk.

3 Perusturvalautakunta PER 20 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PER 21 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Ehdotus: Perusturvalautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Samalla päätetään, että pöytäkirjantarkastajat toimivat ääntenlaskijoina mahdollisissa äänestyksissä. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Arja Kanto ja Marjo Pienimäki.

4 Perusturvalautakunta YHT 194/2011/130 PER 22 ILMAJOEN KUNNAN ESITYS ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN TOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ SUUNNITELMAKAUDELLA Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkunnilta esityksiä sairaanhoitopiirin toiminnan kehittämisestä. Pyyntö perustuu sairaanhoitopiirin perussopimuksen 16 :ään, jonka mukaan jäsenkunnille on varattava tilaisuus esityksen tekemiseen kuntayhtymän toiminnan kehittämisestä. Sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkunnilta esityksiä, jotka olisi ryhmitelty seuraavasti: 1. Erikoissairaanhoidon järjestämistä ja kuntayhtymän toimintaa koskevat esitykset. 2. Erikoissairaanhoidon ja muun sosiaali- ja terveydenhuollon välistä palvelujen tuottamista sekä yhteistyötä koskevat esitykset. 3. Taloutta ja kustannuskehitystä koskevat esitykset. JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä on esittänyt seuraavat asiat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toiminnan kehittämiseksi suunnitelmakaudelle : 1. Erikoissairaanhoidon järjestämistä ja kuntayhtymän toimintaa koskevat esitykset : Y-rakennuksen valmistumisen myötä on kriittisesti arvioitava lisähenkilöresurssi pyrkien sisäisin siirroin nämä tarpeet ratkaisemaan. Sairaanhoitopiirin on tarpeen tehdä yhteistyötä Erva-alueella erikoissairaanhoidollisten palvelujen järkeväksi toteuttamiseksi siten, että yhteistyössä toimien voidaan taata riittävä osaaminen eri toiminta-aloilla tarvittaessa toimintoja järkevästi keskittämällä, vähentäen siten myös toimintaan liittyviä riskejä. Vuoden 2020 jälkeen tapahtuu voimakas kasvu yli 75-vuotiaiden määrässä ja tämä lisää huomattavasti palvelujen ja kotihoitopalvelujen tarvetta, joka tulee vaikuttamaan erityisesti kuntien taloudellisiin resursseihin ja kuntien maksukyky kaiken hoidollisen palvelujen kustantajana tulee ottaa huomioon erikoissairaanhoidon suunnittelussa. Toiminnan vaikuttavuus ja tehokkuus tulee

5 Perusturvalautakunta olla keskeisesti mukana toimintojen arvioinnissa ja kehittämisessä. 2. Erikoissairaanhoidon ja muun sosiaali- ja terveydenhuollon välisten palvelujen tuottamista sekä yhteistyötä koskevat esitykset. Perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito yhdessä muodostavat asiakkaan näkökulmasta hoitokokonaisuuden, jonka vuoksi hoitoprosesseja on syytä arvioida ja kehittää kokonaisuutena ja yhteistyössä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä. Erityisesti uusia toimintoja sairaanhoitopiirissä suunniteltaessa on tehtävä tiivistä yhteistyötä perustason kanssa. Palvelujen järjestämisessä tulee huomioida palvelujen toimivuus ja taloudellisuus. Perusterveydenhuollon yksikön rooli tulee näkyä vahvana perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välistä yhteistyötä kehittävänä yksikkönä. Ko. yksikön ylilääkärin on oltava edustettuna sairaanhoitopiirin talousarviota ja toimintasuunnitelmaa valmistelevissa työryhmissä ja myös perusterveydenhuollon johtavien viranhaltijoiden säännöllisesti järjestettävissä yhteistapaamisissa. Sairaanhoitopiirin talousarviot ja toimintasuunnitelmat lähetetään perustason johtaville viranhaltijoille kannanottoja varten hyvissä ajoin ennen sairaanhoitopiirin hallituksen ja valtuuston käsittelyjä. Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyöhön sisällytetään alueellisia koulutuspäiviä, erikoisalakohtaisia käyntejä perusterveydenhuollossa. Taataan mahdollisuus toteuttaa tutustumis- ja oppimisjaksoja ja perusterveydenhuollon henkilöstölle eri erikoisaloilla. Perusterveydenhuoltoon on syytä järjestää sellaisia erikoissairaanhoidon konsultaatiopalveluja, jotka asiakkaan näkökulmasta on hyödyllisempää toteuttaa terveyskeskuksissa. Konsultaatioilla on myös tärkeä koulutuksellinen merkitys perusterveydenhuollossa toimiville lääkäreille. Tärkeitä yhteistyöalueita ovat myös radiologia- ja laboratoriotoimintojen järjestäminen ja laadunvalvonta, tietotekniikan kehittäminen, yhteispäivystys. Henkilökunnan saatavuuden turvaamiseksi tarvitaan erikoissairaanhoidon ja perussairaanhoidon yhteistyötä ja yhteistä strategiaa.

6 Perusturvalautakunta Ennaltaehkäisyn ja kuntoutuksen näkökulma tulee kytkeytyä joustavasti osaksi myös kaikkea erikoissairaanhoidon palvelutoimintaa. 3. Taloutta ja kehitystä koskevat kannanotot Vuoden 2010 aikana Suomen talous kääntyi laajapohjaisesti nousuun. Kuluvan vuoden kasvuksi ennustetaan 3,6 %. Vuoden 2012 kokonaistuotannon kasvuksi ennustetaan 2,7 % ja 2013 vuodelle 2,4 %. Yleisen ansiotasoindeksin arvioidaan nousevan ensi vuonna noin 3,2 %. Työttömyysasteen ennuste on 7,6 % vuodelle 2011 laskien miltei prosenttiyksiköllä viime vuodesta ja työttömyysaste alenee 7,2 prosenttiin vuonna Kuntien kustannustason ennakoidaan nousevan v runsaat 3 %. Kunta-alan ansiotason on oletettu kohoavan likipitäen yleisen ansiotason nousua vastaavasti eli hieman yli 3 % vuodessa. Suotuisan työllisyyskehityksen parantaessa kunnallisveropohjaa kunnallisveron tuotto lisääntyy n. 4 %:lla vuonna Vuosina kuntien verotulojen ja valionosuuksien arvioidaan lisääntyvän yhteensä keskimäärin 3,5 % vuodessa. Kuntien mittavat investointitarpeet ja velkaantuneisuuden kasvu johtavat kuitenkin kuntatalouden alijäämäisyyteen ja asettavat paineita kunnallisverotuksen kiristymiseen. Edellä mainituista lähtökohdista johtuen Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin on otettava vuosien taloussuunnitelman laadinnassa huomioon kuntatalouden asettamat erittäin tiukat talousraamit. JIK-peruspalveluliikelaitos-kuntayhtymän jäsenkuntien (Jalasjärvi, Ilmajoki, Kurikka) talousarviot vuodelle 2011 ja taloussuunnitelmat vuosille ovat pääosin alijäämäisiä. Vuosikatteet eivät minkään jäsenkunnan osalta riitä kattamaan investointeja eikä lainojen lyhennyksiä. Tämä johtaa siten jäsenkuntien lainanoton lisääntymiseen. Tästä syystä myöskään erikoissairaanhoidon kustannukset eivät saa nousta enempää kuin kuntien keskimääräinen tulorahoituksen ja kustannustason nousuprosentti 3,0-3,5 %. Ilmajoen kunta ja sosiaalitoimi haluaa em. lisäksi ottaa kantaa kohtaan 2 ja laajentaa sitä seuraavasti: Perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja sosiaalitoimi yhdessä muodostavat asiakkaan näkökulmasta hoitokokonaisuuden, jonka vuoksi hoitoprosesseja on syytä arvioida ja kehittää kokonaisuutena ja yhteistyössä perustason kanssa. Yhteistyön, hoitoprosessien ja konsultaation tarve kohdistuu sosiaalitoimessa eritoten psykiatrian toiminta-alueelle aikuispsykiatriaan ja lasten- ja nuorisopsykiatriaan. Sosiaalijohtajan ehdotus:

7 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta esittää kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi oheisen lausunnon täydennettynä sosiaalitoimen lisäyksellä Etelä- Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toiminnan kehittämiseen suunnitelmakaudella Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh )

8 Perusturvalautakunta ST 4/2011/307 PER 23 KATKAISUHOITOPALVELUIDEN OSTO SEINÄJOEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSELTA SEKÄ PÄIHDERIIPPUVUUTEEN LIITTYVÄ AJOKYVYN SEURANNAN TOTEUTTAMINEN JIK KY:N TERVEYSKESKUKSISSA PER 6 JIK ky:n johtokunta on kokouksessaan käsitellyt otsikos sa mainittua asiaa ja esittänyt sen edelleen jäsenkunnille hyväksyt täväksi. Seinäjoen kaupungin kannanottopyyntö sekä JIK ky:n pöytäkirjan ote ovat esityslistan oheismateri aalina. Vt. sosiaalijohtajan ehdotus: Merkitään tiedoksi JIK ky:n johtokunnan asiassa tekemä päätös. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päihderiippuvuuteen liittyvä ajokykyseuranta tullaan toteuttamaan jatkossa JIK ky:n terveyskeskuksissa. Ajankohdasta seurannan siirtymisestä terveyskeskuksiin sovitaan A-Klinikan henkilöstön kanssa. Perusturvalautakunta haluaa lisäselvitystä selviämis- ja katkaisuhoitoaseman palvelujen hankkimisesta Seinäjoen kaupungin sosiaalija terveyskeskukselta. Selvityksessä tulee ilmetä miten palveluihin päästään ja millaiset ovat toiminta- ja yhteistyömallit hoidon toteutuksessa. (Lisätietoja: vt. sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh ) PER 23 Perusturvalautakunta päätti kokouksessaan hankkia lisäselvitystä selviämis- ja katkaisuaseman palveluiden hankkimisesta Seinäjoen kaupungilta. Asiasta on järjestetty neuvottelu Neuvottelussa olivat mukana Seinäjoen kaupungilta psykososiaalisen keskuksen johtaja Minna Leppänen ja katkaisuhoitoasemalta sairaanhoitaja Sari Koukkari. Sosiaalitoimesta yhteistyöneuvottelussa olivat mukana perusturvalautakunnan puheenjohtaja Markku Löppönen, vt. sosiaalityöntekijä Kirsti Yli-Ojanperä ja vt. sosiaalijohtaja Tytti Luoto.

9 Perusturvalautakunta Ilmajoen kunta ostaa päihdehuollon erityispalveluihin kuuluvat avopalvelut Seinäjoen A-klinikalta. A-klinikan hoitomenetelminä on mm. yksilö-, ryhmä- ja verkostoterapia sekä lääkehoito. A-klinikalle asiakas varaa itse ajan, asiakkaan suostumuksella tehdään yhteistyötä sosiaalitoimen ja A-klinikan henkilökunnan kanssa. A-klinikalla on ollut Ilmajoelta asiakkaita 42 vuonna 2009 ja 34 vuonna Käyntejä vuonna 2009 on ollut 152 ja vuonna 2010 käyntejä on ollut 137. Suoritteita vuonna 2009 on syntynyt 165 ja vuonna 2010 suoritteita on ollut 171. Yhden suoritteen hinta on 71,66. Ilmajoki ostaa selviämisaseman- ja katkaisuhoidon palveluita Seinäjoen kaupungilta. Osa katkaisuhoitoa tarvitsevista asiakkaista hoidetaan myös paikallisissa terveyskeskuksissa. Selviämishoidon tarkoituksena on antaa asiakkaalle mahdollisuus levätä ja selvitä päihtymystilastaan turvallisesti sekä auttaa päihdeongelmaista päihteiden käytön keskeyttämisessä. Selviämisasemalla on kolme asiakaspaikkaa. Katkaisuhoito on lyhytaikaista (3 5 vrk), vapaaehtoisuuteen perustuvaa, kuntouttavaa laitoshoitoa. Hoitojakson aikana asiakkaalle pyritään myös järjestämään jatkohoito. Katkaisuhoitoasemalla on 10 asiakaspaikkaa, joista kaksi huumekatkaisua varten. Huumekatkaisujakson kesto on kuusi viikkoa ja lääkekatkon pituus 14 vuorokautta. Seinäjoen selviämisaseman- ja katkaisuhoidossa vuonna 2009 on Ilmajoelta ollut asiakkaita yhteensä 16, hoitovuorokausia katkaisuasemalla oli silloin 98 ja selviämisasemalla 38, yhteensä hoitovuorokausia 136. Vuonna 2010 asiakkaita oli yhteensä 28, hoitovuorokausia katkaisuasemalla 108, selviämisasemalla 37, yhteensä hoitovuorokausia 145. Hoitovuorokauden hinta selviämisja katkaisuasemalla on 180,26.. Nuorten päihdepalvelut hankitaan Seinäjoella sijaitsevasta nuorisoasema Steissistä: Steissille voivat hakeutua vuotiaat nuoret. Steissi tarjoaa psykososiaalista tukea mielenterveyteen, päihteisiin, ihmissuhteisiin ja arjenhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Ilmajoelta asiakkaista Steissillä on käyttänyt 5-7 nuorta vuosina , käyntejä on ollut ja suoritteita Steissillä yhden suoritteen hinta on 44,43. Ilmajoen sosiaalitoimessa halutaan asiakkaan päihteettömyyden tueksi tehdä vielä kiinteämpää yhteistyötä Seinäjoen selviämis- ja katkaisuhoidon henkilökunnan kanssa. Asiakkaan hoitopolun tulee olla yhtenäinen ja saumaton siten, että asiakas saa katkaisuhoidon jälkeen halutessaan kontaktin sosiaalityöntekijään. Työn tekemistä tulee edelleen kehittää tekemällä yhteenveto ja suunnitelma asiakkaan hoidosta katkaisuasemalla ja toimittamalla se sosiaalitoimeen ko. yhteyshenkilölle. Asiakkaan tullessa selviämis- tai katkaisuhoitoon, henkilökunta ottaa hoidon aikana yhteyden Ilmajoen kunnan

10 Perusturvalautakunta sosiaalitoimeen ja yhteistyössä pyritään löytämään ratkaisuja asiakkaan päihteiden käyttöön. Seinäjoen selviämis- ja katkaisuhoidon käyttöaste on tällä hetkellä noin 50 %. Seinäjoen kaupunki tulee tarkistamaan hoitovuorokausien hintoja, alkaen. Sopimusneuvottelut sopimuskuntien kanssa on tulossa myös tämän vuoden elokuussa. Sosiaalijohtajan ehdotus: Perusturvalautakunnan mielestä katkaisuhoidon palveluita tulisi edelleen kehittää, kehittämällä erityisesti yhteistyötä ja asiakkaan saumatonta siirtymistä sosiaalitoimen palveluihin päihteettömyyden tukemiseksi. Selviämis- ja katkaisuaseman henkilökunta ottaa yhteyttä Ilmajoen yhteyshenkilöön asiakkaan ollessa hoitojaksolla. Sosiaalitoimen tulee yhteydenoton lisäksi saada asiakkaasta kirjallinen kooste tai yhteenveto, joka sisältää tiedon asiakkaan tulotilanteesta sekä asiakkaalle laaditun suunnitelman jatkohoidosta. Yhteyshenkilö on vt. sosiaalityöntekijä Kirsti Yli-Ojanperä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh )

11 Perusturvalautakunta PER 24 SOSIAALIPÄIVYSTYSLASKUTUS ST 12/2011/130 Sosiaalipäivystys on säännöllisen työajan ulkopuolella tapahtuvaa sosiaalipalveluiden järjestämistä. Sosiaalipäivystys on tarkoitettu tilanteisiin, jolloin kuntalainen tai kunnassa oleskeleva henkilö joutuu virka-ajan ulkopuolella tilanteeseen, jossa tarvitaan kiireellistä sosiaalialan osaamista. Sosiaalipäivystäjinä voivat toimia kunnan virassa tai viransijaisuudessa olevat sosiaalityöntekijät, jotka täyttävät sosiaalihuollon ammatillisesta henkilöstöstä annetun lain mukaiset kelpoisuusvaatimukset (272/2005). Työtehtävät tulevat päivystäjälle poliisin, hätäkeskuksen ja päivystävän lääkärin kautta. Etelä-Pohjanmaan alueellinen sosiaalipäivystys on käynnistynyt keväällä Seinäjoen seudun ja Suupohjan päivystysalueeseen kuuluvat: Ilmajoki, Jalasjärvi, Kurikka (Jurva), Seinäjoki (Nurmo, Ylistaro), Isojoki, Karijoki, Kauhajoki ja Teuva. Sopijakunnat ovat valtuuttaneet perusturvalautakuntien päätöksellä sosiaalipäivystysjärjestelmässä mukana olevat sosiaalityöntekijät käyttämään toimivaltaa kaikkien sopimuskuntien alueella kiireellisissä sosiaalityön palveluja vaativissa tehtävissä, mm. tekemällä kiireelliset huostaanotot. Ilmajoen kunnassa on laskutettu sosiaalipäivystyskustannukset vuoteen 2009 saakka. Laskutus on tapahtunut pelkästään maksetuilla palkkakustannuksilla sosiaalikustannuksineen. Seinäjoen kaupunki laskuttaa sopimuskuntia keskimääräisellä sosiaalityöntekijän tuntipalkalla, johon lisätään 50 % (lisä-, yli-, ilta-, yötyö- ja sunnuntaikorotukset) sekä lisäksi sosiaalikustannukset ja hallintokuluina 10 %. Sosiaalijohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta päättää, että vuoden 2010 alusta lähtien sosiaalipäivystyksenä laskutetaan tehdyt tunnit keskimääräisellä sosiaalityöntekijän tuntipalkalla lisättynä 50 %:lla, johon sisältyy lisä-, yli-, ilta-, yötyö- ja sunnuntaikorotukset sekä lisäksi laskutetaan sosiaalikustannukset ja hallintokuluina 10 %. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Perusturvalautakunta (Lisätietoja: sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh )

13 Perusturvalautakunta PER 25 TALOUSTILANNE 1-3/2011 ST 13/2011/130 Tarkastellaan sosiaalipalvelujen taloustilannetta tammimaaliskuussa Vammaispalvelun-, lastensuojelun ja toimeentuloturvan osalta tilanne antaa varmasti osittaista kuvaa talouden kehittymisestä. budjetti käyttö käyttö-% Sosiaalitoimen hallinto ,05 11, Yleinen sosiaalityö ,31 31, Lastensuojelun avohuollon tukitoimet ,19 21, Lastensuojelun perhehoito ,18 25, Sijaishuollon aikaiset tukitoimet ,10 68, Lastensuojelun laitoshoito ,49 56, Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset ,52 17, Omaishoidontuki ,44 20, Vammaisten avohuollon ohjaus ,21 14, Suojatyö ja työhön kuntoutus ,00 16, Toimintatalo ,40 24, Palveluauto ,84 19, Kehitysvammaisten perhehoito ,47 29, Vammaispalvelulain mukaiset kuljetukset ,65 27, Vammaisten tukitoimenpiteet ,74 32, Puistokoti/Puistorivi ,72 22, Paimenkujan palv.koti/vehnätien palv ,46 16, Asumispalvelujen osto vammaisille ,00 27, Kehitysvammaisten laitoshoito ,00 22, Päihdehuollon avokuntoutus ,70 4, Kotirappu ,64 27, Kunnan tuki- ja kriisiasunnot ,94 28, Palvelujen osto mielenterveysas ,07 21, Päihdehuollon laitoskuntoutus ,60 3, Perustoimeentulotuki ,18 27, Täydentävä toimeentulotuki ,64 14, Kuntouttava työtoiminta ,87 48, Ennaltaehkäisevä toimeentulotuki ,75 26, Työmarkkinatuen kuntaosuus ,21 18,7 Sosiaalijohtajan ehdotus: Keskustellaan ja todetaan taloudellinen tilanne.

14 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta keskusteli taloustilanteesta ja merkitsi sen tiedoksi. (Lisätietoja: sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh )

15 Perusturvalautakunta PER 26 LASTENSUOJELUTILASTOT 2010 ST 14/2011/301 Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kerää tietoja lastensuojelutilastoihin. Lastensuojelua on lapsi- ja perhekohtainen lastensuojelu, johon liittyy avohuollon tukitoimet ja sijaishuolto. Lapsen ja perheiden kanssa toimivien viranomaisten on tuettava vanhempia ja huoltajia heidän kasvatustehtävässään ja pyrittävä tarjoamaan perheelle tarpeellista apua riittävän varhain sekä ohjattava lapsi ja perhe tarvittaessa lastensuojelun piiriin (Lastensuojelulaki 2 2 mom). Kunnan on huolehdittava siitä, että ehkäisevä lastensuojelu sekä lapsi- ja perhekohtainen lastensuojelu järjestetään sisällöltään ja laajuudeltaan sellaiseksi kuin kunnassa esiintyvä tarve edellyttää (Lastensuojelulaki 11 ). Ilmajoki kuuluu Etelä-Pohjanmaan muuttovoittokuntiin. Asukasmäärä on lisääntynyt Ilmajoella syntyvyyden kautta, mutta Ilmajoelle myös muuttaa paljon lapsiperheitä. Lastensuojeluilmoituksia tehtiin Ilmajoella vuonna 2010 yhteensä 199 kappaletta. Ilmoituksista 40 % kohdentui lapsiin, joiden ikä on vuotta (76) ja 25 % lapsiin, joiden ikä on 7-12 vuotta (47). Uusia asiakkaita vuoden 2010 aikana on tullut noin 110. Lastensuojeluasiakkaita on eniten ikäryhmässä 7-12 vuotta. Asiakkuuksia päätettiin 50 lapsen kohdalta. Kodin ulkopuolella asui yhteensä 18 lasta. Heistä 11 asuu lastensuojelulaitoksessa ja seitsemän sijaisperheissä tai sukulaisperheessä. Koko vuonna sijoitettuja tai sijoituksia oli 28. Sosiaalijohtajan ehdotus: Käydään keskustelua Ilmajoen lastensuojelutilastosta ja lastensuojelun tilanteesta. Perusturvalautakunta keskusteli lastensuojelutilastosta sekä lastensuojelun tilanteesta. (Lisätietoja: sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh )

16 Perusturvalautakunta PER 27 PALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN/KEHITYSVAMMAISTEN UUSI ASUMISPALVELUYKSIKKÖ YHT 136/2011/305 PER 11 Ilmajoelle on valmistumassa kehitysvammaisten uusi asumispalve luyksikkö kesällä vuonna Hanke on ARA:n rahoittama ja Ilmajoen Palvelutalosäätiö vastaa hankkeen toteuttamisesta. Valtakunnallinen linjaus kehitysvammahuollossa on laitoshoidon purkaminen. Tällä hetkellä kehitysvammaisten asumispalveluja tuotetaan kunnan omissa yksiköissä Puistokoti ja Puistorivi sekä Paimenkujan palvelukodissa. Kehitysvammaisia on tällä hetkellä asumispalvelujen piirissä seuraavasti: Eskoo 8, Hirvinummi 3, Niittykoti 1, Koskenkorvan pienkoti 1, Puistokoti ja Puistorivi 15, Paimenkuja 5 ja perhehoito 1. Oma tuotanto vahvistaa ja monipuolistaa kunnan palvelutarjontaa. Omassa toiminnassa voidaan tarvittaessa käyttää henkilöstöresursseja kunnan muissa vammaispalveluyksiköissä, jos esim. asumisyksikön asukkaiden vaihtuessa kokonaispalvelun määrässä tapahtuu muutoksia. Ilmajoella on noin 80 kehitysvammaista. - alle 20-vuotiaita 18, he eivät ole vielä asumispalvelujen piirissä vuotiaita on 11, joista 8 ei ole asumispalvelujen piirissä vuotiaita on 12, joista 5 ei ole asumispalvelujen piirissä ja - yli 40-vuotiaita n. 40, joista 12 eivät ole asumispalvelujen piirissä, osa heistä asuu iäkkäiden vanhempiensa tai läheistensä kanssa. Yli 20-vuotiaista on 25, jotka eivät ole asumispalvelujen piirissä ja lisäksi tulevaisuuden haasteena ovat nuoret kehitysvammaiset eli alle 20-vuotiaat, joita on 18. Nuoren itsenäistyminen ja muutto kotoa tapahtuu tulevaisuudessa yhä nuorempana. Asukasvalintoja uuteen asumisyksikköön ei ole vielä tehty, koska päätöksiä ei ole tehty kunnassa palveluiden tuottamisesta. Tulevat asukkaat ovat pääosin vaikeasti kehitysvammaisia, joilla kaikilla on ympärivuorokautinen hoidon ja avun tarve. Asukkaat osallistuvat henkilökohtaisten resurssiensa mukaan päivätoimintaan Toimintatalolla. Osa asukkaista käy esimerkiksi 1-2 päivänä viikossa päivätoiminnassa. Osa asukkaista jää päivisin asumisyksikköön, joten heille on järjestettävä muuta mielekästä toimintaa. Vaikeavammaisuus rajoittaa osalla asukkaista päivätoimintaa. Vastaan tulee Toimintatalon tilat ja lisäksi vaikeavammainen tarvitsee oman avustajan päivätoimintaan. Asukkailla on päivisin lääkärissäkäyntejä ja muita tervey-

17 Perusturvalautakunta denhuoltoon liittyviä asioita sekä muita asiointeja. Tällöin ohjaajan tulee olla mukana asioiden hoitamisissa yhdessä asukkaan kanssa. Mahdolliset asukkaat: Eskoosta kaksi asukasta, Paimenkujan palvelukodista viisi asukasta, kotona asuvia viisi sekä muista yksiköistä kaksi eli yhteensä 14 asukasta + yksi paikka intervalliasukkaille. Voimassa olevat taksat Paimenkuja 75,73 /vrk oma toiminta Eskoo 131 vrk, 168 /vrk tai 227 /vrk Intervalli hinnat 207 /vrk ja 282 /vrk Hirvinummi 110 /vrk+ päivätoiminta 35 /vrk = 145 /vrk Henkilökunta uuteen asumisyksikköön Henkilökuntatarve on työntekijää, josta Paimenkujalta siirtyy kuusi työntekijää, Eskoon ostopalvelujen vähentäminen (2 asukasta ja intervalleja) = 4,5-5 työntekijän palkat. Määrärahatarve olisi yhdelle uudelle työntekijälle. Palveluohjaajan työpanosta voitaisiin osoittaa asukkaiden muuttovalmennukseen ym. valmistelutöihin, että saataisiin muutot onnistumaan hyvin. Henkilökuntamäärä selviää tarkemmin, kun asukasvalinnat on tehty. Muut kulut (esim. aineet, tarvikkeet, kalusto, ilmoitukset, lupamaksut, sis. erät ym.) Toiminnasta saatavat tulot/vuosi; ylläpitomaksu/asukas Nettokustannukset yhteensä /hoitopäivä Karkea laskelma on palkat Ohjaajan palkka n euroa vuodessa (Yöhoito /vuosi) Tietoja tarkennetaan kokouksessa. Lopulliset kustannukset selviävät vasta asukasvalintojen jälkeen. Ateriapalvelut Ateriapalvelut tilataan Kotokartanosta. Ruoka kuljetettaisiin kunnan sosiaalitoimen palveluautolla.

18 Perusturvalautakunta Vuokrat ja kiinteistönhoito Ilmajoen Palvelutalosäätiö laskuttaa vuokrat ja hoitaa kiinteistön ja siihen liittyvät toiminnot. Palvelumaksut kunnalle Ilmajoen kunta perii asukkailta ateriamaksut ja ylläpitokorvauksen. Kehitysvammaisilta ei saa lain mukaan periä korvausta hoivasta ja huolenpidosta. Asukkaat saavat kansaneläkkeen, takuueläkkeen, hoitotuen ja asumistuen. Olemme tehneet monia erityisjärjestelyjä välttääksemme uusien laitospaikkojen ostamisen vuoden 2010 aikana ja myös intervallijaksot on hoidettu erityisjärjestelyin. Esityslistan viiteaineistona on kehitysvammaisten asumispalvelut nykytilanne ja kustannukset. Vt. sosiaalijohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että asukkaiden tarvitsemat palvelut tuotetaan kunnan omana toimintana. Oma tuotanto vahvistaa ja monipuolistaa kunnan palvelutarjontaa. Merkittiin pöytäkirjaan, että Arja Kanto saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Ilmajoen Palvelutalosäätiö tekee asukkaiden kanssa vuokrasopimuksen ja laskuttaa vuokran suoraan asukkailta ja hoitaa kiinteistön ja siihen liittyvät toiminnot. Asiantuntijana tämän pykälän kohdalla kokouksessa oli vt. sosiaalityöntekijä/vammaispalvelujen koordinaattori Kirsti Yli-Ojanperä. (Lisätietoja: vt. sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh ) KH Ehdotus:

19 Perusturvalautakunta Koska perusturvalautakunnan kokous pidetään kunnanhallituksen esityslistan lähettämisen jälkeen, päätösehdotus annetaan kokouksessa. Esittelijä teki kokouksessa päätösehdotuksen, että kunnanhallitus hyväksyy perusturvalautakunnan ehdotuksen. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän kokouksessa tekemän päätösehdotuksen. Asiantuntijana tämän pykälän esittelyn aikana vt. sosiaalijohtaja Tytti Luoto sekä vt. sosiaalityöntekijä/vammaispalvelujen koordinaattori Kirsti Yli-Ojanperä. (Lisätietoja: vt. sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh ) PER Kehitysvammaisten asumisyksikkö on ARA:n rahoittama ja Ilmajoen Palvelutalosäätiön toteuttama hanke, joka valmistuu mennessä Ilmajoen Vehnätielle. Uudet asukkaat voivat muuttaa asuntoihin elokuun alussa Asumisyksikköön tulee 15 asiakaspaikkaa, joista 14 on vakituista asukasta sekä yksi intervallipaikka, asukasvalinnat uuteen asumisyksikköön on valmisteilla. Asukkaat tulevat olemaan pääosin vaikeasti kehitysvammaisia ja heillä kaikilla on selkeästi ympärivuorokautinen hoidon tarve. Paimenkujan yksiköstä muuttaa uuteen asumisyksikköön viisi asukasta, kaksi asukasta muista yksiköistä, kotoa muuttavia on viisi ja kaksi asukasta Eskoon laitoshoidosta. Henkilökuntatarve on laskelmissa todettu 10,5 työntekijää. Paimenkujalla on henkilökuntaa ollut kuusi, jotka kaikki siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuteen asumisyksikköön. Paimenkujan henkilöstörakenne on ollut seuraava, kaksi kehitysvammahoitajaa, yksi mielenterveyshoitaja, kaksi lähihoitajaa ja yksi hoitoapulainen. Paimenkujan vastaavana ohjaajana on toiminut toinen kehitysvammaohjaajista, joka tällä hetkellä toimii palveluohjaajana ja valmistelee asukkaiden muuttoa uuteen asumisyksikköön. Uusia toimia tarvitaan viisi: sairaanhoitajan toimi, kaksi sosionomia ja kaksi lähihoitajaa. Asumisyksikköön tulee kokonaisuutena 11

20 Perusturvalautakunta työntekijää, joista yhden työntekijän työajasta 50 % on asumisyksikössä ja 50 % työajasta käytetään palveluohjaukseen. Palveluohjauksen toimipaikkana toimii uusi asumisyksikkö. Uusien toimien palkkauskustannukset tulevat sosiaalitoimen budjetin sisältä. Paimenkujan budjetissa on varattu palkkakustannukset kuudelle työntekijälle, jotka siirtyvät asumisyksikköön. Palveluohjaajan palkkauskustannukset on olemassa talousarviossa. Uusien työntekijöiden palkkauskustannukset tulevat säästöinä/siirtoina talousarvion sisältä Eskoon laitospalveluista. Eskoon asumispalveluista tulee siirtymään kaksi asukasta, laitoshoidon kustannukset ovat heillä tämän hetken taksojen mukaan olleet vuositasolla n Lisäksi uuden asumisyksikön intervallipaikalla voidaan tuottaa intervallijaksoja, jotka tähän asti on ostettu Eskoosta. Intervallijaksojen kustannukset vuositasolla ovat olleet yli Laitoshoidon ja intervallijaksojen kustannukset ovat vuositasolla yli Uuden henkilökunnan palkkakustannukset tulevat siirtoina talousarvion sisältä. Sosiaalijohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta pyytää kunnanhallitukselta täyttämislupaa seuraaville uuteen asumisyksikköön tarvittaville toimille: sairaanhoitaja, kaksi sosionomia ja kaksi lähihoitajaa. Uuden henkilökunnan tulisi aloittaa tehtävissään alkaen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: sosiaalijohtaja Tytti Luoto, puh )

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 20.9.2012, kello 18.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen lukio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 10.2.2011, kello 18.00 19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalon kahvio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 24.5.2012, kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Löppönen Markku,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 25.8.2011, kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Löppönen Markku,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 24.3.2011, kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Löppönen Markku,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 23.2.2012, kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seppälän nuorisotalo Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 19.4.2012, kello 18.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Löppönen Markku,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 13.2.2012, kello 8.45 9.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4

66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN TÄYTTÄMINEN 3 67 TALOUDEN SOPEUTTAMISOHJELMA VUOSILLE 2009-2012 4 Perusturvalautakunta KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 5/2008 Kokousaika 21.05.2008 klo 14.00 16.30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen huone Käsittellyt asiat Asia no 65 JÄRJESTÄYTYMISASIAT 2 66 SAIRAANHOITAJAN TOIMEN

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali)

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 5.4.2011, kello 19:00 19:40 Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) Nikkola Antti,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 16.8.2012, kello 18.00 19.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Löppönen Markku,

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio

Henkilökohtaiset varajäsenet: ( ) ( ) ( ) ( ) ( ) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 9/2017 23.11.2017 Kokousaika Torstaina 23.11.2017 klo 16.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 17.03.2015 klo 17.00 17.40 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Kunnanhallituksen huone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 22.9.2011, kello 18.00 19.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Löppönen Markku,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 14.7.2011, kello 18.00 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Perhekoti Toiska Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 23.01.2012 KOKOUSAIKA 23.01.2012 klo 17.00-18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 ITSENÄISTYMISVAROJEN MÄÄRÄ 2 2 PERUSTURVATOIMEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2012 3

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 17.3.2011, kello 14.00 15.30 Kokouspaikka Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoki: Alavus:

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 2 1 Toiminta- ajatus 2 Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen vastuualueen toiminta- ajatuksena on järjestää kunnan asukkaille palveluja tarpeen mukaan sekä ylläpitää

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 Perusturvalautakunta 13.08.2012 KOKOUSAIKA 13.08.2012 klo 17.00-18.05 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 15 LAUSUNTOPYYNTÖ ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ

Lisätiedot

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5/2013 1 Kokousaika Ti 9.4.2013 klo 16.00-17.44. Kokouspaikka Kinnulan kunnantalon valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Ilmajoen Kestikartano

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1. Ilmajoen Kestikartano ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 11.12.2012, kello 18.00 20.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen Kestikartano Löppönen Markku,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 22.01.2010 klo 9.00 15.25 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II ja vanhainkoti LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio. (x) (x) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio. (x) (x) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 10/2018 21.11.2018 Kokousaika Keskiviikkona 21.11.2018 klo 17.00-19.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 3.12.2013 64 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 3.12.2013 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 54 66 Kokouksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

- KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone - KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 6/2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 62 KOKOUSAIKA 15.10.2013.2013 klo 18.00- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Teemu Pakarinen, pj Seija

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: (x) (x) (-) (-) (x) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio

Henkilökohtaiset varajäsenet: (x) (x) (-) (-) (x) Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 11/2018 30.11.2018 Kokousaika Perjantaina 30.11.2018 klo 10.00-10.53. Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 13.12.2017 klo 19.00-20.21 Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi, läsnä

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2010 Perusturvalautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2010 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 10.05.2010 KOKOUSAIKA 10.05.2010 klo 17.00-17.45 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 11 TÖYSÄN KUNNAN ESITYKSET SAIRAANHOITOPIIRIN TOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ 18 12

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE 2016 Sisällys 1 Nettokustannukset... 1 2 Suoritteet... 5 3 Yksikköhinnat... 10 4 Jäsenkuntien maksuosuuslaskelmat... 12 4.1 Masku... 12 4.2

Lisätiedot

(x) (-) (x) (-) Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. Anita Urpilainen *) saapui paikalle (x*)

(x) (-) (x) (-) Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. Anita Urpilainen *) saapui paikalle (x*) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 11/2016 24.11.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa Torstaina

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011. Perusturvalautakunta. 15.02.2011 klo 17.30 19.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 15.02.2011 klo 17.30 19.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 16.6.2011, kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Niittyvilla Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2008 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 12.11.2008 klo 18.00 18.50 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Markkola Juha-Matti Kärkelä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2012 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sivu 38 KOKOUSAIKA 14.08.2012 klo 18.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Aino Savolainen, pj Teemu Pakarinen,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010. Sosiaali- ja terveyslautakunta. 29.06.2010 klo 17.30 18.15 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 29.06.2010 klo 17.30 18.15 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 5/2016 30 Kokousaika 12.5.2016 kello 18.03 18.51 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Pekka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 8.12.2011 KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 57 35 Osallistuminen Oppiva

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 131 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 6/2015 49 Kokousaika 7.10.2015 kello 18.00-19.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen.

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen*) Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen. (x) (x) (x) (-) Anita Urpilainen. KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2016 26.5.2016 Kokousaika Torstaina 26.5.2016 klo 16.00-18.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 6.9.2018 140 Kokousaika Torstai 6.9.2018 klo 15.30 16.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 / 2013 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.11.2013 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 10 / 2010 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 09.09.2010 klo 17.30 19.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo

Lisätiedot

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina klo Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 8/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 29.09.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. liite 1 4. liite 2-4 5. 6. 7. liite 6-8 Kokouksen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 klo 10.00 10.41 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50

Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 2/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Perjantai 11.3.2011 klo 10.00 11.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta Esityslista 4/2017

Kosken Tl kunta Sosiaalilautakunta Esityslista 4/2017 1 Sosiaalilautakunta Kokousaika: Tiistai 10.10.2017 kello 17.00 Kokouspaikka: Kunnanhallituksen kokoushuone, Koski Tl Käsiteltävät asiat 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 36 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA

TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA TYÖRYHMÄN ESITYS A-KLINIKAN JA TERVEYSKESKUKSEN KUNTAYHTYMÄN MIELENTERVEYSPALVELUJEN YHDISTYMISEN TOISESTA VAIHEESTA Perusturvalautakunta 28.4.2015 ( 39): Riihimäen seudun terveyskeskuksen yhtymähallitus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2017 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2017 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2017 1 Kokousaika 1.2.2017 kello 18.00 18.52 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Pekka

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Keskiviikko 24.1.2007 klo 18.00 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone

Keskiviikko 24.1.2007 klo 18.00 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone MUHOKSEN KUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunta KOKOUSKUTSU A KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no 17 18 19 Keskiviikko 24.1.2007 klo 18.00 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone Asia Sosiaali- ja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 13.12.2011, kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet hotelli Sorsanpesä Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone

Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/ (6) Sosiaalilautakunta. Julkinen. Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 16.11.2017 Klo 17.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous 15.12.2018 Perusturvan talous menolajeittain TP 2017 TOT 10 / 2017 TA 2018 TOT 10 / 2018 Tot-%

Lisätiedot

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Tätä haluamme olla Edistämme kokonaisvaltaisesti ja ennakoivasti ihmisten terveyttä, toimintakykyä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012. Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2012 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.5.2012 klo 17.30 18.05 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Haveri

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014. 20.05.2014 klo 17.00 18.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 20.05.2014 klo 17.00 18.55 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Haveri

Lisätiedot

Budjetti + Budjetti Käyttö Käyttö Erotus muutos % eur Perusturvan hallinto

Budjetti + Budjetti Käyttö Käyttö Erotus muutos % eur Perusturvan hallinto Mäntyharjun kunta Sivu 1 004110 Perusturvan hallinto TOIMINTAKULUT -321 910-107 303-89 494 83,4-17 810 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -321 910-107 303-89 494 83,4-17 810 004111 Seutu-sote TOIMINTAKULUT -32 000-10

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 31.5.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 8.8.2011, kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 1 STLTK 28.10.2015 Liite 3 A TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2018 TOIMIELIN SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sosiaali- ja terveydenhuollon tavoitteena on tuottaa palveluita, 1. joilla

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2017

KUNNANHALLITUS No 18/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2017 KOKOUSAIKA 13.11.2017 valtuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 249 Kokouksen

Lisätiedot

(x) esittelijä, pöytäkirjanpitäjä. Osastonhoitaja Leena Viinikainen klo 18-18.40 kuultavana henkilöstöasioista ja Kotipihan tilanteesta

(x) esittelijä, pöytäkirjanpitäjä. Osastonhoitaja Leena Viinikainen klo 18-18.40 kuultavana henkilöstöasioista ja Kotipihan tilanteesta KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6/2008 64 Kokousaika Tiistai 24.06.2008 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Tiistai 12.6.2018 klo 19.00-20.55 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen Teuvo Ollila Päivi Viinala Jarmo Hyvärinen Mikko Junno Seija

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2011 Perusturvalautakunta 15.08.2011

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 5/2011 Perusturvalautakunta 15.08.2011 Perusturvalautakunta 15.08.2011 KOKOUSAIKA 15.08.2011 klo 17.00-18.05 KOKOUSPAIKKA Palvelukeskus Elviira KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 22 ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN MUUTOS 37

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2014 45 KOKOUSAIKA Tiistai 27.05.2014 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 /

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 2 /4.4.2011 Kokousaika 4.4.2011 klo 15.00 17.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa Toholammin

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Päihdeongelmaisen hoidon porrastus

Päihdeongelmaisen hoidon porrastus Päihdeongelmaisen hoidon porrastus 14.11.2011 Pienet Pohjalaiset Päihdepäivät Sari Hellgren, sh, päihdepsykiatrian poliklinikka Sari Koukkari, sh, Seinäjoen A-klinikka Päihdehuoltolaki 41/1986 Kunnan tehtävänä

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 19.05.2011 klo 15.00 18.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014. 27.11.2014 klo 17.00 19.25

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014. 27.11.2014 klo 17.00 19.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 / 2014 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 27.11.2014 klo 17.00 19.25 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOTE. Pertunmaa Hans Gärdström

ETELÄ-SAVON SOTE. Pertunmaa Hans Gärdström ETELÄ-SAVON SOTE Pertunmaa 19.2.2016 Hans Gärdström 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 2 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 3 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 4

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot