Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt - IUKKY ja Point College

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt - IUKKY ja Point College"

Transkriptio

1 Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt - IUKKY ja Point College Selvitys FCG KONSULTOINTI OY P31860

2 Selvitys Ekuri, Kankare, Kallio-Savela Sisällysluettelo 1 TOIMEKSIANTO Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän perustiedot Oy Porvoo International College Ab:n perustiedot TOIMINTAYMPÄRISTÖ Ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkaukset ja lainsäädännön kokonaisuudistus Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän opiskelijat ja valtionosuudet Point Collegen opiskelijat ja valtionosuudet Alueen ammatillisen peruskoulutuksen tarjonta ja kysyntä Alueen ammatillisen koulutuksen tarjonta Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän osalta Alueen ammatillisen koulutuksen tarjonta Point Collegen osalta OPPILAITOSTEN TULOKSELLISUUDEN ARVIOINTI Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän tuloksellisuus Point Collegen tuloksellisuus HALLINTORAKENNE JA TALOUS Itä-uudenmaan koulutuskuntayhtymä konserni Konsernirakenne Talous Oy Porvoo International College Oy LIITTEET Väestöennusteet ja palvelutarpeen kehittyminen Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän organisaatio Oy Porvoo International College Ab:n organisaatio... 36

3 Selvitys Ekuri, Kankare, Kallio-Savela

4 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 1 (36) Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt - IUKKY ja Point College 1 TOIMEKSIANTO Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen omistajat ovat syksyllä 2016 sopineet järjestelyistä, joiden tavoitteena on muodostaa alueelle kaksi osakeyhtiömuotoista koulutuksen järjestäjää. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän ja Oy Porvoo International College ABn ammatillista koulutusta varten perustetaan uusi osakeyhtiö, joka on kolmekielinen (suomi, ruotsi ja englanti). Samkommunen för yrkesutbildning i Östra Nyland -kuntayhtymän ammatillisen koulutuksen järjestämisvastuu siirretään Svenska Framtidsskolan i Helsinforsregionen ABlle. Kuntayhtymien perussopimukset muutetaan niin, että kuntayhtymät vastaavat jatkossa vain kiinteistöjen vuokraukseen liittyvistä tehtävistä. Koulutuksen järjestämislupiin liittyvät peruuttamiset ja siirrot anotaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä myöhemmin hankkeen edetessä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on osoittanut Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymälle ja Oy Porvoo International College AB:lle vuodelle 2017 yhteensä euroa harkinnanvaraista korotusta järjestäjäverkon kokoamista varten. Kunnat ovat valinneet tehtävää varten muutosjohtajan, joka vastaa järjestelyjen käytännön toteutuksesta. on tekemänsä tarjouksen perusteella valittu tuottamaan tausta-aineistot perussopimusten muuttamista ja järjestämislupa-anomuksia varten. Tässä asiakirjassa tarkastellaan, toimeksiannon mukaisesti, Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän ja Oy Porvoo International College Ab:n lähtötietoja ja nykytilaa. Selvityksen lähtötietoina on käytetty, tilaajalta saatujen asiakirjojen lisäksi, Tilastokeskuksen, työ- ja elinkeinoministeriön sekä opetushallinnon eri järjestelmien tietoja. 1.1 Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän perustiedot Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän tehtävänä on perussopimuksen mukaisesti: Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän tehtävänä on kouluttaa osaamiseltaan kilpailukykyisiä ja itseään kehittäviä kansalaisia sekä tuottaa hyvinvointia toimialueelleen. Kuntayhtymä arvostaa ja tukee henkilöstönsä kehittymistä ja uudistaa toimintojaan jatkuvasti. Kuntayhtymä tuottaa koulutus-, tutkimus- ja kehittämispalveluja sekä niiden oheispalveluja. Tätä varten kuntayhtymä ylläpitää ja kehittää ammatillisia oppilaitoksia, jotka voivat toimia myös kunnallisina liikelaitoksina. Tehtävänsä hoitamiseksi kuntayhtymä voi perustaa, omistaa ja hallita myös yksityisoikeudellisia yhteisöjä.

5 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 2 (36) Koulutuskuntayhtymä on perustettu jo 50-luvun lopulla. Sen jäsenkuntien alueella on toteutettu kuntaliitoksia, joiden jälkeen omistajakuntia on jäljellä 9. Omistajista Orimattila sijaitsee Päijät-Hämeen maakunnassa, muut Itä-Uudenmaan alueella. Omistajuus on keskittynyt Porvoon kaupungille. Perussopimuksessa on kuitenkin rajoitettu valtuuston kokouksissa yhden omistajan edustajien äänivaltaa. Yhtymävaltuustossa voi yhden jäsenkunnan valitsemien edustajien yhteinen äänimäärä olla kuitenkin enintään yhtä ääntä vailla sama kuin muiden yhtymävaltuustossa läsnä olevien edustajien yhteenlaskettu äänimäärä. Osuudet % Osuudet % Jäsenkunta Asukasluku kuntayhtymtymä kuntayh- Edupoli Edupoli Askola ,48 % 22 7,59 % Lapinjärvi ,38 % 3 1,03 % Loviisa ,31 % 45 15,52 % Myrskylä ,70 % 5 1,72 % Orimattila ,34 % 1 0,34 % Pornainen ,06 % 9 3,10 % Porvoo ,22 % ,07 % Pukkila ,36 % 4 1,38 % Sipoo ,14 % 21 7,24 % Yhteensä % % KUVA 1. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän jäsenkunnat, niiden asukasluvut ja omistusosuudet (kuntayhtymä ja liikelaitos Edupoli). Kuntayhtymä toteuttaa sille perussopimuksessa määriteltyä ammatillisen koulutuksen tehtävää ylläpitämällä nuorten koulutukseen erikoistunutta Amisto- ja aikuiskoulutukseen erikoistunutta liikelaitos Edupoli-oppilaitosta sekä oppisopimuskeskusta. Kuntien yhteistoimintasopimukset, ml. kuntayhtymien perussopimukset, on uuden kuntalain siirtymäsäännöksen (147 ) mukaan saatettava kuntalain 8 luvussa säädetyn mukaiseksi viimeistään Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä on kutsunut kunnallisjohtajat neuvotteluun, jonka asialistalla oli myös perussopimus. Kuntayhtymässä oli vuoden 2015 henkilöstöraportin mukaan yhteensä 441 työntekijää. Edupolin päätoimisen henkilöstön määrä oli 221, Amiston 117 ja tukipalvelujen 41. Henkilöstön määrä vuodesta 2014 on laskenut 6 prosenttia.

6 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 3 (36) 1.2 Oy Porvoo International College Ab:n perustiedot Oy Porvoo International College Ab (myöhemmin Point College) on Itä-Uudenmaan kuntien ja osin myös alueen yritysten ym. perustama osakeyhtiö. Oppilaitos syntyi, kun Porvoon kauppaoppilaitos (Borgå handelsläroverk Ab) ja Porvoon kaupungin omistama terveydenhuolto-oppilaitos yhdistettiin vuonna Yhtiöjärjestyksen mukaan sen kotipaikka on Porvoo. Yhtiön toimialana on ylläpitää ammatillista koulutusta Porvoon kaupungissa. Yhtiö voi omistaa toimintaa varten kiinteistöjä tai osakkeita. Yhtiön tarkoituksena on kokonaan muu kuin voiton tuottaminen osakkeenomistajille. Yhtiön tilinpäätöksen mahdollisesti tuottama voitto on aina vuosittain siirrettävä voitto- tai tappiotilille sekä käytettävä toiminnan kehittämiseen. Yhtiö ei jaa osinkoa eikä jaa varoja oman pääoman rahastosta eikä alenna omaa pääomaa eikä hanki tai lunasta omia osakkeita. Yhtiön purkautuessa luovutetaan sen netto-omaisuus perustettavalle yhteisölle tai säätiölle, jonka tehtävänä tulee olla ammatillisen koulutuksen edistäminen. Point College Omistusosuus Askola 2,0 % Loviisa 9,0 % Porvoo 55,0 % Sipoo 10,0 % Yritykset ja yhdistykset ym. 24,0 % Yhteensä 100,0 % KUVA 2. Point Collegen omistajat ja omistusosuudet. Tasekirjan (2015) mukaan henkilöstön määrä vuoden 2015 lopussa oli 70. Opetushenkilön määrä oli 43. Henkilöstön määrä on vähentynyt kuudella henkilöllä vuodesta Yhtiö on toteuttanut järjestelyjä, joilla se pyrkii selkiyttämään omistustaan. Kiinteistöjen osalta yhtiö on tehnyt sopimuksen kokonaan uusien tilojen rakentamisesta Porvooseen.

7 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 4 (36) 2 TOIMINTAYMPÄRISTÖ 2.1 Ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkaukset ja lainsäädännön kokonaisuudistus Vuonna 2017 ammatillisen koulutuksen rahoitukseen kohdistettiin 12,5 prosentit leikkaus vuoden 2016 tasosta. Leikkaus ei kohdistunut opiskelijakohtaiseen valtionosuuteen vaan järjestämisluvan mukaiseen opiskelijamäärään. Koulutuksen järjestäjä saa päättää, vähentääkö se opiskelijamäärää, sopeuttaa toimintansa muulla tavoin vai toteuttaako se säästöt em. keinojen yhdistelmänä. Käytännössä opiskelijamäärän vähentäminen vuodenvaihteessa ei koko säästön saavuttamiseksi ole mahdollista ja esim. tilakustannusten sopeuttaminen vaatii useiden vuosien määrätietoista kehitystyötä. Koska henkilöstökulut muodostavat menoista suurimman osan, ovat useat koulutuksen järjestäjät käynnistäneet YT-neuvottelut jo vuoden 2016 aikana. Vuoden 2017 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärien pudotus on laskennallista, koska leikkaukset tehtiin järjestämisluvan opiskelijakiintiöihin eikä opiskelijakohtaiseen valtionosuuteen. Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti jo vuoden 2015 lopussa ammatillisen koulutuksen reformin, jolla pyritään vastaamaan Sipilän hallitusohjelman julkisen talouden kustannusten leikkaamiseen. Reformin seurauksena koko ammatillisen koulutuksen toimintalainsäädäntö ja rahoituslaki uudistetaan. Tavoitteena on, että laki ammatillisesta peruskoulutuksesta ja laki ammatillisesta aikuiskoulutuksesta yhdistetään yhdeksi lainsäädännöksi. Lainsäädännön keskeisin muutos lienee siirtyminen yhteen tapaan suorittaa tutkinto, joka vastaa hyvin pitkälti aikuiskoulutuksen henkilökohtaistamiseen ja osaamisen näyttämiseen oikeassa työtilanteessa perustuvaa näyttötutkinto -mallia. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisohjelma, jossa arvioidaan opiskelijan aikaisemmin hankkima osaaminen ja koulutus, joka tarvitaan osaamiseen osoittamiseksi näyttötilaisuudessa. Kokonaan uutena ehdotuksena on malli koulutussopimuksen käyttöön ottamisesta, jolla korvattaisiin työssäoppiminen. Rahoituslakiin ehdotetaan muutoksia, joiden perusteella luovuttaisiin voimassa olevasta laskentapäivämekanismista. Rahoituksen kriteereiksi ehdotetaan perusrahoitusta, suoritusrahoitusta, vaikuttavuusrahoitusta ja strategiarahoitusta. Perusrahoituksen osuus olisi HE-luonnoksen (marraskuu 2016) mukaan 50 prosenttia ja sen lähtökohtana olisi koulutuksen järjestäjän tavoitteellinen opiskelijavuosimäärä. Suoritusrahoitusta maksettaisiin suoritettujen tutkintojen ja tutkinnon osien perusteella. Sen osuudeksi on ehdotettu 35 prosenttia. Vaikuttavuusrahoitus vastaisi nykyistä tuloksellisuusrahoitusta, mutta uudessa mallissa siihen otettaisiin mukaan opiskelija- ja työelämäpalaute. Vaikuttavuusrahoituksen osuus olisi 15 prosenttia. Huomattavaa on, että tuloksellisuusrahoituksen osuus on tällä hetkellä vain 3 prosenttia. Strategiarahoituksen osuus olisi neljä prosenttia ja se vähennettäisiin suoraan valtion määrärahasta ja kuntien rahoitusosuudesta. Yksityisille koulutuksen järjestäjille korvattaisiin arvonlisävero viimeksi toteutuneen vahvistetun tilinpäätöksen mukaisena. Vuonna 2017 korvaus perustuu keskimääräiseen arvioon ja on 4,58 prosenttia kaikilla yksityisillä järjestäjillä. Työvoimakoulutuksen tutkintoon johtava ja osa tutkintoon johtamattomasta koulutuksesta tultaisiin siirtämään työ- ja elinkeinoministeriön hallinnosta opetus- ja

8 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 5 (36) kulttuuriministeriön hallinnoitavaksi. Työvoimakoulutuksen rahoituksen epävarmuuden vuoksi, vaikutuksia aikuiskoulutuksen rahoitustilanteeseen on likimain mahdotonta arvioida koulutuksen järjestäjäkohtaisesti. Oletettavaa on, että myös aikuiskoulutuksen rahoitus pienenee merkittävästi, mutta paikalliset erot voivat olla suuria. Rahoituksen tiedossa olevat leikkaukset yhdessä rahoituslain muutosten kanssa luovat huomattavaa epävarmuutta koulutuksen järjestäjien talouden suunnittelulle. Rahoituslain luonnos sai annetuissa lausunnoissa osakseen kritiikkiä perusrahoituksen pienen prosenttiosuuden vuoksi. Kritiikin kohteita olivat myös rahoituksen tason suuret heilahtelumahdollisuudet ja rahoituksen ennakoimattomuus. Riippumatta lainsäädäntömuutoksista, koulutuksen järjestäjillä on edessään jo nyt huomattavat talouden sopeuttamistoimet. Lainsäädännön muutokset tulevat edellyttämään prosessien ja toiminnanohjauksen uudistamista, jotta koulutuksen järjestämisen talous pysyy kestävällä pohjalla. 2.2 Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän opiskelijat ja valtionosuudet Itä-uudenmaan ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus on pysynyt vuodesta 2012 vuoteen 2014 suhteellisen vakaana. Valtion säästötoimet ja opiskelijamäärän muutokset ovat vaikuttaneet vuodesta 2014 lukien. Vuoden rahoituksen väheneminen on yhteensä 11,4 prosenttia. Kasvanut opiskelijamäärä kompensoi Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän valtion rahoituksen vähenemistä, joka useilla koulutuksen järjestäjillä on yli 15 prosenttia. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän valtionosuusrahoitus väheni vuoteen 2016 verrattuna 2,1 milj. euroa. Järjestäjäverkon kokoamista varten vuodelle 2017 myönnettiin harkinnanvaraista korotusta ammatillisen peruskoulutuksen yksikköhintaan euroa. Työvoima- ja maksullisen palvelutoiminnan koulutusten volyymiä ei ole erikseen tarkasteltu. Euromäärät sisältyvät talousosan lukuihin.

9 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 6 (36) ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ opisk 2 500, , , , , , , , , KUVA 3. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän valtionosuusrahoitteisen koulutuksen opiskelijamäärä ja rahoitus Koulutus Ammatillinen peruskoulutus Oppis amm peruskoulutus Oppis peruskoulutus,eritopet Oppis tutkintotav lisäkoul Oppis muu ammat lisäkoulutus Osaamisohj: oppis tutktav Osaamisohj: oppis muu lisäk Amm lisäkoulutus(omaehtoinen) Amm lisäkoulutus(henkilöstök) YHTEENSÄ KUVA 4. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän valtionosuusrahoitus vuonna Point Collegen opiskelijat ja valtionosuudet Point Collegen valtionosuusrahoitus on kehittynyt ammatilliseen koulutukseen kohdistetuista säästöistä huolimatta suhteellisen vakaana. Vuoden rahoituksen väheneminen oli 9,9 prosenttia. Se on huomattavasti vähemmän kuin useimmilla ammatillisen koulutuksen järjestäjillä. Asiaa selittää vuodesta 2013 jatkunut opiskelijamäärän kasvu, mutta myös oppilaitoksen tuloksellisuudella on ollut myönteistä vaikutusta.

10 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 7 (36) POINT COLLEGE Opisk KUVA 5. Point Collegen valtionosuusrahoitteisen koulutuksen opiskelijamäärä ja rahoitus Point Collegen valtionosuusrahoitus vuonna 2017 väheni vuoteen 2016 verrattuna n euroa. Järjestäjäverkon kokoamista varten vuodelle 2017 myönnettiin harkinnanvaraista korotusta ammatillisen peruskoulutuksen yksikköhintaan euroa. Koulutus Ammatillinen peruskoulutus , Oppis amm peruskoulutus , Oppis peruskoulutus,eritopet , Oppis tutkintotav lisäkoul , Oppis muu ammat lisäkoulutus , Osaamisohj: oppis tutktav Osaamisohj: oppis muu lisäk Amm lisäkoulutus(omaehtoinen) , Amm lisäkoulutus(henkilöstök) ,0 YHTEENSÄ ,0 KUVA 6. Point Collegen valtionosuusrahoitus vuonna 2017.

11 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 8 (36) 2.4 Alueen ammatillisen peruskoulutuksen tarjonta ja kysyntä Itä-Uudenmaan alueella toimii tällä hetkellä seuraavat neljä ammatillisen koulutuksen järjestäjää ( Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Oy Porvoo International College AB Samkommunen för yrkesutbildning i Östra Nyland Svenska Framtidsskolan i Helsingforsregionen AB. Sipilän hallituksen yhtenä kärkihankkeena on nuorisotakuun kehittäminen, jossa tavoitteena on koulutuspaikan takaaminen kaikille peruskoulun päättäville nuorille ( Itä-Uudellamaalla toimivien koulutuksen järjestäjien ensisijainen toiminta-alue nuorten koulutuksissa on Porvoon ja Loviisan alue. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymällä on Loviisassa toimipiste, joka rajoittanee opiskelijoiden pendelöintiä Porvoon suuntaan. Nuorisotakuun lisäksi tulee tarkastella molempien kotimaisten kielten alueellista ammatillisen koulutuksen tarjontaa. Alueen neljän koulutuksen järjestäjän oppilaitoksissa opiskeli vuonna 2015 ( yhteensä 400 ruotsinkielistä opiskelijaa opetussuunnitelmaperusteisessa ammatillisessa koulutuksessa. Näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen opiskelijoita oppilaitoksissa oli yhtensä 176, mutta heitä ei tarkastella erikseen tässä yhteydessä. Äidinkieleltään ruotsinkielisiä opiskelijoita opiskelee myös suomenkielisissä oppilaitoksissa. Nuorten 15-vuotiaiden ikäluokan tarkastelu (kuva 7) osoittaa, että Porvoon seutukunnan perusasteen päättävän ikäluokka säilyy suhteellisen vakaana, vuoden 2020 tilapäisestä pudotuksesta huolimatta, melko tasaisena vuoteen 2025 saakka. Ikäluokan keskiarvo on Oppilaitosten kannalta se merkitsee ammatillisen peruskoulutuksen kysynnän pysymistä vakaalla tasolla, mutta myös mahdollista tarvetta järjestämislupien opiskelijamäärien kasvattamiseen. Vuoden 2017 laskennallinen opiskelijamäärien leikkaus aiheuttaa huomattavia paineita alueen oppilaitoksille nuorisotakuun toteutuksessa. Porvoon alueen ammatillisten oppilaitosten yhteenlaskettu valtionosuuden vähennys oli yli 3,5 milj. euroa. Vähennys tehtiin leikkaamalla järjestämislupien opiskelijamäärää 360 opiskelijalla.

12 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 9 (36) vuotiaat: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Orimattila, Pornainen, Porvoo,Pukkila ja Sipoo KUVA vuotiaiden ikäluokan kehitys (kehitystrendi pistekatkoviivalla). (Tilastokeskus 2017.) ammatillinen perustutkinto ammatillinen perustutkinto/oppisopimus Itä-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Point College Inveon 241 1,5 Prakticum 83 (806) 53 Yhteensä ,5 KUVA 8. Itä-uudenmaan oppilaitosten ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärät 2015 ( Opiskelijamäärien tarkastelussa on muistettava, että kaikki Porvoon seutukunnan perusasteen opiskelijat eivät siirry alueen oppilaitoksiin, koska koulutustarjonta ei välttämättä vastaa nuorten hakutoiveita. Myös äidinkielellä on merkittävä suhde opiskelijoiden hakeutumisessa Porvoon seutukunnalle toisen asteen opintoihin. Alueen ammatillisten oppilaitosten yhteenlaskettu ammatillisen peruskoulutuksen vuosiopiskelijamäärä on, vuoden 2017 rahoituspäätösten ja Prakticumin toimittaman tiedon perusteella, 1991 opiskelijaa. Osa koulutuksesta toteutetaan näyttötutkintoina, joten tarjonta ei kohdistu pelkästään nuorille. Oppisopimuskoulutuksena rahoitetaan yhteensä 520,5 perustutkintoa. Prakticumin koulutustarjonnasta vain 83 nuorten perustutkintoa toteutetaan Porvoossa. Oppisopimusten toteutusta ei ole kiinnitetty toimipisteisiin.

13 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 10 (36) Koko Uudenmaan väestökehitykseen nähden Itä-Uudenmaan ennuste on selvästi alempi ja määrällisesti alle 10 prosenttia koko maakunnan osuudesta. Vuonna 2015 alueen lukioihin valittiin 601 opiskelijaa eli 42 % ikäluokasta. Ruotsia äidinkielenään puhuvien osuus koko alueella oli 345, joka vastaa 24 prosenttia 15-vuotiaiden ikäluokasta. 15-vuotiaiden ikäluokan perusteella voidaan arvioida karkeasti nuorisotakuun toteutukseen vaadittava ammatillisen koulutuksen aloituspaikkojen vuosittainen määrä. Ammatilliseen koulutukseen tulisi alueella olla 730 aloituspaikkaa vuonna Luku on teoreettinen, koska se ei sisällä niitä nuoria, jotka hakeutuvat opiskelemaan alueen ulkopuolelle. 15-vuotiaiden ikäluokka vuonna Yhteensä Ruotsinkieliset KUVA 9. Alueen 15-vuotiaiden ikäluokan kuntakohtaiset osuudet. (Tilastokeskus 2017.) Opiskelijoiden lisäksi oppilaitoksen asiakkaiksi voidaan määritellä työelämä, jonka koulutetun työvoiman tarve säätelee oppilaitosten koulutustarvetta. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Porvoon seutukunnan asukasmäärä vuoden 2105 lopussa oli henkilöä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,3 % eli henkilöä. Vastaavasti Loviisan seutukunnassa (Lapinjärvi, Loviisa) asui vuoden 2015 lopussa henkilöä. Työttömien työnhakijoiden osuus työväestä oli 14,5 % eli henkilöä. (Alueelliset kehitysnäkymät, Tilastokeskuksen ( mukaan julkisen sektorin työpaikkojen osuus Uudenmaan maakunnassa on alle 25 prosenttia. Julkisen sektorin työpaikoista terveys ja sosiaalipalvelujenosuus Uudella maalla vuonna 2014 oli 13,8 prosenttia ( työpaikkaa).

14 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 11 (36) Yksityinen sektori Porvoon seutukunta Askola, Myrskylä, Pukkila, Porvoo ja Sipoo Teollisuus 31 % Tukku- ja vähittäiskauppa 15 % Rakentaminen 14 % Liike-elämän palvelut 14 % Logistiikka 8 % Loviisan seutukunta Loviisa Lapinjärvi Teollisuus (energia) 23 % Tukku- ja vähittäiskauppa 14 % Liike-elämän palvelut 14 % Maa- ja metsätalous 10 % Rakentaminen 9 % Logistiikka 8 % KUVA 10. Porvoon ja Loviisan seutukuntien yksityisen sektorin elinkeinorakenne. (Alueelliset kehitysnäkymät Alueen ammatillisen koulutuksen tarjonta Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän osalta Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymällä on kaksi oppilaitosta: Amisto ja liikelaitoksena toimiva Edupoli. Oppilaitosten lisäksi kuntayhtymällä on oppisopimuskeskus, jonka toimisto on Porvoossa. Järjestämisluvan ( ) mukainen ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärä vuonna 2017 on 1467 opiskelijaa. Amistolla on toimintaa Porvoon kahden toimipisteen lisäksi Askolassa ja Loviisassa. Edupoli toimii Porvoon lisäksi Helsingissä, Keravalla ja Vantaalla. Amisto on keskittynyt nuorten perustutkintotavoitteiseen koulutukseen, jolloin koulutukseen hakeutumiseen vaikuttaa toimipisteiden etäisyys kodista ja opiskelija-asuntojen saatavuus. Tuloksellisuusrahoituksen 2017 taustatietojen mukaan 26,2 prosenttia kuntayhtymän alueen opiskelijoista asui kotona. Pariskuntien osuus oli 7,4 prosenttia. Naisten osuus opiskelijoista oli 44,9 prosenttia. Opiskelijoiden keskimääräinen ikä oli 27,5 vuotta ja 5,7 prosentilla opiskelijoista äidinkielenä oli ruotsi. Amiston yksiköiden etäisyys vaikuttaa nuorten opiskelijoiden mahdollisuuteen hakeutua oppilaitokseen. Myös opiskelija-asuntojen saatavuudella on merkitystä oppilaitokseen hakeuduttaessa, vaikka koulutusala, alan työllisyystilanne ja oppilaitoksen maine lienevät tärkeämpiä hakeutumissyitä. Amistolla on opiskelija-asuntolat Porvoossa Perämiehentiellä ja Askolassa. Opetushallituksen rahoitusraportin ( mukaan Itä-Uudenmaan

15 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 12 (36) koulutuskuntayhtymän opiskelija-asunnoissa on vuonna 2016 asunut 33 opiskelijaa, joista laskennallinen valtionosuus oli euroa. Amiston toimipisteet ja niiden väliset etäisyydet Porvoon Perämiehentien yksiköstä ja opiskelijamäärät (2016) ovat: - Porvoo (Perämiehentie 6) 437 opiskelijaa - Porvoo Aleksanterinkatu 20 (n. 3 km) 190 opiskelijaa - Askola Helkamäentie 32 (n. 16 km) 167 opiskelijaa - Loviisa Johtajantie 12 (n. 40 km). 95 opiskelijaa Yhteensä 890 opiskelijaa MML, 2017 KUVA 11. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän toimipisteet ja koulutukset. Vuonna 2016 Amistoon valittiin 357 uutta opiskelijaa. Ikäluokkien kehityksen perusteella ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärää olisi mahdollista jopa lisätä muutamana lähivuotena.

16 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 13 (36) Edupoli on keskittynyt aikuiskoulutukseen. Sen toimipisteiden sijainnit, arvio koulutusten ja opiskelijoiden määristä sekä etäisyys Porvoon yksiköstä ovat: Porvoo, Ammattitie 1, Helsinki, Lämmittäjänkatu 2 (n. 47 km) Kerava Kumitehtaankatu 5 B (n. 33 km) ja Vantaa Virnantie 5 (n. 40 km). 85 koulutusta, n opisk. 80 koulutusta, 2500 opisk. 16 koulutusta, 350 opisk. 150 koulutusta, 3000 opisk. Edupolilla on yli 90 näyttötutkinnon järjestämissopimusta. Lisäksi se järjestää huomattavan määrän erilaisia lupa- ja korttikoulutuksia. Yksiköiden välisellä etäisyydellä ei Edupolin toiminnan kannalta ole merkitystä kuin henkilöstön mahdollisen kulkemistarpeen vuoksi. Kuntayhtymän jäsenkuntien alueen ulkopuoliset yksiköt toimivat satelliitteina, jotka tuottavat koulutuksia pääkaupunkiseudulle. Toiminnan volyymin näkökulmasta yksiköt ovat perusteltuja, mutta rahoituksen muutostilanteessa niiden toiminnan sopeuttaminen voi olla työlästä. Aikuiskoulutuksen taloudellinen tilanne vaihtelee alueen työllisyyden ja seudun asukasmäärän mukaan huomattavasti. Edupolin toiminta-alueella väestö- ja työllisyystilanne kehittyvät suotuisasti. Edupolin koulutusvalikoima on kattava, sen toimintamallit ovat vakuuttavia ja se on vakiinnuttanut toimintansa isojen aikuiskouluttajien joukossa. Kuntayhtymä siirsi työvoimakoulutukset ja muut vapailla markkinoilla toimivat koulutuksensa Edupoli osakeyhtiöön lukien. Kilpailu vapailla markkinoilla edellyttää laadultaan korkeatasoista ja hinnaltaan kilpailukykyistä toimintaa. Valtion säästötoimet kokonaisuutena kiristävät kilpailua koulutusmarkkinoilla. Edupoli on talousarviossaan varautunut tulojen huomattavaan vähennykseen vuonna Alueen ammatillisen koulutuksen tarjonta Point Collegen osalta Point Collegella on toimipaikkoja vain Porvoon alueella. Sen järjestämisluvan ( ) mukainen opiskelijamäärä vuonna 2017 on 437 opiskelijaa. Tuloksellisuusrahoituksen 2017 taustatietojen mukaan vain 18,2 prosenttia opiskelijoista asui vanhempien luona. Pariskuntien osuus oli 8,3 prosenttia. Naisten osuus opiskelijoista oli 56,6 prosenttia. Opiskelijoiden keskimääräinen ikä oli 31,8 vuotta ja 10,8 prosentilla opiskelijoista äidinkielenä oli ruotsi.

17 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 14 (36) Point Collegen koulutuksia ovat ( Liiketalouden perustutkinto (suomen-, ruotsin- ja englanninkiel.) Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisala Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala Vanhustyön osaamisala Oppilaitoksen toimipisteet ja toimipisteiden välinen etäisyys Opistonkujan toimipisteestä ovat: Opistonkuja 1, Point Mannerheiminkatu 20, WSOYTALO (1,7 km) Läntinen Aleksanterinkatu 1. DigiPoint (1 km) Point Collegessa opiskelee yhteensä Poin Collegella on yhteensä 14 näyttötutkinnon järjestämissopimusta (10 suomen- ja 4 ruotsikielistä).

18 Sarja Tarkast. joukossa oleva opisk. määrä 2011 Vaikuttavuusmittari (90 %) Opettajien kelpoisuusmittari (muodoll. kelpoisten opettajien %-osuus) (7 %) Hlöstön kehitt. mittari (%- osuus hlöstömenoista) (3 %) Tulosindeksi FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 15 (36) 3 OPPILAITOSTEN TULOKSELLISUUDEN ARVIOINTI Opetus- ja kulttuuriministeriö maksaa koulutuksen järjestäjälle ns. tuloksellisuusrahoitusta. Sen osuus on 3 prosenttia perustutkintotavoitteisen koulutuksen valtionosuudesta. Myös oppilaitosmuotoisesta lisäkoulutuksesta ja oppisopimuskoulutuksesta maksetaan tuloksellisuusrahoitusta. Tuloksellisuusrahoitusta on moitittu siitä, että se perustuu useita vuosia sitten vallinneeseen tilanteeseen. Mittarit kertovat tuloksellisuuden tilan yleisellä tasolla, joten koulutuksen järjestäjien tulee suunnitella omat mittarit, joilla arvioidaan talous- ja toimintasuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden toteutumista. Tuloksellisuusrahoitus muodostuu kolmesta osasta: vaikuttavuus (90%), opettajien kelpoisuus (7%) ja henkilöstön kehittäminen (3%). Vaikuttavuusmittarin laskennassa vuodelle 2017 tarvittavat opiskelijatiedot poimitaan Tilastokeskuksen henkilöpohjaisesta opiskelija-aineistosta, joten tuloksellisuusrahoitus kertoo ajanjakson tuloksen. Perusjoukko sisältää opetussuunnitelmaperusteisen ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat tilastointipäivän mukaisena sekä oppisopimusmuotoisen ja näyttötutkintoon valmistavan ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat kalenterivuodelta Koulutuksen järjestäjä Oy Porvoo Internat.College Ab A ,765 0,331 0, Sk. för yrk.utbild.i Ö-Nyland A ,209-0,357-0, Sv.framtidssk.i Hforsreg. Ab A ,647-0,875-0, Itä-Uudenmaan koul.kuntayhtymä A ,953-0,935-0, KUVA 12. Itä-Uudenmaan koulutuksen järjestäjien tuloksellisuus vuonna 2017 ( 3.1 Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän tuloksellisuus Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän tuloksellisuutta arvioidaan suurten monialaistenoppilaitosten sarjassa (A1). Tulosrahoitus vuonna 2017 on negatiivinen. Käytännössä kuntayhtymä menettää koko 3 prosenttia rahoituksesta eli yhteensä euroa. Tulosindeksi on mittarin kaikilla osa-alueilla huomatta-

19 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 16 (36) vasti heikompi kuin useimmilla koulutuksen järjestäjillä koko Uudenmaan alueella. Tuloksellisuuden merkitystä ei tule väheksyä, koska ammatillisen koulutuksen reformin yhteydessä ehdotetussa rahoituslain uudistuksessa, tulosrahoituksen osuutta ehdotetaan nostettavaksi huomattavasti. Kuvassa 13 näkyy, että Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä on saanut tuloksellisuusrahoitusta vuosina , vaikka nettosumma on ollut negatiivinen. Vuosina 2016 ja 2017 koko kolmen prosentin (> ) osuus on menetetty Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Netto 930 Tulosindeksi KUVA 13. Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän tulosindeksi ja tuloksellisuusrahoitus Mittariston taustatietojen perusteella näyttää siltä, että Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän heikko menestys johtuu koulutuksen läpäisseiden huonosta työllistymisestä. Asia antaa aihetta pohtia, ovatko kaikki koulutukset toimintaalueen työvoimatarpeen kannalta tarpeellisia. 3.2 Point Collegen tuloksellisuus Point Collegen toimintaa arvioidaan A2-sarjassa, muut monialaiset oppilaitokset. Tulosindeksin 2017 perusteella oppilaitos on saanut euroa tuloksellisuusrahaa. Koulutusalojen työllistymisnäkymillä ja jatkokoulutusmahdollisuuksilla on iso merkitys tuloksellisuuteen. Korkea pistemäärä osoittaa, että opiskelijat valmistuvat ajallaan ja pääsevät jatko-opintoihin tai töihin. Se on myös merkki oppilaitoksen strategian ja toiminnanohjausjärjestelmän toimivuudesta.

20 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 17 (36) , , , , , , , ,000 Point College Netto Tulosindeksi KUVA 14. Point Collegen tulosindeksi ja tuloksellisuusrahoitus Point Collegen vahvuus näyttäsi mittariston taustatietojen perusteella olevan koulutuksen läpäisseiden opiskelijoiden hyvä työllistyminen. Kuvassa 14 tuloksellisuus näyttää laskeneen, mutta todellisuudessa Point Collegen tuloksellisuus oli omassa sarjassaan Suomen paras. Oppilaitos on saanut koko tarkastelujakson ajan tuloksellisuuteen perustuvaa rahoitusta nettona yli euroa vuodessa.

21 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 18 (36) 4 HALLINTORAKENNE JA TALOUS 4.1 Itä-uudenmaan koulutuskuntayhtymä konserni Konsernirakenne IUKKY Amisto liikelaitos Edupoli Edupoli Oy 100 % Kiinteistö Oy Edupolis 100 % Kiinteistö Oy Loviisan Amisto 100 % Porvoon Opiskelijaasunnot Oy 62 % Kuva 15. Koulutuskuntayhtymän tytäryhteisöt omistusosuuksineen Kuntayhtymän kokonaan omistamat osakeyhtiöt ovat seuraavat: Edupoli Oy on koulutuskuntayhtymän myynti- ja markkinointiyhtiö, jonka tarkoituksena on tehdä arvonlisäverollista liiketoimintaa ja muuta palvelutoimintaa. Edupoli-liikelaitoksen johtokunta päätti kokouksessaan yhtiöittää Edupoli Oy:öön markkinoilla tapahtuvan koulutuksen eli työvoimakoulutuksen, jota ei järjestetä lain nojalla. Lisäksi johtokunta päätti, että liiketoimintasiirron yhteydessä henkilöstöä ei siirretä osakeyhtiöön, vaan koulutus toteutetaan hankkimalla opetuspalvelut liikelaitos Edupolilta. Johtokunta päätti samassa kokouksessa pääomittaa Edupoli Oy:tä euron svop-rahastosijoituksella. Perusteluna pääomitukselle oli yhtiön maksuvalmiuden turvaaminen, koska yhtiön ennakoidaan budjetin mukaan tekevän nollatulosta. Kiinteistö Oy Edupolis on kuntayhtymän kokonaan omistama kiinteistöyhtiö, jonka tehtävänä on omistaa ja hallita liike- ja toimistorakennusta sekä tonttia osoitteessa Virnatie 5, Vantaa. Liikelaitos Edupoli on kiinteistön ainoa käyttäjä. Edupoli-liikelaitos pääomitti yhtiötä vuonna euron svop-rahastosijoituksella maksuvalmiuden vahvistamiseksi. Kiinteistö Oy Loviisan Amisto on keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö, joka omistaa Loviisassa sijaitsevan Amiston toimipaikan. Amiston toiminnan lisäksi kiinteistössä on vuokralla Loviisan kaupungin keskuskeittiö.

22 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 19 (36) Kuntayhtymällä on omistusosuus Porvoon Opiskelija-asunnot Oy:ssä sekä vähemmistöosuus Askolan Kaukolämpö Oy:ssä 1/3 omistusosuudella Talous Alla olevaan taulukkoon on koottu kuntayhtymän (ilman tytäryhteisöjä) tuloslaskelma vuosilta 2014 ja 2015, tilinpäätösarvio vuodelta 2016 (vahvistamaton) sekä talousarvio ja suunnitelmavuodet. Tuloslaskelma 1000 TP 2014 TP 2015 Tpa 2016 TA 2017 TS 2018 TS 2019 Toimintatuotot Toimintakulut yht Henkilöstö Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset (mm. opintosos) Muut toimintakulut Toimintakate Rahoitustuotot ja -kulut Vuosikate Poistot ja arvonalentumiset Tilikauden tulos Poistoeron muutos Rahastojen muutos Tilikauden yli/alijäämä Kuva 16. Kuntayhtymäemon tuloslaskelma sisältäen liikelaitoksen Kuntayhtymän toimintatuotot ovat olleet laskussa kolmen toteutumavuoden ajan. Huomio kiinnittyy talousarvioon 2017, jonka mukaan toimintatuotot laskisivat vuoteen 2016 verrattuna 5,4 miljoonalla eurolla eli 16,7 %. Toimintatuottojen ja kulujen pieneneminen johtuu pääosin markkinaehtoisen työvoimakoulutuksen yhtiöittämisestä Edupoli Oy:n hoidettavaksi.

23 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 20 (36) Edupoli Oy:n budjetti vuodelle 2016 ilmenee seuraavasta taulukosta: Edupoli Oy liikevaihto ja tulostavoitteet TP TA TA TS 2018 TS 2019 Liikevaihto Aineet ja tarvikkeet Palvelut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Kulut yht Liiketulos/tilikauden tulos Liiketulos % liikevaihdosta -2,6 % 0,0 % 0,2 % 0,2 % 0,2 % Kuva 17. Edupolin liikevaihto ja tulostavoitteet Edupoli Oy:lle tehdyn budjetin 2017 mukaan liikevaihtotavoite on 4.9 milj. euroa, tulostavoitteeksi on asetettu ainoastaan euroa. Yhtiölle on budjetoitu henkilöstökuluja lähes 3 miljoonaa euroa, vaikka toisaalta liikelaitoksen johtokunta on päättänyt, että yhtiöön ei siirretä henkilöstöä. Edupoli-liikelaitoksen talousarviosta on havaittavissa vastaava ristiriita päätöksenteon ja talousarviolukujen kanssa.

24 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 21 (36) IUKKY emo (sis. liikelaitoksen) TP 2014 TP 2015 Tpa 2016 TA 2017 TS 2018 TS 2019 Henkilöstö Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Muut toimintakulut Rahoitustuotot ja -kulut Toimintatuotot Poistot ja arvonalentumiset Kuva 18. Kuntayhtymäemon kustannusten jakautuminen. Kuntayhtymäemon tase (ilman tytäryhteisöjä) sisältää Amiston, liikelaitos Edupolin ja konsernihallinnon omaisuus- ja pääomaerät.

25 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 22 (36) Tase 1000 TP 2014 TP 2015 Tpa 2016 VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat oikeudet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Vaihtuvat vastaavat Lyhytaikaiset saamiset Rahat ja pankkisaamiset VASTATTAVAA Oma pääoma Peruspääoma Muut omat rahastot Ed.tilik. yli/alijäämä Tilikauden yli/alijäämä Toimeksiantojen pääomat 8 2 Vieras pääoma Korollinen vieras pääoma Muu vieras pääoma Taseen loppusumma Kuva 19. Kuntayhtymäemon tase Pysyvät vastaavat muodostuvat pääosin maa-alueista, rakennuksista, koneista ja kalustosta sekä sijoituksista tytäryhtiöosakkeisiin. Pysyvät vastaavat ovat määrältään noin 30 milj. euroa. Vaihtuvat vastaavat ovat olleet laskussa johtuen kassavarojen vähenemisestä. Oma pääoma ylitti vuonna milj. euron määrän. Huomio kiinnittyy vuoden 2015 tilinpäätöksessä tehtyyn Muiden omien rahastojen purkuun, jolla tasapainotettiin taseen kertyneitä alijäämiä 3,6 milj. eurolla. Vierasta pääomaa kuntayhtymällä oli yhteensä 13,8 milj. euroa, josta korollista 8,7 milj. euroa. Seuraavassa kuvassa on esitetty kuntayhtymän taseen alijäämä:

26 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 23 (36) Kuva 20. Kuntayhtymän taseen yli/alijäämä 1000 Taseen alijäämä oli tarkastelujakson alussa vuonna ,9 milj. euroa. Tilinpäätöksessä 2015 taseessa purettiin Oman pääoman Muuta rahastoa, minkä seurauksena taseen jäämä parani -0,3 miljoonaan euroon, vaikka kyseisen tilikauden tulos oli tappiollinen. Jos rahastoa ei olisi purettu, tase olisi heikoimmillaan vuonna ,3 milj. euroa alijäämäinen. Ylijäämäinen tulos 2016 sekä talousarvio ja suunnitelmavuodet nostaisivat taseen jäämän 1,5 milj. euroon vuonna Jos rahastoa ei olisi purettu, tase olisi mainittuna vuonna edelleen alijäämäinen -2,4 milj. eurolla. Talouden tasapaino IUKKY 1000e TP 2014 TP 2015 Tpa 2016 TA 2017 TS 2018 TS 2019 Vuosikate Poistot Investoinnit Kuva 21. Talouden tasapaino Pitkällä tähtäimellä kuntayhtymän talous on tasapainossa, kun vuosikate, poistot ja investoinnit ovat saman suuruiset. Vuosikate ei ole kattanut investointeja vuonna 2014, jolloin investointitaso oli selvästi muita tarkasteluvuosia suurempi.

27 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 24 (36) Vuosikate ei ole kattanut poistoja eikä investointeja vuonna Tilinpäätöksessä 2016 vuosikate kehittyi suotuisasti, jolloin vuosikate oli kattava. Talousarvio- ja suunnitelmavuosina ennakoidaan vuosikatteen ylittävän poistojen ja investointien määrän. Tuloslaskelma TP2015 IUKKY emo Tytäryhteisöt Amisto + konsernihallinto Edupoli-liikelaitos Edupoli Oy Koy Edupolis Koy Loviisan Amisto Toimintatuotot/liikevaihto Toimintakulut yht Henkilöstö Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset (mm. opintosos) -3 Muut toimintakulut Toimintakate Rahoitustuotot ja -kulut Vuosikate Poistot ja arvonalentumiset Tilikauden tulos Kuva 22. Tuloslaskelma Yllä on tarkasteltu toimintavuoden 2015 tuloslaskelmaa sekä emon että kokonaan omistettujen tytäryhtiöiden näkökulmasta. Kuntayhtymä on jaettu liikelaitoksen ja muun kuntayhtymän lukuihin. Yksiköiden keskinäisiä liiketoimia ei ole eliminoitu. Huomio kiinnittyy Amiston ja konsernihallinnon heikkoon vuosikatteeseen ja voimakkaasti alijäämäiseen tulokseen. Edupoli liikelaitos sen sijaan oli ylijäämäinen, mikä osaltaan kattoi muun toiminnan alijäämää. Edupoli Oy:n tilinpäätös oli tappiollinen, samoin Koy Edupoliksen. Alla olevassa taulukossa on esitetty eräitä taseen eriä: Pysyvät vastaavat, oma pääoma sekä vieras pääoma.

28 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 25 (36) Taseen eriä TP IUKKY emo Amisto + konsernihallinto Edupoli-liikelaitos Edupoli Oy Tytäryhteisöt Koy Edupolis Koy Loviisan Amisto VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat oikeudet 1 51 Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VASTATTAVAA Oma pääoma Vieras pääoma Korollinen vieras pääoma Muu vieras pääoma Kuva 23. Taseen erät tilinpäätöksessä Amiston ja konsernihallinnon sekä Edupoli-liikelaitoksen väliset toiminnan kannattavuuden erot ovat huomattavat. Seuraavissa kuvissa on havainnollistettu tuottojen ja toimintakulujen jakaumaa: Kuva 24. Tuotot ja toimintakulut Tuotoista 60 % ja toimintakuluista 59 % kohdentui Edupoli-liikelaitokseen. Amistolla ja konsernihallinnolla vastaavat osuudet olivat 39 % ja 40 %. Edupoli Oy:n osuus oli vuotta 2015 koskevassa tarkastelussa vielä vähäinen.

29 1 000 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 26 (36) Amisto + konserni -hallinto Ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkaus vuonna 2017 kohdentuu voimakkaasti nimenomaan Amiston rahoitukseen, mikä heikentää sen rahoitusasemaa huomattavasti. Edupoliliikelaitos Edupoli Oy Koy Edupolis Koy Loviisan Amisto Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Korollinen vieras pääoma Kuva 25. Taseen erät. Taseen eristä Amistolle ja konsernihallinnolle kohdistuu huomattava osuus. Amiston taserakenne on huomattavan raskas: herää kysymys tilatehokkuudesta, olisiko mahdollista käyttää Edupolin toiminnassa samoja tiloja? Saavutetaanko Amiston ja Edupolin toiminnassa mitään synergiaetuja tai skaalaetuja vai ovatko ne kaksi saman omistajan tosiasiallisesti erillistä oppilaitosta? Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä konsernin taloudellinen asema on suhteellisen vakaa. Taseen alijäämät on katettu purkamalla rahastoa. Toisaalta kuntayhtymän taloudellista asemaa on vakauttanut omistajakuntien maksamat osuudet pitkäaikaisten lainojen lyhennyksiin ja korkoihin. Kuntayhtymän sisällä taloudellinen asema vaihtelee voimakkaasti: Edupoli liikelaitos on tuottanut ylijäämää ja toisaalta Amisto ml. konsernihallinnon on ollut voimakkaan alijäämäinen.

30 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 27 (36) 4.2 Oy Porvoo International College Oy Point Collegen tulos on kehittynyt seuraavasti: Tuloslaskelma 1000 TP 2014 TP 2015 TP 2016 Tuotot yht Liikevaihto Liiketoiminnan muut tuotot Kulut yht Henkilöstö Materiaalit ja palvelut Liiketoiminnan muut kulut Käyttökate Suunn. muk. poistot Liiketulos Rahoitustuotot ja -kulut Tilikauden tulos Kuva 26. Point Collegen tulos. Yhtiön toiminta on ollut tarkasteluvuosina kannattavaa, toki tilikauden tulos on ollut suhteellisen pieni ja aiheutui vuonna 2016 lähinnä valtionosuuden lisäyksestä. Alla esitetyssä kuvassa on havainnollistettu tuottoja, kuluja ja poistoja: Jakauma TP 2014 TP 2015 TP 2016 Henkilöstö Materiaalit ja palvelut Liiketoiminnan muut kulut Suunn. muk. poistot Tuotot yht. KUVA 27. Tuotot, kulut ja poistot.

31 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 28 (36) Henkilöstökulujen määrä on pysynyt suhteellisen tasaisena, materiaaleissa ja palveluissa havaitaan pientä vaihtelua, samoin liiketoiminnan muissa kuluissa. Poistojen määrä kasvoi vuonna Yhtiön liikevaihdon jakauma vuonna 2016 oli seuraava: Liikevaihdon jakauma 1000 TP 2016 % Valtionosuudet ,2 % Valtionavustukset 138 2,3 % Myynti toiselle koul. järj. 23 0,4 % Työtoiminnan myynti 21 0,3 % Osallistumismaksut VOSkoul. 65 1,1 % KV-toiminnan tuotot 29 0,5 % Muu liikevaihto 13 0,2 % Liikevaihdon jakauma Valtionosuudet Myynti toiselle koul. järj. Osallistumismaksut VOS-koul. Muu liikevaihto Valtionavustukset Työtoiminnan myynti KV-toiminnan tuotot KUVA 29. Oy Porvoon International College AB:n liikevaihdon jakauma vuonna Yhtiön liikevaihto muodostuu lähes kokonaan valtionosuudesta ja avustuksesta. Muiden tulolähteiden osuus on noin 2,5 % liikevaihdosta.

32 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 29 (36) Tase 1000 TP 2014 TP 2015 TP 2016 VASTAAVAA Pysyvät vastaavat Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Vaihtuvat vastaavat Lyhytaikaiset saamiset Rahat ja pankkisaamiset VASTATTAVAA Oma pääoma Osakepääoma Vararahasto Ed. tilik. voitto/tappio Tilikauden tulos Vieras pääoma Korollinen vieras pääoma Muu vieras pääoma Taseen loppusumma Kuva 30. Point Collegen tase. Point Collegen taseen vastaavissa suurimman erän muodostaa Sijoitukset lähes 2,4 milj. euroa. Sijoituksista valtaosa muodostuu oppilaitoskiinteistön myynnistä saadusta kauppahinnasta. Point Collegen on käytännössä velaton, koska vieras pääoma muodostuu lyhytaikaisista, käyttöpääomaan kuuluvista eristä. Point Collegen taloudellinen asema on tällä hetkellä vakaa. Yhtiö on vakavarainen. Myös maksuvalmius on erinomaisella tasolla, mitä osaltaan on vahvistanut saatu kauppahinta. Koulutustoiminta on ollut viime vuosina ylijäämäistä. Tuotot kertyvät lähes kokonaisuudessaan valtionosuudesta, mikä sisältää myös riskin. Viime vuosina Point College on saanut sekä harkinnanvaraista että ylimääräistä valtionosuutta. Mainitut valtionosuudet ovat suoraan vahvistaneet osakeyhtiön tulosta ja omaa pääomaa.

33 2015=100 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 30 (36) 5 LIITTEET 5.1 Väestöennusteet ja palvelutarpeen kehittyminen Ennustettu väestökehitys : +5% Koko väestö 115 IUKKY jäsenkunnat Uusimaa Koko maa Tilastokeskus, väestöennuste 2015 IUKKY jäsenkunnat Uusimaa Koko maa Asukkaita = Asukkaita = Asukkaita =

34 2015=100 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 31 (36) 190 IUKKY jäsenkunnat Tilastokeskus, väestöennuste vuotiaat vuotiaat Työikäiset (17-64 v) vuotiaat Vanhusväestö* Väestö alle 1 -vuotiaat vuotiaat vuotiaat Työikäiset (17-64 v) vuotiaat Vanhusväestö* Kaikki *yli 75-vuotiaat

35 2015=100 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 32 (36) Työikäisten määrä : -2% vuotiaat IUKKY jäsenkunnat Uusimaa Koko maa Tilastokeskus, väestöennuste IUKKY jäsenkunnat vuotiaat = Uusimaa vuotiaat = Koko maa vuotiaat =

36 2015=100 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 33 (36) vuotiaat Muutos : -1% IUKKY jäsenkunnat Uusimaa Koko maa Tilastokeskus, väestöennuste 2015 IUKKY jäsenkunnat Uusimaa Koko maa vuotiaat = vuotiaat = vuotiaat =

37 2015=100 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 34 (36) Nuoriso Muutos : -5% IUKKY jäsenkunnat Uusimaa Koko maa Tilastokeskus, väestöennuste 2015 IUKKY jäsenkunnat Uusimaa Koko maa vuotiaat = vuotiaat = vuotiaat =

38 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 35 (36) 5.2 Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän organisaatio

39 FCG KONSULTOINTI OY Selvitys 36 (36) 5.3 Oy Porvoo International College Ab:n organisaatio

Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt - Inveon ja Prakticum

Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt - Inveon ja Prakticum Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt - Inveon ja Prakticum Selvitys FCG KONSULTOINTI OY P31860 Selvitys Ekuri, Kankare, Kallio-Savela Sisällysluettelo 1 TOIMEKSIANTO... 1 1.1 Samkommunen

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt

Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt Itä-Uudenmaan ammatillisen koulutuksen järjestelyt Info-ja keskustelutilaisuus 16.3.2017 17.3.2017 Page 1 Toimeksianto Työ koostuu seuraavista kokonaisuuksista: Koulutuksen järjestäjien nykytila-analyysi

Lisätiedot

OMISTAJAOHJAUKSEN VAIKUTUKSIA ITÄISEN UUDENMAAN MUUTOSTILANTEESSA POINT COLLEGE

OMISTAJAOHJAUKSEN VAIKUTUKSIA ITÄISEN UUDENMAAN MUUTOSTILANTEESSA POINT COLLEGE OMISTAJAOHJAUKSEN VAIKUTUKSIA ITÄISEN UUDENMAAN MUUTOSTILANTEESSA POINT COLLEGE TAUSTA: Asukasmäärät: Porvoo 50 000 / Itäinen Uusimaa 95 000 Itäisellä Uudellamaalla toimii neljä ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2016 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Keskeiset tunnusluvut 2015 TP 2014 TP 2015 TA 2016 Tuloveroprosentti 21,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,65 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014

ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 ASIKKALAN KUNTA Tilinpäätös 2014 Historiallisen hyvä tulos Ylijäämää kertyi 5,5 miljoonaa euroa, jolloin kumulatiivista ylijäämää taseessa on noin 7,4 miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin riittävä puskuri

Lisätiedot

Liite 3 UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS. Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma

Liite 3 UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS. Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA LIIKELAITOS Talousarvio 21 ja taloussuunnitelma 21-212 Uudenkaupungin ammattiopisto Novidan johtokunta 3.9.29 TULOSLASKELMA 21-212 1 euroa 22.9.29 14:9 TP 28 Liikevaihto

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2018 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2019 Vuoden 2018 tilinpäätös Plussat: Hyvät palvelut säilyivät Talousarviossa pysyttiin, hyvää työtä toimialoilla Menojen kasvu alle

Lisätiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1.1 Tuloslaskelma, ulkoinen Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Valmistevarastojen muutos +/- Valmistus omaan käyttöön

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2017 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät Luettelot

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä

Hämeenlinnan kaupunki Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Tiivistelmä vuoden 2013 tilinpäätöksestä Asukasmäärä 31.12. 67 806 67 497 Verotuloprosentti 19,50 % 19,50 % Toimintakate -327,7 M -327,1 M Toimintakatteen kasvu 0,18 % 4,8 % Verotulot 254,3 M 237,4 M Verotulojen

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus

Mikkelin kaupungin tilinpäätös Kaupunginhallitus 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 2 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni 17,2 miljoonaa euroa. Talousarviota

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös

Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Forssan kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös Mediatiedote 8. huhtikuuta 2015 Vuoden 2014 tilinpäätös Tilinpäätös on 0,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupungin vuosikate on 5 miljoonaa euroa eli 283 euroa/asukas.

Lisätiedot

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta TULOSLASKELMA JA SEN TUNNUSLUVUT 2018 2017 2016 2015 2014 1 000 1 000 1 000 1 000 1 000 Toimintatuotot 8 062 8 451 7 781 7 800 7 318 Valmistus omaan käyttöön 60 56 47 67 96 Toimintakulut -53 586-51 555-51

Lisätiedot

Kouvolan talouden yleiset tekijät

Kouvolan talouden yleiset tekijät Tilinpäätös 2012 2 Kouvolan talouden yleiset tekijät 3 Väestökehitys Kouvolassa 2001-2020 31.12. As.lkm Muutos, lkm % 2001 91 226-324 -0,35 2002 90 861-365 -0,40 2003 90 497-364 -0,40 2004 90 227-270 -0,30

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös Mediatiedote 6. huhtikuuta 2017 Vuoden 2016 tilinpäätös ennustettua parempi ja mahdollistaa jonkin verran myös varautumista tulevaan Tilinpäätös on 0,2 miljoonaa

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri

Kankaanpään kaupunki. Tilinpäätös kaupunginkamreeri Kankaanpään kaupunki Tilinpäätös 2015 1 Tilinpäätösaineisto 1. Tilinpäätös Tasekirja Toimintakertomus Toteutumisvertailu Tilinpäätöslaskelmat Liitetiedot Eriytetyt tilinpäätökset Allekirjoitukset ja merkinnät

Lisätiedot

Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös

Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös Talouden seuranta, analysointi ja tilinpäätös Talous ja strategiaryhmä 7.1.2009 I 1 Talouden seuranta ja raportointi 7.1.2009 I 2 Tuloslaskelma Kunnassa tuloslaskelman tehtävä on osoittaa, riittääkö tuottoina

Lisätiedot

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 1000 1000 Toimintatuotot 81 901 80 382 Toimintakulut -234 338-223 246 Osuus osakkuusyht. voitosta (tappiosta) 33 7 Toimintakate -152 403-142 858 Verotulot 124

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2014 Keskeiset tunnusluvut 2014 TP2013 TP 2014 TA 2015 Tuloveroprosentti 20,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,50 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

Kaupunkikonsernin talous. Aaro Honkola

Kaupunkikonsernin talous. Aaro Honkola Kaupunkikonsernin talous Aaro Honkola Kaupunkikonsernin talous Yleisohje kunnan ja kuntayhtymän konsernitilinpäätöksen laatimisesta Tavoitteena antaa oikea ja riittävä kuva kuntakonsernin muodostamasta

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 1 Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2018 Kaupunginhallitus 1.4.2019 Kaupunginvaltuusto 17.6.2019 Merkittävimmät huomiot toteumasta Tilikauden 2018 alijäämä oli 13,3 miljoonaa euroa. Talouden tulos heikkeni

Lisätiedot

OY PORVOO INTERNATIONAL COLLEGE AB HALLITUS 27.1.2015

OY PORVOO INTERNATIONAL COLLEGE AB HALLITUS 27.1.2015 OY PORVOO INTERNATIONAL COLLEGE AB HALLITUS 27.1.2015 EHDOTUS TOISEN ASTEEN AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISMALLISTA ITÄISELLÄ UUDELLAMAALLA TIEKARTTA HYVÄÄN PÄÄTÖKSENTEKOON TOISEN ASTEEN TULEVAISUUDESTA

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2011 Talousarvion tuloslaskelmaosan toteutumisvertailu 2011 osa I Sisältää liikelaitoksen, sisältää sisäiset erät, keskinäiset sisäiset eliminoitu Alkuperäinen Talousarvio-

Lisätiedot

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat Osa I: Toimintakertomus 12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat 12.6.1. Konsernin tuloslaskelma ja sen tunnusluvut 2017 2 016 1 000 1 000 Toimintatuotot 84 053 81 643 Toimintakulut -159 229-154 656 Osuus

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1(16) Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1. KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN TILINPÄÄTÖSLASKELMAT... 2 1.1. Kunnan ja kuntayhtymän tuloslaskelma,

Lisätiedot

Ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjän taloudelliset edellytykset

Ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjän taloudelliset edellytykset LOMAKE 1. Ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjän taloudelliset edellytykset Taulukko 1. Ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen lisäkoulutuksen järjestäjän perustiedot

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus 12.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO Sitovuustason olennaiset ylitykset... 1 Yhdistelmä... 2 Pitkä- ja lyhytaikaiset lainat... 3 Verotulot... 4 Palkat

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2012 Tuloslaskelma 2012 2011, ulkoinen koko kunta osa I 2012 2011 kasvu % Toimintatuotot Myyntituotot 51 644 46 627 10,8 % Maksutuotot 8 451 8 736-3,3 % Tuet ja avustukset

Lisätiedot

TALOUSARVIO Käyttötalous yhteensä (suluissa ed.vuosi) Investoinnit (-1,1 M ) Rahoitus, netto Yli-/alijäämä

TALOUSARVIO Käyttötalous yhteensä (suluissa ed.vuosi) Investoinnit (-1,1 M ) Rahoitus, netto Yli-/alijäämä TALOUSARVIO 2019 (ulkoinen) Käyttötalous yhteensä (suluissa ed.vuosi) Menot -17 479 450 (-17,2 M ) Poistot -1 300 000 (- 1,1 M ) Tulot 18 819 900 (18,4 M ) Investoinnit -1 295 000 (-1,1 M ) Rahoitus, netto

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 Asukasluvun

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2011-31.12.2011 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA TOUKOKUU 2017 Tavoiteprosentti tasaisella kehityksellä 41,7 % Näyttö: GL30 Kokkolan kaupunki Sivu: 1 Käyttäjä : SARLEP TOTEUTUMAVERTAILU KAUPUNKI ilman liikelaitoksia

Lisätiedot

Kouvolan talouden yleiset tekijät

Kouvolan talouden yleiset tekijät Tilinpäätös 2013 1 Kouvolan talouden yleiset tekijät 2 Väestökehitys Kouvolassa 2009-2017 3 Väestöennuste ikäryhmittäin 2015-2040 Ikäryhmä Muutos-% 2015/2040 0-14 -12,3 15-65 -17,1 65-20,4-12 % - 17 %

Lisätiedot

TALOUSARVION SEURANTA

TALOUSARVION SEURANTA TALOUSARVION SEURANTA 31.8.2018 Tuloslaskelma 1.1. -31.8.2018 Tuloslaskelma ulkoinen TP 2017 1-8/2017 TA 2018 1-8/2018 TA-tot Ylitys/alitus Limingan kunta liikelaitoksin Varsinainen toiminta Toimintatuotot

Lisätiedot

TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014. Yleistä

TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014. Yleistä TIEDOTE 23.3.2015 TIEDOTE: KARKKILAN KAUPUNGIN TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2014 Yleistä Karkkilan kaupungin tilikauden tulos vuodelta 2014 on 698 379,68 euroa ylijäämäinen. Tulos on 1 379 579,68 euroa talousarviota

Lisätiedot

Toisen asteen ammatillinen koulutus Itä-Uudellamaalla. Andra stadiets yrkesutbildning i Östra Nyland

Toisen asteen ammatillinen koulutus Itä-Uudellamaalla. Andra stadiets yrkesutbildning i Östra Nyland Toisen asteen ammatillinen koulutus Itä-Uudellamaalla Andra stadiets yrkesutbildning i Östra Nyland Historiaa OKM vauhdittamiskirje - 2009 Posintra / Auros Consulting selvitys 2010 Kuntarakenneselvitys

Lisätiedot

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 TOIMINTAKERTOMUS Sivu 1 Yhtiö on Jyväskylän kaupungin tytäryhteisö ja kuuluu Jyväskylän kaupunkikonserniin sen alakonsernina. Yhtiön osakepääoma Jakautuu 864 osakkeeseen. Kaikilla

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA

RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN TOTEUTUMASTA KESÄKUU 2019 Työttömyysaste/toukokuu: 2019 6,7 % 2018 7,4 % Tavoiteprosentti tasaisella kehityksellä 50,0 % Näyttö: GL30 Kokkolan kaupunki Sivu: 1 Käyttäjä :

Lisätiedot

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY 1. Toimiala Imatran Vuokra-asunnot Oy omistaa n. 1600 vuokra-, opiskelija- ja ryhmäkotiasuntoa. Yhtiö huolehtii asuntojen ylläpidosta, peruskorjauksesta ja tarvittaessa myös uudisrakentamisesta.

Lisätiedot

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Vuosikertomus 2017 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Servican kannalta vuotta 2017 voi kuvata mielenkiintoiseksi. Lähdimme vuoden alkaessa valmistelemaan yhdessä omistajien kanssa Servican yhtiöittämistä vuoden

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS

SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2002 > Liikevaihto oli katsauskaudella 4,2 miljoonaa euroa, jossa laskua 13,7 %. > Liiketulos pysyi edellisen tilikauden vastaavan katsauskauden tasolla ja oli 0,2

Lisätiedot

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH Tilinpäätös 2009 Yleinen kehitys Kouvolan kaupungin ja koko Kymenlaaksossa näkyi maailmantalouden taantuma ja kasvun epävarmuus. Kouvolaisia oli vuoden 2009 lopussa tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 15 232 079,52 18 934 845,99 Liikennöintikorvaukset 96 887 065,70 91 199 717,21 Infrakorvaukset 76 680 586,12

Lisätiedot

Ammatillinen perustutkintokoulutus

Ammatillinen perustutkintokoulutus Hallitus 80 16.12.2011 Luksian tuloksellisuusrahoitus 2012 KYH 80 Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuus otettiin ensimmäisen kerran osaksi yksikköhinnan määräytymisperustetta vuoden 2006 rahoituksessa.

Lisätiedot

TULOSLASKELMA

TULOSLASKELMA TULOSLASKELMA 1000 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 18 935 12 470 Liikennöintikorvaukset 91 200 81 885 Infrakorvaukset 67 110 65 482 Muut myyntitulot 3 392 656 180 637 160 493

Lisätiedot

Toivakan vesihuollon yhtiöittäminen taloudellinen mallinnus

Toivakan vesihuollon yhtiöittäminen taloudellinen mallinnus Toivakan vesihuollon yhtiöittäminen taloudellinen mallinnus 2.10.2015 2.10.2015 Page 1 Oman vesihuollon yhtiöittäminen 2.10.2015 Page 2 Taustatiedot Vesihuollon tuloslaskelma TP 2014 ja TA 2015, tase TP

Lisätiedot

KOTKA-KONSERNI TILINPÄÄTÖS 2017

KOTKA-KONSERNI TILINPÄÄTÖS 2017 ESITYKSEN SISÄLTÖ Kotka-konsernin suunta on oikea s.3 Mitä kriisikuntakriteereillä tarkoitetaan? s.4 Kaupungin liikkumavara ja tasapaino s.5-6 Kaupunki tunnuslukujen näkökulmasta s.7-9 Konsernissa laaja-alaista

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014 TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan Energia Oy Vuosikertomus 2014 Konserni Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2014 1.1. 31.12.2013 LIIKEVAIHTO 128 967 121 379 Valmistus omaan käyttöön 4 869 4 273 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 Liikevaihto 33 202 242,72 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

Rahan yksikkö: tuhatta euroa TP 2016 TA 2017 Kehys Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys

Rahan yksikkö: tuhatta euroa TP 2016 TA 2017 Kehys Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys Rahan yksikkö: tuhatta euroa 1 000 TP 2016 TA 2017 Kehys 2018 2019 2020 2021 2022 Tuloslaskelma TP 2016 TA 2017 Kehys 2018 2019 2020 2021 2022 TOIMINTATUOTOT 72 115 84 291 80 261 63 621 63 535 63 453 63

Lisätiedot

SOPIMUS ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA

SOPIMUS ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA LUONNOS 1 (6) SOPIMUS ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PURKAMISESTA 1 OSAPUOLET Tämä sopimus ( Sopimus ) Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän (y-tunnus: 0210838-1, Kuntayhtymä ) purkamisesta on tehty seuraavien

Lisätiedot

Tilinpäätös 2010. 14.4.2011 Jukka Varonen

Tilinpäätös 2010. 14.4.2011 Jukka Varonen Tilinpäätös 2010 14.4.2011 Jukka Varonen Yleinen kehitys Valkeakosken asukasluvun kasvu voimistui: valkeakoskelaisia oli vuoden lopussa 20 844 eli 213 asukasta enemmän kuin vuotta aikaisemmin Työttömyysaste

Lisätiedot

Vakinaiset palvelussuhteet

Vakinaiset palvelussuhteet Konsernitilinpäätös ja sen tunnusluvut Kaupungin henkilöstömäärä käsitellään henkilöstökertomuksessa. Keskeisten konserniyhteisöjen henkilöstöpanoskuvaus on alla. Vakinaiset palvelussuhteet Tehty työpanos,

Lisätiedot

VAKKA-SUOMEN VESI LIIKELAITOS. Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017

VAKKA-SUOMEN VESI LIIKELAITOS. Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 VAKKA-SUOMEN VESI LIIKELAITOS Talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta 2.10.2014 1 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 2015-2017... 2 Myyntituotot 2015-2017... 3 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma Kunnanhallitus

Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma Kunnanhallitus Talousarvio 2014 ja taloussuunnitelma 2015 2016 Kunnanhallitus 11.11. 12.11.2013 Vuosikate, poistot ja nettoinvestoinnit 2006 2016 (1000 euroa) 12 000 10 000 8 000 6 000 4 000 2 000 0-2 000-4 000 2006

Lisätiedot

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 )

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) VUOSIKERTOMUS 2018 TULOSTIEDOT KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 01.01.-31.12.2018 01.01.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 129 238 121 109 Valmistus omaan käyttöön 0 14 Liiketoiminnan muut tuotot 989 993 Materiaalit

Lisätiedot

Parhaat oppimistulokset tehdään yhdessä. Päijät-Hämeen koulutuskonserni Koulutuskeskus Salpaus Lahden ammattikorkeakoulu Tuoterengas

Parhaat oppimistulokset tehdään yhdessä. Päijät-Hämeen koulutuskonserni Koulutuskeskus Salpaus Lahden ammattikorkeakoulu Tuoterengas Parhaat oppimistulokset tehdään yhdessä Päijät-Hämeen koulutuskonserni Koulutuskeskus Salpaus Lahden ammattikorkeakoulu Tuoterengas 12.2.2013 Päijät-Hämeen koulutuskonserni Päijät-Hämeen koulutuskonserni

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2015 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2015 1.1. 31.12.2014 LIIKEVAIHTO 124 532 128 967 Valmistus omaan käyttöön 4 647 4 869 Liiketoiminnan

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP TALOUSARVION 2014 TOTEUTUMINEN AJALTA Tilikauden 1-5/2013 jaksotettu tulos on 3.367 euroa positiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten jälkeen

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 VUOSIKERTOMUS 2017 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2017 1.1. 31.12.2016 LIIKEVAIHTO 121 109 124 180 Valmistus omaan käyttöön 14 673

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 VUOSIKERTOMUS 2016 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2016 1.1. 31.12.2015 LIIKEVAIHTO 124 180 124 532 Valmistus omaan käyttöön 673 4 647

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 2013 TULOSLASKELMA 2013 2012 Liikevaihto 3 960 771 3 660 966 Valmistus omaan käyttöön 1 111 378 147 160 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -104 230-104 683 Palvelujen ostot

Lisätiedot

KYSin talous 2017 ja 2018 sekä kertaluonteiset erät

KYSin talous 2017 ja 2018 sekä kertaluonteiset erät KYSin talous 2017 ja 2018 sekä kertaluonteiset erät Kari Janhonen, 14.03.2018 5.4.2018 1 Tilinpäätös 2017 5.4.2018 2 5.4.2018 3 Sitovat tavoitteet Valtuusto muutokset talousarvioon 22.5.2017, 10 (suun

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta

NASTOLAN KUNTA TILINPÄÄTÖS Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta TILINPÄÄTÖS 2015 Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta 14.3.2016 TOIMINTAYMPÄRISTÖ 2015 VÄESTÖ ASUKASLUKU ennakkotieto 14 829-76 (2014) NASTOLASSA ASUVA TYÖVOIMA 7 187-52 (2014) TYÖLLISYYS TYÖTTÖMYYSASTE keskiarvo

Lisätiedot

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2019 TALOSARVION JA VUOSIEN 2020-2021 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET 1. Yleiset laadintaperusteet SAVUKOSKEN KUNTA Kunnan talousarvio ja taloussuunnitelma laaditaan suunnittelukaudelle 2019-2021.

Lisätiedot

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 5.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet Ammatillinen peruskoulutus on ammatilliseen perustutkintoon johtavaa koulutusta ja ammatilliseen peruskoulutukseen

Lisätiedot

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase Tuloslaskelma ja tase 30.6.2018 BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-30.6.2018 1.1.-30.6.2017 1.1.-31.12.2017 Liiketoiminnan muut tuotot * 2 237 121,94 13 879,38 20 466,26 Materiaalit

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN UUSI RAHOITUSJÄRJESTELMÄ OPETUSHALLITUKSEN NÄKÖKULMASTA

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN UUSI RAHOITUSJÄRJESTELMÄ OPETUSHALLITUKSEN NÄKÖKULMASTA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN UUSI RAHOITUSJÄRJESTELMÄ OPETUSHALLITUKSEN NÄKÖKULMASTA Amkesu Antti Markkanen Opetushallitus Rahoitus-yksikkö - Rahoitustaso ja sen muutokset - Uudet rahoitusperusteet - Kehittämishaasteita/keskustelun

Lisätiedot

HE 62/2014 vp. sekä tutkintotilaisuuksiin. Esitys liittyy valtion vuoden 2014 ensimmäiseen

HE 62/2014 vp. sekä tutkintotilaisuuksiin. Esitys liittyy valtion vuoden 2014 ensimmäiseen HE 62/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

RISKIENHALLINTAPÄIVÄ HELSINKI

RISKIENHALLINTAPÄIVÄ HELSINKI RISKIENHALLINTAPÄIVÄ 4.5.2017 HELSINKI Faktaa Juvasta Pinta-ala 1 345,7 km2 Maapinta-ala 1 162,9 km2 -vesistöjä 182,8 km2 (13,5%) Väkiluku (31.12.2016) 6 424 henk. Väestöntiheys 5,7 as/km2 Työttömyysaste

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2017 KONSERNIN KESKEISET AVAINLUVUT (tilintarkastetut) Privanet Group -konserni 1-12/2017 1-12/2016 Muutos 7-12/2017 7-12/2016 Muutos 12kk 12kk 6 kk

Lisätiedot

TULOSLASKELMAN RAKENNE

TULOSLASKELMAN RAKENNE TULOSLASKELMAN RAKENNE Liiketoiminnan tuotot Toiminnan kulut Liikevoitto VÄHENNETÄÄN Liikevaihdon ansaintaan liittyvät kulut Rahoituserät Satunnaiset erät Tilinpäätösjärjestelyt Tilikauden voitto Verot

Lisätiedot

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS

5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 5. AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 5.1. Rahoitettava toiminta ja rahoituksen yleiset perusteet Ammatillinen peruskoulutus on ammatilliseen perustutkintoon johtavaa koulutusta ja ammatilliseen peruskoulutukseen

Lisätiedot

Tilinpäätös Tilinpäätös 2010 Laskenta

Tilinpäätös Tilinpäätös 2010 Laskenta Tilinpäätös 2010 Yleinen kehitys Kouvolalaisia oli vuoden 2010 lopussa Väestörekisterikeskusken ennakkotiedon mukaan 88 089, asukasmäärä laski 85 henkilöllä. 0-18 vuotiaiden osuus väestöstä oli 19,7 prosenttia,

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014

Vesihuoltolaitoksen tilinpäätös 2014 5. Eriytetyt tilinpäätökset 5.1. Laskennallisesti eriytetyn vesihuoltolaitoksen tilinpäätöslaskelmat Leppävirran kunnan vesihuoltolaitoksen kirjanpito on eriytetty laskennallisesti. Liitteenä vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi

Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi Hakukirje Yksi kirje, jolla haetaan lukiokoulutuksen järjestämislupaa ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupaa

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2015-31.12.2015 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015

Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015 Julkaistu: 2015-09-10 14:10:49 CEST Yhtiötiedote Tilinpäätöstiedote 1.7.2014-30.6.2015 TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.7.2014 30.6.2015 (tilintarkastamaton) Keskeiset tilinpäätös tunnusluvut (t ): Liikevaihto 2 329

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 Tuloslaskelma Liitetieto 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 (EUR) Liikevaihto

Lisätiedot

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3.

TP Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä. Alavieskan kunta 3.3. TP 2016 Väestö Työttömyys Tuloslaskelma Rahoituslaskelma Tase Aikasarjat: vuosikate, lainat, yli-/alijäämä Alavieskan kunta 3.3.2017 JY Päivitetty 10.3.2017 ja 13.3.2017 Päivitetty 27.3.2017 ja 19.5.2017

Lisätiedot

Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi

Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi Järjestämislupahakemukset ja vapaan sivistystyön taloudellisten edellytysten arviointi Hakukirje Yksi kirje, jolla haetaan lukiokoulutuksen järjestämislupaa ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupaa

Lisätiedot

FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS

FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS FINAVIA KONSERNI TASEKIRJA VÄLITILINPÄÄTÖS 30.9.2010 Tulos ja tase, FAS (Toteuma) Finavia konserni TULOSLASKELMA, FAS EUR 1.1.-30.9.2010 1.1.-30.9.2009 LIIKEVAIHTO 231 834 836,24 241 094 465,00 Valmiiden

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN JÄTEHUOLTO LIIKELAITOS. Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / 2011

UUDENKAUPUNGIN JÄTEHUOLTO LIIKELAITOS. Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / 2011 UUDENKAUPUNGIN JÄTEHUOLTO LIIKELAITOS Talouden ja tavoitteiden toteutuminen 1-4 / Uudenkaupungin Jätehuollon johtokunta 24.5. Tuloslaskelma 1-4/ 1-4/2010 Arvio 1-4/ Poikkeama Käytön % Toteutuma arvio Liikevaihto

Lisätiedot

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015

TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2015 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 215 TILAKESKUS-LIIKELAITOS KÄYTTÖSUUNNITELMA Käyttötalous ja rahoitus Vuoden 215 käyttösuunnitelmassa liikevaihto on 197,7 milj. euroa, talousarviossa

Lisätiedot

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Tilinpäätös Emoyhtiön tuloslaskelma Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Milj. Liite 1. 1. 31. 12. 2012 1. 1. 31. 12. 2011 Liikevaihto 1 12,5 8,9 Liiketoiminnan muut tuotot 2 4,6 3,6 Materiaalit ja palvelut 3

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin

Lisätiedot

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut

Valmennuksen tuotot. Kansainväliset tuotot. Känsainväliset kulut. Liiketoiminnan tuotot Muut varainhank. tuotot Liiketoiminnan kulut TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot Koulutuksen tuotot Valmennuksen tuotot Kilpailutuotot Nuorison tuotot Tiedotuksen tulot Julkaisujen tuotot Kansainväliset tuotot Hallinnon tuotot Muut vars. toim.

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Tilisampo Oy 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13)

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS

HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.2015 HKLjk 10.11.2015 Osavuosikatsaus 1 (9) Yhteisön nimi: HKL-Metroliikenne Ajalta: 1.1. 30.9.2015 Toimintaympäristö ja toiminta Kuluneen neljänneksen aikana

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS KATSAUSKAUSI 1.1. 30.9.2014 29.10.2014 1

OSAVUOSIKATSAUS KATSAUSKAUSI 1.1. 30.9.2014 29.10.2014 1 OSAVUOSIKATSAUS KATSAUSKAUSI 1.1. 30.9.2014 29.10.2014 1 Suomen johtava asuntovuokrausyritys Vuokra-asuntomäärä kasvoi ja Lumo laajensi asumisen palveluita Liikevaihto 1.1. 30.9.2014 miljoonaa euroa +7,5%

Lisätiedot

TA 2013 Valtuusto

TA 2013 Valtuusto TA 2013 Valtuusto 12.11.2012 26.11.2012 www.kangasala.fi 1 26.11.2012 www.kangasala.fi 2 TALOUSARVIO 2013 Muutos % ml. vesilaitos TA 2013 TA 2012/ milj. TA 2013 Kokonaismenot 220,3 5,7 ulkoiset Toimintakulut

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2016-31.12.2016 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot