Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone"

Transkriptio

1 LAPUAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 9 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika klo Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone OSALLISTUJAT Kalevi Pelanteri puheenjohtaja Päätöksentekijät Jussi Kontola varapuheenjohtaja Kari Hakomäki jäsen Sisko Nyrhilä jäsen Anneli Mäenpää jäsen Ari Kylkisalo jäsen Rauha Karvala jäsen ( , klo saakka) Poissa Markku Muilu kaupunginhallituksen edustaja Ulla Palojoki kaupunginhallituksen varaedustaja Muut osallistujat Ahti Latvala Kari Kataja-Rahko Suvi Hautamäki kaupungininsinööri, esittelijä rakennuspäällikkö kanslisti, sihteeri ALLEKIRJOITUKSET Kalevi Pelanteri puheenjohtaja Suvi Hautamäki sihteeri KÄSIT ELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUS Aika, paikka , tekninen keskus Allekirjoitukset Rauha Karvala Kari Hakomäki Ari Kylkisalo ( ) ( ) PÖYTÄKIRJA YLEI- SESTI NÄHTÄVÄNÄ Aika ja paikka klo , tekninen keskus Todistaa Kanslisti Suvi Hautamäki

2 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä KOKOUSTIEDOT Aika klo Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone KÄSIT ELTÄVÄT ASIAT Asia nro 145 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 146 Pöytäkirjan tarkastus 147 Liikenneturvallisuuden alueellisen yhteistyöryhmän asettaminen Länsi-Suomen lääninhallituksen Vaasan alueellisen palveluyksikön yhteyteen 148 Poikkeamislupa / 8. Liuhtari, tila 5:26 korttelissa 838 / Lahdensuo Seppo 149 Suunnittelutarveratkaisu / Tila / Megakone Oy 150 Korttelin 510 tonttijako 151 Korttelin 1220 tonttijako 152 Keskuskoulun peruskorjaus ja laajennus v ; rakentamisen urakkalaskenta ja tarjousten käsittely 153 Keskuskoulun idealuonnossuunnitelmat / Talousarviomuutos / Suunnittelutoimikunnan toimikauden jatkaminen / Toimikunnan pöytäkirja / Suunnittelutoimikunnan esitykset / Pääpiirustukset 154 Kauppakadun saneeraus / Kauppakatu plv , Kosolankatu plv , Poutuntie plv ja Lassilantie plv (Kosolan risteys) / katusuunnitelmaehdotuksen asettaminen julkisesti nähtäville 155 Kokouksen päättäminen 156 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

3 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Tekla 145 Lapuan kaupungin hallintosäännön 3 pykälän mukaan toimielin pitää kokouksensa päättämänään aikana ja paikassa. Kokous pidetään myös milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai enemmistö toimielimen jäsenistä on tehnyt hänelle esityksen sen pitämisestä. Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kuntalain 58 :n 2 momentin mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet sen jäsenistä on läsnä. Lautakunta totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Tekla 146 Lapuan kaupungin hallintosäännön 15 :n 1 momentin mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Lautakunta valitsi pöytäkirjan tarkastajiksi Rauha Karvalan ja Kari Hakomäen.

4 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 147 Sivu 2 LIIKENNETURVALLISUUDEN ALUEELLISEN YHTEISTYÖRYHMÄN ASETTAMINEN LÄNSI-SUOMEN LÄÄNIN- HALLITUKSEN VAASAN ALUEELLISEN PALVELUYKSIKÖN YHTEYTEEN Tekla 147 Kaupungininsinööri Ahti Latvala on nimetty alueellisen yhteistyöryhmän jäseneksi Lääninhallituksen kirje LIITE 147a / Tekla Pj: Lautakunta merkitsee asian tiedokseen. Lautakunta hyväksyi esityksen.

5 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 148 Sivu 3 POIKKEAMISL UPA / 8. LIUHTARI, TILA 5:26 KORT TELISS A 838 / LAHDENSUO SEPPO Tekla 148 Valmistelu, maankäyttö- ja kiinteistöosasto: Hakemus Seppo Lahdensuo hakee poikkeamislupaa saada rakentaa omakotirakennus asemakaavassa AKR-kortteliksi ja kevyen liikenteen väyläksi osoitetulle alueelle, jolle ei ole myöskään laadittu kaavan mukaista tonttijakoa. Korttelissa 838 olevan tilan 5:26 pinta-ala on 1600 m². Hakemus LIITE 148a / Tekla Kaavamuutoshanke / Suunniteltu omakotihanke Kaupunginhallitus on ko. aluetta koskien pannut vireille asemakaavan tarkistamisen AKR-korttelialueen muuttamiseksi pientalorakentamiseen. Nykyinen asemakaavaratkaisu on todettu vanhentuneeksi jo aikaisemminkin ja sen nojalla on korttelin 838 alueelle Liuhtarintien varteen poikkeamisluvalla rakennettu omakotitalo. Korttelia 838 ja ympäröiviä alueita koskeva kaavaluonnos on ollut nähtävillä , eikä nähtävillä olo aikana ole jätetty yhtään muistutusta kaava-muutosalueen maanomistajien tai rajanaapureiden taholta. Ote asemapiirroksesta LIITE 148b / Tekla Ote nykyisestä asemakaavakartasta LIITE 148c / Tekla Ote asemakaavan muutosluonnoksen kaavakartasta ja havainnekuvasta LIITE 148d / Tekla Suunniteltu omakotirakentaminen on nähtävillä olleen kaavamuutoksen mukainen. I ½-kerroksinen asuinrakennus sijoittuu tontin takaosaan ja autotalli-/varastorakennus lähemmäksi Liuhtarintietä viereisen omakotitontin autotalli-/varastorakennuksen tasalle. Muodostettavan omakotitontin liittymä johdetaan Liuhtarintieltä ja muiden ko. alueen uusien omakotitonttien kulku järjestetään kaava-muutoksen mukaisesti Kustaa Tiitun tien puolelta. Rakennuspaikkana toimiva tilan alue voidaan muodostaa tontiksi asemakaavan muutoksen ja sen perusteella laadittavan tonttijaon tultua lainvoimaiseksi. Kaavamuutoksen mukainen tontin pinta-ala on noin 1550 m² ja rakennusoikeus noin 310 kerrosneliömetriä. Rakennushankkeessa toteutettava kerrosalamäärä jää alle 200 kr-m².

6 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 148 Sivu 4 Ote julkisivupiirroksesta LIITE 148e / Tekla Lainsäädännön lähtökohdat Maankäyttö- ja rakennuslain 58 :n mukaan rakennusta ei saa rakentaa vastoin asemakaavaa eikä asemakaava-alueelle saa sijoittaa toimintoja, jotka aiheuttavat haittaa kaavassa osoitetulle muiden alueiden käytölle. Lain 171 :n mukaan kunta voi antaa luvan poiketa lain säännöksistä. MRL 172 :n mukaan edellytyksenä on, että poikkeaminen ei tuota haittaa kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Kuuleminen Naapurit on kuultu hakijan toimesta ja kaikki ovat kirjallisesti ilmoittaneet, että heillä ei ole huomautettavaa kyseisen rakennushankkeen johdosta. Päätöksen perustelut Vuonna 1981 vahvistettu asemakaava ei ole toteutunut korttelin 838 osalta, jolta pohjalta voidaan todeta sen olevan vanhentunut maankäytön nykytarpeisiin nähden. Hakemuksen mukainen rakentaminen on laadittavana olevan asemakaavamuutoksen mukainen, josta ei ole luonnosvaiheen nähtävillä olon aikana tullut muistutuksia kaavamuutosalueen maanomistajilta eikä rajanaapureilta. Rakennushankkeen voidaan katsoa myös sopeutuvan Liuhtarintienvarren rakennettuun ympäristöön. Näin ollen voidaan todeta rakennushankkeelle olevan olemassa erityisiä syitä. MKR 172 :n edellytykset poikkeamiselle ovat täten olemassa, koska suunniteltu rakennushanke on laadittavana olevan kaavamuutoksen mukainen ja täten se ei tuota haittaa kaavoituksen toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Kaupungingeodeetin esitys: Lautakunta myöntää haetun poikkeamisluvan maankäyttö- ja rakennuslain 171 :n nojalla lain 58 :n säännöksestä. K-ins: Lautakunta hyväksyy kaupungingeodeetin esityksen. Lautakunta hyväksyi esityksen.

7 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 149 Sivu 5 SUUNNITTELUTARVERATKAISU / TILA / MEGAKONE OY Tekla 149 Valmistelu, maankäyttö- ja kiinteistöosasto: Hakemus Megakone Oy hakee lupaa rakentaa teollisuushalli Hellanmaassa sijaitsevan Tehdaslakia -nimisen tilan RN:o 15:511 alueelle, jolla ei ole voimassa asema- eikä yleiskaavaa. Rakennuspaikka sijaitsee alueella, joka on katsottava suunnittelutarvealueeksi. Hakemus LIITE 149a / Tekla Rakennushanke ja liitekartat Rakennuspaikka sijaitsee Veljekset Ala-Talkkari Oy:n tehdasalueen vieressä, johon metalliteollisuuden kokonaisuuteen ko. uusi rakennushanke tuotannollisesti liittyy. Suunnitellun tehdashallin koko on 1730 kerrosneliömetriä ja hallin vapaa korkeus 7,2 m. Rakennettavan tehdashallin korkeus on sama kuin Veljekset Ala-Talkkarin uusimman teollisuushallin, joka on rakennettu Länsi-Suomen ympäristökeskuksen myöntämän poikkeusluvan pohjalta. Nyt toteutettavan tehdashallin rakennuspaikka on pinta-alaltaan neliömetriä ja se on kunnallisen vesijohdon piirissä sekä rakennus-paikalle johtaa juuri rakennettu yksityistie. Viemäröinti hoidetaan alkuvaiheessa kiinteistökohtaisesti. Lapuan läntisille kyläalueille on suunnitteilla kunnallinen siirtoviemäri yhdessä Ylihärmän kunnan kanssa, jonka toteutuessa ko. rakennuspaikkakin voidaan liittää yleiseen viemäriverkkoon. Sijaintikartta LIITE 149b / Tekla Ote asemapiirroksesta LIITE 149c / Tekla Lainsäädännön lähtökohdat Rakentaminen suunnittelutarvealueelle edellyttää MRL 137 :n mukaan, että: - se ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle - ei aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä ja - on maisemallisesti sopivaa eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriarvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista.

8 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 149 Sivu 6 Kuuleminen Rakennuspaikan naapurikiinteistöjen omistajat ovat antaneet hankkeelle kirjalliset suostumuksensa. Päätöksen perustelut Suunniteltu rakennushanke liittyy olemassa olevaan teollisuusalueeseen sekä toiminnallisesti että rakennuskannan osalta ja näin ollen voidaan katsoa, että se ei tuota haittaa vastaiselle kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle eikä aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä. Rakennushanke noudattaa mittasuhteiltaan ympäröivää teollisuusrakennuskantaa ja sijoittuu kyläraitilta katsottuna olemassa olevien teollisuushallien taakse samaan rakennusryhmään, joten voidaan katsoa, että se sopeutuu olemassa olevaan ympäristöön ja maisemaan. Kaupungingeodeetin esitys: Lautakunta toteaa, että edellä mainitut MRL 137 :ssä todetut edellytykset rakentamiselle ovat olemassa, jolta pohjalta lautakunta päättää tehdä ko. rakennushanketta koskevan myönteisen suunnittelutarveratkaisun. K-ins: Lautakunta hyväksyy kaupungingeodeetin esityksen. Lautakunta hyväksyi esityksen.

9 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 150 Sivu 7 KORTTELIN 510 TONTTIJAKO Tekla 150 Valmistelu, maankäyttö- ja kiinteistöosasto: Maankäyttö- ja kiinteistöosastolla on laadittu MRA 8 luvun mukaisesti tonttijakoehdotus 5. Kiviristin kaupunginosan kortteliin 510 koskien tonttia 1 sekä Kirkonkylän kylään kuuluvaa määräalaa M602 Ritavainio. Tonttijakoehdotus LIITE 150a / Tekla Kartta sijainnista LIITE 150b / Tekla Tonttijakoalueen maanomistaja As. Oy Lahdenkatu/Peab Seicon Oy on hyväksynyt tonttijakoehdotuksen. Kaupungingeodeetin esitys: Lautakunta päättää hyväksyä korttelin 510 tonttia 1 koskevan tonttijakoehdotuksen. K-ins: Lautakunta hyväksyy kaupungingeodeetin esityksen. Lisäksi lautakunta määrää MRL:n 202 :n nojalla, että tämä päätös tulee voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman. Lautakunta hyväksyi esityksen.

10 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 151 Sivu 8 KORTTELIN 1220 TONTTIJAKO Tekla 151 Valmistelu, maankäyttö- ja kiinteistöosasto: Maankäyttö- ja kiinteistöosastolla on laadittu MRA 8 luvun mukaisesti tonttijakoehdotus 12. Saarenkankaan kaupunginosan kortteliin 1220 koskien tonttia 10 sekä Alanurmon kylään kuuluvia tiloja 1:59 Santakangas, 1:283 Siirtola, 1:297 Perämäki ja 1:298 Kangas-Ilkka. Tonttijakoehdotus LIITE 151a / Tekla Kartta sijainnista LIITE 151b / Tekla Tonttijakoalueen maanomistajat ovat antaneet hyväksymisensä tonttijakoehdotukseen. Hyväksymiset LIITE 151c / Tekla Kaupungingeodeetin esitys: Lautakunta päättää hyväksyä korttelin 1220 tonttia 10 koskevan tonttijakoehdotuksen. K-ins: Lautakunta hyväksyy kaupungingeodeetin esityksen. Lisäksi lautakunta määrää MRL:n 202 :n nojalla, että tämä päätös tulee voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman. Lautakunta hyväksyi esityksen.

11 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 152 Sivu 9 KESKUSKOULUN PERUSKORJAUS JA LAAJENNUS V ; RAKENTAMISEN URAKKALASKENTA JA TARJOUSTEN KÄSITTELY Tekla 152 Valmistelu, rakennusosasto: Tarjouspyynnöt on postitettu ja tarjoukset pyydetty jättämään klo 12 mennessä. Kohteen rakentaminen on kaavailtu ajalle ; kts. urakkaohjelman kohta 8.2. Urakkaohjelma LIITE 152a / Tekla Pöytäkirja tarjousten avaustilaisuudesta LIITE 152b / Tekla Rakennuspäällikön esitys: Edullisimmat tarjoukset ovat seuraavat alv 0%: - Rakennustekniset työt: Skanska Talonrakennus Oy, Lv-työt: Pohjanmaan Putki Oy, Iv-työt: Sähkö-Kaunisto Oy, Sähkötekniset työt: Soramon Sähkö Ky, Säätö- ja valvontalaitetyöt: Atmostech Oy, Rakennuspäällikön esitys: Lautakunta 1. Hyväksyy edellä mainitut tarjoukset. 2. Valitsee urakoitsijoiksi seuraavat yritykset, ehdolla, että kaupunginhallitus hyväksyy hankkeen pääpiirustukset ja antaa toteuttamisluvan: - Rakennustekniset työt: Skanska Talonrakennus Oy - Lv-työt: Pohjanmaan Putki Oy - Iv-työt: Sähkö-Kaunisto Oy - Sähkötekniset työt: Soramon Sähkö Ky - Säätö- ja valvontalaitetyöt: Atmostech Oy 3. Vahvistaa urakkaneuvotteluiden jälkeen annetut erillishinnat seuraavasti: - Rakennustekniset työt: LIITE 152c / Tekla - Lv-työt: LIITE 152d / Tekla - Iv-työt: LIITE 152e / Tekla - Sähkötekniset työt: LIITE 152f / Tekla

12 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 152 Sivu 10 - Säätö- ja valvontalaitetyöt: LIITE 152g / Tekla K-ins: Lautakunta hyväksyy rakennuspäällikön esityksen. Lautakunta hyväksyi esityksen. Merkitään, että asiantuntijana kokouksessa tämän pykälän käsittelyn ajan oli rakennuspäällikkö Kari Kataja-Rahko.

13 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 153 Sivu 11 KESKUSKOULUN IDEALUONNOSSUUNNITELMAT / TALOUSARVIOMUUTOS / SUUNNITTELUTO IMIKU NNAN TOIMIKAUDEN JATKAMINEN / TOIMIKUNNAN PÖYTÄKIR JA / SUUNNITTELUTOIMIKUNNAN ESITYKSET / PÄÄPIIRUSTUKSET Tekla Keskuskoulun peruskorjaus on taloussuunnitelmassa merkitty vuosille Suunnittelu tulisi tapahtua vuosien aikana. K-ins: Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle suunnittelutoimikunnan asettamista ja puheenjohtajan määräämistä seuraavasti: kaupunginhallituksen edustus sivistyslautakunnan/-keskuksen edustus 3 henkilöä perusturvakeskuksen edustus 1 henkilö teknisen keskuksen edustus 3 henkilöä puheenjohtajaksi määrätään teknisen keskuksen edustaja. Lautakunta hyväksyi esityksen. Kh Kj: Kaupunginhallitus asettaa keskuskoulun peruskorjausta valmistelevan toimikunnan teknisen lautakunnan esittämällä tavalla ja valitsee siihen kaupunginhallituksen edustajat ja puheenjohtajaksi kaupungininsinööri Ahti Latvalan. Keskukset nimeävät muut toimikunnan jäsenet esityksen mukaisesti. Toimikunnan toimikausi päättyy vuoden 2002 lopussa. Kh: Hyväksyi esityksen ja valitsi kaupunginhallituksen edustajiksi toimikuntaan Riitta Ampialan esityksestä Pekka Hellan, Markku Muilun esityksestä Ulla Palojoen ja Rainer Bergin esityksestä Kyllikki Tuomaalan. Kh Keskuskoulun suunnittelutoimikunta on toimittanut kaupunginhallitukselle kokouspöytäkirjat , , , ja Kokouksessaan Keskuskoulun suunnittelutoimikunta on esittänyt kaupunginhallitukselle euron ylitysoikeutta vuoden 2002 talousarvioon keskuskoulun idealuonnossuunnitelmien hankkimiseksi vuoden 2002 aikana. Pöytäkirja LIITE 15/Kh = LIITE 1/Kv

14 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 153 Sivu 12 Kj: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Keskuskoulun idealuonnossuunnitelmien hankkimiseksi vuoden 2002 talousarviota muutetaan seuraavasti: Keskuskoulu euroa Kh: Hyväksyi esityksen. Kv Valtuusto: Hyväksyi esityksen. Kh Keskuskoulun suunnittelutoimikunta on esittänyt, että se voisi jatkaa vielä tehtävässään. Kj: Kaupunginhallitus päättää jatkaa Keskuskoulun suunnittelutoimikunnan toimikautta vuoden 2004 loppuun saakka. Kh: Hyväksyi esityksen. Kh Suunnittelutoimikunta on lähettänyt kaupunginhallitukselle pöytäkirjan kokouksestaan LIITE 4/Kh Pöytäkirjan kohdassa 3 on todettu suunnittelun jatkotoimenpiteistä seuraavaa: Käytiin keskustelua peruskorjauksen laajuudesta koskien ullakkokerroksen ja ns. puukoulun saneerausta. Todettiin, että mikäli saneeraus ei toteudu idealuonnoksen mukaisesti täydessä laajuudessaan, opetusryhmistä on tarkoituksenmukaisinta siirtää esiopetustoiminnot Keskuskoulun tiloista Jokilaaksoon. Näin ollen puukouluun jäisi opetustilana vain yläasteen kotitalousluokka. Suunnittelutoimikunta pyytää yläasteen rehtori Lassi Järveltä tuoreen tarveselvityksen koskien puukoulun kotitalousluokkaa.

15 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 153 Sivu 13 Suunnittelutoimikunta esittää näkemyksenään kaupunginhallitukselle, että Keskuskoulun peruskorjauksen suunnittelun näkökulmasta puukoulun tiloja ei tarvita opetuskäyttöön, vaan toiminnallisesti on parempi, että tietyin sovituksin peruskorjauksessa keskitytään päärakennuksen rakennusmassaan. Koska koulu kokee jäähallin rakentamisen jälkeen piha-alueen ahtaaksi ja puutteelliseksi, on jopa suotavaa, että piha-alueelle saadaan lisätilaa. Mikäli puukoulua ei peruskorjata, siirtyvät kotitalousluokka, mikäli sille edelleen tarvetta on, ja esiopetus Jokilaakson tiloihin. Kouluterveydenhoitajan ja koulupsykologin tilat tulevat päärakennukseen. Kj: Kaupunginhallitus hyväksyy 1. Kouluterveydenhoitajan ja koulupsykologin tilat sijoitetaan Keskuskoulun päärakennukseen. 2. Muut Keskuskoulun piharakennuksessa olevat toiminnot (mm. esiopetus ja neuvola) siirretään tarvittavilta osiltaan Jokilaakson tiloihin. Kotitalousluokan tarve selvitetään. 3. Keskuskoulun piharakennus puretaan. Purkulupahakemus pannaan vireille vuoden 2004 aikana. Kh: Asian käsittely kokouksessa: Asiasta käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi Ulla Palojoen esittäneen, että asia pannaan pöydälle kunnes kunnon suunnitelmat toimintojen sijoittamiseksi uusiin tiloihin toimintojen yhteistyö huomioiden on tehty. Puheenjohtaja totesi, että tätä esitystä ei ollut kukaan kannattanut, joten se raukeaa. Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että Markku Muilu oli esittänyt kaupunginjohtajan esityksestä poiketen Ulla Palojoen kannattamana, että kohtaan 3 lisätään lause: Keskuskoulun piharakennuksessa oleville toiminnoille järjestetään yhteistyössä käyttäjien kanssa uudet tilat ennen rakennuksen purkamista. Puheenjohtaja teki äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat kaupunginjohtajan esitystä, äänestävät JAA, jos EI voittaa, on Markku Muilun esitys tullut hyväksytyksi. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin 6 JAA-ääntä (Pekka Hella, Aarno Juuti, Helena Lahtinen, Rauno Latvala, Maiju Lemettinen ja Kalevi Pelanteri) sekä 5 EI-ääntä (Markku Muilu, Kyllikki Tuomaala, Marjanne Kuntsi, Harri Paavola ja Ulla Palojoki). Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen hyväksyneen kaupunginjohtajan esityksen.

16 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 153 Sivu 14 Kh Keskuskoulun suunnittelutoimikunnan pöytäkirja LIITE 29/Kh Keskuskoulun suunnittelutoimikunnan pöytäkirja , joka sisältää kaupunginhallitukselle tehtävät esitykset: 1. Peruskorjauksen luonnossuunnitelmat hyväksyttäviksi. 2. Peruskorjauksen arvioidun kustannusraamin 4,8 milj. euroa + alv. hyväksyttäväksi. Merkitään tiedoksi, että ullakon osuus kokonaiskustannuksista on euroa + alv. Edelleen merkitään tiedoksi, että ellei ullakkoa toteuteta, tapahtuu seuraavat muutokset: - musiikkiluokan tilalle siirtyy atk-luokka - fysiikka-kemia-luokan tilalle siirtyy pienluokka - musiikkiluokalle, kuvataideluokalle, fysiikka-kemia-luokalle ja kirjastolle ei löydy tiloja lainkaan. Koulu katsoo, että ullakkotilojen mukanaolo peruskorjauksessa on välttämätön nykyaikaisen opetustyön toteuttamiseksi. 3. Merkittäväksi tiedoksi, että neuvola ja terveydenhoitajan sadan neliömetrin lisätilan rakentamisen kustannusarvio olisi edellä mainittujen lisäksi euroa + alv. Mikäli lisätila rakennetaan, vapautuu koulun käyttöön nykyisen asuntolan tiloja n. 70 m Koulun kustannusarvioon sisältyy alueen pihatöistä (yläaste, keskuskoulu, jäähalli, liikuntahalli) vielä rakentamatta olevasta osuudesta 8 %. Koulun piha-alueiden rakentaminen selviää yksityiskohtaisesti suunnittelun edetessä. 5. Huonetilaohjelma ja A3-kokoa oleva luonnossuunnitelma liitetään tutustumista varten. Kari Kataja-Rahkolla ja Seppo Smolanderilla on luonnossuunnitelma 1:100, johon voi käydä lisäksi tutustumassa. Ehdotetaan, että kaupunginhallituksen kokouksessa asiasta olisivat kuultavana arkkitehti Jyrki Jääskeläinen ja rehtori Seppo Smolander. Pöytäkirja LIITE 30/Kh Luonnossuunnitelmat LIITE 31/Kh

17 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 153 Sivu 15 Kj: Kokoukseen on kutsuttu kuultaviksi rehtori Seppo Smolander ja arkkitehti Jyrki Jääskeläinen, jotka esittelevät hanketta. Kh: Asian käsittely kokouksessa: Osanottajille jaettiin huonetilaohjelma LIITE 32/Kh Tämän jälkeen kaupunginjohtaja teki seuraavan esityksen. Kaupunginhallitus hyväksyy 1. peruskorjauksen luonnossuunnitelman edellä mainitun liitteen mukaisena 2. peruskorjauksen arvioidun kustannusraamin 4,8 milj. euroa + alv. Ullakon osuus kokonaiskustannuksista euroa + alv. hyväksytään. 3. Neuvolan ja terveydenhoitajan 100 m 2 :n lisätilan rakentamista ei hyväksytä. 4. Pihatyöt suunnitellaan erikseen. 5. Peruskorjaus toteutetaan noin vuonna Peruskorjauksen toteuttamisen osalta tehdään valtionavustushakemus. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen. Merkittiin, että asiantuntijoina tämän pykälän kohdalla kuultiin arkkitehti Jyrki Jääskeläistä ja rehtori Seppo Smolanderia. Asiantuntijat olivat paikalla klo Tekla 153 Valmistelu, rakennusosasto: Pääpiirustusvaiheessa on edetty kh:n hyväksymien luonnospiirustusten pohjalta ja tilaohjelma on pysynyt samana. Luonnosvaiheessa esitetty hankkeen kustannusraami oli 4,8 milj. alv 0 % (tasossa 9/2004) vastaten tämän hetken tasossa (2/2006) 5,02 milj. alv 0 %.

18 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 153 Sivu 16 Pääpiirustukset pvm ovat nähtävillä kokouksessa. Hankkeelle on myönnetty rakennuslupa Kuluvan vuoden 2006 talousarviossa on hankkeeseen osoitettu alv 0 % ja taloussuunnitelmaan vuodelle 2007 on kirjattu eli yhteensä alv 0 %. Tutkimuksiin ja suunnitteluihin on käytetty vuosina talousarvioita noudattaen yht. n alv 0 %. Näistä saadaan yhteissumma alv 0 %. Tarjousten perusteella laskettu hankkeen kokonaiskustannusarvio on 5,5 miljoonaa euroa alv 0%. Rakennuspäällikön esitys: Lautakunta päättää esittää kohteen pääpiirustukset kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi ja pyytää hankkeelle aloitusluvan. LIITE 153a / Tekla Kustannusarvio LIITE 153b / Tekla K-ins: Lautakunta hyväksyy rakennuspäällikön esityksen. Keskustelun aikana Kari Kataja-Rahko esitti hankkeen pääpiirustukset ja kävi läpi kustannuksiin vaikuttavia seikkoja. Lautakunta hyväksyi esityksen keskustelun jälkeen. Merkitään, että asiantuntijana kokouksessa tämän pykälän käsittelyn ajan oli rakennuspäällikkö Kari Kataja-Rahko.

19 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 154 Sivu 17 KAUPPAKADUN SANEERAUS / KAUPPAKATU PLV , KOSOLANKATU PLV , POUTUNTIE PLV JA LASSILANTIE PLV ( KOSOLAN RISTEYS) / KATUSUUNNI- TELMAEHDOTUKSEN ASETTAMINEN JULKISESTI NÄHTÄVILLE Tekla 154 Valmistelu, kunnallistekninen osasto: Kauppakatu / Kosolan risteyksen saneerauksen suunnitteluaineisto on ollut osallisten ja kunnan jäsenten nähtävänä välisenä aikana kunnallisteknisellä osastolla. Asiasta on ilmoitettu oheisen liitteen mukaisella ilmoituksella kaupungin ilmoitustaululla, Lapuan Sanomissa ja kirjeellä seuraville: Kiinteistö Oy Lapuan Säästökeskus, Koulukatu 14, Seinäjoki Marja Helena Soini, Pohjoisranta 20b B 27, Helsinki Rea Johanna ja Mikko Arvi Aukusti Laitila, Karinkannantie 47, Oulu Kapiteeli Oyj, PL 420, 60101, Seinäjoki Ilmoitus LIITE 154a / Tekla Mielipiteitä nyt po. suunnitteluun ei ole lausuttu suullisesti eikä kirjallisesti nähtävänäoloaikana. Otsikon tarkoittamasta kohteesta on laadittu katusuunnitelmaehdotus. Asemapiirros LIITE 154b / Tekla Maankäyttö - ja rakennusasetuksen 43 mukaisesti katusuunnitelmaehdotus on pidettävä kunnassa julkisesti nähtävänä vähintään 14 päivän ajan. Osallisilla on oikeus tehdä muistutus katusuunnitelmaehdotuksesta. Mahdollinen muistutus on toimitettava kunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä näitä periaatteita noudattaen. Tiemestarin esitys: Lautakunta päättää asettaa Kauppakadun saneerausta koskevan (Kauppakatu plv , Kosolankatu plv , Poutuntie plv ja Lassilantie plv ) (Kosolan risteys) katusuunnitelmaehdotuksen julkisesti nähtäväksi neljäntoista ( 14 ) päivän ajaksi. Ilmoitus nähtäväksi asettamisesta sekä osallisten oikeudesta muistutuksen tekemiseen tiedotetaan kaupungin ilmoitustaululla, Lapuan Sanomissa ja saatetaan tiedoksi kirjeellä seuraaville: Kiinteistö Oy Lapuan Säästökeskus, Koulukatu 14, Seinäjoki Marja Helena Soini, Pohjoisranta 20b B 27, Helsinki Rea Johanna ja Mikko Arvi Aukusti Laitila, Karinkannantie 47, Oulu Kapiteeli Oyj, PL 420, 60101, Seinäjoki K-ins: Lautakunta hyväksyy tiemestarin esityksen.

20 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 154 Sivu 18 Kunnallistekninen osasto tarkistaa vielä lopullisten katusuunnitelmaehdotuspiirustusten sisällön ja laittaa ne nähtäville liitteen 154b mukaisia kaistajärjestelyperiaatteita noudattaen. Lautakunta hyväksyi esityksen.

21 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 155 Sivu 19 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Tekla 155 Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

22 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 156 Sivu 20 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tekla 156 (erillinen liite)

23 LAPUAN KAUPUNKI Tekninen lautakunta 156 Sivu 21

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone LAPUAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 19 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika klo 14.30-16.10 Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone OSALLISTUJAT Kalevi Pelanteri puheenjohtaja Päätöksentekijät Jussi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone LAPUAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 10 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika klo 14.00-14.55 Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone OSALLISTUJAT Kalevi Pelanteri puheenjohtaja Päätöksentekijät Jussi

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone LAPUAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 20 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika klo 14.30-17.05 Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone OSALLISTUJAT Kalevi Pelanteri puheenjohtaja Päätöksentekijät Jussi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 12.6.2017 klo 16.00 16.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.1.2013 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Äystö Leena, pj Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Joutsiniemi Juha Kangasluoma Pentti Kontola

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 4.12.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 4.12.2014 klo 16.30 17.10 Kunnanviraston kokoushuone Irja Keskinen Toni Aho Ossi Annala

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 18.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.6.2014 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2012 1 (8) 464 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Vattuniemenkuja 6) HEL 2012-012801 T 10 04 01 Rakvv 31-2875-12-S 19.9.2012 Päätös päätti hyväksyä Valion Eläkekassan poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04. Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.2013/ 50 104 415-265-2012 YRTTISUON ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Tekla

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA V kaupunginosan korttelia 10 tonttia nro 3 sekä katualuetta koskeva asemakaavan muutos (Uusikatu 72) AM2070 26.1.2010 asemakaavan

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5197 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.11.2017 ASEMAKAAVA VENETMÄEN ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 5. kaupunginosaa (Järventausta), korttelin osaa 379 koskeva

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Poikkeamishakemus tontille Mekaniikanpolku 6, Hervanta, autopaikkamääräyksestä poikkeaminen TRE:5543/10.03.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Asemakaavapäällikkö

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Päiväys HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 26.5.2014 HANKO TJÄRUHOLMEN Ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 1/2013. Perjantai 4.1.2013 kello 16.30. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 1/2013. Perjantai 4.1.2013 kello 16.30. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 1/013 KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 4.1.013 kello 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro 1-1 3 4 Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone LAPUAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 11.4.2007 klo 14.00-14.40 Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone OSALLISTUJAT Kalevi Pelanteri puheenjohtaja Päätöksentekijät

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (5) 161 Suunnittelutarveratkaisuhakemus (Konala, Paperitie 1) HEL 2016-013152 T 10 04 02 Ksv 5045_29, Rakvv 32-2954-16-S Päätös päätti hyväksyä Oy Teboil Ab:n suunnittelutarveratkaisuhakemuksen.

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 27.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 27.3.2014 klo 16.30 17.20 Kunnanviraston kokoushuone Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika, klo 17:00-19:02 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 5/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 5/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 11.7.2013 klo 18.00 18.30 Paikka Yläkoulun, opettajainhuone Asiat 69 Kokouksen avaaminen 70 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 71 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 3.1.2017 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 56 Tekninen lautakunta 26.04.2016 AIKA 26.04.2016 klo 18:00-19:15 PAIKKA Pyhän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla

Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnantalolla 1 RAKENNUSLAUTAKUNTA 2/2012 Aika: Torstai 15.3.2012 klo. 19.00-20.00 Paikka: Karvian kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Pekka Niskala puheenjohtaja Sirkka Mäkinen varapuheenjohtaja Kari Aalto jäsen Jani

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI JÄRVIMUTKALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 2 PITKÄJÄRVI (107) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 2 JA VL-ALUE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

VARKAUDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 16. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9251 TONTILLE 2 ( )

VARKAUDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 16. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9251 TONTILLE 2 ( ) A R K K I T E H T U U R I T O I M I S T O A R K T E S O Y, 10.04.2017 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 16. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9251 TONTILLE 2 (915-16-9251-2) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Liite 4) Täydennetty

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 11. KAUPUNGINOSA KATU JA VIRKISTYSALUE Savottaranta, Venemiehentie

ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 11. KAUPUNGINOSA KATU JA VIRKISTYSALUE Savottaranta, Venemiehentie ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 11. KAUPUNGINOSA KATU JA VIRKISTYSALUE Savottaranta, Venemiehentie OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat

LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelun lähtökohdat, tehdyt selvitykset ja aiemmat suunnitelmat 1 LAPUAN KAUPUNKI LAPUAN KAUPUNGIN 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131 Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on 1. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 131. Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2017 Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa, kortteli 130 tontti 11, Koskikatu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla. Pictometry,

Lisätiedot

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA

LAITILAN KAUPUNKI Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009. Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta 3/2009 Kokousaika 13.5.2009 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kaupungintalo, kokoushuone 232 Keskuskatu 30, LAITILA Läsnä Muut osallistujat Anneli Vuorio, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone. Anneli Mäenpää. Ari Kylkisalo jäsen Rauha Karvala jäsen

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone. Anneli Mäenpää. Ari Kylkisalo jäsen Rauha Karvala jäsen LAPUAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika klo 14.00-14.55 Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone OSALLISTUJAT Kalevi Pelanteri puheenjohtaja Päätöksentekijät Kari

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 4.3.2008 klo 16.30-18.15 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone Taisto Heinämäki Maija-Leena

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ULLAVANJÄRVEN YLEISKAAVAN MUUTOS TILA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ULLAVANJÄRVEN YLEISKAAVAN MUUTOS TILA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ULLAVANJÄRVEN YLEISKAAVAN MUUTOS TILA 272-430- 15-47 Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 Kokkola

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 Ilmakuva lännestä. Asemakaavamuutosalueen likimääräinen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Lukion johtokunta 19.10.2010 Aika 19.10.2010 klo 18:00-19:00 Paikka Koulun ruokasali / kokoustilat Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 25 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavassa osoitetun rakennusoikeuden ylitys Suomenselän Jauhemaalaus Oy Eeliksentie 6 34870 Visuvesi Kunta

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 8/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 8/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 7.11.2013 klo 18.00-19.05 Paikka Yläkoulun opettajainhuone Asiat 100 Kokouksen avaaminen 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2019 1 Tekninen lautakunta Aika 29.04.2019 klo 13:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 15 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ympäristölautakunta Aika 19.12.2018 16:00-17:37 Paikka Sivistystoimen pommisuoja Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2013 1 (8) 277 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20) HEL 2013-006478 T 10 04 01 Rakvv 20-984-13-S 7.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Lemminkäinen Talo Oy:n

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot