Toiminta-avustusten jakaminen talousjohtokunnassa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toiminta-avustusten jakaminen talousjohtokunnassa"

Transkriptio

1 Toiminta-avustusten jakaminen talousjohtokunnassa Toiminta-avustusjaon kriteerit ja kysymykset vuodelle 2014 Talousjohtokunta jakaantuu toiminta-avustusten jakoa varten pienryhmiin jo hyvissä ajoin ennen jakoprosessin alkua. Prosessissa kiinnitetään huomiota jatkuvuuteen sekä tiedon ja hyvien käytäntöjen siirtymiseen vuosien välillä. Toiminta-avustusjaossa keskeistä on verrata järjestöjä kunkin järjestöluokan sisällä toisiinsa. Talousjohtokunta lukee järjestöjen palauttamat asiakirjat käyttäen apunaan kullekin järjestöluokalle luotujen kriteerien pohjalta muotoiltuja kysymyksiä. Kriteerit tiedotetaan järjestöille ennen toiminta-avustusten hakuajan päättymistä. Varsinaiset kysymykset ovat ainoastaan talousjohtokunnan käyttöön. Toiminta-avustusjaossa järjestöt jaetaan seuraaviin luokkiin: aine- ja tiedekuntajärjestöt, osakunnat, muut järjestöt sekä teatterit, kuorot ja orkesterit. Kysymyksillä on erikseen pistemäärä ja painoarvo pistemäärä määräytyy arvioinnin selkeyteen tähtäävin perustein, painoarvo taas siitä, kuinka vahvasti talousjohtokunta haluaa kutakin kysymystä ja suurempaa teemaa korostaa. Toiminta-avustuksia jakava pienryhmä sopii ennen jaon aloittamista yhteiset kriteerit sille, mitä tarvitaan pisteiden saavuttamiseen. Hakemusten palauttaminen myöhässä voi vaikuttaa saatavaan tukisummaan negatiivisesti. Tämä edellyttää HYYltä aktiivista viestintää järjestöille. Järjestöjen apuna ja ohjeena hakemusten tuottamiseen toimivat HYYn valmistelemat mallidokumentit, joiden käyttäminen on järjestöille vapaaehtoista. Talousjohtokunta voi päättää erikseen myöntää harkinnanvaraista avustusta. Nämä tuet jaetaan erillisestä budjettikohdasta eikä niitä oteta huomioon vertailuissa tai tuen nousua ja laskua tarkasteltaessa. Kun järjestöt on pisteytetty, lasketaan painotettu pistemäärä osuus 100 prosentin maksimista. Näihin pisteisiin lisätään mahdolliset kertoimet. Seuraavaksi kussakin järjestöluokassa jaettavissa oleva rahasumma jaetaan luokassa annetulla kokonaispistemäärällä. Täten saadaan yhdelle painotetulle pisteelle rahallinen arvo. Järjestön tuki ei voi nousta eikä laskea yli 35 prosenttia. Tukisummaa verrataan edellisenä vuonna myönnettyyn tukeen. Mikäli järjestö ei ole edeltävänä vuonna saanut HYYltä tukea, verrataan tukea edelliseen myönnettyyn tukeen aina kolmen vuoden taakse. Mikäli tuen saamisesta on enemmän aikaa, kohdellaan järjestöä kuten uutta järjestöä. Kukin jakoryhmä kirjaa kysymyksiin vastatessaan samalla palautetta järjestöille, jolloin on selvää, miten järjestön tuki on muodostunut ja miksi se on noussut tai laskenut. Uusille järjestöille maksettava ensimmäinen tukisumma on 85 euroa. Pienin ylipäätään maksettava tukisumma on 50 euroa, joka maksetaan vaikka järjestön saama kokonaispistemäärä ei tähän oikeuttaisi. Mikäli toiminta-avustusten kokonaissummaan on tehty muutoksia, lisätään tai vähennetään sama prosentuaalinen osuus järjestön edellisen vuoden tuesta ennen vertailua.

2 Talousjohtokunta voi käyttää tapauskohtaista harkintaa tilanteissa, joiden se katsoo olevan poikkeustapauksia. Tapauskohtaista harkintaa voidaan käyttää esimerkiksi uusien järjestöjen kohdalla. Osakunnat Jäsenmäärä, 100 p, 16,95 % Jäsenmäärän perusteena on jäsenrekisteri, talousjohtokunta voi tarvittaessa epäselvissä tapauksissa pyytää rekisteriä nähtäväksi. Mikäli jäsenmäärän perusteena on jokin muu kuin rekisteri, esimerkiksi sähköpostilista, käytetään jäsenmäärän laskukertoimena 0,5 (jäsenmäärä * 0,5). HYY:n jäseniä järjestön jäsenistä on oltava vähintään puolet sekä yhteensä vähintään 10. Jäsenmäärää laskettaessa otetaan huomioon vain järjestön ne jäsenet, jotka ovat HYY:n jäseniä. Järjestön jäsenmäärä suhteutetaan luokkansa suurimpaan tai lähes suurimpaan siten, että pistejakauma on kohtuullisen tasainen läpi luokan, eli sellainen, jossa muutaman suurimman järjestön vaikutuksesta jakaumasta ei tule merkittävän vinoa. Mikäli suhteutuksessa käytetään lähes suurinta jäsenmäärää, samaistetaan tätä suuremmat jäsenmäärät lähes suurimpaan jäsenmäärään. p = j/s*m, missä p = järjestön saama pistemäärä, j = järjestön jäsenmäärä, s = luokan suurimman tai lähes suurimman jäsenmäärä ja m = suurin jaettava pistemäärä Kaikille järjestöryhmille yhteiset yleiset kysymykset, 12p (3 kysymystä) Saako talouspapereista selkeän kuvan järjestön taloudellisesta tilanteesta? Onko taloudenpito avointa? Onko järjestön kirjanpito tehty oikein (löytyvätkö lausunnot, täsmääkö tase)? Onko järjestön toimintaa suunniteltu kunnolla? Kehittyykö toiminta? 1. Ovatko talouspaperit riittävän tarkkoja ja yksityiskohtaisia, jotta niistä saa selkeän kuvan järjestön taloudellisesta tilanteesta ja rahankäytöstä? 5p, 4,24 % 2. Onko kirjanpito ja taloudenhoito tehty oikein (löytyvätkö vaadittavat lausunnot, täsmääkö tase)? 0/2p, 1,69 % 3. Onko toimintasuunnitelma tehty huolellisesti ja onko siihen panostettu? 5p, 4,24 % Viestintä ja sen tavoittavuus, 4p (1 kysymys) Miten järjestö viestii jäsenistölleen? Onko sillä kanava, joka tavoittaa koko jäsenistön? Minkälaisia muita viestintäkeinoja järjestö käyttää? Onko viestintä avointa? 4. Viestiikö järjestö toiminnastaan ja päätöksenteosta aktiivisesti ja avoimesti? 4p, 4,24 % Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja esteettömyys, 4p (2 kysymystä) Kiinnitetäänkö yhdenvertaisuusasioihin huomiota? Huomioiko järjestö toiminnassaan HYY:n yhdenvertaisuussuunnitelman teemoja (vammaisuus ja terveydentila, vakaumus, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, ikä, perheellisyys, monikulttuurisuus ja kieli)?

3 5. Huomioidaanko toiminnan suunnittelussa yhdenvertaisuusasiat? 2p, 1,70 % 6. Näkyykö yhdenvertaisuusasioiden huomiointi myös järjestön toiminnassa? 2p, 1,70 % Ympäristö, 4p (2 kysymystä) Onko järjestöllä esimerkiksi ympäristöohjelma? Huomioiko järjestö toiminnassaan ympäristöasioita? 7. Huomioidaanko toiminnan suunnittelussa ympäristöasiat? 2p, 1,70 % 8. Näkyykö ympäristön huomiointi myös järjestön toiminnassa? 2p, 1,70 % Järjestöaktiivien jaksamisesta huolehtiminen, 2p (2 kysymystä) Pohtiiko järjestö aktiiviensa jaksamista ja tehdäänkö jaksamisen eteen työtä? 9. Huolehtiiko järjestö aktiiviensa jaksamisesta, esim. järjestämällä virkistystoimintaa? 1p, 0,85 % 10. Kouluttaako järjestö toimijansa heidän tehtäviinsä? 1p, 0,85 % Jäsenistölle järjestettävät tapahtumat, 100p + 6p (1 määrällinen + 3 laadullista kysymystä) Pisteytyksessä huomioitavia asioita ovat mm. tapahtumien monipuolisuus, esteettömyys, alkoholittomien ja perheellisten jäsenten huomiointi, sekä vuosijuhlien, ns. kakkosjuhlien, sitsien, kahvitusten ja osakuntailtojen sekä muunlaisten tapahtumien järjestäminen sekä kouluttamien isojen tapahtumien järjestämiseen. 11. Tapahtumamäärä 100p, 17,80 %: Viikoittaiset/rutiinitapahtumat sekä muut tapahtumat eritellään. Tapahtumamäärä suhteutetaan luokkansa suurimpaan tai lähes suurimpaan siten, että pistejakauma on kohtuullisen tasainen läpi luokan, eli sellainen, jossa muutaman suurimman järjestön vaikutuksesta jakaumasta ei tule merkittävän vinoa. 12. Järjestääkö osakunta monipuolisesti erityyppisiä tapahtumia? 3p, 2,54 % 13. Onko tapahtumien järjestäminen osakunnassa järjestetty niin, että mukana järjestämässä ja ideoimassa on paljon toimijoita? 1p, 0,85 % 14. Järjestetäänkö osakuntailtoja/kahvituksia säännöllisesti? 2p, 1,69 % Kerhotoiminta, 8p (2 kysymystä) Minkälaisia kerhoja (tai kerhomaista toimintaa) osakunnassa on? Toimivatko ne aktiivisesti ja monipuolisesti? 15. Toimivatko osakunnan kerhot aktiivisesti? 4p, 3,39 % 16. Tarjoavatko kerhot kattavasti erilaista toimintaa? 4p, 3,39 % Jatkuvuus ja perinteet, 2p (1 kysymys) Kuinka jatkuvuus ja perinteet huomioidaan osakunnan toiminnassa ja toimintatavoissa?

4 17. Huomioidaanko toiminnassa jatkuvuus ja perinteiden siirtyminen? 2p, 1,69 % Kotiseutuyhteistyö, 7p (3 kysymystä) Pisteytyksessä huomioitaan mm. retket ja vierailut kotiseudulle, HY:n ja yliopisto-opiskelun markkinointi, yhteistyö koulujen ja mahdollisten muiden tahojen kanssa. 18. Tekeekö osakunta kanta-alueen kouluihin esittelykierroksia? 3p, 2,54 % 19. Onko osakunnalla aktiivista yhteistyötä kanta-alueen toimijoiden kanssa? 2p, 1,69 % 20. Toteuttaako osakunta säännöllisesti vierailuja/retkiä kanta-alueelle? 2p, 1,69 % Seniorityö, 2p (1 kysymys) Minkälaista suhteet senioreihin osakunnalla on? Tehdäänkö seniorien kanssa yhteistyötä? Aktivoidaanko heitä osallistumaan toimintaan? 21. Hyödynnetäänkö senioreita ja heidän kokemustaan osakunnan toiminnassa ja sen suunnittelussa, esimerkiksi järjestämällä senioreiden kanssa yhteisiä tapahtumia? 2p, 1,69 % Jäsenrekrytointi, 7p (3 kysymystä) Pisteytyksessä huomioidaan mm. fukseille järjestettävät tapahtumat sekä tavat uusien jäsenten rekrytointiin. 22. Osallistuuko osakunta HY:n avajaiskarnevaaleille? 1p, 0,85 % 23. Hankkiiko osakunta aktiivisesti ja monipuolisesti uusia jäseniä? (Esim. Avoimet illat, fuksipäivystykset, kirjeet) 3p, 4,24 % 24. Järjestetäänkö fukseille omia tapahtumia ja tilaisuuksia? 3p, 4,24 % Yhteistyö muiden tahojen kanssa, 4p (2 kysymystä) Minkälaisia yhteistyötahoja osakunnalla on? Tehdäänkö yhteistyöstä ulkomaisten ystävyysosakuntien, muiden HY:n ja Aalto-yliopiston osakuntien, HYY:n ja yliopiston, muiden järjestöjen kanssa? 25. Onko osakunnalla aktiivista yhteistyötä ulkomaalaisten ystävyysosakuntien kanssa? 2p, 1,69 % 26. Järjestetäänkö HY:n tai Aalto-yliopiston osakuntien tai muiden järjestöjen kanssa yhteisiä tapahtumia/tilaisuuksia? 2p, 1,69% Palvelut jäsenistölle, 8p (2 kysymystä) Minkälaisia palveluita osakunta tarjoaa jäsenistölleen? Onko jäsenistön käytössä esimerkiksi lehtiä tai hengailumahdollisuuksia? Onko osakunnalla kokoonsa nähden paljon asuntoja? Ovatko asunnot vapaasti haettavissa, ja tarjotaanko asumiseen muunlaista tukea? 27. Tarjoaako osakunta jäsenilleen asuntoja? 3p, 2,54 %

5 28. Onko osakunnan tiloissa jäsenistön käyttöön merkittävissä määrin palveluita? 5p, 5,93 % Muut järjestöt Jäsenmäärä, 100p, 17,09 % Jäsenmäärän perusteena on jäsenrekisteri, talousjohtokunta voi tarvittaessa epäselvissä tapauksissa pyytää rekisteriä nähtäväksi. Mikäli jäsenmäärän perusteena on jokin muu kuin rekisteri, esimerkiksi sähköpostilista, käytetään jäsenmäärän laskukertoimena 0,5 (jäsenmäärä * 0,5). HYY:n jäseniä järjestön jäsenistä on oltava vähintään puolet sekä yhteensä vähintään 10. Jäsenmäärää laskettaessa otetaan huomioon vain järjestön ne jäsenet, jotka ovat HYY:n jäseniä. Järjestön jäsenmäärä suhteutetaan luokkansa suurimpaan tai lähes suurimpaan siten, että pistejakauma on kohtuullisen tasainen läpi luokan, eli sellainen, jossa muutaman suurimman järjestön vaikutuksesta jakaumasta ei tule merkittävän vinoa. Mikäli suhteutuksessa käytetään lähes suurinta jäsenmäärää, samaistetaan tätä suuremmat jäsenmäärät lähes suurimpaan jäsenmäärään. p = j/s*m, missä p = järjestön saama pistemäärä, j = järjestön jäsenmäärä, s = luokan suurimman tai lähes suurimman jäsenmäärä ja m = suurin jaettava pistemäärä Kaikille järjestöryhmille yhteiset yleiset kysymykset, 12p (3 kysymystä) Saako talouspapereista selkeän kuvan järjestön taloudellisesta tilanteesta? Onko taloudenpito avointa? Onko järjestön kirjanpito tehty oikein (löytyvätkö lausunnot, täsmääkö tase)? Onko järjestön toimintaa suunniteltu kunnolla? Kehittyykö toiminta? 1. Ovatko talouspaperit riittävän tarkkoja ja yksityiskohtaisia, jotta niistä saa selkeän kuvan järjestön taloudellisesta tilanteesta ja rahankäytöstä? 5p, 4,27 % 2. Onko kirjanpito ja taloudenhoito tehty oikein (löytyvätkö vaadittavat lausunnot, täsmääkö tase)? 0/2p, 1,71 % 3. Onko toimintasuunnitelma tehty huolellisesti ja onko siihen panostettu? 5p, 4,27 % Viestintä ja sen tavoittavuus, 4p (1 kysymys) Miten järjestö viestii jäsenistölleen? Onko sillä kanava, joka tavoittaa koko jäsenistön? Minkälaisia muita viestintäkeinoja järjestö käyttää? Onko viestintä avointa? 4. Viestiikö järjestö toiminnastaan ja päätöksenteosta aktiivisesti ja avoimesti? 4p, 4,27 % Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja esteettömyys, 4p (2 kysymystä) Kiinnitetäänkö yhdenvertaisuusasioihin huomiota? Huomioiko järjestö toiminnassaan HYY:n yhdenvertaisuussuunnitelman teemoja (vammaisuus ja terveydentila, vakaumus, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, ikä, perheellisyys, monikulttuurisuus ja kieli)? 5. Huomioidaanko toiminnan suunnittelussa yhdenvertaisuusasiat? 2p, 1,72 %

6 6. Näkyykö yhdenvertaisuusasioiden huomiointi myös järjestön toiminnassa? 2p, 1,72 % Ympäristö, 4p (2 kysymystä) Onko järjestöllä esimerkiksi ympäristöohjelma? Huomioiko järjestö toiminnassaan ympäristöasioita? 7. Huomioidaanko toiminnan suunnittelussa ympäristöasiat? 2p, 1,72 % 8. Näkyykö ympäristön huomiointi myös järjestön toiminnassa? 2p, 1,72 % KAIKILLE RYHMÄN JÄRJESTÖILLE YHTEISET KYSYMYKSET: Järjestöaktiivien jaksamisesta huolehtiminen, 2p (2 kysymystä) Pohtiiko järjestö aktiiviensa jaksamista ja tehdäänkö jaksamisen eteen työtä? 9. Huolehtiiko järjestö aktiiviensa jaksamisesta, esim. järjestämällä virkistystoimintaa? 1p, 0,85 % 10. Kouluttaako järjestö toimijansa heidän tehtäviinsä? 1p, 0,85 % Toiminnan suunnitelmallisuus, 5p (1 kysymys) Onko järjestön toiminta suunnitelmallista ja pitkäjänteistä? 11. Onko järjestön toiminta suunnitelmallista ja pitkäjänteistä? 5p, 4,27 % Jäsenistölle järjestettävät tapahtumat, 100p + 8p (1 määrällinen + 2 laadullista kysymystä) Pisteytyksessä huomioitavia asioita ovat sekä järjestön ydintehtävään liittyvät tapahtumat (esim. kerhoillat yms.) että varsinaiseen tarkoitukseen liittymättömät tapahtumat. 12. Tapahtumamäärä 100p, 12,82 % Tapahtumamäärä suhteutetaan luokkansa suurimpaan tai lähes suurimpaan niin, että pistejakauma on kohtuullisen tasainen (eli sellainen, jossa muutaman suurimman järjestön vaikutuksesta jakaumasta ei tule merkittävän vinoa) läpi luokan. 13. Onko järjestöllä säännöllisiä kerhoiltoja/yms. jotka toteuttavat sen ydintehtävää? 5p, 4,27 % 14. Tukeeko järjestö yhteisöllisyyttä myös varsinaisen tarkoituksensa ulkopuolisin keinoin? 3p, 2,56 % HY:n avajaiskarnevaalit, 5p, (1 kysymys) Osallistuuko järjestö HY:n avajaiskarnevaaleille? 15. Osallistuiko järjestö edellisenä vuonna HY:n avajaiskarnevaaleille? 5p, 4,27 % Jäsenrekrytointi ja tavoittavuus, 15p (3 kysymystä) Miten järjestö hankkii jäseniä? Miten uudet opiskelijat ja jäsenistö huomioidaan toiminnassa?

7 Kuinka järjestö pyrkii laajentumaan? Kerätäänkö toiminnasta aktiivisesti palautetta? 16. Kerääkö järjestö palautetta toiminnastaan? 5p, 4,27 % 17. Onko järjestöllä toimintaa, jonka tavoitteena on järjestön esittely uusille ja/tai mahdollisille jäsenille? (esim. uusien illat, esittelyillat, peruskurssit ) 5p, 8,54 % 18. Pyrkiikö järjestö viestimään aktiivisesti mahdollisille uusille jäsenille? 5p, 6,00 % JÄRJESTÖN TARKOITUKSEN MUKAAN ERITELLYT KYSYMYKSET Liikuntajärjestöt, 15p: Onko seura Unisportin tai jonkin kattojärjestön yhteistyöseura? Onko seura osallistunut opiskelijoiden urheilukilpailuihin tai ollut järjestämässä niitä? Tukeeko seura lajin harrastamisen aloittamista? Järjestetäänkö esimerkiksi kursseja aloittelijoille? 19. Onko seura Unisportin tai jonkin kattojärjestön yhteistyöseura? 5p, 4,27 % 20. Onko seura osallistunut opiskelijoiden urheilukilpailuihin tai ollut järjestämässä niitä? 5p, 4,27 % 21. Tukeeko seura lajin harrastamisen aloittamista? 5p, 4,27 % Yhteiskunnalliset järjestöt, 15p: Onko järjestö järjestänyt jonkun oman vaikuttamiskampanjan tai ollut mukana jossakin valtakunnallisessa kampanjassa? Tekeekö järjestö kattojärjestöyhteistyötä? Onko järjestö järjestänyt kaikille ylioppilaskunnan jäsenille avoimia info- tai keskustelutilaisuuksia? Miten järjestö on tiedottanut ylioppilaskunnan muille opiskelijoille toiminnastaan ja arvoistaan? 19. Onko järjestö järjestänyt kaikille ylioppilaskunnan jäsenille avoimia info- tai keskustelutilaisuuksia? 5p, 4,27 % 20. Onko järjestö järjestänyt jonkun oman vaikuttamiskampanjan tai ollut mukana jossakin laajemmassa kampanjassa? 5p, 4,27 % 21. Tiedottaako järjestö mielipiteistään ja toiminnastaan HYY:n piirissä? 5p, 4,27 % Uskonnolliset järjestöt, 15p: Tekeekö järjestö yhteistyötä muiden samanhenkisten järjestöjen kanssa? Kuuluuko järjestö kattojärjestön alaisuuteen tai tekeekö se yhteistyötä muun vastaavan tahon kanssa? Kuinka aktiivisesti järjestö toimii mahdollisen kattojärjestön alaisuudessa ja kuinka itsenäisesti se toimii? Tekeekö järjestö paikallistoimintaa? Kuinka toiminta tavoittaa jäsenistön? 19. Toimiiko järjestö yhteistyössä samankaltaisten tahojen kanssa? 5p, 4,27 % 20. Järjestääkö järjestö aktiivisesti ydintarkoituksensa mukaista toimintaa, josta se on itse pääasiallisessa järjestämisvastuussa? 5p, 4,27 % 21. Panostaako järjestö siihen, että se tavoittaa juuri HYYn piirissä olevan jäsenistönsä? 5p, 4,27 % Kansainväliset järjestöt, 10p:

8 Kohtaavatko suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat järjestön toiminnassa? Edistääkö järjestö toiminnallaan yhteisöllisyyttä? Toimiiko järjestö myös ulkomailla toimivien järjestöjen kanssa? 19. Edistääkö järjestö toiminnallaan suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden kohtaamista Suomessa tai ulkomailla? 6p, 7,70 % 20. Tekeekö järjestö yhteistyötä Suomessa tai ulkomailla toimivien järjestöjen kanssa? 4p, 5,12 % Pelijärjestöt, 10p: Miten järjestö tukee jäseniään? 19. Onko järjestöllä jotain pelaamista tukevaa palvelua? (kuten pelikirjasto, pelitapahtumien/-matkojen lippujen subventointia) 5p, 6,41 % 20. Pyrkiikö järjestö osallistamaan myös järjestön ulkopuolisia HYYläisiä? (esimerkiksi avoimilla tapahtumilla, järjestöyhteistyöllä tms) 5p, 6,41 % Muut järjestöt, 12p: Miten järjestö pyrkii tavoittamaan potentiaalisia jäseniään (esim. järjestämällä massatapahtumia tms.)? Osallistuuko järjestö ydintoimintansa paikallisiin tai valtakunnallisiin tapahtumiin? Tekeekö järjestö yhteistyötä muiden samanhenkisten järjestöjen kanssa? Onko järjestöllä jokin selkeä erityispiirre tai tehtävä, joka erottaa sen muista järjestöistä ja tuo lisäarvoa ylioppilaskunnan järjestökenttään? 19. Tekeekö järjestö yhteistyötä muiden samanhenkisten järjestöjen kanssa? 5p, 4,27 % 20. Osallistuuko järjestö ydintoimintansa paikallisiin ja/tai valtakunnallisiin tapahtumiin ja/tai yhteistyöhön? 5p, 4,27 % 21. Onko järjestöllä jokin selkeä erityispiirre, joka tuo erityistä lisäarvoa ylioppilaskunnan järjestökenttään? 2p, 4,27 % Tilakerroin: +5%, mikäli järjestöllä ei ole käytössään HYY:n järjestötilaa. Teatterit, kuorot ja orkesterit Jäsenmäärä 100p, 21,28 % Jäsenmäärän perusteena on jäsenrekisteri, talousjohtokunta voi tarvittaessa epäselvissä tapauksissa pyytää rekisteriä nähtäväksi. Mikäli jäsenmäärän perusteena on jokin muu kuin rekisteri, esimerkiksi sähköpostilista, käytetään jäsenmäärän laskukertoimena 0,5 (jäsenmäärä * 0,5). HYY:n jäseniä järjestön jäsenistä on oltava vähintään puolet sekä yhteensä vähintään 10. Jäsenmäärää laskettaessa otetaan huomioon vain järjestön ne jäsenet, jotka ovat HYY:n jäseniä.

9 Järjestön jäsenmäärä suhteutetaan luokkansa suurimpaan tai lähes suurimpaan siten, että pistejakauma on kohtuullisen tasainen läpi luokan, eli sellainen, jossa muutaman suurimman järjestön vaikutuksesta jakaumasta ei tule merkittävän vinoa. Mikäli suhteutuksessa käytetään lähes suurinta jäsenmäärää, samaistetaan tätä suuremmat jäsenmäärät lähes suurimpaan jäsenmäärään. p = j/s*m, missä p = järjestön saama pistemäärä, j = järjestön jäsenmäärä, s = luokan suurimman tai lähes suurimman jäsenmäärä ja m = suurin jaettava pistemäärä Kaikille järjestöryhmille yhteiset yleiset kysymykset, 12p (3 kysymystä) Saako talouspapereista selkeän kuvan järjestön taloudellisesta tilanteesta? Onko taloudenpito avointa? Onko järjestön kirjanpito tehty oikein (löytyvätkö lausunnot, täsmääkö tase)? Onko järjestön toimintaa suunniteltu kunnolla? Kehittyykö toiminta? 1. Ovatko talouspaperit riittävän tarkkoja ja yksityiskohtaisia, jotta niistä saa selkeän kuvan järjestön taloudellisesta tilanteesta ja rahankäytöstä? 5p, 5,32 % 2. Onko kirjanpito ja taloudenhoito tehty oikein (löytyvätkö vaadittavat lausunnot, täsmääkö tase)? 0/2p, 2,13 % 3. Onko toimintasuunnitelma tehty huolellisesti ja onko siihen panostettu? 5p, 5,32 % Viestintä ja sen tavoittavuus, 4p (1 kysymys) Miten järjestö viestii jäsenistölleen? Onko sillä kanava, joka tavoittaa koko jäsenistön? Minkälaisia muita viestintäkeinoja järjestö käyttää? Onko viestintä avointa? 4. Viestiikö järjestö toiminnastaan ja päätöksenteosta aktiivisesti ja avoimesti? 4p, 5,50 % Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja esteettömyys, 4p (2 kysymystä) Kiinnitetäänkö yhdenvertaisuusasioihin huomiota? Huomioiko järjestö toiminnassaan HYY:n yhdenvertaisuussuunnitelman teemoja (vammaisuus ja terveydentila, vakaumus, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, ikä, perheellisyys, monikulttuurisuus ja kieli)? 5. Huomioidaanko toiminnan suunnittelussa yhdenvertaisuusasiat? 2p, 2,12 % 6. Näkyykö yhdenvertaisuusasioiden huomiointi myös järjestön toiminnassa? 2p, 2,12 % Ympäristö, 4p (2 kysymystä) Onko järjestöllä esimerkiksi ympäristöohjelma? Huomioiko järjestö toiminnassaan ympäristöasioita? 7. Huomioidaanko toiminnan suunnittelussa ympäristöasiat? 2p, 2,12 % 8. Näkyykö ympäristön huomiointi myös järjestön toiminnassa? 2p, 2,12 % Toiminta ja sen suunnitelmallisuus, 100p + 6p (1 määrällinen + 3 laadullista kysymystä) Kuinka usein järjestö harjoittelee ja esiintyy? Minkälaisia muita tapahtumia järjestetään? Suunnitellaanko toimintaa? Onko toiminta pitkäjänteistä? Tekeekö järjestö kiertueita? Missä se esiintyy?

10 9. Harjoitukset ja esitykset 100p, 11,00 %: Tapahtumamäärä suhteutetaan luokkansa suurimpaan tai lähes suurimpaan niin, että pistejakauma on kohtuullisen tasainen läpi luokan, eli sellainen, jossa muutaman suurimman järjestön vaikutuksesta jakaumasta ei tule merkittävän vinoa. 10. Onko järjestöllä säännöllinen harjoitusrytmi? 2p, 5,00 % 11. Panostaako järjestö toiminnassaan jatkuvuuteen ja suunnitelmallisuuteen? 1p, 2,00 % 12. Esiintyykö järjestö säännöllisesti? 3p, 4,26 % Vapaa-aika, 5p (2 kysymystä) Järjestetäänkö yhteistä vapaa-ajan toimintaa? Kuinka yhteisöllisyyttä pidetään yllä? 13. Tukeeko järjestö yhteisöllisyyttä myös varsinaisen tarkoituksensa ulkopuolisin keinoin? 2p, 3,00 % 14. Onko järjestöllä jonkinlainen pidempikestoinen (esim. viikonloppu) harjoitusleiri? 3p, 4,00 % Yhteistyö ja yleishyödyllisyys, 5p (2 kysymystä) Tekeekö järjestö hyväntekeväisyyttä? Esiintyykö se muiden järjestöjen tai ylioppilaskunnan tapahtumissa? 15. Esiintyykö järjestö ylioppilaskunnan tai muiden järjestöjen tapahtumissa? 3p, 3,19 % 16. Tekeekö järjestö hyväntekeväisyystyötä (esim. hyväntekeväisyyskonsertit)? 2p, 2,13 % Jäsenrekrytointi, 9p (3 kysymystä) Kuinka jäseniä rekrytoidaan? Missä järjestö viestii toiminnastaan ylioppilaskunnan jäsenille? Tavoittaako viestintä potentiaaliset jäsenet? Pyritäänkö jäseniä rekrytoimaan ensisijaisesti nimenomaan ylioppilaskunnan piiristä? 17. Rekrytoiko järjestö jäsenistöään erityisesti ylioppilaskunnan jäsenistön keskuudesta? 4p, 5,50 % 18. Onko järjestöllä säännöllisiä koe-esiintymisiä tai muita mahdollisuuksia päästä mukaan toimintaan? 2p, 2,13 % 19. Viestiikö järjestö laajasti koe-esiintymisistään ja rekrytointitilaisuuksistaan? 3p, 4,26 % Talous ja varainhankinta, 3p (1 kysymys) Ylioppilaskunnan tuella ei saa maksaa palkkioita tai palkkaa. Minkälaista järjestön oma varainhankinta on? 20. Onko järjestöllä säännöllisiä omia varainhankintakanavia? 3p, 5,50 % Tilakerroin: +5%, mikäli järjestöllä ei ole käytössään HYY:n järjestötilaa.

11 Aine- ja tiedekuntajärjestöt Jäsenmäärä 100p, 17,05 % Jäsenmäärän perusteena on jäsenrekisteri, talousjohtokunta voi tarvittaessa epäselvissä tapauksissa pyytää rekisteriä nähtäväksi. Mikäli jäsenmäärän perusteena on jokin muu kuin rekisteri, esimerkiksi sähköpostilista, käytetään jäsenmäärän laskukertoimena 0,5 (jäsenmäärä * 0,5). HYY:n jäseniä järjestön jäsenistä on oltava vähintään puolet sekä yhteensä vähintään 10. Jäsenmäärää laskettaessa otetaan huomioon vain järjestön ne jäsenet, jotka ovat HYY:n jäseniä. Sellaisille järjestöille, joilla on vain järjestöjäseniä, annetaan jäsenmäärästä 59 pistettä. Järjestön jäsenmäärä suhteutetaan luokkansa suurimpaan tai lähes suurimpaan siten, että pistejakauma on kohtuullisen tasainen läpi luokan, eli sellainen, jossa muutaman suurimman järjestön vaikutuksesta jakaumasta ei tule merkittävän vinoa. Mikäli suhteutuksessa käytetään lähes suurinta jäsenmäärää, samaistetaan tätä suuremmat jäsenmäärät lähes suurimpaan jäsenmäärään. p = j/s*m, missä p = järjestön saama pistemäärä, j = järjestön jäsenmäärä, s = luokan suurimman tai lähes suurimman jäsenmäärä ja m = suurin jaettava pistemäärä Kaikille järjestöryhmille yhteiset yleiset kysymykset, 12p (3 kysymystä) Saako talouspapereista selkeän kuvan järjestön taloudellisesta tilanteesta? Onko taloudenpito avointa? Onko järjestön kirjanpito tehty oikein (löytyvätkö lausunnot, täsmääkö tase)? Onko järjestön toimintaa suunniteltu kunnolla? Kehittyykö toiminta? 1. Ovatko talouspaperit riittävän tarkkoja ja yksityiskohtaisia, jotta niistä saa selkeän kuvan järjestön taloudellisesta tilanteesta ja rahankäytöstä? 5p, 3,88 % 2. Onko kirjanpito ja taloudenhoito tehty oikein (löytyvätkö vaadittavat lausunnot, täsmääkö tase)? 0/2p, 1,55 % 3. Onko toimintasuunnitelma tehty huolellisesti ja onko siihen panostettu? 5p, 3,88 % Viestintä ja sen tavoittavuus, 4p (1 kysymys) Miten järjestö viestii jäsenistölleen? Onko sillä kanava, joka tavoittaa koko jäsenistön? Minkälaisia muita viestintäkeinoja järjestö käyttää? Onko viestintä avointa? 4. Viestiikö järjestö toiminnastaan ja päätöksenteosta aktiivisesti ja avoimesti? 4p, 3,88 % Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja esteettömyys, 4p (2 kysymystä) Kiinnitetäänkö yhdenvertaisuusasioihin huomiota? Huomioiko järjestö toiminnassaan HYY:n yhdenvertaisuussuunnitelman teemoja (vammaisuus ja terveydentila, vakaumus, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, ikä, perheellisyys, monikulttuurisuus ja kieli)? 5. Huomioidaanko toiminnan suunnittelussa yhdenvertaisuusasiat? 2p, 1,55 % 6. Näkyykö yhdenvertaisuusasioiden huomiointi myös järjestön toiminnassa? 2p, 1,55 % Ympäristö, 4p (2 kysymystä)

12 Onko järjestöllä esimerkiksi ympäristöohjelma? Huomioiko järjestö toiminnassaan ympäristöasioita? 7. Huomioidaanko toiminnan suunnittelussa ympäristöasiat? 2p, 1,55 % 8. Näkyykö ympäristön huomiointi myös järjestön toiminnassa? 2p, 1,55 % Järjestöaktiivien jaksamisesta huolehtiminen, 2p (2 kysymystä) Pohtiiko järjestö aktiiviensa jaksamista ja tehdäänkö jaksamisen eteen työtä? 9. Huolehtiiko järjestö aktiiviensa jaksamisesta, esim. järjestämällä virkistystoimintaa? 1p, 0,78 % 10. Kouluttaako järjestö toimijansa heidän tehtäviinsä? 1p, 0,78 % Edunvalvonta, 14p (5 kysymystä) Pisteytyksessä huomioitavia asioita ovat mm. edunvalvontayhteistyö, edunvalvonta oman oppiaineen tai oppiaineiden suuntaan, edunvalvontayhteistyö, yhteydenpito hallopedeihin ja muihin opiskelijaedustajiin, toiminnan koordinointi, edunvalvonta-asioista tiedottaminen jäsenistölle, KV-edunvalvonta ja siitä tiedottaminen, yhteiskunnallisuus, opiskelijoihin vaikuttavien asioiden huomioiminen edunvalvonnassa, erilaisten opiskelijoiden huomioiminen sekä kansallinen yhteistyö ja työelämäyhteistyö. 11. Onko järjestöllä edunvalvonnasta vastaava hallituksen jäsen tai virkailija? 0/2p, 1,55 % 12. Onko järjestön edunvalvontatoiminta ollut toimintakertomuksen perusteella aktiivista ja aikaansaavaa? 3p, 3,88 % 13. Tapaako järjestö säännöllisesti oman oppiaineensa/tiedekuntansa edustajia? 2p, 2,33 % 14. Tekeekö järjestö yhteistyötä hallinnon opiskelijaedustajien kanssa? 3p, 2,00 % 15. Onko järjestöllä toimivat yhteydet oman alansa ammattijärjestöön tai muunlaista aktiivista työelämätoimintaa? 4p, 3,88 % Jäsenistölle järjestettävät tapahtumat, 100p + 6p, (1 määrällinen ja 2 laadullista kysymystä) Pisteytyksessä huomioitavia asioita ovat mm. tapahtumien monipuolisuus (juhlat, illanistujaiset, excut, koulutukset ja toimijatapaamiset jne.), tapahtumien esteettömyys ja alkoholittomien sekä perheellisten huomiointi sekä tapahtumien järjestämisen osallistavuus. 16. Tapahtumamäärä 100p, 13,95 %: Viikoittaiset/rutiinitapahtumat sekä muut tapahtumat eritellään. Tapahtumamäärä suhteutetaan luokkansa suurimpaan tai lähes suurimpaan siten, että pistejakauma on kohtuullisen tasainen läpi luokan, eli sellainen, jossa muutaman suurimman järjestön vaikutuksesta jakaumasta ei tule merkittävän vinoa. 17. Huomioiko järjestö tapahtumien järjestämisessä ja suunnittelussa jäsenistön erilaisuuden ja erilaiset tarpeet? 3p, 3,88 %

13 18. Järjestetäänkö tapahtumia monipuolisesti ja tasaisesti pitkin lukuvuotta? 3p, 2,33 % Opintotoiminta, 3p (1 kysymys) Mikäli yliopisto ei huolehdi opintoja tukevista palveluista, järjestääkö järjestö esimerkiksi opintopiirejä tai onko sillä tenttiarkisto tai -kirjasto? 19. Onko järjestöllä opiskelua tukevia palveluja, kuten opintopiirejä, tenttiarkisto tai - kirjasto? 3p, 3,88 % Vaihtoehtoinen kysymys tiedekuntajärjestöille, jotka toimivat ainejärjestöjen kattojärjestönä 19. Tukeeko tiedekuntajärjestö piirissään toimivien järjestöjen toimintaa tai edistääkö se niiden keskinäistä yhteistyötä? 3p, 3,88 % Tuutorointi ja uudet opiskelijat, 7p (2 kysymystä) Pisteytyksessä huomioitavia asioita ovat mm. tuutoreiden tukeminen ja sitouttaminen järjestökenttään, uusien opiskelijoiden vastaanoton toteutus ja fukseille järjestettävät tapahtumat, tuutori- ja fuksivastaavien toiminta. 20. Osallistuuko järjestö uusien opiskelijoiden vastaanottamiseen järjestämällä monipuolisesti tapahtumia? 4p, 5,25 % 21. Tekeekö järjestö yhteistyötä opiskelijatuutoreiden kanssa? 3p, 3,88 % Toiminnan tavoittavuus ja avoimuus 9p (3 kysymystä) Onko järjestön toimintaan helppo tulla mukaan? Käykö tapahtumissa ihmisiä? Kerätäänkö toiminnasta palautetta aktiivisesti? Kuinka järjestön toiminnasta päätetään? Kuinka jäsenistö voi antaa ehdotuksia ja ideoita toiminnan järjestämiseen? 22. Kuinka hyvin järjestö tavoittaa jäsenensä? 3p, 2,33 % 23. Onko hallituksen ulkopuolisella jäsenellä vaikutus- tai toimintamahdollisuuksia? 3p, 3,10 % 24. Kerääkö järjestö palautetta toiminnastaan esimerkiksi jäsenkyselyjen avulla? 1p, 0,78 % 25. Huomioiko järjestö toimintansa jatkuvuuden? 2p, 1,55 % Yhteistyö ja hyödyllisyys oman järjestön ulkopuolella, 6p (2 kysymystä) Minkälaista yhteistyötä tehdään? Tekeekö järjestö alumnitoimintaa? Kysymykset 26. Onko järjestöllä säännöllistä yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa? 4p, 3,88 % 27. Tekeekö järjestö alumnitoimintaa? 2p, 1,55 % Kansainvälinen toiminta, 2p (1 kysymys) Ottaako järjestö toiminnassaan huomioon kansainväliset opiskelijat? Kysymys: 28. Ottaako järjestö toiminnassaan huomioon kansainväliset opiskelijat ja vaihtoopiskelijat, tai onko järjestöllä muuta kansainvälistymistoimintaa? 2p, 2,00 %

Toiminta-avustusten jakaminen talousjohtokunnassa

Toiminta-avustusten jakaminen talousjohtokunnassa Hyvä lukija, HYY:n hallituksen talousjohtokunta on suorittanut tänäkin keväänä toiminta-avustusjaon, jossa HYYn piiriin kuuluville, tukea hakeville järjestöille on myönnetty toiminta-avustusta. HYYn hallitus

Lisätiedot

HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 6/2019 Opintoasiat 26 p Koulutuspoliittinen toiminta 0-8 p. Max. pisteet

HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 6/2019 Opintoasiat 26 p Koulutuspoliittinen toiminta 0-8 p. Max. pisteet HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA /20 Opintoasiat 2 p Koulutuspoliittinen toiminta 0-8 p Max. pisteet Järjestö on edustettuna yliopiston, tiedekunnan tai oppiaineen hallinnossa 2 Järjestö pitää yhteyttä

Lisätiedot

OYY:n toiminta-avustusten kriteerit 2019

OYY:n toiminta-avustusten kriteerit 2019 OYY:n toiminta-avustusten kriteerit 2019 Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) myöntää piirissään toimiville aine- ja harrastejärjestöille avustusta yleiseen toimintaansa kerran vuodessa. Vuonna 2019

Lisätiedot

Tiedekuntajärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit Edunvalvonta

Tiedekuntajärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit Edunvalvonta Tiedekuntajärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 2018 1 Edunvalvonta Pisteitä annetaan opiskelijoiden edunvalvonnasta tiedekunnassa ja tutkinto-ohjelmassa, yhteydenpidosta

Lisätiedot

KOULUTUS JÄRJESTÖJEN KV-VASTAAVILLE. Järjestökoulutus 12.2.2014

KOULUTUS JÄRJESTÖJEN KV-VASTAAVILLE. Järjestökoulutus 12.2.2014 KOULUTUS JÄRJESTÖJEN KV-VASTAAVILLE Järjestökoulutus 12.2.2014 Koulutuksen sisältö Kansainvälisyys yliopistossa ja ylioppilaskunnassa Miten kansainvälisyys tällä hetkellä näkyy ainejärjestöissä? Kvvastaavana

Lisätiedot

Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 2018

Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 2018 Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 201 Opintoasiat Koulutuspoliittinen toiminta 0- p Max. pisteet Järjestö pitää yhteyttä hallinnon opiskelijaedustajiin vähintään kerran kuukaudessa 1 Järjestön jäsen

Lisätiedot

ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat. Järjestökoulutus 11.2.2014

ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat. Järjestökoulutus 11.2.2014 ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat Järjestökoulutus 11.2.2014 Keskustelun teemoja Kansainvälisyys yliopistossa ja ylioppilaskunnassa Miten kansainvälisyys tällä hetkellä näkyy ainejärjestöissä?

Lisätiedot

Sotelan toiminta-avustukset

Sotelan toiminta-avustukset Sotelan toiminta-avustukset Pisteytys- ja laskutavoista 1 Kirsi Nurmio Kriteerit hyväksytty lautakunnassa 9.11.2017 Määrällinen arviointi Tampereella järjestettyjen tapahtumien kokonaismäärä ja osallistujien

Lisätiedot

TYYn avustukset alayhdistyksille 11.03.2015

TYYn avustukset alayhdistyksille 11.03.2015 TYYn avustukset alayhdistyksille 11.03.2015 Universitas Turku TYY & TY yhteistyössä Opetusta tukevan tai muuten akateemisen toiminnan järjestämiseen Esimerkiksi kurssien tai seminaarien järjestämiseen

Lisätiedot

Konstruktio ry. Toimintasuunnitelma 2017

Konstruktio ry. Toimintasuunnitelma 2017 Konstruktio ry Toimintasuunnitelma 2017 Yleistä Vuonna 2017 yliopiston koulutusuudistusten myötä perustettu uusi sosiaalitieteiden ainejärjestö Konstruktio ry (tästä eteenpäin Konstruktio) keskittyy uuden

Lisätiedot

TYYn avustukset 2018

TYYn avustukset 2018 TYYn avustukset 2018 Toiminta-avustus Hakuaikaa maaliskuu Eli Deadline 31.03. klo 23:59 Lisäaikaa voi saada anomuksesta 14.4. mennessä perustellusta syystä Lomake TYYn nettisivuilla Kirjauduttava järjestön

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

NYKYTILA-ARVIO. UHAT Rahoitus Vaihtuvuus Jäsenprosentti ja jäsenmäärän merkitys valtakunnalliseen vaikuttavuuteen Vapaaehtoisuus

NYKYTILA-ARVIO. UHAT Rahoitus Vaihtuvuus Jäsenprosentti ja jäsenmäärän merkitys valtakunnalliseen vaikuttavuuteen Vapaaehtoisuus STRATEGIA -2020 JOHDANTO Strategia luo suuntaviivat toiminnalle ja opastaa opiskelijakuntaa paikallisessa (LUC2020) ja valtakunnallisessa toimintaympäristön muutoksessa. Strategian tavoite on löytää ratkaisuja

Lisätiedot

Ainejärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit Ainejärjestön jäsenet. 2. Koulutuspoliittinen edunvalvonta

Ainejärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit Ainejärjestön jäsenet. 2. Koulutuspoliittinen edunvalvonta Ainejärjestöjen pisteytyskriteerit Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 2018 1. Ainejärjestön jäsenet Kukin järjestö, jolla on ajantasainen ja säännöllisesti päivittyvä jäsenrekisteri, saa siitä yhden

Lisätiedot

KV-TUTOROINNIN KEHITTÄMINEN

KV-TUTOROINNIN KEHITTÄMINEN KV-TUTOROINNIN KEHITTÄMINEN Tilanne tällä hetkellä Käytännöissä paljon eroja koulujen välillä Kv-tutoreita tekniikan puolella liian vähän. Tutorrekrytointi haasteellista myös ARTSissa Tutoriksi päätyy

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry.

Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry. Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry. 1. Johdanto Prosessiteekkarit (myöh. yhdistys) on vuonna 2012 perustettu teekkariyhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijoita,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 EPSILON RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 EPSILON RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 EPSILON RY 1 YLEISTÄ Yhdistyksen toiminta tulee jatkumaan vuonna 2015 hyväksyttyjen sääntöjen mukaan. Epsilon ry:n tärkeimpänä tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä,

Lisätiedot

KANSAINVÄLISTYMISEN YHDISTYSOPAS

KANSAINVÄLISTYMISEN YHDISTYSOPAS KANSAINVÄLISTYMISEN YHDISTYSOPAS Kansainvälisyys on aina jollain tavalla osa koko yhdistyskentän toimintaa. Kun yhdistys pitää kansainvälisyyttä tärkeänä arvona ja kansainvälisiä opiskelijoita potentiaalisina

Lisätiedot

TYYn avustukset järjestöille

TYYn avustukset järjestöille TYYn avustukset järjestöille 23.03.2016 Universitas Turku TYY & TY yhteistyössä Opetusta tukevan tai muuten akateemisen toiminnan järjestämiseen Esimerkiksi kurssien tai seminaarien järjestämiseen ja julkaisujen

Lisätiedot

Ainejärjestöt Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 2016

Ainejärjestöt Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 2016 Ainejärjestöt Toiminta-avustusten pisteytyskriteerit 2016 1. Ainejärjestön jäsenet Kukin järjestö, jolla on ajantasainen ja säännöllisesti päivittyvä jäsenrekisteri, saa siitä yhden pisteen. Jäsenrekisterin

Lisätiedot

Anomusasiaa hoitavan henkilön tiedot

Anomusasiaa hoitavan henkilön tiedot Tervetuloa hakemaan AYY:n toiminta-avustusta Tällä lomakkeella haet toiminta-avustusta Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalta. Hakukierros on avoinna 1. maaliskuuta - 1. huhtikuuta ja hakemusten tulokset

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) vapaa-aikatoimi PAKOLLINEN!!! Yhdistyksille järjestetään kaavakkeen täyttöilta 17.9.2019 HAKIJA: Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut,

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset Yhdistysohjelma Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset TOIMINTA 1. Yhdistyksen perustoimintaa ja ohjelmaa rakennetaan rohkeasti uudelleen Yhdistyksen toiminta on jäsenlähtöistä ja se näyttäytyy raikkaana

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012 Numerot otsikoiden edessä tarkoitaa prioriteettiä 1 = tärkeä, 2 = melko tärkeä Edunvalvonta 1 Luodaan METKAlle poliittinen ohjelma

Lisätiedot

LUKU I YHDISTYSASEMA

LUKU I YHDISTYSASEMA 1 Yleistä LUKU I YHDISTYSASEMA Tässä ohjesäännössä esitetyt oikeudet ja velvollisuudet koskevat sellaisia yhdistyksiä, joille Tamy on myöntänyt Tamyn piirissä toimivan yhdistyksen aseman. Yhdistysaseman

Lisätiedot

Yhdenvertaisuussuunnittelun tarkoituksena on tunnistaa ja poistaa käytäntöjä, jotka aiheuttavat ja ylläpitävät eriarvoisuutta.

Yhdenvertaisuussuunnittelun tarkoituksena on tunnistaa ja poistaa käytäntöjä, jotka aiheuttavat ja ylläpitävät eriarvoisuutta. Suomen Sulkapalloliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma Hyväksytty liittohallituksessa 9.12.2015 Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaisesti kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 EPSILON RY 1 YLEISTÄ Yhdistyksen toiminta tulee jatkumaan vuoden 2015 sääntöjä 2 ja 3 mukaillen. Epsilon ry:n tärkeimpänä tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä, tukea

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Pöytyän nuorisovaltuuston toimintasuunnitelma 2013-2014

Pöytyän nuorisovaltuuston toimintasuunnitelma 2013-2014 Pöytyän nuorisovaltuuston toimintasuunnitelma 2013-2014 Toimintasuunnitelma 2013-2014 Pöytyän nuorisovaltuusto Nuorisosihteeri Anna-Leena Ranto Härkätien 4H:n hanketyöntekijä Ville Kyllönen Pöytyän kunta

Lisätiedot

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2014 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Sisällys Teemavuosi 2014 Tavoite 1: Nollataan talous

Lisätiedot

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns.

Avustukset jäsenyhdistyksille v Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. Avustukset jäsenyhdistyksille v.2017 - Invalidiliiton hankeavustukset jäsenyhdistyksille - STEAn jäsenjärjestöavustukset, eli ns. toimintatonnit Järjestöpäivät 5.2.2017 1 Invalidiliiton hankeavustukset

Lisätiedot

Ainejärjestöjen kansainvälisyyskoulutus. 2.2.2013 Jaana Romppainen, JYYn hallituksen kv-vastaava

Ainejärjestöjen kansainvälisyyskoulutus. 2.2.2013 Jaana Romppainen, JYYn hallituksen kv-vastaava Ainejärjestöjen kansainvälisyyskoulutus 2.2.2013 Jaana Romppainen, JYYn hallituksen kv-vastaava Kv-opiskelijat yliopistossamme Toukokuussa 2012 JY:ssa opiskeli 1117 ulkomaalaista opiskelijaa 92 eri maasta

Lisätiedot

TSV:n jakamat konferenssiavustukset. Georg Strien

TSV:n jakamat konferenssiavustukset. Georg Strien TSV:n jakamat konferenssiavustukset Georg Strien Sisältö Yleistä konferenssien rahoituksesta Rahoittajia Valtion tuen määrästä Mihin avustusta myönnetään, mihin ei? Hakukäytännöt Millainen on hyvä hakemus?

Lisätiedot

Conduksen hallituksen linjaus aktiivinauhojen ja tiedekuntajärjestön tunnuksien myöntämisestä

Conduksen hallituksen linjaus aktiivinauhojen ja tiedekuntajärjestön tunnuksien myöntämisestä 10.2.2016 Conduksen hallituksen linjaus aktiivinauhojen ja tiedekuntajärjestön tunnuksien myöntämisestä Nauha- ja merkkiohjesäännössä määritellään Conduksen nauhojen ja merkkien myöntämisperusteet. Linjauksen

Lisätiedot

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma 2018-2020 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 12/2017 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 1/2018 1. Yhdenvertainen ja tasa-arvoinen LYY Lapin yliopiston ylioppilaskunnan

Lisätiedot

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia Johdanto Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamyn toiminta päättyy 31.12.2017 kolmen tamperelaisen korkeakoulun yhdistymisen myötä. Tamy ja Tampereen teknillisen

Lisätiedot

Edunvalvonnan suunnittelu

Edunvalvonnan suunnittelu Edunvalvonnan suunnittelu - eli mitä ihmettä sitä tekis tulevina vuosina? 10.9.2018 Sini Saarinen ja Joni Kajander Koulutuksen rakenne Miksi? - eli johdanto aiheeseen Toiminnallinen osuus (15-20 min) Kalvosulkeiset

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

INNOSTAVA & VAIKUTTAVA

INNOSTAVA & VAIKUTTAVA INNOSTAVA & VAIKUTTAVA Sidosryhmäyhteistyö kumppanit mukana järjestötoiminnan kehittäjänä ja voimavarana HYYn virityspäivä 22.2.2018 Innostava & Vaikuttava/ Alumnipalvelut 1 LUVASSA Esittelyt Sidosryhmien

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

2. ROVANIEMEN KAUPUNGIN AVUSTUKSET PAIKALLISTEN NUORISOJÄRJESTÖJEN JA MUUN NUORISOTOIMINNAN TUKEMISEEN

2. ROVANIEMEN KAUPUNGIN AVUSTUKSET PAIKALLISTEN NUORISOJÄRJESTÖJEN JA MUUN NUORISOTOIMINNAN TUKEMISEEN 1. YLEISET MÄÄRÄYKSET Nuorisolain (2006) 1 2 :n tavoitteena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella. Toimenpiteitä kuvataan tavoitteiden yhteydessä. Tässä esityksessä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

Tapahtumatuottajan ABC

Tapahtumatuottajan ABC Tapahtumatuottajan ABC Elina Nieminen Elina.ae.nieminen@gmail.com 1 Tämän työpajan jälkeen Teet hemmetin hyvän tapahtumaprojektisuunnitelman Budjettisi ei koskaan petä Tiedät miten houkutella sponsoreita

Lisätiedot

Eero Eskolan rahasto Jakoperusteet

Eero Eskolan rahasto Jakoperusteet Eero Eskolan rahasto Jakoperusteet Eero Eskolan rahasto Avustuksia parantamaan hyvinkääläisten vanhusten elinoloja 1. yleisavustukset vanhustenhuollon hankkeisiin 2. avustukset yksittäisiin vanhustenhuollon

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 18.11.2014 146 Kaupunginhallitus 24.11.2014 404 AVUSTUSMUODOT 1. Toiminta-avustus 2. Koulutusavustus 3. Tilavuokra-avustus

Lisätiedot

Tämä dokumentti on hyväksytty Suomen Psykologian Opiskelijain Liiton yhdistyksen kokouksessa YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

Tämä dokumentti on hyväksytty Suomen Psykologian Opiskelijain Liiton yhdistyksen kokouksessa YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto ry Yhdenvertaisuussuunnitelma Tämä dokumentti on hyväksytty Suomen Psykologian Opiskelijain Liiton yhdistyksen kokouksessa 10.4.2018 YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA 1.

Lisätiedot

Jäsenpalvelut. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on

Jäsenpalvelut. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on Jäsenpalvelut Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on tukea opiskelijakuntatoimijoiden edellytyksiä toimia ammattikorkeakouluopiskelijoiden

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

TSV:njakamat konferenssiavustukset. Georg Strien

TSV:njakamat konferenssiavustukset. Georg Strien TSV:njakamat konferenssiavustukset Georg Strien Sisältö Yleistä konferenssien rahoituksesta Rahoittajia Tuen määrästä Mihin avustusta myönnetään, mihin ei? Hakukäytännöt Millainen on hyvä hakemus? Raportointikäytännöt

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

Hakuaika on klo mennessä.

Hakuaika on klo mennessä. 1 2 Hakija täyttää hakemukseen seuraavat tiedot yhdistyksestä: yhdistyksen nimi, osoitetiedot, pankkitiedot, yhdistyksen rekisteröintipäivämäärä, kotipaikka sekä yhdistyksen toimivat alaosastot / -jaostot.

Lisätiedot

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/922/00.02.10/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja

Lisätiedot

Nykytilan määrittely: SWOT

Nykytilan määrittely: SWOT Strategia 2018-2021 Johdanto Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKOn strategia on laadittu vuonna 2017 aiemman strategiakauden päättyessä. Strategia on laadittu vuosille 2018-2021. Lähtökohtana

Lisätiedot

Edunvalvonta ainejärjestöissä

Edunvalvonta ainejärjestöissä Edunvalvonta ainejärjestöissä Mitä kopo- ja sopovastaavat voivat tehdä? Joni, Minttu, Inari, Laura-Maria ja Janne 24.1.2017 Esittäytyminen Inari, Minttu, Joni, Laura-Maria ja Janne Tilaisuuden läpivienti

Lisätiedot

LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JA MYÖNTÄMISMENETTELY

LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JA MYÖNTÄMISMENETTELY VIRTAIN KAUPUNKI Liikunta- ja nuorisotoimi 15.02.2012 LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET JA MYÖNTÄMISMENETTELY Virtain kaupungin liikunta- ja nuorisotoimi myöntää vuosittain liikuntatoimintaan

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET

SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET Liite 3/ Siv.ltk 14.3.2017/ 23 SIIKAISTEN KUNNAN LIIKUNNAN SEKÄ NUORISO- JA KULTTUURITYÖN AVUSTUSTEN JALKOPERUSTEET Liikunnan ja urheilun toiminta-avustus Nuorisotoiminnan avustus Kulttuuritoiminnan avustus

Lisätiedot

TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY

TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY Sisällys TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY... 1... 1 1. UUSI TOIMINTA 19.11.2018-2019... 3 1.1. Aiemmin käynnistyneet projektit... 3 1.2. Uudet projektit... 3 2. VAKIINTUNUT TOIMINTA VUONNA 2019...

Lisätiedot

Seurapäivien ryhmäkeskustelut Seurapäivät Veli-Tapio Kangasluoma

Seurapäivien ryhmäkeskustelut Seurapäivät Veli-Tapio Kangasluoma Seurapäivien ryhmäkeskustelut 2011-2015 Seurapäivät 26.11.2016 Veli-Tapio Kangasluoma Seurapäivät 2011-2015 - ryhmäkeskustelut 2011 Turku TUL:n arvot ja seuratyön arvot 2012 Joensuu Seuran toiminta ja

Lisätiedot

Toimijaryhmäohjesääntö

Toimijaryhmäohjesääntö 1 Toimijaryhmäohjesääntö 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Ohjesäännön tarkoitus on selkeyttää TuKYn ja toimijaryhmien välinen

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014 Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja taloudellisen hyödyn lisäksi vapaaehtoistoiminnalla

Lisätiedot

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto

Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasolin palvelut jäsenille yhteistyökumppaneiden kautta jäsenet voivat toteuttaa edullisesti omat verkkosivut. Kustannustoiminta ja nuottipalvelu Nuottimateriaalin

Lisätiedot

Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2

Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2 Sisällys Toimintasuunnitelman laatiminen... 2 Oppimisympäristön ja pedagogisen toiminnan kuvaus... 2 Laaja-alainen osaaminen... 2 Oppimiskokonaisuudet, teemat, projektit... 3 Toiminnan dokumentointi ja

Lisätiedot

Opiskelijakunta OSAKO VIESTINTÄSTRATEGIA 2015 2017

Opiskelijakunta OSAKO VIESTINTÄSTRATEGIA 2015 2017 Opiskelijakunta OSAKO VIESTINTÄSTRATEGIA 2015 2017 Viestintästrategian rooli Opiskelijakunta OSAKOssa viestintä ymmärretään osaksi kaikkea opiskelijakunnan toimintaa. OSAKO viestii erityisesti rekrytoidakseen

Lisätiedot

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie a HAKIJA: Tällä pohjavärillä olevat tiedot, saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) Liikunta Nuoriso Kulttuuri

Lisätiedot

Työelämä painopisteet 2016

Työelämä painopisteet 2016 Työelämä painopisteet 2016 VALTUUTETUN ROOLIN VAKIINNUTTAMINEN TYÖELÄMÄN TOIMIJANA Tiivis yhteistyö työsuojeluviranomaisen kanssa Sovinnollisten ratkaisujen edistäminen työelämän syrjintätapauksissa Neuvonta

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille. Säännöt ja ohjeet nro 368. Hyväksytty: Kh Säännöt ja ohjeet nro 368 Lapuan kaupungin avustusperiaatteet yhteisöille Hyväksytty: Kh 3.12.2018 11 Voimaantulo: 1.1.2019 1 Sisällys 1 Yleiset periaatteet... 2 2 Avustusmuodot ja hakeminen... 2 3 Avustettava

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

VIESTINTÄ- STRATEGIA. JYYn viestinnän periaatteet

VIESTINTÄ- STRATEGIA. JYYn viestinnän periaatteet VIESTINTÄ- STRATEGIA Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY Johdanto Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viestintästrategia määrittelee, millaista JYYn viestinnän tulee olla, jotta se tukee ylioppilaskunnan

Lisätiedot

Avustustoiminta. Vapaaehtoistoiminnan. tarkentavia ohjeita hakijoille

Avustustoiminta. Vapaaehtoistoiminnan. tarkentavia ohjeita hakijoille Avustustoiminta Vapaaehtoistoiminnan avustamisen periaatteet tarkentavia ohjeita hakijoille sisällysluettelo Taustaa...3 Vapaaehtoistoiminnan avustamisesta...3 Esimerkkejä linjausten mukaisista vapaaehtoistoiminnan

Lisätiedot

Kotitalouspedagogiopiskelijat ry

Kotitalouspedagogiopiskelijat ry :n toimintasuunnitelma kaudelle 1.1.2015-31.12.2015 1. YLEISTÄ, Kopeda, toimii Helsingin yliopiston Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan Opettajankoulutuslaitoksella opiskelevien kotitalousopettaja- ja

Lisätiedot

JYY Liikuntavastaavien koulutus 2.2.2013. Hallitusvastaava Hanna Huumonen hanna.huumonen@hallitus.jyy.fi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

JYY Liikuntavastaavien koulutus 2.2.2013. Hallitusvastaava Hanna Huumonen hanna.huumonen@hallitus.jyy.fi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY Liikuntavastaavien koulutus 2.2.2013 Hallitusvastaava Hanna Huumonen hanna.huumonen@hallitus.jyy.fi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Sisältö Liikuntatoiminta JYYssä Liikuntavastaavan tehtävät

Lisätiedot

16.12.2010 1(5) Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) jakaa jäsenilleen stipendejä

16.12.2010 1(5) Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) jakaa jäsenilleen stipendejä 1(5) Stipendiohjesä ä nto Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) jakaa jäsenilleen stipendejä 1. tukeakseen vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymismahdollisuuksia; 2. kiittääkseen ja tukeakseen

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset

HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET. - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset HYVINVOINTIPALVELUIDEN AVUSTUSMUODOT JA JAKOPERUSTEET - Kouvolan kaupungin yhteisesti sovitut periaatteet - Liikuntajärjestöjen avustukset TOIMIALOJEN AVUSTUSTEN YHTEISET JAKOPERUSTEET Kouvolan kaupunki

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

LISÄÄ TOIMINNAN VETOVOIMAISUUTTA JA JÄSENMÄÄRÄN KASVUA ESIMERKKINÄ PARTIOLAISET. Ilona Turunen / Zonta International Piiri 20 ry 7.10.

LISÄÄ TOIMINNAN VETOVOIMAISUUTTA JA JÄSENMÄÄRÄN KASVUA ESIMERKKINÄ PARTIOLAISET. Ilona Turunen / Zonta International Piiri 20 ry 7.10. LISÄÄ TOIMINNAN VETOVOIMAISUUTTA JA JÄSENMÄÄRÄN KASVUA ESIMERKKINÄ PARTIOLAISET Ilona Turunen / Zonta International Piiri 20 ry 7.10.2018 LISÄÄ KASVUA - JOKAISEN TULEVAISUUTEEN TÄHYÄVÄN YHTEISÖN TEHTÄVÄ

Lisätiedot

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry Loistava ja hyvinvoiva opiskelijayhteisö, joka vie sähkötekniikan avulla maailmaa eteenpäin. ARVOT - Killan jäsenistöstä valmistuvat maan parhaimmat matematiikkaa

Lisätiedot

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie a HAKIJA: Tällä pohjavärillä olevat tiedot, saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) Liikunta Nuoriso Kulttuuri

Lisätiedot

TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE

TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE Tampereen Insinöörit ry 3.11.2014 Kolmivuotissuunnitelma 2015-2017 TAMPEREEN INSINÖÖRIT RY:N TOIMINNAN SUUNTALINJAT VUOSILLE 2015-2017 1.TOIMINTA-AJATUS Tampereen Insinöörit ry on ammattikuntaa yhdistävä

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin osana

Lisätiedot

Osaston askeleet aluetyöntekijä vapaaehtoisen rinnalla, vapaaehtoisen rooli

Osaston askeleet aluetyöntekijä vapaaehtoisen rinnalla, vapaaehtoisen rooli Osaston askeleet aluetyöntekijä vapaaehtoisen rinnalla, vapaaehtoisen rooli Omaishoitajien tukitoiminta osaksi osastojen vakiintunutta toimintaa Osastot mukaan omaishoitajien tukitoimintaan Toiminnan esittely

Lisätiedot

Uusien opiskelijoiden huomioiminen Sosiaalipoliittinen asiantuntija Ville Ritola

Uusien opiskelijoiden huomioiminen Sosiaalipoliittinen asiantuntija Ville Ritola Uusien opiskelijoiden huomioiminen 20.8.2018 Sosiaalipoliittinen asiantuntija Ville Ritola Muistutetaan mieleen mitä uudella opiskelijalla on edessään Mitä tukitoimintoja uudelle opiskelijalle on? Voisiko

Lisätiedot

OSALLISTUVA KANSALAISUUS JA YRITTÄJYYS AIHEKOKONAISUUS

OSALLISTUVA KANSALAISUUS JA YRITTÄJYYS AIHEKOKONAISUUS 1 YRITTÄJYYSKASVATUS TAPAINLINNAN KOULUSSA OSALLISTUVA KANSALAISUUS JA YRITTÄJYYS AIHEKOKONAISUUS Osallistuva kansalaisuus ja yrittäjyys on yksi opetussuunnitelman perusteiden mukaisista aihekokonaisuuksista.

Lisätiedot

Oman seuran analyysi Espoon Akilles suunnistus /18/15

Oman seuran analyysi Espoon Akilles suunnistus /18/15 Oman seuran analyysi Espoon Akilles suunnistus 0 /8/ Oman seuran analyysi Vastaajat Ikä 0 8 6, % 6 7,9 % 6, % 8, %, %, % alle -7 8-9 0-9 0-6 6 + Kaikki (KA:., Hajonta:0.8) (Vastauksia:9) Oman seuran analyysi

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Yhdistysohjesääntö. Yhdistysohjesääntö - Tampereen ylioppilaskunta TREY

Yhdistysohjesääntö. Yhdistysohjesääntö - Tampereen ylioppilaskunta TREY Yhdistysohjesääntö Tampereen ylioppilaskunnan yhdistysohjesääntö Tämän ohjesäännön on edustajisto hyväksynyt kokouksessaan 20.11.2018 Sisältö Luku 1 Yhdistykset 3 1 Yleistä 3 2 Yhdistysaseman hakeminen

Lisätiedot

Tampereen ylioppilaskunnan yhdistysohjesääntö Tämän ohjesäännön on edustajisto hyväksynyt kokouksessaan

Tampereen ylioppilaskunnan yhdistysohjesääntö Tämän ohjesäännön on edustajisto hyväksynyt kokouksessaan Yhdistysohjesääntö Tampereen ylioppilaskunnan yhdistysohjesääntö Tämän ohjesäännön on edustajisto hyväksynyt kokouksessaan 20.11.2018 Sisältö Luku 1 Yhdistykset 3 1 Yleistä 3 2 Yhdistysaseman hakeminen

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä koulun kerhotoiminnan laatukriteerit Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Kuvaus Hyvin järjestetty aamu- ja iltapäivätoiminta tukee koulun perustehtävää

Lisätiedot

1. Lainsäädäntö ja ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyö Yhdenvertaisuuden edistämisen toimialueet 4

1. Lainsäädäntö ja ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyö Yhdenvertaisuuden edistämisen toimialueet 4 Sisällysluettelo 1. Lainsäädäntö ja ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyö 3 2. Yhdenvertaisuuden edistämisen toimialueet 4 2.1. Alkuperä, etnisyys, kansalaisuus & kieli 4 2.2. Uskonto, elämänkatsomus ja

Lisätiedot

Selostus valtuustoaloitteeseen opiskelijoiden yhteisöllisyyden lisäämisestä oppilaitoksissa

Selostus valtuustoaloitteeseen opiskelijoiden yhteisöllisyyden lisäämisestä oppilaitoksissa Selostus 1 (5) Selostus valtuustoaloitteeseen opiskelijoiden yhteisöllisyyden lisäämisestä oppilaitoksissa Koulutuskuntayhtymän opiskelijakunta Pyro ja kuntayhtymän edustajat ovat kartoittaneet nykyisen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KULTTUURIPALVELUIDEN AVUSTUKSET 2019

UUDENKAUPUNGIN KULTTUURIPALVELUIDEN AVUSTUKSET 2019 1 (7) UUDENKAUPUNGIN KULTTUURIPALVELUIDEN AVUSTUKSET 2019 Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta hyväksynyt 27.2.2018. Ohje voimassa 15.3.2018 alkaen 2 (7) Sisällysluettelo 1. Yleistietoa

Lisätiedot