Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas"

Transkriptio

1 Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä internetmarkkinoinnista?

2 Sisällysluettelo Osa 1 Internetmarkkinointi pähkinänkuoressa s. 01 Asiakkaat pyörivät verkossa, missä sinä markkinoit? s. 02 Ei hakuammuntaa, vaan mitattavia tuloksia s. 03 Vastaa asiakkaan tiedon janoon s. 04 Tuota ja hallitse kokonaisuutta s. 06 Internetmarkkinoinnin suunnittelun tueksi s. 07 Tuota merkittävää ja hyödyllistä sisältöä s. 08 Hanki kävijäkuntaa s. 10 Jaa sisältöä sosiaalisen median avulla s. 12 Kävijöistä liideiksi, liideistä asiakkaiksi s. 13 Mittaa ja kehitä internetmarkkinointia s. 15 Osa 2 8 Vaihetta menestyvään internetmarkkinointiin s. 16 Vaihe 1: Internetmarkkinointi osana muuta strategiaa s. 17 Vaihe 2: Internetmarkkinointisi nykytila s. 18 Vaihe 3: Suunnitelma hakukoneisiin s. 19 Vaihe 4: Kotisivusi ja sisällöntuottaminen s. 22 Vaihe 5: Yritysblogi sisällöntuotannossa s. 23 Vaihe 6: Sisällöntuotanto ja liidiensaaminen s. 24 Vaihe 7: Sosiaalinen media internetmarkkinoinnin osana s. 25 Vaihe 8: Menestyksen mittaaminen ja parantaminen s. 26 Valmiina seuraaviin askeliin? s. 27

3 01 Internetmarkkinointi pähkinänkuoressa Internetmarkkinoinnin tavoite yksinkertaisimmillaan on maksimoida oman verkkopalvelun hyöty. Yrityksen erinomaisilla kotisivuilla ei ole juurikaan merkitystä, ellei sinne saada muodostettua tarpeeksi liikennettä ja ellei tätä liikennettä saada muunnettua asiakkuuksiksi. Internetmarkkinointi pureutuu juuri tähän haasteeseen: miten omasta verkkopalvelusta tehdään uusia asiakkuuksia tuottava koneisto. Tämä pikaopas tarjoaa paitsi kiteytetyn paketin siitä mitä internetmarkkinointi pitää sisällään, mutta se myös opastaa internetmarkkinoinnin suunnitteluun ja tekemiseen käytännössä. Oppaan hyödyt tulevat esille vain jos sitä sovelletaan käytännössä, joten eiköhän laiteta hihat heilumaan! Kuva: Flickr & IainBuchanan

4 02 Asiakkaat pyörivät verkossa, missä sinä markkinoit? Muistatko vielä, kun lomamatkaa varatessasi hait ilmaisen matkaoppaan matkatoimistosta, selailit oppaan läpi perheesi kanssa, minkä jälkeen palasit vielä matkatoimistoon tekemään kauppoja siellä olleen virkailijan kanssa? Asiakkaana löysit itsesi siinä tilanteessa, että saamasi lisätieto tuli lähinnä myyjän suusta. Nykyään tällaisen ostoprosessin läpikäyminen tuntuu vaivalloiselta, jopa vanhanaikaiselta. Internetin avulla asiakas voi itse valita parhaan mahdollisen ajankohdan lomamatkalleen samoin kuin hän voi itse tehdä vertailua lentoyhtiöiden tarjoamista lentohinnoista. Tämän lisäksi matkalle lähtijä löytää internetistä kasapäin tietoa matkakohteen harraste- tai kulttuuritarjonnasta, toisten matkustajien matkakertomuksia ja suosituksia,kuvia, videoita, säätietoja ja tilastoja. Matkaa voi ennakoida myös siten, että paikanpäällä ei tarvitse edes jonottaa haluamiinsa paikkoihin, sillä ravintoloiden pöytävaraukset tai eri nähtävyyksien pääsyliput on hoidettu netissä jo kuukausia ennen matkaa. Internetmarkkinoinnin taustalla vaikuttaa siis muutokset asiakkaiden ostokäyttäytymisessä. Ostopäätöksiin vaikuttavan tiedonhaun ykkösväylänä hyödynnetään internetin hakukoneita kuten Googlea,Yahoota ym. Internetmarkkinoinnin suunnittelun ja toteutuksen tavoitteena on varmistaa se, että asiakas löytää juuri sinun tuottamasi palvelun tai tuotteen hakutulosten kärkipäästä hänen käyttäessään alasi tärkeimpiä hakusanoja. To Do - Syötä Googlen hakukoneeseen mielestäsi oman alasi olennaisimmat hakusanat. Mitä saat hakutuloksiksi? Mihin oma verkkopalvelusi sijoittuu näissä tuloksissa? - Käy hakutulosten kärjessä olevilla sivuilla. Vastaavatko sivut hakusanojasi ja saatko haluamasi tiedon? - Pohdi milloin ja missä tilanteissa sinun asiakkaasi käyttävät internettiä. Palveleeko sivustosi asiakkaidesi internetkäyttäytymistä parhaalla mahdollisella tavalla?

5 03 Ei hakuammuntaa, vaan mitattavia tuloksia Internetmarkkinoinnilla on huomattavia etuja perinteiseen ulospäin suuntautuvaan markkinointiin nähden. Ensinnäkin, internetin avulla on mahdollista saavuttaa laaja yleisö sekä kotimaassa että ulkomailla huomattavasti paljon nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Internetin avulla markkinointia on myös helppoa kohdentaa vain tietyille asiakasryhmille. Toiseksi, internetmarkkinointion helpommin mitattavissa, analysoitavissa ja kehitettävissä kuin vaikkapa tv-mainokset, joiden vaikuttavuutta voi olla vaikeaa ja hidasta selvittää. Internetmarkkinointia on mahdollista mitata ja kehittää päivä-, viikko ja kuukausitasolla. Kolmanneksi, markkinoinnin tehokkuus tai laajuus ei ole enää kiinni markkinoinnille varatun euromäärän suuruudesta vaan siitä, miten hyödyllistä sisältöä verkkopalveluun tuotetaan, miten osuvasti hakukoneiden toimintaa osataan hyödyntää ja miten tehokkaasti verkkosivujen kävijät saadaan muunnettua asiakkaiksi. Kustannustehokkuutensa takia myös pienemmät toimijat saavat itselleen kilpailuetua internetmarkkinoinnista. To Do - Käy läpi tämän vuoden markkinointisuunnitelmasi. Miten internetmarkkinointi on otettu siinä huomioon? - Mieti omaa kotisivuasi. Ajaako se asiansa liiketoimintaa edistävänä työkaluna vai ovatko ne vain käyntikorttina? - Kuinka monta kävijää kotisivuillasi on kuukausittain? Entä kuinka monta liidiä eli myyntivihjettä saat yrityksesi verkkosivujen kautta vuosittain tai kuukausittain?

6 04 Vastaa asiakkaan tiedon janoon On valtava etu yritykselle, jos se saa kontaktin asiakkaaseen tämän vielä tehdessä tiedonhakua. Tällöin yritys pystyy vaikuttamaan omilla näkemyksillään siihen, minkä myös asiakas tulee kokemaan olennaiseksi ja tarpeelliseksi hänen tarvitsemassaan tuotteessa tai palvelussa. Näin ollen yrityksen tuottama markkinointi on toiminut jo merkittävästi myynnin tukena. On olennaista pitää huolta siitä, että eri ostovaiheessa olevien kiinnostuneiden asiakkaiden tarpeet tyydytetään ja he saavat juuri heidän haluamaansa tietoa. Yleensä ostovaiheiden mukaan tietoa etsitään seuraavanlaisesti: Asiakkaalla on ongelma, johon hän tarvitsee ratkaisun. Ratkaisun löydyttyä hän miettii kuka voi korjata ongelman. Kiinnostavimmalta toimittajalta haetaan yksityiskohtaisempaa tuotetietoa. Internetmarkkinoinnin avulla pyritään siihen, että yrityksen sivustolta löytyy jokaisessa vaiheessa olevalle asiakkaalle tarvittavaa tietoa, jotta hän pystyy etenemään ostopäätöksessään. Tässä muutamia esimerkkejä miten ja millaista tietoa tulisi tarjota ostoprosessin eri vaiheissa: Alkuvaihe - Blogit - Tarkistuslistat - Pikaoppaat Keskivaihe - Asiakaskertomukset - Referenssit - Laajemmat case-kuvaukset Loppuvaihe - Esitteet - Hinnastot - Tuottolaskelmat

7 05 Markkinointivaiheessa on tärkeää ansaita kiinnostuneiden asiakkaiden luottamus ja tämän luottamuksen syntymiseen vaikuttaa merkittävästi yrityksen verkkopalvelun sisältö. Sisällöntuotanto on yksi tärkeimmistä internetmarkkinoinnin tukipilareista, jonka avulla asiakas voidaan vakuuttaa niin oman tuotteen tai palvelun hyödyllisyydestä tai toimitusvarmuudesta kuin esimerkiksi palveluntuottajan arvomaailman sopivuudesta asiakkaan mieltymyksiin. To Do - Tarkista löytyykö yrityksesi kotisivuilta eri ostovaiheissa oleville asiakkaille sisältöä? - Mieti minkälaista sisältöä asiakkaasi tarvitsee ostoprosessin alku-, keski- ja loppuvaiheessa. - Tee aikataulu ja ala tekemään tuota sisältöä. Nyt heti!

8 06 Tuota ja hallitse kokonaisuutta Internetmarkkinointi on laaja kokonaisuus erilaisia toimintoja, joiden avulla oman verkkopalvelun ja tuotteiden löytymistä internetistä pyritään parantamaan. Toiminnot voidaan jakaa niin sisällöllisiin kuin teknisiin osiin, joita molempia tarvitaan menestyvän verkkopalvelun suunnittelussa ja toteutuksessa. Näitä osia ovat muun muassa oman sivuston ulkoinen ja sisäinen rakenne hakukonemarkkinointi (SEM) hakukoneoptimointi (SEO) sisällöntuotanto sosiaalisen median markkinointi liidien saaminen koko markkinoinnin mittaaminen ja kehittäminen Internetmarkkinoinnin käytännön toteutus vaatii pitkäjänteistä ja tarkkaa suunnittelua etukäteen. Mitä monipuolisemmin eri osakokonaisuudet pystytään ottamaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa, sitä varmemmin verkkopalvelu tuottaa haluttuja tuloksia.

9 07 Suunnittelun tueksi Tässä hyödyllinen runko David MeermanScottilta oman yrityksesi internetmarkkinoinnin suunnitteluun:

10 08 Tuota merkityksellistä ja hyödyllistä sisältöä Sisällöntuotanto on internetmarkkinoinnin kannattava tukipilari. Houkuttelevan ja merkityksellisen sisällön tuottaminen verkkopalveluun on edellytys myös hakukoneoptimoinnin tehokkaalle toiminnalle. Toisin sanoen, ilman sisältöä ei hakusanojen optimoinnilla ole juurikaan merkitystä. Sisällöntuotanto vie aikaa, mutta se luo pohjan kaikille internetmarkkinoinnin toimenpiteille. Merkittävän ja hyödyllisen sisällön tuottaminen perustuu toki asiakkaan luottamuksen herättämiseen, mutta myös hakukoneiden toiminnan periaatteisiin. Itse tuotetun sisällön tavoitteena on päästä muiden internetkäyttäjien ja sisällöntuottajien lainaamaksi, hyödyntämäksi tai suosittelemaksi. Mitä useammat käyttäjät linkittävät oman sisältönsä sinun tuottamaasi sisältöön, sitä helpompaa hakukoneen on löytää juuri sinut ja sinun palvelusi. Ja mikä parasta, mitä enemmän uutta sisältöä tuotetaan, sitä enemmän saadaan liikennettä ja lukijoita myös aiemmin tuotetulle sisällölle. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että tuotetun sisällön arvo kasvaa ajan kanssa hakukoneiden silmissä. Sisällöntuotantoa kannattaa suunnitella siten, että se on nopeasti tuotettavissa ja tehokkaasti jaettavissa asiakkaille ja muille käyttäjille. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, millaista sisältöä verkkopalveluunsa voi luoda: Blogiartikkelit: Yhden sivun artikkeleita omaan alaan liittyen. Ns. White papers: 5-7 sivun mittaisia kirjoituksia liittyen johonkin tiettyyn omalla alalla esiintyvään haasteeseen, trendiin, kehittymiseen ym. Pikaoppaat: Ladattavia pdf-tiedostoja, joissa tarkempaa tietoa asiantuntemuksesta tai palvelun käyttämisestä. Videot:Lyhyet videopätkät omaan alaan liittyen. Podcastit: minuutin audiopätkiä, joissa voi olla esimerkiksi oman alan asiantuntijoiden haastatteluja ym.

11 09 Sisällöntuotannossa kannattaa muistaa se, että mitä enemmän ja mitä erilaisin keinoin tuottaa merkityksellistä sisältöä internetiin, sitä enemmän siitä hyötyy hakukoneiden näkökulmasta. Merkityksellisen ja hyödyllisen sisällön tuottamisen tavoitteenahan on parantaa omaa löydettävyyttä hakukoneiden tuottamissa hakutuloksissa sekä saada kävijät muutettua liideiksi. To Do - Etsi omaan alaasi liittyviä blogeja ja ala seurata niitä säännöllisesti. - Pohdi millaisista aiheista alallasi tarvitaan keskustelua, lisää tietoa, kritiikkiä ym. - Suunnittele minkälaista asiantuntijasisältöä omassa blogissasi voitaisiin julkaista.

12 10 Hanki kävijäkunta Suomalaiset tekevät noin 20 miljoonaa hakukoneita hyödyntävää hakua päivässä. Googlen tilastojen mukaan tämä luku tekee suomalaisista väkilukuun suhteutettuna maailman kärkiluokkaa Googlen hakujen tekijöinä. Internetmarkkinointi perustuu osakseen juuri hakusanojen hyödyntämiseen. Toisin sanoen, on olennaista löytää juuri ne hakusanat, joiden avulla saadaan eniten potentiaalista asiakaskuntaa ohjattua omille verkkosivuille. Hakukone tuottaa siihen syötetyille hakusanoille kahdenlaisia tuloksia: luonnollisia ja sponsoroituja hakutuloksia. Jos mielii pärjätä hyvin luonnollisten hakutulosten listassa, on merkittävän ja hyödyllisen sisällön tuottaminen sille ehdoton edellytys. Mitä enemmän omaa sisältöä on jaossa ja mitä useammin muut käyttäjät ovat sitä linkittäneet, sitä paremman sijoituksen voi saada luonnollisten hakutulosten listassa. Sponsoroituja hakutuloksia voidaan kutsua myös hakukonemarkkinoinniksi. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys voi hyödyntää esimerkiksi GoogleAdwords palvelua, jonka avulla voi sijoittaa oman yrityksen mainoksen aina tiettyjen hakusanojen yhteydessä. Mainokset näkyvät yleensä hakutulossivun oikeassa reunassa. Kuva: Flickr & cheukiecfu

13 11 Asiakkaan näkökulmasta on aina parempi, jos palvelu löytyy luonnollisten hakutulosten joukosta., koska luonnolliset hakutulokset keräävät yli 75% kaikista klikkauksista. Internetmarkkinointia aloittavan yrityksen kannattaa kuitenkin oman markkinointiprosessinsa alkutaipaleella hyödyntää myös näitä maksettuja PayPer Clicks mainoksia (jokaisesta omalle sivustolle johtaneesta klikkauksesta maksetaan). Tällä tavoin on mahdollista saada markkinoinnistaan tulostietoa jo ennen kuin itse tuottamaa sisältöä on sen verran, että se riittää tulosten saamiseen myös luonnollisissa hakutuloksissa. PPC-mainosten avulla saa myös arvokasta tietoa siitä, tuottaako verkkosivuille optimoidut hakusanat haluttuja tuloksia. Kuinka paljon kyseiset PPC-mainokset maksavat riippuu siitä, kuinka paljon kysyntää tietyille hakusanoille on muiden mainostajien puolesta. To Do - Perusta yrityksellesi Google-tili ja tutki eri työkaluja, kuten AdWords, Analytics ja sivuston optimoija. - Ala listata hakusanoja liittyen omaan alaasi ja asiantuntemukseesi. 25 hakusanaa riittää alkuun. - Perusta Google AdWords-kampanjakuukaudeksi ja katso miten hakusanasi käyttäytyvät.

14 12 Jaa sisältöä sosiaalisen median avulla Helpoin tapa levittää tuottamaansa sisältöä useiden satojen nähtäväksi ja saada kävijöitä omille verkkosivuilleen on sosiaalisen median kautta. Lähes jokaiselta yritykseltä tulisi nykyään löytyä yritysprofiili ainakin Facebookista, Twitteristä ja LinkedIn:stä. Muut kanavat ovat pelkkää plussaa. Sosiaalisen median hyödyntäminen auttaa myös hakutuloksissa löytymiseen. Kuten aiemmin jo mainittua, jokainen niin sanottu ulkopuolinen linkitys omalle verkkosivullesi nostaa sen arvoa hakukoneiden silmissä. Sosiaalisen median hyödyntäminen on yksi tapa saada sivustolle ulkopuolisia linkityksiä. Sosiaalisen median tärkeys tulee esille ennen kaikkea tuotetun sisällön jakamisessa. Blogikirjoituksilla tai pikaoppailla ei ole merkitystä asiakkaalle tai hakukoneelle ellei niitä jotenkin jaettua muille luettavaksi tai kommentoitavaksi. Näin ollen kannattaa vaikkapa heti blogin päivittämisen jälkeen jakaa se esimerkiksi Facebookissa, jolloin se saavuttaa sekunneissa kaikki Facebook- kaverit ja oman yritysprofiilin tykkääjät. Mitä laadukkaampaa ja hyödyllisempää sisältöä muille jaetaan, sitä varmemmin muut käyttäjät alkavat sitä suosittelemaan myös omissa profiileissaan. Kiinnostuneimmat ohjautuvat lopulta myös verkkosivuillesi ja siitähän internetmarkkinoinnissa onkin kyse. To Do - Mieti mitä sosiaalisen median työkaluja kohderyhmäsi käyttää. Ovatko he kenties facebookissa? - Mieti minkälaista sisältöä voit jakaa sosiaalisessa mediassa. Mieti myös minkälainen sisältö tulisi levitetyksi? - Seuraa kilpailijoidesi työsarkaa sosiaalisessa mediassa. Mitä he tekevät, kenelle he kohdentavat, millaista sisältöä he jakavat, ym.?

15 13 Kävijöistä liideiksi, liideistä asiakkaiksi Yrityksen verkkosivujen toimivuus ei ole kiinni siitä kuinka paljon liikennettä sinne saadaan muodostettua, vaan siitä, miten tehokkaasti ja millä prosentilla kävijöitä saadaan muutettua asiakkuuksiksi. Ensimmäinen haaste on se, kuinka verkkosivuilla kävijä saadaan muunnettua liidiksi, eli tunnistautumaan ja jättämään omat yhteystietonsa. Hyviä tapoja saada kävijä jättämään yhteystietonsa on esimerkiksi tarjota heille erilaisia sähköpostitse lähetettäviä demoja, ladattavia artikkeleita tai oppaita tai vaikkapa mahdollisuuden tilata ilmainen pikakonsultointi. Toisin sanoen, tarjotessasi kävijälle hänen tarvitsemaansa tietoa tai apua, hän mielellään jättää yhteystietonsa ladatakseen esimerkiksi pikaoppaasi. Jokaisen ladattavan artikkelin tai tilattavan pikaoppaan tulisi olla täytettävän yhteystietolomakkeen takana. Yhteystietojen jättämiseen liittyvien lomakkeet kannattaa suunnitella siten, että niiden avulla pystyy havaitsemaan sen, missä vaiheessa ostoprosessia kävijä on. Tällä tavalla liidejä on mahdollista laittaa tärkeysjärjestykseen ja siten yrityksen myyjä voi olla ensimmäisenä yhteydessä niihin henkilöihin, joiden voidaan nähdä olevan jo ostoprosessinsa loppuvaiheessa. Olennaista tietoa myyjille on myös se, mistä lähteestä kävijä on löytänyt tiensä verkkosivuille, kuinka usein ja pitkään hän on vieraillut sivuilla ja mitä osaa sivustosta hän on tarkastellut (hintatietoja vaiko henkilöstön esittelyä).mikä parasta; kaikkea tätä dataa on mahdollista saada!

16 14 To Do Kuten yleisestikin markkinoinnissa, kaikki toimenpiteet internetmarkkinoinnissakaan eivät tuota välittömiä tuloksia. Toinen kävijä saattaa pystyä tekemään ostopäätöksen jo viiden minuutin verkkosivuilla vierailun jälkeen, kun taas toisella ostopäätöksen tekeminen on ajankohtainen vasta useiden kuukausien päästä. Tällöin on tärkeää, että sivuston kautta saatuja liidejä hoivataan siihen saakka, kunnes he ovat valmiita tekemään ostopäätöksensä. Liidien hoivaamista on esimerkiksi sähköpostitse lähetettävät uutiskirjeet tai puhelinsoitot, joiden avulla liidin kanssa pystytään olemaan vuorovaikutuksessa ennen varsinaista asiakkuuden luomishetkeä. Hyvä ja toimiva verkkosivusto osoittaa miten asiakkaan tulisi toimia seuraavaksi sekä tarjoaa heille esimerkiksi mahdollisuuksia oppia uutta, osallistua tai vaikuttaa! - Tuottaako kotisivusi liidejä? - Mieti mitä sisältöä alat jakamaan ilmaiseksi ja minkä sisällön eteen kannttaa tehdä ns. laskeutumissivu. - Kysy ja selvitä kuinka hankala nykyisten kotisivujen yhteyteen on pystyttää ns. laskeutumisivuja, joissa asiakas täyttää lomakkeen jonka jälkeen saa ladattua esim. haluamansa pikaoppaan. Selvitä myös kuinka tuo tieto saadaan menemään automaattisesti myyjille.

17 15 Mittaa ja kehitä Internetmarkkinoinnin etuna on siinä saatujen tulosten mitattavuus ja nopeus. On kuitenkin olennaista tietää mitä tuloksia on kannattavaa mitata, jotta verkkosivun tuottavuuden menestystä pystytään edelleen parantamaan. Pelkällä verkkosivujen kävijöiden mittaamisella ei ole liiketoiminnallisesti mitään merkitystä kun taas kassaan tulleita euroja seuraamalla ei pystytä yksityiskohtaisesti määrittämään sitä, mikä markkinoinnissa toimii ja mikä ei. Internetmarkkinoinnissa tulee kiinnittää huomiota seuraavien muuttujien tuottamiin lukuihin, jotta verkkopalvelua pystytään kehittämään: Kuinka paljon kävijöitä verkkosivuilla vierailee? (Tätä on helppoa mitata esimerkiksi Google Analyticsin avulla.) Kuinka monet kävijät saadaan muunnettua liidiksi, eli tekemään jokin haluttu jatkotoimenpide sivustolla (konsultoinnin tilaus, artikkelin lataus) ja jättämään yhteystietonsa? Kuinka monista liideistä saadaan aikaiseksi myyntitilanne? Kuinka usein myyntitilanne johtaa tarjouksen lähettämiseen? Kuinka usein tarjous johtaa kauppaan? Näitä lukuja seuraamalla voidaan jo hyvin tehdä päätelmiä siitä mikä prosessissa toimii ja mikä ei. Jos esimerkiksi verkkosivujen kautta saaduista liideistä saadaan hyvin usein kauppaan asti johtavia myyntitilanteita aikaiseksi, on markkinointia syytä keskittää siihen, että sivustolle saadaan entistä enemmän kävijöitä. Jos sivuilla puolestaan vierailee päivittäin riittävä määrä kävijöitä, mutta heitä ei saada muunnettua liideiksi, tulee sivuilla olevien jatkotoimenpiteiden ohjeistuksia ja mahdollisuuksia muuttaa, lisätä tai kehittää, jotta ne paremmin edistäisivät myyntiprosessia. To Do - Selvitä verkkosivujenne kävijämäärä. - Selvitä kuinka monta % kotisivujenne kävijöistä saatte muutettua liideiksi. - Selvitä kuinka monta myyntitilannetta, tarjousta ja kauppaa nuo kotisivujenne kautta tulleet liidit tuottavat.

18 16 8 vaihetta menestyvään internetmarkkinointiin Tämän toisen osan tarkoitus on auttaa sinua luomaan itsellesi perustava internetmarkkinoinninsuunnitelma, joka siivittää sinut kohti myynti-ja kasvutavoitteitasi. Internetmarkkinointi on seuraavien prosessien summa: Saat houkuteltua lisää kävijöitä kotisivuillesi. Saat muunnettua useampia kävijöitä liideiksi. Saat muunnettua useamman liidin kaupaksi. Koko prosessin mittaaminen ja kehittäminen Toisin kuin useimmat markkinoinnin kulut, internetmarkkinointi voidaan nähdä sijoituksena, jolle on aina laskettavissa tuotto, joka jatkaa kasvuaan hamaan tulevaisuuteen saakka. Internetmarkkinoinnilla vahvistat tavallaan yrityksesi markkinointitasetta, sillä kun kerran luot hyvän blogipäivityksen, tehokkaan laskeutumissivun tai kiinnostavan pikaoppaan, ne tuovat sinulle lisää kävijöitä, liidejä ja lopulta asiakkaita tästä päivästä tulevaisuuteen.

19 VAIHE 1 17 Internetmarkkinointi osana muuta strategiaa Internetmarkkinoinnin ja kotisivujesi tarkoitus on auttaa sinua saavuttamaan yrityksesi tavoitteet. Ohessa on lista erityyppisiä tavoitteita. Pisteytä tavoitteet sen mukaan kuinka tärkeä kyseinen tavoite on sinulle (1 = todella tärkeä ja 10=ei tärkeä). Merkitse myös pystytkö mittaamaan menestystäsi kyseiseen tavoitteeseen nähden tällä hetkellä. Tavoitteiden kirjaaminen auttaa sinua arvioimaan mikä toimenpide vie sinua lähemmäksi tavoitettasi ja mikä taas johtaa harhapoluille. Liiketoiminnan tavoitteet Tärkeys Mitataan tällä hetkellä? Tehdä yritys ja tuotteet tunnetuksi n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Saada kotisivuille lisää kävijöitä n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Muuntaa useampi kotisivujen kävijä liidiksi n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Muuntaa liidit kuumiksi liideiksi n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Muuntaa useampi liidi asiakkaaksi n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Rakentaa sähköpostilista n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Kasvattaa täysin internetin kautta saatavaa tuloa n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Säilyttää vanhat asiakkaat n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Saada myytyä lisää vanhoille asiakkaille n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Muu: n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Muu: n/a - kyllä - jotakuinkin - ei Muu: n/a - kyllä - jotakuinkin - ei

20 VAIHE 2 18 Internetmarkkinointisi nykytila Oppaan ensimmäisessä luvussa pyysimme sinua selvittämään internetmarkkinointisi nykyiset tuottolukemat. Täytä seuraava taulukko siten, että merkitse ensimmäiseen sarakkeeseen koko yritystäsi vastaavat luvut ja toiseen sarakkeeseen kotisivuiltasi saatavat luvut. Jos et tiedä tarkkoja lukuja, tee jalostunein arvaus. Tämän hetkinen - Kaiken kaikkiaan Tämän hetkinen - Kotisivut Kuukausittaiset kävijät - Kuukausittain saadut liidit Kuukausittaiset asiakkaat Asiakkuuden arvo Kuukausittainen uusi laskutus Mieti mitä lukuja haluaisit kehittää? Entä mitkä ovat tavoitteesi. Tämänhetkinen - Kaiken kaikkiaan Tavoitteet - Kotisivut Kuukausittaiset kävijät - Kuukausittain saadut liidit Kuukausittaiset asiakkaat Asiakkuuden arvo Kuukausittainen uusi laskutus

21 VAIHE 3 19 Suunnitelma hakukoneisiin (Hakusana = sana, jota kohderyhmäsi käyttää hakukoneissa.) Yhä useampi kohderyhmäsi jäsen aloittaa etsimisensä Googlesta. Sinun tavoitteesi on löytyä hakutuloksista ja siihen tarvitset hakukoneoptimointia. Perustavalla hakukoneoptimoinnilla kotisivusi optimoidaan löytymään tietyillä sinulle tärkeillä hakusanoilla. 1. Aloita määrittelemällä muutamia sinulle tärkeitä hakusanoja Tärkeitä hakusanoja 2. Valitse muutamia hakusanoja perustuen kilpailuun ja sopivuuteen Osa hakusanoista kuten kotisivut tai mainonta ovat todella kilpailtuja hakusanoja ja siksi niissä sijoitusten saaminen on usein kovan työn, taidon ja hien takana. Mieti siis omista hakusanoistasi hieman helpompia ja valitse vähemmän kilpailtuja hakusanoja, jotka ovat kuitenkin juuri sinun yrityksellesi tärkeitä. Mieti myös kuinka sopiva hakusana on sinun yrityksellesi. Joillakin hakusanoilla on helppoa päästä hyville sijoituksille, mutta niiden sopivuus juuri sinulle voi olla huono. Yritä löytää tasapaino kilpailun ja sopivuuden välille. Tämän jälkeen valitse muutama hakusana, joiden optimointiin keskityt.

22 VAIHE Laita sivujen otsikot kuntoon Sivun otsikko (pagetitle) on yksi tärkeä kriteeri hyvin optimoiduissa kotisivuissa. Sivuston otsikko löytyy html-koodista <title> tägienvälistä. Hyvä ja toimiva sivun otsikko sisältää hakusanan tai sanoja on lyhyempi kuin 70 merkkiä sisältää olennaisen hakusanan, joka on sijoitettu tekstissä mahdollisimman vasemmalle on selvä lukijalle löytyy jokaiselta erilliseltä sivulta ja on erilainen! 4. Tarkista metakuvaus Metakuvaus löytyy verkkosivujesi koodista kohdasta <metadescription>. Metakuvaus ei näy varsinaisella kotisivullasi millään tavalla, mutta hakukone näkee sen sivustosi kuvauksena ja tästä syystä se on tärkeä osa hakukoneoptimointia. Metakuvauksen tulisi olla alle 150 merkkiä ja sisältää hakusanan tai sanoja sekä kuvailla mahdollisimman tarkasti sivun sisältöä. 5. Sisällön otsikkotasot Käytä kotisivujesi sisällössä otsikkotasoja (H1, H2 ja H3). Hakukoneet arvostavat otsikkotasoja korkeammalle kuin muuta sisältöä ja siksi otsikkotasoissa olisi hyvä käyttää hakusanoja. Muista kuitenkin, että tärkeintä on tehdä sisältö ihmisille, ei hakukoneille (älä siis tunge hakusanoja joka paikkaan).

23 VAIHE Kerro kuvista Google ei pysty lukemaan kuvia, mutta voit kertoa Googlelle tiettyjä asioita kuvista. Älä käytä liikaa kuvia, sillä se tekee sivustasi raskaan. Laita kuviin ns. Alt-teksti, jolla hakukoneet korvaavat kuvan. Nimeä kuvat oikein. Älä käytä 123.jpeg vaan laita mieluummin esimerkiksi hakusana.jpeg 7. Hyödynnä myös osoite Kotisivusi osoite tulisi olla luettava niin ihmiselle kuin hakukoneillekin. Käytä siis mieluummin kuin MUISTA! Älä tunge hakusanojasi joka paikkaan äläkä piilota niitä sivustollesi (valkeaa tekstiä valkealla pohjalla). Hakukoneet tunnistavat tämän ja siirtävät pahimmassa tapauksessa sivusi mustalle listalle. Pitkälle viety hakukoneoptimointi eroaa huomattavasti pelkistä perusteista. Kehittynyt hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi, jossa seurataan menestystä, mittareita sekä eri hakusanojen tuomia kävijöitä, liidejäja asiakkaita. Jos hakukoneoptimoinnin perusteet eivät tehoa, ota yhteyttä ja annamme vinkit eteenpäin!

24 VAIHE 4 22 Kotisivusi ja sisällöntuottaminen Mitä enemmän sivustollasi on sisältöä, sitä parempi mahdollisuus sinulla on sijoittua hakukoneiden tuottamissa hakutuloksissa. Sivustosi rakenteen tulisikin tukea jatkuvaa sisällön lisäämistä niin kotisivuillesi kuin yritysblogiisi. 1. Arvio kotisivujasi? Poistaako sivustosi ostamisen esteitä? Puuttuuko sivustoltasi tärkeää sisältöä? Vertaa esimerkiksi kilpailijoihin. 2. Muutamia ideoita sivusi sisältöön Yrityssivu Referenssejä Johtoryhmä Tiedotteet Henkilöstö Ostamisen esteen poistaja 1 Ostamisen esteen poistaja 2

25 VAIHE 5 23 Yritysblogi sisällöntuotannossa Yritysblogi on erittäin tärkeä internetmarkkinoinnin elementti, joka auttaa sinua saavuttamaan internetmarkkinoinnille asettamasi tavoitteet. Amerikkalaisen tutkimusten mukaan blogia pitävät yritykset saavat 55 % enemmän kävijöitä sivustolleen kuin yritykset, joilla blogia ei ole. Tässä sinulle kymmenen muistisääntöä ja ohjetta joita tulisi noudattaa menestyvässä yritysblogissa: 1. Suuntaa oma yritysblogisi ostopersoonillesi. 2. Kirjoita omasta asiantuntemuksestasi ja aiheista, jotka kiinnostavat määrittelemiäsi ostopersoonia. 3. Löydä samanaiheisia ja oman alasi asiantuntija blogeja. Ota osaa keskusteluun. 4. Pidä huolta siitä, että blogisi sijaitsee omassa domainissasi, ei esimerkiksi bloggerin alla.(blogi.powermarkkinointi.com vs. powermakkinointiblogi. blogspot.com) 5. Aloita oman blogisi kirjoittaminen ja julkaise sisältöä vähintään kerran viikossa. Yritä julkaista jopa useammin. 6. Tee aikataulu sisällöntuotannollesi ja noudata sitä 7. Julkaise myös kuvia ja videoita, jos mahdollista. Nämä pitävät sisältösi tuoreena. 8. Älä kirjoita itsestäsi äläkä tuotteistasi. Kirjoita lukijalle ja aiheista jotka häntä kiinnostavat. 9. Tee itsestäsi lukijasi silmissä asiantuntija ja kirjoita asiantuntemuksestasi. 10. Pidä hauskaa, luo suhteita ja verkostoidu. Blogi antaa siihen hyvän mahdollisuuden. HUOM! Olemme julkaisemassa bloggaamista käsittelevän pikaoppaan, jonka voit ladata ennakkoon sivustomme tiedostopankista. Opas kertoo tarkemmin mitä vaaditaan menestyvään yritysblogiin.

26 VAIHE 6 24 Sisällöntuotanto ja liidien saaminen Kävijämäärän lisääminen blogia kirjoittamalla tai omaa sivustoa laajentamisella ei yksin riitä. Tarvitsemme myös liidejä. Yksi tärkeimmistä kotisivujesi elementeistä on laadukas sisältö, joka tuottaa sinulle liidejä jatkuvalla syötöllä. Esimerkkinä liidejä tuottavasta sisällöstä ovat pikaoppaat, videot, työkalut tai vaikka tarkistuslistat. Mieti onko teillä jo olemassa sellaista sisältöä, jonka voisi laittaa jakoon laskeutumissivuille ja tuottamaan liidejä heti? Tässä vielä viiden kohdan muistilista siitä, miten saat liidigeneraattorisi pyörimään tyhjästä. 1. Luo laadukas pikaopas (kuten tämä), video tai muu presentaatio kohderyhmällesi. 2. Pystytä laskeutumissivu, jossa lataaja joutuu täyttämään esimerkiksi nimensä, yrityksensä ja sähköpostinsa saadakseen materiaalisi. 3. Yhteystietolomakkeen täytettyään hän voi ladata pikaoppaan. Tiedon latauksesta tulee mennä automaattisesti järjestelmääsi validoitavaksi sekä asiakkuudenhallintajärjestelmään tai suoraan myyjiesi sähköpostiin. 4. Mainosta laatimaasi opasta blogissasi, kotisivuillasi ja kaikkialla. Pidä opastasi eräänlaisena sisäänheittotuotteena. 5. Hoivaa saamiasi liidejä eteenpäin myyntisuppilossa aina kauppoihin saakka heille sopivalla tavalla, esimerkiksi sähköpostilla, uudella materiaalilla tai puhelinsoitolla ym.

27 VAIHE 7 25 Sosiaalinen media internetmarkkinoinnin osana Sosiaalista mediaa voi pitää isona cocktail-tilaisuutena: tavoitteesi on luoda siellä suhteita, auttaa ihmisiä sekä keskustella aiheista, ei myydä tuotteitasi ja palvelujasi. Toki oman asiantuntemuksen ilmainen jakaminen esimerkiksi pikaoppaiden muodossa on suotavaa, kunhan et myy ja tyrkytä, vaan ennemminkin annat vain mahdollisuuden lataamiseen. Sosiaalisen median työkaluja ovat muun muassa: Twitter Facebook Suomessa vielä suhteellisen pienen piirin käytössä. Pikaviestin, jossa viserrykset rajoitettu 140 merkkiin. Luo yrityksellesi yritysprofiili. Henkilökohtainen ja todella paljon suositumpi Suomessa kuin Twitter. LinkedIn Ammattikäyttöinen ja erityisesti bisnessuhteiden luomiseen soveltuva työkalu. Youtube Videoiden julkaisemiseen soveltuva työkalu. Flickr Valokuvien julkaisemiseen soveltuva työkalu. SlideShare PowerPoint-esitysten ym. julkaisemiseen soveltuva työkalu.

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012. Jussi Vesterinen

Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012. Jussi Vesterinen Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012 Jussi Vesterinen Markkinoinnin pelikirja Markkinoinnin pelikirja on mennyt uusiksi Keskeytysmarkkinointi vs. Vetomarkkinointi VS. Keskeytysmarkkinointi vs. Vetomarkkinointi

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

Rakenna onnistunut sisältökampanja

Rakenna onnistunut sisältökampanja sisältökampanja Kun sisältömarkkinointiin tuodaan kampanjalle ominaisia piirteitä, helpottaa se suunnittelua ja mittaamista. Opas tarjoaa apua ja käytännön työkaluja sisältömarkkinointikampanjan suunnitteluun.

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

Webinaari 15.5.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu

Webinaari 15.5.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Webinaari 15.5.2015 Kuinka rakennat Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu WEBINAARI toimivan digitaalisen kivijalan? KIVIJALAN RAKENTAMINEN 1. HYVIN TOIMIVAN VERKKOSIVUSTON

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media -kyselyn tausta Kyselyssä selvitettiin, miten suomalaiset

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012

Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä. Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Uusien kanavien haasteet ja mahdollisuudet mediaviestinnässä Kasper Stenbäck Johtaja, verkko ja teknologiat Cocomms Oy 30.5.2012 Cocomms lyhyesti Vahvuuksiamme ovat yritys-, talous-, terveys- ja lääke-

Lisätiedot

Webinaari 31.3.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu

Webinaari 31.3.2015. Kuinka rakennat toimivan digitaalisen kivijalan? Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu Webinaari 31.3.2015 Kuinka rakennat Tomi Grönfors, Brandfors - @groenforsmethod Jarno Wuorisalo, Cuutio - @jarnowu WEBINAARI Webinaari 31.3.2013: Miten rakennat KIVIJALAN RAKENTAMINEN 1. HYVIN TOIMIVAN

Lisätiedot

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA Timo Häkkinen Technopolis Tampere 21.11.2014!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 MicroMedia Palvelut PÄÄTTÄJÄ- TIEDOT TÄSMÄ- MARKKINOINTI ASIAKAS- DIALOGI MARKKINOINTI- KONSULTOINTI MARKKINOINTI-

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE

YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE #MARILTA #PASIONKINGI #YRITTÄJÄT EI AIKA RIITÄ SITKU EMMÄ VIITTI EMMÄ OSAA NÄÄ KOULUTUKSET ON IHAN HYVIÄ, MUTKU PELKO,KOKEILLA UUTTA PAHINTA

Lisätiedot

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin Yrittäjien Internetmarkkinoinnin seminaari 8.3.2011 Agenda 1. Johdanto sivuston tavoitteisiin ja kävijäseurannan käyttö 2. Internet markkinointi Kouluttaja Henna Turunen Snoobi Oy, Asiantuntija, Web-analytiikka

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

10 helppoa SEO-ohjetta

10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta On-page SEO tarkoittaa sivuston sisällölle tehtäviä muutoksia, joilla on merkittävä vaikutus siihen kuinka korkealla sivusto hakukoneiden tuloksissa näkyy.

Lisätiedot

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS

DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS DIGITAALISEN PALVELUPOLUN ETENEMISOPAS WWW.DIGISURFFARI.FI Kävijöiden eteneminen digitaalista palvelupolkua pitkin 1. Kävijä näkee mainoksen verkossa. 2. Kävijä tulee mainoksesta laskeutumissivulle. 3.

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014

Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten. Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Sisältömarkkinoinnilla vauhtia pkyritysten kaupan käyntiin Katri Tanni / Differo Oy Maaliskuu 2014 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan myynnin puhetta verkkoon sisältöstrategian avulla Differosta

Lisätiedot

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi.

Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. Social Media Newsroom Olet jo sosiaalisessa mediassa, halusit tai et. Ota keskustelun ohjat omiin käsiisi. MAINEENHALLINTA KUNTOON SOSIAALISESSA MEDIASSA. OSALLISTU JA JOHDA KESKUSTELUA BRÄNDISI YMPÄRILLÄ.

Lisätiedot

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN

KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN KICK ASS! FACEBOOK-MARKKINOINNILLA MATKAILULIIKETOIMINTA KASVUUN Marko Pyhäjärvi PUHEENVUORON TAVOITE On olemassa miljoonia eri keinoja vauhdittaa matkailuyrityksen myyntiä, ja Facebookmarkkinointi on

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Tavallista fiksumpaa markkinointia

Tavallista fiksumpaa markkinointia Tavallista fiksumpaa markkinointia Päivän agenda Hakukonemarkkinoinnin koulutus Ainoastaan hakukone- ja mobiilioptimoitu www-sivu toimii ja tehoaa Hakukonemarkkinointi: miksi ja miten? Mobiilimarkkinoinnin

Lisätiedot

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Markkinoinnin vallankumouksellinen strategia on lähempänä kuin arvaatkaan. Tarvitset kahdenlaista sisältöä: Informaatioikkuna:

Lisätiedot

Miten tavoitan asiakkaani verkossa?

Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Jere Kuusinen,lehtori Satakunnan AMK Tee ainakin nämä asiat: Paranna www-sivujasi Opettele hakukoneoptimointi Laita itsesi Googlen kartalle Hanki sivuillesi linkkejä

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä

LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN. MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä LISÄTEHOJA ASIAKASHANKINTAAN MicroMedia auttaa asiakkaiden hankinnassa ja lisämyynnin tekemisessä Timo Häkkinen @HakkinenTimo Timo Häkkinen www.micromedia.fi www.liidijalostamo.fi www.renable.fi/blogi

Lisätiedot

Ostoprosessi eri roolien silmin

Ostoprosessi eri roolien silmin Ostoprosessi eri roolien silmin Mika Mäki Senior SEM/SEO Analyst Verkkoliiketoiminnan kehittäminen Sisällön kehittäminen Käytettävyyden kehittäminen Liidigenerointi Verkkoliiketoiminnan mittaristot Digimarkkinointi

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta

PUSKARADIO. toimii verkossa. - tutkittua tietoa suosittelusta PUSKARADIO toimii verkossa - tutkittua tietoa suosittelusta Näin pääset alkuun: 1 2 3 +1 PALVELE ASIAKKAITASI suosittelemisen arvoisesti PYYDÄ ASIAKKAITASI KERTOMAAN saamastaan palvelusta hyväksi havaittuun

Lisätiedot

Kaupan liitto 26.10.2011

Kaupan liitto 26.10.2011 Kaupan liitto 26.10.2011 MIKKO KNUUTTILA TOIMINUT DIGITAALISEN MARKKINOINNIN JA SÄHKÖISEN KAUPANKÄYNNIN KEHITYS- JA JOHTOTEHTÄVISSÄ YLI 10 VUOTTA VIIMEISIMPÄNÄ VASTANNUT DNA:N DIGIMARKKINOINNISTA JA 1.

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi!

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Sähköisen markkinoinnin kehittäminen pitää sisällään kohderyhmän määrittelyn, selkeän

Lisätiedot

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena Business Forum Ruka 23.11. Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Jonna Muurinen Kuulu Oy perustaja, toimitusjohtaja Tutkintoja ja taustaa:

Lisätiedot

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SEO = Hakukoneoptimointi = search engine optimization blogin sijoituksen nostaminen hakukoneiden hakutuloksissa blogipostausten

Lisätiedot

Verkkosivut tuloskuntoon

Verkkosivut tuloskuntoon Verkkosivut tuloskuntoon 10 tapaa kasvattaa yrityksen verkkosivuston markkinointivoimaa Jari Juslén 2013-2-7 Jari Juslén Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Konsultoint, koulutukset, markkinointpalvelut

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO

NÄYTTEILLEASETTAJAINFO NÄYTTEILLEASETTAJAINFO ESIMIES&HENKILÖSTÖ, MEETINGS&EVENTS, EMPACK JA SISÄLOGISTIIKKA 2015 Anne Peuraniemi, Annika Puotsaari 11/08/2015 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja

Lisätiedot

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa.

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa. 5 PARASTA BLOGGAAJAN MUISTILISTAA #BLOGGAAJA #BLOGGAAMINEN #BLOGIAMMATTILAINEN TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnin ABC

Hakukoneoptimoinnin ABC Hakukoneoptimoinnin ABC Sisältö Mitä on hakukoneoptimointi? Miten hakukoneoptimointia tehdään? Miten valitset oikeat hakusanat? Miten pääsee Googlen hakutuloksissa ensimmäiselle sivulle? Mitä on hakukoneoptimointi?

Lisätiedot

Pienyrittäjiltä odotetaan loistavaa palvelua, onko omasi kunnossa?

Pienyrittäjiltä odotetaan loistavaa palvelua, onko omasi kunnossa? Pienyrittäjiltä odotetaan loistavaa palvelua, onko omasi kunnossa? Toteutimme syksyllä 2013 yhdessä Taloustutkimuksen kanssa laajan selvityksen, jossa kartoitimme palveluun liittyviä odotuksia ja mieli

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS

NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS NÄYTTEILLEASETTAJAOPAS Opas onnistuneeseen osallistumiseen Suunnittele! Toteuta! Seuraa! Arvioi! = Paras ikinä saatu tulos! easyfairs.com easyfairs työkalupakki Tervetuloa näytteilleasettajaksi easyfairs

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome

Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla. Anton Luhtala, Digisome Lisämyyntiä kannattavasti Google Adwords mainonnalla 1 Kannattavan lisämyynnin resepti 1. Hyvä kampanjarakenne 2. Hyvät hakusanat 3. Datan kerääminen 4. Datan seuranta ja tavoitteiden määrittäminen 5.

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Suomessa tehdään joka päivä 30 yli miljoonaa Google-hakua KILPAILUETU Sen pitää olla

Lisätiedot

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 #ässäthihasta #tuloslove Verkkokaupan hakukoneoptimointi 1. Löydettävyys 2. Mitä on hakukoneoptimointi? 3. Avainsanatutkimus 4. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

Yksinkertaista. Me autamme. TM

Yksinkertaista. Me autamme. TM Yksinkertaista. Me autamme. TM Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Kohderyhmän kontaktitiedot Sähköisen markkinoinnin kehittäminen

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF

NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NÄYTTEILLEASETTAJIEN KICK-OFF NHTEF 2015 Annika Puotsaari, Tiia Paananen 01-12-15 1 FAKTAA JA LUKUJA Aktiivinen näytteilleasettaja = tyytyväinen näytteilleasettaja Aktiivinen näytteilleasettaja saa jopa

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN. 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus

TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN. 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus TYÖKALUJA YHDISTYSTEN VIESTINTÄÄN 22.9.2015 Eija Eloranta Turun yliopiston Brahea-keskus Olipa yhdistyksen asia, kohderyhmä tai kanava mikä tahansa, viestinnässä keskeistä on yhdenmukaisuus: - yhtenäisyys

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista hakutulosten kärkeen Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista Hakukoneiden merkitys on viime vuosina kasvanut huimasti. Kasvun myötä myös niiden merkitys ja rooli markkinoinnissa on muuttunut. Niin

Lisätiedot

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista

Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista Tämä opas on luotu verkkosivujen omistajille, verkkosivujen hankkimista suunnitteleville sekä kaikille verkkosivujen kehittämisestä kiinnostuneille. Tässä oppaassa keskitytään perusasioihin, joiden korjaaminen

Lisätiedot

Verkosta virtaa bisnekseen!

Verkosta virtaa bisnekseen! Verkkomarkkinointikoulutus 10.12.2015 Kerava Verkosta virtaa bisnekseen! Tuotteiden ja palveluiden markkinointi verkossa Asiakaslähtöinen tuotteistaminen verkossa: oma tuotepalettini Keinot asiakkaiden

Lisätiedot

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013

Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Hautaako Facebook tahallaan sivun ylläpitäjien julkaisut? 13.2.2013 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennusohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi

Lisätiedot

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global

Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Kansainvälisten myyntiliidien määrä nousuun LinkedIn-markkinoinnilla CASE AAC Global Toimiala: Kansainvälinen viestintä, sen koulutus ja konsultointi Yritys: AAC Global Lähdimme testaamaan LinkedIn-markkinoinnin

Lisätiedot

Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise

Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise #marilta #pasionkingi #yrittäjät Ei aika riitä Nää koulutukset on ihan hyviä, mutku Emmä viitti Mä en pysty Kaverit sano, Sitku ettei kannata

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. Frida-Maria Pessi 2014

Hakukoneoptimointi. Frida-Maria Pessi 2014 Hakukoneoptimointi Frida-Maria Pessi 2014 Mitä hakukoneoptimointi on? suomennos sanoista search engine optimization (SEO). web-sivujen sijoitusten nostamista hakukoneiden hakutuloksissa hakutulosten houkuttelevuuden

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS

SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS SOSIAALISEN MEDIAN VALMENNUS Eveliina Toivonen 21.3.2016 VALMENNUKSEN SISÄLTÖ 1. Sosiaalinen media yleisesti 2. Sosiaalisen median kanavat 3. Käyttöönotto 4. Sosiaalisen median suunnitelma 5. Sisältömarkkinointi

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012

Ostavia asiakkaita Facebookista. Verkkoseminaari 20.4.2012 Ostavia asiakkaita Facebookista Verkkoseminaari 20.4.2012 Tilaisuuden järjestäjä FBO Facebook-opas Facebook-markkinoinnin käsikirja ja valmennus-ohjelma verkossa http://facebook-opas.akatemia.fi Facebook.com/markkinointiopas

Lisätiedot

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY KURSSIPLANNER OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY ASIANTUNTEMUS / ELÄMÄNKOKEMUS: Missä itse olet onnistunut, menestynyt tai mitä olet saavuttanut, missä olet erityisen hyvä (ja tiedät että kaikki

Lisätiedot

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin.

Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. Contact Scoring on paras tapa luokitella prospekteja. Se ohjaa myyjät oikeisiin osoitteisiin. 130 2 5KÄVIJÄMÄÄRÄN KASVU WWW-SIVUJEN KEHITTÄMISELLÄ ENEMMÄN SPONTAANEJA ENEMMÄN ONNISTUNEITA TUOTETIEDUSTELUJA

Lisätiedot

julkaiseminen verkossa

julkaiseminen verkossa julkaiseminen verkossa SuPerin webmastereiden koulutuspäivä Viestintä-Piritta Piritta Seppälä Vuosi 2015 www.viestintapiritta.fi viestintä-pirittan piritta @piritta Sosiaalisen median kouluttaja ja asiantuntija

Lisätiedot

Facebook-opas tilitoimistoille

Facebook-opas tilitoimistoille Facebook-opas tilitoimistoille Joko tilitoimistollanne on Facebook-sivu? Jos ei, tähän oppaaseen on koottu 10 askeleen polku, jota seuraamalla sivu on helppo perustaa. MUUTAMA FAKTA SOSIAALISESTA MEDIASTA

Lisätiedot

MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas

MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas 17.6.2014 SIVU 1 MITEN PARANNAT KOTISIVUJESI LÖYDETTÄVYYTTÄ HAKUKONEISSA, 17.6.2014 Kirsi Mikkola www.liiketoiminta.info/facebook-yllas TAVOITTEET Koulutuksessa selviää käytännön läheisesti miten teet

Lisätiedot

Ellimaija Ahonen Kouluttaja

Ellimaija Ahonen Kouluttaja LinkedInin käyttö työnhaussa Ellimaija Ahonen Kouluttaja Spring House Oy Kanssanne tänään Ellimaija Ahonen ü Koulutus- ja palveluliiketoiminta ü Kahlattuna Suomi ja Iso-Britannia Matkan varrella Työnhaku-

Lisätiedot

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja -

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja - Lisää asiakkaita - Näin ohjaat kävijävirtoja - Theodor Arhio Sisältöjohtaja, TBWA\Helsinki Pari sanaa dinosauruksista MUUTOS. (on hyväksi jos sen hyödyntää) Tietokoneet Sisällön organisointi Uutiset

Lisätiedot

Enjoy Online Shopping.

Enjoy Online Shopping. Enjoy Online Shopping. Nosto parantaa verkkokaupan Enjoy Online Shopping. tulosta tuottamalla asiakkaille henkilökohtaisen ostokokemuksen Nosto vaikuttaa positiivisesti Verkkokaupan konversioon Tilauksen

Lisätiedot

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen

Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 1 Valmennusmajakka Jarkko Muhonen 2 Miksi Google AdWords? Ihmiset löytävät yrityksesi Googlessa juuri silloin, kun he etsivät tuotteita tai palveluita, joita myös sinulla on tarjolla. Google AdWordsin

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa.

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa. Sisältöä ja ilmettä markkinointikanaviin: mitä, miksi ja kenelle. Internetmarkkinointiseminaari osa 2, Tupaswilla, Laukaa, 19.11.2012. Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa

Lisätiedot