KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989"

Transkriptio

1 KEVENNYS Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989 Simo ja muut tallin asukit toivottavat kaikille Hyvää Joulua ja Ratsastuksellista Uutta Vuotta 2015!

2 Nokian Ratsastajat Ry Jäsenmaksut 2015 Seniori Juniori (alle 18-v) Perheenjäsen juniori Perheenjäsen seniori Kannatusjäsen , Jos haluat liittyä Nokian Ratsastajat Ry:n jäseneksi vielä loppuvuodeksi, hinnat yllä. Täytä NoRan nettisivuilla lomake tai ota yhteyttä jäsensihteeriin Ranja Paltomoon, puh Perhejäsen saa muutoin samat edut kuin varsinainen jäsen, mutta perheeseen tulee vain yksi Hippos-lehti. Kuuluessasi ratsastusseuraan saat automaattisesti mm. oheiset edut: Nokian Ratsastajien oma jäsenlehti Kevennys Suomen Ratsastajainliiton Hippos-lehti 8 numero/vuosi Urheiluvakuutus ratsastusta harrastettaessa ja kilpailuissa Oikeus lunastaa alue- ja kansallinen kilpailulupa, oikeus suorittaa SRL:n ratsastusmerkkejä Ratsastusseuraan kuuluminen on edellytys myös seurakilpailuihin osallistumiselle.

3 Hei NoRalaiset! NoRan pikkujouluihin osallistui n. 30 lasta ja aikuista. Pippalot pidettiin Nokian Keilaamolla ja meininki oli rento. Keilojakin kaatui, vaikka monilla oli edellisestä keilaustreenistä kulunut jo viitisen vuotta, jolloin pikkujouluilimme siis edellisen kerran Keilaamolla. Urheilun jälkeen syötiin ja jaettiin kiertopokaalit uusille mestareille sekä Prinssin PuomiCupin kunniakirjat aktiivisimmille kisaajille. Melko perinteisellä aikuisporukalla jatkoimme vielä Heilaan iltaa istumaan Tähän iltaan oli mukava päättää seuramme tämä vuosi. Pienten kilpailijoiden määrä omissa pikkukisoissa on ollut tasaisen hyvä ja jatkossakin PuomiCup ja muut helpot luokat ovat varmasti seuramme tapahtumakalenterissa tärkeimmässä roolissa. Toki isompiakin luokkia voidaan järjestää, mutta omasta mielestäni (kilpailunjärjestäjän näkökulmasta siis) juuri aloittelevien kilpailijoiden opastaminen kisamaailmaan on ollut kaikkein antoisinta koko seuratouhussa. Isoihin luokkiin voi sitten jokainen myöhemmin keskittyä, jos rahkeet riittävät. Oman tallin ja seuran pikkukisoista kaikki kuitenkin alkaa. Tämän vuoden loppuun päättyy puheenjohtajan pesti minun osaltani. Seuraajani on Rita Sinisalo, joka myös Tinkan ja Merin (ja Sakunkin!) äitinä tunnetaan. :) Saamme hallitukseen toisenkin uuden kasvon: Tiina Leppänen on tuleva sihteerimme. On hienoa taas saada uutta porukkaa mukaan toiminnan suunnitteluun. Ehdin hoitaa hommaani jo 5 vuoden ajan, joten nyt onkin korkea aika antaa tilaa uudelle pj:lle. Itse jatkan kuitenkin edelleen hallituksenjäsenenä, enkä siis ole häipymässä kuvioista. Kirjoitan nyt kuitenkin viimeistä kertaa tätä palstaa ja ensi vuonna kuulette sitten Ritan terveisiä Kevennyksen sähköisessä muodossa. Kiitän nykyistä ja edellisiä hallituksia ym. apukäsiä kaikista niistä kisoista ja tapahtumista, joita olemme yhdessä toteuttaneet! Jatkoa seuraa ja toivottavasti olette kaikki mukana kehittämässä toimintaamme edelleen! Hyvää Joulun odotusta kaikille! Terveisin Sannis Kuusela Tänä syksynä saimme naapurin Lillin kanssa nauttia sänkipelloista pitkään.

4 NOKIAN RATSASTAJAT RY:N SYYSKOKOUS su Klo ylätallin keittiössä 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen 2. Puheenjohtajaksi valittiin Sanna-Mari Kuusela, sihteeriksi Ranja Paltomo, pöytäkirjan tarkistajiksi Jenni Mäkelä ja Eveliina McCarthy, ääntenlaskijoiksi Rita Sinisalo ja Tiina Leppänen. 3. Läsnä: Sanna-Mari Kuusela seniori, Ranja Paltomo seniori, Jenni Mäkelä seniori, Eveliina McCarthy seniori, Rita Sinisalo sen., Tiina Leppänen sen., Jenni Saarivirta sen. + Luka Saarivirta. 4. Todettiin kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi 5. Seuran ohjelmassa on tulevana toimikautena urheilumuodot: kouluratsastus sekä esteratsastus. 6. Vahvistettiin tulevaksi toimintakaudeksi toimintasuunnitelma sekä talousarvio. Sanna-Mari Kuusela päivittää suunnitelmat. 7. Valittiin seuraavaksi toimintavuodeksi hallitus. Rita Sinisalo valittiin puheenjohtajaksi alkaen. Sanna-Mari Kuusela jää hallituksen jäseneksi. Tiina Leppänen aloittaa sihteerinä. Jatkavat jäsenet: Jenni Saarivirta varapuheenjohtaja, Ranja Paltomo jäsensihteeri, Jenni Mäkelä sekä Ca Roehr jatkavat hallituksen jäseninä. Rahastonhoitaja päätetään myöhemmin. 9. Tilintarkastajiksi valittiin Ina Järvinen sekä Kirsti Kautiala. 10. Vuoden 2015 jäsenmaksuksi päätettiin SRL:n osuus + 5e. 11. Edustajat SRL:n kokouksiin valitaan kokousten mukaan. 12. Muut asiat: pidetään harjoitusestekisat. Sannis selvittää pikkujoulujen järjestämistä. 13. Päätettiin kokous Isänpäivähulinaa :)

5 Esittelyssä NoRan uusi sihteeri Olen Tiina Leppänen ja tallilla minut tunnetaan Katin äitinä. Perheemme asuu Nokialla. Viholan ratsastustallille tulimme ensimmäisen kerran, kun Kati täytti seitsemän vuotta elokuussa Synttärilahjaksi olimme luvanneet Katille talutustunnin Sanniksen ohjauksessa. Katin ratsuna oli tuolloin Prinssi. Siitä päivästä lähtien olemme tallilla käyneet. Nykyisin perjantai-iltaisin ja lauantaisin estevalmennuspäivinä. Kun Kati halusi aloittaa ratsastusharrastuksen ja aneli alituisesti kyytiä tallille, asetin ehdon. Se ehto oli, että minun ei tarvitse sitten sinne karsinaan tulla. En ollut koskaan ollut ponin lähelläkään ja omassa lapsuudessani olin katsellut naapurin suomenhevosta vain aidan takaa. Silloin kun annoin sille sokeria, se kurja olento puraisi minua. Melko pian olin kuitenkin siellä karsinassa; satulaa selkään nostamassa, satulavyötä kiristämässä ja pitämässä ponia aloillaan. Nykyään ponin hoitaminen on ihan kivaa hommaa. Hevosen selässäkin olen ollut kerran. En voi kuitenkaan ymmärtää, miten siellä voi pysyä ravissa tai laukassa kyydissä. Olen lähtenyt mukaan Nokian Ratsastajien toimintaan, jotta jatkossakin lapsilla olisi halutessaan mahdollisuus kilpailla ja osallistua muihinkin mukaviin tapahtumiin. Porukkaan minut on otettu hyvin mukaan ja lisää väkeä mahtuu edelleenkin seuran toimintaan. Juuli Mäkelän piirrustus

6 Mummoratsastusta Gummor i alla åldrar, börja och rida (Kaikenikäiset eukot, ryhtykää ratsastamaan). Tällaisella otsikolla varustetun pakinan leikkasin kauan, kauan sitten talteen Feminalehdestä ja liimasin leikekirjaan, johon olin kerännyt hevosten kuvia. Tämä lause muistui mieleeni viime kesänä, kun olin kentän laidalla katselemassa erään tuttuni ratsastamista Tottijärvellä. Tuli kova kaipaus päästä vielä itsekin hevosen selkään monen kymmenen vuoden jälkeen. En ollut silloin mikään häävi ratsastaja; aikuisena aloitettuja hajanaisia tunteja, välillä jopa parinkymmenen vuoden tauko. Joitakin koulujuttuja sentään osasin, hevosestakin riippuen, ja pysyin pukittelevankin ratsun selässä, mutta sivuttaisheitot nakkasivat minut kyllä maahan ravakasti. Mutta entäs nyt? Olin 77-vuotias, kävin jumpassa ja harrastin sauvakävelyä. Vieläkö kelpaisin hevosen selkään? Olihan vammaisratsastustakin. Vanhuus ei välttämättä ole vamma, mutta hidaste se on.

7 Olen kasvanut hevosten lähellä 16-vuotiaaksi, mutta sellaisissa olosuhteissa, etten voinut ratsastaa, ajaa enkä hoitaa hevosia. Isäni oli nimittäin alkuun tallimestari ja sittemmin katsastaja ja ylikatsastaja kahdessakin valtion omistamassa poikien kasvatuslaitoksessa. Maanviljelys ja kotieläimet olivat lopulta hänen vastuullaan. Poikien kasvatukseen kuuluivat hevostyöt myös. Olin aina isän mukana iltatallin aikaan, kun isä valvoi poikien työtä. Vein usein hevosille leipää ja silittelin niitä ja juttelin. Kesällä kävin katsomassa niitä laitumella.ne tulivat luokseni - muistivat kai leiväntuojan. Tämä kaikki tapahtui 1930luvulta 1950-luvulle, jolloin hevosia oli vielä paljon, kun suuri osa maanviljelystöistä tehtiin hevosilla. Kun isäni jäi eläkkeelle, laitoksen hevoset jäivät taakse. Muutimme asumaan Teiskoon isän kotitilan viereen. Talon isännällä, serkullani, oli kaksi vaaleanrautiasta liinakkotammaa, äiti ja tytär. Kerran meille tuli kinaa siitä, osasinko ajaa hevosta. Väitin osaavani. Serkku pyysi minua lannanajoon. Maija, vanhempi hevosista, oli taitava työhevonen, mutta kovin hätäinen liikkeellelähtijä. Kun kuorma oli valmis, se ampaisi matkaan kuin tuli hännän alla. Ajoin päivän lantaa reellä serkun valvovan silmän alla ilman mitään ongelmia. Siihen minun "renginpestini" silti päättyi, kun setäni sai kuulla asiasta. Nykyään on tapana sanoa, että jokin asia on elämää suurempi. Ihan niin isoksi en uskalla rakkauttani hevosiin väittää, mutta koko elämäni täyttänyt tunne se on huolimatta siitä, että vuosikymmeniä vietin erossa hevosista erilaisista elämäntilanteista johtuen. Viime kesän jälkeen epäröin monta kuukautta, kunnes rohkenin soittaa Ca:lle ja kysyä mahdollisuutta ratsastaa. Kirstin avulla ja Simpan selässä olen nyt kokemassa jotain jännittävää ja mukavaa. Kaikki ei aina suju kuin Strömsössä, mutta mitä siitä! Arvelen ratsastuksen edistävän tasapainoa ja antavan liikuntaa sellaisille lihaksille, joita ei ehkä muuten käytetä. Se auttaa luultavasti pysymään pitempään toimintakykyisenä. Gummor i alla åldrar, börja och rida! Eeva

8 Hei kaikki Noralaiset Olen Iida Hakanen, 17-vuotias kouluratsastaja Perniöstä. Aloitin ratsastuksen talutustunneilla Viholan ratsastuskoululla ollessani n 4-vuotias. Kun menin ensimmäiselle luokalle kouluun, äitini sai eräältä Can ystävältä jo vanhemman hevosen nimeltään Der Kleine Lord eli Lorvi. Sitä hoitelin ja ratsastelin yhdessä äitini kanssa ja samalla osallistuin myös ponitunneille. Silloin poniopettajana oli Sari Ruohonen. Ensimmäinen kilpailuvoittoni tuli ponien kauneuskilpailusta Elli-ponilla. Varsinainen ensimmäinen ratsastuskilpailuni oli puomiluokka, johon osallistuin Prinssi-ponilla. Ratsastin melko usein myös Siprinalla ja Erkki-ponilla, mutta suosikkini oli Jaakko-poni, joka ei enää ole Viholassa. Kuvassa Prinssi-poni ja Iida. --> Ollessani 9-vuotias muutimme pois Nokialta ja 10-vuotiaana sain oman ponin nimeltään Sunny Saturday. Sanin kanssa kilpailimme jonkin verran myös esteratsastuksessa, mutta melko pian huomasin, että kouluratsastus kiehtoo minua enemmän. Toisena kilpailukesänämme voitimme Sanin kanssa Varsinais-Suomen poniratsukoiden aluemestaruuden ja saimme alueiden välisissä joukkuemestaruuksissa pronssia. Aloin kohta myös kilpailla kansallisella tasolla poniluokissa ja osallistuin Poni-Cupin. Kuvassa: Iida ja Sunny Saturday

9 Kasvoin kuitenkin pituutta niin vauhdilla, että ollessani 13vuotias, hankimme minulle hevosen nimeltä Korlandos, jolla nytkin kilpailen. Korlandoksella olen saavuttanut tähän asti parhaat sijoitukseni osallistuin ensimmäisen kerran junioreiden SM-kilpailuihin, joissa olin kuudes. Viimekesänä Tampereen Dressage Festivaleilla ratsastetuissa SM- kilpailuissa sijoituin 4.sijalle ja tänä syksynä voitin Hallimestaruuden. Toivotan oikein hyvää Joulua ja Uutta Vuotta kaikille Noralaisille ja erityisesti kaikille pienille ratsastajan aluille. Terveisin Iida Iida ja Korlandos, junioreiden hallimestarit 2014

10 Terkkuja Hollannista Kirjoittelen täältä Hollannin Sevenumista, Suomen itsenäisyyspäivän iltana Mous -koira kainalossa. Mulle ja Gessille kuuluu hyvää! Ollaan oltu Gessin kanssa töissä täällä Stal Vestjens tallilla vasta muutama kuukausi ja viihdytty erinomaisesti! Stal Vestjens on reilu 20 hevosen talli, jonka omistaa nuori hollantilainen esteratsastaja Freek Vestjens, tallin nettisivuilta voi halutessaan lukea lisää. Mun työhön kuuluu pääasiassa ratsastamista, mutta lisäksi autan kuivittamaan karsinoita sekä tarhaamaan hevosia yms. Mun ratsastettavana on nuorimmat eli 3-4 vuotiaat ja päivistä riippuen myös vanhemmat hevoset. Henkilökohtaisesti tykkään eniten näistä kolmivuotiaista! Ne kaikki on omia kasvatteja, hyvin käsiteltyjä ja tunnettu maitovarsasta asti, mikä tekee sisään ratsastuksesta helpompaa kun hevoset ovat fikusti pidettyjä alusta alkaen. Freek kilpailuttaa vanhempia hevosia tasolla, hevosesta riippuen. Kilpailuita on lähes joka viikonlopulle, mikä on tosi kiva, sillä Gessi kulkee mukana! Olen päässyt tekeen myös muutamat kisat parilla tallin hevosella, mikä on toki aina hyvää kokemusta mulle! Gessin kanssa ollaan hypätty kilpailuissa vasta 110 tasolla ja tarvin viä muutaman pisteen lisää ennen 120 luokkiin siirtymistä. Täällä nollaradasta saa kaksi pistettä ja yhteensä tarvii olla aina 10p isompiin luokkiin siirtyessä. Radat on isompia ja haastavampia mitä kotona, just hyvä! Kilpailu matkat on lyhyitä, puitteet hyviä ja ihmiset todella ystävällisiä & avuliaita. Toimitaan kilpailuissa aina tiiminä, Freek auttaa radan kävelyssä sekä verkassa (joskus jopa radalla jos ratsastaa mun jälkeen...) mä puolestani autan hoitaan muita hevosia ja kaikessa muussa mahdollisessa. Hevosautoon mahtuu 7 hevosta, tarvittaessa on traileri perässä ja Freekin veli omalla hevosautollaan mukana, niin tekemistä riittää! Kotona harvoin ratsastan yksin eli valmennusapua on aina saatavilla. Mun isoin motivaattori on Gessi, niin kauan kun mulla on semmonen fiilis että voin oppia ja kehittyä tällä paikalla niin kaikki hyvin. Ihania oppilaita on ehtinyt tulla ikävä. Onneks on nää sosiaaliset mediat ja watsapit, mistä oon voinut kuulla kuulumisia ja nähdä kivoja kisakuvia! Oikein hyvää joulun odotusta, ootte ollut ajatuksissa ja extra halit Prinssille!!

11 VUODEN 2014 PALKITUT NORALAISET Prinssin PuomiCupin puomiluokan voitti Juuli Mäkelä ja ristikkoluokan paras oli Essi Lehtonen. Tallihengetär-äänestyksen voitti Mirelle Siiskonen. Lisäksi jaettiin kunniakirjat niille PuomiCup- kisaajille, jotka osallistuivat vuoden kaikkiin (3) osakilpailuun. Tällaisia ahkeria kilpailijoita olivat Sara Kalliokoski, Essi Lehtonen, Vilma Liimatainen, Emma Peuraniemi, Pinja Löfgren, Kati Leppänen, Juuli Mäkelä sekä Jatta Niemi. Nokian Ratsastajien pikkujouluja vietettiin Nokian Keilaamolla Kuvassa Sara Kalliokoski, Essi Lehtonen, Kati Leppänen, Jatta Niemi, Mirelle Siiskonen, Juuli Mäkelä ja Emma Peuraniemi.

12 BABY-SIMO TREENAILEE Heippa kaikille! Viime (?) kevennyksessä kerroin vähän Simosta ja meidän etenemisestä kohti kilparatoja. Ajattelin jatkaa kertomisia ja antaa katsauksen siitä missä nyt mennään. Kisoissa ollaan käyty erittäin vähän: toukokuussa taisi olla ekat kisat, 80cn puhtaalla radalla. Sitten oli yhdet kisat joissa jo verryttelyssä sattui pikku kömmähdys eikä S uskaltanut oikein hypätä sen jälkeen. Otimme uuden yrityksen heinäkuussa harjoituskisoissa, 70 ja 80cm. Ratsastaja yritti kaikin keinoin pilata suorituksia mutta pääsimme 80cm:n maaliin asti :D Sen jälkeen on treenailtu, pidetty lomaviikko aina silloin tällöin ja vielä enemmän treenattu. Helle söi vähän jätkän puhtia mutta kiipeily ja laukkatreenit alkoivat pikkuhiljaa tehota. Esteet sujuvat kerta kerralta paremmin eikä koulukaan sen hassummin mene? Simo on oikein mukava ja leppoisa tapaus! Lokakuussa vierailimme Pirkkalassa seurakisoissa, eka luokka meni sähläämiseen ja tokasta tuli puhdas rata! Sen jälkeen oli ensimmäiset kisamme Niihamassa isossa maneesissa, eikä kansallisen tason estekalusto saanut Simppaa kauhistumaan. Hienosti pomppi yhdellä pudotuksella 80cm, ja 90cm meni puhtaalla radalla ja nappasimme kotiinviemisiksi ensimmäisen ruusukkeemme! Nyt on talven yli treenailuvaihe ja Simo saa myös alkaa kuntoilemaan kun jatketaan kiipeilyä, hyödynnetään rataa laukkatreeneihin ja hiotaan este- ja koulupuolella

13 ratsastettavuutta. Lepoviikkoja on pidetty n. 6 viikon välein. Nyt sitten vaan peukut pystyyn ja treenivaihde päälle! Ps. Mukana treeneissä on syksystä asti ollut myös pv-ruuna Casper, joka on samanikäinen kuin Simo (5v) mutta nämä kaverukset ovat ihan eri maata toistensa kanssa :D Casperilla on enempi työmaata edessä ennen kisoihin lähtöä mutta mun treenailuja Can heppojen kanssa voi seurata myös blogistani: ja tietysti tallin/seuran sivuilta kisatuloksia! Hyvää joulua toivottaen Janski ja Simo (+muut hepat) :)

14

15 VIHOLAN RATSASTUSKOULU Eritasoisia ratsastuskursseja hevosilla & poneilla - MINI-kurssit perheen pienimille - ALKEISKURSSIT hevosilla & poneilla - Irtotunnit, talutus/tutustumistunnit Mittatilaus -tunnit, työpaikkaratsastuksia jne. - PONI-SYNTTÄRIT - Erilaisia tehokursseja lomilla, esim. hoitokurssit OSTA JOULULAHJAKSI LAHJAKORTTI!

16 Juorut: -Poniohjaaja Riikka on pitänyt lauantaisin poniestevalmennuksia Doris muutti maalle eläkkeelle.. -Riikka kävi Vuokon kanssa Ypäjällä opissa NoRan syyskokous, valittiin uudet jäsenet hallitukseen Koffin hepat taas yökylässä Vietettiin tallilla Isänpäivää,paljon innokkaita isiä kokeilemassa ratsastusta -Heikiltä tuli poni, Scoby, vähän Eemelin ja Epun risteytys NoRa järjesti pikku joulut keilaamossa Vincent poni lähti ja tilalle tuli Sami-poni, 5v Daalia poni lähtee eläkkeelle vanhalle omistajalleen. Myynti-ilmoituksia tallin ilmoitustaululta: Myydän hyväkuntoinen Viholan Ratsastuskoulun talvitakki. väri ruskea koko 146/152 cm tallimerkillä voi peittää nimen Hinta 25 p Myytävänä: Ratsastushousut kokop. Sin.ruud. 140 cm 10 Softshelltakki pinkki/ruud. Koko S 10 Softshelltakki musta. Koko XXS 10 Chapsit t.rusk/musta XS 10 Chapsit t.rusk/musta S 15 -Nähtävänä ja kokeiltavana Calta. Myydään: 140 cm kisahousut, käytetty mutta siistit. Hinta 10 Kysy Sallalta.

17 NOKIAN RATSASTAJAT RY:N VALMENNUSTUKIHAKEMUS Palauta täytetty hakemus NoRan postilaatikkoon. Hakemus käsitellään hallituksen kokouksessa ja myönnetyt tuet maksetaan tilille. Olen osallistunut seuraaviin valmennuksiin vuonna PVÄ VALMENTAJA/LAJI HEVONEN Tilinumeroni: Vakuutan antamani tiedot oikeiksi Paikka Päiväys Allekirjoitus

18 Yllä Jörön joulutoiveet. Alla nuori Jörö-Pekka. NoRan hallitus 2015

19 Hallitus 2015 Puheenjohtaja Rita Sinisalo Varapuheenjohtaja Jenni Saarivirta Sihteeri Tiina Leppänen Jäsensihteeri Ranja Paltomo Hallituksenjäsen Carina Roehr Hallituksenjäsen Jenni Mäkelä Hallituksenjäsen Sanna-Mari Kuusela Seuran rahastonhoitajana toimii Eveliina McCarthy ( ) Ristikon oikeat vastaukset: 1. klippaus 2. juniori 3. Eomer 4. hokit 5. häntäremmi 6. nivel 7. kavioura 8. olki 9. pinteli 10. heinä 11. käynti

20 Kevennys 3/2014 NoRan jäsenlehti Kevennys ilmestyy jatkossa sähköisesti. Seuraava Kevennys ilmestyy keväällä Lehteen tulevat jutut, kuvat, piirustukset, kilpailut, runot yms. voi jättää Kevennyksen laatikkoon. Tai toimittaa sähköpostilla toimitukselle. Toimitus: Ranja Paltomo Kirsi Järvinen Materiaalit: Ilmoitushinnat: koko sivu ½ sivua Painopaikka: Anki Design Painomäärä: 130 kpl 40 euroa 25 euroa

KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989

KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989 KEVENNYS Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989 Nokian Ratsastajat Ry Jäsenmaksut vuonna 2014 Seniori Juniori (alle 18-v) Perheenjäsen juniori Perheenjäsen

Lisätiedot

Tampereen Ratsastusseuran sähköinen jäsenlehti 2/2015

Tampereen Ratsastusseuran sähköinen jäsenlehti 2/2015 Tampereen Ratsastusseuran sähköinen jäsenlehti 2/2015 Sisällys: Mikä kesä, siis mikä?... 3 Estekilpailuviikonloppu 18. 19.4.... 4 Koulukipailut 24.5.... 8 Estekilpailut 28.6.... 10 TRS Hevoset 2015 -messuilla...

Lisätiedot

Tampereen Ratsastusseuran sähköinen jäsenlehti 1/2015

Tampereen Ratsastusseuran sähköinen jäsenlehti 1/2015 Tampereen Ratsastusseuran sähköinen jäsenlehti 1/2015 Sisällys: Toiseen vuoteen... 2 Puheenjohtajan tervehdys... 2 TRS hallitus 2015... 3 Horze KaamosCupin 3. osakilpailu... 7 Horze KaamosCupin finaali...

Lisätiedot

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti 1/2014 Puheenjohtajan tervehdys.... 3 Lehden ratsukko..... 4 Ratsastuksenopettajan näkökulma.......... 6 Valmennusryhmäläisen saappaissa....... 9 Seuratoiminnasta.........

Lisätiedot

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti 3/2014 Puheenjohtajan tervehdys... 3 Lehden ratsukko.. 4 Esittelyssä: Centered Riding.. 6 Enran syksy... 8 Ratsastuksenopettajan näkökulma............... 13 Valmennusryhmäläisen

Lisätiedot

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti

Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti Enjalan ratsastajat ry:n jäsenlehti 1 Enra 3/2012 Puheenjohtajan tervehdys. 3 Lehden ratsukko. 4 Enran syksy... 8 Valmennusryhmäläisen saappaissa... 12 Lämpökamerakuvaus hevoselle... 14 PELKO juttusarja

Lisätiedot

Heidi Sinda 040-5861937 urhu@hessitalli.fi Päivystäjä 050-465 8037

Heidi Sinda 040-5861937 urhu@hessitalli.fi Päivystäjä 050-465 8037 tammikuu 1.1. 13.-15.1. 13.-14.1. Akin estevalmennus 16-20 Minna Lindströmin maastatyöskentely+ratsastukurssi Ypäjän koulutus viikonloppu (Estetuomari, steward, kilp. järjestäjä yms.) 19.-21.1. Minnan

Lisätiedot

HELSINGIN PALVELUSKOIRAHARRASTAJAT RY.

HELSINGIN PALVELUSKOIRAHARRASTAJAT RY. 4 14 HELSINGIN PALVELUSKOIRAHARRASTAJAT RY. HPH:N KOULUTUSLEIRI 30.4.-3.5.2015 VÄSTANKVARN GÅRD, INKOO Tervetuloa suositulle, tällä kertaa vuoden 2015 ainoalle, leirille Västankvarn Gårdiin. Leiri on vappuleiri,

Lisätiedot

KEMKOLAINEN 2011. Kemin Koiraharrastajat ry 15 vuotta!

KEMKOLAINEN 2011. Kemin Koiraharrastajat ry 15 vuotta! KEMKOLAINEN 2011 Kemin Koiraharrastajat ry 15 vuotta! KEMKOLAINEN 2011 Julkaisija: Kemin Koiraharrastajat ry Päätoimittaja: Minttu Merivirta Taitto: Minttu Merivirta Toimittajat: Janne Tuominen Ritva Tuominen

Lisätiedot

2/2008 KOIRANLEUKA. Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsenlehti

2/2008 KOIRANLEUKA. Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsenlehti 2/2008 KOIRANLEUKA Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsenlehti TAMPEREEN SEUDUN KOIRAKERHO RY WWW.TAMSK.COM Puheenjohtaja Johanna Nyberg Sienipolku 9 37550 Lempäälä 040 5535 828 johanna.nyberg@pp.inet.fi

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Pari sanaa päätoimittajalta. Pari sanaa päätoimittajalta 2. Sisällysluettelo 2. Painavia sanoja puheenjohtajalta 3.

SISÄLTÖ. Pari sanaa päätoimittajalta. Pari sanaa päätoimittajalta 2. Sisällysluettelo 2. Painavia sanoja puheenjohtajalta 3. 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Vastoinkäymisten kautta voittoon. Näin voisi sanoa tämän lehden kohdalla. Viimeisten viikkojen aikana, kun lehden teko oli kiireisimmillään,

Lisätiedot

Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti

Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti 4 /2005 Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti numero 4/2005 SISÄLTÖ 4/2005 Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti 4/2005 SISÄLLYS

Lisätiedot

2/2009 KOIRANLEUKA. Tampereen seudun koirakerho ry:n jäsenlehti

2/2009 KOIRANLEUKA. Tampereen seudun koirakerho ry:n jäsenlehti 2/2009 KOIRANLEUKA Tampereen seudun koirakerho ry:n jäsenlehti TAMPEREEN SEUDUN KOIRAKERHO RY WWW.TAMSK.COM Puheenjohtaja Johanna Nyberg Sienipolku 9 37550 Lempäälä 040 5535 828 johanna.nyberg@pp.inet.fi

Lisätiedot

4 /2010. Keravan Ratsastusseura ry:n jäsenlehti

4 /2010. Keravan Ratsastusseura ry:n jäsenlehti 4 /2010 Keravan Ratsastusseura ry:n jäsenlehti 1 KERRA 4/2010 Puheenjohtajan kirjoitus... Seuramestarit 2010... Sarjakuva... Pukeudu järkevästi pakkasilla... MinunHevonenParasHevonen (Passion)... Ajankohtaista......

Lisätiedot

SATHY Uutiset. SATHY Kisapäivät & SM-kisat -kooste. Kannessa: AB Dana, vuoden 2006 amerikanbulldoggi! NKC AB FI tiedottaa Elämää aktkoiran

SATHY Uutiset. SATHY Kisapäivät & SM-kisat -kooste. Kannessa: AB Dana, vuoden 2006 amerikanbulldoggi! NKC AB FI tiedottaa Elämää aktkoiran SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry.:n virallinen äänitorvi. 2007 numero 1/2007 SATHY Uutiset SATHY ry. 10 vuotta yhdistysrekisterissä 1996-2006 Kannessa:

Lisätiedot

KIRSU * MITÄ ON FLYBALL? * KAUNIITA KOIRIA HYVINKÄÄLLÄ * SM- KISAHUUMAA * KUTSU SYYSKOKOUKSEEN * REISSU-REKKU *

KIRSU * MITÄ ON FLYBALL? * KAUNIITA KOIRIA HYVINKÄÄLLÄ * SM- KISAHUUMAA * KUTSU SYYSKOKOUKSEEN * REISSU-REKKU * KIRSU 17.9.2011 HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHON JÄSENLEHTI SYKSY 2011 * MITÄ ON FLYBALL? * KAUNIITA KOIRIA HYVINKÄÄLLÄ * SM- KISAHUUMAA * KUTSU SYYSKOKOUKSEEN * REISSU-REKKU * HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHO

Lisätiedot

Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry

Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry HALLITUS 2013 PUHEENJOHTAJA Tarja Pohjanvirta pvirrat@luukku.com Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry VARAPUHEENJOHTAJA Marjo Blomberg m.lampela@dnainternet.net SIHTEERI Heidi Vilpponen heidi.vilpponen@hotmail.com

Lisätiedot

KIRSU * FIILIKSIÄ HSKK:N MÄTSÄRISTÄ * KOULUTTAJAN ESITTELY * * SUUNTAVIIVAT VUODELLE 2012 * JOULUA ODOTELLESSA *

KIRSU * FIILIKSIÄ HSKK:N MÄTSÄRISTÄ * KOULUTTAJAN ESITTELY * * SUUNTAVIIVAT VUODELLE 2012 * JOULUA ODOTELLESSA * KIRSU 28.11.2011 HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHON JÄSENLEHTI TALVI 2011 * FIILIKSIÄ HSKK:N MÄTSÄRISTÄ * KOULUTTAJAN ESITTELY * * SUUNTAVIIVAT VUODELLE 2012 * JOULUA ODOTELLESSA * HYVINKÄÄN SEUDUN KENNELKERHO

Lisätiedot

eka/2003 tanssiseura Spiral Hyvää uutta harjoittelukautta 2002!

eka/2003 tanssiseura Spiral Hyvää uutta harjoittelukautta 2002! eka/2003 tanssiseura Spiral Hyvää uutta harjoittelukautta 2002! eka/2003 Tanssiseura Spiral ry Tampere Postiosoite: Tanssiseura Spiral ry Sammonkatu 56 33540 Tampere Puhelin: 040-543 7576 0400-654 958

Lisätiedot

Ratsastusseura Majoran ry.

Ratsastusseura Majoran ry. Ratsastusseura Majoran ry. Toimintalinja v. 2014-2016 1 päivitetty 4.3.2014 Ratsastusseura Majoranin toimintalinja vuosille 2014-2016 Tähän toimintalinjaan on kirjattu Ratsastusseura Majoranin tärkeitä

Lisätiedot

REMMI. Mitä on rally-toko? Kyllä meillä osataan! 3-4/2010

REMMI. Mitä on rally-toko? Kyllä meillä osataan! 3-4/2010 3-4/2010 REMMI Mitä on rally-toko? Kyllä meillä osataan! 1 Kyllä meillä osataan! 10 13 Mitä on rally-toko? Rally-toko on rennompi tottelevaisuusharrastus, jossa koiraa paitsi saa, mutta myös pitää kehua.

Lisätiedot

RAHINAT KJR. Kymijoen ratsastajien jäsentiedote

RAHINAT KJR. Kymijoen ratsastajien jäsentiedote RAHINAT KJR Kymijoen ratsastajien jäsentiedote 1 / 2006 Kymijoen ratsastajat Hallituksen jäsenet 2006 Puheenjohtaja Pauliina Mikkola Moisiontie 909 47200 Elimäki p. 041 458 1985 heppa.posti@pp.inet.fi

Lisätiedot

WESTERN RIDER 2/03 1

WESTERN RIDER 2/03 1 WESTERN RIDER 2/03 1 Western Rider Western Riders Finland ry:n jäsenlehti, 11. vuosikerta, lehti ilmestyy 4 kertaa vuonna 2003 ISSN 1458-7025 Painopaikka: Lahti-Kopio Oy, Lahti Julkaisija ja kustantaja

Lisätiedot

Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry

Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry HALLITUS 2012 PUHEENJOHTAJA Tarja Pohjanvirta pvirrat@luukku.com Savon Seudun VINTTIKOIRAHARRASTAJAT SSVH ry VARAPUHEENJOHTAJA Marjo Blomberg m.lampela@dnainternet.net SIHTEERI Heidi Vilpponen heidi.vilpponen@hotmail.com

Lisätiedot

1 /2011. Keravan Ratsastusseura ry:n jäsenlehti

1 /2011. Keravan Ratsastusseura ry:n jäsenlehti 1 /2011 Keravan Ratsastusseura ry:n jäsenlehti 1 KERRA 1/2011 Puheenjohtajan kirjoitus... Hallitus 2011... Junnupalsta... Hevoshieroja Päivi Väkeväinen. 3 4 6 7 MinunHevonenParasHevonen (Hercas)... 10

Lisätiedot

Ratsastusseura Majoran ry.

Ratsastusseura Majoran ry. Ratsastusseura Majoran ry. Toimintalinja v. 2014-2016 1 Ratsastusseura Majoranin toimintalinja vuosille 2014-2016 luvut 7-8 päivitetty 4.1.2015 Tähän toimintalinjaan on kirjattu Ratsastusseura Majoranin

Lisätiedot

y hteystietoja Anna Vuorjoki, puheenjohtaja 050-337 0689 Veikko Eranti, varapuheenjohtaja Anna-Maija Riekkinen Anna Rissanen Venla Rossi Sari Santala

y hteystietoja Anna Vuorjoki, puheenjohtaja 050-337 0689 Veikko Eranti, varapuheenjohtaja Anna-Maija Riekkinen Anna Rissanen Venla Rossi Sari Santala 4 2006 protu y hteystietoja yhdistyksen hallitus 2006 hallitus@protu.fi Anna Vuorjoki, puheenjohtaja 050-337 0689 Veikko Eranti, varapuheenjohtaja 050-369 5129 Pekka Tolvanen, sihteeri 040-759 7896 Jenni

Lisätiedot

spoori EspUA hallitus

spoori EspUA hallitus Puheenjohtajan palsta spoori EspUA hallitus Kalevi Vainio, puheenjohtaja 050 413 4410 Vääryys korjattu Uusi vuosi, uudet kujeet. Autourheiluvuosi on taas hyvällä alulla. Ne uudet kujeet AKK:n taholta koskivat

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Ilon aiheita

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Ilon aiheita 1 Pari sanaa päätoimittajalta Ilon aiheita Olen iloinen siitä, että tämä lehti on saatu valmiiksi, vaikkakin hieman myöhässä aikataulusta. Ajattelin, että tästä lehdestä tulee lyhyempi, mutta asiaa kertyi

Lisätiedot