KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989"

Transkriptio

1 KEVENNYS Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989 Simo ja muut tallin asukit toivottavat kaikille Hyvää Joulua ja Ratsastuksellista Uutta Vuotta 2015!

2 Nokian Ratsastajat Ry Jäsenmaksut 2015 Seniori Juniori (alle 18-v) Perheenjäsen juniori Perheenjäsen seniori Kannatusjäsen , Jos haluat liittyä Nokian Ratsastajat Ry:n jäseneksi vielä loppuvuodeksi, hinnat yllä. Täytä NoRan nettisivuilla lomake tai ota yhteyttä jäsensihteeriin Ranja Paltomoon, puh Perhejäsen saa muutoin samat edut kuin varsinainen jäsen, mutta perheeseen tulee vain yksi Hippos-lehti. Kuuluessasi ratsastusseuraan saat automaattisesti mm. oheiset edut: Nokian Ratsastajien oma jäsenlehti Kevennys Suomen Ratsastajainliiton Hippos-lehti 8 numero/vuosi Urheiluvakuutus ratsastusta harrastettaessa ja kilpailuissa Oikeus lunastaa alue- ja kansallinen kilpailulupa, oikeus suorittaa SRL:n ratsastusmerkkejä Ratsastusseuraan kuuluminen on edellytys myös seurakilpailuihin osallistumiselle.

3 Hei NoRalaiset! NoRan pikkujouluihin osallistui n. 30 lasta ja aikuista. Pippalot pidettiin Nokian Keilaamolla ja meininki oli rento. Keilojakin kaatui, vaikka monilla oli edellisestä keilaustreenistä kulunut jo viitisen vuotta, jolloin pikkujouluilimme siis edellisen kerran Keilaamolla. Urheilun jälkeen syötiin ja jaettiin kiertopokaalit uusille mestareille sekä Prinssin PuomiCupin kunniakirjat aktiivisimmille kisaajille. Melko perinteisellä aikuisporukalla jatkoimme vielä Heilaan iltaa istumaan Tähän iltaan oli mukava päättää seuramme tämä vuosi. Pienten kilpailijoiden määrä omissa pikkukisoissa on ollut tasaisen hyvä ja jatkossakin PuomiCup ja muut helpot luokat ovat varmasti seuramme tapahtumakalenterissa tärkeimmässä roolissa. Toki isompiakin luokkia voidaan järjestää, mutta omasta mielestäni (kilpailunjärjestäjän näkökulmasta siis) juuri aloittelevien kilpailijoiden opastaminen kisamaailmaan on ollut kaikkein antoisinta koko seuratouhussa. Isoihin luokkiin voi sitten jokainen myöhemmin keskittyä, jos rahkeet riittävät. Oman tallin ja seuran pikkukisoista kaikki kuitenkin alkaa. Tämän vuoden loppuun päättyy puheenjohtajan pesti minun osaltani. Seuraajani on Rita Sinisalo, joka myös Tinkan ja Merin (ja Sakunkin!) äitinä tunnetaan. :) Saamme hallitukseen toisenkin uuden kasvon: Tiina Leppänen on tuleva sihteerimme. On hienoa taas saada uutta porukkaa mukaan toiminnan suunnitteluun. Ehdin hoitaa hommaani jo 5 vuoden ajan, joten nyt onkin korkea aika antaa tilaa uudelle pj:lle. Itse jatkan kuitenkin edelleen hallituksenjäsenenä, enkä siis ole häipymässä kuvioista. Kirjoitan nyt kuitenkin viimeistä kertaa tätä palstaa ja ensi vuonna kuulette sitten Ritan terveisiä Kevennyksen sähköisessä muodossa. Kiitän nykyistä ja edellisiä hallituksia ym. apukäsiä kaikista niistä kisoista ja tapahtumista, joita olemme yhdessä toteuttaneet! Jatkoa seuraa ja toivottavasti olette kaikki mukana kehittämässä toimintaamme edelleen! Hyvää Joulun odotusta kaikille! Terveisin Sannis Kuusela Tänä syksynä saimme naapurin Lillin kanssa nauttia sänkipelloista pitkään.

4 NOKIAN RATSASTAJAT RY:N SYYSKOKOUS su Klo ylätallin keittiössä 1. Puheenjohtaja avasi kokouksen 2. Puheenjohtajaksi valittiin Sanna-Mari Kuusela, sihteeriksi Ranja Paltomo, pöytäkirjan tarkistajiksi Jenni Mäkelä ja Eveliina McCarthy, ääntenlaskijoiksi Rita Sinisalo ja Tiina Leppänen. 3. Läsnä: Sanna-Mari Kuusela seniori, Ranja Paltomo seniori, Jenni Mäkelä seniori, Eveliina McCarthy seniori, Rita Sinisalo sen., Tiina Leppänen sen., Jenni Saarivirta sen. + Luka Saarivirta. 4. Todettiin kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi 5. Seuran ohjelmassa on tulevana toimikautena urheilumuodot: kouluratsastus sekä esteratsastus. 6. Vahvistettiin tulevaksi toimintakaudeksi toimintasuunnitelma sekä talousarvio. Sanna-Mari Kuusela päivittää suunnitelmat. 7. Valittiin seuraavaksi toimintavuodeksi hallitus. Rita Sinisalo valittiin puheenjohtajaksi alkaen. Sanna-Mari Kuusela jää hallituksen jäseneksi. Tiina Leppänen aloittaa sihteerinä. Jatkavat jäsenet: Jenni Saarivirta varapuheenjohtaja, Ranja Paltomo jäsensihteeri, Jenni Mäkelä sekä Ca Roehr jatkavat hallituksen jäseninä. Rahastonhoitaja päätetään myöhemmin. 9. Tilintarkastajiksi valittiin Ina Järvinen sekä Kirsti Kautiala. 10. Vuoden 2015 jäsenmaksuksi päätettiin SRL:n osuus + 5e. 11. Edustajat SRL:n kokouksiin valitaan kokousten mukaan. 12. Muut asiat: pidetään harjoitusestekisat. Sannis selvittää pikkujoulujen järjestämistä. 13. Päätettiin kokous Isänpäivähulinaa :)

5 Esittelyssä NoRan uusi sihteeri Olen Tiina Leppänen ja tallilla minut tunnetaan Katin äitinä. Perheemme asuu Nokialla. Viholan ratsastustallille tulimme ensimmäisen kerran, kun Kati täytti seitsemän vuotta elokuussa Synttärilahjaksi olimme luvanneet Katille talutustunnin Sanniksen ohjauksessa. Katin ratsuna oli tuolloin Prinssi. Siitä päivästä lähtien olemme tallilla käyneet. Nykyisin perjantai-iltaisin ja lauantaisin estevalmennuspäivinä. Kun Kati halusi aloittaa ratsastusharrastuksen ja aneli alituisesti kyytiä tallille, asetin ehdon. Se ehto oli, että minun ei tarvitse sitten sinne karsinaan tulla. En ollut koskaan ollut ponin lähelläkään ja omassa lapsuudessani olin katsellut naapurin suomenhevosta vain aidan takaa. Silloin kun annoin sille sokeria, se kurja olento puraisi minua. Melko pian olin kuitenkin siellä karsinassa; satulaa selkään nostamassa, satulavyötä kiristämässä ja pitämässä ponia aloillaan. Nykyään ponin hoitaminen on ihan kivaa hommaa. Hevosen selässäkin olen ollut kerran. En voi kuitenkaan ymmärtää, miten siellä voi pysyä ravissa tai laukassa kyydissä. Olen lähtenyt mukaan Nokian Ratsastajien toimintaan, jotta jatkossakin lapsilla olisi halutessaan mahdollisuus kilpailla ja osallistua muihinkin mukaviin tapahtumiin. Porukkaan minut on otettu hyvin mukaan ja lisää väkeä mahtuu edelleenkin seuran toimintaan. Juuli Mäkelän piirrustus

6 Mummoratsastusta Gummor i alla åldrar, börja och rida (Kaikenikäiset eukot, ryhtykää ratsastamaan). Tällaisella otsikolla varustetun pakinan leikkasin kauan, kauan sitten talteen Feminalehdestä ja liimasin leikekirjaan, johon olin kerännyt hevosten kuvia. Tämä lause muistui mieleeni viime kesänä, kun olin kentän laidalla katselemassa erään tuttuni ratsastamista Tottijärvellä. Tuli kova kaipaus päästä vielä itsekin hevosen selkään monen kymmenen vuoden jälkeen. En ollut silloin mikään häävi ratsastaja; aikuisena aloitettuja hajanaisia tunteja, välillä jopa parinkymmenen vuoden tauko. Joitakin koulujuttuja sentään osasin, hevosestakin riippuen, ja pysyin pukittelevankin ratsun selässä, mutta sivuttaisheitot nakkasivat minut kyllä maahan ravakasti. Mutta entäs nyt? Olin 77-vuotias, kävin jumpassa ja harrastin sauvakävelyä. Vieläkö kelpaisin hevosen selkään? Olihan vammaisratsastustakin. Vanhuus ei välttämättä ole vamma, mutta hidaste se on.

7 Olen kasvanut hevosten lähellä 16-vuotiaaksi, mutta sellaisissa olosuhteissa, etten voinut ratsastaa, ajaa enkä hoitaa hevosia. Isäni oli nimittäin alkuun tallimestari ja sittemmin katsastaja ja ylikatsastaja kahdessakin valtion omistamassa poikien kasvatuslaitoksessa. Maanviljelys ja kotieläimet olivat lopulta hänen vastuullaan. Poikien kasvatukseen kuuluivat hevostyöt myös. Olin aina isän mukana iltatallin aikaan, kun isä valvoi poikien työtä. Vein usein hevosille leipää ja silittelin niitä ja juttelin. Kesällä kävin katsomassa niitä laitumella.ne tulivat luokseni - muistivat kai leiväntuojan. Tämä kaikki tapahtui 1930luvulta 1950-luvulle, jolloin hevosia oli vielä paljon, kun suuri osa maanviljelystöistä tehtiin hevosilla. Kun isäni jäi eläkkeelle, laitoksen hevoset jäivät taakse. Muutimme asumaan Teiskoon isän kotitilan viereen. Talon isännällä, serkullani, oli kaksi vaaleanrautiasta liinakkotammaa, äiti ja tytär. Kerran meille tuli kinaa siitä, osasinko ajaa hevosta. Väitin osaavani. Serkku pyysi minua lannanajoon. Maija, vanhempi hevosista, oli taitava työhevonen, mutta kovin hätäinen liikkeellelähtijä. Kun kuorma oli valmis, se ampaisi matkaan kuin tuli hännän alla. Ajoin päivän lantaa reellä serkun valvovan silmän alla ilman mitään ongelmia. Siihen minun "renginpestini" silti päättyi, kun setäni sai kuulla asiasta. Nykyään on tapana sanoa, että jokin asia on elämää suurempi. Ihan niin isoksi en uskalla rakkauttani hevosiin väittää, mutta koko elämäni täyttänyt tunne se on huolimatta siitä, että vuosikymmeniä vietin erossa hevosista erilaisista elämäntilanteista johtuen. Viime kesän jälkeen epäröin monta kuukautta, kunnes rohkenin soittaa Ca:lle ja kysyä mahdollisuutta ratsastaa. Kirstin avulla ja Simpan selässä olen nyt kokemassa jotain jännittävää ja mukavaa. Kaikki ei aina suju kuin Strömsössä, mutta mitä siitä! Arvelen ratsastuksen edistävän tasapainoa ja antavan liikuntaa sellaisille lihaksille, joita ei ehkä muuten käytetä. Se auttaa luultavasti pysymään pitempään toimintakykyisenä. Gummor i alla åldrar, börja och rida! Eeva

8 Hei kaikki Noralaiset Olen Iida Hakanen, 17-vuotias kouluratsastaja Perniöstä. Aloitin ratsastuksen talutustunneilla Viholan ratsastuskoululla ollessani n 4-vuotias. Kun menin ensimmäiselle luokalle kouluun, äitini sai eräältä Can ystävältä jo vanhemman hevosen nimeltään Der Kleine Lord eli Lorvi. Sitä hoitelin ja ratsastelin yhdessä äitini kanssa ja samalla osallistuin myös ponitunneille. Silloin poniopettajana oli Sari Ruohonen. Ensimmäinen kilpailuvoittoni tuli ponien kauneuskilpailusta Elli-ponilla. Varsinainen ensimmäinen ratsastuskilpailuni oli puomiluokka, johon osallistuin Prinssi-ponilla. Ratsastin melko usein myös Siprinalla ja Erkki-ponilla, mutta suosikkini oli Jaakko-poni, joka ei enää ole Viholassa. Kuvassa Prinssi-poni ja Iida. --> Ollessani 9-vuotias muutimme pois Nokialta ja 10-vuotiaana sain oman ponin nimeltään Sunny Saturday. Sanin kanssa kilpailimme jonkin verran myös esteratsastuksessa, mutta melko pian huomasin, että kouluratsastus kiehtoo minua enemmän. Toisena kilpailukesänämme voitimme Sanin kanssa Varsinais-Suomen poniratsukoiden aluemestaruuden ja saimme alueiden välisissä joukkuemestaruuksissa pronssia. Aloin kohta myös kilpailla kansallisella tasolla poniluokissa ja osallistuin Poni-Cupin. Kuvassa: Iida ja Sunny Saturday

9 Kasvoin kuitenkin pituutta niin vauhdilla, että ollessani 13vuotias, hankimme minulle hevosen nimeltä Korlandos, jolla nytkin kilpailen. Korlandoksella olen saavuttanut tähän asti parhaat sijoitukseni osallistuin ensimmäisen kerran junioreiden SM-kilpailuihin, joissa olin kuudes. Viimekesänä Tampereen Dressage Festivaleilla ratsastetuissa SM- kilpailuissa sijoituin 4.sijalle ja tänä syksynä voitin Hallimestaruuden. Toivotan oikein hyvää Joulua ja Uutta Vuotta kaikille Noralaisille ja erityisesti kaikille pienille ratsastajan aluille. Terveisin Iida Iida ja Korlandos, junioreiden hallimestarit 2014

10 Terkkuja Hollannista Kirjoittelen täältä Hollannin Sevenumista, Suomen itsenäisyyspäivän iltana Mous -koira kainalossa. Mulle ja Gessille kuuluu hyvää! Ollaan oltu Gessin kanssa töissä täällä Stal Vestjens tallilla vasta muutama kuukausi ja viihdytty erinomaisesti! Stal Vestjens on reilu 20 hevosen talli, jonka omistaa nuori hollantilainen esteratsastaja Freek Vestjens, tallin nettisivuilta voi halutessaan lukea lisää. Mun työhön kuuluu pääasiassa ratsastamista, mutta lisäksi autan kuivittamaan karsinoita sekä tarhaamaan hevosia yms. Mun ratsastettavana on nuorimmat eli 3-4 vuotiaat ja päivistä riippuen myös vanhemmat hevoset. Henkilökohtaisesti tykkään eniten näistä kolmivuotiaista! Ne kaikki on omia kasvatteja, hyvin käsiteltyjä ja tunnettu maitovarsasta asti, mikä tekee sisään ratsastuksesta helpompaa kun hevoset ovat fikusti pidettyjä alusta alkaen. Freek kilpailuttaa vanhempia hevosia tasolla, hevosesta riippuen. Kilpailuita on lähes joka viikonlopulle, mikä on tosi kiva, sillä Gessi kulkee mukana! Olen päässyt tekeen myös muutamat kisat parilla tallin hevosella, mikä on toki aina hyvää kokemusta mulle! Gessin kanssa ollaan hypätty kilpailuissa vasta 110 tasolla ja tarvin viä muutaman pisteen lisää ennen 120 luokkiin siirtymistä. Täällä nollaradasta saa kaksi pistettä ja yhteensä tarvii olla aina 10p isompiin luokkiin siirtyessä. Radat on isompia ja haastavampia mitä kotona, just hyvä! Kilpailu matkat on lyhyitä, puitteet hyviä ja ihmiset todella ystävällisiä & avuliaita. Toimitaan kilpailuissa aina tiiminä, Freek auttaa radan kävelyssä sekä verkassa (joskus jopa radalla jos ratsastaa mun jälkeen...) mä puolestani autan hoitaan muita hevosia ja kaikessa muussa mahdollisessa. Hevosautoon mahtuu 7 hevosta, tarvittaessa on traileri perässä ja Freekin veli omalla hevosautollaan mukana, niin tekemistä riittää! Kotona harvoin ratsastan yksin eli valmennusapua on aina saatavilla. Mun isoin motivaattori on Gessi, niin kauan kun mulla on semmonen fiilis että voin oppia ja kehittyä tällä paikalla niin kaikki hyvin. Ihania oppilaita on ehtinyt tulla ikävä. Onneks on nää sosiaaliset mediat ja watsapit, mistä oon voinut kuulla kuulumisia ja nähdä kivoja kisakuvia! Oikein hyvää joulun odotusta, ootte ollut ajatuksissa ja extra halit Prinssille!!

11 VUODEN 2014 PALKITUT NORALAISET Prinssin PuomiCupin puomiluokan voitti Juuli Mäkelä ja ristikkoluokan paras oli Essi Lehtonen. Tallihengetär-äänestyksen voitti Mirelle Siiskonen. Lisäksi jaettiin kunniakirjat niille PuomiCup- kisaajille, jotka osallistuivat vuoden kaikkiin (3) osakilpailuun. Tällaisia ahkeria kilpailijoita olivat Sara Kalliokoski, Essi Lehtonen, Vilma Liimatainen, Emma Peuraniemi, Pinja Löfgren, Kati Leppänen, Juuli Mäkelä sekä Jatta Niemi. Nokian Ratsastajien pikkujouluja vietettiin Nokian Keilaamolla Kuvassa Sara Kalliokoski, Essi Lehtonen, Kati Leppänen, Jatta Niemi, Mirelle Siiskonen, Juuli Mäkelä ja Emma Peuraniemi.

12 BABY-SIMO TREENAILEE Heippa kaikille! Viime (?) kevennyksessä kerroin vähän Simosta ja meidän etenemisestä kohti kilparatoja. Ajattelin jatkaa kertomisia ja antaa katsauksen siitä missä nyt mennään. Kisoissa ollaan käyty erittäin vähän: toukokuussa taisi olla ekat kisat, 80cn puhtaalla radalla. Sitten oli yhdet kisat joissa jo verryttelyssä sattui pikku kömmähdys eikä S uskaltanut oikein hypätä sen jälkeen. Otimme uuden yrityksen heinäkuussa harjoituskisoissa, 70 ja 80cm. Ratsastaja yritti kaikin keinoin pilata suorituksia mutta pääsimme 80cm:n maaliin asti :D Sen jälkeen on treenailtu, pidetty lomaviikko aina silloin tällöin ja vielä enemmän treenattu. Helle söi vähän jätkän puhtia mutta kiipeily ja laukkatreenit alkoivat pikkuhiljaa tehota. Esteet sujuvat kerta kerralta paremmin eikä koulukaan sen hassummin mene? Simo on oikein mukava ja leppoisa tapaus! Lokakuussa vierailimme Pirkkalassa seurakisoissa, eka luokka meni sähläämiseen ja tokasta tuli puhdas rata! Sen jälkeen oli ensimmäiset kisamme Niihamassa isossa maneesissa, eikä kansallisen tason estekalusto saanut Simppaa kauhistumaan. Hienosti pomppi yhdellä pudotuksella 80cm, ja 90cm meni puhtaalla radalla ja nappasimme kotiinviemisiksi ensimmäisen ruusukkeemme! Nyt on talven yli treenailuvaihe ja Simo saa myös alkaa kuntoilemaan kun jatketaan kiipeilyä, hyödynnetään rataa laukkatreeneihin ja hiotaan este- ja koulupuolella

13 ratsastettavuutta. Lepoviikkoja on pidetty n. 6 viikon välein. Nyt sitten vaan peukut pystyyn ja treenivaihde päälle! Ps. Mukana treeneissä on syksystä asti ollut myös pv-ruuna Casper, joka on samanikäinen kuin Simo (5v) mutta nämä kaverukset ovat ihan eri maata toistensa kanssa :D Casperilla on enempi työmaata edessä ennen kisoihin lähtöä mutta mun treenailuja Can heppojen kanssa voi seurata myös blogistani: ja tietysti tallin/seuran sivuilta kisatuloksia! Hyvää joulua toivottaen Janski ja Simo (+muut hepat) :)

14

15 VIHOLAN RATSASTUSKOULU Eritasoisia ratsastuskursseja hevosilla & poneilla - MINI-kurssit perheen pienimille - ALKEISKURSSIT hevosilla & poneilla - Irtotunnit, talutus/tutustumistunnit Mittatilaus -tunnit, työpaikkaratsastuksia jne. - PONI-SYNTTÄRIT - Erilaisia tehokursseja lomilla, esim. hoitokurssit OSTA JOULULAHJAKSI LAHJAKORTTI!

16 Juorut: -Poniohjaaja Riikka on pitänyt lauantaisin poniestevalmennuksia Doris muutti maalle eläkkeelle.. -Riikka kävi Vuokon kanssa Ypäjällä opissa NoRan syyskokous, valittiin uudet jäsenet hallitukseen Koffin hepat taas yökylässä Vietettiin tallilla Isänpäivää,paljon innokkaita isiä kokeilemassa ratsastusta -Heikiltä tuli poni, Scoby, vähän Eemelin ja Epun risteytys NoRa järjesti pikku joulut keilaamossa Vincent poni lähti ja tilalle tuli Sami-poni, 5v Daalia poni lähtee eläkkeelle vanhalle omistajalleen. Myynti-ilmoituksia tallin ilmoitustaululta: Myydän hyväkuntoinen Viholan Ratsastuskoulun talvitakki. väri ruskea koko 146/152 cm tallimerkillä voi peittää nimen Hinta 25 p Myytävänä: Ratsastushousut kokop. Sin.ruud. 140 cm 10 Softshelltakki pinkki/ruud. Koko S 10 Softshelltakki musta. Koko XXS 10 Chapsit t.rusk/musta XS 10 Chapsit t.rusk/musta S 15 -Nähtävänä ja kokeiltavana Calta. Myydään: 140 cm kisahousut, käytetty mutta siistit. Hinta 10 Kysy Sallalta. Sallamaria.moilanen@gmail.com

17 NOKIAN RATSASTAJAT RY:N VALMENNUSTUKIHAKEMUS Palauta täytetty hakemus NoRan postilaatikkoon. Hakemus käsitellään hallituksen kokouksessa ja myönnetyt tuet maksetaan tilille. Olen osallistunut seuraaviin valmennuksiin vuonna PVÄ VALMENTAJA/LAJI HEVONEN Tilinumeroni: Vakuutan antamani tiedot oikeiksi Paikka Päiväys Allekirjoitus

18 Yllä Jörön joulutoiveet. Alla nuori Jörö-Pekka. NoRan hallitus 2015

19 Hallitus 2015 Puheenjohtaja Rita Sinisalo Varapuheenjohtaja Jenni Saarivirta Sihteeri Tiina Leppänen Jäsensihteeri Ranja Paltomo Hallituksenjäsen Carina Roehr Hallituksenjäsen Jenni Mäkelä Hallituksenjäsen Sanna-Mari Kuusela Seuran rahastonhoitajana toimii Eveliina McCarthy ( ) Ristikon oikeat vastaukset: 1. klippaus 2. juniori 3. Eomer 4. hokit 5. häntäremmi 6. nivel 7. kavioura 8. olki 9. pinteli 10. heinä 11. käynti

20 Kevennys 3/2014 NoRan jäsenlehti Kevennys ilmestyy jatkossa sähköisesti. Seuraava Kevennys ilmestyy keväällä Lehteen tulevat jutut, kuvat, piirustukset, kilpailut, runot yms. voi jättää Kevennyksen laatikkoon. Tai toimittaa sähköpostilla toimitukselle. Toimitus: Ranja Paltomo Kirsi Järvinen Materiaalit: Ilmoitushinnat: koko sivu ½ sivua Painopaikka: Anki Design Painomäärä: 130 kpl 40 euroa 25 euroa

KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2015 Seura perustettu 1989

KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2015 Seura perustettu 1989 KEVENNYS Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 3/2015 Seura perustettu 1989 HYVÄÄ JOULUA JA ONNELISTA UUTTA VUOTTA TOIVOTTAA NOKIAN RATSASTAJAT SEKÄ VIHOLAN RATSASTUSKOULU. Nokian Ratsastajat Ry Jäsenmaksut

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI

LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI LOUNAIS-SUOMEN NUORISOTIIMI Lounais-Suomen alueella toimii iloinen ja aktiivinen Nuorisotiimi, joka koostuu seitsemästä nuoresta ympäri aluetta. Tiimin vastaavana on Jenna Tammi. Jenna lisäksi tiimiin

Lisätiedot

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset...

Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... Sisältö 1 ALUEKILPAILUT... 2 1.1 Määritelmä... 2 1.2 Kilpailujen järjestäminen, osanottajat, säännöt... 2 1.3 Kilpailulupa ja mittaustodistukset... 2 1.4 Kilpailukalenteri ja kutsu... 2 1.5 Palkinnot ja

Lisätiedot

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa!

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! - JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! TOIMINTASUUNNITELMA 2014 JÄSENTALLIT: 1) Talli Satumaa ; Satu Koivisto 0400-878739 http://www.freewebs.com/tallisatumaa 2) Kotalan Tila ; Annika Mattila 050-5742630

Lisätiedot

Tästä se alkoi Tiinan talli. 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina

Tästä se alkoi Tiinan talli. 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina Tästä se alkoi Tiinan talli 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina 2 Tässä se kauan odotettu kirjoitus, mitä joskus vuosia sitten lupasin ja itse asiassa jo aloitinkin. Eli mistä kaikki alkoi. Vuosi -85

Lisätiedot

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Kisatiimin tarkoitus Viedä ratsastajia tallin ulkopuolisiin kilpailuihin Kaikilla on mahdollisuus osallistua Kisatiimiin saa liittyä kuka vaan. Luhtajoen Ratsutila

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015)

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015. (päivitetty 13.4.2015) Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2015 (päivitetty 13.4.2015) 1 10 Yleinen osa Lounais-Suomen alueen mestaruuskilpailut ovat avoimia Lounais-Suomen alueen seuroja sekä Lounais-Suomen alueella asuville

Lisätiedot

Kisan päivämäärä & kellonaika:

Kisan päivämäärä & kellonaika: ESTEKISA Kisan päivämäärä & kellonaika: Ilmoittautumisohjeet: Kisaan voivat osallistua kaikki korkeintaan 18-vuotiaat ratsastajat, joilla ei ole sijoituksia aluetason este- tai kenttäratsastuskisoista.

Lisätiedot

RUSSIMESTARUUS-CUP 2013

RUSSIMESTARUUS-CUP 2013 KILPAILUKUTSU RUSSIMESTARUUS-CUP 2013 Russimestaruus, Minirussimestaruus ja Superminirussimestaruus ratkaistaan vuonna 2013 neljässä osakilpailussa. Kilpailut ovat avoinna kaikille, mutta russponit ja

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE Sanasto ja lämmittely Perhe-alias YKSIN ISOÄITI ERONNUT RASKAANA SINKKU ANOPPI NAIMATON SORMUS LAPSETON KIHLOISSA KOTI UUSPERHE VANHEMMAT PARISKUNTA PUOLISO NAMISISSA SINKKU AVIOLIITOSSA VAIMO SUURPERHE

Lisätiedot

Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2018!

Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2018! Penny & Friends kilpailusäännöt 2018 Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2018! Ratsastajainliiton jäsentalleilla ja -seuroille on tänäkin vuonna mahdollisuus järjestää Renny & Friends -

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on monipuolinen

Lisätiedot

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus.

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus. 1/ 23.1.2014 HÄMEEN ALUEMESTARUUSSÄÄNNÖT LAJEITTAIN 2014 1. Este sivut 1-2 2. Koulu sivut 3-4 3. Kenttä sivu 5 4. Valjakko sivu 6 ESTERATSASTUS 1. Osallistumisoikeus ja kvaalit edustaneet jotain Hämeen

Lisätiedot

Sanna Rassa- Salakka, hallituksen jäsen ja kouluratsastusvastaava

Sanna Rassa- Salakka, hallituksen jäsen ja kouluratsastusvastaava 1. YLEISTÄ SEURASTA Vesilahden Seudun Ratsastajat ry. (VESRA) on vuoden 2004 alusta toimintansa aloittanut ratsastusseura, joka on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) alainen. Seurassa on n. 165 jäsentä. Seura

Lisätiedot

Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2017!

Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2017! Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2017! Uudessa kisamuodossa hyödynnetään Ratsastajainliiton merkkisuoritusten ratapohjia. Samalla oppilailla on mahdollisuus suorittaa hevostaito- ja ratsastusmerkkejä.

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015

KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 KILPAILUKUTSU Takkula 31.7 2.8.2015 RATSASTUSKOULUJEN OPPILAIDEN MESTARUUSKILPAILUT OPETUSHEVOSILLA Lahden Ratsastajat ry järjestää yhdessä Suomen Ratsastuksenopettajainyhdistys ry:n kanssa 31.7. 2.8.2015

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Hevonen saa osallistua yhteen enintään 100 cm tai helppo B-tasoiseen luokkaan päivässä sinä kalenterivuonna, jona se täyttää 4 vuotta.

Hevonen saa osallistua yhteen enintään 100 cm tai helppo B-tasoiseen luokkaan päivässä sinä kalenterivuonna, jona se täyttää 4 vuotta. .Aluekilpailuissa noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä ja kilpailuiden järjestämismääräyksiä ja ohjeita tässä ohjeessa mainituin poikkeuksin. Lajisäännöissä voidaan tarkentaa tätä ohjetta lajikohtaisesti.

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. Ilmoitushinnat: Toistuvaisilmoitus 4 X ilmoitushinta koon mukaan 25% Rivi-ilmoitus (5 riviä)

ROCKTAIL NEWS. Ilmoitushinnat: Toistuvaisilmoitus 4 X ilmoitushinta koon mukaan 25% Rivi-ilmoitus (5 riviä) 3/2014 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

OHJEITA RATSASTAJILLE

OHJEITA RATSASTAJILLE OHJEITA RATSASTAJILLE TALLILLE SAAPUMINEN Saavuthan tallille viimeistään 30 minuuttia ennen tunnin alkua. Maneesin vieressä on parkkipaikka, minne jätetään autot. Pihaan ei ajeta autoilla! Polkupyörän

Lisätiedot

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä!

Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Terveisiä Imatralta Poutapilvestä! Nyt on jo kevät. Halusimme kertoa, kuinka kulunut talvi meillä sujui. Sää on ollut vaihteleva koko talven. Tällä hetkellä meidän pihalla on aika paljon lunta. Sää oli

Lisätiedot

* Seuramestaruuskisojen kutsut * Valmennusasiaa * Uittopäivä * Uutisia

* Seuramestaruuskisojen kutsut * Valmennusasiaa * Uittopäivä * Uutisia * Seuramestaruuskisojen kutsut * Valmennusasiaa * Uittopäivä * Uutisia Jäsentiedote 2/2004 Johtokunnan yhteystiedot Sanna Ahonen 040-7459360 puheenjohtaja ahonen_sanna@hotmail.com valmennusvastaava Maria

Lisätiedot

Tervetuloa. ratsastamaan!

Tervetuloa. ratsastamaan! Tervetuloa ratsastamaan! Miksi ratsastus? Hevoset ovat ihania. Siihen kiteytyy, miksi 170 000 suomalaista ratsastaa. Ratsastus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia harrastaa monin eri tavoin. Hevosen kanssa

Lisätiedot

243, Verkkoloimi 243,00 243,00 243,00 243,00 243,00 243,00 243,00. Toimitus maksutta! Koot ja hinnat:

243, Verkkoloimi 243,00 243,00 243,00 243,00 243,00 243,00 243,00. Toimitus maksutta! Koot ja hinnat: Verkkoloimi 243, 00 Paras loimi sinulle, joka haluat hevosellesi Back on Track -vaikutuksen ympäri vuoden käyttämällä samaa loimea. Ohutta keraamista kangasta peittää ohut verkkokangas, joka hengittää

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA

TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA TERVEISET TÄÄLTÄ IMATRAN POUTAPILVEN PALVELUKODISTA KERROMME KULUNEEN VUODEN KUULUMISISTA JA VIIME VUODEN MIELEENPAINUVISTA TAPAHTUMISTA Talvella oli paljon pakkasta ja lunta. Paljon vaatteita päälle ja

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla 3/2015 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

Vuosikertomus 2011. Kaarinan Urheiluratsastajat ry

Vuosikertomus 2011. Kaarinan Urheiluratsastajat ry Vuosikertomus 2011 Kaarinan Urheiluratsastajat ry Kaarinan Urheiluratsastajat ry Vuosikertomus SISÄLLYSLUETTELO Aloitussanat... 3 Yleistä... 3 Hallitus... 4 Toimikunnat... 4 Kokoustoiminta... 5 Tapahtumat...

Lisätiedot

KIMITOÖNS RYTTARE RF

KIMITOÖNS RYTTARE RF KIMITOÖNS RYTTARE RF KEMIÖNSAAREN RATSASTAJAT RY ÅRSBERÄTTELSE TOIMINTAKERTOMUS Toimintakertomus 2008 1. YLEISTÄ Kemiönsaaren ratsastatajat ry on Kemiönsaaren kunnassa toimiva Suomen ratsastajainliittoon

Lisätiedot

Penny & Friends KILPAILUSÄÄNNÖT 2019

Penny & Friends KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 Penny & Friends KILPAILUSÄÄNNÖT 2019 Tervetuloa järjestämään Penny & Friends -kilpailua 2019! Ratsastajainliiton jäsentalleilla ja -seuroilla on tänäkin vuonna mahdollisuus järjestää Penny & Friends -

Lisätiedot

Sallitut arvostelumenetelmät: esteratsastus: A.1.0, A.1.1., 367.1, 367.2, AM5, AM3, AM4, AM6,

Sallitut arvostelumenetelmät: esteratsastus: A.1.0, A.1.1., 367.1, 367.2, AM5, AM3, AM4, AM6, Infoa kilpailuista Kilpailujen tasot: Kilpailuharjoitus Seura- tai Green Card-jäsenyys osallistujilta suositeltavaa. Ratsastusasu vapaa, pitää kuitenkin olla ratsastussaappaat tai -kengät, ratsastushousut

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 päivitetty 2.6.. Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016

TOIMINTAKERTOMUS 2016 SAIRILAN RATSASTAJAT ry TOIMINTAKERTOMUS 2016 www.sairilanratsastajat.net 1 SAIRILAN RATSASTAJAT Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta edistävä seura, joka toimii yhteistyössä

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio vuodelle 2012 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus.

Jos mestaruusluokan korkeus on 95 cm tai 115 cm, riittää kvaaliksi 5 cm matalampi korkeus. 1/ 18.4.2016 HÄMEEN ALUEMESTARUUSSÄÄNNÖT LAJEITTAIN 2016 1. Este sivut 1-2 2. Koulu sivut 3-4 3. Kenttä sivu 5 4. Valjakko sivu 6 ESTERATSASTUS 1. Osallistumisoikeus ja kvaalit edustaneet jotain Hämeen

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset!

Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2. Opettajan haastattelu 3. Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5. Tervetuloa ykköset! Vilu Syksy 2016 Lehti sisältää: Pääkirjoitus, oppilaskunta ja Iinan esittely 2 Opettajan haastattelu 3 Tutustumispäivä Lypsyniemessä 5 Tervetuloa ykköset! 8 Kuvarunoja 9 Pääkirjoitus On alkanut uusi lukuvuosi

Lisätiedot

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua!

Marraskuussa pääsimme lumihommiin, mikä oli aivan huippua! Elokuussa aloitimme 24 lapsen ollessa listoilla, yksi aloittaisi sitten tammikuussa 2017. Ensimmäinen kuukausi meni todella nopeasti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin syksyä. Tutustuimme erilaisten leikkien

Lisätiedot

NIIHAMA RIDING KESÄKAUDEN RATSASTUS- JA HOITOKURSSIT 2016

NIIHAMA RIDING KESÄKAUDEN RATSASTUS- JA HOITOKURSSIT 2016 NIIHAMA RIDING KESÄKAUDEN RATSASTUS- JA HOITOKURSSIT 2016 Ratsastuskurssit Vko 26 alkeiskurssi 27.6-1.7.2016 Opettaja Heidi Kivi HINTA 195 Tehoalkeet: Onko nyt aika nousta ratsaille? Hyvä startti esimerkiksi

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista Helsinki International

Lisätiedot

Hippodome, Sakun Talli ja Uudenmaan Hevosurheilijat (UHU) järjestävät. Su 30.5.2010 alkaen klo 10.00 Sakun Tallilla Rusutjärvellä (Rusutjärventie 225)

Hippodome, Sakun Talli ja Uudenmaan Hevosurheilijat (UHU) järjestävät. Su 30.5.2010 alkaen klo 10.00 Sakun Tallilla Rusutjärvellä (Rusutjärventie 225) 1 JÄSENTIEDOTE 1/2010 Hippodome, Sakun Talli ja Uudenmaan Hevosurheilijat (UHU) järjestävät Su 30.5.2010 alkaen klo 10.00 Sakun Tallilla Rusutjärvellä (Rusutjärventie 225) mahtavaa menoa ja meininkiä.

Lisätiedot

Muistutus yleisölle ja kilpailijoille : Liikuthan rauhallisesti tallin ja katsomon alueella. Muista turvallisuus kohdatessasi ratsukon, kiitos"

Muistutus yleisölle ja kilpailijoille : Liikuthan rauhallisesti tallin ja katsomon alueella. Muista turvallisuus kohdatessasi ratsukon, kiitos Oulunsalon Ratsastajat OUSA cup este 2017, 3. osakilpailu Esteratsastuksen 1- tason rataharjoitukset 16.9.2017 Kisainfo 16.9.2017 Kilpailut ratsastetaan hiekkapohjaisessa maneesissa. Verryttely tapahtuu

Lisätiedot

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin!

Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Niin se vain on, että vuoden viimeinen kuukausi on pyörähtänyt käyntiin! Pilatestunnit jatkuvat 21.12. saakka ja Aitopilates päättää syksyn ns. old style pilates tuntiin. Syksyllä säännöllisesti studiolla

Lisätiedot

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14 Unelmoitu Suomessa Sisällys ä ä ä ö ö ö ö ö ö ä ö ö ä 2 1 Perustiedot ö ä ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ä ö ä ää ö ä ä ä ä ö ä öö ö ä ä ä ö ä ä ö ä ää ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ö ä ä ää ö ä ä ä ää ö ä ä ö ä ä ö ä ä ä

Lisätiedot

Seuran kevätkokous pidettiin ja syyskokous Lisäksi hallitus piti ylimääräisen

Seuran kevätkokous pidettiin ja syyskokous Lisäksi hallitus piti ylimääräisen Myllyn Ratsukot ry TOIMINTAKERTOMUS 2014 Vuosi 2014 oli seuran ensimmäinen kokonainen toimintavuosi. Seuran toiminnan tavoitteena on edistää ratsastusurheilua ja muuta siihen liittyvää toimintaa siten,

Lisätiedot

KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2017 Seura perustettu Benton + Rapiir

KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2017 Seura perustettu Benton + Rapiir KEVENNYS Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2017 Seura perustettu 1989 Benton + Rapiir Vastaukset sivulla 13. Hei kaikki laiset! Kesäloma on vihdoin alkanut ainakin koululaisilla ja lämpöäkin on riittänyt

Lisätiedot

Vinkkejä kirjoittamiseen. Kultaiset säännöt:

Vinkkejä kirjoittamiseen. Kultaiset säännöt: Vinkkejä kirjoittamiseen Kultaiset säännöt: 1. Lue tehtävä huolellisesti. 2. Mieti, mitä kirjoitat (viesti, sähköposti, mielipide, valitus, anomus, hakemus, ilmoitus, tiedotus, luvan anominen, kutsu, kirje).

Lisätiedot

Toimintakertomus 2009

Toimintakertomus 2009 2009 Toimintakertomus 2009 1. YLEISTÄ Kemiönsaaren ratsastatajat ry on Kemiönsaaren kunnassa toimiva Suomen ratsastajainliittoon kuuluva ratsastusseura. Seura perustettiin vuonna 1990 ja rekisteröitiin

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2010

Syyskokousmateriaali 2010 Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2010 Kokouskutsu/esityslista Hämeen hallitus 2010, erovuoroiset Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Talousarvio vuodelle 2011 Valtakirja

Lisätiedot

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Meri-Lapin ratsastajat ry LEHDISTÖTIEDOTE Lahentie 95430 Tornio 29.6.2014 Järjestäjä MeLaRa ry Kilpailu Kansalliset kouluratsastuskilpailut Aika 28.-29.6.2014 Paikka Meri-Lapin Hevospalvelun talli MeLaRan

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 AIKA 22.11.2017, klo 18:00 PAIKKA Jakun koulu Paikalla 12 osallistujaa. Aluksi oli kahvitarjoilu. 1 KOKOUKSEN AVAUS Jakkukylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

SeaHorse Week. Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997

SeaHorse Week. Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997 SeaHorse Week Suomen aurinkoisin esteratsastuskilpailu jo vuodesta 1997 SeaHorse Week 2017 20-vuotisjuhlakilpailu Suomi 100 ja Mahdollisuuksien hevonen tapahtuma kaupungin läpi kulkeva paraati tekee paluun

Lisätiedot

PIENI HEVOSTAITO-OPAS SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY 3

PIENI HEVOSTAITO-OPAS SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY 3 PIENI HEVOSTAITO-OPAS SUOMEN RATSASTAJAINLIITTO RY 3 TÄMÄN HEVOSTAITO-OPPAAN OMISTAA TALLI Hevoset asuvat tallissa. Jokaisella hevosella on tallissa oma karsinansa. Hevoset ovat päivisin ulkona tarhassa.

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 Suomen Ratsastajainliitto ry KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2019 SISÄLTÖ: Kenttäcup 2019 Nuorten hevosten kenttäratsastuksen sarjakilpailu, Avant Trophy 2019 Taitoluokka juniori- ja poniratsukoille,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Sivu 1 / 5 Porvoon Mustang ry

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Sivu 1 / 5 Porvoon Mustang ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Sivu 1 / 5 1. YLEISTÄ / Borgå Mustang rf on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenseura ja kuuluu jäsenenä myös Etelä-Suomen Ratsastusjaostoon (ESRA). Seura toimii yhteistyössä

Lisätiedot

Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25

Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25 Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25 1. Olen Kysymykseen vastanneet: 24 (ka: 1,8) (1.1) tapahtuman osallistujan vanhempi 37,5% 9 (1.2) seuraohjaaja 45,8% 11 (1.3) järjestäjä

Lisätiedot

Muhoksen Raviseura ry Vuosikokous

Muhoksen Raviseura ry Vuosikokous Muhoksen Raviseura ry Vuosikokous 19.4.2013 Paikka: Muhoksen Päiväkeskus Läsnä: Heikki Klemetti, Sanna Karhula, Heikki Risto, Pertti Nieminen, Milla Hedén, Johanna Pulliainen, Anne Pohjola, Pasi Pohjola,

Lisätiedot

Keski-Suomen Yrittäjänaiset:

Keski-Suomen Yrittäjänaiset: Tervehdys kaikille ihanat Yrittäjänaiset. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika pikkuhiljaa rauhoittua Joulun viettoon, kukin tavallaan. Mennyt vuosi yhdistyksellämme oli varsin vaiherikas lukuisine tapahtumineen

Lisätiedot

KOULURATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2016

KOULURATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2016 1 Suomen Ratsastajainliitto ry KOULURATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2016 Sisältö YLEISMÄÄRÄYKSET 2 LÄHITAPIOLA SMALL TOUR 2016 3 WINTER CUP 2016 4 ANIMAGI DRESSAGE FUTURE- CUP 5 SUPREME HORSE CARE 7-8-V. CHAMPIONSARJA

Lisätiedot

PIENI HEVOSTAITO-OPAS

PIENI HEVOSTAITO-OPAS PIENI HEVOSTAITO-OPAS HEVONEN Hevosia on erikokoisia, erinäköisiä ja erivärisiä. TALLI Hevoset asuvat tallissa. Jokaisella hevosella on tallissa oma karsinansa. Hevoset ovat päivisin ulkona tarhassa. Tallialueeseen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 Sairilan ratsastajat ry. TOIMINTAKERTOMUS 2015 www.sairilanratsastajat.net SAIRILAN RATSATSAJAT Sairilan Ratsastajat (SarRa) on mikkeliläinen ratsastusharrastusta edistävä seura, joka toimii yhteistyössä

Lisätiedot

KYRÖ SJÄ RVEN RÄTSÄSTÄJÄT RY TÖIMINTÄLINJÄ

KYRÖ SJÄ RVEN RÄTSÄSTÄJÄT RY TÖIMINTÄLINJÄ KYRÖ SJÄ RVEN RÄTSÄSTÄJÄT RY TÖIMINTÄLINJÄ 5.2.2017 Sisältö JOHDANTO... 3 RATSASTUSSEURAN VISIO...4 RATSASTUSSEURAN ARVOT JA EETTISET LINJAUKSET... 5 RATSASTUSSEURATOIMINNAN TAVOITTEET...6 Lyhyen aikavälin

Lisätiedot

Toimintalinja. Sivu 1

Toimintalinja. Sivu 1 Toimintalinja Sivu 1 Tämä toimintalinja on tehty palvelemaan Mäntän Ratsastajien seuratoimintaa, tukemaan seuratoiminnan raameja, antamaan seuratoiminnalle suuntaa sekä laatua. Toimintalinjaa päivitetään

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy Avoin nuorille 4-7-vuotiaille hevosille ja poneille: Youngster Trophy Sarjakilpailusäännöt

Lisätiedot

Muistutus yleisölle ja kilpailijoille : Liikuthan rauhallisesti tallin ja katsomon alueella. Muista turvallisuus kohdatessasi ratsukon, kiitos"

Muistutus yleisölle ja kilpailijoille : Liikuthan rauhallisesti tallin ja katsomon alueella. Muista turvallisuus kohdatessasi ratsukon, kiitos Oulunsalon Ratsastajat OUSA cup este 2017, 4. osakilpailu Esteratsastuksen 1- tason Drive-in rataharjoitukset 14.10.2017 Kisainfo 14.10.2017 Kilpailut ratsastetaan hiekkapohjaisessa maneesissa. Verryttely

Lisätiedot

KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989

KEVENNYS. Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989 KEVENNYS Nokian Ratsastajat Ry:n jäsenlehti 1/2014 NoRan 25v. Juhlavuosi seura perustettu 1989 Nokian Ratsastajat Ry Jäsenmaksut vuonna 2014 Seniori Juniori (alle 18-v) Perheenjäsen juniori Perheenjäsen

Lisätiedot

Ratsastus. - koko elämän harrastus

Ratsastus. - koko elämän harrastus Ratsastus - koko elämän harrastus Nouse ratsaille! Ratsastus on luonnonläheinen, tasa-arvoinen ja monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikille ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Ratsastusta

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 1/16 2/16 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 30 100% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

Repiviä tai viiltäviä kannuksia ei saa käyttää. Kannusten kärjet eivät saa osoittaa ylöspäin.

Repiviä tai viiltäviä kannuksia ei saa käyttää. Kannusten kärjet eivät saa osoittaa ylöspäin. Esteratsastussääntömuutokset 2012 315. Kilpailuissa tarvittava henkilökunta Turvallisuuspäällikkö* * = Pakollinen nimettävä. 5. RATSASTAJIA KOSKEVAT ERITYISMÄÄRÄYKSET 321. Kilpailuasu Verryttelyalueella

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Pärnuun Läsnä Läsnä 18 jäsentä (LIITE 1)

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS. Aika Perjantai Kokous pidettiin bussissa, matkalla Pärnuun Läsnä Läsnä 18 jäsentä (LIITE 1) PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Perjantai 29.9.2017 Paikka Kokous pidettiin bussissa, matkalla Pärnuun Läsnä Läsnä 18 jäsentä (LIITE 1) 1. Kokouksen avaus Piiriyhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

nykyisyydestä ja kenties tulevastakin.

nykyisyydestä ja kenties tulevastakin. Tervepä teille! Kesä, syksy ja kohta jo talvikin on takana. Eli onko nyt tallikausi? Kaipa niin sitten. Pitänee yrittää sitäkin, mutta mutta Lienee tässä hieman muutakin asiaa kuin noista saamattomuuksistani

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009. Yleistä

LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009. Yleistä LAATUPONIKILPAILUN SÄÄNNÖT 2009 Yleistä Laatuponikilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat puhdasrotuiset ponit sekä jalostusohjesäännön mukaan polveutuvat

Lisätiedot

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2015

KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2015 KENTTÄRATSASTUKSEN SARJAKILPAILUT 2015 Sisältö RACING KENTTÄ-TROPHY 2015... 2 KENTTÄRATSASTUKSEN HELPPO KENTTÄCUP 2015... 3 KENTTÄRATSASTUKSEN PONICUP 2015... 4 KENTTÄRATSASTUKSEN ALUEJOUKKUEMESTARUUSKILPAILUT

Lisätiedot

Askellajiratsastusmerkki Merkkisuorituksen vastaanottajan opas

Askellajiratsastusmerkki Merkkisuorituksen vastaanottajan opas Suomen Ratsastajainliiton Askellajiratsastusmerkki Merkkisuorituksen vastaanottajan opas Suomen Islanninhevosyhdistys SIHY ry:n koulutusvaliokunta 2014 Askellajiratsastusmerkki täydentää SRL:n valikoimaa

Lisätiedot

SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN!

SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN! Juttusarja Nuorten SM-hallit, ennakot TULEVAISUUDEN YU-SANKARIT LIIKUNTAMYLLYSSÄ 5.-6.3.2016 NUORTEN SM-HALLLIT... SAGA KÄY KOTIHALLISSAAN NELJÄN METRIN KIMPPUUN! Urheilija: Saga Andersson N16 (-00) Seura:

Lisätiedot

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2014

Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2014 Lounais-Suomen Aluemestaruussäännöt 2014 (päivitetty 11.8.2014) Yleinen osa... 2 HENKILÖKOHTAISET MESTARUUDET... 3 Esteratsastus... 3 Kouluratsastus... 3 Kenttäratsastus... 4 JOUKKUEMESTARUUDET... 5 Esteratsastus...

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA 2017 1. Visio Lakeudenportin Ratsastajat ryn visiona on tarjota koko perheelle mahdollisuus harrastaa hevosten parissa. Tarkoituksena on

Lisätiedot

Aluekilpailusäännöt. Pohjois-Suomen alueen tarkennukset lisätty 29.1.2003 / päivitetty 8.8.2008

Aluekilpailusäännöt. Pohjois-Suomen alueen tarkennukset lisätty 29.1.2003 / päivitetty 8.8.2008 Aluekilpailusäännöt Pohjois-Suomen alueen tarkennukset lisätty 29.1.2003 / päivitetty 8.8.2008 ALUEKILPAILUT Kilpailujen taso Kilpailut jaetaan tason mukaan seuraavasti: kilpailuharjoitus, seurakilpailut,

Lisätiedot

SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus. Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO

SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus. Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO 1 Sisältö VOLKSWAGEN LEADING RIDER 2015 KILPAILU... 3 LÄHITAPIOLA GRAND PRIX 2015... 4 LÄHITAPIOLA FUTURE CHALLENGE...

Lisätiedot

Gepa Käpälä Jännittävä valinta

Gepa Käpälä Jännittävä valinta Gepa Käpälä Jännittävä valinta Moikka! Mä oon Gepa Käpälä. Oon 7-vuotias ja käyn eskaria. Siili Iikelkotti ja oravakaksoset on siellä kanssa. Mutta mä oon niitä nopeampi. Oon koko Aparaattisaaren nopein.

Lisätiedot

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa!

Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! Ratsastus on tärkeä suomalaisten liikuttaja! Kisa-areenoilla, harrastuksena ja katsomoissa! 1 Ratsastus on hieno harrastus Ratsastus on luonnonläheinen ja tasa-arvoinen laji. Ratsastus on loistava, monipuolinen

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET

YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET SeaHorse Week 25.- 29.07.2018 YHTEISTYÖN MAHDOLLISUUDET SeaHorse Week 2018 SHW 2017: Lähtöjä 953 Yleisöä 6650 Viisi kilpailupäivää 24.-29.07.2018 Suosittu yleisötapahtuma Tänä vuonna panostamme kilpailullisesti

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille:

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille: 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Silver Dressage Rider Trophy SilverJumping Rider Trophy Avoin kaikille: Gold Dressage Rider Trophy Gold Jumping

Lisätiedot

SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus. Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO

SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus. Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO SARJAKILPAILUSÄÄNNÖT Esteratsastus Suomen Ratsastajainliitto ry Radiokatu 20, 00093 VALO 1 Sisältö VOLKSWAGEN LEADING RIDER 2016 KILPAILU... 3 LÄHITAPIOLA GRAND PRIX 2016... 4 LÄHITAPIOLA FUTURE CHALLENGE...

Lisätiedot

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA Diakonian tutkimuksen päivä 9.11.2007 Riikka Haahtela Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos Tampereen yliopisto NAISTYÖN

Lisätiedot

Osallistujan palautelomake

Osallistujan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 45 Osallistujan palautelomake 1. Ikäni Kysymykseen vastanneet: 42 (ka: 4,9) (1.1) Alle 7 v 9,5% 4 (1.2) 7 v 14,3% 6 (1.3) 8 v 9,5% 4 (1.4) 9 v 9,5% 4 (1.5) 10 v 14,3% 6 (1.6) 11

Lisätiedot