TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2016. Kokousaika Kunnanvirasto, kahvio. Asiat :t Asialista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2016. Kokousaika Kunnanvirasto, kahvio. Asiat :t Asialista"

Transkriptio

1 ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2016 Kokousaika Paikka Kunnanvirasto, kahvio Asiat :t Asialista 41 KOTORINTEEN PALVELUASUNTOJEN A-TALON PUTKI- JA MÄRKÄTILAREMONTTI; URAKOITSIJAN VALINTA TORIKIOSKIN JULKISIVUN JA MUURIN KUNNOSTUS SEKÄ OVIEN JA IKKUNOIDEN UUSIMINEN; URAKOITSIJAN VALINTA VIEMÄRÖINTIKYSELYN TULOKSET TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI VESIHUOLLON TOIMINTA-ALUEEN SIIRTO; JÄTEVESIVERKOSTO OSUUSKUNNAN LOPETTAMINEN VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI UUSIEN OSUUSKUNTIEN MUODOSTUMINEN TOIMINTA-ALUEELLA LIITTYMISKOHTA JA LIITTYMISMAKSU KUSTANNUSTEN MÄÄRÄYTYMINEN MYÖHEMMIN LIITTYVILLE VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA VIEMÄRÖINNIN KANNATTAVUUSARVIO MAHNALAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVA TOIMINTA-ALUEELLA LIITTYMÄSUUNNITELMIEN NOUDATTAMINEN JA SUUNNITELMISTA POIKKEAMINEN; SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI ALUE ILMOITUKSET

2 PÖYTÄKIRJA /2016 KOKOUSAIKA Keskiviikko , klo KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, kahvio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET pj Pekka Hakala x vj Mikko Ahola vpj Marita Nieminen x vj Seppo Asumalahti j Teemu Evikoski x vj Tiina Jokela j Pauliina Rautiainen vj Pirjo Turvala x j Rauno Kortesoja x vj Turo Antila j Mikko Mänty x vj Jukka Juvonen j Eija Koivisto x vj Annukka Koivisto MUUT SAAPUVILLA OLLEET Risto Linnainmaa kunnanhallituksen puheenjohtaja x - poistui klo yleiskeskustelun aikana Vilho Ponkiniemi kunnanhallituksen edustaja x VIRANHALTIJAT Hannu Niemelä vs tekninen johtaja, esittelijä x Pirkko-Liisa Vänttinen toimistopäällikkö, ptk-pitäjä x Antero Alenius kunnanjohtaja LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT :t PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Lautakunta valitsi pöytäkirjantarkastajiksi Rauno Kortesojan ja Eija Koiviston. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pekka Hakala Pirkko-Liisa Vänttinen PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Tarkastusaika , klo mennessä. PÖYTÄKIRJA ON KOKOUKSEN KULUN MUKAINEN Rauno Kortesoja Eija Koivisto PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ , klo kunnanvirasto, tekninen toimisto Toimistopäällikkö Pirkko-Liisa Vänttinen

3 KOTORINTEEN PALVELUASUNTOJEN A-TALON PUTKI- JA MÄRKÄTILARE- MONTTI; URAKOITSIJAN VALINTA , 41 Kiinteistöpäällikkö Taro Malinen: Kiinteistöpäällikkö on pyytänyt tarjouksia Kotorinteen palveluasuntojen A-talon putki- ja märkätilaremontista sekä ulko-ovien vaihdosta. Hankkeesta on julkaistu kansallinen hankintailmoitus Hilmassa ja tarjousaika päättyi kello Määräaikaan mennessä tarjouksia tuli kaksi kappaletta. Molemmat tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia. Valintaperusteena on halvin hinta. Määräaikana toimitetut tarjoukset, alv 0 %: Maalauspalvelu Laine Oy ,00 e K. Kulmala Oy ,00 e Kiinteistöpäällikön esitys: Lautakunta hyväksyy Maalauspalvelu Laine Oy:n tarjouksen ja valitsee heidät kohteen urakoitsijaksi. Esitys (vs tekninen johtaja Hannu Niemelä): Lautakunta hyväksyy kiinteistöpäällikön esityksen. Lautakunta hyväksyi esityksen.

4 TORIKIOSKIN JULKISIVUN JA MUURIN KUNNOSTUS SEKÄ OVIEN JA IKKU- NOIDEN UUSIMINEN; URAKOITSIJAN VALINTA , 42 Kiinteistöpäällikkö Taro Malinen: Kiinteistöpäällikkö on pyytänyt kello mennessä tarjouksia torikioskin julkisivun ja muurin kunnostuksesta sekä ovien ja ikkunoiden uusimisesta. Tarjouspyynnön mukaan valintaperusteena on halvin hinta. Määräaikana tarjouksia toimitettiin yksi kappale. Tarjouksen toimitti Maalaus- ja pinnoitustyö M. Kivistö Oy. Tarjoushinta on ,00 euroa (alv 0). Tarjous on tarjouspyynnön mukainen ja kilpailukykyinen. Kiinteistöpäällikön esitys: hyväksyy Maalaus- ja pinnoitustyö M. Kivistö Oy:n tarjouksen ja valitsee heidät kohteen urakoitsijaksi. Lautakunta hyväksyy kiinteistöpäällikön esityksen. Lautakunta hyväksyi esityksen.

5 VIEMÄRÖINTIKYSELYN TULOKSET TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAH- NALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI , 43 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Hämeenkyrön kunta/vesihuoltolaitos järjesti viemäröinnin toimintaalueella kyselyn, jolla oli tarkoitus: 1. Kartoittaa uusien jäteveden toiminta-alueella olevien kiinteistöjen/asukkaiden halukkuutta liittyä rakennettuihin runkoviemäreihin. Tällä kysymyksellä pyritään ohjaamaan rakentamisen vaiheistusta. 2. Kartoittaa onko kiinteistökohtaisten liittymien rakentamiseen/rakennuttamiseen sekä muuhun jätevesihuoltoon halukkuutta käyttää osuuskunnan- vai kunnan vesihuoltolaitoksen palveluja. Tällä kysymyksellä pyritään vaikuttamaan onko toimijana kunta vai osuuskunta. 3. Kartoittaa onko osuuskunnan aktiivisiksi jäseniksi (osakkaiksi ja hallituksen jäseniksi) riittävästi vapaaehtoisia. Tällä kysymyksellä pyritään varmistamaan mahdollisen osuuskunnan toimivuus. Toiminta-alueen kartta löytyy jossa kyseinen toiminta-alue on värjätty violetilla värillä. Kysely lähetettiin postitse noin 620:lle toiminta-alueella sijaitsevalle kiinteistölle. Vastauksia saapui 448 kappaletta. Vastaukset: kyllä ei Tulen liittymään runkoviemäriin heti kun se on mahdollista Kiinteistöni jätevesijärjestelmä on kunnossa Haluan rakentaa/rakennuttaa itse oman kiinteistöviemärini Haluan liittyä koko alueen kattavaan yhteen osuuskuntaan Haluan, että kunta rakentaa liitosviemärit Haluan asettua ehdolle osuuskunnan hallitukseen Yhteenveto: Selkeä enemmistö kiinteistön omistajista haluaa, että kunta vastaa

6 134 viemäröinnin järjestämisestä osuuskunnan sijasta. Osa kiinteistöistä haluaa rakentaa/rakennuttaa kiinteistöviemärinsä itse. Suurin osa ilmoittaa jätevesijärjestelmänsä olevan kunnossa, mutta heikosti toimiviakin jätevesijärjestelmiä on kyseisellä toiminta-alueella. Osuuskuntatoiminta viemäröinnin järjestäjänä ei saanut kannatusta. Välittömästi liittymishalukkaita kiinteistöjä on sijoittunut koko toimintaalueelle. Lautakunta merkitsee tiedokseen kyselyn tulokset ja päättää huomioida kyselyn tuottaman informaation asiaa koskevassa päätöksen teossa. Lautakunta hyväksyi esityksen.

7 VESIHUOLLON TOIMINTA-ALUEEN SIIRTO; JÄTEVESIVERKOSTO , 20 Kunnallistekniikan rakennuspäällikkö Jari Luoma: Nykyinen vesihuoltolaki ( /119) tuli voimaan Laki edellyttää, että kunta vahvistaa vesihuoltolaitosten ja suurimpien vedenjakelijoiden (osuuskunnat) hakemuksesta toiminta-alueet tarkoituksenmukaisiksi ja sellaisiksi, että vesihuoltolaitokset voivat vastata vesihuoltolain mukaisista velvoitteistaan. Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella kiinteistöillä on liittymisvelvollisuus ja liittymisoikeus, jota valvoo kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Ympäristönsuojeluviranomainen voi myös tietyin edellytyksin myöntää kiinteistölle vapautuksen liittymisvelvollisuudesta. Kunnanhallitus on vahvistanut nykyisen vesihuoltolaitoksen jätevesiverkoston toiminta-alueen. Hämeenkyrön vesiosuuskunta hakee päivätyllä hakemuksella Kyröspohjan, Ahrolan, Sasin ja Heinijärven alueen jätevesiverkoston toiminta-alueen siirtämistä Hämeenkyrön kunnalta Hämeenkyrön vesiosuuskunnalle. Hakemuksen liitteenä ja oheismateriaalina on toiminta-aluekartta johon siirrettävä toiminta-alue on merkitty violetilla värillä. Hämeenkyrön vesiosuuskunta rakennuttaa siirtyvälle toimintaalueelle jätevesiverkoston, joka mahdollistaa kiinteistöjen liittämisen Hämeenkyrön kunnan runkoviemäriin. Jätevesiverkoston toimintaalue ei siirron myötä muutu vahvistetusta alueesta, ainoastaan toimija muuttuu siirrettävällä alueella Hämeenkyrön kunnasta Hämeenkyrön vesiosuuskunnaksi. Ennen kunnanhallituksen vahvistamispäätöstä on toiminta-alueesta pyydettävä valvontaviranomaisten lausunnot sekä alueen kiinteistöjen omistajille ja haltijoille on varattava tilaisuus tulla kuulluksi. Kunnallistekniikan rakennuspäällikön esitys: asettaa toiminta-aluekartan nähtäville tekniseen toimistoon (Hollitie 7) ja kunnan kotisivuille väliseksi ajaksi. Lautakunta pyytää asiasta lausunnon Pirkanmaan ELY-keskukselta ja kunnan ympäristölautakunnalta. Lautakunta käsittelee saamansa lausunnot ja mielenilmaisut ja esittää vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

8 136 Lautakunta hyväksyy kunnallistekniikan rakennuspäällikön esityksen. Lautakunta hyväksyi esityksen. Ote: - Pirkanmaan ELY-keskus - ympäristölautakunta , 44 Kunnallistekniikan rakennuspäällikkö Jari Luoma: Toiminta-aluekartat ovat olleet nähtävillä kunnan kotisivuilla ja teknisellä toimistolla Pirkanmaan ELY-keskus ( ) ja Hämeenkyrön ympäristölautakunta ( ) ovat antaneet lausuntonsa asiasta. Lisäksi kuntalaisilta on tullut lukuisia kommentteja ja kannanottoja. ELY-keskuksen ja kuntalaisten kannanotoissa nähtävillä olleen toiminta-aluekartan mukainen jätevesiverkoston siirto osuuskunnalle ei ole saanut kannatusta. Kunnallistekniikan rakennuspäällikön esitys: päättää, ettei se esitä kunnanhallitukselle toiminta-alueen siirtoa. Jätevesiverkoston toiminta-alue säilyy Hämeenkyrön kunnan vesihuoltolaitoksella vahvistetun alueen mukaisena. Lautakunta hyväksyy kunnallistekniikan rakennuspäällikön esityksen. Lautakunta hyväksyi esityksen.

9 OSUUSKUNNAN LOPETTAMINEN , 45 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Hämeenkyrön kunta/vesihuoltolaitos järjesti v perustetun viemäröinnin toiminta-alueella kyselyn, jonka tuloksena vesihuoltolaitoksen perustaman osuuskunnan siirrolle asukkaiden hoidettavaksi ei ole edellytyksiä. velvoittaa vesihuoltolaitoksen lopettamaan jo perustetun osuuskunnan. Lautakunta hyväksyi esityksen.

10 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAH- NALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI , 46 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Kunta on perustanut toiminta-alueen v ja asukkaat ovat ottaneet kantaa viemäröintiasiaan/ toteutustapaan mm. järjestämällä kyläiltoja. Kunta on toiminut tähän saakka talous- ja jätevesilinjojen rakentamisessa/rakennuttamisessa seuraavasti: Kunta on rakentanut runkolinjat, joihin kiinteistöt ovat liittyneet omalla kustannuksellaan. Harkinnanvaraiset tuet on haettu ja kohdistettu kulloinkin meneillään olevaan kohteeseen ja nykykäsityksen mukaan tuet ovat vähenemässä/loppumassa lähiaikoina. Kesäkuussa 2016 järjestetyn viemäröintikyselyn tuloksena oli, että heti liittymään halukkaiden sijainti hajautui koko toiminta-alueelle. Vesihuoltolaitos toimii kuten on toiminut aikaisemminkin, eli kunta rakentaa/on rakentanut kustannuksellaan runkolinjat, joihin kiinteistöt liittyvät omalla kustannuksellaan. Kokoomaviemärin kiinteistökohtaiset kustannukset määräytyvät kokoomaviemärin pituuden suhteessa. Vesihuoltolaitos suunnittelee/suunnitteluttaa kiinteistöjen viemäröinnin kustannuksellaan. Mahdolliset tuet kohdistetaan kiinteistökohtaisesta viemäriin liittymisestä aiheutuvien kustannusten alentamiseksi. velvoittaa vesihuoltolaitoksen määrittelemään viemäröinnin rakentamisjärjestyksen ja hakemaan mahdolliset tuet sekä valtuuttaa vesihuoltolaitoksen toimimaan määrittelyn mukaisesti. Lautakunta päätti siirtää asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessaan.

11 UUSIEN OSUUSKUNTIEN MUODOSTUMINEN TOIMINTA-ALUEELLA , 47 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Nykyisin suositaan yhä suurempia toimintayksiköitä niin talousvesikuin jätevesiverkostoissakin. Suuremmat toimintayksiköt turvaavat toiminnan ja taloudellisuuden paremmin kuin pienet yksiköt. Nykyiset osuuskunnat saavat Hämeenkyrön vesihuoltolaitoksen taksan mukaan käyttömaksuista alennusta. Mikäli uusia osuuskuntia muodostetaan, kuntia suositellaan tekemään uusien osuuskuntien kanssa haltuunottosopimuksen, jolla kunta määräaikana sitoutuu ottamaan vastattavakseen osuuskunnan verkoston. päättää, että kunta ei salli pääsääntöisesti uusien vesihuolto-osuuskuntien perustamista. Kuitenkin, mikäli osuuskunnan perustamiseen päädytään perustelluista syistä, peritään osuuskunnalta samat käyttömaksut kuin muiltakin kuluttajilta. Lautakunta päätti siirtää asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessaan.

12 LIITTYMISKOHTA JA LIITTYMISMAKSU , 48 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Vesihuoltolaki 12. Vesihuoltolaitoksen tulee määrätä jokaista verkostoonsa liitettävää kiinteistöä varten liittämiskohdat, joiden tulee sijaita kiinteistön välittömässä läheisyydessä. Liittämiskohtien sijainnin takia kiinteistön liittämisestä laitoksen verkostoon ei saa aiheutua kiinteistön omistajalle tai haltijalle kohtuuttomia kustannuksia. Kohtuulliset kustannukset tekninen lautakunta määrittelee pykälässä 50 Vapautuksen myöntämisen periaatteet viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta ja tämän kohtuullisen kustannustason huomioiden vesihuoltolaitos määrittelee liittymiskohdan ja sitä kautta määrittelee myös välittömän läheisyyden. päättää, että liittymiskohta, josta liittyjän osuus alkaa, on runkoviemärissä (kartta runkoviemäristä). Liittymispiste tonttiviemäriin on liittyjän rakennuksen ulkopuolella, esim. nykyisessä sakokaivossa. määrittelee liittymismaksun seuraavasti: Liittymismaksu oikeuttaa käyttämään runkoviemärin kapasiteettiä ja liittymismaksu sisältää liitostyön runkoviemäriin. Lautakunta päätti siirtää asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessaan.

13 KUSTANNUSTEN MÄÄRÄYTYMINEN MYÖHEMMIN LIITTYVILLE , 49 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Osaan kiinteistöjen omistukseen tuleviin verkostoihin on tarvetta/mahdollisuus liittyä myöhemmin. Aikaisemmin liittyvät asiakkaat kustantavat yhteisen kokoomaviemärin (yhdysputki runkoviemäriin), johon kiinteistöt liittyvät. Myöhemmin tuleville liittyjille on hankala määritellä liittymispiste/päästä sopimukseen aikaisempien liittyjien kanssa johtuen mm. putkien sijoituksesta yksityisten maalle. päättää, että: - vesihuoltolaitos varaa mahdollisuuden myöhemmin liittymiselle arvioimalla myöhemmin liittyvien määrän ja kustantamalla heidän osuutensa yhteisestä kokoomaviemäristä/yhdysputkesta runkoviemäriin sekä määrittelemällä myöhemmin liittyvien liitospaikan ja - vesihuoltolaitos perii em. kustannukset myöhemmin liittyviltä liittymisvaiheessa. Ehdot myöhempää liittymistä varten merkitään liittymissopimuksiin. Lautakunta päätti siirtää asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessaan.

14 VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIIT- TÄMISVELVOLLISUUDESTA Ympäristölautakunta , 20 Ympäristötarkastaja Kaisa Pieniluoma: Liittämisvelvollisuus vesihuoltolain mukaan toiminta-alueella vesi- ja viemäriverkostoon määräytyy 31 päivään joulukuuta 2018 asti vesihuoltolain (681/2014) siirtymäsäännöksen mukaisesti voimassa olleen vesihuoltolain (119/2001) vanhan 10 mukaisesti, jos vesihuoltolaitoksen toiminta-alueet on vahvistettu ennen lain muutosta ja laitos on ryhtynyt toimenpiteisiin vesihuollosta huolehtimiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että taajaman ulkopuolella toiminta-alueella ei ole käytössä uudistuksen tuomia helpotuksia liittämisvelvollisuuteen, vaan kaikkien toiminta-alueella olevien kiinteistöjen tulee liittyä verkostoon. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen (Hämeenkyrön ympäristölautakunta) voi myöntää hakemuksesta toistaiseksi voimassa olevan tai määräaikaisen vapautuksen 10 :ssä tarkoitetusta kiinteistön liittämisvelvollisuudesta uudistetun vesihuoltolain 11 :ssä pykälässä säädetyin perustein. Ennen vapautuksen myöntämistä on varattava tilaisuus tulla kuuluksi: vesihuoltolaitokselle ja kiinteistön omistajalle tai haltijalle. Sitä ennen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen on pyydettävä vapauttamisesta kunnan terveydensuojeluviranomaisen lausunto (lausunto Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon yksiköltä, Pirteva). Vesihuoltolain mukaan vapautus liittämisvelvollisuudesta on myönnettävä, jos liittäminen verkostoon muodostuisi kiinteistön omistajalle tai haltijalle kohtuuttomaksi, kun otetaan huomioon kiinteistön vesihuoltolaitteiston rakentamisesta aiheutuvat kustannukset, liittämisestä aiheutuvat kustannukset, vesihuoltolaitoksen palvelujen vähäinen tarve tai muu vastaava erityinen syy. Vapauttaminen liittämisvelvollisuudesta ei saa vaarantaa vesihuollon taloudellista ja asianmukaista hoitamista vesihuoltolaitoksen toimintaalueella. Lisäksi kiinteistön jätevesien johtaminen ja käsittely on hoidettava ympäristönsuojelulaissa (16 luku) säädettyjen vaatimusten mukaisesti. Vapautuksen myöntäminen edellyttää, että em. kolme asiaa täyttyvät. Ympäristölautakunnalle on valmisteltu vesihuoltolain pohjalta yleisperiaatteet, joiden mukaan vapautushakemukset käsitellään ja ratkaistaan tapauskohtaisesti.

15 143 Esitys (ympäristötarkastaja Kaisa Pieniluoma): Ympäristölautakunta valmistelee hyväksyttäväksi seuraavat periaatteet vapautuksen myöntämiselle kiinteistön liittämisvelvollisuudesta vesihuoltolaitoksen (kunnan, vesiosuuskuntien ja yhtymien) viemäriverkoston vahvistetulla toiminta-alueella. Vapautus voidaan pääsääntöisesti myöntää toistaiseksi mikäli: kiinteistö on asumaton, asuinkelvoton tai muutoin todistetusti poissa käytöstä, tai kiinteistön jätevesimäärä on vähäinen (kantovesi tai muu erittäin vähäinen veden käyttö alle 20 m 3 /vuosi tai vapaa-ajankiinteistöllä veden käyttö alle 5 m 3 /vuosi) eikä sisällä käymäläjätevesiä (asianmukainen kuivakäymälä), tai kiinteistön liittymiskustannukset ovat kohtuuttomat (yli /kiinteistö esimerkiksi maaperän kallioisuuden tai etäisyyden, yli 200 m takia). Toistaiseksi myönnetyt vapautukset ovat voimassa, kunnes kiinteistön käyttö muuttuu ja/tai siellä alkaa muodostua jätevesiä ilmoitettua enemmän. Vapautus voidaan pääsääntöisesti myöntää määräaikaiseksi, mikäli: Kiinteistöllä on kunnan ympäristönsuojelumääräyksien mukainen jätevesien käsittelyjärjestelmä. Jäteveden käsittelyjärjestelmää käytetään ja huolletaan oikein ja toimenpiteistä pidetään huoltopäiväkirjaa. a. kiinteistön jätevesijärjestelmä on ollut käytössä alle 5 vuotta, tällöin siirtymäaika 10 vuotta b. kiinteistön jätevesijärjestelmä on ollut käytössä 5-10 vuotta, tällöin siirtymäaika 5 vuotta kiinteistö sijaitsee pohjavesialueella, kaikki jätevedet johdetaan ylitäytönhälyttimellä varustettuun umpisäiliöön, käytössä alle 10 v, tällöin siirtymäaika 5 vuotta vesihuoltolaitoksen palvelujen vähäinen tarve ja käyttö, (vähäinen vedenkulutus alle 20 m 3 /vuosi ja 1 asukas) Vapautuksen myöntäminen edellyttää, että kiinteistön jätevesien johtaminen ja käsittely on hoidettava kulloinkin voimassa olevien lakien ja asetusten mukaisesti. Ympäristölautakunta esittää, että tekninen lautakunta hyväksyy edellä esitetyt vapautusperiaatteet.

16 144 Muutettu päätösesitys: Puheenjohtaja Kari Isokivijärvi esitti jäsenten Atso Alakastari ja Tommi Hollo kannattamana seuraavanlaisen muutetun päätösesityksen (muutokset lihavoitu): Vapautus voidaan pääsääntöisesti myöntää toistaiseksi mikäli: kiinteistö on asumaton, asuinkelvoton tai muutoin todistetusti poissa käytöstä, tai kiinteistön jätevesimäärä on vähäinen (kantovesi tai muu erittäin vähäinen veden käyttö alle 20 m 3 /vuosi tai vapaa-ajankiinteistöllä veden käyttö alle 10 m 3 /vuosi) eikä sisällä käymäläjätevesiä (asianmukainen kuivakäymälä), tai kiinteistön liittymiskustannukset ovat kohtuuttomat (yli /kiinteistö esimerkiksi maaperän kallioisuuden tai etäisyyden, yli 200 m takia). Toistaiseksi myönnetyt vapautukset ovat voimassa, kunnes kiinteistön käyttö muuttuu ja/tai siellä alkaa muodostua jätevesiä ilmoitettua enemmän. Vapautus voidaan pääsääntöisesti myöntää määräaikaiseksi, mikäli: Kiinteistöllä on kunnan ympäristönsuojelumääräyksien mukainen jätevesien käsittelyjärjestelmä. Jäteveden käsittelyjärjestelmää käytetään ja huolletaan oikein ja toimenpiteistä pidetään huoltopäiväkirjaa. Vapautusta voidaan myöntää siihen asti kunnes jätevesijärjestelmän käytössäoloaika on 15 vuotta. kiinteistö sijaitsee pohjavesialueella, kaikki jätevedet johdetaan ylitäytönhälyttimellä varustettuun umpisäiliöön, käytössä alle 10 v, tällöin siirtymäaika 5 vuotta vesihuoltolaitoksen palvelujen vähäinen tarve ja käyttö, (vähäinen vedenkulutus alle 20 m 3 /vuosi ja 1 asukas) Vapautuksen myöntäminen edellyttää, että kiinteistön jätevesien johtaminen ja käsittely on hoidettava kulloinkin voimassa olevien lakien ja asetusten mukaisesti. Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty yksi kannatettu ympäristötarkastajan päätösehdotuksesta poikkeava muutosesitys, asiasta on suoritettava äänestys. Puheenjohtaja esitti, että äänestys suoritetaan nimenhuutoäänestyksenä ja alkuperäistä päätösesitystä kannattavat äänestävä Jaa ja

17 145 muutettua päätösesitystä kannattavat äänestävät Ei. Äänestyksessä jäsenet Kari Isokivijärvi, Jarmo Kalliola, Kaija Rask, Tommi Hollo, Tarja Hätönen, Atso Alakastari ja Anne Hannula äänestivät Ei. Ympäristötarkastajan päätösesitys ei saanut yhtään ääntä ja puheenjohtaja Kari Isokivijärven muutettu päätösesitys sai seitsemän (7) ääntä. Lautakunta hyväksyi äänin 7-0 puheenjohtaja Kari Isokivijärven muutetun päätösesityksen , 50 Puheenjohtaja totesi muutetun esityksen tulleen hyväksytyksi. hyväksyy ympäristölautakunnan esityksen seuraavilla lisäyksellä ja muutoksella: Kiinteistöllä on kunnan ympäristönsuojelumääräyksien mukainen jätevesien käsittelyjärjestelmä. Jäteveden käsittelyjärjestelmää käytetään ja huolletaan oikein ja toimenpiteistä pidetään huoltopäiväkirjaa. Vapautusta voidaan myöntää siihen asti kunnes jätevesijärjestelmän käytössäoloaika on 15 vuotta. Lisätään: 15 vuoden järjestelmän käytön jälkeen voi hakea yhden 5 vuoden vapautuksen, mikäli kiinteistön omistaja osoittaa luotettavasti jätevesijärjestelmän toimivuuden ulkopuolisen asiantuntijan ottamalla näytteellä ja näytteen perusteella antamallaan lausunnolla. Kiinteistön liittymiskustannukset ovat kohtuuttomat (yli /kiinteistö esimerkiksi maaperän kallioisuuden tai etäisyyden, yli 200 m takia). Muutetaan: Kiinteistön liittymiskustannukset ovat kohtuuttomat yli kulloinkin voimassa olevan taksan mukainen liittymismaksu/kiinteistö. Vesihuoltolaitos määrittelee toiminta-alueella /kiinteistö rajan /kiinteistö raja tarkoittaa mihin tai mille kiinteistölle asti liittymä tehdään. Tämän rajan takana liittymän haluavat kiinteistöt maksavat lisäksi rajan jälkeen syntyvät liittymiskustannukset kokonaisuudessaan sekä osuutensa kokoomaviemäristä.

18 146 Liittymiskustannusten, rakentamiskustannukset + kulloinkin voimassa olevan taksan mukainen liittymismaksu, ylittyessä rakentamisen aikana, johtuen vesihuoltolaitoksen arviointivirheestä, vesihuoltolaitos maksaa :n ylimenevät rakentamiskustannukset. Lautakunta päätti siirtää asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessaan.

19 VIEMÄRÖINNIN KANNATTAVUUSARVIO , 51 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Toiminta-alueen osalla, Sasi - Mahnala - Kyröspohja - Heinijärvi, on noin 600 kiinteistöä. Jos jokaisessa kiinteistössä on keskimäärin kaksi asukasta, vedenkulutus on normaali laskennassa käytetty 120 litraa/henkilö/vuorokausi ja liittymisprosentti 60 %. Laskutettu jätevesimaksu on 2.50 /m³ (alv 0). Viemäröinnin käyttökustannukset puhdistamo mukaan lukien ovat 0,80 snt/m³. Näillä lähtöarvoilla runkoviemärin 1.5 miljoonan euron kustannus tulee katettua Kulutus vuodessa: 360 kiint. X 2 asukasta X 0,12 m³/vrk X 365 vrk = m³/vuosi Vesihuoltolaitoksen tulo vuodessa: m³/vuosi X 2.50 /m³ Käyttökustannukset (sähkö, pumppaamot, saneeraus, puhdistamo) Runkoinvestoinnin 1.5 milj. kuoletus: / /vuosi = /vuosi = /vuosi = 28 vuotta Laskelmassa ei ole otettu huomioon jäteveden mahdollista hinnan nousua eikä liittymismaksuja, jotka vaikuttavat kuoletusaikaan lyhentävästi. Lisäksi ei ole arvioitu liittymisnopeutta, joka vaikuttaa kuoletusaikaa pidentävästi. Yhteenvetona voi todeta runkoviemäröinnin olevan kannattava. merkitsee laskelman tiedoksi ja toteaa kannattavuuslaskelman riittäväksi osoittamaan runkoviemäröinnin taloudellisuus. Lautakunta päätti siirtää asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessaan.

20 MAHNALAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVA TOIMINTA-ALUEELLA , 52 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Nykyisen toimintamallin mukaan asemakaava-alueella on tuotu vesija viemäriliittymät liittymismaksulla tontin rajalle ja haja-asutusalueella liittyjät ovat kustantaneet liittymät runkoputkesta lähtien. Haja-asutusalueella olevan vesihuoltolaitoksen viemäröinnin toimintaalueella on myös suunnittelussa oleva asemakaava-alue. Edellä mainitusta johtuen tulevan asemakaavan lähialueen asukkaat ovat eriarvoisessa asemassa. päättää, että Mahnalan asemakaava-alueella sijaitsevien kiinteistöjen vesi- ja viemäröintiverkoston rakentamiskustannukset runkoliittymästä tontin rajalle peritään liittyjiltä kuten muiltakin kyseisen toiminta-alueen liittyjiltä. Lautakunta päätti siirtää asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessaan.

21 LIITTYMÄSUUNNITELMIEN NOUDATTAMINEN JA SUUNNITELMISTA POIK- KEAMINEN; SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI ALUE , 53 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Osalle toiminta-aluetta on jo tehty ja loppuosalle on valmisteilla suunnitelmat kiinteistön liittymisestä viemärin runkoputkeen (runkoviemäri). Toimittaessa suunnitelmien mukaisesti, mahdollistetaan viemäriin liittyminen myös myöhemmässä vaiheessa sekä varmistetaan riittävä putkiston/verkoston siirtokapasiteetti. Osa kiinteistöistä on ilmoittanut halukkuutensa poiketa suunnitelmista ja esittänyt vaihtoehtoista toteutustapaa. päättää, että liittymissuunnitelmia noudatetaan pääsääntöisesti. Mikäli suunnitelmista poiketaan, sovitaan poikkeamisista vesihuoltolaitoksen kanssa. Suunnitelmista poikkeaminen ei saa aiheuttaa lisääntyviä kustannuksia tai muuta haittaa muille liittyjille, ympäristölle eikä vesihuoltolaitokselle. Suunnitelmasta poikkeamisesta aiheutuvat kaikki kustannukset kohdistuvat poikkeamista hakevalle kiinteistölle ja lautakunnan määrittelemä liittymiskustannusten kohtuullisuusraja euroa/kiinteistö ei ole voimassa. Lautakunta päätti siirtää asian käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessaan.

22 150 ILMOITUKSET 1. Tippavaaran varikko; vesikaton kunnossapitotoimenpiteiden tarvekartoitus. 2. Monitoimikeskus Silta, luovutustarkastuksen pöytäkirja Sivistuslautakunta Mahnalan ympäristökoulun rakennushankkeen aikainen lisätilan tarve. 4. Metsänhoitoyhdistys, tilitys linjanvarsihakkuista 2 108,57 e. 5. Pirkanmaan ELY-keskuksen päätös kehittämishanketuesta Kolmen helmen joet -hankkeelle. Tukea myönnetään euroa ja hankkeen toteutusaika Pirteva; Heinijärven koulu, keramiikkakerho, kokoontumishuoneiston ennakkotarkastus Hallitus Rahoitushakemus Myllykolun kesäteatterin katoksen kattamiseksi. 8. Viranhaltijapäätökset: Rakennuspäällikkö Monitoimikeskuksen päiväkodin lelut ja pelit. Rakennuspäällikkö hyväksyi Tevella Oy:n tarjouksen. Kiinteistöpäällikkö Yhteiskoulun C-siiven alakerran tiivistystyöurakka, tarjouksen hylkääminen. Tekninen johtaja Triathlon-tapahtuma Tekninen johtaja myönsi luvan käyttää kunnan maa-aluetta Laitilan sillan pielessä tapahtuman kilpailukeskuksena Pappilanmetsän päiväkodin kiinteistön vuokraus kansalaisopistolle Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy, ekopisteen sijoituslupa, os. Torikatu Asuinrakennusten ja asuntojen korjaustoiminta; korjausavustukset Talousarvion investointiosa, käyttösuunnitelma 2016.

23 151 Maanrakennusmestari Lupa katualueella työskentelyyn (Eteläntie, Koulukatu, Niittytie, Tippavaarantie, Valtakatu), TeliaSonera Finland Oyj Traktorinkuljettajan valinta. Maanrakennusmestari valitsi traktorinkuljettajaksi Juha Metsäsen. 9. Valtuusto Hallintosäännön päivitys. Hallintosääntö ja hallintosäännön liite on tallennettu Virtaan. 16 Arviointikertomus Arviointikertomus on tallennettu Virtaan. 17 Tilinpäätös 2015 ja vastuuvapaus. Tasekirja ja tilintarkastuskertomus on tallennettu Virtaan. 10. Vanhusten päivätoimintakeskus: työmaakokouspöytäkirja nro 6, ja vastaanottotarkastuspöytäkirja Hämeenkyrön Vesi Oy, hallituksen pöytäkirja kokoontuu seuraavan kerran tiistaina kello

VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA

VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA H 75 VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEET VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA Ympäristölautakunta 16.6.2016, 20 Ympäristötarkastaja Kaisa Pieniluoma: Liittämisvelvollisuus vesihuoltolain mukaan

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS 13/2016. Kokousaika , klo Kunnantalo, valtuustosali. Asiat Asialista

HALLITUKSEN KOKOUS 13/2016. Kokousaika , klo Kunnantalo, valtuustosali. Asiat Asialista ASIALISTA HALLITUKSEN KOKOUS 13/2016 Kokousaika 15.8.2016, klo 16.30-19.10 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat 66-71 Asialista H 66 Viemäröinnin toteutustapa toiminta-alueen osalla Sasi - Mahnala -

Lisätiedot

H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI

H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI Tekninen lautakunta 29.6.2016, 46 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Kunta on perustanut toiminta-alueen

Lisätiedot

Tekninen johtaja Hannu Niemelä selostaa kokoukseen liittyviä asioita ennen kokouksen alkua.

Tekninen johtaja Hannu Niemelä selostaa kokoukseen liittyviä asioita ennen kokouksen alkua. ASIALISTA HALLITUKSEN KOKOUS 14/2016 Kokousaika 22.8.2016, klo 18.50-19.48 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat 72-78 Tekninen johtaja Hannu Niemelä selostaa kokoukseen liittyviä asioita ennen kokouksen

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016. Kokousaika 8.3.2016. Asiat :t 13. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016. Kokousaika 8.3.2016. Asiat :t 13. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016 Kokousaika 8.3.2016 Paikka Valtuustosali Asiat :t 13 Asialista 13 MAHNALAN YMPÄRISTÖKOULUN RAKENNUSHANKE; URAKOITSIJAN VALINTA... 35 ILMOITUKSET... 37 PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2015. Kokousaika 14.10.2015. Tekninen toimisto. Asiat :t 50-54. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2015. Kokousaika 14.10.2015. Tekninen toimisto. Asiat :t 50-54. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2015 Kokousaika 14.10.2015 Paikka Tekninen toimisto Asiat :t 50-54 Asialista 50 TEKNIIKKATALON SISÄILMAONGELMAT JA TILARATKAISUT... 129 51 MONITOIMIKESKUS; KOULUN

Lisätiedot

Kokoontuminen klo kirjaston aulassa, jonka jälkeen rehtori Timo Mäkelä esittelee Monitoimikeskus Siltaa ennen kokouksen alkua.

Kokoontuminen klo kirjaston aulassa, jonka jälkeen rehtori Timo Mäkelä esittelee Monitoimikeskus Siltaa ennen kokouksen alkua. ASIALISTA HALLITUKSEN KOKOUS 16/2016 Kokousaika 19.9.2016, klo 18.20-19.45 Paikka Monitoimikeskus Silta, henkilökunnan taukotila 2 krs Asiat 85 Kokoontuminen klo 16.30 kirjaston aulassa, jonka jälkeen

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 12/2016. Kokousaika Asiat :t Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 12/2016. Kokousaika Asiat :t Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 12/2016 Kokousaika 9.8.2016 Paikka Valtuustosali Asiat :t 63-66 Asialista 63 OSOITEASIA; TIEN NIMEÄMINEN TALANRANNANTIEKSI... 175 64 TALOUSARVION INVESTOINTIOSA; KÄYTTÖSUUNNITELMAN

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 13/2012 Kunnanhallitus Äkäsjoen vesiosuuskunnan hakemus korkotukilainan takaamisesta

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 13/2012 Kunnanhallitus Äkäsjoen vesiosuuskunnan hakemus korkotukilainan takaamisesta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 13/2012 Kunnanhallitus 15.6.2012 Aika Tiistai 19.6.2012 klo 16.00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat nro Liite nro Asia 219 150 Äkäsjoen vesiosuuskunnan hakemus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KOKOUS 2/2015. Kokousaika 18.2.2015, klo 17.00 17:55. Paikka Teknisen toimiston kokoushuone, Hollitie 7. Asiat 10-12.

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KOKOUS 2/2015. Kokousaika 18.2.2015, klo 17.00 17:55. Paikka Teknisen toimiston kokoushuone, Hollitie 7. Asiat 10-12. ASIALISTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KOKOUS 2/2015 Kokousaika, klo 17.00 17:55 Paikka Teknisen toimiston kokoushuone, Hollitie 7 Asiat 10-12 Asialista EI VERKOSSA... 25 EI VERKOSSA... 26 EI VERKOSSA... 27 ILMOITUKSET...

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 9/2015. Kokousaika 29.9.2015. Tekninen toimisto. Asiat :t 47-49. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 9/2015. Kokousaika 29.9.2015. Tekninen toimisto. Asiat :t 47-49. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 9/2015 Kokousaika 29.9.2015 Paikka Tekninen toimisto Asiat :t 47-49 Asialista 47 TALOUSARVIO 2016; KÄYTTÖTALOUSOSA... 121 48 TALOUSSUUNNITELMA 2016; INVESTOINTIOSA

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta Ympäristölautakunta 172 03.12.2014 Ympäristölautakunta 5 04.02.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta 280/11.01.05/2014 YMPLTK 03.12.2014 172 Asia Kiinteistön omistaja

Lisätiedot

H 90 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI, HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 72 ; VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAVASTA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI- MAHNALA-KYRÖSPOHJA-HEINIJÄRVI

H 90 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI, HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 72 ; VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAVASTA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI- MAHNALA-KYRÖSPOHJA-HEINIJÄRVI H 90 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI, HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 72 ; VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAVASTA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI- MAHNALA-KYRÖSPOHJA-HEINIJÄRVI Hallitus 3.10.2016, 90 Valmistelijat: vs. tekninen johtaja

Lisätiedot

H 92 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI; HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 75 VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEISTA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA

H 92 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI; HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 75 VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEISTA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA H 92 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI; HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 75 VAPAUTUKSEN MYÖNTÄMISEN PERIAATTEISTA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA Hallitus 3.10.2016, 92 Valmistelijat: vs. tekninen johtaja Hannu

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio Rakennus- ja ympäristölautakunta 25 16.04.2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 40 25.06.2015 LAUSUNTO HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE DNRO 03208/15/5212 / ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN

Lisätiedot

Saarten jätevesipäivä Paasikiviopisto Jätevesien käsittelyratkaisua koskevat lupa-asiat Vesihuoltolaitoksen (osuuskunta) toiminta-alue

Saarten jätevesipäivä Paasikiviopisto Jätevesien käsittelyratkaisua koskevat lupa-asiat Vesihuoltolaitoksen (osuuskunta) toiminta-alue Saarten jätevesipäivä Paasikiviopisto 8.3.2014 Jätevesien käsittelyratkaisua koskevat lupa-asiat Vesihuoltolaitoksen (osuuskunta) toiminta-alue 11.3.2014 Pekka Salminen 1 VAADITTAVAT LUVAT Uudisrakentamisen

Lisätiedot

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio

Valmistelija: ympäristönsuojelusihteeri Minna Isokallio Rakennus- ja ympäristölautakunta 59 25.09.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta 78 10.12.2014 LAUSUNTO HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE (DNRO 06697/14/5212)/ ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEIDEN PÄIVITYS

ORIVEDEN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEIDEN PÄIVITYS Tekninen lautakunta 106 10.12.2014 Ympäristölautakunta 7 03.02.2015 ORIVEDEN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEIDEN PÄIVITYS 188/59/2014 Tekninen lautakunta 10.12.2014 106 Vesihuoltolain mukaan

Lisätiedot

TYÖNUMERO: PORIN VESI VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU

TYÖNUMERO: PORIN VESI VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU TYÖNUMERO: 20600971 PORIN VESI SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIANRY FIANRY FIMKIT VALMIS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT HUOMAUTUS Sisältö 1 JOHDANTO... 1 2 LAINSÄÄDÄNTÖ... 1 3 MÄÄRITTELYPERUSTEET...

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE 20601324 SÄKYLÄN KUNTA SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista FIANRY FIANRY FIERON VALMIS 20.06.2017 FIANRY FIANRY FIERON LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

H 91 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI; HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 73 LIITTYMISKOHDASTA JA LIITTYMISMAKSUSTA

H 91 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI; HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 73 LIITTYMISKOHDASTA JA LIITTYMISMAKSUSTA H 91 OIKAISUVAATIMUS; TAINIO AKI; HALLITUKSEN PÄÄTÖS, 73 LIITTYMISKOHDASTA JA LIITTYMISMAKSUSTA Hallitus 3.10.2016, 91 Valmistelijat: vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä ja kunnanjohtaja Liite Antero Alenius.

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Torstai 31.5.2018 Huom! Kokouksen aluksi kevätkatselmus. Lähtö virastotalon pihasta yhteiskuljetuksella

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/ Pöytäkirja 2/2019 14 Tekninen lautakunta Aika Paikka 02.05.2019 klo 18:00-19:30 Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti.

Liittyjältä peritään asemakaava-alueella liittymismaksua vesimittarin koon ja liittyjän arvioidun vedenkulutuksen mukaan seuraavasti. HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty tekla 15.11.2016 Voimaantulo 16.11.2016 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi- ja viemäri- ja liittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta Ympäristölautakunta 80 01.07.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta 431/11.01.05/2014 YMPLTK 80 Asia Kiinteistön omistaja hakee 13.11.2014 saapuneella hakemuksella

Lisätiedot

Kiinteistö ei ole liittynyt vesiosuuskuntaan.

Kiinteistö ei ole liittynyt vesiosuuskuntaan. Rakennus- ja ympäristölautakunta 8 07.02.2013 Rakennus- ja ympäristölautakunta 45 18.06.2014 ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISESTÄ VAPAUTTAMINEN/

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 6/2015. Kokousaika 28.5.2015. Tekninen toimisto. Asiat :t 28-31. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 6/2015. Kokousaika 28.5.2015. Tekninen toimisto. Asiat :t 28-31. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 6/2015 Kokousaika 28.5.2015 Paikka Tekninen toimisto Asiat :t 28-31 Asialista 28 TERVEYSKESKUKSEN NEUVOLATILOJEN SANEERAUS JA VUODEOSASTON 1 VESIKATON KORJAUS; URAKOITSIJAN

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti

MARTTILAN KUNTA. Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti MARTTILAN KUNTA VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEET Vedenjakelu ja jätevesiviemäröinti Työ: E25969.10 Turku, 22.11.2012 PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 2414 400 Telefax 010 2414 401 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö

Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 203 17.11.2015 18 31.01.2017 Vapauttaminen vesihuoltolaitoksen verkostoihin liittämisvelvollisuudesta 15-8-VJV, kiinteistö 257-488-1-113

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAIN VELVOITTEET HULEVESIVERKOSTON TOIMINTA- ALUEELLA

VESIHUOLTOLAIN VELVOITTEET HULEVESIVERKOSTON TOIMINTA- ALUEELLA VESIHUOLTOLAIN VELVOITTEET HULEVESIVERKOSTON TOIMINTA- ALUEELLA Kirsi Järvinen ympäristötarkastaja Keski-Uudenmaan ympäristökeskus Tahvolan Omakotiyhdistys ry:n vuosikokous 15.2.2012 VESIHUOLTOLAKI (119/2001)

Lisätiedot

Liittämisvelvollisuus jätevesiviemäriin - Vesihuoltolaki: minkälaisista tapauksista on kysytty

Liittämisvelvollisuus jätevesiviemäriin - Vesihuoltolaki: minkälaisista tapauksista on kysytty Haja-asutuksen jätevesineuvojien koulutusohjelma - lakipäivä SYKE 7.5.2018 Liittämisvelvollisuus jätevesiviemäriin - Vesihuoltolaki: minkälaisista tapauksista on kysytty Lainsäädäntöneuvos Pekka Kemppainen

Lisätiedot

ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISESTÄ VAPAUTTAMINEN / RINNEPELTO , TIMONEN

ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISESTÄ VAPAUTTAMINEN / RINNEPELTO , TIMONEN Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 01.11.2012 Rakennus- ja ympäristölautakunta 47 22.09.2016 ETELÄ-PORNAISTEN VESIOSUUSKUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOON LIITTÄMISESTÄ VAPAUTTAMINEN

Lisätiedot

URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA URJALAN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Tämä taksa korvaa edellisen, Urjalan kunnanvaltuuston vahvistaman taksan ja tulee voimaan 01.08.2012 alkaen. Tämän taksan on Urjalan tekninen lautakunta vahvistanut

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen toimintaalue. Vesiosuuskunnat, kuntien vesihuoltolaitokset ja kunnat -opas

Vesihuoltolaitoksen toimintaalue. Vesiosuuskunnat, kuntien vesihuoltolaitokset ja kunnat -opas Vesihuoltolaitoksen toimintaalue Vesiosuuskunnat, kuntien vesihuoltolaitokset ja kunnat -opas Esityksen sisältö Toiminta-alueen vahvistaminen Toiminta-alueen aiheuttamat velvoitteet Toiminta-alueen rajaamisen

Lisätiedot

HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014

HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014 HUITTISTEN KAUPUNGIN VESIJOHTO- JA VIEMÄRIVERKOSTON LIITTYMISPERUSTEET Hyväksytty kv 11.11.2014 Voimaantulo 1.12.2014 1 Liittymiskohta Vesihuoltolaitos määrittää vesi-, viemäri- ja hulevesiliittymien liittämiskohdat.

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI VESIHUOLTOLAITOSTEN TOIMINTA-ALUEET. Vedenjakelu. Viemäröinti

SALON KAUPUNKI VESIHUOLTOLAITOSTEN TOIMINTA-ALUEET. Vedenjakelu. Viemäröinti SALON KAUPUNKI VESIHUOLTOLAITOSTEN TOIMINTA-ALUEET Vedenjakelu Viemäröinti Salo 16.12.2014 VESIHUOLTOLAITOKSIA KOSKEVA YHTEINEN OSA Vesihuoltolaitosten toiminta-alueet Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 18.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.6.2014 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Tiistai 11. lokakuuta 2016 kello 18.00 19.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen

Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen Liittyminen ja vapautuminen vesihuoltoyhtymästä ja vesihuolto-osuuskunnan perustaminen Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus, 22.5.2015 Aiheita Vesihuoltolaki Viemäristä vapautukset,

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 7. helmikuuta 2013 kello 19.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

Hämeenkyrön vesiosuuskunta Kiinteistöjen liittäminen jätevesiviemäriin. Kyläillat ja

Hämeenkyrön vesiosuuskunta Kiinteistöjen liittäminen jätevesiviemäriin. Kyläillat ja Hämeenkyrön vesiosuuskunta Kiinteistöjen liittäminen jätevesiviemäriin Kyläillat 2.5.2016 ja 3.5.2016 Suomen Vesi-isännöinti Vesi-isännöitsijä Laura Laine ja vedenkäsittelyn asiantuntija ins. Viivi Virta

Lisätiedot

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL KUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 28. syyskuuta 2017 kello 18:00 - Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Timo Toivonen pj Jarmo Ruohonen vpj. Anna Hägg j. Taisto Lehti j.

Lisätiedot

Monitoimikeskus Silta, neuvottelutila Ilves. Rehtori Timo Mäkelä kertoi monitoimikeskuksesta käyttäjän näkökulmasta ennen kokousta.

Monitoimikeskus Silta, neuvottelutila Ilves. Rehtori Timo Mäkelä kertoi monitoimikeskuksesta käyttäjän näkökulmasta ennen kokousta. ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 16/2016 Kokousaika 13.12.2016 Paikka Monitoimikeskus Silta, neuvottelutila Ilves Asiat :t 88-91 Rehtori Timo Mäkelä kertoi monitoimikeskuksesta käyttäjän näkökulmasta

Lisätiedot

MASKUN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEET

MASKUN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEET MASKUN KUNNAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEET E27555.10 MASKUN KUNTA VEDENJAKELU JA JÄTEVESIVIEMÄRÖINTI SWECO YMPÄRISTÖ OY TURKU Muutoslista VER. PÄIVÄYS MUUTOS KOSKEE TARKASTETTU HYVÄKSYTTY /ARY /ARY

Lisätiedot

Vesihuoltolain mukaisesta liittämisvelvollisuudesta vapauttaminen ja haja-asutuksen jätevesiasetuksen käsittelyvelvoitteista poikkeaminen

Vesihuoltolain mukaisesta liittämisvelvollisuudesta vapauttaminen ja haja-asutuksen jätevesiasetuksen käsittelyvelvoitteista poikkeaminen Vesihuoltolain mukaisesta liittämisvelvollisuudesta vapauttaminen ja haja-asutuksen jätevesiasetuksen käsittelyvelvoitteista poikkeaminen Vesiosuuskunnat, kuntien vesihuoltolaitokset ja kunnat -opas Esityksen

Lisätiedot

Ympäristö- ja tekninen lautakunta 90 24.06.2015. Vapautushakemus viemäriverkkoon liittymisestä

Ympäristö- ja tekninen lautakunta 90 24.06.2015. Vapautushakemus viemäriverkkoon liittymisestä Ympäristö- ja tekninen lautakunta 90 24.06.2015 Vapautushakemus viemäriverkkoon liittymisestä YMPTEKLT 90 118/11 01 05/2015 Ympäristötarkastaja Jaakko Kemppainen on 28.5.2015 päivätyllä hakemuksella hakenut

Lisätiedot

Vesihuolto taajamien ulkopuolella. Lakimies Marko Nurmikolu Kuntaliitto

Vesihuolto taajamien ulkopuolella. Lakimies Marko Nurmikolu Kuntaliitto Vesihuolto taajamien ulkopuolella Lakimies Marko Nurmikolu Kuntaliitto Vesihuoltolain 10 Vesihuoltolaki 10 (22.8.2014/681) [HE 218/2013] (Kiinteistön liittäminen vesihuoltolaitoksen verkostoon) Vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102

Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102 Ympäristölautakunta 170 03.12.2014 Ympäristölautakunta 23 04.03.2015 Vapautushakemus vesijohto- ja viemäriverkostoon liittämisvelvollisuudesta / 560-407-4-102 318/11.01.05/2014 YMPLTK 03.12.2014 170 Asia

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 5/2016 Ympäristönsuojelulautakunta Ritva Vainio Kalle Isotalo. Jarno Kankare. Elina Kylämäki Ville Simola

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 5/2016 Ympäristönsuojelulautakunta Ritva Vainio Kalle Isotalo. Jarno Kankare. Elina Kylämäki Ville Simola 189 Kokousaika Torstai 15.9.2016 klo 18.00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet: Muut saapuvilla olleet Varajäsenet: Olli-Pekka

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 8/2016 Aika Ke klo 18.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Keskiviikkona Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 8/2016 ASIA LIITE 62 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 13/2016. Kokousaika Asiat :t Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 13/2016. Kokousaika Asiat :t Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 13/2016 Kokousaika 6.9.2016 Paikka Valtuustosali Asiat :t 67-71 Asialista 67 KUNNAN OMISTAMIEN KIINTEISTÖJEN MYYMINEN... 182 68 TALOUSARVION INVESTIOINTIOSA; MÄÄRÄRAHAN

Lisätiedot

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN 1(3) KITEEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta pvm PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN VAPAUTUSHAKEMUKSESTA ASIA HAKIJA KIINTEISTÖ Vesihuoltolain (681/2014) 11 :n mukainen vapautushakemus Kiteen kaupungin vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Luhangan kunta. Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma

Luhangan kunta. Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma Luhangan kunta Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma 07.01.2013 Sisällysluettelo 1 Johdanto...5 2 Vesihuoltolaki (119/2001)...5 3 Vesihuoltolaitosten

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE E27372 LOHJAN KAUPUNGIN VESI- JA VIEMÄRILAITOKSEN TOIMINTA-ALUE LOHJAN KAUPUNKI Muutoslista ARY ARY MHAN VALMIS 17.03.2015 ARY ARY MHAN LAUSUNNOILLE 24.02.2015 ARY ARY

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4291/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4291/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (1) 22 Asianro 4291/14.05.00.01/2017 Karttulan vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiviemäriverkoston toiminta-alueen tarkistaminen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 54 Tekninen lautakunta Nro (x) (x) (-) (x) (x)

KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 54 Tekninen lautakunta Nro (x) (x) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 54 Kokousaika Tiistaina 28.8.2018 klo 17.00 18.04 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet: Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti:

Vesihuoltolaitoksen taksat ovat tulleet voimaan Jätevedenpuhdistamolle vietävän lietteen hinta määräytyy seuraavasti: Hämeenkyrö Ote pöytäkirjasta 1/2017 1 (5) 7 Vesihuoltolaitoksen taksamuutos; lietteen hinta HMKDno-2016-227 Valmistelija / lisätiedot: Pirkko-Liisa Vänttinen pirkko-liisa.vanttinen@hameenkyro.fi Vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

Sotkamon kunnassa sijaitsevien eräiden vesiosuuskuntien toiminta-alueiden hyväksymismenettely

Sotkamon kunnassa sijaitsevien eräiden vesiosuuskuntien toiminta-alueiden hyväksymismenettely Ympäristö- ja tekninen lautakunta 53 31.03.2010 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 98 30.06.2010 Kunnanhallitus 168 03.08.2010 Sotkamon kunnassa sijaitsevien eräiden vesiosuuskuntien toiminta-alueiden hyväksymismenettely

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 1/2018 Ympäristölautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 1/2018 Ympäristölautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 1/2018 Ympäristölautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 20.2.2018 klo 18.30 Isonkyrön virastotalo, kahvio Hänninen Pentti Heinonen Esa-Matias

Lisätiedot

Muutokset ympäristönsuojelulaissa ja vaikutukset vesihuoltolain liittymisvelvollisuuteen

Muutokset ympäristönsuojelulaissa ja vaikutukset vesihuoltolain liittymisvelvollisuuteen Muutokset ympäristönsuojelulaissa ja vaikutukset vesihuoltolain liittymisvelvollisuuteen Johanna Kallio, SYKE / Kestävä vesihuolto Vesihuolto-pohjavesi - neuvottelupäivät, 4.-5.4.2017 Tampere Haja-asutusalueiden

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu 36 5/2011 Kokousaika Torstai 14.04.2011 klo 18.30 19.40 Kokouspaikka Kunnanviraston valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet

Lisätiedot

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN

PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN 1(3) KITEEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta Pvm PÄÄTÖS VESI- JA/TAI VIEMÄRILIITTYMÄN VAPAUTUSHAKEMUKSESTA ASIA HAKIJA KIINTEISTÖ Vesihuoltolain (681/2014) 11 :n mukainen vapautushakemus Kiteen kaupungin vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN UUDET MAKSUT VOIMAAN Vielä ehdit liittyä viemäriverkostoon vanhoilla liiittymismaksuhinnoilla!

VESIHUOLTOLAITOKSEN UUDET MAKSUT VOIMAAN Vielä ehdit liittyä viemäriverkostoon vanhoilla liiittymismaksuhinnoilla! HÄMEENKYRÖN KUNTA, VESIHUOLTOLAITOS 1 VESIHUOLTOLAITOKSEN UUDET MAKSUT VOIMAAN 1.10.2018 Vielä ehdit liittyä viemäriverkostoon vanhoilla liiittymismaksuhinnoilla! Tekninen lautakunta hyväksyi vesihuoltolaitoksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 25.3.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 25.3.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.12.2017 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 13.12.2017 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 15 20.05.2013 277. Henkilökohtaiset varajäsenet KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 15 20.05.2013 277 Kokousaika 20.05.2013 klo 10.00 11.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Vesihuoltolain mukaiset vapautushakemukset. Lammin ympäristönsuojelupäivät Ympäristötarkastaja Elina Laukkanen Lempäälän kunta

Vesihuoltolain mukaiset vapautushakemukset. Lammin ympäristönsuojelupäivät Ympäristötarkastaja Elina Laukkanen Lempäälän kunta Vesihuoltolain mukaiset vapautushakemukset Lammin ympäristönsuojelupäivät 1.10.2009 Ympäristötarkastaja Elina Laukkanen Lempäälän kunta Esityksen sisällöstä Taustaa ja tilanne Lempäälän kunnassa Vesihuoltolaki

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Koivisto Markus Korkiakoski Mika

Koivisto Markus Korkiakoski Mika 13.12.2018 1 (10) Kokousaika to 13.12.2018 kello 17:00-18:20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Ala-Katara Severi Puheenjohtaja Keskinen Irja Koivisto Juha Koivisto Markus Korkiakoski

Lisätiedot

Kunnan tehtävät ja vastuu vesihuollossa. Vesiosuuskunnat, kuntien vesihuoltolaitokset ja kunnat -opas

Kunnan tehtävät ja vastuu vesihuollossa. Vesiosuuskunnat, kuntien vesihuoltolaitokset ja kunnat -opas Kunnan tehtävät ja vastuu vesihuollossa Vesiosuuskunnat, kuntien vesihuoltolaitokset ja kunnat -opas Esityksen sisältö Vesihuoltolain velvoitteet Vesihuollon kehittäminen Vesihuollon järjestäminen Toiminta-alueen

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE E25781 RAASEPORIN VEDEN TOIMINTA-ALUE RAASEPORIN KAUPUNKI Muutoslista ARY ARY MHAN VALMIS 10.09.2013 ARY ARY MHAN LUONNOS 20.06.2013 ARY ARY MHAN LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Keskiviikko Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Keskiviikko Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 30.1.2019 Kokoustiedot Aika Keskiviikko 30.1.2019 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro Nro 6 10.08.2017 61 Kokousaika Torstai 10.08.2017 klo 18.00-19.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Jäsenet: Henkilökohtaiset varajäsenet:

Lisätiedot

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE

VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUE E27744 LOIMAAN VEDEN TOIMINTA-ALUE LOIMAAN VESI -LIIKELAITOS Muutoslista ARY ARY MHAN LUONNOS 18.06.2015 ARY ARY MHAN LUONNOS MUUTOS PÄIVÄYS HYVÄKSYNYT TARKASTANUT LAATINUT

Lisätiedot

Vesiosuuskunnat ja julkinen sääntely

Vesiosuuskunnat ja julkinen sääntely Vesiosuuskunnat ja julkinen sääntely Ulvila 8.5.2014 Kari Nykänen 1 Vesiosuuskuntatoimintaa määrittävät keskeiset lait laki Osuuskuntalaki 1.1.2014 Vesihuolto- 1.9.2014 Vesiosuuskunnat OSUUSKUNTALAKI MÄÄRITTELEE

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 53 Tekninen lautakunta Nro (x) (x) (-) (x) (x)

KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 53 Tekninen lautakunta Nro (x) (x) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 53 Kokousaika Keskiviikkona 22.8.2018 klo 17.00 18.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, yläkerran neuvotteluhuone Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 2.10.2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 9.10.2017 klo 17.00 Paikka Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 70 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 05/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 05/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Tekninen lautakunta 05/2017 17 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20.9.2017 kello 17.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimiston B-rak 2. krs, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 29. elokuuta 2013 kello 18.00 20.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto Kosken Op:n auditorio ( Htp:n valokuituesittely 18.00 18.30 ) Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI VESIHUOLTOLAITOSTEN TOIMINTA-ALUEET. Vedenjakelu. Viemäröinti

SALON KAUPUNKI VESIHUOLTOLAITOSTEN TOIMINTA-ALUEET. Vedenjakelu. Viemäröinti SALON KAUPUNKI VESIHUOLTOLAITOSTEN TOIMINTA-ALUEET Vedenjakelu Viemäröinti Salo 16.03.2015 VESIHUOLTOLAITOKSIA KOSKEVA YHTEINEN OSA Vesihuoltolaitosten toiminta-alueet Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 2/2015 11 Kokousaika 31.3.2015 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Mäntysaari Kalevi, Kankare Tarmo, Hörkkö Pirjo Koski Eija Lintumaa

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 26.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.6.2014 klo 16.00 18.00 Pyhäniemi Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

Vesihuoltolain uudet säännökset

Vesihuoltolain uudet säännökset Vesihuoltolain uudet säännökset Uudenmaan vesihuollon kehittämispäivä 17.3.2015 Eriika Melkas Lainsäädäntöneuvos, OTT Maa- ja metsätalousministeriö Vesihuoltolain muutokset 2014 voimaan 1.9.2014 muutosten

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 3/2016. Kokousaika Asiat :t Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 3/2016. Kokousaika Asiat :t Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 3/2016 Kokousaika 23.2.2016 Paikka Valtuustosali Asiat :t 10-12 Asialista 10 TALOUSARVION INVESTOINTIOSA, LISÄMÄÄRÄRAHAESITYS; VANHUSTEN PÄIVÄTOIMINTAKESKUS JA TULOARVION

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.6.2014

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.6.2014 Kokousaika Torstai 5. kesäkuuta 2014 kello 18.00 21.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 4/2015 31 Kokousaika 10.6.2015 klo 18.00 18.55 Kokouspaikka Oripään kunnanvirasto Läsnä Mäntysaari Kalevi, pj Kankare Tarmo, vpj poissa Hörkkö Pirjo Koski

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1585/ /2019

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 1585/ /2019 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (1) 62 Asianro 1585/14.05.00.01/2019 Kuopion Vesi Liikelaitoksen vesijohto- ja jätevesiviemäriverkoston toiminta-alueen laajentaminen Pajuniemen (Nilsiä) alueelle 1.

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS : Hulevesiurakka 2014, Rautjärvi, Simpele.

YLEISÖTILAISUUS : Hulevesiurakka 2014, Rautjärvi, Simpele. YLEISÖTILAISUUS 6.8.2014: Hulevesiurakka 2014, Rautjärvi, Simpele. Päivitettävinä olevat sopimus- ja toimitusehdot, sekä taksa. 11.8.2014 Ari Pöllänen 1 Asialistaa: - Kertausta: Mikä ja Milloin? Missä?

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 27. lokakuuta 2016 kello 18.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Tekninen lautakunta 27.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 27.3.2014 klo 16.30 17.20 Kunnanviraston kokoushuone Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA

MARTTILAN VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA MARTTILAN Kh 9.3.017 Liite 4 ( 49) Kv 30.3.017 Liite ( 14) VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSA Laitos: Marttilan vesihuoltolaitos Hyväksytty: Marttilan kunnanvaltuuston kokouksessa 30.03.017

Lisätiedot

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA FCG Finnish Consulting Group Oy Pieksämäen kaupunki VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA Vesihuoltolaitoksen toiminta-alue 0143-P12743 14.2.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Vesihuoltolaitoksen toiminta-alue

Lisätiedot