OVIEN ASENNUS Ohje. Asennus. Oikeita ovia vuodesta 1911 mattiovi.fi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OVIEN ASENNUS Ohje. Asennus. Oikeita ovia vuodesta 1911 mattiovi.fi"

Transkriptio

1 Asennus Tarkista ensin karmin mitat ja oven kätisyys. Tarvittaessa vaihda oven kätisyys irrottamalla lukkorunko ja kääntämällä se niin että teksti tulee oikein päin. Irrota sen jälkeen telki pihdeillä vetämällä ja käännä sitä 180⁰. 1. Liitä osina toimitetun karmin yläosa sivuihin 4x50mm ruuveilla, nauloilla tai hakasilla (2 kpl/liitos). 2. Asenna karmi paikoilleen asennusaukkoon väliaikaisten tukikiilojen avulla siten, että karmin alapää tulee valmiin lattiapinnan tasolle. 3. Karmi kiinnitetään seinään esim. säätökarmi- tai puuruuveilla (halkaisija min 5mm, pituus min 70mm). Kiinnikkeiden sopivuus eri seinämateriaaleille on varmistettava kiinnikkeen valmistajalta. Kiinnityspituus seinään on oltava vähintään 40mm. Karmeissa on valmiina 8 kpl kiinnitysreikiä (halkaisija 14,5mm). Kiinnikkeiden kanssa on käytettävä puuaineisia tukipaloja tai parikiiloja. Tuet on laitettava myös jokaiseen nurkkaan estämään karmin vääntymistä. 4. Kiinnitä karmin saranasivun alapää ruuvien ja pysyvien tukipalojen tai parikiilojen avulla liikkumattomasti paikoilleen. Tämän jälkeen saranasivun yläpää kiinnitetään vastaavasti. 5. Tarkasta saranasivun pystysuoruus. 6. Kiinnitä karmin lukkosivu vastaavasti ja aseta kynnys paikoilleen, älä kiinnitä sitä vielä. 7. Kiilaa sivukarmien ja yläpuun sekä kynnyksen väliset liitokset raottomiksi ylä- ja alanurkkiin laitettavilla parikiiloilla. Nostokynnyksessä alanurkan tukikiilat laitetaan alaruuvien kohdalle. Alas laskeutuvaa kynnys tä käytettäessä lattia voi olla oven kohdalla pinnoitettu B F-luokan materiaaleilla (esim. muovimatto, parketti tai laminaatti). 8. Tarkista ristimitta. 9. Nosta ovilevy saranoilleen ja tarkista että tiivisteet (äänieristysovissa) vastaavat tasaisesti ja että oven joka puolella on samansuuruiset käyntivälit. Asennetun ovilevyn ja karmin välinen käyntiväli on kaikilla sivuilla 2,5 +/- 1,5mm, ja kynteväli enintään leveysmoduli 70mm. (Esim. 10M ovessa =930mm ja 8M+4M pariovessa =1130mm.) 10. Massiivipuuovien asentamiseen suositellaan käytettäväksi lisäruuveja (4 kpl/ovi koko 4,5x25mm). 11. Tarvittaessa löysää tai kiristä kiiloja. Sopivan käyntivälin löydyttyä kiristä ruuvit lopullisesti. Sulkeutumis tiukkuutta voidaan säätää lukon vastaraudan säätökieltä taivuttamalla. Kuva 1. Karmin kiinnittäminen oviaukkoon. Kiilaparit tai tuet on laitettava ylä- ja alanurkkiin estämään karmin vääntymistä ja tiivistämään karmikappaleiden raot. Yli 12M leveän oven karmin yläkappale kiinnitetään myös keskeltä.

2 Kuva 2. Pystyleikkaus puuruuvi- ja säätökarmiruuvikiinnityksestä. Säätökarmiruuville reikä porataan läpi. Karmin ja kynnyksen tiivistäminen ja viimeistely Palonkestäväksi tiivistäminen (kuva 3): Palo-oven karmin ja seinän välinen rako sekä tukien varaan asennetun kynnyksen alusta tilkitään huolellisesti palamattomalla kivivillalla. Ääntä eristäväksi tiivistäminen (kuva 4): Ääniluokitellun oven karmin ja seinän välinen rako ja kynnys on tiivistettävä polyuretaanilla tai eristysvillalla tilkitsemisen lisäksi huolellisesti saumamassalla, esim. akryylimassa. Pienikin aukko saumamassassa aiheuttaa äänivuotoa. Muista että liian tiukkaan sullottu villa on huono eriste ja saattaa taivuttaa karmia. Leveillä karmeilla polyuretaanitäyttö on syytä suorittaa kahdessa vaiheessa molemmin puolin karmia. Saumausmassan alustana käytetään pyöreätä, umpisoluista solumuovi- tai solukuminauhaa. Viimeistely: Kiinnitä kynnys ruuveilla tai lyöntitulpilla. Karmin ja seinän välinen rako peitetään listoilla ja karmiruuvien reiät karmitulpilla. Lopuksi asennetaan lukot, pintahelat ja mahdollinen ovipumppu. Kuva 3. Puuruuvi- ja säätökarmiruuvikiinnitys. Karmin ja ympäröivän rakennusosan välinen rako tilkitään kivivillalla ja tiivistetään saumamassalla.

3 Kuva 4. Kynnys kiinnitetään ruuveilla tai lyöntitulpilla. Sauma tiivistetään saumamassalla. Tukien varaan asennettavan kynnyksen alus tilkitään kivivillalla. Osastoivan ovielementin asennus Osastoivaan ovielementtiin kuuluu myös ovielementin liittyminen sitä ympäröivään rakennusosaan, ja karmi tulee kiinnittää seinärakenteeseen tiiviisti ja lujasti. Tarkemmin RT-kortissa Osastoivien sisäovielementtien asennus tapahtuu samalla tavoin kuin sisäovien asennus, lisäksi on syytä huomioida: 1. Kiinnityskohtia tulee olla sivussa vähintään neljä ja 1200mm leveissä ovielementeissä yläkarmissa keskellä yksi kiinnityskohta. 2. Karmi kiinnitetään seinärakenteeseen puu- ja karmiruuveilla. 3. Ovensuljin ja lukko on asennettava niille paikoille, joissa on kiinnitystä varten riittävästi puuta. 4. Osastoiva ovi tulee pitää suljettuna. Mikäli ovi on joskus tilapäisesti auki, ei oven ja karmin väliin saa aset taa kiiloja tms., koska ne vahingoittavat helposti saranoita ja ovirakennetta. 5. Jokainen tyyppihyväksytty osastoiva ovi on valmistajan toimesta varustettu tyyppihyväksyntäkilvellä, joka osoittaa, mihin palo ja/tai ääneneristysluokkaan ovi kuuluu. Kilpeä ei saa poistaa eikä sen paikkaa muut taa, ei maalata piiloon eikä peittää. 6. Modulimitta 10x21 ja leveämmät ja korkeammat osastoivat ovet tulee rakennuttajan erikseen hyväksyttää paikallisella paloviranomaisella.

4 Nostosaranan säätö Korkeussäätö +4 mm, säätö sivusuunnassa +3mm Ovilevyn nostaminen kierrä saranan karmilehden rullauksessa olevaa kuusiokolosäätöruuvia (1) vastapäivään niin paljon, että ovi nousee haluttuun korkeuteen (yksi kierros nostaa ovea 1.25 mm) säädä oven kaikki saranat niin, että ne alkavat kantaa oven painoa Tarvittava työkalu: kuusiokoloavain AV5 Ovilevyn säätö sivusuunnassa Käyntivälin suurentaminen oven ja karmin välillä saranapuolella löysää kahden alimman saranan kaikkia ovilehden kiinnitysruuveja (2) pari kierrosta kierrä alimman saranan ovilehden alla olevia säätöruuveja (3) myötäpäivään tarpeellinen määrä (yksi kierros siirtää ovilevyä 1.25 mm lukkopuolelle päin) jokainen säätöruuvi (3) säädetään samaan korkeuteen, että saranalehti säilyy oikeassa asennossa kiristä kiinnitysruuvit (2) tee samat toimenpiteet keskimmäiselle saranalle tarvittaessa säädä myös ylimmäinen sarana Kuva 3. Nostosaranan ABLOY NTR 110x30 TMRKSS säätöohje Tarvittavat työkalut: kuusiokoloavain AV4 ja sopiva ruuvitaltta kiinnitysruuveille Kokolasioven asennus 1. Aseta lasi varoen vaaka-asentoon lautojen tai vanerin päälle lattialle. 2. Karmiin asennettava tiiviste toimitetaan irrallaan ovipaketin mukana. Asenna tiiviste painamalla sen jalkaosa puukarmissa olevaan tiivisteuraan. 3. Aseta karmi paikoilleen, kiilaa tasalaatuisin parikiiloin: parittaiset kiilat takaavat varman kiinnityksen ja estävät karmin kieroutumisen. Tarkista että karmin sivujen ja yläpuun kulmaliitokset ovat kiinni. 4. Tarkista pitkällä vatupassilla että karmi on suorassa ja että ristimitta täsmää. Kiinnitä karmi sitten huolellisesti paikoilleen. Karmin kiinnityksessä tulisi käyttää tähän tarkoitukseen soveltuvia ruuveja. 5. Ripusta ovilevy saranoille ja kiristä kuusiokoloruuvit riittävän kireälle. Tarkista että ovi sulkeutuu ja avautuu helposti ja että karmin ja ovilevyn välinen käyntiväli on kauttaaltaan yhtä suuri. Käyntivälykset sarana puolella 3-4mm, lukkopuolella 4-5mm ja yläpäässä 2-3mm. Jatkuu seuraavalle sivulle.

5 6. Saunanovi: Saunanoven alareunan ja lattian väliin jätetään yleensä noin 200mm tuuletusrako. Esimerkiksi 900x2100mm aukkoon tulee siis 890x1890 karmit ja 9x19 kokoinen ovi. Kiinnitä vedin ja rullasalvan vastakappale nupin reiän kohdalle. Varmista että rullasalvan vastakappale menee kiinni lasin reunaan saakka, ja tarkista ovilevyn välykset laittamalla ovi kiinni. 7. Kosteantilan ovi: Kiinnitä painike ohjeidensa mukaisesti. Tarkista ovilevyn välykset laittamalla ovi kiinni. Älä irrota painikkeen tarrasuojia asentaessa. Ole tarkkana WC nuppien asentamisessa, virheelliselle puolelle asennus ei ole korjattavissa vaan vaatii uuden painikkeen ostamista. 8. Säädä oven välyksiä tarvittaessa avaamalla saranan päällä olevia kuusiokoloruuveja ja säätämällä lasia sivusuunnassa haluttuun kohtaan. Tarvittaessa säädä myös rullasalvan/vastaraudan puolen karmia niin että karmi asettuu hyvin lasiin nähden. Aseta karmi lopullisesti paikoilleen karmiruuvien ja kiilojen avulla, ja varmista saranoiden kuusiokoloruuvien riittävä kireys. Aseta saranoiden suojakotelot takaisin paikoilleen. 9. Säädä saunanoven lukituksen väljyys/kireys karmissa olevan rullasalvan säätöruuvista tarpeen mukaan. Karmien suojakäsittely on hyvä tehdä kertaalleen jo ennen oven listoitusta. Saranan säätö Lasilevyn säätö lukkopuolelle päin Irrota koristevaippa (1) saranan päältä vetämällä se irti. Löysää kiinnitysruuvia (2) enintään yksi kierros. Kierrä saranan säätöruuvia (3) vastapäivään tarvittava määrä; yksi kierros vastaa lasilevyn siirtymistä 1 mm lukkopuolelle päin. Lukitse säätö kiertämällä saranan toista säätöruuvia (4) niin paljon kuin se kevyesti kiertyy. Kiristä lasin kiinnitysruuvi (2) mahdollisimman kireälle. Lopuksi kierrä vielä sivusäätöruuvi (4) lopulliseen kireyteen ja asenna koristevaippa (1) paikalleen. Lasilevyn siirto saranapuolelle päin Irrota koristevaippa (1) saranan päältä vetämällä se irti. Löysää kiinnitysruuvia (2) enintään yksi kierros. Kierrä saranan säätöruuvia (4) vastapäivään tarvittava määrä; yksi kierros vastaa lasilevyn siirtymistä 1 mm saranapuolelle päin. Lukitse säätö kiertämällä saranan toista säätöruuvia (3) niin paljon kuin se kevyesti kiertyy. Kiristä lasin kiinnitysruuvi (2) mahdollisimman kireälle. Lopuksi kierrä vielä sivusäätöruuvi (3) lopulliseen kireyteen ja asenna koristevaippa (1) paikalleen. Asennusohje on VTT:n hyväksymä luokiteltujen ovien tyyppihyväksyntään liittyvä asiakirja. Viallista tuotetta ei saa asentaa.

Kokolasiovien käsittely

Kokolasiovien käsittely Vastaanotto Tilaajan on huolehdittava lähetyksen asianmukaisesta vastaanotosta, sääsuojauksesta sekä lähetyksen tarkistamisesta mahdollisten toimitussisällön puutteiden tai kuljetusvaurioiden havaitsemiseksi.

Lisätiedot

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea.

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 2. Karmin leveysmitta on 15 mm oviaukkoa vähemmän, ja korkeusmitta on 30 mm oviaukkoa vähemmän. Näin väliin jää

Lisätiedot

UMPIOVI PROFIILIRAKENNE

UMPIOVI PROFIILIRAKENNE 3.2.1 S1 1. Oven runko 2. Kansilevy 3. Pohjalevy 4. Eriste 5. Sarana 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. Eriste (ei vakiotoimituksessa) 9. Pielilista (ei vakiotoimituksessa) 10. Potkulevy (ei vakiotoimituksessa)

Lisätiedot

LUOKITELTU LIUKUOVI ASENNUSOHJE

LUOKITELTU LIUKUOVI ASENNUSOHJE FI LUOKITELTU LIUKUOVI ASENNUSOHJE Thank you for choosing a JELD-WEN product! FI TARVITTAVAT TYÖKALUT 8 mm Alt. 2 5 mm 13 mm PAGE 3 FI ASENNUSOHJE LUOKITELTU LIUKUOVI PAGE 4 FI TOIMITUKSEEN SISÄLTYMÄTTÖMÄT,

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

UMPIPALO-OVI P-KARMI 1.1.3 S1 00.1. 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Sarana 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8.

UMPIPALO-OVI P-KARMI 1.1.3 S1 00.1. 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Sarana 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. 1.1.3 S1 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. Jälkivalu VSS-OVEEN EI30,EI60,EI90,EI120 1.1.3 S1a 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 2590 7. Karmi 8. Tilkevilla 9. Pielilistat Huom! Ovi avautuu väestönsuojaan

Lisätiedot

1.1.1 S1.1 2013.12 UMPIPALO-OVI R-KARMI

1.1.1 S1.1 2013.12 UMPIPALO-OVI R-KARMI 1.1.1 S1.1 1. Kansilevy 8. Karmi 2. Pohjalevy 9. Pielilistat 3. Paloluokiteltu eriste 4. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite UMPIPALO-PARIOVI 1.1.1 S2.1

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

1.2.2 S1 00.1. LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1

1.2.2 S1 00.1. LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1 Malli 1.1 1.2.2 S1 7. Tukilevy Malli 1.2 1.2.2 S2 7. Tukilevy 14.Pikasalpa Malli 2.1 1.2.2 S3 7. Tukilevy Malli 2.2 1.2.2 S4 7. Tukilevy 14.Pikasalpa 1.2.2 S5 MITOITUSTAULUKOT MODUULIMITTAISILLE OVILLE

Lisätiedot

UMPIPALO-OVI P-KARMI S Kansilevy. 3. Paloluokiteltu 4. Sarana 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8.

UMPIPALO-OVI P-KARMI S Kansilevy. 3. Paloluokiteltu 4. Sarana 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. 1.1.3 S1 1. Kansilevy 2. Pohjalevy eriste 3. Paloluokiteltu 4. Sarana 5. Suljinvahvike 6. Lukkosovite 7. Karmi 8. Jälkivalu VSS-OVEEN EI30,EI60,EI90,EI120 1.1.3 S1a 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu

Lisätiedot

1.1.2T S1 00.1 UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN J-KARMI

1.1.2T S1 00.1 UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN J-KARMI 1.1.2T S1 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi UMPIPALO-PARIOVI 1.1.2T S2 1. Kansilevy

Lisätiedot

1.1.1 S UMPIPALO-OVI R-KARMI. 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi 9. Pielilista

1.1.1 S UMPIPALO-OVI R-KARMI. 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi 9. Pielilista 1.1.1 S1 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Paloluokiteltu eriste 4. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite 8. Karmi 9. Pielilista UMPIPALO-PARIOVI 1.1.1 S2 1.

Lisätiedot

LASIPALO-OVI E 30 Malli 1.1

LASIPALO-OVI E 30 Malli 1.1 Malli 1.1 1.2.1 S1 1. Oven runko 7. Tukilevy 2. Lasi 8. Paloluokiteltu eriste 3. Lasilista 9. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 4. Tiiviste 10. Sarana 5. Tiivistysmassa 11. Lukkosovite 6. Pintalevy

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN R-KARMI

UMPIPALO-OVI TIIVISTEELLINEN R-KARMI R FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Turuntie 38, PL2, 30101 Forssa, p.020 7109622, fax 03 422 2239 UMPIPALO-OVI 1.1.1T S1.1 2013.12 1. Kansilevy 6. Suljinvahvike 2. Pohjalevy 7. Lukkosovite 3. Paloluokiteltu

Lisätiedot

LASIOVI, LÄMPÖKATKOPROFIILI Malli 1.1

LASIOVI, LÄMPÖKATKOPROFIILI Malli 1.1 Malli 1.1 3.1.2 S1 1. Oven runko 8. Eriste 2. Lasi 9. Eriste (ei vakiotoimituksessa) 3. Lasilista 10. Sarana 4. Tiiviste 11. Lukkosovite 5. Tiivistysmassa 12. Karmi 6. Pintalevy 13. Pielilista ( ei vakiotoimituksessa)

Lisätiedot

Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus

Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus Sisävaiheen kirvestyöt Välioviasennus Topparilaudat Asennetaan topparilaudat oven aukeamispuolelle oviaukon pieliin. Mikäli lattian päällyste halutaan tehdä myöhemmin yhtenäiseksi oven kohdalla, asennetaan

Lisätiedot

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120

Ovityypeihin E60 E90 E240 EW60 EI 2 60 EI 2 120 Voimassa alkaen: 04.05.2017 Sivu: 1 SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 OVIEN KÄYTTÖ SMU-tyypin ovia voi käyttää alla esitetyn taulukon mukaisen tai matalamman palotorjuntaluokituksen

Lisätiedot

1.2.2 S LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1

1.2.2 S LASIPALO-OVI EI 60 JA EI 30 Malli 1.1 Malli 1.1 1.2.2 S1 1. Oven runko 8. Paloluokiteltu eriste 2. Lasi 9. Paloluokiteltu eriste (ei vakiotoimituksessa) 3. Lasilista 10. Sarana 4. Tiiviste 11. Lukkosovite 5. Tiivistysmassa 12. Karmi 6. Pintalevy

Lisätiedot

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706

TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE. TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 TERÄSRUNKOISTEN LASIPALO-OVIEN ASENNUSOHJE 1. TUOTETYYPPI TUOTETYYPPI TPU705 ja TPU706 Tässä asennusohjeessa on käsitelty osastoivia tuotteita, tyyppi TPU705 ja TPU706, valmistaja T-Tammer OÜ, Peterburi

Lisätiedot

ANTTI MARINE. Antti Marine laivaovet Ohje ASENNUS_FI. ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo

ANTTI MARINE. Antti Marine laivaovet Ohje ASENNUS_FI. ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Antti Marine laivaovet Ohje ASENNUS_FI ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 7744 700 Fax +358 2 7744 777 www.antti-teollisuus.fi Sisällys ASENNUSOHJE Tarkista oviaukko 4 Oven

Lisätiedot

versio 03 FORSTER UNICO ULKOTUOTTEIDEN ASENNUSOHJE

versio 03 FORSTER UNICO ULKOTUOTTEIDEN ASENNUSOHJE FORSTER UNICO ULKOTUOTTEIDEN SISÄLTÖ 1 TUOTELAJIT... 2 2 ASENNUS... 2 Kiinnikkeet... 2 Oven asennustöiden järjestys... 3 Seinän asennustöiden järjestys... 4 Lasitus... 5 1 TUOTELAJIT Tämä asennusohje käsittää

Lisätiedot

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET Innoros Oy :: Paanakedonkatu 20 :: 28100 Pori :: Puh. 0424-852200 :: www.ultimatemarket.com Perustuksen teko Perustussuositus: Sorapatja, vähintään 20 cm paksu ja halkaisijaltaan

Lisätiedot

SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE

SMU-TYYPIN METALLIOVIEN JA SMU-LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE -TYYPIN METALLIOVIEN JA -LUUKUN YLEINEN ASENNUSOHJE 1 ASENNUS -tyypin metallioven ja -luukun (jäljempänä oven/luukun ) karmilista kiinnitetään tiiviisti ja lujasti rakenteen valmiiseen aukkoon ja valmiiseen

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE. TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040. Oikeita ovia vuodesta 1911 mattiovi.

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE. TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040. Oikeita ovia vuodesta 1911 mattiovi. TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM! Seinään ei saa kiinnittää taskukarmin kohdalle mitään seinän lävistävää tai niin painavaa että seinälevy voi taipua.

Lisätiedot

ULKO-OVIEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET

ULKO-OVIEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Sivu 1/9 ULKO-OVIEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Sivu 2/9 Ulko-oven osat ja varusteet Karmi Ovilehti Lasi Vääntönuppi (sisäpuolella) Lukon säädettävä vastarauta Avainpesä Painike Sarana Kynnys Sivu 3/9 Ulko-oven

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! Tarvittavat työkalut Seinäkiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain x 2 Vasara Vatupassi Mitta Pora Poranterä Ø5 ja Ø9 *Lisävaruste *Lisävaruste *Lisävaruste Seinäprofiili

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Teräspalo-luukkujen FQ HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän luukun asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa tulee noudattaa useita varotoimia. Turvallisuussyistä kannattaa huomioida alla mainitut varoitukset

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7500 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Lue ensin koko ohje lävitse,

Lisätiedot

ASENNUS, KÄYTTÖ JA HUOLTO

ASENNUS, KÄYTTÖ JA HUOLTO PUUSTAMO ULKO-OVET ASENNUS, KÄYTTÖ JA HUOLTO SISÄLLYS: 1. Vastaanotto ja varastointi 2. Tuotteiden rakennusaikainen suojaus 3. Oven asennus 4. Ulko-oven takuu 5. Oven lukitus 6. Saranat ja säädöt 7. Oven

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

ULKO-OVIEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET

ULKO-OVIEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Sivu 1/10 ULKO-OVIEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Sivu 2/10 Ulko-oven osat ja varusteet Karmi Ovilehti Lasi Vääntönuppi (sisäpuolella) Lukon säädettävä vastarauta Avainpesä Painike Sarana Kynnys Sivu 3/10

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE:

VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Satulinna 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje

Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje Katve-Hufcor Classic 7600 siirtoseinän asennusohje 2 (5) 1 Yleisesti Jokainen asennuspaikka on erilainen, joten ohjeet eivät välttämättä ole yksiselitteiset kaikissa tapauksissa. Etene asennuksessa ohjeen

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Turuntie 38, PL2, Forssa, p , fax

FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Turuntie 38, PL2, Forssa, p , fax FOSSAN TEÄSUMPIOVI ULKOKÄYTTÖÖN 1. Kansilevy 2. Pohjalevy 3. Eriste 4. Eriste 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite ja vedinvahvike 8. Karmi 9. Pielilista Teräsumpiovissa on samat karmivaihtoehdot

Lisätiedot

Dno VTT RTH (5)

Dno VTT RTH (5) 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 28.11.2008 28.11.2013 edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa. VTT on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9

Lisätiedot

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET Asennus- ja valmistusohje JB-AQUA:lle JB-AQUA suihkutilat voidaan rakentaa useina eri yhdistelminä. Kaarevilla laseilla, tasolaseilla, yhdellä ovella, pariovilla,

Lisätiedot

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta!

Lue asennusohje kokonaan ennen asennusta! 10mm Aukkokorkeus Ovikorkeus 70mm Tarvittavat työkalut Kattokiinnitteisen yläkanto-oven asennusohje Ruuvimeisseli 2mm 3mm 4mm Kiintoavain13mm x 2 Mitta Pora Poranterä Ø5 mm ja 9mm * Ovessa valmiina Kisko

Lisätiedot

Forssan Metallityöt Oy

Forssan Metallityöt Oy Sertifikaatti Myönnetty 27.8.2013 Päivitetty 30.8.2017 Forssan Metallityöt Oy valmistaa Teräsrakenteisia palo-ovia ja ikkunallisia palo-ovia Palo-ovet on tarkoitettu käytettäväksi osastoivina ovina, joita

Lisätiedot

Myönnetty: Voimassa:

Myönnetty: Voimassa: 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 16.12.2009 31.3.2011, edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa VTT on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Asennusohje. Turner 200

Asennusohje. Turner 200 Asennusohje Turner 200 Ovi on pakattu kahteen pahvipakkaukseen. Toisessa pakkauksessa on oven asennustarvikkeet ja toisessa ovielementit (4kpl). Käsittele ovielementtipakettia hyvin varovasti, sillä lamelleihin

Lisätiedot

Myönnetty: Voimassa:

Myönnetty: Voimassa: 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 7.12.2009 31.3.2011 VTT on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla ja ottaen huomioon lain 4 luvun säännökset sekä rakennustuotteiden hyväksynnästä

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia 1 2 3 tulee vaakasuoraan. Lattiakaivossa on 40 mm:n teleskooppisäätö. Kaivon yläosa säädetään yleensä valmiin lattiapinnan tasoon. paikoillaan ja lattia voidaan

Lisätiedot

Scala/Classic matala laatikko

Scala/Classic matala laatikko Scala/Classic matala laatikko SCALA CLASSIC MATALA LAATIKKO Laatikon sivut Laatikon kiskot c b a b Etusarjan kiinnike Classic laatikon Charmia-peitelätkä a LAATIKON PAIKOILLEEN LAITTO JA POIS OTTAMINEN

Lisätiedot

ASENNUS- JA KOKOAMISOHJEET

ASENNUS- JA KOKOAMISOHJEET ASENNUS- JA KOKOAMISOHJEET SISÄLLYS TARVITTAVAT TYÖKALUT JA TARVIKKEET...3 KAAPPIEN KASAAMINEN... 4 ASENNUSKORKEUDET... 6 KAAPPIEN KIINNITYS...7 OVET...8 SARANAT... 9 VETIMEN KIINNITYS...10 LAATIKOT...11

Lisätiedot

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.

Turvallisuus. Asennuksessa tarvittavat työkalut. Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä. Kuomun asennusohje Turvallisuus Kuomun asentamisessa tarvitaan kaksi (2) henkilöä.! kuomun nostaminen, siirtäminen ja kääntäminen kevennysjousien asentaminen tuulihaan asentaminen varmistettava peräkärryn

Lisätiedot

Midwest PetGate koiraportti

Midwest PetGate koiraportti Midwest PetGate koiraportti Asennusohje malleihin 2929sw gl, 2939sw gl 2929sg gl, 2939sg gl. TÄRKEÄÄ TIETOA Pura kaikki osat laatikosta. Säilytä laatikko ja pakkausmateriaalit, kunnes tuote on kasattu.

Lisätiedot

Yksilehtinen ovi. Kaksilehtinen ovi. Selitys. Muurattu seinä EI Kipsilevy seinä EI 60. Kipsilevy seinä EI 120. Karmi EI 60.

Yksilehtinen ovi. Kaksilehtinen ovi. Selitys. Muurattu seinä EI Kipsilevy seinä EI 60. Kipsilevy seinä EI 120. Karmi EI 60. ELITE ASENNUSOHJEET Selitys A Muurattu seinä EI 60-90-120 B Kipsilevy seinä EI 60 C Kipsilevy seinä EI 120 D Karmi EI 60 E Karmi EI 120 Yksilehtinen ovi Kaksilehtinen ovi Digitaalinen versio on saatavilla:

Lisätiedot

ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN.

ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN. Sivu 1 / 15 Sivu 2 / 15 ISKU AIR SEINÄN KOKOAMINEN. Tarkista että toimitus sisältää pakkauslistan mukaiset tarvikkeet. Tarvittavat työkalut kokoamisessa ovat: Kuusiokolo 3mm, 5mm ja 6mm kiintoavaimet 13mm

Lisätiedot

Kansi. Kehys Teleskooppitikas. Palovilla. Laukaisusalpa Alaluukku

Kansi. Kehys Teleskooppitikas. Palovilla. Laukaisusalpa Alaluukku Kansi Kehys Teleskooppitikas Palovilla Laukaisusalpa Alaluukku 1: Puhdista pelastautumisluukkua varten tehdyn aukon reunat huolellisesti. 2: Sovita pelastautumisluukun kehystä aukkoon. Tarvittaessa muokkaa

Lisätiedot

VTT-RTH (5) Yksilehtinen, saranallinen ja ikkunallinen teräsovi FM Paloturvaovi EN22. Myönnetty Päivitetty

VTT-RTH (5) Yksilehtinen, saranallinen ja ikkunallinen teräsovi FM Paloturvaovi EN22. Myönnetty Päivitetty 1 (5) Myönnetty 19.12.2013 Päivitetty 31.10.2016 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2

Lisätiedot

LASIOVI, PROFIILIRAKENNE Malli 1.1

LASIOVI, PROFIILIRAKENNE Malli 1.1 Malli 1.1 3.1.1 S1 1. Oven runko 7. Tukilevy 2. Lasi 8. Eriste 3. Lasilista 9. Eriste (ei vakiotoimituksessa) 4. Tiiviste 10. Sarana 5. Tiivistysmassa 11. Lukkosovite 6. Pintalevy 12. Karmi 13. Pielilista

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta.

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta. Asennusohjeet Asennustyön voi suorittaa yksi henkilö mutta työskentely pareittain on suositeltavaa. Elementit toimitetaan muovilla päällystetyllä paketilla, paketti on varastoitava ilmavasti maasta irti

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3, Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Polkupyöräteline, vetolaitteeseen kiinnitettävä Accessories Part No. Group Date

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

Asennus-, huolto- ja käyttöohje

Asennus-, huolto- ja käyttöohje Asennus-, huolto- ja käyttöohje Domlux Ikihyvä-parvekeovi Domus Yhtiöt Oy Puusepänkatu PL 6 32201 Loimaa Puh. 0207 100 200 www.domlux.fi Versio: 26092017 TUOTTEEN HYVÄN TOIMINNAN VARMISTAMISEKSI ON OVEN

Lisätiedot

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje KISKOPAKETILLE Mirror Line Oy @mirrorline Oven pyörästö Kiskon korokeholkki Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Hypynestin Jaa kuvasi tuotteestamme somessa #mirrorline#ladonovi Korokelauta

Lisätiedot

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat.

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. Turner 210/230 1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. - Ovielementit 4kpl - Vaakajohteet - Pystyjohteen C-kiskot (kiinni L-kiskossa) - L-muotoiset pystykiskot

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SP200 porrasjärjestelmä

ASENNUSOHJE SP200 porrasjärjestelmä ASENNUSOHJE SP200 porrasjärjestelmä Sisällysluettelo Sivu Kiinnityslevyn asennus 1 Reisiprofiilin yläpään asennus..2-3 Askelmien asennus 3-5 Reisiprofiilin alaosan lukitus ja kiinnityslevyn peittolistan

Lisätiedot

Liukuosan asennusohje

Liukuosan asennusohje Liukuosat asennetaan suorakulmaiseen aukkoon, jonka mitta on sama kuin osan mitta. Tarkistusmittaa aukko viistosti. Varmista, että luukut eivät ole vääntyneet kuljetuksessa. Osia voi säätää naputtamalla

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

SLH terä skäiteiden äsennusohje

SLH terä skäiteiden äsennusohje SLH terä skäiteiden äsennusohje SLH Teräskaiteet toimitetaan asennusvalmiina kaideosina. Toimitussisältö: Pystytolppa SLH 42 tai SLH 40 - Lattiaan kiinnitettävä pystytolppa - Pystytolpan kiinnityslaipan

Lisätiedot

VTT-RTH (5)

VTT-RTH (5) 1 (5) Myönnetty Uudelleen arvioitu Voimassa 27.5.2013 13.11.2017 12.11.2022 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje T ja T2-ovet Rev. 206-2-07_FI . LEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Noudata annettuja asennus- ja erityisesti turvallisuusohjeita. Lisäksi asennukseen liittyviä ohjeita

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

Asennusohje MM-THERMOX 2500x2150 NOSTO-OVI vääntöjousella

Asennusohje MM-THERMOX 2500x2150 NOSTO-OVI vääntöjousella Asennusohje MM-THERMOX 2500x2150 NOSTO-OVI vääntöjousella Maahantuoja Smartia Oy Sivu 2 Tiedoksi: Asennusohjetta on noudatettava huolellisesti, jotta saa parhaan mahdollisen lopputuloksen ja oven toiminta

Lisätiedot

ANTTI MARINE. Antti Marine laivaovet Ohje ASENNUS_FI. ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie Kanunki, Salo

ANTTI MARINE. Antti Marine laivaovet Ohje ASENNUS_FI. ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie Kanunki, Salo Antti Marine laivaovet Ohje ASENNUS_FI ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 7744 700 Fax +358 2 7744 777 www.antti-teollisuus.fi Tutustu oven asennusohjeeseen ennen asennustyötä.

Lisätiedot

LIUKUPALO-OVI EI 60 / EI 120 VASTAPAINO SULKEUTUMISPUOLELLA

LIUKUPALO-OVI EI 60 / EI 120 VASTAPAINO SULKEUTUMISPUOLELLA VASTAPAINO SULKEUTUMISPUOLELLA 1.3.1 S1 10. Kotelo 21. Lähtö/päätetappi 11. Vaijeripyörä VASTAPAINO SULKEUTUMISPUOLELLA 1.3.1 S1b 10. Kotelo 21. Lähtö/päätetappi 11. Vaijeripyörä VASTAPAINO AVAUTUMISPUOLELLA

Lisätiedot

Dno VTT-RTH (5)

Dno VTT-RTH (5) 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 10.2.2011 9.2.2016 / 9.2.2012 asti edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa. VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

FDV -Fire Valve FDV. Palonrajoitinventtiili

FDV -Fire Valve FDV. Palonrajoitinventtiili FDV Palonrajoitinventtiili Yhdistetty poistoilmaventtiili ja palonrajoitinventtiili pyöreisiin kanaviin. Tyyppihyväksytty ja standardien EN 1366-2 ja EN 13501-3 mukainen palonrajoitinventtiili. Palonrajoitinventtiilin

Lisätiedot

Alumiinirakenteinen, osastoiva Schüco ADS 80 FR 60 lasipaloja lasiparipalo-ovi. V VA ja KM ( ).

Alumiinirakenteinen, osastoiva Schüco ADS 80 FR 60 lasipaloja lasiparipalo-ovi. V VA ja KM ( ). 1 (5) Myönnetty: Voimassa: 23.5.2011 22.5.2016 VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun lain (230/2003) 9 nojalla ja ottaen huomioon lain 4 luvun säännökset sekä rakennustuotteiden

Lisätiedot

VTT-RTH (6) Alumiiniprofiileista tehty PONZIO PE78EI (PONZIO NT 78EI) -järjestelmän yksilehtinen lasipalo- ja lasiparipalo-ovi 17.1.

VTT-RTH (6) Alumiiniprofiileista tehty PONZIO PE78EI (PONZIO NT 78EI) -järjestelmän yksilehtinen lasipalo- ja lasiparipalo-ovi 17.1. 1 (6) Myönnetty Voimassa 17.1.2017 16.1.2022 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun säännökset sekä eräiden

Lisätiedot

Forssan Metallityöt Oy, Forssa. Ovi kuuluu paloluokkaan EI 2 60, kun luokitus tehdään standardin SFS- EN mukaisesti.

Forssan Metallityöt Oy, Forssa. Ovi kuuluu paloluokkaan EI 2 60, kun luokitus tehdään standardin SFS- EN mukaisesti. 1 (5) Myönnetty 25.8.2015 Päivitetty 31.10.2016 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2 luvun

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

OPUS 3 OPUS 3. Liukuovikomerorunkojen kasaus- & liukuovien asennusohjeet

OPUS 3 OPUS 3. Liukuovikomerorunkojen kasaus- & liukuovien asennusohjeet OPUS 3 Liukuovikomerorunkojen kasaus- & liukuovien asennusohjeet Onneksi olkoon! Olet valinnut korkealaatuiset kiintokalustetuotteet. Niiden valmistuksessa käytetään uusimpia teknisiä menetelmiä ja laadukkaita

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

KUVULLISEN NUOTIOALUSTAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

KUVULLISEN NUOTIOALUSTAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET KUVULLISEN NUOTIOALUSTAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET A Kupu, savupiippuputki ja -hattu Osat: A1. Savupiippuputki A2. Piippuhattu A3. Kupu B Nuotioalusta, tukiputki ja grillausritilä Osat: B1. Nuotioalusta,

Lisätiedot

ASENNUS- JA HOITO-OHJE

ASENNUS- JA HOITO-OHJE 03/2005 ASENNUS- JA HOITO-OHJE TREND- Kylpyhuonekalusteet Sisällysluettelo TREND-kylpyhuonekalusteet Asennuslistan mittatiedot laatikollisille TREND alakaapeille 600/900/1200x500x485 mm 2 Kaapin asennus

Lisätiedot

UMPIPALO-OVI R-KARMI, SANEERAUS

UMPIPALO-OVI R-KARMI, SANEERAUS FOSSAN -KAMI, SANEEAUS 1.1.1 S1.1 1. Kansilevy 8. Karmi 2. Pohjalevy 9. Pielilistat 3. Paloluokiteltu eriste 4. Paloluokiteltu eriste 5. Sarana 6. Suljinvahvike 7. Lukkosovite FOSSAN UMPIPALO-PAIOVI -KAMI,

Lisätiedot

Ääneneristysluokka 25dB DnT,w (db) 32. LiuneTyyni ÄÄNITEKNINEN OVI D18 ASENNUSOHJE ELEMENTTI OVI KARMIT

Ääneneristysluokka 25dB DnT,w (db) 32. LiuneTyyni ÄÄNITEKNINEN OVI D18 ASENNUSOHJE ELEMENTTI OVI KARMIT Ääneneristysluokka 25dB DnT,w (db) 32 LiuneTyyni ÄÄNITEKNINEN OVI D18 ASENNUSOHJE ELEMENTTI OVI KARMIT asennusohje Kuvien kopioiminen ja käyttö kielletty ilman valmistajan lupaa. SISÄLLYS- LUETTELO TARVIKKEET

Lisätiedot

UMPIPALO-OVI, SANEERAUS TIIVISTEELLINEN R-KARMI

UMPIPALO-OVI, SANEERAUS TIIVISTEELLINEN R-KARMI R FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Turuntie 38, PL2, 30101 Forssa, p.020 7109622, fax 03 422 2239 UMPIPALO-OVI, SANEERAUS 1.1.1T S1.1 1. Kansilevy 6. Suljinvahvike 2. Pohjalevy 7. Lukkosovite 3.

Lisätiedot

VTT-RTH (6)

VTT-RTH (6) 1 (6) Myönnetty 12.02.2016 Päivitetty 31.10.2016 Voimassa 30.10.2021 VTT Expert Services Oy on eräiden rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain (954/2012) 5 nojalla ja ottaen huomioon lain 2

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

Myönnetty: Voimassa:

Myönnetty: Voimassa: 1 (8) Myönnetty: Voimassa: 22.3.2012 21.3.2017 asti edellyttäen, että hyväksynnän perusteena oleva tekninen tyyppihyväksyntä on voimassa. VTT Expert Services Oy on rakennustuotteiden hyväksynnästä annetun

Lisätiedot