DRAGRACE MOOTTORIPYÖRIEN SÄÄNNÖT 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DRAGRACE MOOTTORIPYÖRIEN SÄÄNNÖT 2013"

Transkriptio

1 DRAGRACE MOOTTORIPYÖRIEN SÄÄNNÖT Luokkajako Viron kiihdytyskilapailu mestaruudessa käytössä olevat moottoripyörien kilpaluokat ovat seuraavat: 1.1 PROBIKE (EMV laskennassa PB-luokka) 1.2 STREETBIKE (EMV laskennassa SB-luokka) 2. ProBike luokan erittely 2.1 ProBike luokaan sopivien moottoripyörien yleiset ominaisuudet: - Moottorin iskutilavuus alkaen 400 cm ³ ja suurin moottorin iskutilavuus ja sylintereiden lukumäärä on vapaa. - Polttoaineille ja moottorin ahtaamiselle rajoituksia ei ole. 2.2 ProBike tekniset säännöt Seuraavat säännöt on vahvistettu, jotta välttämätön turvallisuus taattu. ProBike laskennassa voivat osallistua StreetBike luokan moottoripyörät mutta ne on saatettava täysin yhdenmukaiseksi ProBike määräysten kanssa. Teknisen tarkastuksen suoritettua katsotaan moottoripyörän kuuluvan ProBike luokaan Ajovarusteet: - Suljettu ja kaksois "D" hihnoilla varustettu moottoripyörä kypärä, - Nahkaset tai keinonahkaiset, suojilla varustetut hanskat - Suojatut ajo saapaat, joiden nilkka pituus on sama tai pidempi kuin tallanpituus - Erillinen selkäsuoja (ajovarusteisin integroitua selkäsuojaa ei lasketa) - Ajovarusteina kilpailijalla tulee olla joko yksiosainen nahkapuku tai kaksiosainen vetoketjulla yhdistettävissä oleva nahkapuku joka sisältää vähintään olkapää-, kyynärpää-ja polvisuojat. Vetoketjulla liitettävän ajopuvun vetoketjun tulee olla ajon aikana kiinni. Suojaamattomalle nahkapuvulle vaidaan lisätä tarvittavat suojat. Ajovarusteiden tulee sopia kulejettajalle (koon puolesta) Yleiset muutostöiden käsitteet Voimansiirtoa, hallittavuutta ja kantavien rakenteiden korvausten / muutosten pitää olla yksityiskohtaa myöden yhtä vahvoja tai vahvempia kuin valmistajatehtaan alkuperäinen (koskee vain jos ajoneuvo perustuu jonkun ajoneuvo valmistajan tuotanolle).

2 2.2.3 Runko ja sen osat Vain alumiinista tai monesta muusta metallista valmistettu tulee olla lisenssioidun valmistajan alkuperäinen tuotanto (moottoripyörän valmistajat tai rungon tuottajat) ja geometrian muuttaminen ei ole sallittua. Mitään rungon jäykkyys liitentää (mm. hitsaut liitos) ei saa poistaa. Itse valmistetut / modifioidut rungot eivät voi olla terästä tai Chrome-moly materiaalista, muista materiaaleista runkojen (esim. alumiini) osalta valmistaja on vastuussa rungon rakenteelisesta sopivuudesta / kestävyydestä. Jos ei ole tietoa valmistajasta tai modifiojasta, kilpailu lautakunta voi kuitenkin luvata kilpailijan radalle, kuljettajan itsensä henkilökohtaisella vastuulla ja sallia tällaisella rungolla varustetun ajoneuvon radalle. Runkoon kiinnityvän jousituksen ja muiden rakenteiden osalta on vain tekniseen kestävyteen ja yleiseen turvallisuuteen liittyvät rajoitukset jotka noudattavat yleisiä periaatteita muutos rakentelussa etuhaarukka ja-jousitus (etu iskunvaimentimet) Iskunvaimentimien pienin sallittu halkaisija on 35mm ja iskunpituus (työalueen pituus) ei saa olla pienempi kuin 50mm. Toisaalta on huomioitava, että sallittu pienin maavara pysyy sallitun rajoissa (ProBike luokalla vähintään 50mm) Takahaarukka ja jousitus (taka keinu ja iskunvaimennin / t) Mallin alkuperäisestä pidemmän taka keinun tulee olla tunnustetun (mieluiten lisensoidun) valmistajan tuote. Omatekoisissa tai modifioituissa taka keinuissa sovelletaan samoja vaatimuksia ja poikkeuksia kuten rungoissa jotka kuvataan säännön pisteessä. Taka akselia voidaan muuttaa vastaavien keinu pidennysten avulla jotka kiinnittyvät tapeilla alkuperäisiin akseli pesiin ja on kiinnitetty pultti kiinnityksellä. Takahaarukan siirtoa (linkkit, kytkimet jne.) jousitukseen / vaimentimille voidaan vaihtaa toiseen sarjatuotannossa olevaan tai omavalmisteiseen, mutta materiaalin ja jäännöslujuustason tulee säilyä ennallaan. Takana jousitus järjestelmä voidaan rakentaa uudelleen jäykäksi rakenteeksi. Wheelie-barit ovat sallittuja mutta Tukipyörän ja maanpinnan välinen ero ei saa ylittää 100mm (mitataan kilpailupainossa). Ketjun kiritsys pultien suurin ulkoneva pituus voi olla enintään 1/3 suurempi alkuperäisestä. Jokaisen seuraavan kolmanneksen pituuden lisäämisen jälkeen on lisättävä pultin halkaisija vähintään 1mm verran. Ketjusuoja - niin ylempi että alempi on erittäin suositeltavaa. Jos jalkatuet kiinnittyvät taka keinuun kiinni niin ketjun suojukset (sekä ylempi että alempi suoja) ovat pakollisia! Jarrut Valmistajan alkuperäisä etu-ja takapyörän jarrulevyjä / rumpuja, jarru työ-ja pääsylintereitä saa muuttaa tai vaihtaa. Vain yksi kahdesta jarrulevystä, työsylinterista ja letkuista voidaan irrottaa. Jarrujen mahdollisuus lukko jarrutkseen etu- sekä taka pyörän osalta on säilytettävä.

3 Tarkistetaan kilapilupainoisena (sisältäen polttoaineen ja ajajan ) moottoripyörän menosuuntaan liikkuessa takajarru ja vastakkaiseen suuntaan Etujarru Jalkatuet ja siihen kiinnittyvä poljin (jalkaraudat ja jarru / vaihdepoljin) Jalkatukia jalustoineen saa asettaa uudelleen ja vaihtaa, mutta kiinitys paikat eivät yleensä saa sijaita jousittamattomalla massalla. Poikkeuksena voidaan sijoittaa myös jalkatuet taka keinuun kiinni ja jalkatuen varmistuspultin minimi halkaisija voi olla 8mm ja käytettäessä taka keinuun kiinnitettyjä jalka tukeja tulee myös asentaa ketjun suojukset (katso myös kohta 2.2.5) Jalkatuen on sijaittava takapyörän akselin etupuolella. Jalaka tuet voidaan asentaa kiinteästi tai kääntyvinä, jälkimmäisessä tapauksessa niihin on liitettävä perusasennon palautus mekanismi. Kun jalkatuki ei ole valmistajan alkuperäinen oitää jalkatuen pää ollaa pallomainen ja säteeltään vähintään 8 mm. Teräksisen jäykästi asennettujen jalkatukien päihin, on lisäksi oltava lujasti kiinnitetty muovinen, hiilikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista pää (pienin säde 8 mm) Ohjaustanko ja siihen kiinnittyvät kahvat (kaasukahva, kytkin-ja Jarrukahvan) Valmistajan alkuperäiset ohjaustangot, kahvat ja johdot saa vaihtaa tai muuttaa. Moottorin pysäytys (stop)-kytkin on asennettu ohjaustangon oikealle puolelle monoliittipiirinä ohjaustangon mukaan. Seosläpän ohjaus (kaasukahva, kaasuvajeri ) on automaattisesti sulkeutuva / palautuva tuuliohjaimet (katteet), pinnoitteet ja tuulilasi katteita, tuulilasia ja lokasuojia saa vaihtaa, muuttaa tai poistaa. Kaikki ulkonevat reunat on pyöristettävä. Pienin sallittu säde on 8mm Polttoainetankki Polttoainesäiliön sijainti tai tilavuus ei ole säänelty, mutta on taattava riittävä tilavuus ja runkoon kiinnittyminen. Lisäksi turvaetäisyys (tai eristyneisyys) uhkistaa kuten sähkölaitteet ja lämpö. Ei metallista polttoainesäiliö (vaaditaan metallinen maatoidus elementti) on maadoitettu runkoon. Suljettu polttaine korkki ei saa vuotaa Voimansiirto ja vaihteisto Voimansiirto korvaaminen ja muuttaminen, nopeiden yhteyksien käyttö on sallittu vain jos

4 noudatetaan yleisiä periaatteita muutos rakentelussa (ks. kohta 2.2.2). Vaihteiston tai kytkinmekanismin ylimääräinen, esim.. pikavaihde kytkin järjestelmät ovat sallittuja.täys automaatiset vaihde systeemit mm. automaattivaihteistot ovat sallittu Generaattori, startti Startti järjestelmä voidaan korvata millä tahansa toisella startti systeemillä (mm. irrallinen starttimoottori). Generaattorin voi poistaa tai korvata toisen valmistajan tuotteella Jäähdytysjärjestelmä, jäähdytysneste Moottorin jäähdytysnesteen kierto systeemiä ja sen osia (esim. Öljyjäähdutus ) voidaan vaihtaa tai poistaa (esim. Kiinteätä jäähdytysmateriaalia käytettäessä). Jäähdytysjärjestelmän putkistoja ja letkuja saa vaihtaa vain samoihin tai teknisesti kestävimpiin. Jäähdytysnesteenä suositellaan käytettäväksi tislattua vettä tai veden ja alkoholin seosta ethyl. Vain kiinteitä tai edellä mainitujen jäähdytysnesteitä käytetäessä voidaan tuuletin yhdessä anturin ja johdotuksen purkaa Air box (ilmalaatikko) ja ilmansuodatin Air boxin voi vaihtaa toisen valmistajan tuotteeseen, mutta moottorin tuuletusjärjestelmä on toimittava (moottorin tuuletus). Jos suljettu järjestelmä poistetaan tai mootorin tuuletus avautuu muutoin vapaaseen ympäristöön on se varustettava öljynkestävällä letkulla joka suuntauttu vähintään 250ml kokoiseen keräysastiaan. Minkä tahansa muiden nesteiden ylivirta sinne suuntaaminen on ehdottomasti kielletty! Ilmansuodattimen elementin voi poistaa Sytytys-ja syöttösysteemi, polttoaineen jakelu ja moottorin elektroninen ohjausjärjestelmä Ohjausjärjestelmä (CDI / ECU jne..) saa vaihtaa. Kaukomittaus sallittu. Paikallinen säätäminen on sallittu. Kaikenlainen ohjaus ja virittäminen etäisyydeltä on kielletty. Polttoaineputkia ja letkuja saa vaihtaa vain samoihin tai teknisesti kestävimpiin. Polttoainepumpun ja painekytkimen muuttamiset ja korvaamiset sallittua, pois lukien sähköinen syöttösysteemi jonka tulee toimia samalla periaatteela kuin alkupeäinen. Jos järjestelmä ei toimi, on moottoripyörä varustettava hätäpysäytys syteemillä (ns. kill-swich) Moottori Kaikki uusiminen ja muutos sallittu pisteen 2.1 mukaan. Kaikki moottorin kotelon lisäksi tehdyt aukot katetaan kierre-tai hitsaus liitennäisillä. Kaikki remontissa lisätyt kierre liitennäiset, jonka takana on positiivinen öljynpaine on pulttiin porattava reikää ja kiinnitettävä rautalankaalla kiinteään osaan.

5 Pakoputkisto Pakoputkistoa ja äänenvaimentimia voidaan muuttaa, vaihtaa tai poistaa. Samalla on taattava pakokaasupäästöjen pois suuntaamien ainakin siinä määrin, että ne eivät kohtaisi (eikä lämmittä merkittävästi) moottoripyörää tai sen kuljettajaa Vanteet ja renkaat Kaikki vanteet, niihin kiinnittyvät sovittimet ja laakerit on sallittua noudattaen yleisiä periaatteita muutos rakentelussa (2.2.2) Kiellettyä käyttää mitä tahansa renkaita jonka kulumisraja ylittyy kilpailun päättyessä. Renkaita joissa ei ole kulumisraja eivät ole sallittu. Sallittu kaikki rengastyypit joiden nopeusluokka on W, Y, ZR ja on valmistettu erityisesti kiihtyvyys tai road racing tarkoitukseen (yleensä varustettu merkinnöillä "for dragracing", "racing use only", "not for highway use" jne.). Rengas lämmitiminen käyttö on sallittu. * Kulumisraja ylittyy jos valmistajan vastaava merkintä on kulunut renkaan kontaktipintaan. Kulumisraja merkintää ei saa muuttaa Pakolliset muutokset 1.Kaikki valot (myös suuntavilkut) ja peilit on irroitettava jos niitä ei kateta teipillä tms.. materiaalilla joka estää sirpaleiden pääsyn radalle. 2.Kaikki tyhjennys-ja täyttö korkit ja öljynsuodatin, joka ei ole valmistajan puolesta pysäytetty, tulee pysäyttä tms. korkin auki kiertymis pysäyttäjällä.(esimerkiksi rautalanka) 3.Jos puuttuu suljettu moottorin tuuletus järjestelmä tulee tuuletus ohjata läpinäkyvään öljynkeräjään / keräys säiliöön, joka sijaitsee helppo pääsyisessä paikassa ja jota voi ennen lähtöä tarkistaa ja tarvittaessa tyhjentää. öljynkeräjään / keräys säiliöön pienin tilavuus on 250 cm ³ 4.Jos jäähdytysnesteenä käytetään vettä tai ethyl-alkoholin ja veden seos voi paisuntasäiliön ylivuoto ajaa suljettuun säiliöön. Edellä mainitun puuttuessa tai myös muiden jäähdytysnesteitä käytettäessä, on paisuntasäiliön ylivuoto johdettava vähintään 500 cm ³ läpinäkyvään astiaan jota tulee ennen lähtöä tarkistaa ja tarvittaessa tyhjentää.

6 3. StreetBike luokan (SB) erittely 3.1. StreetBike (SB) luokaan sopivien ajoneuvojen yleiset ominaisuudet: Katu ajoon valmistetut moottoripyörät, joiden sylinteritilavuus on alkaen 400cc, sylinteritilavuuden ylempi rajoitus puuttuu, mutta moottori on vastattava alkuperäiselle asennukselle, tarkoitaen sitä että tehtaan asentamaa moottoria ei saa vaihtaa toiselle mallille valmistetulla mootorilla tai toista tyypiä olevaan moottoriin. Kielltty moottorin iskutilavuuden muutamien (Big-Bore) verratuna tehtaan antamiin arvoihin. Käytetävä polttoaine: moottorin on käytettävä tavallista lyijytöntä polttoainetta, suurin lyijypitoisuus enintään g / l (lyijytön) pois lukien jos mallille on tarkoitettu muu polttoaineiden käyttö. Poltoaine järesjtelmä: Ulko ilman säädön on toimittava valmistajan mukaisesti. 3.2 StreetBike tekniset säännöt Streetbike moottoripyörien ulkomuoto (edestä, takaa ja sivulta) on oltava alkuperäinen, luvatu on sääntöjen rajoissa osien poistamista ja lisäämistä Vähimmäisvaatimukset StreetBike kilpaluokaan a) ajovarusteet: - Suljettu ja kiinitys remmillä varustettu kypärä, - Keinonahkaset tai nahkaset ajohanskat - Suojatut ajo saapaat, joiden nilkka pituus on sama tai pidempi kuin tallanpituus (materiaalia ei ole säänelty) - Erillinen selkäsuoja (ei lasketa ajovarusteisiin integroitua selkäsuojaa) - Ajovarusteina kilpailijalla tulee olla joko yksiosainen nahkapuku tai kaksiosainen vetoketjulla yhdistettävissä oleva nahkapuku joka sisältää vähintään olkapää-, kyynärpää-ja polvisuojat.. Suojaamattomalle nahkapuvulle vaaditaan lisätä tarvittavat suojat. - Ajovarusteiden koko tulee sopia kulejettajalle. b) Streetbike erittelyyn (3.1) sopiva ja ilman teknisiä poikkeamia moottoripyörä jolla on: - Mieluiten poistettu taustapeilit, työkalusarja ja ei tarpeeliset lisävarusteet. - Kiinni teipatut valot (pakollinen jos ne on valmistettu lasista, päteemyös peilien kohtaan, joita ei voida irrottaa yksinkertaisilla menetelmillä) - Tekemättä mitään teknisiä muutoksia. Tämä tarkoittaa, että ensimmäisestä muutoksesta, jossa on aiheutunut ero alkuperäiseen laitteeseen on moottoripyörä vastava ProBike luokan säännöille Yleiset periaatteet muutos töissä Voimansiirtoa, hallittavuutta ja kantavien rakenteiden korvaus / muutokset on jokaista yksityiskohtaa oltava yhtä vahvoja tai vahvempia kuin valmistajatehtaan alkuperäinen. Vain kosmeetiset muutokset eivät ole rajoitettu paitsi jos ne ovat ristiriidassa yleisesti liikenteelle asetettujen vaatimuksien kanssa. Kaikki muut muutokset mitä ei ole kuvattu seuraavissa säännöissä, on kielletty.

7 3.2.3 Runko ja sen osat Runko on moottoripyörän valmistajan alkuperäinen tuotanto ja sen geometrian muuttaminen ei ole sallittua. Myös runkoon kiinnittyvät jousituksen, kantavat elementit, yhdessä akseleiden kanssa on oltava valmistajan ilmoittamiin etäisyyksiin ja paikkoihin kun jäljempänä ei toisin mainita. Myös wheelie-bars (jousituksen pidennykset) ja vastapainot (ballast) ei ole sallittua. Mitään rungon jäykkyys liitentää (mm. hitsaut liitos) ei saa poistaa, ei ole myöskään sallittua materiaalin poistaminen (mm. poraus, jyrsintä, hionta, jne.). Kaikissa moottoripyörissä on rungossa moottoripyörän tunnistenumero (runkonumero ja / tai VINkoodi). Runkoon kiinnittyvä takaosa ja muut pulteilla yhdistetyt kiinnittimet voivat olla vaihdettu tai muutettu, mutta niiden tulee olla yleisten muutos töiden sääntöjen mukaiset. Seisontatuen, matkustajan jalkatuet ja kahvoja voidaan irroittaa etuhaarukka ja-jousitus (etu iskunvaimentimet) Etuhaarukka on valmistajan alkuperäinen tai toisen sarjatuotanssa oleva malli kohtanen tuotanto. Iskunvaimentimien vaihdetta (työalueen pituuta) ei saa rajoittaa millään lisävarusteella. Sallittu on iskunvaimentimen asennon muuttaminen triplee tree jousitukseen nähden : - Upside down-tyypin iskunvaimennin enintään 20mm - Rightside-down tyyppisiä iskunvaimentimia enintään 10mm mutta on huolehdittava, että sallittu pienin maavara pysyy sallitun rajoissa (100mm, paitsi jos valmistaja määrää pienemmän maavaran). Etuhaarukan ylempi ja alempi triple tree voidaan korvata toisella sarjatuotannossa olevalla Takahaarukka ja jousitus (taka keinu ja iskunvaimennin / t) ja katteet Takahaarukan tulee olla moottoripyörä valmistajan alkuperäinen ja geometrian muuttaminen ei ole sallittua (mm. esim. jatkaminen). Ketjunkiristys säätö pultin (pulttien) suurin ULKONEVIEN OSIEN pituus on pysyttävä tuottajan antamissa rajoissa. Takahaarukan siirtoa (linkkit, kytkimet jne.) jousitukseen / vaimentimille voidaan vaihtaa toiseen sarjatuotannossa olevaan tai omavalmisteiseen, mutta materiaalin ja jäännöslujuustason (mm. pienin poikkileikkauksen ala) säilyy ennallaan. Taka iskunvaimennusta (iskunvaimennin ja jousi ) saa vaihtaa, mutta iskunvaimentimen /iskunvainmentimien vaihdetta (työalueen pituus) eivät saa mitkään lisävarusteet rajoittaa Jarrut Valmistajan alkuperäisiä etu-ja taka jarrulevyjä/rumpuja ja jarrujen työ-ja pääsylintereitä saa muuttaa ja vaihtaa, mutta niiden määrä ja työ periaate pitää jäädä samaksi. Jarruletkuja / putkia voi vaihtaa.

8 3.2.7 Jalkatuet ja siihen kiinnittyvät kytkimet (jalkaraudat ja jarru / kytkin polkimet) Jalkatukia yhdessä alustojen kanssa säätä ja vaihtaa, mutta kiinityspisteiden sijainti tulee jäädä samaksi. Alustat voivat olla säädettävät (ns. Road racing jalkatuki sarjat). Jalkatukien on sijaittava takapyörän akselin etupuolella. Jalkatuet voivat olla kiinteät tai kääntyvät. Kääntyvillä jalkatuille tulee olla alkuasennon palautus järjestelmä. Jos jalkatuki ei ole valmistajan alkuperäinen on jalkatuen pää oltava pallomainen ja säteeltään vähintään 8 mm. Teräksestä, jäykästi asennettuihin jalkatukien pääissä on oltava lujasti kiinnitetty muovinen, hiikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista valmistettu pää (pienin säde 8 mm) ohjaustanko (tangot) ja siihen kiinnittyvät kytkimet (kaasukahva, kytkin-ja Jarrukahva) Valmistajan alkuperäisiä moottoripyörän ohjaustankoja, kahvoja ja johdoja saa vaihtaa tai muuttaa. Moottorin pysäytyskytkin on asennettu oikealle tai ohjaustangon oikealle puolelle. Kaasuläpän ohjaus (kaasukahva, kaasuvaijeri ) on automaattisesti sulkeutuva / palautuva Katteet, tuulisuojat ja tuulilasi a) tuulisuojia ja roiskeläppiä saa vaihtaa tai muuttaa, mutta tuulisuojan etäisyys edestä taakse ja sivuilta ja muodoltaan on oltava alkuperäisen näköinen. Vain aerodynaamisesti merkityksettömiä kosmeettisiä katteita saa lisätä tai purkaa. Ns. Road racing tuulensuojia (Mallikohtaisia) voidaan käyttää korvaamaan valmistajan alkuperäisiä tuulensuojia. b) Tuulilasin saa vaihtaa. c) Valmistajan alkuperäisiä moottoripyörän tuulisuojan ja air boxin välisiä alkuperäisä ilmaputkia voi muutta, poistaa tai vaihtaa toisen tuottajan valmisteisiin. d) Taka roiskeläpän voi poistaa tai lisätä. g) Kaikki ulkonevat reunat on pyöristettävä. Pienin sallittu säde on 8mm. h) Valaisimet (valot, suuntavilkut) voi purkaa Polttoainetankki Polttoainesäiliö (sekä katteet) on ulkonäöltään samanlainen kun alkuperäinen ja sen voi vaihtaa saman suuruiseen ja ulkonäöltään samalaiseen. Materiaali ei ole sääntelyä, mutta ei metallisella polttoainesäiliö (vaaditaan metallista maadoituselementtiä säiliössä) on maadoitettu runkoon. Polttoainesäiliön paikkaa ei saa muuttaa, kuten ei myöskään kiinnitys periaatetta (esim. 3 piste kiinnitys). Tankin korkkia saa muuttaa tai vaihtaa. Suljettu tankin korkki ei saa vuotaa.

9 Istuimet Istuinta, istuimen runkoa ja integroitu tuulensuojaa saa vaihtaa noudattamalla yleisiä muutos töiden periaateita.tuulensuojan etäisyys edestä taakse ja sivuilta ja muodoltaan on periaatteessa täytettävä alkuperäisen tuotteen mitat ja muodot Voimansiirto / vaihteisto Voimansiirron korvaaminen ja muuttaminen, nopeiden yhteyksien käyttö sallittu vain jos noudatetaan ylesiä muutos töiden periaatteita. Vaihteiston tai kytkinmekanismien, esim.. nopeakytkin järjestelmät ovat sallittuja, mutta niiden jokainen kytkemine on aloitettu kuljettajan omasta aloiteesta. Valmistaja alkuperäistä Launch control ja / tai luistonestojärjestelmä voi käyttää. Täysin automaattisia vaihteiden vaihtamista kuin myös kauko-ohjausta ei saa käyttää poislukien jos valmistaja ei ole asentanut alkuperäisesti automattista vaihtamista mahdollistavaa vaihteistoa Laturi ja startti Startin voi korvata toisen valmistajan tuotteen, mutta sen sijainti ja toiminta on säilyttävä ennallaan. Laturin voi poistaa tai korvata toisen valmistajan tuotteella Jäähdytysjärjestelmä, jäähdytysneste Moottorin jäähdytysnesteen kiertojärjestelmän syylärin voi vaihtaa, mutta sen periaate (edessä, takana, sivussa) on oltava kuten alkuperäisessä mallissa. Valmistajan alkuperäistä moottoripyörän öljysyyläriä ei saa muuttaa. Täydentäviä öljyjäähdyttäjiä ei voi lisätä. Kaikkia jäähdytysjärjestelmän letkuja saa vaihtaa vain samoihin tai teknisesti kestävimpiin. Jäähdytysnesteeksi suositellaan tislattua vettä tai veden ja alkoholin seosta ethyliä. Vain edellä mainittujen jäähdytysnesteitä käytämäällä voi tuulettimen, anturin ja johdotuksineen poistaa Air box (ilma kammio) ja ilmansuodatin Valmistajan alkuperäisen air boxin voi vaihtaa toisen valmistajan tuotteella, mutta moottorin tuuletusjärjestelmän tulee jäädää toimimaan. Öljyksen ilmastointiputkien tulee olla yhteydessä ja avautumaan air boxi:in kuten mallin alkuperäisessä versiossa. Jos alkuperäisessä versiossa moottorin tuuletus avautuu vapaseen ympärisöön on se varustettava öljynkestävällä letkulla joka menee vähintään 250ml kokoiseen keräysastiaan. Muiden nesteiden ylivirta sinne suuntaaminen on ehdottomasti kielletty!. Ilmansuodattimen elementin voi poistaa Sytytys- ja syöttöjärjestelmä, polttoaineen jakelu ja moottorin elektroninen ohjausjärjestelmä

10 Ohjausjärjestelmä (CDI / ECU jne..) Saa vaihtaa. Kaukomittaus sallittu. Paikallinen johtoajatus sallittu. Kaikenlainen ohjaus ja virittäminen etäisyydeltä on kieletty. Polttoaineputkia ja letkuja saa vaihtaa vain samoihin tai teknisesti kestävimpiin. Saa lisätä polttoainen suodatimia. Polttoainepumpun ja paineläpän muuttamiset ja korvaamiset sallittua, paitsi elektroninen syöttöjärjestelmän katkaisu jonka tulee toimia kuten mallin alkuperäinen. Jos järjestelmä ei toimi tai puuttuu, on moottoripyörä varustettavaa vastaavanlaisella automaatisella hätäpysäytys järjestelmällä (ns. kill-swich) Moottori Kaikki muutokset sallittuja sääntöjen (3.1) mukaan. Kaikki moottorin lohkoon tai kansiin lisäksi tehdyt aukot katetaan kierre-tai hitsaus liitennäisillä. Kaikki virityksen jälkeen lisätyt kierre liitennäiset, jonka takana on positiivinen öljynpaine on estettävä mahdolliselta auki kiertyämiselta Pakoputkisto Pakoputkistoa ja äänenvaimentimia voidaan muuttaa, vaihtaa tai poistaa. Samalla on taattava pakokaasupäästöjen pois suuntaamien ainakin siinä määrin, että ne eivät kohtaisi (eikä lämmittä merkittävästi) moottoripyörää tai sen kuljettajaa Vanteet ja renkaat Vanteet, niihin kiinnittyvät alkuperäiset sovittimet ja laakerit on sallittu ja ne voidaan vaihtaa muihin sarjatuotannossa oleviin. Kiellettyä käyttää erityisesti drag racing käyttöön tuotettuja renkaita (use for dragrace only) ja kaikkia renkaita jonka kulumisraja * ylittyy kilpailun aikana. Ilman kulumisraja merkintää olevien renkaiden käyttö ei ole sallittuja. Sallitut muut rengastyypit joiden nopeusluokka on V, W, Y, ZR tai varustettu merkinnöillä "racing use only" tai "not for highway use" (ns. Road racing renkaat). Renkaiden koko ei ole säännelty. Rengas lämmitimien käyttö on sallittu. * Kulumisraja ylittyy jos valmistajan merkintä on tasapinnassa renkaan kontaktipinnan kanssa.kulumisraja merkintää ei saa muuttaa Pakolliset muutokset (voimassa vain jos pisteiden , osalta esintyy eroja valmistajatehtaan alkuperäisestä tuotannosta, muissa tapauksissa - ohjeellisia): Kaikki tyhjennys-ja täyttö korkit ja öljynsuodatin, joka ei ole valmistajan puolesta estetty auki kiertymiselta, tulee pysäyttä tms. korkin auki kiertymis pysäyttäjällä. (esim. rautalanka) Jos puuttuu suljettu moottorin tuuletus järjestelmä tulee tuuletus ohjata läpinäkyvään öljynkeräjänn / keräys säiliöön, joka sijaitsee helposti käsiteltävässa paikassa ja jota voi ennen lähtöä tarkistaa ja tarvittaessa tyhjentää. öljynkeräjän / keräys säiliöön pienin tilavuus on 250 cm ³ Jos jäähdytysnesteenä käytetään vettä tai ethyl-alkoholin ja veden seosta voi paisuntasäiliön

11 ylivuoto johtaa alta suljettujen katteiden sisälle, siinä tapauksessä sinne pitää mahtua vähintään 5 litraa nestettä. Edellä mainitun puuttuessa tai myös muiden jäähdytysnesteitä käytettäessä, on paisuntasäiliön ylivuoto johdettava vähintään 500 cm ³ läpinäkyvään astiaan jota tulee ennen lähtöä tarkistaa ja tarvittaessa tyhjentää.

Road Racing, Fin Moriwaki cup säännöt 2015, 1.0 FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT 2016 1.0

Road Racing, Fin Moriwaki cup säännöt 2015, 1.0 FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT 2016 1.0 FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT 2016 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1.0 Soveltamisala... 3 1.1 Kilpailut... 3 1.2 Numerolaatat... 3 2.0 Ajajat... 3 2.1 Ajajatutkinto... 3 2.2 Ajajan ikä... 3 2.3 Kilpailulisenssi... 4 2.4

Lisätiedot

FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ , FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ

FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ , FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ 021.11.14 FIN MORIWAKI LUOKKASÄÄNTÖ 2018 1.0 SISÄLLYSLUETTELO 1.0 Soveltamisala... 3 1.1 Kilpailut... 3 1.2 Numerolaatat... 3 2.0 Ajajat... 3 2.1 Ajajatutkinto... 3 2.2 Kuljettajan ikä... 3 2.3 Kilpailulisenssi...

Lisätiedot

Moriwaki Cup säännöt , FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT

Moriwaki Cup säännöt , FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT 2017 1.1 SISÄLLYSLUETTELO 1.0 Soveltamisala... 3 1.1 Kilpailut... 3 1.2 Numerolaatat... 3 2.0 Ajajat... 3 2.1 Ajajatutkinto... 3 2.2 Kuljettajan ikä... 3 2.3 Kilpailulisenssi...

Lisätiedot

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006

Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Vuokatti Off Road 20 21.5.2006 Seurojenvälinen kilpailu Moottoriurheilukeskus Rommakko Vuokatti klo. 13.00 Kilpailun järjestää Suomen off road yhdistys ry. Katsastuksessa tarkastetaan erityisesti ettei

Lisätiedot

MOOTTORIPYÖRÄT. www.aprilia.com. www.aprilia.fi

MOOTTORIPYÖRÄT. www.aprilia.com. www.aprilia.fi 2010 MOOTTORIPYÖRÄT www.aprilia.com www.aprilia.fi RSV4 FACTORY >> VÄRIT Moottori Iskutilavuus Vaihteisto Jarrut, etu Jarrut, taka Renkaat, etu Renkaat, taka Lisävarusteet Aprilia 4-sylinterinen 4-tahti

Lisätiedot

Harjoitukset - Ennen kilpailua on järjestettävä vähintään 40 minuuttia kestävä vapaa harjoitus.

Harjoitukset - Ennen kilpailua on järjestettävä vähintään 40 minuuttia kestävä vapaa harjoitus. Mopoendurance säännöt Näiden sääntöjen lisäksi sovelletaan mitä SML:n, UEM:n ja FIM:n säännöissä on säädetty soveltuvilta osin. SML:n lajisääntöinä sovelletaan mitä Road Racing lajisäännöissä (myöhempänä

Lisätiedot

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011

AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7. Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 AUTOURHEILUN KANSALLINEN KESKUSLIITTO AKK ry LÄNSI-SUOMEN ALUE 7 Kilpailukutsu ALUE KUPPI 2011 Kilpailukutsu Alastaron Moottoriradalla ajettavassa Länsi-Suomen Alueen 7 Alue-Kupin osakilpailuissa noudatetaan

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Uusi Triumph Tiger 1200

Uusi Triumph Tiger 1200 Uusi Triumph Tiger 1200 Merkki: Triumph Tyyppi: Katupyörä Kunto: Uusi Kuutiotilavuus: 1215 ccm 21200 Kaikki Mallit: -Tiger 1200 XR 21 200 -Tiger 1200 XRX 23 150 -Tiger 1200 XCX 24 150 -Tiger 1200 XRT 25

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle Moottorin jäähdytysnesteellä voidaan lämmittää ulkoisia elementtejä. Tällaisia ovat mm. umpikorit, nosturiohjaamot ja säilytyslaatikot. Lämpö otetaan sylinteriryhmän virtauksesta ja se palautetaan jäähdyttimen

Lisätiedot

4.8.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 201/3

4.8.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 201/3 4.8.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 201/3 Metallista ja muovista valmistettu tavara, jolla lasten turvaistuin kiinnitetään moottoriajoneuvoon (ns. lasten turvaistuimen alusta). Siinä on pituudeltaan

Lisätiedot

Lisäturva Extra (Autoille)

Lisäturva Extra (Autoille) Finntakuu Oy Lisäturvat Lisäturva Extra (Autoille) Hinta 549 e Saatavilla max 7 vuotta vanhoihin ja alle 150 tkm ajettuihin autoihin Takuuaika 12 kk / 20 000 km Moottoritilavuus max 3.0 l Ei omavastuuta

Lisätiedot

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS 3/XON/12/15.3.2012 Xon Sport Club ry RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS Tekniset tiedot Raket 120 Moottorin tyyppi: Yksisylinterinen, mäntäohjattu kaksitahtimoottori Iskutilauus: 118,5 cc Iskunpituus:

Lisätiedot

BT50QT-11. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi

BT50QT-11. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi BT50QT-11 VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi Peltokaari 1, FIN-0580 Siuntio Tel: 0600 0077 (0,8 /min) Web: www.jm-racing.fi VARAOSALUETTELO BT50QT-11 MOOTTORIN MUOVIKOTELOT SYLINTERIN KANSI JA KAASUTTIMEN KURKKU

Lisätiedot

VA K 0 LA. 1969 Koetusselostus 741 Test report

VA K 0 LA. 1969 Koetusselostus 741 Test report VA K 0 LA Rukkila ACV Helsinki 10 12;Z Helsinki 43 41 61 Pitäjizinmäki VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS Finnish Research Institute of Engineering in Agriculture and Forestry 1969 Koetusselostus

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli matkalle, liikkeelle, keskelle elämää KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE XRover REHA -maastopyörätuoli XRover REHA -maastopyörätuolilla liikkuminen onnistuu monenlaisissa olosuhteissa. Työntämisen lisäksi maastopyörätuolia

Lisätiedot

Perävaunun käyttöohje

Perävaunun käyttöohje Perävaunun käyttöohje Ennen ajoa tarkistakaa: vetolaitteen ja sen kiinnitysosien kunto perävaunun ja auton kiinnityksen varmuus, perävaunun turvavaijerin tulee olla kiinnitetty autoon valojen kunto pyörien

Lisätiedot

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet KUNERT Professional KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet Suojakaari Istuin on varustettu suojakaarella. Kiinnitä kaari liittämällä se käsinojen kummaltakin puolelta löytyviin kiinnikkeisiin (kuva 21.) Poistaaksesi

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

Vahvistus. Takaylitys. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki.

Vahvistus. Takaylitys. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki. Kuorma-auto, joka on varustettu puolittain tai täysin alle asennetulla vetopalkilla tai jossa ei

Lisätiedot

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI)

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) KOLMIPYÖRÄT Trident SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) 5 7-vaihteinen (kts. lisävarusteet) perusmalli moottoriton vasemmalla istuva kuljettaja huolehtii jarruttamisesta ja ohjaamisesta molemmat voivat

Lisätiedot

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Kiitos, että olet valinnut tuotteemme! Olemme varmoja, että tulet olemaan tyytyväinen lastenvaunuihimme. Ennen kuin käytät lastenrattaita, on erittäin suositeltavaa

Lisätiedot

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista

Vaihtolava-ajoneuvot. Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Yleistä tietoa vaihtolava-ajoneuvoista Vaihtolava-ajoneuvoja pidetään vääntöherkkinä. Vaihtolava-ajoneuvojen kanssa voidaan käyttää erilaisia kuormalavoja erilaisiin

Lisätiedot

Cruise MAX kokoonpano-ohje

Cruise MAX kokoonpano-ohje Cruise MAX kokoonpano-ohje Sisällys 1. Toimitus 2. Ohjaimen asennus ja ohjaustangon säätö 3. Etupyörän asennus 4. Astinlaudan korkeuden säätö 5. Jarrujen säätäminen 6. Kädensijojen kiristäminen 7. Renkaiden

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

BT49QT-9O3. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi

BT49QT-9O3. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi BTQT-O VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi Peltokaari 1, FIN-00 Siuntio Tel: 000 0077 (0, /min) Web: www.jm-racing.fi VARAOSALUETTELO BTQT-O MOOTTORIN MUOVIKOTELOT SYLINTERIN KANSI JA KAASUTTIMEN KURKKU NOKKA-AKSELI

Lisätiedot

Enemmän dynaamista suorituskykyä. Parempaa hallintaa.

Enemmän dynaamista suorituskykyä. Parempaa hallintaa. BMW R 1200 RT Merkki: BMW Tyyppi: Katupyörä Kunto: Uusi Kuutiotilavuus: 1170 ccm 24800 Kokonaishinta sisältää moottoripyörän + alv:n 24 % ja autoveron. Kokonaishintaan lisätään toimituskulut 490. Pidätämme

Lisätiedot

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon!

Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tervetuloa iloiseen Kickbike potkulautailijoiden joukkoon! Tämä on kokoonpano ja säätöohje, jota noudattamalla saat potkulaudastasi parhaan käyttönautinnon turvallisesti. Ohjeessa neuvotaan havainnollisesti

Lisätiedot

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Vaihtolava-autoja käytetään, jotta kuormalava olisi nopea vaihtaa, mikä lisää ajoneuvon monipuolisuutta ja lyhentää seisokkeja. Esivalmiudet

Lisätiedot

LUETTELO K. RAUTANEN WANDERER TEHTAAN EDUSTAJA JA STANDARD POLKUPYÖRISTÄ MOOTTORI- JA POLKUPYÖRILLE WÄNDERER MOOTTOREISTA, WANDERER

LUETTELO K. RAUTANEN WANDERER TEHTAAN EDUSTAJA JA STANDARD POLKUPYÖRISTÄ MOOTTORI- JA POLKUPYÖRILLE WÄNDERER MOOTTOREISTA, WANDERER LUETTELO WÄNDERER MOOTTOREISTA, WANDERER JA STANDARD POLKUPYÖRISTÄ K. RAUTANEN WANDERER TEHTAAN EDUSTAJA MOOTTORI- JA POLKUPYÖRILLE 1.-HEIKINK. 98. HELSINKI PUHELIN 68-91. lulkaistessani luettelon Wanderer

Lisätiedot

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS 2/XON/10 29.07.2010 Xon Sport Club ry RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS Tekniset tiedot Raket 120 Moottorin tyyppi: Yksisylinterinen, mäntäohjattu kaksitahtimoottori Iskutilauus: 118,5 cc Iskunpituus:

Lisätiedot

VOLVO B7RLE-68 Huolto-ohjelma Liite 2 AUTO NRO. HUOLTO TEHTÄVÄ

VOLVO B7RLE-68 Huolto-ohjelma Liite 2 AUTO NRO. HUOLTO TEHTÄVÄ VOLVO B7RLE-68 Huolto-ohjelma Liite 2 AUTO NRO. HUOLTO TEHTÄVÄ 2 A - huolto Akselit ja pyörien tuenta Öljytason tarkastus pyörien etunavoista 2 A - huolto Moottori yleistä Moottorin vikamuistin lukeminen

Lisätiedot

CLASSIC ROAD RACING YLEISET SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET KOSKIEN MOOTTORIPYÖRÄÄ JA VARUSTEITA SUOMESSA AJETTAVISSA CLASSIC-KILPAILUISSA

CLASSIC ROAD RACING YLEISET SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET KOSKIEN MOOTTORIPYÖRÄÄ JA VARUSTEITA SUOMESSA AJETTAVISSA CLASSIC-KILPAILUISSA 23.12.2013 CLASSIC ROAD RACING YLEISET SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET KOSKIEN MOOTTORIPYÖRÄÄ JA VARUSTEITA SUOMESSA AJETTAVISSA CLASSIC-KILPAILUISSA NIISSÄ KOHDISSA, JOIHIN SÄÄNNÖT EIVÄT OTA KANTAA ON NOUDATETTAVA

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem

KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem KÄYTTÖ- JA TURVALLISUUSOHJE Van Raam Kivo Plus -tandem Kivo Plus on sähköavusteinen kolmipyöräinen tandem, kolmipyöräisyys helpottaa pyörän selkään nousemista ja tuo vakautta ajoon. Pyörässä on 8 vaihdetta.

Lisätiedot

AUTOVARMA TULOTARKASTUS

AUTOVARMA TULOTARKASTUS AUTOVARMA TULOTARKASTUS Tarkastusaika: 03.11.2014 klo 1300 Sivu 1/4 Paikka: Autovarma, Vuokkoharjuntie 18, Kärkölä Ajoneuvon tiedot Rekisteritunnus LXA 949 (Ruotsi) Ajoneuvolaji Henkilöauto Merkki ja tyyppi

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER

Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Koukku-kontti-vaihtolavasovitteinen AMPHITEC FLEX LOADER Kuivien ja nestemäisten aineiden puhallukseen ja imuun 14 m3 kippaavaan säiliöön, materiaalitilavuus 12 m3 Catepillar -moottori joka tuottaa max.

Lisätiedot

Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot

Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot Ajoneuvon OTM-493 kaikki tiedot Huom. Liikenteestä poisto (alkaen 06.08.2015) Tietoja ajoneuvosta Ajoneuvo: Audi A4 LIMOUSINE Sedan (AA) 4ov 1968cm3 Ajoneuvolaji: Henkilöauto Väri: Harmaa Istumapaikkojen

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Radne Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Radne Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD LUOKITUSTODISTUS Luokitus N Luokitukseen voidaan tehdä muutoksia Karting lajiryhmän toimesta ja luokitusmuutokset tulevat voimaan joko välittömästi tai lajiryhmän ilmoituksen mukaan. AKK-Motorsport Ry

Lisätiedot

DIREKTIIVIEN JA E-SÄÄNTÖJEN MUKAISET VAATIMUKSET L-LUOKAN AJONEUVOILLE SEKÄ JÄRJESTELMILLE, OSILLE JA ERILLISILLE TEKNI- SILLE YKSIKÖILLE

DIREKTIIVIEN JA E-SÄÄNTÖJEN MUKAISET VAATIMUKSET L-LUOKAN AJONEUVOILLE SEKÄ JÄRJESTELMILLE, OSILLE JA ERILLISILLE TEKNI- SILLE YKSIKÖILLE 5158 Liite 1 DIREKTIIVIEN J SÄÄNTÖJEN MUKISET VTIMUKSET L-LUOKN JONEUVOILLE SEKÄ JÄRJESTELMILLE, OSILLE J ERILLISILLE TEKNI- SILLE YKSIKÖILLE 1. Tätä taulukkoa sovelletaan vuonna tai sen jälkeen otettuun

Lisätiedot

BT49QT-9N1. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi

BT49QT-9N1. VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi. Peltokaari 1, FIN-02580 Siuntio. Tel: 0600 90077 (0,98 /min) Web: www.jm-racing.fi BTQT-N1 VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi Peltokaari 1, FIN-00 Siuntio Tel: 000 0077 (0, /min) Web: www.jm-racing.fi VARAOSALUETTELO BTQT-N1 MOOTTORIN MUOVIKOTELOT SYLINTERIN KANSI JA KAASUTTIMEN KURKKU NOKKA-AKSELI

Lisätiedot

1/XON/09 22.3.2009. Rake t 1 2 0 kilpamoot torin luokitustodistus

1/XON/09 22.3.2009. Rake t 1 2 0 kilpamoot torin luokitustodistus Rake t 1 2 0 kilpamoot torin luokitustodistus Pääperiaate on se, että kaikenlainen työstäminen, aineen lisää minen, poista minen, muutt a minen tai virittäminen on kielletty, ellei näissä säännöissä toisin

Lisätiedot

LMM KARTING TEAM. Rungon perussäädöt

LMM KARTING TEAM. Rungon perussäädöt Rungon perussäädöt 1. Aurauskulma 1. Auraus 2. Haritus Auraus ja haritus on kulma jolla etupyörien kulmat poikkeavat ajosuunnassa toisistaan. Auraus = pyörät on kääntynyt sisäänpäin. Haritus = pyörät sojottavat

Lisätiedot

Tuotetieto Mover -siirtolaitteen yleiset asennusohjeet 06.2012

Tuotetieto Mover -siirtolaitteen yleiset asennusohjeet 06.2012 Tuotetieto Mover -siirtolaitteen yleiset asennusohjeet 06.01 Yleisiä ohjeita ja vihjeitä seuraavien siirtolaitteiden asennukseen eri valmistajien alustoihin: Truma Mover, SE (R), H SE (R), TE (R)(4) ja

Lisätiedot

LAPPEENRANTA GP 27.4.2013. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt

LAPPEENRANTA GP 27.4.2013. Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt LAPPEENRANTA GP 27.4.2013 Joulella pisimmälle Kilpailukutsu ja säännöt KILPAILUKUTSU: Joulella pisimmälle Lappeenranta GP on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteistyönä

Lisätiedot

Liite: RC 390 CUP FINLAND. Tekniset vaatimukset

Liite: RC 390 CUP FINLAND. Tekniset vaatimukset RC 390 CUP FINLAND Säännöt ja määräykset 2015 Liitteet Liite: RC 390 CUP FINLAND Tekniset vaatimukset 2016 (31.10.2015) RC 390 CUP FINLAND Säännöt ja määräykset 2014 Liite 1/5 Tekniset vaatimukset 1. Moottoripyöriä

Lisätiedot

BMW R ninet. Merkki: BMW. Tyyppi: Katupyörä. Kunto: Uusi. Kuutiotilavuus: 1170 ccm. Aitoa ajamista. Aitoa alkuperäisyyttä. Aitoa kustomointia

BMW R ninet. Merkki: BMW. Tyyppi: Katupyörä. Kunto: Uusi. Kuutiotilavuus: 1170 ccm. Aitoa ajamista. Aitoa alkuperäisyyttä. Aitoa kustomointia BMW R ninet Merkki: BMW Tyyppi: Katupyörä Kunto: Uusi Kuutiotilavuus: 1170 ccm 20800 Kokonaishinta sisältää moottoripyörän + alv:n 24 % ja autoveron. Kokonaishintaan lisätään toimituskulut 490. R ninet

Lisätiedot

XIII Erityismääräykset Special Saloon autoille

XIII Erityismääräykset Special Saloon autoille kulkevasta pystytasosta.. Alkujperäistä lokasuojaa levikkeen alta saadaan poistaa enintään 12 cm alkuperäisen pyöränaukon reunasta, mutta kuitenkin enintään sisälokasuojaan asti. 3.4.6 Puskurit saa poistaa,

Lisätiedot

Auton korkeus/maavara

Auton korkeus/maavara Auton korkeus/maavara Hyvät lukijat, Jotkin saamamme kysymykset ovat viitanneet siihen, että Ferrari F2007 -pienoismallissa ei olisi riittävästi maavaraa. Tästä syystä olemme selvittäneet ohjeita ja tarkistaneet

Lisätiedot

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R

B C I Y C C Y L C E T A R I A L I E L R BICYCLE TRAILER VAROITUS KÄYTT YTTÖOHJEET Älä jätä eläintä peräkärryyn ilman valvontaa. Aja aina varovasti. Peräkärryn maksimaalinen kantokyky on 40 kg. Älä aja nopeammin kuin 16 km/h. Varmista peräkärryn

Lisätiedot

Runko: Vahvarakenteinen runko; etuhaarukka varustettu säädettävällä

Runko: Vahvarakenteinen runko; etuhaarukka varustettu säädettävällä B.S.A. M tt --- 1939 B.S.A. 250 cm 3 Malli C 10 de Luxe S.V. Moottori: 63 80 mm.; sivuventtiilit; täysin suojattu venttiilijärjestelmä; irroitettava sylinterikansi; Lucas 6-v. luotettava patterisytytys.

Lisätiedot

Asennusohjeet POLKIMET

Asennusohjeet POLKIMET Asennusohjeet Nämä ylimääräiset ohjeet täydentävät toimitukseen sisältyvää käyttöopasta. Lue nämä ohjeet huolellisesti, jotta polkupyöräsi asentaminen sujuu ongelmitta. POLKIMET Poljinten asentaminen Jokaisessa

Lisätiedot

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeen yhteydessä! Tämä pikaopas EI korvaa käyttöohjetta! Pikaopas on tarkoitettu ainoastaan henkilöille,

Lisätiedot

024 ROAD RACING MINIMOTO

024 ROAD RACING MINIMOTO 024 ROAD RACING MINIMOTO (Säännöt pohjautuvat UEM 2008 sääntöihin) 024.1 MINIMOTO URHEILUSÄÄNNÖT 2008 024.1.1 Määritelmä 024.1.2 Kilpailut 024.1.3 Kilpailuluokat ja ajajien ikä 024.1.4 Ajajalisenssit 024.1.5

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Vetoaisa ZEA 0,75-1

Asennus- ja käyttöohje. Vetoaisa ZEA 0,75-1 Asennus- ja käyttöohje Vetoaisa ZEA 0,75-1 Asennus- ja käyttöohje Vetoaisa ZEA 0,75-1 TK 5014 1. Tekniset tiedot Max. Dc-arvo: 7,19 kn Aisapaino S (max.): 75 kg Akselipaino C (max.): 750 kg Aisan pituus

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

AFS LOHIKÄÄRMERATA. OUREX OY Mäkirinteentie 3 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 Faksi (03) 212 8158

AFS LOHIKÄÄRMERATA. OUREX OY Mäkirinteentie 3 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 Faksi (03) 212 8158 AFS-lohikäärmerata on hyvä ratkaisu pakokaasunpoistoon esimerkiksi autokorjaamoille ja katsastusasemille. Radan itsekantavassa alumiiniprofiilissa on kiinni alapuolinen liukuprofiili. Imuvaunu kulkee liukuprofiilia

Lisätiedot

dametric AGS-anturi HUOLTOKÄSIKIRJA AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8)

dametric AGS-anturi HUOLTOKÄSIKIRJA AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8) dametric AGS-anturi AGS-XXX Service Manual FI.docx Lokakuu 12, 2010 / BL Sivu 1 (8) Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Anturin asennus ja poisto... 3 3 Kotelon ja putken välinen liitos... 4 4 Kärjen ja kotelon välinen

Lisätiedot

Manuaalivaihteisto. With start stop Iskutilavuus (cm3) 2298 2298 2298 2298 2298 2298 2298 Ruiskutustapa. Direct Common Rail

Manuaalivaihteisto. With start stop Iskutilavuus (cm3) 2298 2298 2298 2298 2298 2298 2298 Ruiskutustapa. Direct Common Rail MOOTTORIT MOOTTORI Manuaalivaihteisto Manuaalivaihteisto Robottivaihteisto Moottorin mallimerkintä 110dCi 125dCi 150dCi 110dCi 135dCi 165dCi 150dCi Päästönormi Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5

Lisätiedot

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212 Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon 1.1.2008 Yleistä Auto on rekisteröity 4 hengelle. Kuljettajalle ja jokaiselle matkustajalle on kolmipisteturvavyöt.

Lisätiedot

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta // VARUSTEET MITTARISTO TURVALLISUUS Digitaalinen kello ABS jarrut Nopeusmittari välimatkamittarilla ESP (ei saatavana Robottivaihteiston kanssa) - - Jäähdytysnesteen lämpötila Kuljettajan turvatyyny Kierrosluku

Lisätiedot

DEUTZ-FAHR MALLIT 2-SYLINTERISET 3-SYLINTERISET 4-SYLINTERISET 5-SYLINTERISET 6-SYLINTERISET

DEUTZ-FAHR MALLIT 2-SYLINTERISET 3-SYLINTERISET 4-SYLINTERISET 5-SYLINTERISET 6-SYLINTERISET DEUTZ-FAHR MALLIT TRAKTORIMALLISTA MOOTTORITYYPPIIN MOOTTORITYYPISTÄ TRAKTORIMALLIIN MOOTTORI- TYYPPI TRAKTORI- SYLINTERI- SYLINTERI- MOOTTORI- MALLI LUKU HALKAISIJA TYYPPI TRAKTORI- MALLI D2506, D2807,

Lisätiedot

Työsylinteri. 41 2-6 Kytkimen käyttölaitteet. Työsylinteri, muutettu malli. Yleistä

Työsylinteri. 41 2-6 Kytkimen käyttölaitteet. Työsylinteri, muutettu malli. Yleistä 41 2-6 Kytkimen käyttölaitteet Työsylinteri Yleistä Työsylinteri on rengasmainen hydraulisylinteri, joka on sijoitettu kytkimen koteloon kytkinakselin ympärille. Työsylinteri muodostuu ulkopuolella olevasta

Lisätiedot

X4 RALLY CUP

X4 RALLY CUP X4 RALLY CUP 2012-2013 Kilpailut Kilpailuja kaudelle 2012-13 järjestetään 8 kpl:ttä. 4 kesällä asfaltilla ja 4 talvella jääspeedwaynä. Osakilpailu no.1 ja 2 Osakilpailu no.3 Osakilpailu no.4 5.5-6.5.2012

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

(6)ajoneuvon suurin rakenteellinen nopeus 45 km/h. (7)suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho(1) 4 000 W

(6)ajoneuvon suurin rakenteellinen nopeus 45 km/h. (7)suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho(1) 4 000 W LIITE I Ajoneuvoluokitus L1e L7e Kaikki L-luokan ajoneuvot (1) pituus 4 000 mm tai 3 000 mm alaluokan L6e-B ajoneuvojen tai 3 700 mm alaluokan L7e-C ajoneuvojen osalta (2) leveys 2 000 mm tai 1 000 mm

Lisätiedot

Kansainvälisen MICRO MAGICin luokkasäännöt

Kansainvälisen MICRO MAGICin luokkasäännöt Kansainvälisen MICRO MAGICin luokkasäännöt Versio 4 1.1. 2009 Yleistä Nämä luokkasäännöt on laadittu varmistamaan että kaikki maat voivat kilpailla oikeudenmukaisissa ja tasavertaisissa olosuhteissa. Nämä

Lisätiedot

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina Käyttöohjeet Tiedot & Asennus Tekniset tiedot: Uppokamiina 3mm merialumiinia (AlMg3) Kolme kiinnityskorvaa Ilmanottoa säätelevä kansi Teräksinen ilmanohjauspelti

Lisätiedot

Esimerkkihinnasto yleisimmistä huolto ja korjaustöistä 14.1.2015

Esimerkkihinnasto yleisimmistä huolto ja korjaustöistä 14.1.2015 Huollot ja rasvaukset 00 Moottori 01 Jäähdytysjärjestelmä 02 Polttoaine- ja pakokaasujärjestelmä 03 Kytkin 04 Vaihteisto 05 Nivelakseli 06 Etuakseli 07 Taka-akseli 08 Navat ja pyörät 09 Jarrut 10 Jousitus

Lisätiedot

LIITE C KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ

LIITE C KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ 300 000 LIITE C 2453 KULJETUS HENKILÖITÄ KULJETTAVASSA AJONEUVOSSA, MAASTOSSA JA MOOTTORIKELKKAILUREITILLÄ Soveltamisala 300 001 (1) Vaarallisten aineiden kuljetus henkilöitä kuljettavissa ajoneuvoissa,

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Pieni (590) 12...20 630 20 130 70 30 50 Iso (850) 20...32 825 30 210 90 45 90

Pieni (590) 12...20 630 20 130 70 30 50 Iso (850) 20...32 825 30 210 90 45 90 LENTON KIERREMUHVIJATKOSTEN JA ANKKUREIDEN ASENNUS Toimitustila Ellei toisin ole sovittu, jatkokset tai ankkurit toimitetaan liitoskappale valmiiksi asennettuna toiseen liitettävään tankoon ja muhvin vapaa

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Kone: 723 FORD TRANSIT 150L CBI-146. Sivu: 1 / 15 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 7.5.2012

HUOLTOHISTORIA. Kone: 723 FORD TRANSIT 150L CBI-146. Sivu: 1 / 15 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 7.5.2012 Sivu: 1 / 15 Kone: 723 FORD TRANSIT 150L CBI-146 L.Kohde: 230166 Laskutuslaji: HKHUOLTOT HUOLTOTYÖT 23.1.2003 73556 KM ILMANSUODATTIMEN PUHDISTUS PENKIN SELKÄNOJAN KIINNITYS ETUSUMUVALOJEN UUSIMINEN L.Kohde:

Lisätiedot

Auto: VW Golf GTI 16V typ 19 Luokitustodistuksen N 5295 mukainen Alkuperäinen VW Golf mk2 16V tyyppikoodin KR tai PL moottori.

Auto: VW Golf GTI 16V typ 19 Luokitustodistuksen N 5295 mukainen Alkuperäinen VW Golf mk2 16V tyyppikoodin KR tai PL moottori. KAIKKI NE MUUTOKSET, JOTKA EIVÄT OLE NÄISSÄ SÄÄNNÖISSÄ SALLITTU TEHTÄVÄKSI, ON NIMENOMAAN KIELLETTY. SALLITTU MUUTOS EI SAA JOHTAA MUUTOKSEEN, JOKA EI OLE ERIKSEEN SALLITTU. Ryhmän autoissa saa käyttää

Lisätiedot

Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412. Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit

Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412. Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412 Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit Sisältö Releet, releenkannat, häiriönilmaisimet, peruutussummerit Aikaviivereleet 12V, 24V...

Lisätiedot

Kverneland Taarup 9032 / 9035 / 9039

Kverneland Taarup 9032 / 9035 / 9039 Kverneland Taarup 9032 / 9035 / 9039 Yksiroottorinen karhotin Murtosokkasuojattu voimansiirto roottorille Säädettävä karhotinpressu Kokoon taitettavat turvakaiteet Korkealaatuiset Super-C piikit, 9 mm

Lisätiedot

Estemuutokset uusiin sääntöihin

Estemuutokset uusiin sääntöihin Estemuutokset uusiin sääntöihin Uusien kansallisten sääntöjen astuessa voimaan tulee voimaan myös tämän liitteen muutokset esteiden osalta. 27.11.2017 Suomen Agilityliitto Yleiset tiedustelut: saannot@agilityliitto.fi

Lisätiedot

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Rande Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Rande Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD LUOKITUSTODISTUS Luokitus N Luokitukseen voidaan tehdä muutoksia Karting lajiryhmän toimesta ja luokitusmuutokset tulevat voimaan joko välittömästi tai lajiryhmän ilmoituksen mukaan. AKK-Motorsport Ry

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

FORD ETUKEHTO, KESKITAPIT, VÄÄNTIÖT

FORD ETUKEHTO, KESKITAPIT, VÄÄNTIÖT FORD ETUKEHTO, KESKITAPIT, VÄÄNTIÖT 01.12.2009 11 12 3 1 7 2 4 6 15 8 9 16 OSA DEXTA MAJORIT 2000, 3000, 3930, 4000, 5000, 7000, SUPER DEXTA 52-64 3600, 4100, 4600, 4610, 5600, 6600, 3910, 4110 4130, 4630,

Lisätiedot

Autosuojan paloturvallisuus

Autosuojan paloturvallisuus 2013 Autosuojan paloturvallisuus Päijät-Hämeen pelastuslaitos 19.4.2013 1 Sisältö 2 Soveltamisala... 2 3 Käsitteet... 2 4 Käyttötapa... 2 4.1 Autosuojan käyttäminen... 2 5 Pienet alle 60 m2 autosuojat...

Lisätiedot

Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412. Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit

Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412. Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit Ryhmä 3-06 Tuotekoodi: 1103-3-06-360-2 Helsinki 0412 Releet Releenkannat Häiriönilmaisimet Peruutussummerit Sisältö Releet, releenkannat, häiriönilmaisimet, peruutussummerit Häiriönilmaisimet -vilkuille

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

KÄYTT YTTÖOHJEET VAROITUS

KÄYTT YTTÖOHJEET VAROITUS VAROITUS KÄYTT YTTÖOHJEET Älä jätä eläintä peräkärryyn ilman valvontaa. Aja aina varovasti. Peräkärryn maksimaalinen kantokyky on 40 kg. Älä aja nopeammin kuin 16 km/h. Varmista peräkärryn riittävä tuuletus

Lisätiedot

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja

TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja TUPLA-POTKUPYÖRÄ Omistajan Käsikirja Takuuasiat, neuvonta ja varaosat: puh. 0201 222 600 asiakaspalvelu@bikeservice.fi KÄYTTÖÖNOTTO Uuden Solifer Tupla-Potkupyörän käyttöönotto on helppoa. Nosta pyörän

Lisätiedot

Rungon säädöt. Teoriaa ja käytäntöä

Rungon säädöt. Teoriaa ja käytäntöä Rungon säädöt Teoriaa ja käytäntöä Kartin osat Kokoaminen Ei niin helppoa kuin näyttää Käytä aikaa, suunnittele Tarkista osien sopivuus Älä käytä väkivaltaa osien asennuksessa Osat eivät saa jäädä jännitykseen

Lisätiedot

Cibes PARALLEL. * 56 aloitus: 335 ** 56 aloitus: 595

Cibes PARALLEL. * 56 aloitus: 335 ** 56 aloitus: 595 Cibes PARALLEL Tämä tietolomake on tarkoitettu vain viitteeksi. Kaikkiin esitettyihin, seiniltä otettuihin mittoihin vaikuttavat kaikki mahdolliset esteet, jotka on tutkittava läpikotaisin. Mitat ovat

Lisätiedot

I OSA AUTOJA JA PERÄVAUNUJA SEKÄ JÄRJESTELMIÄ, OSIA JA ERILLISIÄ TEK- NISIÄ YKSIKÖITÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET

I OSA AUTOJA JA PERÄVAUNUJA SEKÄ JÄRJESTELMIÄ, OSIA JA ERILLISIÄ TEK- NISIÄ YKSIKÖITÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET 1030 Liite 1 I OSA AUTOJA JA PERÄVAUNUJA SEKÄ JÄRJESTELMIÄ, OSIA JA ERILLISIÄ TEK- NISIÄ YKSIKÖITÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET - 89/491/ETY 38 1.1.1997 11. Dieselmoottorin 72/306/ETY 24 M, N savutus - 97/20/EY

Lisätiedot

KUORMA-AUTOLUOKAN SÄÄNNÖT

KUORMA-AUTOLUOKAN SÄÄNNÖT KUORMA-AUTOLUOKAN SÄÄNNÖT A. Luokat 1. S-divisioonan Kuorma-autot on jaettu kolmeen luokkaan: a. Standard luokka b. Sports luokka c. Supersports luokka B. Yleiset säännöt Kuorma-autoille 2. Säännöt kaikille

Lisätiedot

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE

ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE ELKA STAGE 5 MTB ISKUNVAIMENNIN SÄÄTÖOHJE 1. PAINUMA 2. ULOSVAIMENNUS 3. HIDAS SISÄÄNVAIMENNUS 4. NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 5. MITÄ ISKUNVAIMENNIN ON 6. HIDAS vs NOPEA SISÄÄNVAIMENNUS 1. PAINUMAN ASETTAMINEN

Lisätiedot

Formula Vee 1300 1972-81

Formula Vee 1300 1972-81 Formula Vee 1300 1972-81 Teknilliset määräykset 3.2.1 ) YLEISTÄ Formulaluokka on yksipaikkaisia kilpa-autoja varten, joka perustuu alkuperäisiin VW 1:n (VW 1300) sarjatuotantorakenneosiin. Alkuperäisiksi

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Kone: 726 FORD TRANSIT FBR-711. Sivu: 1 / 13 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 18.10.2012

HUOLTOHISTORIA. Kone: 726 FORD TRANSIT FBR-711. Sivu: 1 / 13 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 18.10.2012 Sivu: 1 / 13 Kone: 726 FORD TRANSIT FBR-711 L.Kohde: 230342 Laskutuslaji: KOR KORJAAMOTYÖT 17.2.2003 232422 KM KYTKIMEN SÄÄTÖELEMENTIN VAIHTO VASEMMAN PUOLEN OVEN LUKON UUSIMINEN, OVEN STOPPARIN UUS. RADION

Lisätiedot

BLACK MOKA AP8798213 GREY LEAD AP8798211 BLACK APRILIA AP8798212 SILVER CROWD AP8798215 YELLOW SIXTIES AP8798210 SKY BLUE FIGI AP8269126

BLACK MOKA AP8798213 GREY LEAD AP8798211 BLACK APRILIA AP8798212 SILVER CROWD AP8798215 YELLOW SIXTIES AP8798210 SKY BLUE FIGI AP8269126 SCARABEO 100 4T 50 4t TAKALAUKKU 24 LITRAA AP8792369 Mattamusta Tilavuus 24 litraa Laukussa on kiinteä matkustajan selkänoja Saatavana myös alapuolella olevissa väreissä SKY BLUE JASMINE AP8798207 BLACK

Lisätiedot

045 ATV MOTOCROSSIN MÄÄRITELMÄ ATV-AJONEUVOT JA KILPAILULUOKAT...

045 ATV MOTOCROSSIN MÄÄRITELMÄ ATV-AJONEUVOT JA KILPAILULUOKAT... 045 ATV HAKEMISTO 045 ATV... 2 045.1 MOTOCROSSIN MÄÄRITELMÄ... 2 045.2 ATV-AJONEUVOT JA KILPAILULUOKAT... 2 045.2.1 ATV ajoneuvot... 2 045.2.2 Kilpailuluokat... 2 045.3 KILPAILIJAT... 3 045.3.1 Ajajien

Lisätiedot

Käyttöohje. Parade 60 Rollaattori

Käyttöohje. Parade 60 Rollaattori Parade 60 Rollaattori 1 2 Sisältö TUOTTEISTAMME...4 KÄYTTÖTARKOITUS...6 TEKNINEN ERITTELY...7 LISÄVARUSTEET...7 KÄYTTÄJÄN OPAS...8 3 Tuotteistamme Tuotetta vastaan otettaessa Tarkista seuraavat asiat ennen

Lisätiedot

Lisävarusteet vaativiin ajo-olosuhteisiin

Lisävarusteet vaativiin ajo-olosuhteisiin Lisävarusteet vaativiin ajo-olosuhteisiin -tuotepaketit Transporter Amarok Caddy Volkswagen & Seikel kun tavallinen neliveto ei riitä Kun tarvitset vankkaa kulkuneuvoa vaativiin olosuhteisiin valintasi

Lisätiedot