DRAGRACE MOOTTORIPYÖRIEN SÄÄNNÖT 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DRAGRACE MOOTTORIPYÖRIEN SÄÄNNÖT 2013"

Transkriptio

1 DRAGRACE MOOTTORIPYÖRIEN SÄÄNNÖT Luokkajako Viron kiihdytyskilapailu mestaruudessa käytössä olevat moottoripyörien kilpaluokat ovat seuraavat: 1.1 PROBIKE (EMV laskennassa PB-luokka) 1.2 STREETBIKE (EMV laskennassa SB-luokka) 2. ProBike luokan erittely 2.1 ProBike luokaan sopivien moottoripyörien yleiset ominaisuudet: - Moottorin iskutilavuus alkaen 400 cm ³ ja suurin moottorin iskutilavuus ja sylintereiden lukumäärä on vapaa. - Polttoaineille ja moottorin ahtaamiselle rajoituksia ei ole. 2.2 ProBike tekniset säännöt Seuraavat säännöt on vahvistettu, jotta välttämätön turvallisuus taattu. ProBike laskennassa voivat osallistua StreetBike luokan moottoripyörät mutta ne on saatettava täysin yhdenmukaiseksi ProBike määräysten kanssa. Teknisen tarkastuksen suoritettua katsotaan moottoripyörän kuuluvan ProBike luokaan Ajovarusteet: - Suljettu ja kaksois "D" hihnoilla varustettu moottoripyörä kypärä, - Nahkaset tai keinonahkaiset, suojilla varustetut hanskat - Suojatut ajo saapaat, joiden nilkka pituus on sama tai pidempi kuin tallanpituus - Erillinen selkäsuoja (ajovarusteisin integroitua selkäsuojaa ei lasketa) - Ajovarusteina kilpailijalla tulee olla joko yksiosainen nahkapuku tai kaksiosainen vetoketjulla yhdistettävissä oleva nahkapuku joka sisältää vähintään olkapää-, kyynärpää-ja polvisuojat. Vetoketjulla liitettävän ajopuvun vetoketjun tulee olla ajon aikana kiinni. Suojaamattomalle nahkapuvulle vaidaan lisätä tarvittavat suojat. Ajovarusteiden tulee sopia kulejettajalle (koon puolesta) Yleiset muutostöiden käsitteet Voimansiirtoa, hallittavuutta ja kantavien rakenteiden korvausten / muutosten pitää olla yksityiskohtaa myöden yhtä vahvoja tai vahvempia kuin valmistajatehtaan alkuperäinen (koskee vain jos ajoneuvo perustuu jonkun ajoneuvo valmistajan tuotanolle).

2 2.2.3 Runko ja sen osat Vain alumiinista tai monesta muusta metallista valmistettu tulee olla lisenssioidun valmistajan alkuperäinen tuotanto (moottoripyörän valmistajat tai rungon tuottajat) ja geometrian muuttaminen ei ole sallittua. Mitään rungon jäykkyys liitentää (mm. hitsaut liitos) ei saa poistaa. Itse valmistetut / modifioidut rungot eivät voi olla terästä tai Chrome-moly materiaalista, muista materiaaleista runkojen (esim. alumiini) osalta valmistaja on vastuussa rungon rakenteelisesta sopivuudesta / kestävyydestä. Jos ei ole tietoa valmistajasta tai modifiojasta, kilpailu lautakunta voi kuitenkin luvata kilpailijan radalle, kuljettajan itsensä henkilökohtaisella vastuulla ja sallia tällaisella rungolla varustetun ajoneuvon radalle. Runkoon kiinnityvän jousituksen ja muiden rakenteiden osalta on vain tekniseen kestävyteen ja yleiseen turvallisuuteen liittyvät rajoitukset jotka noudattavat yleisiä periaatteita muutos rakentelussa etuhaarukka ja-jousitus (etu iskunvaimentimet) Iskunvaimentimien pienin sallittu halkaisija on 35mm ja iskunpituus (työalueen pituus) ei saa olla pienempi kuin 50mm. Toisaalta on huomioitava, että sallittu pienin maavara pysyy sallitun rajoissa (ProBike luokalla vähintään 50mm) Takahaarukka ja jousitus (taka keinu ja iskunvaimennin / t) Mallin alkuperäisestä pidemmän taka keinun tulee olla tunnustetun (mieluiten lisensoidun) valmistajan tuote. Omatekoisissa tai modifioituissa taka keinuissa sovelletaan samoja vaatimuksia ja poikkeuksia kuten rungoissa jotka kuvataan säännön pisteessä. Taka akselia voidaan muuttaa vastaavien keinu pidennysten avulla jotka kiinnittyvät tapeilla alkuperäisiin akseli pesiin ja on kiinnitetty pultti kiinnityksellä. Takahaarukan siirtoa (linkkit, kytkimet jne.) jousitukseen / vaimentimille voidaan vaihtaa toiseen sarjatuotannossa olevaan tai omavalmisteiseen, mutta materiaalin ja jäännöslujuustason tulee säilyä ennallaan. Takana jousitus järjestelmä voidaan rakentaa uudelleen jäykäksi rakenteeksi. Wheelie-barit ovat sallittuja mutta Tukipyörän ja maanpinnan välinen ero ei saa ylittää 100mm (mitataan kilpailupainossa). Ketjun kiritsys pultien suurin ulkoneva pituus voi olla enintään 1/3 suurempi alkuperäisestä. Jokaisen seuraavan kolmanneksen pituuden lisäämisen jälkeen on lisättävä pultin halkaisija vähintään 1mm verran. Ketjusuoja - niin ylempi että alempi on erittäin suositeltavaa. Jos jalkatuet kiinnittyvät taka keinuun kiinni niin ketjun suojukset (sekä ylempi että alempi suoja) ovat pakollisia! Jarrut Valmistajan alkuperäisä etu-ja takapyörän jarrulevyjä / rumpuja, jarru työ-ja pääsylintereitä saa muuttaa tai vaihtaa. Vain yksi kahdesta jarrulevystä, työsylinterista ja letkuista voidaan irrottaa. Jarrujen mahdollisuus lukko jarrutkseen etu- sekä taka pyörän osalta on säilytettävä.

3 Tarkistetaan kilapilupainoisena (sisältäen polttoaineen ja ajajan ) moottoripyörän menosuuntaan liikkuessa takajarru ja vastakkaiseen suuntaan Etujarru Jalkatuet ja siihen kiinnittyvä poljin (jalkaraudat ja jarru / vaihdepoljin) Jalkatukia jalustoineen saa asettaa uudelleen ja vaihtaa, mutta kiinitys paikat eivät yleensä saa sijaita jousittamattomalla massalla. Poikkeuksena voidaan sijoittaa myös jalkatuet taka keinuun kiinni ja jalkatuen varmistuspultin minimi halkaisija voi olla 8mm ja käytettäessä taka keinuun kiinnitettyjä jalka tukeja tulee myös asentaa ketjun suojukset (katso myös kohta 2.2.5) Jalkatuen on sijaittava takapyörän akselin etupuolella. Jalaka tuet voidaan asentaa kiinteästi tai kääntyvinä, jälkimmäisessä tapauksessa niihin on liitettävä perusasennon palautus mekanismi. Kun jalkatuki ei ole valmistajan alkuperäinen oitää jalkatuen pää ollaa pallomainen ja säteeltään vähintään 8 mm. Teräksisen jäykästi asennettujen jalkatukien päihin, on lisäksi oltava lujasti kiinnitetty muovinen, hiilikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista pää (pienin säde 8 mm) Ohjaustanko ja siihen kiinnittyvät kahvat (kaasukahva, kytkin-ja Jarrukahvan) Valmistajan alkuperäiset ohjaustangot, kahvat ja johdot saa vaihtaa tai muuttaa. Moottorin pysäytys (stop)-kytkin on asennettu ohjaustangon oikealle puolelle monoliittipiirinä ohjaustangon mukaan. Seosläpän ohjaus (kaasukahva, kaasuvajeri ) on automaattisesti sulkeutuva / palautuva tuuliohjaimet (katteet), pinnoitteet ja tuulilasi katteita, tuulilasia ja lokasuojia saa vaihtaa, muuttaa tai poistaa. Kaikki ulkonevat reunat on pyöristettävä. Pienin sallittu säde on 8mm Polttoainetankki Polttoainesäiliön sijainti tai tilavuus ei ole säänelty, mutta on taattava riittävä tilavuus ja runkoon kiinnittyminen. Lisäksi turvaetäisyys (tai eristyneisyys) uhkistaa kuten sähkölaitteet ja lämpö. Ei metallista polttoainesäiliö (vaaditaan metallinen maatoidus elementti) on maadoitettu runkoon. Suljettu polttaine korkki ei saa vuotaa Voimansiirto ja vaihteisto Voimansiirto korvaaminen ja muuttaminen, nopeiden yhteyksien käyttö on sallittu vain jos

4 noudatetaan yleisiä periaatteita muutos rakentelussa (ks. kohta 2.2.2). Vaihteiston tai kytkinmekanismin ylimääräinen, esim.. pikavaihde kytkin järjestelmät ovat sallittuja.täys automaatiset vaihde systeemit mm. automaattivaihteistot ovat sallittu Generaattori, startti Startti järjestelmä voidaan korvata millä tahansa toisella startti systeemillä (mm. irrallinen starttimoottori). Generaattorin voi poistaa tai korvata toisen valmistajan tuotteella Jäähdytysjärjestelmä, jäähdytysneste Moottorin jäähdytysnesteen kierto systeemiä ja sen osia (esim. Öljyjäähdutus ) voidaan vaihtaa tai poistaa (esim. Kiinteätä jäähdytysmateriaalia käytettäessä). Jäähdytysjärjestelmän putkistoja ja letkuja saa vaihtaa vain samoihin tai teknisesti kestävimpiin. Jäähdytysnesteenä suositellaan käytettäväksi tislattua vettä tai veden ja alkoholin seosta ethyl. Vain kiinteitä tai edellä mainitujen jäähdytysnesteitä käytetäessä voidaan tuuletin yhdessä anturin ja johdotuksen purkaa Air box (ilmalaatikko) ja ilmansuodatin Air boxin voi vaihtaa toisen valmistajan tuotteeseen, mutta moottorin tuuletusjärjestelmä on toimittava (moottorin tuuletus). Jos suljettu järjestelmä poistetaan tai mootorin tuuletus avautuu muutoin vapaaseen ympäristöön on se varustettava öljynkestävällä letkulla joka suuntauttu vähintään 250ml kokoiseen keräysastiaan. Minkä tahansa muiden nesteiden ylivirta sinne suuntaaminen on ehdottomasti kielletty! Ilmansuodattimen elementin voi poistaa Sytytys-ja syöttösysteemi, polttoaineen jakelu ja moottorin elektroninen ohjausjärjestelmä Ohjausjärjestelmä (CDI / ECU jne..) saa vaihtaa. Kaukomittaus sallittu. Paikallinen säätäminen on sallittu. Kaikenlainen ohjaus ja virittäminen etäisyydeltä on kielletty. Polttoaineputkia ja letkuja saa vaihtaa vain samoihin tai teknisesti kestävimpiin. Polttoainepumpun ja painekytkimen muuttamiset ja korvaamiset sallittua, pois lukien sähköinen syöttösysteemi jonka tulee toimia samalla periaatteela kuin alkupeäinen. Jos järjestelmä ei toimi, on moottoripyörä varustettava hätäpysäytys syteemillä (ns. kill-swich) Moottori Kaikki uusiminen ja muutos sallittu pisteen 2.1 mukaan. Kaikki moottorin kotelon lisäksi tehdyt aukot katetaan kierre-tai hitsaus liitennäisillä. Kaikki remontissa lisätyt kierre liitennäiset, jonka takana on positiivinen öljynpaine on pulttiin porattava reikää ja kiinnitettävä rautalankaalla kiinteään osaan.

5 Pakoputkisto Pakoputkistoa ja äänenvaimentimia voidaan muuttaa, vaihtaa tai poistaa. Samalla on taattava pakokaasupäästöjen pois suuntaamien ainakin siinä määrin, että ne eivät kohtaisi (eikä lämmittä merkittävästi) moottoripyörää tai sen kuljettajaa Vanteet ja renkaat Kaikki vanteet, niihin kiinnittyvät sovittimet ja laakerit on sallittua noudattaen yleisiä periaatteita muutos rakentelussa (2.2.2) Kiellettyä käyttää mitä tahansa renkaita jonka kulumisraja ylittyy kilpailun päättyessä. Renkaita joissa ei ole kulumisraja eivät ole sallittu. Sallittu kaikki rengastyypit joiden nopeusluokka on W, Y, ZR ja on valmistettu erityisesti kiihtyvyys tai road racing tarkoitukseen (yleensä varustettu merkinnöillä "for dragracing", "racing use only", "not for highway use" jne.). Rengas lämmitiminen käyttö on sallittu. * Kulumisraja ylittyy jos valmistajan vastaava merkintä on kulunut renkaan kontaktipintaan. Kulumisraja merkintää ei saa muuttaa Pakolliset muutokset 1.Kaikki valot (myös suuntavilkut) ja peilit on irroitettava jos niitä ei kateta teipillä tms.. materiaalilla joka estää sirpaleiden pääsyn radalle. 2.Kaikki tyhjennys-ja täyttö korkit ja öljynsuodatin, joka ei ole valmistajan puolesta pysäytetty, tulee pysäyttä tms. korkin auki kiertymis pysäyttäjällä.(esimerkiksi rautalanka) 3.Jos puuttuu suljettu moottorin tuuletus järjestelmä tulee tuuletus ohjata läpinäkyvään öljynkeräjään / keräys säiliöön, joka sijaitsee helppo pääsyisessä paikassa ja jota voi ennen lähtöä tarkistaa ja tarvittaessa tyhjentää. öljynkeräjään / keräys säiliöön pienin tilavuus on 250 cm ³ 4.Jos jäähdytysnesteenä käytetään vettä tai ethyl-alkoholin ja veden seos voi paisuntasäiliön ylivuoto ajaa suljettuun säiliöön. Edellä mainitun puuttuessa tai myös muiden jäähdytysnesteitä käytettäessä, on paisuntasäiliön ylivuoto johdettava vähintään 500 cm ³ läpinäkyvään astiaan jota tulee ennen lähtöä tarkistaa ja tarvittaessa tyhjentää.

6 3. StreetBike luokan (SB) erittely 3.1. StreetBike (SB) luokaan sopivien ajoneuvojen yleiset ominaisuudet: Katu ajoon valmistetut moottoripyörät, joiden sylinteritilavuus on alkaen 400cc, sylinteritilavuuden ylempi rajoitus puuttuu, mutta moottori on vastattava alkuperäiselle asennukselle, tarkoitaen sitä että tehtaan asentamaa moottoria ei saa vaihtaa toiselle mallille valmistetulla mootorilla tai toista tyypiä olevaan moottoriin. Kielltty moottorin iskutilavuuden muutamien (Big-Bore) verratuna tehtaan antamiin arvoihin. Käytetävä polttoaine: moottorin on käytettävä tavallista lyijytöntä polttoainetta, suurin lyijypitoisuus enintään g / l (lyijytön) pois lukien jos mallille on tarkoitettu muu polttoaineiden käyttö. Poltoaine järesjtelmä: Ulko ilman säädön on toimittava valmistajan mukaisesti. 3.2 StreetBike tekniset säännöt Streetbike moottoripyörien ulkomuoto (edestä, takaa ja sivulta) on oltava alkuperäinen, luvatu on sääntöjen rajoissa osien poistamista ja lisäämistä Vähimmäisvaatimukset StreetBike kilpaluokaan a) ajovarusteet: - Suljettu ja kiinitys remmillä varustettu kypärä, - Keinonahkaset tai nahkaset ajohanskat - Suojatut ajo saapaat, joiden nilkka pituus on sama tai pidempi kuin tallanpituus (materiaalia ei ole säänelty) - Erillinen selkäsuoja (ei lasketa ajovarusteisiin integroitua selkäsuojaa) - Ajovarusteina kilpailijalla tulee olla joko yksiosainen nahkapuku tai kaksiosainen vetoketjulla yhdistettävissä oleva nahkapuku joka sisältää vähintään olkapää-, kyynärpää-ja polvisuojat.. Suojaamattomalle nahkapuvulle vaaditaan lisätä tarvittavat suojat. - Ajovarusteiden koko tulee sopia kulejettajalle. b) Streetbike erittelyyn (3.1) sopiva ja ilman teknisiä poikkeamia moottoripyörä jolla on: - Mieluiten poistettu taustapeilit, työkalusarja ja ei tarpeeliset lisävarusteet. - Kiinni teipatut valot (pakollinen jos ne on valmistettu lasista, päteemyös peilien kohtaan, joita ei voida irrottaa yksinkertaisilla menetelmillä) - Tekemättä mitään teknisiä muutoksia. Tämä tarkoittaa, että ensimmäisestä muutoksesta, jossa on aiheutunut ero alkuperäiseen laitteeseen on moottoripyörä vastava ProBike luokan säännöille Yleiset periaatteet muutos töissä Voimansiirtoa, hallittavuutta ja kantavien rakenteiden korvaus / muutokset on jokaista yksityiskohtaa oltava yhtä vahvoja tai vahvempia kuin valmistajatehtaan alkuperäinen. Vain kosmeetiset muutokset eivät ole rajoitettu paitsi jos ne ovat ristiriidassa yleisesti liikenteelle asetettujen vaatimuksien kanssa. Kaikki muut muutokset mitä ei ole kuvattu seuraavissa säännöissä, on kielletty.

7 3.2.3 Runko ja sen osat Runko on moottoripyörän valmistajan alkuperäinen tuotanto ja sen geometrian muuttaminen ei ole sallittua. Myös runkoon kiinnittyvät jousituksen, kantavat elementit, yhdessä akseleiden kanssa on oltava valmistajan ilmoittamiin etäisyyksiin ja paikkoihin kun jäljempänä ei toisin mainita. Myös wheelie-bars (jousituksen pidennykset) ja vastapainot (ballast) ei ole sallittua. Mitään rungon jäykkyys liitentää (mm. hitsaut liitos) ei saa poistaa, ei ole myöskään sallittua materiaalin poistaminen (mm. poraus, jyrsintä, hionta, jne.). Kaikissa moottoripyörissä on rungossa moottoripyörän tunnistenumero (runkonumero ja / tai VINkoodi). Runkoon kiinnittyvä takaosa ja muut pulteilla yhdistetyt kiinnittimet voivat olla vaihdettu tai muutettu, mutta niiden tulee olla yleisten muutos töiden sääntöjen mukaiset. Seisontatuen, matkustajan jalkatuet ja kahvoja voidaan irroittaa etuhaarukka ja-jousitus (etu iskunvaimentimet) Etuhaarukka on valmistajan alkuperäinen tai toisen sarjatuotanssa oleva malli kohtanen tuotanto. Iskunvaimentimien vaihdetta (työalueen pituuta) ei saa rajoittaa millään lisävarusteella. Sallittu on iskunvaimentimen asennon muuttaminen triplee tree jousitukseen nähden : - Upside down-tyypin iskunvaimennin enintään 20mm - Rightside-down tyyppisiä iskunvaimentimia enintään 10mm mutta on huolehdittava, että sallittu pienin maavara pysyy sallitun rajoissa (100mm, paitsi jos valmistaja määrää pienemmän maavaran). Etuhaarukan ylempi ja alempi triple tree voidaan korvata toisella sarjatuotannossa olevalla Takahaarukka ja jousitus (taka keinu ja iskunvaimennin / t) ja katteet Takahaarukan tulee olla moottoripyörä valmistajan alkuperäinen ja geometrian muuttaminen ei ole sallittua (mm. esim. jatkaminen). Ketjunkiristys säätö pultin (pulttien) suurin ULKONEVIEN OSIEN pituus on pysyttävä tuottajan antamissa rajoissa. Takahaarukan siirtoa (linkkit, kytkimet jne.) jousitukseen / vaimentimille voidaan vaihtaa toiseen sarjatuotannossa olevaan tai omavalmisteiseen, mutta materiaalin ja jäännöslujuustason (mm. pienin poikkileikkauksen ala) säilyy ennallaan. Taka iskunvaimennusta (iskunvaimennin ja jousi ) saa vaihtaa, mutta iskunvaimentimen /iskunvainmentimien vaihdetta (työalueen pituus) eivät saa mitkään lisävarusteet rajoittaa Jarrut Valmistajan alkuperäisiä etu-ja taka jarrulevyjä/rumpuja ja jarrujen työ-ja pääsylintereitä saa muuttaa ja vaihtaa, mutta niiden määrä ja työ periaate pitää jäädä samaksi. Jarruletkuja / putkia voi vaihtaa.

8 3.2.7 Jalkatuet ja siihen kiinnittyvät kytkimet (jalkaraudat ja jarru / kytkin polkimet) Jalkatukia yhdessä alustojen kanssa säätä ja vaihtaa, mutta kiinityspisteiden sijainti tulee jäädä samaksi. Alustat voivat olla säädettävät (ns. Road racing jalkatuki sarjat). Jalkatukien on sijaittava takapyörän akselin etupuolella. Jalkatuet voivat olla kiinteät tai kääntyvät. Kääntyvillä jalkatuille tulee olla alkuasennon palautus järjestelmä. Jos jalkatuki ei ole valmistajan alkuperäinen on jalkatuen pää oltava pallomainen ja säteeltään vähintään 8 mm. Teräksestä, jäykästi asennettuihin jalkatukien pääissä on oltava lujasti kiinnitetty muovinen, hiikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista valmistettu pää (pienin säde 8 mm) ohjaustanko (tangot) ja siihen kiinnittyvät kytkimet (kaasukahva, kytkin-ja Jarrukahva) Valmistajan alkuperäisiä moottoripyörän ohjaustankoja, kahvoja ja johdoja saa vaihtaa tai muuttaa. Moottorin pysäytyskytkin on asennettu oikealle tai ohjaustangon oikealle puolelle. Kaasuläpän ohjaus (kaasukahva, kaasuvaijeri ) on automaattisesti sulkeutuva / palautuva Katteet, tuulisuojat ja tuulilasi a) tuulisuojia ja roiskeläppiä saa vaihtaa tai muuttaa, mutta tuulisuojan etäisyys edestä taakse ja sivuilta ja muodoltaan on oltava alkuperäisen näköinen. Vain aerodynaamisesti merkityksettömiä kosmeettisiä katteita saa lisätä tai purkaa. Ns. Road racing tuulensuojia (Mallikohtaisia) voidaan käyttää korvaamaan valmistajan alkuperäisiä tuulensuojia. b) Tuulilasin saa vaihtaa. c) Valmistajan alkuperäisiä moottoripyörän tuulisuojan ja air boxin välisiä alkuperäisä ilmaputkia voi muutta, poistaa tai vaihtaa toisen tuottajan valmisteisiin. d) Taka roiskeläpän voi poistaa tai lisätä. g) Kaikki ulkonevat reunat on pyöristettävä. Pienin sallittu säde on 8mm. h) Valaisimet (valot, suuntavilkut) voi purkaa Polttoainetankki Polttoainesäiliö (sekä katteet) on ulkonäöltään samanlainen kun alkuperäinen ja sen voi vaihtaa saman suuruiseen ja ulkonäöltään samalaiseen. Materiaali ei ole sääntelyä, mutta ei metallisella polttoainesäiliö (vaaditaan metallista maadoituselementtiä säiliössä) on maadoitettu runkoon. Polttoainesäiliön paikkaa ei saa muuttaa, kuten ei myöskään kiinnitys periaatetta (esim. 3 piste kiinnitys). Tankin korkkia saa muuttaa tai vaihtaa. Suljettu tankin korkki ei saa vuotaa.

9 Istuimet Istuinta, istuimen runkoa ja integroitu tuulensuojaa saa vaihtaa noudattamalla yleisiä muutos töiden periaateita.tuulensuojan etäisyys edestä taakse ja sivuilta ja muodoltaan on periaatteessa täytettävä alkuperäisen tuotteen mitat ja muodot Voimansiirto / vaihteisto Voimansiirron korvaaminen ja muuttaminen, nopeiden yhteyksien käyttö sallittu vain jos noudatetaan ylesiä muutos töiden periaatteita. Vaihteiston tai kytkinmekanismien, esim.. nopeakytkin järjestelmät ovat sallittuja, mutta niiden jokainen kytkemine on aloitettu kuljettajan omasta aloiteesta. Valmistaja alkuperäistä Launch control ja / tai luistonestojärjestelmä voi käyttää. Täysin automaattisia vaihteiden vaihtamista kuin myös kauko-ohjausta ei saa käyttää poislukien jos valmistaja ei ole asentanut alkuperäisesti automattista vaihtamista mahdollistavaa vaihteistoa Laturi ja startti Startin voi korvata toisen valmistajan tuotteen, mutta sen sijainti ja toiminta on säilyttävä ennallaan. Laturin voi poistaa tai korvata toisen valmistajan tuotteella Jäähdytysjärjestelmä, jäähdytysneste Moottorin jäähdytysnesteen kiertojärjestelmän syylärin voi vaihtaa, mutta sen periaate (edessä, takana, sivussa) on oltava kuten alkuperäisessä mallissa. Valmistajan alkuperäistä moottoripyörän öljysyyläriä ei saa muuttaa. Täydentäviä öljyjäähdyttäjiä ei voi lisätä. Kaikkia jäähdytysjärjestelmän letkuja saa vaihtaa vain samoihin tai teknisesti kestävimpiin. Jäähdytysnesteeksi suositellaan tislattua vettä tai veden ja alkoholin seosta ethyliä. Vain edellä mainittujen jäähdytysnesteitä käytämäällä voi tuulettimen, anturin ja johdotuksineen poistaa Air box (ilma kammio) ja ilmansuodatin Valmistajan alkuperäisen air boxin voi vaihtaa toisen valmistajan tuotteella, mutta moottorin tuuletusjärjestelmän tulee jäädää toimimaan. Öljyksen ilmastointiputkien tulee olla yhteydessä ja avautumaan air boxi:in kuten mallin alkuperäisessä versiossa. Jos alkuperäisessä versiossa moottorin tuuletus avautuu vapaseen ympärisöön on se varustettava öljynkestävällä letkulla joka menee vähintään 250ml kokoiseen keräysastiaan. Muiden nesteiden ylivirta sinne suuntaaminen on ehdottomasti kielletty!. Ilmansuodattimen elementin voi poistaa Sytytys- ja syöttöjärjestelmä, polttoaineen jakelu ja moottorin elektroninen ohjausjärjestelmä

10 Ohjausjärjestelmä (CDI / ECU jne..) Saa vaihtaa. Kaukomittaus sallittu. Paikallinen johtoajatus sallittu. Kaikenlainen ohjaus ja virittäminen etäisyydeltä on kieletty. Polttoaineputkia ja letkuja saa vaihtaa vain samoihin tai teknisesti kestävimpiin. Saa lisätä polttoainen suodatimia. Polttoainepumpun ja paineläpän muuttamiset ja korvaamiset sallittua, paitsi elektroninen syöttöjärjestelmän katkaisu jonka tulee toimia kuten mallin alkuperäinen. Jos järjestelmä ei toimi tai puuttuu, on moottoripyörä varustettavaa vastaavanlaisella automaatisella hätäpysäytys järjestelmällä (ns. kill-swich) Moottori Kaikki muutokset sallittuja sääntöjen (3.1) mukaan. Kaikki moottorin lohkoon tai kansiin lisäksi tehdyt aukot katetaan kierre-tai hitsaus liitennäisillä. Kaikki virityksen jälkeen lisätyt kierre liitennäiset, jonka takana on positiivinen öljynpaine on estettävä mahdolliselta auki kiertyämiselta Pakoputkisto Pakoputkistoa ja äänenvaimentimia voidaan muuttaa, vaihtaa tai poistaa. Samalla on taattava pakokaasupäästöjen pois suuntaamien ainakin siinä määrin, että ne eivät kohtaisi (eikä lämmittä merkittävästi) moottoripyörää tai sen kuljettajaa Vanteet ja renkaat Vanteet, niihin kiinnittyvät alkuperäiset sovittimet ja laakerit on sallittu ja ne voidaan vaihtaa muihin sarjatuotannossa oleviin. Kiellettyä käyttää erityisesti drag racing käyttöön tuotettuja renkaita (use for dragrace only) ja kaikkia renkaita jonka kulumisraja * ylittyy kilpailun aikana. Ilman kulumisraja merkintää olevien renkaiden käyttö ei ole sallittuja. Sallitut muut rengastyypit joiden nopeusluokka on V, W, Y, ZR tai varustettu merkinnöillä "racing use only" tai "not for highway use" (ns. Road racing renkaat). Renkaiden koko ei ole säännelty. Rengas lämmitimien käyttö on sallittu. * Kulumisraja ylittyy jos valmistajan merkintä on tasapinnassa renkaan kontaktipinnan kanssa.kulumisraja merkintää ei saa muuttaa Pakolliset muutokset (voimassa vain jos pisteiden , osalta esintyy eroja valmistajatehtaan alkuperäisestä tuotannosta, muissa tapauksissa - ohjeellisia): Kaikki tyhjennys-ja täyttö korkit ja öljynsuodatin, joka ei ole valmistajan puolesta estetty auki kiertymiselta, tulee pysäyttä tms. korkin auki kiertymis pysäyttäjällä. (esim. rautalanka) Jos puuttuu suljettu moottorin tuuletus järjestelmä tulee tuuletus ohjata läpinäkyvään öljynkeräjänn / keräys säiliöön, joka sijaitsee helposti käsiteltävässa paikassa ja jota voi ennen lähtöä tarkistaa ja tarvittaessa tyhjentää. öljynkeräjän / keräys säiliöön pienin tilavuus on 250 cm ³ Jos jäähdytysnesteenä käytetään vettä tai ethyl-alkoholin ja veden seosta voi paisuntasäiliön

11 ylivuoto johtaa alta suljettujen katteiden sisälle, siinä tapauksessä sinne pitää mahtua vähintään 5 litraa nestettä. Edellä mainitun puuttuessa tai myös muiden jäähdytysnesteitä käytettäessä, on paisuntasäiliön ylivuoto johdettava vähintään 500 cm ³ läpinäkyvään astiaan jota tulee ennen lähtöä tarkistaa ja tarvittaessa tyhjentää.

Moriwaki Cup säännöt , FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT

Moriwaki Cup säännöt , FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT FIN MORIWAKI-CUP SÄÄNNÖT 2017 1.1 SISÄLLYSLUETTELO 1.0 Soveltamisala... 3 1.1 Kilpailut... 3 1.2 Numerolaatat... 3 2.0 Ajajat... 3 2.1 Ajajatutkinto... 3 2.2 Kuljettajan ikä... 3 2.3 Kilpailulisenssi...

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden mallin", ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen

Jokainen autonostaja haluaisi saada ensivuoden mallin, ja Opel on koettanut toteuttaa tämän toiveen Ofint KAPITAN jlyjl itä tarkimmin valitut raakaaineet ja äärimmäisen huolellinen tarkkuus työ tekevät jokaisesta Opelista ainutlaatuisen arvokkaan vaunun. Jokainen autonostaja haluaisi saada "ensivuoden

Lisätiedot

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS

RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS 2/XON/10 29.07.2010 Xon Sport Club ry RAKET 120 KILPAMOOTTORIN LUOKITUSTODISTUS Tekniset tiedot Raket 120 Moottorin tyyppi: Yksisylinterinen, mäntäohjattu kaksitahtimoottori Iskutilauus: 118,5 cc Iskunpituus:

Lisätiedot

Kansainvälisen MICRO MAGICin luokkasäännöt

Kansainvälisen MICRO MAGICin luokkasäännöt Kansainvälisen MICRO MAGICin luokkasäännöt Versio 4 1.1. 2009 Yleistä Nämä luokkasäännöt on laadittu varmistamaan että kaikki maat voivat kilpailla oikeudenmukaisissa ja tasavertaisissa olosuhteissa. Nämä

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeen yhteydessä! Tämä pikaopas EI korvaa käyttöohjetta! Pikaopas on tarkoitettu ainoastaan henkilöille,

Lisätiedot

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Rande Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD

MOOTTORI Raket 60. AKK-Motorsport Ry LUOKITUSTODISTUS 2/R60/18. Valmistaja Rande Motors Manufacturer RAKET Malli Model 60 CD LUOKITUSTODISTUS Luokitus N Luokitukseen voidaan tehdä muutoksia Karting lajiryhmän toimesta ja luokitusmuutokset tulevat voimaan joko välittömästi tai lajiryhmän ilmoituksen mukaan. AKK-Motorsport Ry

Lisätiedot

X4 RALLY CUP

X4 RALLY CUP X4 RALLY CUP 2012-2013 Kilpailut Kilpailuja kaudelle 2012-13 järjestetään 8 kpl:ttä. 4 kesällä asfaltilla ja 4 talvella jääspeedwaynä. Osakilpailu no.1 ja 2 Osakilpailu no.3 Osakilpailu no.4 5.5-6.5.2012

Lisätiedot

FORD ETUKEHTO, KESKITAPIT, VÄÄNTIÖT

FORD ETUKEHTO, KESKITAPIT, VÄÄNTIÖT FORD ETUKEHTO, KESKITAPIT, VÄÄNTIÖT 01.12.2009 11 12 3 1 7 2 4 6 15 8 9 16 OSA DEXTA MAJORIT 2000, 3000, 3930, 4000, 5000, 7000, SUPER DEXTA 52-64 3600, 4100, 4600, 4610, 5600, 6600, 3910, 4110 4130, 4630,

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat

044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ. 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044 SUPERMOTO 044.1 MÄÄRITELMÄ 044.2 MOOTTORIPYÖRÄT JA KILPAILULUOKAT 044.2.1 Moottoripyörät 044.2.2 Kilpailuluokat 044.3 AJAJAT 044.3.1 Ajajien ikä 044.3.2 Ajovarusteet 044.4 RATA 044.5 HARJOITUKSET 044.6

Lisätiedot

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt

BC5 / 2WD LUOKKA. Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD LUOKKA Radio-ohjattavien 1/6 kupla krossareiden vuoden 2014 säännöt BC5 / 2WD Luokka Luokassa ajetaan luokka organisaattorin määrittelemällä rungolla ja kuplan korilla. Yhteyshenkilöt Sarjaorganisaattori

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

Auto: VW Golf GTI 16V typ 19 Luokitustodistuksen N 5295 mukainen Alkuperäinen VW Golf mk2 16V tyyppikoodin KR tai PL moottori.

Auto: VW Golf GTI 16V typ 19 Luokitustodistuksen N 5295 mukainen Alkuperäinen VW Golf mk2 16V tyyppikoodin KR tai PL moottori. KAIKKI NE MUUTOKSET, JOTKA EIVÄT OLE NÄISSÄ SÄÄNNÖISSÄ SALLITTU TEHTÄVÄKSI, ON NIMENOMAAN KIELLETTY. SALLITTU MUUTOS EI SAA JOHTAA MUUTOKSEEN, JOKA EI OLE ERIKSEEN SALLITTU. Ryhmän autoissa saa käyttää

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi

Voimassa: Toistaiseksi 1 (7) Antopäivä: 17.06.2015 Voimaantulopäivä: 01.07.2015 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 863/2009 Muutostiedot: Soveltamisala: O-luokan ajoneuvot Sisällysluettelo

Lisätiedot

Ratakasi 2014. Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014

Ratakasi 2014. Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014 Ratakasi 2014 Radio-ohjattavien 1/8 rata-autojen sarjasäännöt 2014 Versio 2 / 27.5.2014 1. Yleistä Nämä tekniset säännöt mukailevat EFRA 1/8 I.C. Track luokan teknisiä sääntöjä. Kielikäännöksen lisäksi

Lisätiedot

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista Umpikoria pidetään yleensä vääntöjäykkänä. Avattavilla sivuseinillä varustettua umpikoria on kuitenkin pidettävä vääntöherkkänä päällirakenteena. 317 025 Scania voi valmistella ajoneuvon päällirakennetta

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo Mallinro: 136-1199 Form No. 3407-726 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 1/7 Venetie 2, 63100 Kuortane Omakotitalon katselmus 1.6.2016 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4605/2016 2/7 Tilaus 23.5.2016: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

KUORMA-AUTOLUOKAN SÄÄNNÖT

KUORMA-AUTOLUOKAN SÄÄNNÖT KUORMA-AUTOLUOKAN SÄÄNNÖT A. Luokat 1. S-divisioonan Kuorma-autot on jaettu kolmeen luokkaan: a. Standard luokka b. Sports luokka c. Supersports luokka B. Yleiset säännöt Kuorma-autoille 2. Säännöt kaikille

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

Korjaamopuristimet. Alapalkki MITAT. H (Sylinteri palautettuna) mm. J mm

Korjaamopuristimet. Alapalkki MITAT. H (Sylinteri palautettuna) mm. J mm -runko 25 tonnia Voidaan asentaa työpöydälle tai lisävarusteena saatavalle jalustalle. Työpöytä asennusta varten tarvitaan 1.4 m 2 vapaata tilaa, jalustan kanssa tarvitaan 4 m 2 lattiatilaa. voin -runko

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

Metallilevysarja Z Master Commercial sarjan ajoleikkuri

Metallilevysarja Z Master Commercial sarjan ajoleikkuri Metallilevysarja Z Master Commercial 000 -sarjan ajoleikkuri Mallinro: 5-4790 Form No. 78-59 Rev A Asennusohjeet Huomaa: Pidä leikkuupöydän hihna asennettuna tämän sarjan asennuksen aikana. Sarjan asennus

Lisätiedot

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohjeet huolella ennen käyttöä! Alla on listattuna vintturin komponenttejä ja niiden käyttö. Vintturi on tarkoitettu ainoastaan ajoneuvoihin

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot

Ohjeita Volvo -kuorma-autojen jarrutarkastuksen suorittamiseen

Ohjeita Volvo -kuorma-autojen jarrutarkastuksen suorittamiseen Ohjeita Volvo -kuorma-autojen jarrutarkastuksen suorittamiseen Mittauspisteiden sijainti ALB-kilven sijainti Laskentapaineet Yleisesti jarruhidastuvuusmittauksissa käytettävät laskentapaineet ovat VOLVO

Lisätiedot

ROTAX MOJO MAX CHALLENGE Säännöt 2016 Versio 1-16

ROTAX MOJO MAX CHALLENGE Säännöt 2016 Versio 1-16 ROTAX MOJO MAX CHALLENGE Säännöt 2016 Versio 1-16 1. Esittely Rotax Max Challenge (RMC) on harrastaja sarja, kaiken ikäisille karting kuljettajille. Rotax moottorissa on alhaiset äänitasot ja se on ympäristöystävällinen

Lisätiedot

Uponor G12 -lämmönkeruuputki. Asennuksen pikaohje

Uponor G12 -lämmönkeruuputki. Asennuksen pikaohje Uponor G12 -lämmönkeruuputki Asennuksen pikaohje poraajille Uponor G12 -lämmönkeruuputken asennus neljässä vaiheessa Uponor G12 -putket asennetaan periaatteessa samalla menetelmällä kuin tavanomaiset keruuputket.

Lisätiedot

CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE 9004 CASALL XTR700 INDOOR BIKE -PYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KÄYTTOOHJEET ) Casall XTR700 -malli on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten Indoor Bike -ryhmille sekä kotikäyttöön. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä

Lisätiedot

Saab 9-5 B205, B Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-5 B205, B Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 9-5 Asennusohje SITdefault Moottorinlämmitin MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

1. ALUSTA Sammutusauton alustaksi sopiva 4x2 tyyppinen alusta. Alustan tulee täyttää kaikki säädökset.

1. ALUSTA Sammutusauton alustaksi sopiva 4x2 tyyppinen alusta. Alustan tulee täyttää kaikki säädökset. 1 (5) Tämä liite on täytettävä kaikkien pyydettyjen tietojen osalta erikseen kutakin tarjottavaa alustaa kohti. Mahdolliset poikkeamat on mainittava tämän liitteen numeroinnin mukaisessa järjestyksessä

Lisätiedot

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3).

Asennus. Kiinnitä jalkatuki (93) etujalkoihin (3). Asennus Kuntolaite toimitetaan lähes valmiiksi asennettuna. Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen työkalujen ja rasvan lisäksi asennuksessa tarvitaan ristipääruuvimeisseliä. 1. Toisen

Lisätiedot

MF MULTIPOWER- JA SUURTEHOPUMPUT

MF MULTIPOWER- JA SUURTEHOPUMPUT MF MULTIPOWER- JA SUURTEHOPUMPUT 21.09.2009 Huom. Tilatessasi mainitse traktorin malli, tyyppi, sarja- ja pumpun numero. Toimitusajalla myös muita malleja! MF0078 TRAKTORI- KUVAUS TUOTE- MALLI NUMERO MF

Lisätiedot

Hallinta. Kaukosäätölaite PÖYTÄMALLIN KAUKOSÄÄTÖLAITE KAKSOISASENNETUILLE KONEILLE. VASENKÄTINEN

Hallinta. Kaukosäätölaite PÖYTÄMALLIN KAUKOSÄÄTÖLAITE KAKSOISASENNETUILLE KONEILLE. VASENKÄTINEN Kaukosäätölaite PÖYTÄMALLIN KAUKOSÄÄTÖLAITE KAKSOISASENNETUILLE KONEILLE. OIKEAKÄTINEN 06240-ZW5-U60 KAKSOISASENNUSMALLI,VAIHDE-/KAASUKAHVAT, SÄÄDETTÄVÄ TYHJÄKÄYNTI, TRIMMI-/ TILTTIKATKAISIMET, ASENNUSAUKON

Lisätiedot

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Vetotapa: Etuveto

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Ratatarkastusraportti

Ratatarkastusraportti Radan tiedot Radan nimi Sipoon motocrossrata Radan omistaja / käyttäjä Sipoon moottorikerho Ry Osoite Öljytie 618 04131 Sipoo Sijainti Sipoo Puhelinnumero / fax / e-mail Tarkastusajankohta Tarkastaja 09.06.2015

Lisätiedot

S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T

S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T TUOTE-ESITE 2014 Suihkutuolit ja -jakkarat Siirreltävät Suihkujakkara COMBI ATO suihkutuolit ovat valmistettu teräksestä ja ne ovat korkeussäädettäviä.

Lisätiedot

MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 BPD-0

MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 BPD-0 MILWAUKEE ISKUPORAKONE M18 BPD-0 Tuotekoodi: 4933443500 Kompakti iskuporakone, vain 198 mm pitkä tekee siitä ideaalin ahtaissa tiloissa työskentelyyn Joustava akkujärjestelmä: Työkalu käy kaikkien Milwaukee

Lisätiedot

HUOLTOHISTORIA. Työkohde: Kone: 388 MERCEDES BENZ BIX-374. Sivu: 1 / 12 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 22.9.

HUOLTOHISTORIA. Työkohde: Kone: 388 MERCEDES BENZ BIX-374. Sivu: 1 / 12 VAASAN KAUPUNKI-TEKNISET. KESKUSKORJAAMO-CENTRAL Pvm: 22.9. Sivu: 1 / 12 Työkohde: Kone: 388 MERCEDES BENZ BIX-374 L.Kohde: 231474 Laskutuslaji: HUO HUOLTOTYÖT 18.9.2003 166170 VAIHTEISTON ÖLJYN JA SUODATTIMEN VAIHTO VAIHTO PERÄN ÖLJYN VAIHTO REKISTERIVALON KORJAUS

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

Asennus. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava Mallinro: 132-6774 3405-657 Rev B Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

Käyttöohje Suihku- ja WC- tuolit Cockatoo50, Cockatoo50, CockatooXL Nr 302018, 302019 ja 302020

Käyttöohje Suihku- ja WC- tuolit Cockatoo50, Cockatoo50, CockatooXL Nr 302018, 302019 ja 302020 Käyttöohje Suihku- ja WC- tuolit Cockatoo50, Cockatoo50, CockatooXL Nr 302018, 302019 ja 302020 Ennen käyttöä lue käyttöohje huolellisesti. Erityisesti turvallisuusohjeita on erittäin tärkeätä noudattaa.

Lisätiedot

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 VAROITUKSET Tarkasta öljymäärät seuraavasti: 1. moottorin öljymäärä, varmista että moottorin öljymäärä on riittävä. Moottori rikkoutuu jos öljyä on liian vähän. 2.

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k , TP02S-D EVTEK

Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k , TP02S-D EVTEK Asko Ikävalko RAPORTTI 1(6) k0201291, TP02S-D EVTEK 12.1.2004 Asko Kippo Automaatiotekniikka EVTEK AUTOMAATTIVAIHTEISTO Tiivistelmä Vaihteisto on auton tärkein osa moottorin ja korin rinnalla. Tässä raportissani

Lisätiedot

Lehden nro 83 mukana sait

Lehden nro 83 mukana sait RAKENNUSOHJE Bensiinisäiliö, silikoniputki, kaksi O-rengasta ja kaksi ruuvia 357 Lehden nro 83 mukana sait kuusi uutta osaa radio-ohjattavaan pienoismalliisi. Osat kuuluvat pienoismallisi polttoainejärjestelmään.

Lisätiedot

LUKU 12 AJONEUVOYHDISTELMIEN, KUORMA-AUTOJEN, PUOLI- JA TÄYSPERÄVAUNUJEN, VETOAUTOJEN JA VAIHTOKORIEN KUORMAUS JA KIINNITYS. 1.

LUKU 12 AJONEUVOYHDISTELMIEN, KUORMA-AUTOJEN, PUOLI- JA TÄYSPERÄVAUNUJEN, VETOAUTOJEN JA VAIHTOKORIEN KUORMAUS JA KIINNITYS. 1. LUKU 12 AJONEUVOYHDISTELMIEN, KUORMA-AUTOJEN, PUOLI- JA TÄYSPERÄVAUNUJEN, VETOAUTOJEN JA VAIHTOKORIEN KUORMAUS JA KIINNITYS 1. Yleistä 1.1. Tässä luvussa selostetaan kuormaus- ja kiinnitysmenetelmät Suomen

Lisätiedot

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on oikeakätiselle lukolle. Pystymallisen lukon koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus romuajoneuvoista sekä vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta ajoneuvoissa annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta

Valtioneuvoston asetus romuajoneuvoista sekä vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta ajoneuvoissa annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Luonnos 2.6.2016 Valtioneuvoston asetus romuajoneuvoista sekä vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta ajoneuvoissa annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET

MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET Intohimona turvalliset ja optimoidut teollisuusprosessit JLX Industry on raumalainen perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen teollisuuteen kokonaisvaltaisia, räätälöityjä

Lisätiedot

Unleash the Potential

Unleash the Potential Unleash the Potential HEVOSTEN KILPAKÄRRYT STAR MASTER ja PRO STAR MASTER Voimakkaasti nostattavat jenkkikärryt Star Master on voimakkaasti nostattava, ns. jenkkikärry jossa hevosen nostatus ja kärryn

Lisätiedot

3 Taivuta ja ilmaa paperipino ja suorista sen reunat, ennen kuin lisäät sen tulostimeen. 2 Säädä ohjain lisättävän paperin koon mukaan.

3 Taivuta ja ilmaa paperipino ja suorista sen reunat, ennen kuin lisäät sen tulostimeen. 2 Säädä ohjain lisättävän paperin koon mukaan. Pikaopas Monisyöttölaitteen täyttö 1 Avaa monisyöttölaite. Paperin lisääminen Lokeroiden täyttäminen VAARA KAATUMISVAARA: Voit vähentää laitteen epävakauden riskiä lisäämällä jokaisen alustan erikseen.

Lisätiedot

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS KASO KASSAKAAPIN E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO E1-100 SAFE SERIES K-03 INSTRUCTIONS Kaso Oy Lyhtytie 2, PO Box 27, FI-00751 Helsinki, Finland telephone +358 10 271 3700, fax +358 9 386 0021 sales@kaso.fi,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM

ASENNUSOHJE VPM ASENNUSOHJE 24.9.2007 Sivu 1 / 7 ASENNUSOHJE VPM 600-3200 1. Tilantarve. Koneiden sijoittelussa on huomioitava vapaa huoltotila koneen ympäristössä. Seuraava huoltotila tarvitaan vähintään koneen edessä:

Lisätiedot

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***

***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ***TÄRKEÄÄ*** Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennenkuin käytät tuotetta ensimmäistä kertaa ja säilytä tämä käyttöohje mahdollista tulevaa tarvetta varten. Jos käyttöohjeita ei noudateta

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Asennusohje. 7340069 v.2

Asennusohje. 7340069 v.2 FI Asennusohje 7340069 v.2 FI IMP PUMS vakuuttaa, että nämä tuotteet ovat seuraavien EU-direktiivien vaatimusten mukaisia: FI Vianmääritys Vika Syy Korjaus Pumppu ei Virransyöttövika Tarkasta

Lisätiedot

Holmberg Cases Sweden AB / Företagsvägen 1 / 953 33 Haparanda / Sweden / +46 922 14690 / info@hbc.se / www.hbc.se Holmberg Cases SYD / +46 8 54902140

Holmberg Cases Sweden AB / Företagsvägen 1 / 953 33 Haparanda / Sweden / +46 922 14690 / info@hbc.se / www.hbc.se Holmberg Cases SYD / +46 8 54902140 Pyrkimyksemme on koko ajan kehittää tuotteitamme sekä myöskin valmistusprosessiamme ja luoda uusia ratkaisuja jotka ovat monessa tapauksessa klassisia mutta tulevat täyttämään nykyaikaiset vaatimukset

Lisätiedot

esteittä valumaan kappaleiden ja putkien sisään eikä ilmalukkoja pääse syntymään.

esteittä valumaan kappaleiden ja putkien sisään eikä ilmalukkoja pääse syntymään. 1 1. Tuuletus- ja ripustusaukot Sinkittävät kappaleet tulee suunnitella siten, ettei niihin jää umpinaisia tiloja ja taskuja. Aukotuksen ansiosta sinkki pääsee virtaamaan rakenteiden sisään ja ulos, eikä

Lisätiedot

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE

KUNTOPYÖRÄ KÄYTTÖOHJE KUNTOPYÖRÄ 903 KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJEET ) Malli 903 on tarkoitettu kuntosalien ja kuntoilukeskusten spinning-ryhmille. Siinä on kiinteän rattaan käyttämä vapaaratas, ja sitä saa käyttää vain ammattilaisen

Lisätiedot

PowerGrip-sarjoissa K015543XS, K025543XS ja K015559XS käytettävän kiristimen asennus

PowerGrip-sarjoissa K015543XS, K025543XS ja K015559XS käytettävän kiristimen asennus PowerGrip-sarjoissa K015543XS, K025543XS ja K015559XS käytettävän kiristimen asennus GATES-VIITE: VALMISTAJA : MALLI : MOOTTORI : M:N TYYPPI : K015543XS, K025543XS ja K015559XS AUDI / SEAT / SKODA / VOLKSWAGEN

Lisätiedot

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Erstantie 2, 15540 Villähde 3 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1 TOIMINTATAPA... 4 2 MATERIAALIT JA RAKENNE... 5 2.1 MATERIAALIT... 5 2.2 RAKENNEMITAT... 5 3 VALMISTUS... 6 3.1 VALMISTUSTAPA...

Lisätiedot

Vääntöjäykät Kytkimet. Neste- Kytkimet. Teollisuusreferenssit. Joustavat Kytkimet. Teollisuuskytkimet / JAJ

Vääntöjäykät Kytkimet. Neste- Kytkimet. Teollisuusreferenssit. Joustavat Kytkimet. Teollisuuskytkimet / JAJ Teollisuuskytkimet 11.9.2012 / JAJ Asiakkaat ja referenssit kytkimet DENFLEX DISCFLEX Klikkaa kytkimen kuvaa päästäksesi kyseisen kytkintyypin tietoihin! kytkimet Flexomax GBN VUL-MEX Megiflex Flexomax

Lisätiedot

Palo- ja savunpoistopelti EN-TNR. TNR-01 laipallinen. TNR-02 kanavaliitos. Sinikellonkuja Vantaa puh

Palo- ja savunpoistopelti EN-TNR. TNR-01 laipallinen. TNR-02 kanavaliitos. Sinikellonkuja Vantaa puh Palo- ja savunpoistopelti EN-TNR TNR-01 laipallinen TNR-02 kanavaliitos Sinikellonkuja 4 01300 Vantaa puh. 09 8254 600 Palo- ja savunpoistopelti EN-TNR (EIS 120) Palopelti TNR on kuumuutta eristävä palopelti,

Lisätiedot

SCdefault. 900 Asennusohje

SCdefault. 900 Asennusohje SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Sport-alusta MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 12

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

HE-luonnos ajoneuvolain ja tieliikennelain muuttamisesta

HE-luonnos ajoneuvolain ja tieliikennelain muuttamisesta HE-luonnos ajoneuvolain ja tieliikennelain muuttamisesta Keskustelutilaisuus 7.5.2015 Aikataulua Lausuntovaihe päättyy 8.5.2015 Lausuntoyhteenveto ja mahdolliset tarkistukset säädöksiin toukokuu Käännättäminen

Lisätiedot

VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS

VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS VALTION MAATALOUSKONEIDEN TUTKIMUSLAITOS Postios. Helsinki Rukkila Puh. Helsinki 847812 Rautatieas. Pitäjänmäki Koetusselostus 112 1952 JO-BU-SENIOR polttomoottorisaha Ilmoittaja: Oy Seanpor t A b, Helsinki.

Lisätiedot

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia RAKENNUSOHJE Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia 251 Lehden nro 60 mukana sait 13 uutta radio-ohjattavan F2007-autosi osaa. Osat ovat vaihteistokotelo, jarruakseli,

Lisätiedot

TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE

TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE SEINÄJOEN KAUPUNKI TÖRNÄVÄNSAAREN SILTA TYÖTURVALLISUUSLIITE 15.2.2016 Tämä asiakirja koskee Seinäjoen Kaupungin Törnävänsaaren sillan rakennustöitä. 1 (5) TYÖTURVALLISUUSLIITE 0. YLEISTÄ 0.1 TURVALLISUUSLIITTEEN

Lisätiedot

S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T

S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T S U I H K U T U O L I T J A A M M E I S T U I M E T TUOTE-ESITE 2015 Suihkutuolit ja -jakkarat Siirreltävät Suihkujakkara COMBI ATO suihkutuolit ovat valmistettu teräksestä ja ne ovat korkeussäädettäviä.

Lisätiedot

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06 IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-S IH-5509-W 2016 / 06 YLEISET OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useampaa liesikupumallia. Asennuskuvat ovat ohjeellisia ja näyttävät yksityiskohtia, jotka eivät

Lisätiedot

Sertifioitujen Scania-komponenttien ja -järjestelmien muuttaminen

Sertifioitujen Scania-komponenttien ja -järjestelmien muuttaminen Yleistä Yleistä Ajoneuvot ja niihin sisältyvät järjestelmät ovat sertifioituja liikenneturvallisuutta, ympäristövaikutuksia jne. koskevien lakimääräysten täyttämiseksi. Jos sertifioituja Scania-komponentteja

Lisätiedot

Lava3. Sprinter etualusta 315, 906, etukelkka sis. kall.vak. jousen moot. Kumityynyt, alatukivarret, hammastanko,etunavat, etuiskarit.

Lava3. Sprinter etualusta 315, 906, etukelkka sis. kall.vak. jousen moot. Kumityynyt, alatukivarret, hammastanko,etunavat, etuiskarit. Lava1 2 Vito lavaa, 1 Sprinterin, 1 Sprinterin ovipaketti, Palkki, umpiot, tehd.jäähd.putki, puhallin+visco, maski, ilmasuod., puskuri, etukehikko, oik. lokasuoja, vas. Lokasuoja, konepelti, tuuletinpaketti,

Lisätiedot

Säätö- ja sulkupelti SPBA ja SPCA

Säätö- ja sulkupelti SPBA ja SPCA Säätö- ja sulkupelti SPBA ja SPCA Sälepeltiä käytetään ilmastointilaitoksissa ja -koneissa säätö-, sulku- ja sekoituspeltinä. Sälepellit liitetään suorakaidekanavistoon ja koneisiin työntölistaliitoksella

Lisätiedot

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B Kuva 1 Tyyppi 44-6B Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI Painos huhtikuu 2003 SISÄLLYS SISÄLLYS Sivu 1 Rakenne ja toiminta.......................... 4 2 Asennus................................

Lisätiedot

BT50QT-9 (Edessä rumpujarrut)

BT50QT-9 (Edessä rumpujarrut) BT0QT- (Edessä rumpujarrut) VARAOSALUETTELO JM-Racing tmi Peltokaari 1, FIN-080 Siuntio Tel: 000 0077 (0,8 /min) Web: www.jm-racing.fi VARAOSALUETTELO BTQT-D1 / BT0QT- MOOTTORIN MUOVIKOTELOT SYLINTERIN

Lisätiedot

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet Autoclip 223 Nauti luonnosta, vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa, lähde vaikka lomalle! Stigan robottiruohonleikkurit pitävät huolen nurmikostasi itsenäisesti, uskomattomalla lopputuloksella. Autoclip

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 4. marraskuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2014/0288 (NLE) 14521/1/14 REV 1 SC 163 ECON 944 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

Vetopöydän asennus. Kiinteän vetopöydän asennus

Vetopöydän asennus. Kiinteän vetopöydän asennus Kiinteän vetopöydän asennus Kiinteän vetopöydän asennus Kun vetoauto toimitetaan tehtaalta, vetopöytä on kiinnitetty asennuslevyyn 10.9 - pulteilla. Nämä pultit on kiristetty erikoistiukkuuteen. Jos vetopöytä

Lisätiedot

Nostokorkeus: 0,22 mm/k

Nostokorkeus: 0,22 mm/k TOUR & ANDERSSON HYDRONICS AB TERMORETT TRV 300 1-10-5 FI ostaatit 2000.04 Certification of Registration Number 2125 and 2125 M Certified by SP QUALITY AND ENVIRONMENT SYSTEM Tekninen kuvaus Käyttöalue:

Lisätiedot

R o L. V-PALLOVENTTIILI haponkestävä teräs Wafer tyyppi 465-sarjat SILVER LINE. Operation. Käyttö ja rakenne. Versio

R o L. V-PALLOVENTTIILI haponkestävä teräs Wafer tyyppi 465-sarjat SILVER LINE. Operation. Käyttö ja rakenne. Versio Operation V-PALLOVENTTIILI haponkestävä teräs Wafer tyyppi C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio 15-04-2015 HÖGFORS V-palloventtiili on suunniteltu erityisesti massojen, nesteiden ja höyryjen virtauksen

Lisätiedot

Pienet sähkötoimilaitteet 90 käännöllä

Pienet sähkötoimilaitteet 90 käännöllä Pienet sähkötoimilaitteet 90 käännöllä Rotork-toimilaitteet Yksi toimilaitetekniikan johtavista valmistajista Rotork on luotettava ja tuotteet ovat pitkälle kehitettyjä. Rotorkilla on yli neljänkymmenen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A

KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ. Malli: 010A KÄYTTÖOHJE SAHAUSPÖYTÄ Malli: 010A Sisällysluettelo Tekniset tiedot... 2 Pakkauksen sisältö... 3 Turvaohjeet... 3 Kokoamisohje... 4 Osien esittely... 7 Pituuden säätö sivuttaistuen... 8 Korkeussäätö sivutuki...

Lisätiedot

KV-SÄÄNTÖMUUTOSTARPEET KYSELYN TULOKSET

KV-SÄÄNTÖMUUTOSTARPEET KYSELYN TULOKSET KV-SÄÄNTÖMUUTOSTARPEET KYSELYN TULOKSET Seuratoimijaseminaari 25.5.2015 Sääntötyöryhmä / Merja Suomalainen www.agilityliitto.fi Suurin muutostarve Säkäluokat M/L rajaa nostettava tai Uusi L/XL-raja Ylimpiä

Lisätiedot

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3 HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET Uponorumpisäiliö 10 m 3 1 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun valitessasi luotettavan Uponorjätevesijärjestelmän.

Lisätiedot

LIITE LISÄYS. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE LISÄYS. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.10.2015 COM(2015) 512 final ANNEX 1 PART 1/2 LIITE LISÄYS asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi Euroopan unionin puolesta TIR-yleissopimuksen hallinnollisessa komiteassa

Lisätiedot

Lava3. Sprinter etualusta 315, 906, etukelkka sis. kall.vak. jousen moot. Kumityynyt, alatukivarret, hammastanko,etunavat, etuiskarit.

Lava3. Sprinter etualusta 315, 906, etukelkka sis. kall.vak. jousen moot. Kumityynyt, alatukivarret, hammastanko,etunavat, etuiskarit. Lava1 2 Vito lavaa, 1 Sprinterin, 1 Sprinterin ovipaketti, Palkki, umpiot, tehd.jäähd.putki, puhallin+visco, maski, ilmasuod., puskuri, etukehikko, oik. lokasuoja, vas. Lokasuoja, konepelti, tuuletinpaketti,

Lisätiedot

Ocean. Aquatec. Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip

Ocean. Aquatec. Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip Aquatec Ocean Täyttää IEC 60601-2-52 vaatimukset TÜV hyväksytty Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip Aquatec Ocean suihku- ja wc-tuolisarjastä löydät laadukkaat

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot