Maksutonta koulutusta!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maksutonta koulutusta!"

Transkriptio

1 Maksutonta koulutusta! Syksy 2013 Kevät 2014 Turun seudun kunnat tarjoavat yhdessä Sinulle ohjaaja, valmentaja, nuori, vanhempi tai seuran toimihenkilö - mahdollisuuden lisätä osaamistasi. Tarjolla on yli 50 tuntia maksutonta laatukoulutusta! Käytä hyväksesi ja ilmoittaudu mukaan, paikat täytetään ilmoittautumisjärjesteyksessä!

2 Löydä oma koulutuspolkusi! ALOITTAVAT OHJAAJAT NUORET URHEILIJAT Tervetuloa ohjaajaksi Nuoren urheilijan (13-25 v.) -koulutus uusille ohjaajille (3 t) ravitsemus (2 t) ma klo Lieto ke klo Paimio to klo Sauvo Kannustava ohjaaja ja valmentaja (3 t) ti klo Kaarina Ryhmän hallinta ja ryhmäytyminen (3 t) ma klo Turku Soveltavan liikunnan koulutus (4 t) la klo Raisio VANHEMMAT OHJAAJAT JA VALMENTAJAT Lapseni urheilee - ilta (2,5 t) Fyysinen harjoittelu: voima, nopeus, ti klo Raisio kestävyys ja liikkuvuus (7 t) la klo Masku Soveltavan liikunnan koulutus (4 t) la klo Raisio Valmentajaklinikka pe klo Turku Psyykkisen valmennuksen koulutus (3 t) to klo Paimio SEUROJEN TOIMIHENKILÖT Yhdistysverotus (5 t) to klo Turku Sosiaalinen media seuratoiminnan markkinoinnissa (2 t) ti klo Turku Taloudenhoidon ABC (3 t) ti klo Raisio

3 Tervetuloa ohjaajaksi- koulutus uusille ohjaajille (3 t) ma klo Lieto (viim.ilm. päivä 16.8.) to klo Sauvo (viim.ilm. päivä 12.9.) Kouluttaja: Petri Kuokkanen, LiikUn kouluttaja, liikunnanohjaaja AMK, yliopistoliikunnan vastuuhenkilö Koulutus on suunnattu urheiluseurojen uusille ja aloittaville pääasiassa 6 11-vuotiaiden lasten ohjaajille ja valmentajille. Kyseessä on yleiskoulutus, joka soveltuu kaikille lajeille. Tavoitteena on antaa aloittaville ohjaajille perustietoja ja -taitoja lasten ohjaamisesta sekä myös innostaa heitä etenemään koulutuspolulla. Koulutuksen sisältöalueet ovat lasten liikunnan ja urheilun lähtökohdat, ohjaajana ja valmentajana toimiminen, ohjaamisen perusteet ja mistä tukea toimintaan. Kannustava ohjaaja ja valmentaja (3 t) ti klo Kaarina (viim.ilm. päivä 10.9.) Kouluttaja: Tea Järvinen, LiikUn kouluttaja, erityisliikunnan liikunnanopettaja, Suomen taitoluisteluliiton kouluttaja. Harjoitusten ilmapiiri on keskeisin tekijä lasten harjoituksessa viihtymisen ja uuden oppimisen kannalta. Kannustava ohjaaja ja valmentaja voi omalla toiminnallaan luoda innostavan ja positiivisen ilmapiirin harjoituksiin. Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää ohjaajat ja valmentajat hyvän ilmapiirin syntymiseen vaikuttaviin tekijöihin sekä ryhmän erilaisten yksilöiden huomioimiseen harjoitustilanteessa. Koulutuksessa pohditaan ohjaajan omaa koulutuspolkua. Ryhmän hallinta ja ryhmäytyminen (3 t) ma klo Turku (viim.ilm. päivä 30.9.) Kouluttaja: Marja Miettinen, LiikUn kouluttaja, LitM, psykodraamaohjaaja Koulutus on tarkoitettu urheiluseuroissa toimiville lasten ja nuorten ohjaajille. Koulutuksessa käydään läpi niitä tekijöitä, mistä onnistuneen ryhmän toiminta rakentuu sekä mietitään, miten toimia haastavissa vuorovaikutustilanteissa. Lisäksi luodaan työkaluja ja pelisääntöjä siihen, miten onnistutaan toimivaan yhteistyöhön huoltajien kanssa.

4 Soveltavan liikunnan koulutus (4 t) la klo Raisio (viim.ilm. päivä 4.10.) Kouluttaja: Virpi Pennanen, Soveli ry, Fysioterapeutti Miten ohjaaja soveltaa toimintaansa, kun ryhmässä on erityisen tuen tarvetta? Laatua ja asiantuntemusta liikuntaan, koetko haasteeksi erityisen tuen tarvetta vaativat henkilöt? Kannustava ja motivoiva koulutus tarjoaa neuvoja ja avaa näkökulmia liikuntatoiminnan (suunnitelmallisen) kehittämiseen ja toteuttamiseen sekä erityislasten huomioimiseen teorian ja käytännön harjoitusten avulla. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osaamista ja lisätä tietoa soveltavan liikunnan mahdollisuuksista. Koulutukseen sisältyy ennakkotehtäviä. Nuoret Urheilijat Nuoren (13-25 v.) urheilijan ravitsemus (2 t) ke klo Paimio (viim.ilm. päivä 17.9.) Kouluttaja: Katja Pahkala, TT, LiikUn kouluttaja Koulutuksessa perehdytään urheilijan arkiruokailuun, sen laadullisiin kriteereihin ja aterioiden sopivaan rytmitykseen. Lisäksi aiheina ovat harjoittelua ja palautumista tukevat välipalat, nestetasapaino sekä kilpailu- ja turnauspäivän ruokailun suunnittelu. Urheilevien lasten vanhemmat Lapseni urheilee - ilta (2,5 t) ti klo Raisio (viim.ilm. päivä 21.1.) Kouluttaja: Jarkko Finni, urheiluakatemia, Pekka Nikulainen, Valo ry Urheilijaksi kasvaminen vanhempien tuki Monipuolisen harjoittelu mitä se tarkoittaa? Vanhempien ja valmentajien välinen yhteispeli Vanhemman rooli, urheilijan rooli, valmentajan rooli.

5 Valmentajat Fyysinen harjoittelu: voima, nopeus, kestävyys ja liikkuvuus (7 t) la klo Masku (viim.ilm. päivä 8.11.) Kouluttaja: Mika Luoto, LiikUn kouluttaja, Aurajoen urheilulukion valmentaja, triatlonisti Hyvä valmentaja tietää monipuolisen, laadukkaan ja määrällisesti sopivan sekä eri herkkyyskausille sopivan ominaisuusharjoittlun merkityksen urheilijan kehittymiselle. Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja hallitsee voiman, nopeuden, kestävyyden ja liikkuvuuden kehittämisen pääperiaatteet ja ymmärtää, mitä ovat turvalliseen harjoitustilanteeseen liittyvät tekijät. Psyykkisen valmennuksen koulutus (3 t) to klo Paimio (viim.ilm. päivä 16.1.) Kouluttaja: Matti Jaakkola, urheilu- ja organisaatiopsykologi sekä yrittäjä Intergame Oy Koulutuksen ensimmäinen osa keskittyy teemaan: tunteiden säätely osana valmennusosaamista sekä toiminnallinen vuorovaikutus. Toisessa osiossa perehdytään ryhmädynamiikan huomioimiseen ja hyödyntämiseen harjoittelu- ja kilpailutilanteissa. Valmentajan vuorovaikutustaidot (3 t) to klo Lieto (viim.ilm. päivä 30.1.) Kouluttaja: Marja Miettinen, LiikUn kouluttaja, LitM, psykodraamaohjaaja, koripallovalmentaja Valmennustilanne on aina vuorovaikutustilanne valmentajan ja urheilijan/urheilijoiden välillä. Hyvät vuorovaikutustaidot ovat edellytys tietojen ja taitojen välttymiselle valmentajan ja urheilijan välillä. Tunteiden tunnistaminen edesauttaa valmentajaa vuorovaikutustilanteessa onnistumisessa. Koulutuksessa käydään läpi tunteiden tunnistamista, itseilmaisun ja kuuntelemisen taitoja. Valmentajan merkitystä hyvän ilmapiirin luomiselle sekä pelisäännöt valmennuksessa ja ohjauksessa. Koulutuksen tavoitteena on, että valmentaja tuntee tunne- ja vuorovaikutustaitojen perusteet sekä ymmärtää avoimen ja luottamusta synnyttävän ilmapiirin merkityksen valmennuksessa.

6 VALMENTAJA- KLINIKKA 2013 Yhteistyössä: Tehokkaammin, täsmällisemmin ja taloudellisemmin NAANTALI Tässä koulutuksessa käydään läpi teoriassa ja käytännössä biomekaniikan perusteita sekä niiden sovellutuksia. Esimerkiksi: Urheilijan asennon merkitys tasapainolle, lihaspituuden ja nivelkulman yhteys voiman tuottoon. Alustava aikataulu Kouluttajat Harri Hakkarainen Harrilla on pitkäaikainen kokemus myös valmentajana. Hän on toiminut fysiikkavalmentajana mm. Oulun Kärpissä, Kalpassa sekä KHL-joukkue Magnitogoskissa. Harri on lääketieteen lisensiaatti ja liikuntatieteiden maisteri ja toimii Olympiakomitean vastaavana lääkärinä. Sami Kalaja Sami on taitovalmennuksen asiantuntija, ja toiminut päävalmentaja telinevoimistelussa ja kilpaaerobicissa. Fysiikkavalmentajana Sami on toiminut mm. Jyväskylän Kirin miesten ja naisten superpesisjoukkueissa, Honsun miesten koripallojoukkueessa ja kv-tason uimareille. Sami on liikuntatieteiden tohtori ja ammatiltaan peruskoulun rehtori.

7 Seuran toimihenkilöt Yhdistysverotus (5 t) to klo Turku (viim.ilm. päivä ) Kouluttaja: Tuomo Nelimarkka, Lounais-Suomen yhdistysverotoimiston tuloverotuksen johtava veroasiantuntija Koulutuksessa käydään läpi mm. yhdistysten verotuksia ja niiden eri osa-alueita. Koulutuksen avulla selkeytät ymmärrystäsi verotuksesta. Verotus kiinnostaa ja herättää jatkuvasti keskustelua seuratoimijoiden kesken. Viime aikoina ajankohtaisia kysymyksiä ovat olleet muun muassa erilaiset sukka- ja keksimyynnit. Pitääkö tuloista maksaa veroa? Lisäksi arvonlisävero on herättänyt kysymyksiä. Verottomuus riippuu toiminnasta, toimintatavasta ja toiminnan laadusta. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Sosiaalinen media seuratoiminnan markkinoinnissa (2 t) ti klo Turku (viim.ilm. päivä ) Kouluttaja: Minna Valtari, sosiaalisen median konsultti ja kouluttaja, sosiaalisen median konsultointitoimisto Someco Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Koulutus on tarkoitettu Facebookia aktiivisesti käyttäville. Koulutuksessa perehdytään markkinointiviestintää: tutustutaan Facebookin sääntöihin (mm. kilpailujen osalta) sekä tutustutaan Facebookin EdgeRankiin, joka määrittelee viestien näkyvyyden. Lisäksi kerrataan Facebookin käyttöä yksityishenkilönä, ryhmissä tai sivuilla ja tutustutaan onnistuneisiin some-viestinnän esimerkkeihin. Taloudenhoidon ABC (6 t) ti klo Raisio (viim.ilm. päivä 14.1.) Kouluttaja: Raija Pohjavirta, toiminut 20 vuotta valtakunnallisen liiton talouspäällikkö Koulutuksessa käymme läpi yleishyödyllisyyden, verovelvollisuuden ja elinkeinotoiminnan. Arpajaiset ja myyntituotteet yhdistyksen varainhankinta keinoina. Nykykäytäntöjä talkootyön verotukseen. Ennakkotieto- ja ennakkoratkaisuhakemuksen ja käsittelyn aikataulun. Urheiluseuran verotarkastus (miksi, milloin, miten pitää valmistautua?) Muutoksen hakeminen urheiluseuran verotukseen.

8 Koulutuspaikat täytetään kaikkiin koulutuksiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään kymmenen. Koulutuksissa osallistujamäärät ovat henkilöä. Ilmoittautuminen osoitteessa: Hinta: Koulutukset ovat yhteistyökuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen jäsenille maksuttomia. Peruutusehdot: Mahdollinen peruutus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen koulutusta. Sen jälkeen peruuttamattomasta, käyttämättä jätetystä paikasta veloitetaan osallistujalta 50 /hlö. Koulutuksen peruuttaminen lyhyemmällä aikavälillä on maksuton vain toimittamalla sairaustodistus LiikUun. Lisätiedot: Koulutuksia koskevat yleiset kysymykset LiikUun: Susanna Eränen, puh. (02) , YHTEISTYÖKUNNAT: Kaarina: Lieto: Masku: Mynämäki: Naantali: Nousiainen: Paimio: Raisio: Rusko: Sauvo: Turku: LiikU on liikunnan asiantuntija Lounais-Suomessa. Liikutamme lapsia ja aikuisia tapahtumissa ja leireillä. Koulutamme lasten kanssa työskenteleviä, seuratoimijoita ja työyhteisöjä liikuttamaan muita. Puhumme liikunnan puolesta päättäjille. Liikunta elämäntavaksi!

Turun seudun kunnat tarjoavat yhdessä Sinulle - ohjaaja, valmentaja tai seuran toimihenkilö - mahdollisuuden lisätä osaamistasi.

Turun seudun kunnat tarjoavat yhdessä Sinulle - ohjaaja, valmentaja tai seuran toimihenkilö - mahdollisuuden lisätä osaamistasi. Turun seudun kunnat tarjoavat yhdessä Sinulle - ohjaaja, valmentaja tai seuran toimihenkilö - mahdollisuuden lisätä osaamistasi. syksy 2015 - kevät 2016 Tarjolla on monta tuntia maksutonta laatukoulutusta!

Lisätiedot

www.liiku.fi/rajattomatseurakoulutukset

www.liiku.fi/rajattomatseurakoulutukset Turun seudun kunnat tarjoavat yhdessä Sinulle - ohjaaja, valmentaja tai seuran toimihenkilö - mahdollisuuden lisätä osaamistasi laadukkailla maksuttomilla koulutuksilla Käytä hyväksesi ja ilmoittaudu mukaan

Lisätiedot

2/2013. ESLUn kevätkokous. Kevään Seura-Akatemia-koulutukset. Kevään koulutukset

2/2013. ESLUn kevätkokous. Kevään Seura-Akatemia-koulutukset. Kevään koulutukset Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU järjestää lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan sekä seuratoiminnan koulutuksia myös tilauksesta omalla paikkakunnallanne teille sopivana ajankohtana.

Lisätiedot

1/2013. Jäsenedut 2013. Seuraseminaarin aiheena on verotus. Kevään koulutukset. Seuran yhteystiedot ajan tasalle

1/2013. Jäsenedut 2013. Seuraseminaarin aiheena on verotus. Kevään koulutukset. Seuran yhteystiedot ajan tasalle Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU järjestää lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan sekä seuratoiminnan koulutuksia myös tilauksesta omalla paikkakunnallanne teille sopivana ajankohtana.

Lisätiedot

3/2012. Seuraseminaari. Seura-Akatemia. Syksyn koulutukset

3/2012. Seuraseminaari. Seura-Akatemia. Syksyn koulutukset Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU järjestää lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan sekä seuratoiminnan koulutuksia myös tilauksesta omalla paikkakunnallanne teille sopivana ajankohtana.

Lisätiedot

SYKSY 2013. KOULUTUSkalenteri

SYKSY 2013. KOULUTUSkalenteri SYKSY 2013 KOULUTUSkalenteri 1 P ohjois-karjalan Liikunta ry järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta. Laadun takaavat ammattitaitoiset kouluttajamme ja hyvät koulutusmateriaalit. Avoimien koulutusten

Lisätiedot

4/2012. Seura-Akatemia. ESLUn syyskokous. Syksyn koulutukset

4/2012. Seura-Akatemia. ESLUn syyskokous. Syksyn koulutukset Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU järjestää lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan sekä seuratoiminnan koulutuksia myös tilauksesta omalla paikkakunnallanne teille sopivana ajankohtana.

Lisätiedot

3/2013. Seura-Akatemia-koulutukset. ESLUn seuraseminaari. Syksyn koulutukset

3/2013. Seura-Akatemia-koulutukset. ESLUn seuraseminaari. Syksyn koulutukset Ilmestynyt 15.8.2013 Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU järjestää lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan sekä seuratoiminnan koulutuksia myös tilauksesta omalla paikkakunnallanne

Lisätiedot

4/2013. Seura-Akatemia-koulutukset. ESLUn syyskokous. Syksyn koulutukset

4/2013. Seura-Akatemia-koulutukset. ESLUn syyskokous. Syksyn koulutukset Ilmestynyt 10.10.2013 Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU järjestää lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan sekä seuratoiminnan koulutuksia myös tilauksesta omalla paikkakunnallanne

Lisätiedot

2/2012. Markkinoinnin näkökulma - ajatuksia palveluiden kehittämiseen, markkinointiin ja viestintään kolmannella sektorilla.

2/2012. Markkinoinnin näkökulma - ajatuksia palveluiden kehittämiseen, markkinointiin ja viestintään kolmannella sektorilla. ESLU:n kevätkokous Urheilumuseossa Helsingissä tiistaina 17.4.2012 2/2012 Markkinoinnin näkökulma - ajatuksia palveluiden kehittämiseen, markkinointiin ja viestintään kolmannella sektorilla ESLU:n kevään

Lisätiedot

SINETTISEURA LUPAUS LAADUSTA URHEILEVAN LAPSEN JA NUOREN PARHAAKSI

SINETTISEURA LUPAUS LAADUSTA URHEILEVAN LAPSEN JA NUOREN PARHAAKSI SINETTISEURA LUPAUS LAADUSTA URHEILEVAN LAPSEN JA NUOREN PARHAAKSI SISÄLTÖ SINETTISEURA LUPAUS LAADUSTA... 3 SINETTISEURAN LAATUKRITEERIT... 4 1. YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS... 6 Lapsen ja nuoren parhaaksi

Lisätiedot

SINETTISEURA. lupaus laadusta

SINETTISEURA. lupaus laadusta SINETTISEURA lupaus laadusta URHEILEVAN LAPSEN JA NUOREN PARHAAKSI SISÄLTÖ SINETTISEURA LUPAUS LAADUSTA... 3 SINETTISEURAN LAATUKRITEERIT... 4 1. YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS... 6 Lapsen ja nuoren parhaaksi

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINTA LUPAUS LAADUSTA

SINETTISEURATOIMINTA LUPAUS LAADUSTA SINETTISEURATOIMINTA LUPAUS LAADUSTA urheilevan lapsen ja nuoren parhaaksi SISÄLTÖ SINETTISEURA LUPAUS LAADUSTA... 2 SINETTISEURAN LAATUKRITEERIT YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS... 4 1. Lapsen ja nuoren

Lisätiedot

SINETTISEURAN LAATUKÄSIKIRJA

SINETTISEURAN LAATUKÄSIKIRJA SINETTISEURAN LAATUKÄSIKIRJA SISÄLLYS Lukijalle NUORI SUOMI SINETTISEUROJEN LAATUKRITEERIT Eettiset ja kasvatukselliset periaatteet 1. Seura pitää huolta jokaisesta mukana olevasta lapsesta ja nuoresta...

Lisätiedot

Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen. perusteet

Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen. perusteet Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen perusteet 2007 VOK Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittäminen Suomen Liikunta- ja Urheilu ry Nuori Suomi ry Suomen Olympiakomitea Suomen Kuntoliikuntaliitto ry Suomen

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINTA

SINETTISEURATOIMINTA SINETTISEURATOIMINTA Lupaus laadusta urheilevan lapsen ja nuoren parhaaksi Sinettiseurojen auditointi Sinettikriteerien toteutuminen arvioidaan säännöllisin väliajoin kehittämistilaisuuden muotoon rakennetun

Lisätiedot

KOULUTUS- JA NUORISOYKSIKKÖ TIEDOTTAA 2014

KOULUTUS- JA NUORISOYKSIKKÖ TIEDOTTAA 2014 KOULUTUS- JA NUORISOYKSIKKÖ TIEDOTTAA 2014 Tässä infopaketissa on koottu Suomen Nyrkkeilyliiton nuorisotoiminnan palveluja sekä jäljellä oleva koulutustoiminta vuonna 2015. Sisällysluettelo Miksi Sinettiseuraksi

Lisätiedot

1. SUOMEN LIIKUNTA- JA URHEILUJÄRJESTÖJEN VISIO 2020: Olemme maailman liikkuvin urheilukansa

1. SUOMEN LIIKUNTA- JA URHEILUJÄRJESTÖJEN VISIO 2020: Olemme maailman liikkuvin urheilukansa 1. SUOMEN LIIKUNTA- JA URHEILUJÄRJESTÖJEN VISIO 2020: Olemme maailman liikkuvin urheilukansa Jokaiselle lapselle mahdollisuus innostua liikunnasta ja urheilusta Innostuksesta ja osaamisesta vetovoimaa

Lisätiedot

Osa-alue (kriteerit) Seura Ryhmä Yksilö YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS. 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi. 2. Kannustava ilmapiiri

Osa-alue (kriteerit) Seura Ryhmä Yksilö YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS. 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi. 2. Kannustava ilmapiiri YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet ja

Lisätiedot

Etelä-Karjalan. Liikunta ja Urheilu ry

Etelä-Karjalan. Liikunta ja Urheilu ry Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry TOIMINTA- JA TALOUS- SUUNNITELMA 2011 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallinto ja toimisto 3 Lasten ja nuorten liikunta 3 Yleistä 3 Lasten ja nuorten liikunnan koulutus

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA 2015 Ota talteen! SISÄLTÖ KSL KOULUTTAA 5 TIETOA OSALLISTUJALLE 5 HELSINKI 7 LAHTI 11 OULU 22 TAMPERE 25 UUTTA 2015: JYVÄSKYLÄ AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 29 TILAUSKOULUTUS

Lisätiedot

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Toiminta ja taloussuunnitelma 2012

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Toiminta ja taloussuunnitelma 2012 Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Toiminta ja taloussuunnitelma 2012 1 2 Toiminta ja taloussuunnitelma vuodelle 2012 Suomen hallitusohjelmassa todetut kehittämiskohteet sopivat LiikUn toimintaan

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Liikun. nta ja Urheilu ry

Etelä-Karjalan Liikun. nta ja Urheilu ry Etelä-Karjalan Liikun nta ja Urheilu ry TOIMINTA- JA A TALOUSSUUNNITELM MA 2012 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallinto ja toimisto 3 Liikunnan ja urheilun edunvalvonta 3 Lasten ja nuorten liikunta 4 Kouluyhteistyö

Lisätiedot

- Kilpailujen järjestäminen. - Kilpailuihin osallistuminen. - Menestyksen tavoittelu. - Harjoitusten järjestäminen. - Toimintaa kaikenikäisille

- Kilpailujen järjestäminen. - Kilpailuihin osallistuminen. - Menestyksen tavoittelu. - Harjoitusten järjestäminen. - Toimintaa kaikenikäisille URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Työvihko urheiluseuran oman toimintalinjan tekemistä varten URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle

Lisätiedot

LAHDEN AHKERA LAATUKÄSIKIRJA 2010

LAHDEN AHKERA LAATUKÄSIKIRJA 2010 LAHDEN AHKERA LAATUKÄSIKIRJA 2010 Sisällysluettelo Lahden Ahkeran laatukäsikirja 1 Miten jokainen lapsi tulee huomioiduksi Ahkeran toiminnassa? 1 Onko kaikilla halukkailla mahdollisuus osallistua kilpailuihin?

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle seuran toimintalinja. Seuran toimintalinja selkiyttää seuran

Lisätiedot

Turun Urheiluliitto voimistelujaosto

Turun Urheiluliitto voimistelujaosto Päivitetty 6.9.2014 Turun Urheiluliitto voimistelujaosto VALMENTAJAN KÄSIKIRJA TÄMÄ VIHKONEN SISÄLTÄÄ PERUSTIEDOT VALMENTAJANA TOIMIMISESTA TURUN URHEILULIITON VOIMISTELUJAOSTOSSA. Tämän käsikirjan avulla

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Toiminta ja taloussuunnitelma 2013

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Toiminta ja taloussuunnitelma 2013 Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) Toiminta ja taloussuunnitelma 2013 1 2 Toiminta ja taloussuunnitelma vuodelle 2013 Suomen hallitusohjelmassa todetut kehittämiskohteet sopivat LiikUn toimintaan

Lisätiedot

KOULUTUSJÄRJESTELMÄ ON PÄIVITETTY

KOULUTUSJÄRJESTELMÄ ON PÄIVITETTY KOULUTUSJÄRJESTELMÄ ON PÄIVITETTY Olet saanut 2014 syksynä tietoa koulutusjärjestelmän kehitystyöstä. Mikäli tiedotteet eivät ole sinua tavoittaneet lähetä sähköpostia osoitteeseen niko.koivula@karateliitto.fi.

Lisätiedot