Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "www.liiku.fi/rajattomatseurakoulutukset"

Transkriptio

1 Turun seudun kunnat tarjoavat yhdessä Sinulle - ohjaaja, valmentaja tai seuran toimihenkilö - mahdollisuuden lisätä osaamistasi laadukkailla maksuttomilla koulutuksilla Käytä hyväksesi ja ilmoittaudu mukaan paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä syksy kevät 2015

2 ALOITTELEVAT OHJAAJAT TERVETULOA OHJAAJAKSI KOULUTUS (3 t) torstai klo Turku viim. ilm.pvä torstai klo Naantali viim. ilm.pvä Kouluttaja: Petri Kuokkanen, LiikUn kouluttaja, liikunnanohjaaja AMK, yliopistoliikunnan vastuuhenkilö Koulutus on suunnattu urheiluseurojen uusille ja aloittaville pääasiassa vuotiaiden lasten ohjaajille ja valmentajille. Kyseessä on yleiskoulutus, joka soveltuu kaikille lajeille. Tavoitteena on antaa aloittaville ohjaajille perustietoja ja -taitoja lasten ohjaamisesta sekä myös innostaa heitä etenemään koulutuspolulla. Koulutuksen sisältöalueet ovat lasten liikunnan ja urheilun lähtökohdat, ohjaajana ja valmentajana toimiminen, ohjaamisen perusteet ja mistä tukea toimintaan. KANNUSTAVA OHJAAJA JA VALMENTAJA (3 t) torstai klo Lieto viim. ilm.pvä Kouluttaja: Marja Miettinen, LiikUn kouluttaja, LitM, koripallovalmentaja Harjoitusten ilmapiiri on keskeisin tekijä lasten harjoituksessa viihtymisen ja uuden oppimisen kannalta. Kannustava ohjaaja ja valmentaja voi omalla toiminnallaan luoda innostavan ja positiivisen ilmapiirin harjoituksiin. Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää ohjaajat ja valmentajat hyvän ilmapiirin syntymiseen vaikuttaviin tekijöihin sekä ryhmän erilaisten yksilöiden huomioimiseen harjoitustilanteessa. Koulutuksessa pohditaan myös valmentajan ja ohjaajan omaa koulutuspolkua. LIIKUNTAA KAIKILLE KOULUTUSTA LASTEN LIIKUNNAN OHJAAJILLE (3 t) keskiviikko klo Nousiainen viim. ilm.pvä Kouluttaja: Antti Rusi, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kouluttaja Koulutuksessa harjoitellaan selkeän ja jäsennellyn liikuntatuokion toteuttamista, sekä toiminnan soveltamista erilaisille liikkujille. Lisäksi tutustutaan käytännössä matalan kynnyksen liikuntapeleihin ja -leikkeihin, joiden avulla kaikki saadaan innostettua mukaan. Koulutus soveltuu kaikille lasten liikuntaa ohjaaville.

3 VANHEMMAT RAVITSEMUSKOULUTUS (3 t) tiistai klo Paimio viim. ilm.pvä Kouluttaja: Tommi Vasankari, lääketieteen tohtori, UKK-instituutti Miten liikkuvien ja urheilevien lasten sekä nuorten ravitsemus eroaa tavallisesta ruokavaliosta? Mitä ja kuinka paljon konkreettisesti pitäisi syödä ja millaisella päivittäisellä rytmillä? Ovatko herkut ja roskaruuat kokonaan kiellettyjä? Lisäksi käsitellään kilpailu-/turnauspäivän ruokailuja sekä juotavia nesteitä ja erityisruokavaliota. SEUROJEN VALMENTAJAT KINESIOTEIPPAUS (3t) tiistai klo Naantali viim. ilm.pvä Kouluttaja: Suomen Valmentajat ry:stä Kinesioteippiä käytetään urheiluvammojen ja erilaisten kipujen hoitoon. Tässä koulutuksessa opitaan kinesioteippauksen perusteita ja tekemään käytännössä erilaisia teippaustekniikoita. WORKSHOP JOUKKUEIDEN PSYYKKISESTÄ VALMENTAMISESTA (3 t) torstai klo Turku viim. ilm.pvä Kouluttaja: Päivi Granholm, urheilupsykologi, valmentaja, PsM Illan aikana käydään läpi psyykkisen valmennuksen perusteemoja ja harjoitteita, joita joukkuelajien valmentajien kannattaa huomioida valmennustyössään. Koulutus on suunnattu lasten ja nuorten harrastusjoukkueiden sekä kilpauralle tähtäävien valmentajille, ohjaajille ja joukkueenjohtajille.

4 TYTÖT JA NAISET URHEILIJOINA (3 t) torstai klo Raisio viim. ilm.pvä Kouluttaja: Päivi Vilén, Terve Urheilija kouluttaja, pitkän linjan valmentaja Murrosiästä lähtien fyysisten, psyykkisten ja hormonaalisten tekijöiden huomioiminen harjoittelussa edesauttaa tyttöjen ja naisten kokonaisvaltaista kehitystä urheilijana. Koulutuksessa pohditaan, pitäisikö sukupuoliset erot ottaa huomioon harjoittelussa ja käydään läpi mm. fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia, jotka tuovat mukanaan haasteita urheiluun tyttöjen kasvaessa naisiksi. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi ravitsemuksen haasteet tyttö- ja naisurheilussa sekä naisurheilijan tyypilliset urheiluvammat. Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat - Tytöstä naiseksi - fyysiset ja psyykkiset muutokset haasteina urheilussa - Sukupuolisten erojen huomiointi harjoittelussa - Ravitsemuksen haasteet tyttö- ja naisurheilussa - Naisurheilijan tyypilliset urheiluvammat TYYPILLISET URHEILUVAMMAT JA NIIDEN HOITO (3 t) tiistai klo Masku viim. ilm.pvä Kouluttaja: Heikki Hämäläinen, fysioterapeutti, toimitusjohtaja Koulutuksessa käydään läpi kylmähoidot ammattilaisurheilussa, teippauksen ja sidonnan välineet, pehmytkudosvammojen oikeaoppinen hoito: ensiapu ja varhaiskuntoutus. Lisäksi tehdään käytännön teippausharjoittelua. FYYSINEN HARJOITTELU: KESTÄVYYS- JA VOIMAHAJOITTELUN YHDISTÄMINEN (3 t) torstai klo Turku viim. ilm.pvä Kouluttaja: Reino Kärkkäinen, LitM Koulutuksessa käydään läpi kestävyysharjoittelun pääpiirteitä ja mietitään, miten voimaharjoittelun voi yhdistää kestävyysharjoitteluun. Tavoitteena on, että valmentaja hallitsee näiden ominaisuuksien tasapainoisen kehittämisen eri-ikäkausina.

5 LIIKKUVUUTTA JA LIHASHUOLTOA (3 t) tiistai klo Kaarina viim. ilm.pvä Kouluttaja: Rea Hietanen, LiikU kehittämispäällikkö, hieronnan ja urheiluhieronnan ammattiaineiden opettaja Koulutus sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoitteita urheilijan lihashuollosta ja liikkuvuudesta. Tavoitteena on tutustua erilaisiin lihashuollon tukitoimiin (lämmittely, jäähdyttely, venyttely, hieronta) ja niiden merkityksiin harjoittelun kokonaisuudessa. SEUROJEN TOIMIHENKILÖT SEUROJEN TALOUS, VARAINHANKINTA JA VEROTUS (3 t) torstai klo Raisio viim. ilm.pvä Kouluttaja: Raija Pohjavirta, toiminut 20 vuotta valtakunnallisen liiton talouspäällikkönä, tilitoimistokokemusta usealta vuodelta Koulutuksessa läpikäydään seurojen kirjanpitoa, tilikarttoja sekä yhdistyksen verotusta. Miten ja minkälaisista töistä maksetaan palkkaa, palkkioita ja verottomia korvauksia? Lisäksi perehdytään yhdistyksen varainhankintaan. Koulutus soveltuu jatkokoulutukseksi kevään 2014 Taloudenhoidon ABC koulutukseen, mutta ei kuitenkaan ole edellytys osallistumiseen. Koulutus sisältää ennakkotehtävän. SOSIAALISEN MEDIAN PELIKENTÄLLÄ FACEBOOKIN ALKEET SEURATOIMIOILLE (3 t) torstai klo Turku viim. ilm.pvä Kouluttaja: Hanna Pitkänen, LiikUn kouluttaja Koulutusillan tarkoituksena on herättää ajatuksia sosiaalisen median roolista seurassa sekä pelisääntöjen tärkeydestä. Lisäksi koulutukseen sisältyy käytännönläheistä tekemistä, jossa tutuksi tulevat profiilin ja tapahtuman luominen sekä erilaisten toimenpiteiden hyödyntäminen seuran markkinoinnin näkökulmasta.

6 OMALLE HUIPULLE Harrasteliikunta ja harrastuksen jatkuminen seuratoiminnan haasteena (3 t) tiistai klo Turku viim. ilm.pvä Uudenlainen seuratoiminnan kehittämisilta, jossa yhdessä seurojen kanssa etsitään keinoja vastata tämän hetken haasteisiin: miten seuratoiminnassa voidaan aktivoida passiivisia liikkumaan? mitä tarjota heille, jotka haluavat nauttia ohjatusta liikkumisesta 1-2 kertaa viikossa? miten tukea liikuntaharrastuksen jatkumista siinä vaiheessa, kun kipinä on hiipumassa? miten taata kaikille mahdollisuus saavuttaa oma huippu? miten seurat voivat tuottaa palveluja kaiken tasoisille liikkujille? voiko seura hankkia varoja tuottamalla palveluja muille liikkujille? Illan ohjelma: * Omalle huipulle kehittämiskokonaisuus, mistä on kyse? Anu Oittinen, Rajattomasti liikuntaa Turun seudulla -hanke * Seuratoiminta osana kunnan liikuntapalveluketjua Tino-Taneli Tanttu, LiikU harrasteliikunnan kehittäjä * Esimerkkejä onnistumisista seuratoiminnassa Vesa Hanski Åbo Simklubb, Jukka Läärä Merimaskun Ahto, edustus Cetus Espoo ry:stä * Olympiakasvatus ja liikunnallinen elämäntapa, Eeva Sunnari, Turun kaupunki * Ideointityöpajat ja jatkosuunnittelu Ilmoittautuminen kaikkiin koulutuksiin: koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Hinta: koulutukset ovat yhteistyökuntien rekisteröityjen urheilu- ja liikuntaseurojen jäsenille maksuttomia. Peruutusehdot: mahdollinen peruutus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen koulutusta. Sen jälkeen peruuttamattomasta, käyttämättä jätetystä paikasta veloitetaan osallistujalta 50 /hlö. Koulutuksen peruuttaminen lyhyemmällä aikavälillä on maksuton vain toimittamalla sairaustodistus LiikUun. Koulutuksia koskevat yleiset kysymykset LiikUun: Susanna Eränen, puh. (02) , Lisätiedot: Rea Hietanen, kehityspäällikkö, lasten ja nuorten liikunta, LiikU, , YHTEISTYÖKUNNAT: Kaarina: Lieto: Masku: Mynämäki: Naantali: Nousiainen: Raisio: Rusko: Sauvo: Turku:

1/2013. Jäsenedut 2013. Seuraseminaarin aiheena on verotus. Kevään koulutukset. Seuran yhteystiedot ajan tasalle

1/2013. Jäsenedut 2013. Seuraseminaarin aiheena on verotus. Kevään koulutukset. Seuran yhteystiedot ajan tasalle Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, ESLU järjestää lasten ja nuorten liikunnan, kunto- ja terveysliikunnan sekä seuratoiminnan koulutuksia myös tilauksesta omalla paikkakunnallanne teille sopivana ajankohtana.

Lisätiedot

SINETTISEURA. lupaus laadusta

SINETTISEURA. lupaus laadusta SINETTISEURA lupaus laadusta URHEILEVAN LAPSEN JA NUOREN PARHAAKSI SISÄLTÖ SINETTISEURA LUPAUS LAADUSTA... 3 SINETTISEURAN LAATUKRITEERIT... 4 1. YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS... 6 Lapsen ja nuoren parhaaksi

Lisätiedot

KOULUTUS- JA NUORISOYKSIKKÖ TIEDOTTAA 2014

KOULUTUS- JA NUORISOYKSIKKÖ TIEDOTTAA 2014 KOULUTUS- JA NUORISOYKSIKKÖ TIEDOTTAA 2014 Tässä infopaketissa on koottu Suomen Nyrkkeilyliiton nuorisotoiminnan palveluja sekä jäljellä oleva koulutustoiminta vuonna 2015. Sisällysluettelo Miksi Sinettiseuraksi

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle seuran toimintalinja. Seuran toimintalinja selkiyttää seuran

Lisätiedot

SINETTISEURATOIMINTA

SINETTISEURATOIMINTA SINETTISEURATOIMINTA Lupaus laadusta urheilevan lapsen ja nuoren parhaaksi Sinettiseurojen auditointi Sinettikriteerien toteutuminen arvioidaan säännöllisin väliajoin kehittämistilaisuuden muotoon rakennetun

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 1 TOIMINTALINJA 2013 2014 Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Seuran esittely... 1 2 Seuran visio ja painopistealueet... 1 3 Eettisyys seuran toiminnassa... 1 4

Lisätiedot

Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille

Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille 7. Harjoittelu ja sitoutuminen 15 7.1 Harjoittelu 15 7.2 Sitoutuminen 15 7.3 Motivaatio 16 7.4 Läsnäolo harjoituksissa 16 Sisältö 1. Tervetuloa Tapiolan Voimistelijoihin!

Lisätiedot

Kati Lehtonen. Ohjaajat ja valmentajat lasten ja nuorten seuratoiminnan kehitystukihankkeissa

Kati Lehtonen. Ohjaajat ja valmentajat lasten ja nuorten seuratoiminnan kehitystukihankkeissa Kati Lehtonen Ohjaajat ja valmentajat lasten ja nuorten seuratoiminnan kehitystukihankkeissa Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 225 Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES ISBN 978-951-790-272-4

Lisätiedot

Ideaopas matalan. kynnyksen liikuntakerhotoimintaan

Ideaopas matalan. kynnyksen liikuntakerhotoimintaan Nuoren Suomen, Suomen Liikunnan ja Urheilun ja Kuntoliikuntaliiton toiminnat siirtyivät 1.1.2013 Valoon. Lisätietoa valo.fi Ideaopas matalan kynnyksen liikuntakerhotoimintaan SISÄLLYS JOHDANTO...3 LASTEN

Lisätiedot

TUL:n koulutusjärjestelmä

TUL:n koulutusjärjestelmä TUL:n koulutusjärjestelmä 1.1.2010 (kuntoliikuntakoulutuksen osapäivitys 10.4.2010) TUL:n koulutus TUL:n koulutusjärjestelmä Ohjaajien, vetäjien, valmentajien ja seurajohtajien koulutus on merkittävä TUL:n

Lisätiedot

1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1

1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1 SEURAKÄSIKIRJA 2013 SISÄLLYSLUETTELO Aluksi.. 1 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1 1.1. Toiminnan perusperiaatteet. 1 1.1.1. Arvot 1 1.1.2. Missio.. 1 1.1.3. Visio 1 1.1.4. Seuramme

Lisätiedot

Seura toimintaympäristönä

Seura toimintaympäristönä SUOMEN KORIPALLOLIITTO Seura toimintaympäristönä Versio 3.0-21.9.2006 Copyright 2006. Suomen Koripalloliitto Sisällysluettelo 1. JOHDANTO 1 2. SEURAN LINJAUSTEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU 2 2.1 HALLITUS

Lisätiedot

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Toimintakäsikirja 2012 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 4 Toiminnan perusperiaatteet... 4 Nuorisotoiminta...

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT

SINETTISEURAKRITEERIT 2011 => Suomen Judoliitto ry SINETTISEURAKRITEERIT Judoliiton Sinettiseurakriteerit, jotka ovat lupaus laadusta lasten ja nuorten harjoittelussa ja kilpailemissa aktiivisessa ja kehityshaluisessa judoseurassa.

Lisätiedot

Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot

Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot Lentopallon Sinettiseurakriteerien eri tasot 1 YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2010

Toimintakäsikirja 2010 0 2010 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 1.Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu..4 1.1 Toiminnan perusperiaatteet 4 1.1.1 Arvot.4 1.1.2 Missio..4 1.1.3Visio 2012..4 1.1.4 Toiminta ajatus 5

Lisätiedot

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri S E U R A: Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet

Lisätiedot

Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS

Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS Liikunnan aluejärjestöt 1-TASON VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUS Taustaa SVUL / Lajiliitot -> C, B, A järjestelmä (yleis- / lajiosa) 1990 luvun alun järjestömurros 5 -portainen yleiseurooppalainen koulutusjärjestelmä

Lisätiedot

SALIBANDYN LAJIANALYYSI JA VALMENNUKSEN OHJELMOINTI

SALIBANDYN LAJIANALYYSI JA VALMENNUKSEN OHJELMOINTI SALIBANDYN LAJIANALYYSI JA VALMENNUKSEN OHJELMOINTI JANNE KAINULAINEN Valmennus- ja testausoppi Valmentajaseminaarityö LBIA016 Kevät 2013 Liikuntabiologian laitos Jyväskylän yliopisto Ohjaaja: Antti Mero

Lisätiedot

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT Päivitetty 10/2014 TAVOITTEET JNV:n tavoitteena on saada urheilijat nauttimaan urheilusta aikuisikään saakka.

Lisätiedot

1. SUOMEN LIIKUNTA- JA URHEILUJÄRJESTÖJEN VISIO 2020: Olemme maailman liikkuvin urheilukansa

1. SUOMEN LIIKUNTA- JA URHEILUJÄRJESTÖJEN VISIO 2020: Olemme maailman liikkuvin urheilukansa 1. SUOMEN LIIKUNTA- JA URHEILUJÄRJESTÖJEN VISIO 2020: Olemme maailman liikkuvin urheilukansa Jokaiselle lapselle mahdollisuus innostua liikunnasta ja urheilusta Innostuksesta ja osaamisesta vetovoimaa

Lisätiedot

1.1.1. Arvot - Perinteikäs kymenlaaksolainen urheiluseuratoiminta - Kasvatuksellisuus, suvaitsevaisuus - Mielekäs, moniarvoinen, avoin toiminta.

1.1.1. Arvot - Perinteikäs kymenlaaksolainen urheiluseuratoiminta - Kasvatuksellisuus, suvaitsevaisuus - Mielekäs, moniarvoinen, avoin toiminta. TOIMINTAKÄSIKIRJA 2 JOHDANTO..2 1 INKEROISTEN TERHON TOIMINTA-AJATUS JA TAVOITTEET.3 1.1 Toiminnan perusperiaatteet.3 1.1.1.Arvot..3 1.1.2.Nuorisotoiminnan visio.3 1.1.3. Aikuis- ja veteraanitoiminnan

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2014

Toimintakäsikirja 2014 Toimintakäsikirja 2014 Kaustisen Pohjan Veikot Yleisurheilu 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5... 5 1.1 Toiminnan perusperiaatteet... 5 1.1.1 Arvot... 5 1.1.2 Missio... 6 1.1.3

Lisätiedot

TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA Hiihto Yleisurheilu v4.0 15.09.2012 Tammelan Ryske ry:n toimintakäsikirja v4.0 15.9.2012 2 (21) TOIMINTAKÄSIKIRJAN VERSION HALLINTA 05/06/2009 v0.1 Toimintakäsikirjan

Lisätiedot

LUKIJALLE KESKUSTELUTILAISUUDEN RUNKO NUORI KASVAVANA YKSILÖNÄ EETTISYYS ILMAPIIRI. Viihtyminen. Ilo ja leikki. Tasavertaisuus. Palautteen antaminen

LUKIJALLE KESKUSTELUTILAISUUDEN RUNKO NUORI KASVAVANA YKSILÖNÄ EETTISYYS ILMAPIIRI. Viihtyminen. Ilo ja leikki. Tasavertaisuus. Palautteen antaminen SISÄLLYS LUKIJALLE KESKUSTELUTILAISUUDEN RUNKO NUORI KASVAVANA YKSILÖNÄ EETTISYYS ILMAPIIRI Viihtyminen Ilo ja leikki Tasavertaisuus Palautteen antaminen TOIMINTATAVAT Yksilökeskeisyys ja yhteisöllisyys

Lisätiedot

Seurakäsikirja. 1. Toiminta-ajatus ja visio. 1.1. Toiminta-ajatus

Seurakäsikirja. 1. Toiminta-ajatus ja visio. 1.1. Toiminta-ajatus 1 Seurakäsikirja 1. Toiminta-ajatus ja visio 1.1. Toiminta-ajatus Naantalin Voimistelijat tarjoaa monipuolista liikuntaa harraste- ja valmennustasolla kaiken ikäisille. Haluamme tuottaa ihmisille elämäniloa,

Lisätiedot

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015

RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 RANTAPERKIÖN ISKUN VOIMISTELUJAOSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Rantaperkiön Isku voimistelujaosto Sivu 1 Sisältö 1. YLEISTÄ SEURASTA 2. VOIMISTELUJAOSTO 3. TOIMISTO 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 4.1. Painopisteet

Lisätiedot

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 5 1.2 Turun Weikot ry... 5 1.3 Lajiliittojen jäsenyys... 5 1.4 Toiminnan

Lisätiedot