Sivuston perusrakenne

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sivuston perusrakenne"

Transkriptio

1 Käyttöohje 1 (13) Yleistä Kiinteistöliiton tuottamat Taloyhtiösivut ovat jäsentaloyhtiöille maksuton jäsenetu. Sivuston perusrakenne Yksittäisen taloyhtiön Taloyhtiösivut koostuvat seuraavista lähteistä: Tiedotteet taloyhtiön omat ylläpitäjät sekä isännöitsijät vastaavat tiedotteista Taloyhtiökohtaiset tekstit, kuvat ja muut aineistot taloyhtiön omien ylläpitäjien lisättävissä ja muutettavissa Yleiset valtakunnalliset tekstit Kiinteistöliitto vastaa päivityksestä Jäsenyhdistyskohtaiset tekstit Kiinteistöyhdistys vastaa alueellisesta päivityksestä Jäsentietojärjestelmästä haettavat tiedot tiedot haetaan automaattisesti Kiinteistöliiton jäsentietojärjestelmästä Taloyhtio.net -uutispalsta Kiinteistöliitto vastaa uutispalstan tiedotteista Taloyhtiökohtaiset tekstit ovat taloyhtiön oman ylläpitäjän muutettavissa, mutta käyttöönoton helpottamiseksi niihin on luotu yleiset pohjat joita voi halutessaan muokata. Yleisiä tekstejä ei voi muokata taloyhtiökohtaisesti. Jäsentietojärjestelmästä tulevia tietoja voit muokata ilmoittamalla muuttuneet tiedot osoitteella yhtiosivut@kiinteistoliitto.fi Sivuston perusrakenne: Yhteystiedot haetaan automaattisesti jäsentietojärjestelmästä Keneen otan yhteyttä taloyhtiökohtaisesti ylläpidettävä Tietoa yhtiöstä haetaan automaattisesti jäsentietojärjestelmästä Tilat yhtiökohtainen Vastikkeet ja käyttömaksut yhtiökohtainen Kulutustiedot yhtiökohtainen Tietoa alueesta yhtiökohtainen (ei julkaisulupaa valmiina)

2 Käyttöohje 2 (13) Tärkeää nyt yhtiökohtainen (ei julkaisulupaa valmiina) Taloyhtiön asiakirjat yhtiökohtainen Yhtiöjärjestys yhtiökohtainen Yhtiökokouksen pöytäkirja - yhtiökohtainen Isännöitsijäntodistus yhtiökohtainen Järjestysmääräykset yhtiökohtainen Vastuunjakotaulukko yhtiökohtainen Pelastussuunnitelma yhtiökohtainen Energiatodistus yhtiökohtainen Kuntotodistus yhtiökohtainen PTS - yhtiökohtainen Huoltokirja yhtiökohtainen Hallinto-opas yleinen teksti Asumisopas yleinen teksti Kuvagalleria yhtiökohtainen Hallituksen sivut yhtiökohtainen Hallituksen asiakirjat yhtiökohtainen Jäsentiedotteet päivittyy automaattisesti Lakipalsta yleinen teksti Lehden tilaajat yleinen teksti Kiinteistöliiton palvelut yleinen teksti Kiinteistöyhdistyksen palvelut yleinen teksti Jäsentietojen päivitys päivitykset jäsentietojärjestelmään Taloyhtiösivujen ylläpitäjät saavat rekisteröityessään tunnukset sivuston ylläpitoon, jonka kautta he pääsevät ylläpitämään oman taloyhtiönsä taloyhtiösivuja. Lisäksi Kiinteistöliiton ja jäsenyhdistysten ylläpitäjät pääsevät päivittämään omia osioitaan erillisen ylläpidon kautta. Lisäksi isännöitsijöiden tiedottamista varten on olemassa oma ylläpidon käyttöliittymänsä, jossa he voivat lisätä tiedotteita niille yhtiöille jotka ovat heidän isännöinnissään. HUOM! Kiinteistöliitto ei vastaa taloyhtiökohtaisesti ylläpidettyjen sivujen sisällöstä. Niiden sisältö on yksin rekisteröityneiden ylläpitäjien vastuulla.

3 Käyttöohje 3 (13) Oman taloyhtiön sivujen perustaminen Taloyhtiösivujen päivittämisen perusajatuksena on mahdollistaa kaikkien asiasta kiinnostuneiden rekisteröityminen ylläpitäjäksi. Perustaminen etenee seuraavasti.: Järjestelmä lähettää käyttöohjeet ylläpitäjäksi rekisteröityneille.

4 Käyttöohje 4 (13) Kirjautuminen ylläpitoon Kirjautuminen järjestelmään tapahtuu käynnistämällä internetselain ja siirtymällä sähköpostitse saamaanne ylläpito-osoitteeseen Samassa sähköpostissa saatu käyttäjätunnus ja salasana syötetään niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää sähköpostiosoitteesi käyttäjätunnuskohtaan ja painaa Kirjaudu -nappia. Salasanasi lähetetään sinulle hetken kuluttua sähköpostilla. Pääset tarvittaessa vaihtamaan salasanasi ylläpitosivuilla etusivun yläpalkista oikealla löytyvästä Vaihda salasanasi -kohdasta. Järjestelmässä on kahdenkymmenen minuutin aikakatkaisu viimeisestä aktiivisesta toiminnasta. Tämän jälkeen järjestelmä pyytää uutta kirjautumista. HUOM! Järjestelmän käyttämisen kannalta on välttämätöntä, että ponnahdusikkunat ovat sivustolla sallittu. Tietoturvasyistä joudut kenties asettamaan sivuston ns. luotettuihin sivustoihin. Katso tarkemmat ohjeet inetrnetselaimesi käyttöohjeista.

5 Käyttöohje 5 (13) Käyttöliittymän esittely Käyttöliittymässä ylimmäinen palkki sisältää järjestelmän yleisiä toimintoja kuten sivuston julkaisun ja ohjeet. Vasemmassa reunassa näet oman sivustosi sivurakenteen. Voit avata ja sulkea puurakennetta kuten oman tietokoneesi kovalevyä selatessasi. Pääikkunassa näet kulloinkin auki olevan sivun. Välittömästi sivun yläpuolella näet kyseiseen sivuun liittyvät toiminnot kuvakkeina. Ennen julkaisua Taloyhtiökohtaisesti ylläpidettyjen sisältöjen osalta on tärkeää, että ylläpitäjä käy ne läpi ja päivittää vastaamaan oman taloyhtiön tilannetta. Sisältöjen pohjana on Kiinteistöliiton luoma pohjateksti, joka jossain tapauksessa voi sopia taloyhtiöön sellaisenaan. Suosittelemme kuitenkin, että seuraavien sivujen sisältö tarkistetaan ja päivitetään ennen sivuston julkaisua: Keneen otan yhteyttä Yhtiön tilat Vastikkeet ja käyttömaksut Kulutustiedot Yhteystiedot ja Tietoa yhtiöstä jos näissä tiedoissa on muutostarvetta ilmoita muuttuneet tiedot osoitteella yhtiosivut@kiinteistoliitto.fi Keltapohjaisiin laatikoihin haetaan tiedot Kiinteistöliiton jäsentietojärjestelmästä, eikä Taloyhtiösivujen oma ylläpitäjä kyseisiä sivuja voi muokata. Muokkausyritys aiheuttaa virheilmoituksen tai uloskirjautumisen järjestelmästä. Jäsentietojärjestelmästä haettavat tiedot näkyvät vasta Taloyhtiosivuilla, joille ylläpitäjä on antanyt julkaisuluvan.

6 Käyttöohje 6 (13) Sivuston julkaisu Taloyhtiösivuja perustettaessa sivuston etusivulle ei anneta automaattisesti julkaisulupaa. Taloyhtiösivujen oma ylläpitäjä antaa julkaisluvan itse siinä vaiheessa kun katsoo sivuston olevan valmis julkaistavaksi. Kun sivuston etusivulle annetaan julkaisulupa, se näkyy välittömästi Internetissä kaikille halukkaille. Niin kauan kuin sivusto on perustettu, mutta julkaisulupa puuttuu Taloyhtiösivut eivät ole nähtävissä muuten kuin ylläpidon kautta ylläpitäjälle itselleen. Sivun tekstien muokkaaminen Sivun tekstiä pääsee muokkaamaan valitun sivun yläreunan Muokkaa - painikkeesta. Järjestelmä avaa uuteen ikkunaan sisältöeditorin. Jos sivulla on useita eri sisältöosia, kuten yleensä etusivulla, valitaan mitä osiota halutaan muokata. Jos sisältöosaan on kytketty tiedotelistaus, pääsee Muokkaa - painikkeen kautta rajaamaan listaukseen tulevien tiedotteiden määrää. Tekstin muotoilu Kun sivun teksti on otettu muokattavaksi voidaan tekstiä joko kirjoittaa editoriin suoraan tai tuoda Liitä -toiminnolla leikepöydän kautta esimerkiksi Wordista tai internetistä. Liittämiseen voidaan käyttää joko editorin Liitä - tai Liitä Wordista painikkeita tai Ctrl-V - komentoa.

7 Käyttöohje 7 (13) Tuotuun tai kirjoitettuun tekstiin määritellään otsikot maalaamalla haluttu teksti ja valitsemalla toivottu tyyli Muotoilu -valikosta. Tekstin ulkoasu editorissa ei täysin vastaa sen ulkoasua varsinaisella Taloyhtiösivulla. Tekstiä voidaan haluttaessa keskittää joko oikealle, vasemmalle tai keskelle, tai sitä voidaan järjestellä numeroiduksi tai numeroimattomaksi listaksi. Nämä toiminnot saa käyttöönsä maalaamalla halutun tekstialueen ja painamalla toiminnon kuvaketta yläpalkissa. Haluttu tekstipätkä voidaan myös lihavoida tai kursivoida. Enterin painallus tekstissä merkitsee yleensä kappaleen vaihtoa. Jos halutaan ainoastaan vaihtaa riviä esimerkiksi osoitteissa, voidaan painaa yhtä aikaa shift ja enter-näppäimiä. HUOM! Tekstin kirjoittamista editoriin ei lueta aktiiviseksi toiminnaksi, joten tekstiä kannattaa tallentaa usein aikakatkaisun välttämiseksi. Kuvan lisääminen Tekstin sekaan voidaan lisätä kuvia. Kuvien maksimikoot, jota pienempiä niiden tulisi olla, ovat: jpg gif (200 kt) (100 kt) Kuvan lisäys aloitetaan viemällä kursori haluttuun kohtaan tekstiä. Yleensä kuvalle kannattaa varata oma kappale, kuva voidaan sitten myöhemmin asemoida oikealle tai vasemmalle tekstissä. Kun kursori on valitussa paikassa painetaan Lisää kuva -painiketta. Jos haluttu kuva ei löydy avautuvan ikkunan vasemman reunan kansioista lisätään kuva tähän kansioon omalta koneelta kirjoittamalla ensin nimi kenttään kuvaa kuvaava nimi ja sen jälkeen hakemalla kuva koneelta Selaa/Browse -toiminnon avulla. Kun haluttu kuva on löydetty ladataan se kansioon Lataa kuva -nappia painaen. Kuvan latauksen jälkeen se ilmestyy kuvalistaan, josta se voidaan hiiren näpäyksellä valita tekstiin.

8 Käyttöohje 8 (13) Kun kuva on paikallaan tekstissä voidaan kuvan päällä painaa hiiren oikeaa nappia ja valita kohta Kuvan ominaisuudet. Nyt avautuvasta ruudusta voidaan valita kummalle puolelle kuva halutaan mahdollisesti tasata. Kuvasta voidaan myös tehdä linkki kirjoittamalla Osoite -kenttään haluttu osoite. Ikkunan avulla voidaan myös muuttaa kuvan kokoa, tällöin pitää kuitenkin muistaa, että kuvan fyysinen koko ei varsinaisesti muutu, joten vaikka kuva ruudulla näyttäisikin pieneltä saattaa sen lataus sivulla kestää hitaammalla yhteydellä melko kauan. Kuvan saa poistettua tekstistä viemällä kursorin tekstissä kuvan perään ja painamalla korjausnäppäintä. HUOM! Kuvat kannattaa tuoda kansioon valmiiksi oikean kokoisina.

9 Käyttöohje 9 (13) Linkin lisääminen Tekstin sekaan voidaan lisätä linkkejä joka toisille internetsivuille tai sähköpostiosoitteisiin. Tekstistä maalataan se kohta, josta linkki halutaan avata ja painetaan Lisää linkki -painiketta. Avautuvasta ruudusta valitaan ensin linkin tyyppi, joka voi olla joko internetosoite tai sähköposti. Linkin osoite kohtaan kirjoitetaan osoite, johon linkin halutaan vievän. Tekstin voi tuoda kenttään myös liittämällä Ctrl-V - komennolla. Kokeile linkkiä -nappia painamalla voi tarkistaa, että osoite on kirjoitettu oikein ja vie oikeaan paikkaan. Jos linkin tyyppi on osoite, osoitteen lisäksi voidaan määritellä avataanko linkki alkuperäiseen vai uuteen ikkunaan. Yleensä suositellaan, että sivustolta poisvievät linkit avattaisiin uuteen ikkunaan. Linkin ominaisuuksia pääsee myöhemmin muokkaamaan viemällä kursorin johonkin kohtaan linkkiä tai maalaamalla linkin ja painamalla uudelleen Lisää linkki -painiketta. Lisätty linkki näkyy tekstissä sinisenä alleviivattuna tekstinä. Linkin saa poistettu kuten tavallisen tekstinkin eli viemällä kursorin tekstissä linkin perään ja painamalla korjausnäppäintä.

10 Käyttöohje 10 (13) Liitteen lisääminen Liite on linkki johonkin tiedostoon. Tiedosto voi olla esimerkiksi word-, exceltai pdf-tiedosto. Liitteen lisäys aloitetaan maalamalla se kohta tekstistä, josta liitteen halutaan avautuvan. Tämän jälkeen painetaan Lisää liite -painiketta. Avautuvassa ikkunassa on lista järjestelmään ladatuista liitteistä. Liitteiden maksimikoot ovat: doc rtf txt html / htm xls ppt pdf (1000 kt) (1000 kt) (100 kt) (100 kt) (1000 kt) (1000 kt) (1000 kt) Jos haluttu liite ei ole listassa voidaan liite tuoda omalta koneelta järjestelmään valitsemalla listan yläpuolelta vasemmanpuoleinen kuvake Lisää uusi liite. Avautuvaan ikkunaan kirjoitetaan liitteelle nimi ja haluttaessa kuvaus. Liite haetaan koneelta Selaa/Browse -nappia painettaessa avautuvan ikkunan kautta. Kun tiedosto on löytynyt se ladataan järjestelmään Lataa tiedosto - nappia painamalla.

11 Käyttöohje 11 (13) Kullakin tiedostotyypillä on sallittu maksimikoko, jota pienempiä tiedostojen tulisi olla. Kun liite on ladattu ja tallennettu voidaan se valita tekstiin sen nimeä listassa klikkaamalla. Taulukot Lisätty liite näkyy tekstissä keltapohjaisena. Sen ominaisuuksia ei lisäämisen jälkeen pääse muokkaamaan. Liitteen saa poistettua tekstistä viemällä kursorin sen perään ja painamalla korjausnäppäintä. Taulukon lisääminen aloitetaan viemällä kursori siihen kohtaan tekstiä johon taulukko halutaan lisätä. Kun kohta on valittu painetaan Lisää taulu - painiketta. Avautuvasta ikkunasta valitaan taulukon koko riveinä ja sarakkeina, taulukon leveys sivulla ja taulukon solujen välissä ja sisällä oleva tyhjä tila. Taulukkoon pääsee mm. lisäämään rivejä painamalla taulukon päällä hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla avautuvasta valikosta halutun kohdan. Valikosta löytyvästä Taulukon ominaisuudet -kohdasta pääsee vielä muokkaamaan taulukon leveyttä ja solujen välistä ja sisäistä tyhjää tilaa. Taulukko voi sisältää tekstiä, kuvia, liitteitä ja linkkejä. Taulukon saa poistettua viemällä kursorin tekstissä taulukon jälkeen ja painamalla korjausnäppäintä. Sivun ominaisuuksien muokkaaminen Sivun nimeä tai paikkaa navigointirakenteessa samalla tasolla olevien linkkien joukossa pääset muokkaamaan menemällä haluamallesi sivulle ja painamalla sivun yläpuolisen työkalupalkin Ominaisuudet -painiketta. Sivun nimi -kohtaan kirjoitetaan haluttu nimi, joka tallentuu Tallenna - nappia painettaessa. Samalla tasolla olevien sivujen järjestystä muokataan sivun tärkeysastetta muuttamalla. Mitä korkeampi tärkeysaste, sitä ylempänä sivu on hierarkiassa

12 Käyttöohje 12 (13) saman tason sivujen joukossa. Sivut järjestetään ensisijaisesti tärkeysasteen mukaan ja samalla tärkeysasteella olevat aakkosjärjestykseen. Tässä ikkunassa voi tarvittaessa myös poistaa sivulta julkaisuluvan ottamalla rastin pois Julkaisulupa - kohdasta ennen tallennusta. HUOM! Julkaisulupa on järjestelmän ominaisuus, joka mahdollistaa sen että voit tehdä sivuja valmiiksi ylläpitoon, mutta antaa niille julkaisuluvan vasta haluttuna hetkenä. Julkaisulupa koskee jokaista sivuston yksittäistä sivua. Uuden sivun luominen Uusi sivu luodaan aina jonkin olemassa olevan sivun alle. Sivun luonti aloitetaan valitsemalla vasemman reunan sivupuusta se sivu, jonka alle sivu halutaan luoda. Kun sivu on valittu painetaan sivun yläpuolella olevasta työkalupalkista Uusi alasivu -painiketta. Sivun nimi kenttään kirjoitetaan se nimi, joka tulee näkyviin sivun navigointirakenteeseen. Nimen on hyvä olla melko lyhyt ja mahdollisimman kuvaava. Sivun tyypiksi voidaan valita joko perussivu, tiedotesivu tai joku ylläpitäjän lisäämistä mallisivuista. Perussivu on tyhjä sivu, jolle voidaan lisätä mitä tahansa tekstiä tai kuvia, tiedotesivu on sivu, jolle sivustolle tehdyt tiedotteet automaattisesti listautuvat.

13 Käyttöohje 13 (13) Ylläpitäjän mallisivut ovat ylläpitäjän lisäämiä mallipohjia, joita valinnan jälkeen voidaan vapaasti muokata. Välttämättä näitä mallipohjia ei ole lainkaan. Kun sivulle on annettu nimi ja valittu tyyppi paina Lisää -nappia, jolloin sivu tallentuu ja ikkuna sulkeutuu automaattisesti. Voit peruuttaa uuden sivun luonnin sulkemalla sivun Sulje -napista ennen uuden alasivun tallennusta. Uusi sivu ei tule muille sivuille näkyviin ennen kuin sille on annettu julkaisulupa. Julkaisuluvan saat annettua sivulle painamalla Julkaisulupa - painiketta sivulla ollessasi. Sivun poisto Sivun saa poistettua painamalla Poista sivu -painiketta. Poistossa poistetaan se sivu, jolla parhaillaan ollaan sekä kaikki valitun sivun alasivut. Tiedotteen lisääminen Tiedote voidaan lisätä sivustolle oltiinpa millä sivulla tahansa painamalla Uusi tiedote -painiketta sivun yläpuolella olevasta työkalupalkista. Tiedotteessa voidaan käyttää kaikkia samoja ominaisuuksia ja muotoiluja kuin perussivuillakin. Tiedotteen nimi tulee näkyviin sivuilla tiedotelistauksissa. Tiedote tulee aina automaattisesti näkyviin kaikkiin sivustolla oleviin tiedotelistauksiin jos se listauksen enimmäistiedotemäärän mukaan mahtuu listaan. Tiedotteet otetaan mukaan aikajärjestyksessä siten, että uusimmat tiedotteet ovat ylimpinä. Tiedotteen muokkaus Tiedotteen tekstiä pääsee muokkaamaan sivulla tiedotteen otsikon edessä ensimmäisenä olevasta kuvakkeesta. Tiedotteen poisto Tiedotteen saa poistettua sivulla tiedotteen otsikon edessä olevasta punaisesta ruksista. Etusivun kuvan lisääminen Etusivun oikeaan yläkulmaan saa lisättyä kuvan lisäämällä sen etusivun tekstisisällön loppuun. Paina Muokkaa -nappia ollessasi etusivulla ja sisältötekstin muokkausikkuna avautuu. Siirrä kursori tekstin loppuun ja paina Lisää kuva nappia ja valitse sopiva kuva (lisäämisestä lisää käyttöohjeidensivulla 7). Kun tallennat sisällön, kuva julkaistaan sivustolla sille varatulla paikalla. Muista kuvan kokorajoitukset!

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille

KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille 1 (10) Yleistä Kiinteistöliiton tuottamat Taloyhtiösivut ovat Suomen Kiinteistöliiton 100-vuotislahja, jonka liitto jäsenyhdistyksineen tarjoaa jäsentaloyhtiöille. Taloyhtiösivut -palvelu sisältyy jäsenmaksuun.

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

Drupal-sivuston hallintaopas

Drupal-sivuston hallintaopas Drupal-sivuston hallintaopas 11.12.2011 1. Sisäänkirjautuminen... 2 2. Sivun luonti... 2 1 1. Sisäänkirjautuminen Kirjautumissivulle pääset osoitteesta http://www.venajaseura.com/user Käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje

Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja. Julkaisujärjestelmän ohje Sähköisen Markkinoinnin Koulutus Kotisivutyöpaja Julkaisujärjestelmän ohje 2014 2 PM-Julk aisujärjestelmän perusohjeet Julkaisujärjestelmän käyttöönotto Julkaisujärjestelämän avulla voit itsenäisesti muokata

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito Kanakoirakerho - websivujen ylläpito 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kirjautuminen... 1 2.1 Ylläpitovalikko... 2 3 Käyttäjien hallinta... 3 4 Sisällön muokkaaminen... 4 4.1 Editorin käyttäminen...

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet avannut kotisivut Kotisivukoneella, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö

Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö Sisällysluettelo Kirjautuminen ja ylläpito...3 Kirjautuminen sivustolle...3 Ylläpitovalikko...3 Artikkeleiden muokkaaminen...4 Artikkelin asetukset...4

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Bioenergia.fi VERKKOPALVELUKOHTAINEN OHJE 03.09.2009

Bioenergia.fi VERKKOPALVELUKOHTAINEN OHJE 03.09.2009 Bioenergia.fi VERKKOPALVELUKOHTAINEN OHJE 03.09.2009 Osoite Puhelin Fax Pankkiyhteys 1/19 Sisällysluettelo Yleistä...3 Ilmoitetut tapahtumat ja uutiset...3 Ilmoita tapahtuma ja Ilmoita uutinen sivujen

Lisätiedot

NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje

NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin käyttöohje Käyttöohje Liikkumispalvelukatalogi NAP Merenkulun reitti- ja aikataulueditori 1 (14) 16.8.2018 Användarinstruktioner för kartvertyget för sjötrafik på svenska NAP: Merenkulun reitti- ja aikataulueditorin

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille:

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Tämän pikaohjeen avulla pääsette alkuun sivujenne tekemisessä, mutta suosittelemme täydellisten Lappi.fi -ohjeiden lukemista ennen sivujenne tekemistä. Ohjeet löytyvät

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

Kyläsivujen InfoWeb-ohje

Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kirjoita internet-selaimesi osoitekenttään kyläsivujen hallintaosoite; www.yla -savo.fi/admin Saavut seuraavalle sivulle, johon kirjoitat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi: Paina

Lisätiedot

Wordpresspikaopas. Viivamedia

Wordpresspikaopas. Viivamedia Wordpresspikaopas 1 Viivamedia Kirjautuminen Kirjaudu sivuston ylläpitoon osoitteessa http://[verkkotunnus]/wp-admin. Verkkotunnus on sivuston osoitteen perusosa, esim. viivamedia.fi. Syöttämällä pääkäyttäjältä

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

CMS Made Simple Perusteet

CMS Made Simple Perusteet CMS Made Simple Perusteet 1. Hallintaan kirjautuminen Kirjautumisruutuun pääset lisäämällä osakaskuntasi www-osoitteen perään liitteen /admin. Käyttäjätunnuksena toimii onkija ja salasanana postitse saamasi

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI

KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI KOTISIVUKONE ULKOASUEDITORI Kun olet luonut itsellesi kotisivut, voit aloittaa ulkoasun yksityiskohtaisemman räätälöimisen. Kotisivukone tarjoaa helppokäyttöisen ulkoasueditorin, jonka avulla saat sivujen

Lisätiedot

Routa Markkinointi. Ohjeet päivitystyökalun käyttöön

Routa Markkinointi. Ohjeet päivitystyökalun käyttöön Routa Markkinointi Ohjeet päivitystyökalun käyttöön 1 Kirjautuminen... 3 Sivujen päivitys... 3 Widgetit...3 Muutosten julkaiseminen tai tallentaminen... 4 Uuden sivun lisääminen... 5 Sivun poistaminen...

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3 Web-editori 2 Optima Web-editori -ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Web-editorista... 3 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3 2 Pikatoimintopainikkeet... 3 2.1 Tallenna... 3 2.2 Peru / Tee uudelleen...

Lisätiedot

1 (14) Ohje. Ohje. GTK-wiki. Geologian tutkimuskeskus, Verkkosivustopalvelut

1 (14) Ohje. Ohje. GTK-wiki. Geologian tutkimuskeskus, Verkkosivustopalvelut 1 (14) GTK-wiki 2 (14) Sisällysluettelo 1. Wikin ylläpito... 3 1.1. Wiki-artikkelin muokkaus... 3 1.2. Wiki-artikkelin lisääminen... 3 2. Wiki-toiminnot... 4 2.1. Ristiinlinkitys... 4 2.2. Tekstin muotoilu...

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE

SPORTTISAITTI KÄYTTÖOHJE MUOKKAUSTILA Muokkaustilaan siirtyminen Siirry muokkaustilaan klikkaamalla copyright ( )- merkkiä omalla sivustollasi (esim. seurannimi.sporttisaitti.com). Merkki löytyy sivun alareunasta. Kirjoita käyttäjätunnus

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut.

Ohjelman käyttöön ei sisälly muita kuluja kuin ohjelman lisenssimaksu ja mahdolliset webbipalvelusi käyttömaksut. Kotisivu ohje Kotisivu - ohjelmisto on webbipohjainen kotisivujen julkaisujärjestelmä jossa käyttäjä ei tarvitse erityistaitoja kyetäkseen julkaisemaan webbisivuja. Jos osaat käyttää Microsoft Word tekstinkäsittelyohjelmaa,

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ -

SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ - SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ - OPETTAJAN OPAS Varkauden museot 2011 Avaa ovi kulttuuriympäristöön! www.saranat.fi Yleistä Saranat.fi -verkko-oppimisympäristöstä Varkauden museoiden tuottamalla

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot