KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOHJE Taloyhtiösivut Kiinteistöliiton jäsentaloille"

Transkriptio

1 1 (10) Yleistä Kiinteistöliiton tuottamat Taloyhtiösivut ovat Suomen Kiinteistöliiton 100-vuotislahja, jonka liitto jäsenyhdistyksineen tarjoaa jäsentaloyhtiöille. Taloyhtiösivut -palvelu sisältyy jäsenmaksuun. Sivuston perusrakenne Yksittäisen yhtiön sivusto sivut koostuvat seuraavista lähteistä. Tiedotteet taloyhtiön omat ylläpitäjät sekä isännöitsijät vastaavat tiedotteista Yhtiökohtaiset tekstit, kuvat ja muut aineistot yhtiön omien ylläpitäjien lisättävissä ja muutettavissa Yleiset valtakunnalliset tekstit Kiinteistöliitto vastaa päivityksestä Alueyhdistyskohtaiset tekstit Kiinteistöyhdistys vastaa alueellisesta päivityksestä Jäsentietojärjestelmästä haettavat tiedot tiedot haetaan automaattisesti Kiinteistöliiton jäsentietojärjestelmästä Taloyhtio.net -uutispalsta Kiinteistöliitto vastaa uutispalstan tiedotteista Yhtiökohtaiset tekstit ovat yhtiön omien päivittäjien muutettavissa, mutta käyttöönoton helpottamiseksi niihin on tehty yleiset pohjat joita voi muokata. Yleisiä tekstejä ei voi muokata yhtiökohtaisesti. Jäsentietojärjestelmästä tulevia tietoja voit muokata päivittämällä tiedot jäsentietojärjestelmään, jolloin ne päivittyvät myös sivuille. Sivuston perusrakenne Yhteystiedot haetaan automaattisesti jäsentietojärjestelmästä o Keneen otan yhteyttä yhtiökohtaisesti ylläpidettävä Tietoa yhtiöstä haetaan automaattisesti jäsentietojärjestelmästä o Tilat yhtiökohtainen o Vastikkeet ja käyttömaksut yhtiökohtainen o Kulutustiedot yhtiökohtainen Tietoa alueesta yhtiökohtainen (ei julkaisulupaa valmiina) Tärkeää nyt yhtiökohtainen (ei julkaisulupaa valmiina) Taloyhtiön asiakirjat yhtiökohtainen o Yhtiöjärjestys yhtiökohtainen o Yhtiökokouksen pöytäkirja - yhtiökohtainen o Isännöitsijäntodistus yhtiökohtainen o Järjestysmääräykset yhtiökohtainen o Vastuunjakotaulukko yhtiökohtainen o Pelastussuunnitelma yhtiökohtainen o Energiatodistus yhtiökohtainen o Kuntotodistus yhtiökohtainen o PTS yhtiökohtainen o Huoltokirja yhtiökohtainen Hallinto-opas yleinen teksti Asumisopas yleinen teksti Kuvagalleria yhtiökohtainen Hallituksen sivut yhtiökohtainen o Hallituksen asiakirjat yhtiökohtainen o Jäsentiedotteet päivittyy automaattisesti o Lakipalsta yleinen teksti o Lehden tilaajat yleinen teksti o Kiinteistöliiton palvelut yleinen teksti o Kiinteistöyhdistyksen palvelut yleinen teksti o Jäsentietojen päivitys päivitykset jäsentietojärjestelmään

2 2 (10) Taloyhtiön omat päivittävät saavat rekisteröityessään tunnukset sivuston ylläpitoon, jossa he pääsevät ylläpitämään oman yhtiönsä sivustoa. Lisäksi Kiinteistöliiton ja yhdistysten ylläpitäjät pääsevät päivittämään omia osioitaan erillisen ylläpidon kautta. Lisäksi isännöitsijöiden tiedottamista varten on olemassa oma ylläpidon käyttöliittymänsä, jossa he voivat lisätä tiedotteita niille yhtiöille jotka ovat heidän isännöinnissään. HUOM! Kiinteistöliitto ei vastaa yhtiökohtaisesti ylläpidettyjen sivujen sisällöstä. Niiden sisältö on yksin rekisteröityneiden ylläpitäjien vastuulla. Oman taloyhtiön sivujen perustaminen Sivuston päivittämisen perusajatuksena on mahdollistaa kaikkien kiinnostuneiden rekisteröityminen ylläpitäjäksi. Perustaminen etenee seuraavasti. Haetaan yhtiön sivustoa Onko sivusto perustettu? Ei Käyttäjä täyttää rekisteröitymislomakkeen Kyllä Käyttäjä täyttää rekisteröitymislomakkeen Järjestelmä lähettää vahvistus-linkin Järjestelmä lähettää vahvistus-linkin Käyttäjä vahvistaa rekisteröitymisen Käyttäjä vahvistaa rekisteröitymisen Ylläpito perustaa sivuston Ylläpito tiedottaa käyttäjää Käyttäjä aloittaa sivuston käytön. Kun sivusto valmis, hän julkaisee sivuston. Järjestelmä lähettää käyttöohjeet ylläpitäjäksi rekisteröityneille.

3 3 (10) Kirjautuminen ylläpitoon Kirjautuminen järjestelmään tapahtuu käynnistämällä Internet Explorer -selain ja siirtymällä sähköpostitse saatu ylläpito-osoitteeseen Samassa sähköpostissa saatu käyttäjätunnus ja salasana syötetään niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää sähköpostiosoitteesi käyttäjätunnuskohtaan ja painaa Kirjaudunappia, salasanasi lähetetään sinulle hetken kuluttua sähköpostilla. Onneksi olkoon, olet nyt kirjautunut ensimmäistä kertaa! Järjestelmässä on kahdenkymmenen minuutin aikakatkaisu viimeisestä aktiivisesta toiminnasta. Tämän jälkeen järjestelmä pyytää uutta kirjautumista. Järjestelmän käyttämisen kannalta on välttämätöntä, että ponnahdusikkunat on sivustolla sallittu. Tietoturvasyistä joudut kenties asettamaan sivuston ns. luotettuihin sivustoihin. Katso tarkemmat ohjeet selaimesi käyttöohjeista.

4 4 (10) Käyttöliittymän esittely Käyttöliittymässä ylimmäinen palkki sisältää järjestelmän yleisiä toimintoja kuten sivuston julkaisun ja ohjeet. Vasemmassa reunassa näet oman sivustosi sivurakenteen. Voit avata ja sulkea puurakennetta kuten oman tietokoneesi kovalevyä selatessasi. Pääikkunassa näet kulloinkin auki olevan sivun. Välittömästi sivun yläpuolella näet kyseiseen sivuun liittyvät toiminnot kuvakkeina. Ennen julkaisua Yhtiökohtaisesti ylläpidettyjen sisältöjen osalta on tärkeää, että käyt ne läpi ja päivität vastaamaan oman taloyhtiösi tilannetta. Yhtiökohtaisesti ylläpidettyjen sisältöjen pohjana on Kiinteistöliiton luoma pohjateksti, joka jossain tapauksessa voi sopia yhtiöön sellaisenaan. Suosittelemme kuitenkin, että seuraavat sivut tarkistetaan ja päivitetään ennen sivuston julkaisua. Keneen otan yhteyttä Yhtiön tilat Vastikkeet ja käyttömaksut Kulutustiedot Yhteystiedot ja Tietoa yhtiöstä jos näissä tiedoissa on muutostarvetta, ota yhteys kiinteistöyhdistyksen toimistoon jäsentietojen päivittämiseksi. Keltapohjaisiin laatikoihin haetaan tiedot Kiinteistöliiton jäsentietojärjestelmästä, eikä kyseisiä sivuja voi muokata. Muokkausyritys aiheuttaa virheilmoituksen tai uloskirjautumisen järjestelmästä. Jäsentietojärjestelmästä haettavia tietoja ei tällä hetkellä näe ennen sivujen julkaisua. Sivuston julkaisu Sivustoa perustettaessa sivuston etusivulle ei anneta julkaisulupaa. Voit antaa sen itse siinä vaiheessa kun katsot sivuston olevan valmis julkaistavaksi. Kun sivuston etusivulle annetaan julkaisulupa, se näkyy välittömästi Internetissä kaikille halukkaille.

5 5 (10) Niin kauan kuin sivusto on perustettu, mutta julkaisulupa puuttuu sivustoa ei ole nähtävissä muuten kuin ylläpidon kautta. Sivun tekstien muokkaaminen Sivun tekstiä pääsee muokkaamaan valitun sivun yläreunan Muokkaa-painikkeesta. Järjestelmä avaa uuteen ikkunaan sisältöeditorin. Jos sivulla on useita eri sisältöosia, kuten yleensä etusivulla, valitaan mitä osiota halutaan muokata. Jos sisältöosaan on kytketty tiedotelistaus, pääsee Muokkaapainikkeen kautta rajaamaan listaukseen tulevien tiedotteiden määrää. Tekstin muotoilu Kun sivun teksti on otettu muokattavaksi voidaan tekstiä joko kirjoittaa editoriin suoraan tai tuoda Liitätoiminnolla leikepöydän kautta esimerkiksi Wordista tai internetistä. Liittämiseen voidaan käyttää joko editorin Liitä- tai Liitä Wordista painikkeita tai ctrl-v komentoa. Tuotuun tai kirjoitettuun tekstiin määritellään otsikot maalaamalla haluttu teksti ja valitsemalla toivottu tyyli Muotoilu-valikosta. Tekstin ulkoasu editorissa ei täysin vastaa sen ulkoasua sivulla. Tekstiä voidaan haluttaessa keskittää joko oikealle, vasemmalle tai keskelle tai sitä voidaan järjestellä numeroiduksi tai numeroimattomaksi listaksi. Nämä toiminnot saa käyttöönsä maalaamalla halutun tekstialueen ja painamalla toiminnon kuvaketta yläpalkissa. Haluttu tekstipätkä voidaan myös lihavoida tai kursivoida. Enterin painallus tekstissä merkitsee yleensä kappaleen vaihtoa, jos halutaan ainoastaan vaihtaa riviä esimerkiksi osoitteissa voidaan painaa yhtä aikaa shift ja enter-näppäimiä. Tekstin kirjoittamista editoriin ei lueta aktiiviseksi toiminnaksi, joten tekstiä kannattaa tallentaa usein aikakatkaisun välttämiseksi.

6 6 (10) Kuvan lisääminen Tekstin sekaan voidaan lisätä kuvia. Kuvien maksimikoot ovat: jpg gif 200 kt 100 kt Kuvan lisäys aloitetaan viemällä kursori haluttuun kohtaan tekstiä. Yleensä kuvalle kannattaa varata oma kappale, kuva voidaan sitten myöhemmin asemoida oikealle tai vasemmalle tekstissä. Kun kursori on valitussa paikassa painetaan Lisää kuva-painiketta ( ). Jos haluttu kuva ei löydy avautuvan ikkunan vasemman reunan kansioista lisätään kuva kansioon omalta koneelta kirjoittamalla ensin nimi kenttään kuvaa kuvaava nimi ja sen jälkeen hakemalla kuva koneelta Selaa/Browse-toiminnon avulla. Kun haluttu kuva on löydetty ladataan se kansioon Lataa kuva-nappia painaen. Kuvan latauksen jälkeen se ilmestyy kuvalistaan, josta se voidaan hiiren näpäyksellä valita tekstiin. Kun kuva on paikallaan tekstissä voidaan kuvan päällä painaa hiiren oikeaa nappia ja valita kohta Kuvan ominaisuudet. Nyt avautuvasta ruudusta voidaan valita kummalle puolelle kuva halutaan mahdollisesti tasata. Kuvasta voidaan myös tehdä linkki kirjoittamalla osoite-kenttään haluttu osoite. Ikkunan avulla voidaan myös muuttaa kuvan kokoa, tällöin pitää kuitenkin muistaa, että kuvan fyysinen koko ei varsinaisesti muutu, joten vaikka kuva ruudulla näyttäisikin pieneltä saattaa sen lataus sivulla kestää hitaammalla yhteydellä melko kauan. Kuvat kannattaakin tuoda kansioon valmiiksi oikean kokoisina. Kuvan saa poistettua tekstistä viemällä kursorin tekstissä kuvan perään ja painamalla korjausnäppäintä.

7 7 (10) Linkin lisääminen Tekstin sekaan voidaan lisätä linkkejä joka toisille internetsivuille tai sähköpostiosoitteisiin. Tekstistä maalataan se kohta, josta linkki halutaan avata ja painetaan Lisää linkki-painiketta. Avautuvasta ruudusta valitaan ensin linkin tyyppi, joka voi olla joko osoite tai sähköposti. Linkin osoite kohtaan kirjoitetaan osoite, johon linkin halutaan vievän. Tekstin voi tuoda kenttään myös liittämällä ctrl-v-komennolla. Kokeile linkkiä-nappia painamalla voi tarkistaa, että osoite on kirjoitettu oikein ja vie oikeaan paikkaan. Jos linkin tyyppi on osoite, osoitteen lisäksi voidaan määritellä avataanko linkki alkuperäiseen vai uuteen ikkunaan. Yleensä suositellaan, että sivustolta poisvievät linkit avattaisiin uuteen ikkunaan. Linkin ominaisuuksia pääsee myöhemmin muokkaamaan viemällä kursorin johonkin kohtaan linkkiä tai maalaamalla linkin ja painamalla uudelleen Lisää linkki-painiketta ( ). Lisätty linkki näkyy tekstissä sinisenä alleviivattuna tekstinä. Linkin saa poistettu kuten tavallisen tekstinkin eli viemällä kursorin tekstissä linkin perään ja painamalla korjausnäppäintä.

8 8 (10) Liitteen lisääminen Liite on linkki johonkin tiedostoon. Tiedosto voi olla esimerkiksi word-, excel- tai pdf-tiedosto. Liitteen lisäys aloitetaan maalamalla se kohta tekstistä, josta liitteen halutaan avautuvan. Tämän jälkeen painetaan Lisää liitepainiketta ( ). Avautuvassa ikkunassa on lista järjestelmään ladatuista liitteistä. Liitteiden maksimikoot ovat: doc 1000 kt xls 1000 kt rtf 1000 kt ppt 1000 kt txt 100 kt pdf 1000 kt html / htm 100 kt Jos haluttu liite ei ole listassa voidaan liite tuoda omalta koneelta järjestelmään valitsemalla listan yläpuolelta vasemmanpuoleinen kuvake Lisää uusi liite ( ). Avautuvaan ikkunaan kirjoitetaan liitteelle nimi ja haluttaessa kuvaus. Liite haetaan koneelta Selaa/Browse-nappia painettaessa avautuvan ikkunan kautta. Kun tiedosto on löytynyt se ladataan järjestelmään Lataa tiedosto-nappia painamalla. Kullakin tiedostotyypillä on sallittu maksimikoko, jota pienempiä tiedostojen tulisi olla. Kun liite on ladattu ja tallennettu voidaan se valita tekstiin sen nimeä listassa klikkaamalla. Taulukot Lisätty liite näkyy tekstissä keltapohjaisena. Liitteen ominaisuuksia ei lisäämisen jälkeen pääse muokkaamaan. Liitteen saa poistettua tekstistä viemällä kursorin sen perään ja painamalla korjausnäppäintä. Taulukon lisääminen aloitetaan viemällä kursori siihen kohtaan tekstiä johon taulukko halutaan lisätä. Kun kohta on valittu painetaan Lisää taulu-painiketta ( ). Avautuvasta ikkunasta valitaan taulukon koko riveinä ja sarakkeina, taulukon leveys sivulla ja taulukon solujen välissä ja sisällä oleva tyhjä tila.

9 9 (10) Taulukkoon pääsee mm. lisäämään rivejä painamalla taulukon päällä hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla avautuvasta valikosta halutun kohdan. Valikosta löytyvästä Taulukon ominaisuudet kohdasta pääsee vielä muokkaamaan taulukon leveyttä ja solujen välistä ja sisäistä tyhjää tilaa. Taulukko voi sisältää tekstiä, kuvia, liitteitä ja linkkejä. Taulukon saa poistettua viemällä kursorin tekstissä taulukon jälkeen ja painamalla korjausnäppäintä. Sivun ominaisuuksien muokkaaminen Sivun nimeä tai paikkaa navigointirakenteessa samalla tasolla olevien linkkien joukossa pääset muokkaamaan menemällä haluamallesi sivulle ja painamalla sivun yläpuolisen työkalupalkin Ominaisuudet-painiketta. Sivun nimi kohtaan kirjoitetaan haluttu nimi, joka tallentuu Tallenna-nappia painettaessa. Samalla tasolla olevien sivujen järjestystä muokataan sivun tärkeysastetta muuttamalla, mitä korkeampi tärkeysaste, sitä ylempänä sivu on hierarkiassa saman tason sivujen joukossa. Sivut järjestetään ensisijaisesti tärkeysasteen mukaan ja samalla tärkeysasteella olevat aakkosjärjestykseen. Tässä ikkunassa voi tarvittaessa myös poistaa sivulta julkaisuluvan ottamalla rastin pois julkaisulupa kohdasta ennen tallennusta. Julkaisulupa on järjestelmän ominaisuus, joka mahdollistaa sen että voit tehdä sivuja valmiiksi ylläpitoon ja antaa niille julkaisuluvan vasta haluttuna hetkenä. Julkaisulupa koskee jokaista sivuston yksittäistä sivua. Uuden sivun luominen Uusi sivu luodaan aina jonkin olemassa olevan sivun alle. Sivun luonti aloitetaan valitsemalla vasemman reunan sivupuusta se sivu, jonka alle sivu halutaan luoda. Kun sivu on valittu painetaan sivun yläpuolella olevasta työkalupalkista Uusi alasivu-painiketta. Sivun nimi kenttään kirjoitetaan se nimi, joka tulee näkyviin sivun navigointirakenteeseen. Nimen on hyvä olla melko lyhyt ja mahdollisimman kuvaava. Sivun tyypiksi voidaan valita joko perussivu, tiedotesivu tai joku ylläpitäjän lisäämistä mallisivuista,. Perussivu on tyhjä sivu, jolle voidaan lisätä mitä tahansa tekstiä tai kuvia, tiedotesivu on sivu, jolle sivustolle tehdyt tiedotteet automaattisesti listautuvat. Ylläpitäjän mallisivut ovat ylläpitäjän lisäämiä mallipohjia, joita valinnan jälkeen voidaan vapaasti muokata. Välttämättä näitä mallipohjia ei ole

10 10 (10) lainkaan. Kun sivulle on annettu nimi ja valittu tyyppi paina Lisää-nappia, jolloin sivu tallentuu ja ikkuna sulkeutuu automaattisesti. Voit peruuttaa uuden sivun luonnin sulkemalla sivun Sulje-napista ennen uuden alasivun tallennusta. Uusi sivu ei tule muille sivuille näkyviin ennen kuin sille on annettu julkaisulupa. Julkaisuluvan saat annettua sivulle painamalla Julkaisulupa-painiketta sivulla ollessasi. Sivun poisto Sivun saa poistettua painamalla Poista sivu -painiketta. Poistossa poistetaan se sivu, jolla parhaillaan ollaan sekä kaikki valitun sivun alasivut. Tiedotteen lisääminen Tiedote voidaan lisätä sivustolle oltiinpa millä sivulla tahansa painamalla Uusi tiedote-painiketta sivun yläpuolella olevasta työkalupalkista. Tiedotteessa voidaan käyttää kaikkia samoja ominaisuuksia ja muotoiluja kuin perussivuillakin. Tiedotteen nimi tulee näkyviin sivuilla tiedotelistauksissa. Tiedote tulee aina automaattisesti näkyviin kaikkiin sivustolla oleviin tiedotelistauksiin jos se listauksen enimmäistiedotemäärän mukaan mahtuu listaan. Tiedotteet otetaan mukaan aikajärjestyksessä siten, että uusimmat tiedotteet ovat ylimpinä. Tiedotteen muokkaus Tiedotteen tekstiä pääsee muokkaamaan sivulla tiedotteen otsikon edessä ensimmäisenä olevasta kuvakkeesta ( ). Tiedotteen poisto Tiedotteen saa poistettua sivulla tiedotteen otsikon edessä olevasta punaisesta ruksista ( ). Etusivun kuvan lisääminen Etusivun oikeaan yläkulmaan saa lisättyä kuvan lisäämällä sen etusivun tekstisisällön loppuun. Paina Muokkaa-nappia ollessasi etusivulla ja sisältötekstin muokkausikkuna avautuu. Siirrä kursori tekstin loppuun ja paina Lisää kuva nappia ja valitse sopiva kuva (lisäämisestä lisää sivulla 6). Kun tallennat sisällön, kuva julkaistaan sivustolla sille varatulla paikalla. Muista kuvan kokorajoitukset!

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Sivuston perusrakenne

Sivuston perusrakenne Käyttöohje 1 (13) Yleistä Kiinteistöliiton tuottamat Taloyhtiösivut ovat jäsentaloyhtiöille maksuton jäsenetu. Sivuston perusrakenne Yksittäisen taloyhtiön Taloyhtiösivut koostuvat seuraavista lähteistä:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Kyläsivujen InfoWeb-ohje

Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kirjoita internet-selaimesi osoitekenttään kyläsivujen hallintaosoite; www.yla -savo.fi/admin Saavut seuraavalle sivulle, johon kirjoitat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi: Paina

Lisätiedot

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille:

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Tämän pikaohjeen avulla pääsette alkuun sivujenne tekemisessä, mutta suosittelemme täydellisten Lappi.fi -ohjeiden lukemista ennen sivujenne tekemistä. Ohjeet löytyvät

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

1 (14) Ohje. Ohje. GTK-wiki. Geologian tutkimuskeskus, Verkkosivustopalvelut

1 (14) Ohje. Ohje. GTK-wiki. Geologian tutkimuskeskus, Verkkosivustopalvelut 1 (14) GTK-wiki 2 (14) Sisällysluettelo 1. Wikin ylläpito... 3 1.1. Wiki-artikkelin muokkaus... 3 1.2. Wiki-artikkelin lisääminen... 3 2. Wiki-toiminnot... 4 2.1. Ristiinlinkitys... 4 2.2. Tekstin muotoilu...

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Mobiilimarkkinointi Routa. Ohjeet päivitystyökalun käyttöön

Mobiilimarkkinointi Routa. Ohjeet päivitystyökalun käyttöön Mobiilimarkkinointi Routa Ohjeet päivitystyökalun käyttöön 1 Kirjautuminen... 3 Sivujen päivitys... 3 Widgetit... 3 Muutosten julkaiseminen tai tallentaminen...4 Uuden sivun lisääminen... 5 Sivun poistaminen...

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ -

SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ - SARANAT.FI - VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖ - OPETTAJAN OPAS Varkauden museot 2011 Avaa ovi kulttuuriympäristöön! www.saranat.fi Yleistä Saranat.fi -verkko-oppimisympäristöstä Varkauden museoiden tuottamalla

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

helsingintaiteilijaseura.fi WordPress-pikaohjeet

helsingintaiteilijaseura.fi WordPress-pikaohjeet 1/12 helsingintaiteilijaseura.fi WordPress-pikaohjeet Sisällysluettelo 1. Ohjausnäkymä...1 2. Työkalupakki... 2 3. Artikkelit, Näyttelyt ja Sivut...3 4. Artikkelin lisäys tai muokkaus... 4 Artikkelikuvan

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Aineistot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi tiedostot siirtää

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS 1 NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS YLEISTÄ NAVIGAATTORIN KÄYTÖSSÄ... 2 NAVIGAATTORIN HAKEMINEN... 3 NAVIGAATTORIN KOPIOINTI OMALLE SAP-TUNNUKSELLE... 6 NAVIGAATTORIN MUOKKAUS ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA... 7

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

päivittäjän pikaopas

päivittäjän pikaopas 12.2.2012 päivittäjän pikaopas by Petteri Seppälä Sisällysluettelo 1 Sivun tietojen päivittäminen eli korjaaminen... 3 1.1 Toimenpiteet ennen muokkauksien tekemistä... 3 1.2 Virheellisen tekstin korjaaminen...

Lisätiedot

Excel -sisäänlukutaulukko. Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje

Excel -sisäänlukutaulukko. Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje Excel -sisäänlukutaulukko Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje 1. Sisäänlukupohjan hakeminen 1.1. Tyhjä sisäänlukupohja Tyhjään sisäänlukupohjaan voidaan kirjata

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa

Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) HAKE/Tiepa 28.2.2007 KKa Hgin kaupungin opetusvirasto Wilma opas huoltajille 1(10) :LOPD 0LNl:LOPDRQ" Wilma on internetin kautta toimiva liittymä opettajille, oppilaille ja näiden huoltajille. Se ei ole käyttäjän koneella oleva

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 9.11.2008 1 (11) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy TM Ambientia

Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE. Content Manager. Ambientia Oy  TM Ambientia Liferay CE KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE Ambientia Oy asiakaspalvelu@ambientia.fi www.ambientia.net TM Ambientia Content Manager 2 (13) KÄYTTÖOHJE PÄIVITTÄJÄLLE, SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 3 2 KIRJAUTUMINEN...

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Word - harjoitus 1 1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Kopioi itsellesi harjoitus3_korjaus.doc niminen tiedosto Avaa näyttöön kopioimasi harjoitus. Harjoitus on kirjoitettu WordPerfet 5.1 (DOS) versiolla

Lisätiedot

OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE. Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos)

OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE. Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos) OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos) 1 (18) SISÄLTÖ 1 Optimaan kirjautuminen... 2 2 Salasanan vaihto... 2 3 Optiman sivujen

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet kirjautunut sisään kotisivuillesi, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql, HSRC ja JSK.

ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql, HSRC ja JSK. PIKAOHJEET VIESTIEN KÄYTTÖÖN ESRC:N KOTISIVUILLA Versio 3, 27.12.2006 ESRC:n uusiutumassa olevat kotisivut on toteutettu WordPress-ohjelmalla (WP). Samaa ohjelmaa käyttävät menestyksellä ainakin SSql,

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki Anu Husu 19.4.2016 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Rekisteröityminen laskun lähettäjän web-sovelluksen käyttäjäksi... 3 3 Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012

Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012 Cabas liitännän käyttö AutoFutur ohjelmassa 4.1.2012 Liitännän aktivointi Liitäntä on ohjelma lisämoduuli. Ensin asetetaan käyttöön FuturSoftilta saatu Liitäntä WinCabas rekisteröintikoodi. Mennään kohtaan

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, näyttelyn anominen Suomen Kennelliitto ry. 12.5.2014 2(11) Näyttelyn anominen Sisältö Oikeus näyttelyiden sähköiseen anomiseen... 3 Yhdistysvalinta...

Lisätiedot

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje

Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelu: Käyttäjän ohje Oma matkakortti -palvelussa voi tarkistaa matkakortin sisällön, esimerkiksi voimassa olevat kausiliput ja kortilla jäljellä olevan arvon määrän sekä omat asiakastiedot.

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Lipas- järjestelmän tallennusohjeet, käyttöohjeet-kansio. Lipas- järjestelmä löytyy myös osoitteesta

Lipas- järjestelmän tallennusohjeet,  käyttöohjeet-kansio. Lipas- järjestelmä löytyy myös osoitteesta Liikuntapaikan tallentaminen Lipakseen ja olemassa olevien paikkojen muokkaus Pistemäiset liikuntapaikat Sisältö: 1. Kirjautuminen Lipakseen 2. Liikuntapaikan sijainnin tallennus 3. Piste menikin väärään

Lisätiedot

Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen

Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen Punomo Tee itse -julkaisun tekeminen Tässä pikaohje Uuden Punomon Tee itse -julkaisujen tekemiseen. Kun ensimmäinen juttusi on tehty tätä ohjetta noudattaen, seuraava homma hoituu maalaisjärjellä. Uudistuvan

Lisätiedot

Yhdistäminen. Tietolähteen luominen. Word-taulukko. Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1

Yhdistäminen. Tietolähteen luominen. Word-taulukko. Tekstinkäsittelyn jatko KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Yhdistäminen Yhdistämistoiminnolla voidaan tehdä esimerkiksi joukkokirjeitä, osoitetarroja, kirjekuoria, jne. Siinä yhdistetään kaksi tiedostoa: Pääasiakirja Tietolähde Pääasiakirjassa

Lisätiedot