TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2014-2015"

Transkriptio

1 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

2 1 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Vantaan Jalkapalloseuran (VJS) hallituksessa on viime vuosien aikana kiinnitetty erityistä huomiota seuran talouden suunnitteluun ja seurantaan. Talous on tällä hetkellä kunnossa. Talouden suunnittelu, selkeät tavoitteet sisältävä strategia, toiminnan onnistumista mittaavat mittarit ja kehittyneet työkalut sekä osaavat päätoimiset työntekijät toimivat alustana, jolta seuran on realistista ponnistaa kohti sen kunnianhimoista visiota olla Suomen paras kasvattajaseura. Samanaikaisesti ja talouden hoitoon keskittymisen ohella seurassa on määrätietoisella otteella kehitetty toimintaa monella osa-alueella. Suunnitelmallisen etenemisen seurauksena toimintamme on ammattimaistunut ja aktivoitunut entisestään. Ammattimaistuminen - joka pitää sisällään mm. tavoitteen valmentajien päätoimisuudesta - on samalla aiheuttanut toiminnan hintaan kasvupaineita. Kaikille saavutettavan toiminnan toteuttamiseksi on nyt välttämätöntä vahvistaa vapaaehtoisten toimijoiden roolia, jotta seuratoiminnan tärkeitä tehtäviä voidaan myös jatkossa toteuttaa perinteisen yhdistystoiminnan periaatteiden mukaisesti vapaaehtoispanoksella. Missiomme on "Jalkapalloa jokaiselle". Mission toteuttamiseksi ja visiomme saavuttamiseksi seura terävöittää toimintaansa täysin uudistetun valmennuslinjan ja toimintalinjan tarjoamilla työkaluilla, tavoitteenaan vahvistaa joukkuetoimintaa. Joukkuetoiminnan kehittämiseksi tulevalla kaudella VJS valjastaa seuratutorin tukemaan seuran jokaista joukkuetta viikoittain. Toiminnan laajentaminen jatkuu urheilutoiminnan ulkopuolella jalkapalloliikunnan kehittämisen kautta. Jalkapalloliikunnan kehittämisen tavoitteena on saada lapset, nuoret ja aikuiset liikkumaan yhteisöllisen lajin parissa erilaisten matalan kynnyksen jalkapalloliikuntaryhmien kautta. Samalla tavoittelemme yhteistyökumppanuuksia alueemme yritysten kanssa Tyky -toimintakonsepteja kehittäen. Jalkapalloliikunnan kehittämiseksi VJS palkkaa kehityskoordinaattorin. Tätä kirjoitettaessa rekrytointiprosessi on loppusuoralla. Olosuhdekehittämisen alueella meillä on oman VJS-kenttämme valmistumisen ja projektista saatujen kokemusten perusteella toive voida jatkaa lisäolosuhteiden rakentamista. Olemmekin käynnistäneet suunnitteluprosessin, jonka lopputulos toivottavasti on seuran oma Länsi- Vantaalle nouseva harjoittelukeskus. Meillä on vahva halu saada vantaalaiset liikkumaan ja voimaan hyvin. Toivon, että tavoitteemme välittyy lukijalle myös tästä toiminta- ja taloussuunnitelmasta. Ystävällisin terveisin Kaj Björkqvist Puheenjohtaja Vantaan Jalkapalloseura ry

3 2 SISÄLLYS Puheenjohtajan tervehdys... 1 Sisällys... 2 Johdanto... 3 Strategia VJS kulttuuri... 8 Päävalintojen tavoitteet ja toimenpiteet Urheilutoiminta VJS- METODI KEHITYKSEN SEURANTA TALENTIT VAHVAT JOUKKUEET LISÄHARJOITTELU Jalkapalloliikunta LAPSET JA NUORET ALOITTAVA IKÄLUOKKA YRITYSYHTEISTYÖ AIKUISET TURNAUS- JA TAPAHTUMATOIMINTA Johtaminen OLOSUHTEET JA VARUSTEET SEURATOIMIJAT YHTEISTYÖKUMPPANIT VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI TALOUS Talousarvio Tuloskortit Urheilutoimenjohtaja Jukka Koivurinta Valmentaja Velimatti Helasterä Valmentaja ja turnauspäällikkö Juha Pekkanen Valmentaja Sebastian Söderholm Valmentaja Tomi Romppanen Maalivahtivalmentaja Tommy Nordenswan Talenttivalmentaja Stefan Wikström Kehityskoordinaattori Taru Nyholm Seurakoordinaattori Kaisu Rantanen Toiminnanjohtaja Veli- Matti Yli- Rinne... 34

4 3 JOHDANTO Toimintasuunnitelma ja talousarvio kuvaa VJS:n kauden tavoitteita ja niiden edistämiseksi suunniteltuja toimenpiteitä sekä talousarvion. Toimintasuunnitelma perustuu vuonna 2014 laadittuun strategiaan. Strategiamme päätulosalueet ovat urheilutoiminta, jalkapalloliikunta sekä johtaminen. VJS:n strategiaa esitellään tarkemmin seuraavassa luvussa. VJS:n missiona on tarjota jalkapalloa jokaiselle, ja sen visiona on vuonna 2016 olla Suomen paras kasvattajaseura. Seuran toimintaa ja taloutta ohjataan määrätietoisesti hyvää hallintotapaa noudattaen missiomme ja visiomme suuntaisesti.

5 4 VJS:n organisaatiokaavio alkaen.

6 5 STRATEGIA 2016 VJS:n visiona on olla Suomen paras kasvattajaseura. Määrittelemme kasvattajaseuran monipuoliseksi jalkapallotoiminnan järjestäjäksi, joka ottaa huomioon eri kohderyhmät. Strategiamme päämittarit ovat Lisenssipelaajamäärät, Drop out-luvut Maa- ja piirijoukkue edustukset ja liiton sarjojen sekä muiden kilpasarjojen sarjasijoitukset Strategiamme kolme päätulosaluetta ovat: Urheilutoiminta Jalkapalloliikunta Johtaminen Toimintamme pohjautuvat VJS:n missioon, arvoihin sekä VJS-kulttuuriin.

7 6 Olemassaolomme syy kiteytyy missioomme. VJS toiminnan tarkoitus on tarjota monipuolisella toiminnallaan alueen eri-ikäisille ihmisille soveltuvaa urheilu- ja liikuntatoimintaa. Lähtötasolla tai tavoitteilla ei ole merkitystä. Toteuttaaksemme tehtäväämme, meidän tulee huomioida erilaisten yksilöiden tarpeet ja motivaatiotaso ja saada erilaisista lähtökohdista tulevat ihmiset liikkumaan ja nauttimaan liikkumisesta. Samalla tavoitteenamme on luoda elinikäinen rakkaus lajiin. VJS pyrkii järjestämään laadukasta toimintaa niin huippu-urheilutasolla kuin harrastejoukkueissa -jalkapalloliikuntaryhmissä lapsista aina ikäihmisiin saakka. Yhteisöllisyys on meille erittäin keskeinen asia.

8 7 Visiomme merkitsee meille toimintaa, jossa yksilö on keskiössä. Seuran toiminta on monipuolista. Toimintamme tarjoaa innostavia jalkapalloilijan-polkuja, jotka johtavat elinikäiseen liikunnan harrastamiseen ja liikunnan iloon. Jalkapalloilijan-polut voivat viedä kohti huippua tai terveysvaikutteista harrastamista. Suomen paras kasvattajaseuran toiminta on ammattimaista, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. Suomen parhaassa kasvattajaseurassa tunnustetaan erilaisilla motiiveilla pelaavat pelaajat ja vapaaehtoistoimijat arvokkaiksi yhteisön jäseniksi. Toimintaamme kuvaa rohkeus ja edelläkävijyys. Toiminta tunnustetaan laadukkaaksi. Laatu syntyy vahvojen resurssien, kuten päätoimisten työntekijöiden (erityisesti valmentajien) osaamisen, harjoitusolosuhteiden erinomaisuuden ja innostuneen vapaaehtoistoimijoiden kautta. Suomen paras kasvattajaseura on haluttu ja arvostettu yhteistyökumppani niin lajiperheen jäsenille kuin yritys- ja kuntasektorissakin. VJS:n päämittarit ovat lisenssipelaajamäärät ja kilpailullinen menestyminen yksilö- ja joukkuetasolla.

9 8 VJS:n toiminnan suunnittelua ja päätöksentekoa ohjaavat arvot. VJS KULTTUURI VJS kulttuuri on VJS:n strategian yksi kivijaloista. Seurakulttuurin kehittäminen on tärkeä osa VJS:n toimintaa kaikilla tasoilla. Kauden aikana VJS:n seurakulttuurin kehittämiseksi nykyisten toimien lisäksi tavoitteita tarkennetaan ja otetaan askel askeleelta käyttöön. Lisäksi seurakulttuurin edistämiseksi VJS tulee nostamaan strategiakauden aikana enemmän sen toimintaan vaikuttaneiden ja edelleen vaikuttavien henkilöiden tarinoita sekä omien kasvattien saavutuksia.

10 9 PÄÄVALINTOJEN TAVOITTEET JA TOIMENPITEET VJS:n päävalinnat ovat: 1. URHEILUTOIMINTA 2. JALKAPALLOLIIKUNTA 3. JOHTAMINEN Lisäksi olemme valinneet erityiskehityskohteeksi VJS-kulttuurin.

11 10 Urheilutoiminta Urheilutoiminnan tavoitteena on strategiakaudella : Urheilutoiminnan päävalinnan keskeinen rooli seuramme strategiassa on tarjota harrastusympäristö, jossa voi sekä tavoitella omia tavoitteitaan että viihtyä. Tehtävän toteuttaminen näkyy seuraavina painoruksina: Yhteiskuntavastuu: Urheilu- ja liikuntakulttuurin luominen, vahvistaminen ja kehittäminen Alueellisuus: Tarjoamme Länsi - Vantaalaisille lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa tavoitteidensa mukaisella tasolla. Yhteisöllisyys: Kasvattaa ihmisiä toimimaan yhteistyössä mielekkäässä ja turvallisessa ympäristössä. Osaamisen tarjoaminen huippu-urheilijoiksi tähtääville Uudenmaan alueella. Tavoitteenamme on menestys yksilö- ja joukkuetasolla. Menestys voidaan katsoa laajaksi käsitteeksi. Toisaalta tarkoitamme klassista kilpailuissa pärjäämistä ja maajoukkuevalintoja. Toisaalta tarkoitamme joukkuetoimintaa, joka tarjoaa laadukkaat mielekkään harrastamisen puitteet sekä mahdollisuuden omien taitojen ja ominaisuuksien kehittämiseen.

12 11 Urheilutoiminnan tavoitteen toteuttamiseksi olemme valinneet seuraavat viisi menestystekijää: 1. VJS-METODI 2. KEHITTYMISEN SEURANTA 3. TALENTIT 4. JOUKKUETOIMINTA 5. LISÄHARJOITTELU VJS-METODI VJS-metodi on valmentamisen malli, joka toimii viitekehyksenä valmennusta toteutettaessa. Se vastaa kysymyksiin millaista valmentaminen seurassamme on ja mihin seuramme valmennusfilosofisesti uskoo. VJS metodi perustuu seuran valmennuslinjassa määriteltyyn täsmälliseen ja kokonaisvaltaiseen valmennusprosessiin. VJS metodi perustuu faktatietoon ja siitä johdettuun harjoitteluun. Tavoitteena kauden on 1. VJS-pelifilosofian ja -pelitavan kehittäminen sekä jalkauttaminen koko seuran valmennustoimintaan 2. Oppimis - ja opettamismetodien kehittäminen 3. Faktatiedon kerääminen, dokumentointi ja hyödyntäminen Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Valmentajien tutorointi VJS-pelikirjojen kehittäminen Harjoituksen rakenteen yhdenmukaistaminen ikäluokittain Harjoittelun suunnittelun yhdenmukaistaminen kausi jakso - ja viikkotasolla Ydinharjoitteiden ja harjoitepankin luominen sekä jalkauttaminen Panostaminen videoiden käyttöön opettamisprosessissa Tilastointi- ja dokumentointivälineiden kehittäminen VJS-metodin pilotointi päätoimisten valmentajien joukkueissa

13 12 KEHITYKSEN SEURANTA Vantaan Jalkapalloseuran kehityksen seurantaa toteutetaan kolmella tasolla (yksilö, joukkue, seurataso). Kehityksen seuranta perustuu faktatietoon, seurattavuuteen ja vertailtavuuteen. Kehityksen seurantametodeissa noudatamme Suomen Palloliiton määrittelemiä linjauksia. Tavoitteena kaudella on 1. Testauksen standardisointi (säännöllisyys, olosuhteet) 2. Tulosten kerääminen-dokumentointi-analysointi-palaute -toimenpideketjun kehittäminen 3. C- ja B-ikäluokkien kehityksen seurannan systemaattinen toteuttaminen Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Kehityksen seurantatapahtumat C ja B-ikäluokkien fyysisen testauksen toteuttaminen seuran ammattivalmentajan johdolla Tilastointijärjestelmän yhdenmukaistaminen ja kehittäminen Palautejärjestelmän yhdenmukaistaminen ja kehittäminen TALENTIT Vantaan Jalkapalloseura huomioi toiminnassaan seuran lahjakkaimmat ja potentiaalisimmat pelaajat. Pelaajille luodaan mahdollisuus kehittyä huipputasolle ammattimaisella ja yksilöllisellä valmennuksella joukkuevalmennuksen rinnalla. Tavoitteena kauden on 1. Kohdistetaan talenttivalmennus lahjakkaisiin ja motivoituneisiin pelaajiin 2. Tyttöjen maajoukkuepelaajien kokonaisvaltaisen valmennuksen kehittäminen 3. Talenttipelaajille mahdollisuus harjoitteluun ulkomailla Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Yksilönkehitysohjelma Talenttivalmentajaresurssin käyttäminen Kansainvälinen pelaajavaihto VAHVAT JOUKKUEET Joukkuetoiminta on Vantaan Jalkapalloseuran selkäranka. Joukkuetoiminnalla tavoitellaan toimintaympäristöä joka mahdollistaa jokaiselle yksilölle mahdollisuuden pelata jalkapalloa kehittävässä ja positiivisessa ilmapiirissä. Tavoitteena kauden on 1. Toimintalinjan ja toimintakulttuurin selkeyttäminen

14 13 2. Laadukas joukkuevalmennus 3. Joukkueiden oheisharjoittelun tukeminen 4. Vanhempien huomioiminen 5. Aikuisten joukkueiden pitkän tähtäimen suunnitelma Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Sisäinen koulutus valmentajille, joukkueenjohtajille ja vanhemmille Toimintalinjan päivittäminen ja jalkauttaminen Joukkuehenki-projekti Valmentajarekrytointi Fyysinen valmennus F-D ikäluokissa Vanhempainvartti päätoimisten valmentajien joukkueissa Joukkueiden valmentajien säännöllinen tutorointi Aikuisten joukkueiden pitkän tähtäimen suunnitelman laatiminen yhteistyössä nykyisten aikuisten joukkueiden toimihenkilöiden kanssa LISÄHARJOITTELU Vantaan Jalkapalloseura järjestää laadukasta lisäharjoittelua kohdennetusti sekä edistää pelaajien omatoimista harjoittelua. Lisäharjoittelun tavoitteena on mahdollistaa riittävä harjoitustuntimäärä viikossa (vrt. liikuntasuositukset). Tavoitteena kauden on 1. Lisäharjoittelumahdollisuuksien tarjoaminen tavoitteellisille pelaajille 2. Maalivahtien huomioiminen valmennuskokonaisuudessa 3. Klinikkamuotoisen harjoittelun tarjoaminen F-E -ikäluokkien pelaajille 4. Omatoimisen harjoittelun kehittäminen Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Taito - ja kykykoulutoiminta Maalivahtivalmennusta kaikille ikäluokille (F-B) Ammattivalmentajien toteuttama klinikkaharjoittelu Oheisharjoittelun kehittäminen Pienpeli ja pihapelikulttuurin kehittäminen

15 14 Jalkapalloliikunta Jalkapalloliikunnan tavoitteena on strategiakaudella : Jalkapalloliikunta päävalintana tukee vahvasti seuran missiota tarjota jalkapalloa jokaiselle. Jalkapalloliikunnan tehtävänä on varmistaa seuralle laaja ja rikas harrastajapohja matalan kynnyksen yhteisöllisissä liikuntaryhmissä. Tulevan kauden painotuksia ovat yritysyhteistyön käynnistäminen, aikuisharrastajamäärän kasvattaminen sekä alueen koulu- ja päiväkotiyhteistyön tiivistäminen. Jalkapalloliikunnan vahvasti sosiaaliseen mediaan tulevalla toimintakaudella painottuva viestintä tukee tavoitteen toteutumista. Jalkapalloliikunnan tavoitteen toteuttamiseksi olemme valinneet seuraavat viisi menestystekijää: 1. LAPSET JA NUORET 2. ALOITTAVA IKÄLUOKKA 3. YRITYSYHTEISTYÖ 4. AIKUISET 5. TURNAUS- JA TAPAHTUMATOIMINTA Kaudella toteutettavat toimenpiteet LAPSET JA NUORET Lapset ja nuoret ovat VJS:n toiminnan ydin. Laadukas lasten harrastetoiminta on seuratoimintamme kivijalka. Ollaksemme Suomen paras kasvattajaseura, tarvitsemme laajan harrastajapohjan nuorimpiin ikäluokkiimme. Matalan kynnyksen harrasteryhmät turvaavat asemamme yhä kiristyvässä kilpailussa urheiluseurojen jäsenmääristä. Missiomme mukaisesti tahdomme omalta osaltamme varmistaa, että jalkapallon harrastetoiminta alueellamme on jokaisen lapsen ja nuoren saavutettavissa. VJSjalkapalloliikunta on mukana tukemassa yhteisöä ja alueensa perheitä lasten monipuolisessa liikuntakasvatuksessa. Kauden tavoitteena on: 1. Futistiimi- ja lasten palloiluryhmien laadun varmistaminen ja pelaajamäärien säilyttäminen 2. Päiväkotitapahtuma Hulabaloon osallistujamäärän kasvattaminen 3. Päiväkoti-futiskoulu hankkeen käynnistäminen 4. Koululaisten palloilukerhon käynnistäminen 5. Englanninkielinen futiskerho koululaisille

16 15 Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Palautekyselyt asiakkaille Ohjaajien seuran sisäinen koulutus kaksi kertaa vuodessa Alueen päivähoitotoiminnan johdon sitouttaminen VJS-yhteistyöhön yhteisissä tapaamisissa. Alueellinen päiväkotifutiskoulukokeilu elo-syyskuussa päiväkotien lähikentillä Englanninkielisen futiskerhotoiminnan pilottikokeilu huhti-toukokuussa ja elosyyskuussa hankkeeseen valittujen koulujen kentillä Markkinointiviestintämateriaalin kehittäminen kohderyhmälle ALOITTAVA IKÄLUOKKA VJS perustaa vuosittain uudet joukkueet kuusi (6) vuotta sinä vuonna täyttäville tytöille ja pojille. Vuosittain käynnistyvä uuden ikäluokan joukkuetoiminta on yksi seuran kriittisistä menestystekijöistä ja selkeä mittari Futistiimi-toiminnan ja markkinointiviestinnän onnistumiselle. Aloittavan ikäluokan pelaajamäärä on merkittävä tekijä seuran kokonaisjäsenmäärässä. Aloittavan ikäluokan kaikkien toimijoiden, niin pelaajien kuin vanhempien, varhainen sitouttaminen ja yhteisöllistäminen VJS-kulttuuriin on yksi seuran selkeistä menestystekijöistä ja kilpailuetu tulevaisuudessa. Tavoitteena kaudella on 1. Yksi tyttöjen joukkue, viisi korttelijoukkuetta, kaksi aluejoukkuetta 2. Kehittää seuran tukimuotoja aloittaville joukkueille (kehityskoordinaattori/tutor) 3. Yhteisöllisyyden vahvistaminen Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Ikäluokan valmennuslinjan mukaisten ydinharjoitusten koonti Ikäluokkaharjoituskäytännön vakinaistaminen Kehityskoordinaattori/tutor jalkauttaa VJS:n toiminta- ja valmennuslinjaa ikäluokan kaikille toimijoille säännöllisesti ja ympärivuotisesti viikoittaisissa ikäluokkaharjoituksissa Viestinnän tehostaminen, syventäminen, vuorovaikutuksellisuuden luominen Ikäluokka osallistuu neljään VJS-turnaukseen ensimmäisen toimintakauden aikana. YRITYSYHTEISTYÖ Yritysyhteistyön käynnistäminen nostaa Vantaan Jalkapalloseuran seuratoimijoiden kentässä uudelle tasolle. Yritysyhteistyö vahvistaa seuran ammattimaista imagoa ja taloudellisesti onnistuessaan mahdollistaa seuran kasvun ja mission toteutumisen.

17 16 Toiminnan lähtökohtana on synergiaetujen luominen. Vastikkeettoman sponsoroinnin aika on ohi. VJS on yritysten tukena tarjoamassa työntekijöilleen ilo ja hyvinvointia, ja samalla lisäämässä yritysten työntekijöiden tuottavuutta. Tavoitteena kaudella on 1. Konseptoida työhyvinvointipäivä yritykselle 2. Työhyvinvointitapahtuman pilotti kevätkaudella 3. Päätoimisten valmentajien osaamisen hyödyntäminen yritystapahtumissa 4. Järjestelmällisen ja organisoidun myyntityön käynnistäminen syksyllä 2015 Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Kehityskoordinaattori luo tapahtumakonseptille sisällön, varmistaa ohjaajasopimukset, hinnoittelee palvelun sekä varmistaa olosuhteet marrasjoulukuussa 2014 yhteistyössä toiminnanjohtajan kanssa. Pilottitapahtuman myynti tammi-maaliskuussa Huhti-kesäkuussa VJS järjestää ensimmäisen yritysyhteistyötapahtuman. Organisoitu myyntityö kaudelle 2016 käynnistyy elokuussa 2015 AIKUISET VJS on tulevaisuudessa alueensa aikuisliikunnan edelläkävijä. Yhteiskunnan ikärakenteen murroksessa VJS on proaktiivinen toimija ja tulevaisuuden tekijä. Työikäiset ja suuret ikäluokat ovat jatkuvasti entistä aktiivisempi väestönosa ja heillä on merkittävä rooli yhteiskunnan trendien luojina. VJS on tiiviisti mukana tukemassa alueensa asukkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. VJS:n jatkuvasti kehittyvä olosuhdestrategia tukee vahvasti aikuisharrastajamäärän kasvattamista. Tavoitteena kaudella on 1. Aikuisharrastajamäärän kasvattaminen 2. Aikuisten harrastetarjonnan tunnettavuuden lisääminen 3. Harrastamisen jatkomahdollisuuksien varmistaminen seurassa Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Kahdeksan aikuisten jalkapallokoulua, neljä huhti-kesäkuussa, neljä syysmarraskuussa Aikuisten kentänlaitajumppa 2xviikossa VJS-kentällä huhti-kesäkuussa, syyslokakuussa Toimintaan liittyviä tiedotetaan seuran some-kanavista ja pyydetään liittymään mukaan vuorovaikutteiseen VJS-someyhteisöön. Aktiiviset VJS-somettajat palkitaan seuratuotteilla. VJS-futiskoululaisilla on mahdollisuus jatkaa seuran pelaajina kuntofutisjoukkueessa.

18 17 TURNAUS- JA TAPAHTUMATOIMINTA Turnaus- ja tapahtumatoiminta on markkinointiviestinnällisesti VJS-jalkapalloliikunnan mahdollisuus näkyvyyden kautta vahvistaa seuran brändiä ja samalla rekrytoida uusia harrastajia mukaan toimintaan. Tapahtumanäkyvyydessä painotus on lasten- ja nuorten tapahtumissa. Tapahtumat työllistävät välillisesti VJS-nuoria. Tavoitteena kauden on 1. Futiskoulun kehitystyö 2. Alkeisfutiskoulun järjestäminen n. 6-8-vuotiaille 3. Markkinointiviestinnän kehittäminen 4. Turnaustapahtumisen laadun kehittäminen 5. Turnaustapahtumien osallistujamäärän kasvattaminen Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Aluejoukkueiden futiskoulupäivien sisältö uudistuu. Futiskoulun päiväohjelma aikataulutetaan uudelleen ja sisältöön lisätään kahden tiiviin jalkapalloharjoituksen lisäksi runsaasti oheistoimintaa. Oheistoimintaa ovat erilaiset leikkimieliset kilpailut, yhteistoiminnallisuutta rakentavat leikit, retket lähialueelle, tietokilpailut, muiden lajien lajiesittelyt jne. Kesäkuussa yhden viikon aikana kolmipäiväinen lasten alkeisfutiskoulu klo ja kahdella kentällä VJS-ydintoiminta-alueella yhden vastuuohjaajan organisoimana. VJS-tapahtumamateriaalin/markkinointiviestintämateriaalin tuottaminen/ostaminen esim. rollerit VJS-jalkapalloliikunnan toiminnan flaierin/esitteen tuottaminen jaettavaksi tapahtumissa Yhdeksän (9) eri tasoisen ja kokoisen jalkapalloturnauksen järjestäminen kauden aikana. Pelinohjaajien koulutuksen kehittäminen ja tutoroinnin järjestäminen Legenda Cup tyyppisen toiminnan käynnistäminen Seuraotteluiden uudelleen käynnistäminen

19 18 Johtaminen Johtamisen tavoitteena on strategiakaudella : Johtaminen päävalintana on kahden muun päävalinnan (urheilutoiminta ja jalkapalloliikunta) menestyksen mahdollistamiseksi kriittisten resurssien (olosuhteet, seuratoimijat, yhteistyökumppanit, talous) johtamista ja kehittämistä hyvän hallintotavan mukaan. Seuran resursseja kehitetään jatkuvasti. Kehittämisen tavoitteena on, että resurssit mahdollistavat jalkapallon järjestämisen jokaiselle, taloudellisesti kestävästi ja saavutettavasti sekä vastaavat laadullisesti visiomme tavoitteen olla Suomen paras kasvattajaseura. VJS:n tavoitteena on olla Taloudellisesti tasapainossa ja vahva. Olosuhteiltaan merkittäviltä osin itsenäinen ja laadultaan urheilulliset huippuvaatimukset täyttävä. Asiantuntijuudeltaan laadullisesti ja määrällisesti vahva ja pitkäjänteisesti etenevä toimija sekä tarjota toimivat puitteet ja tukijärjestelmät toteuttaa vapaaehtoistoimintaa. Yhteistyökumppanina houkutteleva ja luotettava osaaja Viestinnällisesti selkeä, ennakoiva, ajankohtainen ja avoin sekä markkinoinnillisesti omaleimainen ja erottuva

20 19 Johtamisen päävalinnan tavoitteiden toteuttamiseksi olemme valinneet seuraavat viisi kriittistä menestystekijää: 1. OLOSUHTEET JA VARUSTEET 2. SEURATOIMIJAT 3. YHTEISTYÖKUMPPANIT 4. VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI 5. TALOUS Kaudella toteutettavat toimenpiteet 1. OLOSUHTEET JA VARUSTEET Olosuhteet ovat VJS:n kriittinen menestystekijä, sillä ne vaikuttavat niin valmennuksen tuloksellisuuteen, pelaajien ja muiden seuratoimijoiden viihtyisyyteen sekä suoraan jäsenmääriin. Hyvät olosuhteet houkuttelevat uusia harrastajia ja määrällisesti riittävät olosuhteet mahdollistavat kasvun ja missiomme Jalkapalloa jokaiselle toteuttamisen. Olosuhteiden omistus luo toiminnan suunnittelulle pitäjänteisyyttä ja mahdollistaa niiden monipuolisen käytön ja kehittämisen. Samalla ne luovat kilpailuetua kilpailussa muita jalkapalloseuroja sekä lajeja vastaan. Varusteet ovat kriittinen menestystekijä, koska seuran yhtenäinen varustus on seurakulttuurin ytimessä ja antaa meistä ulospäin ensivaikutelman. Yhtenäisen, näyttävän, laadukkaan ja toimivan seuravarustemalliston avulla voidaan viestiä VJS:n toiminnan urheilullisuutta sekä laadukkuutta. Tavoitteena kauden on 1. Rakennuttaa VJS-kentälle täysimittainen kuplahalli lämmittelyalueineen ja uusi tekonurmi 2. Siirrättää VJS-kentän käytetty tekonurmi uuteen paikkaan luomaan lisäkenttä (VJSkenttä II) 3. Lanseerata VJS:n uusi seuramallistoa 4. Luoda toimiva tilausprosessi seuravarusteille Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Kuplahallihanke Uuden kenttäalueen vuokraaminen ja VJS-kentän maton siirto Web-kaupan avaaminen VJS-kaupan avaaminen VJS-kentän esittelytilan luominen

21 20 2. SEURATOIMIJAT Seuratoimijat kriittiseen menestystekijään kuuluvat seuran vapaaehtoistoimijat (hallituksessa, joukkueissa, seuran muissa seuratehtävissä olevat), päätoimiset työntekijät sekä seuran tuntipalkkalaiset. Erityishuomiota annetaan VJS:n omille nuorille, joiden toimintaedellytyksiä toimia erilaisissa tehtävissä tuetaan eri tavoin. Tavoitteena kaudella on 1. Kehittää joukkueenjohtajien tukipalveluja -sivuilla 2. Kehittää seuran viestintää tukemaan joukkueenjohtajien työtä entistä enemmän 3. Kehittää kommunikoinnin välineitä, joilla seuran yhtenäiset toimintatavat mahdollistavat tekemisen laadukkuuden 4. Kasvattaa päätoimisten työntekijöiden osaamista yksilöllisten tarpeiden mukaisesti 5. Kehittää vapaaehtoistoimijoiden huomioimista Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Toimintalinjan nettisivujen rakentaminen Joukkueenjohtajien kolmen kuukauden välein tehtävät kyselyt Säännöllinen kontaktointi joukkueenjohtajien kanssa, vähintään kerran kuussa Eniten esitettyjen kysymysten lanseeraaminen -sivuille Jojo-sivujen päivittäminen Kuukausitiedotteisiin avain asioiden kokoaminen Jäsenistölle kuukausitiedotteen laatiminen Tapahtumakalenterin ylläpitäminen Pikkujoulujen ja kesätapahtuman järjestäminen vapaaehtoisille Vapaaehtoistoimijoiden palkitseminen seuran päättäjäisissä Vapaaehtoistoimijoiden nostaminen esiin viestinnässä Päätoimisten työntekijöiden kouluttaminen yksilöllisten tarpeiden mukaan 3. YHTEISTYÖKUMPPANIT Yhteistyökumppanit ovat VJS:n menestyksellisen toiminnan kannalta merkittäviä. VJS on ympäristönsä muutoksissa taitava toimija, joka oppii ja kehittyy yhteistyössä toimintaympäristössään olevien toimijoiden kanssa. VJS rakentaa jatkuvasti malleja olla hyödyllinen omille yhteistyökumppaneille mutta yhteistyössä kaikkein keskeistä on avoimuus ja luotettavuus. VJS:n tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat Vantaan kaupunki, Suomen Palloliitto, naapuriseurat (jalkapallo, muut lajit), Aktia ja Danver, Mehiläinen sekä Pajulahti. VJS tavoittelee laajentumista ydinosaamisensa avulla merkitykselliseen yritysyhteistyöhön vantaalaisten yritysten kanssa (ks. Jalkapalloliikunta). Tavoitteena kauden on 1. Rakentaa seurayhteistyökumppanuuksia lähiseurojen kanssa 2. Syventää nykyisten yhteistyökumppanien kanssa yhteistyötä

22 21 3. Hakea aktiivisesti yritysyhteistyökumppaneita erityisesti hallihankkeen taakse Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Konseptoida yhteistyömalleja lähiseurojen kanssa Yhteistyöneuvotteluiden käyminen nykyisten yhteistyökumppanien kanssa Luoda yritysyhteistyömalli (jalkapalloliikunta ja kuplahalli) ja myydä sitä yrityksille Valjastaa some-viestintä yritysyhteistyön tavaksi Valjastaa VJS-sanomat entistä enemmän yritysnäkyvyyden kanavaksi 4. VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI Viestintä ja markkinointi on VJS:n tärkein johtamisen väline. Tästä syystä sen toteuttamiseksi laadukkaasti ja menestyksellisesti on laadittu viestintästategia. VJS:n tärkeimmät viestinnän kohderyhmät ovat 1. Joukkueenjohtajat ja valmentajat 2. Jäsenet ja heidän vanhempansa 3. Ei-pelaavien lasten vanhemmat ja harrastusta etsivät aikuiset 4. Vantaan kaupungin liikuntatoimi ja sivistystoimi 5. Yhteistyökumppanit Tavoitteena kauden on 1. Viestinnän proaktiivisuuden lisääminen 2. VJS:n näkyvyyden kasvattaminen ulospäin 3. Viestinnän luettavuuden kehittäminen sisäisessä viestinnässä 4. Viestinnän avoimuuden näkyvä kehittäminen 5. Viestinnän monikanavaisuuden kasvattaminen 6. Ydinviestien ja kriittisten tietojen välittäminen riittävän tehokkaasti ja monikanavaisesti 7. Markkinoinnin tehostaminen Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Viestintäsuunnitelman laatiminen ja toteuttaminen viestintästrategian mukaisesti SOME-viestinnän määrän kasvattaminen Instagramin käyttöönotto ja suuntaaminen omille junioreille VJS TV:n valjastaminen seuran ydinviestien kertomiseen Blogikirjoitusten säännöllinen julkaisu (Toiminnanjohtaja, työntekijänpäivä) Kuukausitiedote jäsenistölle Kuukausitiedote joukkueenjohtajille Eniten esitetyt kysymykset (joukkueenjohtajat) sivun laatiminen Eniten esitetyt kysymykset (vanhemmat) sivun laatiminen Lehdistötiedotteiden laatiminen vähintään kuukausittain -sivujen mahdollisuuksien säännöllinen hyödyntäminen ja ajan tasalla pitäminen

23 22 5. TALOUS Kriittisenä menestystekijänä talous on elämän ja kuoleman kysymys. Siksi VJS seuraa taloutensa kehittymistä tarkasti kuukausitasolla. Toiminta on tarkasti budjetoitu ja odottamattomiin muutoksiin talouden toteutumisessa reagoidaan välittömästi. VJS on taloudellisesti tasapainossa ja tätä tilaa se suojelee herkeämättä, jotta toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen ei vaarannu. Kaudella VJS purkaa edellisenä vuosina syntynyttä ylijäämää sijoittamalla kuplahallihankkeeseen. Tämä tehdään hallitusti siten, että koko talouden puskuria ei syödä pois. VJS:n tavoitteena on myös tukea seuran pienituloisia perheitä, jotta jalkapalloharrastusta voidaan jatkaa taloudellisista haasteista huolimatta. Tätä varten seuralla on pienituloisten perheiden tukemiseen tukijärjestelmä. Tavoitteena kauden on 1. Uuden ostoreskontran käyttöönotto 2. Talouden seurannan edelleen kehittäminen 3. Pienituloisten tukijärjestelmän jatkaminen 4. Talouden kasvattaminen Toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi ovat Ostoreskontran käyttöönotto :n tuen budjetoiminen pienituloisille ja haun järjestäminen AKTIA-säätiön tuken hakeminen Seuratoiminnan tuken hakeminen Opetusministeriöstä Taloudellisen kasvun mahdollisuuksien jatkuva kartoittaminen

24 23 TALOUSARVIO

25 24 TULOSKORTIT VJS:n työntekijäöiden työtä ohjaa tuloskortit. Niiden avulla työntekijän perustehtävä kirkastetaan, työn tavoitteet määritellään ja työn onnistumista voidaan arvioida. Tuloskortit perustuvat pitkään kehitystyöhön ja ne kumpuavat strategiasta.

26 25 Urheilutoimenjohtaja Jukka Koivurinta Kriittinen menestystekijä VJS-METODI KEHITYKSEN SEURANTA TALENTIT VAHVAT JOUKKUEET LISÄHARJOITTELU KOULUTUS JA KEHITTYMINEN Tehtävä Kehitysprosessien koordinointi ja johtaminen Pelitavan ja pelikirjan kehitystyö Fyysinen valmennus kehitystyö Tilastointi, dokumentointi, palaute ja tietojärjestelmien kehitystyö Videoiden käyttö kehitystyö Harjoitepankki kehitystyö Harjoitusten rakenne kehitystyö Kausi-jakso-viikko suunnitelmien kehitystyö Valmennuslinjan jalkautusprosessin johtaminen Valmennuspalaverien johtaminen Tiedottaminen Kehityksenseurannan suunnittelu, koordinointi, organisointi ja johtaminen Valmentaminen kehityksenseurantatapahtumissa Taitokilpailuiden ilmoittautumiset Mittareiden toteutumisen seuranta Tiedottaminen Talentti-ja Yksilönkehitysohjelman valmennuksen suunnittelu, koordinointi, organisointi ja johtaminen Valmennus YK-tapahtumissa Vanhempien koulutuksen organisointi KV -toiminnan suunnittelu ja johtaminen Tiedottaminen Valmennuksen koordinointi Valmentajarekrytointi Valmentajien tutorointi Joukkueiden muodostamisen koordinointi ja johtaminen Valmennusmaksut Toimintalinjan kehittäminen/jalkauttaminen Joukkueiden tiedottaminen UT budjetista vastaaminen Valmentajakoulutuksen organisointi Joukkueiden KV -toiminnan kehittäminen SPL:n sarjoissa pelaavien joukkueiden toiminnan koordinointi ja ilmoitukset Vanhempien koulutuksen organisointi Lisäharjoitteluryhmien suunnittelu, organisointi ja johtaminen Ilmoittautumiset tapahtumiin Valmennus leiritapahtumissa Kouluvalmennuksen koordinointi Tiedottaminen Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen

27 26 Valmentaja Velimatti Helasterä Kriittinen menestystekijä Tehtävä VJS-METODI Valmennuspalaverit Viikkopalaverit VJS pelitavan/pelikirjan kehitystyö KEHITYKSEN SEURANTA Kehityksenseurantatapahtumat tytöt/pojat Kehityksenseurantaleiri tytöt/pojat VJS-taitokilpailut TALENTIT Sparraus talenttivalmentajille Talenttivalmennuksessa sijaistaminen VAHVAT JOUKKUEET Joukkuevalmennus T02/1 Joukkuevalmennus T03/1 Joukkuevalmennus T04/1 Valmentajien tutorointi o TB3 o T03-04/2 o T05 o T06 Vanhempainvartti T02/1,T03/1,T04/1 VJS-toimintalinjan kehitystyö Vantaa Cup LISÄHARJOITTELU Yläkouluvalmennus Taitokoulu tytöt(06-04) Kykykoulu tytöt (03-02) Taitokoululeiri tytöt/pojat Kykykoululeiri tytöt/pojat Juoksuklinikka Tyttöfutisleiri KOULUTUS JA Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen KEHITTYMINEN

28 27 Valmentaja ja turnauspäällikkö Juha Pekkanen Kriittinen menestystekijä Tehtävä VJS-METODI Valmennuspalaverit Viikkopalaverit VJS pelitavan / pelikirjan kehitystyö KEHITYKSEN SEURANTA VJS taitokilpailut Kehityksenseurantatapahtumat pojat/ tytöt Kehityksenseurantaleiri pojat/tytöt TALENTIT Sparraus talenttivalmentajille Talenttivalmennuksessa sijaistaminen VAHVAT JOUKKUEET Joukkuevalmennus P06/1 Joukkuevalmennus P05/1 Valmentajien tutorointi o P05 Martinlaakso o P05 Myyrmäki o P05 Ylästö o P06 Kivistö o P06 Myyrmäki o P06 Pähkinärinne o P06 Ylästö Vanhempainvartti P06/1,P05/1 Valmentajakoulutus E-kurssi VJS toimintalinjan kehitystyö LISÄHARJOITTELU Taitokoulu pojat (07) Taitokoululeiri pojat/tytöt Kykykoululeiri pojat/tytöt Maalintekoklinikka TURNAUKSET Vantaa Cup KOULUTUS JA Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen KEHITTYMINEN

29 28 Valmentaja Sebastian Söderholm Kriittinen menestystekijä VJS-METODI KEHITYKSEN SEURANTA Tehtävä VJS pelitapa/pelikirja kehitys/toteutus Harjoitepankin tekeminen Tilastointimetodien kehitys/toteutus Dokumentointijärjestelmän kehitys/toteutus Kausi-jakso-viikkosuunnitelman tekeminen VJS harjoituksen rakenne yhdenmukaistaminen Valmennuspalaverit Viikkopalaverit Kehityksenseurantatapahtumat pojat/tytöt Kehityksenseurantaleiri pojat/tytöt VJS taitokilpailut TALENTIT YK-ohjelma pojat(03-98) YK-leiri YK-kotileirit YK-pelaajien harjoittelun koordinointi (pojat) YK-pelaajien aamuharjoittelu KV -pelaajavaihto VAHVAT JOUKKUEET Joukkuevalmennus P03/1 Valmentajien tutorointi o P03 Myyrmäki o P03 Hämeenkylä Vanhempainvartti P03/1 Vuorojen jako VJS toimintalinjan kehitystyö Vantaa Cup LISÄHARJOITTELU Taitokoulu pojat (06/05) Kykykoulu pojat (04/03) Taitokoululeiri pojat/tytöt Kykykoululeiri pojat/tytöt Pienpeliklinikka Pienpelikulttuurin kehittäminen/toteuttaminen KOULUTUS JA Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen KEHITTYMINEN

30 29 Valmentaja Tomi Romppanen Kriittinen menestystekijä Tehtävä VJS-METODI Valmennuspalaverit Viikkopalaverit VJS pelitavan/pelikirjan kehitystyö KEHITYKSEN SEURANTA Kehityksenseurantatapahtumat tytöt/ pojat Kehityksenseurantaleiri Tytöt/pojat VJS taitokilpailut TALENTIT Sparraus talenttivalmentajille Talenttivalmennuksessa sijaistaminen VAHVAT JOUKKUEET Joukkuevalmennus P04/1 Tutorointi o P04 Martinlaakso o P04 United Vanhempainvartti P04/1 VJS-toimintalinjan kehitystyö Vantaa Cup LISÄHARJOITTELU Yläkoulu aamuvalmennus Lukio aamuvalmennus Taitokoulu (06-04) tytöt Taitokoululeiri tytöt/pojat Kykykoulu (03-02) tytöt Kykykoululeiri tytöt/pojat Tekniikkaklinikka KOULUTUS JA KEHITTYMINEN Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen VJS-KENTTÄ VJS-kentän kentän hoidosta vastaaminen

31 30 Maalivahtivalmentaja Tommy Nordenswan Kriittinen menestystekijä Tehtävä VJS-METODI Valmennuspalaverit Viikkopalaverit MV-valmennuksen kehittäminen VJS pelitavan/pelikirjan kehittäminen KEHITYKSEN SEURANTA Kehityksenseurantatapahtumat pojat/tytöt Kehityksenseurantaleiri pojat/tytöt VJS taitokilpailut TALENTIT Talenttiohjelma maalivahdit YK-ohjelma maalivahdit YK-leiri YK-kotileirit YK-pelaajien harjoittelu MV VAHVAT JOUKKUEET MV-valmennus joukkueet MV-valmennus ryhmät VJS toimintalinjan kehitystyö MV osana joukkuetta valmentajakoulutus LISÄHARJOITTELU Taitokoulu (06-05) pojat MV Taitokoulu (06-04) tytöt MV Taitokoululeiri pojat/tytöt Kykykoulu (04-03) pojat MV Kykykoulu (03-02) tytöt MV Kykykoululeiri pojat/tytöt MV-koulu(07-06) pojat/tytöt MV-leiri pojat/tytöt MV-kotileirit pojat/tytöt KOULUTUS JA KEHITTYMINEN Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen

32 31 Talenttivalmentaja Stefan Wikström Kriittinen menestystekijä Tehtävä VJS-METODI Valmennuspalaverit Viikkopalaverit Fyysisen valmennuksen kehittäminen/jalkauttaminen Videoiden käytön kehittäminen/organisointi VJS pelitavan/pelikirjan kehittäminen Järjestelmä/softa kehitystyö KEHITYKSEN SEURANTA Kehityksenseurantatapahtumat pojat/tytöt Kehityksenseurantaleiri pojat/tytöt Testitapahtumat C-B pojat/tytöt VJS taitokilpailut Palaute/tilastointi järjestelmän kehittäminen/toteutus TALENTIT Talenttiohjelma tytöt YK-ohjelma tytöt YK-leiri YK-pelaajien harjoittelun koordinointi tytöt Kouluyhteistyö lukiot KV pelaajavaihto /tapahtumat YK-pelaajien aamuharjoittelu VAHVAT JOUKKUEET Fyysinen valmennus ykkösjoukkueet C-B pojat/tytöt Fyysisenvalmennuksen koulutukset Seuran /Joukkueiden leirien organisointi VJS toimintalinjan kehitystyö SPL tapahtumat talenttivalmentaja LISÄHARJOITTELU Taitokoulu (06-05) pojat Kykykoulu (04-03) pojat Taitokoululeiri pojat/tytöt Kykykoululeiri pojat/tytöt Potkutekniikkaklinikka pojat/tytöt Tyttöfutisleiri Seuran leirien organisointi KOULUTUS JA KEHITTYMINEN Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen

33 32 Kehityskoordinaattori Taru Nyholm Kriittinen menestystekijä LAPSET JA NUORET ALOITTAVA IKÄLUOKKA YRITYSYHTEISTYÖ AIKUISET TURNAUS JA TAPAHTUMATOIMINTA KOULUTUS JA KEHITTYMINEN Tehtävä Futistiimien koordinointi ja toteutusvastuu Palloilukerhojen koordinointi ja toteutusvastuu Päiväkotiyhteistyön koordinointi ja toteutusvastuu 2008-ikäluokan toiminnasta vastaaminen Ikäluokan toiminnasta vastaaminen ja kehitystyö Yritysyhteistyön konseptointi Myynnin käynnistäminen Pilottitapahtuman toteutus Aikuisten jalkapallokoulujen koordinointi ja toteutusvastuu Kentänlaitajumpan koordinointi ja toteutusvastuu Kuntofutisjoukkueen toiminnan koordinointi Futiskoulun koordinointi ja toteutusvastuu Päättäjäiset Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen SPL 2, Seuratoiminnan kehittäjän tutkinto Sosiaalisen median koulutus Valmentajakoulutus

34 33 Seurakoordinaattori Kaisu Rantanen Kriittinen menestystekijä OLOSUHTEET JA SEURAVARUSTEET SEURATOIMIJAT YHTEISTYÖKUMPPANIT VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI TALOUS KOULUTUS JA KEHITTYMINEN Tehtävä Laskutus VJS-kenttä Oy Laskutus VJS-vuoroista Laskutus seuravarusteista Jäsen-/asiakaspalvelu seuravarustekysymyksissä Hallijäsenmaksujen laskutuksen johtaminen Vahva joukkue projekgsta osallistuminen (tarvekartoitus, toteutussuunnitelma, toteutus) Joukkueenjohtajien, taloudenhoitajien ja huoltajien työn tukeminen (järjestelemät ja taloushallinto) ja kouluttaminen Asiakaspalvelu (taloushallinto) seuraan liittyville Kannatusjäsenyyden kehittäminen Kohtaamisten (vertaiskohtaamiset ja vapaaehtoinen päätoiminen) lisääminen Yhteistyökumppaniyhteistyö VJS.fi (jojo-sivut, uutiset, yhteystiedot) Saḧko posti tiedottaminen jojot ja taloudenhoitajat VJS-puhelimeen vastaaminen Kuukausitiedotteiden laatimiseen osallistuminen Laskutus Palkanlaskenta Myyntireskontra Jäsenrekisteri Ostoreskontran käyttöönotto Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen

35 34 Toiminnanjohtaja Veli-Matti Yli-Rinne Kriittinen menestystekijä OLOSUHTEET JA SEURAVARUSTEET SEURATOIMIJAT YHTEISTYÖKUMPPANIT VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI TALOUS KOULUTUS JA KEHITTYMINEN Tehtävä Seuramallistoprojektin johtaminen (jäsenprosessi, kehittäminen) VJS-kenttä Oy:n halliprojektin johtaminen VJS-kenttä Oy:n tekonurmikenttäprojektin johtaminen VJS-kenttä Oy:n toimitusjohtajana toimiminen Joukkueenjohtajailtojen järjestäminen Vapaaehtoistoimijoiden tapaamisten järjestäminen Jäsentyytyväisyyskyselyn toteuttaminen ja analysointi ja vastuuvalmentajien fiiliskyselyiden toteuttaminen 4 kertaa kauden aikana Päätoimisten työntekijöiden työhyvinvoinnin edistäminen Päätoimisten työntekijöiden osaamisen kehittämisestä vastaaminen Hallituksen kokouksissa esittelijänä toimiminen Nykyisten yhteistyökumppanuuksien syventäminen Uusien yhteistyökumppanuuksien etsiminen Viestintäsuunnitelman laatiminen ja toteuttaminen viestintästrategian mukaisesti SOME-viestinnän määrän kasvattaminen Instagramin käyttöönotto ja suuntaaminen omille junioreille VJS TV:n valjastaminen seuran ydinviestien kertomiseen Blogikirjoitusten säännöllinen julkaisu (Toiminnanjohtaja, työntekijänpäivä) Kuukausitiedote jäsenistölle Kuukausitiedote joukkueenjohtajille Eniten esitetyt kysymykset (joukkueenjohtajat) sivun laatiminen Eniten esitetyt kysymykset (vanhemmat) sivun laatiminen Lehdistötiedotteiden laatiminen vähintään kuukausittain -sivujen mahdollisuuksien säännöllinen hyödyntäminen ja ajan tasalla pitäminen :n tuen budjetoiminen pienituloisille ja haun järjestäminen AKTIA-säätiön tuken hakeminen Seuratoiminnan tuken hakeminen Opetusministeriöstä Taloudellisen kasvun mahdollisuuksien jatkuva kartoittaminen Talouden seuraaminen kuukausitasolla, reagointi muutoksiin Talouden esittely hallitukselle Pitkäntähtäimen taloussuunnitelman laatiminen VJS ry:lle ja VJS-kenttä Oy:lle Yksilöllisen koulutus- ja kehityssuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen

Vantaan Jalkapalloseura

Vantaan Jalkapalloseura Vantaan Jalkapalloseura 2008-syntyneiden joukkueiden perustaminen Vantaan Jalkapalloseura ry - Vantaalainen Jalkapalloseura - N. 1500 lisenssipelaajaa - Suomen yksi suurimmista jalkapalloseuroista - Oma

Lisätiedot

Seuran päämäärä ja tavoite

Seuran päämäärä ja tavoite Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 haluaa olla toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat edellytykset kilpa- ja harrastejalkapallolle. Seuran tavoitteena

Lisätiedot

Vantaan Jalkapalloseura ry

Vantaan Jalkapalloseura ry TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2013 2014 2 (18) Toiminta- ja taloussuunnitelma 2013-2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. Puheenjohtajan tervehdys 2. Johdanto 3. VJS:n Strategia 2016 4. Strategiset tavoitteet ja toimintasuunnitelmat

Lisätiedot

JÄSENTYYTYVÄISYYSKYSELY Tervetuloa VJS:n jäsentyytyväisyyskyselyyn

JÄSENTYYTYVÄISYYSKYSELY Tervetuloa VJS:n jäsentyytyväisyyskyselyyn Tervetuloa VJS:n jäsentyytyväisyyskyselyyn Me haluamme olla jatkuvassa liikkeessä. Luoda toimintaa, joka vastaa jäsentemme odotuksia. Vastaamalla tähän kyselyyn, annat meille kuvan siitä, missä me nyt

Lisätiedot

PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015

PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015 PK-35 ry Toimintasuunnitelma 18.11.2015 Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 pyrkii olemaan toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat mahdolliset edellytykset

Lisätiedot

KIILAT HOCKEY STRATEGIA 2014-2020

KIILAT HOCKEY STRATEGIA 2014-2020 Kiilat Hockey strategia perustuu Suomen Jääkiekkoliiton luomaan strategiaan, jossa on VISIO: Intohimona jääkiekko ja MISSIO: Suomi-kiekosta lisäarvoa elämääsi 1 Tähän kuuluu vahvasti yhteiset TAHTOTILAT:

Lisätiedot

TPV Strategia - Päivitys

TPV Strategia - Päivitys TPV 2017 Strategia - Päivitys 2016-6.12.2015 TPV:n arvot 1. Tavoitteellisuus 2. Positiivisuus 3. Vastuullisuus 4.!loisuus! Mihin toimintamme perustuu? Visio 2017 Tähtien tekijä - TPV toimii monipuolisesti

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

TPV 2017 Strategia - Päivitys 2015 -

TPV 2017 Strategia - Päivitys 2015 - TPV 2017 Strategia - Päivitys 2015-20.12014 TPV:n arvot 4. Mihin toimintamme perustuu? Tavoitteellisuus Positiivisuus Vastuullisuus!loisuus! Visio 2017 Tähtien tekijä TPV toimii monipuolisesti osana tamperelaista

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj.

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj. PEP Seurakehitys 11 vs. lopputila 1 Kari Alho, Johtokunnan pj. Tausta PEP osallistui vuonna 11 alueelliseen seurakehityshankkeeseen yhdessä muun Uudenmaan ja Pirkanmaan seuran kanssa kyselyllä tammikuussa

Lisätiedot

Pallokerho-35 ry Toimintasuunnitelma

Pallokerho-35 ry Toimintasuunnitelma Pallokerho-35 ry Toimintasuunnitelma Yksi Yhteinen 9.11.2017 Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 haluaa olla toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka varmistaa pelaajille

Lisätiedot

PK-35 ry Toimintasuunnitelma

PK-35 ry Toimintasuunnitelma PK-35 ry Toimintasuunnitelma 12.11.2016 Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 pyrkii olemaan toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat mahdolliset edellytykset

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013

GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013 GrIFK Kehittämisprojektin toteutus ja johtaminen : Seuran toimintalinjojen luominen ja jalkauttaminen 2010-2013 SPL JET III Arto Tuohisto-Kokko päivitys 14.03.2011 GrIFK jalkapallo TAHTOTILA MISSIO: GrIFK:n

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä.

Vuoden 2016 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. Seura jatkaa SPL:n kanssa aloittamaa seurakehittämistyötä. KÄPYLÄN PALLO RY Tursontie 3, 00610 Helsinki www.kapylanpallo.fi TOIMINTASUUNNITELMA 1.1.2016 31.12.2016 Seuran tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua

Lisätiedot

Musan Salama. strategia

Musan Salama. strategia Musan Salama strategia 2016-2018 STRATEGIAN TAUSTAA Musan Salaman strategia on rakennettu seuran toimihenkilöille tehdyn kyselyn sekä johtokunnan ja Palloliiton määrittämien tavoitteiden pohjalta. Lähtökohtana

Lisätiedot

Heinolan Kiekko Ry. Strategia 2012-2015

Heinolan Kiekko Ry. Strategia 2012-2015 Heinolan Kiekko Ry Strategia 2012-2015 Heinolan Kiekko Ry - Visio HYVÄ IHMINEN! Heinolan Kiekko Ry - Missio KASVATTAA HYVIÄ IHMISIÄ KAUKALOON JA SEN ULKOPUOLELLE! Heinolan Kiekko Ry Arvot AVOIMUUS REILU

Lisätiedot

TPV laatujärjestelmä ja seurajohtaminen

TPV laatujärjestelmä ja seurajohtaminen TPV laatujärjestelmä ja seurajohtaminen Ville Salonen Jouni Kaikuranta Isännän Ääni seuraseminaari, SPL Satakunta, Tampere ja Turku 29-30.1.2016 Pori Tampereen Pallo-Veikot Perustettu 1930 Jalkapallon

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 P09 vanhempainilta Asialista Seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Toimihenkilöt Viestinnän käytännöt FC REIPAS Iloa, Innostumista,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Vuosi 2014 on seuran kahdestoista varsinainen toimintavuosi. Vuosille 2013 2015 tehtiin päätös palkata AC Kirkkonummi- ACK ry:lle oppisopimuksella kokopäiväisesti toimiva

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 Pitelet käsissäsi HPK-Juniorijääkiekon strategiaa kausille 2012-2015. Strategian luomisessa olemme pitäneet mielessä nimenomaan, miten seuramme voi kehittyä vastaamaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA 2017 2018 Tässä toimintasuunnitelmassa esitellään seuran eri toimialojen tärkeimmät kehityskohteet kaudelle 2017 2018. Erityisesti näihin kehityskohteisiin halutaan panostaa laadukkaan

Lisätiedot

PK-35 ry Toimintasuunnitelma 25.11.2014

PK-35 ry Toimintasuunnitelma 25.11.2014 PK-35 ry Toimintasuunnitelma 25.11.2014 Seuran päämäärä ja tavoite PK-35 haluaa olla toiminta-alueensa suurin, monipuolisin ja kehittyvin jalkapalloseura, joka tarjoaa parhaat edellytykset kilpa- ja harrastejalkapallolle.

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia

Suomalaisen jääkiekon strategia Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI. Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen

PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI. Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen PELAAJAKEHITYKSEN PÄÄVALINTA: PELAAJAN LAADUKAS ARKI Palloliiton uusi strategia ja valmennuslinja vaikutus pelaajakehitykseen PELAAJAN LAADUKAS ARKI PELAAJAKEHITYS ja VALMENTAJAKOULUTUS ORGANISAATION,

Lisätiedot

JUNIORI-JUKURIT. Strategia 2016

JUNIORI-JUKURIT. Strategia 2016 Strategia 2016 Missio Laatuaikaa Eväitä elämään, urheilullisuuteen ja yhteisössä menestymiseen. Visio 2020 Kiinnostava, kehittyvä ja toimintaympäristössään arvostettu junioriorganisaatio Strategian kulmakivet

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014

Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia. piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014 Suomalaisen jalkapallon toimintastrategia Suomalaisen jalkapallon ja Palloliiton toimintastrategia Helsingin piirin toimintasuunnitelma 2010-2013 vuodelle 2014 Strategiset valinnat 1. Pelaajakehitys 2.

Lisätiedot

Kaarinan Pojat ry. Miten me viestimme?

Kaarinan Pojat ry. Miten me viestimme? M1 Kaarinan Pojat ry Miten me viestimme? Isännän Ääni -seminaari Pori 29.1.2016 POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS Esityksen sisältö Seuran esittely Viestintäsuunnitelma ja sen luominen

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia

Suomalaisen jääkiekon strategia Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-18 28.1.2014 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014-2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Seuratoiminta tulevaisuudessa Lasten urheilun seuratoiminta- ja valmentajaseminaari

Seuratoiminta tulevaisuudessa Lasten urheilun seuratoiminta- ja valmentajaseminaari Seuratoiminta tulevaisuudessa Lasten urheilun seuratoiminta- ja valmentajaseminaari Lappeenranta 26.4.2014 Janne Mellin Janne Mellin 43-vuotias (s. 1971) Rehtori, Tuusula KJT Hockey ry:n hallituksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Vuoden 2015 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä.

Vuoden 2015 aikana parannetaan edelleen seurayhteisön yhteenkuuluvuutta ja KäPa brändiä. KÄPYLÄN PALLO RY Tursontie 3, 00610 Helsinki www.kapylanpallo.fi TOIMINTASUUNNITELMA 1.1.2015 31.12.2015 Seuran tarkoituksena on edistää, kehittää ja vaalia liikuntaharrastusta, erityisesti jalkapalloilua

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

Strategia 2014-2017 Versio 1.0

Strategia 2014-2017 Versio 1.0 Strategia 2014-2017 Versio 1.0 Urheiluakatemiaohjelma Olympiakomitean Huippu-urheilu yksikön johtama Urheiluakatemiaohjelma vastaa koko Urheilijan polun kattavasta akatemiaverkoston johtamisesta Visio

Lisätiedot

TENNISLIITON STRATEGIA

TENNISLIITON STRATEGIA TENNISLIITON STRATEGIA 2017-2020 Haluamme kehittää ja edistää elinikäistä tenniksen pelaamista seuroissa kaikilla taitotasoilla." Tennisliiton missio Haluamme luoda monipuolisia kilpailemisen ja harrastamisen

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

TPV:n pelaajan polku. Click to add text

TPV:n pelaajan polku. Click to add text TPV:n pelaajan polku Click to add text Pelaajan polku Pelaajan polku TPV:ssä käsittää kolme osakokonaisuutta. Suuri osa pelaajista aloittaa TPV-uransa kaupunginosatoiminnasta, josta kilpailullisempaan

Lisätiedot

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Strategian tavoitteena on selkeyttää ja fokusoida seuran toimintaa. Se on tulevaisuuden rakentamisen työväline. Strategia on työstetty ryhmässä, jonka jäseniä

Lisätiedot

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013

Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Huippu-urheiluverkoston rakentuminen 2013 3.4.2013 Taustaksi Lentopallon lajina otettava johtavan lajin roolia paikallisesti, seudullisesti ja valtakunnallisesti terve itsetunto omassa tekemisessä Jo

Lisätiedot

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Imago kunnossa: pelaajat haluavat pelata seurassa,

Lisätiedot

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle Tulevan toimintakauden visio Jääkiekko vahvistaa edelleen paikkaansa paimiolaisessa harrastuskentässä kiinnostavana, innovatiivisena ja näkyvänä lajina. Johdanto

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot 2007 Mihin näitä tarvitaan? Luo suuntaviivat tulevalle ja ohjaa toiminnan kehittämistä Linjaa seuran tavoitteet Linjaa seuran periaatteet Ohjeistaa toimintaa On

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014. Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri

Toimintasuunnitelma 2014. Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri Toimintasuunnitelma 2014 Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piiri Sisällysluettelo Piirin organisaatiokaavio 2014... 3 Suomalaisen jalkapallon strategiset valinnat... 4 Pelaajakehitys... 5 Pelaajakehityksen

Lisätiedot

TPV Strategia. Julkaistu

TPV Strategia. Julkaistu TPV 2021 Strategia Julkaistu 11.4. TPV:n arvot 1. Tavoitteellisuus 2. Positiivisuus 3. Vastuullisuus Mihin toimintamme perustuu? TPV:n arvojen sisällöt Tavoitteellisuus: Kilpajoukkueilla on urheilulliset

Lisätiedot

10 ryhtiliikettä junioriseuran kehittymiseen. Seurojen ääni Oulu klo Raimo Seikkala, FC Raahe

10 ryhtiliikettä junioriseuran kehittymiseen. Seurojen ääni Oulu klo Raimo Seikkala, FC Raahe 10 ryhtiliikettä junioriseuran kehittymiseen Seurojen ääni Oulu 11.2.2017 klo 10.20-11.00 Raimo Seikkala, FC Raahe Sisältö FC Raahe 2017 Johdanto Pohjois-Suomi, Raahe, Islanti 1. Intohimoisten uusien ohjaajien

Lisätiedot

Kiekko-Espoo seurayhteisö

Kiekko-Espoo seurayhteisö Kiekko-Espoo seurayhteisö Espoon Kiekkoseura ry ØHarrastajia Ø Tytöt 270 Ø Pojat 300 Ø Aikuiset 190 ØLajit Ø Ringette Ø Jääkiekko tytöt ja pojat ØHarjoituspaikat Ø Laaksolahti Ø Leppävaara 21.11.2017 2

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen seura

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN

JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN JALKAPALLOSEUROJEN LAATUJÄRJESTELMÄ TYÖKALU SEURAN KEHITTÄMISEEN Laatujärjestelmällä apua seuran johtamisen, urheilutoiminnan ja viestinnän ja markkinoinnin kehittämiseen. 2 SUOMEN PALLOLIITTO JALKAPALLOSEUROJEN

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013

Seuraohjelma. oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013. Liittohallituspäätös 16.12.2013 Seuraohjelma oto seuravalmentajatuen hakuinfo ja hakukriteerit, joulukuu 2013 Liittohallituspäätös 16.12.2013 Tavoite: laajentaa oto seuravalmennuksen piiriin kuuluvien seurojen määrää max. 10 seuralla

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Olemme maailman liikkuvin urheilukansa 2020

Olemme maailman liikkuvin urheilukansa 2020 Olemme maailman liikkuvin urheilukansa 2020 VALON PELIAJATUS MAALIT Jokaiselle lapselle mahdollisuus innostua liikunnasta ja urheilusta Liikkumisesta ja urheilusta elinvoimaa nuoren ja aikuisen arkeen

Lisätiedot

Seurastrategian lyhyt suunnittelutyökirja urheiluseuroille. Asiat, jotka vähintään tulee olla mietittynä ja aina ajan tasalla.

Seurastrategian lyhyt suunnittelutyökirja urheiluseuroille. Asiat, jotka vähintään tulee olla mietittynä ja aina ajan tasalla. Seurastrategian lyhyt suunnittelutyökirja urheiluseuroille Asiat, jotka vähintään tulee olla mietittynä ja aina ajan tasalla. Seurastrategia vuosille 20-20 LOGO Tähän tahtotilan tiivistävä slogan. Työryhmä:

Lisätiedot

Foot PASS Finland Auditoini 1

Foot PASS Finland Auditoini 1 Turun Nappulaliiga Turun Nappulaliiga, TuNL 20400 Turku 20500 Turku 19/03/2012 03/05/2010 yhteispisteet 5500 3525 64 5500 3272 59 organisaatio 300 290 97 300 270 90 strategia 500 436 87 500 424 85 pelaajakartoitus

Lisätiedot

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot.

Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. TIE HUIPULLE TIE HUIPULLE!!! Tässä esitteessä on tarkoitus kuvata Suomen Ringetteliiton huippu-urheilun toiminnan periaatteet, tavoitteet ja toimintamuodot. Maajoukkueajattelu Ringeten maajoukkuetoiminta

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017

PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017 PALLOLIITON HELSINGIN PIIRI TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Palloliiton strategiset painopistealueet vv. 2016-2020 1. Pelaajan laadukas arki pelaajien kehittäminen valmentajien kehittäminen 2. Elinvoimainen seura

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen

Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen Toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämisen etenemiseen Lajin urheilutoiminnan kehittäminen yleistä työkalusta taustalle LUONNOS 7.10.2016 toimintatapa lajin urheilutoiminnan kehittämiseen kuvaa 5

Lisätiedot

Uintiurheilun ja -liikunnan strategia 2020

Uintiurheilun ja -liikunnan strategia 2020 strategia 2020 Uintiurheilun ja -liikunnan strategia 2020 Tässä dokumentissa kuvatussa strategiassa linjataan Suomen Uimaliiton keskeiset valinnat vuoteen 2020 saakka. Strategian tavoitteiden toteutumista

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

TIEDONKERUUKYSELYN SATOA

TIEDONKERUUKYSELYN SATOA FC HONKA ry STRATEGIAPROJEKTI 2014 TIEDONKERUUKYSELYN SATOA 4.6.2014 1. SAATTEEKSI Saimme strategiaprojektimme aloittaneen tiedonkeruuvaiheen kyselyihin 344 vastausta seuran piiristä ja sidosryhmiltämme.

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

IPS RY Toimintasuunnitelma 2016

IPS RY Toimintasuunnitelma 2016 IPS RY Toimintasuunnitelma 2016 Junioritoiminta kaudella 2016 Kaudella 2016 seuralla tulee olemaan erilaisia projekteja, millä pyritään kehittämään seura yhden askeleen eteenpäin. Isoin projekti on seuratoiminnan

Lisätiedot

Mitä tehdään tehdään kunnolla.

Mitä tehdään tehdään kunnolla. SALIBANDYTOIMINNAN TOIMINTAOPAS MOTTO: Mitä tehdään tehdään kunnolla www.hirvhesalibandy.net Visio 2015 Hirvensalon Heiton salibandytoiminta rakentuu seuraavien keskeisten tavoitteiden ja arvojen varaan:

Lisätiedot

Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA

Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA Hockey Club Nokia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2008-2009 VUOSIKOKOUS 21.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen 3. Sinettivelvoitteet

Lisätiedot

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry.

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry. SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA ry. 6. SYYSKUUTA 2016 Suomalaisen keilailun strategia Tämän dokumentin sisältämässä strategiassa linjataan Suomen Keilailuliiton keskeiset valinnat vuoteen 2020 saakka.

Lisätiedot

Haukiputaan Pallo. Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain

Haukiputaan Pallo. Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain Haukiputaan Pallo Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain 1.1.2013 Seuran tavoitteet Mahdollistaa kilpa- ja harrastepelaaminen * Kilpatoiminnassa pelaaja sitoutuu osallistumaan joukkueen

Lisätiedot

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 Hockey Club Nokia ry Rek.no. 196.155 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat - Seuran strategian linjaus 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen

Lisätiedot

Valmentajapäivät

Valmentajapäivät Valmentajapäivät 19.-20.11.2016 PELAAJAKEHITYSORGANISAATION, TOIMINTATAPOJEN JA RESURSSIEN RAKENNEMUUTOS Rytminvaihdos, joka takaa korkeatasoisen, yhdenmukaisen toiminnan ja sisällöt sekä kokoaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015-31.10.2016

TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015-31.10.2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015-31.10.2016 Vuosikokouksessa 16.12.2015 1993-2015 2015 - SISÄLLYSLUETTELO 2 Organisaatiokaavio 2015-2016... 3 Painopistealueet 2015-2016... 3 Strategia 2015-2016 (pohjautuu

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Vuosi 2016 on seuran kolmastoista varsinainen toimintavuosi. Perustuen siihen, että AC Kirkkonummi - ACK ry:n tavoitteena on tarjota laadukasta toimintaa kaikissa ikäluokissa

Lisätiedot

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän

Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Active For Life aktiivinen oppija ja tekijä läpi elämän Elämässä matka on tärkeämpi kuin maali 1 KULTTUURI JA TAIDE KAUPUNKI JA LIIKE-ELÄMÄ MAJOITUS JA RAVINTOLA- PALVELUT MATKAILU Tiilaakso Liikunta ja

Lisätiedot

Tikkurilan Palloseuran. jäsen- ja toimintamaksu

Tikkurilan Palloseuran. jäsen- ja toimintamaksu Tikkurilan Palloseuran jäsen- ja toimintamaksu Mitä jäsen- ja toimintamaksu sisältää Jäsen- ja toimintamaksuilla katetaan seuran kokonaismenoista pääosa, noin 2/3 kuluista. Loput 1/3 vuotuisista kuluista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Visio, missio, arvot ja strategia

Visio, missio, arvot ja strategia Visio, missio, arvot ja strategia Joensuun Kataja ry taitoluistelujaosto Arvot toiminnan perusta Visio tahtotila Jatkuva kehitys Missio tehtävä Strategia toimintamalli Arvot AVOIMUUS Asioista puhutaan

Lisätiedot

Ylöjärven Ilves ry Toimintasuunnitelma kaudelle

Ylöjärven Ilves ry Toimintasuunnitelma kaudelle KAUDEN 2017 TOIMINTASUUNNITELMAN PERUSTEET Seuran kauden 2017 toimintasuunnitelman pohjana ovat Suomen Palloliiton neljä toiminnan painopisteiden päävalintaa vuosille 2016-2020, joita sovelletaan seuran

Lisätiedot

Suunnistajaa suoritusta. Tausta 1/2. Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu suunnistajaa suoritusta

Suunnistajaa suoritusta. Tausta 1/2. Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu suunnistajaa suoritusta Suomen liitto ry Suomen liitto Suunnistuksen toimintaympäristö muuttuu 2010 2015 Tausta 1/2 2020 15 000 kilpailijaa (lisenssi) 12 000 Kilpailijaa 60 000 Suunnistajaa suunnistajat 50 000 suunnistajaa 400

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot