Arabiankielen Opiskelua Facebookissa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Arabiankielen Opiskelua Facebookissa"

Transkriptio

1 Versio 1.0 (päivitetty ) Arabiankielen Opiskelua Hämäläinen

2 Esittely Huom. Tekstit on kirjoitettu suoraan ruudun edessä ilman minkäänlaista valmistelua. Palstan on tarkoitus aloittaa Medinan Yliopiston kielikoulun ensimmäisellä kirjalla, jonka kaikki tätä lukevat varmasti tuntevat. On äärimmäisen toivottavaa, että lukijalla on kyseinen kirja mukana, jotta kappaleiden seuraaminen sujuisi. Arabialainen teksti ei myöskään näy selkeästi Facebookissa, joten kirjan avulla näistäkin kirjoituksista voidaan saada selkoa kun tiedetään missä mennään. Jos osallistujia kuitenkin on vähän, toivon silti jatkavani kirjoittelua. Ehkä joku vielä jossain vaiheessa hyötyy tästä tai satunnaiset puoliunessa lukijat saavat erilaisia pieniä maistiaisia sieltä sun täältä. Eri opettajat opettavat Medinan ykköskirjaa eri tavoin. Jotkut keskittyvät kovasti kieliopillisiin termeihin ja niiden pänttäämiseen, kun taas toiset tahtovat oppilaan vain ymmärtävän kirjan sisällön ympäripyöreästi ilman kielioppiin takertumista. Itse suosin jälkimmäistä vaihtoehtoa johtuen siitä, että peruskommunikoinnin opettelussa ei mietitä kielioppia ja se vain hidastaa sitä. Sen jälkeen kielioppitermien opettelu on huomattavasti helpompaa. Huomattakoon, etten tiedä Suomenkielestä yhtään mitään, joten en tule luultavasti mainitsemaan Suomen kielioppitermejä kuin aniharvoin. Tämä ei siis ole mikään hyvä asia, ja toivonkin tulevaisuudessa saavani tilaisuuden hioa äidinkieltäni. Medinan ensimmäinen kirja pitää sisällään n. 30 kappaletta, jotka ovat suhteellisen helppoja kaikille insha Allah. Lataa kirja: Lessons in Arabic Language - Book 1; [as taught at the Islaamic University of Madeenah] pages, Adobe Acrobat 5 document (size = 8.29mb) (from fatwa-online.com) -Author : Shaykh Dr. V. 'Abdur-Raheem Kirja on suhteellisen pieni ilman englanninkielistä osaa, jota ei ole alkuperäisessä, joten sen voi helposti printata. Se helpottaa lukemista ainakin mun kohdalla huomattavasti. Facebook ryhmä: (jossa uusimmat artikkelit & siellä voit esittää kysymyksiä jne.)

3 Aihe: Miksi opetella arabiaa? Arabiankieli on Profeetan (saws) kieli ja Allah halusi sen olevan Koraanin kieli. Koraani pitää sisällään Jumalan johdatuksen ihmiskunnalle ja sen lukeminen on teoista parhaimpia. Profeetta (saws) sanoi: خيركم من تعلم القرآن و علمه "Teistä paras on se, joka opettelee Koraania ja opettaa sitä." Jokainen tahtoo ilman muuta ymmärtää tätä mahtavaa kirjaa sitä lukiessaan, eikä vain lausua sanoja ymmärtämättä niitä. Tämän pitäisi olla jokaisen ensisijainen tähtäin arabiankieltä opeteltaessa. Tämän jälkeen kielen tunteminen avaa ovet Profeetan (saws) johdatuksen todelliseen ymmärtämiseen ja uskonnon eri tieteisiin syventymiseen niille, jotka ovat valmiita sen tien ottamaan. Tämä uskonto on jokaisen muslimin elämän perusta, joten sen ymmärtämisen tulisi olla ensisijaista jokaisen muslimin elämässä. Ja jokainen tietysti opiskelee elämäntilanteensa rajoissa.

4 هذ Aihe: 1. ا - Tämä Aluksi näyttää siltä, että ه kirjain tässä sanassa lausutaan ilman venytystä, eli vaikuttaa siltä, että siinä lukee "hädaa" eikä "häädää". ه kirjaimen edessä oleva pieni pystyviivaa on kuitenkin tässä هاذا seuraavasti: siis lausutaan هذا hyväksyttävä tapa kirjoittaa Alif-kirjain, joten sana "tämä". on suomeksi هذا Suomenkielessä sanotaan "tämä on talo", mutta arabiankielessä ei ole varsinaista erillistä sanaa osalle "on". Siksi, halutessamme sanoa saman arabiaksi, on kuin sanoisimme: "Tämä - talo" ilman on-sanaa, mutta merkitys on tarkalleen sama kuin suomeksi. talo. : Tämä on بيت! هذا sanomme: joten بيت! Talo on arabiaksi moskeija. : Tämä on مسج%د! هذا joten sanomme مسج%د! Moskeija on arabiaksi ovi. : Tämä on باب! هذا joten sanomme باب! Ovi on arabiaksi Huomaa, että kun arabiankielisen sanan edessä ei ole kirjaimia,ال on sanan viimeisen kirjaimen yläpuolella kaksi dammaa. Damma on siis se kiekura sanan yläpuolella, ja tässä tapauksessa niitä on kaksi. Kirjassa kaksi dammaa on kirjoitettu hieman erilaisella tavalla kuin Koraanissa, mutta kaksi dammaa on siis kyseessä. Halutessamme sanoa: "Tämä on talo" tai minkä tahansa vastaavan "Tämä on -" lauseen, emme kirjoita kirjaimia ال sanan eteen ja kirjoitamme kaksi dammaa sanan perään.

5 Aihe: 2. ما هذا - Mikä tämä on? kysymykseksi: muuttuu lause ما eteen kirjoitetaan هذا Kun sanan "mikä?" tarkoittaa siis tässä sanaa ما on?" "Mikä tämä هذا ما talo. - Mikä tämä on? Tämä on ما هذا هذا بيت! moskeija. -Mikä tämä on? Tämä on ما هذا هذا مسج%د! Osaamme siis nyt sanoa: "Tämä on" ja "Mikä tämä on?" Jos haluat sanoa: "Onko tämä talo?", ei sinun tarvitse kuin lisätä tämän näköinen Alif lauseen أ alkuun: Sanot siis: talo? - Onko tämä أ هذا بيت! moskeija? - Onko tämä أ هذا مسج%د! "Kyllä" on arabiaksi ل ja "ei" on نعم tuoli? - Onko tämä أ هذا كرس 0 ي. tuoli. - Kyllä, tämä on نعم هذا كرس 0 ي. kirjoituspöytä? - Onko tämä أ هذا مكتب! sänky. - Ei, tämä on ل هذا سر%ير! harjoitukset.. Se tarkoittaa harjoitusta. Tee tämän kappaleen تمرين! Seuraavaksi kirjassa lukee

6 Kysymykset & Vastaukset (Aihe 2) > Kirjoitetaanko أ erilleen sanasta "tämä"? Se tulee kiinni siihen sanaan. Erotin ne tuossa toisistaan...kiitos huomiosta. > Tarvisin vokaalimerkit.. Siis vokaalimerkit missä mielessä? كسرة 6 viiva alapuolella on Kasra,فتحة 6 Jos tarkoitat niiden nimiä, niin viiva yläpuolella on Fatha سكون 6 Ympyrä yläpuolella on Sukuun.ضم>ة 6 ja kiekura yläpuolella on Damma Jos tarkoitit lausetta, niin se on tuossa. Mainitsen nämä tehtävien yhteydessä olevat اقرأ و اكتب ohjeet vain ohimennen, joten en lisää niihin merkkejä. Ne on kuitenkin kirjoitettu kirjaan. Kyseisen lauseen ensimmäisessä kirjaimessa ei ole Kasraa mutta se lausutaan Kasralla, eli: "Iqra'". kohdassa ei Alif kirjaimen päällä tai alla ole myöskään vokaalimerkkijä, joten sen yli و اكتب hypätään. Lause siis lausutaan näin: "Waktub". Eli koko lause kuuluu oikein lausuttuna: "Iqra' waktub". Kysy vain lisää jos en ymmärtänyt oikein. Vokaalimerkit kuuluvat asiaan tässä vaiheessa, joten se on normaalia. Ne menevät pois kun sanasto ja verbintaivutuskyky kehittyy. Huomattakoon, että tehtävissä ei näytä näitä merkkejä olevan. Se johtuu siitä, että jokainen sana on jo opittu, joten niitä ei tarvita. Tämä myös auttaa oppilasta muistamaan sanat paremmin.

7 Aihe: 3. من - Kuka ja sanastoa "Kuka" on arabiaksi من on? : Kuka tämä من هذا - و "Ja" on arabiaksi kirja. - Mikä tämä on? Tämä on ما هذا هذا ك 0 تاب! kynä. - Ja mikä tämä on? Tämä on و ما هذا هذا قلم! Uusia sanoja: : avain م 0 فتاح! : kirja ك 0 تاب! : kynä قلم! : ovi باب! : talo بيت! : tuoli كرس 0 ي. : moskeija مسج%د! : paita قم 0 يص!

8 : tähti نجم! : poika ولد! : lääkäri طب%يب! : oppilas طال 0 ب! : mies رجل 6 : kauppias تاج%ر! : koira كلب! ق 0 طI : kissa : aasi ح 0 مار! : hevonen ح 0 صان 6 : kameli جمل 6 : kukko د 0 يك! : opettaja مدرPس! Älkää kysykö minulta mihin uusi oppilas tarvitsee kaikkia noita eläinten nimiä. Elikä siis pieni lukuohje niille, jotka ovat unohtaneet: Jos Kasran دesim.0 ) - di) jällkeen tulee ي kirjain, ja sen päällä on Sukuun tai ei mitään, on kyseessä pitkä Kasra د 0 ي) - dii). Sama pätee Alifiin تا) - taa) ja Dammaan بو) - buu).

9 Aihe: 4. ذلك - Tuo.ذل 0 ك "Tuo" on arabiaksi kirjaimen jälkeen. Se siis ذ on tässäkin sanassa tuollainen pieni Alif هذا Aivan kuten sanassa ذال 0 ك tavalla: lausutaan tällä Opimme jo, kuinka sanotaan "Tämä on..." Nyt opimme sanomaan "Tuo on..." Sama periaate pätee tässäkin: kirja. : Tämä on هذا ك 0 تاب! kynä. : Ja tuo on و ذل 0 ك قلم! hevonen. : Onko tuo aasi? Ei, tuo on أ ذل 0 ك ح 0 مار! ل ذل 0 ك ح 0 صان 6 on? : Kuka tämä on ja kuka tuo من هذا و من ذل 0 ك Sovella nyt tätä kaikkiin kirjassa oleviin sanoihin. Uusia sanoja: : kivi حجر! : maito لبن! : sokeri سكر!

10 Aihe: 5. ال - alkuiset sanat.(ك 0 تاب! (esim. on sen lopussa kaksi Dammaa ال Opimme jo, että jos sanan edessä ei ole kirjamia.(الك 0 تاب (esim. on sen lopussa vain yksi Damma ال Jos sanan edessä on Kun lause alkaa kirjaimilla ال lausutaan kyseiset kirjaimet seuraavasti: "äl". Ilman ال alkua oleva sana on "tuntemattomassa muodossa", ja kirjaimilla ال alkava sana on "tunnettussa muodossa". (Kuten sanottu, en käytä suomalaisia kielioppitermejä näitä kuvaillessani, joten olkaa kärsivällisiä.) "Tuntematon muoto" on sama kuin englanninkielessä "a car" ja "tunnettu muoto" on sama kuin "the car": : a house بيت! the house :البيت Ilman ال alkua on siis kyseessä mikä tahansa talo, ja ال alun kanssa on kyseessä joku tietty talo.

11 Aihe: 6. Johdantoa kappaleeseen 3 [Kirjassa: s. 14, kappale 3] Tämä on eräänlainen johdanto tähän kappaleeseen. Luemme kappaleen tämän jälkeen insha Allah. Osaamme jo erilaisia sanoja, kuten kieliopissa?). Nyt opimme sanoja, joilla näitä asioita voi kuvailla: (olisivatko nämä substantiivejä suomen مدرPس! ja بيت!, رجل 6 : vanha قد 0 ي! : uusi جد 0 يد! pieni :صغ 0 ي : suuri كب%ي! : likainen وس 0 خ! : puhdas نظ 0 يف! : kylmä بار%د! : kuuma حار. : kevyt خف 0 يف! : painava ثق 0 يل 6 : kaukana بع 0 يد! : lähellä قر%يب! : kaunis جم 0 يل 6

12 : rikki مكسور! Tahtoessamme sanoa "kaunis talo", ei meidän tarvitse kuin liittää sanoja peräkkäin, pitäen kummatkin samassa "tuntemattomassa muodossa" tähän tapaan: : kaunis talo, a beautiful house بيت! جم 0 يل 6 : pitkä mies, a tall man رجل 6 طو%يل 6 : painava tuoli, a heavy chair كرس 0 ي. ثق 0 يل 6 Kummassakin sanassa on siis kaksi Dammaa lopussa, ja kummatkin ovat tässä "tuntemattomassa muodossa". Jos ensimmäinen alkaa kirjaimilla ال ja toinen ei, on kyseessä jotain muuta, ja siitä puhumme seuraavassa oppitunnissa. Tässä on nyt siis kyseessä mikä tahansa kaunis talo. Jos tahdomme sanoa "kaunis talo", ja puhumme jostain tietystä talosta, emme mistä tahansa talosta (eli haluamme sanoa "the beautiful house", emme "a beautiful house") laitamme KUMMANKIN : ال sanan eteen kirjaimet : kaunis talo, the beautiful house البيت الم 0 يل : suuri kirja, the big book الك 0 تاب الكب%ي : pieni poika, the little boy الولد الص>غ 0 ي siis lausutaan näin: al Bäitul Jamiilu. Toisen sanan ensimmäisen Alifin yli hypätään البيت الم 0 يل ja jatketaan siitä.

13 Aihe: 7. القلم مكسور - Kynä on rikki [Kirjassa: s. 14, kappale 3] Tässä kappaleessa muodostamme ensimmäisen varsinaisen lauseemme. Osaamme jo sanoa yksittäisiä sanoja, kuten ح 0 مار ja sanoja, joihin on myös liitetty jonkinlainen.قلم! مكسور! kuvas, kuten Nyt opimme sanomaan: "Kynä on rikki", "talo on suuri", "maito on kylmää" jne. Tämä tapahtuu aloittamalla kuvailemamme sana kirjaimilla ال ja pitämällä sille annettavan kuvauksen "tuntemattomassa muodossa": rikki. : al-qalamu maksuurun : Kynä on القلم] مكسور! auki. : al-baabu maftuuhun : Ovi on الباب مفتوح! istuu. : al-waladu jaalisun : Poika الولد جال 0 س! seisoo. : al-mudarrisu qaa'imun : Opettaja الدرPس قائ 0 م! Eli siis: Halutessasi muodostaa tällaisen lauseen, teet ensimmäisestä sanasta "tunnetun" laittamalla kirjaimet ال sen eteen ja pidät toisen sanan "tuntemattomana". Lue kirjassa oleva teksti ääneen. Tehtävä 1: Lue ja kirjoita, lisäten oikeat merkit jokaisen sanan loppuun. Tehtävä 2: Lue ja kirjoita. Tehtävä 3 ja 4: Täytä tyhjät kohdat sopivilla sanoilla.

Erilaisia osallisuusmenetelmiä

Erilaisia osallisuusmenetelmiä Erilaisia osallisuusmenetelmiä Rauna Nerelli, Suomen Lasten Parlamentti Tässä on muutamia menetelmiä, joita voi käyttää lasten kanssa ryhmässä toimittaessa, kun halutaan vahvistaa lasten osallisuutta ja

Lisätiedot

Jälleensyntymisen mysteereitä

Jälleensyntymisen mysteereitä PEKKA ERVAST Jälleensyntymisen mysteereitä HELSINGISSÄ 1957 RUUSU-RISTI Hyvinkäällä 1957 Hyvinkään Kirjapaino Osakeyhtiö SISÄLLYS Sivu Alkulause... 1 I Jälleensyntyvän minän arvoitus... 2 II Kuka jälleensyntyy?...

Lisätiedot

Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin. perusteet. White paper

Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin. perusteet. White paper Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin perusteet White paper Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin perusteet Sähköpostimarkkinoinnin maailma pursuaa tärkeitä neuvoja niin toimitettavuudesta kuin mobiilioptimoinnistakin,

Lisätiedot

Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat

Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat Tässä kuvataan sivupohjien muokkaus askelittain yksinkertaisemman sivupohjan avulla. Tätä ohjetta tunnollisesti seuraamalla saat aikaan yksinkertaiset, mutta toimivat

Lisätiedot

Ilmiömäinen verkkokurssi & sähköinen koe

Ilmiömäinen verkkokurssi & sähköinen koe Ilmiömäinen verkkokurssi & sähköinen koe Lyhyt kuvailu ENA4 verkkokurssista sekä yksityiskohtainen selvitys siihen liittyvästä sähköisestä kokeesta. SISÄLTÖ MIKSI VERKKOKURSSI?. ILMIÖPOHJAINEN OSUUS KURSSIN

Lisätiedot

SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6. Tehokas ohjaaja... 6. Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA...

SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6. Tehokas ohjaaja... 6. Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA... 1 2 SISÄLTÖ HEI VAIN ARVON ISONEN!... 4 TEHOKAS RAAMATTURYHMÄ... 6 Tehokas ohjaaja... 6 Tehokkaan ryhmän kehittäminen... 7 1.1 TUTUSTUMISTA... 8 1.2 TUTUSTUMISTA RAAMATTUUN... 11 1.3 LOPPUSKABAN OHJEISTUS

Lisätiedot

Ohjelmistojen lokalisointi ja kansainvälistäminen

Ohjelmistojen lokalisointi ja kansainvälistäminen Ohjelmistojen lokalisointi ja kansainvälistäminen Matti Riikonen 24.8.2006 Joensuun yliopisto Tietojenkäsittelytiede Pro gradu -tutkielma Tiivistelmä Tämän tutkielman aiheena on kansainvälisen ohjelmiston

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Python 3 ohjelmointiopas versio 1.0. Erno Vanhala ja Uolevi Nikula

Python 3 ohjelmointiopas versio 1.0. Erno Vanhala ja Uolevi Nikula Python 3 ohjelmointiopas versio 1.0 Erno Vanhala ja Uolevi Nikula Käsikirjat 13 Manuals 13 Python 3 ohjelmointiopas versio 1.0 Erno Vanhala ja Uolevi Nikula Lappeenrannan teknillinen yliopisto Teknistaloudellinen

Lisätiedot

FinA5. palaute ainekirjoituksista, Niclas Sandström 2011

FinA5. palaute ainekirjoituksista, Niclas Sandström 2011 FinA5 palaute ainekirjoituksista, Niclas Sandström 2011 opiskelijan pisteet kommentit numero (maksimi 99) CD303 78 Tekstissäsi on hyvä aloitus ja muutenkin kappalejako toimii. Voisit kirjoittaa mielellään

Lisätiedot

Katsaus oppaaseen. Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä.

Katsaus oppaaseen. Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä. Katsaus oppaaseen Oppaan tarkoitus on antaa selkeä kuva minimalismista ja minimalistiksi ryhtymisestä. Halusin antaa mahdollisimman selkeitä ohjeita, joiden avulla voit oikeasti muuttaa asioita elämässäsi.

Lisätiedot

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia HEIKKI MATIAS LUOMA 2 Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Heikki

Lisätiedot

Tietoa kaikille. Selko-e Inclusion Europe. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Tietoa kaikille. Selko-e Inclusion Europe. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tietoa kaikille Helppolukuinen ja ymmärrettävä teksti eurooppalainen selkokielistandardi Selko-e Inclusion Europe Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sisältö Standardi tarkoittaa ohjetta...3 Miksi nämä standardit

Lisätiedot

http://moodle.tokem.fi/

http://moodle.tokem.fi/ http://moodle.tokem.fi/ eoppimiskeskus Copyright eoppimiskeskus 2 SISÄLTÖ Johdanto 3 Aloitus 5 Kurssin ylläpito 6 Varmuuskopiointi ja Palauta-toiminto 7 Asteikot 7 Arvioinnit 8 Tapahtumat 8 Tiedostot 8

Lisätiedot

Ensimmäinen kokous. Aloittelijoiden kokoukset syntyivät varhain 40-luvun alussa kun AA alkoi kasvaa nopeasti.

Ensimmäinen kokous. Aloittelijoiden kokoukset syntyivät varhain 40-luvun alussa kun AA alkoi kasvaa nopeasti. Paluu Perusasioihin - Aloittajien kokoukset 1 Ensimmäinen kokous TERVETULOA ensimmäiseen neljästä yhden tunnin AA-kokouksesta. Seuraavien viikkojen aikana tulet kuulemaan, miten toivutaan alkoholismin

Lisätiedot

Väitöskirjan synty elämää kahden tutkimuskulttuurin välissä

Väitöskirjan synty elämää kahden tutkimuskulttuurin välissä lektiot Väitöskirjan synty elämää kahden tutkimuskulttuurin välissä HELI HARRIKARI Väitöksenalkajaisesitelmä Helsingin yliopistossa 18. marraskuuta 2000 Tämä väitöstilaisuus on väärässä kontekstissa. Väitöksen

Lisätiedot

2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi

2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi 2.3 Äänteistä tavuiksi ja sanoiksi Ruutunäkymä: Taustalla sama kirjastohuone, joka on pääsivulla. Lisäksi kuvassa esimerkiksi kirjakasa tai kirjat hyllyssä. Kirjat ovat linkkejä äänneryppäisiin. Äänneryppäät

Lisätiedot

suomen nf-yhdistyksen

suomen nf-yhdistyksen suomen nf-yhdistyksen LASTENOPAS Suomen Neurofibromatoosiyhdistys ry. Kirjoittajat Esko Kandelin, Suomen NF-yhdistys, NF-lapsen isä Kaisu Kandelin, Suomen NF-yhdistys, NF-lapsen äiti Martti Komu, Suomen

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Omien kirjasimien luominen Font Editor -ohjelmalla

Omien kirjasimien luominen Font Editor -ohjelmalla sivu 1 19.2.1986 Omien kirjasimien luominen Font Editor -ohjelmalla Yleistä Macintosh-tietokoneen kirjasinlajit sijaitsevat yleensä järjestelmäkansiossa tiedostossa System (järjestelmä). Tällöin ne ovat

Lisätiedot

GRUNDTVIG. Työkaluja S2-opetukseen

GRUNDTVIG. Työkaluja S2-opetukseen GRUNDTVIG Työkaluja S2-opetukseen Tässä työkalupakissa esitellyt menetelmät on kerätty kaksivuotisen Grundtvig-oppimiskumppanuuden Tools for Empowering through Language!? puitteissa. Hankkeeseen osallistui

Lisätiedot

Taina Mäenpää ja Sari Rautiainen. Itte 1

Taina Mäenpää ja Sari Rautiainen. Itte 1 Taina Mäenpää ja Sari Rautiainen Itte 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Itte-kansio on? 2. Välimerkkitehtävät 3. Kirjoitustehtävät a. Kuvasta kirjoittaminen b. Otsikosta kirjoittaminen 4. Luetun ymmärtämisen

Lisätiedot

Kotisivu: http://www.geocities.com/ikhlaasfi/ Sähköpostiosoite: al.ikhlaas_lehti@islamway.net

Kotisivu: http://www.geocities.com/ikhlaasfi/ Sähköpostiosoite: al.ikhlaas_lehti@islamway.net - {Ja heitä (epäuskovia) ei käsketty paitsi, että he palvoisivat Allaahia puhdistaen (vilpittömästi) Hänelle Uskonnon (palvonnan, teot) kallistuneena (muista vääristä uskonnoista Totuuden Uskonnolle Isläämille),

Lisätiedot

SUOMALAINEN KOULU NORJALAIS-ENGLANTILAISESTA NÄKÖKULMASTA

SUOMALAINEN KOULU NORJALAIS-ENGLANTILAISESTA NÄKÖKULMASTA 1 SUOMALAINEN KOULU NORJALAIS-ENGLANTILAISESTA NÄKÖKULMASTA Kahteen suomalaiseen yläasteeseen tehdyt vierailut aloittivat EU MAIL -projektin kouluvierailujen sarjan toukokuussa 2004. Toiseen kahdesta vierailusta

Lisätiedot

Minun Vuoroni Voittaa Erinomaisuuden Salaisuudet

Minun Vuoroni Voittaa Erinomaisuuden Salaisuudet Minun Vuoroni Voittaa Erinomaisuuden Salaisuudet HENKILÖKOHTAISEN SAAVUTUKSEN TYÖKIRJA Auttaa sinua oppimaan miten voit päästä huippusuorituksiin noudattamalla periaatteita, joka ovat naurettavan yksinkertaisia!

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

Myyntireskontra. 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

Myyntireskontra. 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Myyntireskontra 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan lukijalle Käsikirjan avulla Ecom tulee tutuksi ja ohjelmaa oppii käyttämään monipuolisemmin. Kaikkien Ecomin käsikirjojen

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1. Sisällysluettelo

Sisällysluettelo 1. Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Korkeimman Mestari Ching Hain lyhyt elämäkerta... 9 Tuonpuoleisen maailman mysteeri... 12 Korkeimman Mestari Ching Hain luento 26. kesäkuuta, 1992, Yhdistyneissä

Lisätiedot

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius

Verkkokirjoittaminen. Anna Perttilä Tarja Chydenius Verkkokirjoittaminen Anna Perttilä Tarja Chydenius 1 Suosi lyhyttä tekstiä 2 Kenelle kirjoitat 3 Helpota lukijan työtä; lajittele tekstisi 3.1 Otsikot 3.2 Johdanto 3.3 Väliotsikot 3.4 Pääteksti 4 Linkit:

Lisätiedot

Perusasiat. Mitkä ovat C++-ohjelman perusosat. Miten lähdeteksti kommentoidaan. Miten lähdetekstistä tulee suoritettava ohjelma

Perusasiat. Mitkä ovat C++-ohjelman perusosat. Miten lähdeteksti kommentoidaan. Miten lähdetekstistä tulee suoritettava ohjelma Perusasiat 1 Perusasiat Tässä ensimmäisessä luvussa käsittelemme C++:n perusominaisuuksia. Kaikkiin tässä käsiteltäviin asioihin palataan tarkemmin myöhemmissä luvuissa - tarkoituksena on nyt vain hieman

Lisätiedot