Omalla autolla ulkomaille. - hyvä tietää vahingon varalta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Omalla autolla ulkomaille. - hyvä tietää vahingon varalta"

Transkriptio

1 Omalla autolla ulkomaille - hyvä tietää vahingon varalta

2 Missä vakuutukset ovat voimassa? Liikennevakuutus Suomalainen liikennevakuutus on voimassa pääsääntöisesti kaikissa Euroopan maissa. Lisäksi se on voimassa Turkissa, Tunisiassa, Marokossa, Israelissa ja Iranissa. Korvauspiiri ja korvausperusteet ratkeavat yleensä vahingon tapahtumamaan lainsäädännön mukaisesti. Myös enimmäiskorvausmäärät on syytä selvittää etukäteen. Erityisesti Venäjällä korvausrajat ovat alhaiset ja siksi lisävakuutusturvasta on syytä huolehtia. Ulkomaille autolla matkustava saa Pohjolasta ulkomailla tarvittavat liikennevakuutuksiin liittyvät paperit: l Vihreän kortin (Green Card), josta ilmenee liikennevakuutuksen voimassaolo l yhteystiedot Vihreän kortin sopimukseen kuuluvista toimistoista l kansainvälisen vahinkoilmoituslomakkeen. Nämä paperit voi hakea toimistosta tai ne voi tilata puhelimitse, faksilla tai sähköpostilla. Liikennevahinko ETA-maassa EU:n 4. liikennevakuutusdirektiivin mukaan Euroopan talousalueen (ETA) maan kansalainen, joka on toisessa ETA -maassa tapahtuneessa liikennevahingossa syytön osapuoli, voi alkaen hakea korvausta omassa kotimaassaan. Kaikilla ETA-alueen liikennevakuutusyhtiöillä on jokaisessa jäsenmaassa oma korvausedustaja. Vahingonkärsinyt voi hoitaa vahinkoasiansa sen kotimaassaan olevan korvausedustajan kanssa, jonka vahingonaiheuttajan vakuutusyhtiö ilmoittaa. Mikäli vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöllä ei ole nimettyä korvausedustajaa Suomessa tai se ei ole tiedossa, vahinkoasian hoitaminen siirtyy Suomen Liikennevakuutuskeskukselle. Liikennevakuutuskeskuksen yhteydessä toimii kansallinen tietokeskus, jolta saa tietää ETA-alueen vakuutusyhtiöiden korvausedustajat Suomessa. Yhteystiedot Liikennevakuutuskeskus Bulevardi 28, FI Helsinki, Finland Toimisto on avoinna arkisin klo puhelin (vakuutusasiat) faksi (vakuutusasiat)

3 Autovakuutus Pohjolan autovakuutus on jäljempänä selostettavin poikkeuksin voimassa Euroopassa ja sen ulkopuolisissa Green Card -maissa. Venäjällä vakuutus on kuitenkin voimassa vain sen Euroopan puoleisessa osassa. Varkausvakuutus voimassa suppeammalla alueella Yksityiskäyttöisen henkilöauton ja moottoripyörän varkausvakuutus ei ole voimassa Venäjällä, Ukrainassa, Valko-venäjällä eikä Moldovassa. Jos matka suuntautuu näihin maihin, varkausvakuutuksen voimassaoloa ja myöntämistä tulee tiedustella Pohjolasta. Mikäli varkausvakuutus on voimassa tai myönnetään näihin maihin, siihen sovelletaan erityisehtoja. Yksityiskäyttöisen henkilöauton ja moottoripyörän Osakaskon varkausturva ei ole edellisten maiden lisäksi voimassa myöskään Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Jollei muuta ole määrätty, Pohjoismaiden ulkopuolella sattuneissa vahingoissa on kaksinkertainen omavastuu. Matkavakuutukset Ennen matkaa on syytä varmistaa, että myös matkavakuutukset ovat kunnossa. Pohjola avustaa mielellään matka-vakuutusta koskevissa asioissa. Miten toimia vahinkotilanteessa? Auta ja varoita Liikenneonnettomuuden tapahduttua on aina ensin kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan autettava loukkaantuneita ja ryhdyttävä toimiin muun liikenteen varoittamiseksi. Ota yhteys poliisiin Poliisiin on syytä ottaa yhteys, mikäli syyllisyyskysymys vaikuttaa epäselvältä tai joku on loukkaantunut. Jos poliisi saapuu paikalle, kannattaa tiedustella, mistä esitutkintapöytäkirjan saa tilattua. Esim. Venäjällä poliisi on aina pyydettävä paikalle. Talleta tiedot Vahinkopaikka ja ajoneuvojen vauriot on hyvä kuvata. Merkitse muistiin osallisten ja todistajien yhteystiedot (nimi, rekisterinumero, vakuutusyhtiö jne.). Kansainvälinen vahinkoilmoitus täytetään vahinkopaikalla. Varmista, että se on täytetty huolellisesti ja että siinä on molempien kuljettajien allekirjoitukset.

4 HUOM! Kansainvälisen vahinkoilmoituksen allekirjoittaminen on useissa maissa sitova toimenpide esim. syyllisyyden myöntämisen osalta. Venäjällä voimassaolevien liikennevakuutussääntöjen mukaan syyllisyyttä ei saa myöntää, vaan syyllisyysratkaisun tekee paikallinen poliisiviranomainen. Mitään papereita, joiden sisältöä ei tiedä tai ymmärrä, ei pidä allekirjoittaa. Mihin vahinkoilmoitus? Jos toinen osapuoli on syyllinen vahinkoon, vahinkoilmoitus toimitetaan hänen vakuutusyhtiöönsä. Mikäli kysymyksessä on ETA-maissa sattunut liikennevahinko, Suomen kansalainen voi toimittaa korvausvaatimuksensa syyllisen osapuolen Suomessa olevalle korvausedustajalle. Oman auton vaurioiden korjaamiseen voi käyttää myös omaa autovakuutusta. Oman vakuutuksen käyttäminen edellyttää yhteydenottoa Pohjolaan. Jos itse on syyllinen vahinkoon tai syyllisyys on epäselvä, niin yksi osa ilmoituksesta toimitetaan Pohjolaan ja yksi osa vahinkoilmoituksesta annetaan toiselle osapuolelle, joka toimittaa sen omaan vakuutusyhtiöönsä. Venäjällä sattuneesta liikennevahingosta on aina ilmoitettava Venäjän liikennepoliisille, sillä muussa tapauksessa venäläinen liikennevakuutusyhtiö tai vihreän kortin toimisto ei käsittele vahinkoasiaa. Virossa sattuneissa liikennevahingoissa on myös syytä tehdä ilmoitus paikalliselle poliisille. Vahinkotarkastus on Virossa tehtävä aina joko vastapuolen vakuutusyhtiössä tai Viron Liikennevakuutuskeskuksessa (kansallinen Vihreän kortin toimisto) yleensä kahden vuorokauden kuluessa. Jos tarkastusta ei ole tehty, vastapuolen yhtiö ei korvaa vahinkoa. Virossa korjauskulut arvioidaan paikallisen hintatason mukaan. Lisäohjeita Pohjolasta Lisäohjeita saat Pohjolan ulkomaan autovahinkokäsittelystä. Miten toimia, jos automatka keskeytyy? Jos matka keskeytyy autoon tulleen vaurion tai vian vuoksi, on syytä ottaa yhteys Pohjolan hätänumeroon Hätäpalvelua hoitaa Suomen Falck. Mikäli autovakuutukseen sisältyy autopalveluvakuutus, siitä korvataan tietyin edellytyksin matkan keskeytymisestä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja. Lisätietoja näistä saat Pohjolan ulkomaan autovahinkokäsittelystä.

5 Mihin numeroon soitan Pohjolaan? 24 tunnin hätäpalvelu (soitto ensisijaisesti) ulkomailta soitettaessa faksi Ulkomaan autovahingot konttoriaikana puhelin faksi sähköposti SOS-international, 24 tuntia (suomenkielinen palvelu) Pohjolan yhteistyökumppanit Pohjola on sopinut yhteistyöstä auto- ja liikennevahingoissa lähes kaikissa niissä maissa, joissa autovakuutus on voimassa. Tärkeänä yhteistyökumppaninamme toimii hätäpalvelua hoitava Suomen Falck. Tarkemmat tiedot yhteistyökumppaneistamme maittain saa ulkomaan autovahinkokäsittelystä, puh Vahinkoilmoituksen saatuaan Pohjola antaa tarvittaessa asian yhteistyökumppanin hoitoon. Tämä huolehtii vaurioiden tarkastamisesta, hinauksesta korjaamoon, korjaamon laskun kontrolloinnista ja maksamisesta yms. käytännön seikoista. Selvitämme myös vahingon syyllisyyskysymyksen ja olemme yhteydessä viranomaisiin ja vastapuolen vakuutusyhtiöön. Vahinkojen hoito, selvittämiskäytäntö ja -kulttuuri vaihtelevat huomattavasti eri maiden välillä, joten on syytä varautua ensisijaisesti käyttämään omaa autovakuutusta. Esimerkiksi auton arvo ja korjauskustannukset voidaan yleensä määritellä paikallisessa liikennevakuutusyhtiössä tapahtumamaan hintatason mukaan. Jos ei voi tai ei halua käyttää omaa autovakuutusta, on yhteys syyllisen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön otettava hetivahingon jälkeen ja sovittava vaurioiden tarkastamisesta. Tämä on tarpeen myös autovakuutuksen perusteella maksettujen korvausten takaisinsaannin varmistamisen kannalta. Omaa autovakuutusta käytettäessä peritään vakuutuksen omavastuuosuus.

6 Tutustu etukäteen matkakohteesi autoilutapoihin! Automatkalle lähdön valmisteluissa olisi syytä selvittää niiden maiden autoiluun ja matkustamiseen liittyviä erityispiirteitä, joissa aikoo liikkua. Hyvä tietolähde on Autoliitto ja sen julkaisemat oppaat, joista tunnetuin on Autoillen Euroopassa (entinen Autolla ulkomaille). Soita Pohjolaan Pohjola palvelee ulkomailla vahinkoon joutunutta näissä numeroissa* 24 tunnin hätäpalvelu (soitto ensisijaisesti) ulkomailta soitettaessa faksi Ulkomaan autovahingot konttoriaikana puhelin faksi sähköposti SOS-international, 24 tuntia (suomenkielinen palvelu) Yleinen hätänumero pohjoismaissa 112 * Puhelut 010-numeroihin maksavat (sis. 23 % alv) kaikkialta Suomesta soitettaessa lankapuhelimesta 0,0828 /puhelu + 0,07 /minuutti, matkapuhelimesta 0,0828 /puhelu+ 0,17 /minuutti (sis. alv 23 %). Jos soitat ulkomailta, veloittaa ulkomainen operaattori lisäksi omat kulunsa. Palvelutapahtuman varmistamiseksi ja asiakaspalvelumme laadun kehittämiseksi tallennamme osan puhelinpalvelun puheluista. Pohjola Vakuutus Oy Lapinmäentie 1, Pohjola Kotipaikka: Helsinki, päätoimiala: vakuutustoiminta Yhtiö on merkitty kaupparekisteriin, Y-tunnus Yhdessä hyvä tulee.

Turvallisesti AUTOLLA ULKOMAILLE. Ulkomailla autoilevan opas, voimassa 1.1.2015 alkaen

Turvallisesti AUTOLLA ULKOMAILLE. Ulkomailla autoilevan opas, voimassa 1.1.2015 alkaen Turvallisesti AUTOLLA ULKOMAILLE Ulkomailla autoilevan opas, voimassa 1.1.2015 alkaen ULKOMAILLA AUTOILEVAN OPAS Sisällys Huolehdi vakuutukset kuntoon ajoissa... 4 Ulkomaan autopalvelu turvaa.... 5 Tietoa

Lisätiedot

Vapaaehtoisten autovakuutusten voimassaolo ulkomailla Teksti Hanna Salo, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta 2011

Vapaaehtoisten autovakuutusten voimassaolo ulkomailla Teksti Hanna Salo, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta 2011 1 Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh. (09) 6850 120 Fax (09) 6850 1220 Vapaaehtoisten autovakuutusten voimassaolo ulkomailla Teksti Hanna Salo, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Lisätiedot

Pohjolan Autoturva. Liikenne- ja autovakuutukset henkilöasiakkaille

Pohjolan Autoturva. Liikenne- ja autovakuutukset henkilöasiakkaille Pohjolan Autoturva Liikenne- ja autovakuutukset henkilöasiakkaille Tuoteseloste voimassa 1.1.2012 alkaen. SISÄLLYS Missä Autoturvan vakuutukset ovat voimassa?...4 Liikennevakuutus korvaa toiselle aiheutetut

Lisätiedot

Pohjolan Autoturva. Liikenne- ja autovakuutukset yksityishenkilöille

Pohjolan Autoturva. Liikenne- ja autovakuutukset yksityishenkilöille Pohjolan Autoturva Liikenne- ja autovakuutukset yksityishenkilöille Autoturva Liikenne- ja autovakuutukset yksityishenkilöille Tuoteseloste on voimassa 1.3.2008 alkaen. Sisällysluettelo Monipuolinen ja

Lisätiedot

Pohjolan Autoturva. Liikenne- ja autovakuutukset henkilöasiakkaille

Pohjolan Autoturva. Liikenne- ja autovakuutukset henkilöasiakkaille Pohjolan Autoturva Liikenne- ja autovakuutukset henkilöasiakkaille 1 Autoturva Liikenne- ja autovakuutukset henkilöasiakkaille Tuoteseloste on voimassa 1.1.2010 alkaen. Sisällysluettelo LIIKENNE- JA AUTOVAKUUTUKSET

Lisätiedot

A1-Autoturva Liikenne- ja Autovakuutus

A1-Autoturva Liikenne- ja Autovakuutus A1-Autoturva Liikenne- ja Autovakuutus 1 (14) Voimassa 1.11.2009 alkaen Vakuutuksenantaja on Tryg, asiamiehenä toimii Nordea Pankki, joka myy vakuutuksia. Tryg on Pohjoismaiden toiseksi suurin vahinkovakuuttaja

Lisätiedot

Pohjolan autovakuutukset

Pohjolan autovakuutukset Pohjolan autovakuutukset Pohjolan autovakuutukset Tuoteseloste on voimassa 1.3.2008 alkaen. Sisällysluettelo Mitä liikennevakuutus korvaa, mitä ei...3 Missä liikennevakuutus on voimassa...3 Vakuutuksen

Lisätiedot

AJONEUVOVAKUUTUS Tuotetiedot

AJONEUVOVAKUUTUS Tuotetiedot AJONEUVOVAKUUTUS Tuotetiedot Voimassa 1.3.2013 alkaen Tuoteselosteesta saat tarvitsemasi tiedot voidaksesi valita tarpeitasi parhaiten vastaavan vakuutuksen. Vakuutusturva on selostettu oleellisimmilta

Lisätiedot

AINUTLAATUINEN BMW VAKUUTUS

AINUTLAATUINEN BMW VAKUUTUS AINUTLAATUINEN BMW VAKUUTUS Vakuutusopas voimassa 15.11.201 alkaen Sisältö 2 Perusasioita, jotka on hyvä tietää 3 Valitse oikea turvataso 3 Liikennevakuutus 5 Kaskovakuutus 6 Mitä Kaskovakuutus korvaa?

Lisätiedot

TINKIMÄTÖN SUBARU VAKUUTUS

TINKIMÄTÖN SUBARU VAKUUTUS TINKIMÄTÖN SUBARU VAKUUTUS Vakuutusopas voimassa 15.11.201 alkaen Sisältö 2 Perusasioita, jotka on hyvä tietää 3 Valitse oikea turvataso 3 Liikennevakuutus 5 Kaskovakuutus 6 Mitä Kaskovakuutus korvaa?

Lisätiedot

Kattava Vaihto+ Vakuutus

Kattava Vaihto+ Vakuutus Kattavaa turvaa autollesi ja kaikille autossa mukana oleville. Kattava Vaihto+ Vakuutus Vakuutusopas voimassa 15.11.201 alkaen Helposti ja edullisesti autonoston yhteydessä. Hinta alkaen 23 /kk puoleksi

Lisätiedot

VAKUUTUS VERTAANSA VAILLA. Turvaa autollesi ja kaikille autossa mukana oleville.

VAKUUTUS VERTAANSA VAILLA. Turvaa autollesi ja kaikille autossa mukana oleville. VAKUUTUSOPAS. VOIMASSA 1.7.2013 1.7.2012 ALKAEN. VAKUUTUS VERTAANSA VAILLA. Turvaa autollesi ja kaikille autossa mukana oleville. MetroAuto Vakuutus on vertaansa vailla oleva vakuutuskokonaisuus, mitä

Lisätiedot

Vakuutus vertaansa vailla.

Vakuutus vertaansa vailla. Vakuutusopas. Voimassa 8.3.2010 alkaen. VAKUUTUS Vakuutus vertaansa vailla. Ainutlaatuisella MetroAuto Vakuutuksella saat vertaansa vailla olevan turvan autollesi. Vakuutuksen saat yksityishenkilönä helposti

Lisätiedot

Kattava Vaihto+ Vakuutus

Kattava Vaihto+ Vakuutus Kattava Vaihto+ Vakuutus Vakuutusopas voimassa 1.1.2012 alkaen Sisältö 2 Perusasioita, jotka on hyvä tietää 3 Valitse oikea turvataso 3 5 Kaskovakuutus 6 Mitä Kaskovakuutus korvaa? 8 Miten kaskon hinta

Lisätiedot

Yksilöllinen mini Vakuutus

Yksilöllinen mini Vakuutus Yksilöllinen mini Vakuutus Vakuutusopas voimassa 1.7.2012 alkaen Sisältö 2 Perusasioita, jotka on hyvä tietää 3 Valitse oikea turvataso 3 5 Kaskovakuutus 6 Mitä Kaskovakuutus korvaa? 8 Miten kaskon hinta

Lisätiedot

Ainutlaatuinen Opel Vakuutus

Ainutlaatuinen Opel Vakuutus Ainutlaatuinen Opel Vakuutus Vakuutusopas voimassa 1.7.2012 alkaen Sisältö 2 Perusasioita, jotka on hyvä tietää 3 Valitse oikea turvataso 3 5 Kaskovakuutus 6 Mitä Kaskovakuutus korvaa? 8 Miten kaskon hinta

Lisätiedot

Ajoneuvovakuutukset TUOTESELOSTE. Vakuutusturvaa yrityksen ajoneuvoille. Autovakuutuksella vakuutetaan ajoneuvo tärkeimpine varusteineen

Ajoneuvovakuutukset TUOTESELOSTE. Vakuutusturvaa yrityksen ajoneuvoille. Autovakuutuksella vakuutetaan ajoneuvo tärkeimpine varusteineen TUOTESELOSTE Tuoteseloste on voimassa 1.1.2010 alkaen Ajoneuvovakuutukset Tämän tuoteselosteen tarkoituksena on kertoa pääasiat yritysten, julkisyhteisöjen, ammatinharjoittajien ja yrityssidonnaisten asiakasryhmien

Lisätiedot

Yritysajoneuvovakuutukset

Yritysajoneuvovakuutukset TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2008 alkaen. Yritysajoneuvovakuutukset Tämän tuoteselosteen tarkoituksena on kertoa pääasiat yritysasiakkaiden ajoneuvojen liikenne- ja autovakuutusten sisällöstä ja olennaisista

Lisätiedot

Ajoneuvovakuutukset yksityisasiakkaille

Ajoneuvovakuutukset yksityisasiakkaille Ajoneuvovakuutukset yksityisasiakkaille Yksityiskäyttöiset henkilö- ja pakettiautot, moottoripyörät Tuoteseloste 1.1.2007 1 Ajoneuvovakuutukset yksityisasiakkaille Sisällysluettelo Liikennevakuutus...3

Lisätiedot

Kattavaa TURVAA AJONEUVOLLESI. Vakuutusopas If Ajoneuvovakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen

Kattavaa TURVAA AJONEUVOLLESI. Vakuutusopas If Ajoneuvovakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen Kattavaa TURVAA AJONEUVOLLESI Vakuutusopas If Ajoneuvovakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen IF AJONEUVOVAKUUTUS Sisällys Perusasiat, jotka on hyvä tietää........... 3 Valitse ajoneuvollesi paras turva...

Lisätiedot

POHJANTÄHTITURVAN AJONEUVOVAKUUTUKSET. Tuoteseloste voimassa 1.7.2014 alkaen

POHJANTÄHTITURVAN AJONEUVOVAKUUTUKSET. Tuoteseloste voimassa 1.7.2014 alkaen 120 vuotta POHJANTÄHTITURVAN AJONEUVOVAKUUTUKSET Tuoteseloste voimassa 1.7.2014 alkaen POHJANTÄHTI PALVELUKSESSASI Pohjantähti on paikallisesti palveleva, valtakunnallinen keskinäinen vakuutusyhtiö. Olemme

Lisätiedot

POHJANTÄHTITURVAN AJONEUVOVAKUUTUKSET. Tuoteseloste voimassa 1.7.2014 alkaen

POHJANTÄHTITURVAN AJONEUVOVAKUUTUKSET. Tuoteseloste voimassa 1.7.2014 alkaen POHJANTÄHTITURVAN AJONEUVOVAKUUTUKSET Tuoteseloste voimassa 1.7.2014 alkaen POHJANTÄHTI PALVELUKSESSASI Pohjantähti on paikallisesti palveleva, valtakunnallinen keskinäinen vakuutusyhtiö. Olemme jo vuodesta

Lisätiedot

Vakuutukset ajoneuvollesi. TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2013 alkaen.

Vakuutukset ajoneuvollesi. TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2013 alkaen. Vakuutukset ajoneuvollesi TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2013 alkaen. Pohjolan Autoturva liikennevakuutus ja kasko ajoneuvollesi Tuoteseloste voimassa alkaen 1.1.2013. Sisällys Liikennevakuutus korvaa toiselle

Lisätiedot

Vakuutukset harraste- ja museoajoneuvollesi. TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2013 alkaen.

Vakuutukset harraste- ja museoajoneuvollesi. TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2013 alkaen. Vakuutukset harraste- ja museoajoneuvollesi TUOTESELOSTE Voimassa 1.1.2013 alkaen. Tuoteseloste voimassa alkaen 1.1.2013. Sisällys Liikennevakuutus korvaa toiselle aiheuttamasi vahingon... 3 Kasko korvaa

Lisätiedot

TUOTESELOSTE AJONEUVO

TUOTESELOSTE AJONEUVO TUOTESELOSTE AJONEUVO 1 Voimassa 1.4.2013 alkaen. 2 SISÄLLYSLUETTELO Ajoneuvovakuutus 5 Liikennevakuutus 6 Bonus alentaa vakuutusmaksua 7 Jos et käytä ajoneuvoasi 8 Liikennevakuutuksen korvaukset 8 Kasko

Lisätiedot

PowerTurva -vakuutus. Yhteistyössä A-Vakuutuksen kanssa. Tuoteseloste kuljetuskalustolle, linja-autoille ja työkoneille

PowerTurva -vakuutus. Yhteistyössä A-Vakuutuksen kanssa. Tuoteseloste kuljetuskalustolle, linja-autoille ja työkoneille PowerTurva -vak Yhteistyössä A-Vakuutuksen kanssa Tuoteseloste kuljetuskalustolle, linja-autoille ja työkoneille POWERTURVA TUOTESELOSTE VOIMASSA 1.1.2004 ALKAEN Tässä tuoteselosteessa kerrotaan keskeisin

Lisätiedot

SUPEREURO MATKAVAKUUTUS. Voimassa 1.1.2011 alkaen. Matkavakuutuksia jo vuodesta 1922.

SUPEREURO MATKAVAKUUTUS. Voimassa 1.1.2011 alkaen. Matkavakuutuksia jo vuodesta 1922. SUPEREURO MATKAVAKUUTUS Voimassa 1.1.2011 alkaen. Matkavakuutuksia jo vuodesta 1922. Sisällysluettelo Turvaa matkoille... 3 Ainutlaatuinen palveluverkosto... 3 Matkustajavakuutus ja matkailijan matkatavaravakuutus...

Lisätiedot

Toyota Liikennevakuutus Toyota Kaskovakuutus

Toyota Liikennevakuutus Toyota Kaskovakuutus Tuoteseloste Toyota Liikennevakuutus Toyota Kaskovakuutus Yksityiskäyttöiset henkilö- ja pakettiautot Voimassa 1.6.2012 alkaen O71.124_Toyota_vakuutuksen_tuoteseloste.indd 1 11.2.2013 12.04 Sisältö 1.

Lisätiedot

Voimassa 1.3.2015 alkaen.

Voimassa 1.3.2015 alkaen. TUOTESELOSTE 1 Voimassa 1.3.2015 alkaen. 2 SISÄLLYSLUETTELO Ajoneuvovakuutus 5 Liikennevakuutus 6 Bonus alentaa vakuutusmaksua 7 Jos et käytä ajoneuvoasi 8 Liikennevakuutuksen korvaukset 8 POP Kasko 9

Lisätiedot