Ruukin päiväkodin kuntoarvio ja korjaustarve Siikajoen kunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ruukin päiväkodin kuntoarvio ja korjaustarve Siikajoen kunta"

Transkriptio

1 Talotutkimus Kairitek Oy Ruukin päiväkodin kuntoarvio ja korjaustarve Siikajoen kunta Talotutkimus Kairitek Oy Kesäkuu 2009

2 Talotutkimus Kairitek Oy Ruukin päiväkodin kuntoarvio ja korjaustarve Tarkastusselostus Yleistiedot Tilaaja Kiinteistö Rakennusajankohta Siikajoen kunta, Tekninen toimi, Pekka Heikkinen PL 18, Ruukki Ruukin päiväkoti Vanhatie 7, Ruukki 1900-luvun alkupuolella Muutos päiväkodiksi v Laajuustiedot 1. ja 2. kerroksen kerrosala on yhteensä noin 350 m² Lapsia on noin 25 ja työntekijöitä päätoimisesti 3. Katselmuksen ajankohta Käytetyt asiakirjat Pohjapiirustukset v Pohjapiirustukset ja julkisivut, , Arkkit.tsto Louekari-Viljanen Ruukin pitäjäkirja, toimittanut Lumi Marja Eskola, v Tutkimusmenettely Tarkastuksen lähtötietoja ovat tilaajan ja käyttäjien tekemät havainnot. Rakennusasiakirjojen ja piirustusten analysoinnin ja paikanpäällä tehdyn tarkastuksen pohjalta on tehty rakenteiden vaurioriskiarvio. Vaurioriskiarvion perusteella on määritetty riskirakenteet. Kohteessa on lisäksi tehty muut havainnot rakenteiden ja LVIjärjestelmien kunnosta ja mitattu pintakosteudet raportoiduista kohdista. Pintakosteusmittauksessa on käytetty dielektrisyysvakion määrittävää laitetta (Doser ESKO). Laite määrittää keskiarvokosteuden kiviperäisissä materiaaleissa (mittari asennolla B) 2-3 cm:n ja puuperäisissä materiaaleissa (mittari asennolla A) noin 5 cm:n syvyyteen. Tarkastuksen tekijät Kari Päkkilä ja Eeva-Liisa Hekkala Liitteet 1. Pohjapiirustukset v. 1980, 2 s. 2. Pohjapiirustukset v. 1978, 2 s. 3. Julkisivut v. 1978, 2 s. 4. Asemapiirustus v. 1978, 1 s. Valokuvat 4 s. Osoite Puhelin Telekopio Kauppurienkatu 31 B OULU

3 2 2. Lähtötiedot 2.1 Yleistä Rakennus on rakennettu 1900-luvun alussa Suomen Sysiliikkeen isännöitsijän asunnoksi ja yhtiön konttoriksi. Sittemmin talo on ollut mm. kunnan vuokra-asuntona. Ennen kuin rakennus korjattiin päiväkodiksi, se oli vuosikymmenet kunnanlääkärin asunto- ja vastaanottotalona. Alun perin rakennus oli veistoksin koristeltu tuon ajan Ruukin hienoin talo. Pihamaakin oli poikkeuksellisen kaunis. Pihan täyttivät monenlaiset koristepuut ja pensaat. Puistokäytävät muodostivat yhtiön alkukirjaimet AFK (Aktiebolaget Finska Kolaffären). Talossa on kaksi kerrosta ja osakellari. Keittiön ja ruokailutilan alla kellarissa on mm. entinen kattilahuone, talouskellari ja huone, jossa on leivinuuni. Toisessa päädyssä aikaisemmin ollut portaikko yläkertaan on purettu ja uusi porras on rakennettu päädyn laajennusosaan. 2.2 Käyttäjien havainnot Talo on toiminut hyvin päiväkotina ja on viihtyisä. Henkilökunnalla on joitakin toimivuuteen liittyviä parannusehdotuksia peruskorjauksen yhteydessä toteutettavaksi. Käyttäjät ovat todenneet joissakin tiloissa hajuhaittoja. Vuodelta 2007 olevan terveystarkastajan pöytäkirjan mukaan henkilökunnalla ja lapsilla ei ole ollut poikkeavaa tai runsasta sairastavuutta. 2.3 Rakenteiden vaurioriskiarvio Alapohja on kellaria lukuun ottamatta ns. ryömintätilainen rossipohja. Alapohjan vanhat orgaaniset eristeet ja ryömintätilan huono tuulettuvuus ovat ongelmallisia. Vanhat kellarikerrokset ovat ongelmallisia rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden osalta. Maakosteus aiheuttaa rakenteiden kostumista. 3. Mikrobitutkimustulokset Vuonna 2007 ympäristöterveydenhuolto on tehnyt sisäilman mikrobitutkimukset viidessä huonetilassa; askarteluhuone, esikoululuokka, päivähoitotoimisto, kotileikkihuone ja nukkumahuone. Homemikrobipitoisuudet ovat olleet hyvin alhaisia. Bakteeripitoisuus on vaihdellut välillä 1150 cfu/m³ cfu/m³. Terveystarkastajan pöytäkirjan mukaan esille ei tullut mikrobien aiheuttamaa terveyshaittaa.

4 Ruukin päiväkoti 3 4. Rakennustekniikan kuntoarvio 4.1 Piha-alue ja sade/sulamisvesien ohjaus Rakennus sijaitsee tasaisella piha-alueella. Pihan puolella maa viettää osin taloa kohti. Syöksytorvien alla on betoniset loiskekivet ja yhden syöksytorven alla on rännikaivo. Salaojituksesta ei ole tietoa. Maanpinnan muotoilu viettämään rakennuksesta poispäin. Syöksytorvista alas tulevien vesien ohjaus hallitusti kauemmas rakennuksesta. 4.2 Kellarin seinät ja lattia Keittiön ja ruokailutilan alla on osakellarikerros. Siellä on entinen kattilahuone ja lähinnä varastotilaa. Kellarissa on myös leivinuuni. Kellarin alapohja on maanvarainen betonilattia. Lattia lienee lämmöneristämätön. Kellarin seinät ovat betonimuureja. Seinien sisäpinnassa on muuraus. Ulkopuolisesta kosteuseristyksestä ei ole tietoa. Seinän paksuudeksi mitattiin noin 47 cm. Kellariin johtaa portaikko kylmältä kuistilta. Talon päädyssä on luukku, josta polttoaine on tuotu kellariin. Nykyisen kaltaisessa käytössä rakenteet toimivat. Jos kellarin kosteusteknistä toimivuutta halutaan parantaa, se edellyttää vähintään perusmuurin vesieristämisen ja salaojittamisen sekä lattian lämmöneristämisen. Patolevyn asentaminen kellarin seiniin. Samalla salaojan rakentamien. 4.3 Perustukset, ryömintätila ja alapohja Perustus on lohkarekiviperustus. Kellarin kohdalla näkyvä sokkeli on betonia. Kellarin kohdalla näkyvän sokkelin korkeus on noin 55 cm ja nukkumahuoneen kohdalla noin 45 cm. Toisella seinustalla näkyvän sokkelin korkeus on noin cm. Ryömintätilaa tarkastettiin tuuletusaukoista. Maassa on roskia ja orgaanista ainesta. Kellarista on luukku ryömintätilaan. Sen kohdalta arvioituna ryömintätilan korkeus on noin 50 cm. Ryömintätilaan on neljä noin 20 cm x 20 cm kokoista tuuletusaukkoa. Ryömintätilan tuuletusaukkojen pinta-ala on noin neljäs osa nykyisestä vaatimuksesta. Lisäksi osakellari rajoittaa tuulettumista. Alapohja on ns. ryömintätilainen rossipohja. Lämmöneristeenä on kutterinpurua ja hiiltynyttä puuta. Korkeus lattian pinnasta rossilaudan pintaan on noin 30 cm. Muovimaton alla on lastulevy ja puulattia. Lattia on noin 1,1 m 1,35 cm maanpintaa ylempänä.

5 4 Päätyyn tehdyn laajennusosan alapohja on alapuolelta lämmöneristetty maanvarainen betonilattia. Ryömintätilan puhdistus ja syventäminen. Ryömintätilan maapohjan lämmöneristäminen. Ryömintätilan tuuletuksen lisääminen. Lattiapinnoitteiden ja rossialapohjan lämmöneristeiden purkaminen. Jäävien puurakenteiden puhdistus ja desinfiointi. Alapohjan lämmöneristeiden uusiminen. 4.4 Ulkoseinät Ulkoseinät ovat hirsiseiniä. Hirren paksuus on noin cm. Alkuperäisen seinärakenteen kokonaispaksuudeksi mitattiin noin 23 cm. Mm. keittiön ja toimistohuoneiden kohdalla seiniin on lisätty sisäpuolelle mineraalivillaa 50 mm. Toisessa kerroksessa päädyssä olevan päivähoitotoimiston päätyseinään on lisätty sisäpuolelle mineraalivillaa 50 mm. Kylmää ullakkoa vasten olevaa seinää on lisäeristetty asentamalla ullakon puolelle 50 mm mineraalivillaa. Ulkoverhouksena on vaakalautaverhous. Mitatussa kohdassa etäisyys laudan pinnasta hirteen oli noin 8 cm. Verhouksen takana on ilmarako. Ulkoverhous on maalattu pari kertaa päiväkotikäytön aikana. Parvekkeen kohdalla verhouksena on erilainen panelointi. Seinäpinnoitteiden ja lämmöneristeiden purkaminen. Ulkoseinien lisäeristäminen ja pinnoitteiden uusiminen. Ulkoverhouksen huoltomaalaus. 4.5 Ikkunat ja ovet Ikkunat lienevät luvulta olevia kaksilasisia puupuitteisia ikkunoita. Niihin on myöhemmin lisätty kolmas lasi. Maali hilseilee puitteista. Ikkunat ovat käyttäjien mukaan hatarat. Ikkunat on asennettu lähelle ulkoseinän ulkopintaa. Pääsisäänkäyntien ulko-ovet on uusittu. Ulko-ovelle johtaa puurakenteinen pyörätuoliluiska. Kellariin johtavalla kuistilla ulko-oven kynnyspelti puuttuu. Parvekkeelle johtavat ovet ovat hatarat. Ikkunoiden uusiminen. Parvekkeelle ja kylmälle ullakolle johtavien ovien uusiminen. 4.6 Vesikatto ja yläpohja Vesikatto on harjakatto. Katteena on noin 10 vuotta sitten uusittu profiilipeltikate ilman aluskatetta. Vesikourut ja syöksytorvet on uusittu. Aikaisemmin katteena on ollut tiilikate.

6 Ruukin päiväkoti Parveke Toisen kerroksen yläpohjan lämmöneristeenä on sammalta ja purua. Lämmöneristävyys ei vastaa nykyvaatimuksia. Kylmän ullakon kohdalla ensimmäisen kerroksen yläpohjan lämmöneristeenä on puuhiili ja tuhka. Eristekerroksen paksuus on noin 40 cm. Kylmällä ullakolla on tiivis permantolaudoitus. Katteen lävistävät 15-reikäinen piippu, huippuimuri ja viemärin tuuletusputki. Katolla on lumiesteet. Piippu rapautuu. Siinä ei ole sadehattua. Yläpohjan vanhan lämmöneristeen purkaminen. Yläpohjan lämmöneristeiden uusiminen. Piipun yläosan uusiminen ja sadehatun asentaminen. Vesikatteen läpivientien tarkastus ja tiivistäminen. Rakennuksessa on kapea parveke. Vesieristeen uusimiseen on varauduttava, parvekkeen lattian ja kaiteiden kunnostaminen. 4.8 Välipohjat Kellarin vastainen välipohja on betonirakenteen päälle koolattu rakenne. Kellarin kohdalla ensimmäisen kerroksen lattia koetaan kylmäksi. Ensimmäisen ja toisen kerroksen välipohja on puurakenteinen. Eristeenä on orgaaninen aines. Välipohjan paksuudeksi mitattiin noin 96 cm. Alakerran katoissa lienee alaslaskua noin 30 cm. WC- ja pesutiloissa on betonilattia. Keittiöpäädyn eteisessä toiseen kerrokseen johtavan portaan edustalla osa lattiasta on betonia. Välipohjien vanhojen äänen/lämmöneristeiden poistaminen. Lämmöneristeen ja lattiapinnoitteen asentaminen. 4.9 Tilat ja sisäpinnat Sisäpintoja on uusittu vuoden 1980 korjausten yhteydessä. Seinät on levytetty. Osin seinissä on puolipaneeli ja tapetti. Katoissa on panelointia ja levytystä. Seinät on maalattu uudestaan myöhemmin. Keittiön muovimatto on uusittu. Nykyinen huonekorkeus on noin 2,5 m. Nukkumahuoneen katossa yläpuolella olevan pesuhuoneen kohdalla on veden aiheuttamia jälkiä. Ne ovat tulleet ilmeisesti viime kesänä. Tilassa on aikaisemmin leikitty vesileikkejä. Nyt lattia oli kuiva, 0,7 1,0, mittarin asennolla B3.

7 6 Kellari Leikkihuoneen katto on uusittu vesivaurion vuoksi. Yläkerran aulatilassa katon rajassa on vähäisiä kosteuden aiheuttamia jälkiä WC- ja pesutilojen lattioissa on laatoitusta ja muovimattoa. Yläkerran suihkuhuoneen seinät on laatoitettu. Keittiön lattiassa on muovimatto. Siivouskomero on portaiden alla. Se on kylmä talvella. Patteria ei ole. Vanhoilla kuisteilla pinnoitteet ovat vanhat. Kuistilla oleva komero on talvella kylmä. Rakennuksen keskellä olevat portaat ovat epäkäytännölliset. Rakenteiden ja LVIS-järjestelmien korjaamisen ja tilamuutosten aiheuttama huonetilojen pinnoitteiden uusiminen. Tilat ovat varastotiloja. Pinnat ovat maalattuja kivirakenteisia pintoja. Polttoainevaraston huonekorkeus on noin 2,1 m. Käytävän lattia on noin 1,15 m maanpintaa alempana. Entisen kattilahuoneen lattia on noin 50 cm käytävän lattiaa alempana ja noin 42 cm polttoainevaraston lattiaa alempana ja Kellarista on luukku ryömintätilaan. Jätevedet ovat tulvineet useamman kerran kellariin. Kellarin alapohjan uusiminen lämmöneristetyksi. Kellarin pintojen uusiminen. 5. LVIS-järjestelmät 5.1 Lämmitysjärjestelmä Rakennuksen lämmitysmuoto on kaukolämpö. Lämmönvaihdin on kellarissa. Se on vuodelta Sen tehot ovat 100 kw ja 60 kw. Vanha öljykattila on kellarissa paikallaan. Kattilahuoneesta asbestieristeet on purettu. Lämmönlähteinä ovat vesikiertoiset patterit. Suuri osa pattereista on vanhoja. Niissä on uusitut termostaattiset patteriventtiilit. Lämmitysputket on asennettu pääosin pintaan. Lämpöjohdot jäivät ennalleen vuoden 1980 korjauksessa. Lämmitysjärjestelmän uusimista ja korjausta.

8 Ruukin päiväkoti Vesi- ja viemärilaitteet Rakennus on liitetty kunnalliseen vesijohto- ja viemäriverkostoon. Vuoden 1980 korjauksessa vanhoja vesi- ja viemärijohtoja on jäänyt käyttöön. Uusia johtoja on lisätty. Uusitut käyttövesiputket ovat pintaan asennettuja kupariputkia. Viemäriputket ovat pääosin valurautaputkia. Hajuhaittojen selvityksen yhteydessä on todettu avoimeksi jääneitä käytöstä poistettuja viemäriputkia. Lasten keittiön komerossa on havaittu viemärin hajua. Kattilahuoneen lattiassa olevassa kaivossa on uppopumppu. Leivinuunihuoneen lattiassa on lattiakaivo. Jätevedet ovat tulvineet aikaisemmin kellariin. Syynä on ollut pihalla olevan saostuskaivon rakenne. Se on korjattu noin kaksi vuotta sitten. Viemäri- ja vesiputkien uusiminen. 5.3 Ilmanvaihto Ilmanvaihto on koneellinen poistoilmanvaihto. Ikkunoiden yläpuolella oleviin tuuletusluukkuihin on asennettu tuloilmaventtiilit. Käytävä- ja huonetilojen välissä on siirtoilmaventtiileitä. Kellarista on ilmanvaihtoventtiileitä piippuun. Ilmanvaihdon uusiminen lämmön talteenotolla varustetuksi koneelliseksi tulo- ja poistoilmanvaihdoksi. 5.4 Sähköjärjestelmät Alakerran sähköasennuksia on uusittu peruskorjauksen yhteydessä vuonna Kellarin ja toisen kerroksen sähköasennukset ovat vanhoja. Sähköasennusten uusimista ja lisäämistä. 6. Yhteenveto ja korjaustarve Rakennus on rakennettu 1900-luvun alkupuolella. Se on muutettu päiväkodiksi 1980-luvun alussa. Rakennus on kaksikerroksinen hirsirakennus ja siinä on betonirakenteinen osakellari. Alapohja on ns. ryömintätilainen rossipohja. Ala- ja yläpohjan sekä välipohjien lämmöneristeet ovat alkuperäisiä. Viemärit ovat osin vanhoja valurautaputkia. Käyttövesiputkia on uusittu 1980-luvun alussa. Osa sähköasennuksista on alkuperäisiä.

9 8 Vanhat lämmöneristeet on uusittava. Seinien lämmöneristävyyttä on parannettava. LVISjärjestelmiä joudutaan uusimaan. Mahdolliset tilajärjestelyt aiheuttavat rakennusteknisiä ja LVIS-järjestelmien muutostöitä. Ulkopuoliset korjaustyöt Maanpinnan muotoilu viettämään rakennuksesta poispäin. Syöksytorvista alas tulevien vesien ohjaus hallitusti kauemmas rakennuksesta. Patolevyn asentaminen kellarin seiniin. Samalla salaojan rakentamien. Alapohjan korjaaminen Ryömintätilan puhdistus ja syventäminen. Ryömintätilan maapohjan lämmöneristäminen. Ryömintätilan tuuletuksen lisääminen. Lattiapinnoitteiden ja rossialapohjan lämmöneristeiden purkaminen. Jäävien puurakenteiden puhdistus ja desinfiointi. Alapohjan lämmöneristeiden uusiminen. Muut rakennustekniset korjaustyöt Seinäpinnoitteiden ja lämmöneristeiden purkaminen. Ulkoseinien lisäeristäminen ja pinnoitteiden uusiminen. Ulkoverhouksen huoltomaalaus. Ikkunoiden uusiminen. Parvekkeelle ja kylmälle ullakolle johtavien ovien uusiminen. Yläpohjan vanhan lämmöneristeen purkaminen. Yläpohjan lämmöneristeiden uusiminen. Piipun yläosan uusiminen ja sadehatun asentaminen. Vesikaton läpivientien tarkastus ja tiivistäminen. Parvekkeen vesieristeen uusimiseen on varauduttava, lattian ja kaiteiden kunnostaminen. Välipohjien vanhojen äänen/lämmöneristeiden purkaminen. Lämmöneristeiden ja lattiapinnoitteen asentaminen. Rakenteiden ja LVIS-järjestelmien korjaamisen ja tilamuutosten aiheuttama pinnoitteiden uusiminen. Kellarin alapohjan uusiminen lämmöneristetyksi. Kellarin pintojen uusiminen. LVIS-järjestelmien korjaustyöt Lämmitysjärjestelmän uusimista ja korjausta. Viemäri- ja vesiputkien uusiminen. Ilmanvaihdon uusiminen lämmön talteenotolla varustetuksi koneelliseksi tulo- ja poistoilmanvaihdoksi. Sähköasennusten uusimista ja lisäämistä. Talotutkimus Kairitek Oy Oulussa Dipl.ins. Kari Päkkilä

10

11

12

13

14

15

16

17 Ruukin päiväkoti, Vanhatie 7 Valokuvaliite Kairitek Oy

18 Ruukin päiväkoti, Vanhatie 7 Valokuvaliite Kairitek Oy

19 Ruukin päiväkoti, Vanhatie 7 Valokuvaliite Kairitek Oy

20 Ruukin päiväkoti, Vanhatie 7 Valokuvaliite Kairitek Oy

KUNTOTARKASTUS. Simonkylän koulu

KUNTOTARKASTUS. Simonkylän koulu KUNTOTARKASTUS Simonkylän koulu Simonkylän Rantatie 21650 LILLANDET Kuntotarkastus Simonkylän koulu, Simonkylän Rantatie, 21650 LILLANDET 2 1. YHTEENVETO 1.1. YLEISKUVAUS KOHTEESTA JA SEN KUNNOSTA Tarkastuksen

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Lielahden koulu

KUNTOTARKASTUS. Lielahden koulu KUNTOTARKASTUS Lielahden koulu Rövarnäsintie 13 21630 LIELAX KUNTOTARKASTUS LIELAHDEN KOULU, RÖVARNÄSINTIE 13, 21630 LIELAX 2 1. YHTEENVETO 1.1. YLEISKUVAUS KOHTEESTA JA SEN KUNNOSTA Tarkastuksen kohteena

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 18.10.2010

KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 18.10.2010 KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 18.10.2010 YTTERKULLAN KOULU, DRAGSFJÄRD, KEMIÖNSAARI Talo ja tarkastus Oy Horninkatu 11 B, 24100 Salo 050 561 2356 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde Osoite Ytterkullan koulu, Dragsfjärd

Lisätiedot

RAKENNUSSELVITYS JA KUNTOARVIO

RAKENNUSSELVITYS JA KUNTOARVIO Liite 5 VIRTALA RAKENNUSSELVITYS JA KUNTOARVIO YLIVIESKAN KAUPUNKI Kaupunginarkkitehti Risto Suikkari Rakennuspäällikkö Unto Koskinen 9.9.2013 VIRTALA RAKENNUSSELVITYS JA KUNTOARVIO Ylivieskan kaupunki,

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI. Merimaskun entinen kunnantalo RAKENNUKSEN MYYNTI JA TONTIN VUOKRAUS SEKÄ VIEREISEN RAKENTAMATTOMAN TONTIN MYYNTI 2014

NAANTALIN KAUPUNKI. Merimaskun entinen kunnantalo RAKENNUKSEN MYYNTI JA TONTIN VUOKRAUS SEKÄ VIEREISEN RAKENTAMATTOMAN TONTIN MYYNTI 2014 NAANTALIN KAUPUNKI Merimaskun entinen kunnantalo RAKENNUKSEN MYYNTI JA TONTIN VUOKRAUS SEKÄ VIEREISEN RAKENTAMATTOMAN TONTIN MYYNTI 2014 - SIJAINTIKARTTA - Merimaskun entinen kunnantalo - 2.4.2014/HCN

Lisätiedot

TUTKIMUSSELOSTUS SJÖKULLAN OPPIMISKESKUS VANHAN KOLURAKENNUKSEN KUNTOTUTKIMUS SUUNNITTELUA VARTEN 14.11.2013

TUTKIMUSSELOSTUS SJÖKULLAN OPPIMISKESKUS VANHAN KOLURAKENNUKSEN KUNTOTUTKIMUS SUUNNITTELUA VARTEN 14.11.2013 TUTKIMUSSELOSTUS SJÖKULLAN OPPIMISKESKUS VANHAN KOLURAKENNUKSEN KUNTOTUTKIMUS SUUNNITTELUA VARTEN Tutkimusselostus 2 (29) Vanhan kolurakennuksen kuntotutkimus Suunnittelua varten Sisällys 1 Kohdetiedot...

Lisätiedot

JOUSIMIEHEN PÄIVÄKOTI Jousimiehenkatu 6 44100 ÄÄNEKOSKI

JOUSIMIEHEN PÄIVÄKOTI Jousimiehenkatu 6 44100 ÄÄNEKOSKI JOUSIMIEHEN PÄIVÄKOTI Jousimiehenkatu 6 44100 ÄÄNEKOSKI KUNTOARVIO Tarkastuspäivä 6.7.2009 R A K S Y S T E M S A N T I C I M E X I N S I N Ö Ö R I T O I M I S T O O Y W W W. R A K S Y S T E M S A N T I

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 17.2.2014 liite nro 2 (2/54)

Kaupunginvaltuusto 17.2.2014 liite nro 2 (2/54) Kaupunginhallitus 20.1.2014 oheismater. asianro 3 (1/54) Kaupunginhallitus 17.2.2014 liite nro 12 (1/54) Kaupunginvaltuusto 17.2.2014 liite nro 2 (1/54) KUNTOARVIO ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI MANNILANTIE 4 44100

Lisätiedot

Merimaskun terveystalo

Merimaskun terveystalo K u n t o t a r k a s t u s Kuntotarkastusraportti 11.6.2012 2 (15) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhteenveto... 4 1.1 Yleistä tarkastuksesta... 4 1.2 Yhteenveto rakennuksen kunnosta, toimenpide- ja jatkotutkimussuositukset...

Lisätiedot

ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS

ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS ASB-Consult Oy Ab ASUNTOKAUPAN KUNTOTARKASTUS VAKUUTUSYHTIÖIDEN HYVÄKSYMÄ KUNTOTARKASTAJA 1. YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA KOHDE Omakotitalo MAAKUNNANTIE 5 38100 KARKKU Kohteen pinta-ala: --- m² (ei tarkemitattu)

Lisätiedot

RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3731 HUOPALAHDEN ASEMA 00320 Helsinki

RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3731 HUOPALAHDEN ASEMA 00320 Helsinki RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3731 HUOPALAHDEN ASEMA 00320 Helsinki RAK Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy 00320 Helsinki 2/29 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 KOHTEEN TIEDOT... 3 2.1 Kohteen tiedot... 3 2.2

Lisätiedot

TAMMIJÄRVEN KOULU, VANHA OSA KUNTOARVIO

TAMMIJÄRVEN KOULU, VANHA OSA KUNTOARVIO Vastaanottaja Luhangan kunta Asiakirjatyyppi Kuntoarvioraportti Päivämäärä 28.08.2014 Viite 1510012871 TAMMIJÄRVEN KOULU, VANHA OSA KUNTOARVIO VANHA OSA KUNTOARVIO 1. Perustiedot 3 2. ASIAKIRJATARKASTELUN

Lisätiedot

KUNTOARVIO KEMIÖNSAAREN KUNTA BRÄNNBODAN KOULUN KIINTEISTÖ KEMIÖ ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS

KUNTOARVIO KEMIÖNSAAREN KUNTA BRÄNNBODAN KOULUN KIINTEISTÖ KEMIÖ ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS KUNTOARVIO KEMIÖNSAAREN KUNTA N KIINTEISTÖ KEMIÖ ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS 18.06.2012 KEMIÖNSAAREN KUNTA KUNTOARVIORAPORTTI 2(24) SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 1. YHTEENVETO 4 1.1 Rakennustekniikka...

Lisätiedot

Kuntoarvio. Linnan koulu Maksalantie 9 43100 Saarijärvi. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014

Kuntoarvio. Linnan koulu Maksalantie 9 43100 Saarijärvi. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Maksalantie 9 43100 Saarijärvi Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Inspecta Puh. 010 521 600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 010 521 6002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 1 (30) Sisällysluettelo

Lisätiedot

LIITE 4 KUNTOARVIO 31.8.2009 ÄÄNEKOSKEN SEURAKUNTA LAAJANIEMEN LEIRIKESKUS. Lausunto 2 (29) Laajaniemen leirikeskus

LIITE 4 KUNTOARVIO 31.8.2009 ÄÄNEKOSKEN SEURAKUNTA LAAJANIEMEN LEIRIKESKUS. Lausunto 2 (29) Laajaniemen leirikeskus Lausunto 2 (29) KUNTOARVIO ÄÄNEKOSKEN SEURAKUNTA LAAJANIEMEN LEIRIKESKUS LIIMATTALANTIE 575 44150 ÄÄNEKOSKI ISS PROKO OY KIINTEISTÖJEN KÄYTÖNOHJAUS SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 1. YHTEENVETO 4 1.1 Rakennustekniikka...

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 3.1.2011

KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 3.1.2011 KUNTOTARKASTUSRAPORTTI 3.1.2011 BJÖRKBODAN KOULU, KEMIÖNSAARI Talo ja tarkastus Oy Horninkatu 11 B, 24100 Salo 050 561 2356 1 YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde Osoite Björkbodan koulurakennus, Kemiönsaari

Lisätiedot

Tekninen kuvaus ja kunto

Tekninen kuvaus ja kunto 16URP0037.TK01-401 3.5 ja 6.5.2011 Senaatti-kiinteistöt Luutnantintie 13 Helsinki Luottamuksellinen Pöyry Finland Oy PL2, Tekniikantie 4 D, 02151 Espoo, FINLAND puh. 010 3311, fax. 010 33 24311 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kuntotarkastus. Rukkitie 15, 01260 Vantaa. Tarkastuspäivä 23.8.2010

Kuntotarkastus. Rukkitie 15, 01260 Vantaa. Tarkastuspäivä 23.8.2010 Kuntotarkastus Tarkastuspäivä 23.8.20 RS 3 Kuntotarkastus 2 1. YHTEENVETO Tarkastuksen kohteena oli Vantaalla sijaitseva vuonna 1953 rakennettu omakotitalo. Talossa on 1 ½ kerrosta ja lisäksi kellarikerros.

Lisätiedot

Kuntoarvio. Kolkanlahden koulu Kolkanrinteentie 5 43100 Saarijärvi. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014

Kuntoarvio. Kolkanlahden koulu Kolkanrinteentie 5 43100 Saarijärvi. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Kolkanrinteentie 5 43100 Saarijärvi Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Inspecta Puh. 010521600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 0105216002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 1 (28) Sisällysluettelo:

Lisätiedot

OMAKOTITALON KUNTOTARKASTUS

OMAKOTITALON KUNTOTARKASTUS OMAKOTITALON KUNTOTARKASTUS INARINTIE 15 57210 SAVONLINNA LAATIJA: RAKENNUSMESTARI SUHONEN ILKKA PETÄIKÖNKATU 29 78210 VARKAUS 040-704 3557 1 Sisällysluettelo 1. Yhteenveto 1.1 Yleiskuvaus kohteesta 1.2

Lisätiedot

Kuntoarvio. Pylkömäen ala-aste Rahikaisentie 5a 43440 Pylkönmäki. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014

Kuntoarvio. Pylkömäen ala-aste Rahikaisentie 5a 43440 Pylkönmäki. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Pylkömäen ala-aste Rahikaisentie 5a 43440 Pylkönmäki Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Inspecta Puh. 010521600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 0105216002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com

Lisätiedot

Riitialan koulu Ikaalinen

Riitialan koulu Ikaalinen RS 15 Kuntoarvio Riitialan koulu Ikaalinen Tarkastuspäivä 15.1.2013 RS 15 Kuntoarvio 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 2. YHTEENVETO... 5 2.1. RAKENNUSTEKNIIKKA... 5 2.2. LVI-TEKNIIKKA... 6 2.3. SÄHKÖJÄRJESTELMÄT...

Lisätiedot

Kuntoarvio. Tarvaalan koulu Satosuontie 2 43100 Saarijärvi. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014

Kuntoarvio. Tarvaalan koulu Satosuontie 2 43100 Saarijärvi. Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Satosuontie 2 43100 Saarijärvi Hanke nro: 8520 / 12.11.2014 Inspecta Puh. 010521600 Y-tunnus: 1787853-0 Sörnäistenkatu 2 Fax. 0105216002 00580 Helsinki asiakaspalvelu@inspecta.com 1 (30) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Lappvikin koulu. Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO. Eksa Oy. Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041

Lappvikin koulu. Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO. Eksa Oy. Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041 Lappvikin koulu Vanha kantatie 1-3 10820 LAPPOHJA RAKENNUSTEN KUNTOARVIO Laatija: Kuntokartoitus ja Rakennuspalvelu Masuunikuja 11 08200 Lohja 019 325041 Laadittu: 19.5.2008 1 0 Yleistä Kuntoarvion tarkoituksena

Lisätiedot

Kuntoarvioraportti OULUN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO 6.9.2004

Kuntoarvioraportti OULUN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO 6.9.2004 Kuntoarvioraportti 6110068 OULUN KAUPUNKI OPETUSVIRASTO 6.9.2004 Opetusvirasto 6.9.2004 2 ( 47 ) SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE...4 1. YHTEENVETO...6 1.1 YLEISTÄ...6 1.2 RAKENNUSTEKNIIKKA...6 1.3 LVIA- TEKNIIKKA...7

Lisätiedot

Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU

Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU Cygnaeuksen koulu Maariankatu 7, 20100 TURKU SISÄILMASTO- JA KOSTEUSTEKNINEN KUNTOTUTKIMUS 2011 Vähäheikkiläntie 56 B FI-20810 TURKU p. 0207 495 500 www.raksystems-anticimex.fi KUNTOTUTKIMUS Cygnaeuksen

Lisätiedot

Kiratek Oy Jaakko Niskanen, puh. 0207 401 006 5.2.2010 KUNTOARVIO. Honkalan koulu Muhos

Kiratek Oy Jaakko Niskanen, puh. 0207 401 006 5.2.2010 KUNTOARVIO. Honkalan koulu Muhos Kiratek Oy Jaakko Niskanen, puh. 0207 401 006 5.2.2010 KUNTOARVIO Honkalan koulu Muhos 1 Sisällys: ESIPUHE... 2 1. YHTEENVETO... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Rakennustekniikka... 3 1.3 Asiakirjatilanne... 3

Lisätiedot

TERVEYSTALO (Kirkkopuiston päiväkoti)

TERVEYSTALO (Kirkkopuiston päiväkoti) Liite 4 TERVEYSTALO (Kirkkopuiston päiväkoti) RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS JA ALUSTAVA KUNTOARVIO YLIVIESKAN KAUPUNKI Kaupunginarkkitehti Risto Suikkari 21.10.2014 1 TERVEYSTALO (Kirkkopuiston päiväkoti)

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/68 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1940 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite Hämeenkatu

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 1/68 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 1950 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu 1 Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite Hämeenkatu

Lisätiedot