Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Toimintakertomus 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Toimintakertomus 2012"

Transkriptio

1 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Hämeenlinnan Seudun Toimintakertomus 2012 Toimintaamme tukevat

2 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Yleistä 2. Jäsenistö Hämeenlinnan Seudun perustettiin Vuosi 2012 oli yhdistyksen yhdeksäs toimintakausi. Toiminta-alueena on Hämeenlinnan kaupunki, Hattula ja Janakkala. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaishoitajien, vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden aseman parantamiseksi ja tukemiseksi sekä kehittää heille suunnattuja tukitoimia ja palveluita. Yhdistys on vakiinnuttanut asemansa alueella mm. tarpeelliseksi osoittautuneen edunvalvonta-, tiedotus- ja tukitoimintansa avulla. Yhdistys sai Ray:n yhdistyksen jatkorahoituspäätöksen kolmen yhdistyksen (Jyvässeutu, Tampereen seutu ja Hämeenlinnan seutu) yhteiseen PETRA -hankkeeseen. Hanke alkoi maaliskuussa 2011 ja jatkuu vuoteen Vuoden läheiseksi valittiin Anna-Liisa Linna. Kunniakirjakirjan saivat Airi Suuronen pitkäaikaisesta toiminnasta ja puheenjohtajuudesta sekä Liisa Rensujeff vapaaehtoistyöstä. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 230, joista kannatusjäseniä 13. Eronneita oli 22 ja liittyneitä 28 jäsentä. 3. Organisaatio / toiminnan johto / kokoukset Johtokunta Hämeenlinnan Seudun on Omaishoitajat ja Läheiset - Liitto ry:n sekä EK:n jäsen. Yhdistyksen toimintaa johtaa johtokunta. Marja-Leena Lehtinen sosiaalineuvos puheenjohtaja. Arja Kartano sosionomi AMK varapuheenjohtaja Anja Arola-Kokko FM varapuheenjohtaja Seija Karhunsaari perushoitaja sihteeri Vesa Hintikka sähköasentaja jäsen Mariitta Kämäri liikennöitsijä jäsen Mervi Lehtinen sairaanhoitaja jäsen Pirjo Laine HuK jäsen Arja Roine merkantti jäsen Tilintarkastajat: Aulikki Vuorela HTM Kaarina Sohlman Taloushallintopalvelut: Taloushallinto Vähätiitto Oy, Reija Vähätiitto Johtokunta kokoontui 10 kertaa ja käsitteli 163 pykälää. Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset pidettiin ja Yhdistyksen toimihenkilöt osallistuivat liiton koulutuksiin ja kokouksiin. PETRA -projektin suunnittelukokouksia Hämeenlinnan, Tampereen ja Jyvässeudun kanssa oli yhteensä 2.

3 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Projektit, henkilöstö ja ohjausryhmät Yhdistyksessä on toiminut toista vuottaan RAY:n avustuksella projekti Omaishoitajien henkilökohtaisen valmennusmallin kehittäminen toimintakyvyn eri osa-alueille (PETRA Personal Trainer). Yhdistyksessä työskenteli vuonna 2012 projektityöntekijöinä ohjaustoiminnan artenomi AMK Kaarina Hauskala kokopäiväisenä sekä terveystieteen maisteri Matti Kettunen saakka ja sosionomi (AMK) Pia Markuslahti 60 % työajalla alkaen.. Projektin toimitila oli osoitteessa Hallituskatu 20, Hämeenlinna. PETRA- projektista on oma toimintakertomus. Liitteenä 1. Yhdistys oli mukana hakemassa Hämeenlinnan Setlementin hallinnoimaa YHDESSÄ LÄHEMMÄKSI projektia, josta tuli joulukuussa RAY:n myönteinen ennakkopäätös. Yhdistys oli mukana Omaishoitajat ja Läheiset Liiton OVET projektissa. 5. Varsinainen toiminta PETRA -projektin ohjausryhmät Hämeenlinnan, Jyvässeudun ja Tampereen yhdistysten yhteinen ohjausryhmä kokoontui kaksi kertaa 9.5. ja Hämeenlinnan Seudun :n paikallinen ohjausryhmä kokoontui kaksi kertaa 19.3.ja Yhdistyksen puheenjohtajiston muodostama PETRA projektinjohtoryhmä kokoontui 3 kertaa: 21.1., ja Yhdistysten ja projektien yhteinen työrukkanen kokoontui kerran Projektityöntekijöiden yhteistapaamisia oli kuusi kertaa vuonna Omaishoitajia pyrittiin tavoittamaan erilaisten tapahtumien, lehti-ilmoitusten, artikkeleiden ja avointen ovien päivien avulla. Jäsenten toivomuksesta toiminta sisälsi virkistystä, hyvinvointipäiviä, ryhmätoimintaa sekä ohjausta, neuvontaa, koulutusta ja edunvalvontaa. Se oli monipuolista mukaillen jäsenten toiveita. Jäsenillat Säännöllisten, teemoiltaan monipuolisten jäseniltojen tarkoituksena oli koota ihmisiä keskustelemaan, ideoimaan, saamaan tietoa, jakamaan asioita ja pitämään hauskaa. Hyvinvointipäivät Yhdistys järjesti hyvinvointipäiviä, mm. kasvo- ja käsihoitoa, kylpyläkäyntejä sekä luentoja ja vaate-esittelyä.

4 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Valtakunnallinen Omaishoitajienviikko 48. Valtakunnallisen omaishoitajaviikon tapahtumista pääosa oli Hämeenlinnan pääkirjastossa. Yhdistyksen tiedotuspiste päivysti kirjaston yläaulassa kolmena päivänä kirjaston aukioloaikoina. Vierailijoilla oli mahdollisuus keskusteluun yhdistyksen edustajien kanssa. Esillä oli lisäksi tietoa yhdistyksestä ja omaishoitajuudesta, yhdistyksen esitteitä, Lähellä -lehtiä sekä myyntituotteita. Tiedostuspiste kirjastossa osoittautui hyväksi tavaksi tavoittaa uusia henkilöitä. TapolatE:n konsertti Ruusuja hopeamaljassa sekä Riihimäen kaupunginteatterin vierailunäytös Mielensäpahoittaja olivat molemmat loppuunmyytyjä. Myös näissä tilaisuuksissa tavoitimme sekä entisiä että mahdollisia uusia jäseniä. Molempien tilaisuuksien alussa oli lyhyt tietoisku yhdistyksen toiminnasta. Vitriininäyttelyssä oli kahden viikon ajan esillä julisteita ja lehtiartikkeleita omaishoitajuudesta ja suppeassa kirjanäyttelyssä omaishoitaja-aiheista kirjallisuutta. Pienimuotoisia näyttelyitä järjestettiin myös alueen muissa kirjastoissa. Muita omaishoitajaviikon tapahtumia oli jumalanpalvelus Lammin kirkossa. Ryhmätoiminta Ryhmätoimintaan on kuulutut sekä psyykkistä että fyysistä hyvinvointia edistävää, säännöllistä ohjattua toimintaa. Alueemme neljässä kuntakeskuksessa toimi vertaistukiryhmä, osittain yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Aivohalvaus- ja Afasiayhdistyksen toivomuksesta johtokunnan jäsen veti Afasiakuntoutujien ja läheisten ryhmää. Stressinpurkuryhmä jatkoi omaehtoista kokoontumistaan. Muita ryhmiä olivat mm. peli-, liikunta-, käsityöpiiri sekä lauluryhmä ja erityislasten äitien (Vivo) vertaisryhmät. Myös entisten omaishoitajien ryhmä jatkoi kokoontumistaan. Ryhmiä toimi alueella yhteensä 13. Retket Järjestettiin monenlaisia retkiä, mm. teatteriin ja konsertteihin. Lisäksi ohjattiin omaishoitajia ja läheisiä osallistumaan rovastikunnallisille retkipäiville. Perinteinen marjaretki ja syksyinen kotaretki kuuluivat myös ohjelmaan. Tapahtumat Perinteinen juhannusjuhla oli Aulangon Heikkilässä ja joulujuhla aterioineen Loimalahdessa. Lisäksi osallistuttiin yhteistyönä järjestettyihin tapahtumiin. Tapahtumakalenteri on liitteenä 2. Omaishoitajien tuetut lomat ja kuntoutus Yhdistys välitti tietoa Kelan kuntoutuksesta sekä tuetuista lomista, joita järjestivät Omaishoitajat ja Läheiset -liitto eri lomajärjestöjen kanssa. Lisäksi tiedotettiin eri yhdistysten järjestämistä lomista. Lomahakemusten teossa autettiin tarvittaessa. Koulutus Ovia Omaishoitajien arkeen koulutustapahtuma oli Hämeenlinnan Raatihuoneella Neuvonta ja ohjaus pidettiin neljänä päivänä neljän tunnin jaksoina. Osallistujina oli 14 omaishoitajaa Hämeenlinnan seudulta. Kouluttajina toimivat Maria Malm ja Sandra Gehring Omaishoitajat ja Läheiset Liitosta. Muina ohjaajina toimivat

5 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS palveluohjaaja Maarit Hakonen, psykiatrinen sairaanhoitaja Päivi Kakriainen ja palveluohjaaja Taina Laakso Hämeenlinnasta sekä fysioterapeutti Päivi Veikkola Etevan kuntayhtymästä. Paikallisyhdistyksestä mukana kouluttamassa olivat varapuheenjohtaja Arja Kartano ja puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen sekä Petra projektista Kaarina Hauskala. Liiton koulutuspäiville Tampereelle osallistuivat Arja Kartano, Kaarina Hauskala ja Marja-Leena Lehtinen. Opintomatkan Brysseliin järjesti Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto. Opintomatka oli osa EU-parlamentin tukemaa vierasryhmää. Emäntänä toimi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Matkalle osallistui liiton hallituksen jäsenenä yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. 6. Jäsenhankinta ja markkinointi. Yhdistyksen esilläolo ja tapahtumat toivat lisää henkilöjäseniä eronneiden tilalle. Vuoden aikana on pyritty saamaan lisää yhteisöjäseniä. Yhdistyksen ja Petraprojektin esitteitä on ollut jaossa laajasti julkisissa tiloissa ja johtokunta sekä jäsenistö ovat hankkineet jäseniä kukin tahoillaan. Elonmessut Hämeen Areenan paneeliin Kuka vaihtaa vaippasi yksityinen ja julkinen hoiva huomisen Hämeessä osallistui puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. 7. Varainhankinta Jäsenmaksupalautus saatiin liitolta ja kannatusjäsenmaksut jäivät kokonaan yhdistykselle. Myyntituotot: Myytiin T-paitoja sekä Kantolan Korttituotteelta hankittuja myyntituotteita. Rojalti: Vuonna 2006 Kantolan Korttituotteen kanssa solmittu rojaltisopimus jatkui. Arpajaiset: Arpajaisia järjestettiin useita kertoja jäsenistön tapaamisissa ja arpajaisvoittoja kerättiin lahjoituksina eri liikelaitoksista ja saatiin yksityishenkilöiltä. Avustukset: Raha-automaattiyhdistys myönsi PETRA hankerahoituksen vuodelle Virallinen varainkeräys listoilla Kanta-Hämeen poliisilaitoksen luvalla nro 8090/104/10 päättyi Hämeenlinnan kaupungilta saatiin avustus sekä lahjoituksia ja alueen seurakunnilta. Osallistumismaksut: Tapahtumissa kerättiin osallistujamaksuja likimain kustannusten mukaan.

6 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Yhteistoiminta - Raha-automaattiyhdistys (RAY) hankerahoittajana oli tärkein yhteistyökumppani. - Omaishoitajat ja Läheiset - Liitto tuki yhdistystä tiedollisesti ja taidollisesti. - Hämeenlinnan kaupunki järjesti infotilaisuuden palveluista ja raha-avustuksista. - Toiminta-alueen kunnat ja kuntayhtymät toimivat hanketyöntekijän yhteistyökumppaneina ja välittivät tietoa yhdistyksestä omaishoitajille. - Seurakunnat: yhdistyksen jäseniä osallistui rovastikunnallisille leiripäiville. Pidettiin yllä valtakunnallista omaishoitajien kirkkopyhän viettoa olemalla mukana. - Kanta-Hämeen Muistiyhdistys: yhteisiä toimintoja jäsenille - Omaiset Mielenterveystyön tukena Kanta-Häme ry: yhteisiä toimintoja jäsenille - Aivohalvaus- ja Afasiayhdistys: Vertaistukiryhmä. - Hämeen Ammattikorkeakoulu (HAMK), Koulutuskeskus Tavastia ja Kiipulan Ammattioppilaitos: opiskelijayhteistyötä. - PETRA projektilla on yhteistyösopimus seuraavien tahojen kanssa: Ilveskoti, Hml:n kaupunki, Hml:n Eläkkeensaajat, HAMK, Tavastia, Pysäkki ja Hml-Vanajan srk. 9. Tiedotus ja tiedon jakaminen jäsenistölle 10. Talousasiat - Lähellä -jäsenlehti ilmestyi neljästi vuodessa. - Yhdistyksen ja projektin esitteitä jaettiin yhdistyksen tilaisuuksissa ja niitä oli tarjolla eri paikkakuntien julkisissa tiloissa. - Jäsentiedotteita postitettiin vuoden aikana kaksi. - Tapahtumista ilmoitettiin Kaupunkiuutisten seuratoimintapalstalla ja maksuttomien kanavien kautta sekä yhdistyksen kotisivuilla - Jäsenille jaettiin tietoa ryhmissä ja tapaamisissa. Johtokunnan jäsenet päivystivät avointen ovien päivänä kerran kuukaudessa ja tietoa sai myös puhelimitse ja sähköpostitse. - Omaishoitajat ja Läheiset - Liitto järjesti jäsenille suunnattua laadukasta koulutusta, josta tiedotettiin mm. Lähellä -lehdessä. - Kirjoitettiin lehti-artikkeleita sekä yleisönosastokirjoituksia omaishoidosta, - Virallinen varainkeräys listoilla Kanta-Hämeen poliisilaitoksen luvalla nro 8090/104/10 ( ). - Yhdistyksen taloushallinnon hoiti Taloushallinto Vähätiitto Oy. Puheenjohtaja Marja-Leena Lehtisellä ja varapuheenjohtaja Arja Kartanolla oli laajat tilinkäyttöoikeudet yhdistyksen hanketiliin ja varsinaisen toiminnan tiliin Lammin Osuuspankkiin, Hämeenlinnan konttoriin. - RAY myönsi Petra-hankkeelle , josta käytetty ,35. - Hämeenlinnan kaupungin toiminta-avustus 4000 käytettiin jäsentilaisuuksiin. - Yhdistyksen vuoden 2012 tilinpäätös osoitti ylijäämää 9.435,89 (v.2011i 3.449,55 ). - Jäsenmaksun, 20,00 henkilö/vuosi ja 50,00 yhteisö /vuosi määritti sääntöjen mukaan Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ja peri Sampo- pankki, yhteensä 2.670,00 (ed. vuosi 2.710,00 ). - Varainhankintatuottoja kertyi yhteensä 6.694,99. Tähän sisältyvät arpatuotot, myyntituotot, tapahtumien omavastuut, seurakuntien avustukset sekä Kantolan Korttituotteen rojalti. AUTA MEITÄ JATKAMAAN JA OMAISHOITAJIA JAKSAMAAN varainkeräystilin saldo oli 1.557,16.

7 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Yhdistyksen edustukset - Avustukset Opintotoiminnan Keskusliitto ry:ltä yhteensä 336. Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry:n hallituksen jäsen ja OVET projektin ohjausryhmän puheenjohtaja oli yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. Lahjoitukset yhdistykselle 2012: Hml - Vanajan srk Hämeenlinnan Hoivapalvelu Ky Hämeen Tukikoti Oy Hml Sisälähetys Hämeenlinnan kaupunki Kanta-Hämeen sairaskotisäätiö Raatihuoneen Apteekki Aulangon Apteekki Hml Toimihenkilöt TU ry Kultakeskus OY Janne Kartano Kanta-Hämeen Aluetaksi Ky/Kl Kantola Kortti Tuote OY Tmi Hauhon Apteekki SV:N Kanta-Hämeen piiri ry Taidem., kuvatait. Heli Huotala Lammin Osuuspankki Eila Pirttikoski Hämeenlinnan Taidetalo Kaarina Sohlman Tuuloksen srk Vanajan srk/tuulos ja Renko Kaurialan Apteekki Kannatusjäsenet Kössi-säätiö Kössi-säätiö, Kaurialan palvelutalo Tori-apteekki Aulangon Apteekki Kalvolan Apteekki Kultakeskus Oy, Janne Kartano Hattulan seurakunta/diakonityö Linctus Oy Hämeenlinnan seurakuntayhtymä, Kalvolan srk Hoivakammari Aikku Hämeenlinnan Hoivapalvelu Ky/ Nuutintupa Raatihuoneen Apteekki Hattulan Apteekki Hämeenlinnan Seudun :n johtokunta. Kiitämme lämpimästi kaikkia toimijoita ja tukijoitamme! Liitteenä: 1. Petra-projektin toimintakertomus 2. Tapahtumakalenteri, jossa on kirjattu 2083 osallistujaa.

8 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Liite 2 Toistuvat: TAPAHTUMAKALENTERI vuonna 2012 Vertaisryhmä erityislasten (VIVO)-ryhmä x6 OSALLISTUJIA Avoimet ovet, x 1/kk 9 kertaa Hyvinvointikeskuksessa 98 Vertaisryhmät x 31 (4 ryhmää) 339 Liikuntaryhmät 299 Laulaen hyvää mieltä 6 x 42 Käsityöpiiri 7 x 35 Tuolijumppa 8 x 43 Erityislasten vanhemmat (VIVO) 18 Seurapelit 8 x 27 Afasiakuntoutujat ja läheiset ryhmä 4 x Kirjoittajapiiri 8 x 29 Keskustelupiiri 9x 40 Elon Polku läheisensä menettäneille omaishoitajille 2 x 10 Yhdistyksen ja projektin keskustelutilaisuudet 5 x 94 = 1114 Muut tapahtumat: Ovia omaishoitajan arkeen 4 x Europarlarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen vieraili Riitta Savander, hartaustilaisuus Delilah-musikaali Hml Verkatehtaalla Kaupunginvaltuutettu Ranjithkumar Prabhakaran n vieraili Agents - konsertti Eläkeliiton kokouksessa omaishoito tänään Ovet- neuvontaryhmän palautekeskustelu Muisti-iltapäivä, Airi Suuronen Sastamalan retki Käsihemmottelu, Sirkku Kettunen Teatteritaiteilija Ritva Oksanen Petran 1-vuotisjuhla Ovet-seminaari Helsingissä Juhannusjuhla Aulangon Lomakylässä Marjaretki Hattulassa Seakespearen kootut theokset Pyynikin kesäteatteri yhteistyössä Pysäkki Lähde Lentoon korukurssi 6 kertaa Liiton Neuvottelupäivät Tampereella Kirjailija Riitta Jalosen vierailu Villa Benita omaishoitajien loma Retki Aulangon kodalle Kuinka jaksan muistisairaan omaishoitajana luento Forssassa Kultalampi teatteri Tre (Pysäkin kanssa) Keinukamarilla Miten hoidan pankkiasioita? Keinukamarilla Yhdistyksen toiminnan esittelyä Omaishoitajien kirkkopyhä seurakunnissa (määrä ei laskettavissa) Syyskokouksessa Hml Ikäihmisten palveluyksikön 13 tilaajapäällikkö Leena Harjula selosti palveluista Kynttilä-ilta Hml:n terveysasemalla yhdistyksen esittely Omaishoitajien viikon tapahtuma Hml:n kirjastossa Joulujuhla Loimalahdessa 45 = 969 Kaikki yhteensä 2083 osallistumiskertaa

9 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1. Yleistä Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry perustettiin 27.11.2003. Vuosi 2013 oli yhdistyksen kymmenes toimintakausi, juhlavuosi. Toiminta-alueena on Hämeenlinnan

Lisätiedot

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Hämeenlinnan Seudun Toimintakertomus 2010 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS 2010 2 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2010 1. Yleistä Hämeenlinnan Seudun perustettiin 27.11.2003. Vuosi 2010 oli yhdistyksen seitsemäs

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Hallituskatu 20, sisäpiha 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. Yleistä Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry perustettiin 27.11.2003. Vuosi 2013 on yhdistyksen kymmenes toimintakausi ja juhlavuosi.

Lisätiedot

Helmi toukokuun tapahtumat ja toimintakalenteri ja yhteyshenkilöt

Helmi toukokuun tapahtumat ja toimintakalenteri ja yhteyshenkilöt Helmi toukokuun tapahtumat ja toimintakalenteri ja yhteyshenkilöt Aikoihin voi tulla muutoksia. Seuraa ilmoitteluamme Hämeen Sanomissa ja Kaupunkiuutisissa. Tapahtumat ovat Hyvinvointikeskuksessa, Hallituskatu

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2013 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET... 4 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2014 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 3 KOKOUKSET... 3 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 15.08.2014 ELOKUU 2014 Avoinna arkisin ti - pe klo 10-12, lisäksi ke 6.8. ja 20.8. klo 16-18 Aila Schwartzin valokuvanäyttely Ke 20.8. klo 13.00-15.00 Peli-iltapäivä,

Lisätiedot

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. Yleistä 2014 on Petra-taloyhtiötoiminnassa starttitoiminnan ja osallistavan kehittämisen vuosi. Projektin toimintaa jatketaan kaikissa Petra taloissa. Lisäksi

Lisätiedot

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki

18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton ja yhdistyksien sääntöjen tarkastelua / Aluetyö AlueAvaimet: 18.4. Tampere, 19.4. Kuopio, 24.4. Helsinki ja 26.4. Ylikiiminki Liiton

Lisätiedot

Yhdistyksen tuki omaishoitajille

Yhdistyksen tuki omaishoitajille Salon seudun omaiset ja läheiset ry Yhdistyksen tuki omaishoitajille Omaishoitajien laki-ilta 26.2.2013 Kaupungintalo, Valtuustosali Seija Hyvärinen Toiminnan tavoitteet 1 Toiminnalla edistetään kotona

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä

Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry. Ylivieskan Seutukunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n virallinen ensirekisteröintipäivämäärä 1 SISÄLLYSLUETTELO sivu YLEISTÄ... 3 ORGANISAATIO hallitus... 5 henkilöstö... 5 tilintarkastus... 5 kirjanpito... 6 TOIMINTA yhdistyksen kokoukset ja jäsenet... 6 muu toiminta... 6 tiedottaminen... 8 TULEVA

Lisätiedot

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n jäsentiedote 1/2013

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n jäsentiedote 1/2013 1 Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n jäsentiedote 1/2013 Kuva: Joonatan Porkkala Sisältö * Puheenjohtajan tervehdys s.1 * Ajankohtaista keväällä s.3 * Tiedottaminen, yhteystiedot ja johtokunta

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnan esittely

Yhdistyksen toiminnan esittely Yhdistyksen toiminnan esittely Oulun Seudun yhden Vanhemman Perheet ry on valtakunnallisen Yhden Vanhemman Perheiden liitto ry:n jäsenyhdistys joka toimii Oulun seudulla, pitäen sisällään seuraavat kunnat

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2015 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2015 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n jäsentiedote 2/2012

Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n jäsentiedote 2/2012 1 Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n jäsentiedote 2/2012 Yhdistyksemme järjestää omaishoitajaviikon tapahtumat tänä vuonna Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa. Luvassa on ainakin - konsertti

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2012. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2012 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 VAIKUTTAMINEN... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET...

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl

Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15.9.2011/tl 1 (9) Varsinainen toiminta Ay avustus Ray avustukset 879 000 666 000 1. Perusjärjestötyö a) Edunvalvonta Palkat 57 000 56 000 Lakisääteiset sosiaalikulut 10 000 10 000 Työterveyshuolto 500 500 Luontoisedut

Lisätiedot

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Jäsentiedote 1/2017 1 HALLITUS V. 2017 Puheenjohtaja Tuiri Iso-Hollo tuiri.iso-hollo@elisanet.fi p. 050-3016043 Varapuheenjohtaja Rainer Paakkonen rainer.paakkonen@pp.inet.fi

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 PETRA PROJEKTI RAY 211-214 Pidän itsestäni huolta Toimintakertomus 212 Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry. PETRA PROJEKTIN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 212 1. YLEISTÄ PETRA (personal trainer)

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2014 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2014 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 EKL:n Pohjois-Karjalan piiri ry 2 YLEISTÄ: Piirin 46. toimintavuotena keskitymme jäsenyhdistysten toimintamahdollisuuksiin. Piirin tarkoituksena on tukea ja ohjata liiton hallituksen

Lisätiedot

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto 21.9.2017 Kanta-Hämeessä Yhdistyksiä 3202, Yhdistysrekisteri, Patentti- ja rekisterihallitus

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY PERUSTAJAJÄSENET 1998 Minna Salminen Marja-Liisa Kuukasjärvi ENSIMMÄINEN SYYSKOKOUS 1998 ENSIMMÄINEN LOGO 1998 Yhteistyö seurakunnan kanssa alkaa; HIETASAAREN

Lisätiedot

Ajankohtaista Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry, Hallituskatu 20, 13100 Hämeenlinna Jäsentiedote 1/2015

Ajankohtaista Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry, Hallituskatu 20, 13100 Hämeenlinna Jäsentiedote 1/2015 Ajankohtaista Toivotamme kaikille jäsenillemme hyvää vuotta 2015! Omaishoitajien liitto yhdessä paikallisyhdistysten kanssa haluaa äänensä kuuluviin ja omaishoitoasialle näkyvyyttä. Haastamme kansanedustajat

Lisätiedot

Omaisyhdistysten toimintaa Hämeenlinnassa keväällä 2014

Omaisyhdistysten toimintaa Hämeenlinnassa keväällä 2014 Omaisyhdistysten toimintaa Hämeenlinnassa keväällä 2014 Yhteistyössä on voimaa! Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry Hämeenlinnan seudun omaishoitajat

Lisätiedot

IKÄINSTITUUTIN VOIMAA VANHUUTEEN Ohjelmatyö Voimaa Vanhuuteen ohjelmatyö Hämeenlinnassa

IKÄINSTITUUTIN VOIMAA VANHUUTEEN Ohjelmatyö Voimaa Vanhuuteen ohjelmatyö Hämeenlinnassa IKÄINSTITUUTIN VOIMAA VANHUUTEEN Ohjelmatyö 2005-2014 Voimaa Vanhuuteen ohjelmatyö Hämeenlinnassa 2010-2014 Pirkko Mattila Hyvinvointipalvelujen kehittämisyksikkö VOIMAA VANHUUTEEN HÄMEENLINNASSA HÄMEENLINNA

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä

Yhdistyksen tarkoituksena on suorittaa ohjaus- ja tiedotustyötä ikääntyvien, yksinäisten ja perheiden arkeen liittyvissä kysymyksissä KOTIEN PUOLESTA RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1. Yhdistyksen nimi on.. Kotien Puolesta ry 2. Yhdistyksen kotipaikka on kaupunki/kunta 3. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä jäljempänä

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009

Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus 2009 Tuloslaskelma ja Tase Yleistä Vuosi 2009 oli yhdistyksemme 51. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Toimintakertomus. vuodelta 2015

Toimintakertomus. vuodelta 2015 Toimintakertomus vuodelta 2015 31.12.2015 Kanta-Hämeen TOIMINTAKERTOMUS 1/8 JOHDANTO Kanta-Hämeen AVH-yhdistys ry. on valtakunnallisen kansanterveys-, vammais- ja potilasjärjestö Aivoliitto ry:n jäsenyhdistys

Lisätiedot

Lohjan Seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry 1

Lohjan Seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry 1 Lohjan Seudun Allergia- ja Astmayhdistys ry 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. Johdanto Yhdistys on järjestön alueellinen ja itsenäinen toimintayksikkö, jonka perustehtävänä on allergioista ja astmasta kärsivien

Lisätiedot

Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä

Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä Seinäjoki 5.4.2011 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Omaishoitajat ja Läheiset Liitto 14.4.2011 Omaishoito

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset Maarit Väisänen OMAISHOITO MIKKELISSÄ Valtakunnallisiin arvioihin perustuen Mikkelissä on n. 3000 omaishoitajaa,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 PETRA PROJEKTI RAY 2011-2014 Pidän itsestäni huolta Toimintakertomus 2013 Hämeenlinnan seudun omaishoitajat ja läheiset ry. PETRA PROJEKTIN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1. YLEISTÄ PETRA (personal trainer)

Lisätiedot

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä

Vuosikertomus 2010. vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011. Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry. Yleistä vuosikertomus 2010 1 (5) 30.1.2011 Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys ry Vuosikertomus 2010 Yleistä Toiminnan tarkoitus Tukea yhdessä Lihastautiliiton kanssa neuromuskulaarisia tauteja sairastavien ja

Lisätiedot

Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry VUOSIKERTOMUS 2014

Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry VUOSIKERTOMUS 2014 Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry VUOSIKERTOMUS 2014 1. Jäsenistö Etelä-Hämeen Lihastautiyhdistys ry on lihastautia sairastavien ja heidän läheistensä alueyhdistys, joka on valtakunnallisen Lihastautiliitto

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry

Toimintakertomus 2012. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintakertomus 2012 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry VasE:n toimintakertomus vuodelta 2012 Vuosi 2012 oli yhdistyksen 75. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia,

Lisätiedot

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY SÄÄNNÖT

OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY SÄÄNNÖT OULUN SEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistys on paikallisyhdistys

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2012 ATOPIALIITTO RY

VUOSIKERTOMUS 2012 ATOPIALIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2012 ATOPIALIITTO RY ** www.atopialiitto.fi ** Karjalankatu 2 B, 00520 Helsinki 2 1 YLEISTÄ Atopialiitto on atooppista ihottumaa sairastavien potilas- ja edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015

VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015. VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä. Hyväksytty 26.11.2015 VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTO Myllyjärventie 1 74200 Vieremä VIEREMÄN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2015 Hyväksytty 26.11.2015 LIITTEET 1. Yhteystietoluettelo 2. Vanhusneuvoston esite TARKOITUS Vanhusneuvoston

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY

TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2009 ETELÄ SAVON ADHD, AUTISMI JA DYSFASIAYHDISTYS RY HALLITUS Rauno Veijanen jatkoi yhdistyksen puheenjohtajana ja Pasi Juuti sihteerinä. Varapuheenjohtajana toimi Hannele Rintavaara

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000 1 (7) 22.9.2014/tl Varsinainen toiminta Tarkennettu Talousarvio Ay avustus Ray avustukset 754 000 839 000 Palkat 414 500 467 500 Palkkiot 12 500 8 000 Eläkekulut 91 000 88 750 Lakisääteiset sos.kulut 27

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN MUISTILUOTSI Syksy 2010

KANTA-HÄMEEN MUISTILUOTSI Syksy 2010 KANTA-HÄMEEN MUISTILUOTSI Syksy 2010 VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö voimistuu, verkostoyhteistyö vahvistuu ja muistihäiriöisille

Lisätiedot

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt:

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt: KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää monikielistä viestintää, monikulttuurista vuorovaikutusta ja niihin sisältyvää teknillistä sisällönhallintaa

Lisätiedot

Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015. 15.9.2015 Pirkko Granö

Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015. 15.9.2015 Pirkko Granö Satakunnan Omaishoitajat ja Läheiset ry 2015 15.9.2015 Pirkko Granö Postinhakija Omaishoidon monet kasvot Maailmassa on vain neljänlaisia ihmisiä: heitä, jotka ovat olleet omaishoitajia; heitä, jotka ovat

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2018 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Huittisten Seudun Invalidit ry:n pääpiste sijoittuu kaupunkiin neljän tien risteyksessä, josta matkataan Poriin, Tampereelle, Turkuun ja

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen

Leija-hanke. 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen Leija-hanke 10.3.2014 Ryhmänohjaajakoulutus Reetta Pauni ja Tarja Janhunen YVPL Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry Olemme lastensuojelujärjestö Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö,

Lisätiedot

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry

Hakija Tarkoitus Anottu summa Saanut v.2014 Esitys Lieksan Kuuloyhdistys ry 1 AVUSTUKSET 2014 toiminta-avustukset Lieksan Kuuloyhdistys ry jäs. 151 Yhdistys toimii alueensa kuulonhuollon hyväksi jakaen tietoutta apuvälineistä ja niiden käytöstä sekä ohjaten jäseniään hakemaan

Lisätiedot

2016 TOIMINTAKERTOMUS

2016 TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Ylimattilantie 86110 PARHALAHTI http://www.parha.net Toimintakertomus 1.1. 31.12.2016 YLEISTÄ Yhdistys perustettiin 16.10.2010. Yhdistyksen virallinen rekisteröintipäivämäärä

Lisätiedot

HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY

HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY HYVINKÄÄN SEUDUN MUISTIYHDISTYS RY 14.06.2018 Perustettu 1.1993 Jäsenmäärä 136 Tarkoitus ja tavoite: Yhdistyksestä: - toimii muistisairauksien haittavaikutusten vähentämiseksi ja valvoo näistä sairauksista

Lisätiedot

Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2013

Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry. Toimintakertomus 2013 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintakertomus 2013 Vuosi 2013 Vuosi 2013 oli yhdistyksen 76. toimintavuosi. Jäsenistölle järjestettiin vuoden aikana koulutustilaisuuksia, yritysvierailuja ja virkistystilaisuuksia.

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY Sisällys KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY... 2 YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 HENKILÖSTÖ... 3 YHDISTYKSEN TOIMITILAT... 4 YHDISTYKSEN TALOUS...

Lisätiedot

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus 1 (7) 16.9.2015/tl Talousarvio 2016 Varsinainen toiminta Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava Ay avustus Ray avustukset 795 000 860 000 Palkat 440 000 479 000 Palkkiot, hallitus 6 000 6 000 Eläkekulut

Lisätiedot

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry

Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Helsingin terveyskeskuksen henkilökunta JHL 015 ry Toimintakertomus vuodelta 2013 Nykytila: Yhdistyksemme jäsenmäärä kasvoi 14.11.1013 lähes kaksinkertaiseksi, kun Helsingin sosiaaliviraston henkilöstö

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois,

IITIN LATU RY. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa. 304. Jäsenmäärä on pysynyt vakaana. Uusia jäseniä on tullut ja vanhoja jäänyt pois, IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2009-31.12.2009 1. YLEISTÄ Vuosi 2009 oli yhdistyksen 22. toimintavuosi. Tänäkin vuonna liikuntaa harrastettiin monipuolisesti, ja perinteiset Muumihiihto- ja metsämörrikoulut

Lisätiedot

Muistioireisten hoitoketjun kehittämishanke 2007 2009

Muistioireisten hoitoketjun kehittämishanke 2007 2009 Muistioireisten hoitoketjun kehittämishanke 2007 2009 Forssan Seudun MUISTI ry Kevät 2008 MITÄ PYRIMME HANKKEEN AIKANA SAAVUTTAMAAN? Tukemaan muistioireisia ja etenevää muistisairautta sairastavia ja heidän

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry Toimintakertomus 2017

Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry Toimintakertomus 2017 Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry Toimintakertomus 2017 Hallitus ja kokoukset Suomen musiikkikirjastoyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajana vuonna 2017 toimi Tuomas Pelttari (Turun kaupunginkirjasto).

Lisätiedot

SPR SUOMENLINNA TOIMINTAKERTOMUS 2014. HumO. Toiminta vuonna 2014. Osasto perustettu Suomenlinnassa 2009

SPR SUOMENLINNA TOIMINTAKERTOMUS 2014. HumO. Toiminta vuonna 2014. Osasto perustettu Suomenlinnassa 2009 TOIMINTAKERTIOMUS 2014 HumO OSASTON HUMANITAARISEN OIKEUDEN RYHMÄ AKTIIVISENA EA1 KOULUTUS KAKSI KERTAA KEVÄÄLLÄ RAVINTOLAPÄIVÄ 17.5.2014 ENSI KERTAA - MENESTYS KATASTROFI-GOLF PERINNE JATKUI HILL SIDESSÄ

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI

TOIMINTA- KALENTERI TOIMINTA- KALENTERI 1.10.2019 31.1.2020 *************************************************************************** YHTEYSTIETOJA: Loimaan seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry OmaisOiva Loimaan seutu Toimisto

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 17.6.2017 Paikka Valkea talo, Ilkantie 4 00400 Helsinki Lounas klo 12.00 13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2011-31.12.2011. Sisältö. Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry

Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2011-31.12.2011. Sisältö. Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry VUOSIKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2011-31.12.2011 Sisältö Sisältö... 1 1. Yleistä... 2 2. Virallinen toiminta... 2 2.1. Yhdistyksen kokoukset... 2 2.2. Tietotekniikan

Lisätiedot

Pasi Pitkänen 1.varapuheenjohtaja, edunvalvontavaliokunnan pj Marko Luostarinen 2. varapuheenjohtaja

Pasi Pitkänen 1.varapuheenjohtaja, edunvalvontavaliokunnan pj Marko Luostarinen 2. varapuheenjohtaja 1 YHDISTYKSEN SÄÄNTÖJEN TARKOITTAMA TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 Toiminnan tavoitteena edunvalvonnan saralla oli pyrkiä kohti pitkän aikavälin tavoitetta saada Kuopioon Suomen parhaat yrittämisen olosuhteet.

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 23.10.2017 OivaHetki kokeiluna jatkuu Toimintakalenteriin merkittyinä maanantai-päivinä työntekijä on paikalla Olohuoneessa klo 9.00-11.00 välisenä aikana. Lisäksi samoille

Lisätiedot

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus

Korson koulun vanhempainyhdistys ry. Toimintakertomus Korson koulun vanhempainyhdistys ry Toimintakertomus kaudelta 1.8.2015-31.7.2016 2 Sisällys 1. Korson koulun vanhempainyhdistys ry... 3 2. Jäsenyys... 3 3. Hallitustyö... 3 4. Toiminta... 4 5. Talous...

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 17.6.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus Vaasan ekonomit Toimintakertomus 2017 Jäsenistö Vaasan Ekonomien jäsenmäärä 31.12.2017 oli 900 Suomen ekonomien 25 jäsenyhdistyksen joukossa kuudenneksi vanhin ja seitsemänneksi suurin Yhdistyksen varsinaisten

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

Toimintakertomus 2018

Toimintakertomus 2018 1 Korson Eläkeläiset ry Toimintakertomus 2018 Yleistä: Viikkokerho ja kuoro kokoontuvat Korson seurakuntakeskuksessa, kirkkosali 2 ssa Tiistaisin. Kuoro harjoittelee ensin 12-14 ja viikkokerho sitten 14-16.

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt

ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt ETELÄ-SUOMEN SYÖPÄYHDISTYS SÖDRA FINLANDS CANCERFÖRENING R.Y. Säännöt YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi Kotipaikka Etelä-Suomen Syöpäyhdistys Södra Finlands Cancerförening r.y. Helsinki Osoite Liisankatu 21 B 15

Lisätiedot

Suomen kahvakuula ry:n säännöt

Suomen kahvakuula ry:n säännöt Suomen kahvakuula ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen kahvakuula ry ja sen kotipaikka on Laukaa. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 28.3.2007. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

PALTAMON VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus

PALTAMON VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus PALTAMON VANHUSNEUVOSTO Toimintakertomus vuosilta 2014-2015 Vanhusneuvosto 22.3.2016 3 1. Yleistä Heinäkuun alussa 2014 voimaan tulleen vanhuspalvelulain mukaisesti Paltamon kuntaan asetettiin vanhusneuvosto

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot