Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Toimintakertomus 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Toimintakertomus 2012"

Transkriptio

1 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Hämeenlinnan Seudun Toimintakertomus 2012 Toimintaamme tukevat

2 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA Yleistä 2. Jäsenistö Hämeenlinnan Seudun perustettiin Vuosi 2012 oli yhdistyksen yhdeksäs toimintakausi. Toiminta-alueena on Hämeenlinnan kaupunki, Hattula ja Janakkala. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaishoitajien, vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden aseman parantamiseksi ja tukemiseksi sekä kehittää heille suunnattuja tukitoimia ja palveluita. Yhdistys on vakiinnuttanut asemansa alueella mm. tarpeelliseksi osoittautuneen edunvalvonta-, tiedotus- ja tukitoimintansa avulla. Yhdistys sai Ray:n yhdistyksen jatkorahoituspäätöksen kolmen yhdistyksen (Jyvässeutu, Tampereen seutu ja Hämeenlinnan seutu) yhteiseen PETRA -hankkeeseen. Hanke alkoi maaliskuussa 2011 ja jatkuu vuoteen Vuoden läheiseksi valittiin Anna-Liisa Linna. Kunniakirjakirjan saivat Airi Suuronen pitkäaikaisesta toiminnasta ja puheenjohtajuudesta sekä Liisa Rensujeff vapaaehtoistyöstä. Yhdistyksen jäsenmäärä oli vuoden lopussa 230, joista kannatusjäseniä 13. Eronneita oli 22 ja liittyneitä 28 jäsentä. 3. Organisaatio / toiminnan johto / kokoukset Johtokunta Hämeenlinnan Seudun on Omaishoitajat ja Läheiset - Liitto ry:n sekä EK:n jäsen. Yhdistyksen toimintaa johtaa johtokunta. Marja-Leena Lehtinen sosiaalineuvos puheenjohtaja. Arja Kartano sosionomi AMK varapuheenjohtaja Anja Arola-Kokko FM varapuheenjohtaja Seija Karhunsaari perushoitaja sihteeri Vesa Hintikka sähköasentaja jäsen Mariitta Kämäri liikennöitsijä jäsen Mervi Lehtinen sairaanhoitaja jäsen Pirjo Laine HuK jäsen Arja Roine merkantti jäsen Tilintarkastajat: Aulikki Vuorela HTM Kaarina Sohlman Taloushallintopalvelut: Taloushallinto Vähätiitto Oy, Reija Vähätiitto Johtokunta kokoontui 10 kertaa ja käsitteli 163 pykälää. Yhdistyksen sääntömääräiset kokoukset pidettiin ja Yhdistyksen toimihenkilöt osallistuivat liiton koulutuksiin ja kokouksiin. PETRA -projektin suunnittelukokouksia Hämeenlinnan, Tampereen ja Jyvässeudun kanssa oli yhteensä 2.

3 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Projektit, henkilöstö ja ohjausryhmät Yhdistyksessä on toiminut toista vuottaan RAY:n avustuksella projekti Omaishoitajien henkilökohtaisen valmennusmallin kehittäminen toimintakyvyn eri osa-alueille (PETRA Personal Trainer). Yhdistyksessä työskenteli vuonna 2012 projektityöntekijöinä ohjaustoiminnan artenomi AMK Kaarina Hauskala kokopäiväisenä sekä terveystieteen maisteri Matti Kettunen saakka ja sosionomi (AMK) Pia Markuslahti 60 % työajalla alkaen.. Projektin toimitila oli osoitteessa Hallituskatu 20, Hämeenlinna. PETRA- projektista on oma toimintakertomus. Liitteenä 1. Yhdistys oli mukana hakemassa Hämeenlinnan Setlementin hallinnoimaa YHDESSÄ LÄHEMMÄKSI projektia, josta tuli joulukuussa RAY:n myönteinen ennakkopäätös. Yhdistys oli mukana Omaishoitajat ja Läheiset Liiton OVET projektissa. 5. Varsinainen toiminta PETRA -projektin ohjausryhmät Hämeenlinnan, Jyvässeudun ja Tampereen yhdistysten yhteinen ohjausryhmä kokoontui kaksi kertaa 9.5. ja Hämeenlinnan Seudun :n paikallinen ohjausryhmä kokoontui kaksi kertaa 19.3.ja Yhdistyksen puheenjohtajiston muodostama PETRA projektinjohtoryhmä kokoontui 3 kertaa: 21.1., ja Yhdistysten ja projektien yhteinen työrukkanen kokoontui kerran Projektityöntekijöiden yhteistapaamisia oli kuusi kertaa vuonna Omaishoitajia pyrittiin tavoittamaan erilaisten tapahtumien, lehti-ilmoitusten, artikkeleiden ja avointen ovien päivien avulla. Jäsenten toivomuksesta toiminta sisälsi virkistystä, hyvinvointipäiviä, ryhmätoimintaa sekä ohjausta, neuvontaa, koulutusta ja edunvalvontaa. Se oli monipuolista mukaillen jäsenten toiveita. Jäsenillat Säännöllisten, teemoiltaan monipuolisten jäseniltojen tarkoituksena oli koota ihmisiä keskustelemaan, ideoimaan, saamaan tietoa, jakamaan asioita ja pitämään hauskaa. Hyvinvointipäivät Yhdistys järjesti hyvinvointipäiviä, mm. kasvo- ja käsihoitoa, kylpyläkäyntejä sekä luentoja ja vaate-esittelyä.

4 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Valtakunnallinen Omaishoitajienviikko 48. Valtakunnallisen omaishoitajaviikon tapahtumista pääosa oli Hämeenlinnan pääkirjastossa. Yhdistyksen tiedotuspiste päivysti kirjaston yläaulassa kolmena päivänä kirjaston aukioloaikoina. Vierailijoilla oli mahdollisuus keskusteluun yhdistyksen edustajien kanssa. Esillä oli lisäksi tietoa yhdistyksestä ja omaishoitajuudesta, yhdistyksen esitteitä, Lähellä -lehtiä sekä myyntituotteita. Tiedostuspiste kirjastossa osoittautui hyväksi tavaksi tavoittaa uusia henkilöitä. TapolatE:n konsertti Ruusuja hopeamaljassa sekä Riihimäen kaupunginteatterin vierailunäytös Mielensäpahoittaja olivat molemmat loppuunmyytyjä. Myös näissä tilaisuuksissa tavoitimme sekä entisiä että mahdollisia uusia jäseniä. Molempien tilaisuuksien alussa oli lyhyt tietoisku yhdistyksen toiminnasta. Vitriininäyttelyssä oli kahden viikon ajan esillä julisteita ja lehtiartikkeleita omaishoitajuudesta ja suppeassa kirjanäyttelyssä omaishoitaja-aiheista kirjallisuutta. Pienimuotoisia näyttelyitä järjestettiin myös alueen muissa kirjastoissa. Muita omaishoitajaviikon tapahtumia oli jumalanpalvelus Lammin kirkossa. Ryhmätoiminta Ryhmätoimintaan on kuulutut sekä psyykkistä että fyysistä hyvinvointia edistävää, säännöllistä ohjattua toimintaa. Alueemme neljässä kuntakeskuksessa toimi vertaistukiryhmä, osittain yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Aivohalvaus- ja Afasiayhdistyksen toivomuksesta johtokunnan jäsen veti Afasiakuntoutujien ja läheisten ryhmää. Stressinpurkuryhmä jatkoi omaehtoista kokoontumistaan. Muita ryhmiä olivat mm. peli-, liikunta-, käsityöpiiri sekä lauluryhmä ja erityislasten äitien (Vivo) vertaisryhmät. Myös entisten omaishoitajien ryhmä jatkoi kokoontumistaan. Ryhmiä toimi alueella yhteensä 13. Retket Järjestettiin monenlaisia retkiä, mm. teatteriin ja konsertteihin. Lisäksi ohjattiin omaishoitajia ja läheisiä osallistumaan rovastikunnallisille retkipäiville. Perinteinen marjaretki ja syksyinen kotaretki kuuluivat myös ohjelmaan. Tapahtumat Perinteinen juhannusjuhla oli Aulangon Heikkilässä ja joulujuhla aterioineen Loimalahdessa. Lisäksi osallistuttiin yhteistyönä järjestettyihin tapahtumiin. Tapahtumakalenteri on liitteenä 2. Omaishoitajien tuetut lomat ja kuntoutus Yhdistys välitti tietoa Kelan kuntoutuksesta sekä tuetuista lomista, joita järjestivät Omaishoitajat ja Läheiset -liitto eri lomajärjestöjen kanssa. Lisäksi tiedotettiin eri yhdistysten järjestämistä lomista. Lomahakemusten teossa autettiin tarvittaessa. Koulutus Ovia Omaishoitajien arkeen koulutustapahtuma oli Hämeenlinnan Raatihuoneella Neuvonta ja ohjaus pidettiin neljänä päivänä neljän tunnin jaksoina. Osallistujina oli 14 omaishoitajaa Hämeenlinnan seudulta. Kouluttajina toimivat Maria Malm ja Sandra Gehring Omaishoitajat ja Läheiset Liitosta. Muina ohjaajina toimivat

5 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS palveluohjaaja Maarit Hakonen, psykiatrinen sairaanhoitaja Päivi Kakriainen ja palveluohjaaja Taina Laakso Hämeenlinnasta sekä fysioterapeutti Päivi Veikkola Etevan kuntayhtymästä. Paikallisyhdistyksestä mukana kouluttamassa olivat varapuheenjohtaja Arja Kartano ja puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen sekä Petra projektista Kaarina Hauskala. Liiton koulutuspäiville Tampereelle osallistuivat Arja Kartano, Kaarina Hauskala ja Marja-Leena Lehtinen. Opintomatkan Brysseliin järjesti Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto. Opintomatka oli osa EU-parlamentin tukemaa vierasryhmää. Emäntänä toimi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Matkalle osallistui liiton hallituksen jäsenenä yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. 6. Jäsenhankinta ja markkinointi. Yhdistyksen esilläolo ja tapahtumat toivat lisää henkilöjäseniä eronneiden tilalle. Vuoden aikana on pyritty saamaan lisää yhteisöjäseniä. Yhdistyksen ja Petraprojektin esitteitä on ollut jaossa laajasti julkisissa tiloissa ja johtokunta sekä jäsenistö ovat hankkineet jäseniä kukin tahoillaan. Elonmessut Hämeen Areenan paneeliin Kuka vaihtaa vaippasi yksityinen ja julkinen hoiva huomisen Hämeessä osallistui puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. 7. Varainhankinta Jäsenmaksupalautus saatiin liitolta ja kannatusjäsenmaksut jäivät kokonaan yhdistykselle. Myyntituotot: Myytiin T-paitoja sekä Kantolan Korttituotteelta hankittuja myyntituotteita. Rojalti: Vuonna 2006 Kantolan Korttituotteen kanssa solmittu rojaltisopimus jatkui. Arpajaiset: Arpajaisia järjestettiin useita kertoja jäsenistön tapaamisissa ja arpajaisvoittoja kerättiin lahjoituksina eri liikelaitoksista ja saatiin yksityishenkilöiltä. Avustukset: Raha-automaattiyhdistys myönsi PETRA hankerahoituksen vuodelle Virallinen varainkeräys listoilla Kanta-Hämeen poliisilaitoksen luvalla nro 8090/104/10 päättyi Hämeenlinnan kaupungilta saatiin avustus sekä lahjoituksia ja alueen seurakunnilta. Osallistumismaksut: Tapahtumissa kerättiin osallistujamaksuja likimain kustannusten mukaan.

6 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Yhteistoiminta - Raha-automaattiyhdistys (RAY) hankerahoittajana oli tärkein yhteistyökumppani. - Omaishoitajat ja Läheiset - Liitto tuki yhdistystä tiedollisesti ja taidollisesti. - Hämeenlinnan kaupunki järjesti infotilaisuuden palveluista ja raha-avustuksista. - Toiminta-alueen kunnat ja kuntayhtymät toimivat hanketyöntekijän yhteistyökumppaneina ja välittivät tietoa yhdistyksestä omaishoitajille. - Seurakunnat: yhdistyksen jäseniä osallistui rovastikunnallisille leiripäiville. Pidettiin yllä valtakunnallista omaishoitajien kirkkopyhän viettoa olemalla mukana. - Kanta-Hämeen Muistiyhdistys: yhteisiä toimintoja jäsenille - Omaiset Mielenterveystyön tukena Kanta-Häme ry: yhteisiä toimintoja jäsenille - Aivohalvaus- ja Afasiayhdistys: Vertaistukiryhmä. - Hämeen Ammattikorkeakoulu (HAMK), Koulutuskeskus Tavastia ja Kiipulan Ammattioppilaitos: opiskelijayhteistyötä. - PETRA projektilla on yhteistyösopimus seuraavien tahojen kanssa: Ilveskoti, Hml:n kaupunki, Hml:n Eläkkeensaajat, HAMK, Tavastia, Pysäkki ja Hml-Vanajan srk. 9. Tiedotus ja tiedon jakaminen jäsenistölle 10. Talousasiat - Lähellä -jäsenlehti ilmestyi neljästi vuodessa. - Yhdistyksen ja projektin esitteitä jaettiin yhdistyksen tilaisuuksissa ja niitä oli tarjolla eri paikkakuntien julkisissa tiloissa. - Jäsentiedotteita postitettiin vuoden aikana kaksi. - Tapahtumista ilmoitettiin Kaupunkiuutisten seuratoimintapalstalla ja maksuttomien kanavien kautta sekä yhdistyksen kotisivuilla - Jäsenille jaettiin tietoa ryhmissä ja tapaamisissa. Johtokunnan jäsenet päivystivät avointen ovien päivänä kerran kuukaudessa ja tietoa sai myös puhelimitse ja sähköpostitse. - Omaishoitajat ja Läheiset - Liitto järjesti jäsenille suunnattua laadukasta koulutusta, josta tiedotettiin mm. Lähellä -lehdessä. - Kirjoitettiin lehti-artikkeleita sekä yleisönosastokirjoituksia omaishoidosta, - Virallinen varainkeräys listoilla Kanta-Hämeen poliisilaitoksen luvalla nro 8090/104/10 ( ). - Yhdistyksen taloushallinnon hoiti Taloushallinto Vähätiitto Oy. Puheenjohtaja Marja-Leena Lehtisellä ja varapuheenjohtaja Arja Kartanolla oli laajat tilinkäyttöoikeudet yhdistyksen hanketiliin ja varsinaisen toiminnan tiliin Lammin Osuuspankkiin, Hämeenlinnan konttoriin. - RAY myönsi Petra-hankkeelle , josta käytetty ,35. - Hämeenlinnan kaupungin toiminta-avustus 4000 käytettiin jäsentilaisuuksiin. - Yhdistyksen vuoden 2012 tilinpäätös osoitti ylijäämää 9.435,89 (v.2011i 3.449,55 ). - Jäsenmaksun, 20,00 henkilö/vuosi ja 50,00 yhteisö /vuosi määritti sääntöjen mukaan Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ja peri Sampo- pankki, yhteensä 2.670,00 (ed. vuosi 2.710,00 ). - Varainhankintatuottoja kertyi yhteensä 6.694,99. Tähän sisältyvät arpatuotot, myyntituotot, tapahtumien omavastuut, seurakuntien avustukset sekä Kantolan Korttituotteen rojalti. AUTA MEITÄ JATKAMAAN JA OMAISHOITAJIA JAKSAMAAN varainkeräystilin saldo oli 1.557,16.

7 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Yhdistyksen edustukset - Avustukset Opintotoiminnan Keskusliitto ry:ltä yhteensä 336. Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry:n hallituksen jäsen ja OVET projektin ohjausryhmän puheenjohtaja oli yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Leena Lehtinen. Lahjoitukset yhdistykselle 2012: Hml - Vanajan srk Hämeenlinnan Hoivapalvelu Ky Hämeen Tukikoti Oy Hml Sisälähetys Hämeenlinnan kaupunki Kanta-Hämeen sairaskotisäätiö Raatihuoneen Apteekki Aulangon Apteekki Hml Toimihenkilöt TU ry Kultakeskus OY Janne Kartano Kanta-Hämeen Aluetaksi Ky/Kl Kantola Kortti Tuote OY Tmi Hauhon Apteekki SV:N Kanta-Hämeen piiri ry Taidem., kuvatait. Heli Huotala Lammin Osuuspankki Eila Pirttikoski Hämeenlinnan Taidetalo Kaarina Sohlman Tuuloksen srk Vanajan srk/tuulos ja Renko Kaurialan Apteekki Kannatusjäsenet Kössi-säätiö Kössi-säätiö, Kaurialan palvelutalo Tori-apteekki Aulangon Apteekki Kalvolan Apteekki Kultakeskus Oy, Janne Kartano Hattulan seurakunta/diakonityö Linctus Oy Hämeenlinnan seurakuntayhtymä, Kalvolan srk Hoivakammari Aikku Hämeenlinnan Hoivapalvelu Ky/ Nuutintupa Raatihuoneen Apteekki Hattulan Apteekki Hämeenlinnan Seudun :n johtokunta. Kiitämme lämpimästi kaikkia toimijoita ja tukijoitamme! Liitteenä: 1. Petra-projektin toimintakertomus 2. Tapahtumakalenteri, jossa on kirjattu 2083 osallistujaa.

8 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS Liite 2 Toistuvat: TAPAHTUMAKALENTERI vuonna 2012 Vertaisryhmä erityislasten (VIVO)-ryhmä x6 OSALLISTUJIA Avoimet ovet, x 1/kk 9 kertaa Hyvinvointikeskuksessa 98 Vertaisryhmät x 31 (4 ryhmää) 339 Liikuntaryhmät 299 Laulaen hyvää mieltä 6 x 42 Käsityöpiiri 7 x 35 Tuolijumppa 8 x 43 Erityislasten vanhemmat (VIVO) 18 Seurapelit 8 x 27 Afasiakuntoutujat ja läheiset ryhmä 4 x Kirjoittajapiiri 8 x 29 Keskustelupiiri 9x 40 Elon Polku läheisensä menettäneille omaishoitajille 2 x 10 Yhdistyksen ja projektin keskustelutilaisuudet 5 x 94 = 1114 Muut tapahtumat: Ovia omaishoitajan arkeen 4 x Europarlarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen vieraili Riitta Savander, hartaustilaisuus Delilah-musikaali Hml Verkatehtaalla Kaupunginvaltuutettu Ranjithkumar Prabhakaran n vieraili Agents - konsertti Eläkeliiton kokouksessa omaishoito tänään Ovet- neuvontaryhmän palautekeskustelu Muisti-iltapäivä, Airi Suuronen Sastamalan retki Käsihemmottelu, Sirkku Kettunen Teatteritaiteilija Ritva Oksanen Petran 1-vuotisjuhla Ovet-seminaari Helsingissä Juhannusjuhla Aulangon Lomakylässä Marjaretki Hattulassa Seakespearen kootut theokset Pyynikin kesäteatteri yhteistyössä Pysäkki Lähde Lentoon korukurssi 6 kertaa Liiton Neuvottelupäivät Tampereella Kirjailija Riitta Jalosen vierailu Villa Benita omaishoitajien loma Retki Aulangon kodalle Kuinka jaksan muistisairaan omaishoitajana luento Forssassa Kultalampi teatteri Tre (Pysäkin kanssa) Keinukamarilla Miten hoidan pankkiasioita? Keinukamarilla Yhdistyksen toiminnan esittelyä Omaishoitajien kirkkopyhä seurakunnissa (määrä ei laskettavissa) Syyskokouksessa Hml Ikäihmisten palveluyksikön 13 tilaajapäällikkö Leena Harjula selosti palveluista Kynttilä-ilta Hml:n terveysasemalla yhdistyksen esittely Omaishoitajien viikon tapahtuma Hml:n kirjastossa Joulujuhla Loimalahdessa 45 = 969 Kaikki yhteensä 2083 osallistumiskertaa

9 Hämeenlinnan Seudun TOIMINTAKERTOMUS

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1. Yleistä Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry perustettiin 27.11.2003. Vuosi 2013 oli yhdistyksen kymmenes toimintakausi, juhlavuosi. Toiminta-alueena on Hämeenlinnan

Lisätiedot

Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013

Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013 1 Sisällys 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Jäsenistö ja jäsenmaksut... 2 1.2 Hallinto... 3 1.3 Kirjanpito ja tilintarkastus... 3 1.4 Projektitoiminta...

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 JOENSUUNSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY OMAISOIVA -JOENSUUNSEUTU Hallituksen esitys 20.3.2015 Kevätkokouksen vahvistus 16.4.2015 O, Sisältö YLEISTÄ... 3 TOIMISTO... 3 TOIMINTA...

Lisätiedot

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2009 YLEISTÄ Yhdistys toimii valtakunnallisen Omaishoitajat ja Läheiset -Liiton paikallisyhdistyksenä.

Lisätiedot

Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry VUOSIKERTOMUS 2014

Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry VUOSIKERTOMUS 2014 Etelä-Hämeen lihastautiyhdistys ry VUOSIKERTOMUS 2014 1. Jäsenistö Etelä-Hämeen Lihastautiyhdistys ry on lihastautia sairastavien ja heidän läheistensä alueyhdistys, joka on valtakunnallisen Lihastautiliitto

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY Sisällys KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY... 2 YHDISTYKSEN KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 HENKILÖSTÖ... 3 YHDISTYKSEN TOIMITILAT... 4 YHDISTYKSEN TALOUS...

Lisätiedot

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2008 YLEISTÄ Yhdistys toimii valtakunnallisen Omaishoitajat ja Läheiset -Liiton paikallisyhdistyksenä.

Lisätiedot

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu

Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry Ommaiskortteeri Pakkahuoneenkatu 32 A 3 90100 Oulu VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010 YLEISTÄ Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry toimii omaishoitajien, vanhusten,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 TOIMINTAKERTOMUS 2012 Hyväksytty Turun Seudun Nivelyhdistys ry:n kevätkokouksessa 27.3.2013 Sisä ltö 1 Tiivistelmä... 3 2 Toiminta... 3 2.1 Vertaistoiminta... 3 2.2 Liikuntatoiminta... 4 2.3 Virkistystoiminta...

Lisätiedot

Tuloslaskelma...14. Tase...15. Tilintarkastuskertomus...16. Liite 1 (jäsenet kunnittain)...17. Liite 2 (paikallisosastojen hallinnoimat varat)...

Tuloslaskelma...14. Tase...15. Tilintarkastuskertomus...16. Liite 1 (jäsenet kunnittain)...17. Liite 2 (paikallisosastojen hallinnoimat varat)... VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHEENJOHTAJAN KATSAUS.....2 2. YLEISTÄ... 3 3. HALLINTO... 3 3.1. Yhdistyksen kokoukset... 3 3.2. Hallitus... 3 3.3. Tilintarkastajat... 4 3.4. Edustukset ja jäsenyydet...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. Hulppeat helmikuun hiihtokelit, alla hurjasti luistavat sporttipelit. Helmikuu helmojaan heiluttaa, meitä kevättä kohti keinuttaa.

TOIMINTAKERTOMUS. Hulppeat helmikuun hiihtokelit, alla hurjasti luistavat sporttipelit. Helmikuu helmojaan heiluttaa, meitä kevättä kohti keinuttaa. TOIMINTAKERTOMUS 2014 HELMIKUU Helmeilevät hanget, valkeat puut, saisko aurinko hymyyn jo kulkijain suut. Kirpeää pakkasta, tuulta ja tuiskua, aika kohta on heiluttaa keväälle huiskua. Hulppeat helmikuun

Lisätiedot

Suomen Parkinson-liitto ry TOIMINTAKERTOMUS 2006

Suomen Parkinson-liitto ry TOIMINTAKERTOMUS 2006 Suomen Parkinson-liitto ry TOIMINTAKERTOMUS 2006 Sisällysluettelo Tavoite Hallinto Viestintä Toiminta Projektit Sopeutumisvalmennus ja kuntoutus Talous Suomen Parkinson-säätiö Liitteet 2 TAVOITE Suomen

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013. Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry

Vuosikertomus 2013. Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry 1 Vuosikertomus 2013 Omaiset mielenterveystyön tukena Etelä- Pohjanmaa ry Kauppakatu 11 A 4 60100 Seinäjoki 06-4148994 toimisto.omaiset@netikka.fi www.omaisetep.fi 2 Sisältö: sivu 1. Yhdistyksen toiminta-ajatus,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Omaishoitajien jaksamisen tukeminen (AK4) toiminnanohjaajat Sari Tuikkanen ja Marjo Salmi Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 1 2 KOHDE JA

Lisätiedot

Kesäretki 2014: Tampsan lava.

Kesäretki 2014: Tampsan lava. Kesäretki 2014: Tampsan lava. VUOSIKERTOMUS 2014 YLEISTÄ 2 Kouvolan seudun Muisti ry:n tarkoituksena on toimia alueellaan muistisairautta sairastavien henkilöiden ja heidän omaistensa hyväksi, tukea heidän

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI KATVE-PROJEKTI 2009-2011

LOPPURAPORTTI KATVE-PROJEKTI 2009-2011 LOPPURAPORTTI KATVE-PROJEKTI 2009-2011 Omaishoitajien kattava tavoittaminen toimijaverkoston avulla LOPPURAPORTTI 5.7.2012 Etelä-Karjalan Omaishoitajat ja Läheiset ry Projektivastaava Sikketiina Rönty

Lisätiedot

Liittohallitus 5.3.2013, liite 1 Kevätliittokokous 20.4.2013 liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

Liittohallitus 5.3.2013, liite 1 Kevätliittokokous 20.4.2013 liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 Liittohallitus 5.3.2013, liite 1 Kevätliittokokous 20.4.2013 liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1(20) Sisältö 1. YLEISTÄ... 2 2. LIITTOKOKOUKSET JA LIITTOHALLITUS... 2 3. HENKILÖKUNTA... 2 4. JÄRJESTÖTOIMINTA...

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY LOPPURAPORTTI TOIMIVA-HANKE 2007-2011

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY LOPPURAPORTTI TOIMIVA-HANKE 2007-2011 KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY LOPPURAPORTTI TOIMIVA-HANKE 2007-2011 Laatijat toiminnanjohtaja Kaarina Niemi ja toiminnanohjaaja Marjo Salmi 18.10.2012 Sisältö 1. HANKKEEN TAUSTALLA VAIKUTTANEET

Lisätiedot

Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1(25) Sisältö SISÄLTÖ... 1 1. YLEISTÄ... 2 2. LIITTOKOKOUKSET JA LIITTOHALLITUS... 2 3. HENKILÖKUNTA...

Lisätiedot

25.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

25.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1 Sisällys 1. Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n toiminnan tarkoitus ja strategiset painopistealueet..3 2. Painopistealueiden keskeiset toimenpiteet vuonna 2014.4

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys vuosikertomus 2013 2

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys vuosikertomus 2013 2 Vuosikertomus 2013 Varsinais-Suomen Muistiyhdistys vuosikertomus 2013 2 TOIMINTAKERTOMUS TILIKAUDELTA 1.1.2013 31.12.2013 Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry on vuonna 1988 perustettu muistiasiakkaiden

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2012. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry AKTIVA-JA TOIMIVA-HANKE SEKÄ TOIMINTA-AVUSTUS /AK. Kaarina Niemi toiminnanjohtaja

VUOSIKERTOMUS 2012. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry AKTIVA-JA TOIMIVA-HANKE SEKÄ TOIMINTA-AVUSTUS /AK. Kaarina Niemi toiminnanjohtaja Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2012 AKTIVA-JA TOIMIVA-HANKE SEKÄ TOIMINTA-AVUSTUS /AK Kaarina Niemi toiminnanjohtaja Sari Tuikkanen Toiminnanohjaaja Marjo Salmi Toiminnanohjaaja

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY LOPPURAPORTTI AKTIVA - HANKE 2007-2011

KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY LOPPURAPORTTI AKTIVA - HANKE 2007-2011 KOKKOLANSEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY LOPPURAPORTTI AKTIVA - HANKE 2007-2011 Laatijat: toiminnanjohtaja Kaarina Niemi ja toiminnanohjaaja Sari Tuikkanen SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTALLA VAIKUTTANEET

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 FinFami Etelä-Pohjanmaa ry on mielenterveysomaisten alueyhdistys.

Vuosikertomus 2014  FinFami Etelä-Pohjanmaa ry on mielenterveysomaisten alueyhdistys. Vuosikertomus 2014 Sisältö: sivu Sisältö sivu 1. Yhdistyksen toiminta-ajatus ja arvot 3 2. Toimintaympäristö ja toiminnan painopistealueet vuonna 2014 5 2.1 Toimintaympäristö 5 2.2 Painopistealueet vuonna

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014

TOIMINTAKERTOMUS 2014 Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Esbo Mentalhälsoförening EMF rf Pappilantie 7 277 Espoo p. (9) 859 257 espoonmielenterveys@emy.fi www.emy.fi TOIMINTAKERTOMUS 214 Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia

Lisätiedot

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Taitto Kirsi Aarnikare. Helsinki 2013. Multiprint Oy

Sisältö. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry Taitto Kirsi Aarnikare. Helsinki 2013. Multiprint Oy Vuosikertomus 2012 Sisältö Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 5 Puheenjohtajan puheenvuoro 6 Toiminnanjohtajan katsaus 7 Hallinto 8 Oikeuksienvalvonta ja järjestötoiminta 10 Tukitoiminta 14 Palvelutoiminta

Lisätiedot

129. Vuosikertomus 2009

129. Vuosikertomus 2009 129. Vuosikertomus 2009 Turun Kaupunkilähetys ry SISÄLTÖ sivu Uusia haasteita.... 3 Ikäihmisten tukitoiminta.. 4 Senioripysäkki... 4 Seniorisalongit.. 6 Nuorten tukitoiminta... 7 Nuorten tuettu asuminen

Lisätiedot

PIRKANMAAN EPILEPSIAYHDISTYS RY 40 VUOTTA

PIRKANMAAN EPILEPSIAYHDISTYS RY 40 VUOTTA PIRKANMAAN EPILEPSIAYHDISTYS RY 40 VUOTTA Ylilääkäri Tarmo Kivimäki, yhdistyksen puheenjohtaja 13 vuotta PUHEENJOHTAJAT TARMO KIVIMÄKI 1968 1980 JUHANI HAKKILA 1981 1986 ANJA MERINIITTY 1987 1992 RAIJA

Lisätiedot

MUISTIKUVASTIN. Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti syksy 1/2012

MUISTIKUVASTIN. Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti syksy 1/2012 MUISTIKUVASTIN Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry:n jäsenlehti syksy 1/2012 Muistikuvastin 1/2012 1 Toimiston osoite: Kasarmikatu 5 A 1 3krs. 13100 Hämeenlinna Puh. 040 451 3803 info@muistiaina.fi hallitus@muistiaina.fi

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TOIMINTA VUONNA 2008. Hämeenlinnan setlementti ry Järjestöyhteistyö Heli Laurikainen

SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TOIMINTA VUONNA 2008. Hämeenlinnan setlementti ry Järjestöyhteistyö Heli Laurikainen SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN TOIMINTA VUONNA 2008 Hämeenlinnan setlementti ry Järjestöyhteistyö Heli Laurikainen 1 SISÄLLYS 1. Taustatiedot kyselystä ja sen toteuttamisesta...3 2. Kuvausta järjestöistä

Lisätiedot