VUOSIKERTOMUS 2012 ATOPIALIITTO RY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUOSIKERTOMUS 2012 ATOPIALIITTO RY"

Transkriptio

1 VUOSIKERTOMUS 2012 ATOPIALIITTO RY ** ** Karjalankatu 2 B, Helsinki

2 2 1 YLEISTÄ Atopialiitto on atooppista ihottumaa sairastavien potilas- ja edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on parantaa atoopikkojen elämänlaatua ja atooppisen ihon omahoidon edellytyksiä. Atopialiitto toimii paikallisten atopiayhdistysten keskusliittona ja tukee niiden toimintaa ja yhteistyötä. Liitto toimii vapaaehtoisvoimin. Atopialiitto on Iholiiton jäsenjärjestö. Vuoden 2012 painopisteinä liiton toiminnassa oli liiton rahoituspohjan vahvistaminen sekä edunvalvontatyön kehittäminen. Rahoituspohjan vahvistamiseksi luotiin yritysyhteistyölle malli jota voidaan markkinoida mahdollisille yhteistyökumppaneille. Edunvalvonnassa seurattiin atoopikoille tärkeiden Kelakorvattavuus asioiden kehitystä. Lisäksi käytiin keskustelua Atopialiiton asemasta ja yhteistyömahdollisuuksista eri järjestöjen kanssa. 2 JÄRJESTÖTYÖ Atopialiiton järjestötyön tavoitteena on edistää paikallisten atopiayhdistysten toimintaedellytyksiä ja tukea yhdistysten välistä yhteistyötä. Atopialiitossa toimi 16 paikallisyhdistystä vuonna JÄRJESTÖKENTÄN KEHITTÄMINEN Vuoden 2012 aikana luotiin Atopialiitolle uusi kolmen vuoden toimintaohjelma. Atopialiitto toimintaohjelma Edunvalvonta: - Atopialiiton nimen ja roolin säilyttäminen - Aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuksen varmistaminen atoopikoille - Atopialiiton edustus ja mahdollisuus vaikuttaa aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuksen suunnitteluun Paikallisen yhdistystoiminnan toiminnan turvaaminen ja tukeminen: - Yhdistysten toimintamallin kehittäminen - Uuden mahdollisen toiminnan ja osallistumismahdollisuuksien ideoiminen (ei sairauskeskeistä vaan virkistävää toimintaa: atopiaklubi, yritysvierailut, matkat yms.) Yhteystyömahdollisuuksien selvittäminen: - Mahdollisen yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen toisten läheisellä toimialalla toimivien yhdistysten kanssa

3 3 Järjestötapaamiset ja koulutukset Atopialiiton syyspäivät 2012 järjestettiin Jyväskylässä Hotelli Albassa. Syyspäivillä järjesteltiin keskustelu Atopialiiton yhteistyöstä toisten järjestöjen kanssa sekä kuultiin uudenmuotoisen aurinkopainotteisen sopeutumisvalmennuksen (ent. ilmastokuntoutus) tuomista muutoksista. Viikonloppuun osallistui 24 atopiayhdistystoimijaa 12:sta eri atopiayhdistyksestä. Atopialiiton kevätkokous järjestettiin Iholiiton kevätpäivien yhteydessä Helsingissä. Kokouksen ohessa pidettiin keskustelutilaisuus ajankohtaisista asioista. VERTAISTUKITOIMINTA Vertaistukitoiminta on keskeistä Atopialiiton ja -yhdistysten toiminnassa. Kaikki yhdistystoiminta tarjoaa vertaistukea, niin hallituksen kokoukset kuin jäsenillatkin. Atopiayhdistyksissä toimii Iholiiton vertaistukikoulutuksen käyneitä henkilöitä, joiden yhteystiedot löytyvät nettisivuilta ja joita voi tiedustella Iholiitosta ja paikallisyhdistyksistä. Uutena keinona tarjota vertaistukea ja virkistystä sekä luoda yhteishenkeä Atopialiitto aloitti jäsenmatkan suunnittelun. Jäsenmatka tullaan järjestämään Viroon keväällä EDUNVALVONTA Vuoden aikana seurattiin atoopikoille keskeisten Kela-korvausten muutoksia (Protopic-voiteen ja perusvoiteiden korvattavuus). jäsenkenttää kannustettiin myös tuomaan edunvalvonnallisia asioita hallituksen tietoon. Vuoden aikana pyrittiin myös toimimaan liiton toimintaedellytysten varmistamiseksi tulevaisuudessa. Atopialiiton toimintakenttä on mahdollisesti muuttumassa kattojärjestön Iholiiton aloittaessa selvitystä yhteistyömuotojen mahdollisuuksista Psoriasisliiton kanssa. Vuoden aikana Atopialiitto kävi keskusteluja ja neuvotteluja Atopialiiton asemasta ja yhteistyömahdollisuuksista eri järjestöjen kanssa. 4. VIESTINTÄ JA JÄRJESTÖYHTEISTYÖ ULKOINEN TIEDOTUS Atopialiiton juliste Atopialiiton 15-vuotisvuoden kunniaksi Atopialiitolle tehtiin uusi juliste sloganilla: Atopia iholla mukana elämässä. Juliste on tarkoitettu liiton ja jäsenjärjestöjen viestintään. Juliste toimii itsenäisenä järjestöä tunnetuksi tekevänä julisteena, sitä voidaan käyttää myös tapahtumatiedotuksen pohjana. Julistetta toimitettiin jäsenyhdistyksille.

4 4 Atopialiiton verkkosivusto ja Facebook Keskeisessä roolissa ulkoisessa tiedotuksessa on atopialiitto.fi sivusto. Iholiiton järjestösuunnittelija huolehti sivujen päivittämisestä, ja yhdistyksillä oli mahdollisuus saada tunnukset ja päivittää omia sivujaan. Sivuilla oli vuoden aikana sivulatausta ja vierailijaa. Ulkoisen tiedotuksen kanavana toimii myös Atopialiiton Facebook-sivu. Vuoden 2012 loppuessa tykkääjiä oli 360 (vrt. vuoden 2011 loppuessa tykkääjiä 249) eli vuoden 2012 aikana sivun tykkääjien määrä kasvoi 45%. Sivulla tiedotetaan pääasiassa yhdistysten ja Atopialiiton tapahtumista ja ajankohtaisista aiheista sekä Iholiiton atoopikoille tarjoamista palveluista. Facebook-sivujen kehittämiskohteina olisi vuorovaikutteisuuden lisääminen ja sisällön monipuolistaminen. SISÄINEN TIEDOTUS AtopiaInfo Liiton sisäisen tiedotuksen väline AtopiaInfo ilmestyi kolme kertaa. AtopiaInfossa tiedotettiin yhdistyksille tärkeistä liittoa ja yhdistyksiä koskevista asioista, muun muassa tapahtumista ja hallituksen päätöksistä. AtopiaInfo postitettiin yhdistysten puheenjohtajille ja sitä jaettiin sähköisesti yhdistystoimijoille. JÄRJESTÖYHTEISTYÖ Yhteistyötä tehtiin erityisesti Iholiiton kanssa, jonka jäsenjärjestö Atopialiitto on ja jonka toimiston palveluja Atopialiitto hyödyntää. Lisäksi Iholiitto järjestää RAY:n tuella ihotautia sairastaville sopeutusvalmennuskursseja ja tapaamisia sekä julkaisee oppaita ja tarjoaa neuvontaa. Atopialiitto ja -yhdistykset tiedottavat jäsenilleen Iholiiton palveluista. Iholiiton Psoriasisliiton kanssa julkaisema Ihonaika lehti tulee jäsenetuna kaikille atopiayhdistysten jäsenille. Iholiiton hallituksessa Atopialiittoa edusti puheenjohtaja Nina-Maria Pulli, varajäsenenä varapuheenjohtaja Anja Kontto. Lisäksi liitolla oli edustajat Iholiiton vuosikokouksissa. 4 TUETUT LOMAT Kesällä järjestettiin kaksi tuettua lomaa atopialapsiperheille Ikaalisten kylpylässä, Ikaalisissa. Lomien virallisena hakijana toimi Iholiitto ja lomat toteutettiin yhteistyössä Maaseudun- Terveys ja Lomahuolto ry:n kanssa. Molemmilla lomilla oli Atopialiiton edustaja, joka toimi epävirallisena ryhmänvetäjänä. Ryhmänvetäjän rooliin kuuluu olla lomalaisten kontaktihenkilö ja ryhmäyttäjä. He myös vetivät vertaistukikeskusteluja aikuiselle ja lapsille.

5 5 5 HALLINTO Kokoukset ja hallitus Liitto järjesti sääntömääräiset vuosikokoukset; kevätkokouksen Helsingissä sekä syyskokouksen Jyväskylässä Atopialiiton hallitus kokoontui kuusi kertaa vuoden aikana (Tampereella , Helsingissä , , , Jyväskylässä ja Lahdessa ). ATOPIALIITON HALLITUS 2012 PUHEENJOHTAJA VARAPUHEENJOHTAJA Nina-Maria Pulli ( ) Anja Kontto ( ) JÄSEN Birgit Enlund ( ) Pasi Holopainen ( ) Oulun seudun Atopiayhdistys Tony Kallioinen ( ) Päijät-Hämeen Atopiayhdistys Esa Linjamaa ( ) Eija-Hannele Tanskanen ( ) Pohjois-Karjalan Atopiayhdistys Ritva Kaisajoki ( ) Lapin Atopiayhdistys VARAJÄSEN Viola Haapanen Marja-Liisa Junes Oulun seudun Atopiayhdistys Pia Sirén Kanta-Hämeen Atopiayhdistys Tanja Nylund Kanta-Hämeen Atopiayhdistys Eero Riihelä Heikki Vihanto Eteläisen Suomen Atopiayhdistys Hallituksen jäsenten vastuualueet vuonna 2012 Nina-Maria Pulli (pj) hallinto Anja Kontto, edunvalvonta, tiedotus ja sponsoriyhteistyö Birgit Enlund, edunvalvonta, hallinto Pasi Holopainen, edunvalvonta, tiedotus ja sponsoriyhteistyö Tony Kallioinen, tiedotus ja sponsoriyhteistyö, tapahtumat Esa Linjamaa, edunvalvonta, tiedotus ja sponsoriyhteistyö Eija-Hannele Tanskanen, tiedotus ja sponsoriyhteistyö Ritva Kaisajoki, tiedotus ja sponsoriyhteistyö (yhdistystoimintavastaava) Henkilöstö Iholiiton järjestösuunnittelija Satu Nieminen toimi hallituksen sihteerinä vuonna Liiton rahastonhoitajana toimi Iholiiton taloussihteeri Hellevi Malkamäki ja jäsensihteerinä Iholiiton toimistosihteeri Mira Airola.

6 6 6 TALOUS JA VARAINHANKINTA Liitto sai tuloja jäsenmaksuista. Jäsenmaksu oli 20 euroa (perheen rinnakkaisjäsen 10 euroa). Jäsenmaksu jaettiin Atopialiiton ja paikallisyhdistysten välillä suhteella 1:1 Vuoden aikana luotiin pohja liiton yritysyhteistyön malliksi. Mallista tehtiin myös pohjaversio paikallisyhdistysten omien yhteistyökumppanien hankintaan. Talous esitellään erillisessä tilinpäätöksessä. Liitteet: tilinpäätös Paikallisyhdistykset 2012 (kotipaikka, perustamisvuosi ja jäsenmäärä) Etelä-Pohjanmaan Atopiayhdistys ry Etelä-Savon Atopiayhdistys ry Eteläisen Suomen Atopiayhdistys ry Kaakkois-Suomen Atopiayhdistys ry Kainuun Atopiayhdistys ry* 47 Kanta-Hämeen Atopiayhdistys ry Keski-Pohjanmaan Atopiayhdistys ry Keski-Suomen Atopiayhdistys ry Lapin Atopiayhdistys ry Läntisen Suomen Atopiayhdistys ry Oulun seudun Atopiayhdistys ry Pohjois-Karjalan Atopiayhdistys ry Pohjois-Savon Atopiayhdistys ry Päijät-Hämeen Atopiayhdistys ry Satakunnan Atopiayhdistys ry ry ** *Kainuun Atopiayhdistys purkautui ja liittyi Oulun seudun Atopiayhdistykseen ** Merkittävin syy jäsenmäärien putoamiseen oli kesällä 2012 toteutettu jäsenrekisterin siivous, jossa rekisteristä karsittiin jäsenmaksun suorittamatta jättäneet jäsenet viimeisen parin vuoden ajalta (jäsenrekisteristä poistui tämän myötä 838 jäsentä). Vuonna 2012 uusia liittyneitä jäseniä oli 242 ja eronneita 35.

SISÄLLYS. 1. Johdanto..3. 2. Vaikuttamistoiminta 4. 3. Harvinaistyö..5. 4. Järjestötoiminta.6. 5. Kurssitoiminta.7. 6. Neuvontapalvelut.

SISÄLLYS. 1. Johdanto..3. 2. Vaikuttamistoiminta 4. 3. Harvinaistyö..5. 4. Järjestötoiminta.6. 5. Kurssitoiminta.7. 6. Neuvontapalvelut. SISÄLLYS 1. Johdanto..3 2. Vaikuttamistoiminta 4 3. Harvinaistyö..5 4. Järjestötoiminta.6 5. Kurssitoiminta.7 6. Neuvontapalvelut.8 7. Ihopisteiden palvelut.9 8. Ammattilaisyhteistyö..10 9. Tiedotus 11

Lisätiedot

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN Tähän oppaaseen on koottu Iholiiton jäsenyhdistysten toiminnan kannalta keskeisiä tietoja. Aluksi on lyhyt kuvaus Iholiiton toiminnasta ja organisaatiosta. Luvussa

Lisätiedot

2. EDUNVALVONTA. Annetut lausunnot LIITE A

2. EDUNVALVONTA. Annetut lausunnot LIITE A 1 1. JOHDANTO Iholiitto on valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan potilas- ja edunvalvontajärjestö, johon kuuluu kahdeksan jäsenjärjestöä. Jäsenistöön kuuluu sekä yleisiä että harvinaisia ihosairauksia

Lisätiedot

IHOLIITTO VUONNA 2008

IHOLIITTO VUONNA 2008 VUOSIKERTOMUS 2008 IHOLIITTO VUONNA 2008 Toimintavuosi 2008 oli Iholiitolle monipuolinen. Jäsenjärjestöjen määrä lisääntyi yhdellä uudella; Suomen HAE-yhdistys (Hereditaarista angiödeemaa sairastavat)

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 1 Suomen Dystonia-yhdistys ry, Finlands Dystoni-förening rf TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ Suomen Dystonia-yhdistys ry, Finlands Dystoni-förening rf perustettiin 23.5.1998 ja rekisteröitiin 20.10.1998

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014 1 (15) Hallituksen esitys Crohn ja Colitis ry:n kevätkokoukselle 23.5.2015. 1. Yleistä

Toimintakertomus 2014 1 (15) Hallituksen esitys Crohn ja Colitis ry:n kevätkokoukselle 23.5.2015. 1. Yleistä 1 (15) Hallituksen esitys Crohn ja Colitis ry:n kevätkokoukselle 23.5.2015 Toimintakertomus 1. Yleistä Suomessa on yli 40 000 henkilöä, jotka saavat Kelan erityiskorvausta tulehduksellisiin suolistosairauksiin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf

TOIMINTAKERTOMUS 2013. ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf TOIMINTAKERTOMUS 2013 ADHD-liitto ry ADHD-förbundet rf s i s ä l t ö SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE...3 2. YHDISTYSTOIMINTA...4 2.1. VERTAISTUKI...5 3. EDUNVALVONTA...6 4. TIEDON VÄLITTÄMINEN...7 4.1. NEUVONTA

Lisätiedot

Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Liittohallitus 6.3.2014, 22, liite 5 Kevätliittokokous 12.4.2014, 6, liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1(25) Sisältö SISÄLTÖ... 1 1. YLEISTÄ... 2 2. LIITTOKOKOUKSET JA LIITTOHALLITUS... 2 3. HENKILÖKUNTA...

Lisätiedot

Liittohallitus 5.3.2013, liite 1 Kevätliittokokous 20.4.2013 liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

Liittohallitus 5.3.2013, liite 1 Kevätliittokokous 20.4.2013 liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 Liittohallitus 5.3.2013, liite 1 Kevätliittokokous 20.4.2013 liite 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1(20) Sisältö 1. YLEISTÄ... 2 2. LIITTOKOKOUKSET JA LIITTOHALLITUS... 2 3. HENKILÖKUNTA... 2 4. JÄRJESTÖTOIMINTA...

Lisätiedot

Munuais- ja maksaliitto Vuosikertomus 2013

Munuais- ja maksaliitto Vuosikertomus 2013 TIETOA, TOIVOA, TUKEA Munuais- ja maksaliitto Vuosikertomus 2013 Ytyä yhdistyksestä -teemavuosi www.musili.fi www.munuainen.fi www.maksa.fi Munuais- ja maksaliitto Vuosi 2013 lyhyesti Vuosikertomus 2013

Lisätiedot

ampereen seudun Atopiayhdistys

ampereen seudun Atopiayhdistys ampereen seudun Atopiayhdistys Jäsenkirje syksy 2010 Sisältö Syyskokous/jäsentapaaminen 4 Ihopäivä 5 Nuorten teatterinäytös 5 Koulutusta sosiaaliturvasta sekä puhelinneuvontaa 6 Iholiiton ilmastokuntoutus

Lisätiedot

Toiminta-ajatus. Arvot. Visio

Toiminta-ajatus. Arvot. Visio Vuosikertomus 2011 Toiminta-ajatus Tuemme epilepsiaa sairastavia henkilöitä elämään tasa-arvoisina muun väestön kanssa sekä tuemme heitä ja heidän läheisiään tavoitteen saavuttamiseksi. Arvot Ihmisten

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012. www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2012 www.aivovammaliitto.fi Aivovammaliiton visio 2014 Asiantunteva ja toimiva vammais- ja kansanterveysjärjestö Aivovammaliiton asiantuntevuus tarkoittaa monipuolista,

Lisätiedot

ampereen seudun Atopiayhdistys

ampereen seudun Atopiayhdistys ampereen seudun Atopiayhdistys Jäsenkirje kevät 2009 Sisältö Kevätkokous jäsentapaaminen 4 Atopialiitolle uudet verkkosivut 5 Akupunktiotilaisuus 5 Koulutusta 2009 6 Menneitä tapahtumia 8 Yritysvierailu

Lisätiedot

VUOSIKIRJA 2014. 30 vuotta toimintaa liikehäiriösairaiden ja heidän läheistensä hyväksi. Teemana itsehoito osaksi hyvää arkea

VUOSIKIRJA 2014. 30 vuotta toimintaa liikehäiriösairaiden ja heidän läheistensä hyväksi. Teemana itsehoito osaksi hyvää arkea VUOSIKIRJA 2014 30 vuotta toimintaa liikehäiriösairaiden ja heidän läheistensä hyväksi Teemana itsehoito osaksi hyvää arkea SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. LIITTOKOKOUKSET JA LIITTOHALLITUS 3 3. HENKILÖKUNTA

Lisätiedot

KERHOTOIMINNAN KÄSIKIRJA Suomen Parkinson-liitto ry

KERHOTOIMINNAN KÄSIKIRJA Suomen Parkinson-liitto ry KERHOTOIMINNAN KÄSIKIRJA Suomen Parkinson-liitto ry Kansikuva: Pohjois-Kymen Parkinson kerhon, Ulla-naistenpiiri suunnittelmassa kerhon joulujuhlaa. (Parkinson-postia 1/2014) 1 Johdanto 3 2 Järjestösuunnittelijat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry Sisällys 1. YLEISTÄ... 1-1 2. PAINOPISTEALUEET... 2-1 2.1 Toiminnan kehittäminen... 2-1 2.2 Positiivisen ensitiedon jakaminen... 2-2

Lisätiedot

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS

Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry TOIMINTA- KERTOMUS 2012 Sisällysluettelo Elävä ja muuttuva liitto Yhteishankkeella voimaa viestintään Liitto eilen, tänään ja huomenna 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Lisätiedot

3/2010 CP-LEHTI Toimintakertomus 2009

3/2010 CP-LEHTI Toimintakertomus 2009 3/2010 CP-LEHTI Toimintakertomus 2009 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2010:3 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 keskus avoinna klo 9.00 16.00 www.cp-liitto.fi,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014

Toimintakertomus 2014 Toimintakertomus 2014 Imetyksen tuki ry:n perustehtävä on yksilöllisen imetyksen tukeminen tarjoamalla laadukasta vertaistukea ja edistämällä imetysmyönteisiä asenteita yhteiskunnassa. Yhdistyksen visio

Lisätiedot

Arvojamme ovat Avoimuus ja luottamus Inhimillisyys Kestävä kehitys Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo

Arvojamme ovat Avoimuus ja luottamus Inhimillisyys Kestävä kehitys Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo 2011 VUOSIKERTOMUS Sisällys Katsaus toimintavuoteen 2011... 3 Yksityissektorin edunvalvonta... 5 Kuntasektorin edunvalvonta...6 Valtiosektorin edunvalvonta...8 Yliopistosektorin edunvalvonta...9 Kirkon

Lisätiedot

25.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

25.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1 Sisällys 1. Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n toiminnan tarkoitus ja strategiset painopistealueet..3 2. Painopistealueiden keskeiset toimenpiteet vuonna 2014.4

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2010

TOIMINTAKERTOMUS 2010 HELSINGIN KAUPUNGIN TOIMISTOVIRKAILIJAT JHL ry Kolmas linja 6, liiketila 00530 Helsinki TOIMINTAKERTOMUS 2010 23.2.2011 Yhdistyksen hallitus Sivu 2 / 8 1 YLEISTÄ Vuosi on yhdistyksemme 54. toimintavuosi.

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen kolmastoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2013. www.aivovammaliitto.fi www.aivovaurio.fi. aivovammaliitto.fi

Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2013. www.aivovammaliitto.fi www.aivovaurio.fi. aivovammaliitto.fi Aivovammaliitto TOIMINTAKERTOMUS 2013 www.aivovammaliitto.fi www.aivovaurio.fi aivovammaliitto.fi 1 Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Yhdistystoiminta 4 3. Aivovammaliiton vapaaehtoistoiminta 6 3.1 Vertaistukitoiminta

Lisätiedot

Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013

Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry VUOSIKERTOMUS 2013 1 Sisällys 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Jäsenistö ja jäsenmaksut... 2 1.2 Hallinto... 3 1.3 Kirjanpito ja tilintarkastus... 3 1.4 Projektitoiminta...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 Reserviläisliitto ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2012 Reserviläisliiton hallituksen esitys liiton syyskokouksen käsittelyyn 19.11.2011 RESERVI maanpuolustuksemme perusta TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodesta 2012

Toimintakertomus vuodesta 2012 Toimintakertomus vuodesta 2012 Imetyksen tuki ry:n perustehtävä on yksilöllisen imetyksen tukeminen tarjoamalla laadukasta vertaistukea ja edistämällä imetysmyönteisiä asenteita yhteiskunnassa. Yhdistyksen

Lisätiedot

Adoptioperheet ry:n. Vuosikertomus

Adoptioperheet ry:n. Vuosikertomus Adoptioperheet ry:n Vuosikertomus 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 TOIMINTA 4 Vapaaehtois- ja vertaistoiminta 4 Rekrytointi, perehdytys ja koulutus 5 Työnohjaus ja tuki 6 Tapahtumat 7 Paikallistoiminta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. 1. Johdanto. 2. Kampanjat ja poliittinen vaikuttaminen. Hyväksytty liittokokouksessa 9.11.2009.

Toimintasuunnitelma. 1. Johdanto. 2. Kampanjat ja poliittinen vaikuttaminen. Hyväksytty liittokokouksessa 9.11.2009. Toimintasuunnitelma Hyväksytty liittokokouksessa 9.11.2009 Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Kampanjat ja poliittinen vaikuttaminen 3. Työryhmät ja muu toiminta 4. Paikallinen ja alueellinen toiminta 5.

Lisätiedot